Retete de top:
Friptura de vita picanta
17 March 2012
O
reteta de friptura de vita picanta din: file de vita, boabe de piper,
sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt. Ingrediente: 300 gr file de
vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos de soia 1 catel usturoi 1
varf de cutit de zahar 1 varf de cutit de sare 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza dulce si smantana
17 March 2012
O
reteta de tarta cu branza dulce si smantana din: faina, sare, zahar,
unt, ou, branza de vaci, zahar, amidon, coaja de lamaie si frisca.
Ingrediente: blat: 250 g faina sare 50 g zahar 125 g unt rece 1 ou
umplutura: 50 g unt 500 g branza de vaci grasa 125 g zahar 40 g…
Read more »
Read more »
Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâine
17 March 2012
O
reteta de budinca de rosii cherry, sunca si paine din: unt, usturoi,
paine alba, rosii cherry, sunca, lapte, oua si cheddar. Ingrediente: 25 g
de unt moale 1 căţel de usturoi, zdrobit 4 felii de pâine albă, mai
veche 12 roşii cherry 50 g de şuncă, tocată grosier 500 ml de lapte 3
ouă…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă cu legume şi fidea
17 March 2012
O
reteta de ciorbita cu legume si fidea din: morcovi, pastarnac, telina,
ardei grasi, conopida, fasole verde, dovlecei, rosii, ceapa, ulei,
fidea, bors, marar, leustean, sarei si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1
radacina pastarnac 1/2 telina 2 ardei grasi (galben si rosu) 1 conopida
mica 100 g fasole verde 2 dovlecei 5 rosii 2 cepe…
Read more »
Read more »
Budincă din cartofi si carne tocată
17 March 2012
O
reteta de budinca din cartofi si carne tocata din: praz, salvie,
usturoi, dovlecel, ulei, rosii , carne tocata, sare, piper, vin alb,
cartofi si lapte. Ingrediente: 1 praz cateva frunze de salvie 2 catei de
usturoi 1 dovlecel 3 rosii ulei de masline 500 g carne tocata sare
piper 100 ml vin alb 400…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton si fructe de mare
17 March 2012
O
reteta de spaghete cu ton si fructe de mare: ulei de masline, usturoi,
ceapa, praf de chilli, rosii, piure de rosii, patrunjel, spaghete,
cocktail de fructe de mare, ton, sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite
ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa, tocata un varf
de praf de chilli 400…
Read more »
Read more »
Tartă cu miere
17 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu miere, oua, lamaie, ulei de masline,
faina, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 4 ouă
75 ml miere o lămâie 45 ml ulei de măsline 85 g făină 50 g zahăr tos o
linguriţă de praf de copt un sfert de linguriţă de sare două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sos de căpşuni
17 March 2012
O
reteta de prajitura cu sos de capsuni din: lapte, sare, gris, ou,
zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, pesmet,
capsuni, gem de capsuni, zahar si amidon. Ingrediente: aluat: 500 ml
lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de
la 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #6
17 March 2012
Cocktailuri
de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa
sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri
de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail
Mojito cu mere O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai,
zahar brun, rom alb, suc…
Read more »
Read more »
Ciorbă limpede de crap
17 March 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu:peste, crap, ardei capia, ardei iute,
ardei gras, ceapa, morcov, radacina patrunjel, telina, ulei, hrean,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: ardei iute 1 kg crap 2 cepe 1 ardei
gras 1 ardei capia 1 morcov o telina o radacina de patrunjel o lamaie
100 ml ulei de floarea- soarelui hrean sare…
Read more »
Read more »
Fileuri de şalău cu cartofi
17 March 2012
O
reteta delicioasa de salau cu: ciuperci, cartofi, foi de dafin, unt,
arpagic, vin alb, limeta, sare, piper. Ingrediente: un şalău de un
kilogram 300 g ciuperci 4 cartofi o foaie de dafin 150 g unt 100 g
arpagic 200 ml de vin alb o limetă sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă,…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito cu mere
17 March 2012
O
reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom
alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Ingrediente: 10 g de mentă
proaspătă 6 lămâi verzi 5 linguri de zahăr brun 300 ml de rom alb 600 ml
de suc de mere cu pulpă 300 ml de apă minerală 1…
Read more »
Read more »
Sardine cu fenicul
17 March 2012
O
reteta delicioasa de sardine cu:fenicul, ardei capia, limete, vin alb,
busuioc uscat, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 8 fileuri de sardine 2 bucăţi de fenicul 2 ardei capia 2
limete 250 ml vin alb demisec o linguriţă de busuioc uscat o linguriţă
de seminţe de chimen 50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Peste cu orez si leurdă
17 March 2012
O
reteta delicioasa de: peste, orez, cod, leurda, seminte susan, stafide,
sos de soia, ulei de masline, vin alb, nucsoara, piper. Ingrediente:
150 g orez cu bob lung 4 fileuri de cod alb două legături de leurdă
seminţe de susan şi de floarea-soarelui o lingură de stafide două
linguri de sos de soia 75 ml…
Read more »
Read more »
Tartă cu legume şi surimi
17 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: surimi, faina, cascaval, smantana,
mazare, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, sare, piper.
Ingrediente: 200 g făină 75 g caşcaval 100 ml smântână un pachet batoane
de surimi 100 g mazăre fiartă o legătură ceapă verde doi căţei de
usturoi 200 g brânză de vaci 3 ouă sare…
Read more »
Read more »
Tarte cu ananas, mac şi caise
17 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: ananas, caise, faina, unt, zahar, praf
de copt, oua, smantana, lapte dulce, crema de vanilie, compot de caise,
mac, sare. Ingrediente: 250 g făină 160 g unt 100 g zahăr tos un
pliculeţ praf de copt două ouă 50 ml smântână 250 ml lapte dulce un plic
cremă de…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez
17 March 2012
O
reteta de Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez din: sfecla
rosie, ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon si unt.
Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4
linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini cu vanilie
17 March 2012
O
reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de
vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de vanilie.
Ingrediente: 3 mâini de gheaţă 350 ml de votcă 1 linguriţă extract de
vanilie 100 ml de Grand Marnier 100 ml sirop de zahăr 3 batoane de
vanilie, tăiate pe lungime (opţional) …
Read more »
Read more »
Suc marocan de kiwi si ananas
16 March 2012
O
reteta de suc marocan de kiwi si ananas din: kiwi, ananas, lapte, iaurt
si zahar. Ingrediente: kiwi ananas lapte iaurt zahar Mod de preparare:
Curati kiwi de pielita. Curatati si desfaceti ananasul. Taiati bucati
de kiwi si ananas. Mixati bucatile de kiwi si ananas, laptele si iartul.
Adaugati zahar dupa gust, dati amestecul la…
Read more »
Read more »
Pui Shanghai cu sos de ananas
16 March 2012
O
reteta de pui Shanghai cu sos de ananas din: ardei iute, file de piept
de pui, miere, sos de soia, supa, taitei de orez, sare, suc de ananas,
amidon si ananas. Ingrediente: 2 ardei iuţi roşii 600 g file de piept de
pui 1/2 linguriţă miere fluidă 3 linguri sos de soia 250 ml…
Read more »
Read more »
Somon cu legume şi lemongrass
16 March 2012
O
reteta de somon cu legume si lemongrass din: lamaie verde, ardei iute,
ghimbir, usturoi, lemongrass, ulei, sare, file de somon, varza, praz,
unt, supa si piper. Ingrediente: 1 lămâie verde 1 ardei iute roşu 1,5 cm
ghimbir 1 căţel de usturoi 1 fir lemongrass 3 linguri ulei sare 600 g
file de somon fără…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu sos de vin roşu
16 March 2012
O
reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei
de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu.
Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare
piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi
16 March 2012
O
reteta de pachetele cu praz, branza si cartofi din: cartofi, unt, praz,
cimbru, mustar de dijon, smantana, aluat de tarta, branza cheddar si
ou. Ingrediente: 2 cartofi mici (aproximativ 300g), tăiaţi în cuburi de 1
cm 1 cub de unt 2 fire mici de praz, cu frunzele îndepărtate, tăiate în
jumătate pe lung şi…
Read more »
Read more »
Supă de castraveţi cu iaurt
16 March 2012
Din
Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de
castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea.
Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la
titlul de cea mai bună supă pe timp de vară. Cea mai cunoscută variantă
este supa bulgărească numită târâtor. Cele două ingrediente-cheie…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu sos picant de ardei gras
16 March 2012
O
reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras,
usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet
balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei
grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura
bulion 250 ml supa sare…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu omletă la tigaie
16 March 2012
O
reteta de gnocchi cu omleta la tigaie din: gnocchi, ceapa, bacon,
arpagic, rosie, ulei, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de
gnocchi 1 ceapă 50 g bacon 1 legătură arpagic 1 roşie 2 linguri ulei 5
ouă sare piper Mod de preparare: Fierbeţi gnocchi în apă cu sare cca 7
minute conform…
Read more »
Read more »
Ruladă cu gem şi ciocolată albă
16 March 2012
O
reteta de rulada cu gem si ciocolata alba din: unt, faina, zahar,
untura, lapte, gem de zmeura, ciocolata alba si crema de vanilie.
Ingrediente: unt, pentru uns 300 g de făină cu agent de creştere 85 g de
zahăr 140 g de untură 150ml de lapte, plus încă puţin lapte dacă mai
trebuie 8…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si ardei copti
16 March 2012
O
reteta ed spaghete cu scoici si ardei copti din: ardei gras, fulgi de
ardei iute, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare,
piper, spaghete, scoici, usturoi, lamaie si parmezan. Ingrediente: 2
ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1/2 lingurita praf sau fulgi de
ardei iute, sau dupa gust Coaja rasa…
Read more »
Read more »
Supă picantă cu sos de soia
16 March 2012
O
reteta de supa picanta cu sos de soia din: supa de porc, praz, ou,
ardei gras, pasta de chilli, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia,
condimente si sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz
tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură…
Read more »
Read more »
Miel inabusit cu gutui
16 March 2012
O
reteta de miel inabusit de gutui din: ulei de masline, muschi de miel,
unt, ceapa, apa, scortisoara, zahar, gutui, sare si piper. Ingrediente:
30 ml ulei de masline 1 kilogram muschi de miel 30 grame unt 1 ceapa 250
ml apa scortisoara 25 grame zahar 4 gutui sare piper Mod de
preparare: Incalzeste…
Read more »
Read more »
Cocktail Gala Rose
16 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Gala Rose din: lichior de piersici bitter
orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de piersici 2
picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie sau limeta
Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici si bitter Orange-ul in
doua cupa de sampanie si completam cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ciuperci
16 March 2012
O
reteta de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei, unt, piper, sare,
faina, suc de lamaie, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, lapte si
smantana. Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe
ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in
cazul in care sunteti norocosi si…
Read more »
Read more »
Cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute
16 March 2012
O
reteta de cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute din: cafea,
ardei iute, cuisoare, scortisoara, lapte de cocos si miere. Ingrediente:
2 linguri cafea macinata 1/2 lingurita ardei iute tocat 2 cuisoare
intregi 1/2 baton scortisoara 2 cani apa 1/2
Paste de casă cu emmentaler
16 March 2012
O
reteta de paste de casa cu emmentaler din: faina, oua, apa minerala,
sare cu ierburi aromate, ceapa, unt, piper, boia de ardei si banza
emmentaler. Ingrediente: 400 g făină 4 ouă cca 150 ml apă minerală sare
cu ierburi aromate 250 g ceapă 3 linguri unt piper boia de ardei dulce
200 g brânză…
Read more »
Read more »
Gulas de porc cu prune si miere
16 March 2012
O
reteta de gulas de porc cu prune si miere din: prune, ceapa, ulei,
carne de porc, faina, sare, piper, foaie de dafin, vin rosu, supa, apste
lapte, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 1 borcan prune (720 ml) 1
ceapă medie 3 linguri ulei 600 g carne de porc pentru gulaş 2 linguri
făină…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu ceapa rosie si masline
16 March 2012
O
reteta de salata de ton cu ceapa rosie si masline din: oua, salata
verde, ceapa rosie, rosii, masline, ton, ulei de masline, otet balsamic
alb, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 300 g salată verde 1 ceapă roşie 4
roşii 50 g măsline negre fără sâmburi 1 conservă ton în suc propriu
(185 g)…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluţi cu nuci
16 March 2012
O
reteta de ardei umpluti cu nuci din: ardei, orez, ceapa, morcovi,
rosii, nuci, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
10 ardei cruzi sau conservati, potriviti ca marime 100 g orez 2 cepe 2
morcovi 2 rosii sau 100 g de rosii in bulion 250 g nuci zdrobite (nu
macinate) 500 ml…
Read more »
Read more »
Galuste cu peste
16 March 2012
O
reteta deliciaosa de galuste cu: oua, faina, varza, peste, ton, morcov,
ceapa, telina, sare, piper, patrunjel, smantana, nucsoara. Ingrediente:
500 g cartofi două ouă 250 g făină 200 g varză creaţă două conserve cu
ton în ulei picant un morcov o ceapă un sfert de ţelină sare piper
pătrunjel smântână nucşoară Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pui cu smântână şi legume
16 March 2012
O
reteta de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper,
patrunjel, bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb,
smantana, amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente:
600 g piept de pui sare piper 4 fire pătrunjel 4 felii bacon 250 g
ceapă roşie 400 g morcovi 1 rădăcină…
Read more »
Read more »
Negrese cu dulceaţă de caise
16 March 2012
O
reteta delicioasa de negresa cu: unt, cacao, faina, lapte, oua, zahar,
dulceata de caise, sare, esenta de rom, zahar vanilat, praf de copt,
nuca de cocos, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 250 g unt 200 g
cacao 150 g făină 100 ml lapte dulce 5 ouă 200 g zahăr 400 g dulceaţă de
caise…
Read more »
Read more »
Coleslaw
16 March 2012
Vă
întrebaţi ce au în comun peştele cu cartofi prăjiţi, carnea la grătar
şi puiul fript? Ei bine, toate sunt mai gustoase dacă se servesc cu
coleslaw, adică salată de varză. Şi nici nu este de mirare, întrucât
varza, atât de crocantă şi de fragedă, constituie o garnitură perfectă
pentru mâncărurile grele şi grase. Numele…
Read more »
Read more »
Clătite cu verdeaţă şi măsline
16 March 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, unt, drojdie, lapte, oua,
masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, salvie, piper, smantana,
legume de sezon. Ingrediente: 425 g făină 150 g unt 15 drojdie 500 ml
lapte dulce două ouă 200 g măsline feliate o linguriţă de zahăr tos sare
o lingură de pătrunjel tocat o lingură…
Read more »
Read more »
Patru Retete cu carne de miel
16 March 2012
Mielul
sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de
proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o
optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie,
trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este
indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile
foarte…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde
16 March 2012
O
reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de
varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie
si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza
acra (sau varza dulce sau rosie) 2 morcovi 1 pastarnac 2 linguri orez
chimen ienibahar suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de vită
16 March 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu:carne de vita, telina, rosii, ceapa
verde, ardei gras, bors, ulei, fidea, leustean, sare, piper, paine,
smantana, morcov. Ingrediente: 500 g carne de vită un morcov o ţelină
mică 5 roşii două legături ceapă verde doi ardei graşi 300 ml borş 100
ml ulei de floarea-soarelui 100 g fidea o…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti
16 March 2012
O
reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din:
castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie,
piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1
castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri
iaurt 1 lingură mărar tocat 1…
Read more »
Read more »
Peste cu garnitura de orez si legume
16 March 2012
O
reteta de peste cu garnitura de orez si legume din: legume, ceapa,
orez, sare, piper, verdeata, ulei, peste, faina de porumb si condimente.
Ingrediente: 1/4 legume congelate 1 ceapa 1 cana orez sare piper
verdeata (patrunjel) ulei 500 peste (file) faina de porumb condimente
pentru peste Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu paste
16 March 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: piept de pui, paste, rosii
uscate, leurda, rosii, ardei gras, capia, ceapa, ulei de masline, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 2 piepţi de pui 400 g paste penne colorate
200 g roşii uscate în ulei două legături leurdă 4 roşii un ardei gras un
ardei capia o ceapă…
Read more »
Read more »
Cupe cu ciocolată şi zmeură
16 March 2012
O
reteta de cupe cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt si
miere. Ingrediente: 200 g ciocolata (nu prea amara, cu maximum 50%
cacao) 100 g zmeura congelata (dezghetata) sau zmeura proaspata 500 g de
iaurt grecesc sau natural 3 linguri de miere ciocolata rasa, pentru
servit Mod de preparare: Se rupe ciocolata…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de văcuţă cu legume
16 March 2012
O
reteta de tocanita de vacuta cu legume din: zarzavat, ceapa, rosii,
carne de vita, foaie de dafin, boabe de piper, sare, cartofi, morcovi,
telina, varza alba, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 1 legatura
zarzavat de supa 1 ceapa 3 rosii 500 g carne de vita 1 foaie de dafin 1
lingurita boabe de piper…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu midii in sos de marar
16 March 2012
O
reteta de tagliatelle cu midii in sos de marar din: midii, vin alb sec,
frunze de dafin, patrunjel verde, lamaie, sare, piper, tagliatelle,
amidon de porumb, sofran, marar si branza. Ingrediente: 2 kg midii vii
300 ml vin alb sec 2 frunze de dafin 2 crengute de patrunjel verde 2
felii de lamaie Sare…
Read more »
Read more »
Salată caldă de fasole si năut
16 March 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole alba, naut, dovlecel, ardei
capia, porumb boabe, ceapa verde, usturoi verde, curry, sare, piper,
ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 100 g fasole albă boabe 100 g
boabe de năut un dovlecel doi ardei capia 100 g porumb boabe din
conservă o legătură ceapă verde usturoi verde de curry…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de mazăre cu cartofi
15 March 2012
O
reteta de supa de mazare cu cartofi din: cartofi, mazare, supa de
legume, seminte de floarea soarelui, patrunjel si ulei. Ingrediente: 1/2
cartofi 1 conserva mazare sau o punga de mazare congelata 1 l de supa
de legume 4 linguri seminte de floarea soarelui (sau dovleac) decojite
si prajite usor 1 legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Macrou la grătar cu glazură de soia
15 March 2012
O
reteta de macrou la gratar cu glazura de soia din: file de macrou,
coaja si suc de lime, ulei de masline extravirgin, unt, bok choi, sos de
soia, ardei iute, ghimbir si zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de
macrou coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus extra felii, pentru servit
1 lingură…
Read more »
Read more »
Şnitel cu garnitura de cartofi
15 March 2012
O
reteta de snitel cu garnitura de cartofi din: cartofi, sare, ceapa,
supa, otet, snitele de porc, piper, faina, ou, pesmet, unt, arpagic si
frunze de salata. Ingrediente: 750 g cartofi sare 1 ceapa 200 ml supa 3
linguri otet 4 snitele de porc (a 150 g) piper 2 linguri faina 1 ou 60
g…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si migdale
15 March 2012
O
reteta de tarta cu pere si migdale din: aluat dulce, pere, zahar fin,
condimente, fulgi de migdale, crema de vanilie, fulgi de ovaz, faina,
migdale si miere. Ingrediente: 500 g aluat dulce pentru tarta 5 pere,
cojite, curatate de cotor si feliate 25 g zahar fin, plus extra pentru
presarat 1 praf de condimente…
Read more »
Read more »
Cocktail Gipsy
15 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Gipsy din: aperol, suc de portocale,
angostura si sampanie. Ingrediente: 4-5 cl Aperol 2 cl suc de portocale o
picatura de Angostura amaruie sampanie Mod de preparare: Mixam bine
Aperol-ul, sucul de portocale si Angostura impreuna cu multa gheata in
shaker, dupa care turnam bautura intr-un pahar de sampanie…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu leurda
15 March 2012
O
reteta de salata de cartofi cu leurda din: cartofi, leurda, ulei, naut,
ceapa rosie, ardei gras, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 3 legaturi leurda 4 linguri ulei 100 g naut 1 ceapa rosie 1
ardei gras rosu 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii în coajă, lăsaţi-i să…
Read more »
Read more »
Chec de banane cu nuca de cocos
15 March 2012
O
reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar
vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt,
ciocolata alba si cocos. Ingrediente: 150 g unt moale 160 g zahăr brun 1
plic de zahăr vanilat 4 ouă 500 g banane 2 linguri rom 100 g…
Read more »
Read more »
Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir
15 March 2012
O
reteta de ravioli cu crab, busuioc si ghimbir din: faina, faina alba,
sare, piper, carne de crab, albusuri, busuioc, coriandru, ardei iute,
usturoi, ghimbir, ulei de susan, busuioc si legume inabusite.
Ingrediente: pentru paste: 180 g faina tip 00 125 g faina alba, plus un
pic pentru presarat sare si piper negru pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Oua si cartofi, cu sos din verdeturi
15 March 2012
O
reteta de Oua si cartofi, cu sos din verdeturi din: oua, cartofi,
verdeata, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 600 g
cartofi noi 2 legaturi de verdeata 1 cana smantana groasa 1 cana
smantana subtire 2 catei de usturoi sare piper Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi fierb cca…
Read more »
Read more »
Varza cu morcovi inabusiti
15 March 2012
O
reteta de Varza cu morcovi inabusiti din: unt, morcovi, varza creata si
supa de pui. Ingrediente: 1 cub de unt 2 morcovi, taiati bastonase 1
varza creata, taiata prin cotor in 8 felii 100 ml supa de pui Mod de
preparare: Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă morcovul şi se
prăjeşte…
Read more »
Read more »
Paste cu leurdă
15 March 2012
O
reteta de paste cu leurda din: paste, frunze de leurda, bacon, ulei de
masline, seminte de chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g
paste 300 g frunze de leurda (3-4 legaturi) 250 g bacon 4 linguri ulei
de masline 1 lingura seminte de chimen 1 lamaie sare piper proaspat
macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de cocos si blat de pandispan
15 March 2012
O
reteta de Tort cu crema de cocos si blat de pandispan din: oua, zahar,
sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, foi de gelatina, budinca de
vanilie, lapte de cocos, zahar, cocos, lichior de cocos, frisca,
ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Ingrediente: aluat: blat de
pandispan: 5 oua 125 g zahar sare 80…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui marinate
15 March 2012
O
reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa,
ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar,
sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Inrgediente: pentru 15
frigarui: 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi 2-3 ardei galbeni taiati
in patrate 3 dovlecei taiati in felii groase 2 cepe…
Read more »
Read more »
Cafea rece Mocha
15 March 2012
O
reteta de cafea rece Mocha din: cafea rece, lapte, sirop de ciocolata
si zahar. Ingrediente: 1 – 1/2 cani cafea rece 2 cani lapte 1/4 cana
sirop de ciocolata 1/4 cana zahar Mod de preparare: Toarna cafeaua in
tavite pentru cuburi de gheata si pune-o la congelato
Praz cu bacon şi ciuperci
15 March 2012
O
reteta de praz cu bacon si ciuperci din: unt, bacon, cimbru, ciuperci
si praz. Ingrediente: 50 g unt 4 felii de bacon sau de costita afumata
(fara os), tocate cateva fire de cimbru 200 g ciuperci champignon,
taiate in doua sau in patru 2 fire de praz, taiat in felii groase Mod
de…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu piper
15 March 2012
O
reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper,
usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de
masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel
sare piper negru 2 catei de usturoi pisati 2 linguri boabe de piper rosu
(sau verde) 2 ardei iuti…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de ardei gras
15 March 2012
O
reteta de spaghete cu sos de ardei gras din: ardei gras, spaghete, otet
balsamic, ulei de masline extravirgin, verdeturi, sare si piper.
Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni, aproximativ 650 g 400 g spaghete sau
orice alte paste lungi, subtiri si uscate 2 lingurite otet balsamic sau
sherry 1 lingura ulei de masline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Ouă în cremă de leurdă
15 March 2012
O
reteta de oua in crema de leurda din: oua, leurda, ceapa verde, usturoi
verde, ulei de masline, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4
legaturi mari de leurda (500 g) 2 cepe verzi 2 fire de usturoi verde 4
linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptor
15 March 2012
O
reteta de cartofi, pastarnac si usturoi la cuptor din: cartofi,
pastarnac, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 800 g
cartofi mici (cei mici lasati intregi, ceilalti taiati in patru) 3
pastarnaci, taiati bucati mari 4 linguri ulei de floarea soarelui 2
capatani de usturoi, desfacute in catei Mod de preparare: Se încinge…
Read more »
Read more »
Retete dietetice: Pastravi umpluti
15 March 2012
O
reteta de pastravi umpluti din: pastravi, ciuperci, ceapa verde, ulei,
patrunjel verde, marar verde, tarhon verde, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi 200 g ciuperci albe de cultura 1 legatura ceapa
verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 1
legatura tarhon verde 1 lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu lămâie şi cimbru
15 March 2012
O
reteta de pui la cuptor cu lamaie si cimbru din: unt, cimbru, usturoi,
lamai, pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, faina, supa de pui si sos
de soia. Ingrediente: 50 g de unt, moale 1 legătură de cimbru proaspăt,
frunzele rupte de pe tulpini (care se pun deoparte), plus extra pentru
sevit 4 căţei…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu paste
15 March 2012
O
reteta de salata de ciuperci cu pasta din: ciuperci, paste, ceapa
verde, oua fierte, castravete, smantana, verdeata, piper si sare.
Ingrediente: 300 g ciuperci sarate sau marinate 150 g paste un fir de
ceapa verde 2 oua fierte un castravete murat 1/2 pahar de smantana sau
amestec de smantana cu maioneza verdeata piper macinat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru (video)
15 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de morcovi cu coriandru, un
preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
supa de morcovi cu coriandru Pofta buna!
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si frisca
15 March 2012
O
reteta de placinta cu branza si frisca din: biscuiti cu migdale, fulgi
de migdale, esenta de migdale, unt, crema de branza, zahar fin, faina,
extract de vanilie, oua, smantana, gem de cirese, zahar pudra si frisca.
Ingrediente: 200 g de biscuiţi cu migdale 100 g fulgi de migdale,
prăjiţi 1/2 linguriţă esenţă de migdale…
Read more »
Read more »
Consomme
15 March 2012
Un
consomme perfect trebuie să fie limpede, aromat şi să nu aibă nici un
strop de grăsime. Nu este de mirare că această supă clasică franţuzească
este considerată o piatră de încercare pentru orice bucătar. Consomme
se prepară astfel: într-o oală plină cu supă de vită făcută în casă se
adaugă carne de vită tocată,…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton, porumb si ceapa rosie
15 March 2012
O
reteta de pizza cu ton, porumb si ceapa rosie din: ton, boabe de
porumb, ceapa rosie, aluat, sos sugo si emmentaler. Ingrediente: 2
conserve ton in suc propriu 200 g boabe de porumb (conserva) 2 cepe
rosii 1 portie aluat dospit 1 portie sos sugo 150 g emmentaler ras Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale
15 March 2012
O
reteta de miel la gratar cu sos de tarhon si portocale din: cotlete de
miel, ulei de masline, portocala, sare, piper, ceapa, maioneza, tarhon,
suc de lamaie, usturoi, mustar, patrunjel, coaja de portocala, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 20 ml ulei de masline 1
portocala sare piper pentru sosul de…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Dream
15 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Southern Dream din: southern comfort, suc de
visine, sirop de grenadine, vin spumant sec, cirese, lamaie si zahar.
Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 4 cl suc de visine 1 cl sirop de
grenadine vin spumant sec cirese pentru crusta de zahar: lamaie si zahar
Mod de preparare: Cufundam gura…
Read more »
Read more »
Strudel cu ciuperci si branza
15 March 2012
O
reteta de strudel cu ciuperci si branza din: foi de placinta, unt,
ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb sec, telemea, patrunjel, marar, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri unt 1
ceapa 1 catel de usturoi 250 g ciuperci de cultura 75 ml vin alb sec
100 g telemea…
Read more »
Read more »
Tăitei cu linte, spanac şi morcovi
15 March 2012
O
retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de
dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de
dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel. Ingrediente: 125 g linte Puy
(linte verde) 1 frunza de dafin 2 lingurite ulei de masline 3 catei de
usturoi, tocati 100 g ceapa…
Read more »
Read more »
Pui cu telina in aluat
15 March 2012
O
reteta de pui cu telina in aluat din: piept de pui, faina, unt, ulei,
ceapa, telina, vin alb, smantana, patrunjel verde, lamaie, ou, aluat de
foitaj, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingura faina 2
linguri unt 1 lingura ulei 2 cepe 250 g telina 50 ml vin alb 100…
Read more »
Read more »
Plăcintă scoţiană cu ou
15 March 2012
O
reteta de placinta scotiana cu ou din: oua, carnaciori de porc, coaja
de nucsoara, frunze de cimbru, pesmet, aluat, faina si seminte de susan.
Ingrediente: 8 ouă medii 14 cârnăciori de porc 1 linguriţă coajă de
nucşoară măcinată (măciş) 1 lingură frunze de cimbru 100 g de pesmet
proaspăt 500g de aluat pentru tartă…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu migdale si busuioc
15 March 2012
O
reteta de cartofi copti cu migdale si busuioc din: cartofi, sare,
chimen, ulei, fulgi de migdale, frunze de busuioc, smantana, sare, piper
alb si busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri ulei 60
g fulgi de migdale cateva frunze de busuioc sosul cu verdeturi: 2 cutii
de smantana (150 ml fiecare) sare…
Read more »
Read more »
Trei supe de post
15 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Va prezentam trei
supe de post: Supă delicioasa de cartofi cu praz O reteta delicioasa de
supa de cartofi cu praz, suc de rosii, ceapa, telina, morcov, ardei
gras, dovlecel, patrunjel, sare, piper. Retete de post: Supa-crema de
dovlecei O reteta delicioasa de…
Read more »
Read more »
Trei Retete cu carne de miel
14 March 2012
Mielul
sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de
proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o
optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie,
trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este
indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile
foarte…
Read more »
Read more »
Placinta cu coacaze
14 March 2012
O
reteta de placinta cu coacaze din: unt, zahar brun, extract de vanilie,
oua, faina, lapte batut, mere, scortisoara, condimente, cuisoare, coaja
de lamaie, coacaze, stafide, coji confiate si zahar pudra. Ingrediente:
250 g unt moale, plus extra pentru uns 250 g de zahar brun 2 lingurite
extract de vanilie 4 oua mari 100 g…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu legume si pesto de menta
14 March 2012
O
reteta de miel la cuptor cu legume si pesto de menta din: cartofi,
muchi de miel, dovlecei, rosii, usturoi, avocado, ulei de masline, vin
alb, sare, piper, migdale, menta, mustar dijon si suc de lamaie.
Ingrediente: 500 grame cartofi mici 700 grame muschi de miel taiat in
bucati 2 dovlecei taiati in cuburi 4…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu lamaie
14 March 2012
O
reteta de Pui la cuptor cu lamaie din: pui, lamaie, usturoi, cimbru,
faina, ulei, sare, piper si hartie de copt. Ingrediente: 1 pui intreg 1
lamaie, feliata 6 catei de usturoi, taiati 6 crengute cimbru 1 lingura
faina 1 lingura ulei sare si piper dupa gust hartie de copt Mod de
preparare: Incalzeste…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, rucola si branza de capra
14 March 2012
O
reteta de salata cu spanac, rucola si branza de capra din: nuca, unt,
zahar, mustar, usturoi, fulgi de ardei iute, otet balsamic, ulei de
masline, spanac, rucola, branza de capra, ardei rosu, sare si piper.
Ingrediente: 100 grame nuci 10 grame unt topit 10 grame zahar 20 grame
mustar 1 catel de usturoi fulgi…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Forrest Spring
14 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Black Forrest Spring din: rachiu de zmeura,
lichior de zmeura si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl
lichior de zmeura sampanie sau champagne Mod de preparare: Turnam
rachiul si lichiorul de zmeura intr-o cupa de sampanie si completam cu
sampanie sau champagne.
Read more »
Read more »
Clatite cu branza si ceapa rosie
14 March 2012
O
reteta de clatite cu branza si ceapa rosie din: faina, oua, lapte,
ulei, sare, ceapa rosie, mozzarella, marar, miere, vin rosu, ulei de
masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: aluatul de
clatite: 250 g faina 4 oua 400 ml lapte 2 linguri ulei un praf de sare
umplutura: 3 cepe rosii 200…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu sos de vinete
14 March 2012
O
reteta de pappardelle cu sos de vinte din: ulei de masline, ardei iute,
usturoi, ceapa, ardei rosu, vinete, zeama de lamaie, sos de soia,
bulion de legume, piure de rosii, sare, pappardelle, coriandru si
patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline sau de arahide 1-2
ardei iuti rosii, fara seminte si taiati bucati mari…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu pătrunjel si sos de ton
14 March 2012
O
reteta de cartofi noi cu patrunjel si sos de ton din: cartofi, ton, suc
de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, sos de maioneza, sare, piper,
capere, patrunjel, ulei de masline si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi
noi 3 conserve de ton (150 g fiecare) 3-4 linguri de suc de lămâie 2
linguriţe coajă rasă…
Read more »
Read more »
Legume in aluat
14 March 2012
O
reteta de legume in aluat din: telina, pastarnac, morcovi, conopida,
ceapa, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, mustar,
ulei de masline, zeama de lamaie si marar verde. Ingrediente: 1 telina 1
pastarnac 3 morcovi 1 conopida 1 ceapa 150 g faina 25 g drojdie 1 ou
1/2 pahar apa 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu boabe de struguri
14 March 2012
O
reteta de mini pizza cu boabe de struguri din: struguri, rosii uscate,
ricotta, sare, piper, aluat, branza de capra si ruccola. Ingrediente:
200 g struguri 40 g rosii uscate 120 g ricotta sare piper 1/2 portie
aluat de branza de vaci si ulei 75 g branza de capra 50 g ruccola Mod
de…
Read more »
Read more »
Sarmale cu hrisca si nuci
14 March 2012
O
reteta de sarmale cu hrisca si nuci din: frunze de varza murata,
hrisca, ceapa, morcov, unt, ulei, marar verde, sare, piper si samantana.
Ingrediente: 8 frunze de varza murata 15 nuci 100 g hrisca inmuiata 12
ore in zeama de varza acra sau bors 1 ceapa 1 morcov 2 linguri unt 1
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu nuci sau migdale
14 March 2012
O
reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere,
migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine
coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200
ml suc de morcovi proaspat stros sare piper Mod de preparare:
Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar
14 March 2012
O
reteta de placinta taraneasca cu carne de vita si branza Cheddar din:
carne de vita, ulei de floarea, bacon, salote, telina, faina, concentrat
de vita, cimbru, dafin, morcovi, cartofi, unt, branza Cheddar, lapte si
praf de mustar. Ingrediente: 1 kg carne de vita, taiata in bucati mari
2-4 linguri ulei de floarea soarelui 200…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere la tavă
14 March 2012
O
reteta de prajitura cu mere la tava din: faina, drojdie, lapte, zahar,
galbenusuri, ulei, lapte, zahar, orez, lamaie, mere, albusuri si miez de
nuca. Ingrediente: aluat: 500 g făină 1 cub drojdie (42 g) 250 ml
lapte 2 linguri zahăr 2 gălbenuşuri 3-4 linguri ulei topping: 1 l
lapte 100 g zahăr 1 praf…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)
14 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat
foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa crema
de ciuperci Pofta buna!
Read more »
Read more »
Calzone cu spanac si ciuperci
14 March 2012
O
reteta de calzone cu spanc si ciuperci din: spanac, ciuperci, usturoi,
sare, piper, sos sugo, cimbru, mozzarella si aluat dospit. Ingrediente:
200 g spanac 400 g ciuperci 3 catei de usturoi 2 linguri unt sare piper 1
portie sos sugo 1 lingurita cimbru uscat 125 mozzarella 1/4 portie
aluat dospit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Strudel cu mere
14 March 2012
O
reteta de strudel cu mere din: faina, sare, galbenus, ulei, mere, suc
de lamaie, zahar vanilinat, stafide, migdale, branza dulce, ou, albus,
gris si scortisoara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1
galbenus 2 linguri ulei umplutura: 1,5 kg mere 3 linguri suc de lamaie 2
pliculete zahar vanilinat 75 g…
Read more »
Read more »
Tortilla picantă cu conopida si broccoli
14 March 2012
O
reteta de tortilla picanta cu conopida si broccoli din: cartofi, sare,
conopida, broccoli, sunca afumata, arahide, smantana, lapte, oua,
branza, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi sare 400 g
conopidă 400 g broccoli 100 g şuncă afumată 50 g arahide 200 ml smântână
400 ml lapte 6 ouă 150 g brânză rasă piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere, miere si nuci
14 March 2012
O
reteta de prajitura cu mere, miere si nuci din: faina, praf de copt,
coaja de lamaie, zahar, miere, ou, galbenus, unt, mere, suc de lamaie,
miere, praf de scortisoara, zahar vanilat, budinca de vanilie, nuca si
stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 2 lingurite praf de copt 1
lingurita coaja de lamaie 50 g…
Read more »
Read more »
Sos Sugo
14 March 2012
O
reteta de sos sugo din: ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, rosii,
sare, piper si ierburi italienesti. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 1 conserva (425 ml)
rosii sare piper ierburi italienesti uscate Mod de preparare: Se toaca
usturoiul si ceapa; se prajesc in…
Read more »
Read more »
Broccoli la tigaie cu nucă de cocos
14 March 2012
O
reteta de broccoli la tigaie cu nuca de cocos din: ulei vegetal,
seminte de mustar, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, broccoli, miez
de nuca de cocos si zeama de lamaie verde. Ingrediente: 6 linguri ulei
vegetal 3-1/2 lingurite seminte de mustar 3 linguri frunze de curry
proaspete sau uscate 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu morcovi
14 March 2012
O
reteta de fursecuri cu morcovi din: zahar pudra, migdale, morcovi,
zahar tos, albusuri de ou, unt, crema de branza si zahar pudra.
Ingrediente: pentru fursecuri: 200 g zahar pudra 110 g migdale 2-3
morcovi mici 25 g zahar tos 90 g albusuri de ou pentru crema: 120 g unt
nesarat 230 g crema de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu varză si bacon
14 March 2012
O
reteta de lasagna cu varza si bacon din: chifla, varza de china, sare,
ceapa, usturoi, crengute de cimbru, amestec de carne tocata, ou, piper
si bacon. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 1 kg varză de China sare 1
ceapă de mărime medie 1 căţel de usturoi 4 crenguţe de cimbru 500 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Kiwi Kir Royal
14 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail kiwi Kir Royal din: lichior de kiwi, vin
spumant si kiwi. Ingrediente: 2 cl lichior de kiwi vin spumant sec sau
champagne o felie de kiwi Mod de preparare: Turnam lichiorul de kiwi
in cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec sau champagne.
Adaugam o felie de…
Read more »
Read more »
Paste catalane in supa de rosii
14 March 2012
O
reteta de paste catalane in supa de rosii din: rosii, usturoi, ceapa,
coaja de portocala, frunze de dafin, cimbru, sofran, bulion de legume,
zahar tos, ulei de masline, fidea, sare, piper si busuioc verde.
Ingrediente: 500 g rosii, tocate 1 capatana de usturoi, desfacuta in
catei, curatati de coaja 150 g ceapa, tocata o…
Read more »
Read more »
Sufleu cu file de porc şi conopidă
14 March 2012
O
reteta de sufleu cu file de porc si conopida din: paste cu ou, sare,
file de porc, conopida, amestec condimente, smantana, rosii cherry si
branza. Ingrediente: 250 g paste mici cu ou sare 200 g file de porc 250 g
conopidă 1 plic amestec condimente 200 ml smântână 100 g roşii cherry
50 g…
Read more »
Read more »
Supa de andive cu iaurt
14 March 2012
O
reteta de supa de andive cu iaurt din: suc de morcovi, iaurt, andive,
ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 ml suc de
morcovi 300 ml iaurt natual sau chefir 2 andive mai mari 1 ceapa 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron sucul proaspăt stors de…
Read more »
Read more »
Salata de varza acra cu ciuperci
14 March 2012
O
reteta de salata de varza acra cu ciuperci din: varza acra, ciuperci,
usturoi, marar, ulei de masline, ceapa rosie, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 varza acra 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 1
catel de usturoi 1 legatura marar 3 linguri ulei de masline 1 ceapa
rosie sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cafea cu ciocolata si menta
14 March 2012
O
reteta de cafea cu ciocolata si menta din: sirop de ciocolata sirop de
menta, cafea, frisca si ciocolata. Ingrediente: 1 lingura sirop de
ciocolata 2 linguri sirop de menta 1/2 cana cafea proaspat facuta frisca
ciocolata rasa Mod de preparare: Pune intr-o cratita siropul de
ciocolata, cel de menta si cafeaua fierbinte, proaspat…
Read more »
Read more »
Opt retete pentru post
14 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Opt retete pentru
post: Retete de post: Supa de linte rosie O reteta delicioasa de supa de
linte rosie, morcov, telina, ceapa, foi de dafin, patrunjel verde, ulei
de masline, boabe de coriandru, sare, piper. Retete de post: Cartofi cu
sos acrişor O…
Read more »
Read more »
Sardine cu legume
14 March 2012
O
reteta de sardine cu legume din: file de sardine, morcovi, telina,
mazare, fasole verde, pasta de tomate, ulei, lamaie, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 file de sardine 2 morcovi 1 telina mica 150 g
mazare 200 g fasole verde 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 lamaie 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu legume
14 March 2012
O
reteta de Tagliatelle cu legume din: sparanghel, fasole verde, praz,
dovlecei, sare, piper, tagliatelle cu ou, ulei de masline, suc de
lamaie, tarhon si patrunjel. Ingrediente: 250 g sparanghel subtire 150 g
fasole verde 200 g dovlecei mici 150 g praz tanar Sare si piper negru
500 g tagliatelle cu ou sau alte paste…
Read more »
Read more »
Sos vinegreta de portocale rosii
14 March 2012
O
reteta de Sos vinegreta de portocale rosii din: suc de portocale rosii,
ceapa, miere, ulei de masline, mustar de dijon, sare si piper.
Ingrediente: 1/3 cana suc de portocale rosii 1 lingura ceapa salota
maruntita 2 linguri miere 1 lingura ulei de masline 1 lingurita mustar
de Dijon 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper…
Read more »
Read more »
Supă Cock-a-Leekie
13 March 2012
Spre
deosebire de alte feluri de mâncare scoţiene, care poartă denumiri
complicate, precum rumbledethumps (piure de cartofi cu varză) sau
clootie (budincă in baie de aburi), numele acestei supe (numită si
cocky-leeky) nu lasă nici o urmă de îndoială în privinţa ingredientelor
ei. Este o supă simplă, care se face numai cu carne de pasăre…
Read more »
Read more »
Sufleu cu spanac si somon
13 March 2012
O
reteta de sufleu cu spanac si somon din: cartofi, sare, file de somon,
suc de lamaie, piper, ceapa, usturoi, unt, spanac, smantana, legume si
mustar boabe. Ingrediente: 800 g cartofi sare 600 g file de somon 1
linguriţă suc de lămâie piper 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 2 linguri
unt 400 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si ricotta
13 March 2012
O
reteta de clatite cu spanac si ricotta din: ricotta, spanac, clatite,
sos de tomate si mozzarella. Ingrediente: 400 grame ricotta 250 grame
spanac fiert 10 clatite 310 grame sos de tomate 250 grame mozzarella
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca
ricotta cu spanacul. Asezoneaza cu sare si…
Read more »
Read more »
Frigarui cu branza picanta
13 March 2012
O
reteta de frigarui cu branza picanta din: branza paneer, zeama de
lamaie, chimion, faina de naut, garam amasala, boia, smantana, usturoi,
ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt si lamai. Ingrediente: 600 g
branza paneer zeama de la 2 lamai 2 lingurite cu chimion macinat, plus
extra pentru presarat 75 g faina de naut 1…
Read more »
Read more »
Sufleu cu legume şi carne tocată
13 March 2012
O
reteta de sufleu cu legume si carne tocata din: chifla, cartofi,
morcovi, sare, ceapa, amestec de carne tocata, ou, capere, mustar,
piper, ulei, amestec de condimente, smantana, pesmet si branza gouda.
Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 500 g cartofi 400 g morcovi sare 1
ceapa 400 g amestec de carne tocata 1…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci la cuptor
13 March 2012
O
reteta de crap cu ciuperci la cuptor din: crap, ciuperci, ardei capia,
rosii in bulion, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de
circa 1 kg 400 g ciuperci proaspete, mai mici 1 ardei capia rosu 400 g
rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pasta e fagioli
13 March 2012
O
reteta de Pasta e fagioli din: ulei de masline, morcov, telina,
usturoi, ceapa, rozmarin, fasole borlotti, piure de rosii, bulion de
legume, zahar tos, paste, patrunjel, sare, piper, rozmarin si parmezan.
Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme
cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta.
Ingrediente: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tata cu orez si portocale
13 March 2012
O
reteta de tarta cu orez si portocale din: orez, lapte, zahar, oua, unt,
portocale, zahar vanilat, cuisoare si sare. Ingrediente: 150 g orez 700
ml lapte 275 g zahar 2 oua 200 g unt 5 portocale 1 lingurita zahar
vanilat 2 cuisoare sare Mod de preparare: Spălaţi portocalele,
ştergeţi-le şi radeti coaja portocalie,…
Read more »
Read more »
Orez in dovleac
13 March 2012
O
reteta de orez in dovleac din: sofran, ceapa, unt, usturoi, ghimbir,
praf de ardei iute, cardamom, nucsoara, scortisoara, cuisoare, frunze de
dafin, coaja de nucsoara, garam masala, ardei iute, zeama de lamaie
verde, dovleac, iaurt, orez basmati si frunze de menta. Ingrediente: 1
varf mare de cutit de sofran 500 g ceapa, taiata felii…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert
13 March 2012
O
reteta de Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert din: penne,
sare, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, sunca, ulei, piper, boia de
ardei, patrunjel, banza camembert, oua, smantana si lapte. Ingrediente:
350 g penne sare 2 cepe verzi 1 dovlecel 1 ardei gras mic 200 g sunca
fiarta 2 linguri ulei piper boia de…
Read more »
Read more »
Cocktail Number One
13 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Number One din: vermut rosu, brandy, sampanie
si carambola. Ingrediente: 3 cl vermut rosu 1 cl brandy sampanie
carambola Mod de preparare: Turnam vermutul si brandy-ul in cupa de
sampanie si completam cu sampanie rece. Decoram cu carmbola.
Read more »
Read more »
Papanasi umpluti cu stafide
13 March 2012
O
reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris,
ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar
vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 1 linguri gris 1 ou 100
g stafide inmuiate in rom 1 lingura faina 1 lingurita coaja rasa d
Pizza turcească cu carne tocată
13 March 2012
O
reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie,
patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen,
aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie
2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de
ardei 1 ou sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură marmorată cu struguri
13 March 2012
O
reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina,
lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao,
faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă
250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi salvie
13 March 2012
O
reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de
masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si
parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in
buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau
cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat marunt…
Read more »
Read more »
Fursecuri umplute cu gem de caise
13 March 2012
O
reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra,
galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra.
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un
varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de
caise 4 linguri…
Read more »
Read more »
Curcan cu prune
13 March 2012
O
reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe
superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa.
Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe
superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza
13 March 2012
O
reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella,
branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5
morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3
catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt
topit Mod de preparare: Intr-o oala cu apa…
Read more »
Read more »
Curry de pui, cocos şi tamarind
13 March 2012
O
reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de
lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de
tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry,
ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29
pulpe de pui dezosate, fara piele zeama…
Read more »
Read more »
Cocktail de ou
13 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar
vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4
lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa
Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare.
Totul se bate pana…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi
13 March 2012
O
reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din:
cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine
toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici
sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de
curcan (a 180 g) 120…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)
13 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat
deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara
prajitura cu capsuni
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete
13 March 2012
O
reteta de lasagna cu vinete din: vinete, sare, piper, foi de lasagna cu
spanac, ulei de masline, parmezan, lapte degresat, morcov, esalota,
frunza de dafin, patrunjel, boia de piper, produs tartanabil, faina,
nucsoara, usturoi, rosii, oregano si busuioc. Feliile de vinete
reprezintă umplutura perfectă pentru această lasagna vegetariană foarte
gustoasă, care se poate pregăti…
Read more »
Read more »
Supa de cocos cu coriandru
13 March 2012
La
orice mâncare ce conţine lapte din nucă de cocos se adaugă si coriandru
proaspăt, cu o aromă asemănătoare citricelor. Cocosul si coriandrul
sunt protagonistele multor reţete din gastronomia Asiei de sud-est.
Laptele de cocos temperează mâncărurile foarte iuţi, în timp ce
coriandrul le conferă o aromă proaspătă. Cea mai cunoscută supă de cocos
cu…
Read more »
Read more »
Terina cu mere
13 March 2012
O
reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare.
Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt
200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare Mod
de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi seminţele şi
tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi si peste
13 March 2012
O
reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file
de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau,
smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si
sare. Ingrediente: 1,25 kg cartofi 600 g file de somon 350 g file de
batog 425 ml zeama de peste…
Read more »
Read more »
File de pui în otet balsamic
13 March 2012
O
reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare,
piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii. Ingrediente: 3
buc. file de pui (cu oase, fără piele) 1 lingură unt topit sare piper 1
lingură zahăr 5 linguri oţet balsamic 250 ml supă 150 g smântână 400 g
roşii…
Read more »
Read more »
Placinta cu crema de lamaie
13 March 2012
O
reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei,
faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200
ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt Mod de
preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină. Puneţi…
Read more »
Read more »
Reteta de Ras El Hanout
13 March 2012
Se
macină şi se amestecă, într-un mojar sau într-o râşniţţa de cafea, câte
1 linguriţă de chimion, ghimbir, turmeric (curcuma), sare, 3/4
linguriţă de scorţişoară, 3/4 linguriţă de piper negru, 1/4 lingiuriţă
de cuişoare şi câte 1/2 linguriţă de piper alb, seminţe de coriandru,
piper cayenne, ienibahar, nucşoară. Se peăstrează într-un recipient bine
închis.
Read more »
Read more »
Shake de capsuni cu frisca
13 March 2012
O
reteta de shake de capsuni cu frisca din: capsuni, inghetata de vanilie
si frisca. Ingrediente: 225 g de capsuni, curatate 300 inghetata de
vanilie, moale frisca Mod de preparare: Se pun două căpşuni deoparte,
pentru decor. Din cele rămase, jumătate se lasă întregi, iar cealaltă
jumătate se taie bucăţi. Intr-un blender, se mixează…
Read more »
Read more »
Tagliatelle carbonara
13 March 2012
O
reteta de tagliatelle carbonara din: usturoi, esalota, vin alb sec,
tagliatelle, sare, piper, bacon, smantana, oua, parmezan si patrunjel.
Ingrediente: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 esalota, tocata marunt 2
linguri vin alb sec 200 g tagliatelle sau fettuccine Sare si piper negru
50 g bacon, afumat, fara sorici 2 linguri smantana 2 oua…
Read more »
Read more »
Red Royal Cocktail
13 March 2012
O
reteta simpla de Red Royal Cocktail din: red orange liquer, vin spumant
sec si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o
felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de
sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o
felie de portocala.
Read more »
Read more »
Şapte retete pentru post
13 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Şapte retete pentru
post: Retete de post: Cartofi mozaic O reteta de cartofi mozaic din:
catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli,
porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei.
Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci…
Read more »
Read more »
Curcan cu legume la tigaie
12 March 2012
O
reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin,
cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel,
sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1
foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase,
fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Inimi crocante cu frisca si capsuni
12 March 2012
O
reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina,
frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un
pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si
taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi
12 March 2012
O
reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui,
crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si
supa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 4 crengute de rozmarin 1 kg
cartofi 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250
ml supa Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune si brânză
12 March 2012
O
reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte,
faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si
unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g
faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100 g…
Read more »
Read more »
Varza calita cu afumatura
12 March 2012
O
reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata,
carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de
chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare murata 300 g
costita afumata 400 g carnati afumati 1 ceapa 1 ardei capia rosu 50 ml
ulei 1 foaie de dafin 1…
Read more »
Read more »
Sandwich cu salata de pui si marar
12 March 2012
O
reteta de Sandwich cu salata de pui si marar din: lapte, maioneza, suc
de lamaie, marar, usturoi, piept de pui prajit, boabe de strugure,
parmezan, ceapa verde, salata verde, paine, sare si piper. Ingrediente:
20 ml lapte batut 20 grame maioneza suc de lamaie 1 legatura de marar
pudra de usturoi 100 grame piept…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu vită şi bere
12 March 2012
O
reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina,
pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac,
faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio,
tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata
in bucati mari 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla
12 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla din:
tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2
cl sirop de mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si
siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)
12 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara biscuiti cu unt de arahide, un
preparat foarte de delicios si gustos, deosebit de rapid si delicios.
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pui umplut în stil marocan
12 March 2012
O
reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el
hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de
masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el
Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică
de pătrunjel, tocată 4 piepţi…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui
12 March 2012
O
reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana,
ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de pui 600 g ceapa 2 linguri faina 100 ml
smantana 70 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce 1 foaie de dafin 1
legatura…
Read more »
Read more »
Gustare cu brânză
12 March 2012