Retete usoare:
Ficat in sos tomat
14 December 2012
O
reteta delicioasa de ficat de vita cu: ceapa, rosii, arde iute, cepa
verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg de ficat de vită 3 cepe 3
roşii 3 ardei iuţi 3 cepe verzi 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare piper Mod de preparare: Spălaţi ficatul, tăiaţi-l în cuburi de
aproximativ 2 cm.…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de vită
14 December 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, frunza de dafin,
ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, apa, unt, ou, faina, sare, piper,
ulei, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de vită o frunză de dafin 500 g
ciuperci două cepe doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 400 g paste
spiralate 500…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale
14 December 2012
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz,
orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat. Ingrediente:
250 g unt 250 g zahăr tos două ouă 500 g fulgi de ovăz 375 g orez
expandat 250 g făină o linguriţă cu praf de copt un sfert de linguriţă
cu…
Read more »
Read more »
Tortellini cu spanac şi sos
14 December 2012
O
reteta delicioasa de tortellini cu: faina, sare, oua, branza de vaci,
spanac, broccoli, ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, ulei de
masline, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 400 g făină o
linguriţă cu sare două ouă 100 g brânză de vaci 200 g spanac 100 g
broccoli două cepe roşii 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Macrou proaspat
13 December 2012
Macroul
este un peşte foarte special, care se găseşte din abundenţă pe coastele
nordice ale continentului european, precum şi în Marea Mediterană.
Poate fi uşor recunoscut datorită pielii de culoare argintie, având pe
spate o nuanţă de albastru-verzui. în lunile de iarnă aceşti peşti se
adună în bancuri mari şi se apropie de ţărm, fiind…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati afumati
13 December 2012
Ciorba
cu carnati afumati din: carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel,
zeama de varza acra, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 800 g carnati afumati 2 cepe mari 2 morcovi 1 radacina de
patrunjel 500 ml zeama de varza acra 1 lingura faina 2 linguri smantana
100 ml ulei 1 legatura cimbru sare piper…
Read more »
Read more »
Salată de orez, linte şi conopidă
13 December 2012
O
reteta savuroasa de Salată de orez, linte şi conopidă din: conopida,
ulei de masline, boia, orez, linte, stafide, patrunjel, frunze de menta,
coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb.
Ingrediente: 1 kg de conopidă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de
boia 300 g amestec de orez…
Read more »
Read more »
Ruladă cu carne de porc si slanina
13 December 2012
Ruladă
cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte,
ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper
si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 g slănină 1 felie de pâine
50 ml lapte 2 cepe 6 lingurițe ulei 4 linguri făină 2 ouă 1 legătură
verdeață 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac, parmezan si ricotta
13 December 2012
Placinta
cu spanac, parmezan si ricotta din: unt, ulei de masline, ceapa,
spanac, nucsoara, ricotta, galbenusuri, parmezan, aluat, faina si ou.
Ingrediente: 50 g unt 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 1
kg spanac 1/2 lingurita de nucsoara macinata 500 g ricotta 2 galbenusuri
85 g de parmezan, ras 750 g aluat…
Read more »
Read more »
Mazare cu fleica de porc
13 December 2012
Mazare
cu fleica de porc din: mazare, fleica de porc, morcov, ceapa, boia de
ardei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare congelata 700 g
fleica de porc 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 lingura boia de ardei dulce 1
legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi fleica în bucăţi
potrivite…
Read more »
Read more »
Placinta cu tofu
13 December 2012
Placinta
cu tofu din: foi de palcinta, tofu, zahar, margarina, cascaval vegetal
si lapte de soia. Ingrediente: 400 g foi de palcinta 600 g tofu 100 g
zahar 100 g stafide 100 g margarina 200 g cascaval vegetal 50 ml lapte
de soia Dod de preparare: Dati tofu pe răzătoarea mare, adăugaţi
laptele de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline
13 December 2012
Rosii
Cherry coapte cu busuioc si ulei de masline din: rosii cherry, busuioc,
ulei de masline si sare. Ingrediente: roșii cherry 5 frunze de busuioc 1
lingura de ulei de masline 1/4 lingurita sare Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent puneti rosiile, adaugati sare. Dati la cuptor
pentru 15 minute. Scoateti din cuptor, puneti…
Read more »
Read more »
Cocktail Nothing
13 December 2012
Cocktail
Nothing din: cocaze rosii, nectar de maracuja, suc de protocale, albus
si apa minerala. Ingrediente: 6 cl nectar de coacaze rosii 4 cl nectar
de maracuja 2 cl suc de portocale 1 lingura de albus batut apa minerala
Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe si albusul intr-un
shaker, turnam bautura intr-un…
Read more »
Read more »
File de curcan cu garnitură de cartofi natur
13 December 2012
File
de curcan cu garnitură de cartofi natur din: piept de curcan, suc de
lamaie, ceapa, ardei gras, ulei de masline, usturoi, castraveti, rosii,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de curcan file 2
linguri suc de lămâie 1 ceapă 1 ardei gras 2 linguri ulei de măsline 1
cățel de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu carne tocata
13 December 2012
Clatite
umplute cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, ciuperci, pasta de
rosii, suc de rosii, marar verde, sare, piper, oua, lapte, apa minerala,
faina si sare. Ingrediente: umplutura: 500-600 g carne tocata (amestec
vita/porc) 2 cepe mari 500 g ciuperci conservate 4 linguri pasta de
rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Crema de pui cu praz
13 December 2012
Crema
de pui cu praz din: pui, telina, ceapa, foaie de dafin, smantana,
patrunjel verde, tarhon, praz, apa, ulei de masline, cartofi, vin, sare
si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin
250 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 2 ramurele de tarhon 3 fire
de praz 4…
Read more »
Read more »
Inimioare cu gem
13 December 2012
Inimioare
cu gem din: faina, sare, unt, zahar pudra, lapte, gem de caise si zahar
pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 1 praf de sare 150 g
unt 100 g zahar pudra 50 ml lapte dulce gem de caise pentru decor: 2
linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu smochine si mac
13 December 2012
Prajitura
cu smochine si mac din: smochine uscate, caise uscate, lamaie,
portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g smochine uscate
200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 150 g
mac 100 g unt 50 g miere Mod de preparare: Treceţi prin maşina de
tocat smochinele…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie
13 December 2012
Crap
la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie din: fileuri de crap, pastarnac,
ceapa rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
crap (circa 200 g bucata) 600 g pastarnac 4 cepe rosii 50 ml ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Curăţaţi fileurile de crap de
eventualele oscioare rămase…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu banana
13 December 2012
O
reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare
de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura
de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta Mod de preparare:
Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform,
presarati zaharul, adaugati sare de mare.…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana’s Affair
13 December 2012
Cocktail
Banana’s Affair din: nectar de banane, nectar de piersici, frisca si
mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl nectar de banane 4
cl nectar de piersici 4 cl suc de mere frica lichida o felie de
piersica sau de mar Mod de preparare: Mixam nectarele de fructe si
sucul de mere…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu soia, porumb si ananas
13 December 2012
Tocana
de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute
vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline,
boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, zahar tos, bulion,
malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2
ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu smochine
13 December 2012
Piept
de curcan cu smochine din: piept de curcan, smochine, lapte, ou,
pesmet, nuca macinata, faina, condiment, pasta de hrean, ulei si sare.
Ingrediente: 4 felii piept de curcan (aprox. 500 g) 16 smochine 50 ml
lapte 1 ou 4 linguri pesmet 100 g nucă măcinată 1 lingură făină 1
linguriță condiment din legume uscate…
Read more »
Read more »
Budinca cu vanilie
13 December 2012
Budinca
cu vanilie din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, faina,
sare, frisca si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 2 esente de vanilie
6 galbenusuri 150 g zahar 100 g faina 1 praf de sare pentru decor: 200 g
frisca lichida ciocolata rasa Mod de preparare: Se fierbe 3/4 din
lapte cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
File de macrou cu măsline
13 December 2012
File
de macrou cu măsline din: fileuri de macrou, masline, ulei de masline,
coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 300 g
masline fara samburi 300 ml ulei de masline 5 lamai 1 lingurita
coriandru macinat 1 lingurita rasa chimen macinat sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi fileurile de macrou de…
Read more »
Read more »
Negrese festive
13 December 2012
Negrese
festive din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina,
lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom. Ingrediente: 100 g ciocolata
amara, tocata 225 g unt nesarat, la temperatura camerei 200 g zahar brun
4 oua 2 lingurite esenta de vanilie 125 g faina blat alb: 170 g unt
nesarat 225 g zahar…
Read more »
Read more »
Varza cu afumatura
13 December 2012
Varza
cu afumatura din: varza acra, costita afumata, ceapa, pasta de tomate,
ulei, boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, sare si piper.
Ingrediente: 1 varza acra mare 400 g costita afumata 1 ceapa mare 2
linguri pasta de tomate 50 ml ulei 1 lingura boia de ardei dulce 3-4
fire cimbru uscat 3…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prajitura de post
13 December 2012
Prajitura
de post din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, ciocolata de post,
bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina
300 ml lapte de soia 150 g zahar 50 g ciocolata de post 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita vanilie un varf cutit sare Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron făina…
Read more »
Read more »
Cartofi cu naut si soia
13 December 2012
Cartofi
cu naut si soia din: cartofi, naut, soia, morcov, ulei, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 100 g naut 500 g soia (bucati
potrivite) 1 morcov 2 cepe 150 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat sare
piper Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă, de seara până
dimineaţa, apoi…
Read more »
Read more »
Colacel de Ajun
13 December 2012
Colacel
de Ajun din: unt, lapte, apa calda, zahar tos, sare, drojdie uscata,
faina, zaha brun, scortisoara si lapte. Ingrediente: aluat: 2 linguri
unt nesarat, topit 1 cana lapte, cald 1/2 cana apa, calda 1/4 ceasca
zahar tos 2 lingurite sare de masa 40 g drojdie uscata 3-4 cani faina
glazura: 1 cana zahar brun…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza
13 December 2012
Briose
cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir,
cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza,
extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2
lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…
Read more »
Read more »
Rulou de porc cu spanac
13 December 2012
O
reteta savuroasa de Rulou de porc cu spanac din: file de porc, oua,
faina, spanac, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
file de porc 5 ouă 1 lingură făină 300 g spanac conservat 4 morcovi 4
cepe mijlocii 4 linguri ulei piper sare Mod de preparare: Speli bucata
de file…
Read more »
Read more »
Coronita de cozonac
13 December 2012
Coronita
de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si
scortisoara. Ingrediente: 300 g faina 120 ml lapte cald 1 lingurita
miere sau zahar 1 galbenus 30 g unt 15 g drojdie un praf de sare
umplutura: 50 g unt 3-4 linguri za
Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu
13 December 2012
Rulouri
de păstrăv cu sos de vin roşu din: fileuri de pastrav, vin rosu, ulei,
cuisoare, zahar, scortisoara, frunza de dafin, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 12 fileuri de pastrav 500 ml vin rosu sec 50 ml ulei 2
cuisoare 5 linguri de zahar 1 betisor de scortisoara 1 frunza de dafin 3
boabe de…
Read more »
Read more »
Supa-crema de morcovi cu arpacas
13 December 2012
Supa-crema
de morcovi cu arpacas din: morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, arpacas,
suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg morcovi 2 cepe mari 100
ml ulei 1 legatura patrunjel 4 linguri arpacas 1 l suc de rosii sare
piper Mod de preparare: Puneţi arpacaşul la fiert în apă cu sare.
Curăţaţi morcovii şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc ardelenească
13 December 2012
Ciorbă
de porc ardelenească din: carne de porc, carnati, varza acra, zeama de
varza, apa, ulei, faina, ceapa, boia de ardei, piper, sare si smantana.
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cârnați 1 varză acră mică 2 l apă 3-4
căni zeamă de varză 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia…
Read more »
Read more »
Pogăcele cu jumări
12 December 2012
Pogăcele
cu jumări din: faina, drojdie, oua, jumari de porc, ulei, lapte, zahar,
seminte de chimen, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg faina 40 g
drojdie 4 oua 500 g jumari de porc 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita
zahar 2 linguri seminte de chimen sare piper cimbru Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si stafide
12 December 2012
Prajitura
cu mere si stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, mere, lamaie,
praf de copt, rom si zahar praf. Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide
250 g unt 250 g zahar 4 oua 2 mere 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 80
ml rom zahar praf pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropic Star
12 December 2012
Cocktail
Tropic Star din: suc de portocale, nectar de maracuja, suc de ananas,
ananas si cirese. Ingrediente: 6 cl suc de portocale cu pulpa 6 cl
nectar de maracuja 6 cl suc de ananas radacina unui ananas mic cirese de
cocktail Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe in shaker,
apoi turnam amestecul…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos de cimbru
12 December 2012
Friptura
de porc cu sos de cimbru din: pulpa de porc, ceapa, ulei, cartofi,
pasta de rosii, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5
cepe mari 4 linguri ulei 6 cartofi poriviti 2 linguri pasta de rosii 1
lingurita cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Tăiati pulpa în
felii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu tăitei de casă
12 December 2012
Ciorbă
de pui cu tăitei de casă din: pui, ceapa, morcovi, telina, patrunjel,
ardei capia, rosii in bulion, faina, oua, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia
1 cutie (400 g) rosii in bulion 175 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Painea Sarbatorilor
12 December 2012
Painea
Sarbatorilor din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, ulei de masline,
otet de mere, unt, sare, galbenus de ou si lapte. Ingrediente: 500 g
faina 2 lingurite drojdie uscata 1 lingura zahar sau miere 250 ml lapte
cald 2 oua 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita otet de mere sau suc
de lamaie 100…
Read more »
Read more »
Cornuri cu unt si scortisoara
12 December 2012
Cornuri
cu unt si scortisoara din: faina, unt, scortisoara, oua, lapte, zahar,
drojdie si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 2 linguri cu
scortisoara pudra 2 oua 100 ml lapte 100 g zahar 10 g drojdie uscata un
varf cutit sare Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecaţi-l cu
ouăle, apoi adăugaţi…
Read more »
Read more »
Rata cu morcovi
12 December 2012
Rata
cu morcovi din: rata, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, bulion, faina,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 rata 1 kg morcovi 100 ml
ulei 2 cepe mari 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 lingura faina 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi raţa,
spălaţi-o şi tăiati-o în bucăţele…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu varza rosie
12 December 2012
Salata
de iarna cu varza rosie din: varza rosie, ceapa rosie, mere rosii,
sfecla, nuci, portocale, otet de vin rosu, jeleu de coacaze, miere si
ulei de masline. Ingrediente: 1 varza rosie (650 g) 2 cepe rosii mici,
toacte 2 mere rosii, fara cotor, taiate cuburi 250 g de sfecla fiarta,
taiata cuburi 50 g…
Read more »
Read more »
Papricas de carnati cu mamaliga
12 December 2012
Papricas
de carnati cu mamaliga din: carnati afumati, ceapa, ulei, usturoi,
lapte, faina, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carnati
afumati 2 cepe 2 linguri ulei 4 catei de usturoi 400 ml lapte sau
smantana 1 lingura faina 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul.…
Read more »
Read more »
Bors cu ciuperci uscate
12 December 2012
Bors
cu ciuperci uscate din: piept de vitel, ciuperci uscate, ceapa,
morcovi, ulei, bors, marar, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
vitel 300 g ciuperci uscate 3 cepe 2 morcovi 100 ml ulei 1 litru bors 1
legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de viţel în
bucăţi şi puneţi-l…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci macadamia caramelizate
12 December 2012
Prajitura
cu nuci macadamia caramelizate din: biscuiti, unt, nuci, zahar pudra,
crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, nuci macadamia si
frisca. Ingrediente: blat: 160 g biscuiti digestivi, de ovaz , fara
crema 40 g unt nesarat, topit 150 g nuci (de preferat, macadamia) 100 g
zahar pudra umplutura: 500 g crema de branza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie
12 December 2012
Varza
de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de
bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de
pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata Mod de preparare: Gatiti
baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape
de hartie. Pastrati in tigaie…
Read more »
Read more »
Cocktail Grepfrut Special
12 December 2012
Cocktail
Grepfrut Special din: suc de grepfrut, suc de struguri, apa minerala si
grepfrut. Ingrediente: 2 cesti de suc de grepfrut 2 cesti de suc de
struguri albi 3/4 l apa minerala carbogazoasa sau plata felii de
grepfrut Mod de preparare: Mixam sucul de grepfrut cu suculd e
struguri, apoi impartim compozitia in patru…
Read more »
Read more »
Felii dulci cu lamaie
12 December 2012
Felii
dulci cu lamaie din: faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt,
esenta de vanilie, oua, zahar tos, coaja de lamaie, unt si suc de
lamaie. Ingrediente: 2 3/4 cani faina 1/4 cana zahar tos 2 1/4 lingurite
drojdie 1/2 lingurita sare 1/2 cana lapte 4 linguri unt nesarat 1 1/2
lingurita esenta de vanilie…
Read more »
Read more »
Jambon la cuptor cu ghimbir si caise
12 December 2012
Jambon
la cuptor cu ghimbir si caise din: jambon, bere de ghimbir, frunze de
dafin, ienibahar, boabe de piper, cuisoare, ghimbir si gem de caise.
Ingrediente: 1 jambon crud cu os de 4-5 kg 2 l bere de ghimbir 2 frunze
de dafin 6 boabe de ienibahar 6 boabe de piper 30-40 de cuisoare
intregi…
Read more »
Read more »
Tort pentru Anul Nou
12 December 2012
Tort
pentru Anul Nou din: faina, praf de copt, unt, zahar, esenta de
vanilie, lapte, albusuri, sare, zahar, bicarbonat, zahar brun, esenta de
vanilie, ciocolata neagra, miere, smantana si martipan. Ingrediente:
blat alb: 100 g faina 1 lingurita praf de copt 60 g unt, la temperatura
camerei 125 g zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute
12 December 2012
Piept
de rata cu physalis in sos de ardei iute din: piept de rata, physalis,
ardei iute, ulei de masline, cognac, vin alb, sare si piper.
Ingrediente: 4 bucati piept de rata 300 g physalis 200 g ardei iute,
verde 50 ml ulei de masline 50 ml cognac 100 ml vin alb, demisec sare
piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu portocale si frisca
12 December 2012
Prajitura
cu portocale si frisca din: piscoturi, portocale, frisca, branza de
vaci, zahar si gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi de sampanie 3
portocale 400 ml frisca lichida 400 g branza de vaci cremoasa (bine
scursa) 300 g zahar 20 g gelatina Mod de preparare: Se pune gelatina
la inmuiat in putina apa rece, se topeste,…
Read more »
Read more »
Şorici la grătar
12 December 2012
Şorici
la grătar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa,
piper si boia. Ingrediente: 500 g sorici proaspat de porc 4 catei de
usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper boia
Mod de preparare: Curăţaţi şoriciui şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-I apoi în
fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi…
Read more »
Read more »
Tort cu rom si gem de afine
12 December 2012
Tort
cu rom si gem de afine din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de
copt, gelatina, frisca, zahar, lapte, esenta de vanilie, rom, gem de
afine si fructe uscate. Ingrediente: pentru blat: 125 g unt 200 g zahar 5
oua 150 g faina 50 g amidon 1 praf de copt pentru umplutura: 3
pliculete…
Read more »
Read more »
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci
12 December 2012
Piept
de porc la gratar cu cartofi dulci din: piept de porc, cartofi, cimbru
uscat, maghiran, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 12 felii piept de porc fara os 4 cartofi dulci 1 lingurita
cimbru uscat 1 lingurita rasa maghiran uscat 1 lingurita coriandru
macinat 50 ml ulei 1 lingurita pudra de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat
12 December 2012
Cocktail
de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa,
votca, ghimbir si ghimbir. Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2
ceașca de apă 1/2 ceasca Votca 1/2 ghimbir proaspat, tocat Ghimbir
confiat Mod de preparare: Fierbeti la foc mic de apa, zaharul,
ghimbirul intr-o tigaie pentru 7-10 minute, amestecand des. Dupa…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua
12 December 2012
Mic
dejun cu cartofi, ceapa si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa
verde, cimbru, bacon, rosii, piper, oua si paine. Ingrediente: 1,5 kg de
cartofi, taiati in cuburi cu latura de 1 cm 4 linguri ulei de masline,
plus extra pentru stropit 6 cpe verzi, tocate fin 2 crengute de cimbru
cu frunzele rupte…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de carne cu năut
12 December 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, naut, ceapa, usturoi,
susan, chimen, curry, oua, sare, piper, ulei, patrunjel, salata verde,
faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3
căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert de
linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi ananas
12 December 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: foitaj, lapte, budinca de vanilie,
zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă
de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune de pădure 150
g zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Ciuperci pleurotus cu sos alb
12 December 2012
O
reteta delicioasa de ciuperci pleurotus cu: usturoi verde, masline,
branza tofu, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper,
patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o
legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei
125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei pudră de…
Read more »
Read more »
Cartof cu hering şi creveţi
12 December 2012
O
reteta delicioasa de cartofi cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de
vaci, usturoi, creveti, hering, mustar, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde
100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două
fileuri heririg afumat o lingură cu muştar o…
Read more »
Read more »
Pui cu piure de roşii uscate
12 December 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii
uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru,
ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un
ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu
capere 200 g ricotta doi…
Read more »
Read more »
Salată cu somon si spanac
12 December 2012
O
reteta delicioasa de somon cu: somon, spanac, paste, masline, busuioc,
usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g
paste 100 g măsline feliate
Ciorbă de ştevie cu carne
12 December 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie,
morcov, patrunjel, telina, carne de porc, lamie, ulei, sare, piper,
patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două
cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o
felie de ţelină 600 g carne de porc o…
Read more »
Read more »
Desert: Prăjitură cu portocale
12 December 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, ulei, faina, praf de
copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra,
frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g
făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă
de vanilie 200g unt…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei şi fenicul
12 December 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza
de vaci, dovlecei, oua, lapte, fenicul, mazare, stafide, marar, sare,
piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g
drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă
260 ml lapte dulce un fenicul 100…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Craciun
11 December 2012
Cu
miros de scorţişoară, arome de vin fiert, colinde şi aripi de ninsori,
Crăciunul vine întotdeauna cu fast, sărbătoare, bucurie şi aduce pe masă
cele mai bune, cele mai reuşite, cele mai râvnite reţete: Costite de
porc cu sos dulce acrisor Costite de porc cu sos dulce acrisor din:
piept de porc, ceapa, morcovi, telina,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ananas si miere
11 December 2012
Cocktail
cu ananas si miere din: ananas, suc de ananas, miere, aroma de vanilie
si apa minerala. Ingrediente: 4 felii de ananas 1 ceasca de suc de
ananas 2 linguri de miere cateva picaturi de aroma de vanilie 1 sticla
de apa minerala carbogazoasa sau plata Mod de preparare: Mixam bine
intr-un mixer feliile…
Read more »
Read more »
Costite de porc cu sos dulce acrisor
11 December 2012
Costite
de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi,
telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar
brun, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc
cu os (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 800 g rosii in
bulion 2 linguri…
Read more »
Read more »
Briose ciocolatii
11 December 2012
Briose
ciocolatii din: ciocolata amaruie, nuca, oua, lapte, ulei, cafea,
faina, zahar brun, cacao, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat si
sare. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 100 h nuca macinata mai mare
4 oua 240 ml lapte batut 180 ml ulei 120 ml cafea tare 390 g faina 210 g
zahar brun 30…
Read more »
Read more »
Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon
11 December 2012
Carnaciori
de curcan cu sparanghel in jambon din: carnaciori de curcan,
sparanghel, jambon, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carnaciori de curcan 500 g sparanghel proaspat
200 g jambon (felii subtiri) 50 ml ulei de masline 2-3 linguri zeama de
lamaie 1 catel de usturoi sare piper proaspat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta
11 December 2012
Fursecuri
cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar,
extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si
menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de
unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de
extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
11 December 2012
Sarmalute
de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc
de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 varza acra 3 cepe 200 g orez 300 g miez de nuca pisat 1
morcov mare 500 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 150…
Read more »
Read more »
Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza
11 December 2012
Caserola
cu ciuperci si crusta crocanta de branza din: ulei de masline, ceapa,
cartof, ciuperci, cimbru, foi de dafin, vin, supa de legume, ketchup,
nucsoara, castane, unt, mere, cartofi, unt, pastarnac si cascaval.
Ingrediente: 6 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 1 cartof
mare, taiat cuburi de 2,5 cm 900 g ciuperci asortate…
Read more »
Read more »
Cocktail La Floridita Daiquiri
11 December 2012
Cocktail
La Floridita Daiquiri din: white rum, fresh lime juice, sugar syrup si
maraschino liquer. Ingrediente: 80 ml white rum 25 ml fresh lime juice
15 ml sugar syrup 1 teaspoon maraschino liquer Mod de preparare: Se
amesteca toate ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna continutul
in paharul Martini racit.
Read more »
Read more »
Mancare de carnati afumati cu tarhane
11 December 2012
Mancare
de carnati afumati cu tarhane din: faina, oua, ulei, carnati, ceapa,
usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 2 oua 4 linguri
ulei 2 carnati mai mari sau 4 mici (se socoteste 15 cm de persoana) 1
ceapa 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru sare piper Mod de
preparare: Din…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Linte cu telina si usturoi
11 December 2012
Linte
cu telina si usturoi din: linte rosie, telina, usturoi, patrunjel
verde, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte rosie 300 g
telina 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei 4
linguri vin alb sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi
tăiaţi-o în cubulete. Căliţi-o în ulei,…
Read more »
Read more »
Terci savuros cu merisoare
11 December 2012
Terci
savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente,
zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie. Ingrediente: 3 mere,
curatate de coaja si cotor, taiate cuburi 200 g merisoare (proaspete sau
congelate) 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri
(scortisoara, nucsoara, cuisoare) 5 linguri de zahar 200 g fulgi de ovaz
1…
Read more »
Read more »
Trufe cu whisky
11 December 2012
Trufe
cu whisky din: ciocolata neagra, unt, smantana, whisky, visine si
bomboane decorative. Ingrediente: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g
smantana 2 linguri cu whisky visine din visinata bomboane decorative
Mod de preparare: Rupe ciocolata în bucăţi mici şi topeşte-o la
bain-marie. încorporează smântână şi amestecă uşor până obţii o
compoziţie…
Read more »
Read more »
Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii
11 December 2012
Turnedo
de vita cu ciuperci si sos de rodii din: muschi de vita, ciuperci,
bacon, cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare si piper.
Ingrediente: 300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii subtiri de bacon
crud uscat 50 g cascaval 4 fire cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de
rodii sare…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole cu legume
11 December 2012
Fasole
cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla,
patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper.
Ingrediente: 500 g fasole rosie 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1
sfecla mai mica 2 adacini de patrunjel 1 fir de praz 1 legatura marar
verde 100 ml ulei 1 lingurita boia iute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor
11 December 2012
Paine
cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi,
condimente si ceapa verde. Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza
maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2
lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati painea cuburi,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu kiwi si ghimbir
11 December 2012
Cocktail
cu kiwi si ghimbir din: kiwi, zeama de lamaie, inghetata de lamaie,
zahar, ghimbir, scortisoara, apa minerala si kiwi. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi zeama unei lamai 4 globuri de inghetata de
lamaie 1 lingura de zahar un varf de cutit de ghimbir un varf de cutit
de scortisoara 3/4 l…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de masline cu nuci
11 December 2012
Pasta
de masline cu nuci din: masline, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de
lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa
100 g nuci macinate 3-4 linguri ulei de masline suc de lamaie condimente
pentru gust Mod de preparare: înţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi
lăsaţi-le 15…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Piept de curcan umplut
11 December 2012
Piept
de curcan umplut din: piept de curcan, morcov, pipote de pui, ficatei
de pui, patrunjel, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1 piept de curcan 1 morcov mare 200 g pipote de pui 250 g inimi de pui
250 g ficatei de pui 1 legatura patrunjel 2 oua 2 linguri faina 1…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac cu chives, salvie si miere
11 December 2012
Supa
de dovleac cu chives, salvie si miere din: ulei de masline, unt, ceapa,
salvie, dovleac, miere, supa de legume, chives si piper negru.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingura de unt 3 cepe, tocate 2
linguri de salvie tocata 1,4 de dovleac placintar, curatat de coaja si
de seminte 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Salata Copenhaga
11 December 2012
Salata
Copenhaga din: mere, gulii, cartofi, telina, ceapa, castraveti murati,
maioneza si marar verde. Ingrediente: 3 mere 2 gulii 4 cartofi 2 teline 1
ceapa 2 castraveti murati 100 ml maioneza 1 legatura marar verde Mod
de preparare: Fierbeţi în apă cu sare cartofii şi ţelină, în coajă.
Lăsaţi-le la răcit şi curăţaţi-le, apoi…
Read more »
Read more »
Clopotel de Craciun
11 December 2012
Clopotel
de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata,
stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g
nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml
visinata 100 g stafide 150 g fructe confiate 50 g cacao 200 g unt 100 g
ciocolata …
Read more »
Read more »
Mix Grill cu muraturi asortate
11 December 2012
Mix
Grill cu muraturi asortate din: ceafa de porc, ficat de porc, carnati
afumat, pastrama de oaie, pulpe de oaie, muraturi asortate, cimbru,
ceapa rosie, boia, coriandru, ulei din samburi de struguri, sare si
piper. Ingrediente: 250 g ceafa de porc fara os 250 ficat de porc sau
vita 250 g carnati afumati 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi frantuzesti cu sofran
11 December 2012
O
reteta simpla de Cartofi frantuzesti cu sofran din: cartofi, sofran,
apa calda, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi
si boia. Ingrediente: 5 cartofi 1 vârf de cuțit șofran 2 linguri de apă
caldă 2 linguri unt 2 1/2 linguri de faina 1 cutie lapte de cocos 1 cană
lapte de…
Read more »
Read more »
Muraturi: Legume murate umplute
11 December 2012
O
reteta delicioasa de legume murate cu: ardei gras, varza alba, radacina
de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosu, usturoi, patrunjel, otet,
sare, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verzi o varză medie albă o
rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei graşi roşii 8
căţei de usturoi o legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Hering cu paste şi sos de ceapă
11 December 2012
O
reteta delicioasa de hering: paste verzi, morcovi, ardei capia, ardei
iute, ceapa rosie, usturoi, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei
capia un ardei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin
alb demisec sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Crevete cu dovlecei şi sos
11 December 2012
O
reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, maioneza, amidon,
vin alb sec, otet, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper.
Ingrediente: 500g crevete 200ml smantana 50g parmezan 2 linguri cu
maioneză o lingură cu amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri
cu oţet 175 ml ulei de măsline o jumătate de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu roşii şi carne
11 December 2012
O
reteta delicioasa de ravioli cu: faina, oua, carne de vita, dovlecel,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g
făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de
usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano Mod
de preparare: Ceapa şi usturoiul…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Crochete de cod cu legume
11 December 2012
O
retets delicioasa de crochete de cod cu: conopida, ardei capia, mazare,
boabe de porumb, morcov, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei
capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morco 300 g ciuperci 100 g
pesmet două ouă sos…
Read more »
Read more »
Pui Shanghai cu piure
11 December 2012
O
reteta delicioasa de pui shanghai cu: carne de pui, faina, seminte de
susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte, usturoi, lamaie, rosii
cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente:
două piepturi de pui 100 g făină 5
Aperitive: Tartine cu vinete
11 December 2012
O
reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel,
ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare,
piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi
două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două
linguri cu oţet de mere o pâine de casă…
Read more »
Read more »
Deserturi: Prăjitură cu kiwi
11 December 2012
O
reteta delicioasa de parajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte,
amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe
confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei
120 ml lapte dulce o linguriţă cu amoniac sare 500 g făină 50 g cacao
două pliculeţe zahăr vanilat un…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu mărar
11 December 2012
O
reteta delicioasa de fasole verde cu: marar, ulei, faina, usturoi, apa,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: un kilogram fasole verde o legătură
de mărar 50 ml ulei de floarea soarelui 50 g făină 5 căţei de usturoi
275 ml apă sucul de la o jumătate de lămâie sare piper Mod de preparare:
Fasolea verde se…
Read more »
Read more »
Masa de Craciun #1
10 December 2012
Retete
de Craciun: Ciorba de varza cu costita Ingrediente: 1 varza 400 g
costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors
dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de
condimente de legume Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi
puneţi-o la fiert, împreună…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor
10 December 2012
Cotlete
de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi, patrunjel, piper negru,
enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere neagra, zahar brun,
cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata. Ingrediente: 2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel 8 boabe de piper negru 5 boabe de enibahar 2
foi de dafin 3 kg cotlete…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu ciuperci
10 December 2012
Rulada
de porc cu ciuperci din: muschi file de porc, ciuperci, ceapa, usturoi,
vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si piper.
Ingrediente: 800 g muschi file de porc, bucata intreaga 300 g ciuperci 1
ceapa 2 catei de usturoi 10 ml vin alb 20 g cascaval 40 g sunca de porc
20…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel
10 December 2012
O
reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din:
sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si
parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2
lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan
Mod de preparare: Incalziti cuptorul…
Read more »
Read more »
Friptură de porc crocantă cu mere pentru sarbatori
10 December 2012
Retete
de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere din: muschi de porc,
ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de mere, supa de
vita, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg mușchi de porc
(de pe spate,
cu tot cu șorici) 2 linguri ulei de măsline 3 mere 3 cepe 3 foi…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin
10 December 2012
Antricot
de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin din: antricot de vitel,
castravete, rosii, unt, coriandru, zahar, vin rosu, cuisoare,
scortisoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de antricot
de vitel 500 g castravete de sera 4 rosii 50 g unt 1 lingurita rasa
coriandru macinat 4 linguri zahar 500 ml…
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt si ciocolata
10 December 2012
Prajitura
cu iaurt si ciocolata din: oua, faina, zahar, iaurt, ciocolata, unt,
praf de copt, cacao, esenta de rom si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g
faina 150 g zahar 200 ml iaurt 100 g ciocolata 150 g unt 1 pliculet cu
praf de copt 2 linguri cu cacao 1 esenta de rom sare …
Read more »
Read more »
Salata Birmingham
10 December 2012
Salata
Birmingham din: cartofi, ceapa, oua, castraveciori murati, sfecla,
mustar dijon, salata verde, maioneza, patrunel verde, sare, piper si
boia. Ingrediente: 10 cartofi 1 ceapa rasa 2 oua fierte tari 6
castraveciori murati 3 sfecle mici fierte 100 g mustar Dijon 1 salata
verde 100 g maioneza 1 legatura patrunjel verde sare piper boia …
Read more »
Read more »
Deliciu cu morcovi
10 December 2012
Deliciu
cu morcovi din: nuci, morcovi, faina, zahar, oua, ulei, esenta de
vanilie, praf de copt, sare, unt, crema de branza, esenta de vanilie si
zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci 350 g morcovi 280 g
faina 300 g zahar 4 oua 200 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1
praf…
Read more »
Read more »
Rulada de porc
10 December 2012
Rulada
de porc din: pulpa de porc, carne tocata de vita, morcov, oua, cimbru,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga)
400 g carne tocata de vita 1 morcov mare 2 oua fierte tare 1 lingurita
cimbru uscat sfaramat 3-4 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Curatati, spalati…
Read more »
Read more »
Placinte cu gem pentru sarbatori
10 December 2012
Placinte
cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale,
zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra.
Ingrediente: 375 g aluat de tarta dulce putina faina, pentru presarat
375 g gem (de care preferi) 50 g de pandispan 50 g migdale macinate 25 g
de zahar 50 g de…
Read more »
Read more »
Salată caldă de Islanda
10 December 2012
Salată
caldă de Islanda din: salata verde, otet, vin, ulei, smantana, miez de
nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 salate verzi 2 linguri otet 100 ml
vin alb aromat 4 linguri ulei 100 ml smantana 100 g miez de nuci
zdrobite sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Curăţaţi
salata, tăiaţi fiecare căpăţână în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui
10 December 2012
O
reteta delicioasa de Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui,
cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare
si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1
ceapa, taiata julienne 2 caței…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Slip
10 December 2012
Cocktail
Red Slip din: sirop de capsuni, suc de grepfrut, capsuni si menta. Este
un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de capsuni 4 cl suc
de grepfrut 10 cl Bitter Grepfrut capsuni un fir de menta Mod de
preparare: Mixam bine in shaker siropul si sucul de grepfrut, turnam
amestecul intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi
10 December 2012
Retete
de sarbaroi: Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi din:
muschiuleti de porc, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de ardei,
cognac, sare si piper. Ingrediente: 4 muschiuleti de porc 8 catei de
usturoi 100 ml ulei de masline 5-6 fire de cimbru verde 2 linguri boia
de ardei 50 ml cognac sare…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu fistic si smochine
10 December 2012
Tort
de ciocolata cu fistic si smochine din: faina, zahar pudra, praf de
copt, cacao, unt, zahar vanilat, galbenus, oua, branza de vaci,
ciocolata, smantana, smochine si fistic. Ingrediente: pentru blat: 100 g
faina 80 g zahar pudra 1 lingurita praf de copt 50 g cacao 100 g unt 1
pachet zahar vanilat 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Pui picant cu ananas
10 December 2012
Pui
picant cu ananas din: piept de pui, ananas, ardei iute, cimbru verde,
vin alb, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g
piept de pui 2 bucati de ananas proaspat 1-2 ardei iuti 3-4 fire de
cimbru verde 200 ml vin alb sec 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare
piper…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecei si broccoli
10 December 2012
Paste
cu dovlecei si broccoli din: dovlecei, broccoli, coaja si zeama de
lamaie, paste fainoase, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de
floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, rasi pe
razatoarea mare 350 g broccoli, rupt in buchetele mici coaja si zeama de
la 1/2 lamaie 350 g paste fainoase (spaghete, linguini)…
Read more »
Read more »
Somon cu capere
10 December 2012
Somon
cu capere din: file de somon, capere murate, boabe de porumb, marar,
lamaie, vin, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g
file de somon proaspat 200 g capere murate 150 g boabe de porumb,
congelat sau conservat 1 legatura marar 1 lamaie 200 ml vin alb sec 50
ml ulei de…
Read more »
Read more »
Somon cu ananas şi migdale preparate
10 December 2012
O
reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby, capere, migdale,
miez de nuca, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o
conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere
100 g migdale 100 g miez de nucă două linguri cu oregano uscat sare
piper Mod de preparare: Jumătate…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Salată cocktail
10 December 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia,
ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g
orez doi ardei capia o ceapă trei căţei de usturoi 100 g măsline feliate
200 g roşii cherry roşii 75 ml ulei…
Read more »
Read more »
Supă cu clătite şi crevete
10 December 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, creveti, cepa, morcov,
telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare,
piper, ulei. Ingrediente: conservă fasole roşie 500 g crevete
decorticate o ceapă roşie un morcov o felie de ţelină o rădăcină de
pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă 100 g făină…
Read more »
Read more »
Tarte cu jeleu de vişine
10 December 2012
O
reteta de tarta gustoasa cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa,
amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas. Ingrediente: 300 g făină
200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu
amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare
două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Borş de sfeclă roşie
10 December 2012
O
reteta delicioasa de bors cu: sfecla, cartofi, morcov, oua, smantana,
verdeata, sare, usturoi, castraveti, apa, bors. Ingrediente: un kilogram
şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână
o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un
litru de borş Mod de preparare: Secla se curăţă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba
10 December 2012
O
reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata
alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4
cani de zahar 1 ciocolata alba Mod de preparare: Taiati lămâile în
sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile
taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de bacon
10 December 2012
O
reteta delicioasa de rulouri de bacon cu: carnati, legume de sezon,
ienupar, rozmarin. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau
legume de sezon ienupar rozmarin Mod de preparare: Feliile de bacon se
călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In
sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi,…
Read more »
Read more »
Rulou cu pui şi alune
10 December 2012
O
reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, faina, praf de copt,
oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute,
ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui
250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde
125 ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu sos de vişine
10 December 2012
O
reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf
de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon,
ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g
alune 250 g făină un vârf de lingura praf de copt un vârf de linguriţă
cu 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu oregano
10 December 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castraveti, ceapa rosie,
masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de
capra, oregano uscat, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline
feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei…
Read more »
Read more »
Macrou cu sos de legume
10 December 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii,
mustar cu boabe, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de
macrou un fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu
muştar cu boabe sare piper ulei de floarea-soarelui mărar Mod de
preparare: Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu…
Orez cu pui şi ardei iute
10 December 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: ceapa, ardei iute, fasole rosie, piept de
pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 150 g orez două cepe un ardei iute o conservă fasole roşie
300 g fasole verde două piepturi de pui două ouă 200 g făină un vârf de
linguriţă cu şofran 200…
Read more »
Read more »
Ciorbă delicioasa cu legume
10 December 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de legume cu:bors, mazare, ardei capia,
morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare,
piper, leustean, santana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g
morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml
ulei de floarea-soarelui 500 rnl…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Ciorbă de burtă
10 December 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan
vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, oua, smantana,
usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un
kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar
9 December 2012
Sandwich
cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si
sirop de artar. Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii subțiri 8
felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de arțar
Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul cateva minute. Scoateti
pe prosoape de hartie…
Read more »
Read more »
Vin fiert cu cidru si scortisoara
9 December 2012
Vin
fiert cu cidru si scortisoara din: vin, cidru, sirop de soc, coaja de
lamaie, scortisoarre, pastaie de vanilie si zahar. Ingrediente: 2 sticle
de vin alb demisec 500 ml de cidru 150 ml sirop de soc coaja de la 2
lamaie, taiata fasii 2 batoane de scortisoara 1 pastaie de vanilie,
crestata pe lung…
Read more »
Read more »
Budincă de Crăciun
9 December 2012
Budincă
de Crăciun din: curmale, stafide, lapte, coniac, unt, zahar brun, oua,
faina, praf de copt, condimente pentru prajituri si coaja de portocala.
Ingrediente: 250 g curmale, tocate 100 g de stafide 150 ml de lapte 150
ml de coniac (rom) 140 g unt, plus extra pentru uns 50 g zahar brun 2
oua 175…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu bacon si castane
9 December 2012
Garnituri:
Varza de Bruxelles cu bacon si castane din: varza de bruxelles,
castane, bacon afumat si ulei. Ingrediente: 1,5 kg varza de Bruxelles,
curatata 200 g castane coapte, taiate pe jumatate 200 g fasii de bacon
afumat 1 lingurita de ulei Mod de preparare: Incinge cuptorul la
220°C/gaz 7. Pune apă la fiert într-o…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine
9 December 2012
Spuma
de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt,
cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos,
mandarine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie cu
70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri Cointreau sau whisky sau
coniac 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar tos 175 l…
Read more »
Read more »
Cocktail Perfect Manhattan
9 December 2012
Cocktail
Perfect Manhattan din: bourbon, dry vermouth, red vermouth si angostura
bitters. Ingrediente: 60 ml bourbon 10 ml dry vermouth 10 ml red
vermouth 2 dashes angostura bitters Mod de preparare: Se amesteca
ingredientele in paharul boston, stirring, se strecoara dublu in paharul
martini racit.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde
9 December 2012
Coaste
de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de
porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de
vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5
catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați 5
crengute proaspete de cimbru 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Legume cu cuscus si mirodenii
9 December 2012
Legume
cu cuscus si mirodenii din: dovleac, gulie, rosii, portocala,
patrunjel, menta, rodie, ulei de masline, ceapa, condimente,
scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus si fulgi de
migdale. Ingrediente: 600 g dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat
cuburi de circa 4 cm 1 gulie de circa 500 g., curatata si taiata cuburi
de 3…
Read more »
Read more »
Snitel din piept de pui cu mango
9 December 2012
Snitel
din piept de pui cu mango din: piept de pui, mango, ulei, margarina,
cascaval, boia, curry, patrunjel, marar, frunze de telina, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui (cca 150 g fiecare) 2
fructe de mango 3 linguri ulei 2 linguri margarina 150 g cascaval 1 praf
de boia dulce…
Read more »
Read more »
Salata de andive Berna
9 December 2012
Salata
de andive Berna din: andive, cartofi, heringi, otet, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g andive 500 g cartofi 3 cepe 2 heringi uscati
si afumati 100 ml oet 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curatati
andivele de primul strat de frunze si oparitile 5 minute in apa
clocotita cu sare.…
Read more »
Read more »
Legume cu miere si mustar
9 December 2012
Legume
cu miere si mustar din: ulei de masline extravirgin, mustar, miere,
otet de cidru, praz, fasole verde, broccoli si mazare. Ingrediente: 4
linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita de mustar cu boabe 1/2
lingurita de miere 1 lingura otet de cidru (sau aotet de mere) 2 fire de
praz, curatate si taiate in…
Read more »
Read more »
Supa de fasole si porumb
9 December 2012
Supa
de fasole si porumb din: ardei, patrunjel, iaurt semidegresat, ulei de
masline, ceapa, seminte de chimen, boia de ardei iute, rosii, fasole
boabe, concentrat vegetal si boabe de porumb. Ingrediente: 1 ardei rosu,
cuatat de seminte si taiat cuburi 1 legatura de patrunjel, tocata 150 g
iaurt semidegresat 1 lingura ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Friptura de vita la gratar cu ciuperci
9 December 2012
Friptura
de vita la gratar cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, ulei de
masline, ciuperci, unt, ceapa, vin rosu si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
muschi de vita sare piper ulei de masline 1 kg ciuperci 20 grame unt 3
cepe tocate 200 ml vin rosu rozmarin Mod de preparare: Intr-o cratita
incinsa…
Read more »
Read more »
Sos Veloute
9 December 2012
Sos
Veloute din: unt, faina, zeama de oase de vitel, buchet garni,
ciuperci, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 60 g
faina 1 1/2 litru zeama de oase de vitel un buchet garni (patrunjel,
dafin, tarhon, marar) 2 ciuperci 1 legatura patrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Topiti untul, adaugati…
Read more »
Read more »
Cocktail Carmen
9 December 2012
Cocktail
Carmen din: suc de mere, suc de struguri, sirop de zahar, frunze de
menta, apa minerala si o felie de mar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 8 cl suc de mere 4 cl suc de strugurideschis la culoare 1
cl sirop de zahar 3-4 frunze proaspete de menta apa minerala
carbogazoasa o felie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella
9 December 2012
Budinca
cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa
verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2
lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri
ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 190C. Se…
Read more »
Read more »
Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza
9 December 2012
Gnocchi
la cuptor cu praz, broccoli si branza din: unt, praz, faina, pudra de
mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si branza.
Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina
alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara
macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele…
Read more »
Read more »
Crema Parmentier
9 December 2012
Crema
Parmentier din: cartofi, praz, supa de pui, smantana, unt, sare si
piper. Ingrediente: 600 g cartofi 300 g praz 500 ml supa de pui 100 ml
smantana 70 g unt sare piper Mod de preparare: Curatati si spalati
prazul, apoi tocati-l marunt si caliti-l 10 minute in 50 g unt, pana
cand se…
Read more »
Read more »
Morcovi cu seminte de pin
9 December 2012
Morcovi
cu seminte de pin din: morcovi, unt, seminte de pin, stafide, zahar si
patrunjel. Ingrediente: 800 g morcovi, taiati pe jumatate si apoi pe
diagonala, in bucati de cm 1 cub mare de unt 50 g seminte de pin 50 g
de stafide 1 praf de zahar 1 mana de patrunjel, tocat Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si caramel
9 December 2012
Prajitura
cu branza si caramel din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, branza,
smantana, zahar vanilat, lapte, nuci si alune. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 100 g unt 75 g zahar 2 oua 1 praf de copt pentru crema
de branza: 300 g branza 150 g smantana 4 oua 2 plicuri zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Coq au vin (Cocos in vin)
9 December 2012
Cocos
in vin din: cocos, vin rosu, piept de porc, untura, ciuperci, ceapa,
arpagic, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, cimbru, foi de dafin,
cognac, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 cocos 700 ml vin rosu 400 g
piept de porc crud uscat 2 linguri untura 300 g ciuperci mici 2 cepe
200 g arpagic 2-3 fire…
Read more »
Read more »
Pui cu smantana si spanac
9 December 2012
Pui
cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi,
vin, concentrat de pui, mustar de dijon, carne de pui, smantana, spanac,
pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g
cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de
usturoi, tocati 300 ml vin alb 200 ml…
Read more »
Read more »
Rulada cu piept de curcan
9 December 2012
Rulada
cu piept de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, cascaval,
ardei gras, nuci, miere, mustar, hrean, ulei, vin, oregano, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g
cascaval 1 ardei gras verde 100 g nuci zdobite 1 lingurita miere 1
lingurita mustar 1/2 lingurita hrean 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella
9 December 2012
Paste
cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana,
frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1
borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame
frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180…
Read more »
Read more »
Cocktail Kamikaze cu vodca
9 December 2012
Cocktail
Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice.
Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice Mod
de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se
strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.
Read more »
Read more »
Meniu de Craciun #2
9 December 2012
Retete
de Craciun: Supa cu ceapa, parmezan si cimbru Ingrediente: 40 g unt 1
kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de
telina 2 linguri zahar brun 2 linguri aina 175 ml vin alb sec 750 ml
supa limpede de legume 700 ml lapte 2 foi de dafin, cateva crengute…
Read more »
Read more »
Piure de morcovi si cartofi
9 December 2012
Piure
de morcovi si cartofi din: cartofi, morcovi, smantana, nucsoara,
scortisoara, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 800 g cartofi
dulci, curatati de coaja si taiati in bucati de 2,5 cm 500 g morcovi,
taiati precum cartofii 6 linguri de smantana pentru gatit 1 praf de
nucsara rasa 1 praf de scortisoara 1 mana mare…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanti cu sos de avocado
9 December 2012
Cartofi
crocanti cu sos de avocado din: cartofi, condiment, ulei de masline,
tortilla chips, paprika, sos de chilli, avocado, suc de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mari, fiecare taiat in 4-6 sferturi 2
lingurite condiment fajita sau Cajun 11⁄2 lingura ulei de masline 100 g
tortilla chips 1 lingurita paprika dulce 2 linguri sos…
Read more »
Read more »
Escalop de vitel
9 December 2012
Escalop
de vitel din: nuca de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin
madera, sos spaniol, sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel
(mijlocul pulpei, fara zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g
zarzavat 25 g pasta de rosii 200 ml vin Madera 400 g sos spaniol sare…
Read more »
Read more »
Terina cu telina
9 December 2012
Terina
cu telina din: cartofi, telina, telemea de oaie, oua, faina, ulei,
cimbru, busuioc, salvie, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi mari albi
1 telina mare 200 g telemea de oi 4 oua plus 1 ou pentru uns terina 1
lingura faina 2 linguri ulei