Retete de top:
Pui cu legume si sos
7 May 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi,
rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper,
patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei
capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de
măsline 100 g făină 200 ml vin…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ciocolată
7 May 2012
O
reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte
dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza
dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml
lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două
pliculeţe zahăr…
Read more »
Read more »
Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar
7 May 2012
O
reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe,
gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg
somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină
de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200
ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu sofran
7 May 2012
O
reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin,
ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1
lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata
(aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de
pui 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si piersici
7 May 2012
O
reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar,
praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus,
lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si
piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2
linguri cacao 250 g unt…
Read more »
Read more »
Lekah
7 May 2012
O
reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si
otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani
de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet Mod de preparare:
Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi
adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi oţetul.…
Read more »
Read more »
Punch cu vin rosu si rachiu
7 May 2012
O
reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu,
rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle
de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2
sticle de sampanie rose Mod de preparare: Punem intr-un vas…
Read more »
Read more »
Midii in stil italian
7 May 2012
O
reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa,
masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine
crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3
linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi,
taiati marunt 2 foi de dafin 6…
Read more »
Read more »
Tort spaniol cu portocale
7 May 2012
O
reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar
tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt,
coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3
oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2
linguri lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Supă de somon fume
7 May 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de
legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de
masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un
litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar
sare piper…
Read more »
Read more »
Briosa cu crema de cafea
7 May 2012
O
reteta delicioasa de briosa cu: ou, unt, zahar, crema de cafea,
migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra,
suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de
cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un
cubuleţ de unt 500 g făină o…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara
7 May 2012
O
reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina,
mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare,
piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de
pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două
cepe 200 ml suc de roşii 200 g paste…
Read more »
Read more »
Paste cu sardine
7 May 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte
susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 400 g
sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g
miez de nucă 500 g roşii doi…
Read more »
Read more »
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni
7 May 2012
O
reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de
lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de
lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de la 1
lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca
100 g ciocolata alba frunze…
Read more »
Read more »
Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesterolului
7 May 2012
Ardeiul
iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru
îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de
cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi
urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com, citata de
Agerpres. Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea
condimentată, însă…
Read more »
Read more »
Aperitive cu şuncă
7 May 2012
O
reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate,
rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de rosii,
marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4
roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf
de linguriţă cu sare piper 100…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capere
7 May 2012
O
reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet balsamic, capere, paine,
parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g),
fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură
capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare:
Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »
Read more »
Tarte cu hering
7 May 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua,
unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare,
piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g zahăr
tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei
capia copţi boabe…
Read more »
Read more »
Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi
7 May 2012
O
reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline,
otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g
unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare
fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin
alb 3 linguri vin…
Read more »
Read more »
Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon
6 May 2012
O
reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi,
ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si
menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite
ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara
piele, de aprooximativ 700…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni cu iaurt si mac
6 May 2012
O
reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra,
galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni,
gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca
si capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g
faina 1 lingura coaja de portocala…
Read more »
Read more »
Fettucine cu broccoli
6 May 2012
O
reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline,
unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si
broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2
cani de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina
750 ml lapte 1 lingura smantana 200 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Sangria Rose
5 May 2012
O
reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala, lamai, ananas,
cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala 2 lamai
1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala
carbogazoasa sau plata Mod de preparare: Curatam portocala in forma de
spirala. Curatam si stratul alb si feliem…
Read more »
Read more »
Urda cu verdeturi
5 May 2012
O
reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda, unt, smantana, oua,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac, macris,
stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g
urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper
Mod de preparare: Fierbeti verdeturile…
Read more »
Read more »
Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant
5 May 2012
O
reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de
nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de
lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite si
tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400 g…
Read more »
Read more »
Prăjeală de cartofi
5 May 2012
O
reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea,
cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g branza de
vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i
în rondele subţiri sau radeţi-i…
Read more »
Read more »
Brioşe cu fructe de pădure
5 May 2012
O
reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra
de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei
de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina
amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1
lingurita de scortisoara 85…
Read more »
Read more »
Lasagna cu spanac şi ricotta
5 May 2012
O
reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara,
busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou,
branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste marinara
sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac
proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel de…
Read more »
Read more »
Tocanita din muschi de porc in sos de smantana
5 May 2012
O
reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi
file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin,
smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g muschi
file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci
Champignon 4 linguri ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Taitei cu somon
5 May 2012
O
reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare, spanac, ulei,
smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon congelat 500 g
taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g smantana
piper 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se lasă să se
decongeleze somonul.…
Read more »
Read more »
Supă din aripioare de rechin
5 May 2012
Aripioarele
de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din
bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară
o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele
pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine.
Inainte de a se transforma într-o adevărată…
Read more »
Read more »
Ciorba olteneasca de loboda
5 May 2012
O
reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa,
usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda
conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de
vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât
kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru a…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #11
4 May 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Somon
rasol, cu sos olandez cu verdeata O reteta de somon ras
Supa Rasam
4 May 2012
Mâncărurile
care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la
cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre
specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte
foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol
foarte important in bucătăria indiană, in special în…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi
4 May 2012
O
reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi din:
ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de cartofi.
Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2
linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri
ulei 500 g galuste de cartofi congelate Mod…
Read more »
Read more »
Salate gustoase si savuroase
4 May 2012
Salate
gustoase si savuroase Salată de avocado cu creveţi O reteta delicioasa
de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru
verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline,
limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb
coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de
măsline limete…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor umplut cu ceapa
4 May 2012
O
reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri,
hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de
masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici,
eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari,
taiate julien zeama si coaja razuita…
Read more »
Read more »
Friptură de porc condimentată
4 May 2012
O
reteta friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi
uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata
de porc. Ingrediente: 5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate
2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1
lingurita de boia afumata coaja rasa si zeama de…
Read more »
Read more »
Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci
4 May 2012
O
reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din:
ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin
alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1
legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper
100 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Salata Nicoise
4 May 2012
După
cum arată şi numele, salata este originară din oraşul francez Nisa,
aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez de anghinare,
ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos vinegretă
aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai
consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă
fierte tari…
Read more »
Read more »
Punch de mure si coacaze
4 May 2012
O
reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze rosii, mure, limeta,
zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose, sampanie si
lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1 lingura
de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de
vin rose…
Read more »
Read more »
Cotlete cu găluşte de spanac
4 May 2012
O
reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci,
pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei,
unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat
200 g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara
sare 1 bucatica unt friptura:…
Read more »
Read more »
Tortilla de cartofi
4 May 2012
O
reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa,
usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de
masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi
roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g
parmezan ras piper nucşoară rasă…
Read more »
Read more »
Supă de chimen cu mei
4 May 2012
O
reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana,
mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente:
1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2
linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai
tare sare piper…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu creveţi
4 May 2012
O
reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti, creveti, rosii cherry,
usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc, peperoncino, sare si
piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger 60 g creveţi
decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g usturoi 15 ml ulei de măsline 15 g
pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare piper…
Read more »
Read more »
Biban crocant
4 May 2012
O
reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea
soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi,
salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g
file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1
legatura ulei de susan 30 g ghimbir, taiat…
Read more »
Read more »
Supa Ramen
4 May 2012
Ramen
reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu
tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care
este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un
şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul
restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de fapt…
Read more »
Read more »
Stir-fry de legume în sos de stridii
4 May 2012
Se
prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul,
pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau
deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de
stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în
sos de stridii Pofta buna!
Read more »
Read more »
Clătite cu soia
4 May 2012
O
reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina,
ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1
lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem Mod de preparare: Se separă
ouăle. într-un castron se toarnă laptele de soia şi se sărează; se…
Read more »
Read more »
Cocktail Bordeaux
4 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de
lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3
cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa
minerala sau plata Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de
lamaie intr-o cana, adaugam…
Read more »
Read more »
Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata
4 May 2012
O
reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din:
lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde,
salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat
de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in
plus: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Baclava cu nucă si fistic
4 May 2012
O
reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb,
nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente:
Pentru aluat: 500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml
apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată coaja…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin
4 May 2012
O
reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin din: otet de
vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla rosie,
mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1
lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar,
proaspat 4 radacini de…
Read more »
Read more »
Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata
4 May 2012
O
reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin,
vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel,
galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel.
Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru
supa limpede de legume, fierbinte…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)
4 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu mandarine, un
preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si nemaipomenit de
sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1 Tbsp Apple
Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry
Mustard Powder –…
Read more »
Read more »
Covrigei cu stafide si nuci
4 May 2012
O
reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide, suc de mere, zahar,
nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3
linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar
50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou, batut…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel
4 May 2012
O
reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei
capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline,
usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi
verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii
in bulion 2 cepe 30…
Read more »
Read more »
Mini-tarte cu mere şi migdale
4 May 2012
O
reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de
lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si
scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un
praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g
făină pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru
4 May 2012
O
reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes,
pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste,
castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1 pui de 2
kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de
seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Gustări thailandeze cu spanac
4 May 2012
Se
amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă
tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2
linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară puţin
zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte o…
Read more »
Read more »
Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie
4 May 2012
O
reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui,
ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de
masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200 g
ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi
1/2 legătură pătrunjel sare piper 2…
Read more »
Read more »
Ineluse cu miere
4 May 2012
O
reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de
lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei. Ingrediente:
2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere coaja
de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină 50…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taitei
4 May 2012
O
reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa
verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac,
patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o
legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o
ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un păstârnac…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Salată rusească
4 May 2012
Salata
rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul
bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă
să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o
combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi
ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era secretă.…
Read more »
Read more »
Punch cu fructe
4 May 2012
O
reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale, mango, stafide, zahar,
rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si angostura.
Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g
stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3
l apa 4 l de…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu sos iute
4 May 2012
O
reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper,
ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei
de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare piper
o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piu
Paste cu sos de branza
4 May 2012
O
reteta de paste cu sos de branza din: paste, broccoli, morcovi,
cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si parmezan.
Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare
grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2
linguri parmezan Mod…
Read more »
Read more »
Musaca de varză
4 May 2012
O
reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval,
rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei
capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin,
piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita
100 g cascaval 2…
Read more »
Read more »
Somon cu sos alb si spanac
4 May 2012
O
retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare,
piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de
lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare
piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml
lapte o legătură ceapă verde un…
Read more »
Read more »
Limba de vita cu legume
3 May 2012
O
reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet,
piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi,
usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet
piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă
2 ardei 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne
3 May 2012
O
reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline,
sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper,
pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus.
Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf
sare 2 linguri otet…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu creveţi şi porumb
3 May 2012
O
reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt,
oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru,
creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1
lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry
rosu thailandez 140 g…
Read more »
Read more »
Crevete crocant
3 May 2012
O
reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi
de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita
chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei
pentru prajit Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare,
mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi se…
Read more »
Read more »
Punch cu pepene galben
3 May 2012
O
reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben, votca, zeama de
lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 pepene
galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla
sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie Mod de preparare:
Scoatem…
Read more »
Read more »
Aperitiv cald cu brânză şi legume
3 May 2012
O
reteta de aperitiv cald cu branza si legume din: telemea de capra,
rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline si piper.
Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde
1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru
Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Pachetele din vinete
3 May 2012
O
reteta de pachetele din vinete din: mozzarella, vanata, ardei iute,
usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare. Ingrediente:
300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de
măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă uleiul cu rozmarin…
Read more »
Read more »
Frigărui crocante
3 May 2012
O
reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita,
usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si
marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de
vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de
pâine 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Panzanella
3 May 2012
O
reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine,
parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb,
mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru
crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1
paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri de…
Read more »
Read more »
Shabu-shabu
3 May 2012
Mancarea
japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue franţuzesc; şi aici, mesenii
sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea. Acesta nu este doar un
obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi foarte amuzantă.
Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se aseamănă cu
sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne şi…
Read more »
Read more »
Fulgi de cereale cu miere
3 May 2012
O
reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de floarea soarelui,
miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi de cereale
si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri
miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci,
alune, cajun, zdrobite 300 g fulgi de cereale…
Read more »
Read more »
Cartofi cu conopida si spanac
3 May 2012
Fierbe
500 g cartofi, curatati de coaja si taiati in cuburi de 2 cm, in apa cu
sare 8-10 minute, pana cand se patrund. In ultimele 5 minute, adauga
500 g conopida desfacuta in buchete mici. Scurge de apa. Intre timp unge
un vas cu ulei, si prajeste 5 minute 1 ceapa, tocata marunt, cateva…
Read more »
Read more »
Coroniţă din cotlete de miel cu spanac
3 May 2012
O
retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel,
spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara,
foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet
de miel cu os (bucata intreaga) 1 kg spanac proaspat 2 cepe mari 2
morcovi 1 telina mica 200…
Read more »
Read more »
Punch cu coacaze rosii
3 May 2012
O
reteta de punch cu coacaze rosii din: pepene verde, lamaie, vin rose,
lichior de coacaze, sherry cream, coacaze rosii, sampanie rose si
lamaita. Ingrediente: 1 pepene verde (aproximativ 1 kg de miez) 1 lamaie
2 sticle de vin rose 8 linguri de lichior de coacaze 6 linguri de
Sherry Cream 250 g coacaze rosii…
Read more »
Read more »
Musaca de rosii
3 May 2012
O
reteta de musaca de rosii din: mozzarella, piept de pui, rosii,
usturoi, ou, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente:
200 g mozzarella 600 g piept de pui 4-5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi
1 ou 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu unt 2 linguri cu pesmet ulei
sare piper…
Read more »
Read more »
Minitarte cu mandarine
3 May 2012
O
reteta de minitarte cu mandarine din: mandarine, smantana, unt, zahar
pudra, galbenusuri, faina, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 4
mandarine 125 ml smântână dulce pentru aluat: 125 g unt 100 g zahăr
pudră 2 linguri cu smântână 2 gălbenuşuri 250 g făină coajă de lămâie
sare Mod de preparare: Mixează untul cu…
Read more »
Read more »
Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli
3 May 2012
O
reteta de clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli din: faina,
oua, lapte de cocos, turmeric, ulei de floarea soarelui, ceapa verde,
sparanghel, oua, miere, sos de soia, suc de lime, ardei iute, usturoi,
alune, castravete si menta. Ingrediente: 4 linguri cu varf de faina 3
oua, batute 100 ml lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Pilaf cu cocos
3 May 2012
Incinge
un vas larg, cu capac, şi unge-l cu ulei. Prăjeşte 5 minute 1 ceapă
mare, tocată mărunt, un praf de chilii, 1 baton de scorţişoară de 5 cm,
10 boabe de cardamom, 1/2 linguriţă chimen, 1/2 linguriţă fenicul.
Adaugă 300 g orez Basmati, clătit in apă rece,si 40 g fulgi de cocos;
ţine pe…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac si muguri de pin
3 May 2012
O
reteta de salata cu spanac si muguri de pin din: spanac, aceto
balsamico, ulei de masline extravirgin, parmezan, rosii cherry, usturoi,
muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 200 g spanac tanar 2 linguri
aceto balsamico 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 rosii cherry 1
bucata mica de parmezan usturoi o mana de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu migdale in pergament
3 May 2012
O
reteta de ciuperci cu migdale in pergament din: ciuperci, usturoi,
ceapa, seminte de anason, rosii cherry, masline, migdale, oregano si
ulei de masline. Ingrediente: 600 g ciuperci albe de cultura
(champignon) 2 catei de usturoi 2 cepe mici 2 lingurita seminte de
anason 10 rosii cherry 10 masline fara samburi 30 g migdale decojite…
Read more »
Read more »
Aspic asortat cu 3 umpluturi
3 May 2012
O
reteta de aspic asortat cu 3 umpluturi din: praz, paine neagra, branza
de vaci, boia dulce, boia iute, sare, smantana, gelatina, branza topita,
unt, piper, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 1 fir praz 6-8 felii
de paine neagra umpkutura 1: branza de vaci 2 lingurite boia dulce 1
praf de boia iute sare 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Kahlua (video)
3 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Kahlua, o bautura deosebit
de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara
Cocktail Kahlua
Read more »
Read more »
Placinta moldoveneasca cu branza
3 May 2012
O
reteta de placinta moldoveneasca cu branza din: foi de placinta, branza
de vaci, telemea de oaie, zahar, oua si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcinta 300 g brânză de vaci 300 g telemea
de oaie 100 g zahăr 5 ouă 50 ml ulei de floarea soarelui Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Medalion in bacon
3 May 2012
O
reteta de medalion in bacon din: muschi de vitel, bacon, rozmarin,
boabe de mustar macinate, unt, hrean, sare si piper. Ingrediente: 700 g
muschi de vitel 200 g bacon (taiat in felii subtiri) 2 fire de rozmarin 1
lingurita rasa boabe de mustar macinate 50 g unt 1 lingura hrean
proaspat ras sare piper…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de ceapa si menta
3 May 2012
O
reteta de peste cu sos de ceapa si menta din: piper, ulei de masline,
fileuri de pangasius, castravete verde, menta, sos de ceapa, sare si suc
de lamaie. Ingrediente: piper 2 lingurite ulei de masline 2 fileuri
pangasius 1 bucata castravete verde 1 legatura menta 4 linguri sos de
ceapa sare suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău în foitaj
3 May 2012
O
reteta de rulouri de salau in foitaj din: file de salau, alaut de
foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de salau 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud-uscat 1
lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spălaţi…
Read more »
Read more »
Bezele cu spumă de căpşune
3 May 2012
O
reteta de bezele cu spuma de capsune din: albusuri, zahar pudra, otet,
amidon, capsune, albusuri, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 5
albuşuri 5 linguri cu zahăr pudră 1 linguriţă cu oţet 1 linguriţă cu
amidon pentru spuma: 200 g căpşune 2 albuşuri 200 g zahăr 1 linguriţă cu
zeamă de lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Cheesecake vanilat
3 May 2012
O
reteta de cheesecake vanilat din: ou, faina, zahar pudra, ulei, lapte,
praf de copt, sare, branza de vaci, smantana, galbenusuri, zahar si foi
de gelatina. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 125 g făină 30 g zahăr pudră 2
linguri cu ulei 1 lingură cu lapte 1/2 linguriţă cu praf de copt sare
pentru crema:…
Read more »
Read more »
Pere in vin cu susan
3 May 2012
O
reteta de pere in vin cu susan din: vin dulce rosu, coaja si suc de
portocala, scortisoara, coniac, zahar brun, anason, cardamom, ghimbir,
seminte de susan, ulei, branza mascarpone, zahar pudra si coaja de
portocala. Ingrediente: pentru sosul de vin: 3 cani cu vin dulce rosu
coaja si sucul de la o portocala 1…
Read more »
Read more »
Placinta dobrogeana cu branza
3 May 2012
O
reetta de placinta dobrogeana cu branza din: foi de placinta, unt,
telemea de vaca, zahar, oua si lapte. Ingrediente: 1 pachet foi de
placinta 100 g unt 500 g telemea de vaca 150 g zahar 6 oua 150 ml lapte
Mod de preparare: Se topeşte untul. Apoi se
Psarosoupa
3 May 2012
Majoritatea
supelor de peşte specifice bazinului mediteraneean necesită mult timp
pentru preparare; fără a mai pune la socoteală şi cât de costisitoare
sunt. Psarosoupa este deosebit de simplă, căci nu mai este nevoie să
umplem oala cu peşte, crustacee şi scoici, ca la celelalte supe.
Dimpotrivă, este o mâncare foarte modestă, pentru prepararea ei fiind…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu pastarnac
3 May 2012
O
reteta de piept de pui cu pastarnac din: piept de pui, pastarnac,
bacon, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui
8 bucati de pastarnac 200 grame bacon 50 ml ulei 400 ml vin alb sare
piper Mod de preparare: Taie pieptul de pui in felii subtiri si bate…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli
3 May 2012
O
reteta de supa crema de broccoli din: telina, broccoli, ceapa,
pastarnaci, supa de legume, sare, piper, suc de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 1 ţelină, tocată 1 broccoli, doar florile, tocat 1 ceapă,
tocată 2 păstârnaci, tăiaţi felii 4 ceşti cu supă de legume sare şi
piper după gust 2-3 linguriţe cu suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi
3 May 2012
O
reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi,
ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 2
păstrăvi, curăţaţi ulei vegetal, pentru uns 2 linguriţe de cimbru 60g
de unt 60g de caju, crud 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sucul de la 1
lămâie …
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si scortisoara
2 May 2012
O
reteta de placinta cu mere si scortisoara din: unt, zahar pudra, ou,
praf de copt, smantana, faina, mere, zahar si scortisoara. Ingrediente:
pentru aluat 250 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 10 g praf de copt 15 g
smântână 500 g făină pentru umplutură: 1 kg mere rase (curătate de
coajă şi…
Read more »
Read more »
Retete simple si usoare
2 May 2012
Retete
simple si usoare: Punch cu visine O reteta de punch cu visine din:
zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de
menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine
fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle
de vin rose 1…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlcei
2 May 2012
O
reteta de tarta cu dovlecei din: dovlecei, faina, unt, bulgur,
patrunjel, ardei iute, miez de paine, usturoi, boia de ardei dulce, ou,
smantana, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei
mici 150 g faina 70 g unt 40 g grau bulur zdrobit 1 legatura patrunjel 1
ardei iute 50 g migdale prajite…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor cu piure şi sos de cimbru
2 May 2012
O
reteta de ciuperci la cuptor cu piure si sos de cimbru din: cartofi,
unt, ciuperci, ulei de masline, ceapa, faina, bere, branza cheddar,
mustar, oua, ulei extravirgin de rapita, frunze de cimbru, faina, vin
alb, supa de legume si marimite. Ingrediente: pentru piure: 1 kg de
cartofi, taiati in bucati mari 25 de unt…
Read more »
Read more »
Kiwi Smoothie
2 May 2012
O
reteta de kiwi smoothie din: kiwi, mango, compot mango, iaurt gras,
gheata si frunze de menta. Ingrediente: 2 fructe kiwi 1/2 cana cubulete
mango (din compot) 1/2 cana compot mango 1/2 cana iaurt gras 4 cuburi
gheata frunze de menta Mod de preparare: Cureţi fructele de kiwi de
coajă şi le tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cocos si pere
2 May 2012
O
reteta de prajitura cu cocos si pere din: faina, zahar, cocos pudra,
oua, ulei, drojdie, aroma de vanilie, sare si iaurt. Ingrediente: 150 g
faina 150 g zahar 50 g cocos pudra 2 oua 40 g ulei 1 plic drojdie aroma
vanilie sare 1 iaurt Mod de preparare: Se mixează ouăle împreună cu…
Read more »
Read more »
Galuste cu gem
2 May 2012
O
reteta de galuste cu gem din: cartofi, ulei, oua, faina, sare, fructe,
unt, seminte de mac si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 600 g
cartofi albi fainosi 4 linguri ulei 2 oua 200 g faina 1 praf de sare
pentru umplutura: gem de fructe (sau fructe) pentru crusta: 50 g unt
seminte de mac…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Coktail Japonez (video)
2 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Japonez, o bautura
delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Coktail
Japonez
Read more »
Read more »
Salată condimentată de cartofi
2 May 2012
O
reteta salata condimentata de cartofi din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, usturoi, ghimbir, cartofi, ardei iute, boabe de mustar, chimion,
turmeric si frunze de spanac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea
soarelui 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1 linguri de
ghimbir, tocat 500 g de cartofi, taiati in cubulete cu…
Read more »
Read more »
Cuburi cu cacao si fructe
2 May 2012
O
reteta de cuburi cu cacao si fructe din: foi de gelatina, foaie de
pandispan, gem de capsuni, frisca, zahar pudra, smantana, praf de
gelatina, capsuni, ricotta si cacao. Ingrediente: 4 foi de gelatina 1
foaie de pandispan (22×22 cm) 2 linguri gem de capsuni 250 ml frisca 100
g zahar pudra 100 ml smantana…
Read more »
Read more »
Vitel cu mere
2 May 2012
O
reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa,
ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1
catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi cu macaroane la cuptor
2 May 2012
O
reteta de cartofi cu macaroane la cuptor din: cartofi, macaroane,
branza, unt, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200
g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 ml sos de roşii
bacon sare piper Mod de preparare: Se unge cu unt o tavă pentru
cuptor. Se rumeneste…
Read more »
Read more »
Suc de morcovi
2 May 2012
O
reteta simpla de suc de morcovi din: frunze de menta, morcovi si
lamaie. Ingrediente: 2 frunze de menta 5 bucati de morcov 1 lamaie Mod
de preparare: Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se pun in
storcator impreuna cu doua frunze de menta. La sfarsit se adauga zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte
2 May 2012
O
reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie,
esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de
lamaie esenta de vanilie scortisoara Mod de preparare: Se pune
laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si
esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam orezul…
Read more »
Read more »
Punch de struguri
2 May 2012
O
reteta de punch de struguri din: struguri, zahar, zeama de lamaie,
rachiu, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri deschisi la
culoare 2 lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu
(Weinbrand) 1 sticla de vin alb demisec 2 sticle de apa minerala
carbogazoasa sau plata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa Pozole
2 May 2012
Pozole
este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se
face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea
acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de
sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala
de porumb, care se face din boabe uscate de…
Read more »
Read more »
Şarlotă cu afine
2 May 2012
O
reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine,
afine, zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de
gelatina 100 ml apa 28 de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine
decongelate 4 linguri zahar pudra 300 g mascarpone 200 ml frisca pentru
ornat: 4 linguri frisca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Costite de porc cu legume la cuptor
2 May 2012
O
reteta de costite de porc cu legume la cuptor din: piept de porc cu
coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru verde,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata
intreaga) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5
rosii 5-6 fire de cimbru verde…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi thailandeză
2 May 2012
Se
amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei gras roşu curăţat
şi tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni de fasole.
Se toacă fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de
peşte, 3 linguri zeamă de lime şi 2 linguriţe de zahăr…
Read more »
Read more »
Timbale de somon
2 May 2012
O
reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci,
unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1
lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt
cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon afumat…
Read more »
Read more »
Frigarui de crevete
2 May 2012
Amesteca
300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri
iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita condiment garam
masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru zdrobit si
lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in apa
tepusele din lemn 30 de minute…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu sos de roşii
2 May 2012
O
reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in
bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4
felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura
faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru
uscat sare…
Read more »
Read more »
Tocanita de legume picante
2 May 2012
O
reteta de tocanita de legume picante din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume, mazare,
supa de legume, iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru
uns 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir,
razuit 1 ardei iute, tocat 2 linguri condiment garam…
Read more »
Read more »
Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure
2 May 2012
O
reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere,
rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune
de padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si taiate
pe jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun
1/2 lingurita de scortisoara 1/4…
Read more »
Read more »
Pui cu dovlecei
2 May 2012
O
reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline,
usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru,
patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu,
fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei
sale chimice şi a proprietăţilor pe care le are,…
Read more »
Read more »
Tunel de sunca cu umplutura picanta
2 May 2012
O
reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt
cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari
murati, branza cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci
250 g unt cu hrean 200 g urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10
felii sunca 4 castraveti 4 linguri…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu muştar
2 May 2012
O
reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi noi, maioneza,
mustar de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi
mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri
muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat
mărunt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel in sos rece de iaurt
2 May 2012
O
reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din: vrabioara de
vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2
linguri sos de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2
fire de…
Read more »
Read more »
Supă regală de vânat
2 May 2012
Toată
lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat
excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a
gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe,
vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. C
Punch cu vin si sampanie
2 May 2012
O
reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb, sampanie si lamaie.
Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1 lamaie Mod
de preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o asezam
intr-un vas pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea
aproximativ…
Read more »
Read more »
Cartofi cu şuncă
2 May 2012
O
reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7 felii de
sunca, bacon sau kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2
linguri ulei pentru vas Mod de preparare: Se taie cartofii rondele si
se pun la fiert in…
Read more »
Read more »
Ciuperci învelite în kaiser
2 May 2012
O
reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci, bacon, nasturel si
frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon
năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în
apă 20 de minute Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare
pălărie de ciupercă şi se prinde cu…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de morcovi şi ghimbir
2 May 2012
O
reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei
de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt. Ingrediente: 5 morcovi
un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de ghimbir
proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt
sau smântână slabă (opţional) Mod de…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu nuca
2 May 2012
O
reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca, ulei si sare.
Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri cu ulei
sare Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei
pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta
obtinuta pana cand ajunge…
Read more »
Read more »
Punch cu visine
1 May 2012
O
reteta de punch cu visine din: zahar, apa, visine, vin alb bordeaux,
vin rose, sampanie si frunze de menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5
linguri de apa 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l
vin alb Bordeaux 2 sticle de vin rose 1 sticla de sampanie frunze de
menta …
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi si conopida
1 May 2012
O
reteta de budinca de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, oua,
unt, smantana, cas, pesmet si sare. Ingrediente: 12 cartofi 1 conopida
(circa 70 g) 8-9 oua 75 g unt 200 ml smantana 200 g cas 4 linguri pesmet
sare Mod de preparare: Se fierb 6 ou tari. Se spala cartofii si se…
Read more »
Read more »
Desert cu rubarba si ghimbir
1 May 2012
O
reteta de desert cu rubarba si ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar
tos, vin alb, mascarpone, smantana, zahar pudra si ghimbir confiat.
Ingrediente: 400 g rubarba, taiata cubulete mici 1 bucata de ghimbir cat
degetul mare, decojita si tocata fin 75 g de zahar tos 100 ml de vin
alb 100 g mascarpone 300 ml…
Read more »
Read more »
Salata orientala cu crenvursti
1 May 2012
O
reteta de salata orientala cu crenvursti din: cartofi, morcovi, oua,
mazare, boabe de porumb, gogosar murat, castraveti murat, masline negre,
crenvursti, ceapa, ulei, otet si mustar. Ingrediente: 5-6 cartofi 2-3
morcovi 3 oua 200 g mazare (conserva) 200 g boabe de porumb (coserva) 1
gogosar murat 2 castraveti murati 20-25 masline negre 3 crenvursti…
Read more »
Read more »
Somon uşor afumat cu portocale
1 May 2012
O
reteta de somon usor afumat cu portocale din: boabe de ienupar, boabe
de piper, fileuri de somon, ulei de masline, rubarba, nasturel si ulei
de masline. Ingrediente: 1 lingura boabe de ienupar 1 lingura boabe de
piper negr 2 fileuri de somon usor afumate 2 lingurite ulei de masline
pentru salata: 1 portocaa 2…
Read more »
Read more »
Pui cu sos condimentat
1 May 2012
O
reteta de pui cu sos condimentat din: pulpe, zeama de lamaie, boia
dulce, chimen, ghimbir, usturoi, ceapa, iaurt, garam masala, ceapa
rosie, iaurt, ulei de masline, pasta de rosii, ghimbir, zahar, supa de
pui, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate, taiate
bucati mari zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita boia dulce…
Read more »
Read more »
Cartofi cu somon si marar
1 May 2012
O
reteta de cartofi cu somon si marar din: cartofi, ulei de masline, unt,
file de somon afumat, suc de lamaie, cas de vaca, capere, marar, sare
si piper. Ingrediente: 8 cartofi 20 ml ulei de masline 25 g unt 125 g
file de somon afumat 1 lingura suc de lamaie 150 g cas de…
Read more »
Read more »
Punch cu fructe exotice
1 May 2012
O
reteta de Punch cu fructe exotice din; kiwi, ananas, mango, papaya,
zahar, zahar vanilat, suc de portocala, vin alb, apa minerala si
lamaita. Ingrediente: 4 kiwi 1 ananas mai mic 1 mango 1 papaya 200 g
zahar 2 pliculete de zahar vanilat 1 sticla de suc de portocale 2 sticle
de vin alb 1…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu mirodenii
1 May 2012
O
reteta de tocanita de miel din: ulei de masline, pulpa de miel, ceapa,
scortisoara, cardamom, chimen, boabe de coriandru, ghimbir, ardei iute,
rosii, pasta de rosii si zahar. Ingediente: 1 lingura ulei de masline 1
kg pulpa de miel dezosata si taiata cuburi de 4 cm 250 g ceapa sau
esalote, tocata marunt 1/2…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc la gratar cu mirodenii
1 May 2012
O
reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei
de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper.
Ingrediente: 60 ml otet balsamic 120 ml ulei de masline 1 legatura
patrunjel usturoi uscat carne de porc 2 linguri mirodenii indiene sare
piper Mod de preparare: Patrunjelul se…
Read more »
Read more »
Salată cu busuioc şi fasole verde
1 May 2012
O
reteta de salata cu busuioc si fasole verde din: ulei de masline,
fasole verde, ardei rosu, fasole si busuioc. Ingrediente: 1 1/2 linguri
cu ulei de măsline 200 grame de fasole verde 1 ardei roşu, mare, tăiat
felii 1 conservă de 420 grame cu fasole 1/4 ceaşcă cu frunze proaspete
de busuioc Mod…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute la cuptor
1 May 2012
O
reteta de ciuperci umplute la cuptor din: ciuperci champignon, carote,
praz, ulei de masline, curcuma, sare, piper, patrunjel verde, bulgur si
cascaval. Ingrediente: 12 ciuperci Champignon de marime mijlocie 120 g
carote (morcovi tineri) 1/2 praz (cu tot cu partea verde) 2 linguri ulei
de masline 2 linguri curcuma sare piper 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Spaghete cu pui şi ciuperci, scăldate în vin alb
1 May 2012
O
reteta de spaghete cu pui si ciuperci, scaldate in vin alb din: ulei de
masline, pulpe de pui, sare de mare, piper, usturoi, ciuperci, vin alb,
spaghete, sos alb, parmezan si busuioc. Ingrediente: ulei de măsline 4
pulpe de pui, dezosate, fără piele, care se taie în bucăţi mici sare de
mare şi piper…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar în stil indian
1 May 2012
O
reteta de peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorada,
ton, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de chilli si seminte de
chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin 4
căţei de usturoi, daţi pe răzătoare sau zdrobiţi 2 dorade (în jur de
900g fiecare) sau 6 bucăţi (steakuri)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu prosciutto si rucola
1 May 2012
O
reteta de Bruschete cu prosciutto si rucola din: paine, prosciutto,
rucola, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: pâine
prosciutto rucola usturoi Parmezan ras Ulei de măsline Mod de
preparare: Intr-o tigaie potrivita punem ulei de masline la incins apoi
prajim paine pe ambele parti. Freaca painea cu cate un catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Salată cu telemea marinată
1 May 2012
O
reteta de salata cu telemea marinata din: telemea, otet de vin alb,
ulei de masline, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, castravete, ceapa
rosie si masline. Ingrediente: 200 g telelmea 1,5 linguri otet de vin
alb 6 linguri ulei de masline 2 fire de rozmarin sare piper 200 g rosii
cherry 1 castravete lung 1…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu omleta de ciuperci
1 May 2012
O
reteta de rosii umplute cu omleta de ciuperci din: rosii, oua,
ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie, sare, piper, frunze de salata,
maioneza si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 rosii 5 oua 150 g ciuperci 2
ardei grasi (rau, galben sau verde) 1 ceapa mare rosie 2-3 linguri ulei
sare piper cateva frunze de salata…
Read more »
Read more »
Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită
1 May 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: mazare, ulei de masline, carne de vita,
salata verde, ridichi, menta, smantana, mustar, crema de hrean.
Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără grăsime,
aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde 200 g
ridichi, tăiate felii 200 g mazăre verde o…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mango, lamaie verde si mure
1 May 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: mango, mure, lamie verde, zahar
pudra, smantana dulce, biscuiti. Ingrediente: 400g de mure 250g de zahăr
pudră 2 conserve a câte 425g de mango în sirop, siropul se păstrează
coaja rasă şi sucul de la 4 lămâi verzi 420 ml de smântână dulce 2
biscuiţi crocanţi, zdrobiţi, pentru servit…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici
1 May 2012
O
reteta de tort cu piersici din: oua, zahar, faina, nuci, praf de copt,
sare, branza de vaci, frisca, galbenusuri, zahar, vanilie, comport de
piersici, gelatina si cereale. Ingrediente: 7 oua 7 linguri de zahar 6
linguri de faina 150 g nuci macinate 1 plic praf de copt 1 praf de sare
pentru crema: 500…
Read more »
Read more »
Supă cu sparanghel şi brânză
1 May 2012
O
reteta de supa cu sparanghel si branza din: ceapa, ulei, faina,
sparanghel, lapte, supa de pui, cartofi, usturoi, branza cedar si
smantana. Ingrediente: 1 ceapă 4 linguriţe cu ulei 3 linguri cu făină 2
ceşti cu sparanghel, tăiat bucăţi micicups 2 ceşti cu lapte 2 ceşti cu
supă de pui 2 cartofi tăiaţi cubuleţe…
Read more »
Read more »
Salsa verde
1 May 2012
O
reteta de sos salsa verde din: patrunjel, menta, tarhon, usturoi, ulei
de masline si piper. Ingrediente: 2 legaturi de patrunjel 1 mana de
menta proaspata 1 legatura de tarhon sau coriandru 1 catel de usturoi,
zdrobit 4 linguri ulei de masline piper negru, proaspat macinat Mod de
preparare: Introdu ingredientele intr-un blender si…
Read more »
Read more »
Prăjitură tiramisu cu îngheţată
1 May 2012
O
reteta delicioasa de prajitura tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin,
ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao,
smantana dulce, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g
de zahar tos 6 linguri de vin Marsala 50g de ciocolată neagră, bucăţi
142ml de smântână dulce, bătută până se obţine o frişcă neîndulcită 5
linguri…
Read more »
Read more »
Cod cu sos de scoici
1 May 2012
O
reteta delicioasa de cod cu: unt, salota, vin alb, cartof rosu, scoici,
porumb dulce, smantana, ulei, chives Ingrediente: 1 cub de unt 1 şalotă
sau o ceapă mică, tocată fin 50g bacon sau costiţă afumată, tăiată
fâşii 100ml de vin alb 1 cartof roşu mare, tăiat în cubuleţe 100g de
scoici 100g de porumb…
Read more »
Read more »
Muschi de porc marinat la gratar
1 May 2012
O
retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc,
ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic.
Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre
prieteni. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 lingurita ghimbir 1
catel de usturoi uscat 25 ml sos de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu urdă
1 May 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: urda, faina, oua, zahar smantana,
untura, praf de copt, sare, zahar vanilat, stafide, marar. Ingrediente
foi: 400g de făină 4 ouă 150g de zahăr 50g de smântână 150g de untură 1
plic praf de copt 5g sare Ingrediente compozitie: 1 kg de urdă 300g de
zahăr 3 plicuri de…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde
1 May 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: sparanghel, anghinare, lamai, ulei de
masline, seminte se coriandru, anason, cimbru, otet din vin alb, salata
verde, ceapa rosie, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4
anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1
lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbru
4…