Retete de top:
Tortellini cu struguri
27 March 2012
O
reteta de tortellini cu struguri din: faina de grau, oua, unt, bere,
struguri albi, ulei vegetal, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente:
200 g faina de grau 2 oua 50 g unt topit 250 g bere 2 ciorchini de
struguri albi 1 l ulei vegetal 50 g zahar zahar pudra sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet Almond
27 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante.
Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante Mod de preparare: Turnam
Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece.
Read more »
Read more »
Legume pe pat de orez
27 March 2012
O
reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb,
dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si
nucsoara. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g praz sare piper
alb măcinat 300 g dovlecei 200 g ceapă verde 200 g ardei gras roşu 200 g
ardei…
Read more »
Read more »
Supa Ajo Blanco
27 March 2012
Ajo
blanco înseamnă în traducere usturoi alb şi este o supă rece din
provincia spaniolă Malaga. Cunoscută şi sub denumirea de supă gazpacho
albă, ajo blanco este cu sute de ani mai veche decât varianta cu roşii.
Prima ajo blanco datează din perioada pre-romanâ, când se prepara
zdrobind bine şi amestecând laolaltă într-un mojar pâine,…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de miel pentru Paşte
27 March 2012
Trei
retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel
cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de
vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1
pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper…
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă în cuib de spanac
27 March 2012
O
reteta de muschi de vaca in cuib de spanac din: muschi de vaca, ulei,
ou, unt, sare, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 200 g muschi de
vaca 1 lingurita de ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura de zeama de lamaie
400 g spanac Mod de preparare: Fierbi muşchiul în…
Read more »
Read more »
Risotto cu sunca
27 March 2012
O
reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa
verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1,2 l zeama din carne de pui 2 linguri ulei de masline un
fir de ceapa verde 150 g vin alb 400 g orez fiert 250 g sunca 4…
Read more »
Read more »
Taitei cu pui
27 March 2012
O
reteta delicioasa de taitei cu: carne de pui, amidon de porumb, sos de
soia, zahar, ulei, ardei rosu, usturoi, ceapa verde, boia de ardei iute,
mazare, busuioc. Ingrediente: 1 linguriţă amidon de porumb 1 lingură
sos de soia 1 linguriţă de zahăr un pachet de tăiţei o linguriţă ulei de
floarea-soarelui un ardei roşu…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă cu ouă răscoapte
27 March 2012
O
reteta de salata de sfecla cu oua rascoapte din: sfecla, oua, smantana,
lamaie, mustar, hrean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sfecla 2 oua 3
linguri smantana 1 lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita hrean ras sare
piper Mod de preparare: Speli şi cureţi sfecla, apoi o pui la fiert în
apă rece…
Read more »
Read more »
Tarta de legume coapte
27 March 2012
O
reteta de tarta de legume coapte din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa
rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, foi de foitaj si
mozzarella. Ingrediente: 400 g vinete 400 g dovlecei 1 ardei rosu,
taiat bucati mari 1 ardei galben, taiat bucati mari 150 g ceapa rosie,
taiata bucati mari 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Miel cu rozmarin
27 March 2012
O
reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel,
amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20
grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de
vita sare piper Mod de preparare: Intr-un bol amesteca usturoiul cu
rozmarinul, sarea…
Read more »
Read more »
Supă simpla de legume
27 March 2012
O
reteta de supa simpla de legume din: morcovi, telina, ceapa, cartofi,
patrunjel, pastarnac, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g morcovi 250 g ţelină 200 g ceapă uscată 200 g cartofi
150 g pătrunjel rădăcină 100 g păstârnac o legătură pătrunjel 500 ml
suc de roşii o linguriţă ulei…
Read more »
Read more »
Tartă cu citrice
27 March 2012
O
reteta de tarta cu citrice din: biscuiti, fulgi de porumb, unt, zahar
fin, ou, lapte condensat, suc si coaja de lamaie, suc si coaja de
portocale, mascarpone, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti
digestivi 100 g fulgi de porumb 90 g de unt, topit 140 g de zahar fin
pentru umplutura: 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Baltic
27 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din: votca, curacao albastru, vin
spumant si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Curacao
albastru 15 cl vin spumant sec 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare:
Mixam ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi servim intr-un
pahar tip balon, cu muta…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu pui
27 March 2012
O
reteta de crema de branza cu pui din: piept de pui, branza de vaci,
iaurt, unt, ceapa rosie, oua, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1
piept de pui 150 g branza de vaci degresata 2 linguri iaurt slab 25 g
unt 1 ceapa rosie 2 oua sare piper 1 lingura smantana Mod de…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu salată de roşii si rucola
27 March 2012
O
reteta de aripioare de pui cu salata de rosii si rucola din: aripioare
de pui, rosii cherry, rucola, condimente, ulei de masline, chimen,
lamaie, sare, piper, otet balsamic si miere. Ingrediente: 200 g
aripioare de pui 100 g rosii cherry 100 g rucola condimente din frunze
uscate ulei de masline o lingurita de chimen…
Read more »
Read more »
Tăiţei prăjiţi
27 March 2012
O
reteta delicioasa de taitei prajiti cu: creveti, alune, ridichi murate,
branza tofu, esalota, oua, ulei, muguri fasole, zahar, sos de rosii,
sos de chili, otet, tamarind, zahar de palmier. Ingrediente: un kg
tăiţei din orez 300 g crevete 200 g alune prăjite 100 g ridichi murate o
cană de brânză tofu un sfert de…
Read more »
Read more »
Orez dulce cu mango
27 March 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: crema de cocos, sare, zahar, mango,
frunze de pandan. Ingrediente: un kg orez thailandez două căni şi
jumătate de cremă de cocos două linguri de sare două căni de zahăr
fructe de mango 3 frunze de pandan Mod de preparare: Orezul se lasă la
înmuiat timp de două ore.…
Read more »
Read more »
Curry verde cu pui
27 March 2012
O
reteta delicioasa de curry verde cu:piept de pui, curry, sos de peste,
vinete, frunze de lamai, kaffir, chili verzi, crema de cocos, lapte de
cocos, zahar de palmier, frunze de busuioc, lemongrass, coriandru,
esalota, usturoi, sare, galangal. Ingrediente: un kg piept de pui sos de
peşte 200 g vinete 5 frunze de lămâi kaffir…
Read more »
Read more »
Tortellini cu pesto şi broccoli
27 March 2012
O
reteta delicioasa de tortellini cu: broccoli, pesto, samburi de pin,
otet balsamic, rosii cherry. Ingrediente: 70g bucheţele de broccoli,
tăiate pe lungime 125g paste tortellini proaspete (cele umplute cu şuncă
şi brânză sunt perfecte) o lingură şi jumătate de pesto 1 lingură
sâmburi de pin prăjiţi o linguriţă de oţet balsamic 4 roşii cherry,…
Read more »
Read more »
Rulouri de primavara
27 March 2012
O
reteta delicioasa de rulouri de primavara cu: foi, carne de porc, ou,
varza, muguri de fasole, , piper, sos de soia, boabe de fasole, ulei,
usturoi, otet, zahar, ardei chili, sare, tapioca. Ingrediente: 300 g foi
pentru rulouri 100 g carne tocată de porc un ou 100 g varză 50 g muguri
de fasole…
Read more »
Read more »
Sos de mentă uşor
27 March 2012
Se
mixează în robotul de bucătărie 50g de zahăr, 150ml de oţet şi frunzele
de la 1 legătură mare de mentă. Se răstoarnă într-un castronel şi se
lasă deoparte 10 minute pentru ca zahărul să se dizolve complet. Sos de
mentă uşor Pofta buna!
Read more »
Read more »
Trei idei pentru post
26 March 2012
Trei
idei pentru post Retete de post: Rulada cu gem si nuca O reteta de
rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala,
coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata
de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru
blat: 125 g margarina 2…
Read more »
Read more »
Opt Cocktailuri simple
26 March 2012
Opt
Cocktailuri simple: Cocktail B 52 O reteta simpla de Cocktail B 52
din: kahlua, bailey’s si grand marnier. Calitate – alcoolic Pahar –
pousse cafe sau cupă mică Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune –
fără Se serveşste seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 Kahlua 1/3 Bailey’s
1/3 Grand Marnier Apărut în Statele Unite,…
Read more »
Read more »
Patru retete pentru masa de Paşte
26 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru
masa de Paşte: Tocana de miel cu cartofi O reteta de tocana de miel cu
cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru,…
Read more »
Read more »
Somon cu broccoli şi roşii cherry
26 March 2012
O
reteta de somon cu broccoli si rosii cherry din: somon, rosii cherry,
broccoli, ghimbir, lamaie, portocala, vin alb, suc alb, capere,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon 3-4 rosii cherry 250 g
de broccoli ghimbir felii de lamaie si portocala un pahar de vin alb
suc de lamaie capere verdeata sare piper…
Read more »
Read more »
Pui la tava cu cartofi
26 March 2012
O
reteta de pui la tava cu cartofi din: pui, cartofi, amestec, ulei de
masline, lime si usturoi. Ingrediente: 1 pui intreg (cam 2 kg) 1 kg de
cartofi noi, taiati pe jumatate 1-1/2 linguri de amestec de condimente
pentru pui, fara sare 2 linguri de ulei de masline 2 lime, taiate in
patru 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare si carne bucati
26 March 2012
O
reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne
de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei,
smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1
pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura pasta…
Read more »
Read more »
Vinete cu mere la cuptor
26 March 2012
O
reteta de vinete cu mere la cuptor din: vinete, sare, piper, mere,
usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, piure de rosii, rosii si
verdeturi. Inrgediente: 500 g vinete, taiate rondele de 1 cm Sare si
piper negru 300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si
taiate rondele de 5 mm…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de viţel ardelenească
26 March 2012
O
reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa,
morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de
soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de
telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2
rosii si 2 albe) 4 morcovi 1…
Read more »
Read more »
Trei retete de deserturi pentru Paşte
26 March 2012
De
la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate
atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre
cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera de vacanta
si de relaxare. Trei retete de deserturi pentru Paşte Deliciu cu
capsune si topping din…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu cartofi
26 March 2012
O
reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de
miel, vin rosu, faina, cimbru, piper, supa de pui, cartofi, ceapa alba,
morcovi, gulie, mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel
dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata
4 linguri de grasime de miel sau ulei…
Read more »
Read more »
Pui piccata
26 March 2012
O
reteta de pui piccata din: faina, piept de pui, ulei de masline,
capere, ceapa, vin alb sec, supa de pui, zeama de lamaie si spanac.
Ingrediente: 1/2 cana cu faina 600 g de piept de pu
Ciorba de sira de porc
26 March 2012
O
reteta de ciorba de sira de porc din: sira de porc, ceapa, morcov, suc
de rosii, ardei verde, varza acra si zeama de varza. Ingrediente: 8
bucati sira de porc proaspata 1 ceapa 1 morcov suc de rosii ardei verde 6
l apa 10 foi de varza acra zeama de varza Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu lămâie
26 March 2012
O
reteta de cartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja
si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate. Ingrediente: 3
kg de cartofi mici 5 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1
lamaie 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate Mod de preparare:
Se încălzeşte…
Read more »
Read more »
Gutui umplute
26 March 2012
O
reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita,
patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei. Ingrediente: 6 gutui 2
cepe 100 g unt 2 felii de paine 500 g carne tocata de vita 1/2 legatura
patrunjel piper sare pentru sos: 100 g zahar 2 linguri faina 50 ml ulei
…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Champagne
26 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Champagne din: grand marnier, suc de
portocale, zeama de lamaie, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl
Grand Marnier 2 cl suc de portocale o picaturi de zeama de lamaie o
picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand
Marnierul, sucurile de fructe si Angostura cu cuburi…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sfeclă roşie
26 March 2012
O
reteta de chiftele cu sfecla rosie din: carne tocata, sfecla rosie,
hrean, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, frisca, sare, piper
si rosii. Ingrediente: 400 g carne tocata 200 g sfecla rosie 60 g hrean
ras 2 oua 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 frunza de patrunjel tocat 3
linguri pesmet ulei pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)
26 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza
si usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Ingrediente: 300 g lamb leg or shoulder, without the bone 6
tbsp olive oil 1 tbsp thyme, chopped 1 crusty baguette 1 bunch of
watercress 1 tomato, sliced ½ an…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu ardei iute
26 March 2012
O
reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei
chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui,
boabe de fasole, malai si coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline 2 cepe, tocate 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si
tocati 4 catei…
Read more »
Read more »
Fasole cu telina, ceapa si ardei gras
26 March 2012
O
reteta de fasole cu telina, ceapa si ardei gras din: fasole boabe, ulei
de masline, bulion de legume, ardei iute, usturoi, telina, ardei gras,
praf de chilli, frunza de dafin, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g
fasole boabe pestrita sau alba 1 lingurita ulei de masline 200 ml
bulion de legume 1 ardei…
Read more »
Read more »
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac
26 March 2012
O
reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de
curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie,
concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina,
smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2
morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Pui picant la cuptor
26 March 2012
O
reteta de pui picant la cuptor din: copane de pui, mustar dijon,
pesmet, parpica afumata, chili si salata. Ingrediente: 8 copanele de
pui/pulpele de pui ori un mix intre cele doua (cam 1-1/2 kg in total),
fara piele 2-1/2 linguri de mustar Dijon 2 cani de pesmet din paine
integrala 1 lingurita de paprica…
Read more »
Read more »
Placinta moloveneasca
26 March 2012
O
reteta de placinta moloveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza
de vaci, telemea de oua si oua. Ingrediente: 1-1,5 kg faina 500 ml apa
calduta 1 cub drojdie sare pentru umplutura: 500 g branza de vaci 400 g
telemea de oaie 3 oua Mod de preparare: Pui jumătate din cantitatea
făinii într-un vas…
Read more »
Read more »
Morcovi cu miere şi cimbru
26 March 2012
O
reteta de morcovi cu miere si cimbru din: morcovi, unt, miere si
cimbru. Ingrediente: 1 kg morcovi 25 g de unt 2 linguri de miere 5 fire
de cimbru Mod de preparare: Se pun morcovii într-o cratiţă largă, cu
pereţi nu foarte înalţi. Se adaugă untul, mierea şi aproximativ 500ml de
apă, frunzele…
Read more »
Read more »
Deliciu cu capsune si topping din iaurt
26 March 2012
Deliciu
cu caspune si topping din iaurt din: capsune, zahar, iaurt, faina alba,
faina integrala, praf de copt, icarbonat de sodiu, sare, unt si esenta
de vanilie. Ingrediente: 500 g capsune feliate 1/4 ceasca+3 linguri de
zahar 350 g iaurt degresat 1 ceasca+2 linguri de faina alba 1/4 ceasca+2
linguri de faina integrala 2-1/4 lingurite…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu sos de soia
26 March 2012
O
reteta de fasole verde cu sos de soia din: fasole verde, sare, usturoi,
ghimbir, sos de soia si zahar. Ingrediente: 500 g fasole verde Sare 2
catei de usturoi, tocati fin 1/2 lingurita de ghimbir, maruntit 2
linguri sos de soia 1/2 lingurita zahar Mod de preparare: Se ia cate o
mana de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto
26 March 2012
O
reteta de Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto,
parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto
parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si
prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de
sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească cu iaurt
26 March 2012
O
reteta de ciorba taraneasca cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole
verde, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, marar si sare.
Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de
mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3
rosii 1…
Read more »
Read more »
Fenicul înăbuşit
26 March 2012
O
reteta de fenicul inabusit din: fenicul, unt, vin alb sec, frunze de
dafin, usturoi, cimbru, bulion de legume, sare, piper, marar si cimbru.
Ingrediente: 900 g fenicul 1 lingura unt 150 ml vin alb sec 2 frunze de
dafin, optional 1 catel de usturoi, zdrobit 4 crengute de cimbru
proaspat 300 ml bulion de…
Read more »
Read more »
Tort cu marmeladă si crema
26 March 2012
O
reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet
din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si
marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5
linguri zahar 2 linguri otet din vin 2 linguri ulei 1 lingura untura 4
linguri lapte 1…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu sos de vin
26 March 2012
O
reteta de friptura de miel cu sos de vin din: carne de miel, usturoi,
rozmarin, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata carne de miel 4
catei de usturoi, taiati 5 crengute rozmarin 1 cana vin rosu sare si
piper dupa gust Mod de preparare: Cresteaza carnea de miel si
impaneaza-o cu…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior si sampanie
26 March 2012
O
reeta simpla de Cocktail cu lichior si sampanie din: rachiu de pere,
lichior de portocale, sampanie, sirop de grenadine si cirese.
Ingrediente: 2 cl rachiu de pere 1 cl lichior de portocale sampanie 1/2
cl sirop de grenadine cirese Mod de preparare: Turnam in cupa de
sampanie rachiul de pete si lichiorul, completam…
Read more »
Read more »
Bogracs
26 March 2012
O
reteta de bogracs din: ceapa, morcovi, ardei, boia, costita afumata,
pulpa de porc, piept de pui, rosii, cartofi, oua, faina, sare, piper,
patrunjel si ulei. Ingrediente: 2 cepe mari 3 morcovi 4 ardei mai rosii,
verzi, galbeni boia dulce 8 bucati costita afumata 1 kg pulpa de porc
1/2 kg piept de pui 4…
Read more »
Read more »
Verdeţuri de primăvară cu dressing de lămâie
26 March 2012
O
reteta de verdeturi de primavara cu dressing de lamaie din: broccoli,
verdeturi, usturoi, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente: 250 g broccoli, buchetele mai groase taiate pe jumatate 400
g verdeturi de primavara, tocate si cu tulpinile mai groase indepartate
pentru dressing: 2 catei de usturoi, zdrobiti coaja rasa si…
Read more »
Read more »
Ruladă pufoasă
26 March 2012
O
reteta de rulada pufoasa din: sparanghel, branza de vaci, branza
telemea, smantana, oua, cascaval, rozmarin si sare. Ingrediente: 10 fire
de sparangel 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 linguri cu
smântână pentru omleta: 6 ouă 200 ml smântână dulce 100 g caşcaval
rozmarin sare Mod de preparare: Bate ouăle…
Read more »
Read more »
Cafea cu ciocolata si scortisoara
26 March 2012
O
reteta simpla de cafea cu ciocolata si scortisoara din: ness, praf
ciocolata, lapte, scortisoara si frisca. Ingrediente: 1 cana ness 2 cani
praf ciocolata instant (cu lapte) 3 cani lapte praf 4 – 1/2 linguri
scortisoara ( optional ) frisca (optional) Mod de preparare: Amesteca
scortisoara, laptele praf, cafeaua instant si ciocolata intr-un…
Read more »
Read more »
Supă de chimen cu fidelută din omletă
26 March 2012
O
reteta de supa de chimen cu fideluta din omleta din: oua, ceapa,
chimen, usturoi, faina, boia, sare, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: 5 oua 1/2 ceapa 2 lingurite chimen 2 catei de usturoi 2
linguri faina boia sare putin ulei patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt, o căleşti…
Read more »
Read more »
Franzelă cu mălai
26 March 2012
O
reteta de franzela cu malai din: drojdie, zahar, lapte, sare, ulei,
faina de porumb si faina alba. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspata (25
g) 1 lingura zahar 200-300 ml lapte sau apa 1 lingurita sare 2 linguri
ulei 100 g faina de porumb (malai) 400 g faina alba Mod de preparare:
Frămânţi ingredientele…
Read more »
Read more »
Cincisprezece Retete cu carne de miel
25 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cincisprezece Retete cu carne de
miel: Miel cu legume Ingrediente: un kilogram came de miel 800 g
fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de
floarea-soarelui o linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos aromat cu fructe de padure
25 March 2012
O
reteta de sos aromat cu fructe de padure din: suc de lamaie, zahar,
fructe de padure, burbon si apa. Ingrediente: 1 lingurita de suc
proaspat de lamaie 2 lingurite de zahar o cana cu fructe de padure o
lingura de bourbon 5 linguri de apa Mod de preparare: Zdrobeste
fructele de padure cu…
Read more »
Read more »
Trei idei de retete pentru masa de Paste
25 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun trei retete pentru masa
de Paşte: Friptură de miel cu pesmet aromat O reteta de friptura de
miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze
de dimbru,…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu mustar
25 March 2012
O
reteta de varza de bruxelles cu mustar din: varza de bruxelles, ulei de
floarea soarelui, seminte de mustar nrgeu, seminte de cumin, usturoi,
praf de chilli, sare, piper si faina de naut. Ingrediente: 500 g
verzisoare de Bruxelles 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1/2 lingurita
seminte de mustar negru 1/2 lingurita seminte de cumin…
Read more »
Read more »
Şapte Cocktailuri simple:
25 March 2012
Şapte
Cocktailuri simple: Cocktail Red Moon O reteta simpla de Cocktail Red
Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si
capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de
grenadine champagne capsuni Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si
siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in shaker,…
Read more »
Read more »
Legume coapte cu sos de hrean
25 March 2012
O
reteta delicioasa legume coapte cu sos de hrean din: sfecla, morcov,
pastarnac, cartofi, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, paine,
lapte degresat, pasta de hrean, sare, piper si cimbru verde.
Ingrediente: 250 g sfecla cruda 250 g morcov 250 g pastarnac 400 g
cartofi 1 capatana intreaga de usturoi 2 crengute de rozmarin proaspat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza brie
25 March 2012
O
reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie,
rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci,
sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto
ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper
Friptură de miel cu pesmet aromat
25 March 2012
O
reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi,
coaja de lamaie, frunze de dimbru, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi,
ceapa, frunze de dafin, rozmarin, ulei de masline, pulpa de miel,
usturoi, faina, vin alb si supa de miel. Ingrediente: pentru pesmetul
aromat: 100 g paine alba de calitate 2 catei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rulada cu gem si nuca
25 March 2012
O
reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa
minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie,
dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze.
Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2 linguriţe oţet un praf sare
300 g făină 125 ml apă minerală pentru…
Read more »
Read more »
Conopida cu carne
25 March 2012
O
reteta de conopida cu carne din: conopida, carne de porc, ulei, suc de
rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 400 g carne de
porc fara grasime 3 linguri ulei sau 50 g untura 200 ml suc de rosii 1
ceapa mica 20 g faina alba sare Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Moon
25 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e
grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin
Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni Mod de preparare:
Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in
shaker, apoi se toarna intr-o cupa de…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace
25 March 2012
O
reteta de ciorba de potroace din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov,
pastarnac, ou si orez. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai
mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1-1/2 lingura orez Mod de
preparare: carnea ciu apă rece, o pui la fiert şi după câteva clocote
iei oala de…
Read more »
Read more »
Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel
25 March 2012
O
reteta de Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu
nasturel din: cartofi, macrou afumat, oua de prepelita, unt, lapte,
faina, oua, pesmet, ulei de masline, nastarel, zeama de lamaie si
maioneza. Ingrediente: 16 bucati de sparanghel, curatate pentru
gustarile de oua: 400 g cartofi, taiati in bucati mari 400 g macrou…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu carne afumata
25 March 2012
O
reteta de mancare de linte cu carne afumata din: afumatura, linte, foi
de dafin, smantana, usturoi si otet. Ingrediente: 400 g afumatura
(ceafa, costita, kaiser) 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingura dafin 2-3
linguri smantana 3-4 catei de usturoi otet Mod de preparare: Lintea,
aleasă şi spălată, o laşi până…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi şi conopidă crocantă
25 March 2012
Se
taie 1 conopidă în bucheţele. Se adaugă 2 morcovi raşi, 1 ceapă roşie
tăiată fin, 2 linguriţe de capere şi 1 legătură mică de pătrunjel tocat.
Se amestecă 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de muştar Dijon, 2
linguri ulei de măsline şi 1 lingură de maioneză. Se asezonează, se
toarnă peste…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac si castane
25 March 2012
O
reteta de placinta cu dovleac si castane din: dovleac, usturoi,
rozmarin, cimbru, ulei de masline, ceapa, ciuperci, castane, patrunjel,
salvie, mascarpone, parmezan, nucsoara, aluat si ou. Ingrediente: 1
dovleac placintar, taiat in bucati 4 catei de usturoi, necuratati 1
crenguta de rozmarin cin care se folosesc doar frunzele, tocate frunzele
de la cateva fire…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura cu lapte (video)
25 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura cu lapte, un desert
absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente:
Ricotta Cheese – 15oz / 425gm Semolina/Suji – 1/4 cup Sugar – 1/2 cup
Golden Raisins – 1 tbsp Dried Cranberries – 1 tbsp Cashews – 1 tbsp,
broken Cum se prepara prajitura cu…
Read more »
Read more »
Raţă cu ciuperci
25 March 2012
O
reteta de rata cu ciuperci din: slanina afumata, ceapa, usturoi,
ciuperci, rata, sare, piper alb, ulei, frunze de dafin, cimbrisor, vin
rosu, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g slanina afumata 2
cepe mari rosii 2 catei mari usturoi 2 catei de usturoi 500 g ciuperci
champignon 1,5 kg de rata sare piper…
Read more »
Read more »
Risotto in vin
25 March 2012
O
reteta din risotto in vin din: orez, unt, ciuperci, ardei gras,
stafide, nuci, alune, fileuri de ansoa, vin alb, sare, piper, smantana
si salata. Ingrediente: 2 cani de orez bob cu bob 1 lingura cu unt 300 g
ciuperci 1 ardei gras 1 lingura stafide 1 lingura de nuci pisate 1
lingura de alune…
Read more »
Read more »
Mancare de pui sub capac de paine
25 March 2012
O
reteta de mancarica de pui sub capac de paine din: pulpe de pui, rosii,
masline, usturoi, vin alb, ciuperci, rosii deshidratate, ardei iute
uscat, patrunjel verde, frunze de dafin, faina, drojdie, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui 400 g rosii 100 g masline 1
catel de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Sote de legume de primăvară
25 March 2012
O
reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole
verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta,
hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 25 g unt (sau
cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post) 1 catel de
usturoi, zdrobit 300 g praz, tocat 225…
Read more »
Read more »
Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte
25 March 2012
O
reteta de paste cu pesto, ciuperci si castane coapte din: castane,
patrunjel, parmezan, ulei de rapita, paste, ulei de masline si ciuperci.
Ingrediente: 100 g castane coapte 1 mana de patrunjel, una de busuioc
si una de menta, doar frunzele 50 g parmezan, ras, plus extra pentru
servit 2 catei de usturoi 150 ml…
Read more »
Read more »
Aspic fantezie cu sparanghel
25 March 2012
O
reteta de aspic fantezie cu sparanghel din: sparanghel, oua, supa de
legume, gelatina si sare. Ingrediente: 10 fire sparanghel 5 oua fierte
500 ml supa de legume 20 g gelatina sare Mod de preparare: Curăţă
sparanghelul, taie-l, iar partea lemnoasă pune-o la fiert în apă cu
sare. Când este aproape fiert, adaugă vârfurile,…
Read more »
Read more »
Supa cu figurine de ou
25 March 2012
O
reteta de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, frunze de
salata, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, piper, supa de vita si
paine. Ingredinete: 250 ml lapte 4 oua sare frunze de salata 150 g ficat
de pui 1 ceapa 1 lingura unt 4 linguri cascaval ras piper 750 ml supa…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu fructe
25 March 2012
O
reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare,
budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g
faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2
plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie
compot ananas…
Read more »
Read more »
Placinta indiana cu cartofi
25 March 2012
O
reteta de placinta indiana cu cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de
masline, seminte de chimion, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion,
coriandru, garam masala, fulgi de chilli, mazare, zeama de lamaie,
coriandru, unt, foi de placinta si seminte de mac. Ingrediente: 700 g
cartofi, feliati 400 g cartofi dulci, feliati 1 ceapa, tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui umplute
25 March 2012
O
reteta de pulpe de pui umplute din: pulpe de pui, vin alb, rozmarin,
salvie, ulei de masline, usturoi, sunca, kaiser, paine, ceapa, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, lapte, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe
de pui 50 ml vin alb 1 crenguta de rozmarin 2 frunze salvie 2 linguri
ulei de masline 1 catel…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de lamaie si stafide
25 March 2012
O
reteta de rulada cu crema de lamaie si stafide din: oua, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, zahar, faina, sare, stafide, coniac, unt,
zeama de lamaie, lapte, faina si zahar. Ingrediente: 3 oua 4 picaturi
esenta de vanilie coaja de la o lamaie 3 linguri zahar 2 linguri faina
un praf sare 200 g…
Read more »
Read more »
Salată de legume la grătar
25 March 2012
O
reteta de salata de legume la gratar din: vinete, dovlecei, sare,
piper, ardei, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, otet de sherry
si patrunjel. Ingrediente: 350 g vinete 700 g dovlecei Sare si piper
negru 1 ardei rosu mare, taiat in patru 2 linguri ulei de masline Pentru
sos: Un varf de cutit…
Read more »
Read more »
Cocktail cu gin, castravete şi coriandru
25 March 2012
O
reteta de cocktail cu gin, castravete si coriandru din: gin, gheata,
coriandru, castravete si apa tonica. Ingrediente: 2 linguri de gin
câteva cuburi de gheaţă câteva fire de coriandru un bastonaş tăiat
dintr-un castravete apă tonică Mod de preparare: Se pun 2 linguri de
gin, câteva cuburi de gheaţă şi câteva fire de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu ciuperci şi vită
25 March 2012
O
reteta de tocanita cu ciuperci si vita din: rasol de vita, ciuperci,
ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, piper, condimente,
pasta de rosii, pasta de ardei, patrunjel si vin rosu. Ingrediente: 600 g
rasol de vita un kg ciuperci 4 ardei capia 2 legaturi ceapa o capatana
de usturoi 20 ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si pui
25 March 2012
O
reteta de supa crema de ciuperci cu legume si pui din: ciuperci, pulpe
de pui, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper si
crutoane. Ingrediente: ½ kg ciuperci proaspete 2 pulpe de pui ½ telina 1
radacina patrunjel 2 radacini pastarnac 3 cepe 3-4 catei usturoi Sare
si piper Crutoane din paine de secara…
Read more »
Read more »
Rulada cu branza
25 March 2012
O
reteta de rulada cu branza din: oua, zahar pudra, miere, gris, praf de
copt, unt, faina, branza de vaci, oua, stafide si zahar. Ingrediente:
pentru blat: 5 oua 100 g zahar pudra 100 g miere 160 g gris 1 praf de
copt pentru uns tava: 1 lingura cu unt 2 linguri cu faina pentru…
Read more »
Read more »
Şase Cocktailuri simple
24 March 2012
Şase
Cocktailuri simple: Cocktail Golden Star O reteta simpla de Cocktail
Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si
frunze de menta. Cocktail cu sampanie si tequilla O reteta simpla de
cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si
sampanie. Cocktail Red Royal O reteta simpla de Cocktail Red Royal…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #7
24 March 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Coltunasi cu cartofi si zazharka O reteta de Coltunasi cu cartofi si
zazharka din:…
Read more »
Read more »
Douazeci si cinci de retete pentru post
24 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci si cinci
de retete pentru post: Retete de post: Salata de orez salbatic O
reteta delicioasa de salata de orez salbatic din: orez salbatic,
sparanghel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, masline verzi, otet,
ulei de masline, sare, piper, sos picant…
Read more »
Read more »
Cafea cu lapte, frisca si gheata
24 March 2012
O
reteta de cafea cu lapte, frisca si gheta din: cafea, lapte, frisca,
zahar alb, extract de vanilie si crema de cacao. Ingrediente: 2 litri de
cafea preparata 1 cana de lapte 1 cana de frisca 1/3 cana zahar alb 1
lingurita extract de vanilie 2 linguri crema de cacao Mod de
preparare: Cafeaua…
Read more »
Read more »
Zece Retete cu carne de miel
24 March 2012
Zece
Retete cu carne de miel Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de
zahar brun (video) O reteta video despre cum se prepara cotlete de
miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si
gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu
glazura de zahar…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #7
24 March 2012
Cocktailuri
de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa
sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri
de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cockteil cu
ouzo şi suc de portocale O reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de
portocale din: suc…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu eşalote
24 March 2012
O
reteta de dovleac copt cu esalote din: dovleac, esalote, cimbru, ulei
de masline, miere, sare si piper. Ingrediente: 900 g dovleac pentru
placinta 8 esalote cateva crengute de cimbru verde 1 lingurita ulei de
masline 2 linguri sirop de artar sau miere limpede sa
Retete pentru weekend #8
24 March 2012
Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi O
reteta de piept de pasare cu bacon din:…
Read more »
Read more »
Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi
24 March 2012
O
reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras,
rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1
ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal
Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa
tocată, ardeiul tăiat…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cârnaţi cu tarhon
24 March 2012
O
reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc,
oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt,
ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase
de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi
tarhon 1 lingura orez…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză
24 March 2012
O
reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua,
struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet,
zahar pudra si frunzulite de menta. Ingrediente: 125 g unt sau ulei
vegetal 150 g zahar 1 zahar vanilat sare 4 oua 50 g struguri 100 g caise
confiate 2 lamai 1 kg…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu pui şi curry
24 March 2012
O
reteta de tocanita cu pui si curry din: piept de pui, ceapa, supa de
legume, smantana, faina, praf de curry, sare, piper alb si ulei.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 250 ml supa de legume 3 linguri cu
smantana 1 lingura cu faina 1 lingurita cu praf de curry sare piper alb…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie
24 March 2012
O
reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar,
ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de
vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua
125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3
linguri faina un plic zahar vanilat un…
Read more »
Read more »
Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane
24 March 2012
O
reteta de spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane din: spanac,
lamaie, ciuperci, sos de soia, ceapa verde, piper negru, paine
integrala, usturoi si sos tabasco. Ingrediente: 400 g spanac 1/2 lamaie
200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri 2 lingurite
sos de soia 3 cepe verzi, taiate fin Piper negru Pentru…
Read more »
Read more »
Specialitate cu orez
24 March 2012
O
reteta de specialitate cu orez din: orez, muschi afumat, rosii,
telemea, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul
lung 300 g muschi afumat 300 g rosii 50 g telemea 3 oua 1 legatura marar
sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul. Separat, tai muşchiul
afumat în cubuleţe pe care…
Read more »
Read more »
Supa de miel
24 March 2012
O
reteta de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin,
cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste
(fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4
catei de usturoi o…
Read more »
Read more »
Tocană de legume cu găluşte
24 March 2012
O
retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote,
praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de
dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de
cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa
rosie, mica) 2 fire de praz, tocate grosier…
Read more »
Read more »
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri
24 March 2012
O
reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel,
sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina,
smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de
usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate –
busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ghimbir
24 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana
dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina,
zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml
smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata
amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)
24 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar
brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Supă de bere
24 March 2012
Berea
este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii,
însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de
bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici
ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In
Germania, Biersuppe se face din bere,…
Read more »
Read more »
Budincă de vită cu bere şi păstârnac
24 March 2012
O
reteta de budinca de vita cu bere si pastarnac din: ceapa, bacon, carne
de vita, faina, pastarnac, bere bruna, supa de vita, gem de merisoare,
cimbru, sare, unt, faina, mustar si unt. Ingrediente: 1 ceapa mare,
tocata 100 g bacon sau costita afumata, fara os, taiat bucatele 2
linguri ulei de masline 500 g…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu fasole si cartofi
24 March 2012
O
reteta de tocanita cu fasole si cartofi din: cotlet de porc, cartofi,
fasole alba, ceapa alba, morcovi, patrunjel, cimbru, condimente, piper
negru, ulei de floarea soarelui si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g
cotlet de porc 6 cartofi 300 g fasole alba uscata 2 cepe albe 4 morcovi 0
legatura patrunjel cimbru uscat si…
Read more »
Read more »
Pateuri cu brânză cu mucegai
24 March 2012
O
reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci,
branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras. Ingrediente: 1 pachet
aluat (400 g) 300 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai arpagic
proaspăt piper măcinat 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde Mod de
preparare: Se întinde…
Read more »
Read more »
Sos de branza feta cu spanac
24 March 2012
O
reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt,
faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de
spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut
(nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftele în sos de scorţişoară
24 March 2012
O
reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou,
ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec,
scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si
cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de
usturoi 2 felii de paine…
Read more »
Read more »
Tocanita de conopida si bacon
24 March 2012
O
reteta de tocanita cu conopida si bacon din: conopida, fasole verde,
ceapa rosie, ceapa verde, rosii, ciuperci, costita afumata de porc,
sare, piper, cimbru, ulei de masline si marar. Ingrediente: o conopida
media 300 g fasole verde pastai o ceapa rosie 2 legaturi ceapa verde 4
rosii 200 g ciuperci 350 g costita afumata…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu creveti
24 March 2012
O
reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti,
fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente:
250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de
mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat Mod de
preparare: Se fierb pastele în…
Read more »
Read more »
Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni
24 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc,
apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de
busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni
Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează în robotul de
bucătărie frunzele unei legături mici de busuioc…
Read more »
Read more »
Orez basmati cu chiftele
24 March 2012
O
reteta de orez basmati cu chiftele din: paine alba, lapte degresat,
carne de miel, ardei iute, coriandru, garam masala, usturoi, ghimbir,
menta, sare, ceapa, unt, orez basmati, ulei de floarea soarelui, zahar,
cardamon verde, scortisoara, cuisoare, rosii cherry si coriandru.
Ingrediente: Pentru chiftele: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 150
ml lapte…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu carne de pui si sos alb
24 March 2012
O
reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare,
carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei,
piper, sare, faina, lapte si busuioc verde. Ingrediente: 3 oua 400 g
faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g
ciuperci champignon 1…
Read more »
Read more »
Linguine cu varza si ansoa
24 March 2012
O
reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de
masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si
pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica
(savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5
catei de usturoi, feliati gros 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka
24 March 2012
O
reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din: ou, smantana, apa,
lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si
unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri
smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru
framantat pentru umplutura: 10 cartofi medii 3/4 cana…
Read more »
Read more »
Supă de varză acră
24 March 2012
O
reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura,
faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar,
piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză
murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 cartofi
1 cub supă de legume 1…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu capere
24 March 2012
O
reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa
de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g
unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa Assam laksa
24 March 2012
Cea
mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită
laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte
supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată,
aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în
limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare se…
Read more »
Read more »
Cockteil cu ouzo şi suc de portocale
24 March 2012
O
reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc de portocale si
ouzo. Ingrediente: 1,5 l suc portocale 300 ml ouzo Mod de preparare:
Se amestecă 1,5l suc de portocale cu 300ml de ouzo. Se pune totul la
frigider până în momentul în care se serveşte. Se toarnă în pahare şi…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu parmezan
24 March 2012
O
reteta de cotlete de miel cu parmezan din: cotlete de miel, cimbru,
parmesan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 12 cotlete de miel
bucatele de cimbru proaspat 150 grame parmezan 4 linguri ulei de masline
piper macinat Mod de preparare: Intr-un castron de marime medie se
amesteca bine cimbrul si parmezanul. Bucatile de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu curcan marinat
24 March 2012
O
reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi,
ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat,
seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de
floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou,
boia si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g copan de curcan, fara piele
si dezosat…
Read more »
Read more »
Noua Retete cu carne de miel
23 March 2012
Noua
Retete cu carne de miel Ciorba de miel cu praz si morcovi O reteta de
ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie,
praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si
patrunjel. Frigarui de miel la gratar O reteta de fri
Cinci cocktailuri simple
23 March 2012
Cinci
Cocktailuri simple: Punch tropical cu ananas si ghimbir O reteta de
punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc
de guave si bere de ghimbir. Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură O
reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc
de lamaie, zahar fin, rom…
Read more »
Read more »
Douazeci de retete pentru post
23 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci retete
pentru post: Retete de post: Salata de broccoli si conopida O reteta
delicioasa de salata de broccoli si conopida din: broccoli, conopida,
migdale, ceapa, suc de lamaie, mazare si miere. Ingrediente: 4 buchete
de broccoli 4 buchetele de conopida 2 linguri…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere caramelizate
23 March 2012
O
reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun,
coniac, aluat si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 kg mere acrisoare, curatate
de coaja si seminte si taiate felii groase 50 g zahar brun, plus 1
lingura 3 linguri coniac sau tuica de mere 300 g aluat fraged 1 ou,
batut …
Read more »
Read more »
Chiftelute condimentate de nap
23 March 2012
O
reteta de chiftelute condimentate de nap din: nap, faina, creme
fraiche, ou, ardei iute, ceapa rosie, ardei cayenne, garam masala,
turmeric, coriandru, ulei de floarea soarelui si chutney de mango.
Ingrediente: 1 nap (aproximativ 650g), cojit si taiat cubulete 75 g de
faina 100 ml de creme fraiche sau smantana 1 ou, batut 1…
Read more »
Read more »
Canneloni cu crab si crevete
23 March 2012
O
reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama
de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane,
cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si
zahar. Ingrediente: 500 g urda sau branza de vaci proaspata un praf de
sare de telina zeama de…
Read more »
Read more »
Cozonac cu fructe uscate si confiate
23 March 2012
O
reteta de cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze,
rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de
portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g
stafide 300 g coacăze 40 ml rom 80 g drojdie 1/4 l lapte 150 g zahăr 1
kg făină 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Risotto primavera
23 March 2012
O
reteta de risotto primavera din: bulion de legume, sofran, ulei de
masline, morcovi, usturoi, praz, orez, sparanghel, fasole verde, mazare,
verdeturi si parmezan. Ingrediente: 1,2 litri bulion de legume 10-12
stigme de sofran 2 linguri ulei de masline 175 g morcovi, taiati
cubulete 2 catei de usturoi, zdrobiti 200 g praz, taiat in doua…
Read more »
Read more »
Turnuleţe de şuncă umplute
23 March 2012
O
reteta de turnulete de sunca umplute din: oua, lapte, faina, ulei,
sare, rosii, unt, faina, usturoi, ceapa, branza, sunca, legume, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml lapte 100 g faina 5
linguri ulei sare dupa gust pentru umplutura: 300 g rosii 100 g unt 100 g
faina 2 catei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură
23 March 2012
O
reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc
de lamaie, zahar fin, rom alb, apa minerala si zmeura. Ingrediente:
câteva frunze de mentă 15 ml suc de lămâie 1 linguriţă de zahăr fin 60ml
de rom alb (sau cachaça) 90ml de apă minerală câteva bucăţi de zmeură
Mod…
Read more »
Read more »
Clătite cu brânză de vaci si fructe
23 March 2012
O
reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare,
ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom
si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru
umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici,
caise, ananas (dupa gust) 1…
Read more »
Read more »
Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere
23 March 2012
O
reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept
de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina,
broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de
porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu
frunzele smulse 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Orez cu cardamon
23 March 2012
O
reteta de orez cu cardamom din: orez basmati, ulei de floarea
soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare. Ingrediente: 225 g orez
basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 6 teci de cardamon verde,
despicate 1 lingurita cumin negru Sare Mod de preparare: Se spala bine
orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu…
Read more »
Read more »
Fusilli cu ciuperci si cârnăciori
23 March 2012
O
reteta de fusili cu ciuperci si carnaciori din: paste fusili, ciuperci,
carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg
ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza Mod de
preparare: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele.
După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Supa cu peste si curry
23 March 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei
iute, ghimbir, ulei de alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de
curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g
fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură
ghimbir ras o lingură de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)
23 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta
marocana, un preparat marocan absolut delicios si gustos, rapid si
foarte sanatos. Ingrediente: 4 medium lamb loin chops 1 tsp ground cumin
1 tsp ground cinnamon 1 tsp mild chilli powder 1 small Onion 230 g tin
of chopped tomatoes 1 tbsp tomato…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere
23 March 2012
O
reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz,
ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere. Ingrediente: 500 g de
aluat pentru tarta 1 cub de unt 2 fire de praz, feliate 250 g ricotta
100 ml de smantana dulce pentru frisca 2 oua 2 linguri de tarhon, tocat
100 g…
Read more »
Read more »
Supă de raţă
23 March 2012
Cu
toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din
carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari
chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după
prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o
dulceaţă aparte şi un uşor iz…
Read more »
Read more »
Salată cu ridichi şi capere
23 March 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi,
radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic,
ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două
legături de ridichi o lingură de capere doi morcovi doi cartofi o
rădăcină de pătrunjel o legătură ceapă verde 50 ml ulei de măsline oţet
balsamic…
Read more »
Read more »
Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie
23 March 2012
O
reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei
de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza
de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii. Ingrediente: 750 g
de morcovi, taiati bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 lingurite
seminte de chimion coaja rasa…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nucă si mac
23 March 2012
O
reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa
calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de
lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat: 500 g
făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă
călduţă 1 ou 150…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu sos de ciuperci
23 March 2012
O
reteta de carne de vita cu sos de ciuperci din: bacon, carne de vita,
ulei, unt, faina, smantana, ciuperci murate, sare, otet si zahar.
Ingrediente: 80 g bacon 600 g carne de vită 50 ml ulei 2 linguri de unt 2
linguri făină 250 ml smântână 250 g ciuperci murate în saramură sare 2…
Read more »
Read more »
Tartă de ciocolată cu rodie
23 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu:ciocolata, praf de copt, zahar tos,
faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g
ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr
lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de
esenţă…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu carne de vită
23 March 2012
O
reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita,
cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan.
Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 5 roşii 500 g carne de vită tocată o
ceapă doi căţei de usturoi o crenguţă salvie proaspătă sare piper ulei
de măsline parmezan Mod de preparare: Ceapa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sirop de lamaie
23 March 2012
O
reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf
de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc
de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g
faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai
coaja…
Read more »
Read more »
Punch tropical cu ananas si ghimbir
23 March 2012
O
reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango,
fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Ingrediente: ½ ananas
proaspăt, tăiat cuburi 2 mango, curăţate şi tăiate cuburi 2 fructe stea,
feliate 150ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50ml
bere de ghimbir Mod de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din măruntaie de pasăre
23 March 2012
O
reteta de tocanita din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare,
ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama
de carne, sare si verdeata. Ingrediente: circa 400 g de maruntaie de
pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g
untura de pasare unt sau…
Read more »
Read more »
Pizza cu humus pe lipie
23 March 2012
O
reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi,
lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei
de masline. Ingrediente: 400 g naut din conserva, scurs si calit zeama
de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit 5 lipii proaspete 75 g de
banza feta,…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu legume in stil provensal
23 March 2012
O
reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras,
ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii,
masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja
de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu,
taiat bucati 2 bucati ardei gras galben, taiat…
Read more »
Read more »
Raita de castraveti
23 March 2012
Amatorii
de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos
raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o
garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene.
Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral,
aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi şi…
Read more »
Read more »
Tocanita de linte
23 March 2012
O
reteta de tocanita de linte din: linte rosie, rosii, morcovi, ulei,
usturoi, ardei capia, ceapa rosie, foaie de dafin, cimbru, patrunjel,
coriandru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 rosii
2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 1 ardei capia 1 ceapa rosie 1
foaie de dafin 1 crenguta…
Read more »
Read more »
Tartine cu piure de fasole
23 March 2012
O
reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe,
usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de
masline, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă
300 g fasole albă boabe 4 căţei usturoi doi ardei capia 50 g fulgi de
ovăz o linguriţă de boia dulce…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel la gratar
23 March 2012
O
reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati,
rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente:
400 g de muschiulet de miel 2 carnati 2 rosii 4 cepe medii albe 1 ardei
gras Sare, piper Cimbru Ulei tepuse Mod de preparare: Taie carnea de
miel in…
Read more »
Read more »
Prajitura cu castane si migdale
23 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos,
drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale,
zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g
zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g