Retete de top:
Haloumi la grătar cu salată de vinete
19 May 2012
O
reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de
mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet
de vin rosu, oregano si ulei de arahide. Ingrediente: 1 vânătă mare
sare de mare şi piper negru 6 roşii-prunişoară, coapte 40 g de măsline
Kalamata, fără sâmburi 1 legătură…
Read more »
Read more »
Miniclătite Yorkshire
19 May 2012
O
reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 450 ml de lapte 4 oua 250 g de faina 2
linguri ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Intr-un robot de
bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare,
cu trei-patru ore înainte de a…
Read more »
Read more »
Salată cu porumb dulce şi cereale integrale
19 May 2012
O
reteta de salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale,
apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci,
ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale,
suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper.
Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă uşor…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel
19 May 2012
O
reteta de Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper,
seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus,
scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet
de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri
boabe de piper negru 2 linguri seminţe de susan…
Read more »
Read more »
Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere
19 May 2012
O
reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi,
pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb,
paine si parmezan. Ingrediente: 800 g de cartofi, taiati in cuburi de
2,5 cm 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm 85 g de unt 85 g…
Read more »
Read more »
Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel
19 May 2012
O
reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare,
usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de
lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 căţei de usturoi 2 linguri
sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel cca 120 ml ulei de măsline 30 g
parmezan ras suc de…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sos de mărar
19 May 2012
O
reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie
verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper,
broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar.
Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic coaja taiata
in fasii subtiri si zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu piscoturi
19 May 2012
O
reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar,
lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi. Ingrediente: 3
galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml lapte 400 ml frisca lichida 200 g
zmeura 200 g ciocolata 1 lamaie 400 g piscoturi pentru sampanie Mod de
preparare: Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Ketchup
19 May 2012
O
reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de
masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1
morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar
otet 1 lingurita mustar 1 lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Cocktail Cofee Egg Nogg
19 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cofee Egg Nogg din: lichior de cafea, coniac,
oua, zahar, lapte, frisca si nucsoara. Ingrediente: 12 cl lichior de
cafea 8 cl coniac 4 oua 4 cl zahar 0,5 l de lapte 0,3 de frisca lichida
nucsoara Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in
mixerul la viteza…
Read more »
Read more »
Quiche cu branza
19 May 2012
O
reteta de Quiche cu branza din: unt, faina, lapte, branza de vaci, praf
de copt, mustar, oua, crema de branza, cascaval, parmezan, ceapa verde,
bacon si rosii cherry. Ingrediente: 50 grame unt 50 grame faina 150 ml
lapte 200 grame branza de vaci 5 grame praf de copt 5 grame mustar 5 oua
120…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos de ceapă
18 May 2012
O
reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar,
cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de
vita, chutney de ceapa si marmite. Ingrediente: 1 lingura boabe de piper
negru 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de cimbru uscat 1 lingurita
seminte de telina 1…
Read more »
Read more »
Salată cu brânză de vaci şi piersici
18 May 2012
O
reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole
verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de
ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de
dijon, miere si piper. Ingrediente: 250 g fasole lata congelata 175 g
fasole verde rupta in doua 115…
Read more »
Read more »
Sos pesto genovez
18 May 2012
O
reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza
afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa.
Ingrediente: 25-40 frunze de busuioc 3-4 catei de usturoi 2 linguri
branza afumata 2 linguri parmezan ras 8 linguri ulei de masline
extravirgin sare grunoasa Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar
frunzele de…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata
18 May 2012
O
reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt,
zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca,
glazura de ciocolata si capsune. Ingrediente: pentru blat iti trebuie:
500 g biscuiti mari 1 fiola esenta de rom 2 oua 200 g unt 100 g zahar
pentru crema iti trebuie:…
Read more »
Read more »
Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară
18 May 2012
O
reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din:
faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde,
hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre.
Ingrediente: 100 g făină 2 ouă 50 g unt topit 125 ml lapte sare piper 2
linguri ulei 300 g…
Read more »
Read more »
Salată Thai de morcovi şi ridichi
18 May 2012
O
reteta de salata thai de morcovi si ridichi din: sos dulce de chilli,
coaja si suc de lime, sos de peste, salata verde, morcovi, ridichi,
ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 4 linguri sos dulce de chilli
coaja rasa de la 1 lime si 2 linguri de zeama 1 lingurita sos de peste 1
salata…
Read more »
Read more »
Tartă cu busuioc
18 May 2012
O
reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare,
ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 100 g tarate de grau 100 g faina integrala de grau 1 praf
sare 1 ou 130 g unt in plus: 2 legatura busuioc 5 oua 325 g smantana 40…
Read more »
Read more »
Salată cu bucăţi de friptură
18 May 2012
O
reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita,
usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline
extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei
rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de
usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere
18 May 2012
O
reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf
de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua.
Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri
de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura
praf de copt 1 lingurita de sare 1…
Read more »
Read more »
Salata tarama cu pita de casa
18 May 2012
O
reteta de salata tarama cu pita de casa din: paine alba, lapte, icre de
cod afumate, zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline si
drojdie. Ingrediente: 2 1/2 felii groase de paine alba, fara coaja 100
ml lapte integral 200 g icre de cod afumate 1 catel de usturoi, curatat
si…
Read more »
Read more »
Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale
18 May 2012
O
reteta de crema de rubaba, trandafir si petale din: rubarba, zahar fin,
suc de lamaie, smantana, apa de trandafir, smantana, pastaie de
vanilie, galbenusuri, albus, petale de trandafir si zahar fin. Toate
petalele de trandafir sunt comestibile, dar ai grijă să le alegi pe cale
care n-au fost stropite cu pesticide sau alte chimicale.…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu verdeaţă
18 May 2012
O
reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru,
busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri
de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic. Ingrediente: 1
lingura capere 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura cimbru tocat 2
linguri busuioc tocat 1 lingura mustar iute 3 linguri migdale tocate…
Read more »
Read more »
Punch de ceai
18 May 2012
O
reteta de punch de ceai din: votca, ceai negru, suc de portocale, zeama
de lamaie, portocale si zahar. Ingrediente: 8 cl votca 0,5 l ceai negru
2 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 felii de portocale zahar
Mod de preparare: Mixam ingredientele racite intr-un pahar de bar si
indulcim…
Read more »
Read more »
Tagliatelle al tartufo bianco
18 May 2012
Trufele
albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume,
fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie
gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea
de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele
nu par foarte apetisante, cu toate…
Read more »
Read more »
Supă de crustacee
18 May 2012
O
reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin
alb, rosie, piper si sare. Ingrediente: 300 g capete si carapace de
creveti (sau alte crustacee) 2 tije de telina 2 morcovi 1 ceapa cateva
fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolată
18 May 2012
O
reteta de tort de inghetata, cu visine si ciocolata din: blat de
pandispan, oua, lapte, smantana, zahar, ciocolata amaruie si visine.
Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 5 oua 500 ml lapte 200 g
smantana 150 g zahar 200 g ciocolata amaruie 500 g visine Mod de
preparare: Speli vişinele. Păstrezi…
Read more »
Read more »
Salată dulce-acrisoară cu carne de rată
18 May 2012
O
reteta de salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de
rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina,
nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi,
gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper. Ingrediente: 250 g
orez Basmati amestecat cu orez sălbatic 450…
Read more »
Read more »
Sirop de soc, lămâie şi vanilie
18 May 2012
O
reteta de siropd e soc, lamaie si vanilie din: zahar, coaja de lamaie,
pastaie de vanilie, acid citric si soc. Ingrediente: 1 kg zahar fin 2
lamai, plus o fasie de coaja de lamaie 1 pastaie de vanilie, sectionata
pe lungime, semintele pastrate separat 1 lingura de acid citric pudra
sau vitamina C pudra…
Read more »
Read more »
Chow mein de pui
17 May 2012
Chow
mein (tăiţeii prăjiţi) reprezintă una dintre cele mai populare
specialităţi chinezeşti din restaurantele europene şi mai ales
americane, în China, chow mein este obligatoriu în meniurile
ceainăriilor, fiind rapid de preparat şi reconfortant, mai ales in
lunile de iarnă. în chow mein se poate pune aproape orice. Foarte des se
foloseşte carnea de pui,…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata si amaretto
17 May 2012
O
reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto,
oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru
petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu
uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute
înainte de servire, pentru a…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu linte si sos de leurda
17 May 2012
O
reteta de Costite de miel cu linte si sos de leurda din: ulei de
rapita, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunze de dafin, linte, supa de
pui, costite de miel, unt, mustar, leurda, ulei de masline si suc de
lime. Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita sau ulei vegetal 1 morcov,
tocat marunt 1 ceapa,…
Read more »
Read more »
Cocktail Cumquat Drink
17 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cumquat Drink din: cumquat, zahar, lichior de
portocale, zeama de lamaie, vin alb si vin spumant. Ingrediente: 2
cumquat 1 lingurita de zahar 1 cl lichior de portocale 2 picaturi de
zeama de lamaie vin alb sec vin spumant sec Mod de pre
Retete internationale: Tăiţei Singapore
17 May 2012
Există
zeci de feluri de mâncare cu tăiţei în Singapore, care se pot servi
peste tot, la tarabele de pe stradă sau în restaurantele cele mai
elegante. Tăiţeii numiţi „Singapore” nu se numără printre cei mai
celebri. Ca şi brioşele „englezeşti” sau fursecurile „daneze”, tăiţeii
Singapore – un amestec de tăiţei de orez subţiri, cu…
Read more »
Read more »
Smochine rumenite
17 May 2012
O
reteta de smochine rumenite din: unt, smochine, vin de marsala, zahar
brun, coaja si zeama de portocala, fistic, galbenusuri si coaja de
lamaie. Smochinele coapte si zemoase se transformă, cu ajutorul acestei
reţete simple, într-un desert rafinat. Ele capătă un plus de dulceaţă şi
o aromă sofisticată datorită vinului de Marsala. Ingrediente: unt
moale,…
Read more »
Read more »
Supa de urzici
17 May 2012
O
reteta de supa de urzici din: ulei de masline, ceapa, morcov, praz,
cartofi, supa de legume, unt si smantana. Urzicile (Urtica dioica) – Se
găsesc în abundenţă primăvara şi sunt bune de mâncat până la sfârşitul
lui mai, când înfloresc. Poartă mănuşi ca să eviţi înţepăturile. Cele
mai lungi îţi protejează şi braţele, dacă…
Read more »
Read more »
Cocktail High Hat
17 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail High Hat din: brandy, suc de grepfrut, zahar
si limeta. Ingrediente: 12 cl brandy 1 l suc de grepfrut zahar limeta
Mod de preparare: Punem multa gheata intr-o cana turnam peste ea
brandy-ul si completam cu suc de grepfrut rece. Servim in pahar de
whisky cu crusta de zagar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare cu fructe de mare
17 May 2012
O
reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti,
ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti
Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Se taie legumele…
Read more »
Read more »
Sos pentru paste
17 May 2012
O
reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de
creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie
medie 10 scoici 10 midii 6-8 cozi de creveti 3 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi 1/2 ardei iute…
Read more »
Read more »
Tăiţei prăjiţi cu carne de vită
17 May 2012
Gustul
foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de
boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici,
uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al
ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de
pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii ale…
Read more »
Read more »
Piersici caramelizate cu vin
17 May 2012
O
reteta de piersici caramelizate in vin din: zahar granulat, apa, batond
e vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100
g de zahăr granulat sau tos 3 linguri de apă 1 baton de vanilie
despicat 100 ml de vin 50 g de unt nesărat, moale 8 piersici tari, dar
coapte, fără sâmburi…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Risotto primavera
17 May 2012
O
reteta de risotto primavera din: sparanghel, ulei de masline, ceapa
verde, mazare, bob, busuioc, menta, coaja de lamaie, supa de legume,
salote, usturoi, orez, vin alb, parmezan si rucola. Ingrediente: 350 g
de sparanghel 2 linguri ulei de masline 9 fire de ceapa verde, curatata
si tocata 175 g de mazare, decongelata sau proaspata…
Read more »
Read more »
Salata de anghinare si crab
17 May 2012
O
reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de
lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat. Această
salată este cea mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc
anghinare. Nu se vor folosi frunzele din exterior…
Read more »
Read more »
Smoothy de zmeură cu îngheţată
17 May 2012
O
reteta de Smoothy de zmeură cu îngheţată din: zmeura, inghetata, lapte
batut, coaja de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 300 g zmeura 1
cutie de inghetata 250 ml lapte batut, bine racit 1 lingurita coaja de
lamaie rasa frunze de menta Mod de preparare: Speli bine zmeura. Pui
câteva fructe deoparte, pentru…
Read more »
Read more »
Slănină cu sparanghel şi şofran
17 May 2012
O
reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel,
sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon
de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de
sparanghel 1 varf cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de
masline extravirgin supa concentrata de legume…
Read more »
Read more »
Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale
17 May 2012
O
reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de
vitel, faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin
alb, cimbru, rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui,
frunze de patrunjel, dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt,
parmezan, mascarpone si zeama de lamaie. Acest…
Read more »
Read more »
Curry de spanac şi năut
17 May 2012
O
reteta de curry de spanac si naut din: pasta de curry, ceapa, rosii,
naut, spanac, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 2 linguri pasta de
curry 1 ceapa, tocata 400 g de rosii din conserva 800 g naut din
conserva, scurs si calit 250 g spanac tanar 1 strop zeama de lamaie orez
basmati,…
Read more »
Read more »
Parfe de căpşune cu fistic
17 May 2012
O
reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei,
capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente:
100 g zahar tos 100 ml apa 50 g fistic decojit si prajit 1 lingura ulei
500 g capsune 100 g zahar pudra 400 ml frisca lichida 5 galbenusuri 1
plic zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Pad thai
17 May 2012
Turiştii
din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile,
pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări
naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”. Atunci când
este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă
şi bine echilibrată. Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere o…
Read more »
Read more »
Salata de curcan cu varza rosie
17 May 2012
O
reteta de salata de curcan cu varza rosie din: alune, seminte de
chimion, friptura de curcan, varza rosie, telina, morcovi, stafide, sos
de coacaze, ulei de masline extravirgin, ulei de nuca, vin rosu, sare si
piper. Ingrediente: 55 g alune pecan tocate grosier 0.5 lingurita
seminte de chimion 300 g friptura de curcan rece,…
Read more »
Read more »
Punch de zmeura si caise
17 May 2012
O
reteta simpla de Punch de zmeura si caise din: caise, lichior de
piersici, vin rose, sirop de zmeura, zeama de limeta si vin spumant.
Ingrediente: 4 cl caise 4 cl lichior de piersici 1 sticla de vin rose 4
cl sirop de zmeura 5 cl zeama de limeta 1 sticla de vin spumant sec…
Read more »
Read more »
Salată de linte aromată cu lămâie şi legume
17 May 2012
O
reteta de salata de linte aromata cu lamaie si legume din: linte verde,
usturoi, cumin, lamaie, ceapa rosie, caise, ardei, broccoli, branza de
capra, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline,
coriandru si piper. Ingrediente: 250 g linte verde spalata 1 catel de
usturoi curatat un varf de cutit de cumin…
Read more »
Read more »
Paste cu ragu de iepure
17 May 2012
O
reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure,
usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru,
vin rosu, pasta de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel
si parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1 iepure de
casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare şi piper negru…
Read more »
Read more »
Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla
17 May 2012
O
reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati
de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate,
varza rosie, sfecla, mustar si paine. Ingrediente: 8 carnati de porc 100
ml de otet balsamic 100 g zahar brun 1 lingura seminte de chimion 140 g
amestec de fructe…
Read more »
Read more »
Cremă de lapte
17 May 2012
O
reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei
de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml
lapte 50 g unt 40 g faina alba 2 dovlecei (zucchini) 100 g sunca feliata
1 lingura ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi sare piper
Mod de preparare: Incălzeşte…
Read more »
Read more »
Salată tropicală cu carne de vită şi orez
17 May 2012
O
reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita,
orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare,
piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir,
portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere,
ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul iute…
Read more »
Read more »
Parfe de căpşune cu sos de portocale
17 May 2012
O
reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar,
galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200
g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa
amidon Mod de preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli
fructele, le cureţi, le pasezi şi…
Read more »
Read more »
Toast integral cu banane si miere
17 May 2012
O
reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere
si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane,
feliate miere lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat,
pentru servit Mod de preparare: Se prăjesc feliile de toast, până
devin crocante. Se aşază peste ele feliile…
Read more »
Read more »
Sandwich cu oua si spanac
17 May 2012
O
reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac,
parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute
20 ml lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1
chifla Mod de preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale,
laptele si spanacul. Amesteca apoi…
Read more »
Read more »
Supa marocana cu naut
17 May 2012
O
reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina,
curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata
2 tulpini telina 2 lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g
rosii tocate 200 g naut…
Read more »
Read more »
Supa Pho
17 May 2012
Istoria
seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului
Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason
stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub
forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se
adaugă şi câteva bucăţele subţiri şi…
Read more »
Read more »
Retete culinare savuroase
16 May 2012
Retete
culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut O reteta de
cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de
ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper,
cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati,
fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara…
Read more »
Read more »
Cartofi noi copţi cu barbun umplut
16 May 2012
O
reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline,
fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare,
piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni
eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara
samburi 4 fileuri de ansoa scurse de ulei 60 g…
Read more »
Read more »
Mee goreng
16 May 2012
Cei
care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa
guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă
mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de
mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune
în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o…
Read more »
Read more »
Tabbouleh cu brânză de capră
16 May 2012
O
reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii
cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute,
piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama
de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei g
Parfe de zmeură cu bezele
16 May 2012
O
reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar,
frisca, bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana
zmeura 300 g zahar 500 ml frisca lichida 5-6 bezele cativa biscuiti
glazurati si tigarete pentru decor Mod de preparare: Dacă foloseşti
zmeură congelată, o laşi să se dezgheţe, apoi o scurgi…
Read more »
Read more »
Punch de ananas si mere
16 May 2012
O
reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de
ananas, rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de
mere 10 cl suc de ananas 10 cl rom brun 100 g ananas proaspat frunze de
menta Mod de preparare: Mixam intr-o cana sucurile de fructe…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper
16 May 2012
O
reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc,
branza de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de
porc, picant 150 g branza proaspata de vaci 1 lingura mascarpone piper
negru Mod de preparare: Crestează cârnatul, curăţă-1 de membrană şi
pune umplutura într-un castron. Adaugă mascarpone şi…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu pesto şi mozzarella
16 May 2012
O
reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de
masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie,
mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac placintar mic, taiat pe
jumatate si in cubulete cu latura de 2 cm 3 lingurite ulei de masline 1
lingurita de ardei iuti uscati si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza Calzone
16 May 2012
O
reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline,
sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper.
Ingrediente pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf
de copt 230 ml de apă caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de
sare…
Read more »
Read more »
Taitei Yakisoba
16 May 2012
Yakisoba
sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând
mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In
japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din
făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul.
Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De fapt,…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsuni si portocale
16 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni,
portocale, limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange.
Ingrediente: 400 g capsuni 8 felii de portocale 8 felii de limeta 1
sticla de sampanie 4 cl zeama de lamaie 0,5 cl de Bitter Orange Mod de
preparare: Lasam o ora in frigider…
Read more »
Read more »
Sos guacamole
16 May 2012
O
reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi,
rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie
zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de
tabasco sare piper Mod de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure
şi roteşte fructul de avocado în…
Read more »
Read more »
Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri
16 May 2012
O
reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez,
supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod,
creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de
orez brun 500 ml supa de pui sau de peste 1 lingura pasta de curry…
Read more »
Read more »
Risotto cu fructe de mare
16 May 2012
O
reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste,
sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez,
creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200
ml de apa 300 ml de vin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Punch de fructe (video)
16 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara punch de fructe, o bautura non
alcoolica, deosebit de delicioasa, rapida si foarte sanatoasa. Cum se
prepara Punch de fructe Pofta buna!
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi în stil italian
16 May 2012
O
reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de
masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa
verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan. Ingrediente:
4 dovlecei, taiati in jumatati pe lungime 3 lingurite ulei de masline
extravirgin ameste frunze de salata, pentru servit pentru umplutura: 50
g…
Read more »
Read more »
5 feluri de a face pizza
16 May 2012
Aluat
de pizza Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7 g
de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml de apă
caldă. Adăugaţi treptat mai multă apă (până la 150 ml), până când
aluatul devine omogen. Amestecaţi-l în mixer 1 minut, apoi frământaţi-l
uşor…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado
16 May 2012
O
reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din:
portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli
si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu
frunzele separate 140 g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata
fin frunzele de la 1 legatura mica de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
16 May 2012
O
reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline,
usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan,
mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan.
Ingrediente: Aluat de paste: câteva fire de şofran 1…
Read more »
Read more »
Parfe de caise
16 May 2012
O
reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca.
Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200
g smantana Mod de preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti
mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le
treci printr-o strecurătoare, pentru…
Read more »
Read more »
Cum se obtin pastele ravioli
16 May 2012
Aşezaţi
o foaie de aluat pe o suprafaţă curată, cu partea mai lată înspre
dumneavoastră. Puneţi grămăjoarele de umplutură cu linguriţa de-a lungul
unei jumătăţi a foii (cea mai apropiată de dumneavoastră), lăsând
aproximativ 21 cm între ele şi o margine de 3 cm. Ungeţi cu puţin ou
zona din jurul umpluturii şi restul foii…
Read more »
Read more »
Piure de vinete cu cimbru
16 May 2012
O
reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline
extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare
(sau 2 medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2
crengute de cimbru sare piper Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o
de coajă şi tai-o cuburi măricele; să-…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu salată de orez
16 May 2012
O
reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita,
rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel,
ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de
mere, ulei de masline si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita
slaba taiata in cubulete de 1 cm 55 g rosii…
Read more »
Read more »
Taiţei din făină de fasole
16 May 2012
Aceşti
taiţei foarte subţiri, gelatinoşi, care se fac din boabe de fasole mung
măcinate sau din făină de fasole mung, se folosesc adesea pentru
prepararea supelor chinezeşti, dar şi la mâncăruri, la salate, deserturi
şi chiar la băuturi. Inainte de a-i folosi, aceşti taiţei trebuie
ţineţi în apâ fierbinte aproximativ 7 minute, astfel încât să…
Read more »
Read more »
Salată italienească cu legume şi paste
16 May 2012
O
reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei,
dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de
broccoli 1 ardei mare rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in
felii subtiri 1 ceapa rosie mica tocata 280 g…
Read more »
Read more »
Punch Calvados
16 May 2012
O
reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop
de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl
Calvados 0,5 l suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2
picaturi de zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam
bine cu gheata…
Read more »
Read more »
Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino
16 May 2012
O
reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino
din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi,
unt, oregano, faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l
de apa sare de mare si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o
cantitate…
Read more »
Read more »
Tartă cu bacon şi sparanghel
16 May 2012
O
reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de
masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta,
parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina,
pentru tapetat tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de
bacon, taiat bucatele 85 g de mascarpone…
Read more »
Read more »
Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan
16 May 2012
O
reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci,
cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc,
ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de
alune si piper. Ingrediente: 55 g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja
rasa 115 g ridichi…
Read more »
Read more »
Sos de pere şi gorgonzola
16 May 2012
O
reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte,
ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g
gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare
piper Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie
neaderentă cu unt şi cu puţină apă…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci cu pasta harissa
16 May 2012
O
reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa,
smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati
felii 1 lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit Mod
de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un
bol mare bucăţile de cartofi şi pasta…
Read more »
Read more »
Parfe de ciocolată
16 May 2012
O
reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide,
dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2
linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide
2 linguri dulceata de portocale 350 g frisca Mod de preparare: Intr-o
cratiţă cu pereţii groşi, fierbi…
Read more »
Read more »
Crostino toscan
16 May 2012
O
reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa,
capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie,
sare si piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri
de ansoa in ulei (conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml
supa 4 linguri…
Read more »
Read more »
O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euro
16 May 2012
O
sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, a fost vândută cu suma
de 46.000 de franci elveţieni (38.300 de euro) la o licitaţie
organizată, marţi, la Geneva, de casa Christie’s. “Persoana care a
câştigat a licitat prin internet”, a precizat purtătorul de cuvânt al
casei organizatoare. Înainte de licitaţie, casa Christie’s estimase…
Read more »
Read more »
Dovlecei la grătar cu prosciutto
15 May 2012
O
reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei
de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de
patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru.
Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 linguri de ulei de masline sare de mare
si piper negru 200 g prosciutto de calitate…
Read more »
Read more »
Orez indian
15 May 2012
O
reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi
de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala
100 g de mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti Mod de
preparare: Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se
scurge si se rastoarna inapoi…
Read more »
Read more »
Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai
15 May 2012
O
reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu
mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g
de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de
spanac tanar 50 g de nuci Mod de
Sos de broccoli şi ricotta
15 May 2012
O
reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de
masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g
ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru Mod
de preparare: Sesfă broccoli în bucheţele…
Read more »
Read more »
Furnici în copac
15 May 2012
In
ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind
specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne
de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi
tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este
marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute, apoi…
Read more »
Read more »
Parfe de visine
15 May 2012
O
reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar
vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g
visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar
vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2
plic) gelatina 4 cescute…
Read more »
Read more »
Antreuri cu prosciutto si telina
15 May 2012
O
reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet
de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto.
Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon 2 lingurite otet de vin alb 1
lingurita ulei de nuci sau vegetal 100 ml de smantana foarte grasa 1/2
telina 1 mana de patrunjel…
Read more »
Read more »
Tartă cu zmeură
15 May 2012
O
reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton
de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura
si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat dulce: 125 g de unt nesărat, topit
la temperatura camerei 90 g de zahăr tos 1 ou mare 250 g de făină albă,
plus o…
Read more »
Read more »
Sos aromat de fazan
15 May 2012
O
reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina,
morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin,
scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de
legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat
200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi 50…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ghimbir
15 May 2012
O
reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc
de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir
candel 0,5 l ceai negru 8 cl rom 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de
lamaie 1 sticla de apa minerala Mod de preparare: Maruntim ghimbirul
si-l…
Read more »
Read more »
Ciuperci şi cârnaţi la cuptor
15 May 2012
O
reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa,
carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si
ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 6
carnati de porc 250 g ciuperci proaspete, taiate pe jumatate 1 lingura
mustar cu boabe 4 linguri de smantana dulce…
Read more »
Read more »
Salată de raţă marinată cu bulgur
15 May 2012
O
reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata,
usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala,
ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru,
piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul
dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul
astringent…
Read more »
Read more »
Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly
15 May 2012
O
reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao,
sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata,
unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata.
Ingrediente: 100 g de faina alba 25 g pudra de cacao 1/4 lingurita de
sare de mare fina 1 lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca
15 May 2012
O
reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella,
faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan,
mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca
branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se
omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se dau…
Read more »
Read more »
Orez cu curcan în stil indian
15 May 2012
O
reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez
basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de
dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan,
patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si
ceapa verde. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 375…
Read more »
Read more »
Kebab de miel şi cartofi
15 May 2012
O
reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei
gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta.
Ingrediente: 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate 250 g carne de miel,
taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in
bucati…
Read more »
Read more »
Taiţei udon
15 May 2012
Cuvantul
udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des
folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi,
măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă
dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez),
presărată cu ceapă şalota tocată mărunt.…
Read more »
Read more »
Ingheţată de caise cu mascarpone
15 May 2012
O
reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte,
oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g
zahar 100 ml lapte 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 400 g mascarpone Mod
de preparare: Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu
zahărul şi laptele, până când se…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu mango
15 May 2012
O
reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia,
ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata,
coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea
soarelui, ulei de nuca si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi
zdrobit 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1…
Read more »
Read more »
Cremă de brânzeturi proaspete
15 May 2012
O
reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta
de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza proaspata de capra
100 g ricotta de oaie 100 g branza tartinabila (sau crema de branza) 1
lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin) 1…
Read more »
Read more »
Linguine cu pesto de năsturel şi migdale
15 May 2012
O
reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete,
nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de
lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de lingurine sau spaghete 85 g de
nasturel 1 catel de usturoi, tocat grosier 25 g de parmezan, jumatate
ras, jumatate feliat foarte subtire 50 g…
Read more »
Read more »
Punch de brandy
15 May 2012
O
reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e
grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de
lamaie 2 cl sirop de grenadine 0,7 l sifon 4 felii de lamaie Mod de
preparare: Mixam brandy-ul, siropul de grenadine si zeama de lamaie
intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Hamburgeri (video)
15 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara
Hamburgeri Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
Read more »
Zarzuela (tocanita)
15 May 2012
Zarzuela
este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este
făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un
spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte
populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o
„operetă din fructe de mare“. Nu există…
Read more »
Read more »
Sufleu de lămâie
15 May 2012
O
reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana,
galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie
si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt nesarat 100 g de zahar tos si inca
putin pentru a presara deasupra 150 ml de lapte integral 100 ml de
smantana dulce 3 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu ciocolată si fructe
15 May 2012
O
reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj,
unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra,
lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140 g ciocolata de
menaj 20 g unt 200 g miez de nuca 6 galbenusuri 400 ml frisca 150 g
zahar 1 lingura lapte 140 g…
Read more »
Read more »
Miel cu legume de primăvară
15 May 2012
O
reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare,
fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei
de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin,
unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon. Fileul de ceafă de miel fraged,
înăbuşit, şi o varietate de…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu mango si curry
15 May 2012
O
reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de
masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata
verde, mango, ceapa rosie si seminte de susan. Ingrediente: 2 piepti de
pui, fara piele, dezosati taiati in fasii groase 1 lingurita ulei de
masline 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Sos brun
15 May 2012
O
reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de
masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si
sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina
100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa
concentrata de…
Read more »
Read more »
Burgeri din porumb şi fasole cu salsa
15 May 2012
O
reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole,
naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii
cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400
mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva,
scurs 50 g de branza cheddar, rasa…
Read more »
Read more »
File de somon pe grătar
15 May 2012
O
reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia,
zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi.
Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr
brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui
sare, piper, pudră de…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână
15 May 2012
O
reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi,
ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de
lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1
lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4
sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri de…
Read more »
Read more »
Şapte metode ciudate de a slăbi
15 May 2012
Renunţarea
la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul
gătitului se numără printre metodele ciudate, dar eficace prin care se
poate slăbi, potrivit shape.com. Consumul de ulei sau apă cu zahăr între
mese Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la
punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două…
Read more »
Read more »
Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate
14 May 2012
O
reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din:
bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados,
smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2
bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3
linguri de ulei de masline 2 felii subtiri de…
Read more »
Read more »
Retete culinare delicioase
14 May 2012
Retete
culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate O reteta
de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin,
cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum
aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând
de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine…
Read more »
Read more »
Waterzooi
14 May 2012
Deşi
nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades
flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi
prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei.
Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. I
Punch de portocale
14 May 2012
O
reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec,
zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4
portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200 g zahar 1,3 l sampanie 0,7 l
rachiu de visine 5 cl vin Malaga 0,2 l apa minerala Mod de preparare:
Feliem portocalele si…
Read more »
Read more »
Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă
14 May 2012
O
reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos,
unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom.
Ingrediente: 3 linguri de cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2
linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat 1 mana miez de nuca 1 fiola…
Read more »
Read more »
Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi
14 May 2012
O
reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de
rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi,
rozmarin si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare gema 1 mana de fire
de usturoi 3 catei de usturoi, curatati si taiati 2 frunze de dafin
2×350…
Read more »
Read more »
Salată cu dovleac, broccoli şi macrou
14 May 2012
O
reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb,
mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si
macrou. Ingrediente: 1 lingura otet de vin alb 1 lingura mustar de Dijon
200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm 85 g fasole verde,
taiat pe…
Read more »
Read more »
Negresa cu banane si ciocolata
14 May 2012
O
reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane,
ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de
vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g unt, plus 25 g inmuiat
la temperatura camerei 50 g zahar brun 350 g banane, bine coapte,
taiate in felii - diagonala de 1 cm…
Read more »
Read more »
Ton provensal
14 May 2012
O
reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii,
cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare
sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor
şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare de…
Read more »
Read more »
Risotto copt cu sparanghel
14 May 2012
O
reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez,
supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry
si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata 300 g orez pentru risotto 400 ml supa de sparanghel din conserva
850 ml supa de legume 1 legatura mica…
Read more »
Read more »
Salată de crab cu grepfrut
14 May 2012
O
reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza,
chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de
crab, nasturel, andiva si frunze de salata. Ingrediente: 4 grepfruturi 2
linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingura chutney de
mango 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita ulei…
Read more »
Read more »
Punch de visine si portocale
14 May 2012
O
reteta simpla de Punch de visine si portocale din: visine, portocala,
suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g
visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl
Cherry brandy 1 sticla de vin rosu Mod de preparare: Spalam visinele,
le scoatem samburii, apoi…
Read more »
Read more »
Inghetata de rubarba
14 May 2012
O
reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb,
galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g
rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri 1/2 lamaie 1/2 l
frisca 1 baton de vanilie 4-5 capsune pentru decor Mod de preparare:
Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în bucăţi…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu pătrunjel
14 May 2012
O
reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de
lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama
de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi
de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare si…
Read more »
Read more »
Tacos cu porc şi fasole neagră
14 May 2012
O
reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia
afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue,
fasole neagra, coriandru, lipii, avocado, salata iceberg si smantana.
Ingrediente: 2 lingurite de ulei 1/2 ceapa rosie, tocata cate 2
lingurite de boia afumata si de chimion macinat 500 g…
Read more »
Read more »
Budinca cu sos de rom şi ciocolata
14 May 2012
O
reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua,
faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca.
Ingrediente: 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura
pentru uns 200 g zahar tos 2 oua 150 g faina cu factor de crestere 2
linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de vinete
14 May 2012
O
reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei,
usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2
vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara
seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1
cană cu apă 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă Wonton
14 May 2012
Avându-şi
originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând
supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din
yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie
la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi
parfumată de pui. Acesta supă se prepară foarte uşor, fierbând…
Read more »
Read more »
Inghetata de menta
14 May 2012
O
reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de
menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500
ml lapte 150 ml sirop de menta o mana de menta proaspata Mod de
preparare: Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se
răcească. Il…
Read more »
Read more »
Salata de avocado si telina
14 May 2012
O
reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez
de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin
de masline, otet de vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mici 2
avocado 2 oua 100 g miez pisat de cocos cateva frunze de laptuca pentru
sos: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sos spumos cu lămâie
14 May 2012
O
reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru,
foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie
50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral
50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare Mod…
Read more »
Read more »
Burgeri de somon cu hrean
14 May 2012
O
reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de
hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac,
nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara
piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g) 1 lingura pasta de hrean
coaja rasa si 2 linguri zeama de…
Read more »
Read more »
Salată de raţă marinată
14 May 2012
O
reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de
lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca,
supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei,
ceapa verde, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 450 g piept de rata
fara piele si dezosat 2 catei de…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz
14 May 2012
O
reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din:
scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de
masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon,
cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o
delicioasă dulceaţă naturală şi merg de…
Read more »
Read more »
Pui cu şuncă de Parma crocantă
14 May 2012
O
reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde,
piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie.
Ingrediente: 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari 225 g
de fasole verde, curatata si feliata 4 piepti de pui fara piele 1
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salata Waldorf
14 May 2012
Salata
Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe
nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez
Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de
mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză. Ideea a prins şi,
în scurt…
Read more »
Read more »
Negresa de ciocolată cu zmeură
14 May 2012
O
reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra,
ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura.
Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati 100 g de
ciocolata cu lapte, rupta in bucati 250 g unt, usor sarat 400 g zahar
brun 4 oua mari 140 g faina…
Read more »
Read more »
Sos bechamel cu caşcaval
14 May 2012
O
reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina,
cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte
integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai
tare 100 g Emmentaler nucsoara sare Mod de preparare: Incălzeşte
laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Ingheţată de piersici cu iaurt
14 May 2012
O
reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici,
zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g
compot de piersici 200 g zahar 250 g iaurt 1 lamaie 100 ml frisca
lichida 100 g dulceata de piersici Mod de preparare: Fierbi zahărul
împreună cu zeama de compot până…
Read more »
Read more »
Salată de ananas
14 May 2012
O
reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas,
ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in ulei 1 laptuca 4 felii de ananas
conservat in suc propriu 3 legaturi de ridichi sucul de la 1 lamaie 1/2
pahar de ulei extravirgin…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata topita
14 May 2012
O
reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao,
zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata
alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat 50 g
cacao 150 g zahar tos 2 oua 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml
smantana 4 linguri lapte 12 patrate…
Read more »
Read more »
Sandvis cu peste prajit si salata
14 May 2012
O
reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de
masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea
soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata,
coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine. Ingrediente: 800 g cartofi,
taiati segmente de 1,5 cm 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Punch de capsuni si miere
14 May 2012
O
reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni,
miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g
piure de capsuni 4 lingurite de miere 8 cl lichior de capsuni ,5 l ceai
negru vin spumant sec Mod de preparare: Mixam piureul de capsuni,
mierea si lichiorul,…
Read more »
Read more »
Scoici Saint Jacques la foc iute
14 May 2012
Scoicile
Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă
grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc,
ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi
scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de
măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Midii marinate
13 May 2012