Retete usoare:
Somon japonez cu orez şi avocado
11 September 2012
O
reteta delicioasa de somon japonez cu:orez, avocado, lamaie, sos de
soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente:
300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici,
coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4
lingurie seminţe de susan prăjite 2…
Read more »
Read more »
Curry de pui cu arahide
11 September 2012
O
reteta delicioasa de curry cu: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept
de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc. Ingrediente: 1
ardei iute mare, fără seminţe 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt,
cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1 bucheţel de coriandru,
codiţele tocate grosier 1 lingură ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Supa picanta de ardei
10 September 2012
O
reteta de supa picanta de ardei din: ardei grasi, ardei iute, varza,
ceapa, morcovi, orez, rosii, ulei, boabe de porumb, frunze de telina,
sare si piper. Ingrediente: 6 ardei grasi rosii 1 ardei iute 4 linguri
varza tocata 2 cepe 2 morcovi 1 lingura orez 4 rosii 3 linguri ulei 3
linguri boabe de…
Read more »
Read more »
Cârnăciori în ţeapă
10 September 2012
O
reteta de carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi,
carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in
coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel
tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu telemea
10 September 2012
Vinete
umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen,
marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3
capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen
zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de
preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un…
Read more »
Read more »
Peste in stil chinezesc
10 September 2012
O
reteta de peste in stil chinezesc din: peste, morcovi, sake, sos de
soia, fasole verde, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste
alb 2 morcovi 2 linguri sake (rachiu de orez) sau alt rachiu de fructe
sau cereale 1 lingura sos de soia 50 g fasole verde pastai 1/2 ardei
gras galben…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Frigărui vegetariene
10 September 2012
O
reteta de frigarui vegetariene din: franzela, telemea, ardei grasi,
patrunjel verde, usturoi si sare. Ingrediente: 1 bagheta sau o
franzela, taiate in felii 200 g telemea desarata (sau tofu-branza de
soia) 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel verde 1 capatana usturoi
sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi faceţi un mujdei cât…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu branza
10 September 2012
O
reteta de dovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc,
branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 400 g rosii curatate de pielita 1
legatura frunze de busuioc verde 300 g branza de burduf 1 ceapa faina 2
linguri parmezan 1 lingura zahar…
Read more »
Read more »
Fructe la grătar
10 September 2012
O
reteta de fructe la gratar din: rozmarin, nectar, ananas, suc de lamaie
si miere. Ingrediente: 4 fire rozmarin 4 nectarine 1 ananas mic 3
linguri suc de lamaie 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se spală
rozmarinul, se şterge şi se rup acele; se toacă grosier. Se pregătesc
nectarinele, se taie jumătăţi şi…
Read more »
Read more »
Costite de porc cubaneze
10 September 2012
Costite
de porc cubaneze din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet,
ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si
piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe
enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat
3-4 foi de dafin 3 catei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate
10 September 2012
Salata
de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea
soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si
zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de
floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în
inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1
lingura de…
Read more »
Read more »
Peste cu morcovi si lamaie
10 September 2012
O
reteta de peste cu morcovi si lamaie din: file de peste, morcovi,
ceapa, lamaie, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, marar, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de peste – merluciu, cod 500 g
morcovi 4 cepe mari 1 lamaie 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin
100 ml…
Read more »
Read more »
Tarta cu arpagic
10 September 2012
O
reteta de tarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic,
unt, vin alb, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 4
linguri ulei de masline 500 g arpagic 20 g unt 50 ml vin alb unt si
faina pentru uns si tapetat tava sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cuiburi cu ciocolata si struguri
10 September 2012
O
reteta de cuiburi cu ciocolata si struguri din: unt, foi de placinta,
ciocolata, urda dulce, si boabe de struguri. Ingrediente: 50 g unt 250 g
foi de placinta 40 g ciocolata neagra 125 g urda dulce (mascarpone sau
crema de branza) 16 boabe de struguri albi taiate in jumatati 24 boabe
de sturguri negri…
Read more »
Read more »
Peste fript
10 September 2012
Peste
fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de
arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen
si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1
portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3
linguri suc de limete 2 lingurite sos Worcestershire…
Read more »
Read more »
Ecler cu crema de urda
10 September 2012
Ecler
cu crema de urda din: faina, unt, oua, ulei, lapte, urda, fistic, marar
verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 120 g unt 6 oua 6
linguri ulei 100 ml lapte 300 g urda 80 g fistic 1 legatura marar verde
sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert laptele cu 100ml…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu tzatziki
10 September 2012
O
reteta de cartofi copti cu tzatziki din: cartofi, castraveti, marar,
usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 bucati
cartofi mari 8 bucati castraveti 1 legatura mărar 6 bucata căţei de
usturoi 2 linguri ulei de măsline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod
de preparare: Se spală cartofii şi…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu sos de mustar
10 September 2012
O
reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles,
ceapa, mustar, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 80 g varza de
Bruxelles o ceapa mica doua linguri mustar 4 linguri ulei 125 ml
smantana sare piper Mod de preparare: Opăreşte varza în apă clocotită
cu sare cinci minute, scurge…
Read more »
Read more »
Crema de branza in doua culori
10 September 2012
O
reteta de crema de branza in doua culori din: branza de vaci cu
smantana, zahar, suc de lamaie, morcovi, castravete, castraveti murati,
mustar de dijon, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g branza de
vaci su smantana o lingurita de zahar o lingurita suc de lamaie doi
morcovi un castravete proaspat 100 g…
Read more »
Read more »
Pui de caracatiţă
10 September 2012
Caracatiţa
face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi
în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii
de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a
Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In
general, se consideră că aceste animale…
Read more »
Read more »
Punci de ceai cu vin rosu
10 September 2012
Punci
de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu,
cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de
zahar 1/4 l ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare putine
cuisoare macinate 1/4 l lichior de coacaze Mod de preparare: Pregatim
ceaiul negru. Curatam portocale de…
Read more »
Read more »
Crema de legume cu ficat
9 September 2012
O
reteta de crema de legume cu ficat din: ficat de porc, cartofi,
conopida, ceapa, ulei, smanata, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2
l apa 250 g ficat de porc 300 g cartofi 300 g conopida 1 ceapa 50 g
ulei 200 ml smanata 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii,…
Read more »
Read more »
Negrese caramel cu nuci
9 September 2012
Negresa
caramel cu nuci din: branza de vaci, esenta de vanilie, oua, zahar,
pudra, unt, cacao, nuci, lapte si zahar tos. Ingrediente: 400 g branza
dulce de vaci 1 lingura esenta de vanilie 4 oua 500 g zahar pudra 200 g
unt 6 linguri cacao 100 g nuci macinate glazura caramel: 100 g unt 2…
Read more »
Read more »
Pui cu galuste
9 September 2012
O
reteta de pui cu galuste din: pui, ceapa, ardei grasi, rosii, pasta de
tomate, usturoi, oua, faina, ulei, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii mari, bine coapte 1
lingura pasta de tomate 1 catel de usturoi 3 oua 100 g faina 50 ml ulei 1
legatura…
Read more »
Read more »
Avat in sos de rosii cu capere si caju
9 September 2012
Avat
in sos de rosii cu capere si caju din: rosii, avat, ceapa, ulei,
capere, alune caju, busuioc, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente:
4 bucati avat (circa 250 g bucata) 5-6 rosii bine coapte 1 ceapa mare
50 ml ulei 100 g capere 100 g alune caju 1 lingurita busuioc uscat
maruntit 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi si dovlecei
9 September 2012
O
reteta de ciorba de cartofi si dovlecei din: dovlecei, cartofi, ceapa,
morcov, telina, ulei, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 5
dovlecei potriviti 300 g cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 50 ml
ulei 50 ml bors 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelină, spălaţi-le…
Read more »
Read more »
Orez cu ciococalata si gutui
9 September 2012
O
reteta de orez cu ciocolata si gutui din: orez, sare, lapte, zahar
pudra, ciocolata, unt, gutuie, esenta de vanilie, cognac, frisca, crema
de oua si fructe de sezon. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare
600 ml lapte 100 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra amara 100 g unt
200 g cubulete…
Read more »
Read more »
Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba
8 September 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: taietei soba, castravete, mango, ceapa
verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce
chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2
castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6
fire de ceapă verde, tocate fin 200g de…
Read more »
Read more »
Salată americană
8 September 2012
O
reteta delicioasa de salata americana cu: porumb, boabe de fasole
neagra, avocado, rosii cherry, ceapa verde, branza feta, lamaie verde.
Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 400g boabe de fasole neagră din
conservă, scurse şi clătite 1 avocado, tăiat în bucăţi 200g de roşii
cherry, înjumătăţite 4 fire de ceapă verde, tocate grosier lOOg brânză…
Read more »
Read more »
Piept de rata
8 September 2012
O
reteta delicioasa de piept de rata cu: ulei de masline, sare, piper
negru boabe, rozmarin, cimbru, papaya, alune de padure, trufe.
Ingrediente: o buc. piept de raţă ulei de măsline sare piper negru boabe
rozmarin cimbru o felie papaya alune de pădure trufe Mod de preparare:
Pieptul de raţă se marinează cu ulei de…
Read more »
Read more »
Salata de creveti
8 September 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:creveti, salata frize, telina, salata
secura mix, foi placinta, masline negre, vin alb, sare, piper alb,
sofran, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 buc. creveţi 30g salată
frize 10g salată secura mix 50g telină 30g foi plăcintă 10g măsline
negre fără sâmbure 10ml vin alb sare piper alb măcinat după…
Read more »
Read more »
Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide
8 September 2012
Budinca
de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua,
sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de
struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri
125 g unt 150 g zahar (de preferat, brun) 3 oua sare 25 g cacao 125 g
faina 25 g ciocolata neagra 75…
Read more »
Read more »
Frigărui de carne tocată
8 September 2012
O
reteta de frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt,
ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei,
patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion. Ingrediente: 1
castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline
sare p
Duet de calcan cu langustine
8 September 2012
O
reteta delicioasa de calcan cu:langustine, masline negre, rozmarin,
rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu.
Ingrediente: 220 g calcan 200 g (2 buc) langustine măsline negre amărui
o buc 1 buc.anghinare proaspătă 7-8 frunze rozmarin 60 g roşii 10 g
mazăre congelată 40 ml ulei de măsline sare piper după…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciocolata, pere si bezea
8 September 2012
O
reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao,
unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si
zahar vanilat. Ingrediente: blatul: 250 g biscuiti de cacao 200 g unt
umplutura: 3 galbenusuri 50 g zahar pudra 4 linguri amidon 600 ml lapte
100 g ciocolata neagra 4 pere 50…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel aromat
8 September 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc,
salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt,
rozmarin. Ingrediente: o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe
verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie) două linguri de
ulei două linguriţe boabe de muştar 2 căţei de usturoi sare piper 4…
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză de capră
8 September 2012
O
reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie,
rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de
masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in
ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita
miere fluida 5 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel cu rozmarin
8 September 2012
O
reteta delicioasa de friptura de vitel cu: lapte, rozmarin, mustar,
telina, sare, piper boabe, ulei de masline. Ingrediente: 4 bucâti de
muşchi de vitei, fără grăsime 4 ceşti de lapte o crengufă de rozmarir
uscat o linguriţă de muştar o frunză de telină, cu codită boabe de piper
4 cartofi potriviţi sare piper rozmarin…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapte
8 September 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu:inghetata, faina, unt, sare, apa, fructe,
zahar, zeama de lamaie, lapte, bicarbonat, iaurt, crema lapte.
Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un vârf de cuţit de sare şi puţină
apă 1 kg fructe de sezon (pot fi vişine, cireşe, mere, pere, caise,
piersici) 200 g zahăr 4-5 picături zeamă…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu conopida
8 September 2012
O
reteta de ardei umpluti cu conopida din: conopida, ardei grasi, rosii,
frunze de marar, seminte de mustar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 4
kg conopida 20 g ardei grasi verzi sau galbeni 1 kg rosii frunze de
marar seminte de mustar sare piper dafin Mod de preparare: Desfaceţi
conopida în bucheţele, opăriţi-le pentru…
Read more »
Read more »
Carapaccio de vita
8 September 2012
O
reteta delicioasa de carapacci de vita cu:parmezan, busuioc, ulei de
masline, cimbru, piper negru, sare. Ingrediente: muşchi de vită 15g
parmezan busuioc o frunză ulei de măsline cimbru piper negru sare după
gust Mod de preparare: Se marinează un muşchi de vită cu ulei de
măsline, cimbru, piper negru zdrobit şi sare. Se amestecă…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu legume
7 September 2012
O
reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti,
ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece,
patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2
dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…
Read more »
Read more »
Rulada cu castane
7 September 2012
O
reteta de rulada cu castane din: ciocolata, apa, faina, zahar pudra,
stafide, piure de castane, oua, nuci, smantana, sare si zahar pudra.
Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 3 linguri apa 100 g faina 175 g
zahar pudra 25 g stafide maruntite 2 linguri piure de castane 5 oua 25 g
nuci pisate 300 ml…
Read more »
Read more »
File de porc Burgundia
7 September 2012
O
reteta de file de porc burgundia din: ardei gras, ceapa, file de porc,
sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si
foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe
600 g file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin…
Read more »
Read more »
Supa iahnie de fasole
7 September 2012
O
reteta delicioasa de supa iahnie cu: fasole boabe, ceapa, ulei de
masline, sos de tomate, patrunjel, menta, sare, pudra de chili.
Ingrediente: două căni cu fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană
cu ceapă tocată o jumătate de cană cu ulei de măsline două linguri cu
sos de tomate o lingură cu pătrunjel…
Read more »
Read more »
Pui cu nuci
7 September 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt.
Ingrediente: două linguri cu făină miezul de la 15 nuci două gălbenuşuri
bătute un căţel de usturoi 115 g unt un kilogram carne de vită sau pui
tăiată în bucăţi de un centimetru Mod de preparare: Se pune carnea de
vită sau de pui…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe
7 September 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole alba sau colaorata, ceapa rosie,
otet, ulei de masline, patrunjel verde, rosii, ardei gras, sare, piper.
Ingrediente: 200 g fasole boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau
albă o lingură de oţet 100 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui o
jumătate de legătură de pătrunjel verde 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu peste crocant
7 September 2012
O
reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de
porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb,
varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de
lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1
cană făină 1 lingura amidon de porumb…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Desert de piersici cu sos de zmeura (video)
7 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara desert de piersici cu sos de zmeura,
un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 3 peaches, halved 2 cups water 2 cups sugar 1 vanilla bean,
split lengthwise 2 tablespoons lemon juice For the raspberry sauce: 3
cups fresh raspberries (yes frozen will…
Read more »
Read more »
Desert: Prajitura cu struguri
7 September 2012
O
reteta de prajitura cu struguri din: unt, zahar, pudra, oua, faina,
praf de copt cacao, faina de migdale, ciocoalta neagra, unt, smantana,
pesmet, rom si boabe de struguri. Ingrediente: 75 g unt 75 g zahar pudra
2 oua 75 g faina 1 lingurita praf de copt 25 g cacao 50 g g faina de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu măsline
7 September 2012
O
reteta de bruschete cu masline din: paine, rosii, ceapa verde, masline
negre, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic alb, sare,
piper si branza halloumi. Ingrediente: 12 felii paine bagheta 4 rosii 2
cepe verzi 4 linguri masline negre fara samburi 5 frunze de busuioc 4
linguri ulei de masline 3 linguri otet…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu migdale şi prune
7 September 2012
O
reteta de prajitura cu migdale si prune din: ciocolata neagra, firop de
fructe, unt, zahar pudra, oua, faina, pudra de migdale, prune uscate,
suc de lamaie, suc de portocale, migdale si gem de prune. Ingrediente:
230 g ciocolata neagra 4 linguri sirop de fructe 230 g unt 110 g zahar
pudra 4 oua 170…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu vinete
7 September 2012
Gogosari
umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi,
miere, frunze de telina, sare, piper si hrean. Ingrediente: 10 vinete
tinere subtiri si lungi 15 gogosari rosii 2-3 l suc de rosii proaspat
stors 200-300 ml ulei 15 catei de usturoi 4 linguri zahar sau miere
frunze de telina sare piper hrean…
Read more »
Read more »
Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar
7 September 2012
O
reteta de Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar din: varza,
supa, chimen, otet de vin alb, sare, ulei, piper, cascaval, dovlecei,
ceapa, paine si mustar. Ingrediente: 800 g varza (alba sau chinezeasca)
100 ml supa 1/2 lingurita chimen 2 linguri otet de vin alb sare 4
linguri ulei piper 4 felii…
Read more »
Read more »
Crema de urzici cu peste afumat
7 September 2012
O
reteta de crema de urzici cu peste afumat din: ceapa, spanac, frunze de
urzica, unt, sare, piper, verdeata, supa de pui, smantana si somon
afumat. Ingrediente: doua cepe mici 150 g spanac 100 g frunze de urzica
50 g unt sare piper verdeata proaspata 800 ml supa clara de pui 200 ml
smantana 150…
Read more »
Read more »
File de peşte cu sos alb
7 September 2012
O
reteta delicioasa de file de peste cu:ceapa verde, ghimbir, unt, faina,
apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel,
limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o
lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g
caşcaval 100 g brânză telemea 3 linguri…
Read more »
Read more »
Despre Homari
7 September 2012
Astăzi
e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar
să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor
zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi,
seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de
la ambele specii.…
Read more »
Read more »
Pateu de crab
7 September 2012
O
reteta de pateu de crab din: seminte de fenicul, ardei iute, coaja de
lamaie, unt, carne de crab, nucsoare, sare de mare, piper si frunze de
fenicul. Ingrediente: 1/2 lingurita seminte de fenicul un ardei iute
mic, uscat coaja rasa de la o lamaie 200 g unt moale 80 g carne de crab
maro…
Read more »
Read more »
Mix grill cu pui marinat si legume
7 September 2012
Mix
grill cu pui marinat si legume din: ceapa, ulei de masline, rosii
pasate, sare, piper, pudra de chilli, miere, ardei grasi, ceapa verde,
dovlecei, filueir de piept de pui si creveti. Ingrediente: 1 ceapa 2
linguri ulei de masline 200 g rosii pasate sare piper pudra de chilli 50
g miere 2 ardei grasi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Churros
7 September 2012
Churros
din: faina, apa, zahar tos, zahar pudra, unt, oua, scortisoara, sare si
ulei. Ingrediente: 350 g faina 300 ml apa 100 g zahar tos 50 g zahar
pudra 100 g unt 2 oua 4 linguri scortisoara un varf de lingurita sare
250 ml ulei pentru prajit Mod de preparare: Puneti la fiert intr-o…
Read more »
Read more »
Supa cu ou
7 September 2012
O
reteta de supa cu ou din: supa de vita, ceapa verde, unt, oua, frunze
de capsuna, urzici si condimente. Când supa dă prima oară în clocot,
adaugă o lingură sau două de condimente, pentru a obţine un gust mai
bogat. Ingrediente: un litru supa clara de vita o ceapa verde o lingura
unt 4…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume
7 September 2012
O
reteta delicioasa de supa crema cu:morcov, telina, radacina de
patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci,
smantana, unt, sare piper, busuioc verde, paine. Ingrediente: un morcov o
felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă mică 200
g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Chutney din lamaie, sfecla si stafide
7 September 2012
O
reteta din chutney din lamaie, sfecla si stafide din: stafide, lamai,
sfecla, ceapa rosie, apa, seminte de marar, zahar, miere, mere, seminte
de coriandru, seminte de mustar, otet din vin rosu, cuisoare si sare.
Ingrediente: 300 g stafide 3 lamai 4 sfecle mai mici 4 cepe rosii 300 ml
apa 2 linguri seminte de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mure
7 September 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt,
portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar vanilat, sare, menta, zahar
pudra, sos de vanilie, sos de cafea. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină
un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g
mure 100 g zahar vanilat sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu broccoli
7 September 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: varza alba, orez, ardei iute,
broccoli, lamaie, vin alb, sare, susan, piper, patrunjel, ulei de
masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă mică 100 g orez doi
ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb demisec 50 g seminţe
de susan sare…
Read more »
Read more »
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
7 September 2012
O
reteta delicioasa de cornuri cu: faina, lapte dulce, drojdie, sare,
oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii,
smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o
linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de
ustu
Vinete în aluat crocant
7 September 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper.
Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă
minerală ulei de floarea- soarelui sare piper Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare
şi se pun la scurs pe un…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu fistic
6 September 2012
O
reteta de supa crema cu fistic din: ceapa, usturoi, telina, orez, unt,
fistic, vin, supa de pui, foaie de dafin, patrunjel, smantana si frunze
de telina. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 telina 80 g orez 40
g unt 80 g fistic 2 linguri de vin (sherry) 1 l supa de pui…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de vită cu paste melcişori
6 September 2012
O
reteta de chiftelute de vita cu paste melcisori din: carne tocata de
vita, ceapa, oua, faina, unt, paste, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocata de vita 2 cepe 2 oua 4 linguri faina 100 g unt 480 g paste
melcisori sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele în apă
sărată,…
Read more »
Read more »
Ravioli cu ciuperci
6 September 2012
O
reteta de ravioli cu ciuperci din: ravioli cu branza, ulei, ciuperci,
parmezan, nucsoara, unt, lapte, faina, branza cedar si patrunjel verde.
Ingrediente: 600 g ravioli cu brânză 30 ml ulei de floarea-soarelui 300 g
ciuperci Pentru sos 100 g parmezan nucşoară 75 g unt 100 ml lapte dulce
1 lingurita făină 30 g brânză…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu piersici
6 September 2012
O
reteta de sangira de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici,
vin si ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de
zahar 3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir
Mod de preparare: Puneti feliile de piersici în partea de jos a
recipientului. Într-o cratiță mică se pune…
Read more »
Read more »
Clătite cu miere şi zmeură
6 September 2012
O
reteta de clatite cu miere si zmeura din: oua, lapte, smantana, sare,
faina, ulei, zmeura, amidon, unt, miere si frunze de menta. Ingrediente:
2 oua 300 ml lapte 100 ml smantana 1 varf de sare 200 g faina ulei
pentru prajit umplutura: 400 g zmeura 1 lingurita amidon 1 lingura unt 2
linguri miere…
Read more »
Read more »
Bureti in saramura
6 September 2012
O
reteta de bureti in saramura din: bureti, usturoi, foi de dafin,
seminte de mustar, cimbru, otet, sare, piper, hrean si frunze de telina.
Ingrediente: 3 kg bureti pleurotus sau de padure 6-7 catei de usturoi 5
foi de dafin 1 lingura seminte de mustar 1 legatura cimbru uscat 250 ml
otet sare piper hrean…
Read more »
Read more »
Inghetata Mojito
6 September 2012
O
reteta de inghetata mojito din: zahar tos, menta, coaja si zeama de
lamaie si rom. Ingrediente: 75 g zahar tos 2 linguri menta, tocata si
frunze intregi 4-5 lamai – coaja de la 2 si zeama de la otate 2 linguri
rom Mod de preparare: Fierbe siropul din zahar cu 100 ml apa.…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu mazare si branza
6 September 2012
O
reteta de aperitiv cu mazare si branza din: mazare, cimbru, salata
verde, ceapa, zahar, branza de capra, smantana, arpagic, morcov, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 360 g mazare proaspata sau
congelata 1 legatura de cimbru 1 salata verde mica 3 cepe noi 1 varf de
zahar 300 g branza de capra proaspata…
Read more »
Read more »
Chutney din ceapa, struguri si pere
6 September 2012
Chutney
din ceapa, struguri si pere din: ceapa rosie, struguri, pere, rosii,
otet de mere, piper, seminte de chimen, zahar, miere si hrean.
Ingrediente: 15 cepe rosii 450 g struguri 400 g pere 250 g rosii 700 ml
otet de mere 1/2 lingurita piper pisat 1 lingurita seminte macinate de
chimen 450 g zahar 2…
Read more »
Read more »
Enchiladas
6 September 2012
Enchiladas
din: tortillas, rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, usturoi, piept de
pui, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas
(lipii mexicane) 4-5 rosii mari bine coapte 1 ceapa mare 1 ardei gras
rosu 1 ardei iute mic 1 catel de usturoi 500 g piept de pui 300 g
smantana 100 g cascaval…
Read more »
Read more »
Supa rece cu mazare si menta
6 September 2012
O
reteta de supa rece cu mazare si menta din: mazare, supa de legume,
ceapa, smantana, unt, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare
proaspata 1 litru supa de legume 1 ceapa 2 linguri de smantana 30 g unt 1
legatura de menta sare piper Mod de preparare: Se curăţă mazărea.
Ceapa se…
Read more »
Read more »
Ghiveci aromat cu cimbrişor
6 September 2012
O
reteta de ghiveci aromat din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata,
rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogoşari 1 vânătă 4
roşii 1 rădăcină de ţelină 4 căţei usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50
ml ulei de floarea-soarelui sare piper măcinat…
Read more »
Read more »
Orez mexican
6 September 2012
O
reteta de orez mexican din: orez, ulei de masline, supa de pui, pasta
de tomate, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g
orez cu bobul lung 4 linguri ulei de masline 500 ml supa de pui 2
linguri pasta de tomate 250 ml suc de rosii 1 ardei iute sare…
Read more »
Read more »
Chutney din stafide, struguri şi ceapă
6 September 2012
O
reteta de Chutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa,
lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere.
Ingrediente: 250 g struguri 4 cepe mari 300 g lamaie 400 g zahar 100 g
stafide 200 g coacaze rosii sau merisoare 50 g sare 1 ardei iute 60 ml
otet de…
Read more »
Read more »
Inghetata Pina Colada
6 September 2012
Inghetata
Pina Colada din: ananas, zeama de lamaie si lichior malibu.
Ingrediente: 300 g ananas proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 3 linguri
Malibu (lichior) Mod de preparare: Marunteste toate ingredientele in
tocatorul electric pana cand devine spumos si omogen. Lasa deoparte 30
de minute si apoi toarna in forma si da la…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciuperci marinate
6 September 2012
O
reteta de ciuperci marinate din: ciuperci, lamai, ulei, masline, foi de
dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe de cultura, de
padure) 6 lamai 200 ml ulei 250 g masline 5 foi de dafin sare piper
Mod de preparare: Alegeţi ciuperci mai mici, mai tinere, curăţaţi-le,
spălaţi-le şi lăsaţi-fe să se…
Read more »
Read more »
Supă cremă de mazăre cu smantana
6 September 2012
O
reteta de supa crema de mazare cu smantana din: mazare, faina, unt,
apa, concentrat, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazare
proaspata 100 g mazare congelata 20 g faina 20 g unt 1,25 l apa 1 cub
legume 4 linguri smantana cateva fire de patrunjel Mod de preparare:
Se curăţă mazărea. Se pregăteşte…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Struguri marinati
6 September 2012
O
reteta de struguri marinari din: struguri, otet, apa, miere, cuisoare,
scortisoara si sare. Strugurii marinaţi se potrivesc ca garnitură la
carnea de curcan, raţă, gâscă. După aceeaşi reţetă se pot conserva şi
prune. Ingrediente: 1 kg struguri 150 ml otet 1 l apa 100 g zahar sau 4
linguri miere 5 cuisoare 1 baton…
Read more »
Read more »
Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş
6 September 2012
O
reteta de ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de
masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei
grasi. Ingrediente: 100 g cuscus 6 linguri ulei de masline 1 morcov 1
ceapa 1 catel de usturoi sare piper macinat verdeturi 50 g branza rasa 4
ardei grasi Mod de…
Read more »
Read more »
Tartă cu mazăre si mentă
6 September 2012
O
reteta de tarta cu mazare si menta din: foietaj, mazare, smantana, oua,
menta, coaja de portocala, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 1
pachet de foietaj 350 g mazare 200 g smantana 2 oua 1 legatura de menta 1
lingurita de coaja rasa de portocala 1 ceapa 30 g unt sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti
6 September 2012
Zacusca
de vinete, gogosari si ardei coptidin: vinete, gogosari, ardei grasi,
rosii, ceapa, ulei, sare si piper alb. Ingrediente: 10 vinete mari 15
gogosari 15 ardei grasi rosii 4 kg rosii 1,5 kg ceapa 500 ml ulei sare
piper alb Mod de preparare: Coaceti pe jar vinetele, ardeii şi
gogoşarii. Curăţaţi vinetele şi lăsaţi-le…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Muschi de vita cu ciuperci
6 September 2012
Muschi
de vita cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, faina, ulei, unt,
supa de carne, ciuperci, smantana, zeama de lamaie, ardei si verdeturi.
Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare, piper măcinat 3 linguri de
făină 5 linguri de ulei 4 linguri unt 50 ml supă de carne 200 g ciuperci
champignon 150…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata
5 September 2012
Limonada
cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de
menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de
suc de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze
proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional) Mod de
preparare: Într-o…
Read more »
Read more »
Palmieri cu sos de zmeură
5 September 2012
O
reteta delicioasa de palmieri cu: foitaj, zmeura, mure, zahar tos,
lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet
aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două
linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un
albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jurrătate din…
Read more »
Read more »
Clătite cu sardine
5 September 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: apa minerala, oua, faina, sardine,
lamaie, unt, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente:
500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt
40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de
floarea-soarelui Mod…
Read more »
Read more »
Mancare de vită cu fasole
5 September 2012
O
reteta delicioasa de macare cu :fasole boabe, linte, carne de vita,
ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, foi de dafin,
masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei
gras 6 roşii o lingură de…
Read more »
Read more »
Caracatiţă cu orez şi şofran
5 September 2012
O
reteta delicioasa de caracatita cu: vin alb sec, orez, sofran, ceapa,
parmezan, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper, oregano. Ingrediente:
un kilogram caracatiţe mai mici 500 ml vin alb sec 100 g orez un vârf de
linguriţă de şofran o ceapă 75 g parmezan 75 g unt doi căţei de usturoi
un ardei iute…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin (video)
5 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel la gratar cu suc de
lamaie si rozmarin, un preparat deoseit de delicios si gustos, rapid si
foarte sanatos. Ingrediente: 8-10 lamb loin chops 1/2 cup plain yogurt
zest and juice from 1 large or 2 smaller lemons 1 rounded tablespoon
ground hot chili sauce,…
Read more »
Read more »
Cremă cu ciocolată şi kiwi
5 September 2012
O
reteta delicioasa de crema cu: branza de vaci, gelatina, frisca, oua,
zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, kiwi, frisca, sos de
ciocolata. Ingrediente: 250 g brânză de vaci 10 g gelatină 150 ml frişca
două gălbenuşuri 150 zahăr tos două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g
ciocolată neagră 1kg kiwi frişcă sos de ciocolată Mod…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de ciuperci
5 September 2012
O
reteta delicioasa de chiftele cu:carne de pui, ceapa, morcov, cartof,
telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprtci, unt, faina, smantana, sare,
piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 g carne de pui o ceapă un
morcov un cartof o felie de ţelină doi căţei de usturoi două felii de
pâine 3 ouă 300 ml apă 200…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciuperci
5 September 2012
O
reteta de rulada cu ciuperci din: ciuperci, unt, faina, lapte, oua,
cascaval, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci
proaspete 75 g unt 100 g faina 500 ml lapte 5 oua 200 g cascaval 1 ceapa
1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Amestecati intr-un
castron faina cu laptele, pus…
Read more »
Read more »
Sardine cu garnitură de fasole
5 September 2012
O
reteta delicioasa de sardine cu:fasole boabe, ceapa, foi de dafin,
ardei gras, rosii, morcovi, telina, malai, masline negre, lamaie, sare,
piper, ulei, patrunjel, muraturi. Ingrediente: 250 g fasole boabe o
ceapă o frunză de dafin doi ardei graşi 4 roşii un morcov o feli
Antricot de vitel texan
5 September 2012
O
reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de
masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei
dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si
piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc
de rosii 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »
Read more »
Frigarui de tofu cu salata de taitei
5 September 2012
O
reteta de frigarui de tofu cu salata de taitei din: tofu, sos de
chilli, hrean, zeama si coaja de lamai, taitei de orez, morcovi,
castravete, busuioc, ceapa verde, castravete, sos de soia, ulei de susan
si nuci. Ingrediente: 300 g tofu marinata 8 linguri sos de chilli 2
linguri hrean razuit 2 lamai, zeama…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu coacăze roşii
5 September 2012
O
reteta de pandispan cu cocaze rosii din: coacaze rosii, oua, unt,
zahar, faina, praf de copt, lapte si zahar pudra. Ingrediente: 400 g
coacaze rosii 3 oua 100 g unt 150 g zahar 140 g faina 1/2 pachet de praf
de copt 5 linguri de lapte grasime si faina pentru tava de copt zahar…
Read more »
Read more »
Sarlota cu pepene
5 September 2012
O
treteta delicioasa de sarlota cu:pepene galben, zahar tos, frisca,
miere, scortisoara, gelatina, zahar vanilat, rom, pepene rosu, nuca,
stafide. Ingrediente: un pepene galben mai mare 150 g zahăr tos 500 ml
frişcă 3 linguri de miere o linguriţă de pudră de scorţişoară 10 g
gelatină două pliculeţe zahăr vanilinat o lingură de rom două…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsuni
5 September 2012
Dă
3 ore la congelator 500 g căpşuni curăţate de codiţe. Marunţeşte în
tocătorul electric cu 75 g zahăr, 2 lămâi, zeama şi coaja, 650 ml suc de
mere şi 500 g cuburi de gheaţă. Adaugă 3-4 linguri de votcă sau rom –
doar pentru adulţi – şi vei obţine un cocktail concentrat şi delicios!…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu sos de roşii şi măsline
5 September 2012
O
reteta de paste cu sos de rosii si masline din: paste, ulei, ceapa,
usturoi, rosii, vin alb, masline, oregano, sare, piper si patrunjel
verde. Ingrediente: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapă 2-3 căţei de
usturoi 400 g roşii decojite în suc de roşii 100 ml vin alb 150 g
măsline negre 1/2…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu legume
5 September 2012
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:branza de vaci, marar, morcov,
ardei capia, smantana,sare, piper, ciuperci. Ingrediente: 8 cartofi 400 g
brânză de vaci o legătură de mărar un morcov un ardei capia 3 linguri
de smântână sare piper ciuperci Mod de preparare: Cartofii se spală bine
de pământ, se fierb 15 minute în apă…
Read more »
Read more »
Minibrioşe sărate
4 September 2012
O
reteta de minibriose sarate din: faina, praf de copt, masline, sare,
lapte, branza, unt, galbenus, masline si sare. Ingrediente: 120 g faina 1
lingurita praf de copt 50 g masline negre sare 70 ml lapte 70 g branza
30 g unt 1 galbenus 50 g masline verzi sare Mod de preparare: Se
cerne…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika
4 September 2012
TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
Read more »
Coaste de porc la grătar
4 September 2012
O
reteta de coaste de porc la gratar cu mamaliga si salata din: coaste de
condimente, ulei de masline, zeama si coaja de lamaie, malai grisat,
faina, praf de copt, oua, lapte integrale, zahar, boia, chilli, iaurt,
mustar de dijon, morcovi, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: pentru
coaste: 4 coaste de porc de 450 g…
Read more »
Read more »
Piept de viţel pe ţepuşă
4 September 2012
O
reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi
de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux,
mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept
de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce
2 catei…
Read more »
Read more »
Supă corsicană
4 September 2012
O
reteta de supa corsicana din: varza verde, morcovi, cartofi, fasole
alba, piper si sare. Ingrediente: 1/2 varza verde 3 morcovi 4 cartofi
300 g fasole alba 1 lingurita de piper boabe 1 lingurita sare Mod de
preparare: Cu o zi înainte, se pune fasolea în apă rece. în ziua
preparării, se scurge de…
Read more »
Read more »
Frigarui cu cartofi noi
4 September 2012
O
reteta de frigarui cu cartofi noi din: cartofi, rosii, ceapa rosie, foi
de dafin, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12
cartofi noi 6 rosii 4 cepe rosii 10 foi de dafin 2 linguri ulei de
masline 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi
ceapa, spălaţi toate legumele…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan cu salata
4 September 2012
O
reteta de chiftele de curcan cu salata din: carne de curcan, ulei,
pasta harissa, rosii deshidratate, humus, iaurt, zeama de lamaie,
castravete, ceapa rosie, rosii cherry, frunze de menta, lipii si salata.
Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocata 2 linguri ulei de floarea
soarelui 2 lingurite pasta harissa 3 linguri rosii deshidratate 200…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză, vanilie si cireşe
4 September 2012
O
reteta de tarta cu branza, vanilie si cirese din: biscuiti, unt, crema
de branza, iaurt, oua, galbenus, sare, cirese, vanilie si zahar.
Ingrediente: 200 g biscuiti din cereale 120 g unt 500 g crema de branza
125 g iaurt 2 oua 1 galbenus un varf de sare 300 g cirese 1 baton de
vanilie…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu porumb copt
4 September 2012
O
reteta de salata de pui cu porumb copt din: piept de pui, vinegreta,
patrunjel, porumb, unt, laptuci, ridichi, rosii, avocado, ceapa verde,
maioneza si costita. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 8 linguri
vinegreta cu mustar de Dijon 3 linguri patrunjel tocat 3 stiuleti porumb
1 cub de unt 3 salate verzi, mici –…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel la gratar
4 September 2012
O
reteta de cotlete de vitel la gratar din: cotlete de vitel, ulei de
masline, cimbru verde, ardei gras, dovlecel, morcov, cartof, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 50 ml ulei de masline 3-4
fire de cimbru verde 1 ardei gras 1 dovlecel 1 morcov 1 cartof 1
legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Jeleu de cirese
4 September 2012
O
reteta de jeleu de cirese din: cirese, suc de cirese, gelatina, zahar,
vin rosu si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 500 g cirese 300 ml
suc de cirese 15 g gelatina 3 linguri de zahar 200 ml vin rosu coaja
rasa de portocala Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în sucul de
cireşe…
Read more »
Read more »
Tacos cu somon picant
4 September 2012
O
reteta de tacos cu somon picant din: fileuri de somon, fileuri de cod,
condimente pentru peste, zeama si coaja de lamaie, ananas, ceapa rosie,
sos de chilli, fasole alba, boia dulce, zahar, tortilla si salata
eceberg. Ingrediente: 250 g fileuri de somon 250 g fileuri de cod 3
linguri amestec de condimente pentru peste…
Read more »
Read more »
Chifteaua balcanică – Pljeskavica
4 September 2012
Se
zice ca această chiftea uriaşă friptă pe grătar şi servită cu ceapă,
într-o Pita (chiflă) la fel de usriaşă, este invenţia sârbilor, mai
precis a celor din localitatea Leskovac. Pljeskavica este mâncată în
Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia şi, în ultima vreme,
poate fi găsită chiar şi în Bulgaria şi România. Recent Pljeskavica a…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura
4 September 2012
O
reteta de spuma de ciocolata cu frisca si zmeura din: zmeura, lichior
de zmeura, zahar pudra, ciocolata, frisca, esenta de vanilie, albusuri
si frisca. Ingrediente: 175 g zmeura, plus pentru ornat 4 linguri
lichior de zmeura 2 linguri zahar pudra 100 g ciocolata amaruie 100 g
ciocolata cu lapte 150 ml frisca lichida 1…
Read more »
Read more »
Salata de andive la gratar cu ceapa
4 September 2012
Incinge
grătarul din fontă la maximum şi frige 6 andive tăiate pe jumătate în
lungime câteva minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie caldă.
Adaugă 3 cepe roşii, tăiate felii de 1 cm grosime şi frige 2-3 minute pe
fiecare parte, până când se înmoaie şi se ard. Combină cu andivele.
Combină 1 1/2…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Mancare mexicana
4 September 2012
O
reteta de mancare maxicana din: carne tocata de vita, ceapa rosie,
piure de rosii, ou, usturoi, patrunjel, sare grunjoasa, piper, ardei
capia, ardei iute, ulei de masline si fasole rosie boabe. Ingrediente:
400 g carne tocata de vita 2 cepe rosii 400 g piure de rosii un ou 2-3
catei usturoi o legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu usturoi
4 September 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte 2 cepe mari, tăiate felii in 3
linguri ulei de măsline 5 min, până când se înmoaie, într-un vas
rezistent la cuptor, de 1,5 litri, aşaza un strat de felii de cartofi, 6
căţei de usturoi, tocat, şi ceapa. Aşazâ deasupra 3 roşii tăiate felii.
Toarnă deasupra 150…
Read more »
Read more »
Salata cu rosii, branza si oua
4 September 2012
O
reteta de salata cu rosii, branza si oua din: rosii, branza, cascaval,
oua, crema de branza, sare, piper, otet balsamic si frunze de busuioc.
Ingrediente: 6-8 rosii 100 g branza 100 g cascaval 4 oua 100 g crema de
branza sare piper alb macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 frunze
busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Cum să pregătiţi si să fierbeti un crab viu întreg
4 September 2012
Uciderea
crabilor e un lucru destul de controversat. Unii cred că dacă-l
străpungi cu un instrument ascuţit din oţel sau cu o ţepuşă, crabul
moare instantaneu. Eu prefer să pun câte 7-8 crabi într-o oală mare de
supă, împreună cu nişte bucăţele de fenicul, boabe de piper etc., apoi
să-i acopăr cu apă rece şi…
Read more »
Read more »
Mici sarbesti
4 September 2012
O
reteta de mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de
porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai
noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe
lângă cele 3 feluri…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu legume
4 September 2012
O
reteta de dovlecei cu legume din: dovlecei, carne tocata de vita,
cimbru, ceapa, ulei de floarea soarelui, boia dulce, boia iute, rosii
cherry, marar, ou, parmezan, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4
dovlecei 400 g carne tocata de vita cimbru macinat 4 cepe 30 ml ulei de
floarea soarelui o lingurita boia dulce o…
Read more »
Read more »
Papricas cu ciuperci
4 September 2012
O
reteta de papricas cu ciuperci din: carne, ciuperci, smantana, ceapa,
usturoi, ulei, faina, boia de ardei, patrunjel verde, cimbru, sare,
piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne (pasare sau porc, la
alegere) 500 g ciuperci 150 ml smantana 1 ceapa 4 catei de usturoi 3
linguri ulei 1 lingura faina sau amidon 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Muschi de vita cu garnitura de ciuperci si sos de rosii (video)
4 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu garnitura de
ciuperci si sos de rosi, un preparat deosebit de delicios si gustos,
rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 pound beef tenderloin steaks,
cut into 4 medallions salt and pepper to taste 1 tbsp olive oil 1 cup
mushrooms 2 tsp butter 1…
Read more »
Read more »
Tarta cu sunca si ciuperci
4 September 2012
O
reteta de tarta cu sunca si ciuperci din: faina, unt, lapte, sare,
ciuperci, sunca, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
200 g faina 100 g unt 3-4 linguri lapte sau apa 1 varf de cutit sare
umplutura: 300 g ciuperci proaspete 100 g sunca tip praga 100 g cascaval
2 oua 1 legatura…
Read more »
Read more »
Pricomigdale cu crema de vanilie
4 September 2012
O
reteta de pricomigdale cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar
vanilat, migdale, cafea instant, unt, zahar, galbenusuri, lapte,
vanilie, menta, zmeura si sos de ciocolata. Ingrediente: pentru bezea: 5
albusuri 250 g zahar un plic zahar vanilat 250 g migdale macinate un
varf de lingurita cafea instant pentru crema: 250 g unt 200…
Read more »
Read more »
Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi
4 September 2012
O
reteta de frigarui de ciuperci si carnati afumati din: ciuperci,
carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui.
Ingrediente: 40 g ciuperci champignon mici 400 g carnati afumati 1 ceapa
mare 3-4 linguri ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat
Muschi de vita cu sos de piper
4 September 2012
O
reteta de muschi de vita cu sos de piper din: muschi de vita, vin rosu,
coaja de portocala, ulei de masline, piper rosu, piper verde si
patrunjel. Ingrediente: 1 muschi de vita de 800-900 g, legat cu ata 200
ml vin rosu dulce coaja razuita de la 1 portocala 2 linguri plus 2
lingurite…
Read more »
Read more »
Punci de ceai cu vin rosu
4 September 2012
O
reteta de Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru,
vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4
linguri de zahar 1/4 ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare
cuisoare macinate lichior de cocaze Mod de preparare: Pregatim ceaiul
negru. Curatam portocale de coaja…
Read more »
Read more »
Lipii cu ciuperci si carne de vita
4 September 2012
O
reteta de lipii cu ciuperci si carne de vita din: lipii, ciuperci,
carne tocata de vita, ulei de masline, urda, oua, parmezan, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 400 g ciuperci (champignon, hribi
sau galbiori) 300 g carne tocata de vita 50 ml ulei de masline 400 g
urda 2 oua 50 g…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu busuioc si smantana
4 September 2012
O
reteta de supa crema de rosii cu busuioc si smantana din: rosii,
patrunjel, telina, ceapa rosie, busuioc verde, ulei de masline, sare,
piper si smantana. Ingrediente: un kg rosii o radacina patrunjel o
radacina telina 2 cepe rosii 3-4 frunze busuioc verde 2-3 lingurite ulei
de masline sare piper negru macinat 100 g smantana…
Read more »
Read more »
Somon fiert cu sos olandez
4 September 2012
Una
dintre cele mai apetisante reţete este cea de file de somon, opărit
într-o fiertură bogată (pe be bază de supă de peste şi vin alb) şi
servit cald cu un sos olandez usor. Fileurile de somon se pot fierbe fie
pe flacara, fie în cuptor; cert este că ele trebuie puse în puţin
lichid.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii
4 September 2012
O
reteta de Pulpa de vitel cu ciupercute la cuptor in sos de rosii din:
pulpa de vitel, ciupercute, usturoi, verdeturi, sos de rosii, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 2 borcane ciupercute 5-6 catei
de usturoi Mix de verdeturi italienesti Sos de rosii Sare Piper Mod de
preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi
4 September 2012
O
reteta de pulpa de miel cu cartofi din: pulpa de miel, sare, piper, vin
rosu, curry, zahar, pasta de rosii, cimbru, cartofi, unt si usturoi.
Ingrediente: o bucata pulpa de miel sare piper negru macinat 300 ml vin
rosu demisec un praf curry o lingurita zahar 2-3 linguri pasta de rosii
cimbru verde 6-8…
Read more »
Read more »
Mici româneşti
4 September 2012
O
reteta de mici romanesti din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de
porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare.
Există multe poveşti cu privire la originea micilor. Ba că sunt veniţi
din Turcia, ba că vin de peste Dunăre, de la sârbi. Alţii spun că sunt
greceşti sau bulgăreşti…
Read more »
Read more »
Piept de pui pane cu orez
4 September 2012
O
reteta de piept de pui pane cu orez din: piept de pui, oua, sare,
piper, faina, pesmet, ulei, orez, supa de pui, patrunjel, coriandru si
unt. Ingrediente: 400 g piept de pui 3-4 oua sare piper negru macinat 50
g faina 50 g pesmet ulei pentru prajit 300 g orez cu bobul lung un…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc în manta de dovlecei
3 September 2012
O
reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi,
dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml
coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru
macinat 50 g cascaval 3-4…
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci cu pui
3 September 2012
O
reteta de salata de ciuperci cu pui din: salata, ciuperci, piept de
pui, ardei gras, telina, lamai, ulei de masline, seminte de susan,
miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 salata verde mare 400 g
ciuperci 300 g piept de pui fiert 1 ardei gras rosu 2 tulpini de telina 2
lamai 50 ml…
Read more »
Read more »
Trigoane umplute cu carne
3 September 2012
O
reteta de trigoane umplute cu carne din: foi de placinta, sofran, unt,
ulei de floarea soarelui, pulpa de vitel, coriandru, patrunjel, salvie,
miere, lamaie, vin rosu, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi
subtiri de placinta 2-3 firisoare sofran 100 g unt ulei de floarea
soarelui 300 g pulpa de vitel o legatura…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Souvlaki
3 September 2012
Souvlaki
din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper.
Ingrediente: 500 g spata de porc 1 lingura oregano uscat 1 lingurita
rasa sumac 2-3 linguri ulei 3-4 linguri vin rosu sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi
ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie.…
Read more »
Read more »
Hribi cu paste si mazare
3 September 2012
O
reteta de hribi cu paste si mazare din: hribi, paste scurte, miez de
nuca, patrunjel, parmezan, tarhon, cimbru, usturoi, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 500 g hribi 400 paste scurte (farfalle,
fusilli, penne) 250 g mazare 100 g miez de nuca 1 legatura patrunjel 50 g
parmezan 4-5 fire de tarhon 4-5…
Read more »
Read more »
Pui Asado cu sos Chimichurri
3 September 2012
O
reteta de Pui Asado cu sos Chimichurri din: pui, dovlecel, vanata,
cartof, ceapa, ulei, cimbru, patrunjel, oregano, usturoi, sos de rosii,
boia, pasta de ardei, ulei de masline si lamaie. Asado este un mod de a
frige carnea si chiar legumele, folosind un tip de gratar pe care se pun
amestecate bucatile de carne…
Read more »
Read more »
Copane în crustă de afine confiate
3 September 2012
O
reteta de copane in crusta de afine confiate din: copane de pui,
pesmet, afine, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline,
oua, fulgi de porumb, parmezan si patrunjel. Ingrediente: un kg copane
de pui 250 g pesmet 200 g afine rosii sare grunjoasa piper negru macinat
cimbru verde si macinat 4-5 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci
3 September 2012
Lazane
cu ciuperci, sos de branza si nuci din: ulei de seminte de struguri,
ciuperci, smantana, lapte, parmezan, busuioc, nuci, sare si foi de
lazane. Ingrediente: 2 linguri ulei de seminte de struguri, plus pentru
stropit cand servesti 750 g amestec de ciuperci, taiate sferturi 200 ml
smantana 4 linguri lapte 40 g parmezan razuit…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui Yakitori
3 September 2012
O
reteta de Frigărui de pui Yakitori din: piept de pui, pulpe de pui,
aripioare, ficatei, inimi, pipote, praz, sos de soia, sake, zahar brun,
miere, sare si piper. Yakitori sunt frigărui de pui la grătar, frigărui
care se prepară din mai toate părţile puiului, inclusiv din măruntaie,
ficăţei, inimi, pipote şi chiar pielea puiului.…
Read more »
Read more »
Ciupercute umplute
3 September 2012
O
reteta de ciupercute umplute din: ciuperci, cascaval de oaie, pesmet,
usturoi, frunze de menta, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 12 ciuperci champignon mari 200 g cascaval de oaie 2-3
linguri pesmet 2 catei de usturoi 4-5 frunze de menta 1 legatura
patrunjel 50 ml ulei de masline sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra
3 September 2012
O
reteta de Dovlecei umpluti cu orez brun si fasole neagra din: dovlecei,
branza, fasole neagra, ceapa verde, ardei iute, orez brun, smantana si
sos tabasco. Ingrediente: 8 dovlecei potriviti 1/4 ceasca branza
maruntita Ingrediente umplutura: 200 g fasole neagra 1 cană de felii
subțiri ceapa verde Ardei iute feliat 2 cesti orez brun fiert…
Read more »
Read more »
Somon cu mentă si mărar
3 September 2012
O
reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar
verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Somonul este relativ
sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine,
minerale (fosfor, magneziu, seleniu, crom) şi vitamine (mai ales cele
din Complexul B: B3, B6, B12). De asemenea,…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci
3 September 2012
O
reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci din: pulpa de
porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g
ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper Mod de
preparare: Pulpa de…
Read more »
Read more »
Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi
3 September 2012
O
reteta de Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi din: ciuperci,
lamai, usturoi, zahar brun, ulei de masline, unt, cimbru verde, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g ciuperci champignon mici,
proaspete 2 lamai 5 catei de usturoi 1 lingura zahar brun 4 linguri ulei
de masline 75 g unt 3-4 fire de…
Read more »
Read more »
Cosulete cu inghetata
3 September 2012
O
reteta de cosulete cu inghetata din: ou, galbenusuri, zahar praf,
lapte, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 1 ou 3 galbenusuri 90 g
zahar praf 300 ml lapte 250 g ciocolata neagra 300 ml frisca obtinuta
din smantana batuta cosulete de ciocolata: 100 g ciocolata negara Mod
de preparare: Bateti intr-un castron mai mare…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Frigarui de pui cu legume
3 September 2012
O
reteta de frigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ceapa
rosie, rosii, ardei capia, vinete, usturoi, cimbru, coriandru, ulei de
masline, sare grunjoasa, otet balsamic, miere, piper, zeama si coaja de
lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii 4
ardei capia 2 vinete mici…
Read more »
Read more »
Tartine cu peste si ardei gras
3 September 2012
Combina
200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi
curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă
de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi
lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele cu smântână,
pune deasupra peşte şi…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan
3 September 2012
Vinete
cu parmezan din: vinete, piure de rosii, carne tocata, ceapa, sare,
piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 vinete medii 500 g piure de rosii
200 g parmezan 400 g carne tocata 2 cepe sare piper 50 ml ulei floarea
soarelui busuioc Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se
taie felii potrivite,…
Read more »
Read more »
Ingheţată din ciocolată cu mentă
3 September 2012
O
reteta de inghetata din ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte,
frunze de menta, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari
150 g zhar praf 300 ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml
frisca batuta din smantana 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Somon cu mazare
3 September 2012
O
reteta de somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia,
conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii. Ingrediente: 4
medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g
conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi
o legatura marar 3-4 rosii Mod…
Read more »
Read more »
Ceai cu portocale si rom
3 September 2012
Ceai
cu portocale si rom din: ceai, apa, portocale, lamai, zahar, rom si
arrak. Ingrediente: 16 lingurite de ceai de Ceylon 1 l apa 8 portocale 2
lamai zahar 1/2 l rom putin Arrak Mod de preparare: Turnam apa
fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 5 minute. Stoarcem portocla
si lamaia. Adaugam zeama…
Read more »
Read more »
Despre crabi
3 September 2012
Crabii
sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor
diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se
găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca
să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i
gătiţi. Atenţie la cleşti…
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu vinete
3 September 2012
O
reteta de mancare de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, rosii,
ulei, foi de dafin, usturoi, supa, verdeata, ienibahar, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui (cca 1 kg) 750 g vinete 3 cepe mari 300 g rosii 200
ml ulei 2 foi de dafin 4 catei de usturoi 200 ml apa (sau supa…
Read more »
Read more »
Chiftelute marinate cu spaghete
2 September 2012
O
reteta de chiftelute marinate cu spaghete din: spaghete, carne tocata,
ceapa, usturoi, miez de paine, sare, piper, marar, patrunjel, ulei, ou,
pesmet, rosii, ardei capia, ardei iute, cimbru, parmezan si ulei de
masline. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g