Retete de top:
Gnocchi cu brânză gorgonzola dulce
12 June 2012
O
reteta de gnocchi cu branza gorgonzola dulce din: aluat de gnocchi,
sare de mare, piper negru, branza gorgonzola dulce, unt, smatana,
maghiran si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi sare de mare şi
piper negru proaspăt măcinat 2 linguri de brânză gorgonzola dulce 3
linguri de unt 6 linguri de smântână groasă frunzele de la…
Read more »
Read more »
Legume coapte cu dressing de tahini
12 June 2012
O
reteta de legume coapte cu dressing de tahini din: dovlecei, ardei
grasi, vanata, ceapa verde, ulei de masline, harissa, tahini, zeama de
lamaie, iaurt grecesc, menta, cuscus si paine pita. Ingrediente: 2
dovlecei, tăiaţi în bucăţi 3 ardei graşi roşii, fără seminţe şi tăiaţi
în bucăţi 1 vânătă mare, tăiată în bucăţi 8 fire…
Read more »
Read more »
Paste cu ricotta şi dovlecei
12 June 2012
O
reteta de paste cu ricotta si dovlecei din: ulei de masline, salota,
dovlecei, usturoi, paste, buduioc, coaja rasa de lamaie, parmezan,
seminte de pin si ricotta. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1
şalotă, tocată fin 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi fin 3 căţei
de usturoi, tocaţi fin 300g din pastele preferate…
Read more »
Read more »
Parfe din spuma de ciocolata
12 June 2012
O
reteta de parfe din spuma de ciocolata din: ciocolata amaruie,
ciocolata cu lapte, ciocolata alba, oua, zahar tos si foite de
ciocolata. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, 70% cacao 100 g
ciocolata cu lapte 100 g ciocolata alba 9 oua separate 3 linguri zahar
tos foite de ciocolata pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reţetă de bază pentru gnocchi cu cartofi
12 June 2012
Reţetă
de bază pentru gnocchi cu cartofi din: cartofi, ulei de masline,
nucsoara, sare de mare, piper, galbenus de ou si faina. Ingrediente: 6
cartofi mijlocii ulei de masline 1/2 nucsoara rasa sare de mare si piper
negru proaspat macinat un galbenus de la un ou mare 1-2 maini de faina
simpla faina semolina …
Read more »
Read more »
Supă-cremă de scoici
12 June 2012
O
reteta de supa crema de scoici din: scoici, ulei de masline, bacon,
ceapa, telina, cartofi, usturoi, unt, faina, supa de pui, smantana,
frunze de telina, frunza de dafin, sare de mare, piper si patrunjel.
Considerata drepta une dintre cele mai gustoase supa americane, această
reţetă este consistentă şi cremoasă, cu o aromă deosebită, dată…
Read more »
Read more »
15 retete culinare
12 June 2012
15
retete culinare: Jambalaya Originară din sudul Statelor Unite,
această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene,
africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod
tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se
puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Restul il
gasiti aici. Ciuperci cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu inghetata de cirese
12 June 2012
O
reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de
ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de
vanilie. Ingrediente: 100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt
350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie 1 kg cirese
300 g pesmet din biscuiti de ovaz…
Read more »
Read more »
Gnocchi
12 June 2012
In
italiană, gnocchi înseamnă „cocoloaşe” şi se pot face în mai multe
moduri. In Toscana, se prepară cu ricotta şi condimente. La Roma, pentru
a prepara gnocchi alia romana, se decupează bucăţi de aluat din făină
semiluna, care se acoperă apoi cu brânză şi se prăjesc sau se frig pe
grătar. Dar cele mai cunoscute…
Read more »
Read more »
Blue Moon
12 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, curacao albastru,
inghetata de vanilie, frisca, lapte si menta proaspata. Ingrediente: 4
cl rom alb 2 cl Curacao albastru 1 glog de inghetata de vanilie 2 cl
frisca lichida 10 cl lapte menta proaspata Mod de preparare: Mixam
romul, Curacao, frisca, laptele si inghetata…
Read more »
Read more »
Orez Pilau
12 June 2012
Există
nenumărate variante ale acestei reţete internaţionale, după cum există
şi nenumărate denumiri care i se dau: pillaw, pilaf, pulau sau plov.
Pilau provine din Uzbekistan, unde se crede câ este una dintre cele mai
vechi metode de preparare a orezului, datând din secolul XVII. Oricare
ar fi numele sub care este cunoscută, mâncarea se…
Read more »
Read more »
Lipie de legume
12 June 2012
O
reteta de lipie de legume din: faina, lapte, oua, sare, ulei de
masline, ciuperci, rosii, mazare, boabe de porumb, piper, oregano, ulei
de plante, mozzarella si usturoi verde. Ingrediente: 100 g faina
integala 125 ml lapte 4 oua sare 1 lingurita ulei de masline 125 g
ciuperci Champignon 2 rosii 150 g mazare 300…
Read more »
Read more »
Inghetata de fructe cu branza
12 June 2012
O
reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta
de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe.
Ingrediente: 500 g zahar 4 oua 200 ml frisca batuta din smantana 2
lingurite esenta de vanilie 250 g crema de branza, mascarpone 2 linguri
suc de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos chimichurri
12 June 2012
O
reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano,
usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet
de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata. Ingrediente: 1
legatura mica de patrunjel, tocat grosier 1/2 lingurita de oregano,
proaspat sau uscat 2 catei de usturoi 1 salota,…
Read more »
Read more »
Raviolini cu telină si cimbru
12 June 2012
O
reteta de raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac,
oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru,
usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa. Ingrediente: 600 g făină 50
ml piure de spanac 5 ouă ecologice mari ulei de măsline o rădăcină mare
de ţelină, curăţată şi tăiată…
Read more »
Read more »
Chiftelute de crab
12 June 2012
O
reteta de chiftelute de crab din: carne de crab alb, ceapa, telina,
mustar de dijon, maioneza, sos worcestershire, patrunjel, mirodenii,
ulei vegetal, maioneza, lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 500 g
de carne de crab albă 1 ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt 1 tulpină
de ţelină, curăţată şi tocată mărunt 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru
12 June 2012
O
reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru
din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de
paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de
lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un pui de
1,5 kg, preferabil ecologic 5 tulpini de ţelină, curăţate…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu crema de lamaie si bezea
12 June 2012
O
reteta de mini tarte cu crema de lamaie si bezea din: mini tarte, crema
de lamaie, coaja rasa de lamaie, albusuri si zahar tos. Ingrediente: 8
mini tarte – preparate dinainte 350 g crema de lamaie – de cumparat 2
lamai, coaja rasa 3 albusuri 175 g zahar tos Mod de preparare:
Preincalzeste…
Read more »
Read more »
Sos de mărar
12 June 2012
O
reteta de sos de marar din: mustar integral, mustar de dijon, zahar,
ulei de arahide, otet de vin alb si marar. Acest sos uşor dulce este
garnitura cea mai răspândită la somonul marinat scandinav din imagine,
sau la orice alt peşte afumat. Ingrediente: o lingură cu vârf de muştar
integral o lingură cu vârf…
Read more »
Read more »
Orez cu sofran
11 June 2012
Şofranul
este cel mai scump condiment din lume, o uncie de şofran costând mai
mult decât una de aur. Şofranul este obţinut din pistilurile
galben-portocalii ale micii brânduşe purpurii (Crocus sativus). De la
fiecare floare se obţin doar trei pistiluri, care se culeg cu mâna şi
apoi sunt lăsate să se usuce. însă, pentru fiecare…
Read more »
Read more »
Desert cu sos de lamaie si fructe
11 June 2012
O
reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz,
capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt.
Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de
pandispan 250 g capsune sau alte fructe de sezon 400 ml frisca batuta
din smantana sosul…
Read more »
Read more »
Dovleac gratinat cu parmezan
11 June 2012
O
reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa
rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: 1 dovleac, curatat si taiat felii 500 g cartofi noi, taiati
felii 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii 50 g parmezan razuit
300 ml smantana 150 ml supa limpede de pui 2…
Read more »
Read more »
Paste ravioli cremoase cu ou
11 June 2012
O
reteta de paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza
ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si
parmezan. Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere,
deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în
ravioli — arată superb. Ingrediente: aluat pentru paste 250 g brânză
ricotta de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si fructe
11 June 2012
O
reteta de prajitura cu branza si fructe din: biscuiti de ovaz, unt,
zahar, branza de vaci dulce, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat,
sare, faina, oua, smantana, fructe si jeleu de coacaze. Ingrediente: 350
g biscuiti de ovaz sau amaretto pisati 150 g unt 100 g zahar umplutura:
750 g de branza de vaci…
Read more »
Read more »
Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie
11 June 2012
O
reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din:
cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de
masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon. Ingrediente: 300 g de
cartofi noi 100 g de fasole verde 1 mana de masline kalamata coaja rasa
si zeama de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Dressing de brânză cu mucegai
11 June 2012
O
reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin
alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing
fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de
faţă. Ingrediente: 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele
Roquefort sau Stilton sunt ideale) 80 ml oţet…
Read more »
Read more »
Burgeri din pui cu ghimbir
11 June 2012
O
reteta de burgeri din pui cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, ceapa
verde, pui, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui, taitei cu
ou, legume, sos de soia si sos dulce de chilli. Ingrediente: 1 căţei
de usturoi, tocaţi grosier 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocat
2 fire de ceapă verde, tocate…
Read more »
Read more »
Frappe de ciocolata
11 June 2012
O
reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de
vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de
rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de
inghetata de vanilie praf de cacao Mod de preparare: Cufundam marginea
paharelor in apa si apoi le trecem…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Focaccia
11 June 2012
O
reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de
masline si rozmarin. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscată 1 lingura
zahăr 4 căni făină 1 1/2 lingura sare 1 1/4 cani de apa calda ulei de
măsline rozmarin tocat Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în 1/4
cana de apa şi…
Read more »
Read more »
La pignolata siciliana
11 June 2012
O
reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei,
coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 450 g faina 200 g zahar 120 g
miere 5 oua 200 ml ulei (pentru prajit) 1 lingurita coaja de lamaie rasa
un varf de cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron
făina cu ouăle,…
Read more »
Read more »
Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola
11 June 2012
O
reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola
din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi,
ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii,
paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt,
rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie. O cină…
Read more »
Read more »
Halva cu morcovi si nucă de cocos
11 June 2012
O
reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf,
zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos.
Ingrediente: 2 kg de morcovi, curăţaţi 500 ml de lapte praf 500 g de
zahăr granulat 50 g de unt nesărat seminţele de la 2 păstăi de cardamon,
măcinate fin…
Read more »
Read more »
Minestrone cu legume de vară
11 June 2012
O
reteta de minestrone cu legume de vara din: ulei de masline, praz,
telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, sparanghel, mazare, fasole
verde, busuioc si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline
2 fire de praz, tocate fin 2 tulpini de ţelină, tocate fin 2 dovlecei
Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă
11 June 2012
O
reteta de ravioli cu pecorino, cartofi si menta din: aluat de paste,
cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de
lamaie si menta. Ingrediente: aluat de paste 500 g cartofi sare de mare
şi piper negru proaspăt măcinat 100 g unt, plus 2 cubuleţe 1-2 mâini de
brânză pecorino (brânză tare…
Read more »
Read more »
Hotdogs cu sos dulce de chilii
11 June 2012
O
reteta de Hotdogs cu sos dulce de chilii din: carnati, ceapa, sos dulce
de chilli si chifle. Ingrediente: 4 carnati grosi (picanti, daca iti
plac) 2 cepe – rosii, albe sau una din fiecare 4 linguri sos dulce de
chilli 2 linguri pasta de tomate 4 chifle pentru hotdogs Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Parjoale de ovaz cu salata de porumb
11 June 2012
O
reteta de parjoale de ovaz cu salata de porumb din: ceapa, praz, unt,
supa de legume, sare de mare, cimbru, maghiran, fulgi de ovaz, oua,
mustar, boabe verzi de piper, usturoi verde, pesmet, ulei de masline,
ceapa, ardei rosu, boabe de porumb, unt, smantana, praf de curry, boia
de ardei dulce, tabasco si zahar.…
Read more »
Read more »
Vinegretă â l’ancienne
11 June 2012
O
reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei.
Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale
utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături
de o salată de cartofi cu arpagic. Ingrediente: o lingură de muştar cu
seminţe întregi 50 ml oţet de vin alb…
Read more »
Read more »
Paste cu ricotta, busuioc si masline negre
11 June 2012
O
reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de
paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan,
sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet
balsamic. Ingrediente: aluat de paste o legătură mare de busuioc
proaspăt 250 g ricotta de bivoliţă 1/4 nucşoară rasă o mână…
Read more »
Read more »
Kulfi cu scortisoară
11 June 2012
O
reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de
scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente
– lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub
formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată
indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia în…
Read more »
Read more »
Coaste de porc şi sos de chives
11 June 2012
O
reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola,
seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos
dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde.
Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe
de susan (opţional) pentru sos: 8…
Read more »
Read more »
Jambalaya
10 June 2012
Originară
din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină
influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul
secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură
cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi
orez. Modul de preparare — orezul se adaugă în mâncare în timpul
fierberiii…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu ceapa verde şi usturoi
10 June 2012
O
reteta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi din: mazare, ciuperci,
ulei de masline, feta, usturoi, patrunjel, coaja si zeama de lamaie.
Ingrediente: 250 g mazare boabe 6 palarii de ciuperci mari 3 linguri
ulei de masline 40 g feta, sfaramata 1 catel de usturoi, zdrobit 1
lingura patrunjel proaspat, tocat coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici
10 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici
din: lapte, suc de maracuja, zeama de lamaie, lichior de piersici,
sorbet de lamaie, carambola si lamaita. Ingrediente: 3/8 l lapte 1/8 l
suc de maracuja zeama unei jumatati de lamaie 1 paharel de lichior de
piersici 250 ml sorbet de lamaie…
Read more »
Read more »
Morzello catanzarese
10 June 2012
O
reteta de morzello catanzarese din: burta, ficat de vita, plaman de
vita, rinichi de vita, ardei iute, foi de dafin, oregano, pasta de
tomate, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g
burta prefiarta 200 g ficat de vita 200 g plaman de vita 1 rinichi de
vita 1 ardei…
Read more »
Read more »
Dhal
10 June 2012
O
reteta de dhal din: linte, apa, frunze de curry, rosii, curcuma, boia
de ardei iute, sare de mare, unt, panch phoran si ardei iute. Mancare de
linte picanta sau dhal este un preparat indian comun şi se corsumă de
obicei ca garnitură, cu orez sau pâine. Boabele şi mirodeniile alese
variază de a o…
Read more »
Read more »
Conopida cu branza si patrunjel
10 June 2012
Opareste
1 conopida, desfacuta buchete, pana cand se patrunde. Intr-un vas mic,
pune pe foc 300 ml lapte, 25 g unt si 25 g faina. Amesteca si lasa sa
fiarba pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1 nucsoara razuita si 50 g
cascaval razuit, amesteca si tine pe foc pana cand cascavalul se
topeste. Adauga…
Read more »
Read more »
Biryani cu miel
10 June 2012
O
reteta de biryani cu miel din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, radacina
de ghimbir, fulgi de migdale, ulei vegetal, sare de mare, piper, apa,
seminte de chimion, seminte de coriandru, scortisoara, seminte de
cardamom, boabe de piper, orez basmati, unt, curcuma, frunza de dafin,
cuisoare si anason stelat. Biryani este un preparat compus din…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu unt si migdale
10 June 2012
Fierbe
in apa cu sare 400 g fasole verde, curatata de codite 5-6 minute, pana
cand se patrunde. Intre timp, intr-un cas incinge 30 g unt si adauga 1
catel de usturoi zdrobit, si 25 g fulgi de migdale. Scurge fasolea de
lichid si adauga in vas.Amesteca pentru a se unge uniform si serveste.
Fasole…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza
10 June 2012
O
reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai,
lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac,
ulei de masline, ceapa, branza si oua. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani
de lapte 1 1/2 cani de apa 1 frunza de dafin rozmarin tocat 1/2 cana
parmezan sare, piper…
Read more »
Read more »
Vinegretă de citrice
10 June 2012
O
reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama
si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing
este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă
chinezească. Ingrediente: zeama şi coaja rasă fin de la o portocală
zeama şi coaja rasă fin de…
Read more »
Read more »
Zuppa sarda di pane
10 June 2012
O
reteta de zuppa sarda di pane din: paine veche, supa de legume, suc de
rosii, ulei de masline, ceapa, frunze de busuioc, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paine veche 500 ml supa de legume 800 g suc de
rosii 50 ml ulei de masline 1 ceapa 4-5 frunze de busuioc 50 g…
Read more »
Read more »
Lasagne cu dovleac prăjit
10 June 2012
O
reteta de lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de
coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de
masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan
si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: paste sau foi de lasagne o
linguriţă seminţe de coriandru 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi…
Read more »
Read more »
Supă rece cu morcovi şi ghimbir
10 June 2012
O
reteta de supa rece cu morcovi si ghimbir din: ceapa, ghimbir, morcovi,
supa de pui, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mică,
tocată fin o bucată de 4 centimetri de ghimbir cojit şi dat pe răzătoare
6 morcovi mari, tăiaţi în jumătate pe lungime şi apoi în bucăţi de 1
centimetru 3…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura
10 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu ceai de fructe si rachiu de zmeura din:
ceai de fructe, apa, indulcitor, rachiu de zmeura, zmeura si caise.
Ingrediente: 3 plicuri de ceai de fructe 3/4 l apa indulcitor 8 cl
rachiu de zmeura 1 ceasca de zmeura 4 caise Mod de preparare: Turnam
apa fiarta pe…
Read more »
Read more »
Costine alla nonna
10 June 2012
O
reteta de costine alla nonna din: coaste de porc, usturoi, fire de
rozmarin, vin rose, suc de rosii, pasta de tomate si lamaie.
Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 4 catei de usturoi 2 fire de rozmarin
500 ml vin rose 500 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lamaie
…
Read more »
Read more »
Arroz a la tumbada
10 June 2012
Gastronomia
de pe coastele Golfului Mexic, unde îşi are originea această mâncare,
este evident influenţată de vecinătatea mării. Cel mai vechi şi mai mare
oraş din Mexic, Veracruz, este renumit pentru mâncărurile pe bază de
fructe de mare. Arroz a la tumpada seamănă cu paella sau cu risotto,
incluzând diferite fructe de mare (creveţi, moluşte,…
Read more »
Read more »
Vinegretă de castravete
10 June 2012
O
reteta de vinegreta de castravete din: castravete, otet de vin alb,
mustar de dijon si ulei light. O variaţiune interesantă la vinegretă
clasică. Delicioasă la păstrăv afumat. Ingrediente: o jumătate de
castravete, circa 100 g 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguriţe de
muştar de Dijon 100 ml ulei light pentru salată,…
Read more »
Read more »
Pita cu dovlecei si urda
10 June 2012
O
reteta de pita cu dovlecei si urda din: faina, ou, urda, unt, smantana,
dovlecei, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 250 g faina 1 ou
200 g urda 2 linguri unt 200 ml smantana 4 dovlecei 1 legatura marar
sare piper chimen Mod de preparare: Faceti un aluat idn faina, unt,
urda si…
Read more »
Read more »
Pui Madras
10 June 2012
O
reteta de pui madras din: piept de pui, ulei vegetal, ceapa, radacina
de ghimbir, usturoi, ardei iute, chimion, coriandru, curcuma, boia de
ardie iute, frunze de ardei iute, sare de mare, piper, rosii, garam
masala si frunze de coriandru. Acesta este omniprezentul curry din
meniurile restaurantelor din India. De obicei, este un curry foarte…
Read more »
Read more »
Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si miere
10 June 2012
Preincălzeşte
cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt, aşază 1,2 kg de cartofi,
curăţaţi de coajă şi tăiaţi sferturi, împreună cu 2 cepe mici, curăţate
de coajă şi tăiate sferturi, şi 4 căţei de usturoi intregi. Stropeşte cu
4 linguri ulei de floarea soarelui şi amestecă pentru a se unge
uniform. Presară sare şi…
Read more »
Read more »
Turte prajite
10 June 2012
O
reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda,
malai si sare. Ingrediente: 1,5 l lapte 1 l apa 200 g unt sau untura 250
g branza de burduf 50 g urda sarata 500 g malai sare Mod de
preparare: Puneti la fiert laptele amestecat cu apa şi adăugaţi 1…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran
10 June 2012
O
reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din:
cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de
masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb,
paste, masline, maghiran si parmezan. Ingrediente: o legătură mică de
cimbru proaspăt 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi ulei…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #14
9 June 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Hominy
grits Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un
terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe…
Read more »
Read more »
Tilapia la cuptor
9 June 2012
O
reteta de tilapia la cuptor din: fileuri de tilapia, sare de mare,
piper, ulei vegetal, ardei iute, usturoi, radacina de ghimbir, boia de
ardei iute, coriandru, rosii, zeama de lamaie, coriandru si lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de tilapia, fiecare de aproximativ 130-150 g sare
de mare şi piper negru 2 linguri de ulei vegetal…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Arroz con pollo
9 June 2012
Orice
masă la care se serveşte această mâncare cubaneză populară se poate
transforma într-un adevărat festin. Dacă se foloseşte orezul de tip
Valencia, cu bobul scurt (un bun înlocuitor al acestuia fiind orezul
italian arborio), mâncarea va semăna foarte mult cu paella spaniolă.
Spre deosebire de paella, însa, care se găteşte în cuptor şi are…
Read more »
Read more »
Pui rumenit la cuptor
9 June 2012
O
reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de
masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui. Ingrediente: 1 ceapa
mina, taiata julien 3 codite de telina, taiate bucati 2 lamai, una
curatat de coaja si coaja rasa de la una 1 pui circa 1,4 kg 1 lingura
ulei…
Sos gribiche
9 June 2012
O
reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde
si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate.
încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb.
Ingrediente: 250 ml vinegretă clasică o jumătate de lingură castraveţi
mărunţiţi o jumătate de lingură capere mărunţite o jumătate de lingură
ceapă verde mărunţită o…
Read more »
Read more »
Ceai cu sampanie
9 June 2012
O
reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai
si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati
cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie Mod de preparare: Turnam
apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim cu…
Read more »
Read more »
Placinte cu telemea proaspata
9 June 2012
O
reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte
acru, untura de porc si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 g telemea
proaspata putin sarata 10 oua 150 ml lapte acru 150 g untura de porc
sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să
obţineţi un…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe
9 June 2012
O
reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt,
parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare
de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet
de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un
cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru chifteluţe:…
Read more »
Read more »
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti
9 June 2012
O
reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din:
cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar
negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si
zahar tos. Ingrediente: 2 cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi
sare demare şi piper negru 3 linguri de ulei vegetal, plus…
Read more »
Read more »
Mancare de ceapă cu smantana
9 June 2012
O
reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei,
lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul
zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând
diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele
diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă centenari.…
Read more »
Read more »
Cocktail Wild Flowers
9 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Wild Florwers din: lapte, gem de macese,
iaurt si sampanie. Ingrediente: 0,5 l lapte 150 g gem de macese 1 cutie
de iaurt natur 1 sampanie piccolo Mod de preparare: Mixam laptele,
gemul si iaurtul. Indulcim dupa gust. Impartim in pahare si completam cu
sampanie. Punem deasupra cate o…
Read more »
Read more »
10 retete culinare
9 June 2012
10
retete culinare: Paste fusilli cu cârnati O reteta de paste fusilli
cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline,
carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare
de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Restul il gasiti aici.
Pui cu măsline şi cartofi O reteta…
Read more »
Read more »
Vinegretă de zmeură
9 June 2012
O
reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si
ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml
otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de
porumb sau ulei de salata de buna calitate Mod de preparare:
Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu miere si fructe
9 June 2012
O
reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc,
ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1
cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de
ananas 1 lingura mustar Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in
fiecare cotlet…
Read more »
Read more »
Gnocchi alla sorrentina
9 June 2012
O
reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de
rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan
3-4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Taiati mozzarella
in cubulete si presarati-le cu piper proaspat…
Read more »
Read more »
Arroz con coco
9 June 2012
Arroz
con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă.
Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi
Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în
Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care
este dat pe râzătoare şi presresat…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de raţă
9 June 2012
O
reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de
mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama
de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie,
morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin
rosu fructat, stafide si seminte de pin. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ciocolata alba si caise
9 June 2012
Intr-un
bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de
portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul
acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de
plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol
mic, topeşte 50 g unt şi unge…
Read more »
Read more »
Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri
9 June 2012
O
reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de
mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut,
apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei
iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest
preparat cu ceapa, usor condimentat,…
Read more »
Read more »
Lasagne cu peşte
9 June 2012
O
reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul,
patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare,
piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna,
rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în
stil veneţian, cu totul deosebită. Seamănă…
Read more »
Read more »
Omletă cu cimbru
9 June 2012
O
reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de
patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4
lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de
patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6
lingurite unt 8-12 masline negre Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de ciuperci
9 June 2012
O
reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline,
ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov
ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g
ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2
cana apa 1 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Ceai de maracuja cu inghetata
9 June 2012
O
reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja,
apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri
de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g
inghetata de maracuja Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de
maracuja, lasam 5…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi
9 June 2012
O
reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de
nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi.
Aceştia au un conţinut mare de amidon şi se poate face un aluat bine
legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi
proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi,
cimbru, busuioc, rozmairn) 2…
Read more »
Read more »
Tagliatelle alla carbonara
9 June 2012
O
reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri,
cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie
250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper Mod
de preparare: Taiati pieptul de…
Read more »
Read more »
Sos pesto pentru paste
9 June 2012
O
retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel
verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare,
piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura
patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la
jumatate de lamaie putina ceapa si putin usturoi…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos picant
9 June 2012
Combină
500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei
iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru.
Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un
vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând.
Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam picant-…
Read more »
Read more »
Samosa cu năut şi curry
9 June 2012
O
reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei
vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa,
usturoi, ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod
traditionale ca gustari în India, pateurile samosa se servesc acum
adesea şi la restaurant, ca aperitive. De obicei, sunt…
Read more »
Read more »
Tagliatelle all-arrabbiata
9 June 2012
O
reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute,
usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g
rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »
Read more »
Cuşcuş
9 June 2012
Cuşcuş
este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat
mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur,
care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a
forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ
sărată, apoi se freacă…
Read more »
Read more »
Vinegretă clasică
9 June 2012
O
reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si
ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri
orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de
salate. Ingrediente: 2 linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200
ml ulei de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sos pesto
9 June 2012
O
reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de
masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper.
Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline
100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa
sare grunojasa piper proaspat macinat…
Read more »
Read more »
Cartofi noi în coajă cu ceapă verde
9 June 2012
O
reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa
verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de
ceapă verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare Mod de preparare: Se
spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă clocotită…
Read more »
Read more »
Tagliatelle bolognese
8 June 2012
O
reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon,
ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa
de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50
ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1 telina…
Read more »
Read more »
Cocktail racoritor cu votca
8 June 2012
Ingrediente
pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in casa,
adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.
Read more »
Read more »
Aripioare picante
8 June 2012
Intr-un
bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1
lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1
linguriţă de miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă
şi lasă la marinat cel puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi
dă la grilul…
Read more »
Read more »
Paste cannelloni
8 June 2012
O
reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste
canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline,
morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii,
busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan.
Ingrediente: s
Mancare de conopida – broccoli
8 June 2012
O
reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de
mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup
de rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g
broccoli sare 1 lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
lingurite ulei de soia 1 limeta nestoarsa…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu cus-cus
8 June 2012
O
reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de
rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de
masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3
rosii mari 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1
ardei gras rosu 2 cepe 1 morcov…
Read more »
Read more »
Cum se prepara samosa
8 June 2012
Formaţi
câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o
suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de
12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri.
Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi
îndoiţi semicercul şi uniţi marginile tăiate…
Read more »
Read more »
Paste linguine delicioase cu crab
8 June 2012
O
reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute,
coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de
crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o
linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi,
curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja rasă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Prajitura de ciocolata cu zmeura (video)
8 June 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura
din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si
coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin
55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155 g…
Read more »
Read more »
Creveti tandoori
8 June 2012
O
reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare,
ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute,
garam masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de
lut folosit în India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari.
Desigur că nu face parte din…
Read more »
Read more »
Paste fusilli cu cârnati
8 June 2012
O
reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute,
ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie,
paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel.
Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi
roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600 g…
Read more »
Read more »
Chiftelute vegetale cu harissa
8 June 2012
Intr-un
vas larg, încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui şi prăjeşte 1
ceapă tocată şi 2 linguriţe chimen zdrobit, la foc mic, 5 minute.
Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu 400 g năut fiert, 1-2
linguriţe pastă harissa,3 linguri pastă de susan (tahini), 50 g pesmet
şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat. Modelează…
Read more »
Read more »
Pui si dovlecei marinati la gratar
8 June 2012
O
reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui,
dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare.
Ingrediente: 700 g piept de pui 4 dovlecei potrivit 50 ml ulei 50 ml vin
alb sec 1 ceapa 1 telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru
uscat un…
Read more »
Read more »
Paste linguine delicioase cu calamar
8 June 2012
O
reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si
zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin,
sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta.
Ingrediente: 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii
subţiri de 0,5 cm 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Sosuri: Sos Remoulade
8 June 2012
O
reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si
castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la
grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul,
curcanul şi carnea de vită. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 60 ml lapte
250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata, de…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu sos picant
8 June 2012
O
reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare,
piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper boabe si sare.
Ingrediente: 1 kg costite de miel sare piper sosul: 4 rosii mari 1
lingura miere 2 catei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare Mod de
preparare: Tăiaţi costiţele…
Read more »
Read more »
Cocktail Lemon Tea
8 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Lemon Tea din: ceai, apa, lamai, zahar si
rachiu. Ingrediente: 5 lingurite de ceai englezesc 3/4 l apa 5 lamai 150
g zahar 2 pahare de rachiu (Weinbrand) Mod de preparare: Turnam apa
fiarta pe ceai si facem infuzie 3-5 minute. Spalam si curatam lamaile,
punem coaja in ceai,…
Read more »
Read more »
Tagliarini de vară
8 June 2012
O
reteta de Tagliarini de vară din: seminte de pin, zeama si coaja rasa
de lamaie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, parmezan, branza
pecorino, sare de mare, piper si tagliarini. Mâncarea se prepară
incredibil de repede, e nemaipomenită într-o zi de vară şi cei mai mulţi
o adoră. Oricine ar trebui s-o încerce măcar o…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocos
8 June 2012
O
reteta de budinca de orez cu mango, lamaie verde si nuca de cocos din:
orez cu iasomie, lapte de nuca de cocos, zahar tos, batond e vanilie,
pudra de nuca de cocos, mango, smantana, fistic si coaja de lamaie
verde. Ingrediente: 250 g de orez cu iasomie 400 ml de lapte de nucă de…
Read more »
Read more »
Mixed grill cu dovlecel
8 June 2012
O
reteta de mixed grill cu dovlecel din: pulpe de pui, muschi de porc,
dovlecel, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei
gras, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4
felii muschi de porc 1 dovlecel 2 cepe 2 ciorchini rosii cherry sau 4
rosii obisnuite 4 felii de…
Read more »
Read more »
Inele de calamar cu sare şi piper
8 June 2012
Incinge
500 ml ulei de floarea soarelui intr-un vas. într-un bol, pune 3
linguri făină, 6 linguri mălai, 1 linguriţă sare, 2 linguriţe boia iute
şi 1/2 linguriţă chili. Unge 500 g inele de calamar cu 1 ou bătut şi
apoi tăvăleşte inelele in amestecul de făină. Prajeste in uleiul bine
incins 2 minute, pe…
Read more »
Read more »
9 retete culinare
8 June 2012
9
retete culinare: Retete traditionale: Bouillabaisse Originară din
Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie
binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti,
reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii
câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish.
Restul il gasiti aici. Prune in…
Read more »
Read more »
Gogosele cu banane si seminţe de susan
7 June 2012
O
reteta de gogosele cu banane si seminte de susan din: banane, ulei
vegetal, zahar tos, praf de nuca de cocos, faina de orez, faina de
porumb, seminte de susan, sare de mare si apa. Pentru a vă bucura din
plin de ele, trebuie să le consumaţi imediat după preparare, când sunt
crocante. Ingrediente: 5-6…
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniţi, cu salsa picantă
7 June 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200C. Curăţă de coajă şi taie cuburi de 2-3 cm 900
g cartofi cu coaja roşie. Stropeşte-i cu 2 linguri ulei şi amestecă-i
cu 1 linguriţă muştar picant. Presară sare şi piper şi dă la cuptor
40-45 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc.
Intre timp, prepară…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Macaroane cu brânză (varianta)
7 June 2012
O
reteta de macaroane cu branza din: macaroane, sare de mare, piper, unt,
maghiran, parmezan, branza, mascarpone, nucsoara si mozzarella de
bivolita. Ingrediente: 500 g macaroane de bună calitate sare de mare şi
piper negru proaspăt măcinat un cubuleţ de unt frunzele de la o legătură
mică de maghiran sau oregano proaspăt 100 g parmezan…
Read more »
Read more »
Pad Thai cu creveti
7 June 2012
O
reteta de pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de
peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu,
creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde.
Ingrediente: 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii 1 1/2
linguri de zahăr tos 2 …
Read more »
Read more »
Sosuri: Sos andaluz
7 June 2012
O
reteta de sos andaluz din: ardei capia, maioneza si sos de rosii. Un
strop de dulceaţă şi cidoare pentru produsele marine, precum peştele
fript cu bulbi de fenicul înăbuşiţi. Ingrediente: 30 g ardei capia din
borcan sau conservă 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de
foarte bună calitate 80 g sos de…
Read more »
Read more »
Mâncare de molură cu germeni de grâu
7 June 2012
O
reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume,
germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de
masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval.
Ingrediente: 200 ml supa de legume (plic) 125 g germeni de secara, grau 4
capatani mijlocii de molura 2…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte
7 June 2012
O
reteta de Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte din: pulpe de
pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, ulei, cimbru, miere, zeama de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2
rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura ceapa verde 2 castraveti 50 ml ulei
1…
Read more »
Read more »
Supă cremă de spanac
7 June 2012
O
reteta de Supă cremă de spanac din: spanac, telina, morcov, cartofi,
smantana, lapte, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g
spanac 1 ţelină mică 1 morcov 2 cartofi 200 g smântână 200 – 250 ml
lapte sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Se fierbe spanacul
în apa cu sare…
Read more »
Read more »
Platou dulce-picant cu tofu
7 June 2012
Incinge
2 linguri ulei de măsline la foc mic şi prăjeşte 1 ardei gras galben şi
1 ardei gras roşu, tăiaţi felii subţiri, 4 căţei de usturoi, tăiaţi
felii subţiri şi 1 ceapă roşie, tăiată julien, 10 minute, până când se
înmoaie. Adaugă 3 linguri sos de chili dulce şi 4 linguri de apă şi…
Read more »
Read more »
Friptura de vita in stil mediteranean
7 June 2012
O
reteta de friptura de vita in stil mediteranean din: vrabioara de vita,
piper, ceapa rosie, rosii cherry, paine, ulei de masline, otet
balsamic, frunze de rucola si parmezan. Ingrediente: 650-700 g
vrabioara, taiata felii de 2 cm 2 lingurite piper rosu, zdrobit 3 cepe
rosii, curatate si taiate inele de 1,5 cm 700 g…
Read more »
Read more »
Paste cu ton si scortisoara
7 June 2012
O
reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa
rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de
mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente:
ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi
roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi…
Read more »
Read more »
Legume picante la foc iute
7 June 2012
O
reteta de legume picante la foc iute din: ceapa, morcov, usturoi,
ghimbir, ciuperci, ardei, broccoli, ceapa verde, ulei vegetal, supa de
legume, sos de peste, sos de soia light, zeama de lamaie, miere, faina
de porumb si fulgi de ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi
feliată 1 morcov mediu, curăţat şi feliat…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere
7 June 2012
O
reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si bere din: pulpa de
miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru,
rozmarin, usturoi, lamai, bere, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa
de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica
1 lingurita…
Read more »
Read more »
Tofu la tigaie cu ardei
7 June 2012
O
reteta de tofu la tigaie cu ardei din: limenta, ardei rosu, piper, sos
de soia, tofu, ardei, ulei de soia, ceapa, faina si limeta. Ingrediente:
1 limeta nestoarsa 1 ardei rosu dulce 1/2 linguita piper macinat mare 3
lingurite sos de soia 400 g tofu care un ardei rosu si unul verde 1
ceapa…
Read more »
Read more »
Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânza
7 June 2012
O
reteta de pachetele de legume rumenite la gratar, cu branza din:
vinete, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, rozmarin, cas, nuci de
pin, vermut, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete,
taiate felii de 7 mm 2 dovlecei, taiati felii, oblic 2 bucati
Hamburger la gratar
7 June 2012
O
reteta de hamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar,
usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa
rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle. Ingrediente: 400 g carne
tocata de vita 1 legatura marar 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 oua sare
piper boia garnitura: 100 g porumb…
Read more »
Read more »
Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc
7 June 2012
O
reteta de Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc din:
busuioc, fileuri de ansoa, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie,
ulei de masline extravirgin, spaghete, midii, vin alb si ardei iute.
Midiile preparate în acest mod au o aromă autentică şi merg foarte bine
cu puţin ulei…
Read more »
Read more »
Salată de raţă
7 June 2012
O
reteta de salata de rata din: rata, sare de mare, piper negru,
scortisoara, rozmarin, mandarina, rosii, lamai, patrunjel, menta, ulei
de masline extravirgin, migdale, fistic, visine si fetica. Carnea de
raţă este consistentă, iar atunci când este rumenită cu multe condimente
poate fi destul de greu de digerat. Aici vă ofer o reţetă de…
Read more »
Read more »
Hoppin’ John
7 June 2012
Se
considera că Hoppin’ John a fost una dintre mâncărurile sclavilor din
timpul Războiului de Secesiune din Statele Unite. Se prepară dintr-un
soi de mazăre uscată, numită „mazăre cu ochi negri”, care trebuie lăsată
la înmuiat în apă, şi din orez aromat cu şuncă şi condimente picante.
In sudul Statelor Unite se serveşte de Anul…
Read more »
Read more »
Sosuri: Sos tartar
7 June 2012
O
reteta de sos tarta din: capere, castraveti, maioneza si patrunjel.
Adăugaţi la maioneză capere şi castraveţi muraţi, pentru a obţine un sos
care însoţeşte perfect peştele pane. Ingrediente: 25 g capere, scurse
şi tăiate fin 50 g castraveţi muraţi, scurşi, tăiaţi mărunt 250 g
maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate o…
Read more »
Read more »
Pui la foc iute cu alune caju
7 June 2012
O
reteta de pui la foc iute cu alune caju din: piept de pui, sare de
mare, piper negru, ulei vegetal, alune caju, ceapa, usturoi, ardei iute,
ceapa verde, sos de peste, sos de soia, zahar tos si ardei iute.
Preparatele thailandeze la foc iute contin adesea alune, la fel ca
numeroase feluri de mâncare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Bullrito
7 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Bullrito din: red bull, bacardi, suc de
lamaie, zahar si gheata. Ingrediente: Red Bull (sau alt energizat)
Bacardi menta suc de lamaie zahar gheata Mod de preparare: Se pun
frunze de menta intr-un pahar, se adauga Bacardi si se piseaza menta cu o
lingura. Se asteapta cateva minute, dupa…
Read more »
Read more »
Salată pentru micul dejun
7 June 2012
O
reteta de salata pentru micul dejun din: andiva, creson, ulei de
masline extravirgin, otet de vin alb, mustar, sare de mare, piper, ulei
de masline, bacon, paine, sangerete, oua si ceapa verde. Ingrediente: o
andivă creaţă mică, fără frunzele exterioare 2 legături de creson tocat 8
linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri oţet…
Read more »
Read more »
Ton prajit cu susan
7 June 2012
O
reteta de ton prajit cu susan din: sos de soia, ulei de susan, suc de
lamaie, ardei iute, fileuri de ton, seminte de susan, ceapa verde,
frunze de coriandru si castravete. Ingrediente: 2 linguri sos de soia 1
lingurita ulei de susan sucul de la 1 lamaie 1 ardei iute, tocat marunt 2
fileuri…
Read more »
Read more »
Curry verde aromat cu carne de vită
7 June 2012
O
reteta de curry verde aromat cu carne de vita din: ardei iute, ceapa
rosie, usturoi, ghimbir, coriandru, iarba de lamaie, lamaie verde, ulei
vegetal, coriandru, chimion, boabe de piper negru, sare de mare, pasta
de creveti, file de vita, vinete, ulei vegetal, ardei, sos de peste,
zahar brun si busuioc. Pentru acest preparat, puteti…
Read more »
Read more »
Sos Marie Rose
7 June 2012
O
reteta de sos Marie Rose din: maioneza, sos de rosii, sos
warcestershirer, sos tabasco si coniac. Modificaţi după gust aromele
acestui sos şi serviţi-l la fructele de mare preferate, ca de pildă la
creveţii şi scoici. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză
cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii sos…
Read more »
Read more »
Hominy grits
7 June 2012
Un
mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de
mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe de porumb măcinate şi apoi
fierte. Cuvântul grits vine de la termenul din engleza veche grytta,
care înseamnă păsat, în în timp ce hominy înseamnă porumb boabe. în In
America, primii colonişti englezi nu cunoşteau…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)
7 June 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente:
1/4 cup unsalted butter 2 pounds white or brown button mushrooms, sliced
1 yellow onion, diced 1 rounded tbsp flour 6 sprigs fresh thyme, tied
into a bundle with kitchen string, plus…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu friptura de porc
7 June 2012
O
reteta de Salata de legume cu friptura de porc din: cotlet de porc, sos
hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi,
morcovi, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan
si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6
linguri sos hoisin…
Read more »
Read more »
Cocktail de ceai
7 June 2012
O
reteta simpla de cocktail de ceai din: litchi, vermut alb, ceai negru,
candel si suc de portocale. Ingrediente: 1 cutie mica de loquat sau
litchi 1/8 l vermut alb 1/2 l apa 5 lingurite de ceai negru sau 3-4
plicuri 50 g candel 1/4 suc de portocale Mod de preparare: Lasam sa
se…
Read more »
Read more »
Curry de pui
7 June 2012
O
reteta de curry de pui din: file de piept de pui, sare, piper, cimbru,
ceapa verde, banana, ulei de masline, cirese, faina, praf de curry, supa
de pui, smantana, otet de vin alb, miere si usturoi verde. Ingrediente:
300 g file de piept de pui sare piper negru macinat 1 lingurita cimbru
uscat 1…
Read more »
Read more »
Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră
6 June 2012
O
reteta de Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos
de brânză de capră din: branza de capra, sare de mare, piper, ulei de
masline extravirgin, zeama de lamaie, ulei de nuci, parmezan, piersici,
piersici, salata, parmezan si menta. Ingrediente: 70 g brânză de capră
fărâmicioasă sare de mare şi piper…
Read more »
Read more »
Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde
6 June 2012
O
reteta de Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde
din: fileuri de red snapper, sare de mare, piper negru, ulei vegetal,
frunze de spanac, ulei de arahide, ardei rosii, usturoi, ceapa verde,
zeama de lamaie, pasta de tamarin, sos de soia, sos de peste, zahar de
palmier si apa. Un…
Read more »
Read more »
Sos verde cu usturoi si maioneza
6 June 2012
O
reteta de sos verde cu usturoi si maioneza din: spanac, tarhon,
arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Acest sos plin de
culoare, pe bază de maioneză, completează cu succes mâncăruri ca fileul
de somon înăbuşit. Ingrediente: 50 g frunze de spanac englezesc 50 g
tarhon proaspăt o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit 50 g…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar
6 June 2012
O
reteta de cotlete de berbecut cu legume la gratar din: cotlete de
berbecut, coaja si zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, oregano, praf de
chilli, cartofi, masline, anghinare si sparanghel. Ingrediente: 8
cotlete de berbecuţ coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de
usturoi, zdrobiţi 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Tocana de caltabos
6 June 2012
O
reteta de tocana de caltabos din: caltabos, ceapa, ardei rosii,
ciuperci, unt, sfecla rosie, sos de friptura, maghiran, zahar, otet si
usturoi. Ingrediente: 400g caltabos 2 cepe 2 ardei rosii 200g ciuperci
amestecate 4 linguri unt 850g sfecla rosie (din borcan) ½ l sos de
friptura sare 2 lingurite maghiran uscat zahar cateva picaturi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu ciuperci
6 June 2012
O
reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna,
unt, faina si lapte. Lasagna este un preparat italienesc clasic, care
consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga
si alte ingrediente. Ingrediente: 1 ceapa mare (sau…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu paste
6 June 2012
O
reteta de pui la gratar cu paste din: piept de pui, oregano, usturoi,
coaja si zeama de lamaie, ardie gras, paste, fasole alba, fasole verde,
telemea, ulei de masline, patrunjel si frunze de menta. Ingrediente: 4
buc. piept de pui, fără pieliţă, dezosat 1 linguriţă oregano 3 căţei de
usturoi, zdrobiţi coaja rasă şi…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu alune de padure
6 June 2012
O
reteta de biscuiti cu alune de padure din: zahar, faina, esenta de
vanilie, albusuri, alune, ciocolata cu lapte, esenta de rom si unt.
Ingrediente: 250 g zahăr 2 linguri făină 2-3 picături esenţă de vanilie 5
albuşuri 350 g alune zdrobite Pentru glazură: 300 g ciocolată cu lapte o
lingură esenţă de rom 15…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu bacon
6 June 2012
O
reteta de salata calda cu bacon din: cartofi, sare de mare, piper,
salata radicchio, salata verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin,
bacon afumat, ceapa rosie si otet balsamic. Gustul afumat al baconului
merge foarte bine cu aroma de cartofi, ciuperci şi usturoi. Dacă însă nu
găsiţi topinamburi, puteţi folosi cartofi noi. Nu uitaţi că,…
Read more »
Read more »
Satay de porc cu sos de arahide
6 June 2012
O
reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de
nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion,
sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza,
zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de
porc 125 g de…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu portocale confiate
6 June 2012
O
reteta de biscuiti cu portocale confiate din: unt, sare, galbenusuri,
zahar pudra, zahar vanilat, faina, ciocolata alba si portocale confiate.
Ingrediente: 250 g unt un praf sare 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră un
plic zahăr vanilat 175 g făină Pentru glazură: 300 ml ciocolată albă
portocale confiate Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu legume
6 June 2012
O
reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa,
miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de
masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere
piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi
rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…
Read more »
Read more »
Raci
6 June 2012
O
reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de
soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan,
usturoi, condimente si amidon. Ingrediente: 16-20 cozi de garnele uriase
(raci) zeama de la 1 lamaie 150 ml vin alb sec 1 lingurite sos de soia 2
lingurite miere…
Read more »
Read more »
Cocktail cu cafea si coniac
6 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu cafea si coniac din: cafea, galbenus,
zahar, coniac si lapte pasteurizat. Ingrediente: 1 ceasca cafea tare 1
galbenus 1-2 lingurite de zahar 2 linguri de coniac 2 linguri de lapte
pasteurizat Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, coniacul si
laptele pasteurizat si turnam in shaker pe 2-3…
Read more »
Read more »
Supa cu tortellini
6 June 2012
O
reteta de supa cu tortellini din: tortellini, mazare, morcovi, fasole
verde, ceapa rosie, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel, frunze de telina si cascaval. Ingrediente: 300 g tortellini
cu carne de vită 150 g mazăre 2 morcovi 150 g fasole verde fideluţă o
ceapă roşie un litru suc de roşii sare…
Read more »
Read more »
Salata verde creata cu pepene galben si feta
6 June 2012
O
reteta de Salata verde creata cu pepene galben si feta din: salata
verde creata, pepene galben, branza feta, ulei de masline si otet
balsamic. Ingrediente: 1 salata verde creata 1/2 pepene galben 100 g
branza feta ulei de masline otet balsamic Mod de preparare: Spala
salata, sterge-o prin tamponare cu un servetel de…
Read more »
Read more »
Varză dulce cu costite afumate
6 June 2012
O
reteta de varza dulce cu costite afumate din: costite, varza, vin rosu,
cimbru verde, ulei de masline, apsta de ardei, pasta de rosii, boia
dulce, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 costiţe
afumate 2 verze 50 ml vin roşu