Retete de top:
Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci
6 April 2012
O
reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de
mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente: 800g carne de vita 1
pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g
ciuperci fierte Mod de preparare: Carnea de vita se unge cu mustar si
se…
Read more »
Read more »
Sufleu de castane cu cireşe
6 April 2012
O
reteta delicioasa de sufleu din: castane, oua, branza de vaci, cocao,
faina, praf de copt, cirese, piper alb, zahar. Ingrediente: 4 ouă 125 g
brânză slabă de vaci 125 g piure de castane 1 lingură cacao 3 linguri
făină amestecată praf de copt 100 g cireşe 1/2 piper alb, măcinat 150 g
zahăr Mod…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla cu muschi tiganesc
6 April 2012
O
reteta de salata de sfecla cu muschi tiganesc din: sfecla rosie, otet,
fructe de avocado, suc de lamaie, muschi tiganesc, smantana, marar, sare
si piper alb. Ingrediente: 500 g radacina de sfecla rosie 200 ml otet 2
fructe de avocado sucul stors de la 1 lamaie 300 g muschi tiganesc
(bucata intreaga) 400 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de telina si ciuperci
6 April 2012
O
reteta de mancare de telina si ciuperci din: telina, ulei, ciuperci,
supa de ciuperci, paprika, piper si ardei rosu. Ingrediente: 8 tije de
telina, feliate 10 ml ulei 150 grame ciuperci, feliate 400 ml supa de
ciuperci paprika piper 1 ardei rosu, feliat Mod de preparare: Intr-o
tigaie caleste telina in putin ulei.…
Read more »
Read more »
Cocktail Sparkling Gin
6 April 2012
O
reteta simple de Cocktail Sparkling Gin din: gin, suc de coacaze rosii
si sampanie. Ingrediente: 2 cl gin 5 cl suc de coacaze rosii sampanie
Mod de preparare: Turnam intr-un pahar de sampanie prima data ginul,
apoi sucul de coacaze rosii, apoi completam cu sampanie rece.
Read more »
Read more »
Sufleu de conopidă
6 April 2012
O
reteta de sufleu de conopida din: morcovi, conopida, mazare, sare, oua,
nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi
700 g conopida curatata 120 g boabe de mazare verde congelate sare 4-5
oua nucsoara rasa piper 2 lingurite patrunjel tocat 3 linguri faina 150 g
cascaval ras Mod de preparare: Se despart…
Read more »
Read more »
Opt idei de retete pentru masa de Paşte
6 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun opt idei de retete
pentru masa de Paşte: Miel la gratar O reteta de miel la gratar din:
cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi, sare, piper si soric afumat.
Ingrediente: 4…
Read more »
Read more »
Miel marocan pentru masa de Paşte
6 April 2012
O
reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina,
rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor
verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi
aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri faina 400 g rosii 100 g
stafide 350 – 400 ml supa de…
Read more »
Read more »
Smoothie revigorant
6 April 2012
O
reteta de smoothie revigorant din: lamai, grepfruturi rosii, portocale,
ananas, miere si fructe proaspate. Ingrediente: 4-5 lamai 3 grepfruturi
rosii 3 portocale 1/2 ananas 2 lingurite miere pentru decor: fructe
proaspete Mod de preparare: Stoarce citricele. Taie pulpa ananasului
şi mixeaz-o în blender împreună cu sucul citricelor. Adaugă mierea şi
mixează din nou,…
Read more »
Read more »
Desert cu mandarine
6 April 2012
O
reteta de desert cu mandarine din: oua, zahar, esenta de portocale,
faina, sare, praf de copt, mandarine, crema de branza, frisca si esenta
de portocale. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 2 linguri esenta de
portocale 6 linguri faina 1 praf de sare 1 pliculet praf de copt pentru
compot: 6 mandarine 150 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto (video)
6 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara friptura de miel cu legume de vara
si sos pesto, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si
sanatos. Ingrediente: 680 g lean lamb neck fillet, or boneless shoulder
steak, cubed 450 g new potatoes, peeled and quartered 3 medium garlic
cloves, peeled and crushed 2 small…
Read more »
Read more »
Şniţel de cod cu salată
6 April 2012
O
reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana,
morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel,
ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 100 g pesmet două ouă 30 g alge
uscate un măr 200 ml smântână un morcov o ţelină mică un sfert de varză
albă un ardei iute…
Read more »
Read more »
Tartă cu urzici
6 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: urzici, boabe de porumb, faina, unt,
smantana, morcov, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, orez, sare,
piper, marar, smantana, legume. Ingrediente: 400 g urzici 100 g boabe
de porumb 300 g făină 200 g unt 50 ml smântână un morcov o legătură
ceapă verde un fir de usturoi…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu mozarella si pesto
6 April 2012
O
reteta de pui la gratar cu mozzarella si pesto din: piept de pui, otet
balsamic, mozzarella si pesto. Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml otet
balsamic 200 grame mozzarella 100 grame pesto Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca puiul cu 200 ml otet balsamic si lasa la marinat
timp de o ora.…
Read more »
Read more »
Cocktail Tinckerbel
6 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Tinckerberl din: tequilla gold, rom brun,
bols gold strike si champagne. Ingrediente: 2 cl Tequilla gold 2 cl rom
brun 2 cl Bols Gold Strike champagne Mod de preparare: Mixam bine
ingredientele, cu exceptia sampaniei, cu gheata, in shaker si turnam
bautura in cupa de sampanie. Completam cu champagne.…
Read more »
Read more »
Tochitură dobrogeană de miel
6 April 2012
O
reteta de tochitura dobrogeana de miel din: carne de miel, pastrama de
oaie, oua, condimente, cas, mamaliga, ceapa, pasta de tomate, sare si
piper. Ingrediente: 300 g carne de miel 250 g carnaciori de oaie 250 g
pastrama de oaie 4 oua 1 lingurita condimente 200 g cas 600 g mamaliga 1
ceapa 2…
Read more »
Read more »
Budincă de fidea cu fructe
6 April 2012
O
reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua,
zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet,
zahar. Ingrediente: 250 g fidea 500 ml lapte dulce 200 g brânză de vaci 3
ouă 100 g zahăr tos o conservă ananas două pere un sfert de linguriţă
cu sare două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Pui cu orez şi portocale
6 April 2012
O
reteta gustoasa de pui cu: portocale, ceapa, ardei iute, ardei capia,
orez, vin alb dulce, ulei de masline, gem de portocale, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 4 piepturi de pui 4 portocale două cepe un ardei
iute un ardei capia 150 g orez 200 ml vin alb dulce 100 ml ulei de
măsline 100 g…
Read more »
Read more »
Sandvişuri cu salată de peşte
6 April 2012
O
reteta delicioasa de sandvis cu: aluat foitaj, file de peste, ansua,
cartofi, oua, ceapa alba, castraveti murati, smantana, maioneza, sare,
piper, marar, patrunjel. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj două
fileuri de peşte 125 g fileuri de anşoa doi cartofi 3 ouă o ceapă albă
doi castraveţi muraţi 100 ml smântână două linguri cu…
Read more »
Read more »
Cioppino
5 April 2012
Dacă
vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu
siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei
mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de
pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din
provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de mare.…
Read more »
Read more »
Hot dog de casa
5 April 2012
O
reteta de hot dog de casa din: carnaciori, ceapa, ulei, chifle, salata
verde, rosie si mustar. Ingrediente: 4 carnaciori sau crenvursti 1 ceapa
2 linguri de ulei 4 chifle pentru hot dog, cu susan 5 frunze salata
verde 1 rosie 2 linguri de mustar cu hreau sau 2 linguri ketchup Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze
5 April 2012
O
reteta de shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze din: zmeura,
votca aromata, crema de iaurt, lichior de coacaze negre si zahar.
Ingrediente: 150 g zmeura 100 ml votca aromata cu lamaie 200 g crema de
iaurt 4 picaturi lichior de coacaze negre (Creme de Cassis) 1 lingura
zahar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Plachie de peste
5 April 2012
O
reteta de plachie de peste din: fileuri de peste, ceapa, rosii, bulion,
vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, boia iute,
cimbru, busuioc, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati de burta de peste
(sau fileuri) 4-5 cepe uscate 2-3 rosii 4-5 linguri cu bulion 200 ml vin
alb sec/demisec 3-4 felii de lamaie…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
5 April 2012
Supa
crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa,
mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana
salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri
pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Miel cu ciuperci
5 April 2012
O
reteta de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa,
rozmarin, marar, sos de soia, amidon, ulei de masline, lamaie,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 700 g
ciuperci proaspete 2 cepe mari 2 fire mari rozmarin 1 legatura marar 1
lingurita sos de soia 1 lingura amidon 50…
Read more »
Read more »
Pui cu 5 mirodenii
5 April 2012
O
reteta de pui cu 5 mirodenii din: pui, sare, piper, amestec chinezesc,
miere, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de
soia, ceapa verde, ardei iute, cartofi, unt, ulei de masline, coriandru
si fasole verde. Ingrediente: pentru pui: 1 pui (circa 1,5 kg) sare
piper 1 lingurita amestec chinezesc de 5…
Read more »
Read more »
Cocktail LBS
5 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail LBS din: whisky canadian, vermut alb,
angostura si sampanie. Ingrediente: 2 cl whisky canadian 2 cl vermut alb
3 picaturi de Angostura champagne Mod de preparare: Mixam bine
whisky-ul si vermutul cu Angostura si cu cuburi de gheata intr-un pahar
de mixare, apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Pudding cu fructe si morcovi
5 April 2012
O
reteta de pudding cu fructe si morcovi din: prune, morcov, curmale,
stafide, unt, ananas, zahar brun, bicarbonat de sodiu, ulei, faina,
mirodenii, ou, coniac si iaurt. Ingrediente: 50 g prune uscate fara
samburi 150 g morcov, ras 100 g curmale, taiate in bucati 125 g stafide
sau sultanine 40 g unt, taiat cubulete 75…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de orez cu fasole
5 April 2012
O
reteta de mancare de orez cu fasole din: ulei, ceapa, orez, apa, lapte
de cocos, boabe de fasole, cimbru, coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 50 ml ulei 1 ceapa tocata 300 grame orez 400 ml apa 400 ml
lapte de cocos 400 grame boabe de fasole cimbru coriandru sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlete de ied pane cu linte
5 April 2012
O
reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte
rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g
pesmet 1 ceapa 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu crema si gem
5 April 2012
O
reteta de fursecuri cu crema si gem din: unt, zahar pudra, esenta de
vanilie, faina, amidon si gem de capsuni. Ingrediente: 22 g unt, inmuiat
la temperatura camerei 50 g zahar pudra, cernut 1/2 lingurita esenta de
vanilie 225 g faina 50 g amidon pentru umplutura: 75 g unt, inmuiat la
temperatura camerei 150…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamel
5 April 2012
O
reteta de tarta de conopida cu sos bechamel din: conopida, oua, lapte,
sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Tarta de
conopida arata foarte bine pe masa insotita de unul sau mai multe
sosuri, se poate face de asemenea si cu alte legume. Ingrediente: 1 kg
conopida 4 oua 600 ml lapte…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui pane
5 April 2012
O
reteta de ciocanele de pui pane din: smantana, maioneza, sare, piper
alb, suc de lamaie, zahar tos, ciocanele de pui, sare, oua, lapte,
pesmet, ulei si parmezan. Ingrediente: pentru dressing: 100 ml smantana
100 g maioneza 1 praf de sare piper alb macinat 1
Peste cu salsa de avocado
5 April 2012
O
reteta de peste cu salsa de avocado din: avocado, rosie, suc de limeta,
ardei verde, ulei de masline, file de peste, patrunjel, orez si limeta.
Ingrediente: 1 avocado tocat 1 rosie tocata 10 ml suc de limeta 1 ardei
verde tocat 10 ml ulei de masline 600 grame file de peste 50 grame
patrunjel…
Read more »
Read more »
Miel cu mirodenii si orez
5 April 2012
O
reteta de miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de
miel, condimente, orez, oua, morcov, ulei, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g pulpa de miel (bucata intreaga) 200 g pastrama de
miel (oaie) 1 lingura condimente 7 pipere 200 g orez 4 oua 1 morcov 50
ml ulei 2 legatura…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de pui cu smantana (video)
5 April 2012
Cum
se prepara supa de pui cu smantana O reteta video despre cum se prepara
supa de pui cu smantana, un preparat delicios si gustos, rapid si
sanatos. Ingrediente: 65 g butter 1 medium onion, chopped 3 celery
sticks, chopped 3 medium carrots, chopped 3 tbsp flour 1 ½ ltr chicken
stock 3 sprigs of…
Read more »
Read more »
Kimchi
5 April 2012
Termenul
kimchi se referă la nişte legume murate, nelipsite la orice masă
coreeană. Cel mai adesea, kimchi se face din varză chinezească, deşi se
pot folosi şi ridichile daikon şi castraveţii. Istoria acestui fel de
mâncare se pierde în negura vremurilor, dar culoarea şi gustul
caracteristic s-au născut abia prin secolul XVII, când negustorii
sosiţi…
Read more »
Read more »
Galusti calde cu sos de fructe
5 April 2012
O
reteta de galusti calde cu sos de fructe din: fructe, zahar pudra,
faina, sare, unt, ou, lapte si inghetata. Galustile pufoase in sos cald
de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se
topeste in gura. Ingrediente: 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure,
afine, zmeura si capsuni,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluti cu tofu
5 April 2012
O
reteta de ardei umpluti cu tofu din: ardei, tofu, morcov, ciuperci, sos
de soia, ulei de susan, piper, malai si ulei de masline. Ingrediente: 6
ardei 400 grame tofu 1 morcov 3 ciuperci, tocate 10 ml sos de soia 10
ml ulei de susan piper 30 grame malai 20 ml ulei de masline …
Read more »
Read more »
Miel cu dovlecei
5 April 2012
O
reteta de miel cu dovlecei din: pulpa de miel, dovlecei, morcovi, ceapa
rosie, marar, ulei, sare si piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de
miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau
zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi
aromate. Apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu petale de trandafir
5 April 2012
O
reteta de prajitura cu petale de trandafir din: unt, zahar tos, esenta
de vanilie, apa de trandafiri, faina si petale cristalizate de
trandafiri. Ingrediente: 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei 85 g
zahar tos, plus pentru presarat 1 lingura esenta de vanilie 1/4 apa de
trandafiri 225 g faina 1 linura petale cristalizare…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu usturoi si rozmarin
5 April 2012
O
reteta de pui umplut cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi,
rozmarin, lamaie, sare de mare, unt, pui, sare, piper, sunca uscata si
vin alb sec. Ingrediente: 1 kg cartofi 8 catei de usturoi 2 fire de
rozmarin 1 lamaie 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa 2 linguri unt 1
pui (1,5 kg) sare…
Read more »
Read more »
Miel la gratar
5 April 2012
O
reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi,
sare, piper si soric afumat. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1 lingura
rozmarin 1 lingura ulei 2i catei usturoi sare piper soric afumat Mod
de preparare: Curatati carnea de piele si frecati-o bine cu sare si
usturoi zdrobit. Presarati rozmarinul tocat…
Read more »
Read more »
Smoothie cu vin spumant
5 April 2012
O
reteta de smoothie cu vin spumant din: caisa, capsuni, zeama de lamaie,
vin spumant, sirop de zahar si gheata. Ingrediente: 1 caisa 4 capsuni
zeama de la 1 lamaie 100 ml vin spumant sec 2 linguri sirop de zahar 4
cuburi de gheata Mod de preparare: Taie caisa în jumătăţi, scoate-i
sâmburele…
Read more »
Read more »
Paste cu pui, branza si spanac
5 April 2012
O
reteta de paste cu pui, branza si spanac din: paste, carne tocata de
pui, spanac, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, mozzarella, ou,
maioneza, sos de tomate, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 grame
paste in forma de melc 600 grame carne tocata de pui 200 grame spanac
tocat 1 catel de usturoi tocat…
Read more »
Read more »
Sapte idei de retete pentru masa de Paşte
5 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sapte idei de retete
pentru masa de Paşte: Bors de miel O reteta de bors de miel din: carne
de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si
sare. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de stevie
5 April 2012
O
reteta de mancare de stevie din: stevie, ulei, orez, sos de tomate,
ceapa, morcov si sare. Ingrediente: 4 legaturi de stevie, taiata 4
linguri de ulei 1 ½ cana de orez 1 lingura sos de tomate 1 ceapa, taiata
1 morcov , taiat sare dupa gust Mod de preparare: Incinge uleiul
intr-o tigaie.…
Read more »
Read more »
Cocktail Bally Belt
5 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Bally Bet din: rom alb, curacao triple sec,
sirop de grenadine, lime juice si sampanie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3
cl Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 cl Lime Juice sampanie
Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine
cu cuburi de gheata…
Read more »
Read more »
Chiftele din peste
5 April 2012
O
reteta de chiftele din peste din: file de peste, oua, ceapa, usturoi,
franzela, lapte, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare, piper,
ulei, smantana si sare. Ingrediente: 500 g file de peste dezosat 2 oua 1
ceapa uscata (sau 3-4 fire de ceapa verde) 2 catei de usturoi 3 felii
de franzela 50 ml lapte…
Read more »
Read more »
Midii cu usturoi si vin
5 April 2012
O
reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si
patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin
alb 1 kg midi patrunjel tocat Mod de preparare: Incinge untul intr-o
tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga
apoi vinul…
Read more »
Read more »
Bors de miel
5 April 2012
O
reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez,
galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne
de miel 2 legaturi ceapa verde 1 cana medie orez 2 galbenusuri 200 g
smantana bors leustean sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati
medii si puneti-o la fiert cu…
Read more »
Read more »
Banana split cu cirese glasate
5 April 2012
O
reteta de Banana split cu cirese glasate din: banana, inghetata de
vanilie, sos de ciocolata, sos de zmeura, sos de maracuja, nuci, cirese
si frisca. Ingrediente: 1 banana mare, potrivit de coapta 3 cupe de
inghetata de vanilie sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja
sau de piersici (vezi mai jos)…
Read more »
Read more »
Paste cu chiftelute
4 April 2012
O
reteta de paste cu chiftelute din: carne de carnati, ceapa verde,
patrunjel, ketchup, sos worcestershire, galbenusuri, pesmet, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosii, supa de legume, paste,
parmezan si busuioc. Ingrediente: carnea de la 5 carnati 8 cepe verzi
tocate patrunjel tocat 10 grame ketchup 10 ml sos Worcestershire 2
galbenusuri 100…
Read more »
Read more »
Smoothie tropical de mango şi mentă
4 April 2012
O
reteta de smoothie tropical de mango si menta din: piersica, pulpa de
mango, lime, frunze de menta, zahar brun si gheata. Ingrediente: 1
piersica galbena 100 g pulpa de mango 1 lime 5-6 frunze de menta 2
linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata Mod de preparare: Curăţă
piersica, tai-o bucăţi şi pune-le…
Read more »
Read more »
Cum se prepara frigarui din carne de miel (video)
4 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara frigarui din carne de miel, un
preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos.
Ingrediente: 500 g lamb leg meat, boned and trimmed 1 tbsp mint 1 tbsp
coriander 1 ½ cm of ginger, peeled and grated 2 cloves of garlic,
chopped 1 lemon grass stalk, chopped…
Read more »
Read more »
Grisine cu guacamole
4 April 2012
O
reteta de grisine cu guacamole din: fructe de avocado, iaurt, ardei
iute, coriandru verde, grisine, piper si sare. Ingrediente: 2 fructe de
avocado moi si coapte 200 g iaurt 1 ardei iute rosu coriandru verde 400 g
grisine integrale piper sare Mod de preparare: Se decojesc fructele
de avocado şi se desprind felii…
Read more »
Read more »
Tarta cu ton
4 April 2012
O
reteta de tarta cu ton din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou,
peste dezosat, ton, spanac, mazare, rosii, smantana, lapte, unt,
casacval, nucsoara, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 200 g
faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou
pentru umplutura: 600…
Read more »
Read more »
Spuma cu sunca
4 April 2012
O
reteta de spuma cu sunca din: sunca, branza de vaci, unt, pasta hrean,
smantana, crackers, rosii cherry, ruccola, piper alb si sare.
Ingrediente: 200 g sunca 100 g branza de vaci 100 g unt 2 linguri pasta
hrean 100 g smantana dulce 200 g crackers rotunzi rosii cherry ruccola
piper alb macinat sare …
Read more »
Read more »
Tarta de prune si mere cu bezea
4 April 2012
O
reteta de tarta de prune si mere cu bezea din: faina, zahar, produs
tarinabil, albus de ou, mere, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie,
prune si zahar pudra. Ingrediente: 100 g faina alba 1 lingurita zahar
tos marunt 50 g produs tartinabil cu 70% grasime 1 albus de ou Pentru
umplutura: 600 g…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel pentru masa de Paşte
4 April 2012
O
reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel,
ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1/2 kg de carne de miel 80 ml ulei 2 cepe 100 ml
smantana 2 linguri faina lamaie boia patrunjel marar sare piper Mod de
preparare: Caliti ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktail Baltic
4 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Baltic din: votca si sampanie. Ingrediente: 2
cl votca sampanie Mod de preparare: Turnam votca rece intr-un pahar
de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Plăcintele moldoveneşti de miel
4 April 2012
O
reteta de placintele moldovenesti de miel din: maruntaie de miel,
prapore de miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, oua, sare
si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de miel (ficat rinichi, inima,
plamani, splina) 1 prapore de miel (oaie) 3 legaturi de ceapa verde 2
legaturi de usturoi verde 1 legatura marar 1 legatura…
Read more »
Read more »
Paste cu ardei gras şi brânză parmezan
4 April 2012
O
reteta de paste cu ardei gras si branza parmezan din: ardei, ulei de
masline, sare de mare, ceapa rosie, piper, usturoi, patrunjel, otet
balsamic, parmezan si paste. Ingrediente: 2 ardei roşii curăţaţi de
seminţe şi feliaţi 2 ardei galbeni curăţaţi de seminţe şi feliaţi ulei
de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt…
Read more »
Read more »
Pere in aluat crocant
4 April 2012
O
reteta de pere in aluat crocant din: aluat de foi, pere, suc de pere,
sirop de artar, suc de lamaie, ou, faina si zaha pudra. Ingrediente: 400
g aluat de foi 4 pere 200 ml suc de pere 100 ml sirop de arţar 1
lingură suc de lămâie 1 ou 2 linguri apă făină…
Read more »
Read more »
Pui cu usturoi in stil chinezesc
4 April 2012
O
reteta de pui cu usturoi in stil usturoi din: piept de pui, sos de
soia, vin alb, usturoi, ulei de susan, fulgi de ardei iute, ceapa verde
si ulei de alune. Ingrediente: 450 grame piept de pui taiat in cubulete
30 ml sos de soia 10 ml vin alb 4 catei de usturoi ulei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Anghinare cu sos de verdeata si masline
4 April 2012
O
reteta de anghinare cu sos de verdeata si masline din: anghinare,
masline, lamaie, ulei de masline, rosie, menta si patrunjel.
Ingrediente: 4 anghinare 20 masline, taiate 2 ½ lamaie 5 linguri ulei de
masline 1 rosie, taiata ½ legatura de menta, taiata ½
Retete delicioase: Peste pane
4 April 2012
O
reteta de peste pane din: fileuri de peste dezosat, faina, sare, piper,
ulei, oua, bere, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 3 fileuri de
peste dezosat2 linguri faina (malai sau pesmet) sare piper ulei pentru
prajit pentru alautul pane: 2 oua 3 linguri faina 1 pahar bere (sau apa)
sare piper pentru decor: frunze…
Read more »
Read more »
Minitarte cu mere si scortisoara
4 April 2012
O
reteta de minitarte cu mere si scortisoara din: aluat, unt, mere, zahar
tos, scortisoara si iaurt. Ingrediente: 6 foi de aluat frantuzesc de
cel putin 24×24 cm 25 g unt nesarat topit 2 mere taiate in jumatati,
curatate de cotor si taiate felii subtiri 2 linguri zahar tos marunt 1/2
lingurite scortisoara, macinata Garnitura:…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu legume
4 April 2012
O
reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare,
piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis,
unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept
de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g
kaizer afumat 250 g…
Read more »
Read more »
Smoothie de pepene galben
4 April 2012
O
reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, suc de afine,
zeama de lamaie, port, menta si gheata. Ingrediente: 1/4 de pepene
galben 50 ml suc de afine zeama de la 1 lamaie 2 linguri Porto alb 4
frunzulite de menta 5 cuburi de gheata pentru decor: frunze de menta
Mod de…
Read more »
Read more »
Budinca de pastrav cu branza
4 April 2012
O
reteta de budinca de pastrav cu branza din: fileuri de pastrav, branza
feta, cartofi, rosii, praz, sare, piper, ulei, smantana, ou si nucsoara.
Ingrediente: 600 g fileuri de pastrav 300 g branza feta 4 cartofi mari
fierti 5 rosii 2 fire de praz sare piper 4 linguri ulei 200 ml smantana 1
ou nucsoara…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor
4 April 2012
O
reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi,
rozmarin, frunze de salvie, vin alb sec, ulei, cimbru, piper boabe,
boabe de coriandru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de
miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze
de salvie 250…
Read more »
Read more »
Rulada de cartofi
4 April 2012
O
reteta de rulada de cartofi din: cartofi, faina, spanac, sunca, ulei,
ou, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg cartofi 280 g faina 1 kg spanac
congelat 6 felii sunca 2 linguri ulei 1 ou sare piper alb macinat Mod
de preparare: Se decojesc cartofii şi se taie bucăţi. Se aşază într-o
oală…
Read more »
Read more »
Rubarba, portocale si ghimbir in crusta
4 April 2012
O
reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala,
rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si
crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 portocala mare 450 g rubarba
taiata in felii de 2,5 cm 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata 1-2
linguri zahar pudra Pentru crusta: 125 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftelute cu soia
4 April 2012
O
reteta de chiftelute cu soia din: soia granule, apa, morcovi, ceapa,
usturoi, otet, faina, patrunjel, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 200 g soia granule 400 ml apa 2 morcovi 2 cepe 4 catei cu
usturoi 2 linguri cu otet 2 linguri cu faina legatura de patrunjel ulei
cimbru sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos tartar
4 April 2012
Tartarul
face parte din familia sosurilor care au la baza maioneza si se prepara
“la rece”. Originar din Franta, sosul tartar îsi trage numele de la
poporul tatar si desemneaza o serie de preparate crude, negatite.
Tatarii erau renumiti pentru legendara fragezire a carnii de vita, prin
presare sub saua calului. În prezent, Tartar este…
Read more »
Read more »
Tarta cu gem de zmeura
4 April 2012
O
reteta de tarta cu gem de zmeura din: aluat de tarta, gem de zmeura,
zmeura si lapte. Ingrediente: 500 g aluat de tarta – gata preparat
200-250 g gem de zmeura 170 g zmeura proaspata sau decongelata lapte sau
ou batut, pentru uns Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la
semnul 5/190C. Imparte aluatul…
Read more »
Read more »
Hochzeitssuppe
4 April 2012
In
Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o
farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în
care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor
avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se
pun la fiert în apă la foc…
Read more »
Read more »
Plăcinta picanta de cartofi
4 April 2012
Preincalzeste
cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-unn vas larg, încălzeşte 200 g fasole
rosie şi adaugă 100 g frunze de spanac, până când se opăresc. Toarnă
compoziţia intr-un vas rezistent la cuptor. Prepara 650 g piure de
cartofi şi adaugă 1 ardei capia copt, curăţat de seminţe şi taiat faşii
şi aşaza deasupra, între timp,…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
4 April 2012
O
reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea
soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa
de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea
soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de
la 1/2 portocala coaja de portocala rasa…
Read more »
Read more »
Smoothie de piersici
4 April 2012
O
reteta de smoothie de piersici din: piersici, capsuni, zeama de lamaie,
apa minerala, glucoza, zahar si votca aromata. Ingrediente: 2 piersici
albe mari 2 piersici galbene mici, bine coapte 200 g capsuni 1 lamaie
(zeama) 100 ml apa minerala 1 lingurita glucoza 3 linguri zahar 4
linguri votca aromata cu piersici Mod de…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte
4 April 2012
O
reteta de Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte din: pulpa de
miel, usturoi verde, usturoi, piper, cimbru, busuioc, oregano, delikat,
vin rosu, bulion de rosii si ienibahar boabe. Ingrediente: 1 pulpa de
miel 1 legatura usturoi verde 1 capatana usturoi piper cimbru busuioc
oregano delikat 150 ml vin rosu bulion de…
Read more »
Read more »
Puding cu coacaze si capsuni
4 April 2012
O
reteta de Puding cu coacaze si capsuni din: coacaze negre, coacaze
rosii, capsuni, zahar pudra, cointreau, zmeura si paine. Ingrediente:
250 g coacaze negre 250 g coacaze rosii 250 g capsuni, taiate in
jumatati daca sunt mari 123 g zahar pudra 4 linguri de kirsch sau
Cointreau 250 g zmeura 1 paine mica alba,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de linte
4 April 2012
O
reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina,
usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare
si piper. Ingrediente: o ceapa 60 ml ulei de masline 2 morcovi 2 tije de
telina 2 catei de usturoi oregano o foaie de dafin busuioc 400 grame
rosii 400 grame linte…
Read more »
Read more »
Porc picant cu salsa de orez
4 April 2012
Incinge
2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc;
prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii
picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie;
fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati,
scurge de…
Read more »
Read more »
Smoothie cu miere
3 April 2012
O
reteta de smoothie cu miere din: portocale, morcovi, zeama de lamaie,
miere si gheata. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi zeama de la 1 lamaie
2 linguri miere poliflora 5 cuburi de gheata Mod de preparare: Spală
bine şi curăţă morcovii. Taie-i rondele şi pune-le în vasul blenderului
împreună cu zeama de lămâie strecurată…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Paşti
3 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete
pentru masa de Paşte: Coaste de miel în sos de şofran O reteta
gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel,…
Read more »
Read more »
Lipii cu carne de oaie
3 April 2012
O
reteta de lipii cu carne de oaie din: lipii, carne de oaie sau miel,
ceapa, pasta de tomate, vin, varza alba, rosii, boia de ardei, ulei,
sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 lipii 300 g carne tocata de oaie
sau miel 4 cepe 100 g pasta de tomate 100 ml vin 1 varza alba…
Read more »
Read more »
Sase idei de retete pentru masa de Paşte
3 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun sase idei de retete
pentru masa de Paşte: File de miel pe pat de roşii picante O reteta
delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de…
Read more »
Read more »
Filet Mignon cu sos de vin rosu
3 April 2012
O
reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de
rapita, unt, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita
ulei de rapita 40 grame unt 500 ml vin rosu sare piper Mod de
preparare: Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa o…
Read more »
Read more »
Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
3 April 2012
Va
prezentam Trei Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Brandy Cherry O reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese,
cherry brandy si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl
Cherry Brandy sampanie Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si
Cherry Brandy intr-un flute de sampanie si completam cu…
Read more »
Read more »
Tocana de curcan cu legume
3 April 2012
O
reteta de tocana de curcan cu legume din: ulei de masline, pulpe de
curcan, ceapa, telina, supa de pui, morcovi, pastarnac, busuioc, cimbru,
tarhon, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de masline 1 kg pulpe de
curcan 1 ceapa tocata 2 tije de telina tocate 500 ml supa de pui 2
morcovi tocati…
Read more »
Read more »
Zece retete cu carne de miel pentru Paşte
3 April 2012
Zece
retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel la protap pentru masa de
Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei,
zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1
miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper
oregano …
Read more »
Read more »
Ananas cu scortisoara si rom
3 April 2012
O
reteta de ananas cu scortisoara si rom din: cirese, rom, ananas, baton
de scortisoara, anason, zahar brun, stafide si menta. Ingrediente: 25 g
cirese glasate, taiate in jumatati, clatite cu apa si zvantate 75 ml rom
sau orice alt lichior cu aroma de cocos 1,3 kg ananas 5 cm baton de
scortisoara, rupt in…
Read more »
Read more »
Zece retete cu pui pentru masa de Paşte
3 April 2012
Zece
retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Piept de pui
moldovenesc O reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui,
felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde.
Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g
smântână 300…
Read more »
Read more »
Tagliata de viţel cu parmezan
3 April 2012
O
reteta de tagliata de vitel cu parmezan din: file de vitel, ruccola,
parmezan, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 800 g file de vitel 1 legatura mare de ruccola
80 g parmezan 4 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri otet balsamic
60 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Desert cu fructe exotice
3 April 2012
O
reteta de desert cu fructe exotice din: iaurt, sofran, lapte degresat,
zahar pudra, cardamom, curmale, lychee, papaya si rodie. Ingrediente:
900 g iaurt 10-12 stigme de sofran, pisate 2 linguri lapte degresat 50 g
zahar pudra sau dupa gust 1/2 lingurita cardamom, macinat 250 g curmale
250 g fructe de lychee proaspete sau 400…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancarica de fasole cu porumb
3 April 2012
O
reteta de mancarica de fasole cu porumb din: ulei de masline, usturoi,
ceapa rosie, ardei verde, fasole, boabe de porumb, chimen, mustar, sare
si piper. Ingrediente: 30 ml ulei de maline 4 catei de usturoi o ceapa
rosie mica, tocata 1 ardei verde, tocat 450 grame fasole 450 grame boabe
de porumb chimen mustar…
Read more »
Read more »
Spuma de mango
3 April 2012
O
reteta delicioasa de spuma de mango din: fructe de mango, vin alb,
miere, coaja si suc de lamaie, suc de portocala, esenta flori de
portocal, albusuri de ou si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg fructe foarte
coapte de mango 100 ml vin alb dulce sau apa 1 lingura miere coaja rasa
si sucul de…
Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet
3 April 2012
O
reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete,
coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea
soarelui, mazare si unt. Ingrediente: 300 g crevete prefierte 1 lamaie,
coaja rasa si zeama 1 avocado 750 cartofi, taiati pentru copt 1 ou,
batut 2 linguri amidon, diluat cu 1 lingura…
Read more »
Read more »
Salată de banane şi fructe de pădure
3 April 2012
O
reteta de salata de banane si fructe de padure din: fructe de padure,
banane, iaurt degresat, miere, suc de portocale, scortisoare, cuisoare
si menta. Ingrediente: 250 g fructe de padure asortate, de exemplu
afine, fragi, zmeura sau capsuni 2 banane 250 g iaurt degresat 3 linguri
miere 4 linguri suc proaspat de portocale 1-2…
Read more »
Read more »
Quiche cu năsturel şi ardei roşu
3 April 2012
O
reteta quiche cu nasturel si ardei rosu din: faina, faina integrala,
produs tartinabil, sare, piper, ou, ulei de masline, ceapa, zahar brun,
oua, lapte degresat, nasturel, parmezan si ardei gras. Ingrediente: 100 g
faina alba 75 g faina integrala 90 g produs tartinabil, 70% grasime
(margarina), taiat cubulete sare si piper negru 1 ou…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Cherry
3 April 2012
O
reteta de Cocktail cu cirese din: rachiu de cirese, cherry brandy si
sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de cirese 1 cl Cherry Brandy sampanie
Mod de preparare: Turnam rachiu de cirese si Cherry Brandy intr-un
flute de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Kartoffelsalat
3 April 2012
Salata
de cartofi nemţească diferă foarte mult de cea americană, care are
maioneză. Dimpotrivă, în Germania, în salata de cartofi, care se
serveşte caldă, se pune costiţă afumată. Cartofii trebuie să nu fie
făinoşi, astfel încât să-şi păstreze forma. Ei se fierb în apă cu sare,
cu tot cu coajă. Intre timp, într-o cratiţă se…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă cremă de praz
3 April 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de praz din: faina, unt, supa de
legume, praz, piper alb, suc de lamaie, praf de macis, sos warcester,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură făină 2-1/2 lingură unt
1 l supă de legume 600 g praz piper alb măcinat 1-2 linguriţe suc de
lămâie 1 praf macis…
Read more »
Read more »
Smoothie de ananas şi papaya
3 April 2012
O
reteta de Smoothie de ananas şi papaya din: ananas, grepfrut rosu,
pulpa de papaya, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si capsuni.
Ingrediente: 1/4 ananas 1 grepfrut rosu 100 g pulpa de papaya 1 lamaie
(zeama) 2 linguri sirop de zahar 6 cuburi de gheata pentru decor: 4
capsuni Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu peste
3 April 2012
O
reteta de cartofi umpluti cu peste din: peste afumat, crema de branza,
patrunjel, cartofi, unt, coaja de lamaie, capere, oua, lapte si
cascaval. Ingrediente: 300 g peste afumat, dezosat si sfaramat 200 g
crema de branza cateva fire de patrunjel, tocate 4 cartofi, copti in
coaja (dinainte) 20 g unt coaja rasa de la…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulci
3 April 2012
O
reteta de ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci din: ciuperci, rascovi,
ciuperci de camp, ulei de susan, ceapa, cartofi, sos de soia, bulion de
legume, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g ciuperci urechi de
lemn proaspete sau 75 g ciuperci chinezesti uscate 150 g rascovi 150 g
ciuperci de camp 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Noua retete cu pui pentru masa de Paşte
3 April 2012
Noua
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui la cuptor cu verdeata si sare
de mare Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2 pui (a
cca 1,2 kg). Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de
cantitate se strecoară cu grijă sub pielea puiului. Se amestecă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluti cu linte
3 April 2012
O
reteta de ardei umpluti cu linte din: linte, ulei vegetal, ardei grasi,
seminte de chimion, ceapa, ghimbir, coriandru, apa, sare si piper.
Ingrediente: 2/3 cana linte 4 linguri ulei vegetal 4 ardei grasi verzi 1
lingurita seminte de chimion 2 cepe taiate 2 ardei iuti verzi o
bucatita de ghimbir 1 lingura coriandru praf…
Read more »
Read more »
Cremă catalană cu portocale
3 April 2012
O
reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar,
coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu,
miere si portocala. Ingrediente: 400 ml lapte 150 g zahar coaja rasa de
la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 400 ml frisca 8 galbenusuri 300 ml
vin rosu 3 linguri miere 1 portocala…
Read more »
Read more »
Pizza cu ceapă, brânză feta şi maghiran
3 April 2012
O
reteta de pizza cu ceapa, branza feta si maghiran din: drojdie, faina,
sare, piper, ulei de masline, ceapa, zahar, otet balsamic, maghiran si
branza feta. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 3/4 lingurita
zahar 250 g faina alba Sare si piper negru 2 linguri ulei de masline,
plus ulei pentru uns pentru topping: 1…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu praz in foitaj
3 April 2012
O
reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz,
morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui,
fidea si lapte. Ingrediente: 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi
mici de 2 cm 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii 1 morcov,
curatat si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada verde cu ricotta si ton
3 April 2012
O
reteta de rulada verde cu ricotta si ton din: oua, miere, faina,
spanac, crema de branza, ricotta, ardei copti, ou, ton, sare si piper.
Ingrediente: pentru blat: 4 oua 1 lingura miere 40g faina 1 cana spanac
fiert pentru umplutura: 200g crema de branza 200g ricotta 2 ardei copti 1
ou fiert 1 cutie…
Read more »
Read more »
Smoothie rosu
3 April 2012
O
reteta de smoothie rosu din: pepene verde, cirese negre, fructe de
zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 300 g pepene verde (pulpa) 10
cirese negre 10 fructe de zmeura pentru decor: frunze de menta Mod de
preparare: Taie pepenele bucăţi, îndepărtează-i toate seminţele,
aşază-le într-o tăviţă, apoi pune-le în congelator să îngheţe. Spală…
Read more »
Read more »
Miel la protap pentru masa de Paşte
3 April 2012
O
reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de
lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel
mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper
oregano Mod de preparare: Aprindeti focul cu aproximativ doua ore
inainte de a incepe gatirea…
Read more »
Read more »
Shake de portocale si mango
3 April 2012
O
reteta de Cocktail Shake de portocale si mango din: rachiu, sirop de
mango, suc de portocala si sampanie Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand)
1 cl sirop de mango suc de portocale sampanie Mod de preparare: Mixam
bine rachiul si siropul de mango cu cuburi de gheata in shaker, apoi
turnam bautura intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry (video)
3 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara pulpa de miel la gratar cu maritata
de curry, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos.
Ingrediente: 500 g butterflied leg of lamb for the red curry: ½ tbsp
coriander powder ½ tbsp cumin powder ½ tsp black pepper, ground 1 tsp
dried shrimp paste 4…
Read more »
Read more »
Terină din ficat de pui
3 April 2012
O
reteta delicioasa din: ficat de pui, lapte dulce, miez de paine,
slanina, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei capia, smantana, oua, ulei,
sare, piper, marar, pesmet, bacon. Ingrediente: 600 g ficat de pui 500
ml lapte dulce 200 g miez de pâine 300 g slănină 2 cepe 4 căţei de
usturoi doi ardei capia un…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu hering
3 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: rosii, ardei capia, castraveti, file de
hering, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, seminte de susan,
seminte de dovleac, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 5 ardei
capia 4 castraveţi verzi mici 500 g fileuri de hering marinate 150g
boabe de porumb din conservă 50g seminţe de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Pizza cu lobodă
3 April 2012
O
reteta gustoasa de pizza cu: faina, drojdie, sare, zahar tos, ulei de
masline, apa, loboda, barza telemea, rosii, masline, seminte susan,
pasta de ardei dulce, piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie o
linguriţă cu sare o linguriţă cu zahăr tos 75 ml ulei de măsline 250 ml
apă două legături de lobodă…
Read more »
Read more »
Capuccino cu scortisoara
3 April 2012
O
reteta de capuccino cu scortisoara din: lapte, cafea expresso, spuma de
lapte, frisca, scortisoara si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml
lapte 60 ml cafea expresso 20 ml spuma de lapte 4 linguri frisca 1 praf
scortisoara 4 lingurite sirop de caramel Mod de preparare: Se
incalzesc putin 4 pahare mari cu picior,…
Read more »
Read more »
Tortelini cu morcov şi dovleac
3 April 2012
O
reteta delicioasa de tortelini cu:faina, oua, dovlecei, morcovi,
cartofi, ceapa, usturoi verde, pesto de busuioc, ulei, sare, piper,
patrunjel, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă doi dovlecei doi
morcovi un cartof o ceapă 4 fire de usturoi verde o lingură cu pesto de
busuioc 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel pudră…
Read more »
Read more »
Salată caldă aromată
3 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia,
boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de
curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3
castraveţi verzi 200 g năut 4 roşii 3 ardei capia 150 g boabe de porumb
din conservă o lingură cu seminţe de…
Read more »
Read more »
Negresă cu pepene galben
3 April 2012
O
reteta delicioasa de negresa cu: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar
tos, capsuni, zahar pudra, unt, smantana dulce, lapte, sare, seminte de
floarea soarelui, pepene galben, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 85 g
cacao o linguriţă cu praf de copt 3 ouă 200 g zahăr tos 200 g căpşuni
100 g zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Tarta cu carnati
3 April 2012
O
reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare,
faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei,
sare, piper, patrunjel, apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 300 g
cârnaţi două ouă 200 g mazăre 300 g făină un morcov o legătură ceapă
verde doi căţei de usturoi boabe de…
Read more »
Read more »
Smoothie de piersici si lime
3 April 2012
O
reteta de smoothie de piersici si lime din: piersici, lime, smantana,
zahar brun si gheata. Ingrediente: 2 piersici 1 lime 3 linguri smantana 2
linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata Mod de preparare: Curăţă
piersicile de coajă şi de sâmburi, taie-le bucăţi şi pune-le în blender.
Rade jumătate din coaja de lime…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel pentru masa de Paşte
3 April 2012
O
reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov,
patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou,
ulei si sare. Ingrediente: 1 cap de miel sau oase de miel 100 g morcov
50 g patrunjel 1 telina tarhon leustean 1 ceapa 1/2 kg bors 1 lingura
orez…
Read more »
Read more »
Noua retete cu carne de miel pentru Paşte
2 April 2012
Noua
retete cu carne de miel pentru Paşte: Friptura de miel cu rozmarin O
reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din: cotlete
de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete de miel
100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat sare Mod
de preparare: Cotletele…
Read more »
Read more »
Douazeci de Cocktailuri simple
2 April 2012
Douazeci
Cocktailuri simple: Cocktail Fiesta O reteta de Cocktail Fiesta
din: bols triple sec, lichior de banane, sampanie, portocala.
Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de banane 10 cl sampanie o
felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un
pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata, apoi completam…
Read more »
Read more »
Noua idei pentru post
2 April 2012
Noua
idei pentru post: Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere O
reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din:
cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de
masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de
cana de capere mici…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce
2 April 2012
O
reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce din:
morcovi, ceapa, cartof, supa de legume, ghimbir, unt, smantana, sare,
piper, boia dulce si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 cepe mici 1
cartof dulce 700 m supa de legume 1
Retete pentru masa de Paşte
2 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete
pentru masa de Paşte: Cotlete de miel marinate O reteta de cotlete de
miel marinate din: cotlete de miel, usturoi, patrunjel, ardei iute, suc
de lamaie, miere,…
Read more »
Read more »
Supă iute-acrişoară
2 April 2012
Supa
iute-acrişoară constituie mândria mai multor bucătării asiatice, însă
dintre toate variantele cea chinezească este cea mai celebră. Ea îşi are
originea în provincia Sichuan, celebră pentru utilizarea condimentelor
iuţi. Supa iute-acrişoară se regăseşte în meniul restaurantelor
chinezeşti din întreaga lume. Se placă de la o supă de pui sau de
legume. Supa iute-acrişoară conţine…
Read more »
Read more »
Cocktail Fiesta
2 April 2012
O
reteta de Cocktail Fiesta din: bols triple sec, lichior de banane,
sampanie, portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 1 cl lichior de
banane 10 cl sampanie o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
lichiorurile intr-un pahar mare de sampanie, adaugam cuburi de gheata,
apoi completam cu sampanie sau champagne. Adaugam o…
Read more »
Read more »
Burgeri de pui în stil italian
2 April 2012
O
reteta de burgeri de pui in stil italian din: ulei de masline, piept de
pui, pesmet, parmezan, pesto, chifle, frunze de salata si rosii uscate.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 piept de pui, fara os 25 g
pesmet 25 de parmezan 125 g de mozzarella (daca este o singura bucata,
se taie…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai
2 April 2012
O
reteta de Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai din:
foitaj, zacusca, banza cu mucegai, lapte, rosii, oua si salata verde.
Ingrediente: 350 g foitaj 4 linguri zacusca 125 g branza cu mucegai,
sfaramata 4 linguri lapte, plus pentru uns 125 g rosii sau rosii
deshidratate 3 oua marime potrivita salata verde, pentru…
Read more »
Read more »
Frittata cu cartofi noi şi spanac
2 April 2012
O
reteta de drittata cu cartofi noi si spanac din: ulei de masline,
ceapa, ardei, spanac, usturoi, ceapa verde, oua, lapte degresat,
busuioc, chives, piper, sare, parmezan si branza cedar. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 150 g ceapa, tocata fin 1 ardei mare rosu, tocat
150 g frunze tinere de spanac 1 catel de…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel marinate
2 April 2012
O
reteta de cotlete de miel marinate din: cotlete de miel, usturoi,
patrunjel, ardei iute, suc de lamaie, miere, ulei de masline, sare,
piper, cartofi, fasole verde, unt, smantana si frunze de papadie.
Ingrediente: 600 g cotlete de miel 2 catei de usturoi 1 fir de patrunjel
1 ardei iute sucul de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese si migdale
2 April 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu cirese si migdale din: unt, zahar
fin, oua, extract de migdale, faina, praf de copt, migdale, cirese
confiate, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g unt, moale 200 g
zahar fin 4 oua 1/2 linguita extract de migdale 175 g faina 1 lingurita
praf de copt 85 g…
Read more »
Read more »
Musaca de spanac
2 April 2012
O
reteta de musaca de spanac din: ceapa, ulei, spanac, usturoi, piper
alb, cartofi, bacon, oua, ceapa verde, smantana, lapte si nucsoara.
Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei 450 g spanac 1 căţel usturoi piper
alb măcinat 800 g cartofi fierţi 150 g bacon 4 ouă 2 legături ceapă
verde 200 ml smântână 100 ml…
Read more »
Read more »
Smoothie de afine, mere verzi şi kiwi
2 April 2012
O
reteta de smoothie de afine, mere verzi si kiwi din: mar verde, kiwi,
afine, zeama de lamaie, sirop de zahar, gheata si afine. Ingrediente:
1/2 mar verde 1 kiwi 15 afine 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri sirop de
zahar 5 cuburi de gheata pentru decor: 6 afine Mod de preparare:
Curăţă kiwi de…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde
2 April 2012
O
reteta de cartofi noi cu telemea si ceapa verde din: cartofi, telemea,
ceapa verde, unt si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g telemea
sau cas de oaie 1 legatura ceapa verde 100 g unt piper pisat Mod de
preparare: Se spală bine cartofii, se curăţă şi se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată
2 April 2012
O
reteta delicioasa de prajitura de ciocolata din: ciocolata, unt, zaha
brun, smantana, oua, faina, pudra de cacao, ciocolata, lapte, unt si
bomboane de zahar. Ingrediente: 200 g ciocolata, rupta in bucati (cu
continut scazut in cacao) 200 g unt 200 g zahar brun 100 ml smantana 2
oua batute 200 g faina, amestecata cu…
Read more »
Read more »
Plăcintă mexicană din legume şi mălai
2 April 2012
O
reteta de placinta mexican din legume si malai din: ulei de floarea
soarelui, telina, usturoi, ceapa, ardei gras, praf de chilli, boabe de
fasole rosie, masline verzi, ardei, boabe de porumb, rosii, piure de
rosii, sare, piper, malai, faina, praf de copt, ou, lapte degresat si
branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Pastrav cu lamaie si capere
2 April 2012
O
reteta de pastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt,
ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie.
Ingrediente: 2 fileuri de pastrav, cu piele 1/4 lingurita sare 1/8
lingurita piper negru macinat 2 lingurite unt nesarat 1 lingura ulei de
masline 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite patrunjel…
Read more »
Read more »
Opt retete cu pui pentru masa de Paşte
2 April 2012
Opt
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui la tavă cu harissa, ardei graşi
şi brânză feta O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza
feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei
copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie
2 April 2012
O
reteta de Smoothie de ananas, iaurt şi vanilie din: ananas, iaurt
integral, zahar, gheata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1/4 ananas
100 ml iaurt integral 1 lingura zahar 4 cuburi de gheata 1/2 pastaie de
vanilie pentru decor: 2 pastai de vanilie felii de ananas Mod de
preparare: Curăţă ananasul, având grijă să…
Read more »
Read more »
Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă
2 April 2012
O
reteta de turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu menta din:
dovlecei, sare, piper, ou, pasca, nucsoara, coaja si suc de lamaie,
menta si iaurt. Ingrediente: 750 g dovlecei sare si piper negru 1 ou
batut 60 g pasca evreiasca un varf cutit nucsoara, proaspat macinata
pentru sos: coaja rasa fin si…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc la gratar
2 April 2012
O
reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de
dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si
salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu
si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4
felii groase 25…
Read more »
Read more »
Cocktailuri: Cocktail Bellini
2 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Bellini din: sorbet de piersici, vin spumant,
zahar si piersica. Ingrediente: 70 g sorbet de piersici 150 ml vin
spumant sec 1 lingurita zahar 1 piersica bine coapta Mod de preparare:
Curăţă piersica şi tai-o cubuleţe. Presară-le cu zahăr şi amestecă.
Aşază cubuleţele de piersici îndulcite pe fundul paharelor.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu carne de pui
2 April 2012
O
reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare,
pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 6 cesti faina cu autocrestere 1 ceasca ulei 1
ceasca lapte 1 ceasca apa 2 lingurite sare pentru umplutura: 1 piept
pui fiert 200g dovleac 300g crema…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza din friptura de miel (video)
2 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara pizza din friptura de miel, un
preparat deosebit de delicios si gustos, sanatos si foarte rapid.
Ingrediente: 4 medium boned lamb leg steaks 100 g mozzarella cheese,
diced 50 g ham, chopped 6 black olives rosemary sprigs 25 g sun-dried
tomatoes Cum se prepara pizza din friptura…
Read more »
Read more »
TOP 5 beneficii surprinzătoare ale cafelei
2 April 2012
Cafeaua
nu doar trezeşte simţurile, ci şi reduce riscul de diabet, Alzheimer şi
cancer de colon. Important e şi modul de preparare, la filtr , nu la
ibric. Ritualul zilnic al cafelei poate avea mai multe beneficii decât
aţi crede. Medicii recomandă una-două ceşti pe zi, la filtru sau
espressor. Cea la ibric creşte colestrolul.…
Read more »
Read more »
Humus cu pastă picantă harissa
2 April 2012
O
reteta delicioasa de humus din: naut, ulei de masline, usturoi, suc de
lamaie, pasta harissa, pasta de tomate. Ingrediente: 2 conserve a câte
400g de năut, clătit şi scurs 5 linguri ulei de măsline 1 căţel de
usturoi zdrobit suc de lămâie, după gust 2 linguri pastă de harissa 1
lingură pastă de tomate…
Read more »
Read more »
Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot
2 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie,
creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline.
Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau
de fasole uscată) 1 andivă roşie, cu frunzele separate o mână bună de
creson 2 sfecle roşii coaptei Ingrediente…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, fructe de pădure şi ciocolată albă
2 April 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: ciocolata alba, crema de branza,
frisca lichida, zahar tos, zmeura, biscuiti, afine, capsuni.
Ingrediente: 300g de ciocolată albă 2 cutii a câte 300g de cremă de
brânză 284ml de frisca lichidă 50g de zahăr tos 170g de zmeură la
caserolă 5 linguri dulceaţă de zmeură 85g de biscuiţi amaretti…
Read more »
Read more »
Vinete coapte cu sos de coriandru
2 April 2012
O
reteta gustoasa de vinete cu: iaurt, ulei de masline, coriandru,
usturoi, suc de lamaie. Ingrediente: 4 vinete mari 4 linguri de iaurt
grecesc 2 linguri ulei de măsline o legătură mare de coriandru, doar
frunzele, tocate fin 1 căţel de usturoi, zdrobit sucul de la o lămâie
normală sau verde Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi noi cu capere si ceapa rosie
2 April 2012
O
reteta delicioasa de salata din: cartofi, ceapa rosie, capere, otet
sherry, miere, ulei de masline. Ingrediente: l,5kg de cartofi noi mici 1
ceapă roşie mică 2 linguri de capere în oţet Ingrediente sos: 2 linguri
de oţet din sherry 2 linguriţe de miere 100ml ulei de măsline Mod de
preparare: Dacă dimensiunea cartofilor este…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Orange Sparkling
2 April 2012
O
reteta de Cocktail Red Orange Sparkling din: bord red orange, suc de
portocale, sampanie si portocala. Ingrediente: 2 cl Bold Red Orange 4 cl
suc de portocale 8 cl sampanie o felie de portocala Mod de preparare:
Turnam Bols Red Orange-ul si sucul de portocale impreuna cu cateva
cuburi de gheata intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Pui cu carnati chorizo şi praz
2 April 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: ulei de masline, fenicul, carnati, praz,
usturoi, boia de ardei afumata, sherry sec, rosii, coriandru.
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 10 copane de pui (sau câte 10
pulpe superioare şi ciocănele) 4 căpăţâni de fenicul, curăţate şi tăiate
felii 200g de câmaţi chorizo, tăiaţi bucăţi 5 fire de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu pastă de măsline
2 April 2012
O
reteta delicioasa de melcisori din: faina, sare, drojdie uscata, ulei
de masline, busuioc, masline negre, usturoi, ansoa, masline verzi.
Ingrediente: 500g de făină pentru pâine, plus extra pentru tapetat 1
linguriţă de sare 7g de drojdie uscată 6 linguri ulei de măsline
extravirgin, plus extra pentru uns 1 legătură mică de busuioc 170g de…
Read more »
Read more »
Tartă cu branză de capră şi dovlecei
2 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, sofran, aluat de tarta, dovlecei,
unt, oua, frisca lichida, branza de capra, rucola. Ingrediente: 500g de
aluat de tartă câteva fire de şofran 500g de dovlecei, raşi mărunt, un
cub de unt 4 ouă făină simplă, pentru tapetat 284ml de frişcă lichidă la
cutie 140g de brânză de capră,…
Read more »
Read more »
Sos de branza pentru chipsuri
2 April 2012
O
reteta de sos de branza pentru chipsuri din: branza, rosii si ardei
iute. Ingrediente: 450 gr branza moale 1 cana amestec de rosii cu putin
ardei iute Mod de preparare: Pune branza si amestecul de sos si branza
intr-o tigaie, la foc mediu. Tine pe foc compozitia si amesteca pana
cand branza se…
Read more »
Read more »
Afine aromate cu ingheţată de vanilie
2 April 2012
O
reteta delicioasa de inghetata cu: afine, zahar tos, otet balsamic,
inghetata de vanilie, biscuiti. Ingrediente: 125g de afine 1 lingură de
zahăr tos 1 linguriţă de oţet balsamic 4 linguri de îngheţată de vanilie
biscuiţi crocanţi, pentru servit Mod de preparare: Se deşartă afinele
într-o tigaie împreună cu zahărul, oţetul şi o lingură de…