Retete de top:
Pui cu ciuperci la cuptor
21 February 2012
O
reteta de pui cu ciuperci la cuptor din: pui, busuioc, cimbru, piper,
sare, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1
pui busuioc cimbru piper sare 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi ulei 1
lamaie patrunjel verde sau marar Mod de preparare: Tranşezi puiul în
bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc,…
Read more »
Read more »
Cocktail Luna Rossa
21 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Luna Rossa din: lichior de mure, zeama de
lamaie, zeama de portocala, sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 3
cl lichior de mure 2 picaturi de zeama de lamaie zeama unei jumatati de
portocala sampanie o felie de portocala cirese Mod de preparare:
Mixam bine in shaker lichiorul si sucurile…
Read more »
Read more »
Mâncărică de ardei cu ficat de pui
21 February 2012
O
reteta de mancarica de ardei cu ficat de pui din: ardei capia, ficat de
pui, usturoi, suc de rosii, sare, piper, cimbru, oregano, ulei si
verdeata. Ingrediente: 1 ardei capia 500 g ficat de pui 2-3 catei de
usturoi 1 l suc de rosii sare piper cimbru oregano ulei verdeata Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Masala (video)
21 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara Masala, un preparat indian absolut
delicios si gustos, rapid si sanatos, un preparat in care ingredientul
de baza il constituie curry-ul. Cum se prepara Masala
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu orez roşu
21 February 2012
O
reteta de supa de rosii cu orez rosu din: ulei de masline extravirgin,
salote, orez rosu, vin alb, bulion de legume, rosii, oregano, sare,
piper, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de
masline extravirgin 6 salote tocate marunt 85-100 g orez rosu 150 ml vin
alb 400 ml bulion de legume…
Read more »
Read more »
Manchego
21 February 2012
Cea
mai putin elaborata dintre mancarurile servite in tavernele sppaniole
este branza manchego, care se taie pur si simplu in triunghiuri si se
serveste. Manchego este o branza de oaie tare si cremoasa, originara din
La Mancha, o zona aririda din centrul Spaniei. Ea este pretuita in
funnctie de vechime, ca parmezanul, cea mai veche…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Stelute glazurate
21 February 2012
O
reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de
lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru
aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de
lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g
smantana Mod de preparare: Untul se…
Read more »
Read more »
Budincă orientală de orez
21 February 2012
O
reteta de budinca orientala de orez din: orez, vin rosu, apa, lapte,
zahar, apa de trandafiri, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 350 g
orez 50 ml vin roşu 300 ml apă 700 ml lapte 50 g zahăr 1 linguriţă apă
de trandafiri 2-3 linguri scorţişoară măcinată 1 linguriţă zahăr pudră
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cremă de caramel cu vin rosu
21 February 2012
O
reteta de crema de caramel cu vin rosu din: galbenusuri, albusuri, vin
rosu dulce, zahar, smantana si scortisoara. Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2
albuşuri 6 linguri vin roşu dulce 3 linguri zahăr 225 ml smântână dulce
scortisoară Mod de preparare: Pune gălbenuşurile, vinul şi zahărul
într-o cratiţă la bain- marie, având grijă ca apa…
Read more »
Read more »
Mancare de paste cu carnati la cuptor
21 February 2012
O
reteta de mancare de paste cu carnati la cuptor din: carne de carnati,
pesmet, frunze de cimbru, ulei de masline, passata, pasta de rosii,
paste, varza creata, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 450 carne de
carnati 50 g de pesmet alb proaspat 1 lingura frunze de cimbru sau de
rozmarin, tocate 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci
21 February 2012
O
reteta de mancare de orez cu ciuperci din: orez, morcovi, zeama de
lamaie, masline negre, ciuperci, ulei de masline, sare, piper si
oregano. Ingrediente: 50 g orez 2 morcovi mari zeama de la 1 lamaie 100 g
masline negre fara samburi 1 cutie ciuperci sau 100 g ciuperci fierte
ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Mâncare dietetica cu pui şi ciuperci
21 February 2012
O
reteta de mancare dietetica cu pui si ciuperci din: piept de pui, ulei
de masline, ceapa, sare, piper, ciuperci si rosii. Ingrediente: 840 g
piept de pui 3 linguri ulei de masline 3 cepe sare piper 200 g ciuperci
champignon 500 g rosii intregi decojite Mod de preparare: Intr-o
tigaie, pui 2 linguri…
Read more »
Read more »
Sarmale de porc fierte in vin
21 February 2012
O
reteta de sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati de
porc, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si
condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carnati de porc
proaspeti 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 1 varza murata
mare 1…
Read more »
Read more »
Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana
21 February 2012
O
reteta de Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana din: file
de crap, sare, piper, suc de lamaie, zarzavat de supa, ceapa, ciuperci,
ulei, dafin, smantana si vin alb. Ingrediente: circa 1,5 kg file de
crap sare piper 2-3 linguri suc de lamaie 2 legaturi zarzavat de supa 2…
Read more »
Read more »
Rulouri cu frisca
21 February 2012
O
reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb,
smantana, zahar vanilat, ou si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g unt 2
galbenusuri 3 linguri cu vin alb 500 g smantana dulce 2-3 pliculete cu
zahar vanilat 1 ou sare Mod de preparare: Amestecă bine cu furcu¬liţa
jumătate din cantitatea…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu crutoane si brânză
21 February 2012
O
reteta de supa de rosii cu crutoane si branza din: rosii, zahar, supa
de legume, sos tabasco, sos worchestershire, mascarpone, frunze de
busuioc, paine, usturoi si mozzarella. Ingrediente: 400g de roşii de la
conservă 1 lingură de zahăr fin 100ml supă de legume câte puţin sos
Tabasco şi Worchestershire 2 linguri de mascarpone câteva…
Read more »
Read more »
Pimientos
20 February 2012
Aceste
fasii de ardei rosu fara pielita se prepara foarte simplu: se prajesc
in ulei de masline, cu usturoi, patrunjel si eventual ardei iuti rosii
tocati marunt. Ulterior se lasa la marinat in borcane, in ulei si otet
de vin. Pimientos pot fi vazuti adesea pe rafturile tavernelor spaniole,
unde prezenta lor ii asigura pe…
Read more »
Read more »
Crap pane in aluat de bere
20 February 2012
O
reteta de crap pane in aluat de bere din: file de crap, faina, bere,
oua, ulei, castravete, ceapa verde, marar, smantana, iaurt, zahar, suc
de lamaie, piper, ulei si sare. Ingrediente: 650 g file de crap fara
piele 140 g faina 125 ml bere 2 oua 2 linguri ulei 1 castravete 1 ceapa
verde…
Read more »
Read more »
Minitarte vanilate
20 February 2012
O
reteta de minitarte vanilate din: capsune, oua, zahar, faina, ulei,
zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri, zahar fin, lapte si
esenta de vanilie. Ingrediente: 200-300 g capsune pentru blat: 6 oua 6
linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar
vanilat coaja de lamaie sare pentru crema: 3…
Read more »
Read more »
Gambas al ajillo
20 February 2012
Creveti
cu usturoi sunt printre cele mai rafinate gustari din meniul tapas.
Sunt creveti mari care se calesc in ulei de masline cu mult usturoi ras
si de obicei cu putin ardei iute rosu tocat. Ca si alte feluri de
mancare, gambas al ajillo se servesc la masa in vasul in care au fost
prajiti,…
Read more »
Read more »
Carnati de porc in vin
20 February 2012
O
reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper,
unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml
vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi Mod
de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml vin…
Read more »
Read more »
Rasol de crap cu hrean
20 February 2012
O
reteta de rasold e crap cu hrean din: hrean, suc de lamaie,
galbenusuri, smantana, crap, zarzavat, sare, foaie de dafin, boabe de
piper negru, boabe de mustar si cuisoare. Ingrediente: 100 g hrean
proaspat 5 linguri suc de lamaie 2 galbenusuri 75 ml smantana 1 crap
curatat (circa 1,5 kg) 1 legatura zarzavat de…
Read more »
Read more »
Mancare coreeana de orez
20 February 2012
O
reteta de mancare coreeana de orez din: supa de pui, orez, carne de
curcan, spanac, morcovi, ulei de susan, seminte de susan, ulei vegetal,
oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 500 ml supa de pui fierbinte 250 g
orez cu bobul lung 300 g carne de curcan fiarta, taiata cubulete 250 g
spanac…
Read more »
Read more »
Supa de fasole alba cu bacon
20 February 2012
O
reteta de supa de fasole alba cu bacon din: ceapa, unt, cimbru, fasole
alba, supa de pui, bacon si ceapa. Ingrediente: 2 cepe taiate mare un
cub de unt 4 ramurele de cimbru (frunzele) 2 conserve de 400 g fasole
alba mare, scursa si clatita 750 ml supa de pui (proaspata sau din cub)…
Read more »
Read more »
Cocktail Vampire Vin
20 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Vampire Vin din: campari si vin sec.
Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl vin sec Mod d epreparare: Turnam
Campari intr-un pahar de vin alb, pe care-l completam cu vin alb sec,
rece.
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu portocale
20 February 2012
O
reteta de friptura de vita cu portocale din: muschi de vita, portocale,
sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de vita
2-3 portocale sare piper 1 kg cartofi 100 g unt Mod de preparare:
Cureţi portocalele de coajă şi le feliezi. Apoi cureţi şi cartofii. Cu
jumătate din cantitatea…
Read more »
Read more »
Clătite cu stafide şi cocos
20 February 2012
O
reteta de clatite cu stafide si cocos din: faina, zahar, lapte,
stafide, oua, fulgi de cocos, zahar vanilat si ulei de arahide.
Ingrediente: 400 g faina alba 350 g zahar 400 ml lapte 85 g stafide 225 g
fulgi de cocos 2 oua 30 g zahar vanilat ulei de arahide sau ulei de
floarea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Focaccia cu bacon
20 February 2012
Focaccia
este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene
care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi
aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun
sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat:
25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Gaina umpluta
20 February 2012
O
reteta delicioasa de gaina umpluta din: gaina, carne tocata, ou, sare,
piper, maruntaie de gaina, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina
mare de circa 3 kg 250 g carne tocata 1 ou sare piper maruntaiele de la
gaina (pipota, ficat, inima) 1 felie de paine faramitata 2 linguri cu
unt patrunjel tocat fin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca
20 February 2012
O
reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt,
amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar. Ingrediente: 9 albusuri 300 g
zahar 300 g nuca 1 pliculet praf de copt 3 linguri cu amidon pentru
crema: 9 galbenusuri 200 g unt 3 pliculete cu zahar vanilat pentru
decor: 100 g nuca…
Read more »
Read more »
Merluciu picant cu cartofi
20 February 2012
O
reteta de merluciu picant cu cartofi din: fileuri de merluciu, fileuri
de ansoa, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de arahide, sare, piper si ceapa
rosie. Ingrediente: 6 fileuri de merluciu 12 fileuri de ansoa 6 cartofi
2 cepe 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de arahide sau de floarea
soarelui sare piper pentru decor:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ceapă verde şi curcan
20 February 2012
Se
amestecă 2 linguri de maioneză light si 2 linguri de pesto. Se impart
pe 4 lipii urmatoarele ingrediente: 4 frunze de salata creata, 250 g
carne de curcan fiarta sau coapte, 6 cepe verzi taiate felii si 1 bucata
de castravete lunga de 12 cm, taiata in bucati. Se stropeste cu
amestecul de maioneza…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa englezeasca
20 February 2012
O
reteta de supa de ceapa englezeasca din: unt, ceapa, cimbru, frunze de
dafin, cidru, supa, paine taraneasca, cascaval si patrunjel.
Ingrediente: 50 g unt sau 2 linguri untura 1 kg ceapa taiata fin 1
lingura zahar brun cateva fire de cimbru proaspat 3 frunze de dafin 150
ml cidru 1 litru supa din cub
Rulouri din muschi de porc
20 February 2012
O
reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc,
ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1
morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa
gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de gutui si nuci
20 February 2012
O
reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara,
zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare,
alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc
de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala,
frisca, driop de glazura si praf de…
Read more »
Read more »
Prepelita umpluta cu fructe uscate
20 February 2012
O
reteta de prepelita umpluta cu fructe uscate din: prepelite, stafide,
caise uscate, curmale uscate, nuci, paine, cimbru, rozmarin,
scortisoara, miere, vin alb, supa de legume, ulei de masline, sare,
piper, scortisoara, cartofi, trufe, sparanghel, creme fraiche, sare si
piper. Ingrediente: 4 prepelite curatate cate 1 mana de stafide, caise
uscate, curmale uscate alune, nuci,…
Read more »
Read more »
Supa Yayla Corbasi
20 February 2012
O
reteta de supa yayla corbasi din: orez, ceapa, unt, supa de pui, iaurt,
faina, galbenus, sare, zeama de lamaie, piper si menta. Ingrediente:
100 g orez cu bobul lung 1 ceapa 50 g unt 1,5 l supa de pui 200 g iaurt 1
lingura faina 1 galbenus sare zeama de lamaie piper 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Napolitană cu trei creme
20 February 2012
O
reteta de napolitana cu trei creme din: foi de napolitane, unt, zahar
pudra, rom, ciocolata de menaj, frisca, faina, galbenusuri, oua, pastaie
de vanilie, lapte si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 1 pachet foi
de napolitane pentru crema de rom: 250 g unt moale 500 g zahăr pudră 1
fiolă subţire de rom…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu cartofi la cuptor
20 February 2012
O
reteta de muschid e porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc,
cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si
boia. Ingrediente: 1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1
lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat
400…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de ciocolata alba (video)
20 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata alba, un preparat
absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de
ciocolata alba
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ghimbir şi morcovi
20 February 2012
O
reteta de prajitura cu ghimbir si morcovi din: morcovi, faina, amidon
de porumb, oua, unt, praf de copt, ghimbir si sare. Ingrediente: 150 g
morcovi raşi 100 g făină 50 g amidon de porumb 2 ouă mici 40 g unt
topit, 100 g miere, 1/2 pliculeţ cu praf de copt 1 bucată de ghimbir…
Read more »
Read more »
Cocktail verde
20 February 2012
O
reteta simpla de cocktail verde din: kiwi, sirop de zahar, vodca, suc
de lamaie, coaja de lamaie, apa minerala, gheata si portocala.
Ingrediente: 2 fructe de kiwi 20 ml sirop de zahar 100 ml vodca 50 ml
suc de lamaie coaja de la o lamaie 50 ml apa minerala 8 cuburi de gheata
2…
Read more »
Read more »
Perişoare de viţel în sos alb
20 February 2012
O
reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel,
oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si
patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper
pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml
supă concentrată…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu portocale
20 February 2012
O
reteta de tort de ciocolata cu portocale din: ciocolata neaga, unt, suc
de portocala, coaja de portocala, oua, zahar, esenta de vanilie, faina
si smantana. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra amaruie 250 g unt 120
ml suc de portocala coaja de la 1 portocala 6 oua 120 g zahar 1
lingurita esenta de vanilie…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu spanac şi curmale
20 February 2012
O
reteta de pui umplut cu spanac si curmale din: ceapa, usturoi, ulei de
masline, spanac, curmale, chimion, piept de pui, firop de rodie si
fasole verde. Ingrediente: 1 ceapa mare, feliata fin 2 catei de usturoi,
feliati ulei de masline 8 curmale, tocate marunt 200 g spanac, tocat 2
lingurite de chimion macinat 4…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu sos de legume
20 February 2012
O
reteta de ochiuri cu sos de legume din: oua, ardei capia, rosii,
morcov, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 2 oua 2 ardei capia 3 rosii 1
morcov 1 lingurita zahar ulei 1 lingurita sare Mod de preparare:
Curatam si spalam legumele. Ardeii ii taiem fâsii, rosiile decojite le
tocam cubulete, iar morcovul il…
Read more »
Read more »
Peste in suc de portocale
20 February 2012
O
reteta de peste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina
alba, amidon, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin,
sare si portocala. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina
alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru
prajit 1 lingura piper negru boabe 2…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Vinete umplute
20 February 2012
O
reteta de vinete umplute din: vinete, crema de branza, cascaval,
margarina, oua, ulei de masline extravirgin, seminte de susan, sare si
piper. Ingrediente: 2 vinete mari 350 g cremă de brânză 300 g caşcaval
ras 120 g margarină 2 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 4
linguri seminţe de susan sare piper …
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu fluturi albi
20 February 2012
O
reteta de tort de ciocolata cu fluturi albi din: ciocolata amaruie,
unt, zahar, oua, nuca, faina, praf de copt, sare, frisca, coniac si
ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 100 g unt 100 g
zahăr 5 ouă 100 g nucă măcinată fin 100 g făină 2 linguriţe praf de copt
1 praf de…
Read more »
Read more »
Dolmades
19 February 2012
Dolmades
este un binecunoscut fel de mancare grecesc pentru meze. Preparate
similare cu dolmades se pot intalni in Turcia si in intreaga parte
rasariteana a bazinului mediteraneean, ba chiar si in bucataria suedeza.
Exista mai multe variante, cele mai cunoscute fiind cele facute din
frunze de vita-de-vie care se umplu cu un amestec de orez,…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles crocanta
19 February 2012
O
reteta de varza de bruxelles crocanta din: varza de bruxelles, pesmet,
costita afumata, fulgi de chilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g
varză-de-Bruxelles 100 g pesmet 100 g costiţă afumată, 1/2 linguriţă cu
fulgi de chili sare piper Mod de preparare: Punem la fiert într-o
oală aproximativ 1 litru de apă amestecată…
Read more »
Read more »
Graten de ciuperci şi spanac
19 February 2012
O
reteta de graten de ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, usturoi,
faina, lapte, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g
spanac 500 g ciuperci champignon 1 căţel de usturoi 100 g făină 50 ml
lapte 4 ouă 100 g unt topit 200 g caşcaval sare piper Mod de
preparare: Opărim spanacul…
Read more »
Read more »
Supa de telina
19 February 2012
O
reteta de telina din: telina, supa de legume, samntana, lapte, ulei de
masline, sare, piper alb, suc de lamaie, crutoane si marar. Ingrediente:
600 g telină 500 ml supă de legume 250 ml smântână lichidă 250 ml lapte
2-3 linguri cu ulei de măsline sare piper alb suc de lămâie crutoane
mărar Mod…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi la pahar
19 February 2012
O
reteta de salata de cruditati la pahar din: morcovi, ulei, suc de
lamaie, telina, sare, piper, ardei iute, suc de mere, otet de mere,
varza chinezeasca, smantana, iaurt, patrunjel, rondele de ceapa verde si
nuci. Ingrediente: 4 morcovi 6 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie 1
lingurita zahar 300 g radacina de telina…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu ciuperci si vin
19 February 2012
O
reteta de ficatei cu ciuperci si vin din: ficatei de pui, ciuperci,
ceapa, usturoi, margarina, vin rosu, supa concentrata de pui, ulei de
floarea soarelui, foid e dafin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
12 ficăţei de pui 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 2 căţei de usturoi 40
g margarină 100 ml vin roşu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose de ciocolata
19 February 2012
O
reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de
vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g
unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu
autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba Mod de
preparare: Untul se freaca bine cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Icebreaker
19 February 2012
O
reteta de Cocktail Icebreaker din: tequilla, curacao triple sec, sirop
de grenadine, suc de grepfrut, cirese si portocala. Ingrediente: 6 cl
tequilla 2 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine 6 cl suc de
grepfrut cirese o felie de portocala Mod de preparare: Mixam bine
ingredientele in shaker, apoi turnam in…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu iaurt şi prune
19 February 2012
O
reteta de prajitura cu iaurt si prune din: oua, esenta de vanilie, praf
de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina si prune. Ingrediente: 3 ouă 1
esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr
tos 3–3 – 1/2 căni de făină 1/2 kg prune Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Volcano
19 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Volcano din: tequilla, curacao triple sec,
galiano, frisca, zeama de limeta si suc de ananas. Ingrediente: 1,5 cl
tequilla 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Galiano 5 cl frisca lichida 1 cl
zeama de limeta 8 cl suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi prune
19 February 2012
O
reteta de prajitura cu branza si prune din: faina, drojdie, lapte,
zahar, unt, biscuiti, prune, branza de vaci, smantana, oua si
scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 1 cub drojdie 185 g zahăr 150 ml
lapte călduţ 80 g unt pentru umplutură: 6 biscuiţi sfărâmaţi 1,5 kg
prune 750 g brânză de vaci 60 g…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc picanta
19 February 2012
O
reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia
iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1
lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei
sare Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o
jumatate…
Read more »
Read more »
Porc delicios cu cabanos si mozzarella
19 February 2012
O
reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc,
cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si
boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos
200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei
100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Pui cu susan şi legume
19 February 2012
O
reteta de pui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei
fasole verde pastai, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de
stridii si ulei de susan. Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2
ardei 300 g fasole verde pastai o telina 50 g seminte de susan 2
linguri…
Read more »
Read more »
Salata cu urda si scortisoara
19 February 2012
O
reteta de salata cu urda si scortisoara din: salata verde, morcov,
rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet balsamic si
sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1
linguriţă scorţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic
sare Mod de preparare: Mod de preparare: se…
Read more »
Read more »
File de şalău cu cartofi natur
19 February 2012
O
reteta de file de salau cu cartofi natur din: file de salau, cartofi,
sos worchester, ulei, cimbru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g
file de salau 500 g cartofi 1 lingura sos Worchester 50 ml ulei 3-4
crengute de cimbru 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati
fileul de salau de…
Read more »
Read more »
Medalion din fructe de mare
19 February 2012
O
reteta de medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare,
rosie, sparanghel, parmezan, ou, spanac, unt, branza topita, coaja de
lamaie, zeama de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 250 g cocktail
de fructe de mare 1 rosie 50 g sparanghel 1 lin
Pui cu morcovi si sofran
19 February 2012
O
reteta de pui cu morcovi si sofran din: pui, patrunjel verde, usturoi,
sare, piper, boia, chimen, condimente, suc de lamaie, ulei de masline,
sofran, vin alb, morcovi si ceapa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,4 kg) 1
legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi sare piper 1 lingura de boia
1 lingura chimen macinat 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de boeuf
19 February 2012
O
reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de
pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati,
cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5
morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui
Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi
pentru maioneza: 1…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu bacon
19 February 2012
O
reteta de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa,
usturoi, bacon, ulei, boabe de mustar, seminte de pin, sare si piper.
Ingrediente: 600 g varză de Bruxelles 1 ceapă 3 căţei de usturoi 150 g
bacon slab 3 linguri ulei 1 linguriţă boabe muştar 150 g seminţe de pin
sare piper…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sunca si rosii
19 February 2012
O
reteta de rulouri cu sunca si rosii din: lipii, sunca, rosie, ceapa
rosie, frunze de salata si unt. Ingrediente: 2 lipii 2 felii de sunca 1
rosie 1 ceapa rosie 2 frunze de salata unt Mod de preparare: Intindem
unt pe fiecare lipie. Asezam o frunza de salata, punem o felie de
sunca …
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine
19 February 2012
O
reteta de prajitura cu afine din: oua, zahar, unt, iaurt, gris, faina,
praf de copt, gem, afine si frisca. Ingrediente: 2 ouă 100 g zahăr 60 g
unt 200 g iaurt 125 g griş 125 g făină ½ plic praf de copt 3 linguri gem
300 g afine 250 g frişcă 15 g unt…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #2
19 February 2012
Va
invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in
familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt
idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia
noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Mousse cu capsune O reteta de
mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri
si zahar. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Tartă crocantă cu brânză
19 February 2012
O
reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt,
branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie,
zahar, unt si nuci. Ingrediente: pentru blat: 150 g zahar 100 g nuca 50 g
cereale 100 g unt pentru crema: 400 g branza de vaci (dulce) 3
galbenusuri 200 ml frisca 100 g…
Read more »
Read more »
Jambon in crusta
19 February 2012
O
reteta de jambon in crusta din: jambon, zeama de varza, foaie de dafin,
ulei, miere, otet balsamic si mustar. Ingrediente: 1 jambon 2 litri
zeama de varza 1 foaie de dafin 4 linguri cu ulei 1 lingura cu miere 2
linguri cu otet balsamic 1 lingura cu mustar Mod de preparare: Pune
jambonul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Baba ganoush (video)
19 February 2012
O reteta video despre cum se prepara baba ganoush, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Baba ganoush
Read more »
Read more »
Cocktail Jagerinha
19 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Jagerinha din: jagermaister, limeta si zahar
brun. Ingrediente: 6 cl Jagermaister limeta 2 lingurite de zahar brun
Mod de preparare: Taiem in 8 bucati o jumatate de limeta, asezand, apoi,
bucatile intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam zaharul brun,
presam bucatile de limeta cu un mojar si adaugam apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu corcoduse
19 February 2012
O
reteta de prajitura cu corcoduse din: faina, zahar, oua, corcoduse si
praf de copt. Ingrediente: 400 g făină 400 g zahăr 4 ouă 500 g corcoduşe
(sau fructe combinate-caise, cireşe) 1 praf de copt Mod de preparare:
Frecaţi untul spumă cu zahărul şi adăugaţi treptat câte 1 ou, apoi
făina şi praful de…
Read more »
Read more »
Vegetarian Biryani
19 February 2012
Vegetarian
Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof,
morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana de
orez 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura
ghimbir proaspat razuit 1/2 lingura curry 1 cartofi mare copt 1 morcov
mare 1 cana mazare congelata 2-3…
Read more »
Read more »
Gogoşele
19 February 2012
O
reteta de gogosele din: faina alba, zahar, drojdie, galbenusuri, lapte,
nucsoara si ulei de arahide. Ingrediente: 1 kg faină albă 250 g zahăr 1
cub drojdie proaspătă 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 1 l apă nucşoară ulei
de arahide sau de floarea-soarelui (pentru prăjit) Mod de preparare:
Toarnă apa într-un castron şi adaugă…
Read more »
Read more »
Salata cu pere şi nuci
19 February 2012
O
reteta de salata cu pere si nuci din: salata verde, pere, otet de mere,
ulei de masline, mustar, nuci, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1
salată verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1
lingură de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă
maghiran sare…
Read more »
Read more »
Nectar racoritor
19 February 2012
O
reteta simpla de nectar racoritor din: pepene rosu, piersici si
portocala. Ingrediente: 1 jumatate pepene rosu 2 piersici 1 portocala
Mod de preparare: Stoarcem portocala. Curatam pepenele si piersicile de
coaja si le taiem cuburi. Mixam in blender sucul de portocala si
fructele. Turnam in cupe si ornam cu bucatele de pepene rosu.…
Read more »
Read more »
Pişcoturi cu struguri
19 February 2012
O
reteta de piscoturi cu struguri din: piscoturi, vin alb sec, boabe de
struguri, oua, zahar, lamaie si nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200
ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie
mare 50 g nuci tăiate felii Mod de preparare: Rupeti pişcoturile în
bucăţele, iar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse cu capsune
18 February 2012
O
reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana,
gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g
smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa
Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se
mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut
18 February 2012
O
reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para,
gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare. Ingrediente:
500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri cu coniac 4
linguri cu dulceata de visine 50 g unt 200 ml vin rosu sare Mod…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #3
18 February 2012
Daca
vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o
saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend.
Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Pierrot O
reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de
portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu peşte afumat
18 February 2012
O
reteta de placinta cu peste afumat din: faina, unt, oua, sare,
margarina, peste afumat dezosat, ardei grasi, piper, oua si migdale.
Ingediente: 250 g faina 125 g unt 2 oua sare 1 lingura cu margarina
pentru umplutura: 350 g peste afumat dezosat 2 ardei grasi (unul verde,
altul rosu) piper pentru decor: 1 oua…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu smantana
18 February 2012
O
reteta de pulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, sare, piper,
praz, bacon, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui
sare piper 1 fir de praz 8 felii de bacon 200 ml supa de pasare 150 ml
smantana Mod de preparare: Se taie pulpele de pui în două,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi ciocolată
18 February 2012
O
reteta de prajitura cu caise si ciocolata din: oua, zahar, apte, faina,
ulei, praf de copt, sate, caise, frisca si ciocolata. Ingrediente: 3
ouă 8 linguri zahăr 8 linguri lapte o cană cu faină 5 linguri ulei un
pliculeţ de praf de copt un vârf de cuţit de sare caise – aprox.
jumătate de…
Read more »
Read more »
Piersici cu orez
18 February 2012
O
reteta de piersici cu orez din: orez, zahar, lapte, galbenusuri, unt,
piersici, albusuri si sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de orez 3 linguri
zahăr 4 ceşti lapte 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 6 piersici frumoase 4
linguri zahăr pentru sirop 4 albuşuri 200 g zahăr sare Mod de
preparare: Fierbeţi orezul cu laptele, adăugaţi…
Read more »
Read more »
Legume gratinate cu orez
18 February 2012
O
reteta de legume gratinate cu orez din: orez brun, morcovi, patrunjel,
broccoli, cascaval, ou, lapte, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g
orez brun integral 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 1 broccoli 50 g
cascaval ras 1 ou 3 linguri lapte 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Ungeţi cu ulei…
Read more »
Read more »
Friptura in sange
18 February 2012
O
reteta de friptura in sange din: antricot de vita, vin rosu,
sparanghel, rosii cherry, marar, ulei, sare, faina, unt, branza de vaci
si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vita 100 ml vin rosu 100 g
sparanghel 4 rosii cherry 1 legatura de marar ulei sare pentru saratele:
250 g faina 250 g unt…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveti
18 February 2012
O
reteta de cocktail de creveti din: creveti, suc de portocale, suc de
lamaie, suc de rosii, lamaie verde, pasta de hrean, avocado, castravete,
sos tabasco, patrunjel si sare. Ingrediente: 300 g creveti 3/4 ceasca
de suc de portocale 1/2 ceasca de suc de lamaie 1/2 ceasca de suc de
rosii 1 lamaie verde 2…
Read more »
Read more »
Bruschete in trei culori
18 February 2012
O
reteta de bruschete in trei culori din: avocado, rosii cherry, ardei
copti, usturoi, ciuperci, ceapa, spanac, parmezan, smantana, otet
balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado 4 rosii cherry 4
ardei copti 5 catei de usturoi 250 g ciuperci 2 cepe 6 frunze de spanac 1
lingura cu parmezan 1 lingura cu smantana…
Read more »
Read more »
Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi
18 February 2012
O
reteta de pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi din: pui, ulei,
sare, piper, boia,c artofi, ulei, smantana, usturoi, sare si mustar.
Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns sare piper boia 1 kg
cartofi 500 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana (sau cu sos de
rosii) cativa…
Read more »
Read more »
Plăcintă de cartofi cu brânză
18 February 2012
O
reteta delicioasa de placinta de cartofi cu branza din: foi de aluat,
cartofi, ceapa, usturoi, unt, patrunjel, smantana, branza de vaci, oua,
branza roueqfort, sare, piper, nucsoara, cimbrisor si unt. Ingrediente:
450 g foi de aluat cu unt 750 g cartofi 2 cepe 2 catei de usturoi 40 g
unt 1 legatura patrunjel 250…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut aromate
18 February 2012
O
reteta de cotlete de berbecut aromate din: cotlete de berbecut,
usturoi, frunze de salvie, rozmarin, otet balsamic, miere, vin rosu,
orez, carne de vita, alune, ceapa, ulei de masline, patrunjel si sare.
Ingrediente: 4 cotlete de berbecut 2 catei de usturoi 3 frunze de salvie
1 lingurita cu rozmarin 3 lingurite cu otet balsamic…
Read more »
Read more »
Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie
18 February 2012
O
reteta de samosas cu smochine si curmale cu sos de vanilie din: foi de
placinta, smochine, curmale, lapte, ulei de floarea soarelui, lapte,
galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, amidon si zahar pudra.
Ingrediente: 4 foi subţiri de plăcintă 200 g smochine uscate 130 g
curmale 1 pahar lapte integral ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburgeri de pui
18 February 2012
O
reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval,
castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui
4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza
Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de
ulei de masline. Se adauga hamburgerii si se…
Read more »
Read more »
Suppli di riso
18 February 2012
Galustele
de orez italienesti sunt un aperitiv foarte consistent. Principalul
ingredient este orezul pentru risotto, indiferent de ce tip: arborio,
vialone nano sau carnaroli. Acesta se fierbe si se asezoneaza cu
parmezan, apoi se modeleaza din el mici bile, care se umplu cu un
amestec de sunca ta
Parfait de vişine
18 February 2012
O
reteta de parfait de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar,
zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie, gelatina si cafea.
Ingrediente: 175 g vişine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahăr 1
lingură zahăr vanilat 1 lingură suc de portocale 2 linguri suc de
lămâie 5 g gelatină 4 ceşti de…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #4
18 February 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Supa crema
de morcovi cu portocale O reteta de supa crema de morcovi cu portocale
din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei, supa…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi cu portocale
18 February 2012
O
reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi,
ghimbir, portocale, ulei, supa de legume, sare, piper si patrunje verde.
Ingrediente: 2 cepe 600 g morcovi 1-1/2 cm ghimbir 2 portocale 2
linguri ulei 850 ml supa de legume sare piper patrunjel verde Mod de
preparare: Se toaca ceapa. Se rad…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac si curmale
18 February 2012
O
reteta de prajitura cu mac si curmale din: curmale, caise, nuci,
lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g curmale
uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2
banane 160 g mac 100 g unt 50 g miere Mod de preparare: Treceţi prin
maşina de…
Read more »
Read more »
Crap cu sos caju
18 February 2012
O
reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju,
ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei
si sare. Ingrediente: 1 crap 1 ceasca de rosii decojite 3 catei de
usturoi 100 g caju 1 ardei gras 1 fir de praz 100 ml vin alb coariandru
zeama…
Read more »
Read more »
Cocktail Pierrot
18 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de
portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10
cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
Campari si Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi, completam cu suc de portocale…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos pentru friptura (video)
18 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos pentru friptura, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos
pentru friptura
Read more »
Read more »
Peste cu spanac, gratinat
18 February 2012
O
reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie,
sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler.
Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare
piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat,
dupa sezon o…
Read more »
Read more »
Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe
18 February 2012
O
reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua,
apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie,
nucsoara, fructe si zahar pudra. Ingrediente: pentru clătite: 150 g
făină 2 linguri zahăr 4 ouă 125 ml apă minerală 300 ml lapte 50 g unt
sau 50 ml ulei pentru umplutură…
Read more »
Read more »
Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper
18 February 2012
O
reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare,
boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu
os, ceapa, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: 1 lingura de sare 2
linguri boabe de piper negru strivite 3 catei de usturoi, pisati 1
legatura mica de…
Read more »
Read more »
Matoke
18 February 2012
O
reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii,
usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper.
Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în
alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula
Zanzibar). Preparatul poate fi pregătit cu sau fară carne.…
Read more »
Read more »
Bulgarasi de migdale
18 February 2012
O
reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar,
migdale, lapte, rom si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 2
linguri cafea foarte tare 250 g zahăr 150 g migdale 4 linguri lapte 2
linguri rom pentru garnitură: 50 g ciocolată rasă Mod de preparare:
Rumeniţi uşor migdalele în cuptor,…
Read more »
Read more »
Îngheţată de piersici cu iaurt
18 February 2012
O
reteta de ingheatata de piersici cu iaurt din: compot de piersici,
zahar, iaurt, lamaie, frisca si ducleata. Ingrediente: 800 g compot de
piersici 200 g zahăr 1/4 l iaurt 1 lămâie 100 ml frişcă dulceaţă Mod
de preparare: Puneţi să fiarbă zahărul cu sucul de la compot până
obţineţi un sirop gros. Daţi…
Read more »
Read more »
Zamă de razalăi
18 February 2012
O
reteta de zama de razalai din: oua, faina, boia dulce, morcov, ceapa,
unt si patrunjel. Ingrediente: pentru razalăi: 2 ouă 300 g făină 1 cană
apă pentru zamă: 2 linguriţe boia dulce 1 morcov 1 ceapă 2 linguri unt
pătrunjel Mod de preparare: Amestecaţi făina cu ouăle şi 1 cană de apă
(aşa…
Read more »
Read more »
Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi
18 February 2012
O
reteta de placinte cu cartofi si mujdei de usturoi din: apa, drojdie,
sare, zahar, ulei, piper, usturoi, boia si marar. Ingrediente: 300 ml
apa calduta 1 cub de drojdie 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 kg
cartofi 6-7 linguri ulei piper usturoi 4 lingurite ulei sare piper 1
lingurita boia ulei pentru prajit…
Read more »
Read more »
Lasagna cu fructe de mare
18 February 2012
O
reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, fructe de
mare, rosii, vin alb, busuioc, lapte, unt, faina, parmezan, sos de soia
si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g amestec de fructe de
mare 3 catei de usturoi 200 g rosii decojite 100 ml vin alb busuioc
800…
Read more »
Read more »
Carote glasate
18 February 2012
O
reteta de carote glasate din: carote, supa de legume, unt, miere, sare,
piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 800 g carote (morcovi
tineri) 200 g supa de legume 2 linguri unt 3 lingurite miere sare piper 1
lingura frunze de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă caratele,
lăsând puţin din codiţele verzi. Se…
Read more »
Read more »
Clatite cu ceapa verde
17 February 2012
Pentru
prepararea acestor clatite simple se foloseste un aluat destul de
subtire, facut din faina si apa, in care se pune ceapa verde taiata
marunt. Acest fel de mancare provine din China, unde se consuma de
obicei cu sos dulce de chilli sau cu sos de soia cu otet de orez.
Secretul este ca, inainte…
Read more »
Read more »
Somon in foi
17 February 2012
O
reteta de sarmale in foi din: busuioc, coriandru, ghimbir, ulei,
fileuri de somon, sare, boabe de piper roz, ridichi, castravete, ardei
iute, suc de limette, sos de peste si zahar. Ingrediente: 1 legatura
busuioc 1 legatura coriandru verde sau patrunjel 30 g ghimbir 8 foi de
placinta (200 g) 2 linguri ulei 4 fileuri…
Read more »
Read more »
Parfait de portocale cu fructe confiate
17 February 2012
O
reteta de parfait de portocale cu fructe confiate din: portocale,
colorant, zahar pudra, lichior de fructe, portocale, smantana dulce,
frisca si oua. Ingediente: 300 g portocale confiate 10 ml colorant
alimentar 120 g zahăr pudră 100 g lichior de fructe 130 g portocale
proaspete tăiate bucăţele 330 g smântână dulce 700 g frişca lichidă…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de raţă
17 February 2012
O
reteta de salata de piept de rata din: piept de rata, frunze de salata
verde, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi, sare, piper,
portocale, zahar si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 4 portii frunze
de salata verde asortate 5 linguri ulei de masline 2 linguri suc de
lamaie 2 linguri verdeturi asortate…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu legume asortate
17 February 2012
O
reteta de cotlete de miel cu legume asortata din: cotlete de miel,
ulei, pulpa de dovleac, merisoare, portocala, lamaie, ceapa, sare,
piper, unt, suc de merisoare si zahar. Ingrediente: 800 g cotlete de
miel 2 linguri ulei 600 g pulpa de dovleac 200 g merisoare proaspete 1
portocala 1 lamaie 1 ceapa sare piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Guadeloupe
17 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Guadeloupe din: grand marnier, rom alb, sirop
de cocos, suc de ananas, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 5 cl
Grand Marnier 5 cl rom alb 1 cl sirop de cocos 6 cl suc de ananas 6 cl
suc de maracuja fructe Mod de preparare: Se mixeaza bine in…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Paella Marinera
17 February 2012
O
reteta delicioasa de paella marinera din: langustine, calamar, supa de
peste, sofran, orez, carne din scoici, vin alb demisec, scoizi verzi,
creveti, peperoncino, ulei de masline, usturoi si sare. Ingrediente: 800
g langustine 700 g calamar proaspăt 200 ml supă de peşte 1 g şofran 1,5
kg orez prefiert 200 g carne din scoici…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie
17 February 2012
O
reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt,
coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu
autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare, zaharul
si coaja…
Read more »
Read more »
Somon tartar cu brânză
17 February 2012
O
reteta de somon tarta cu branza din: file de somon, ceapa, coaj si suc
de limette, sare, piper, paine toast, crema de branza cu verdeata,
creson si sos de merisoare. Ingrediente: 200 g file de somon 1 ceapa
coaja rasa si sucul de la 1/2 limetta 2 linguri ulei sare piper 4 felii
paine…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu varză acră
17 February 2012
O
reteta de cartofi copti cu varza acra din: cartofi, ulei de masline,
varza acra, ceapa rosie, unt, zeama de varza acra, sare si piper.
Ingrediente: 8 cartofi mari 4 linguri ulei de masline 1 varza acra 2
cepe rosii 2 linguri unt 800 ml zeama de varza acra, moare sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza (video)
17 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza, un
preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos, fara
conservanti. Ingrediente: 1/4 cup melted butter 3 tbsp plus 1 tsp
all-purpose flour 3 cups cold milk salt and pepper to taste 1/4 tsp
chipotle pepper 1/4 tsp ancho chili powder…
Read more »
Read more »
Midii cu cartofi prajiti
17 February 2012
O
reteta de midii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii,
patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti.
Ingrediente: 2 salote sau cepe mici, tocate marunt 2 catei de usturoi,
tocati 50 g unt 2 kg de midii proaspete 1 legatura de patrunjel, tocata
cateva boabe de piper negru 250…
Read more »
Read more »
Jeleu de citrice
17 February 2012
O
reteta de jeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin
alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca,
galbenusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 2 portocale 4 lamai 5
foi gelatina 150 g zahar 150 ml vin alb 3 linguri lichior de portocale
1/2 pastaie de vanilie 1 conserva…
Read more »
Read more »
Cocktail Havard
17 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Havard din: vermut rosu, brandy si angostura.
Ingrediente: 2,5 cl vermut rosu 2,5 brandy 2 picaturi de Angostura
Mod de preparare: Mixam ingredientele intr-un pahar de mixare cu cuburi
de gehata, apoi turnam bautura intr-un pahar de vermut.
Read more »
Read more »
Chiftelute in ciuperci
17 February 2012
O
reteta de chiftelute in ciuperci din: ciuperci, piept de pui, oua,
usturoi, marar verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci
albe de cultura 500 g piept de pui 2 oua 2 catei de usturoi 1 legatura
marar verde 1 felie de paine sare piper Mod de preparare: Treceţi
carnea prin maşina…
Read more »
Read more »
Wali wa nazi
17 February 2012
O
reteta de Wali wa nazi din: orez, lapte de cocos, apa, curry si sare.
Ingrediente: 300 g orez 750 ml lapte de cocos integral 250 ml apă 1 vârf
de cuţit curry 1 linguriţă rasă sare Mod de preparare: Amestecă 250
ml lapte de cocos cu apa şi pune-le la fiert într-o cratiţă.…
Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină
17 February 2012
O
reteta de Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină din:
fasole verde, varza alba, ceapa, morcovi, ulei de masline, otet de
cidru, zahar, seminte de telina si mustar boabe. Ingrediente: 200 g
fasole verde, taiata in doua 1 capatana mica de varza alba, taiata fasii
1 ceapa mica alba, taiata cubulete…
Read more »
Read more »
Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati
17 February 2012
O
reteta de Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati din: faina,
cartofi, apa, drojdie, ulei de masline, sare, carnati, cascaval,
rozmarin si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 150 g cartofi 180 ml
apa calduta 25 g drojdie 1 lingura ulei de masline sare pentru topping:
250 g carnati proaspeti 150 g cascaval afumat…
Read more »
Read more »
Cartofi rosii cu hrean si smantana
17 February 2012
O
reteta de cartofi rosii cu hrean si smantana din: cartofi rosii, otet
din vin alb, ceapa verde, pasta de hrean, smantana, zeama de lamaie si
chives. Ingrediente: 1,8 kg cartofi rosii mici 4 linguri otet din vin
alb 1 legatura cu ceapa verde, taiata in felii fine 5 linguri pasta de
hrean 500 g…
Read more »
Read more »
Cupcakes
17 February 2012
O
reteta de cupcakes din: cacao, extract de vanilie, faina, sare,
bicarbonat de sodiu, zahar fin, unt si crema de branza. Ingrediente: 50 g
cacao 1 lingurita extract de vanilie 175 g faina 1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 225 g de zahar fin 175 g unt fara
sare, moale pentru glazura:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de vacuta
17 February 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa,
morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare,
bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa
mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana
bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute (optional)…
Read more »
Read more »
Smorgasbord
17 February 2012
In
multe tari exista un termen care denumeste o gama larga de diferite
gustari, care pot fi consumate ca aperitive, precum thali in India, dim
sum in sudul Chinei sau smorgasbord in Suedia. Smorgasbord se face din
diverse aperitive, care odinioara se serveau probabil pe un singur
platou. In zilele noastre, smorgasbord denumeste un platou…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla rosie
17 February 2012
O
reteta de supa de sfecla rosie din: ceapa rosie, sfecla rosie, cartofi,
unt, supa de legume, sare, piper, smantana, hrean si chimen.
Ingrediente: 2 cepe rosii 500 g sfecla rosie fiarta (ambalata la vid)
100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume sare piper 50 g smantana 2
lingurite hrean 1…
Read more »
Read more »
Jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun şi muştar
17 February 2012
O
reteta de jambon la cuptor cu glazura de zahar brun si mustar din:
jambon, zahar brun, mustar cu boabe, frunze de dafin, paine de secara si
muraturi. Ingrediente: 4-5 k de jambon cu os, crud 90 g de zahar brun 6
linguri de mustar cu boabe pentru servit: frunze de dafin paine de
secara…
Read more »
Read more »
Tartă cu orez si dovlecei
17 February 2012
O
reteta de tarta cu orez si dovlecei din: faina, orez, dovlecei, ceapa,
usturoi, busuioc, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 250 g orez 250 g dovlecei 4 cepe 2 catei de
usturoi 1 crenguta de busuioc 2 oua 50 g cascaval ulei de masline sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe şi alune
17 February 2012
O
reteta de tort cu fructe si alune din: oua, zahar, alune, praf de copt,
scortisoara, gelatina, gem acrisor, frisca, fructe de sezon, alune,
cacao, margarina, faina si sare. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 200 g
alune măcinate 1 linguriţă praf de copt 10 g scorţişoară 2 pliculeţe
gelatină 3 linguri gem acrişor 60…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos acrisor
17 February 2012
O
reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei,
unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri
capere sare piper Mod de preparare: Ungeţi pieptul de curcan cu ulei
şi puneţi-l…
Read more »
Read more »
Paste cu praz şi sos de lămâie
17 February 2012
O
reteta de paste cu praz si sos de lamaie din: paste, ulei de masline,
praz, cascaval, lamai, masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente:
500 g paste 4 linguri ulei de masline 6 fire de praz 50 g cascaval ras 4
lamai 4 catei de usturoi 100 g masline 1 ardei iute sare piper…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de portocale
17 February 2012
O
reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin
rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute,
sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350
ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1 kg…
Read more »
Read more »
Samosas kenyene
17 February 2012
O
reteta de Samosas kenyene din: aluat, carne de miel, ghimbir, usturoi,
ceapa, garam masala, praf de curry, curcuma, ou, faina alba, ulei de
floarea soarelui si sare. Ingrediente: 1 kg aluat pentru pâine 1 kg
carne slabă de miel (sau de vită) 2,5 cm rădăcină de ghimbir 4 căţei de
usturoi 3 cepe mari…
Read more »
Read more »
Supă de conopida cu smântână
17 February 2012
O
reteta de supa de conopida cu smantana din: conopida, ceapa, patrunjel,
telina, marar, usturoi, smantana, telemea, ulei, sare si piper.
Conopida = este bogată în vitaminele A, C, B, E, în calciu, magneziu,
fier şi fosfor, în fibre, substanţe antioxidante şi anticancerigene.
Recomandată în afecţiuni.digestive, constipaţie, obezitate. Are puţine
calorii. Ingrediente: 1 conopida mai…
Read more »
Read more »
Campari Colada
17 February 2012
O
reteta simpla de Campari Colada din: campari, suc de ananas si sirop de
cocos. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl suc de ananas o picatura de sirop
de cocos Mod de preparare: Mixam bine Campari-ul, sucul de ananas si
siropul de cocos cu gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Tort cu vişine şi coacăze
17 February 2012
O
reteta de tort cu visine si coacaze din: oua, zahar, faina, ulei,
mascarpone, frisca, zahar pudra, gelatina, visine, coacaze si frunze de
menta. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură ulei
pentru tavă 500 g mascarpone 250 g frişcă 200 g zahăr pudră 20 g
gelatină 100 g vişine 100…
Read more »
Read more »
Salata verde cu andive, mar si dressing de mac
16 February 2012
O
reteta de Salata verde cu andive, mar si dressing de mac din: amestec
de frunze de salata, andive, mere, nuci, rosii cherry, ulei vegetal,
miere, zeama de lamaie, salota, mustar dijon si seminte de mac.
Ingrediente: 200 g amestec de frunze de salata 2 andive, rosii sau albe,
curatate si desfacute in frunze 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume
16 February 2012
O
reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii,
morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1
ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare Mod de preparare: Legumele se
curata si se…
Read more »
Read more »
Salsa
16 February 2012
Salsa
este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete,
tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii. Desi acest
termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a
ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei
unul iute de rosii in care se…
Read more »
Read more »
Aripioare picante la cuptor
16 February 2012
O
reteta de aripioare picante la cuptor din: usturoi, ulei de masline,
otet de cidru, boia, sos worcestershire, sare, sos iute, miere si aripi
de pui. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri ulei de
măsline 3 linguri oţet de cidru 1 lingură de boia 1 lingură de sos
worcestershire 2 linguriţe de sare…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu coajă confiată de portocale
16 February 2012
O
reteta delicioasa de Cheesecake cu coajă confiată de portocale din:
portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, smantana, zahar fin si
baileys. Ingrediente: 3 portocale mari 200 g de zahar 200 g apa pentru
cheesecake: 5 biscuiti, faramitati 25 g unt nesarat, topit 250 g crema
de branza 4 linguri smantana dulce 4 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tort cu banane (video)
16 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara tort cu banane, un preparat foarte
delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara tort cu banane
Read more »
Read more »
Turtite de porumb
16 February 2012
O
reteta de turtite de porumb din: boabe de porumb, oua, faina de grau,
malai, cascaval, ulei, sare si piper. Porumbul fiert păstrează până la
65% din vitamine şi minerale în urma gătirii. Unii derivaţi foliei şi
xantinici îşi sporesc efectul benefic tocmai datorită fierberii.
Porumbul fiert, copt sau sub formă de pop corn este…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de zahăr ars
16 February 2012
O
reteta de tort cu crema de zahar ars din: zahar, lapte, oua, coaja de
lamaie sau portocala, oua, zahar, faina, lapte, budinca de vanilie si
margarine. Ingrediente: 10–12 linguri zahăr 1/2 l lapte 3 ouă 3 linguri
zahăr coajă de lămâie sau portocală pentru blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6
linguri făină pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Bay
16 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Bay din: curacao albastru, bitter lemon
si lamaie. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru Bitter Lemon o felie de
lamaie Mod de preparare: Turnam Curacao-ul albastru in paharul pentru
bauturi lungi, peste cuburi de gehata. Completam cu Bitter Lemon si
mixam cu o lingura de bat. Decoram marginea paharului…
Read more »
Read more »
Fazan cu dovleac şi piper
16 February 2012
O
reteta de fazan cu dovleac si piper din: pulpa de dovleac, ceapa,
usturoi, ulei, fond de vanat, sare, piper, fazan, bacon, frunzulite de
cimbru, vin alb, nucsoara si boabe de piper verde. Ingrediente: 500 g
pulpa de dovleac 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 500 ml fond
de vanat sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mandarine
16 February 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar,
faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina
cu autocrestere 2 oua Mod de preparare: Se taie coaja de la mandarine,
se scot semintele, iar continutul se pune intr-un blender. Intr-un
castron se freaca untul cu zaharul pana devine…
Read more »
Read more »
Spanakopita
16 February 2012
Spanacul
(numit in limba greaca spanaki) este un ingredient important in
bucataria greceasca. Aici el se foloseste foarte des ca parte a
umpluturilor pentru diferite aluaturi. Spanakopita este o placinta
delicata, care contine o multime de legume cu frunze verzi, precum si
branza feta, ceapa tocata si patrunjel. Este mai putin consistenta decat
alte mancaruri…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Curcan umplut
16 February 2012
O
reteta delicioasa de curcan umplut cu: slanina, salvie, lamaie, mere,
usturoi, miere, bere, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 3 kg 250 g
slănină, două linguri de untură o linguriţă de salvie uscata o lămâie 6
mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de albine 150 ml bere sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Clătite cu cremă de brânză şi somon afumat
16 February 2012
O
reteta de clatite cu crema de branza si somon afumat din: crema de
branza, marar, suc de lamaie, somon afumat si clatite. Ingrediente: 100 g
cremă de brânză 1 legătură mică de mărar, tocată 1 lingură suc de
lămâie 200g de somon afumat 4 clătite Mod de preparare: Se amestecă
într-un castron crema…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu sos de castraveti acri
16 February 2012
O
reteta de cartofi copti cu sos de castraveti acri din: cartofi, unt,
ulei, castraveti acri, faina, lapte, chimen, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 12 cartofi de marime mijlocie 4 linguri unt 2 linguri ulei 4
castraveti acri 2 linguri faina 200 ml lapte 1 lingurita chimen 1
lamaie sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Marinha
16 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Marinha din: grand marnier, campari si
limeta. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 0,5 cl de Campari 1 limeta Mod
de preparare: Stoarcem lamaia in paharul de whisky, apoi umplem paharul
cu gheata zdrobita. Adaugam Grand