Retete usoare:
Specialitate cu pui si masline
24 October 2012
Specialitate
cu pui si masline din: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru,
boia dulce, orez, supa, sofran, gogosari, rosii, ardei, patrunjel si
mazare. Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g masline un cubulet
unt piper cimbru macinat o lingurita boia dulce 250 g orez un litru supa
un praf sofran un…
Read more »
Read more »
Gulas de fasole mixta
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Gulas de fasole mixta din: ulei de masline, ceapa,
paprika rosii si fasole. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata fin 1 lingura paprika afumat 400 g rosii din conserva 400 g
de fasole mixta din conserva scursa si clatita Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosari in otet cu kiwi
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Gogosari in otet cu kiwi din: gogosari, kiwi, otet,
zahar, ulei, sare, foi de dafin si piper. Ingrediente: 35-40 gogosari
12 kiwi 1 litru otet 250 ml apa 250g zahar 250 ml ulei 1 lingura cu varf
de sare foi de dafin piper boabe Mod de preparare: Gogosarii se
spala,…
Read more »
Read more »
Strudel cu ciuperci de toamnă
24 October 2012
Strudel
cu ciuperci de toamnă din: ciuperci, esalote, unt, ceapa verde, faina,
ulei, apa si unt. Ingrediente: umplutura: 500 g ciuperci de toamna 2
esalote 3 linguri unt 1 legatura ceapa verde tocata aluat: 100 g faina 3
linguri ulei 3 linguri apa calduta 2 linguri de unt topit Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Tăieţei soba cu aromă de lime
24 October 2012
Tăieţei
soba cu aromă de lime dn: taitei soba, ceapa verde, coaja si zeama de
lime si sos de soia. Ingrediente: 250 g taitei soba 4 fire de ceapa
verde, feliate subtire, pe lung coaja rasa si zeama de la 1 lime 2
linguri sos de soia Mod de preparare: Fierbe tăieţeii în apă…
Read more »
Read more »
Escalop de porc cu sos de ciuperci
24 October 2012
Escalop
de porc cu sos de ciuperci din: escalop, ciuperci, ulei, faina, ceapa,
vin alb, demiglace si samantana. Ingrediente: 8 bucati escalop (snitel
natur) de 80 g fiecare 400 g ciuperci champignon taiate felii 3 linguri
ulei 3 linguri faina 1 ceapa tocata 100 ml vin alb 100 ml demiglace 100
ml smantana Mod…
Read more »
Read more »
Friptura de gasca in sos
24 October 2012
Friptura
de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa,
piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare
grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de masline
400 g dovleac 50 g unt orez pentru…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu struguri
24 October 2012
O
reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de
curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru,
muguri de pin si struguri. Ingrediente: 2 kg pulpe de curcan 200 ml vin
100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa piper
negru macinat si boabe cimbru…
Read more »
Read more »
Strudel cu dovleac si nuci
24 October 2012
Strudel
cu dovleac si nuci din: dovleac, ulei vegetal, zahar brun, migdale,
pesmet, ou, scortisoara, nucsoara, foi de placinta, unt, nuci pecan,
sirop de artar si smantana. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat si taiat
in bucati mari 2 lingurite ulei vegetal 140 g de zahar brun fin, plus
extra pentru presarat 100 g migdale macinate…
Read more »
Read more »
Frigărui de ciuperci cu risotto
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Frigărui de ciuperci cu risotto din: ciuperci,
muschiulet de porc, ficatei de pasare, ardei gras, ceapa, unt, orez,
pasta de tomate, boia dulce, supa de legume si salvie. Ingrediente: 400 g
ciuperci champignon 400 g muschiulet de porc 200 g ficatei de pasare 1
ardei gras rosu 1 ceapa 50 g…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu fasole verde si cartofi
24 October 2012
Salata
de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa
rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o
ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bors de legume
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Bors de legume din: morcovi, praz, ceapa verde,
ceapa rosie, fasole verde, cartofi, ardei capia, rosii, ulei de masline,
sare, piper, leustean, bors si crutoane. Ingrediente: 2 morcovi un fir
praz 2-3 fire ceapa verde o ceapa rosie 200 g fasole verde pastai 2-3
cartofi un ardei capia 2 rosii 2…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si smantana
24 October 2012
O
reteta savuroasa de tarta cu mere si smantana din: faina, unt, zahar,
mere, oua, smantana, lamai si sare. Ingrediente: 325 g faina 200 g unt
250 g zahar 6 mere mari 4 mere acrisoare 2 oua 300 ml smantana proaspata
2 lamai sare Mod de preparare: Amestecaţi 300g făină cu 150g unt rece
tăiat…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz si emmentaler
23 October 2012
Tarta
cu praz si emmentaler din: aluat, unt, praz, oua, smantana, lapte,
mustar dijon, emmentaler, pesmet, alune si patrunjel. Ingrediente: 500
g aluat de tarta pentru umplutura: 50 g unt 500 g praz, curatat si
feliat 3 oua 75 ml smantana de gatit 75 ml lapte 1 lingurita de mustar
Dijon 50 g…
Read more »
Read more »
Branza de capra cu nuci
23 October 2012
Branza
de capra cu nuci din: branza de capra, branza de vaci, lapte batut,
sare, cimbru, aceto balsamico alb, ulei de masline, piper, alune si
boabe de struguri. Ingrediente: 200 g branza de capra 150 g banza de
vaci 2 linguri lapte batut 1 praf de sare 4 fire cimbru 1-2 lingurite
aceto balsamico alb…
Read more »
Read more »
Carrpaccio cu ciuperci
23 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Carrpaccio cu ciuperci din: ciuperci,
ulei de masline, ceapa, usturoi, otet, cimbru, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 50 ml ulei de masline 20 g ceapa 1
catel de usturoi 5 linguri otet 1/2 legatura cimbru zahar sare piper
Mod de preparare: Se poate prepara…
Read more »
Read more »
Prăjitură Victoria clasică
23 October 2012
Prăjitură
Victoria clasică din: unt, faina, zahar tos, oua, gem de capsune,
capsuni, smantana, zahar tos, zeama de lamaie, baton de vanilie si zahar
pudra. Ingrediente: 225 g unt nesărat, lăsat să se înmoaie, plus încă
puţin pentru uns tava 225 g făină cu agenţi de creştere, cernută, plus
încă puţin pentru presărat tava 225…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti cu cuscus
23 October 2012
Ardei
umpluti cu cuscus din: ardei, busuioc, supa, sare, piper, cuscus, ceapa
rosie, usturoi, ulei de masline si piure de rosii. Ingrediente: 4 ardei
rosii 1-2 crengute busuioc 300 ml supa sare piper negru macinat 350 g
cuscus 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei de masline 200 g
piure de rosii …
Read more »
Read more »
Mămăligă cu magiun
23 October 2012
Mămăligă
cu magiun din: apa, malai, nuci, magiun, smantana, unt, albus si sare.
Ingrediente: 1 litru apa 400 g malai 250 g nuci macinate 400 g magiun
150 ml smantana 2 linguri unt 1 albus sare Mod de preparare: Puneţi
apa la fiert cu sare şi când clocoteşte faceţi o mămăligă mai tare,
adăugând…
Read more »
Read more »
Vita cu sos si broccoli
23 October 2012
Vita
cu sos si broccoli din: muschi de vita, ulei de masline, sos de soia,
vin rosu, sare, ceapa, otet aromatic, frunze de savlie, broccoli, unt si
usturoi. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 linguri ulei de masline
sos de soia 150 ml vin rosu dulce o lingura sare o ceapa o lingura otet…
Read more »
Read more »
Inele de mere
23 October 2012
Inele
de mere din: faina, bere, oua, sare, mere, zahar pudra si scortisoara.
Ingrediente: 180 g faina 250 ml bere blonda tare 2 oua sare 5 mere ulei 4
linguri zahar pudra 1 lingurita de scortisoara macinata Mod de
preparare: Se cerne făina într-un castron şi se înglobează treptat
berea. Se separă ouăle. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu varza rosie pentru iarna
23 October 2012
O
reteta delicoasa de Conopida cu varza rosie pentru iarna din: conopida,
varza rosie, otet, apa, sare, zahar, foi de dafin si piper.
Ingrediente: 2 conopide 2 verze rosii 350 ml otet 1 litru apa 2 linguri
sare 2 linguri zahar foi de dafin piper Mod de preparare: Varza si
conopida se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Cas de mere
23 October 2012
Cas
de mere din: mere, cas, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 1,5 mere
acrisoare 250 g cas dulce de vaca 200 g cas sarat de oaie 1 ou 1 lingura
unt sare piper Mod de preparare: Curatati merele, inlaturati
cotoarele si semintele si şi tăiaţi-ie în felii. Ungeţi un vas
termorezistent cu unt…
Read more »
Read more »
Falafel cu sfeclă
23 October 2012
O
reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa,
chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii,
sfecla rosie si frunze de sfecla. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline
2 cepe, tocate 2 lingurite de chimion macinat 800 g de naut din
conserva, scurs 500 g de sfecla cruda, curatata…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu gutui
23 October 2012
O
reteta savuroasa de Pui umplut cu gutui din: pui, gutui, mere, zeama de
lamaie, cimbru, foi dafin, sare grunjoasa, piper, unt, vin, usturoi si
hartie de copt. Ingrediente: un pui 4 gutui 4 mere verzi zeama de la
doua lamai cimbru 2-3 foi dafin sare grunjoasa piper negru macinat 200 g
unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu ardei
23 October 2012
Piept
de rata cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline,
sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, zeama de portocala si ardei.
Ingrediente: un kg piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt
ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru verde macinat
1-2 linguri miere zeama de…
Read more »
Read more »
Galuste bucovinene
23 October 2012
O
reteta de Galuste bucovinene din: malai, apa, branza, unt, manatarci,
ceapa, usturoi, unt, smantana, vin, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 500
g malai 2 litri apa 200 g branza de burduf sau cascaval ras 100 g unt
umplutura: 400 g manatarci 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 1
lingura smantana 100…
Read more »
Read more »
Mâncare cu gutui si rozmarin
23 October 2012
Mâncare
cu gutui si rozmarin din: muschi de vitel, gutui, zahar, gogosari,
ceapa rosie, fasole verde, sare, ulei de masline, vin si rozmarin.
Ingrediente: 800 g muşchi de viţel 4 gutui mijlocii o lingură zahăr 3
gogoşari o ceapă roşie 200 g fasole verde păstăi sare ulei de măsline
4-5 linguri vin roşu dulce 2…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si parmezan
23 October 2012
Paste
cu ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, unt, usturoi, sare,
piper, coriandru si parmezan. Ingrediente: 500 g paste 500 g ciuperci 50
g unt 2-3 catei usturoi sare piper 2-3 frunze coriandru 50 g parmezan
Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu o
linguriţă de sare. Se lasă…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu mazare
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Ciorba de pui cu mazare din: piept de pui, mazare,
morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ardei, usturoi, unt, taitei, boabe
de piper si sare. Ingrediente: un piept de pui 100 g mazare 3 morcovi 2
cepe o telina mica o radacina pastarnac un ardei verde un ardei rosu 2-3
catei usturoi o…
Read more »
Read more »
Frigarui cu bacon
22 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Frigarui cu bacon din: prune, mere,
bacon si piper. Ingrediente: 12 prune 3 mere mici 16 felii subtiri de
bacon piper asortat pisat Mod de preparare: Se spală şi se curăţă
fructele; prunele se taie jumătăţi, merele optimi. Fiecare se înfăşoară
în câte o felie de bacon şi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu fasole verde
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Ardei umpluti cu fasole verde din: ardei, pastai de
fasole, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, sare, piper si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 4 ardei rosii pentru umplut 500 g pastai de
fasole 2 cepe 6 catei de usturoi cimbru uscat si macinat 6 rosii mari 2
ardei sare piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos de piper
22 October 2012
Cotlet
cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar,
nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de
porc sare piper 100 g unt 175 ml vin
Omletă cu şuncă
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Omletă cu şuncă din: oua, cascaval, ardei gras,
sunca de praga, parmezan, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă
100 g caşcaval 1 ardei gras 100 g șuncă de Praga 50 g parmezan 25 g unt
ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă ardeiul și taie-l cubuleţe.
Călește-l în…
Read more »
Read more »
Pachetele cu legume
22 October 2012
Pachetele
cu legume din: lipii, ulei de masline, unt, ceapa, morcovi, ciuperci,
nuci, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 lipii 3-4 linguri ulei
de masline 50 g unt pentru umplutura: 2 cepe 2-3 morcovi 200 g ciuperci
50 g nuci sau alune de padure o legatura patrunjel sare piper negru
macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină, pancetta şi cimbru
22 October 2012
Supă
de ţelină, pancetta şi cimbru din: ulei de masline, pancetta, ceapa,
frunza dafin, cimbru, telina, supa de pui si smantana. Ingrediente:
putin ulei de masline, plus extra pentru servit 100 g pancetta, feliata
(o poti inlocui cu bacon) putin unt 1 ceapa mare, tocata 1 frunza de
dafin 1 legatura mare de cimbru, cu…
Read more »
Read more »
Must de casă
22 October 2012
Pentru
un must de calitate superioară, se folosesc struguri cât mai proaspeţi,
de vin. Nu se folosesc boabe stricate, mucegăite sau necoapte. Se
zdrobesc boabele în storcătorul de fructe; sucul se trece printr-o
strecurătoare fină, astfel încât să se separe de sâmburi şi alte
resturi. Pentru un must tradiţional, se lasă să se limpezează sucul…
Read more »
Read more »
Aperitive calde cu branza
22 October 2012
Aperitive
calde cu branza din: bagheta, mozzarella, salam, sare grunjoasa, rosii
cherry, ardei capia, smantana, usturoi si busuioc. Ingrediente: o
bagheta alba 200 g mozzarella 100 g slam foarte uscat 100 g branza
mascarpone sare grunjoasa 300 g rosii cherry 2 ardei capia 2 linguri
smantana 3-4 catei usturoi busuioc proaspat pentru ornat Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pesmet si usturoi
22 October 2012
Cartofi
cu pesmet si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de
masline, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi
rosii 8-12 catei de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g
pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt sare piper Mod de preparare:
Puneţi cartofii la fiert, în coajă.…
Read more »
Read more »
Specialitate de cartofi in paine
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Specialitate de cartofi in paine din: cartofi,
gogosari, ceapa, rosii, foie dafin, cimbru, ulei de floarea soarelui,
pulpa de porc, ceapa, paini si marar. Ingrediente: 10 cartofi 2 gogosari
2-3 cepe 5-6 rosii o foaie dafin cimbru uscat si macinat 2-3 linguri
ulei de floarea soarelui 400 g pulpa de porc…
Read more »
Read more »
Gulas unguresc
22 October 2012
Gulas
unguresc din: pulpa de porc, ceapa rosie, gogosari, morcovi, piure de
rosii, paprika, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, unt, piper,
patrunjel, cartofi si cimbru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 4 cepe
rosii 4 gogosari 2-3 morcovi 500 g piure de rosii o lingurita paprika 20
ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Portofele cu carne
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Portofele cu carne din: ceapa verde, praz, ulei,
rodii, ardei gras, ketchup, sunca, cascaval, drojdie, faina, zahar,
lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente: umplutura: 3 cepe verzi 1 fir
de praz 2 linguri ulei 2 rosii decojite 1 ardei gras 2 linguri ketchup
100 g sunca 4 linguri cascaval ras aluat: 20…
Read more »
Read more »
Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi
22 October 2012
Salată
de bulgur cu ţelină şi ierburi din: bulgur, telina apio, mar, zeama de
lamaie, ulei de masline, alune de padure, ardei iute, seminte de rodie,
patrunjel, menta si tarhon. Ingrediente: 20 g de bulgur 1 telina Apio 1
mar zeama de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 1 mana de alune de…
Read more »
Read more »
Cod cu ceapa si cartofi
22 October 2012
Cod
cu ceapa si cartofi din: file de cod, cartofi, ceapa, rosii cherry,
sare, piper, ulei de masline, patrunjel si zeama de lamaie. Ingrediente:
8 bucati file de cod 6 cartofi 2 cepe 8-10 rosii cherry sare piper
negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 3-4 fruze patrunjel zeama de
la 2-3 lamai Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu legume mexicane si pui
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Budinca cu legume mexicane si pui din: sos
enchilada, fasole, ceapa, ardei gras, ulei de masline, chimen, ardei
iute, sos tabasco, smantana, pui, ceapa zi mozzarella. Ingrediente: 1
cutie sos enchilada 2 cutii Fasole Pinto (sau fasole din conserva) 1
ceapa mare, tocata 1 ardei gras verde, taiat cuburi 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Pui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură
22 October 2012
Pui
rumenit cu glazură de muştar şi garnitură din: pui, unt, mustar cu
boabe, cartofi, telina, mere rosii, nuci, pesmet, carnati, ou, patrunjel
si unt. Ingrediente: 1 pui mare (aproximativ 2 kg) 25 g unt 1 lingura
de mustar cu boabe cartofi copti sau legume pentru servit, optional
pentru garnitura: 3 tulpini de telina Apio,…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de perisoare
22 October 2012
Ciorba
gustoasa de perisoare din: carne tocata de vita, sare, ou, piper,
lesutean, orez, ceapa, morcovi, ardei capia, dovlecel, telina, suc de
rosii, bors si frunze de telina. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita
sare un ou piper negru macinat o legatura leustean o lingurita orez cu
bobul mic si rotund 2 cepe 2…
Read more »
Read more »
Ruladă învelită în bacon
22 October 2012
O
reteta gustoasa si savuroasa de Ruladă învelită în bacon din: carne
tocata de vita, oua, ceapa rosie, usturoi, vin, unt, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, branza camembert si bacon. Ingrediente: 800 g carne
tocata de vita 2 oua o ceapa rosie 2-3 catei usturoi 150 ml vin rosu
demidulce 150 g unt 3-4…
Read more »
Read more »
Chiftele din cartofi cu brânză
22 October 2012
Chiftele
din cartofi cu brânză din: cartofi, gorgonzola, marar, oua, pesmet,
unt, sare, ulei si faina. Ingrediente: 6 cartofi 200 g branza gorgonzola
o legatura marar 2 oua 100 g pesmet alb 100 g unt sare ulei pentru
prajit 1-2 lingurita faina Mod de preparare: Se curăţă cartofii de
coajă, se spală si se…
Read more »
Read more »
Rulada de vita cu cartofi
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Rulada de vita cu cartofi din: muschi de vita,
sare, piper, salvie, vin rosu, usturoi, unt, ardei capia, ardei gras,
cartofi, boia, usturoi si cimbru. Ingrediente: un kg mschi de vita sare
piper salvie 100 ml vin rosu 3-4 catei usturoi 100 g unt pentru
umplutura: 500 g ardei capia un…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu sfecla si capere
22 October 2012
Salata
de iarna cu sfecla si capere din: sfecla, castravete, hrean, masline,
capere, otet din vin rosu, boia iute, chimen, ustuoi, ulei de masline,
sare si piper. Sucul de sfeclă roşie este unul din cele mai puternice
remedii în tratarea cancerului, anemiei şi leucemiei. Efectul este mult
mai puternic dacă sucul este băut în înghiţituri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele din ceapa cu sos de rosii
22 October 2012
Chiftele
din ceapa cu sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, faina, bicarbonat,
pesmet, marar, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g ceapa 400 ml sos de rosii 100 g faina 1/2 lingurita
bicarbonat 2 linguri pesmet 1 lingura marar verde tocat marunt 1 lingura
seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu rosii
22 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciorba de vita cu rosii din: rasol de vita, telina,
ardei gras, ceapa, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper, ulei
de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: un rasol de vita o
telina radacina si frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazare proaspata
un l suc de rosii…
Read more »
Read more »
Pane de salau cu garnitura
22 October 2012
Pane
de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant,
ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru
prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o
legatura patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu seminte de dovleac
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Sarmale cu seminte de dovleac din: orez, seminte de
dovleac, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei, marar, cimbru, ulei,
sare, piper si boia. Ingrediente: 200 g orez 100 g seminte de dovleac 3
cepe 2 linguri pasta de rosii 1 lingura pasta de ardei 1 lingura marar
verde 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Chiftele de dovlecei
22 October 2012
Chiftele
de dovlecei din: dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute, frunze de
menta, lamaie, parmezan, sare de mare, ulei de masline si chimion.
Ingrediente: 4 dovlecei mari un ou mare o linguriţă de piper alb o
lingură cu vârf de făină cernută un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de
seminţe şi tocat mărunt frunzele…
Read more »
Read more »
Retete de post: Piure de linte cu castraveti acri
22 October 2012
O
reteta simpla de Piure de linte cu castraveti acri din: linte rosie,
castraveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si
piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri mai mari 4
linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de
usturoi 1 lingurita otet sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu cartofi in ritmuri indiene
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Conopida cu cartofi in ritmuri indiene din:
conopida, cartofi, ulei vegetal, ceapa, ghimbir, rosii, piper cayenne,
coriandru, curcuma, sare, punjabi garam masala si seminte de chimen.
Ingrediente: 1 conopidă mare 2-3 cartofi medii, decojiti 8 linguri de
ulei vegetal 3 cepe medii, taiate marunt ghimbir proaspat, curatat si
taiat in felii…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan in sos de smantana
21 October 2012
Rulouri
de curcan in sos de smantana din: piept de curcan, morcovi, bacon,
galbenusuri, smantana, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de curcan 2 morcovi 150 g bacon (felii subtiri) 2
galbenusuri 500 g smantana nefermentata 1 catel de usturoi 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu păstârnac
21 October 2012
Pilaf
cu păstârnac din: orez basmati, concentrat de supa, linte rosie,
pastarnac, coaja de portocala, chimion, ceapa, turmeric, coriandru,
seminte de chimen, stafide, iaurt, fistic si suc de portocale.
Păstârnacul – indiferent dacă este făcut piure sau rumenit, aroma sa
dulce îl face o bună alternativă la cartofi. Alege păstârnaci de mărime
medie, fiindcă cei…
Read more »
Read more »
Gogosele cu crema de vanilie
21 October 2012
Gogosele
cu crema de vanilie din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, sare, ou,
galbenus, unt, budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte si rom.
Ingrediente: aluat: 10 g drojdie 60 g zahar pudra 150 ml lapte caldut
300 g faina sare 1 ou 1 galbenus 80 g unt topit crema: 1 plic praf de
budinca de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni (video)
21 October 2012
O reteta video despre cum se prepara tiramisu cu rubarba si capsuni Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de varza cu castraveti si ceapa verde
21 October 2012
O
reteta gustoasa de Salata de varza cu castraveti si ceapa verde din:
varza alba, varza rosie, castravete, ceapa verde, ulei de floarea
soarelui, otet si sare. Ingrediente: 1/2 varză albă 1/2 varza rosie 1
castravete lung 1 legătură de ceapă verde 4 linguri de ulei de floarea
soarelui 1 ½ lingura de otet 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor, cu sos
21 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Dovlecei la cuptor, cu sos din: dovlecei,
ulei de masline, sare de mare, piper, otet de vin rosu, frunze de
patrunjel, frunze de menta si ulei de masline extravirgin. Este o reţetă
extrem de simplă, care se prepară cel mai bine cu dovleceii mici care
se găsesc la începutul…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de vita
21 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Lasagna cu carne de vita din: carne tocata
de vita, parmezan, ceapa rosie, sare, ou, piper, cimbru, busuioc, ulei
de masline, foi de lasagna, unt, faina, nucsoara, suc de rosii si cimbru
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 200 g parmezan 2-3 cepe
rosii sare un ou…
Read more »
Read more »
Guguluf mormorat din aluat de chec
21 October 2012
Guguluf
mormorat din aluat de chec din: unt, zahar vanilat, zahar, oua, sare,
faina, praf de copt, lapte, cacao, pesmet si zahar pudra. Ingrediente:
200 g unt la temperatura camerei 1 plic zahar vanilat 200 g zahar 5 oua 1
Ghiveci in suc de rosii
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Ghiveci in suc de rosii din: fasole verde, ardei
grasi, dovlecei, vinete, conopida, bame, otet, rosii, verdeata, suc de
rosii si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg ardei grasi 1 kg
dovlecei tineri 1 kg vinete 1 kg conopida 1 kg bame 200 ml otet 1 1/2 kg
rosii…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu cuscus si garnitura de legume
20 October 2012
Muschi
de vita cu cuscus si garnitura de legume din: muschi de vita, sare,
piper, cimbru, vin rosu, ulei de masline, zahar, otet aromatic, cuscus,
unt, dovlecei, morcovi, usturoi si gogosari. Ingrediente: 800 g muschi
de vita sare piper cimbru 100 ml vin rosu 3-4 linguri ulei de masline o
lingura de zahar 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Tagine de berbecuţ, dovleac şi caise uscate
20 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa din: ulei, ceapa, usturoi, ras el
hanout, berbecut, dovleac, caise, rosii, supa de vita, coaja de lamaie,
coriandru, cuscus si iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa mare,
tocata fin 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingura de ras el hanout
(condiment arabesc) 600 g pulpa de berbecut,…
Read more »
Read more »
Jeleu de mure cu sampanie
20 October 2012
Jeleu
de mure cu sampanie din: mure, sampanie rosie, zahar gelifiant si sare
de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg mure 500 ml sampanie rosie 500 g zahar
gelifiant (3:1) 1 plic sare de lamaie Mod de preparare: Se piseaza 1,5
kg mure cu 500 ml sampanie rosie; se strecoara piureul. Se amesteca 250
ml din…
Read more »
Read more »
Placinta de toamna cu fructe de padure
20 October 2012
Placinta
de toamna cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar, apa,
amidon, suc de lamaie, extract de vanilie, sare, scortisoara, zahar
brun, faina, fulgi de ovaz si unt. Ingrediente: 600 grame fructe de
padure 50 grame zahar 20 ml apa 20 grame amidon 10 ml suc de lamaie 5 ml
extract de vanilie…
Read more »
Read more »
Salata de creveti si pepene galben
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata de creveti si pepene galben din: pepene
galben, grapefruit, miere, ghimbir, creveti si rucola. Ingrediente: 2
pepeni galbeni mici 1 grapefruit rosu 2 lingurite ghimbir 4 lingurite
miere 175 g creveti, curatati si gatiti o mana de rucola, pentru
garnisire Mod de preparare: Taiati pepenii in jumatate si indepartati…
Read more »
Read more »
Meniu de 1200 de calorii (Diete)
20 October 2012
Mic dejun: 150ml de lapte fara grasime, 1 lingurita de miere si 2
biscuiti integrali Gustare: 20g de miez de nuca Pranz: 200g de paste cu
dovlecei gratinati +100g de linte fiarta cu marar deasupra Gustare: 20 g
de migdale Cina: peste la cuptor fara ulei cu 5 masline + 2 kiwi
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #3
19 October 2012
TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
Read more »
Dulceata de prune cu ciocolata
19 October 2012
Dulceata
de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata
amaruie. Ingrediente: 1 1/2 prune 1 lamaie 500 g zahar gelifiant (2:1)
40 g praf de ciocolata amaruie Mod de preparare: Se spală prunele, se
taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se amestecă
împreună cu sucul de…
Read more »
Read more »
Ouă coapte cu şuncă şi spanac
19 October 2012
Ouă
coapte cu şuncă şi spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei
iute, rosii, ardei copti, sunca, spanac, oua, pudra de ardei cayenne si
paine crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei iute verde, curatat de
seminte si tocat fin 400 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii asezonată cu şuncă de Parma şi mozzarella
19 October 2012
Tartă
cu roşii asezonată eu şuncă de Parma şi mozzarella din: aluat, rosii,
rosii cherry, mozzarella, sunca de parma, sare, piper, cimbru si ulei de
masline. Ingrediente: 350 g aluat de foi congelat 6 rosii 250 g rosii
cherry 150 g mozzarella 6 felii sunca de Parma sare piper 2 linguri
cimbru uscat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Crochete de peste cu mazare
19 October 2012
O
reteta savuroasa de Crochete de peste cu mazare din: file de cod,
faina, ou, pesmet, ulei, mazare, unt, coaja de lamaie, menta si cartofi.
Ingrediente: 600 g file de cod sau de salau, fara piele 50 g de faina,
amestecata cu putina sare 1 ou mare, batut usor 200 g de pesmet 2
linguri…
Read more »
Read more »
Galuste cu slaninuta si varza rosie
19 October 2012
Galuste
cu slaninuta si varza rosie din: varza rosie, ceapa, untura, zahar,
sare, chimen, otet, ceapa, chifle, slanina, faina, sare, galbenusuri, ou
si bacon. Ingrediente: 750 g varza rosie 1 ceapa 3 linguri untura 1
lingura zahar sare chimen otet 4 cepe galuste: 6 chifle vechi de-o zi 60
g slanina impanata 500 g faina…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor
19 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de pui la cuptor din: pui, rosii, telina,
ceapa, usturoi, sare, piper, boia, ulei, vin, supa, bulion si patrunjel.
Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 500 g rosii 1 fir telina verde 1
ceapa 2 catei de usturoi sare piper boia 2 linguri ulei 100 ml vin alb
150 ml…
Read more »
Read more »
Lasagna vegetariană
19 October 2012
Lasagna
vegetariană din: foi lasagna, sare, piper, dovlecei, usturoi, ceapa,
ulei, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, rosii cherry, rosii galbene
si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 12 foi lasagna sare piper 3
dovlecei mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura ulei 600 g
rosii decojite (conserva) 2 linguri busuioc tocat 250 g mozzarella 75…
Read more »
Read more »
Zacuscă de legume
19 October 2012
O
reteta delicioasa de Zacuscă de legume din: ceapa, gogosari, ardei
grasi, morcovi, telina, patrunjel, conopida, varza alba, usturoi, pasta
de tomate, zahar, ulei, boabe de piper, foi de dafin, sare, piper si
conservant. Camara plina de borcane face iar mai usoare… si mai placuta
Ingrediente: 2 kg ceapa 2 kg gogosari 2 kg ardei…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu varza
19 October 2012
O
reteta gustoasa de Budinca de paste cu varza din: paste scurte, ulei,
sare, varza alba, varza rosie, usturoi, smantana, oua, cascaval si
piper. Ingrediente: 400 g paste scurte 3 linguri ulei sare 8 frunze de
varza alba 4 frunze de varza rosie 1 catel de usturoi 250 g smantana 16%
grasime 4 oua 150…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu cartofi
19 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de
porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5
rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc proaspat sare piper 3-4
linguri ulei de floarea soarelui …
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu peşte
19 October 2012
Roşii
umplute cu peşte din: paine toast, busuioc, cimbru, patrunjel,
parmezan, smantana, unt, sare, piper, rosii, file de peste alb, usturoi,
ulei, vin si branza. Ingrediente: 4 felii paine toast 3 linguri busuioc
tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri
parmezan ras 60 g smantana 100 g unt sare piper 4…
Read more »
Read more »
Strudel cu varza si prune
19 October 2012
Strudel
cu varza si prune din: faina, sare, ulei, ou, apa, pesmet, varza, unt,
zahar, smantana, sare, branza de vaci, oua, zahar pudra, prune uscat si
suc de lamaie. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1 lingura
ulei 1 ou 125 ml apa calduta 6 linguri pesmet umplutura: 800 g varza 30…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu rubarba si capsuni
19 October 2012
O
reteta savuroasa si delicioasa de Placinta cu rubarba si capsuni din:
caspuni, rubarba, zahar, tapioca, sare, unt, aluat, galbenus si zahar.
Ingrediente: 4 1/2 cani capsune taiate felii 1 1/2 cani de rubarbă,
tăiate în bucăți de 1-2 cm 1 cană de zahăr 1/4 ceasca de tapioca 1
linguriță de sare 1 1/2 linguri…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry
19 October 2012
Spaghete
cu rosii cherry din: spaghete, sare, rosii cherry, masline, busuioc,
usturoi, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete
sare 400 g rosii cherry 80 g masline negre fara samburi 1/2 legatura
busuioc 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline piper 50 g parmezan
proaspat ras Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane
19 October 2012
Budinca
de macaroane din: macaroane, oua, telemea, branza de vaci, gorgonzola,
smantana, ceapa verde, rosii, unt si sare. Ingrediente: 700 g
macaroane/spaghete 2 oua 200 g telemea 100 g branza de vaci 100 g
camembert/gorgonzola 100 g smantana 2 fire de ceapa verde 2 rosii 50 g
unt sare Mod de preparare: Unge cu…
Read more »
Read more »
Lasagna cu broccoli
19 October 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu: ou, broccoli, smantana, cascaval,
nucsoara, faina, lapte, usturoi, ulei de masline, margarina, sare.
Ingrediente: 150g foi de lasagna 1 ou 100 g smântână 300 g broccoli 150 g
caşcaval 1 vârf de cuţit nucşoară 3 linguri cu făină 200 ml lapte 2
căţei de usturoi ulei de măsline 2…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi la tavă
19 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Pui cu cartofi la tavă din: cartofi,
ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, bacon, lamaie, oregano, vin si
supa de pui. Ingrediente: 500 g cartofi, feliati subtire 2 linguri ulei
de masline 6-8 pulpe superioare de pui, cu piele 8 salote sau cepe mici
100 g bacon, taiat…
Read more »
Read more »
Berbecuţ cu ciuperci
19 October 2012
Berbecuţ
cu ciuperci din: pulpa de berbecut, ciuperci, ceapa, morcov, vin,
seminte de coriandru, ulei, patrunjel, chimen, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpa de berbecut 1 kg ciuperci proaspete 1 ceapa
mare 1 morcov 350 g vin alb demisec 1 lingurita seminte de coriandru 100
ml ulei 1 legatura patrunjel 1 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chifteluțe cu dovleac (video)
19 October 2012
O reteta video despre cum se prepara Cum se prepara Chifteluțe cu dovleac Cum se prepara Chifteluțe cu dovleac
Read more »
Read more »
Tort cu aromă de cafea
19 October 2012
Tort
cu aromă de cafea din: unt, zahar pudra, migdale, oua, sare, faina,
hartie de copt, mascarpone, galbenusuri, cafea, mascarpone si ciocolata.
Ingrediente: Pentru foile de tort: 200 g unt 150 g zahăr pudră 100 g
migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie de copt
Pentru crema de cafea: 150 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu cartofi si busuioc
19 October 2012
Rulouri
de vinete cu cartofi si busuioc din: vinete, cartofi, frunze de
busuioc, ulei de masline, nucsoara, unt, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 4 vinete 1 kg cartofi 1 legatura mai mare frunze de busuioc
2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita nucsoara 50 g unt 200 ml lapte
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Dulceturi: Dulceata de gutui
19 October 2012
Dulceata
de gutui din: zahar, apa, gutui, zahar vanilat si zeama de lamaie.
Ingrediente: 3 cani zahar 2 litri apa 1, 5 kilograme gutui 1-2 plicuri
zahar vanilat 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Spala bine
gutuile, taie-le in jumatati si curata-le de samburi si zonele din
mijloc. Clateste-le bine ca sa…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan pe pat de legume
19 October 2012
Ruladă
de curcan pe pat de legume din: piept de curcan, bacon afumat,
ciuperci, ceapa, cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi,
foi de dafin si vin. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon
afumat 300 g ciuperci o ceapa mica 100 g cascaval sare piper boabe 1-2
oua 50 g unt…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu dovleac la grătar
19 October 2012
Salată
de pui cu dovleac la grătar din: piept de pui, rosii cherry, spanac,
dovleac, migdale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 piept
de pui mai mare 4 rosii cherry un pumn de frunze proaspete de spanac de
tomana 12 felii de dovleac 2 linguri migdale proaspete sau nuci 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu brânză şi spanac
19 October 2012
Aperitiv
cu brânză şi spanac din: aluat, oua, spanac, smantana, sare, nuca,
galbenus si patrunjel. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc 5 oua 250 g
spanac 4 linguri smantana sare 2-3 linguri nuca macinata un galbenus
pentru uns patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Pentru început, se
scoate aluatul de la congelator şi se la
Tocanita din legume de toamna
19 October 2012
Tocanita
din legume de toamna din: morcovi, telina, ceapa, ulei, ciuperci,
dovlecei, pudra de chilli, busuioc, sos de tomate, suc de rosii, rosii,
fasole neagra, porumb, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi feliati 2
tije de telina feliate 1 ceapa tocata ulei 500 grame ciuperci 2 dovlecei
taiati in cubulete 5 grame pudra de chilli…
Read more »
Read more »
Brioşe cu piersici şi mac
19 October 2012
O
reteta gustoasa de Brioşe cu piersici şi mac din: oua, unt, sare, mac,
faina, piersici, nuca, zahar vanilat si rom. Ingrediente: 5 oua 200 g
unt un praf sare 6 linguri zahar o lingura mac 3 linguri faina 4-5
piersici 4 linguri nuca macinata un plic zahar vanilat 2-3 linguri rom
sau coniac …
Read more »
Read more »
Tocăniţă de porc
19 October 2012
Tocăniţă
de porc din: pulpa de porc, pulpa de rosii, fasole rosie, ceapa,
cartofi, ardei gras, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1
cutie cu pulpa de rosii 1 cutie cu fasole rosie 1 ceapa 2 cartofi 1
ardei gras ulei sare Mod de preparare: Curăţă carnea de grăsime şi
pieliţe…
Read more »
Read more »
Salata de cuscus, dovleac si branza feta
19 October 2012
Salata
de cuscus, dovleac si branza feta din: sare, ulei de masline, cuscus,
unt, dovleac, ceapa, sare, piper, rozmarin, branza feta si rucola.
Ingrediente: Cuscus: 450 ml apa 5 g sare 15 ml ulei de masline 500 g
cuscus 15 g unt Dovleac si branza feta: 600 g dovleac, taiat 1 ceapa
mare, taiata sare…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Placinta cu ciuperci
19 October 2012
Placinta
cu ciuperci din: margarina, faina, sare, ulei de floarea soarelui,
iaurt, sare, ciuperci, piper, ceapa verde, marar, pesmet si oua.
Ingrediente: pentru aluat: un pachet margarina 500 g faina un praf sare
3-4 linguri ulei de floarea soarelui un iaurt pentru umplutura: sare 500
g ciuperci piper 2 legaturi ceapa verde o legatura marar…
Read more »
Read more »
Piersici în aluat
19 October 2012
O
reteta savuroasa de Piersici în aluat din: aluat, pierici, ou si zahar
pudra. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g piersici mai mici un ou
pentru uns zahar pudra Mod de preparare: Piersicile se spală bine şi
se opăresc cateva minute în apă clocotită. După ce au stat 10 minute, se
scot şi…
Read more »
Read more »
Heringi în sos de smântână
19 October 2012
O
reteta savuroasa de Heringi în sos de smântână din: ceapa, morcov,
heringi marinati, castraveciori murati, smantana si piper roz.
Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 300 g heringi marinați, de la borcan 2
castraveciori murați 200 ml smântână 1 linguriță de piper roz Mod de
preparare: Se taie morcovul rondele și se așază într-o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci de legume
19 October 2012
O
reteta savuroasa de Ghiveci de legume din: porumb, mazare, pulpa de
rosii, fasole verde, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcov, broccoli,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu porumb dulce 1 cutie cu
mazare fina 1 cutie cu pulpa de rosii 1 mana de fasole verde 2 cartofi 2
ardei grasi rosii 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Budincă de orez (video)
19 October 2012
Sarmale in foi de vita
18 October 2012
Sarmale
in foi de vita din: carne tocata, sare, ceapa, frunze de vita, orez,
piper, ou, ulei de floarea soarelui, suc de rosii, cimbrisor si bors.
Ingrediente: un kg de carne tocata sare 2-3 cepe 50-60 frunze de vita
100 g orez piper un ou 30 ml ulei de floarea soarelui 300 ml suc de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu glazura de portocale
18 October 2012
O
reteta delicioasa de Briose cu glazura de portocale din: faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, ciocolata, lapte, zahar, unt, oua,
vanilie, nuca de cocos, esenta de portocale. Ingrediente: 2 1/2 căni de
făină cernută 1 1/2 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonate de
sodiu 1/2 lingurita de sare Ciocolată neagra 1…
Read more »
Read more »
Burgeri cu fasole şi chorizo
18 October 2012
Burgeri
cu fasole şi chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika
afumata, zeama de lime, mix de fasole, ou, ulei de masline, ciabatta,
smantana, avocado, rucola si chipsuri. Ingrediente: 100 g de carnati
chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc proaspeti, scosi din piele
1/4 lingurita de paprila afumata 1 lingura zeama de…
Read more »
Read more »
Vita cu sos de hrean si cartofi
18 October 2012
Vita
cu sos de hrean si cartofi din: muschi de vita, hrean, smantana, ulei,
cartofi, patrujel verde, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi
de vita 2 radacini de hrean 250 ml smantana 1 lingura ulei 400 g
cartofi 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita chimen macinat sare piper
Mod de preparare: Curatati…
Read more »
Read more »
Salata cu somon si ceapa
18 October 2012
O
reteta simpla de salata cu somon si ceapa din: cartofi, ceapa rosie,
file de somon, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi
verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe rosii 300-400 g file de somon 2-3
linguri ulei de masline sare piper otet balsamic 2 fire usturoi verde
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tartă cu piersici si migdale
18 October 2012
Tartă
cu piersici si migdale din: unt, oua, sare, zahar, faina, smantana,
zahar vanilat, coaja de lamaie, verde, piersici, zeama de lamaie, zahar
pudra, migdale si menta. Ingrediente: 300 g unt sau margarina 8 oua un
praf sare 300 g zahar 275 g faina 4 linguri smantana 2 pliculete zahar
vanilat coaja de la o…
Read more »
Read more »
Omletă cu fructe de mare
18 October 2012
Omletă
cu fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, oua, sare, piper,
boia iute si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 400 g cocktail de
fructe de mare congelate (caracatica, crevete, scoici) 4 oua sare piper
boia iute 4 linguri ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Se
decongelează cocktailul de fructe de…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb
18 October 2012
O
reteta gustoasa de Salata cu porumb din: porumb, mazare, oua de
prepelita, sunca, conopida, mustar, zeama de lamaie, patrunjel, ulei si
sare. Ingrediente: 1 cutie porumb dulce 1 cutie cu mazare fina 10 oua de
prepelita 300 g sunca 1 conopida 1 lingura cu mustar zeama de lamaie
patrunjel ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu branza
18 October 2012
O
reteta savuroasa de Cannelloni cu branza din: cannelloni, ansoa, branza
de capra, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 500 g
cannelloni 100 g ansoa 400 g branza de capra 400 g smantana 2 oua 4
felii de cascaval 100 g parmezan ras 2 linguri cu unt Mod de
preparare: Dă brânza pe…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu ciuperci
18 October 2012
Supa
de ceapa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, smantana, faina, chimen,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g ceapa 500 g ciuperci
250 ml smantana 1 lingura faina 1 lingurita chimen macinat 3 linguri
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa si
ciupercile. Taiati ceapa in rondele si ciupercile…
Read more »
Read more »
Varză albă înăbuşită, cu costită si cimbru
18 October 2012
Varză
albă înăbuşită, cu costită si cimbru din: supa de pui, costita afumata,
varza alba, frunze de cimbru, unt, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 565 ml supă de pui sau de legume 6 felii de costiţă
afumată, cu carne şi grăsime 1/2 mână de frunze proaspete de cimbru o
varză albă curăţată…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Cartofi umpluţi
18 October 2012
Cartofi
umpluţi din: cartofi, usturoi, smantana, dovleac, nuci, miez de nuca,
pesmet, masline, patrunjel, ceapa, morcov, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 8 mijlocii 1 capatana de usturoi 300
ml smantana 200 cubulete de dovleac 100 g nuci macinate 50 g miez de
nuca intreg 2 linguri pesmet 5 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sos curry
18 October 2012
Tagliatelle
cu sos curry din: tagliatelle, somon afumat, ceapa, unt, coniac,
smantna, curry si sare. Ingrediente: 500 g tagliatelle 200 g somon alb
afumat 1 ceapa 2 linguri cu unt 5 linguri cu coniac 400 ml smantana
dulce 2 linguri de curry sare Mod de preparare: Fierbe pastele în apă
cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »
Read more »
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
18 October 2012
Caracatiţă
cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos
de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza
de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1
linguri de faina 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Paste cu gremolata şi creveţi
18 October 2012
Paste
cu gremolata şi creveţi din: tagliatelle, usturoi, zeama de lamaie,
patrunjel, rucola, ulei de masline extravirgin, unt, creveti si fulgi de
ardei iute. Ingrediente: 175 g tagliatelle 1 catel mare de usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 legatura mica de
patrunjel 1 mana de rucola 50 ml…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde
18 October 2012
Pilaf
de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci,
rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cana de
orez integral cu bob lung o legatura de ceapa verde o cana de ciuperci
feliate sau o conserva 4 rosii decojite sare si piper, dupa gust o
lingura de ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de ciocolata
18 October 2012
O
reteta savuroasa de Tort cu dovleac, glazura de caramel si ganache de
ciocolata din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, zahar brun, oua, ulei vegetal,
lapte, crema de branza, unt nesarat, sos caramel, ciocolara neagra si
smantana. Ingrediente: 3 căni făină 1 plic praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Meniu de 1200 de calorii (Dieta)
18 October 2012
Mic dejun: 30g musli cu un pahar mic de iaurt natural ½ mar si o cafea
fara zahar Gustare: un pahar de fresh de portocale Pranz: peste la
gratar cu 200g de paste fierte Gustare: 3-4 caise proaspete Cina: salata
verde cu ciuperci la cuptor stropita cu 1 lingurita de ulei de masline
si…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vitel si sfecla
18 October 2012
Salata
cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati,
sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati
o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi
fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de vanilie
18 October 2012
Prajitura
cu crema de vanilie din: oua, zahar pudra, unt, faina, sare, crema
mascarpone, galbenusuri, esenta de vanilie si ornamente de ciocolata.
Ingrediente: pentru blat: 8 oua 8 linguri zahar pudra 8 linguri unt 6
linguri faina alba un praf sare pentru crema: 400 g crema mascarpone 5
galbenusuri 250 g zahar pudra o esenta…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu cartofi
18 October 2012
O
reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi,
rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia
dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6
catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat
sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…
Read more »
Read more »
Dulceata de prune
18 October 2012
Dulceata
de prune din: prune, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 2
kilograme de prune 1 cana zahar 1 cana de apa 1 betisor de scortisoara.
Mod de preparare: Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si
scoate-le samburii.Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca
prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Pune-le sa…
Read more »
Read more »
Desert: Crema cu fructe
18 October 2012
O
reteta delicioasa de crema de fructe cu: mango, ou, frisca lichida,
gelatina, lamai verzi. Ingrediente: salată de fructe 1 mango 1 albuş 100
g frişcă lichidă 2 foi gelatină albă 2 linguri cu zeamă de lămâi verzi
Mod de preparare: Taie mango cubuleţe şi zdrobeşte-l bine. Adaugă zeama
de lămâie, frişca şi gelatina…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu usturoi
18 October 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: rosii, apa, ceapa, morcov, boia dulce,
zahar, usturoi. Ingrediente: 11 sos de roşii 1l apă 1 ceapă 1 morcov 1
linguriţă cu boia dulce 1 linguriţă cu zahăr 4-5 căţei cu usturoi Mod
de preparare: Curăţ