Retete usoare:
Rosii umplute cu branza (varianta)
3 December 2012
Rosii
umplute cu branza din: rosii, telemea, branza dulce, branza de burduf,
ou, smantana, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: cate 2 rosii de
portie 100 g telemea 100 g branza dulce 100 g branza de burdul cate o
felie de branza topita pentru fiecare rosie 1 ou 1 lingura smantana
putin cimbru 2 linguri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre
3 December 2012
Tocană
de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa,
faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei sau ardei 150 g mazare 1 ceapa 2
linguri faina 2 catei de usturoi 4 linguri sos de tomate condimente:
oregano, patrunjel, piper, sare ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac
3 December 2012
Prajitura
cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de
lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de
coacaze. Ingrediente: 100 g faina 50 g unt moale 1 lingura zahar blat de
chec: 65 g unt moale 85 g zahar pudra 3 galbenusuri 150 g faina 1…
Read more »
Read more »
Rata in sos de mere
3 December 2012
Rata
in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata,
cartofi, unt si sare. Ingrediente: 4 mere 400 ml cidru 400 ml supă de
pasăre 2 linguri miere 4 piepți de rață 8 cartofi 100 g unt sare Mod
de preparare: Se decojesc merele, se curăță de cotoare și…
Read more »
Read more »
Placinta de porumb (pastel de choclo)
3 December 2012
Placinta
de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar,
lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare. Ingrediente: 12
porumbi de lapte 1/2 kg de umplutura (carne, ceapa, usturoi, condimente)
1 pui prajit 2 lingurite de unt o lingurita de ulei 2 lingurite de
zahar granulat 1 l de…
Read more »
Read more »
Tartă rapidă cu prune
3 December 2012
Tartă
rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf
de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt
moale 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 175 g faina 1 lingurita
praf de copt 125 g migdale macinate 2 linguri zahar candel Mod de…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu spanac
3 December 2012
Cannelloni
umplute cu spanac din: carne tocata, ceapa, usturoi, spanac, sare,
oregano, branza telemea, ou, piper, cannelloni, unt, faina, vin, supa,
smantana, parmezan si masline. Ingrediente: 400 g carne tocata 1 ceapa 2
catei de usturoi 250 g spanac sare 1 lingura oregano tocat 100 g branza
telemea 1 ou piper 12 cannelloni 2 linguri…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu marar si hrean
3 December 2012
Somon
afumat cu marar si hrean din: ceapa rosie, marar, hrean, zeama de
lamaie, smantana si somon afumat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica,
tocata marunt 1 legatura mica de marar, tocat grosier 2 lingurite de
hrean proaspat ras sau pasta de hrean 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml
smantana 200 g de somon afumat…
Read more »
Read more »
Sufleu picant de legume
3 December 2012
Sufleu
picant de legume din: cartofi, anghinare, ardei grasi, dovlecei, rosii
cherry, smantana, bulion, oua, usturoi, sare, piper si cascaval.
Ingrediente: 600 g cartofi fierti in coaja cu o zi inainte 250 g funduri
de anghinare (din conserva) 3 ardei grasi galbeni 2 dovlecei 125 g
rosii cherry 50 g masline negre fara samburi 200…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor
3 December 2012
Dovlecei
cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei,
usturoi, sare si marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1,5 kg vinete 1 kg
rosii 250 g ceapa 150 ml ulei 1 capatana usturoi sare 1 legatura marar
tocat marunt Mod de preparare: Tai dovleceii felii, ii sarezi si ii
lasi sa…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei
3 December 2012
Sufleu
de dovlecei din: dovlecei, sare, cartofi, ceapa, unt, oua, patrunjel,
branza de vaci, parmezan, piper, nucsoara si kaizer afumat. Ingrediente:
2 dovlecei medii sare 400 g cartofi albi 1 ceapa medie 1 lingura unt 2
oua 1 lingura patrunjel tocat 150 g branza de vaci 50 g parmezan ras
piper nucsoara 50 g kaizer…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pizza de post
3 December 2012
Pizza
de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post,
ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi. Ingrediente:
pentru blat: 250 g faina 150 ml apa 1/2 lingurita zahar 1 lingurita de
drojdie uscata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 150 g cascaval de
post 100 g ciuperci 50 g masline…
Read more »
Read more »
Sos de coacaze rosii
3 December 2012
Intr-un
vas pe foc încălzeşte 500 g coacăze roşii, 200g zahăr, 1 foaie de dafin
şi 125 ml apă. Fierbe până când scade, amestecând până când zahărul se
dizolvă. Micşorează flacăra şi fierbe înăbuşit 15 min. Transferă intr-un
bol şi lasă să se răcească 30 min.Adauga 50 ml votca si 50 ml grand
Marnier. Da…
Read more »
Read more »
Curcan rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru
3 December 2012
Curcan
rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru din: curcan, unt, ulei de
masline, ceapa, costita, usturoi, pesmet, castane, patrunjel, busuioc,
zeama si coaja de lamaie, malai, carne tocata, vin, zahar si piper.
Ingrediente: 1 curcan de circa 4,5 kg 100 g unt pentru umplutura: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt…
Read more »
Read more »
Supa cu ceapa, parmezan si cimbru
3 December 2012
Supa
cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina,
zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru,
patrunjel, parmezan, ulei de masline si ceapa rosie. Ingrediente: 40 g
unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare
de telina 2 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Paste gratinate cu mere
3 December 2012
Paste
gratinate cu mere din: ceapa rosie, mere, cascaval, paste, sare, unt,
smantana, supa si amidon. Ingrediente: 2 cepe rosii mijlocii 2 mere
acrisoare medii 100 g cascaval Emmentaler 500 g paste scurte sare 2
linguri unt 200 g smantana 100 ml supa 1 lingura amidon Mod de
preparare: Se curăţă ceapa şi se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu fasole alba
3 December 2012
Sarmale
cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez,
suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin.
Ingrediente: 300 g fasole alba 1 varza murata 1 ardei 1 ceapa 2 morcovi
100 g orez 1 cana suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1 ramura
cimbru 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor
3 December 2012
O
reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon,
zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei
de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 4
fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g
morcovi baby 2 andive 1/2…
Read more »
Read more »
Supa de crap cu fenicul
2 December 2012
Supa
de crap cu fenicul din: crap, dovlecei, fenicul, ceapa, ulei, boia si
sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 dovlecei 1 fenicul 1 ceapa ulei boia
sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o uşor în ulei
împreună cu feniculul tăiat cubuleţe. Adaugă peştele curăţat şi tăiat în
bucăţi şi lasă-l să se…
Read more »
Read more »
Lasagna cu vita si usturoi
2 December 2012
Lasagna
cu vita si usturoi din: foi de lasagna, carne tocata de vita, unt,
ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, oregano, maghiran, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 500 g carne tocata de vita 2
linguri cu unt 1 ceapa 4 catei de usturoi 250 ml suc de rosii 300 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean
2 December 2012
Borş
de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras,
zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2
paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean
2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper Mod de
preparare: Cureti ceapa,…
Read more »
Read more »
Lasagna cu porc si telemea
2 December 2012
Lasagna
cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne de porc, telemea,
cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi de dafin,
saer, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 500 g carne
de porc 400 g telemea 100 g cascaval 100 g pasta de tomate 1 cescuta…
Read more »
Read more »
Deliciu cu nucă
2 December 2012
Deliciu
cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema
mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:
pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri
faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g crema
mascarpone 4 galbenusuri 200 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Macrou cu ardei
2 December 2012
Macrou
cu ardei din: macrou, sare, piper, foaie dafin, ulei de masline, vin,
ardei, usturoi, ulei de floarea soarelui, cimbru si patrunjel.
Ingrediente: 4 bucati macrou sare piper o foaie dafin 3-4 linguri ulei
de masline 100 ml vin alb dulce 4 ardei diferite culori un fir praz 3-4
catei usturoi 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tagliatele cu ciuperci
2 December 2012
Tagliatele
cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline,
usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o
legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7 catei de usturoi piper
negru macinat sare Mod de preparare: Se fierb pastele în apă clocotită
cu o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor de…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu bacon
1 December 2012
Ciorba
taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi,
ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de
floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 150 g bacon 2 cepe rosii 2
ardei capia 2 cartofi un ardei verde 2 morcovi o telina sare grunjoasa
piper negru macinat 200 ml suc de rosii…
Read more »
Read more »
Chiftele marinate din dovlecei
1 December 2012
Chiftele
marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua,
marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si
patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei potriviti 100 g cascaval 3 linguri
cu faina 2 linguri cu pesmet 2 oua 2 linguri cu marar verde tocat marunt
400 ml pasta de rosii 3-4 catei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci gustos de legume
1 December 2012
Ghiveci
gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi,
castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar,
patrunjel si apa. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 100 g mazare
100 g fasole verde 500 g morcovi 1 castravete murat 1 mar rosu 100 ml
suc de rosii 100 ml…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui pe pat de legume
1 December 2012
Pulpe
de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, sos pesto cu chilli, sare,
piper, unt, usturoi, miere, cartofi, rosii cherry, patrunjel, ceapa,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui o lingura
sos pesto cu chilli sare piper 100 g unt 6 catei de usturoi o lingura
miere pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem de fructe
1 December 2012
O
reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar
pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt,
zeama de lamaie, martipan, migdale si fructe confiate. Ingrediente: 8
oua 4 linguri ulei sau unt topit 10 linguri zahar pudra 2 linguri faina
de migdale 5 linguri faina alba un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale in foi de vita
1 December 2012
Sarmale
in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare,
piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai
mici 350 g orez cu bobul lung 3 cepe 300 g ciuperci o legatura marar
sare piper negru macinat si boabe un litru suc de rosii 30 ml…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu mascarpone si feta
1 December 2012
Vinete
umplute cu mascarpone si feta din: vanata, castravete, dovlecel, rosii,
masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: o vânătă mare un castravete un dovlecel
câteva roşii mici, cu pulpa tare câteva măsline o ceapă mică două
linguri de mascarpone două felii de brânză feta busuioc verde sare…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde
1 December 2012
Iahnie
de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie,
morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel.
Ingrediente: 600 g fasole alba uscata cu bobul mic 4 cepe rosii 2
morcovi 3-4 linguri pasta de tomat
Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor
1 December 2012
Carnati
cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina,
ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de
paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica,
cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare
de mare Mod…
Read more »
Read more »
Vinete cu porc in sos curry
1 December 2012
Vinete
cu porc in sos curry din: vanata, carne de porc, sos de curry, orez si
sare. Ingrediente: o vanata mare 300 g carne de porc slaba sos
thailandez curry 150 g orez cu bob lung sare Mod de preparare: Fierbi
orezul în apă sărată, apoi îl scurgi. între timp, tai cubulefe vânătă
şi…
Read more »
Read more »
Praz cu masline (varianta)
1 December 2012
Praz
cu masline din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel,
rosii si lamai. Ingrediente: 5-6 fire praz 350 g masline negre 3-4
linguri ulei sare piper negru macinat si boabe o legatura patrunjel 6
rosii 2-3 lamai Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, se
stropeş¬te cu zeamă de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu vinete prajite
1 December 2012
Rulouri
cu vinete prajite din: vanata, branza feta, sos marinara, seminte de
chilli, piper, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: o vanata mare,
fara seminte doua felii groase de branza feta 3-4 linguri de sos
marinara ( suc de rosii, ceapa, usturoi si busuioc) seminte de chilli
uscate piper si busuioc verde ulei de masline…
Read more »
Read more »
Galuste bavareze
1 December 2012
Galuste
bavareze din: cartofi, arpagic, varza, ceapa, unt, sare, piper, faina,
oua, nucsoara, smantana, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 1 kg
cartofi albi 2 linguri arpagic tocat 600 g varza 1 ceapa 2 linguri unt
sare piper 250 g faina 4 oua 1 praf nucsoara 200 ml smantana 100 g
cascaval ras patrunjel verde Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana ca-n Bucovina
1 December 2012
Ciorba
radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare,
boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata.
Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina
radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana
2-3 linguri otet de mere sau zeama…
Read more »
Read more »
Croissante cu unt
1 December 2012
Croissante
cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt
si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o
lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina
150 g unt ou pentru uns Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau
se…
Read more »
Read more »
Zacusca gustoasa de dovlecei
1 December 2012
Zacusca
gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de
tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper.
Ingrediente: 2 kg dovlecei fragezi 4 kg dovlecei mari 1 kg ceapa 4 kg
ardei gras (sau gogosari) 500 ml ulei 200 g pasta de tomate 200 ml suc
de rosii…
Read more »
Read more »
Rulouri umplute cu vişine si cafea
1 December 2012
Rulouri
umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt,
faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta.
Ingrediente: 250 g unt 200 g smantana 2 lingurite rachiu 1 lingurita
praf de copt circa 600 g faina (pentru aluat) 3 borcane compot de visine
(doar fructele, fara zeama) pentru…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi
1 December 2012
Ciorba
savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean,
morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4
rosii un litru bors leustean 2-3 morcovi lingurita ulei de floarea
soarelui sare piper negru macinat Mod de preparare: Se curăţă
legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun…
Read more »
Read more »
Minicroissante cu vanilie
1 December 2012
Minicroissante
cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte,
vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g
drojdie un praf sare 3 linguri zahar pudra 3-4 linguri unt topit 150 g
unt pentru intins pentru crema: 500 ml lapte o pastaie vanilie 3 oua un
praf…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu mamaliga
1 December 2012
Tocana
de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru,
ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai. Ingrediente: un
pui 50 g unt sare piper 2-3 linguri ulei 4-5 catei de usturoi cimbru o
lingurita ghimbir ras 2 cepe rosii 3 linguri pasta de rosii o lingurita
paprika 300 g…
Read more »
Read more »
Chiftelute de merluciu
1 December 2012
Chiftelute
de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai,
seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente:
700 g file de merluciu 2 catei de usturoi 1 ceapa 5 felii de paine 3
linguri malai 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita coriandru 1
lingurita oregano sare piper ulei pentru prajit,…
Read more »
Read more »
Cod la gratar cu legume
1 December 2012
Cod
la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru,
rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel.
Ingrediente: 8 bucati file de cos sare de mare piper negru macinat
cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri
ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur
1 December 2012
Tocana
cu fasole, dovlecel si bulgur din: fasole, linte, boabe de porumb,
bulgur, dovlecei, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, ulei de
masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole mixta
(alba, rosie, patata) 50 g linte 50 g boabe de porumb 70 g bulgur 2
dovlecei 1 ceapa mare, tocata marunt…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu ciuperci
1 December 2012
Cotlet
de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de
masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si
usturoi. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc sare piper negru macinat
100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara
zeama de la o portocala 300 g…
Read more »
Read more »
Ardei iuti marinati
1 December 2012
Ardei
iuti marinati: ardei iuti, otet de vin alb, apa, zahar, sare grunjoasa,
piper boabe si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 500 ml otet
de vin alb 1 l apa 5 linguri zahar 1 lingura si jumatate sare grunjoasa,
neiodata 1 lingurita piper boabe 2 foi de dafin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu galuste
1 December 2012
Supa
cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina,
tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei
rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan
sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea
oualor sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cuscus cu alune rumenite
1 December 2012
Cuscus
cu alune rumenite din: ulei, cuscus, semine de chimen, curry, ardei
gras, alune de padure, stafide, seminte de floarea soarelui, zeama de
lamaie, menta si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g cuscus 1/2
lingurite seminte de chimen putin curry, optional 1 ardei gras rosu 1
ardei gras verde 70 g alune de padure…
Read more »
Read more »
Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini
1 December 2012
Tortulete
cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de
gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele,
arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite de gelatina 3
oua 2 linguri zahar 2 linguri de cafea 250 g frisca 4 linguri espresso
racit 1 lingurita cacao 50 g biscuiti Amarenttini…
Read more »
Read more »
Retete de post: Burritos cu legume
1 December 2012
Burritos
cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper,
ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei.
Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite sortimente 8
cartofi sare cimbru piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 4-5
catei usturoi 2 lingurite otet balsamic 200 g branza tofu ulei…
Read more »
Read more »
Mozzarella pane
1 December 2012
O
reteta de Mozzarella pane din: mozzarella, ulei de masline, oua,
smantana, busuioc, pesmet, unt, nuci, sare, piper, ulei, piure de rosii,
busuioc, otet balsamic, ulei de masline si zahar. Ingrediente: 500 g
mozzarella 3-4 linguri ulei de masline 4-5 oua 100 g smantana busuioc
350 g pesmet 75 g unt 100 g nuci sare…
Read more »
Read more »
Pâine în straie de sărbătoare
1 December 2012
Pâine
în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt,
lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o
lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea
soarelui un ou pentru uns Mod de preparare: Se cerne făina într-un…
Read more »
Read more »
Croissante cu gem
30 November 2012
Croissante
cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar,
unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2
oua 300 ml lapte 500 g faina coaja de la o lamaie 4 linguri zahar 125 g
unt topit 1-2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 200 g gem 100…
Read more »
Read more »
Cordon bleu de pui
30 November 2012
Cordon
bleu de pui din: piept de pui, cascaval, sare, piper, cimbru, usturoi,
patrunjel, oua, unt, morcovi, ulei, mustar cu hrean si pesmet.
Ingrediente: 600 g piept de pui 10-12 felii cascaval sare piper negru
macinat cimbru uscat si verde 4-6 catei usturoi patrunjel 6 oua 100 g
unt 8 morcovi ulei pentru prajit o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de prune uscate
30 November 2012
O
reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.
Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa
vanilie Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu
zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia
se ingroasa. In tot acest timp…
Read more »
Read more »
Supă savuroasa de mere
30 November 2012
Supă
savuroasa de mere din: mere, faina, zahar, otet de miere cu miere,
ulei, sare si crutoane. Ingrediente: 1 kg mere 2-3 linguri de faina 2-3
lingurite de zahar 2 linguri de otet de mere cu miere putin ulei sare
crutoane Mod de preparare: Se pun la fiert merele curăţate de coajă
şi tăiate…
Read more »
Read more »
Pane de legume
30 November 2012
Pane
de legume din: dovlecei, vinete, oua, pesmet, ulei de masline, sare,
marar, piper, patrunjel, cascaval, usturoi si ulei. Ingrediente: 3-4
dovlecei 2 vinete 3-4 oua 300 g pesmet 2-3 linguri ulei de masline sare
marar piper patrunjel 150 g cascaval 4 catei usturoi ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se spală vinetele si…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu tăiţei de casă
30 November 2012
Supă
de pui cu tăiţei de casă din: pui, apa, ceapa, usturoi, piper, legume
deshidratate, sare, radacinoase, praz, faina, sare si ou. Ingrediente: 1
pui 1800 ml apă 1 ceapă 2 căței de usturoi 8 boabe de pipe 2 lingurițe
legume
deshidratate pentru supă 2 fire pătrunjel sare 250 g rădăcinoase
(morcovi, țelină, pătrunjel) 100…
Read more »
Read more »
Sparanghel alb cu sos
30 November 2012
Sparanghel
alb cu sos din: sparanghel, margarina, zahar, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, frunze de roinita, margarina, faina, apa si patrunjel
verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 50 g margarina 1/2 lingurita zahar
sare piper 1 lingura ulei de floarea soarelui cateva frunze de roinita
pentru sos: 30 g margarina 1 lingura de fain cateva…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu varza
30 November 2012
Ardei
umpluti cu varza din: ardei gras, varza alba, morcov, frunze de telina,
hrean, boabe de piper, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 7 kg ardei
gras 6 verze albe 1 kg morcov frunze de telina hrean boabe de piper apa
dupa necesitate sare grunjoasa, neiodata (in proportie de 1 lingura la 1
litru de apa)…
Read more »
Read more »
Chec cu cremă
30 November 2012
Chec
cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone,
branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 ml cafea
tare, rece 50 ml Amaretto 400 g piscoturi 4 oua 100 g zahar 500 g
mascarpone 250 g branza de vaci 200 g frisca 75 g ciocolata amaruie
Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tigaie cu sos de smantana
30 November 2012
O
reteta savuroasa de Ciuperci la tigaie cu sos de smantana din:
ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete amestecate 1 ceapa 1 catel de
usturoi 3 linguri ulei sare pi
Omletă cu paste presărată cu ciuperci
30 November 2012
Omletă
cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa
verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sare 200 g ciuperci champignon 4
cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel
tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete pentru iarna: Muraturi asortate
30 November 2012
Muraturi
asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina,
usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate) 1 kg ardei
capia sau gra (de mici dimensiuni) 2-3 morcovi 2-3 ardei iuti 1 bulb
mare de telina 4-5 catei de usturoi 2 radacini de…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu morcovi
7 November 2012
O
reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de
masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si branza
4 November 2012
Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper Mod de
preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să
se…
Read more »
Read more »
Supă de găluşte cu verdeţuri
3 November 2012
Supă
de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi,
rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina,
unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte. Ingrediente: 500 g
antricot de vita 1 ceapa rosie4 catei de usturoi 1kg rosii 1 lingurita
sare de mare 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Omletă cu cartofi şi parmezan
3 November 2012
Omletă
cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura
patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei pentru prajit Mod de
preparare: Cureţi, speli şi tai cât mai subţiri cartofii. într-un
castron baţi ouăle, adaugi sare şi piper după gust şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri pe rosii
3 November 2012
Ochiuri
pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4
oua 2 linguri branza rasa sare piper Mod de preparare: Tai roşia
felii (dacă vrei poţi s-o cureţi de pieliţă), pui feliile de roşii în
tigaie cu puţin ulei (gata încins) şi le prăjeşti câte un pic pe o
parte…
Read more »
Read more »
Gogoşari în oţet
3 November 2012
O
reteta delicioasa de Gogoşari în oţet din: gogosari, otet, apa, sare,
zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă
sare zahăr ienibahar piper foi de dafin Mod de preparare: Se spală
gogoşarii, se taie codiţele, se înţeapă şi se pun în borcane. Oţetul se
diluează cu apă, în felul următor:…
Read more »
Read more »
Zacuscă cu morcovi si vinete
3 November 2012
O
reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei
grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete
50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi doua kg rosii 500 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii. Ardeii se taie
fîşii. Ceapa se…
Read more »
Read more »
Supa rece de fructe
3 November 2012
Supa
rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie,
zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere aromate 10 prune 2 dl
frisca 20 g budinca de vanilie zahar vanilat 2 linguri zahar scortisoara
sare praf de cuisoare (dupa gust) coaja si…
Read more »
Read more »
Budincă de cafea
3 November 2012
O
reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte,
cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1
lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de
zahar 100 ml frisca lichida Mod de preparare: Se topeşte untul, se
presară făina şi…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu praz şi vinete
3 November 2012
Mic
dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si
piper ulei Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in
ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz.
Potrivesti de…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre
3 November 2012
Macaroane
cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt,
pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare.
Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta
de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g…
Read more »
Read more »
Paste cu scoici şi parmezan
2 November 2012
Paste
cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan,
vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli
si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în
cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o
frunză de dafin o lingură…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere
1 November 2012
Pastă
dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si
chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri
miere 1/2 lingurita chimen macinat Mod de preparare: Curăţaţi legumele
şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o
râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu rodii şi telemea
1 November 2012
Salată
de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina,
morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar.
Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta o salată o ţelină un morcov un
sfert de varză albă o rodie sare piper ulei de măsline mărar Mod de
preparare: Vinetele se…
Read more »
Read more »
Tartă de brânză cu legume şi ciuperci
1 November 2012
Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100
g brânză telemea 300 g cartofi 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi
200 g roşii cherry 4…
Read more »
Read more »
Ciorbă à la grec
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½
ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper Mod de preparare: Speli carnea
și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…
Read more »
Read more »
Cuiburi de cartofi cu peşte
1 November 2012
Cuiburi
de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate,
rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel si marar. Ingrediente: un kilogram de cartofi 500 g fileuri de
peşte proaspăt două linguri cu capere murate o conservă de roşii o
ceapă un ardei gras o foaie de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii,
zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua,
mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii cubulete 1
zucchini taiat cubulete 1 lingura ulei de măsline 2 cătei de usturoi,
tocat fin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/4 lingurita oregano uscat piper
negru…
Read more »
Read more »
Legume cu smântână la cuptor
1 November 2012
Legume
cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi,
oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si
sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de praz o conopidă mică 4
cartofi 2 căţei de usturoi 3 ouă 300 g brânză de vaci 300 ml smântână o
lingură cu cimbru 50…
Read more »
Read more »
Porumb cu prosciutto
1 November 2012
Porumb
cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute,
rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde.
Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau
șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia
dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de masline cu telina
1 November 2012
Pasta
de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g
masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura
pesmet obtinut din fulgi de cereale…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Varza calita cu carnati din: varza, marar, ceapa,
ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza
mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba mare 30
ml ulei de floarea soarelui sare piper 6-8 carnati Mod de preparare:
Se îndepărtează foile de varză…
Read more »
Read more »
Salata de ridichi cu castane
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane,
ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei
gras rosu 1 legatura patrunjel 1 lamaie 3-4 linguri ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ridichile…
Read more »
Read more »
Bulete de branza cu legume
1 November 2012
Bulete
de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza
de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel
si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de
usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana 50 g fulgi de porumb 100 ml
ulei 3…
Read more »
Read more »
Salată de vinete albe
1 November 2012
Salată
de vinete albe din: vinete, maioneza si ceapa. Ingrediente: 1 kg de
vinete 3-4 linguri maioneza 1 ceapa Mod de preparare: Vinetele coapte
pe flacăra de la aragaz, le cureţi şi le pui într-o sită să se scurgă.
Pasezi vinetele cu blenderul vertical, apoi le amesteci cu maioneza,
ceapa curăţată şi tocată fin.…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu spanac
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de
masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat
6-8 linguri faina integrala 4…
Read more »
Read more »
Frigarui de carnati cu mere si pui
1 November 2012
Frigarui
de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii,
sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g
carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii
in suc propriu sare piper ulei de masline cimbru ciuperci Mod de
preparare: încingeţi cuptorul.…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu carne de vita
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne
tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume,
sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2
cepe 70 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 litru
supa de…
Read more »
Read more »
Salată cu ciuperci şi maioneză
1 November 2012
O
reteta de Salată cu ciuperci şi maioneză din: ulei, ciuperci, ardei,
telina, morcovi, rosii cherry, salata verde, busuioc, oua, mustar, suc
de lamaie, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 150 ml ulei 500 g
ciuperci 2 ardei capia o jumatate de telina 2 morcovi 250 g rosii cherry
o salata verde o lingurita de busuioc…
Read more »
Read more »
Spaghete cu perisoare
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei,
pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si
zahar. Ingrediente: un pachet spaghete sare ulei 400 g pulpa de porc
tocata 2 cepe rosii un ou cimbru busuioc verde si uscat piper 50 g unt
400 g rosii o lingurita…
Read more »
Read more »
Baghete cu crema de branza de vaci
1 November 2012
O
reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de
vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de
masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 200 g
măsline 3 castraveţi verzi 3 roşi
Chiftele cu patrunjel in sos de rosii
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din:
patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate,
boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 500 g radacina de patrunjel 500 g carne tocata (amestec
vita, porc) 3-4 felii de franzela 800 g rosii in…
Read more »
Read more »
Porc cu pere si rădăcinoase
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc,
ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze
de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc,
bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3
morcovi 2 radacini de pastarnac 2…
Read more »
Read more »
Rasol de vitel cu morcovi
1 November 2012
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g
morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5
fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Porumb cu linte şi costiţă
1 November 2012
Porumb
cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de
legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel.
Ingrediente: 100 g linte de preferință roșie 200 g boabe de porumb din
conservă 300 g praz 100 g costiță sau slănină afumată 2 linguri ulei 500
ml supă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă
1 November 2012
Pastă
din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de
masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de
padure 1 lamaie 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri 2
cepe rosii 1 lingurita hrean ras Mod de preparare: Puneţi cu o seară…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu cartofi
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla
rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic,
sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 3 cartofi 1 legatura
patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat 50 ml ulei de masline otet
balsamic dupa gust sare piper Mod de preparare: Spălaţi sfeclele,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina,
zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si
zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus
1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame sare 85 grame
unt nesărat, rece,taiat în cuburi…
Read more »
Read more »
Supa de fenicul
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa,
ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii. Ingrediente:
500 g fenicul (2-3 bulbi) 2 litri supă de legume o ceapă 4 ciuperci ulei
de măsline o lingură de făină sare piper 2 roşii Mod de preparare: Se
pune într-o…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu ţelină
31 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de
porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g
telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1
legatura patrunjel 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sarmale cu bacon
31 October 2012
Sarmale
cu bacon din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama
de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare,
piper, malai si smantana. Ingrediente: 250 g orez 500 g carne de porc
150 g slanina un morcov doua cepe 200 g bacon zeama de varza 800 g rosii
boia dulce…
Read more »
Read more »
Sufleu de pastarnac cu pui
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Sufleu de pastarnac cu pui din: pastarnac, piept de
pui, pesmet, oua, marar si praf de copt. Ingrediente: 500 g pastarnac
300 g piept de pu 3 linguri pesmet 4 oua 1 legatura marar un varf de
lingurita praf de copt Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu ardei şi porumb
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Salată de fasole cu ardei şi porumb din: fasole
rosie, otet de mere, ulei de masline, pudra de chilli, seminte de
chimen, usturoi, ardei gras, rosii, ceapa verde, sare, piper, busuioc si
salata verde. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe 50 ml oţet de mere
50 ml ulei de măsline pudră…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu legume
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt,
ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si
mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri
ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6
morcovi 6…
Read more »
Read more »
Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir din: pulpa
de berbec, hrean, ghimbir, usturoi, ulei din samburi de struguri, ulei
de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de berbecut
200 g hrean 100 g ghimbir 2-3 catei de usturoi 50 ml ulei din samburi de
struguri 50 ml…
Read more »
Read more »
Spirale cu brânză şi busuioc
31 October 2012
Spirale
cu brânză şi busuioc din: faina, apa, drojdie, unt, branza feta,
telemea de oaie, busuioc, zahar tos, oua, sare si piper. Ingrediente:
500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g
telemea de oaie 50 g parmezan o lingură cu busuioc uscat o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii si parmezan
31 October 2012
O
reteta savuroasa de paste cu rosii si parmezan din: paste, rosii,
parmezan, ciuperci, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei de masline,
usturoi si ceapa rosie. Ingrediente: 400 g paste 4-6 rosii 150 g
parmezan 250 g ciuperci busuioc verde cimbru uscat si macinat sare piper
negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu peşte şi orez
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste,
salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov.
Ingrediente: 2 cepe peşte conservat în ulei salată sare piper ulei de
măsline o lămâie mărar morcov Mod de preparare: Intr-un borcan se pune
sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare…
Read more »
Read more »
Tartine de vinete cu branza
31 October 2012
Tartine
de vinete cu branza din: vinete, rosii, ardei grasi, ardei capia,
branza de capra, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, sare, piper, ulei de
masline, busuioc, smantana, iaurt si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 4
rosii 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia rosii 500 g branza de capra 1
ceapa 1 capatana usturoi 1 pahar…
Read more »
Read more »
Vita cu sos de legume si orez
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Vita cu sos de legume si orez din: orez, vrabioara
de vita, morcovi, ceapa, mere, ciuperci, ulei de masline, zeama de
lamaie, zahar, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si vin rosu.
Ingrediente: 300 g orez 500 g vrabioara de vita 4 morcovi o ceapa mare
alba 150 g mere dulci 250…
Read more »
Read more »
Borş cu boabe de fasole albă
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Borş cu boabe de fasole albă din: fasole, morcovi,
ceapa, cartofi, patrunjel, leustean, marar, bors, sare si ulei.
Ingrediente: 200 g fasole albă 100 g morcovi 100 g ceapă 4 cartofi o
jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel o legătură leuştean o
legătură mărar borş sare ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Plăcintă savuroasa cu dovleac
31 October 2012
Plăcintă
savuroasa cu dovleac din: aluat, lapte, drojdie, zahar, zahar vanilat,
coaja de lamaie, oua, sare, faina, dovleac, unt, anason, scortisoara si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt 200 ml lapte 25 g drojdie o
lingura zahar un plic zahar vanilat coaja de la o lamaie 2 oua un praf
sare 475 g faina…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu legume si taitei
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de pui cu legume si taitei din: piept de pui,
ceapa, taitei, usturoi, piper, morcovi, ardei, mazare, telina,
patrunjel, pastarnac, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: un piept de
pui o ceapa mare 100 g taitei 2-3 catei usturoi 2-3 boabe piper 2-3
morcovi un ardei verde un ardei rosu 200…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de zmeura si mamaliga
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Pui cu sos de zmeura si mamaliga din: piept de
pui, rosii, vin, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras. Ingrediente: 2
piepturi de pui 3 roşii 200 ml vin alb demisec 2 linguri cu făină 500
ml apă 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume vegetariana
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de legume vegetariana din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, condimente, fasole, rosii, salata, supa de legume,
salvie si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe medii,
tocate 2 catei usturoi tocati 2 lingurite condimente italiene (amestec
de oregano, busuioc, maghiran, cimbru și rozmarin) 2 cutii fasole 1
cutie…
Read more »
Read more »
Vita cu sparanghel
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Vita cu sparanghel din: carne de vita, sare
grunjoasa, piper, vin rosu, unt, lamaie, salvie, ulei de masline,
busuioc, sparanghel, unt si coniac. Ingrediente: 800 g carne de vita
sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml vin rosu 75 g unt o lamaie
salvie 3-4 linguri ulei de masline busuioc verde…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu castane şi două creme
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Prăjitură cu castane şi două creme din: unt, faina,
praf de copt, sare, zahar tos, zahar brun, oua, banane, zahar
vanilinat, lapte, nuca de cocos, castane, crema de vanilie si cafea
solubila. Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt
sare 300 g zahăr tos două linguri…
Read more »
Read more »
Iahnie cu costită afumată
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Iahnie cu costită afumată din: fasole, costita
afumata, foi de dafin, morcovi, telina, ceapa, sare, piper, ulei de
masline si ardei iute. Ingrediente: 400 g fasole alba cu bobul mare 300 g
costita afumata 3-4 foi de dafin 2 morcovi o telina mare 2 cepe sare
piper negru macinat 3 linguri…
Read more »
Read more »
Sarmale cu varză acră
31 October 2012
O
reteta de Sarmale cu varză acră din: carne de porc, ceapa, marar,
cimbru, orez, sare, piper, varza, pasta de tomate, costita afumata si
ulei. Ingrediente: un kg carne de porc 3 cepe o legatura marar cimbru
uscat si verde 50 g orez sare piper negru macinat 2 verze 4 linguri
pasta de tomate 250…
Read more »
Read more »
Ciorbă savuroasa de burtă
31 October 2012
O
reteta delicioasa Ciorbă savuroasa de burtă din: burta de vita, rasol
de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si
usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2
cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru
smantana usturoi Mod de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume si menta
31 October 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie,
menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei
190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie
necerată o mână frunze de mentă, tocate 250g de brânză ricotta Mod de
preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu rozmarin
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si
vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa,
ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc
si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper negru maicnat
cuisoare macinate ienibahar macinat 4-5 catei usturoi 2-3…
Read more »
Read more »
Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă
din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz,
cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2
crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit
putina miere lichida 4 oua de prepelita…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu mozzarella
31 October 2012
O
reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de
tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline,
usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente:
pastă de tomate o salată ve
Risotto cu dovlecei
31 October 2012
O
reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlecei, mazare, busuioc.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 2 căţei de
usturoi, tocaţi 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau alt
tip de orez pentru risotto 1 linguriţă de rozmarin tocat…
Read more »
Read more »
Plăcintă crocantă
31 October 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, branza feta,
oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii
uscate la soare în ulei, la borcan lOOg de feta, bucăţele 2 ouă jumătate
de pachet de 250g de foi pentru plăcintă Mod de preparare: Aşezaţi
spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…
Read more »
Read more »
Frittata cu branză şi legume
31 October 2012
O
reteta delicioasa de frittata cu: dovlecei, porumb, spanac, oua,
branza, frittata. Ingrediente: 1 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de
porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţ şi scurs 8 ouă
150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi Mod de preparare: Prăjiţi
în ulei, într-o tigaie mare nonaderentă, cubuleţele de şuncă, până
când…
Read more »
Read more »
Omletă-sufleu de vară
31 October 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc frunze, ulei de
masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de
parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de
măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă,
înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă.…
Read more »
Read more »
Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii din: fulgi
de ovaz, unt, faina, faina integrala, zahar fin, bicarbonat de sodiu,
condimente pentru prajituri, stafide, coaja confiata de citrice, lapte
si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 25 g unt, taiat cubulete
200 g de faina 200 g de faina integrala,…
Read more »
Read more »
Croissant cu porumb şi caşcaval
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Croissant cu porumb şi caşcaval din: drojdie,
faina, lapte, oua, porumb, ciuperci, cascaval, busuioc, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte
dulce 2 ouă 200 g porumb din conservă o conservă de ciuperci 250 g
caşcaval busuioc sare piper ulei …
Read more »
Read more »
Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante
31 October 2012
O
reteta delicioasa de pasta de somon cu: somon, fasole alba, iaurt
greces, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, marar, ridichi.
Ingrediente: 410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă
200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la
pachet,gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu legume
30 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de Ravioli cu legume din: fasole neagra,
edamame, porumb, ceapa, ardei gras, ulei de masline, otet de vin rosu,
coriandru, zahar, foi pentru ravioli si smantana. Ingrediente: 3/4 cană
fasole neagră 1/2 ceasca edamame 1/2 ceasca de porumb 1/4 ceasca ceapa
rosie sau alba, taiata cuburi 1/2 cana ardei gras…
Read more »
Read more »
Tarta cu caise
30 October 2012
Tarta
cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de
vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca. Ingrediente:
aluat: 450 g faina 1 cub drojdie (42 g) 2 linguri zahar 200 ml lapte 1
praf sare 60 g unt topit umplutura: 1 conserva caise (850 ml) 300 g
branza de vaci…
Read more »
Read more »
Salata bogata
30 October 2012
Salata
bogata din: salata, bacon, paine, unt, cimbru, sare, piper, ulei de
masline, otet balsamic, vin spumos si zahar. Ingrediente: o salata 200 g
bacon 200 g paine alba sau neagra 75 g unt cimbru uscat pentru sos:
sare piper 3-4 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic 3-4
linguri vin spumos dulce o…
Read more »
Read more »
Oua taranesti cu ceapa
30 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de oua taranesti cu ceapa din: oua, ceapa,
rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 2 cepe 2 rosii 50 ml ulei
sare si piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le
pui deoparte. Ceapa tăiată mărunt o rumeneşti uşor în ulei, după care
adaugi…
Read more »
Read more »
Cozonac la tavă
30 October 2012
O
reteta gustoasa de Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar,
sare, oua, unt, cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1
cub drojdie (42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt
umplutura: 2 linguri unt topit 800 g cirese (din compot) crusta: 80…
Read more »
Read more »
Salată sanatoasa de cartofi
30 October 2012
Salată
sanatoasa de cartofi din: cartofi, maioneza, iaurt, smantana, mustar
dijon, lapte, ceapa verde, chives si tarhon. Ingrediente: 750 g de
cartofi albi, curatati 2 linguri de maioneza de calitate 3 linguri de
iaurt 3 linguri de smantana degresata 1 lingurita de mustar Dijon 1
lingura de lapte semidegresat 8 fire de ceapa verde, curatate,…
Read more »
Read more »
Tocană cu soia şi fasole verde
30 October 2012
O
reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole
verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui,
patrunjel si marar. Ingrediente: o punga de soia cuburi 400 g fasole
verde 500 g rosii 2 ardei grasi o ceapa sare piper ulei de floarea
soarelui o legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Iepure înăbuşit la cuptor
30 October 2012
O
reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare,
piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin
alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat
(circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi 4
cepe 6 rosii 3 ardei grasi rosii 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si visine
30 October 2012
O
reteta savuroasa Tarta cu branza si visine din: faina, praf de copt,
miere, baton de vanilie, sare, ou, unt, faina, miere, frisca, branza de
vaci, zahar, suc de lamaie, amidon, visine si zahar pudra. Ingrediente:
aluat: 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 2 linguri miere miezul de
la un baton de vanilie…
Read more »
Read more »
Salată cu ton afumat şi sos de muştar
30 October 2012
O
reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton
afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline,
porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper,
cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o salată verde
250 g roşii cherry 4 cartofi 2 ardei…
Read more »
Read more »
Tochitura cu carnati si vin alb sec
30 October 2012
O
reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb sec din: pasta de
rosii, carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb
sec, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri de pastă de
roşii 600 g carne 7 rinichi 4 inimi 4 cârnaţi afumaţi 750 g ficat
(toate de porc) 4 cepe…
Read more »
Read more »
Varză murată cu ardei şi hrean
30 October 2012
Varză
murată cu ardei şi hrean din: varza, ardei capia, hrean, zahar, otet si
sare. Ingrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g
zahăr 500 ml oţet sare Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii
mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii.…
Read more »
Read more »
Pâine de lămâie
30 October 2012
Pâine
de lămâie din: faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, unt, zahar,
oua, esenta de vanilie, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 195 g faina
1 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 1 lingura coaja rasa de
lamaie mai trebuie: unt nesarat 150 g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de
vanilie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu legume
30 October 2012
Friptura
de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz,
ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei
iute, marar si sare. Ingrediente: 1kg pulpa de miel 1 ardei 2 morcovi 2
vinete albe 2 vinete mai mici 1/2 fir de praz 2 legaturi ceapa verde 1
ardei…
Read more »
Read more »
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
30 October 2012
Porc
cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa
rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g
orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm
grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare,
taiata felii 150…
Read more »
Read more »
Stifado cu ceapă
30 October 2012
O
reteta savuroasa de Stifado cu ceapă din: carne de vita, ulei, sare,
piper, usturoi, foi de dafin, rozmarin, scortisoara, nucsoara, chimen,
bulion, vin rosu, rosii, ceapa si cartofi. Este o tocanita greceasca de
vita, foarte aromata Ingrediente: 800 g carne de vita pentru gulas 4
linguri ulei sare piper 2 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Salată picantă de cuşcuş
30 October 2012
O
reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui,
lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de
cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă
fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat
25g fulgi de…
Read more »
Read more »
Salată cu cartofi şi maioneză mentolată
30 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: maioneza, mustar, menta, cartofi albi,
fasole verde, mazare, avocado, lamaie. Ingrediente sos: 300ml de
maioneză 2 linguri cu vârf de muştar Dijon 2 linguri de mentă proaspătă,
tocată Ingrediente: 750g de cartofi albi 400g de fasole verde fină,
curăţată 450g de mazăre congelată, dezgheţată 2 avocado mari, coapte
sucul…
Read more »
Read more »
Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui
30 October 2012
Supă
de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa,
patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1
morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare
pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…
Read more »
Read more »
Vitello tonnato
30 October 2012
Vitello
tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare,
boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de
lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv
italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de
vitel 1 morcov 1 ceapa 2…
Read more »
Read more »
Peşte fript cu avocado şi salsa
30 October 2012
O
reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…
Read more »
Read more »
Dulceaţă din fructe de soc
30 October 2012
Dulceaţă
din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie.
Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de
lamaie Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le
trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…
Read more »
Read more »
Tortilla de cartofi calda
30 October 2012
Tortilla
de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde,
oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin
alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei
gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri
smantana dulce 4 linguri parmezan ras…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor
30 October 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust…
Read more »
Read more »
Gogosele glazurate
30 October 2012
O
reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa,
lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g
unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă
Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat
Ingrediente decor: 100…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
30 October 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul,
rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi,
tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4
mici), tăiaţi in felii subţiri 6 r