Retete usoare:
Porc cu ciuperci la cuptor
11 January 2013
Porc
cu ciuperci la cuptor din: pulpa de porc, ciuperci, morcovi, pastarnac,
pasta de tomate, supa de oase, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 800 g pulpa sau spata de porc 1 kg ciuperci
champignon proaspete 3 morcovi 3 radacini de pastarnac 2 linguri pasta
de tomate 300 ml supa de oase 1 ceapa…Read more »
Reteta zilei: Supa coreana picanta
11 January 2013
Supa
coreana picanta din: pasta de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie,
zahar brun, usturoi, ghimbir, taitei, apa, sare de mare, ulei vegetal,
ceapa, arpagic, ceapa verde, morcov, creveti, varza chinezeasca, sos
picant, supa de pui si piper rosu. ½ ceasca pasta ardei iute 2 linguri
de sos de soia 2 linguri de…Read more »
Prajitura cu ciocolata si branza
11 January 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, ciocolata, faina, amidon,
cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de
cocos, frisca lichida, unt. Ingrediente blat: 4 ouă 60 g zahăr 50 g
ciocolată topită 2 linguri făină 2 linguri amidon alimentar 3 linguri
pudră de cacao 1 praf de copt 1…Read more »
Salata cu sunca de curcan
11 January 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata
verde, ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano uscat, sare,
piper. Ingrediente: 250 g şuncă de curcan 4 cartofi potriviţi 1 ceapă
potrivită 1 frunză de salată verde Ingrediente sos: 3 linguri ulei de
măsline 1 lingură oţet de mere sau zeamă de…Read more »
Chiftele cu file de somon si cod
11 January 2013
Chiftele
cu file de somon si cod din: cartofi, file de somon, file de cod, coaja
de lamaie, suc de lamaie, marar, chives, patrunjel, ceapa verde, sos
tarta, oua, faina, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 1kg de
cartofi, curăţaţi şi tăiaţi 1kg amestec de fileuri de somon şi cod coaja
rasă şi sucul de…Read more »
File alla bolognese
11 January 2013
File
alla bolognese din: piept de pui, ulei, sare, piper, ciuperci
champignon, rosii decojite, maghiran, busuioc, boia dulce, smantana,
rosii cherry, carne tocata mixta, ou si parmezan. Ingrediente: 4 fileuri
de piept de pui (a 150 g) 2 linguri ulei sare piper 500 g ciuperci
Champignon 300 g rosii decojite 1/2 lingurita maghiran tocat 1…Read more »
Muschi de porc in aluat
11 January 2013
Muschi
de porc in aluat din: muschi de porc, unt, ciuperci, ceapa, vin rosu,
smantana, pate pasare, aluat, galbenusuri, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 1,5 muschi de porc 5 linguri unt 500 g ciuperci 3 cepe 80
ml vin rosu 3 linguri smantana 125 g pate pasare 800 g aluat patiserie 2
galbenusuri sare piper…Read more »
Pui cu paprica
11 January 2013
Pui
cu paprica din: file de piept de pui, ceapa, usturoi, ardei gras,
patrunjel, morcov, ulei, boia dulce, supa, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 2 cepe 2 catei de
usturoi 1 ardei gras rosu 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 linguri
ulei 5 lingurite boia…Read more »
Supa de legume cu parmezan
11 January 2013
Supa
de legume cu parmezan din: ceapa, morcovi, telina apio, ulei de
masline, zahar, usturoi, pasta de tomate, frunze de dafin, ramurele de
cimbru, dovlecei, fasole alba, rosii, supa de legume, parmezan, paste si
busuioc. Ingrediente: 2 cepe şi 2 morcovi, tocaţi 4 tulpini de ţelină
Apio, tăiate 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…Read more »
Pui fript invelit intr-o manta aurie de snitel
11 January 2013
Pui
fript invelit intr-o manta aurie de snitel din: pui, sare, piper, oua,
boia dulce, faina, pesmet, ulei, patrunjel, ceapa rosie, otet si ulei.
Ingrediente: 2 pui (a circa 1 kg) sare piper 3 oua 1 lingurita boia
dulce 100 g faina 100 g pesmet 2 l ulei pentru friteuza 1 legatrura mare
patrunjel 2…Read more »
Reteta zilei: Conopida coapta, cu mazare si sos de iaurt
11 January 2013
Conopida
coapta, cu mazare si sos de iaurt din: conopida, mazare, unt, amidon de
porumb, lapte, parmezan, iaurt, sare si piper alb. 1 conopida, rupta
buchetele 1 cana mazare congelata 1 lingura unt 1 lingura amidon de
porumb 1 cana de lapte 1/2 ceasca parmezan 1/2 cana iaurt degresat Sare
și piper alb sau negru…Read more »
Rulouri de curcan cu ceapa si bacon
11 January 2013
Rulouri
de curcan cu ceapa si bacon din: frunze de varza alba, unt, pasta de
tomate, rosii, bacon, iaurt, ou, cascaval, ceapa tocata, carne tocata de
curcan, ou, pesmet, orez, sare si piper. Ingrediente: 8 frunze de varza
alba 20 g unt 1 lingura pasta de tomate 2 rosii 8 felii de bacon 200
ml…Read more »
Lasagna cu varza si caise uscate
11 January 2013
Lasagna
cu varza si caise uscatedin: fulgi de migdale, ceapa, usturoi, caise
uscate, unt, varza, supa, sare, piper, smantana, lapte, coaja de lamaie,
foi de lasagna si branza gouda. Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale
1 ceapa 1 catel de usturoi 20 g caise uscate 2 linguri unt 75- g varza
300 ml supa sare…Read more »
Ciorba in crusta de paine
11 January 2013
Ciorba
in crusta de painedin: piept de pui cu os, ceapa, ardei, ciuperci,
morcovi, marar, suc de rosii, dovlecei, sare, piper boabe macinat, paini
rotunde si ulei de masline. Ingrediente: 2 piept de pui cu os 2 cepe
2-3 ardei 200 g ciuperci 3 morcovi 1-2 legaturi marar 300 ml suc de
rosii 2-3 dovlecei…Read more »
Paste cu broccoli si nucsoara la cuptor
11 January 2013
Paste
cu broccoli si nucsoara la cuptor din: lapte, usturoi, frunze de dafin,
paste, broccoli, unt, faina, nucsoara, pudra de mustar, patrunjel si
branza. Ingrediente: 1l de lapte 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 frunze
de dafin 500g de paste 350g de broccoli, tăiat în bucheţele 75g de unt
75g de făină puţină nucşoară proaspăt…Read more »
Sarmalute-n foi de vita
11 January 2013
Sarmalute-n
foi de vita din: ceapa, ardei gras, morcovi, orez, pasta de tomate, foi
de vita murate, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe
mari 1 ardei gras 1 morcov 1 cana orez 2 catei de usturoi 1 lingura
pasta de tomate foi de vita murate 3 linguri ulei 1 lingurita boia
dulce…Read more »
Placinta cu spanac si telemea de vaca
11 January 2013
Placinta
cu spanac si telemea de vaca din: unt, sare, faina, apa minerala, oua,
telemea de vaca, spanac, ceapa verde si pesmet. Ingrediente: pentru
aluat: un pachet unt sau margarina o lingurita sare 500 g faina 100 ml
iaurt sau apa minerala pentru umplutura: 5-6 oua 200 g telemea de vaca
600 g spanac proaspat…Read more »
Ciorba cu rasol de vita si legume
11 January 2013
Ciorba
cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa,
dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc
de rosii, smantana si leustean. Ingrediente: un rasol alb de vita 4
morcovi o telina 2 cepe un dovlecel porumb 2-3 rosii o radacina de
patrunjel sare piper o lingurita boia…Read more »
Frigarui cu carne de porc
11 January 2013
Frigarui
cu carne de porc din: pulpa de porc, piper negru, piper rosi, boia
dulce, boia iute, dovlecei, ardei, ceapa rosie, cimbru, grasime si
whisky. Ingrediente: 600 g pulpa de porc sare piper negru si rosu
macinat boia dulce si iute 2-3 dovlecei 5 ardei rosii si galbeni 3 cepe
rosii 20 ml ulei cimbru…Read more »
Salata cu tagliatelle
11 January 2013
Salata
cu tagliatelle din: tagliatelle, rosii, masline verzi, ceapa verde,
busuioc, sare, ulei de masline, otet aromatic, vin alb demidulce si
zahar. Ingrediente: 500 g tagliatelle 4-5 rosii 200 g masline verzi o
legatura ceapa verde busuioc proaspat sare 1-2 linguri ulei de masline 2
lingurite otet aromatic 2 linguri vin alb demidulce o lingurita…Read more »
Ciolan cu sote de mazare
11 January 2013
Ciolan
cu sote de mazare din: ciolan afumat de porc, mazare, morcovi, ceapa
rosie, sare, foaie de dafin, piper, boia dulce, cimbru si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg ciolan afumat de porc 500 g mazare
3-4 morcovi 2 cepe rosii sare foaie de dafin piper negru macinat si
boabe o lingurita boia dulce…Read more »
Tartine cu somon
11 January 2013
Tartine
cu somon din: somon afumat, paine integrala, unt, telemea de vaca,
branza mascarpone, mac, sare si lamai. Ingrediente: 300 g somon afumat o
paine integrala pentru crema de branza: 50 g unt 150 g telemea de vaca
3-4 linguri branza mascarpone 2-3 linguri mac sare 1-2 lamai Mod de
preparare: Se feliază pentru…Read more »
Reteta zilei: Cheesecake cu capsune
11 January 2013
Cheesecake
cu capsune din: faina, zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie,
mascarpone, branza dulce, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, smantana
si dulceata de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 200g faina 80g zahar
100g unt la temperatura camerei 2 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie
pentru umplutura: 500g mascarpone 500g branza dulce 320g zahar 35g…Read more »
Copanele aromate marinate în muştar cu miere
11 January 2013
Copanele
aromate marinate în muştar cu miere din: mustar, miere, ulei de
masline, seminte de fenicul, sare, piper, pulpe de pui, ceapa rosie,
usturoi, verdeata sortata, cidru, masline negre si mere. Ingrediente: 2
lingurite mustar 1 lingurita miere fluida 2 linguri ulei de masline 1
lingurita seminte de fenicul sare piper 4 pulpe de pui…Read more »
Gulas cu carne de porc si galuste
11 January 2013
Gulas
cu carne de porc si galuste din: ulei de masline, muschi de porc,
ceapa, usturoi, boia, supa de vita, boia, rosii, zahar, faina, untura,
praf de copt si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1,5kg
muşchiuleţi de porc, tăiaţi în fâşii 2 cepe, tăiate în felii subţiri 4
căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2…Read more »
Salata cu pere si creveti
11 January 2013
Salata
cu pere si creveti din: creveti, pere, castravete, spanac, rucola,
creson, tarhon, marar, ceapa verde, mustar de dijon, ulei, suc de
lamaie, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 2×180 g creveti 2 pere,
taiate felii 1⁄2 castravete, curatat de coaja 150 g spanac, rucola si
creson cateva fire de tarhon si marar 2 cepe…Read more »
Caltabos ca la bunica
11 January 2013
Caltabos
ca la bunica din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, plaman de porc,
boai de ardei dulce, foi de dafin, sare, piper si intestine groase de
porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 150 g slanina 100 g orez 2 cepe
1/4 plaman de porc boia de ardei dulce 2 foi de dafin sare…Read more »
Sos de linte
11 January 2013
Sos
de lintedin: pasta de curry, nuca de cocos, coaja de lamaie, zahar
brun, linte, coriandru si lipii. Ingrediente: 1-2 linguri pastă de curry
160ml lapte de nucă de cocos coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă cu
vârf de zahăr brun 400g de linte scursă din conservă 1 mână de coriandru
tocat 2…Read more »
Pui cu chiftele, legume si usturoi
11 January 2013
Pui
cu chiftele, legume si usturoi din: pui, vin, ceapa, bouquet garni,
usturoi, cartofi, morcovi, napi, praz, patrunjel, carne de porc, kaizer,
ficatei de pui, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, peste si
smantana. Ingrediente: 1 pui de 1,5kg 300ml de vin alb 1 ceapă
curăţată, lăsată întreagă, în care se infig 3 cuişoare…Read more »
Lucien Gaudin Cocktail
10 January 2013
Lucien
Gaudin Cocktail din: gin, orange liqueur, campari si dry vermouth.
Ingrediente: 30 ml gin 15 ml orange liqueur 15 ml campari 15 ml dry
vermouth Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in mixing glass
cu lingurita de bar, se strecoara dublu continutul in paharul Martini.Read more »
Melci picanti
10 January 2013
Melci
picanti din: carne de porc, usturoi, boia iute, sare, piper, cimbru si
intestine de porc. Ingrediente: 2 kg carne de porc impanata cu bucati de
slanina 1 capatana de usturoi 2 lingurite boia iute sare piper cimbru
intestine subtiri de porc Mod de preparare: Toci carnea, o
condimentezi cu sare, piper, cimbru si…Read more »
Salata cu sunca si mazare
10 January 2013
Salata
cu sunca si mazare din: vinete, ulei de masline, mazare, spanac,
parmezan, sunca, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 2
vinete, taiate rondele 1 lingura ulei de masline 200 g mazare 80 g
frunze tinere de spanac 50 g parmezan ras 100 g sunca 3 linguri ulei de
masline 1 lingura otet balsamic…Read more »
Reteta zilei: Hummus
10 January 2013
Hummus
inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel
de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa
devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan
despre care o sa va
Foitaj cu capsuni, rom si crema de vanilie
10 January 2013
Foitaj
cu capsuni, rom si crema de vanilie din: aluat, capsuni, rom, zahar
tos, esenta de vanilie, frunze de menta, ou, zahar, frisca si zahar
pudra. Ingrediente: 500 g aluat fraged, gata preparat 500 g capsuni,
feliate 5 linguri rom 2 linguri zahar tos 1 lingurita esenta de vanilie 2
lingurite frunze de menta, tocate…Read more »
Salata in stil italian
10 January 2013
Salata
in stil italian din: ceapa rosie, rosii coapte, otet balsamic, ulei de
masline, usturoi, fleica, condimente asortate si rucola. Ingrediente: 2
cepe rosii, taiate rondele 4 rosii coapte, taiate rondele 1 lingura otet
balsamic 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4
fleici 1 lingurita condimente asortate 80 g rucola …Read more »
Jeleu de fructe de padure
10 January 2013
Jeleu
de fructe de padure din: praf pentru jeleu, zmeura, afine, smantana,
zahar pudra, esenta de vanilie si foi de gelatina. Ingrediente: 135 g
praf pentru jeleu de capsuni sau zmeura 100 g zmeura 100 g afine 600 ml
smantana 100 g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 5 foi de
gelatina, inmuiate in…Read more »
Tartă cu legume, kaizer şi ou
10 January 2013
Tartă
cu legume, kaizer şi ou din: pastarnac, varza de bruxelles, conopida,
sare, suc de lamaie, smantana dulce, smantana, branza, oua, patrunjel,
piper, foitaj si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g pastarnac 100 g varza
de bruxelles 1 conopida sare 4 linguri suc de lamaie 200 g smantana
dulce 100 g smantana fermentata 2 linguri amidon…Read more »
Supa crema de conopida cu chorizo
10 January 2013
Supa
crema de conopida cu chorizo din: conopida, unt, ceapa, cartofi, lapte,
supa de legume, smantana, ulei de masline, carnati chorizo si
coriandru. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata marunt 25 g de unt 2
cepe mici, tocate 2 cartofi de marime medie, tocati 500 ml de lapte 500
ml supa de legume 150 ml de…Read more »
Clasica salata Caesar
10 January 2013
Salata
Caesar din: usturoi, ulei de masline, smantana, sare cu aroma de
telina, suc de lamaie, patrunjel, bagheta, oregano, piept de pui, salata
verde si parmezan. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3 linguri ulei de
masline 6 linguri smantana un varf de sare cu aroma de telina sucul de
la 1 lamaie 1 lingura patrunjel…Read more »
Desert cu sos de ciocolata
10 January 2013
Desert
cu sos de ciocolata din: unt, fulgi de migdale, zahar fin, ou, faina,
migdale, pudra de cacao, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, unt,
smantana, zahar fin si amaretto. Ingrediente: 50g de unt moale, plus
extra pentru uns 25g fulgi de migdale prăjiţi, tocaţi 50g de zahăr fin 1
ou 25g de făină, amestecată cu…Read more »
Friptura cu cartofi copti
10 January 2013
Friptura
cu cartofi coptidin: patrunjel, unt, ardei iute, zeama de lamaie, coaja
de lamaie, ulei de masline, antricoate de vita, mix de frunze de
salata, cartofi, frunze de cimbru si usturoi. Inrgediente: 1 lingură de
pătrunjel tocat mărunt 50g de unt moale, plus extra pentru prăjit 1
ardei iute tocat mărunt zeama şi coaja rasă…Read more »
Briose cu topping de zahar
10 January 2013
Prajituri
cu topping de zahar din: zahar fin, unt, coaja de lamaie, suc de
lamaie, oua, faina, zahar pudra si zahar fin. Ingrediente: 125g de zahăr
fin 125g de unt nesărat, la temperatura camerei coaja de la 2 lămâi,
plus 4 linguri suc de lămâie 2 ouă 125g de făină amestecată cu 1
linguriţă praf…Read more »
Salata greceasca cu paste si branza feta
10 January 2013
Salata
greceasca cu paste si branza feta din: paste, ceapa rosie, zeama de
lamaie, fasole, rosii cherry, castravete, ulei de masline, menta,
oregano si branza feta. Ingrediente: 200 g paste marunte 1/2 ceapa
rosie, tocata 3 linguri zeama de lamaie 150 g fasole sau boabe de soia
fierte, din conserva (clatite si scurse) 250 g…Read more »
Prajitura cu coaja de lamaie glasata
10 January 2013
Prajitura
cu coaja de lamaie glasata din: blat de tort, unt, zahar fin, amidon,
crema de branza, oua, coaja de lamaie, pastaie de vanilie, smantana,
lamaie si zahar fin. Ingrediente: 1 blat de tort, gata făcut unt pentru
ungerea formei 225g de zahăr fin 3 linguri de amidon 750g cremă de
brânză cu conţinut scăzut…Read more »
Reteta zilei: Supa crema de morcovi, pasta tahini si naut
10 January 2013
Supa
crema de morcovi, pasta tahini si naut din: ulei de masline, morcovi,
ceapa, usturoi, coriandru, chimen, sare, piper, supa de legume,
patrunjel, naut, sare grunjoasa, pasta tahini, suc de lamaie si apa. 2
linguri de ulei de măsline 1kg morcovi,curatati si taiati cubulete 1
ceapa, tocata fin 4-6 catei de usturoi, curatati pisati 1/4…Read more »
Placinta cu bezea si zmeura
10 January 2013
Placinta
cu bezea si zmeura din: zmeura, unt, zahar tos, oua, galbenusuri,
aluat, albusuri, zahar tos si sare de lamaie. Ingrediente: 200 g zmeura
proaspata sau congelata 125 g unt, topit 125 g zahar tos 3 oua 2
galbenusuri (pastreaza albusurile pentru topping) 1 foaie de aluat de
tarta pentru bezea: 3 albusuri 6 linguri…Read more »
Lipii cu peste si urda
10 January 2013
Amestecă
250 g ricotta (urdă) cu 2 linguri capere, câteva fire de mărar tocat,
coaja de la 1 lămâie şi zeama de la 1/2; asezonează cu piper negru.
Intinde umplutura pe 6 lipii, lăsând cam o treime din suprafaţă
neacoperită. Aşază peste 150 g fileuri de somon, apoi înfăşoară bine
lipia. Impachetează în hârtie şi…Read more »
Carnati de porc
10 January 2013
Carnati
de porcdin: carne de porc slaba, slanina, usturoi, cimbru, boia dulce,
sare, piper si intestine de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc slaba
200 g slanina 1 capatana mica de usturoi 1 lingurita cimbru 1 lingura
boia dulce sare piper intestine subtiri de porc Mod de preparare: Toci
carnea si slanina si…Read more »
Rulouri umplute cu branza
10 January 2013
Rulouri
umplute cu branzadin: faina, unt, apa, sare, branza de vaci, telemea de
oaie, sunca, nuca, ceapa, smantana, patrunjel, oregano, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 550 g faina 100 g unt 250 ml apa foarte rece 1
praf sare pentru umplutura: 150 g branza de vaci bine scursa 150 g
telemea de oi 150…Read more »
Sandvis in stil mediteranean
10 January 2013
Intr-un
robot, prepară un sos pesto, amestecând 100 g spanac, 25 g busuioc, 4
linguri ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, zdrobit, 50 g caşcaval ras,
adăugând 1 lingură de apă să se omogenizeze. Taie capacul unei pâini
rotunde de 400 g, apoi scobeşte miezul, lăsând un strat de cea 2,5 cm
de miez…Read more »
Tarte cu migdale, lamaie si creme fraiche
10 January 2013
Tarte
cu migdale, lamaie si creme fraiche din: aluat de tarta, unt, zahar
fin, coaja de lamaie, oua, migdale, faina, lemon curd, migdale, zahar
pudra si smantana. Ingrediente: 350g aluat de tartă gata făcut 100g de
unt la temperatura camerei 100g de zahăr fin coaja rasă de la 2 lămâi 2
ouă 75g de migdale…Read more »
Cheesecake cu fructe de padure
10 January 2013
Cheesecake
cu fructe de padure din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza,
zahar pudra, apa de roze, suc de portocale, zahar tos, gelatina,
capsuni, zmeura si afine. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi,
zdrobiti 125 g unt, topit 900 g branza crema 100 g zahar pudra 1⁄2
lingurita apa de roze sau esenta de vanilie 3…Read more »
Rulouri cu pui
10 January 2013
Amestecă
400 g piept de pui, tăiat fâşii, cu 2 linguri jerk seasoning
(condimente jamaicane); prăjeşte într-o lingură de ulei 5- 6 min. Scoate
pe un platou. Căleşte timp de 2 min 1 dovlecel tocat, 6 cepe verzi,
tocate; răceşte. Amestecă 8 linguri smântână cu coaja de la 1 lămâie şi
întinde-le pe 8 lipii.…Read more »
Placinta cu fistic si carne de porc
10 January 2013
Placinta
cu fistic si carne de porc din: merisoare, zahar fin, suc de portocale,
ulei de masline, ceapa, kaizer, usturoi, cimbru, salvie, carne de porc,
fistic, nucsoara, faina, untura, lapte si ou. Ingrediente: 300g de
merişoare proaspete 3 linguri de zahăr fin sucul de la o jumătate de
portocală 1 lingură ulei de măsline 1…Read more »
Prajitura cu ciocolata si migdale
10 January 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:unt, ciocolata menaj, oua, zahar tos,
faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, ciocolata cu lapte.
Ingrediente aluat: 75 g unt 75 g ciocolată de menaj 5 ouă 125 g zahăr
tos 75 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 125 g migdale 1 esenţă de rom
Ingrediente decor:…Read more »
Reteta zilei: Pui cu quinoa si sote de legume
10 January 2013
Pui
cu quinoa si sote de legume din: ulei de masline, usturoi, quinoa,
sare, apa, piept de pui, dovlecel, broccoli, salata, rosii, piper,
patrunjel, coriandru, nuci de pin si lamaie. Ulei de masline 3 catei de
usturoi, pisat 1 ½ cesti quinoa nefiarta Sare 3 cani de apă 2 piepti de
pui dezosati, fierti si…Read more »
Ciorbă de potroace cu orez si verdeata
10 January 2013
Ciorbă
de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de
pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi,
patrunjel, telina, orez si leustean. Ingrediente: 750 g măruntaie de
pasăre (inimi, pipote) 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare) 3
l apă 1 l suc de roșii 4 l…Read more »
Biscuiti umpluti
10 January 2013
Biscuiti
umplutidin: faina, zahar, scortisoara, unt, galbenusuri, smantana,
zahar pudra, esenta de vanilie si bomboane de ciocolata. Ingrediente:
300 g faina 75 g zahar 1 praf de scortisoara 150 g unt 2 galbenusuri
pentru umplutura: 100 g unt 3 linguri smantana 250 g zahar pudra 1/2
lingurita esenta de vanilie pentru decor: bomboane de ciocolata…Read more »
Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata
10 January 2013
Cartof
şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata din: ulei de masline,
carne pentru friptura, sare, piper, gulie, cartofi, foaie de dafin,
ceapa verde, supa, smantana, ceapa, unt si zahar. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 4 bucati de carne (1 150 g) pentru friptura sare piper 1
gulie (800 g) 500 g cartofi…Read more »
Briose gustoase
10 January 2013
Briose
gustoase din: crema de branza, zahar fin, merisoare, faina, praf de
copt, oua, ulei de floarea soarelui, extract de vanilie si smantana.
Ingrediente: 100g cremă de brânză 250g de zahăr fin 175g de merişoare
proaspete (se găsesc la Real) 200g de făină obişnuită 2 linguriţe praf
de copt 2 ouă 75ml de ulei de…Read more »
Sos chutney cu mere si ghimbir
10 January 2013
într-o
cratiţă se pun 200g de ceapă tocată, 200g de mere dulci decojite şi
tocate, 400g de mere acrişoare decojite şi tocate, 25g de ghimbir tocat
mărunt, 200g de zahăr şi 125ml de vin roşu. Se fierb la foc mic timp de
50 de minute, până când compoziţia se îngroaşă şi devine moale, apoi se…Read more »
Retete internationale: Hummus
10 January 2013
Hummus
din: naut, ulei de masline, suc de lamaie, rosii, boia, ceapa verde si
paine pitta. Ingrediente: 1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs
ulei de măsline sucul de la 1 lămâie 2 roşii tocate boia pentru presărat
2 cepe verzi toate mărunt pâine pitta pentru servit Mod de preparare:
Se amestecă…Read more »
Supa cu spanac si carnati
10 January 2013
Supa
cu spanac si carnati din: supa de pui, ceapa, usturoi, naut, ardei
iute, spanac si carnati chorizo. Ingrediente: 750ml supă de pui 1 ceapă,
tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 conserve de năut a câte 400g, scurs
1 ardei iute uscat 150g de spanac proaspăt 4 felii de chorizo, rupte în
fâşii …Read more »
Sufleu cu varză de Bruxelles si brânză
9 January 2013
Sufleu
cu varză de Bruxelles si brânză din: varza de bruxelles, supa, rosii,
sare, piper, nucsoara, oregano, branza gouda si bacon. Ingrediente: 750 g
varza de bruxelles 125 ml supa 300 g rosii sare piper nucsoara macinata
1/4 legatura oregano 100 g branza gouda 150 g bacon taiat rondele Mod
de preparare: Se pregăteşte…Read more »
Salata cu portocala, naut si menta
9 January 2013
Salata
cu portocala, naut si menta din: portocla, menta, naut, patrunjel,
branza feta, ulei de masline, suc de portocale si otet de cidru.
Ingrediente: 1 portocală 1 legătură mică de mentă, tocată 1 conservă de
400g năut, clătit şi scurs 1 legătură mică de pătrunjel, tocat 100g de
brânză feta, ruptă în bucăţi 2 linguri…Read more »
Tartine cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii
9 January 2013
Tartine
cu broccoli în crustă de pesmet, cu sos de roşii din: telina, usturoi,
ulei de masline, pasta de rosii, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper
cayenne, broccoli, ceapa, sunca, ulei, oua, parmezan, pesmet, piper,
nucsoara si unt. Ingrediente: 1 tulpina de
Braduti cu ciocolata
9 January 2013
Braduti
cu ciocolata din: ciocolata de menaj, unt, zahar, faina, drojdie, oua,
migdale si zahar pudra. Ingrediente: 120 g ciocolata de menaj 125 g unt
225 g zahar 125 g faina 10 g drojdie uscata 2 oua pentru decor: 100 g
migdale 50 g zahar pudra Mod de preparare: Topeste ciocolata de menaj
si…Read more »
Salată de morcovi cu varza si arahide
9 January 2013
Salată
de morcovi cu varza si arahide din: limes, sos de peste, sos dulce de
chilli, ghimbir, morcovi, varza, arahide si menta. Ingrediente: 2 limes,
1 stoarsă şi 1 tăiată în felii 3 linguri sos de peşte 3 linguri sos
dulce de chilli 1 bucată rădăcină de ghimbir de 2cm, rasă fin 3 morcovi
mari, tăiaţi…Read more »
Reteta zilei: Cocktail sangria alb
9 January 2013
Cocktail
sangria alb din: vin, lichior de portocale, piersici, capsuni,
portocala, struguri, cirese, menta si sirop. 1 sticla vin alb 1/4 ceasca
lichior de portocale 1 cana piersicici, feliate 1 cana capșuni, feliate
1 portocala, feliata 1 cana struguri verzi 1 cana de cireșe fara
samburi crengute proaspete de menta pentru ornat sirop simplu …Read more »
Morcovi cu branza
9 January 2013
Morcovi
cu branza din: morcovi, ulei de masline, branza de capra, semine de
chimion, seminte de mustar, usturoi, ardei iute, suc de portocala si
coriandru. Ingrediente: 500 g de morcovi, curatati si taiati pe lungime,
apo fierti la ulei de masline 150 g branza de capra moale 1 lingurita
seminte de chimion prajite 1 lingurita…Read more »
Snitel crocant
9 January 2013
Snitel
crocant din: piept de pui, fulgi de porumb, alune, pesmet, faina, oua,
lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g fulgi de
porumb 100 g alune 150 g pesmet 100 g faina 3 oua 100 ml lapte sare
piper ulei Mod de preparare: Se taie pieptul de pui spalat…Read more »
Medalioane gratinate
9 January 2013
Medalioane
gratinate din: muschiulet de porc, bacon, piper, sare, ulei, patrunjel,
ardei grasi, ceapa, lapte, faina, branza telemea, usturoi si coniac.
Ingrediente: 600 g muschiulet de porc 100 g prosciutto sau bacon 1 varf
cutit de piper macinat 1 varf cutit de sare ulei 1 lingurita patrunjel
verde tocat 2-3 ardei grasi si galbeni 1…Read more »
Tocăniţă spaniolă de somon
9 January 2013
Tocăniţă
spaniolă de somon din: ulei de masline, ardei grasi, ceapa, cartofi,
usturoi, boia, fileuri de somon si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură
ulei de măsline 3 ardei graşi, curăţaţi de seminţe şi feliaţi 1 ceapă
mare, feliată subţire 400g de cartofi noi mici, cu coajă, tăiaţi în două
(sau cartofi obişnuiţi, decojiţi) 2 linguriţe de…Read more »
Praz cu mazare in unt
9 January 2013
Praz
cu mazare in unt din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 6
fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre congelată
50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie Mod de preparare: Se
fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se înmoaie, dar…Read more »
Sandvis cu peste si sos
9 January 2013
Sandvis
cu peste si sos din: file de peste, ou, fulgi de porumb, cartofi dulci,
ulei de masline, chifle, frunze de salata, lamaie, maioneza,
castarveciori murati si capere. Ingrediente: 300g file de peşte fără
piele 1 ou mare bătut 50g fulgi de porumb, mărunţiţi în blender sau
zdrobiţi 3 cartofi dulci, tăiaţi pe lung în…Read more »
Prajitura in straturi
9 January 2013
Prajitura
in straturi din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata neagra,
biscuiti simpli, zahar, esenta de rom, smantana, zahar pudra, fistic,
esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blaturi: 6 oua 6
linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de ciocolata:
300 ml frisca lichida 100 g ciocolata neagra 3 biscuiti simpli…Read more »
Pilaf cu branza si usturoi
9 January 2013
Pilaf
cu branza si usturoi din: supa de legume, ceapa, ciuperci, usturoi,
orez, suc de lamaie, coaja de lamaie, chives, crema de branza, usturoi
si verdeturi. Ingrediente: 500ml supă de legume 1 ceapă feliată 300g
ciuperci de mai multe feluri, tocate 2 căţei de usturoi pisaţi 200g de
orez basmati şi orez sălbatic sucul şi…Read more »
Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez
9 January 2013
Vita
cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita,
morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente,
sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez. coada de vita
rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei
vegetal 1 cutie rosii…Read more »
Salata cu sunca de curcan
9 January 2013
Salata
cu sunca de curcan din: sunca de curcan, cartofi, ceapa, salata verde,
ulei de masline, otet de mere, mustar, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 250 g sunca de curcan 4 cartofi potrivit 1 ceapa potrivita 1
frunza de salata verde pentru sos: 3 linguri ulei de masline 1 lingura
otet de mere sau zeama…Read more »
Sandvis Nicoise
9 January 2013
Sandvis
Nicoise din: bagheta, fasole verde, rondele de masline, frunze de
salata, ceapa rosie, ton in ulei si dressing. Ingrediente: 1 bagheta
mare 125 g fasole verde 30 g rondele de masline 200 g rosii 100 g frunze
de salata 1 ceapa rosie 2 x 200g ton in ulei 4 linguri dressing Mod
de…Read more »
Pui cu legume coapte
9 January 2013
Pui
cu legume coapte din: cartofi, ulei de masline, morcovi, dovlecel,
praz, cimbru, rozmarin, piept de pui si supa de pui. Ingrediente: 8
cartofi noi mici tăiaţi pe jumătate 2 linguriţe ulei de măsline 2
morcovi feliaţi 1 dovlecel feliat 1 praz feliat câte 1 linguriţă de
cimbru şi rozmarin, plus câte un fir sau…Read more »
Andive gratinate în sos de portocale
9 January 2013
Andive
gratinate în sos de portocale din: andive, ceapa, kaizer, orez, sare,
unt, suc de portocale, supa, smantana, piper, nucsoara, zahar si coaja
de lamaie. Ingrediente: 1 kg andive 1 ceapa 100 g kaizer 150 g orez sare
2 linguri de unt sucul unei portocale 150 ml supa 200 g smantana piper
nucsoara macinata 1…Read more »
Gulie caramel cu file de porc
9 January 2013
Gulie
caramel cu file de porc din: file de porc, sare, piper, gulii, kaizer
afumat, unt, zahar, otet balsamic si supa. Ingrediente: 600 g file de
porc sare piper 800 g gulii 100 g kaizer afumat 1 lingura unt 1 lingura
zahar 2 linguri otet balsamic 300 ml supa Mod de preparare: Se spală…Read more »
Placinta cu spanac, ricotta si oua
9 January 2013
Placinta
cu spanac, ricotta si oua din: ulei de masline, spanac, ricotta,
nucsoara, aluat si oua. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de masline 400g de
spanac (proaspăt sau din conservă) 250g de ricotta nucşoară rasă 375g
de aluat foietaj 4 ouă medii Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul
la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul…Read more »
Carnaciori in foietaj
9 January 2013
Carnaciori
in foietajdin: faina, galbenus, sare, unt, apa, carnaciori picanti,
galbenus, lapte si parmezan. Ingrediente: 300 g faina 1 galbenus 1/2
lingurita de sare 150 g unt apa calduta pentru umplutura: 300 g
carnaciori picanti pentru uns: 1 galbenus 4 linguri lapte 2 linguri
parmezan ras (optional) Mod de preparare: într-un castron, se
amestecă…Read more »
Taitei cu ou cu piept de pui si creveti
9 January 2013
Taitei
cu ou cu piept de pui si creveti din: taitei cu ou, ulei de floarea
soarelui, broccoli, ardei, porumb, usturoi, ardei iute, piept de pui,
ghimbir, creveti cruzi, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole,
coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2
linguri ulei de floarea-soarelui…Read more »
Frigarui cu carne de miel si salata de varza
9 January 2013
Frigarui
cu carne de miel si salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa
de miel, coriandru, faina integrala, morcovi, varza alba, ceapa rosie,
zeama de lamaie, ulei de masline si boabe de mustar. Ingrediente: 3
linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras 1 lingură de pastă tandoori
(sau un amestec de iaurt cu…Read more »
Supă de curcan cu tăieţei cu ou
9 January 2013
Supă
de curcan cu tăieţei cu ou din: supa de pui, morcovi, taitei cu ou,
carne de curcan, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 1,2 litri supa de
pui 4 morcovi mici, curatati si tocati 140 g taitei medii cu ou 200 g
carne de curcan gatita, rupta in bucati 200 g mazare congelata 1
legatura…Read more »
Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor
9 January 2013
Doradă
cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor din: dorada,
usturoi, rozmarin verde, ulei de masline extravirgin, cartofi, sare
marina si piper. Ingrediente: 1 dorada intreaga, cam 700-900 g,
curatata, fara solzi 1 capatana de usturoi, zdrobit 2 fire de rozmarin
verde ulei de masline extravirgin, pentru prajire 2 cartofi mari,
curatati 1…Read more »
Pulpa la cuptor
9 January 2013
Pulpa
la cuptor din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ceapa, piper, maghiran,
cimbru, boia iute, mere padurete, bulion, usturoi, vin alb si sare.
Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 8-10 cartofi mici 2-3 morcovi 2 cepe
potrivite 1 lingura cu piper boabe in patru culori 1 lingura cu maghiran
uscat 1 lingurita cu cimbru uscat…Read more »
Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati
9 January 2013
Supa
de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii,
supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si
parmezan. 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi
mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1
lingurița fenicul piper 4-6…Read more »
Fasole cu carnati chorizo
9 January 2013
Fasole
cu cârnati chorizo din: fasole, rosii, chorizo, ardei grasi, ceapa,
marar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu fasole
alba 1 cutie cu rosii 3 carnati chorizo 2 arde grasi rosii 1 ceapa marar
patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi
căleşte-o împreună cu ardeiul tocat fin.…Read more »
Sandvis in stil italian
9 January 2013
Sandvis
in stil italian din: baghete, ardei copti, fulgi de chilli, usturoi,
mozzarella, rosii si frunze de busuioc. Ingredinete: 2 baghete 300 g
ardei copti in ulei, scursi un varf de fulgi de chilli 1 catel de
usturoi, zdrobit 3 bile mari de mozzarella, feliate 4 rosii mari, taiate
rondele o mana de frunze de…Read more »
Farfalle cu pui
9 January 2013
Farfalle
cu pui din: farfalle, piept de pui, rosii cherry, patrunjel, sare,
piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle 300 g piept de pui
200 g rosii cherry patrunjel sare piper ulei de masline Mod de
preparare: Pune o oala mai mare cu apa pe foc. Cand incepe sa
clocoteasca, adauga sare.…Read more »
Salata de rosii cu sparanghel
9 January 2013
Trece
500 g sparanghel prin 2 linguri ulei de măsline si frige pe grătar.
Pune pe grătar 400 g rosii, tăiate jumătăţi, unse cu puţin ulei, până se
înmoaie. Pune-le pe un platou si pune deasupra sparanghelul. Amestecă 2
linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură capere şi o
mână de frunze…Read more »
Placinta cu carne de porc
9 January 2013
Placinta
cu carne de porc din: ulei, ceapa, usturoi, ienibahar, carne macra de
porc, zahar brun, pesmet, patrunjel, ou, faina integrala, sare, untura
si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata
marunt 2 catei de usturoi, zdrobit 2 lingurite ienibahar 600 g carne
macra de porc, taiata cuburi 2 linguri zahar brun…Read more »
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu piure de piersici
8 January 2013
Cocktail
Margarita cu piure de piersici din: tequila, suc de limeta, sirop de
agave, piure de piersici, limeta si gheata. Ingrediente: tequila
Blanco suc proaspat de limeta sirop de agave piure de piersici proaspete
felii de limeta gheață Mod de preparare: Pentru a face piureul de
piersici decojiti fructele si taiati bucatele. Dati…Read more »
Chec de ciocolata cu pere
8 January 2013
Chec
de ciocolata cu pere din: oua, zahar, faina, ulei, pudra de cacao, praf
de copt si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 100 g faina 50 ml ulei 3
linguri pudra de cacao 1 praf de copt 2 pere Mod de preparare: Se bat
spumă tare albuşurile, se adaugă treptat zahărul, păstrând…Read more »
Prajitura zi-noapte
8 January 2013
Prajitura
zi-noapte din: oua, zahar, ciocolata topita, faina, amidon, pudra de
cacao, praf de copt, esenta de vanilie, sare, branza de vaci, fulgi de
cocos, zahar, frisca, unt si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua
60 g zahar 50 g ciocolata topita 2 linguri faina 2 linguri amidon
alimentar 3
Legume cu branza
8 January 2013
Legume
cu branza din: cartofi, dovlecei, ulei de masline, branza de capra,
rosii uscate, frunze de busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 500 g
cartofi 3 dovlecei, taiati felii pe lungime 1 lingurita ulei de masline
200 g branza de capra, taiata felii 8 rosii uscate la soare, in ulei o
mana de frunze de busuioc,…Read more »
Patratele cu portocale
8 January 2013
Patratele
cu portocaledin: faina, ou, smantana, unt, praf de copt, esenta de
vanilie, branza de vaci, zahar, frisca, esenta de portocale, mandarine
si gelatina. Ingrediente: 300 g faina 1 ou 200 g smantana 2 linguri unt 1
praf de copt 1 esenta de vanilie pentru crema: 500 g branza de vaci 150
g zahar 250…Read more »
Peste si creveti in unt
8 January 2013
Peste
si creveti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu
de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3
cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon
(partea din mijloc) 150 g creveti cruzi Mod de preparare: Amesteca
intr-un robot…Read more »
Prajitura de ciocolata cu migdale
8 January 2013
Prajitura
de ciocolata cu migdaledin: unt, ciocolata de menaj, oua, zahar tos,
faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, migdale, ciocolata cu lapte
si unt. Ingrediente: pentru aluat: 75 g unt 75 g ciocolata de menaj 5
oua 125 g zahar tos 75 g faina 1/2 pliculet praf de copt 125 g migdale
1…Read more »
Ciuperci cu maioneza si usturoi
8 January 2013
Ciuperci
cu maioneza si usturoi din: ciuperci, usturoi, maioneza light, sare si
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci (sau o conserva de ciuperci intregi
de 400 g) 5-6 catei de usturoi maioneza light din lapte, usturoi si ulei
de masline sare piper Mod de preparare: Se fierb ciupercile cu putina
sare (intregi daca sunt mici…Read more »
Salată de fenicul şi andive cu felii de salam
8 January 2013
Taie
felii 2 bulbi de fenicul ţi 3 andive, apoi trece-le printr-un castron
cu 2 linguriţe ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Frige-le pe
grătar pe ambele părţi, până se înmoaie. Pune-le pe un platou, iar
deasupra aşază 12 felii de salam. Amestecă 4 linguri ulei de măsline, 1
lingură zeamă de lămâie,…Read more »
Friptura gustoasa de porc marinata
8 January 2013
Friptura
gustoasa de porc marinata din: patrunjel, tarhon, usturoi, coaja de
lamaie, fileuri de ansoa, ulei de masline si pulpa de porc. Ingrediente:
1 legatura de patrunjel, doar frunzele cateva fire de tarhon (frunzele)
3 catei de usturoi, curatati coaja rasa de la 2 lamai 3 fileuri de
ansoa in ulei 3 linguri ulei de…Read more »
Cocktail The Original Mojito
8 January 2013
Cocktail
The Original Mojito din: sagatiba velha, rom alb, frunze de menta, lime
si sirop de zahar. Ingrediente: 35 ml Sagatiba Velha 15 ml rom alb 6-8
frunze verzi de menta 1/2 lime 10 ml sirop de zahar Mod de preparare:
Se zdrobesc impreuna lime, menta si zaharul, apoi se adauga Sagatiba si
rom,…Read more »
Reteta zilei: Pui cu curry in stil vietnamez
8 January 2013
Pui
cu curry in stil vietnamez din: faina, sare, praf de copt, unt, zer,
ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste,
morcovi, cartofi si lapte de cocos. 3 1/2 cani faina 2 lingurite de sare
3 1/2 lingurite praf de copt 11 linguri unt nesărat 1 1/4 cesti zer…Read more »
Macrou cu sos salsa
8 January 2013
Macrou
cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde,
macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan.
Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul
de la 1⁄2 lamaie verde 6 fileuri de macrou congelat pentru salsa: 3
portocale, rupte felii 4…Read more »
Cocktail Wallpaper
8 January 2013
Cocktail
Wallpaper din: sagatiba, sirop de vanilie, piure de fructul pasiuni si
ardei iute. Ingrediente: 35 ml Sagatiba 12 ml sirop de vanilie 25 ml
piure de fructul pasiunii 1 feliuta de ardei iute rosu Mod de
preparare: Ardeiul iute rosu, din care s-au extras cu grija semintele,
se piseaza, dupa care se adauga…Read more »
Fructe gratinate
8 January 2013
Fructe
gratinatedin: zmeura, capsune, afine, mure, coacaze negre, piersici,
albus de ou si bezea. Ingrediente: 50 g zmeura 50 g capsune 50 g afine
50 g mure 50 g coacaze negre 100 g piersici taiate cuburi albus de ou
batut spuma bezea (din 2 oua si 50 g zahar) Mod de preparare: Fructele
se…Read more »
Pui condimentat
8 January 2013
Pui
condimentat din: pui, pasta harissa, ulei de masline, seminte de
chimen, seminte de coriandru, pasta tahina, iaurt, suc de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: un pui de 1,4 kg 1 lingura pasta harissa
2linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite 1
lingurita seminte de coriandru, zdrobite 2 linguri pasta tahina 250 g…Read more »
Tarta cu afine si scortisoara
8 January 2013
Tarta
cu afine si scortisoara din: faina, unt, zahar, sare, afine, gris si
scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 150 g unt alifiat
100 g zahar 5 g sare pentru umplutura: 550 g afine 3 linguri gris 10 g
scortisoara 3 linguri zahar 40 g unt Mod de preparare: Se frământă un
aluat…Read more »
Miel şi cuşcuş în stil marocan
8 January 2013
Incinge
cuptorul la 6/200 C. Pune o bucată de 750-800 g pulpă de miel într-o
tavă de copt, freacă bine cu 1 lingură ulei şi 1 lingură condimente
pentru carne de miel. Coace 40 min (sau mai mult dacă preferi friptura
bine făcută). Lasă să stea cam 15 min, înainte să o tai felii. Pune…Read more »
Crema caramelizata cu capsune
8 January 2013
Crema
caramelizata cu capsune din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat si
capsune. Ingrediente: 0,8 l lapte 7 oua 300 g zahar 30 g zahar vanilat
300 g capsune Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu 200 gr zahăr, se
adaugă laptele şi zahărul vanilat. Restul de zahăr se caramelizează
într-un vas apoi se tapetează…Read more »
Negrese de ciocolata
8 January 2013
Negrese
de ciocolata din: unt, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar tos, praf
de copt, oua, esenta de vanilie, nuci, caramele si migdale.
Ingrediente: 250 g unt 200 g ciocolata amaruie, rupta bucati 75 g cacao,
cernuta 75 g faina, cernuta 300 g zahar tos 1 lingurita praf de copt 5
oua, batute 1 lingurita esenta…Read more »
Cocktail Rio Bravo
8 January 2013
Cocktail
Rio Bravo din: sagatiba pura, ghimbir, zeama de lime si lapte de
migdale. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1 feliuta subtire de ghimbir
proaspat 20 ml zeama de lime proaspat stroarsa 20 ml lapte de migdale
Mod de preparare: Ghimbirul – niciodata uscat! – se zdrobeste intr-un
mojar, apoi se adauga restul ingredientelor…Read more »
Tarta cu legume
8 January 2013
Tarta
cu legume din: pastarnac, cartofi, morcov, ulei de floarea soarelui,
varza alba, oua, faina si unt. Ingrediente: 1 bucati pastarnac, curatat
si razuit 500 g cartofi albi, curatati si razuiti 1 morcov, curatat si
razuit 2 linguri ulei de floarea soarelui 150 g varza alba, razuita 3
oua, batute 3 linguri faina 30 g…Read more »
Mini buseuri cu carnaciori
8 January 2013
Mini
buseuri cu carnaciori din: carnaciori, mini buseuri, mustar de dijon si
maioneza. Ingrediente: 18 carnaciori 9 mini buseruri din 1 cana faina, 1
cana lapte, 3 oua batute, un praf de sare 3 linguri mustar de Dijon
amestecat cu 2 linguri maioneza Mod de preparare: Prăjeşte cârnăciorii
8-10 min. Prepară aluatul pentru buşeuri…Read more »
Broccoli cu branza la cuptor
8 January 2013
Broccoli
cu branza la cuptor din: broccoli, unt, faina, lapte, branza cu
mucegai, ulei de masline, usturoi si pesmet. Ingrediente: 750 g
broccoli, rupt buchete mici 50 g unt 2 linguri faina 300 ml lapte 150 g
branza cu mucegai, sfaramata 1 lingura ulei de masline 2 catei usturoi,
zdrobiti 50 g pesmet Mod…Read more »
Spata de porc cu sos acrisor
8 January 2013
Spata
de porc cu sos acrisordin: cimbru, condiment, usturoi, zahar brun, sos
warchestershire, zeama de lamaie, ulei de masline, spata de porc, sare
grunjoasa, mere, zahar tos, unt si zeama de lamaie. Ingrediente: o
legatura mica de cimbru, maruntit 2 lingurite condiment asortat 2 catei
de usturoi, zdrobiti 1 lingura zahar brun 2 lingurite sos…Read more »
Reteta zilei: Piftie de curcan
8 January 2013
Piftie
de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10
gheare de pui 1 capatana usturoi Sare piper Mod de preparare: Se
spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa
acopere carnea.Atentie,…Read more »
Retete de post: Mancare de vinete si ardei
8 January 2013
Mancare
de vinete si ardei din: ceapa, usturoi, ulei de masline, vinete, ardei
copti, sare, piper, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 2-3 cepe
4-5 catei usturoi 6-8 linguri ulei de masline 800 g vinete coapte 300 g
ardei copti sare piper negru macinat 2 linguri pasta de rosii o legatura
patrunjel pentru ornat …Read more »
Iaurt de capra cu briose
8 January 2013
Iaurt
de capra cu briose din: faina, galbenusuri, oua, lapte, zahar, unt,
sare, miere, drojdie de bere, vanilie, coaja de lamaie, coaja de
portocala si iaurt de capra. Ingrediente: 1,2 kg faina 5 galbenusuri 6
oua mari 300 ml lapte 360 g zahar 350 g unt 18 g sare 2 linguri de miere
18 g…Read more »
Chiftelute gratinate
8 January 2013
Chiftelute
gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, suc
de rosii, ceapa, carne tocata de vita si mozzarella. Ingrediente: 1 kg
cartofi sare 200 ml lapte 20 g unt piper nucsoara 300 g rosii 100 g suc
de rosii 100 g ceapa 400 g carne tocata de vita 100 g mozzarella Mod…Read more »
Cocktail Brasil Basil Smash
8 January 2013
Cocktail
Brasil Basil Smash din: sagatiba pura, frunze de busuioc, lime, sirop
de trestie de zahar. Ingrediente: 50 g Sagatiba Pura 10 frunze proaspete
de busuioc 1/2 lime 15 ml sirop de trestie de zahar Mod de preparare:
Busuiocul se piseaza si se transforma intr-o pasta. Se adauga zeama de
lime si zaharul, amestecandu-se…Read more »
Floricele cu parmezan şi muştar
8 January 2013
Floricele
cu parmezan şi muştar din: porumb de floricele, ulei de floarea
soarelui, mustar de dijon, sare grunjoasa si parmezan. Ingrediente:
2×100 g porumb de floricele 1 lingura ulei de floarea soarelui 1
lingurita mustar de Dijon 1 lingurita sare grunjoasa 60 g parmezan,
razuit Mod de preparare: 1 încinge cuptorul la semnul 5/190…Read more »
Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla
8 January 2013
Sos
picant de dovleac cu chipsuri tortilla din: dovleac, ulei de masline,
pasta harissa, branza de capra, zeama de lamaie si tortilla.
Ingrediente: 500 g dovleac, taiat bucati 3 linguri ulei de masline 1
lingura pasta harissa 125 g branza de capra zeama de la 1/2 lamaie 6
bucati tortilla, taiate in 8 segmente …Read more »
Retete de post: Supa cu varza de bruxelles
8 January 2013
Supa
cu varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ardei capia,
ceapa verde, cartofi, sare, piper, ulei de masline si patrunjel verde.
Ingrediente: 400 g varza de Bruxelles 4 morcovi 2 cepe 1-2 ardei capia 2
fire ceapa verde 4-5 cartofi sare piper negru macinat 2 linguri ulei de
masline o legatura patrunjel verde…Read more »
Cocktail Classic Caipirinha
7 January 2013
Cocktail
Classic Caipirinha din: sagatiba pura, lime si sirop de trestie de
zahar. Ingrediente: 50 ml Sagatiba Pura 1/2 lime 15 ml sirop de trestie
de zahar Mod de preparare: Zeama de lime proaspat stoarsa se amesteca
bine cu siropul de trestie, apoi se adauga Sagatiba Pura si se umplute
paharul cu cuburi de…Read more »
Reteta zilei: Supa cu carne de porc si legume
7 January 2013
Supa
cu carne de porc si legume din: apa, mazare, carne de porc, cartofi,
morcovi, ceapa, ulei, usturoi, marar, sare, piper si condimente. 4 litri
de apa 1 cana de linte carne de porc 5 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 3
linguri de ulei 3-4 catei de usturoi 2 linguri marar proaspat 1 ½
lingurita…Read more »
Prajitura Titirez
7 January 2013
Prajitura
Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de
migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si
esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 250 g faina 375 g ciocolata
amaruie 4 linguri frisca 200 g unt 75 g migdale fulgi zahar vanilat 200 g
Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc
7 January 2013
Gnocchi
cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii
cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 1 ou 50 g faina 25 g unt
pentru sos: 300 g rosii cherry 50 g masline verzi 10 g busuioc 50 g
parmezan…Read more »
Fileuri de peste cu orez si legume
7 January 2013
Incinge
1/2 lingura ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga 1/2 ardei
rosu, 200 g porumb in conserva si mazare si caleste 2 minute. Adauga un
borcan de 200 g sos thailandez sau chilli si orezul pastrat la frigider.
Caleste 3-4 minute. Amesteca 50 g frunze de salata, fileurile de peste
maruntite, 1-2 linguri sos…Read more »
Tarta cu broccoli si branza de capra
7 January 2013
Tarta
cu broccoli si branza de capra din: faina, unt, broccoli, branza de
capra, oua, ceapa rosie, piper si masline negre. Ingrediente: 300 g
faina 150 g unt 200 g broccoli 150 g branza de capra 2 oua 200 g ceapa
rosie 2 g piper 100 g masline negre fara samburi Mod de preparare:…Read more »
Oua Benedict
7 January 2013
Topeşte
250 g unt, apoi ia de pe foc şi lasă deoparte. Bate spumă 3 gălbenuşuri
de ou într-un castron la bain mărie. Nu le lăsa să se încălzească prea
mult. In această spumă de gălbenuşuri bate untul topit, câte un
polonic mic de fiecare dată, până când încorporezi tot untul, iar ceea
ce rezultă…Read more »
Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta
7 January 2013
Supa
de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui,
ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii,
spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro
8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina
tocata, tocata 1 lingura condimente 1…Read more »
Cheesecake cu dulceaţă de vişine
7 January 2013
Cheesecake
cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta
de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca,
coaja de lamaie, dulceata de visine si menta. Ingrediente: pentru blat:
un pachet biscuiti digestivi 5 linguri zahar pudra 125 g unt o fiola
esenta de vanilie un praf sare 2-3 linguri coniac…Read more »
Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata
7 January 2013
Ardei
copti, umpluti cu branza de capra proaspata din: ardei capia, branza de
capra, ardei gras, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati ardei capia verde 200 g branza de capra 30 g ardei gras rosu 5 g
patrunjel 3 g ardei iute sare piper Mod de preparare: Ardeii capia
verzi se…Read more »
Manti (Turcia)
7 January 2013
Iaurtul,
usturoiul pisat şi sarea se amestecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu
ceapă, pătrunjel, sare şi piper. Compoziţia se pune în foaia de tăiţei,
care apoi se pliază (colţuri lipite). Cochiliile se fierb 10 minute. La
final se stropesc cu sosul în care au fiert, cu sos de iaurt şi unt
topit. Manti Pofta buna!…Read more »
Omleta in stil scandinav
7 January 2013
Amestecă
1/2 castravete, tăiat rondele subţiri, 1 ceapă mică roşie, 2 linguri
zahăr tos, 1/2 linguriţă sare de mare şi coaja plus zeama de la 1
lămâie. Lasâ la marinat 15 min. Adaugă 1 lingură capere scurse. Pentru
fiecare omletă, bate 3 ouă cu 35 g brânză Cedar. Incinge 1 lingură ulei
într-o tigaie şi…Read more »
Cheesecake cu ciocolată
7 January 2013
Cheesecake
cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt,
cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom,
faina si cacao. Ingrediente: pentru blat: 100 g unt 100 g zahar un plic
zahar vanilat 200 g faina o lingurita praf de copt 50 g cacao un praf
sare 2 oua…Read more »
Bulete cu mozzarella
7 January 2013
Bulete
cu mozzarella din: drojdie, lapte, faina, ulei, sare, oua, pesmet si
mozzarella. Ingrediente: 25 g drojdie 125 ml lapte 275 g faina 2 linguri
ulei sare 2 oua un ou pentru uns 150 g pesmet 500 g mozzarella Mod de
preparare: Drojdia se amestecă cu laptele călduţ si o lingură de făină.
Se…Read more »
Costite de miel cu cuscus
7 January 2013
Costite
de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie,
zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline,
cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de
miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei
usturoi sare piper negru…Read more »
Salau gril cu cartofi
7 January 2013
Salau
gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de
masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea
soarelui, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g salau file sare
800 g cartofi 400 g sparanghel ulei de masline cimbru verde piper negru
pentru sos: o capatana de usturoi 50 g branza…Read more »
Salata de oua fierte si cartofi
7 January 2013
Pune
8 ouă intr-o oală cu apă fierbinte (nu clocotită), lasă să dea în
clocot şi fierbe 6 min. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le şi
taie-le jumătăţi. Fierbe 500 g cartofi noi, apoi curăţa-i şi taie-i
rondele. Aşază intr-un castron mare cartofii în strat, pune deasupra 1
legătură de salată, mărunţită, 200 g…Read more »
Tarte cu praz si branza
7 January 2013
Incinge
cuptorul la semnul 5/190 C. Rulează o foaie de aluat gata preparat
(400 g) si tapeteazâ 4 forme de tarte mici sau una mai mare. Inţeapă
aluatul cu o scobitoare, acoperă cu folie si cu boabe de fasole si coace
orb 15 min. Scoate boabele şi folia şi mai coace 5 min. Topeşte un…Read more »
Bulete de cartofi
7 January 2013
Bulete
de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval,
pesmet, ceapa, drojdie si ulei. Ingrediente: 6 cartofi medii o lingurita
zahar 1-2 oua sare 250 g faina 125 ml lapte 30 g cascaval ras 50 g
pesmet o ceapa 30 g drojdie proaspata ulei pentru prajit Mod de
preparare: Se pregăteşte maiaua…Read more »
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure
7 January 2013
Trufe
cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra,
extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de
smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra, tocata marunt 1 lingurita
extract de vanilie 50 g alune de padure, tocate grosier bomboane pentru
decor de diferite culori Mod de preparare: Pune…Read more »
Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde
7 January 2013
Peşte
la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de
cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez
brun si lime. Ingrediente: 100 g varza chinezeasca 4×150 g fileurid e
cod (sau alt peste cu carnea alba) 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras 2
catei de usturoi,…Read more »
Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)
7 January 2013
Cartoful
se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi
spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu
gălbenuşul de ou, cartofi şi cu pătrunjelul tocat mic; se pune
compoziţia într-o tavă şi se introduce la cuptor. Frittata cu broccoli
şi spanac Pofta buna!Read more »
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
7 January 2013
Tocană
de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate,
ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si
varza creata. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa
mare, tocata 1 morcov mare, tocat 1 tulpina…Read more »
Omleta cu sparanghel si feta
7 January 2013
Incinge
cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un
bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati,
timp de 5 minute. Adauga 125 g sparanghel, tocat, 150 g fasole verde,
150 g feta, maruntita, si o legatura de busuioc si menta, doar
frunzele. Pastreaza cateva pentru…Read more »
Peste in cuptor in stil mediteranean
7 January 2013
Incinge
cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi
pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1
lămâie. Trece prin acest amestec 6×150 g fileuri de peşte şi pune-le în
tava de copt. Stropeşte 500 g roşii pe vrej cu 1 lingură ulei de
măsline…Read more »
Stir-fry cu creveţi şi ciuperci
7 January 2013
Stir-fry
cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde,
telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci
champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei. Ingrediente: 2
linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde, feliata fin
2 tulpini de telina Apio 1 cate de usturoi, zdrobit 1/2…Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca
7 January 2013
Tort
cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt,
lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine,
bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5
linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g
zahar 3 linguri faina…Read more »
Gazpacho (Spania)
7 January 2013
Roşiile,
ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se
amestecă în blender cu ulei de măsline. Adăugăm ceapa, prazul,
lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de vin şi restul din ulei. Se
adaugă pâine prăjită şi se amestecă. Se lasă la rece 5 ore. Gazpacho
Pofta buna!Read more »
Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel
7 January 2013
Tarta
Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai,
sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si
crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600 g zahar tos 1 lingurita
malai 1 lingurita sare de lamaie 75 g ciocolata neagra, topita 50 g
alune prajite, tocate marunt 300 ml smantana…Read more »
Pui in sos de rosii si usturoi
7 January 2013
Incinge
cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără
piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de
tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent,
adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă 1 lingură ulei
de măsline, 2 ardei…Read more »
Foie gras cu sos caramel (Franţa)
7 January 2013
Ficatul
de raţă se fierbe în lapte. Se scoate, se răceşte, apoi se pasează,
adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la
frigider 3-4 ore înainte de servire. O reţetă tradiţională franţuzească
îl recomandă cu sos de caramel. Foie gras cu sos caramel Pofta buna!Read more »
Tocana de pui cu fasole si ardei gras
7 January 2013
Tocana
de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina,
ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare
de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2
tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte,
taiati cuburi 1 catel…Read more »
Supă de linte (Bulgaria)
7 January 2013
Lintea
se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge
într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10
minute. Adăugaţi lintea, roşiile, usturoiul, asezonaţi cu sare, piper şi
chubritsa (condimente specifice). Supă de linte Pofta buna!Read more »
Pui umplut, invelit in pesmet
7 January 2013
înfăşoară
în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un
sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză
Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de
folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură
rozmarin proaspăt tocat cu 125…Read more »
Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata
6 January 2013
Crema
de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 3-4 feluri de branza (dupa
preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri
verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru proaspat măcinat Mod de
preparare: Se amesteca branzeturile cu…Read more »
Pui in stil sandvis
6 January 2013
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de
pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se rumeneşte.
Acoperă cu un capac şi prăjeşte încă 5 min. Amestecă 100 g dintr-un
borcan cu sos de paste cu vinete şi brânză cu câteva frunze de busuioc,