joi, 24 ianuarie 2013

Retete usoare #99


Retete usoare:

Inghetata de mure si vanilie

31 July 2012
Inghetata de mure si vanilieO reteta de inghetata de mure si vanilie din: smantana, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, mure si mascarpone. Ingrediente: 1 1/3 ceasca smantana grasa 3/4 ceasca lapte 1 baton de vanilie 3 galbenusuri mari de ou 3/4 ceasca zahar 3 cesti mure 1/4 ceasca mascarpone sau alta crema de branza   Mod de preparare:…
Read more »

Suc cu sfecla rosie

31 July 2012
Suc cu sfecla rosieO reteta de suc cu sfecla rosie din: sfecla rosie, capsune, afine si lapte. Ingrediente: 1 sfecla rosie capsune (sau orice alt fruct rosu) afine lapte dulce (sau soia)   Mod de preparare: Spala fructele si lasa-le sa se zvante intr-o sita. Curata sfecla, tai-o in cubulete si pune-o in storcator. Mixeaza fructele intr-un blender…
Read more »

Burgeri cu rosii deshidratate

30 July 2012
Burgeri cu rosii deshidratateO reteta de burgeri cu rosii deshidratate din: carne tocata, masline, busuioc, patrunjel, pesmet, rosii deshidratate si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata pentru carnati 500 g masline fara samburi busuioc si patrunjel, rupt 30 g pesmet 2 linguri rosii deshidratate, tocate ulei pentru uns   Mod de preparare: Combina carnea si restul ingredientelor, cu…
Read more »

Ciorba de cartofi

30 July 2012
Ciorba de cartofiO reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, sare, piper negru, rosii, carnaciori si ulei de masline. Ingrediente: 8 cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei sare piper negru macinat un kg rosii 4 carnaciori subtiri o lingurita ulei de masline   Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se…
Read more »

Tartelete cu fructe de padure

30 July 2012
Tartelete cu fructe de padureO reteta de tartelete cu fructe de padure din: faina, zahar tos, praf de copt, sare de mare, unt, ou, apa, lapte, faina, extract de vanilie, iaurt, fructe de padure si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 1 ceasca faina 4 linguri zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare de mare 3 linguri…
Read more »

Salata de fenicul si rucola

30 July 2012
Salata de fenicul si rucolaO reteta de salata de fenicul si rucola din: fenicul, zahar, zeama de lamaie, patrunjel, rucola, ulei de masline, otet balsamic, chilli si parmezan. Ingrediente: 1 bulb fenicul 1 lingurita zahar 1/2 lamaie, zeama patrunjel proaspat, frunze rupte 100 g rucola 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1/2 chilli, tocat 40 g…
Read more »

Gem de ceapă roşie cu quinoa

30 July 2012
Gem de ceapă roşie cu quinoaO reteta de gem de ceapa rosie cu quinoa din: unt, zahar pudra, ceapa rosie, vin rosu demisec, quinoa si gelatina. Ingrediente: 100 g unt 800 g zahar pudra 2 kg ceapa rosie 500 ml vin rosu demisec 200 g quinoa 100 g gelatina   Mod de preparare: Speli ceapa, o cureţi de coajă şi…
Read more »

Biftec cu sos aioli

30 July 2012
Biftec cu sos aioliO reteta de biftec cu sos aioli din: ulei de masline, usturoi, maioneza, zeama de lamaie, piper rosu si antricot de vita. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 capatana usturoi, taiat felii 150 g maioneza 1/2 lamaie, zeama 2 lingurite piper rosu 2×300 g antricot de vita   Mod de preparare: Intr-un vas, incinge…
Read more »

Salata cu paste si crevete

30 July 2012
Salata cu paste si creveteO reteta de salata cu paste si crevete din: rosii, ulei de masline, zahar tos, paste, crevete, ceapa verde, frunze de papadie, pasta de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g rosii mici (cherry) 2 linguri ulei de masline 2 linguri zahar tos 350 g paste (penne) 300 g crevete fierte 1 legatura ceapa…
Read more »

Tocana cu varza

30 July 2012
Tocana cu varzaO reteta de tocana cu varza din: carne, ceapa, ulei, morcovi, cartofi, varza, foi de dafin, chimen, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de vitel sau de berbec 1 ceapa mare 6 linguri ulei 2 morcovi 2 cartofi 1 varza mica 2-3 foi de dafin chimen macinat sare piper patrunjel verde  …
Read more »

Suc cu telina si mere

30 July 2012
Suc cu telina si mereO reteta de suc de telina si mere din: mere, telina si pudra de scortisoara. Ingrediente: 2-3 mere 1 telina potrivita pudra de scortisoara   Mod de preparare: Pune in storcator fructele si legumele, iar la final, condimenteaza dupa gust cu pudra de scortisoara. Serveste sucul imediat.
Read more »

Legume mediteraneene la gratar

30 July 2012
Legume mediteraneene la gratarFierbe 15 minute in apa cu sare, 1 kg cartofi taiati bucati si apoi scurge de lichid. Frige 2 dovlecei taiati felii pe lungime si 3 ardei capia, pana cand coaja se arde. Curata de coaja si taie bucati. Prepara vinegreta: amesteca cu telul zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 2 lingurite zahar,…
Read more »

Reteta zilei: Inghetata de caramel

30 July 2012
Reteta zilei: Inghetata de caramelO reteta de Inghetata de caramel din: zahar, vanilie, smantana, sare si galbenusuri de ou. Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar 1 bat vanilie, divizat 2 cesti smantana 1/4 lingurita de sare 6 galbenusuri de ou   Mod de preparare: Se presara zaharul intr-o tigaie. Adauga vanilia. Se lasa la foc mediu pana se caramelizeaza,…
Read more »

Crevete marinate cu verdeata

30 July 2012
Crevete marinate cu verdeataO reteta de crevete marinate cu verdeata din: crevete, rosii cherry, votca, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 18 crevete nedecorticate 12 rosii cherry, tocate 3 linguri votca patrunjel tocat 3 catei usturoi, zdrobiti   Mod de preparare: Combina crevetele, rosiile, votca si patrunjelul intr-o punga din plastic. Lasa la marinat 4 ore sau peste noapte. Frige…
Read more »

Lasagna cu trei feluri de brânză

30 July 2012
Lasagna cu trei feluri de brânzăO reteta de lasagna cu trei feluri de branza din: carnaciori, carne tocata de vital, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, apa, zahar, busuioc, oregano, sare, piper, patrunjel, lasagna, ricotta, ou, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 400 g carnaciori italienesti 300 g carne tocata de vitel 100 g ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 1…
Read more »

Cod umplut cu ceapa

30 July 2012
Cod umplut cu ceapaO reteta de cod umplut cu ceapa din: orez, file de peste, supa, sare, zahar, boia, ceapa, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata si rosii cherry. Ingrediente: 300 g orez 4 bucati file de peste (cod) un litru supa sare 1-2 lingurita zahar o lingura boia 3 cepe albe sare piper 3 linguri…
Read more »

Clafoutis cu afine si zmeură

30 July 2012
Clafoutis cu afine si zmeurăO reteta de clafoutis cu afine si zmeura din: afine, zmeura, zahar praf, unt, pudra de migdale, esenta de vanilie, amidon, frisca, oua, flori de lavanda si zahar praf. Ingrediente: 150 g afine 150 g zmeura 150 g zahar praf 150 g unt 150 g pudra de migdale sau nuci 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »

Suc cu castravete si lamaie

30 July 2012
Suc cu castravete si lamaieO reteta de suc de castravete si lamaie din: castraveti, tulpini apio, frunze de spanac, lamaie si ghimbir. Ingrediente: 2 castraveti 2 tulpini apio o mana frunze de spanac (sau salata) 1/2 lamaie 1/4 lingurita cu ghimbir   Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza. Daca amestecul este prea gros, subtiaza-l cu…
Read more »

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

30 July 2012
Coquilles St Jacques cu sunca de PragaO reteta de Coquilles St Jacques cu sunca de Praga din: scoci, sunca de praga si lamaie. Ingrediente: 18 scoici St jacques 6 felii de sunca de Praga, taiate fasii 1 lamaie, taiata felii subtiri   Mod de preparare: Infasoara 12 scoici intr-o felie de sunca si asaza cate 1 felie de lamaie pe cele…
Read more »

Salata de vara cu piept de curcan

30 July 2012
Salata de vara cu piept de curcanO reteta de salata de vara cu piept de curcan din: salata verde, piept de curcan, oua, bagheta, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, piper, parmezan, otet balsamic si branza cheddar. Ingrediente: o salata verde 400 g piept de curcan 4 oua o bagheta 3-4 linguri ulei de masline 3-4 catei de usturoi sare grunjoasa…
Read more »

Rulada in trei straturi

30 July 2012
Rulada in trei straturiO reteta de rulada in trei straturi din: ulei, pesmet, inghetata de vanilie, inghetata de ciocolata, inghetata de fistic, fructe si sos de ciocolata. Ingrediente: ulei 150 g pesmet din biscuiti cu ciocolata sau cacao 200 g inghetata de vanilie 300 g inghetata de ciocolata 300 g inghetata de fistic fructe proaspete, sos de ciocolata…
Read more »

Chicken Jalfrezi

30 July 2012
Chicken JalfreziO reteta de chicken jalfrezi din: piept de pui, ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, sos de rosii, curry, unt, ulei, apa si sare. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 lingura sos de rosii 1 lingurita curry 1 lingura unt 2-3 linguri…
Read more »

Castraveti umpluti cu pasta de peste

30 July 2012
Castraveti umpluti cu pasta de pesteO reteta de Castraveti umpluti cu pasta de peste din: ton, unt, zeama de lamaie, piper negru, ridichi si castraveti. Ingrediente: 1 conserva de ton in sos tomat 100 g unt 1/2 lamaie (zeama) piper negru cateva ridichi 2 castraveti   Mod de preparare: Tai castraveţii în bucăţi de circa 3 cm şi îi scobeşti…
Read more »

Bruschete cu rosii si usturoi

30 July 2012
Bruschete cu rosii si usturoiTaie felii oblice 1 ciabatta si prăjeste pe grătar. Curăţă de coajă si taie bucăţi 3 rosii bine coapte si adaugă 1 linguriţă zahăr, 1 căţel usturoi zdrobit. Striveste cu mâna rosiile si apoi adaugă sare si piper, 2 linguri ulei de măsline, câteva fire de tarhon si busuioc, tocate. Lasă amestecul la temperatură ambiantă…
Read more »

Salata in stil italian

30 July 2012
Salata in stil italianO reteta de salata in stil italian din: ceapa rosie, rosii, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, fleici, condimente si rucola. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate rondele 4 rosii coapte, taiate rondele 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 fleici 1 lingurita condimente asortate 80 g rucola…
Read more »

Sos de capere pentru peste

30 July 2012
Sos de capere pentru pesteO reteta de sos de capere pentru peste din: unt, faina, zeama de lamaie, supa, capere, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt 2 linguri faina 2 linguri zeama de lamaie 400 ml supa de zarzavat sau de pui 2 linguri capere mari 2 linguri smantana sare piper   Mod de preparare: Topiţi untul…
Read more »

8 cocktailuri de vara

30 July 2012
8 cocktailuri de vara8 cocktailuri de vara:   Punch Bombay   O reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10 cl suc de portocale 10 cl suc de…
Read more »

Tocana de vita

29 July 2012
Tocana de vitaO reteta de tocana de vita din: pulpa de vitel, telina, rosii, sare grunjoasa, piper negru, ceapa, morcovi si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 2-3 bucati telina 500 g rosii sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe albe o legatura morcovi 30 ml ulei de floarea soarelui   Mod de…
Read more »

Pizza picantă cu cârnaţi

29 July 2012
Pizza picantă cu cârnaţiO reteta de pizza picanta cu carnati din: ou, faina, lapte, drojdie, sare, ulei de floarea soarelui, busuioc verde, ulei de floarea soarelui, busuioc verde, pasta de chilli, rosii, ardei capia, carnati picanti, ceapa si branza cheddar. Ingrediente: un ou 350 g faina 100 ml lapte 35 g drojdie o lingurita sare 2-3 linguri ulei…
Read more »

Tarta cu pere

29 July 2012
Tarta cu pereO reteta de tarta cu pere din: faina, unt, zahar, pere, lamaie, oua, smantana si sare. Ingrediente: 325 g faina 200 g unt 250 g zahar 6 pere mari 1 lamaie 2 oua 500 ml smantana proaspata sare   Mod de preparare: Amestecaţi 300 g făină cu 150 g unt rece, tăiat în cubuleţe, până…
Read more »

Frittata cu rosii

29 July 2012
Frittata cu rosiiO reteta de frittata cu rosii din: rosii, oua, bacon, lapte, cascaval, parmezan, unt, pesmet, patrunjel, piper alb si sare. Ingrediente: 3-4 rosii 6 oua 150 g bacon 200 ml lapte 200 g cascaval 50 g parmezan 1 lingura cu unt 2 linguri cu pesmet patrunjel piper alb sare   Mod de preparare: Intr-un castron,…
Read more »

Păstrăv rece cu maioneză

29 July 2012
Păstrăv rece cu maionezăO reteta de pastrav rece cu maioneza din: file de pastrav, maioneza, smantana, suc de lamaie, sare, piper, frunza de dafin, boabe de piper, otet de vin alb, nasturel si paine taraneasca. Ingrediente: 300g file de păstrăv 4 linguri de maioneză 2 linguri de smântână 1 lingură suc de lămâie sare şi piper 1 frunză…
Read more »

Reteta zilei: Ravioli cu branza si sos de rosii

29 July 2012
Reteta zilei: Ravioli cu branza si sos de rosiiO reteta de Ravioli cu branza si sos de rosii din: rosii, unt, ceapa, usturoi, cimbru, sare, branza ricotta, parmezan, patrunjel, oua si faina. Ingrediente: Sos de rosii: 6 rosii potrivite 2 linguri unt 1/2 ceapa medie, cuburi 1 lingura usturoi cuburi 4 crengute de

Pizza cu şuncă si ciuperci

29 July 2012
Pizza cu şuncă si ciuperciO reteta de pizza cu sunca si ciuperci din: faina, drojdie, sare, ulei de floarea soarelui, lapte, ou, rosii, ciuperci, masline, sunca de praga, cascaval si cimbru. Ingrediente: 350 g faina 35 g drojdie sare 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 150 ml lapte un ou 4 rosii 8-10 ciuperci 150 g masline 150…
Read more »

Placinta aperitiv

29 July 2012
Placinta aperitivO reteta de placinta aperitiv din: rosii cherry, ciuperci, oua, ceapa, faina, smantana, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g rosii cherry 1 cutie de ciuperci 5 oua 1 ceapa 5 linguri cu faina 5 linguri cu smantana ulei piper sare   Mod de preparare: Caleste ceapa tocata fin. Adauga ciupercile scurse si lasa pe…
Read more »

Suc cu morcovi si mango

29 July 2012
Suc cu morcovi si mangoO reteta simpla de suc de morcovi si mango din: portocale, morcovi, mar, mango, capsune, iaurt, paturnjel verde si gheata. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi 1 mar 1 mango 6 capsune 150 ml iaurt patrunjel verde gheata   Mod de preparare: Pune in storcator toate fructele. Amesteca iaurtul rece cu sucul rezultat si adauga gheata,…
Read more »

Sos de castraveti pentru somon

29 July 2012
Sos de castraveti pentru somonO reteta de sos de castraveti pentru somon din: castravete, smantana, suc de lamaie, ceapa, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete 1 cana smantana 1 lingura suc de lamaie 1 lingura ceapa rasa 1 legatura marar tocat marunt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi castravetele de coajă şi de seminţe. Radeţi-I cât mai…
Read more »

Cocktail Margarita cu afine si lime

29 July 2012
Cocktail Margarita cu afine si limeO reteta simpla de Cocktail Margarita cu afine si lime din: gheata, afine, nectar de afine, apa minerala, lime, suc de lamaie, tequilla si sare. Nu ezitati sa il incercati si veti ramane placut surprinsi de gustul deosebit pe care acest cocktail il are Ingrediente: 2 cani de gheata 1 cana cu afine congelate 1…
Read more »

Bastonaşe de peşte

29 July 2012
Bastonaşe de peşteO reteta de bastonase de peste din: ou, pesmet, zeama si coaja de lamaie, oregano, ulei de masline, peste alb, maioneza, mazare si spanac. Ingrediente: 1 ou, bătut 85g de pesmet proaspăt, făcut din pâine veche de o zi zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă de oregano uscat 1 lingură ulei…
Read more »

Sos cald cu unt si lămâie

29 July 2012
Sos cald cu unt si lămâieO reteta de sos cald cu unt si lamaie din: vin alb, ceapa, unt, smantana si lamaie. Ingrediente: 250 ml vin alb 1 ceapa 50 g unt 100 ml smantana 1 lamaie   Mod de preparare: Fierbeţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt în vin. Când au mai rămas doar 2 linguri de lichid în vas,…
Read more »

Pui in vin Riesling

29 July 2012
Pui in vin RieslingO reteta de pui in vin Riesling din: pui, arpagic, ulei, ciuperci, praz, vin riesling, supa de pui, smantana, patrunjel, cimbru verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 400 g arpagic 50 ml ulei 500 g ciuperci proaspete 1 fir de praz 200 ml vin Riesling 200 ml supa de pui 100 g smantana 1…
Read more »

Salată cu vită în stil japonez

29 July 2012
Salată cu vită în stil japonezO reteta de salata cu vita in stil japonez din: antricot de vita, ulei, ridichi, salata, morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa si ghimbir. Ingrediente: 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată de toată grăsimea ulei pentru prăjit 8 ridichi, tăiate în felii 2 căpăţâni de salată pentru dressing:…
Read more »

Pui in sos de rosii

29 July 2012
Pui in sos de rosiiO reteta de pui in sos de rosii din: piept de pui, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 kg rosii 3 ardei capia 2 cepe 1 catel de usturoi 2 foi de dafin ulei sare   Mod de preparare: Taie carnea in cubulete, condimenteaz-o…
Read more »

Pizza cu legume

29 July 2012
Pizza cu legumeO reteta de pizza cu legume din: faina, sare, drojdie, apa calduta, broccoli, ardei capia, masline, ciuperci, mozzarella, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui si busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina o lingura sare 25 g drojdie 125 ml apa calduta 200 g broccoli 2-3 ardei capia 200 g masline 6-8 ciuperci…
Read more »

Retete culinare: Ciorbă cu legume

28 July 2012
Retete culinare: Ciorbă cu legumeO reteta delicioasa de ciorba cu:mazare, ardei capia, morcovi, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, bors, masline, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl borş 100…
Read more »

Salată de legume cu oregano

28 July 2012
Salată de legume cu oreganoO reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castarveti, ceapa rosie, masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de capra, oregano, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei capia…
Read more »

Sos de menta

28 July 2012
Sos de mentaO reteta de sos de menta din: frunze de menta, frunze de patrunjel verde, cognac, smantana si sare. Ingrediente: 200 g frunze verzi de menta 1 lingurita frunze de patrunjel verde 150 g cognac 150 ml smantana sare   Mod de preparare: Pisaţi frunzele tăiate de mentă şi de pătrunjel într-un mojar, împreună cu puţină…
Read more »

Cocktail Mojito de portocale

28 July 2012
Cocktail Mojito de portocaleO reteta simpla de Cocktail Mojito de portocale din: portocale, zahar brun, vodca, rom, apa tonia, gheata si ramura de lamai. Ingrediente: 2 portocale 4 linguri zahar brun 8 cl vodca 4 cl rom apa tonica gheata zdrobita 1 ramura de lamai   Mod de preparare: Se spala bine portocalale cu apa fierbinte, se taie…
Read more »

Varza cu cotlete de porc si afumatura

28 July 2012
Varza cu cotlete de porc si afumaturaO reteta de varza cu cotlete de porc si afumatura din: paine, varza, bacon, carnati, cotlete de porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, foi de dafin, ardei capia, seminte de chimen, boabe de ienupar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 1,5 kg varza noua 200 g bacon afumat 400…
Read more »

Chutney din pere cu ghimbir

28 July 2012
Chutney din pere cu ghimbirO reteta de Chutney din pere cu ghimbir din: pere, ardei gras verde, stafide, zahar, ghimbir, otet de mere, sare, boabe de enibahar, cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 2,5 kg pere 1/2 cana cubulete de ardei gras verde 1 1/2 cana stafide 4 cani zahar 1 cana cubulete confiate de ghimbir 3 cani otet de mere…
Read more »

Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocata de porc

28 July 2012
Reteta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocata de porcO reteta de musaca de cartofi cu carne tocata de porc din: carne tocata de porc, cartofi, ceapa, sare, piper si bulion. Ingrediente: 800 g carne tocata de porc 6 cartofi 1 ceapa Sare Piper Bullion   Mod de preparare: Se curate si se spala cartofii. Se taie felii egale. Carnea toccata se amesteca cu…
Read more »

Macrou cu sos de legume

28 July 2012
Macrou cu sos de legumeO reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii, mustar, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou un fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu muştar cu boabe sare piper ulei de floarea-saarelui mărar Mod de preparare: Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu un şervet…
Read more »

Rosii umplute cu crema de branza

28 July 2012
Rosii umplute cu crema de branzaO reteta de rosii umplute cu crema de branza din: rosii, branza de vaci, urda, unt, salvie, lamaie, busuioc, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 8 rosii maricele 200 g branza de vaci 150 g urda 1 lingurita cu unt 3 frunze de salvie 1 lamaie 2 frunze de busuioc piper sare patrunjel   Mod de…
Read more »

Tarta cu ceapa si branza

28 July 2012
Tarta cu ceapa si branzaO reteta de tarta cu ceapa si branza din: aluat, branza de vaci, telemea de capra, smantana, bacon, ceapa, ulei, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 300 g branza de vaci 200 g telemea de capra 100 g smantana 200 g bacon crud uscat 4 cepe mari 50 ml ulei 2 linguri…
Read more »

Orez cu pui şi ardei iute

28 July 2012
Orez cu pui şi ardei iuteO reteta delicioasa de orez cu:ceapa, arde iute, fasole rosie, fasole verde, piept de pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două cepe un ardei iute o conservă fasole roşie 300 g fasole verde două piepturi de pui două ouă 200 g făină un vârf de linguriţă cu şofran…
Read more »

Cocktail Absinthe Martini

28 July 2012
Cocktail Absinthe MartiniO reteta simpla de Cocktail Absinthe Martini din: gin, vermut sec si lichior. Ingrediente: 60 ml gin 15 ml de vernut sec 1/8 de lingura de lichior pe baza de plante   Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele intr-un pahar racit.
Read more »

Fursecuri cu sos de vişine

28 July 2012
Fursecuri cu sos de vişineO reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar tos, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu, scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingurita cu praf de copt un vârf de linguriţă cu sare 500 g…
Read more »

Crevete cu dovlecei şi sos

28 July 2012
Crevete cu dovlecei şi sosO reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, dovlecei, maioneza, amidon alimentar, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamie, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g crevete decorticate 200 ml smântână 50 g parmezan doi dovlecei o lirgură cu maioneză lingură cu amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri cu oţet 175…
Read more »

Fursecuri cu magiun de Topoloveni

28 July 2012
Fursecuri cu magiun de TopoloveniO reteta delicioasa de fursecuri cu: cartofi albi, faina, drojdie, zahar, ulei, apal zahar vanilat, magiun de prune, mascarpone, coaja de lamaie, ghimbir. Ingrediente: 500 g cartofi albi 100 g făină 50 g drojdie 100 g zahăr 200 ml ulei 50 m apă un pliculeţ zahăr vanilinat un borcan cu magiun de prune Topoloveni o…
Read more »

Ruladă Pădurea Neagră

28 July 2012
Ruladă Pădurea NeagrăRulada padurea neagra din: oua, sare, zahar, faina, cacao, visine, zahar vanilat, frisca, intaritor si ciocolata amaruie. Ingrediente: pandispan: 5 oua 1 praf sare 100 g zahar 100 g faina 1 lingura cacao umplutura: 500 g visine 2 plicuri zahar vanilat 400 g frisca 2 plicuri praf intaritor de frisca 1 lingua zahar 50 g…
Read more »

Ravioli cu roşii şi carne

28 July 2012
Ravioli cu roşii şi carneO reteta delicioasa de ravioli cu: rosii, faina, oua, carne de vita, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul…
Read more »

Ceafa de porc cu ceapa, pere si portocale

28 July 2012
Ceafa de porc cu ceapa, pere si portocaleO reteta de ceafa de porc cu ceapa, pere si portocale din: carne de porc, ceapa, dulceata de portocale, mustar englezesc, unt, piper, sare, pere, portocale, cimbru si salvie. Ingrediente: 1.5 kg carne de porc (ceafa) 1 ceapa mare, feliata 3 linguri dulceata portocale 70 g mustar englezesc 2 linguri unt 1 lingurita piper 1…
Read more »

Pizza cu portocale

28 July 2012
Pizza cu portocaleO reteta delicioasa de pizza cu:portocale, faina, drojdie, ulei de masline, lapte dulce, sare, zahar tos, whisky, seminte de susan, alune de padure, frisca. Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 3 linguri cu ulei de măsline 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare 4 portocale 375 ml apă 300 g zahăr…
Read more »

Retete pentru weekend #19

28 July 2012
Retete pentru weekend #19Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Lasagna cu vita   O reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, telina,…
Read more »

Cannelloni cu pui si branza

27 July 2012
Cannelloni cu pui si branzaO reteta de cannelloni cu pui si branza din: bulion, cheddar, mozzarella, pesmet, ou, ceapa, carne de pui, cannelloni, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 750 g bulion 200 g cheddar rasa 200 g mozzarella 120 g pesmet 1 ou 1 ceapa tocata 1 piept carne de pui dezosat si fara piele 350 g paste…
Read more »

Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii

27 July 2012
Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşiiO reteta de dorada cu dovlecei in jambon si sos de rosii din: dorada, dovlecei, jambon, rosii in bulion, ceapa, vin alb, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dorade (circ 250 g/buc) 4 dovlecei mici 150 g jambon crud uscat 500 g rosii in bulion 2 cepe 150 ml

Briose cu vişine

27 July 2012
Briose cu vişineO reteta de briose cu visine din: lamaie, visine, faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, ou si chefir. Ingrediente: 1 lamaie 150 g cirese sau visine 200 g faina 2 lingurite cacao 2 lingurite praf de copt 150 g unt moale 150 g zahar 1 plic de zahar vanilat 1 ou 100…
Read more »

Frigărui de somon

27 July 2012
Frigărui de somonO reteta de frigarui de somon din: file de somon, creveti, cartofi, suc de lamaie, suc de limeta, sare, piper, chilli si ulei de masline. Ingrediente: 400 g file de somon fara piele 8 creveti mari curatati (nedecorticati) 8 cartofi mici fierti in coaja sucul de la 2 lamai sucul de la 1 limeta sare…
Read more »

Pizza quatro formaggi

27 July 2012
Pizza quatro formaggiO reteta de pizza quatro formaggi din: ou, faina, sare, drojdie, apa minerala, ulei de floarea soarelui, rosii, ulei de masline, busuioc verde, sare, piper, emmentaler, branza brie, branza cheddar si branza roquefort. Ingrediente: pentru aluat: un ou 300 g faina un praf sare 25 g drojdie 50-60 ml apa minerala sau lapte caldut 4…
Read more »

Plăcintă cu brânză, ceapă şi cartofi

27 July 2012
Plăcintă cu brânză, ceapă şi cartofiO reteta de placinta cu branza, ceapa si cartofi din: branza cheddar, smantana, aluat, cartofi, ceapa, ceapa verde, nucsoara, praf de boia si ou. Ingrediente: 200 g de brânză  Cheddar, jumătate rasă pe răzătoarea mare, jumătate tăiată în bucăţele mici 200 ml de smântână dulce 500 g de aluat fraged 1 kg de cartofi făinoşi,…
Read more »

Brânză de capră cu bacon

27 July 2012
Brânză de capră cu baconO reteta de branza de capra cu bacon din: branza de capra, bacon, samburi de pin, miere, ulei de masline, otet balsamic, cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de branza de capra (a 50 g) 4 felii de bacon 2 linguri samburi de pin 2 linguri miere poliflora 6 linguri ulei de masline 3…
Read more »

Tăieţei cu somon picant

27 July 2012
Tăieţei cu somon picantO reteta de taitei cu somon picant din: taitei, supa de pui, fileuri de somon, ardei iute, ceapa verde, sos de soia, coriandru si lime. Ingrediente: 1 pachet de tăieţei ramen sau de tăieţei instant cu ou 750ml supă de pui sau de legume, gata făcută 2 fileuri de somon fără piele 1 ardei iute…
Read more »

Medalion de somon pe pat de salată

27 July 2012
Medalion de somon pe pat de salatăO reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de lamaie si salata verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon (circa 200 g fiecare) sare piper 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1/2 ardei gras rosu 1 legatura…
Read more »

Frigărui cu tofu şi legume

27 July 2012
Frigărui cu tofu şi legumeO reteta de frigarui cu tofu si legume din: dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, tofu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 cepe rosii 400 g tofu 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se pregătesc legumele; se taie dovleceii…
Read more »

Tort de ciocolată neagră

27 July 2012
Tort de ciocolată neagrăO reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar brun, faina, migdale si pudra de cacao. Ingrediente: 200g de unt 200g de ciocolată, 70% cacao, tocată 4 ouă mari 200g de zahăr brun 50g de făină obişnuită 50g de migdale măcinate pudră de cacao, pentru decorat   Mod de preparare: Se încălzeşte…
Read more »

Cod cu garnitura de ardei

27 July 2012
Cod cu garnitura de ardeiO reteta de cod cu garnitura de ardei din: cod, ardei grasi, masline, ulei de masline, marar verde, frunze de macris, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati cod (circa 250 g bucata) 3 ardei grasi (rosu, verde, galben) 8 masline 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde cateva frunze de macris sau…
Read more »

Cafe Maxicane

27 July 2012
Cafe MaxicaneO reteta de simpla de cafe maxicane din: cafea instant, zahar, apa rece, cuisoare, scortisoara, ghimbir, frisca, cafea si tequilla. Ingrediente: 2 linguri de cafea instant 2 linguri zahar 1-2 linguri de apa rece 2 cuisoare macinate un varf de scortisoara un varf de cutit de ghimbir 1 cutie de frisca lichida 2 cesti de…
Read more »

Muşchi de porc cu sos de ardei iute şi ceapă roşie marinată

27 July 2012
Muşchi de porc cu sos de ardei iute şi ceapă roşie marinatăO reteta de muschi de porc cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, suc de lamaie, oregano, usturoi, rosii, pasta de ardei iute, praf de chilli, zahar brun, muschi de porc si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 cepe roşii, una tăiată în felii subţiri şi cealaltă, în felii groase sucul…
Read more »

Risotto cu macrou afumat şi praz

27 July 2012
Risotto cu macrou afumat şi prazO reteta de risotto cu macrou afumat si praz din: unt, praz, orez, supa de peste, lapte, macrou afumat, smanana si frunze de spanac. Ingrediente: 1 linguriţă de unt 1 praz mare, tăiat în felii subţiri 300g de orez pentru risotto 700ml supă de peşte sau de legume, gata făcută 250ml de lapte integral 375g…
Read more »

Retete culinare: Hamburger la gratar

27 July 2012
Retete culinare: Hamburger la gratarO reteta de hamburger la gratar din: ceapa, ulei, patrunjel, chifla, carne de vita tocata, ou, mustar, sare, piper, frunze de salata, rosii, maioneza si ketchup. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lingura patrunjel tocat 1 chifla mai veche 400 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare piper 4 frunze…
Read more »

Medalion de somn in sos de capere

27 July 2012
Medalion de somn in sos de capereO reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate, unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 14 medalioane de somn 4-5 linguri capere murate 200 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte 2 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii

27 July 2012
Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosiiO reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din: morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare   Mod de preparare: Într-o cratiţă…
Read more »

Crap gratinat

27 July 2012
Crap gratinatO reteta de crap gratinat din: file de crap, faina, ceapa, rosii, ulei, unt, cascaval, oua, lamaie, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 900 g file de crap 100 g faina 2 cepe 500 g rosii 50 ml ulei 200 g unt 200 g cascaval 3 oua 1 lamaie 1 legatura patrunjel 6-7 frunze de…
Read more »

File picant de porc

27 July 2012
File picant de porcO reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1 lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce sucul si coaja rasa de la o portocala…
Read more »

Frigarui de branza

27 July 2012
Frigarui de branzaO reteta de frigarui de branza din: cimbru, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, usturoi, ulei de masline, sare, piper si branza halloumi. Ingrediente: 4 fire cimbru 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 cepe 1 dovlecel 150 g ciuperci Champignon 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline sare piper 250 g…
Read more »

Crema de creveti

27 July 2012
Crema de crevetiO reteta de crema de creveti din: creveti, unt, crema de branza, iaurt, smantana, usturoi, ceapa si sare. Ingrediente: 150 g creveti 50 g unt 100 g crema de branza 200 g iaurt 50 g smantana 2 catei de usturoi 1 ceapa sare   Mod de preparare: Amestecă smântână, crema de brânză şi iaurtul scurs.…
Read more »

Somon in pergament cu visine

27 July 2012
Somon in pergament cu visineO reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati somon 8 felii jambon crud uscat 150 g visine 1 lamaie 4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fiieul de somon cu sare,…
Read more »

7 cocktailuri de vara

27 July 2012
7 cocktailuri de vara7 cocktailuri de vara: Cocktail Whiskey Sling   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o lămâie…
Read more »

File de şalău în crustă de brânză

27 July 2012
File de şalău în crustă de brânzăO reteta de file de salau in crusta de branza din: file de salau, branza topita, galbenusuri, faina, ulei, piper boabe, parmezan, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de salau 300 g branza topita 2 galbenusuri 2 linguri faina 100 ml ulei 1 lingura piper boabe 50 g parmezan ras 1 legatura tarhon…
Read more »

Pasta de avocado cu menta

27 July 2012
Pasta de avocado cu mentaO reteta de pasta de avocado cu menta din: creveti, avocado, mascarpone, ceapa, usturoi, menta, zeama de lamaie, unt, vin, piper si sare. Ingrediente: 100 g creveti 1 avocado 100 g mascarpone 1/2 ceapa 2 catei de usturoi 2 frunze de menta 2 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu unt 2 linguri cu…
Read more »

Păstrăv cu măsline în sos de roşii

27 July 2012
Păstrăv cu măsline în sos de roşiiO reteta de pastrav cu masline in sos de rosii din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi, lamaie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc) 150 g masline verzi 150 g masline negre 1 legatura ceapa verde 50 g ulei de masline 5 rosii mari 1 lingura…
Read more »

Cotlete de porc cu salată de andive şi piersici

27 July 2012
Cotlete de porc cu salată de andive şi piersiciO reteta de cotlete de porc cu salata de andive si piersici din: miere, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, cotlete de porc, piersici, andive, alune, otet de zmeura si creson. Ingrediente: 1 lingurita miere 1 lingura suc de portocale 7 linguri ulei de masline sare piper 4 cotlete de porc (a 180…
Read more »

Cod in foitaj

27 July 2012
Cod in foitajO reteta de cod in foitaj din: file de cod, aluat de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bucăţile…
Read more »

Salata de paste cu creveti

27 July 2012
Salata de paste cu crevetiO reteta de salata de paste cu creveti din: creveti, paste, smantana, gorgonzola, ceapa, ulei de masline, broccoli, busuioc si sare. Ingrediente: 150 g creveti 250 g paste tip penne 500 ml smantana lichida 150 g gorgonzola 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline cateva buchetele de broccoli busuioc sare   Mod de preparare:…
Read more »

Curry de conopidă cu cartofi

27 July 2012
Curry de conopidă cu cartofiO reteta de curry de conopida cu cartofi din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, curcuma, chimion, pudra de curry, rosii in bulion, zahar, conopida, cartofi, ardei iute, suc de lamaie, coriandru, lipii si iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 1 bucată de ghimbir, dată prin răzătoare 3 căţei de…
Read more »

Supa mediteraneana cu ciuperci

27 July 2012
Supa mediteraneana cu ciuperciO reteta de supa mediteraneana cu ciupeci din: paine, rosie, ulei de masline, ceapa, supa de legume, ciuperci, usturoi, migdale, sofran si sare. Ingrediente: 3 felii paine prajita 1 rosie decojita si tocata 2 linguri ulei masline 1/4 ceapa tocata marunt 1 litru supa legume/apa 200 g ciuperci proaspete   Mod de preparare: Spala si…
Read more »

Rulouri cu şuncă şi caşcaval

27 July 2012
Rulouri cu şuncă şi caşcavalO reteta de rulouri cu sunca si cascaval din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, cascaval, sunca, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 100 g faina 100 ml lapte 5 linguri apa minerala sare 3 linguri ulei Pentru umplutura: caşcaval tăiat felii şunca beţe pentru frigarui / scobitori piper / sare   Mod de…
Read more »

Burgeri de ciuperci şi năut

27 July 2012
Burgeri de ciuperci şi năutO reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 legătură…
Read more »

Ruladă de porc cu ghimbir

26 July 2012
Ruladă de porc cu ghimbirO reteta de rulada de vita cu ghimbit din: muschi de porc, alune de padure, lapte, ghimbir, ceapa, unt, vin, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 200 g alune de padure 1 cana cu lapte 1 lingurita cu ghimbir ras 1 ceapa 2 lingur

Tartă de spanac şi Gruyere

26 July 2012
Tartă de spanac şi GruyereO reteta de tarta de spanac si gruyere din: ulei de masline, foi de placinta, ceapa, spanac, smantana, nucsoara si branza gruyere. Ingrediente: ulei de măsline 1 pachet de foi pentru plăcintă 1 ceapă, tocată mărunt 450g de spanac decongelat şi stors de surplusul de lichid 80ml de smântână nucşoară 100g de brânză Gruyère sau…
Read more »

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

26 July 2012
Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castravetiO reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso, felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia si creson. Ingrediente: 2 fire de citronella iarbă de limon un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe…
Read more »

Săratele cu chimen

26 July 2012
Săratele cu chimenO reteta de saratele cu chimen din: branza de vaci, margarina, faina, ou, chimen si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g margarina 12 linguri cu faina 1 ou 3 linguri cu chimen sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă brânza de vaci cu margarina şi un praf de sare. încorporează făina…
Read more »

Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

26 July 2012
Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânzăO reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze de rucola. Ingrediente: 200g aluat de foitaj 3 linguri pastă de roşii uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o lingură ulei de măsline) 4 felii de…
Read more »

Salata de fructe cu sos

26 July 2012
Salata de fructe cu sosO reteta de salata de fructe cu sos din: iaurt, zeama de lamaie, miere, mac, grepfrut, ananas, kiwi si menta. Ingrediente: 300 g iaurt (15% grasime) 4 lingurite zeama de lamaie 4 lingurite miere lichida 4 lingurite mac (seminte) 3 grepfruturi de culoare roz (fiecare de circa 350 g) 1 ananas de marime mijlocie 4…
Read more »

Chiftele de peste cu salvie

26 July 2012
Chiftele de peste cu salvieO reteta de chiftele de peste cu salvie din: file de peste, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, lamaie, faina, frunze de salvie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 1 ou 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 felii de paine 1 ceasca cu lapte 1 lamaie 3 linguri cu faina…
Read more »

Ştrudel cu morcovi şi feta

26 July 2012
Ştrudel cu morcovi şi fetaO reteta de strudel cu morcovi si feta din: foi de placinta, unt, morcovi, fistic si branza feta. Ingrediente: 400 g foi de plăcintă 125 g de unt 5 morcovi mari 60g amestec de fistic şi condimente 200g de brânză feta   Mod de preparare: Se topesc 100g de unt într-o crăticioară. Se decojesc şi…
Read more »

Sweet Lady

26 July 2012
Sweet LadyO reteta de Sweet Lady din: cafea, lichior de banane, ghimbir si frisca. Ingrediente: 1 ceasca de cafea fierbinte 3-4 lichior de banane putin ghimbir macinat 1 lingura de frisca lichida batuta   Mod de preparare: Turnam lichiorul in ceasca incalzita in prealabil si completam cu cafea fierbinte. Adaugam frisca si presaram ghimbir.
Read more »

Supa crema de linte cu boia

26 July 2012
Supa crema de linte cu boiaO reteta de supa crema de linte cu boia din: linte rosie, lamaie, ardei rosu, morcovi, rosii, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, chimion, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 400 g linte rosie 1 lamaie 1 ardei rosu 2 morcovi 3 rosii 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1 lingura…
Read more »

Chifle cu mentă

26 July 2012
Chifle cu mentăO reteta de chifle cu menta din: faina, praf de copt, unt, iaurt, branza feta, cascaval, stafide, menta, ou si susan. Ingrediente: 500g de făină 1 pliculeţ praf de copt 200g de unt, moale 1 cutie mare de iaurt (470g) 150g de brânză feta 200g de caşcaval 2 mâini de stafide mentă uscată, din 3…
Read more »

Salată cu sos de zmeură

26 July 2012
Salată cu sos de zmeurăO reteta de salata cu sos de zmeura din: coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cirese, piersici, zeama de lamaie, zmeura si cointreau. Ingrediente: 300 g coacaze rosii 300 g capsuni 130 g zahar pudra 500 g cirese 3 piersici mari, coapte zeama de la o lamaie 400 g zmeura decongelata 6 cl Cointreau/cognac   Mod…
Read more »

Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde

26 July 2012
Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verdeO reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din: peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si arpagic. Ingrediente: 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon) 1 lamaie, taiata in felii fine 1…
Read more »

Tarta cu fructe proaspete

26 July 2012
Tarta cu fructe proaspeteO reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar, vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura, coacaze, afine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut Pentru cremă: 3 ouă mari 150 g zahăr…
Read more »

Salata de rosii cu ardei umpluti

26 July 2012
Salata de rosii cu ardei umplutiO reteta de salata de rosii cu ardei umpluti din: ardei capia, rosii, masline, smantana, marar, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2 ardei capia 4 rosii 100 g masline rondele 100 g smantana 1 legatura de marar 1/2 legatura patrunjel 2 fire de ceapa verde 2 linguri cu ulei de…
Read more »

Ciorba de vitel

26 July 2012
Ciorba de vitelO reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură vegeta…
Read more »

Salata de ton cu avocado

26 July 2012
Salata de ton cu avocadoO reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu zeama de…
Read more »

Deserturi delicioase: Budincă de orez

26 July 2012
Deserturi delicioase: Budincă de orezO reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe. Ingrediente: 600 ml lapte 300 ml frisca 60 zahar tos 1 lingurita nucsoara 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime 100 g orez cu bob rotund gem de fructe pentru servit, fructe din…
Read more »

Paste cu ansoa si rosii

26 July 2012
Paste cu ansoa si rosiiO reteta de paste cu ansoa si rosii din: fileuri de ansoa, frunze de busuioc, masline negre, capere, paste, ulei de masline, usturoi, boia de ardei iute, pasta de tomate si rosii. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa, scurse de lichid 12 frunze de busuioc 100 g masline negre, fara samburi 2 linguri capere 350 g…
Read more »

Retete culinare: Placinta cu peste

26 July 2012
Retete culinare: Placinta cu pesteO reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat rondele 500 g fileuri de peste alb 300 g peste afumat (macrou) 300 ml lapte 300 ml smantana 4…
Read more »

Lasagna cu mozzarella si legume

26 July 2012
Lasagna cu mozzarella si legumeO reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi, rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g mozzarella 500 g morcovi 4 rosii 1 kg spanac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu unt 500 g foi de lasagna muguri de…
Read more »

Reteta zilei: Paine cu zucchini

26 July 2012
Reteta zilei: Paine cu zucchiniO reteta de paine cu zucchini din: oua, zucchini, zahar, ulei vegetal, vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu si nuci. Ingrediente: 3 oua 3 dovlecei zucchini rasi 2 cani de zahar 1 cana de ulei vegetal 1 lingura de vanilie 2, 1/2 cesti faina 1 lingurita de sare 1 lingurita de bicarbonat de sodiu 1…
Read more »

Salată asortată din fructe cu boabe

26 July 2012
Salată asortată din fructe cu boabeO reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe, zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1 kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier (cognac sau sherry)   Mod de…
Read more »

Ciocănele de pui cu mirodenii

26 July 2012
Ciocănele de pui cu mirodeniiO reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui putina boia de ardei dulce 1/2 lingurita coriandru macinat…
Read more »

Cotlete la gratar

26 July 2012
Cotlete la gratarO reteta de cotlete la gratar din: cotlete de porc, ulei de masline, vin rosu, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, rosii, curry, dovlecei, morcovi, vanata si rozmarin. Ingrediente:  cotlete de porc 2-3 linguri ulei de masline vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii 3-4 rosii o lingurita curry 300 g dovlecei 3…
Read more »

Rulouri de vita cu sos picant

25 July 2012
Rulouri de vita cu sos picantO reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200 ml…
Read more »

Tartă cu brânză şi ceapă

25 July 2012
Tartă cu brânză şi ceapăO reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru) 1 lingurita ulei de masline 4 cepe, taiate rondele 2 lingurite de cimbru proaspat 50 g ansoa in conserva de ulei, scurs…
Read more »

6 cocktailuri de vara

25 July 2012
6 cocktailuri de vara6 cocktailuri de vara:   Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3 cl…
Read more »

Retete savuroase: Conopida pane

25 July 2012
Retete savuroase: Conopida paneO reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: un kg conopida 4 oua 2-3 linguri faina 4 linguri pesmet sare grunjoasa piper alb si negru macinat 2 linguri mustar de Dijon ulei pentru prajit 50 g unt patrunjel pentru ornat   Mod…
Read more »

Pizza cu mozzarella si rosii

25 July 2012
Pizza cu mozzarella si rosiiO reteta de pizza cu mozzarella si rosii din: mozzarella, ardei capia, rosii cherry, ulei de masline, busuioc, faina, ulei, zahar si drojdie. Ingrediente: 100 g mozzarella 1/2 ardei capia rosu 100 g rosii cherry ulei de masline busuioc pentru aluat: 350 g faina 50 ml ulei 100 ml apa 1 lingurita cu zahar 1…
Read more »

Muschi de porc cu legume

25 July 2012
Muschi de porc cu legumeO reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600-800 g muschi de porc 500 g varza de Bruxelles 500 g cartofi 350 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru si rosu macinat cimbru…
Read more »

Rulouri de pui cu ciuperci

25 July 2012
Rulouri de pui cu ciuperciO reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 linguri ulei de masline 2 lingurite cimbru uscat 1 conserva cu 400 g ciuperci, taiate felii 50 g hribi…
Read more »

Dulceaţă de soc

25 July 2012
Dulceaţă de socO reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1 l apa rece 1 kg zahar 1 lamaie feliata   Mod de preparare: Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi, împreu­nă cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I apă…
Read more »

Supă de spanac

25 July 2012
Supă de spanacO reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara. Ingrediente: 50 g unt 175 g spanac fiert 500 ml concentrat de pui 1 ceapa tocata 500 ml lapte 100 g costita sau bacon (optional) un varf praf de nucsoara   Mod de preparare: Topeste untul int

Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie

25 July 2012
Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâieO reteta de scorpie de mare la gratar din: sare de mare, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline, rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios, care însă conţine foarte mult lichid lăptos. Uneori, acest lucru…
Read more »

Salată de smochine

25 July 2012
Salată de smochineO reteta de salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec, zmeura, zahar pudra si piersici. Ingrediente: 16 smochine proaspete 8 cl Cassis (lichior de coacaze) 12 cl vin alb sec 250 g zmeura (decongelata) 2 lingurite zahar pudra 4 piersici coapte   Mod de preparare: Smochinele se curăţă de codiţe ia amân­două capetele…
Read more »

Retete culinare: Ghiveci calugaresc

25 July 2012
Retete culinare: Ghiveci calugarescO reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »

Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan

25 July 2012
Salata de cartofi noi cu pemset si parmezanO reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate 1 legatura de busuioc, tocata grosier 2 catei de usturoi, zdrobit 25 g parmezan, ras 6 linguri ulei de masline 50 g pesmet 50 g parmezan…
Read more »

Rulou cu pui şi alune

25 July 2012
Rulou cu pui şi aluneO reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte dulce…
Read more »

Retete culinare: Rulouri de bacon

25 July 2012
Retete culinare: Rulouri de baconO reteta gustoasa de rulouri cu: bacon, carnati, fructe de sezon, legume de sezon. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau legume de sezon Mod de preparare: Feliile de bacon se călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi, iar vara şi…
Read more »

Borş de sfeclă roşie

25 July 2012
Borş de sfeclă roşieO reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Sfecla se curăţă, se spală,…
Read more »

Papanaşi cu gem de caise

25 July 2012
Papanaşi cu gem de caiseO reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, smantana, sare, gem de caise. Ingrediente: un kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr 4 g bicarbonat coajă rasă de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână un praf…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

25 July 2012
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si chifteluteO reteta de Spaghete cu sos de rosii si chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, carne de vita, carne de porc branza ricotta, ou, pesemt, parmezan, cimbru, patrunjel, sos de soia, sare, piper, usturoi, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente pentru chiftelute: 1/2 ceapa tocata 2 catei de usturoi tocat 2 rosii decojite si fara seminte…
Read more »

Supă curry cu clătite şi crevete

25 July 2012
Supă curry cu clătite şi creveteO reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, crevete, ceapa rosie, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: o conservă fasole roşie 500 g crevete decorticate o ceapă roşie un mor­cov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă 100…
Read more »

Salată cocktail

25 July 2012
Salată cocktailO reteta delicioasa de salata cocktail cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă căţei de usturoi 100 g măsline feliate 200 g roşii cherry roşii 75 ml ulei…
Read more »

Tarte cu jeleu de vişine

25 July 2012
Tarte cu jeleu de vişineO reteta delicioasa de tarte cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas confiat. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare două…
Read more »

Retete culinare: Ciorbă de burtă

25 July 2012
Retete culinare: Ciorbă de burtăO reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două…
Read more »

Somon cu ananas şi migdale

25 July 2012
Somon cu ananas şi migdaleO reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby murat, capere, migdale, nuca, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două lin­guri cu oregano uscat sare piper Mod de preparare: Jumătate…
Read more »

Fursecuri cu rubarbar

25 July 2012
Fursecuri cu rubarbarO reteta delicioasa de fursecuri cu: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, zahar vanilat, sare, gem de rubarbar. Ingrediente: 200 g făină o linguriţă cu praf de copt 80 g zahăr tos 150 g unt un ou două pliculeţe zahăr vanilinat un sfert de linguriţă cu sare un borcan cu gem de rubarbar…
Read more »

Prăjitură cu magiun de Topoloveni

24 July 2012
Prăjitură cu magiun de TopoloveniO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi de portocalăi ghimbir…
Read more »

Hering cu gălbiori

24 July 2012
Hering cu gălbioriO reteta delicioasa de hering cu:, galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie busuioc Mod de…
Read more »

Biscuiţi de ciocolată cu vişine

24 July 2012
Biscuiţi de ciocolată cu vişineO reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, ou, zahar vanilat, esenta de migdale, cirese, nuca, sare, dulceata de visine. Ingrediente: 150 g făină 100 g ciocolată neagră două linguri cu cacao 60 g zahăr pudră un ou pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de migdale 200 g cireşele 100…
Read more »

Cartof umplut cu pui

24 July 2012
Cartof umplut cu puiO reteta delicioasa de cartof umplut cu:dovlecel, piept de pui, smantana, faina, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml smântână 100 ml iaurt 150 g făină 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de măsline mărar sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

24 July 2012
Plăcintă cu fidea şi dovleceiO reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată rucola sare piper unt…
Read more »

Paste cu nuci si caise

24 July 2012
Paste cu nuci si caiseO reteta delicioasa de paste cu: prune, caise, nuca, zahar tos, scortisoara, cuisoare, unt, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste mici 4 prune 500 g caise 100 g miez de nucă 100 g zahăr tos o linguriţă cu pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă cu pudră de cuişoare 100 g unt o…
Read more »

Chiftelute de curcan cu hrişcă

24 July 2012
Chiftelute de curcan cu hrişcăO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa, usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar, faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi căţei de usturoi o lin­gură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui mărar…
Read more »

Clătite cu avocado şi anşoa

24 July 2012
Clătite cu avocado şi anşoaO reteta delicioasa de clatite cu:avocado, faina, oua, zahar tos, bere blonda, unt, castraveti, ansua, smantana, maioneza, capere, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă 80 g unt doi cas­traveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu fileuri de anşoa 200 g smântână o…
Read more »

Vinete cu fenicul

24 July 2012
Vinete cu feniculO reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250 ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză de…
Read more »

Prajitura cu pere si mascarpone

24 July 2012
Prajitura cu pere si mascarponeO reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina, mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet cu praf de copt 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă untul cu zahărul.…
Read more »

Dovlecei cu carne la cuptor

24 July 2012
Dovlecei cu carne la cuptorO reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g carne de pui două cepe două felii de pâine doi cartofi 3 linguri cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea de pui…
Read more »

Deserturi: Tarta cu mere

24 July 2012
Deserturi: Tarta cu mereO reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare   Mod…
Read more »

Rizotto cu pui şi ciuperci

24 July 2012
Rizotto cu pui şi ciuperciO reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez, cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci, usturoi, cascaval, rosii si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 400 g orez cu bobul lung 1 lingurita de cimbru uscat 75 ml vin alb…
Read more »

Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc

24 July 2012
Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezescO reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui. Ingrediente: 4 bucati medalion somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1 radacina patrunjel ¼ telina Ierburi de…
Read more »

Chec cu marmelada de portocale

24 July 2012
Chec cu marmelada de portocaleO reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1 portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1 200 g faina cu factor de crestere, cernuta pentru glazura:…
Read more »

Specialitate cu vinete si branza

24 July 2012
Specialitate cu vinete si branzaO reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca, oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2 legaturi patrunjel 200 g…
Read more »

Briose cu lamaie

24 July 2012
Briose cu lamaieO reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun 150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai si…
Read more »

Aperitiv cu vinete si branza

24 July 2012
Aperitiv cu vinete si branzaO reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin. Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g s

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro