Retete de top:
Varză gratinată în stil turcesc
6 June 2012
O
reteta de varza gratinata in stil turcesc din: varza, ceapa, carne,
unt, sare, piper, supa de vita, piure de rosii, oua, smantana, branza
feta si mamaliga. Ingrediente: 2 verze mici 3 cepe 400 g carne 100 g unt
sare piper negru măcinat 250 ml supă de vită 300 g piure de roşii 4
ouă…
Read more »
Read more »
Pasta thailandeza rosie de curry
6 June 2012
Veţi
avea nevoie de 6-7 ardei iuţi roşii, lungi. Pentru a prepara pasta,
rulaţi fiecare ardei între degete pentru a desprinde seminţele, apoi
tăiaţi capătul dinspre codiţă şi scoateţi seminţele. Tăiaţi ardeii iuţi,
apoi spălaţi-vă bine pe mâini. Pentru a pregăti pasta roşie de curry,
puneţi ardeii într-un mixer împreună cu 4 cepe roşii tocate,…
Read more »
Read more »
Cheese-cake cu capsuni
6 June 2012
O
reteta de Cheese-cake cu capsuni din: unt, migdale, biscuiti cu unt,
gelatina, capsuni, zahar pudra, branza de vaci, suc si coaja de lamaie,
frisca si zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g unt 50 g migdale macinate
150 g biscuiti cu unt 7 foi gelatina 750 g capsuni 125 g zahar pudra 500
g branza de…
Read more »
Read more »
Slăbeşte mâncând tot ce pofteşti: Cum poţi transforma biscuiţii fazi în prăjituri delicioase cu ciocolată
6 June 2012
Persoanele
descurajate de ideea de a ţine un regim de slăbire au un motiv de
bucurie, după ce cercetătorii japonezi au fabricat o pereche de ochelari
care “transformă” – pentru ochii şi papilele purtătorului – biscuiţii
fazi în prăjituri delicioase cu ciocolată. Cercetătorii de la
Universitatea din Tokyo au realizat pentru acest proiect mai multe…
Read more »
Read more »
Salată de rădăcinoase
6 June 2012
O
reteta de salata de radacinoase din: sfecla, morcovi, radicchio,
ridichi, fenicul, sos, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 sfecle
proaspete (de culori diferite, dacă e posibil), curăţate 3 morcovi
curăţaţi o tulpină de ţelină cu frunze 1/2 căpăţână mică de radicchio,
spălată şi scursă o legătură de ridichi, curăţate de frunze şi codiţe…
Read more »
Read more »
Peste gatit in stil marocan
6 June 2012
O
reteta de peste gatit in stil marocan din: ulei de masline, masline,
lamaie, ardei gras, rosii, cartofi, morcov, telina, ceapa, pastrav,
sare, piper, sofran, coriandru, usturoi, boia de ardei iute, sare, pudra
de ghimbir si piper rosu. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 50 gr
masline 1 lamaie 2 buc ardei gras 2 rosii…
Read more »
Read more »
Sosuri savuroase
6 June 2012
Sosuri
savuroase: Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea
asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie
de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de
sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos mousseline O reteta
de Sos mousseline din: unt, galbenusuri, piper cayenne,…
Read more »
Read more »
Salata speciala
6 June 2012
O
reteta de salata speciala din: mozzarella, sare de mare, piper, lamaie,
mandarine, frunze de rucola, salata, sos, prosciutto, parmezan si otet
balsamic maturat. Ingrediente: 4 bulgări de brânză mozzarella de câte
100 g sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat o lămâie 4 mandarine,
curăţate şi tăiate felii de 0,5 cm 2 mâini…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecel
6 June 2012
O
reteta de pizza cu dovlecel din: ou, drojdie, faina, sare, lapte,
dovlecei, usturoi, ulei de masline, branza feta, smantana si oua.
Ingrediente: pentru aluat: un ou 25 g drojdie 250 g faina un praf de
sare 100 ml lapte pentru umplutura: 2 dovlecei 2 fire de usturoi 2
linguri ulei de masline 150 g…
Read more »
Read more »
Dressing pentru salata Cezar
6 June 2012
O
reteta de Dressing pentru salata Cezar din: usturoi, galbenusuri, ulei
de masline, sos warcestershire si parmezan. Salata Cezar este deseori
considerată o creaţie americană, ea fiind de fapt creată de către Caesar
Cardini, în Tijuana, Mexic, anii 1920. Ingrediente: 3 căţei mici de
usturoi, zdrobiţi 2 gălbenuşuri 60 ml ulei de măsline o linguriţă…
Read more »
Read more »
Varză ţărănească cu carne
5 June 2012
O
reteta de varza taraneasca cu carne din: varza, sare, piper, foi de
dafin, rosii, carne de porc, ulei de masline si marar. Ingrediente: 2
verze sare piper negru boabe şi măcinat 2-3 foi de dafin 4 roşii 400 g
carne de porc 3-4 linguri ulei de măsline o legătură mărar Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
8 retete culinare
5 June 2012
8
retete culinare: Moros y Cristianos De peste 500 ani, Spania şi fostele
colonii spaniole din Lumea Nouă sărbătoresc triumful catolicismului
spaniol prin festivaluri, în cadrul cărora se reconstituie bătăliile
purtate în Evul Mediu între creştini şi invadatorii mauri. In Spania,
astfel de evenimente se desfăşoară pe parcursul întregului an, din
ianuarie şi până în…
Read more »
Read more »
Tarta cu varza
5 June 2012
O
reteta de tarta cu varza din: unt, sare, smantana, otet, faina, malai,
unt, ulei de floarea soarelui, varza, ceapa, ceapa verde, sare, bacon si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina o lingurita
sare 2 linguri smantana o lingurita otet 350 g faina 2 linguri malai
macinat 50 g unt pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe
5 June 2012
O
reteta de briose cu fructe din: oua, sare, unt, zahar, faina, praf de
copt, banane, capsuni, peltea de gutui si zahar pudra. Ingrediente: 3
ouă 1 praf de sare 100 g unt 125 g zahăr 250 g făină 1/2 plic praf de
copt 2 banane 100 g căpşuni 3 linguriţe peltea de gutui 3…
Read more »
Read more »
Cocktail cu cafea si rom alb
5 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu cafea si rom alb din: lichior de cafea,
rom alb, galbenus si cafea instant. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2
cl rom alb 1 galbenus 1 lingurita de cafea instant Mod de preparare:
Punem 3 cuburi intr-un shaker, adaugam lichiorul, romul, galbenusul si
cafeaua, apoi mixam bine.…
Read more »
Read more »
Supă picantă de nucă de cocos şi pui
5 June 2012
O
retete de supa picanta de nuca de cocos si pui din: piept de pui, sare
de mare, piper negru, lapte de nuca de cocos, ghimbir, lamaie verde,
iarba de lamaie, ardei rosii, zahar de palmier, sos de peste, zeama de
lamaie verde, ciuperci si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 piepturi
de pui fără os…
Read more »
Read more »
Merengue cu căpşune
5 June 2012
O
reteta de merengue cu capsune din: albusuri, zahar tos, zahar vanilat,
galbenusuri, lapte, zahar vanilat, unt, ciocolata, rom, nuci
caramelizate si capsune. Ingrediente: 4 albuşuri 225 g zahăr tos un plic
zahăr vanilat Pentru crema de ciocolată: 3 gălbenuşuri 150 ml lapte 100
g zahăr un plic zahăr vanilat 250 g unt 300 g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salată grecească (varianta)
5 June 2012
O
reteta de salata greceasca din: rosii, masline negre, avocado, hamsa,
oregano, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare,
piper negru, salata, sos si branza feta. Este o reţetă clasică foarte
bună, care figurează în meniuri de ani întregi. Dacă puteţi face un
efort special ca să cumpăraţi roşii coapte şi…
Read more »
Read more »
Mici de casa in sos picant
5 June 2012
O
reteta de mici de casa in sos picant din: carne tocata, ou, ceapa,
usturoi, cartofi, paine, lapte, patrunjel, sare, piper, ulei, pesmet,
rosii, chili si zahar. Ingrediente: 400 g carne tocată un ou o legătură
ceapă un fir usturoi un cartof 2 felii pâine 100 ml lapte o legătură
mărar o legătură pătrunjel sare…
Read more »
Read more »
Sos cu ardei iuti copti
5 June 2012
O
retete de sos cu ardei iuti copti din: ardei iute, ulei de masline
extravirgin, zeama de lamaie, menta, sare de mare si piper. Ingrediente:
3 ardei iuti proaspete rosii 10 linguri ulei de masline extravirgin 3
1/2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa frunzele de la o legatura
mica de menta proaspata tocate marunt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu broccoli si ansoa
5 June 2012
O
reteta de Paste cu broccoli si anchoa din: spaghete, broccoli, sare,
ulei de masline, usturoi, anchoa, fulgi de ardei rosu si stafide.
Ingrediente 1 pachet de spaghete 1 capatana mare de broccoli 2 lingurite
de sare 3 linguri de ulei de măsline 3 catei de usturoi, zdrobiti sau
tocati 2 conserve de ansoa 1…
Read more »
Read more »
Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine
5 June 2012
O
reteta de Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine din: albusuri, zahar tos,
amidon, otet, frisca, smochine si capsuni. Ingrediente: 4 albusuri 220 g
zahar tos 2 linguri amidon 2 linguri otet 200 ml frisca (30%) 200 g
smochine proaspete 200 g capsuni Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul la 150C. Se separa ouale: …
Read more »
Read more »
Cocktail cu coniac si vin Bordeaux
5 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu coniac si vin Bordeaux din: ou, coniac,
vin bordeaux, cafea si zahar. Ingrediente: 1 ou 1 paharel cu lichior cu
coniac 1 paharel de lichior cu vin Bordeaux 1 ceasca cafea tare zahar
pentru crusta de zahar: albus si zahar Mod de preparare: Punem
marginea unui pahar cu…
Read more »
Read more »
Sos japonez
5 June 2012
O
reteta de sos japonez din: ceapa, sos de soia, otet de orez, zahar tos,
pulbere de mustar, samburi de struguri, ulei de susan, sare de mare si
piper. E grozav cu taitei reci sau salata calda de calamar. Ingrediente:
70 g ceapa, curatata si tocata marunt 3 linguri sos de soia 2 linguri
otet…
Read more »
Read more »
Carne de vitel la gratar
5 June 2012
O
reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie,
condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr
unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper
Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine
antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Bors rusesc
5 June 2012
O
reteta de bors rusesc din: varza, morcovi, mazare, cartofi, telina,
ceapa rosie, suc de rosii, leustean, ulei de masline, leustean, sare si
piper. Ingrediente: o varză mică 2-3 morcovi 150 g mazăre 3-4 cartofi o
ţelină potrivită 2 cepe roşii 500 ml suc de roşii 500 ml leuştean 1-2
linguri ulei de măsline leuştean…
Read more »
Read more »
Salată Coleslaw (varianta)
5 June 2012
O
reteta de salata Coleslaw din: varza alba, ceapa rosie, morcovi, mere
rosii, patrunjel, zeama de lamaie, maioneza, mustar, sare de mare si
piper negru. Ingrediente: 1/2 varza alba de la care ati indepartat
cotorul si frunzele exteriaore, taiata sferturi o ceapa mica rosie,
curatata 3 morcovi spalati si curatati de coaja 2 mere rosii,…
Read more »
Read more »
Pui cu sos si legume
5 June 2012
O
reteta de pui cu sos si legume din: copane de pui, usturoi, unt,
sofran, sare, piper, amestec de legume, maioneza, sfecla rosie, telina,
smantana, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 8 copane pui 4 fire
usturoi 50 g unt şofran sare piper 600 g amestec legume 3 linguri
maioneză 100 g sfeclă roşie fiartă 50…
Read more »
Read more »
Chiftele de peste cu salată picantă de castraveţi
5 June 2012
O
reteta de chiftele de peste cu salata picanta de castraveti din: peste
alb, creveti, pasta de curry, frunze de lamaie verde, coriandru, ou,
zahar brun, sos de peste, sare de mare, fasole, ulei vegetal,
castravete, ardei, ceapa rosie si frunze de menta. Crevetii cu curry si
chiftelele de peste alb sunt nişte preparate delicioase,…
Read more »
Read more »
Ruladă de căpşuni
5 June 2012
O
reteta de rulada de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
amidon, praf de copt, cacao, gelatina, zahar vanilinat, ciocolata si
capsuni. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina
40 g amidon 1 lingurita praf de copt 40 g cacao crema si ornat: 5 foi
gelatina 500 ml…
Read more »
Read more »
Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere
5 June 2012
O
reteta de salata crocanta de sfecla cruda cu branza feta si pere din:
sfecla, pere, sos, sare de mare, piper negru, branza feta, menta si
seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 4 sfecle de mărime mijlocie,
dacă e posibil de culori diferite, curăţate de coajă şi tăiate beţişoare
3 pere bine coapte (sau mere), curăţate…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos si marar
5 June 2012
O
reteta de ciuperci cu sos si marar din: ciuperci, marar, unt, piper
alb, faina, ceapa verde, lapte, smantana si ulei. Ingrediente: 800 g
ciuperci 2 legaturi marar 100 g unt piper alb macinat 2 linguri faina o
legatura ceapa verde 300 ml lapte 2-3 linguri smantana 2-3
Carne de miel cu mazare
5 June 2012
O
reteta de carne de miel cu mazare din: carne de miel, usturoi, sare,
piper, coaja de lamaie, miere, sos de soia, coriandru, chimen, samburi
de ananson, amidon, ulei, mazare, supa de pui, suc de rosii si otet.
Ingrediente: 500 g carne de miel, ceafa 2 catei de usturoi sare piper 1
lingurita de coaja…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată si capsuni
5 June 2012
O
reteta de tort de ciocolata si capsuni din: ciocolata amaruie, oua,
zahar, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, migdale, gem de caise,
ciocolata cu lapte si capsuni. Ingrediente: 250 g ciocolata amaruie 7
oua 275 g zahar 200 g unt moale 150 g zahar pudra 150 g faina 2
lingurite praf de copt…
Read more »
Read more »
Moros y Cristianos
5 June 2012
De
peste 500 ani, Spania şi fostele colonii spaniole din Lumea Nouă
sărbătoresc triumful catolicismului spaniol prin festivaluri, în cadrul
cărora se reconstituie bătăliile purtate în Evul Mediu între creştini şi
invadatorii mauri. In Spania, astfel de evenimente se desfăşoară pe
parcursul întregului an, din ianuarie şi până în decembrie. în Mexic
această tradiţie a…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sos de roşii
5 June 2012
O
reteta de rulada de pui cu sos de rosii din: piept de pui, sare
grunjoasa, piper negru, piper verde, busuioc verde, ceapa, usturoi,
patrunjel, parmezan, rosii, pesmet, ulei, rosii cherry si ulei de
masline. Ingrediente: 800 g piept de pui sare grunjoasă piper negru
măcinat piper verde boabe Pentru umplutură: busuioc verde 2 legături…
Read more »
Read more »
Salata cu ou
5 June 2012
Folositi
ouă ecologice, cat se poate de proaspete şi frumoase. Şi să nu credeţi
că trebuie să vă limitaţi la ouă de găină: încercaţi ouă de raţă, gâscă
sau prepeliţă, care astăzi se găsesc uşor. Fiţi creativ, alungaţi
monotonia! îmi place să servesc această salată ca pe o gustare înainte
de cină sau singură, cu…
Read more »
Read more »
Sos picant cu otet
5 June 2012
O
reteta de sos picant cu otet din: otet de vin alb, vuidostr, anason
stelat, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. E
delicios in salate cu branza sau cu friptura rece de vita. Ingrediente: 8
linguri otet de vin alb 2 cuisoare 1 anason stelat 10 linguri ulei de
masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Friptura de muschi de vaca
5 June 2012
O
reteta de friptura de muschi de vaca din: muschi de vaca, morcovi,
cartofi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei si praf
de usturoi. Ingrediente: muschi de vaca 2 morcovi 4-5 cartofi 1 legatura
patrunjel ulei de masline pentru uns sare piper boia de ardei praf de
usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie
5 June 2012
O
reteta simpla de cocktail cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de
zahar, lamaie si sampanie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai negru 1/4 l
apa 12 bucati de cuburi de zahar 2 lamaie 2 sticle de sampanie Mod de
preparare: Turnam apa fiarta de ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5
minute.…
Read more »
Read more »
Tarta cu rubarba si fistic
5 June 2012
O
reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci,
lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si
fistic. Ingrediente: 1,6 kg rubarba (revent) 150 g branza de vaci 6
linguri lapte 8 linguri ulei 50 g miere 1 plic praf de copt sare 300 g
faina 1 plic…
Read more »
Read more »
Peste la tigaie
5 June 2012
O
reteta de peste la tigaie din: cartofi, file de peste, zeama de lamaie,
sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, castravete, smantana, mustar,
piper alb si marar. Ingrediente: 750 g cartofi fierti de o zi 750 g file
de peste (batog) zeama de la 1 lamaie sare 1 ceapa 1 lingurite ulei de
floarea soarelui…
Read more »
Read more »
8 retete culinare
5 June 2012
8
retete culinare: Supa Pho Istoria seculară a supei pho a început pe
străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din
carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte
taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor
boluri largi. La acest amestec se…
Read more »
Read more »
Romburi cu rubarbă
5 June 2012
O
reteta de romburi cu rubarba din: lapte, faina, drojdie, zahar,
migdale, coaja de lamaie, unt, rubarba, branza de vaci, smantana,
amidon, zahar, migdale, oua si scortisoara. Ingrediente: Pentru blat
dospit: 50 ml lapte 400 g făină • 25 g drojdie 80 g zahăr 100 g migdale
măcinate 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 80…
Read more »
Read more »
Salată de roşii
4 June 2012
O
reteta de salata de rosii din: rosii, sare de mare, piper, ulei de
masline extravirgin picant, otet balsamic, ierburi aromate, ardei iute,
maghiran, usturoi si busuioc proaspat. Ingrediente: 4 maini mari de
rosii de diverse tipuri sare de mare si piper negru proaspat macinat
ulei de masline extravirgin cu gust picant otet balsamic sau…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos alb
4 June 2012
O
reteta de cotlete de miel cu sos alb din: cotlete de miel, sare
grunjoasa, piper, cimbru, vin rose, unt, faina, lapte, usturoi, zahar si
cartofi copti. Ingrediente: un kg cotlete de miel sare grunjoasă piper
negru măcinat cimbru uscat şi măcinat 200 ml vin rose Pentru sos: 100 g
unt 2 linguriţe făină 300…
Read more »
Read more »
Sos sicilian
4 June 2012
O
reteta de sos sicilian din: zeama de lamaie, zeama de portocale, ulei
de masline extravirgin, oregano, sare de mare si piper. Este perfect cu o
salata calda la gratar sau cu fructe de mare. Ingrediente: 1 1/2
linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 1/2 linguri zeama proaspat
stroarsa de portocale obisnuite sau rosii…
Read more »
Read more »
Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan
4 June 2012
O
reteta de Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan din: seminte de
susan, galbenusuri, zahar tos, lapte integral, smantana, aluat, ou si
zahar pudra. Ingrediente: îngheţată cu susan: 85 g de seminţe de susan
negre (sau albe) 4 gălbenuşuri 100 g de zahăr tos 250 ml de lapte
integral 250 ml de smântână…
Read more »
Read more »
Copane de curcan în sos de ceapă
4 June 2012
O
reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare
grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar,
ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide.
Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2
frunzuliţe coriandru 75 g unt 50…
Read more »
Read more »
Cocktail Abstract
4 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Abstract din: cafea, maraschino, angostura,
zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/4 l cafea tare 4 cl Maraschino 3 cl
coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate Mod de preparare:
Fierbem cafeaua, apoi o lasam sa se raceasca. Turnam in 2 cesti si
adaugam in ea coniacul, Maraschino si Angostura.…
Read more »
Read more »
Tort de şampanie
4 June 2012
O
reteta de tort de sampanie din: oua, sare, zahar, baton de vanilie,
coaja de portocala, faina, praf de copt, felatina, rubarba, coaja si suc
de portocala, zahar fin, frisca, siropd e zahar, sirop de flori de soc
si capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă sare 150 g zahăr miezul de
la un baton de…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi si hrean
4 June 2012
O
reteta de salata de cartofi si hrean din: cartofi noi, sare de mare,
piper negru, zeama de lamaie, telina, patrunjel, hrean, smantana, muschi
de vita, tarhon si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 700 g
cartofi noi, razuiti de coaja sare de mare si piper negru proaspat
macinat zeama de la 2 lamai 1/2 tulpina…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu sos de piersici
4 June 2012
O
reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt,
sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb,
piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline.
Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde
macinat o lingura…
Read more »
Read more »
Sos franţuzesc cremos
4 June 2012
O
reteta de sos frantuzesc cremos din: otet de vin alb, ulei de nuci,
smantana, mustar de dijon, sare de mare, piper, frunze de patrunjel si
ulei de masline etravirgin. Merge de minune cu salate din frunze verzi
si frunze amarui, ca andiva sau radicchio. Ingrediente: 5 linguri otet
de vin alb 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Linguine con gamberi, zafferano e limone
4 June 2012
O
reteta de paste din: paste linguini, ulei de masline extravirgin,
creveti, rosii, sofran, vin alb sec, coaja de lamaie si sare roz.
Ingrediente: Paste linguini – 250 g ulei de măsline extravirgin usturoi 8
creveţi proaspeţi 4 roşii cherry şofran yemenit vin alb sec coajă de
lămâie – 5 g sare roz Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta (video)
4 June 2012
O
reteta video despre cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si
ricotta, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos.
Ingrediente: 1/2 cup ricotta 1/4 cup olive oil 2 tbsp cream or milk 2
cloves minced garlic salt and pepper to taste red pepper flakes fresh
herbs if so desired pizza dough…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu ardei iute
4 June 2012
O
reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie,
morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute,
sare si piper. Ingrediente: 2 ardei capia 2 cepe roşii 2 morcovi o
ţelină un litru suc de roşii 200 g fasole albă păstăi 2 linguriţe ulei
de măsline…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci si ciocolata
4 June 2012
O
reteta de prajitura cu nuci si ciocolata din: nuci, zahar, pudra de
cacao, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 40 g nuci 55 g plus 2
linguri zahar pentru glasat 4 lingurite pudra de cacao un praf
scortisoara macinata 2 albusuri Mod de preparare: Se incinge cuptorul
la 150ºC (pozitia 2). Se tapeteaza doua tavi…
Read more »
Read more »
Vita cu cartofi
4 June 2012
O
reteta delicioasa de vita cu cartofi din: antricot de vita, rosii,
cartofi, sare grunjoasa, piper, salvie, patrunjel, ceapa rosie, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui si vin rosu. Ingrediente: 500 g
antricot de vită 6 roşii 12 cartofi noi mărime medie sare grunjoasă
piper negru măcinat salvie verde o legătură pătrunjel o ceapă…
Read more »
Read more »
Spirale de aluat cu pasta de masline
4 June 2012
O
reteta de spirale de aluat cu pasta de masline din: aluat, masline,
usturoi, cascaval si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru
foitaj 300 g masline fara samburi 4 catei de usturoi 300 g cascaval 1
lingura ulei de masline Mod de preparare: Se curata si se piseaza
usturoiul. Masline se dau…
Read more »
Read more »
Sos cu lămâie si ulei
4 June 2012
O
reteta de sos cu lamaie si ulei din: zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare de mare si piper negru. Iată un sos clasic, delicat,
bun la toate, delicios în salate cu ierburi aromate sau cu somon afumat.
Pentru a profita de aroma lui, folosiţi-l în intervalul de 24 de ore de
la…
Read more »
Read more »
Turtă dulce tradiţională
4 June 2012
O
reteta de turta dulce traditionala din: faina, mirodenii, bicarbonat de
sodiu, mere verzi, glucoza, ou, unt, zahar brun si ghimbir.
Ingrediente: 185 g faina 2 lingurite mirodenii amestecate 1 lingurita
bicarbonat de sodiu 150 g sos de mere verzi 4 linguri melasa sau glucoza
1 ou mare batut usor 55 g unt 115 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de dovlecei
4 June 2012
O
reteta de salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa rosie, rosii uscate,
busuioc, telina verde, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare
si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei zucchini 1 ceapa rosie 50 g rosii
uscate 2-3 fire de busuioc 1 fir telina verde 1-2 linguri ulei de
masline zeama de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Dressing „o mie de insule”
4 June 2012
O
reteta de dressing din: maioneza, sos de rosii, sos de chilli, ceapa,
ardei gras, sos worcestershire, sos tabasco si coniac. Ingrediente: 250 g
maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de
roşii 80 g condiment sau sos de chili o ceapă mică, rasă un ardei gras
roşu sau verde,…
Read more »
Read more »
Despre mâncare şi vin
4 June 2012
Să
combini mâncarea cu vinul potrivit nu trebuie să fie complicat sau
costisitor. De fapt, unele dintre cele mai bune combinaţii sunt şi cele
mai simple, iar deseori e vorba despre vinuri şi ingrediente accesibile.
Pentru ca vinul să meargă cu mâncarea, trebuie să ştiţ
Reteta zilei: Fettuccini cu sos de linte
4 June 2012
O
reteta de fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei
de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si
patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de
telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati
Pasta de tomate Sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu creveti
4 June 2012
O
reteta de oua cu creveti din: oua, creveti, sos de soia, sare, piper,
busuioc si ulei. In loc de ochiuri puteti face omleta pe care sa
presarati apoi branza si patrunjel tocat marunt. Ingrediente: 10 oua 250
gr creveti 5 linguri sos de soia sare piper busuioc ulei pentru prajit
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Legume cu brânză
4 June 2012
O
reteta de legume cu branza din: slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei,
zucchini, oua, oregano, sare, piper, rosii si cascaval gouda.
Ingrediente: 50 g slanina 1 lingurita unt 1 catel de usturoi 2 cepe mari
2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 oua 1 lingurite oregano taiat marunt
sare piper negru macinat 200 g rosii…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu sirop de anason
4 June 2012
O
reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango,
carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason,
frunze de menta si frunze de coriandru. Ingrediente: 200 g de litchi 1
mango mare, copt 1 fruct-stea (carambola), curăţat 1 fruct-dragon mare
2 fructe persimmon Sirop de anason: 75 g de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu cafea si coniac
4 June 2012
O
reteta de cocktail cu cafea si coniac din: cafea, coniac si zahar.
Ingediente: 1 ceasca cafea tare aromatizata 3 cl coniac zahar Mod de
preparare: Preparam cafeaua si o indulcim dupa gust. O lasam sa sa
raceasca, apoi o punem in frigider. O turnam, apoi in pahare pentru
bauturi lungi impreuna cu coniacul,…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu ricotta şi spanac
4 June 2012
Gnocchi
sunt una dintre mâncărurile italieneşti cele mai vechi. Gnocchi cu
brânză ricotta şi spanac sunt o specialitate originară dintr-o zonă din
estul Florenţei, unde spanacul sălbatic creşte din belşug pe toate
dealurile. Pentru a prepara gnocchi, se fierbe spanacul atât cât sâ se
înmoaie, apoi se amestecă împreună cu nişte ouă, făină şi brânză.…
Read more »
Read more »
Salată simplă de verdeţuri
4 June 2012
O
reteta de salata simpla de verdeturi din: fenicul, rucola, frunze de
papadie, creson, frunze de sfecla, sparanghel, patrunjel si sos.
Ingrediente: 1/2 bulb fenicul o mana de rucola o mana de frunze de
papadie o mana de creson o mana de frunzulite de sfecla 4 fire de
sparanghel o mana de hasmatuchi sau patrunjel…
Read more »
Read more »
Tort cu frişcă si fructe
4 June 2012
O
reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale,
faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar
pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 8
ouă 8 linguri zahăr 25 g unt un praf sare 2 linguri migdale măcinate 4
linguri făină un plic zahăr vanilat Pentru…
Read more »
Read more »
Budinca de dovlecei cu porumb
4 June 2012
O
reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe,
cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt,
zahar si pesmet. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 conserve (200 g) porumb
boabe 200 g cascaval 3 cepe 2 ardei grasi verzi 3 catei de usturoi 4
linguri ulei 1 lingurita sare piper…
Read more »
Read more »
Gogoşi vanilate
4 June 2012
O
reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte,
oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g făină 4 linguri zahăr un praf sare 25 g unt 4
linguri ulei 250 ml lapte dulce călduţ 3 ouă 25 g drojdie proaspătă o
păstaie vanilie ulei pentru…
Read more »
Read more »
Salată crocantă simplă
4 June 2012
O
reteta de salata crocanta simpla din: fasole verde, sare de mare,
piper, salata, castravete, morcovi, telina, patrunjel si sos.
Ingrediente: o mana de fasole verde fina sare de mare si piper negru
proaspat macinat o capatana de salata romana 1/2 castravete un morcov o
tulpina frageda de telina, impreuna cu frunzulitele galbene o mana…
Read more »
Read more »
Sos cu otet balsamic
4 June 2012
O
reteta de sos cu otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline
extravirgin, sare de mare si piper. Excepţional pentru salate
italieneşti, salate din frunze verzi şi antipasti (aperitive).
Ingrediente: 3 1/2 linguri otet balsamic bun 10 linguri ulei de masline
extravirgin sare de mare piper negru proaspat macinat Mod de
preparare: Puneţi…
Read more »
Read more »
7 retete culinare
3 June 2012
7
retete culinare: Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O
reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne
de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi,
sare si piper. Restul il gasiti aici. Supa Gumbo In statul american
Louisiana,…
Read more »
Read more »
Cartofi cu mozarella
3 June 2012
O
reteta de cartofi cu mozzarella din: cartofi, mozzarella, sare
grunjoasa, unt, patrunjel, nucsoara, usturoi si frunze de menta.
Ingrediente: un kg cartofi noi 250 g mozzarella sare grunjoasă smântână
dulce 50 g unt o legătură pătrunjel proaspăt un praf nucşoară 4-5 căţei
usturoi 3-4 frunze mentă Mod de preparare: Se spală cartofii noi…
Read more »
Read more »
Orez prăjit cantonez
3 June 2012
O
reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa,
usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa
verde si sos de soia light. Ingrediente: 100 g de creveţi cruzi,
curăţaţi 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide 1 ceapă curăţată şi
tocată 2 căţei de usturoi mari, curăţaţi…
Read more »
Read more »
Ficatei cu bulete
3 June 2012
O
reteta de ficatei cu bulete din: ficatei de pui, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, usturoi, faina, mamaliga, unt, parmezan si
pesmet. Ingrediente: un kg ficăţei de pui 30 ml ulei de floarea-soarelui
sare piper 4 căţei usturoi 2 linguri făină Pentru buletele de mămăligă:
350 g mămăligă rece 100 g unt 100 g…
Read more »
Read more »
Sosuri: Maioneză
3 June 2012
O
reteta de maioneza din: galbenusuri, mustar de dijon, ulei de arahide
si otet de vin alb. Maioneza poate fi utilizată ca sos sau ca dressing
pentru salată. V-o prezentăm împreună cu ouă fierte, pâine de secară,
măsline, capere şi castraveţi muraţi. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 50 g
muştar de Dijon, sau o linguriţă cu vârf…
Read more »
Read more »
Batoane cu musli
3 June 2012
O
reteta de batoane cu musli din: fulgi de ovaz, tarate de ovaz, faina,
caise uscate, germeni de grau, suc de mere, zahar brun, miere si esenta
de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 55 g tarate de ovaz 50 g
faina 90 g caise uscate taiate in bucati mari 40 g nuci tocate…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre
3 June 2012
O
reteta de Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre din:
fasole verde, ciuperci, ulei, boabe de soia, usturoi, otet de orez, vin
de orez, sos de soia light, sos de stridii, zahar tos si faina de
porumb. Ingrediente: 400 g de fasole verde curăţată 225 g de ciuperci
shiitake, curăţate…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bame sarbesti
3 June 2012
O
reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii,
faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg bame 1
lingura otet 100 ml ulei 2 cepe 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii 1
lingurita faina 1 lamaie 1 lingurita zahar sare 1 legatura patrunjel
verde Mod…
Read more »
Read more »
Bavareză cu afine
3 June 2012
O
reteta de bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine,
zahar pudra, branza, gelatina si apa rece. Ingrediente: 225 ml lapte
semidegresat 4 linguri lapte praf degresat 700 g afine congelate,
dezghetate in prealabil 100 g plus 1 lingura zahar pudra 225 g crema de
branza proaspata 15 g gelatina pudra 4 linguri…
Read more »
Read more »
Gncocchi
3 June 2012
Gnocchchi
(pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor
provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”.
Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi
umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata
şi spanac. Ca şi pastele făinoase proaspete, se fierb…
Read more »
Read more »
Cocktail de cafea cu caise
3 June 2012
O
reteta simpla de coktail de cafea cu caise din: cafea, zahar, caise,
lichior de caise, frisca, fistic si betisoare. Ingrediente: 4-5 linguri
de cafea (aprox 6 g una) 4 lingurite de zahar 8 caise proaspete 4
linguri de lichior de caise 125 g frisca lichida 100 g fistic 4
betisoare de party Mod…
Read more »
Read more »
Quiche cu ceapa si cheddar
3 June 2012
O
reteta de quiche cu ceapa si cheddar din: sare, cheddar, smantana, oua,
ceapa alba, apa rece, unt, faina si piper. Ingrediente: sare 100 gr
cheddar 250 ml smantana dulce 2 oua 3 buc ceapa alba 6 linguri apa rece
200 gr unt 300 gr faina piper Mod de preparare: Aluatul: Pune 150 gr…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu legume
3 June 2012
O
reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa.
Ingrediente: 2 vinete mici sare piper 120 ml ulei de măsline 2 cepe
tăiate felii 3 căţei de usturoi pisaţi 3 roşii tăiate cuburi 2 linguri
pătrunjel tocat 1 linguriţă suc…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu pui si parmezan
3 June 2012
O
reteta de tagliatele cu pui si parmezan din: tagliatele, piept de pui,
parmezan, sare grunjoasa, piper, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g
tagliatele 400 g piept de pui 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru
măcinat 50 g unt o legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierb
pentru început pastele. Se adaugă o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine cu rozmarin
3 June 2012
O
reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina,
sare, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri de drojdie 2
linguri de zahăr 1 cană cu apă caldă 3 cani faina 1 linguriţă de sare 2
linguri de rozmarin, tocat 1 lingura de ulei de măsline Mod de
preparare: Drojdia…
Read more »
Read more »
5 feluri de a prepara verdeturile chinezeşti
3 June 2012
Broccoli
chinezesc cu sos de stridii Curăţaţi 450 g de broccoli (kai lan),
spălaţi-l şi curăţaţi-l bine, apoi tăiaţi-l bucăţele de lungimea unui
deget. într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de vin de orez chinezesc (sau
vin de Xeres sec), 1/4 de linguriţă de zahăr tos, 3 linguriţe de sos de
stridii şi 1/2 de linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos de crustacee
3 June 2012
O
reteta de sos de crustacee din: ulei, usturoi, ceapa, morcov, telina,
frunza de dafin, cimbru, fructe de mare, vin alb, coniac, faina, pasta
de tomate, rosii, supa de peste si smantana. Cu ingrediente similare
celor utilizate într-o supă de raci, acest sos se asociază perfect cu
toate tipurile de crustacee, în special cu homar.…
Read more »
Read more »
Mousse de lămâie cu căpşuni
3 June 2012
O
reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece,
zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light,
ou si iaurt. Ingrediente: 350 g capsuni 1 pliculet gelatina pudra 125 ml
apa rece 150 g zahar pudra 2 lingurite coaja rasa de lamaie 125 ml
zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de vita
3 June 2012
O
reteta de saramulte in foi de vita din: orez, foi de vita, ulei de
masline, ceapa, marar, ceapa verde, menta, sare, piper si apa.
Ingrediente: 130 g orez cu bob rotund 20 g foi de vita din saramura 100
ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 fire marar 1 fir ceapa verde tocata…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #13
3 June 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Desert cu
budincă de vanilie şi căpşuni O reteta desert cu budinca de vanilie si
capsuni din: budinca de vanilie, lapte, piscoturi,…
Read more »
Read more »
Kreplach
3 June 2012
Kreplach
sunt nişte colţunaşi care se servesc în supa de pui a evreilor
Ashkenazi. Această mâncare consistentă a apărut de-a lungul secolelor în
care evreii Ashkenazi au locuit în zonele cu climă mai rece din partea
centrală şi de răsărit a Europei. In mod tradiţional, kreplach se
preparau
Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere
3 June 2012
O
reteta de prajitura rasturnata cu ghimbir si pere din: zahar brun,
pere, faina, ghimbir, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar pudra,
coaja de lamaie verde, ou, albus si lapte batut. Ingrediente: 2 linguri
zahar brun 3 pere tari coapte 150 g faina 1 lingura ghimbir macinat 1
lingurita praf de copt un praf…
Read more »
Read more »
Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune
3 June 2012
O
reteta de Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune din: rata,
sare de mare, amestec de cinci condimente, piper negru, sos de soia,
miere, otet negru chinezesc, ulei vegetal, radacina de ghimbir, prune,
scortisoara, anason, anason, ceapa verde si castraveti. Aceasta rata
frageda si aromata merge perfect cu sosul de prune condimentat,…
Read more »
Read more »
Salată cu paste si prosciutto crudo
3 June 2012
O
reteta de salata cu paste si prosciutto crudo din: paste, unt,
prosciutto crudo, rucola, ardei, morcovi baby, samburi de pin, ulei de
masline, sos de soia, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 350 g
paste o linguriţă unt 200 g prosciutto crudo 300 g rucola un ardei
portocaliu 4 morcovi baby 50 g samburi…
Read more »
Read more »
Sos de Bordeaux
3 June 2012
O
reteta de sos de bordeaux din: rasol de vita, hasme, boabe de piper,
cimbru, frunze de dafin, vin rosu, supa bruna de vitel si unt fara sare.
Sos originar din Bordeaux, Franţa, şi preparat tradiţional cu vin,
haşme şi măduvă. Măduva este opţională în această reţetă, deoarece sosul
este delicios şi fără ea. Vi-l…
Read more »
Read more »
Biban de mare cu roşii
3 June 2012
O
reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry,
ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4
bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry
galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin
alb…
Read more »
Read more »
Pui cu ananas si orez
3 June 2012
O
reteta de pui cu anans si orez din: ulei de masline, usturoi, ardei
iute, ghimbir, ceapa alba, vin alb, orez, piept de pui, ananas, sare si
piper. Ingrediente: ulei de masline 4 catei usturoi 1 ardei iute mic 1
lingurita ghimbir ras 2 buc ceapa alba 200 ml vin alb, sec 200 gr orez…
Read more »
Read more »
Burtă de porc roşie înăbuşită
3 June 2012
O
reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei
vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de
ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Faimoasa deoarece era
mancarea preferata a lui Mao Zedong, aceasta este o specialitate a
Hunanului, regiunea lui de baştină. Este irezistibil de îmbietoare…
Read more »
Read more »
Pandişpan de lămâie cu căpşuni
3 June 2012
O
reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de
protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie,
esenta de vanilie si faina. Ingediente: pentru sosul de fructe: 500 g
capsuni congelate, decongelate in prealabil 125 ml suc de portocale
Pentru pandispan: 12 albusuri la temperatura camerei 1 lingurita sare
de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Knodel
3 June 2012
Knodel
este numele sub care sunt cunoscute în Austria şi în partea de sud a
Germaniei găluştele. Acestea pot fi făcute din cartofi (iar atunci se
vor numi Kartoffelknddel) sau din pâine mai veche, amestecată cu lapte
şi albuşuri de ou (Semmelknodel). Găluştele se fierb în apă clocotită,
la fel ca pastele făinoase. De obicei,…
Read more »
Read more »
Ice Cofee Flambata
3 June 2012
O
reteta simpla de Ice Cofee Flambata din: cafea instant, apa, zahar
vanilat, inghetata de vanilie, inghetata de alune, lichior cu coniac si
zahar. Ingrediente: 4 lingurite pline de cafea instant 2 cesti de apa 1
plic de zahar vanilat jumatate de cutie de inghetata de vanilie jumatate
de cutie de inghetata de alune 4…
Read more »
Read more »
Sos de friptură îngroşat
3 June 2012
O
reteta de sos de friptura ingrosat din: ulei, carne, ceapa, morcov,
tulpina de telina, usturoi, frunza de dafin, cimbru, faina si supa.
Puteţi încerca această reţetă când prăjiţi viţel sau pui. Vă prezentăm
acest sos alături de carne de vită friptă, budincă Yorkshire, cartofi
copţi şi legume. Ingrediente: ulei, pentru prăjit carne, la alegere,…
Read more »
Read more »
Salată cu crutoane aromate
3 June 2012
O
reteta de salata cu crutoane aromate din: bagheta, sare grunjoasa,
piper, unt, pasta de chilli, dulceata de ceapa, usturoi, rosii cherry,
castarveti, rosii, otet balsamic, busuioc verde, ulei de masline, miere
si zeama de la o lamaie. Ingrediente: o bagheta sare grunjoasa piper
negru macinat 100 g unt o lingurita pasta de chilli o…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu porumb
3 June 2012
O
reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina,
cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de
telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper
1 legatura…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu nuci pecan
3 June 2012
O
reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de
sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de
branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara
macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra
70 g zahar brun 1 ou…
Read more »
Read more »
Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verde
2 June 2012
O
reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica,
ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1
plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm
de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei
roşu lung,…
Read more »
Read more »
Salată verde cu creveti
2 June 2012
O
reteta de salata verde cu creveti din: creveti decorticati, unt,
salata, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de
lamaie, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: un kg creveţi
decorticaţi 50 g unt 2 salate verzi o legătură usturoi verde 3-4
castraveţi o legătură pătrunjel o varză roşie chinezească zeama de la…
Read more »
Read more »
Sos Jus
1 June 2012
O
reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza
de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile
caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte
carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături
de coaste de miel prăjite şi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată
1 June 2012
O
reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina,
bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou,
esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente:
140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g
unt moale 150 g zahar…
Read more »
Read more »
6 retete culinare
1 June 2012
6
retete culinare: Salata Waldorf Salata Waldorf nu a fost inventată de
un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când
lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a
avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini
de ţelinâ şi maioneză.…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si cirese
1 June 2012
O
reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin
alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru
verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce
sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Read more »
Găluşte cu porc si creveti
1 June 2012
O
reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei
vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti,
radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de
susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde.
Prepararea acestor galuste este o adevărată…
Read more »
Read more »
Clătite cu carne
1 June 2012
O
reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare,
amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati,
smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3
linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne
tocată 2 cepe 200 ml suc…
Read more »
Read more »
Sos de arahide
1 June 2012
O
reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos,
sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos
popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui
satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de
ardei gras. Ingrediente: 25…
Read more »
Read more »
Chec cappuccino
1 June 2012
O
reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt,
scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de
vanilie, sare de lamaie si zahar. Ingrediente: 280 g faina 300 g zahar
pudra 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 125 ml
ulei de nuca sau ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepară găluştele chinezeşti
1 June 2012
Pe
o suprafaţă tapetată cu puţină făină, rulaţi foaia de aluat până
obţineţi un rulou lung, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Tăiaţi-l
fâşii de 2 cm. Aplatizaţi fiecare bucată cu palma, apoi formaţi un disc
subţire, cu diametrul de aproximativ 9 cm. Puneţi cam o lingură de
umplutură în centrul fiecărui disc şi…
Read more »
Read more »
Vită cu cuscus
1 June 2012
O
reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras,
ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 1 cană cu cuşcuş 1
ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 3 roşii 2-3 frunze de
busuioc…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu galuste de cas
1 June 2012
O
reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de
patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie,
rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt. Ingrediente: 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 200 g varza 2
cartofi 2 cepe 1/2 gulie 3…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Perisoare în sos de roşii
1 June 2012
O
reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa,
morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze
de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 1
ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare
pentru sos…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de vanilie si banane
1 June 2012
O
reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere,
apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie,
banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2
linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml
lapte semidegresat 2 oua…
Read more »
Read more »
Polenta
1 June 2012
Mămăliga
estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa
Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei
ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase.
Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi,
îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele cele…
Read more »
Read more »
Sos Salsa roja
1 June 2012
O
reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de
lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele
din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi,
iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă. Ingrediente: 3
roşii coapte, tăiate,…
Read more »
Read more »
Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti
1 June 2012
O
reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti
din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de
cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov,
ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de
susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta un…
Read more »
Read more »
Placinta cu cirese
1 June 2012
O
reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza,
apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus.
Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g
crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve
(aproximativ 400 g fiecare)
Cocktail Cafe La Bamba
1 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe la bamba din: cafea, apa, lichior de
oua, suc de portocale, zahar din trestie de zahar, portocala si lamaita.
Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 0,5 l apa 8 cl
lichior de oua 1,25 l suc de portocale 8 lingurite de zahar din trestie
de zahar…
Read more »
Read more »
Tortellini cu spanac şi ricotta
1 June 2012
Aromele
delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine
împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană.
Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză
ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este
foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi
stropiţi…
Read more »
Read more »
Tarte cu prune
1 June 2012
O
reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb,
zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de
prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de
biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de
prune, pentru un desert pe…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla
1 June 2012
O
reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa
rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet. Ingrediente: 2 sfecle 1
morcov 2 cartofi 150 g slanina taraneasca 1 ceapa rosie patrunjel sare 5
linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet Mod de preparare:
Spala sfeclele, sterge-e cu un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci
1 June 2012
O
reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de
copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar
brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente:
Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr
1/2 lingurita praf de copt 6 linguri de…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu sos pesto
1 June 2012
O
reteta de salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, morcovi, fasole
verde, patrunjel, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 300 g fasole verde
fideluta patrunjel pentru sos pesto: 100 g busuioc proaspat 50 g muguri
de pin 3 catei de usturoi 75…
Read more »
Read more »
Fructe cu cremă de caise si ciocolată
1 June 2012
O
reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci,
smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata,
pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2
linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate
tocate in bucati mari 2 linguri…
Read more »
Read more »
Borş de legume umplute
1 June 2012
O
reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi,
rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel,
galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3
ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry
coapte 2 cepe 1/2 l bors…
Read more »
Read more »
Sos chinezesc de lămâie
1 June 2012
O
reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui,
miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos
este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se
asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de
pasăre. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu ton
1 June 2012
O
reteta de salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline,
busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g
paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3
frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc
31 May 2012
O
reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi,
ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de
soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei
vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir
proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g carne…
Read more »
Read more »
Supă de porumb dulce si crab
31 May 2012
O
reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de
porumb, supde pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper
alb si ceapa verde. Ingrediente: 125 g de carne de crab albă 2 albuşuri
mari 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă 1,2
litri…
Read more »
Read more »
Frecătei cu mere
31 May 2012
O
reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama
de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz,
faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2
linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie
1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie 1000…
Read more »
Read more »
Sos dulce-acrisor
31 May 2012
O
reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc
de ananas si sos de soia. Ingrediente: o linguriţă şi jumătate de făină
de porumb 3 linguri de oţet 2 linguri de zahăr brun 3 linguri suc de
ananas 2 linguri sos de roşii 2 linguriţe sos de soia Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu pui la gratar
31 May 2012
O
reteta de salata cu pui la gratar din: piept de pui, dovlecel, rosii,
ceapa rosie, masline, frunze de salata, mazare, ulei de masline, otet de
mere, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 dovlecel
2 rosii 1/2 ceapa rosie 100 g masline cateva frunze de salata cateva
teci de mazare 4…
Read more »
Read more »
Ananas flambat
31 May 2012
O
reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand
marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat
un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand
Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt
cu vanilie, degresata Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Ice Cofee Caribbean
31 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Ice Cofee Caribbean din: cafea, apa,
inghetata de vanilie si rom alb. Igrediente: 4-5 linguri de cafea
(aprox. 6 g una) 0,5 l apa 4 globuri mari de inghetata de vanilie 8 cl
rom alb Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca,
apoi o mixam…
Read more »
Read more »
Desert Ambrozie
31 May 2012
Acest
desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se
numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un
delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2
banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de
cocos indulciti crengute de menta…
Read more »
Read more »
Ciorbă de praz cu cartofi
31 May 2012
O
reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi,
apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5
cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g
bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean Mod de preparare: Se
curata morcovii, pastarnacul, gulia si…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu migdale si gris
31 May 2012
O
reteta de prajitura cu migdale si gris din: unt, gris, curcuma, praf de
copt, zahar tos, lapte integral, oua, apa de flori de portocale, fulgi
de migdale, gem de caise si miere. Ingrediente: unt, pentru uns 450 g de
griş fin 150 g de făină albă 1 linguriţă de curcuma măcinată 2
linguriţe de…
Read more »
Read more »
Peste la gratar
31 May 2012
O
reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de
condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file
de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri
verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1
lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt …
Read more »
Read more »
Cum se prepara orez mexican (video)
31 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara orez mexican, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara orez
mexican Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
Read more »
Prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citrice
31 May 2012
O
reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice din: unt,
oua, zahar tos, faina, iaurt natural, coaja si zeama de lamaie, sare de
mare, zeama de portocala si apa de portocale. Aceasta prajitura densa si
cremoasa, preparata cu iaurt, are o consistenţă asemănătoare cu cea a
unei prăjituri cu brânză. Siropul de…
Read more »
Read more »
Strudel de legume
31 May 2012
O
reteta de studel de legume din: aluat de foi, amestec de legume, sunca,
ceapa, patrunjel, oua de prepelita, crutoane, lapte, boia, sare, piper,
samantana, branza de vaci, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 400 ml
aluat de foi 1 kg amestec de legume congelate 350 g sunca 1 ceapa 1
lingura patrunjel proaspat tocat 10…
Read more »
Read more »
Sos Salsa de mango şi coriandru
31 May 2012
O
reteta de sos salsa de mango si coriandru din: mango, ceapa verde,
coriandru, zeama de lamaie verde si ghimbir. Această salsa tropicală
este delicioasă cu scoici la grătar sau cu chebap de peşte. Ingrediente:
3 fructe coapte de mango 2 cepe verzi, tocate fin 3 linguri de
coriandru proaspăt, mărunţit 2 linguri zeamă de…
Read more »
Read more »
Borş de păstrăv
31 May 2012
O
reteta de bors de pastrav din: pastrav, morcov, telina, ceapa, ardei
grasi, stevie, orez, bors, apa, leustean si sare. Ingrediente: 1 pastrav
de circa 700 g 1 morcov 1 radacina de telina 2 cepe 2 ardei grasi rosii
1 legatura stevie sau macris 50 g orez 500 ml bors 1,5 l apa 1
legatura…
Read more »
Read more »
Ingheţată de iaurt cu zmeură
31 May 2012
O
reteta de inghetata de iaurt cu zmeura din: zmeura, gem de zmeura, apa
de trandafiri, iaurt, zahar, zmeura si frunze de menta verde.
Ingrediente: 450 g zmeura 4 lingura gem de zmeura fara samburi 2 linguri
apa de trandafiri 500 g iaurt 3 linguri zahar pentru glasat, sau dupa
gust pentru servit (optional): zmeura…
Read more »
Read more »
Peste cu capere
31 May 2012
O
reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei
de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2
linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri
patrunjel tocat sare…
Read more »
Read more »
Cocktail de cafea si inghetata
31 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail de cafea si inghetata din: cafea, zahar,
inghetata de cafea, frisca si lichior de oua. Ingrediente: 2 cesti de
cafea tare 2 lingurite pline de zahar sau zahar vanilat 4-6 globuri de
inghetata de cafea frisca lichida 8 cl lichior de oua Mod de
preparare: Preparam cafeaua, o indulcim…
Read more »
Read more »
Sos Concasse de roşii
31 May 2012
O
reteta de sos concasse de rosii din: rosii, ulei de masline, hasme,
usturoi, pasta de tomate si plante aromate. Aceasta este o metodă
clasică de preparare a legumelor. Termenul concasse descrie roşiile fin
feliate, utilizate ca garnitură. Vi-l prezentăm alături de raviolli.
Ingrediente: 500 g roşii coapte ulei de măsline sau ulei vegetal pentru…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu somon
31 May 2012
O
reteta de salata de ciuperci cu somon din: salata creata, ciuperci,
somon afumat, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 salată creaţă 300 g ciuperci 100 g somon afumat 1
legătură de mărar 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de
lămâie sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pesto
30 May 2012
O
reteta pesto din: busuioc, parmezan, usturoi, seminte de pin si ulei de
masline. Acest sos clasic, preparat fără fierbere, din busuioc,
parmezan şi seminţe de pin, se serveşte tradiţional cu paste.
Ingrediente: 80 g busuioc proaspăt 100 g parmezan 2 căţei de usturoi,
curăţaţi 50 g seminţe de pin 100 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Salata de paste picante
30 May 2012
O
reteta de salata de paste picante din: paste penne, masline, parmezan,
ardei uscat, pasta de ardei si ulei. Ingrediente: 200 g paste tip penne
100 g măsline 50 g parmezan 1 ardei uscat 1 linguriţă cu pastă de ardei
75 ml ulei de măsline Mod de preparare: Pune pastel