Retete de top:
Ciorba de varza cu carne de porc
7 March 2012
O
reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc
impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa,
foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml
suc de rosii 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Royal
7 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Peach Royal din: lichior de piersica, suc de
portocala si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de piersica 5 cl suc
proaspat de portocale sampanie Mod de preparare: Mixam bine in cupa de
sampanie lichioruld e piersici rece cu sucul de portocale si completam
cu sampanie rece.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tiramisu rusesc
7 March 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de
vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu
este un desert italian. La tiramisu rusesc se foloseste pentru blat, in
loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O alta deosebire consta in
faptul ca la tiramisu rusesc nu se…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne de miel şi orez
7 March 2012
O
reteta de vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne
macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin,
bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel. Ingrediente: 650 g
vinete potrivite 250 g carne macra de miel, tocata 1 lingura ulei de
masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 150…
Read more »
Read more »
Profiterol cu ciocolata
7 March 2012
O
reteta de profiterol cu ciocolata din: inghetata de vanilie, ciocolata
neagra, smantana, unt, migdale, faina, oua, unt, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 750 ml îngheţată de vanilie 200 g ciocolată neagră, amară
150 ml smântână lichidă 10 g unt 75 g migdale tocate pentru aluatul de
gogoşele: 150 g făină 4 ouă 75 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci
7 March 2012
O
reteta de sarmalute cu ciuperci din: varza murata, ceapa, orez,
ciuperci, rosii, morcovi, foi de dafin, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 250 g orez 2 cutii cu ciuperci sau
0,5 kg ciuperci proaspete 1 cutie cu rosii decojite 1 morcov 4 foi de
dafin cimbru ulei sare Mod…
Read more »
Read more »
Mancare de varză cu prune uscate
7 March 2012
O
reteta de mancare de varza cu prune uscate din: varza murata, ceapa,
prune, ciolan afumat, carnati afumati, foi de dafin, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 verze murate 2 cepe 100 g prune uscate 1 ciolan
afumat 2 carnati afumati 2 foi de dafin ulei sare piper Mod de
preparare: Spală bine ciolanul…
Read more »
Read more »
Foitaj cu pere fierte in vin
7 March 2012
O
reteta de foitaj cu pere fierte in vin din: vin roze, zahar tos, pere,
foi de placinta, unt, zahar tos, frisca si branza de vaci. Ingrediente:
350 ml vin roze 100 g zahar tos 4 pere tari, curatate de coaja si
seminte si taiate sferturi 3 foi de placinta 30 g unt, topit 1…
Read more »
Read more »
Coktail Golden Fire
7 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Golden Fire din: rahiu de ienupar, zeama de
grepfrut, zeama de portocale, sampanie, menta si portocala. Ingrediente:
4 cl rachiu de ienupar zeama unui grepfrut zeama unei portocale
sampanie menta proaspata o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
rachiu de ienupar in 2 pahare pentru bauturi lungi. Adaugam…
Read more »
Read more »
Jambon fiert in cidru
7 March 2012
O
reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru,
cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si
boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1
ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi,
tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Bouillabaisse
7 March 2012
Originară
din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie
binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti,
reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii
câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish.
Baza o formează supa obţinută prin fierberea oaselor rămase în urma
îndepărtării fileului.…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza acra
7 March 2012
O
reteta de placinta cu varza acra din: varza, branza de vaci, ulei,
faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 500 g varza acra 200 g
branza de vaci ulei pentru aluat: 500 g faina 20 g drojdie 1 lingurita
cu zahar 100 ml ulei 100 ml apa sare Mod de preparare: Dizolvă
drojdia…
Read more »
Read more »
Ananas în caramel
7 March 2012
O
reteta ananas in caramel din: zahar, samburi de pin si fistic
Ingrediente: 4 linguri zahăr cate 2 linguri sâmburi de pin şi fistic 75 g
fructe de merişoare uscate 1 ananas 2-3 linguri alune caramelizate Mod
de preparare: încingeţi zahărul cu 2 linguri de apă, tocaţi sâmburii de
pin, fisticul şi merişoarele, apoi amestecaţi-le…
Read more »
Read more »
Miel Rogan Josh
7 March 2012
O
reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru,
usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii,
sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare,
menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul
gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite. Ingrediente:
75…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bagheta umpluta
7 March 2012
O
reteta de bagheta umpluta din: varza murata, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar si sare. Ingrediente: 1 varza
murata 1 ceapa 3 morcovi 1 legatura de patrunjel ulei sare piper pentru
aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50
ml ulei sare …
Read more »
Read more »
Saltimbocca
7 March 2012
O
reteta de saltimbocca din: snitele de porc, salvie, sunca de praga,
iarba de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc (a 160 g)
3 crenguţe salvie 8 felii şuncă de Praga 8 crenguţe iarbă de lămâie
sare piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de
bucătărie, apoi tăiaţi-o în…
Read more »
Read more »
Ardei capia umpluţi
7 March 2012
O
reteta de ardei capia umpluti din: ardei, sare, piper, branza de vaci,
lapte si menta. Ingrediente: 4 ardei graşi lungi sare piper 200 g brânză
dulce de vaci (sau capră) 2 linguri lapte 2 crenguţe de mentă Mod de
preparare: Tăiaţi ardeii cu un cuţit lung în jumătate şi pregătiţi-i.
Condimentaţi-i cu sare…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu pui si usturoi
7 March 2012
O
reteta de chiftelute cu pui si usturoi din: piept de pui, ulei de
masline, usturoi, pesmet si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui
100 ml ulei de masline 4 catei de usturoi 100 grame pesmet piper Mod
de preparare: Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu usturoiul tocat
si piperul. Taie pieptul…
Read more »
Read more »
Deserturi savuroase
7 March 2012
Va
prezentam o serie de Deserturi savuroase astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste Deserturi savuroase si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre! Prajitura spumoasa cu
vanilie, pe pat de biscuit O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe
pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane…
Read more »
Read more »
Varza cu sos alb
6 March 2012
O
reteta de varza cu sos alb din: varza, galbenusuri, parmezan, ciuperci,
sare, chimen, faina, galbenusuri, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1
varza dulce 2 galbenusuri 75 g parmezan cateva ciuperci din conserva
sare chimen pentru sos: 3 linguri faina 2 galbenusuri 1 lingura cu unt 1
cana cu lapte sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata din mere cu nuci
6 March 2012
O
reteta de salata din mere cu nuci din: mere, miez de nuca, fulgi de
ovaz, stafide, smantana si unt. Ingrediente: 2 mere 50 g miez de nuca 2
linguri fulgi de ovaz 40 g stafide fara seminte 2 linguri smantana o
lingura de unt Mod de preparare: Stafidele se spala si se lasa…
Read more »
Read more »
Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei
6 March 2012
O
reteta de somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei din: file de
somon, zahar, piper alb, sare de mare, coaja de lamaie, dovlecei, lamai,
lulei de masline, unt, zahar inflorescenta de anason si menta.
Ingrediente: 500 g file proaspat de somon 0 lingurita zahar o lingurita
piper alb boabe un varf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata
6 March 2012
O
reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun,
oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de
ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2
oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani chipsuri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu varza, telina si morcovi
6 March 2012
O
reteta de salata cu varza, telina si morcovi din: varza alba, telina,
morcovi, ceapa verde, maioneza fara ou si sare. Ingrediente: 1 varza
alba 1 telina 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 3 linguri cu maioneza
fara ou sare Mod de preparare: Taie varza fideluta, freac-o bine cu
sare si las-o cateva minute…
Read more »
Read more »
Steaks cu Martini
6 March 2012
O
reteta de steaks cu martini din: usturoi, busuioc, ulei de rapita,
martini, sare, piper si carne de vita. Ingrediente: 1 caţel de usturoi 3
crenguţe de busuioc 6 linguri ulei de rapiţă 2 linguri martini sec sare
piper 4 buc. de carne de vită (a 150 g) Mod de preparare: Curăţaţi
usturoiul, apoi tocaţi-l.…
Read more »
Read more »
Medalion de porc cu mere coapte
6 March 2012
O
reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert,
rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite
zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de
usturoi, zdrobit coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Batoane crocante cu mozzarella
6 March 2012
O
reteta batoane crocante cu mozzarella din: faina, pesmet, oua, lapte,
mozzarella si ulei. Ingrediente: 50 grame faina 200 grame pesmet 2 oua
10 ml lapte 450 grame mozzarellla taiata in fasii groase 200 ml ulei
Mod de preparare: Intr-un bol amesteca ouale si laptele. In boluri
separate pune faina si pesmetul. Tavaleste batoanele…
Read more »
Read more »
Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit
6 March 2012
O
reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt,
faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane de vanilie, oua, zahar,
zeamil si foi de gelatina. Ingrediente: pentru biscuit: 125 g + unt cat o
nuca 160 g faina 125 g zhar 60 g nuci pecan (sau obisnuite) 1 ou pentru
crema:…
Read more »
Read more »
Cartofi la grătar
6 March 2012
O
reteta de cartofi la gratar din: cartofi, sare, chili, patrunjel, ulei
si piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci (cca. 300 g) sare 1 chili roşu 2
crenguţe de pătrunjel 3 linguri ulei piper Mod de preparare: Spălaţi
cartofii, periaţi-i bine cu o perie sau un burete aspru, apoi fierbeţi-i
în apă cu sare cca.…
Read more »
Read more »
Crema de migdale cu visine
6 March 2012
O
reteta de crema de migdale cu visine din: visine, branza mascarpone,
pudra de migdale, zahar, ou, biscuiti, unt si zahar pudra. Ingrediente:
300 g visine decongelate 250 g branza mascarpone 80 g pudra de migdale
50 g zahar 1 ou 6-8 biscuiti cu unt, rotunzi 15 g unt 30 g zahar pudra,
foarte fin…
Read more »
Read more »
Legume la gratar
6 March 2012
O
reteta de legume la gratar din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel,
vanata, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet aromat, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi cate 1 ardei gras rosu si galben
1 dovlecel mediu 1 vanata mica cate 2 crengute de rozmarin si cimbru 8
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bezea cu portocale
6 March 2012
O
reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de
gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si
grand marnier. Ingrediente: 1 cochilie din bezea 2 portocale 400 g
zahăr pudră 6 foi de gelatină (6 x 2 g) 6 gălbenuşuri 1 baton de
vanilie 500 ml lapte 40 g zeamil…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu smochine
6 March 2012
O
reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine,
msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a
circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi
Tort cu vanilie si afine
6 March 2012
O
reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar,
lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar,
afine si gem. Ingrediente: umplutura: 1 pachet budincă de vanilie 2
linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat:
130 g unt 150 g…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor in stil indian
6 March 2012
O
reteta de miel la cuptor in stil indian din: carne de miel, lipii,
castravete, rosie, ceapa rosie, branza, boia, frunze de menta, iaurt,
ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, curcuma, sare, cumin si garam
masala. O versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si
marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente
Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Crema englezeasca de zahar ars
6 March 2012
O
reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar
pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2
oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de
vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o
lingurita suc de lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Soupe au pistou
6 March 2012
In
dialectul provensal, pistou înseamnă zdrobit. De asemenea, acesta este
numele unui sos foarte aromat care conţine busuioc, roşii, usturoi şi
ulei de mâsliine, toate zdrobite bine într-un mojar, formând o variantă
franţuzească a sosului pesto genovez.. Amestecat cu parmezan ras, pistou
se poate unge pe pâine sau se poate amesteca cu paste, dar cel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Tempura (video)
6 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos tempura, un preparat japonez
deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos
Tempura Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail cu piersica
6 March 2012
O
reteta delicioasa de cocktail cu piersica din: piersica si sampanie.
Ingrediente: 1 piersica mai mica si coapta sampanie Mod de preparare:
Intepam piersica cu furculita, o punem intr-un pahar de sampanie sau un
tip balon si turnam deasupra sampanie rece. Datorita bulele care iau
nastere la suprafata, piersica se va misca.
Read more »
Read more »
Budinca dulce de orez
6 March 2012
O
reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si
zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu
zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat Mod de
preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat.
Adauga laptele,…
Read more »
Read more »
Tartă crocantă
6 March 2012
O
reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar,
afine, pesmet si galbenus. Ingrediente: 300 g aluat congelat 300 ml
lapte 1 pachet budinca de vanilie 3 linguri zahar 600 g afine 3 linguri
pesmet 1 galbenus Mod de preparare: Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi
foile să se dezgheţe una…
Read more »
Read more »
Remoulade de telina
6 March 2012
Rădăcina
de ţelina nu este chiar cea mai populară dintre leguminoase, însă
tăiată în felii subţiri şi amestecată cu un sos picant de maioneză, este
perfectă pentru a face remoulade – o mancare clasică servită în
bistrourile franţuzeşti. După ce curăţaţi ţelina de stratul cioturos de
la suprafaţă, iese la iveală miezul ei alb, cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor
6 March 2012
O
reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare,
piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa
vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi Mod de
preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se
adauga usturoi zdrobit si…
Read more »
Read more »
Cazuela
6 March 2012
In
limba spaniolă cazuela înseamnă musaca sau tocăniţă de carne. In
America de Sud acesta este un fel de mâncare foarte cunoscut şi iubit,
ce include tot felul de ingrediente. Cazuela diferă foarte mult de la o
tară la alta. în Argentina, de exemplu, se face cazuela de cordero, în
care se pune carne de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu bere
6 March 2012
O
reteta simpla de cocktail cu bere din: bere blonda, sampanie si lamaie.
Ingrediente: 1 sticla bere blonda 1 sampanie o felie de lamaie Mod de
preparare: Turnam in acelasi timp sampanie rece si berea in doua pahare
mari si adaugam in fiecare cate o felie de lamaie.
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu oua
6 March 2012
O
reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei de masline,
chorizo, ardei iute, patrunjel verde, sare si oua. Ingrediente: 300 gr.
cartofi noi, taiati in bucati mari ulei de masline 40 gr. chorizo, taiat
in fasii 1 ardei iute rosu, taiat fin 1/2 legatura patrunjel verde sare
2 oua fierte moi …
Read more »
Read more »
Prajitura cu afine si lamaie
6 March 2012
O
reteta de prajitura cu afine si lamaie din: coaja de lamaie, zahar
pudra, zahar vanilinat, sare, unt, faina, galbenusuri, amidon, baton de
vanilie, suc de lamaie, vin alb, afine, frunze de menta si zahar candel.
Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 170 g zahar pudra 1 pachetel
zahar vanilinat sare 200 g unt…
Read more »
Read more »
Budinca dulce de dovleac
6 March 2012
O
reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de
branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de
copt si sare. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g mascarpone 100 g crema de
branza 4 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura cu unt 1/2 lingurita cu
scortisoara 2 pliculete…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu varza rosie si sfecla
6 March 2012
O
reteta de salata cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla
rosie, hrean, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 varza rosie 1
sfecla rosie 1 lingurita cu hrean ras 3 linguri cu ulei de masline 1
lingura cu otet sare Mod de preparare: Spala sfecla, inveleste-o in
folie de aluminiu…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu cascaval si ceapa
6 March 2012
O
reteta de rosii umplute cu cascaval si ceapa din: rosii, branza,
cascaval, busuioc, ceapa, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 5
rosii medii 1/2 canuta branza alba 5 linguri cascaval ras 1 lingurita
busuioc proaspat 1 ceapa taiata 2 cepe verzi mici, taiate 1/2 cana ulei
de masline Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si castane
6 March 2012
O
reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere,
castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua,
whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3
foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bine coapte 180 g castane la
conservă 60 g piure de…
Read more »
Read more »
Tocana de dovlecei cu pui
6 March 2012
O
reteta de tocana de dovlecei cu pui din: dovlecei, piept de pui,
cascaval si sare. Ingrediente: 8 dovlecei 1 piept de pui 200 g cascaval
ras sare Mod de preparare: Tai dovleceii felii si ii pui intr-o oala,
in care, in prealabil, ai pus ulei si un pahar cu apa. Tai pieptul de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu varza alba, adinva si sos alb
6 March 2012
O
reteta de salata de varza alba, andica si sos alb din: varza alba,
andiva, morcov, frunze de salata verde, frunze de varza rosie, mustar,
miere, ulei de masline, maioneza fara ou, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 varza alba 1 andiva 1 morcov cateva frunze de salata
verde cateva frunze de varza rosie…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kreplach
5 March 2012
Supa
de pasăre, cu nenumăratele ei variante, este un fel de bază în
gastronomia evreiască. Ea se serveşte la cina de Shabbat, dar se consumă
şi la alte sărbători. Datorită proprietăţilor curative, este cunoscută
drept penicilina evreiască. Intr-o bucătărie evreiască, în supa de pui
pot pluti tot felul de ingrediente, de la pufoasele găluşte de…
Read more »
Read more »
Bavareza cu caramel si turta dulce
5 March 2012
O
reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte
integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana.
Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte integral 10 gălbenuşuri 8 foi
de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smântână
lichidă, foarte rece Mod…
Read more »
Read more »
Legume in straturi
5 March 2012
O
reteta de legume in straturi din: oua, smantana, paine uscata, ardei
gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, bacon, sare, piper, oregano, patrunjel,
unt si pesmet. Ingrediente: 6 oua 300 g smantana 300 g de paine uscata 1
ardei gras 1 ceapa potrivita 1 dovlecel 2-3 ciuperci proaspete 150 g
bacon/sunca sare piper oregano patrunjel unt pesmet…
Read more »
Read more »
Vinete in lapte
5 March 2012
O
reteta de vinete in lapte din: vinete, lapte, unt, sare, piper si
zahar. Ingrediente: 4-5 vinete 1/2 l lapte 35 g unt sare piper 1
lingurita zahar Mod de preparare: Coci vinetele şi le cureţi de coajă.
Fierbi laptele şi, când dă în clocot, introduci vinetele tocate şi
laşi să fiarbă împreună. Amesteci…
Read more »
Read more »
Pui in stil englez
5 March 2012
O
reteta de pui in stil englez din: carne de pui, unt, ciuperci, ceapa,
ardei, lapte, amidon si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 100 g unt
200 g ciuperci proaspete 60 g ceapa 60 g ardei bulgaresc 500 g lapte 10 g
amidon sare Mod de preparare: Se spala carnea de pui,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de gaina
5 March 2012
O
reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei
rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.
Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu
1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii
patrunjel sare smantana (optional) Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Rondo
5 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Rondo din: lichior de piersici, votca,
piersica si vin spumant. Ingrediente: 3 cl lichior de piersici 1 cl
votca piersica vin spumant sec Mod de preparare: Intepam cu o
furculita piersica si o asezam intr-un pahar mare tip balon. Adaugam
votca si lichior si apoi turnam deasupra vin spumant…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de pastarnac (video)
5 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de pastarnac, un preparat
vegetarian absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
supa de pastarnac
Read more »
Read more »
Salata Piccadilly
5 March 2012
O
reteta de salata piccadilli din: cartofi, scrumbii sarate, ceapa,
porumb, ulei vegetal, mustar, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi
fierti fileul de la 2 scrumbii sarate 2 cepe 100 g porumb conservat 4
linguri ulei vegetal o lingurita mustar de masa frunze de patrunjel sare
Mod de preparare: Fileul de scrumbie se taie…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu parmezan si lamaie
5 March 2012
O
reteta de sparagnhel cu parmezan si lamaie din: sparanghel, ulei de
masline extravirgin, parmezan, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 450 gr sparanghel 2 linguri ulei de masline extravirgin 2
linguri parmezan ras 1 lingurita zeama de lamaie sare si piper negru
macinat Mod de preparare: Spala si curata bine sparanghelul,
eliminand…
Read more »
Read more »
Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras
5 March 2012
O
reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie
gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras
crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g
unt…
Read more »
Read more »
Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou
5 March 2012
O
reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina,
oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca,
rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g
faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g
zahar tos 4 linguri…
Read more »
Read more »
Mix de legume umplute
5 March 2012
O
reteta de mix de legume umplute din: ardei verzi, gulii, frunze de tei,
dovlecel, ciuperci, orez, sare, piper, cimbru, boia, marar, patrunjel,
bulion, oua si ceapa. Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 10 frunze de
tei 1 dovlecel 300 g ciuperci 250 g orez sare piper cim
Paste cu portocale şi chiftele
5 March 2012
O
reteta de paste cu portocale si chiftele din: portocala, maghiran,
ceapa, ou, carne tocata de vita, pemset, sare, piper, ulei de masline,
paste, seminte de dovleac si unt. Ingrediente: 1 portocala 6 crengute
maghiran 1 ceapa 1 ou 500 g carne tocata de vita 3 linguri pesmet sare
piper 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tort de trufe
5 March 2012
O
reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de
cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de
portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: 8
oua 225 g zahar pudra 200 g faina de grau 25 g praf de cacao 1,2 l
frisca (cu continut minim…
Read more »
Read more »
Budinca de carne de Yorkshir
5 March 2012
O
reteta de budinca de yorkshir din: carnaciori, faina de grau, lapte,
oua, ceapa, usturoi, unt, ulei vegetal, rozmarin, magheran, piper si
sare. Ingrediente: 8 carnaciori 120 g faina de grau 300 ml lapte 3 oua 2
cepe 3 catei de usturoi 50 g unt ulei vegetal 2-3 fire de rozmarin
magheran piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Ruladă de miel cu smochine şi kumquat
5 March 2012
O
reteta de rulada de miel cu smochine si kumaquat din: usturoi, busuioc,
patrunjel, sare, piper, ceafa de miel, nucsoara, rozmarin, ulei de
masline, smochine, portocale, samburi, vin alb sec si bulion de pui.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri busuioc proaspat, tocat 2
linguri patrunjel proaspat, tocat Sare si piper negru 1 kg…
Read more »
Read more »
Canneloni la cuptor
5 March 2012
O
reteta de canneloni la cuptor din: usturoi, morcov, praz, ulei de
masline, rosii uscate, sare, piper, canneloni, ceapa, margarina, faina,
lapte, smantana, nucsoara si branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1
morcov 1 fir de praz 1 lingură ulei de măsline roşii uscate sare piper
12 canneloni 1 ceapă 30 g margarină 30 g…
Read more »
Read more »
Supa Ajiaco
5 March 2012
Mâncarea
naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea
este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine
cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota.
Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui
într-o zeamă aromatizată cu ceapă, usturoi…
Read more »
Read more »
Cocktail Country Glory
5 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Country Glory din: lichior de piersici,
rachiu de piersici, vin spumant si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl
lichior de piersici 1 cl rachiu de fructe vin spumant sec coaja de
lamaie Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si rachiul de fructe
intr-o cupa de sampanie si completam cu…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu praz
5 March 2012
O
reteta delicioasa de salata de paste cu: vanata, ulei de masline,
rosii, praz, piper. Ingrediente: 100 g paste cu formă de tub o vânătă 50
ml ulei de măsline 2 roşii 1/2 fir de praz piper după gust Mod de
preparare: In apa clocotită şi puţin sărată, se răstoarnă pastele să
fiarbă. Intre timp,…
Read more »
Read more »
Bibilica fripta cu curry si banane gratinate
5 March 2012
O
reteta de bibilica fripta cu curry si banane gratinate din: bibilica,
supa de pasare, branza de vaci, curry mild, unt, ulei, branza mimolette,
banane, lapte de cocos, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1
bibilica un cub concentrat de supa de pasare 1 lingur curry mild 120 g
branza de vaci grasa foarte proaspata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Minitarte
5 March 2012
O
reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie,
frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat:
100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie
pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot
Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul pana…
Read more »
Read more »
Tocana haiduceasca cu carne de vita
5 March 2012
O
reteta delicioasa de tocana haiduceasca din:pulpa de vita, ceapa,
rosii, ardei gras, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia
iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4
cepe 2-3 roşii 1 ardei gras 100 ml suc de roşii 4-5 căţei de usturoi 1
ardei iute 1 pahar cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de broccoli
5 March 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras,
fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie,
sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un
sfert de ţelină doi ardei graşi roşii un ardei gras verde 500 g broccoli
un fenicul o ceapă roşie 400 g varză creaţă 3 roşii…
Read more »
Read more »
Crap cu ardei iute
5 March 2012
O
reteta delicioasa de crap cu: rosii, ardei iute, ceapa, morcov,
usturoi, pasta de tomate, vin alb, faina, lamaie, ulei, sare.
Ingrediente: 700 g crap eviscerat 6-7 roşii 1 ardei iute 2 cepe 1 morcov
6 căţei de usturoi 3 linguri cu pastă de tomate 1 pahar cu vin alb sec 1
lingură cu făină…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de legume
5 March 2012
O
reteta delicioasa de supa de legume, morcovi, ceapa verde, radacina de
patrunjel, telina, cartofi, dovlecel, patrunjel, unt, sare. Ingrediente:
2-3 morcovi 1 legătură de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină
2-3 cartofi 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel 2 linguri cu unt sare Mod
de preparare: Taie ceapa mărunt şi pune-o la…
Read more »
Read more »
Friptura din piept de rata
5 March 2012
O
reteta delicioasa de friptura de rata, suc de portocale, ghimbir,
miere, supa de pui, sos de soia, unt, ardei copt, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 1/2 cană cu suc de portocală 1 piept de rata 1 linguriţă cu
ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 cănă cu supă de pui 3/4 cană cu sos
de…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu mere
5 March 2012
O
salata delicioasa cu: salata verde, carne de pui, mere, morcov,
maioneza, sare. Ingrediente: o salată 100 g carne de pui fiartă 2 mere 1
morcov o linguriţă maioneză sare Mod de preparare: Se spală salata, se
taie, apoi se pune într-un castron. Carnea de pui se feliază mărunt,
apoi se rad morcovul şi merele.…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de roşii
5 March 2012
O
reteta de paste cu sos de rosii din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
pasta de rosii, supa, rosii, sare, piper, spaghete si busuioc.
Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2
linguri pastă de roşii 500 g roşii bucăţi (cutie) 250 ml supă sare piper
500 g spaghete 4…
Read more »
Read more »
Salata cu urda si scortisoara
5 March 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, morcov, rosii, urda,
scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: o
salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scorţişoară 150 g
parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare Mod de preparare: Se
spală salata, se scurge şi se taie, se curăţă…
Read more »
Read more »
Gratin de macaroane cu langusta
5 March 2012
O
reteta de gratin de macaroane cu langusta din: macaroane, languste,
sos, smantana, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 250 g
macaroane 2 cozi de languste crude (congelate) 2 pliculeţe sos pentru
crustacee, congelat (tip Picard) 100 ml smântână lichidă 75 g parmezan
ras 20 g unt sare piper măcinat proaspăt Mod de preparare: Preîncălziţi…
Read more »
Read more »
Lasagna cu parmezan si cimbru
5 March 2012
O
reteta de lasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei,
fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper
si foi de lasagna. Ingrediente: 3 morcovi 1 fir de praz 2 dovlecei 1
fenicul 250 ml supă 50 g unt 50 g făină 400 ml lapte 200 g brânză pentru
pizza 100…
Read more »
Read more »
Salata din cartofi cu scrumbie
4 March 2012
O
reteta de salata din cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, mar,
castravete, ceapa, capere, ulei vegetal, otet diluat, mustar, patrunjel,
piper si sare. Ingrediente: 300 g scrumbie sarata 5 cartofi fierti un
mar un castravete 1/2 ceapa 2 linguri capere 4 linguri ulei vegetal o
lingura otet diluat (3%) o lingurita mustar frunze de…
Read more »
Read more »
Tort victorian clasic
4 March 2012
O
reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de
copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita
praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g zahar…
Read more »
Read more »
Cotlet de berbecut cu cartofi aerati
4 March 2012
O
reteta de cotlet de berbeut cu cartofi aerati din: cotlet de berbecut,
cartofi, hasme, ciuperci, zeama, vin de desert, unt, ulei de masline,
ulei vegetal, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de
cotlet de berbecut cu os 6 cartofi 6 hasme 6 ciuperci champignon cate
300 ml zeama din carne de…
Read more »
Read more »
File de porc condimentat
4 March 2012
O
reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late,
sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file
de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
chilii 50 g roşii piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o
pe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu biscuiti
4 March 2012
O
reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema
caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra.
Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g
biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra Mod de
preparare: Intr-un castron se mixeaza crema de branza cu crema caramel
si…
Read more »
Read more »
Pizza cu spaghete
4 March 2012
O
reteta de pizza cu spaghete din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, branza
dulce de vaci, piper, nucsoara, branza, rosii cherry, suc de rosii,
ketchup, sos tabasco, sunca si rucola. Ingrediente: 250 g spaghete sare 1
ceapă 1 căţel de usturoi 125 g brânză dulce de vaci 3 ouă 8 linguri
brânză fărâmiţată piper nucşoară rasă…
Read more »
Read more »
Supa crema din salata creata
4 March 2012
O
reteta de supa crema din salata creata din: cartofi, ceapa, zeama de
legume, salata creata, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 300 g
cartofi ceapa 1,5 l zeama de legume 160 g salata creata 2 lingurite ulei
de masline 4 linguri smantana Mod de preparare: Ceapa taiata marunt
se caleste in ulei intr-o…
Read more »
Read more »
Budinca de mere
4 March 2012
O
reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de
lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara,
cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g
stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g
grasime vegetala o lingurita praf…
Read more »
Read more »
Cocktail Shaft
4 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Shaft din: aperol, gin, vin spumant sec si
portocala. Ingrediente: 3 cl Aperol 3 cl gin vin spumant sec jumatate de
felie de portocala Mod de preparare: Turnam Aperolul si ginul peste
gheata, intr-un pahar pentru bauturi lungi, si completam cu vin spumant
rece. Pe marginea paharului asezam o…
Read more »
Read more »
Turnedou Rossini
4 March 2012
O
reteta de turnedou Rossini din: carne de vitel, foie gras, paine, coaja
de truge, vin madeira, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 felii carne
de vitel, de circa 130 g fiecare (muschi sau antricot) 300 g foie gras
semipreparat 6 felii paine pentru sendvis 20 g coaja de trufe 4 linguri
vin Madeira 80…
Read more »
Read more »
Budinca de morcovi
4 March 2012
O
reteta de budinca de morcovi din: cartofi, carne tocata de vaca,
morcovi, smantana, branza cedar, unt, ulei, sos worcestershire, sare si
piper. Ingrediente: 750 g cartofi 400 g carne tocata de vaca 750 g
morcovi 200 ml smantana grasa 100 g branza cedar 25 g unt 2 linguri cu
ulei 1 lingurita cu sos…
Read more »
Read more »
Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop
4 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in
sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine,
scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g
unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2
galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca lichida…
Read more »
Read more »
Cocktail Apricot
4 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Apricot din: arpicot brandy, zeama de lamaie,
rachiu si sampanie. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de
lamaie 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie Mod de preparare: Lichiorul,
zeama de lamaie si rachiul se mixeaza in shaker, se toarna paha
Carne de vita in cidru
4 March 2012
O
reteta de carne de vita in cidru din: piept de vita, unt, morcovi,
usturoi, rosii, cidru sec, ceapa verde, cimbrisor, foid e dafin, piper
si sare. Ingrediente: 450 g piept de vita 2 linguri unt 4 morcovi un
catel de usturoi 3 rosii 600 ml cidru sec ceapa verde cimbrisor uscat
foid de afin…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise
4 March 2012
O
reteta de miel la cuptor umplut cu porumb si caise din: ceafa de miel,
sare, piper, caise uscate, pesmet, boabe de porumb, chives, albus si
mustar de dijon. Ingrediente: 700 g ceafa de miel, dezosata Sare si
piper negru 75 g caise uscate 125 g pesmet din paine integrala 175 g
boabe de porumb,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara musaca vegetariana (video)
4 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara musaca vegetariana, un preparat
deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara musaca
vegetariana Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata cu cascaval si usturoi
4 March 2012
O
reteta de salata cu cascaval si usturoi din: cascaval, usturoi, oua,
ridichi, mazare, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 80 g
cascaval tare 2 catei de usturoi 2 oua fierte 4 ridichii de luna 50 g
mazare verde conservata 2 linguri maioneza frunze de patrunjel piper
negru macinat sare Mod de preparare: Cascavalul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra
4 March 2012
O
reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de
vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati
vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu
sare de mare Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza
si se pune intr-o tava potrivita. Se…
Read more »
Read more »
Paste cu brânză dulce
4 March 2012
O
reteta de paste cu branza dulce din: paste, sare, ceapa, ardei gras,
rosii, arpagic, ulei de masline, crema de branza si piper. Ingrediente:
500 g paste subţiri sare 2 cepe 2 ardei graşi roşii 3 roşii 1/2 legătură
arpagic 2 linguri ulei de măsline 300 g cremă de brânză piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supa Samgyetang
4 March 2012
Cu
siguranţă orice ţară are câteva simboluri culinare, iar printre acestea
se numără, de regulă, şi o supă de pasăre specifică. In Coreea, de
pildă, aceasta este samgyetang. Samgyetang mai este cunoscută sub numele
de supă de pui cu ginseng. Pentru prepararea ei se foloseşte un pui
foarte tânăr, întreg, preferabil de cinci până la…
Read more »
Read more »
Saint – Jacques A La Coque
4 March 2012
O
reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov,
galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper.
Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de
cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1
galbenus 30 g unt…
Read more »
Read more »
Supa finalndeza
4 March 2012
O
reteta de supa finlandeza din: fasole verde, ceapa, cartofi, conopida,
morcov, spanac, unt, lapte, faina, patrunjel verde, apa, sare si piper.
Ingrediente: 200 g fasole verde 1 ceapa 2 cartofi 1 conopida mica 1
morcov 200 g spanac 100 g unt 1 l lapte 1 lingura faina 1 legatura
patrunjel verde 1,5 l de…
Read more »
Read more »
Budinca de ceapa si sunca
4 March 2012
O
reteta de budinca de ceapa si sunca din: cartofi, sunca afumata, ceapa,
ardei gras, smantana, feta, oua, ulei de masline, pesmet si sare.
Ingrediente: 300 g cartofi 300 g sunca afumata 3 cepe mari 1 dovlecel 1
ardie gras 200 g smantana 200 g feta 2 oua 2-3 linguri cu ulei de
masline pesmet…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fructe si brânză
4 March 2012
O
reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare,
zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de
lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura.
Ingrediente: blat: 200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare
2 linguri zahăr 100 g unt rece 1…
Read more »
Read more »
Supa de oua
4 March 2012
Supa
de pui joacă un rol esenţial în bucătăria chinezeasca. Ea este folosită
atât ca bază pentru sosuri. cât şi pentru a prepara orice supă, de la
modesta wonton şi până la luxoasa supă din cuiburi de pasăre. Una dintre
supele de pui cel mai uşor de facut din repertoriul gastronomic
chinezesc este supa de…
Read more »
Read more »
Penne cu ratatouille
4 March 2012
O
reteta de penne cu ratatouille din: penne, sare, vanata, dovlecel,
ardei gras, ceapa, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente 500 g
penne sare 1 vanata medie 1 dovlecel mare 1 arde gras rosu mic 1 ardei
gras galben mic 1 ceapa 3 linguri ulei de masline piper 100 g parmezan
Mod de…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu ton
4 March 2012
O
reteta de rigatoni cu ton din: paste rigatoni, ton, mazare, smantana,
feta, cascaval, usturoi, unt si ulei de masline. Ingrediente: 500 g
paste rigatoni (tuburi) 2 cutii cu ton bucati in suc propriu 1 cutie
mica de mazare 200 g smantana pentru gatit 150 g feta 50 g cascaval ras
2-3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Budinca de ciocolata
4 March 2012
O
reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau,
frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat
de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2
linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o
lingura…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita cu legume la cuptor
4 March 2012
O
reteta de muschiult de vita cu legume la cuptor din: muschi de vita,
ulei vegetal, paprica, mustar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 1 kg
muschiulet de vita 4 linguri ulei vegetal 2 linguri paprica uscata 3
linguri mustar o lingurita usturoi tocat 1/2 lingurita piper negru
macinat sare Mod de preparare: Muschiuletul se…
Read more »
Read more »
Aperitiv englez
4 March 2012
O
reteta de aperitiv englez din: carne afumata, morcov, ciuperci,
castravete, broccoli, masline, marar, patrunjel, pasta de tomate, zahar,
ulei vegetal, mustar, sare si piper. Ingrediente: 100 g carne afumata 1
morcov 50 g ciuperci marinate un castravete murat 2 buchetele broccoli
marinat 5 masline frunzulite de marar si patrunjel pentru amestecul de
condimente: 2…
Read more »
Read more »
Budinca de dovlecei
4 March 2012
O
reteta de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, smantana, parmezan,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei subtiri 5 oua 2
linguri cu smantana 3 linguri cu parmezan 2 linguri cu ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Spala dovleceii in coaja si sterge-i cu
un prosop de hartie. Feliaza-l…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cafea
4 March 2012
O
reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf
de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1
cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt
pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri
cacao 5…
Read more »
Read more »
Sufleu picant cu macaroane şi mazăre
4 March 2012
O
reteta de sufleu picant cu macaroane si mazare din: macaroane, sare,
mazare, bacon, unt, parmezan si gouda. Ingrediente: 500 g macaroane sare
200 g mazare tucata 200 g mazare obisnuita 100 g bacon 1 lingura unt
cate 50 g parmezan ras si gouda Mod de preparare: Fierbeţi macaroanele
în apă cu sare, conform…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu orez
3 March 2012
O
reteta de carne de porc cu orez din: carne d eporc, ceapa, morcovi,
ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai
groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se spala, se
curata…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zulufi de lamaie
3 March 2012
O
reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu
agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar
pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g
zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja
rasa…
Read more »
Read more »
Salata belgiana cu andive
3 March 2012
O
reteta de salata belgiana cu andive din: andive, telina, maioneza,
pere, boia dulce, sare, ulei, faina, mustar, zeama de lamaie si
condimente. Ingrediente: 250 g andive 2 telina 4 linguri maioneza 2 pere
un varf cutit boia dulce sare pentru maioneza: 40 ml ulei 1 lingura cu
varf faina 150-200 ml apa calda 2…
Read more »
Read more »
Ciorba picanta de legume
3 March 2012
O
reteta de ciorba picanta de legume din: ulei, ceapa rosie, fasole
rosie, morcov, telina, usturoi, chilli, piper si supa de zarzavat.
Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 20 g fasole rosie boabe 1
morcov 1 telina 2 catei de usturoi un praf de chilli sau 1 ardei iute un
praf de piper 1…
Read more »
Read more »
Peste cu verdeturi
3 March 2012
O
reteta de peste cu verdeturi din: peste, ulei, pasta de tomate, rosii,
cartofi, ardei grasi, ceapa, vin alb, marar, patrunjel verde, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste (hering, cod, crap) 150 ml ulei 3
linguri pasta de tomate 3 rosii 500 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa
mare 50 ml vin…
Read more »
Read more »
Berbecut cu legume
3 March 2012
O
reteta de berbecut cu legume din: berbecut, ceapa, mazare, prag de
maghiran, margarina, faina, sare si boia dulce. Ingrediente: 2-3 felii
de berbecut 1 ceapa 1 ceasca mazare (din conserva sau congelata) 1/4 l
zeama in care a fiert mazarea 1 lingurita praf de maghiran 1 lingura
margarina sau ulei 1 lingura faina sare…
Read more »
Read more »
Budinca cu nuci si curmale
3 March 2012
O
reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate,
curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de
cacao, lapte si unt. Ingrediente: cate 4 linguri de caju, nuci, fructe
confiate si curmale 2 galbenusuri 4 albusuri 4 linguri zahar pudra 6
linguri faina de grau 2 linguri praf de cacao…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa Buseca
3 March 2012
O
reteta de supa Buseca din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa,
morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov
3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1
frunza de dafin patrunjel…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #5
3 March 2012
Daca
vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o
saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend.
Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail cu sampanie si
Curacao O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin,
curacao, nectar de maracuja, sampanie si…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu chimen indian
3 March 2012
Morcovii
dulci se potrivesc cu aroma robustă a chimenului indian, această
îmbinare fericită de arome regăsindu-se în multe salate, din Maroc şi
până în Liban. Salatele cu morcovi şi chimen au o culoare intensă,
portocalie. Aceste aperitive se servesc la temperatura camerei şi sunt
foarte populare în sudul bazinului mediteraneean. Toate salatele de
morcovi şi…
Read more »
Read more »
Curry de langusta
3 March 2012
O
reteta de curry de langusta din: langusta, ceapa, ananas, lapte de
cocos, iaurt, mil curry, ulei, coriandru, sare si piper. Curry (mild
curry): amestec obţinut din condimente şi plante aromatice măcinate
foarte fin (poate conţine şi peste 40 de ingrediente), putând fi
preparat în diverse grade de aromă sau iuţeală. în general, cel clasic…
Read more »
Read more »
Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie
3 March 2012
O
reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar
fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100
g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie
stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin
branza…
Read more »
Read more »
Miel fiert cu sos de verdeturi si capere
3 March 2012
O
reteta de miel fiert cu sos de verdeturi si capere din: pulpa de miel,
frunze de dafin, cuisoare, morcov, ceapa, boabe de piper, menta,
patrunjel, coaja si suc de portocale, ulei de masline, capere, mustar de
dijon, usturoi, sare, piper si frunze de dafin.
Briose cu portocale glasate
3 March 2012
O
reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt,
zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala
glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g
de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar
fin 3 oua…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Broccoli gratinat
3 March 2012
O
reteta de broccoli gratinat din: broccoli, cartofi, oua, branza cedar,
ceapa, ulei, piper alb, oregano, unt, gris si sare. Ingrediente: 500 g
broccoli 2-3 cartofi fierti 8 oua 200 g branza cedar 1 ceapa alba 1
lingura ulei 1/2 lingurita cu piper alb 1/2 lingurita cu oregano unt
gris sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de oua si ciuperci
3 March 2012
O
reteta de budinca de oua si ciuperci din: ciuperci, oua, albusuri,
branza cedar, ceapa, rosii uscate, ardei iute, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 5 ciuperci proaspete 2 oua 5 albusuri 150 g branza cedar 1
ceapa 1 lingura cu rosii uscate 1/2 ardei iute 1/2 lingurita cu sare 1/4
lingurita cu piper 1 lingura…
Read more »
Read more »
Napolitane cu cremă de rahat
3 March 2012
O
reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar
colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg
rahat colorat 1 lamaie 100 g unt Mod de preparare: Se trece rahatul
prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat.
Pasta se pune…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa (video)
3 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa, un
preparat vegetarian delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
supa frantuzeasca de ceapa
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #4
3 March 2012
Va
invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in
familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt
idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia
noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Supa crema cu
crutoane O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa,…
Read more »
Read more »
Salata engleza
3 March 2012
O
reteta de salata engleza din: file de pui, ciuperci, castraveti,
maioneza, mustar, ridichi de luna, telina, frunze de salata si sare.
Ingrediente: 300 g file de pui 100 g ciuperci fierte 2 castraveti 125 g
maioneza 2 lingurite mustar de masa 2 legatura ridichii de luna telina
frunze de salata sare Mod de…
Read more »
Read more »
Caldo verde
3 March 2012
Caldo
verde este o supă simplă, dar sintetizează tot ce are mai bun
gastronomia ţărănească portugheză. In general, pentru a pregăti această
supă, toată lumea foloseşte cam aceeaşi reţetă. De altfel, este atât de
simplă, încât şi un novice într-ale gătitului o poate învăţa. La început
se căleşte ceapa împreună cu usturoiul în puţin ulei…
Read more »
Read more »
Crema de lamaie
3 March 2012
O
reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si
zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite
120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin Mod de preparare: Coaja
rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun la…
Read more »
Read more »
Iepure cu vin si arpagic
3 March 2012
O
reteta de iepure cu vin si arpagic din: spinari de iepre, ficati,
inimi, sange de iepure, slanina, arpagic, bureti, unt, smantana,
usturoi, zahar, vin rosu, morcov, ceapa, usturoi, cimbru, dafin,
patrunjel, ienupar, sare si piper. Ingrediente: spinarile de la 2 iepuri
+ ficatii si inimile 100 ml sange de iepure 100 g slanina afumata…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita la cuptor cu budinca
3 March 2012
O
reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita,
ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne
de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare pentru budinca: un
pahar faina de grau 3 oua 500 g lapte Mod de preparare: Se pune carnea
intreaga…
Read more »
Read more »
Tort cu brânză
3 March 2012
O
reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura,
afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni
Ingrediente: aluat fraged: 125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat:
4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură: 10 foiţe gelatină 250 g
zmeură 375…
Read more »
Read more »
File de berbecuţ cu legume
3 March 2012
O
reteta de file de berbecut cu legume din: ceapa, ciuperci, untura,
sare, chimen, carne de berbec, carne de porc, ou, usturoi, piper, pesmet
si grasime. Ingrediente: 1 ceapă de mărime medie 100 g ciuperci
proaspete 1 lingură untură sare chimen măcinat 250 g carne de berbec 150
g carne de porc 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Salată în straturi
3 March 2012
O
reteta de salata in straturi din: oua, sparanghel verde, sare, rosii
cherry, ceapa verde, gouda, gogosari, ulei de masline, otet balsamic
alb, piper, paine si capere. Ingrediente: 3 ouă 250 g sparanghel verde
sare 250 g roşii cherry 4 cepe verzi 200 g gouda 1 borcan gogoşari (370
ml) 6 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tajine de porumbei si curmale
3 March 2012
O
reteta de tajine de porumbei si curmale din: 4 porumbei, curmale,
usturoi, ceapa, unt, grand marnier, coriandru, chimen, scortisoara,
ghimber, miere, seminte de susan, sare si piper. ‘Tajine sau tagine este
denumirea generică a unor feluri de mâncare nord-africane, preparate
într-un vas numit tajne. Ingrediente: 4 porumbei pregatiti pentru gatit
16 curmale moi 2…
Read more »
Read more »
File de miel glasat cu sos de iaurt
3 March 2012
O
reteta de file de miel glasat cu sos de iaurt din: catofi, fasole
verde, file de miel, boabe de mustar, zahar brun, rosii, miere, mustar
de dijon, iaurt degresat, capere, busuioc, menta, patrunjel, otet de vin
rosu, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi noi, mici, taiati pe
lung in jumatati 250 g fasole…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume coapte cu năut
3 March 2012
O
reteta de mancare de legume coapte cu naut din: dovleac, conopida,
pastarnac, ulei de masline, seminte de chimion, ardei iute, naut, iaurt
dietetic, patrunjel si coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic de
placinta, tocat in bucatele 1 conopida, desfacut in buchetele 2
pastarnaci mari, taiati in sferturi pe lungime ulei de masline 1
lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Supa de pastarnac cu patrunjel
3 March 2012
O
reteta de supa de pastarnac cu patrunjel din: ulei de masline, ceapa,
pastarnac, frunze de dafin, lapte, supa de legume, patrunjel si
smantana. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin
700 g de pastarnac, taiat bucati mari 3 frunze de dafin 400 ml de lapte
400 ml supa de legume pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure
3 March 2012
O
reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare,
unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar,
fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1
praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping: 500 g brânză dulce
250 g…
Read more »
Read more »
Rucola cu frigărui de carnaţi
3 March 2012
O
reteta de rucola cu frigarui de carnati din: rucola, ciuperci, ardei
grasi, rosii, carnati, sunca afumata, cimbru, ulei de masline, ceapa,
otet din vin alb, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 g rucola 200
g ciuperci champignon 2 ardei graşi roşii 250 g roşii 4 carnaţi (a 100
g) 100 g şuncă afumată 4…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de alune
2 March 2012
O
reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt,
zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si
alune. Ingrediente: aluat: 200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt
100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură: 2 albuşuri de
ou 100…
Read more »
Read more »
Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi
2 March 2012
O
reteta de gulie la cuptor, cu mazare si morcovi din: gulii, morcovi,
zahar, mazare, oua, branza, hasmatuchi, arpagic, sare, piper, smantana
si supa. Ingrediente: 8 gulii 200 g morcovi 1 lingură de zahăr 200 g
mazăre congelată 2 ouă 50 g brânză rasă 1 legătură hasmaţuchi 1/2
legătură arpagic sare piper 250 ml smântână…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi
2 March 2012
O
reteta de budinca de cartofi din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt,
pesmet, lapte, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4
cartofi medii 100 g branza maruntita 2 gulii 3-4 catei de usturoi 2
linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smantana sare piper
nucsoara Mod de preparare: Fierbe pentru…
Read more »
Read more »
Miel fript cu sos de fasole neagra
2 March 2012
O
reteta de miel fript cu sos de fasole neagra din: boabe de fasole
neagra, carne de miel, ulei de nuca, morcovi, esalote, ardei iute,
usturoi, ghimbir, ciuperci, sos de soia, piure de rosii, bulion de miel
si coriandru. Ingrediente: 3 linguri boabe de fasole neagra sau linguri
sos de fasole neagra gata preparat 400…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema cu crutoane
2 March 2012
O
reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac,
ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt.
Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu
3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru
crutoane: paine toast unt…
Read more »
Read more »
Salata din ficat de vita
2 March 2012
O
reteta de salata din ficat de vita din: ficat de vita, ciuperci, ceapa
verde, morcov, oua, unt, maioneza, patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 200 g ficat de vita prajit 100 g ciuperci fierte un fir de
ceapa verde un mrocov 2 oua fierte 2 linguri unt topit 3 linguri
maioneza frunze de patrunjel piper…
Read more »
Read more »
Budinca engleza
2 March 2012
O
reteta de budinca engleza din: oua, migdale, fructe confiate, fruce din
dulceata, biscuiti, coniac, rom, unt, alcool, otet, margarina, pesmet,
zahar cubic si zahar. Ingrediente: 4 oua 140 g migdale o lingura fructe
confiate 2 linguri fructe din dulceata, taiate 100 g biscuiti
sfaramiciosi un paharel coniac un paharel rom 2 linguri unt o…
Read more »
Read more »
Graten cu paste si vinete
2 March 2012
O
reteta de graten cu paste si vinete din: vinete, carne tocata, rosii,
paste tuburi, oua, branza feta, ceapa, usturoi, parmezan, oregano, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivite 300 g carne tocata 100 g
rosii decojite tocate 200 g paste tuburi 5 oua 200 g branza feta
sfaramata 1 ceapa mare 3 catei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă ţărănească de miel şi legume
2 March 2012
O
reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel,
morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru,
mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat.
Ingrediente: 500 g carne de miel, macra 400 g morcovi, taiati rondele
groase 225 g telina, taiata bucati mari 450 g praz, taiat…
Read more »
Read more »
Carne in aluat
2 March 2012
O
reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde,
morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de
masline, piper si sare. Ingrediente: foitaj dospit – 300 g file de vita –
800 g un fir de ceapa verde 2 morcovi telina – 4 fire o radacina de
pastarnac rosii conservate…
Read more »
Read more »
Peste in foitaj
2 March 2012
O
reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme,
patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute.
Ingrediente: 1 lavrac de 1,5 kg 500 g foitaj 250 g spanac proaspăt 2
haşme 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 20 g unt un gălbenuş
sare piper pentru sos: 2…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smantana
2 March 2012
O
reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare,
piper, smantana, faina si suc de lamaie. Ingrediente: 800 g fasole
verde păstăi 1 ceapă mare 40 g unt sare piper 250 ml smântână 30 g făină
oţet sau suc de lămâie (după gust) Mod de preparare: Se spală fasolea
verde. Se…
Read more »
Read more »
Frittata cu spanac si ceapa
2 March 2012
O
reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa,
cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 6 oua
20 ml lapte 200 g spanac 1 ceapa mare 200 g cascaval 50 g parmezan 2
catei de usturoi sare piper alb ulei Mod de preparare