Retete usoare:
Inghetata de mure si vanilie
31 July 2012
O
reteta de inghetata de mure si vanilie din: smantana, lapte, baton de
vanilie, galbenusuri, zahar, mure si mascarpone. Ingrediente: 1 1/3
ceasca smantana grasa 3/4 ceasca lapte 1 baton de vanilie 3 galbenusuri
mari de ou 3/4 ceasca zahar 3 cesti mure 1/4 ceasca mascarpone sau alta
crema de branza Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Suc cu sfecla rosie
31 July 2012
O
reteta de suc cu sfecla rosie din: sfecla rosie, capsune, afine si
lapte. Ingrediente: 1 sfecla rosie capsune (sau orice alt fruct rosu)
afine lapte dulce (sau soia) Mod de preparare: Spala fructele si
lasa-le sa se zvante intr-o sita. Curata sfecla, tai-o in cubulete si
pune-o in storcator. Mixeaza fructele intr-un blender…
Read more »
Read more »
Burgeri cu rosii deshidratate
30 July 2012
O
reteta de burgeri cu rosii deshidratate din: carne tocata, masline,
busuioc, patrunjel, pesmet, rosii deshidratate si ulei. Ingrediente: 500
g carne tocata pentru carnati 500 g masline fara samburi busuioc si
patrunjel, rupt 30 g pesmet 2 linguri rosii deshidratate, tocate ulei
pentru uns Mod de preparare: Combina carnea si restul ingredientelor,
cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi
30 July 2012
O
reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, sare,
piper negru, rosii, carnaciori si ulei de masline. Ingrediente: 8
cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei sare piper negru macinat un kg rosii 4
carnaciori subtiri o lingurita ulei de masline Mod de preparare: Se
curăţă legumele, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Tartelete cu fructe de padure
30 July 2012
O
reteta de tartelete cu fructe de padure din: faina, zahar tos, praf de
copt, sare de mare, unt, ou, apa, lapte, faina, extract de vanilie,
iaurt, fructe de padure si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 1 ceasca
faina 4 linguri zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare
de mare 3 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de fenicul si rucola
30 July 2012
O
reteta de salata de fenicul si rucola din: fenicul, zahar, zeama de
lamaie, patrunjel, rucola, ulei de masline, otet balsamic, chilli si
parmezan. Ingrediente: 1 bulb fenicul 1 lingurita zahar 1/2 lamaie,
zeama patrunjel proaspat, frunze rupte 100 g rucola 3 linguri ulei de
masline 2 linguri otet balsamic 1/2 chilli, tocat 40 g…
Read more »
Read more »
Gem de ceapă roşie cu quinoa
30 July 2012
O
reteta de gem de ceapa rosie cu quinoa din: unt, zahar pudra, ceapa
rosie, vin rosu demisec, quinoa si gelatina. Ingrediente: 100 g unt 800 g
zahar pudra 2 kg ceapa rosie 500 ml vin rosu demisec 200 g quinoa 100 g
gelatina Mod de preparare: Speli ceapa, o cureţi de coajă şi…
Read more »
Read more »
Biftec cu sos aioli
30 July 2012
O
reteta de biftec cu sos aioli din: ulei de masline, usturoi, maioneza,
zeama de lamaie, piper rosu si antricot de vita. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1 capatana usturoi, taiat felii 150 g maioneza 1/2
lamaie, zeama 2 lingurite piper rosu 2×300 g antricot de vita Mod de
preparare: Intr-un vas, incinge…
Read more »
Read more »
Salata cu paste si crevete
30 July 2012
O
reteta de salata cu paste si crevete din: rosii, ulei de masline, zahar
tos, paste, crevete, ceapa verde, frunze de papadie, pasta de masline
si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g rosii mici (cherry) 2 linguri
ulei de masline 2 linguri zahar tos 350 g paste (penne) 300 g crevete
fierte 1 legatura ceapa…
Read more »
Read more »
Tocana cu varza
30 July 2012
O
reteta de tocana cu varza din: carne, ceapa, ulei, morcovi, cartofi,
varza, foi de dafin, chimen, sare, piper si patrunjel verde.
Ingrediente: 500 g carne de vitel sau de berbec 1 ceapa mare 6 linguri
ulei 2 morcovi 2 cartofi 1 varza mica 2-3 foi de dafin chimen macinat
sare piper patrunjel verde …
Read more »
Read more »
Suc cu telina si mere
30 July 2012
O
reteta de suc de telina si mere din: mere, telina si pudra de
scortisoara. Ingrediente: 2-3 mere 1 telina potrivita pudra de
scortisoara Mod de preparare: Pune in storcator fructele si legumele,
iar la final, condimenteaza dupa gust cu pudra de scortisoara. Serveste
sucul imediat.
Read more »
Read more »
Legume mediteraneene la gratar
30 July 2012
Fierbe
15 minute in apa cu sare, 1 kg cartofi taiati bucati si apoi scurge de
lichid. Frige 2 dovlecei taiati felii pe lungime si 3 ardei capia, pana
cand coaja se arde. Curata de coaja si taie bucati. Prepara vinegreta:
amesteca cu telul zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 2 lingurite
zahar,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de caramel
30 July 2012
O
reteta de Inghetata de caramel din: zahar, vanilie, smantana, sare si
galbenusuri de ou. Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar 1 bat vanilie,
divizat 2 cesti smantana 1/4 lingurita de sare 6 galbenusuri de ou Mod
de preparare: Se presara zaharul intr-o tigaie. Adauga vanilia. Se lasa
la foc mediu pana se caramelizeaza,…
Read more »
Read more »
Crevete marinate cu verdeata
30 July 2012
O
reteta de crevete marinate cu verdeata din: crevete, rosii cherry,
votca, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 18 crevete nedecorticate 12
rosii cherry, tocate 3 linguri votca patrunjel tocat 3 catei usturoi,
zdrobiti Mod de preparare: Combina crevetele, rosiile, votca si
patrunjelul intr-o punga din plastic. Lasa la marinat 4 ore sau peste
noapte. Frige…
Read more »
Read more »
Lasagna cu trei feluri de brânză
30 July 2012
O
reteta de lasagna cu trei feluri de branza din: carnaciori, carne
tocata de vital, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, apa, zahar,
busuioc, oregano, sare, piper, patrunjel, lasagna, ricotta, ou,
mozzarella si parmezan. Ingrediente: 400 g carnaciori italienesti 300 g
carne tocata de vitel 100 g ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 1…
Read more »
Read more »
Cod umplut cu ceapa
30 July 2012
O
reteta de cod umplut cu ceapa din: orez, file de peste, supa, sare,
zahar, boia, ceapa, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata si
rosii cherry. Ingrediente: 300 g orez 4 bucati file de peste (cod) un
litru supa sare 1-2 lingurita zahar o lingura boia 3 cepe albe sare
piper 3 linguri…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu afine si zmeură
30 July 2012
O
reteta de clafoutis cu afine si zmeura din: afine, zmeura, zahar praf,
unt, pudra de migdale, esenta de vanilie, amidon, frisca, oua, flori de
lavanda si zahar praf. Ingrediente: 150 g afine 150 g zmeura 150 g zahar
praf 150 g unt 150 g pudra de migdale sau nuci 1 lingurita esenta de
vanilie…
Read more »
Read more »
Suc cu castravete si lamaie
30 July 2012
O
reteta de suc de castravete si lamaie din: castraveti, tulpini apio,
frunze de spanac, lamaie si ghimbir. Ingrediente: 2 castraveti 2 tulpini
apio o mana frunze de spanac (sau salata) 1/2 lamaie 1/4 lingurita cu
ghimbir Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un blender si
mixeaza. Daca amestecul este prea gros, subtiaza-l cu…
Read more »
Read more »
Coquilles St Jacques cu sunca de Praga
30 July 2012
O
reteta de Coquilles St Jacques cu sunca de Praga din: scoci, sunca de
praga si lamaie. Ingrediente: 18 scoici St jacques 6 felii de sunca de
Praga, taiate fasii 1 lamaie, taiata felii subtiri Mod de preparare:
Infasoara 12 scoici intr-o felie de sunca si asaza cate 1 felie de
lamaie pe cele…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu piept de curcan
30 July 2012
O
reteta de salata de vara cu piept de curcan din: salata verde, piept de
curcan, oua, bagheta, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, piper,
parmezan, otet balsamic si branza cheddar. Ingrediente: o salata verde
400 g piept de curcan 4 oua o bagheta 3-4 linguri ulei de masline 3-4
catei de usturoi sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Rulada in trei straturi
30 July 2012
O
reteta de rulada in trei straturi din: ulei, pesmet, inghetata de
vanilie, inghetata de ciocolata, inghetata de fistic, fructe si sos de
ciocolata. Ingrediente: ulei 150 g pesmet din biscuiti cu ciocolata sau
cacao 200 g inghetata de vanilie 300 g inghetata de ciocolata 300 g
inghetata de fistic fructe proaspete, sos de ciocolata…
Read more »
Read more »
Chicken Jalfrezi
30 July 2012
O
reteta de chicken jalfrezi din: piept de pui, ardei gras, ardei iute,
ceapa, usturoi, sos de rosii, curry, unt, ulei, apa si sare.
Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 1-2
catei de usturoi 1 lingura sos de rosii 1 lingurita curry 1 lingura unt
2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Castraveti umpluti cu pasta de peste
30 July 2012
O
reteta de Castraveti umpluti cu pasta de peste din: ton, unt, zeama de
lamaie, piper negru, ridichi si castraveti. Ingrediente: 1 conserva de
ton in sos tomat 100 g unt 1/2 lamaie (zeama) piper negru cateva ridichi
2 castraveti Mod de preparare: Tai castraveţii în bucăţi de circa 3
cm şi îi scobeşti…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rosii si usturoi
30 July 2012
Taie
felii oblice 1 ciabatta si prăjeste pe grătar. Curăţă de coajă si taie
bucăţi 3 rosii bine coapte si adaugă 1 linguriţă zahăr, 1 căţel usturoi
zdrobit. Striveste cu mâna rosiile si apoi adaugă sare si piper, 2
linguri ulei de măsline, câteva fire de tarhon si busuioc, tocate. Lasă
amestecul la temperatură ambiantă…
Read more »
Read more »
Salata in stil italian
30 July 2012
O
reteta de salata in stil italian din: ceapa rosie, rosii, otet
balsamic, ulei de masline, usturoi, fleici, condimente si rucola.
Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate rondele 4 rosii coapte, taiate rondele
1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi,
zdrobiti 4 fleici 1 lingurita condimente asortate 80 g rucola…
Read more »
Read more »
Sos de capere pentru peste
30 July 2012
O
reteta de sos de capere pentru peste din: unt, faina, zeama de lamaie,
supa, capere, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt 2
linguri faina 2 linguri zeama de lamaie 400 ml supa de zarzavat sau de
pui 2 linguri capere mari 2 linguri smantana sare piper Mod de
preparare: Topiţi untul…
Read more »
Read more »
8 cocktailuri de vara
30 July 2012
8
cocktailuri de vara: Punch Bombay O reteta simpla de Punch Bombay
din: rom brun, lichior de porotcale, suc de portocale, suc de ananas,
zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin alb si lamaie. Ingrediente: 12
cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10 cl suc de portocale 10 cl suc
de…
Read more »
Read more »
Tocana de vita
29 July 2012
O
reteta de tocana de vita din: pulpa de vitel, telina, rosii, sare
grunjoasa, piper negru, ceapa, morcovi si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 2-3 bucati telina 500 g rosii sare
grunjoasa piper negru macinat 2 cepe albe o legatura morcovi 30 ml ulei
de floarea soarelui Mod de…
Read more »
Read more »
Pizza picantă cu cârnaţi
29 July 2012
O
reteta de pizza picanta cu carnati din: ou, faina, lapte, drojdie,
sare, ulei de floarea soarelui, busuioc verde, ulei de floarea soarelui,
busuioc verde, pasta de chilli, rosii, ardei capia, carnati picanti,
ceapa si branza cheddar. Ingrediente: un ou 350 g faina 100 ml lapte 35 g
drojdie o lingurita sare 2-3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere
29 July 2012
O
reteta de tarta cu pere din: faina, unt, zahar, pere, lamaie, oua,
smantana si sare. Ingrediente: 325 g faina 200 g unt 250 g zahar 6 pere
mari 1 lamaie 2 oua 500 ml smantana proaspata sare Mod de preparare:
Amestecaţi 300 g făină cu 150 g unt rece, tăiat în cubuleţe, până…
Read more »
Read more »
Frittata cu rosii
29 July 2012
O
reteta de frittata cu rosii din: rosii, oua, bacon, lapte, cascaval,
parmezan, unt, pesmet, patrunjel, piper alb si sare. Ingrediente: 3-4
rosii 6 oua 150 g bacon 200 ml lapte 200 g cascaval 50 g parmezan 1
lingura cu unt 2 linguri cu pesmet patrunjel piper alb sare Mod de
preparare: Intr-un castron,…
Read more »
Read more »
Păstrăv rece cu maioneză
29 July 2012
O
reteta de pastrav rece cu maioneza din: file de pastrav, maioneza,
smantana, suc de lamaie, sare, piper, frunza de dafin, boabe de piper,
otet de vin alb, nasturel si paine taraneasca. Ingrediente: 300g file de
păstrăv 4 linguri de maioneză 2 linguri de smântână 1 lingură suc de
lămâie sare şi piper 1 frunză…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu branza si sos de rosii
29 July 2012
O
reteta de Ravioli cu branza si sos de rosii din: rosii, unt, ceapa,
usturoi, cimbru, sare, branza ricotta, parmezan, patrunjel, oua si
faina. Ingrediente: Sos de rosii: 6 rosii potrivite 2 linguri unt 1/2
ceapa medie, cuburi 1 lingura usturoi cuburi 4 crengute de
Pizza cu şuncă si ciuperci
29 July 2012
O
reteta de pizza cu sunca si ciuperci din: faina, drojdie, sare, ulei de
floarea soarelui, lapte, ou, rosii, ciuperci, masline, sunca de praga,
cascaval si cimbru. Ingrediente: 350 g faina 35 g drojdie sare 3-4
linguri de ulei de floarea soarelui 150 ml lapte un ou 4 rosii 8-10
ciuperci 150 g masline 150…
Read more »
Read more »
Placinta aperitiv
29 July 2012
O
reteta de placinta aperitiv din: rosii cherry, ciuperci, oua, ceapa,
faina, smantana, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g rosii cherry 1
cutie de ciuperci 5 oua 1 ceapa 5 linguri cu faina 5 linguri cu smantana
ulei piper sare Mod de preparare: Caleste ceapa tocata fin. Adauga
ciupercile scurse si lasa pe…
Read more »
Read more »
Suc cu morcovi si mango
29 July 2012
O
reteta simpla de suc de morcovi si mango din: portocale, morcovi, mar,
mango, capsune, iaurt, paturnjel verde si gheata. Ingrediente: 2
portocale 2 morcovi 1 mar 1 mango 6 capsune 150 ml iaurt patrunjel verde
gheata Mod de preparare: Pune in storcator toate fructele. Amesteca
iaurtul rece cu sucul rezultat si adauga gheata,…
Read more »
Read more »
Sos de castraveti pentru somon
29 July 2012
O
reteta de sos de castraveti pentru somon din: castravete, smantana, suc
de lamaie, ceapa, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete 1
cana smantana 1 lingura suc de lamaie 1 lingura ceapa rasa 1 legatura
marar tocat marunt sare piper Mod de preparare: Curăţaţi castravetele
de coajă şi de seminţe. Radeţi-I cât mai…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita cu afine si lime
29 July 2012
O
reteta simpla de Cocktail Margarita cu afine si lime din: gheata,
afine, nectar de afine, apa minerala, lime, suc de lamaie, tequilla si
sare. Nu ezitati sa il incercati si veti ramane placut surprinsi de
gustul deosebit pe care acest cocktail il are Ingrediente: 2 cani de
gheata 1 cana cu afine congelate 1…
Read more »
Read more »
Bastonaşe de peşte
29 July 2012
O
reteta de bastonase de peste din: ou, pesmet, zeama si coaja de lamaie,
oregano, ulei de masline, peste alb, maioneza, mazare si spanac.
Ingrediente: 1 ou, bătut 85g de pesmet proaspăt, făcut din pâine veche
de o zi zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă de oregano uscat 1
lingură ulei…
Read more »
Read more »
Sos cald cu unt si lămâie
29 July 2012
O
reteta de sos cald cu unt si lamaie din: vin alb, ceapa, unt, smantana
si lamaie. Ingrediente: 250 ml vin alb 1 ceapa 50 g unt 100 ml smantana 1
lamaie Mod de preparare: Fierbeţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt în
vin. Când au mai rămas doar 2 linguri de lichid în vas,…
Read more »
Read more »
Pui in vin Riesling
29 July 2012
O
reteta de pui in vin Riesling din: pui, arpagic, ulei, ciuperci, praz,
vin riesling, supa de pui, smantana, patrunjel, cimbru verde, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui 400 g arpagic 50 ml ulei 500 g ciuperci
proaspete 1 fir de praz 200 ml vin Riesling 200 ml supa de pui 100 g
smantana 1…
Read more »
Read more »
Salată cu vită în stil japonez
29 July 2012
O
reteta de salata cu vita in stil japonez din: antricot de vita, ulei,
ridichi, salata, morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa
si ghimbir. Ingrediente: 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată
de toată grăsimea ulei pentru prăjit 8 ridichi, tăiate în felii 2
căpăţâni de salată pentru dressing:…
Read more »
Read more »
Pui in sos de rosii
29 July 2012
O
reteta de pui in sos de rosii din: piept de pui, rosii, ardei capia,
ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1
kg rosii 3 ardei capia 2 cepe 1 catel de usturoi 2 foi de dafin ulei
sare Mod de preparare: Taie carnea in cubulete, condimenteaz-o…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume
29 July 2012
O
reteta de pizza cu legume din: faina, sare, drojdie, apa calduta,
broccoli, ardei capia, masline, ciuperci, mozzarella, sare grunjoasa,
ceapa rosie, ulei de floarea soarelui si busuioc. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g faina o lingura sare 25 g drojdie 125 ml apa calduta 200 g
broccoli 2-3 ardei capia 200 g masline 6-8 ciuperci…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciorbă cu legume
28 July 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu:mazare, ardei capia, morcovi, praz,
ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, bors, masline, sare, piper,
leustean, smantana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g
morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml
ulei de floarea-soarelui 500 rnl borş 100…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu oregano
28 July 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castarveti, ceapa rosie,
masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de
capra, oregano, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline
feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei capia…
Read more »
Read more »
Sos de menta
28 July 2012
O
reteta de sos de menta din: frunze de menta, frunze de patrunjel verde,
cognac, smantana si sare. Ingrediente: 200 g frunze verzi de menta 1
lingurita frunze de patrunjel verde 150 g cognac 150 ml smantana sare
Mod de preparare: Pisaţi frunzele tăiate de mentă şi de pătrunjel
într-un mojar, împreună cu puţină…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito de portocale
28 July 2012
O
reteta simpla de Cocktail Mojito de portocale din: portocale, zahar
brun, vodca, rom, apa tonia, gheata si ramura de lamai. Ingrediente: 2
portocale 4 linguri zahar brun 8 cl vodca 4 cl rom apa tonica gheata
zdrobita 1 ramura de lamai Mod de preparare: Se spala bine portocalale
cu apa fierbinte, se taie…
Read more »
Read more »
Varza cu cotlete de porc si afumatura
28 July 2012
O
reteta de varza cu cotlete de porc si afumatura din: paine, varza,
bacon, carnati, cotlete de porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi,
vin alb sec, foi de dafin, ardei capia, seminte de chimen, boabe de
ienupar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 1,5 kg varza noua
200 g bacon afumat 400…
Read more »
Read more »
Chutney din pere cu ghimbir
28 July 2012
O
reteta de Chutney din pere cu ghimbir din: pere, ardei gras verde,
stafide, zahar, ghimbir, otet de mere, sare, boabe de enibahar, cuisoare
si scortisoara. Ingrediente: 2,5 kg pere 1/2 cana cubulete de ardei
gras verde 1 1/2 cana stafide 4 cani zahar 1 cana cubulete confiate de
ghimbir 3 cani otet de mere…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocata de porc
28 July 2012
O
reteta de musaca de cartofi cu carne tocata de porc din: carne tocata
de porc, cartofi, ceapa, sare, piper si bulion. Ingrediente: 800 g carne
tocata de porc 6 cartofi 1 ceapa Sare Piper Bullion Mod de preparare:
Se curate si se spala cartofii. Se taie felii egale. Carnea toccata se
amesteca cu…
Read more »
Read more »
Macrou cu sos de legume
28 July 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii,
mustar, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou un
fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu muştar cu
boabe sare piper ulei de floarea-saarelui mărar Mod de preparare:
Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu un şervet…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu crema de branza
28 July 2012
O
reteta de rosii umplute cu crema de branza din: rosii, branza de vaci,
urda, unt, salvie, lamaie, busuioc, piper, sare si patrunjel.
Ingrediente: 8 rosii maricele 200 g branza de vaci 150 g urda 1
lingurita cu unt 3 frunze de salvie 1 lamaie 2 frunze de busuioc piper
sare patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Tarta cu ceapa si branza
28 July 2012
O
reteta de tarta cu ceapa si branza din: aluat, branza de vaci, telemea
de capra, smantana, bacon, ceapa, ulei, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 400 g aluat foitaj 300 g branza de vaci 200 g telemea de
capra 100 g smantana 200 g bacon crud uscat 4 cepe mari 50 ml ulei 2
linguri…
Read more »
Read more »
Orez cu pui şi ardei iute
28 July 2012
O
reteta delicioasa de orez cu:ceapa, arde iute, fasole rosie, fasole
verde, piept de pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două cepe un ardei iute o conservă
fasole roşie 300 g fasole verde două piepturi de pui două ouă 200 g
făină un vârf de linguriţă cu şofran…
Read more »
Read more »
Cocktail Absinthe Martini
28 July 2012
O
reteta simpla de Cocktail Absinthe Martini din: gin, vermut sec si
lichior. Ingrediente: 60 ml gin 15 ml de vernut sec 1/8 de lingura de
lichior pe baza de plante Mod de preparare: Se amesteca bine toate
ingredientele intr-un pahar racit.
Read more »
Read more »
Fursecuri cu sos de vişine
28 July 2012
O
reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar tos, alune, faina,
praf de copt, sare, visine, vin rosu, scortisoara, amidon, ciocolata
neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g
făină un vârf de lingurita cu praf de copt un vârf de linguriţă cu sare
500 g…
Read more »
Read more »
Crevete cu dovlecei şi sos
28 July 2012
O
reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, dovlecei,
maioneza, amidon alimentar, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamie,
marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g crevete decorticate 200 ml
smântână 50 g parmezan doi dovlecei o lirgură cu maioneză lingură cu
amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri cu oţet 175…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu magiun de Topoloveni
28 July 2012
O
reteta delicioasa de fursecuri cu: cartofi albi, faina, drojdie, zahar,
ulei, apal zahar vanilat, magiun de prune, mascarpone, coaja de lamaie,
ghimbir. Ingrediente: 500 g cartofi albi 100 g făină 50 g drojdie 100 g
zahăr 200 ml ulei 50 m apă un pliculeţ zahăr vanilinat un borcan cu
magiun de prune Topoloveni o…
Read more »
Read more »
Ruladă Pădurea Neagră
28 July 2012
Rulada
padurea neagra din: oua, sare, zahar, faina, cacao, visine, zahar
vanilat, frisca, intaritor si ciocolata amaruie. Ingrediente: pandispan:
5 oua 1 praf sare 100 g zahar 100 g faina 1 lingura cacao umplutura:
500 g visine 2 plicuri zahar vanilat 400 g frisca 2 plicuri praf
intaritor de frisca 1 lingua zahar 50 g…
Read more »
Read more »
Ravioli cu roşii şi carne
28 July 2012
O
reteta delicioasa de ravioli cu: rosii, faina, oua, carne de vita,
dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g
făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei
de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano
Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu ceapa, pere si portocale
28 July 2012
O
reteta de ceafa de porc cu ceapa, pere si portocale din: carne de porc,
ceapa, dulceata de portocale, mustar englezesc, unt, piper, sare, pere,
portocale, cimbru si salvie. Ingrediente: 1.5 kg carne de porc (ceafa) 1
ceapa mare, feliata 3 linguri dulceata portocale 70 g mustar englezesc 2
linguri unt 1 lingurita piper 1…
Read more »
Read more »
Pizza cu portocale
28 July 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu:portocale, faina, drojdie, ulei de
masline, lapte dulce, sare, zahar tos, whisky, seminte de susan, alune
de padure, frisca. Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 3 linguri cu
ulei de măsline 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare 4
portocale 375 ml apă 300 g zahăr…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #19
28 July 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Lasagna cu
vita O reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita,
ulei de masline, unt, ceapa, telina,…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu pui si branza
27 July 2012
O
reteta de cannelloni cu pui si branza din: bulion, cheddar, mozzarella,
pesmet, ou, ceapa, carne de pui, cannelloni, busuioc, oregano, sare si
piper. Ingrediente: 750 g bulion 200 g cheddar rasa 200 g mozzarella 120
g pesmet 1 ou 1 ceapa tocata 1 piept carne de pui dezosat si fara piele
350 g paste…
Read more »
Read more »
Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii
27 July 2012
O
reteta de dorada cu dovlecei in jambon si sos de rosii din: dorada,
dovlecei, jambon, rosii in bulion, ceapa, vin alb, ulei, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 4 dorade (circ 250 g/buc) 4 dovlecei mici 150 g
jambon crud uscat 500 g rosii in bulion 2 cepe 150 ml
Briose cu vişine
27 July 2012
O
reteta de briose cu visine din: lamaie, visine, faina, cacao, praf de
copt, unt, zahar, zahar vanilat, ou si chefir. Ingrediente: 1 lamaie 150
g cirese sau visine 200 g faina 2 lingurite cacao 2 lingurite praf de
copt 150 g unt moale 150 g zahar 1 plic de zahar vanilat 1 ou 100…
Read more »
Read more »
Frigărui de somon
27 July 2012
O
reteta de frigarui de somon din: file de somon, creveti, cartofi, suc
de lamaie, suc de limeta, sare, piper, chilli si ulei de masline.
Ingrediente: 400 g file de somon fara piele 8 creveti mari curatati
(nedecorticati) 8 cartofi mici fierti in coaja sucul de la 2 lamai sucul
de la 1 limeta sare…
Read more »
Read more »
Pizza quatro formaggi
27 July 2012
O
reteta de pizza quatro formaggi din: ou, faina, sare, drojdie, apa
minerala, ulei de floarea soarelui, rosii, ulei de masline, busuioc
verde, sare, piper, emmentaler, branza brie, branza cheddar si branza
roquefort. Ingrediente: pentru aluat: un ou 300 g faina un praf sare 25 g
drojdie 50-60 ml apa minerala sau lapte caldut 4…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză, ceapă şi cartofi
27 July 2012
O
reteta de placinta cu branza, ceapa si cartofi din: branza cheddar,
smantana, aluat, cartofi, ceapa, ceapa verde, nucsoara, praf de boia si
ou. Ingrediente: 200 g de brânză Cheddar, jumătate rasă pe răzătoarea
mare, jumătate tăiată în bucăţele mici 200 ml de smântână dulce 500 g de
aluat fraged 1 kg de cartofi făinoşi,…
Read more »
Read more »
Brânză de capră cu bacon
27 July 2012
O
reteta de branza de capra cu bacon din: branza de capra, bacon, samburi
de pin, miere, ulei de masline, otet balsamic, cimrbu, sare si piper.
Ingrediente: 4 portii de branza de capra (a 50 g) 4 felii de bacon 2
linguri samburi de pin 2 linguri miere poliflora 6 linguri ulei de
masline 3…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu somon picant
27 July 2012
O
reteta de taitei cu somon picant din: taitei, supa de pui, fileuri de
somon, ardei iute, ceapa verde, sos de soia, coriandru si lime.
Ingrediente: 1 pachet de tăieţei ramen sau de tăieţei instant cu ou
750ml supă de pui sau de legume, gata făcută 2 fileuri de somon fără
piele 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Medalion de somon pe pat de salată
27 July 2012
O
reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper,
ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de
lamaie si salata verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon (circa 200 g
fiecare) sare piper 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1/2 ardei gras
rosu 1 legatura…
Read more »
Read more »
Frigărui cu tofu şi legume
27 July 2012
O
reteta de frigarui cu tofu si legume din: dovlecel, ardei gras, ceapa
rosie, tofu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1
ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 cepe rosii 400 g tofu 2 linguri
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se pregătesc legumele; se
taie dovleceii…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată neagră
27 July 2012
O
reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar
brun, faina, migdale si pudra de cacao. Ingrediente: 200g de unt 200g de
ciocolată, 70% cacao, tocată 4 ouă mari 200g de zahăr brun 50g de făină
obişnuită 50g de migdale măcinate pudră de cacao, pentru decorat Mod
de preparare: Se încălzeşte…
Read more »
Read more »
Cod cu garnitura de ardei
27 July 2012
O
reteta de cod cu garnitura de ardei din: cod, ardei grasi, masline,
ulei de masline, marar verde, frunze de macris, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 bucati cod (circa 250 g bucata) 3 ardei grasi (rosu,
verde, galben) 8 masline 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar
verde cateva frunze de macris sau…
Read more »
Read more »
Cafe Maxicane
27 July 2012
O
reteta de simpla de cafe maxicane din: cafea instant, zahar, apa rece,
cuisoare, scortisoara, ghimbir, frisca, cafea si tequilla. Ingrediente: 2
linguri de cafea instant 2 linguri zahar 1-2 linguri de apa rece 2
cuisoare macinate un varf de scortisoara un varf de cutit de ghimbir 1
cutie de frisca lichida 2 cesti de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu sos de ardei iute şi ceapă roşie marinată
27 July 2012
O
reteta de muschi de porc cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata
din: ceapa rosie, suc de lamaie, oregano, usturoi, rosii, pasta de ardei
iute, praf de chilli, zahar brun, muschi de porc si frunze de
coriandru. Ingrediente: 2 cepe roşii, una tăiată în felii subţiri şi
cealaltă, în felii groase sucul…
Read more »
Read more »
Risotto cu macrou afumat şi praz
27 July 2012
O
reteta de risotto cu macrou afumat si praz din: unt, praz, orez, supa
de peste, lapte, macrou afumat, smanana si frunze de spanac.
Ingrediente: 1 linguriţă de unt 1 praz mare, tăiat în felii subţiri 300g
de orez pentru risotto 700ml supă de peşte sau de legume, gata făcută
250ml de lapte integral 375g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Hamburger la gratar
27 July 2012
O
reteta de hamburger la gratar din: ceapa, ulei, patrunjel, chifla,
carne de vita tocata, ou, mustar, sare, piper, frunze de salata, rosii,
maioneza si ketchup. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lingura
patrunjel tocat 1 chifla mai veche 400 g carne de vita tocata 1 ou 1
lingurita mustar sare piper 4 frunze…
Read more »
Read more »
Medalion de somn in sos de capere
27 July 2012
O
reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate,
unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente:
14 medalioane de somn 4-5 linguri capere murate 200 g unt 1 lingura
faina 300 ml lapte 2 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii
27 July 2012
O
reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din:
morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4
morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de
miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare Mod de
preparare: Într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Crap gratinat
27 July 2012
O
reteta de crap gratinat din: file de crap, faina, ceapa, rosii, ulei,
unt, cascaval, oua, lamaie, patrunjel, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 900 g file de crap 100 g faina 2 cepe 500 g rosii 50 ml
ulei 200 g unt 200 g cascaval 3 oua 1 lamaie 1 legatura patrunjel 6-7
frunze de…
Read more »
Read more »
File picant de porc
27 July 2012
O
reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia
dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic
si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1
lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce
sucul si coaja rasa de la o portocala…
Read more »
Read more »
Frigarui de branza
27 July 2012
O
reteta de frigarui de branza din: cimbru, ardei gras, ceapa, dovlecel,
ciuperci, usturoi, ulei de masline, sare, piper si branza halloumi.
Ingrediente: 4 fire cimbru 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 cepe 1
dovlecel 150 g ciuperci Champignon 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de
masline sare piper 250 g…
Read more »
Read more »
Crema de creveti
27 July 2012
O
reteta de crema de creveti din: creveti, unt, crema de branza, iaurt,
smantana, usturoi, ceapa si sare. Ingrediente: 150 g creveti 50 g unt
100 g crema de branza 200 g iaurt 50 g smantana 2 catei de usturoi 1
ceapa sare Mod de preparare: Amestecă smântână, crema de brânză şi
iaurtul scurs.…
Read more »
Read more »
Somon in pergament cu visine
27 July 2012
O
reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine,
lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
somon 8 felii jambon crud uscat 150 g visine 1 lamaie 4 catei de usturoi
5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Presăraţi
fiieul de somon cu sare,…
Read more »
Read more »
7 cocktailuri de vara
27 July 2012
7
cocktailuri de vara: Cocktail Whiskey Sling Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey
drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se
serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă
de zahăr pudră sucul de la o lămâie…
Read more »
Read more »
File de şalău în crustă de brânză
27 July 2012
O
reteta de file de salau in crusta de branza din: file de salau, branza
topita, galbenusuri, faina, ulei, piper boabe, parmezan, tarhon, sare si
piper. Ingrediente: 700 g file de salau 300 g branza topita 2
galbenusuri 2 linguri faina 100 ml ulei 1 lingura piper boabe 50 g
parmezan ras 1 legatura tarhon…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado cu menta
27 July 2012
O
reteta de pasta de avocado cu menta din: creveti, avocado, mascarpone,
ceapa, usturoi, menta, zeama de lamaie, unt, vin, piper si sare.
Ingrediente: 100 g creveti 1 avocado 100 g mascarpone 1/2 ceapa 2 catei
de usturoi 2 frunze de menta 2 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu
unt 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu măsline în sos de roşii
27 July 2012
O
reteta de pastrav cu masline in sos de rosii din: pastravi, masline
verzi, ceapa verde, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi,
lamaie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc) 150 g
masline verzi 150 g masline negre 1 legatura ceapa verde 50 g ulei de
masline 5 rosii mari 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu salată de andive şi piersici
27 July 2012
O
reteta de cotlete de porc cu salata de andive si piersici din: miere,
suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, cotlete de porc,
piersici, andive, alune, otet de zmeura si creson. Ingrediente: 1
lingurita miere 1 lingura suc de portocale 7 linguri ulei de masline
sare piper 4 cotlete de porc (a 180…
Read more »
Read more »
Cod in foitaj
27 July 2012
O
reteta de cod in foitaj din: file de cod, aluat de foitaj, jambon,
lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de
cod 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou
1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Spălaţi bucăţile…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu creveti
27 July 2012
O
reteta de salata de paste cu creveti din: creveti, paste, smantana,
gorgonzola, ceapa, ulei de masline, broccoli, busuioc si sare.
Ingrediente: 150 g creveti 250 g paste tip penne 500 ml smantana lichida
150 g gorgonzola 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline cateva buchetele
de broccoli busuioc sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Curry de conopidă cu cartofi
27 July 2012
O
reteta de curry de conopida cu cartofi din: ulei de masline, ceapa,
ghimbir, usturoi, curcuma, chimion, pudra de curry, rosii in bulion,
zahar, conopida, cartofi, ardei iute, suc de lamaie, coriandru, lipii si
iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 1
bucată de ghimbir, dată prin răzătoare 3 căţei de…
Read more »
Read more »
Supa mediteraneana cu ciuperci
27 July 2012
O
reteta de supa mediteraneana cu ciupeci din: paine, rosie, ulei de
masline, ceapa, supa de legume, ciuperci, usturoi, migdale, sofran si
sare. Ingrediente: 3 felii paine prajita 1 rosie decojita si tocata 2
linguri ulei masline 1/4 ceapa tocata marunt 1 litru supa legume/apa 200
g ciuperci proaspete Mod de preparare: Spala si…
Read more »
Read more »
Rulouri cu şuncă şi caşcaval
27 July 2012
O
reteta de rulouri cu sunca si cascaval din: oua, faina, lapte, apa
minerala, sare, ulei, cascaval, sunca, sare si piper. Ingrediente: 2 oua
100 g faina 100 ml lapte 5 linguri apa minerala sare 3 linguri ulei
Pentru umplutura: caşcaval tăiat felii şunca beţe pentru frigarui /
scobitori piper / sare Mod de…
Read more »
Read more »
Burgeri de ciuperci şi năut
27 July 2012
O
reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci,
usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut,
pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate
mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 legătură…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu ghimbir
26 July 2012
O
reteta de rulada de vita cu ghimbit din: muschi de porc, alune de
padure, lapte, ghimbir, ceapa, unt, vin, patrunjel, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 200 g alune de padure 1
cana cu lapte 1 lingurita cu ghimbir ras 1 ceapa 2 lingur
Tartă de spanac şi Gruyere
26 July 2012
O
reteta de tarta de spanac si gruyere din: ulei de masline, foi de
placinta, ceapa, spanac, smantana, nucsoara si branza gruyere.
Ingrediente: ulei de măsline 1 pachet de foi pentru plăcintă 1 ceapă,
tocată mărunt 450g de spanac decongelat şi stors de surplusul de lichid
80ml de smântână nucşoară 100g de brânză Gruyère sau…
Read more »
Read more »
Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti
26 July 2012
O
reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti
din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso,
felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia
si creson. Ingrediente: 2 fire de citronella iarbă de limon un ardei
iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe…
Read more »
Read more »
Săratele cu chimen
26 July 2012
O
reteta de saratele cu chimen din: branza de vaci, margarina, faina, ou,
chimen si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g margarina 12
linguri cu faina 1 ou 3 linguri cu chimen sare Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă brânza de vaci cu margarina şi un praf de
sare. încorporează făina…
Read more »
Read more »
Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză
26 July 2012
O
reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de
rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze
de rucola. Ingrediente: 200g aluat de foitaj 3 linguri pastă de roşii
uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o
lingură ulei de măsline) 4 felii de…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu sos
26 July 2012
O
reteta de salata de fructe cu sos din: iaurt, zeama de lamaie, miere,
mac, grepfrut, ananas, kiwi si menta. Ingrediente: 300 g iaurt (15%
grasime) 4 lingurite zeama de lamaie 4 lingurite miere lichida 4
lingurite mac (seminte) 3 grepfruturi de culoare roz (fiecare de circa
350 g) 1 ananas de marime mijlocie 4…
Read more »
Read more »
Chiftele de peste cu salvie
26 July 2012
O
reteta de chiftele de peste cu salvie din: file de peste, ou, ceapa,
usturoi, paine, lapte, lamaie, faina, frunze de salvie, patrunjel, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 1 ou 1 ceapa 3 catei de
usturoi 3 felii de paine 1 ceasca cu lapte 1 lamaie 3 linguri cu faina…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu morcovi şi feta
26 July 2012
O
reteta de strudel cu morcovi si feta din: foi de placinta, unt,
morcovi, fistic si branza feta. Ingrediente: 400 g foi de plăcintă 125 g
de unt 5 morcovi mari 60g amestec de fistic şi condimente 200g de
brânză feta Mod de preparare: Se topesc 100g de unt într-o
crăticioară. Se decojesc şi…
Read more »
Read more »
Sweet Lady
26 July 2012
O
reteta de Sweet Lady din: cafea, lichior de banane, ghimbir si frisca.
Ingrediente: 1 ceasca de cafea fierbinte 3-4 lichior de banane putin
ghimbir macinat 1 lingura de frisca lichida batuta Mod de preparare:
Turnam lichiorul in ceasca incalzita in prealabil si completam cu cafea
fierbinte. Adaugam frisca si presaram ghimbir.
Read more »
Read more »
Supa crema de linte cu boia
26 July 2012
O
reteta de supa crema de linte cu boia din: linte rosie, lamaie, ardei
rosu, morcovi, rosii, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, chimion, boia
dulce si ulei de masline. Ingrediente: 400 g linte rosie 1 lamaie 1
ardei rosu 2 morcovi 3 rosii 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura
de patrunjel 1 lingura…
Read more »
Read more »
Chifle cu mentă
26 July 2012
O
reteta de chifle cu menta din: faina, praf de copt, unt, iaurt, branza
feta, cascaval, stafide, menta, ou si susan. Ingrediente: 500g de făină 1
pliculeţ praf de copt 200g de unt, moale 1 cutie mare de iaurt (470g)
150g de brânză feta 200g de caşcaval 2 mâini de stafide mentă uscată,
din 3…
Read more »
Read more »
Salată cu sos de zmeură
26 July 2012
O
reteta de salata cu sos de zmeura din: coacaze rosii, capsuni, zahar
pudra, cirese, piersici, zeama de lamaie, zmeura si cointreau.
Ingrediente: 300 g coacaze rosii 300 g capsuni 130 g zahar pudra 500 g
cirese 3 piersici mari, coapte zeama de la o lamaie 400 g zmeura
decongelata 6 cl Cointreau/cognac Mod…
Read more »
Read more »
Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde
26 July 2012
O
reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din:
peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si
coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si
arpagic. Ingrediente: 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon) 1
lamaie, taiata in felii fine 1…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe proaspete
26 July 2012
O
reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar,
vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura,
coacaze, afine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 210 g făină un
vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut Pentru
cremă: 3 ouă mari 150 g zahăr…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu ardei umpluti
26 July 2012
O
reteta de salata de rosii cu ardei umpluti din: ardei capia, rosii,
masline, smantana, marar, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet
si sare. Ingrediente: 2 ardei capia 4 rosii 100 g masline rondele 100 g
smantana 1 legatura de marar 1/2 legatura patrunjel 2 fire de ceapa
verde 2 linguri cu ulei de…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel
26 July 2012
O
reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac,
patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin,
vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2
morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2
roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură vegeta…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu avocado
26 July 2012
O
reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa,
branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g
branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1
lingura cu zeama de…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Budincă de orez
26 July 2012
O
reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara,
baton de vanilie, orez si gem de fructe. Ingrediente: 600 ml lapte 300
ml frisca 60 zahar tos 1 lingurita nucsoara 1 baton de vanilie, taiat in
doua, pe lungime 100 g orez cu bob rotund gem de fructe pentru servit,
fructe din…
Read more »
Read more »
Paste cu ansoa si rosii
26 July 2012
O
reteta de paste cu ansoa si rosii din: fileuri de ansoa, frunze de
busuioc, masline negre, capere, paste, ulei de masline, usturoi, boia de
ardei iute, pasta de tomate si rosii. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa,
scurse de lichid 12 frunze de busuioc 100 g masline negre, fara samburi 2
linguri capere 350 g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Placinta cu peste
26 July 2012
O
reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de
peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza
Cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat
rondele 500 g fileuri de peste alb 300 g peste afumat (macrou) 300 ml
lapte 300 ml smantana 4…
Read more »
Read more »
Lasagna cu mozzarella si legume
26 July 2012
O
reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi,
rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 400 g mozzarella 500 g morcovi 4 rosii 1 kg
spanac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu unt 500 g foi de lasagna
muguri de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine cu zucchini
26 July 2012
O
reteta de paine cu zucchini din: oua, zucchini, zahar, ulei vegetal,
vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu si nuci. Ingrediente: 3 oua 3
dovlecei zucchini rasi 2 cani de zahar 1 cana de ulei vegetal 1 lingura
de vanilie 2, 1/2 cesti faina 1 lingurita de sare 1 lingurita de
bicarbonat de sodiu 1…
Read more »
Read more »
Salată asortată din fructe cu boabe
26 July 2012
O
reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe,
zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1
kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de
lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier
(cognac sau sherry) Mod de…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu mirodenii
26 July 2012
O
reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea
soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia,
mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata. Ingrediente: 4
cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui putina
boia de ardei dulce 1/2 lingurita coriandru macinat…
Read more »
Read more »
Cotlete la gratar
26 July 2012
O
reteta de cotlete la gratar din: cotlete de porc, ulei de masline, vin
rosu, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, rosii, curry, dovlecei,
morcovi, vanata si rozmarin. Ingrediente: cotlete de porc 2-3 linguri
ulei de masline vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii
3-4 rosii o lingurita curry 300 g dovlecei 3…
Read more »
Read more »
Rulouri de vita cu sos picant
25 July 2012
O
reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare
grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia,
rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g
pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4
linguri ulei de masline 200 ml…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi ceapă
25 July 2012
O
reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa,
cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 1 foaie
de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru) 1 lingurita ulei de
masline 4 cepe, taiate rondele 2 lingurite de cimbru proaspat 50 g ansoa
in conserva de ulei, scurs…
Read more »
Read more »
6 cocktailuri de vara
25 July 2012
6
cocktailuri de vara: Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks
Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid Se serveşte seara şi
noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin
3 cl…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Conopida pane
25 July 2012
O
reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare
grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente:
un kg conopida 4 oua 2-3 linguri faina 4 linguri pesmet sare grunjoasa
piper alb si negru macinat 2 linguri mustar de Dijon ulei pentru prajit
50 g unt patrunjel pentru ornat Mod…
Read more »
Read more »
Pizza cu mozzarella si rosii
25 July 2012
O
reteta de pizza cu mozzarella si rosii din: mozzarella, ardei capia,
rosii cherry, ulei de masline, busuioc, faina, ulei, zahar si drojdie.
Ingrediente: 100 g mozzarella 1/2 ardei capia rosu 100 g rosii cherry
ulei de masline busuioc pentru aluat: 350 g faina 50 ml ulei 100 ml apa 1
lingurita cu zahar 1…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu legume
25 July 2012
O
reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de
Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt,
ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600-800 g muschi de porc 500 g
varza de Bruxelles 500 g cartofi 350 ml vin rosu sare grunjoasa piper
negru si rosu macinat cimbru…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu ciuperci
25 July 2012
O
reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline,
cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de
pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2
linguri ulei de masline 2 lingurite cimbru uscat 1 conserva cu 400 g
ciuperci, taiate felii 50 g hribi…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de soc
25 July 2012
O
reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie.
Ingrediente: 1 kg flori de soc 1 l apa rece 1 kg zahar 1 lamaie feliata
Mod de preparare: Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi,
împreună cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I apă…
Read more »
Read more »
Supă de spanac
25 July 2012
O
reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa,
lapte, costita si nucsoara. Ingrediente: 50 g unt 175 g spanac fiert 500
ml concentrat de pui 1 ceapa tocata 500 ml lapte 100 g costita sau
bacon (optional) un varf praf de nucsoara Mod de preparare: Topeste
untul int
Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie
25 July 2012
O
reteta de scorpie de mare la gratar din: sare de mare, coaja si zeama
de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline,
rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet
balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios,
care însă conţine foarte mult lichid lăptos. Uneori, acest lucru…
Read more »
Read more »
Salată de smochine
25 July 2012
O
reteta de salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec,
zmeura, zahar pudra si piersici. Ingrediente: 16 smochine proaspete 8 cl
Cassis (lichior de coacaze) 12 cl vin alb sec 250 g zmeura
(decongelata) 2 lingurite zahar pudra 4 piersici coapte Mod de
preparare: Smochinele se curăţă de codiţe ia amândouă capetele…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ghiveci calugaresc
25 July 2012
O
reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii,
cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei,
patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe
rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o
telina radacina sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan
25 July 2012
O
reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi,
busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 700 g
cartofi noi, taiati pe jumatate 1 legatura de busuioc, tocata grosier 2
catei de usturoi, zdrobit 25 g parmezan, ras 6 linguri ulei de masline
50 g pesmet 50 g parmezan…
Read more »
Read more »
Rulou cu pui şi alune
25 July 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt,
oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute,
ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui
250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde
125 ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Rulouri de bacon
25 July 2012
O
reteta gustoasa de rulouri cu: bacon, carnati, fructe de sezon, legume
de sezon. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau legume de
sezon Mod de preparare: Feliile de bacon se călesc puţin, după care se
rulează în ele diferite umpluturi. In sezonul rece, feliile de bacon se
umplu cu cârnaţi, iar vara şi…
Read more »
Read more »
Borş de sfeclă roşie
25 July 2012
O
reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana,
verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors. Ingrediente: un kilogram şi
jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o
legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru
de borş Mod de preparare: Sfecla se curăţă, se spală,…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu gem de caise
25 July 2012
O
reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar,
bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, smantana, sare, gem de caise.
Ingrediente: un kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr 4 g
bicarbonat coajă rasă de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână un
praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
25 July 2012
O
reteta de Spaghete cu sos de rosii si chiftelute din: ceapa, usturoi,
rosii, carne de vita, carne de porc branza ricotta, ou, pesemt,
parmezan, cimbru, patrunjel, sos de soia, sare, piper, usturoi, foi de
dafin si patrunjel. Ingrediente pentru chiftelute: 1/2 ceapa tocata 2
catei de usturoi tocat 2 rosii decojite si fara seminte…
Read more »
Read more »
Supă curry cu clătite şi crevete
25 July 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, crevete, ceapa rosie,
morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina,
sare, piper, ulei. Ingrediente: o conservă fasole roşie 500 g crevete
decorticate o ceapă roşie un morcov o felie de ţelină o rădăcină de
pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă 100…
Read more »
Read more »
Salată cocktail
25 July 2012
O
reteta delicioasa de salata cocktail cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei
capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet
balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g
hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă căţei de usturoi 100 g măsline
feliate 200 g roşii cherry roşii 75 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tarte cu jeleu de vişine
25 July 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa,
amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas confiat. Ingrediente: 300
g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3
linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de
linguriţă cu sare două…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciorbă de burtă
25 July 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de
vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana,
usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un
kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două…
Read more »
Read more »
Somon cu ananas şi migdale
25 July 2012
O
reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby murat, capere,
migdale, nuca, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de
somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu
capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două linguri cu oregano uscat
sare piper Mod de preparare: Jumătate…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu rubarbar
25 July 2012
O
reteta delicioasa de fursecuri cu: faina, praf de copt, zahar tos, unt,
ou, zahar vanilat, sare, gem de rubarbar. Ingrediente: 200 g făină o
linguriţă cu praf de copt 80 g zahăr tos 150 g unt un ou două pliculeţe
zahăr vanilinat un sfert de linguriţă cu sare un borcan cu gem de
rubarbar…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu magiun de Topoloveni
24 July 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar tos, ulei, faina, magiun
de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente:
două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un
borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi de
portocalăi ghimbir…
Read more »
Read more »
Hering cu gălbiori
24 July 2012
O
reteta delicioasa de hering cu:, galbiori, ceapa, usturoi, lamaie,
sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un
kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie
sare piper 80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc
de lămâie busuioc Mod de…
Read more »
Read more »
Biscuiţi de ciocolată cu vişine
24 July 2012
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, ciocolata neagra, cacao, zahar
pudra, ou, zahar vanilat, esenta de migdale, cirese, nuca, sare,
dulceata de visine. Ingrediente: 150 g făină 100 g ciocolată neagră două
linguri cu cacao 60 g zahăr pudră un ou pliculeţe zahăr vanilat o
linguriţă cu esenţă de migdale 200 g cireşele 100…
Read more »
Read more »
Cartof umplut cu pui
24 July 2012
O
reteta delicioasa de cartof umplut cu:dovlecel, piept de pui, smantana,
faina, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml
smântână 100 ml iaurt 150 g făină 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de
măsline mărar sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fidea şi dovlecei
24 July 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry
galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare,
piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii
cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g
miez de nucă salată rucola sare piper unt…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci si caise
24 July 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: prune, caise, nuca, zahar tos,
scortisoara, cuisoare, unt, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g
paste mici 4 prune 500 g caise 100 g miez de nucă 100 g zahăr tos o
linguriţă cu pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă cu pudră de
cuişoare 100 g unt o…
Read more »
Read more »
Chiftelute de curcan cu hrişcă
24 July 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa,
usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar,
faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi
căţei de usturoi o lingură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g
hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui mărar…
Read more »
Read more »
Clătite cu avocado şi anşoa
24 July 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu:avocado, faina, oua, zahar tos, bere
blonda, unt, castraveti, ansua, smantana, maioneza, capere, marar, sare,
piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă
80 g unt doi castraveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu
fileuri de anşoa 200 g smântână o…
Read more »
Read more »
Vinete cu fenicul
24 July 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei
capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura,
sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras
un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250
ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere si mascarpone
24 July 2012
O
reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina,
mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3
pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet
cu praf de copt 1 lamaie sare Mod de preparare: Freacă untul cu
zahărul.…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne la cuptor
24 July 2012
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi,
pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei
500 g carne de pui două cepe două felii de pâine doi cartofi 3 linguri
cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Carnea de pui…
Read more »
Read more »
Deserturi: Tarta cu mere
24 July 2012
O
reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de
lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura
cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g
faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare Mod…
Read more »
Read more »
Rizotto cu pui şi ciuperci
24 July 2012
O
reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez,
cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci,
usturoi, cascaval, rosii si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2
cepe, tocate marunt 400 g orez cu bobul lung 1 lingurita de cimbru
uscat 75 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc
24 July 2012
O
reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez
chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi
de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de
pui. Ingrediente: 4 bucati medalion somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1
radacina patrunjel ¼ telina Ierburi de…
Read more »
Read more »
Chec cu marmelada de portocale
24 July 2012
O
reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua,
marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca.
Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1
portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1 200 g faina cu factor
de crestere, cernuta pentru glazura:…
Read more »
Read more »
Specialitate cu vinete si branza
24 July 2012
O
reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de
vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca,
oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g
carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2
legaturi patrunjel 200 g…
Read more »
Read more »
Briose cu lamaie
24 July 2012
O
reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt,
oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g
faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun
150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai si…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu vinete si branza
24 July 2012
O
reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de
vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin.
Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare
piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g s