Retete usoare:
Gulaş cu ardei cayenne
18 January 2013
Gulaş
cu ardei cayenne din: pulpa de porc, boia dulce, ardei cayenne, rosii
in bulion, ceapa alba, ceapa rosie, usturoi, zahar, ulei si sare.
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 2 lingurite cu boia dulce 1 ardei
cayenne 150 g rosii in bulion 3 cepe albe 1 ceapa rosie 2 catei de
usturoi 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Tiramisu
18 January 2013
Tiramisu
din: branza mascarpone, oua, cafea, biscuiti, ciocolata neagra, rom,
zahar pudra si praf de cacao. Ingrediente: 250 g branza mascarpone 4 oua
125 g cafea tare si rece 30 biscuiti 75 g ciocolata neagra rasa 60 ml
rom sau brandy 75 g zahar pudra praf de cacao Mod de preparare: Se
bate branza…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi mac
18 January 2013
Plăcintă
cu brânză şi mac din: caise, suc de mere, unt, zahar, coaja de lamaie,
oua, faina, cacao, praf de copt, lapte, mac, martipan, zahar pudra,
branza de vaci, urda dulce, suc de lamaie si budinca de vanilie.
Ingrediente: blat: 80 g caise 100 ml suc de mere 200 g unt 200 g zahar
1…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei facuti in casa
18 January 2013
Supa
cu taitei facuti in casa din: oua, sare, nucsoara, faina, ceapa, unt,
cartofi, sare, telina, morcovi, praz, supa si piper. Ingrediente: aluat
de taitei: 4 oua sare nucsoara rasa 250 g faina in plus: 3 cepe 2
linguri unt 3 cartofi sare 2 fire telina verde 3 morcovi 1 fir praz 1,5 l
supa…
Read more »
Read more »
Specialitate munteneasca
18 January 2013
Specialitate
munteneasca din: lapte, oua, sifon, sare, ulei, faina, ciuperci, piper,
ceapa, smantana, frunze de salvie si rosii. Ingrediente: pentru aluat:
500 ml lapte 3 oua 3 linguri sifon 1/4 lingurita asre ulei 10 lingurite
cu varf de faina pentru compozitie: 500 g ciuperci proaspete sau din
conserva piper 1 ceapa 450 g smantana pentru…
Read more »
Read more »
Punch usor alcoolizat
18 January 2013
Punch
usor alcoolizat din: suc de merisoare, lichior de coacaze rosii si
coniac. Ingrediente: 200 ml suc de merisoare 50 ml lichior de coacaze
rosii 50 ml coniac Mod de preparare: Intr-o cana mare combina 200 ml
suc de merisoare, 50 ml lichior de coacaze rosii, 50 ml coniac si
portioneaza in 6 pahare.…
Read more »
Read more »
Tartă cu varză
18 January 2013
Tartă
cu varză din: faina, apa, sare, ulei de masline, drojdie, varza
proaspata, sunca si cascaval. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa o
lingurita sare 2 linguri ulei de masline 20 g drojdie proaspata pentru
garnitura: 200 g varza proaspata 150 g sunca dupa gust 150 g cascaval
Mod de preparare: Pentru aluat,…
Read more »
Read more »
Clătite cu mere şi stafide
18 January 2013
Clătite
cu mere şi stafide din: faina, lapte, ou, zhar, zahar vanilat, mere,
miere, stafide, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 100 g faina 300
ml lapte 1 ou 1 lingurita cu zahar 2 plicuri cu zahar vanilat 1 kg mere 4
linguri cu miere 1 lingura cu stafide scortisoara ulei sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan
18 January 2013
Ciorbă
de curcan din: aripi de curcan, morcovi, cartofi, radacina de
patrunjel, radacina de pastarnac, telina, rosii, ceapa, pasta de tomate,
ardei gras, leustean, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 3 aripi de
curcan 2 morcovi 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de
pastarnac 1 telina mica 3 rosii 2 cepe 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Ravioli cu brânză şi sos de roşii
18 January 2013
Ravioli
cu brânză şi sos de roşii din: ravioli cu branza, suc de rosii, ceapa,
unt, usturoi, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 250
g ravioli cu branza 1 conserva de rosii (in suc de rosii) 1 ceapa 1
lingura cu unt 1 catel de usturoi 1 lingura cu cascaval ras 1 legatura
de…
Read more »
Read more »
Varză acră cu afumătură
18 January 2013
Varză
acră cu afumătură din: slanina, carnati afumati, varza acra, bulion,
foaie de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 100 g slanina 4 carnati
afumati o varza acra, medie 2 linguri bulion o foaie dafin cateva boabe
piper Mod de preparare: intr-o cratita cu fund dublu se pune slanina
taiata bucatele sa se topeasca.…
Read more »
Read more »
Tort de nuci cu cremă de cafea
18 January 2013
Tort
de nuci cu cremă de cafea din: oua, zahar vanilat, coaja de lamaie,
praf de copt, nuci macinate, foi de gelatina, frisca, mascarpone,
lichior de nuci, cafea si ciocolata amaruie. Ingrediente: blat: 5 oua
125 g zahar vanilat 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa 75 g faina 1
lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Tocanita de vacuta cu cartofi si telina
18 January 2013
Tocanita
de vacuta cu cartofi si telina din: carne de vita, oase de vita,
radacina de telina, ceapa, cartofi albi, morcovi, patrunjel, varza,
ulei, sare, piper, chimen si supa. Ingrediente: 750 g carne de vita 2
oase de vita cu maduva 1/2 radacina de telina 2 cepe 400 g cartofi albi 4
morcovi 2 radacini…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa wonton cu carne de porc picanta
18 January 2013
Supa
wonton cu carne de porc picanta din: taitei wonton, ceapa verde,
arpagic, ulei de susan, carne de porc, castane de apa, ghimbir, usturoi,
sos de soia, otet de orez, pasta de chilli, sare de mare, piper, supa
de pui, ghimbir, varza chinezeasca si morcovi. Ingrediente: 1 pachet
taitei wonton ¼ cana ceapa verde tocata…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci si carne de rata
18 January 2013
Salata
cu ciuperci si carne de rata din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de
soia, miere, ulei ciuperci, piept de rata, frunze de salata si rosii
cherry. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 cățel de usturoi 1 linguriță
ghimbir ras 1 ardei iute 2 linguri sos de soia 1 lingură miere 3 linguri
ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu mămăligă şi brânză de oaie
18 January 2013
Gulii
umplute cu mămăligă şi brânză de oaie din: faina de malai, branza de
oi, unt, smantana, patrunjel, sare, piper, gulii, zahar si cascaval.
Ingrediente: 200 g faina de malai 150 g branza de oi 1 cub de unt 1
pahar de smantana 1 legatura de patrunjel verde sare piper 6 gulii 1
lingurita zahar…
Read more »
Read more »
Minitarte cu gem
18 January 2013
Minitarte
cu gem din: unt, zahar, faina, ou, praf de copt, gem de capsune si
sare. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 150 g faina 1 ou 1 lingurita cu
praf de copt 200 g gem de capsune sare Mod de preparare: Lasă untul
să se înmoaie la temperatura camerei şi freacă-l cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de varză cu paprica
18 January 2013
Ciorbă
de varză cu paprica din: cartofi, ceapa, ulei de rapita, supa, ardei
grasi, rosii, boia dulce, sare, piper, boabe de ienupar, usturoi si
varza murata. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de
rapita 500 ml supa 2 ardei rgasi rosii 1 conserva rosii (850 ml) 2
linguri boia dulce (paprica) sare…
Read more »
Read more »
Supă dreasă cu smântână
17 January 2013
Supă
dreasă cu smântână din: piept de pui, morcovi, cartof, ceapa, telina,
smantana, oua, marar si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1
cartof 1 ceapa 1 telina 150 ml smantana 4 oua marar sare Mod de
preparare: Spală carnea şi pune-o la fiert într-o oală cu apă fierbinte.
După ce a…
Read more »
Read more »
Cuiburi de orez
17 January 2013
Cuiburi
de orez din: orez basmati, orez salbatic, rosii cherry, porumb, ardei
gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 100 g orez basmati 100 g orez salbatic 5-6 rosii cherry 1
dovlecel 4 linguri cu porumb 1 ardei gras 1 ceapa 2 catei de usturoi
ulei de masline busuioc sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorbă ca în Bihor
17 January 2013
Ciorbă
ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi,
faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare.
Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g
albitura ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2 oua 100 g ardei
gras 100…
Read more »
Read more »
Tort cu branza dulce si capsuni
17 January 2013
Tort
cu branza dulce si capsuni din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina,
capsuni, branza dulce, iaurt, zahar vanilat si frisca. Ingrediente:
pentru blat: 3 oua 80 g zahar 80 g faina 1 lingura amidon pentru crema
si ornat: 2 plicuri gelatina 400 g capsuni 500 g branza dulce 250 g
iaurt 80 g zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Omletă cu dovlecei
17 January 2013
Omletă
cu dovlecei din: dovlecei, oua, ulei de masline, usturoi, sare, piper
si nucsoara. Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 8 oua 2 linguri ulei de
masline 2 catei de usturoi sare piper nucsoara Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul, tăiati-l în feliuţe şi căliţi-le în uleiul încins.
Când usturoiul începe să se îngălbenească, scoateţi-l din…
Read more »
Read more »
Sos de mustar
17 January 2013
Sos
de mustar: amesteca 2-3 linguri cu ulei de masline, zeama de la 1/2
lamaie, o lingurita de mustar de dijon, busuioc proaspat si sare.
Read more »
Read more »
Supă de pui cu chifteluţe din ficat de pui
17 January 2013
Supă
de pui cu chifteluţe din ficat de pui din: morcovi, cartofi, rosie,
ardei grasi, telina, ceapa alba, radacina de patrunjel, pui, ficat de
pui, pesmet, smantana, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper si ulei.
Ingrediente: 5 morcovi 2 cartofi mari 1 rosie 2 ardei grasi rosii 1
telina mare 1 ceapa alba 2 radacini…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu mazare
17 January 2013
Pui
la gratar cu mazare din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel,
unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de lamaie, busuioc,
branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g piept de pui sare
piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata salata verde
2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei zeamă lămâie busuioc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tofu marinat cu ciuperci
17 January 2013
Tofu
marinat cu ciuperci din: tofu, sos de soia, otet de orez, ulei de
susan, fulgi de ardei, ciuperci, nectar agave, sos hoisin, ulei de
arahide, ghimbir, usturoi si ceapa verde. 1 bucata tofu 5 linguri sos de
soia 1 lingura otet de orez 1 lingurița ulei de susan fulgi de ardei
rosu ciuperci proaspete…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mandarine
17 January 2013
Prajitura
cu mandarine din: foi pandispan, mandarine, suc de mandarine, chefir,
gelatina, frisca lichida, jeleu si frisca. Ingrediente: 2 foi pandispan 3
mandarine 6 linguri cu suc de mandarine 500 ml chefir 100 g zahar 20 g
gelatina (2 pliculete) 200 ml frisca lichida pentru decor: 1 plic cu
jeleu felii de mandarina frisca …
Read more »
Read more »
Gratin de rosii cu cartofi
17 January 2013
Gratin
de rosii cu cartofi din: rosii, cartofi, mozzarella, ulei de masline,
ou, smantana, cascaval, frunze verzi de busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 500 g rosii 1 kg cartofi noi 500 g mozzarella sau cas dulce
proaspat 3 linguri ulei de masline 1 ou 200 ml smantana 100 g cascaval
ras frunze verzi de busuioc…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Iahnie de fasole
17 January 2013
Iahnie
de fasole din: ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, fasole boabe,
ciolan, tarhon si cimbru. Ingrediente: 2 cepe 1-2 linguri pasta de rosii
piper 1 foaie de dafin 1/2 fasole boabe fierte 1/2 ciolan (carne
pastrata de la ciolanul fiert in ciorba) tarhon cimbru Mod de
preparare: Pentru Iahnie tai 2 cepe…
Read more »
Read more »
Panna Cotta cu martipan
17 January 2013
Panna
Cotta cu martipan din: gelatina, ulei de floarea soarelui, lapte, zahar
tos, frisca, lichior de migdale, esenta de migdale, fulgi de migdale si
zahar tos. Ingrediente: 5 plicuri gelatina 1 lingura ulei de floarea
soarelui 300 ml lapte integral 100 g zahar tos 300 ml frisca lichida 4
linguri lichior de migdale cateva picaturi…
Read more »
Read more »
Couscous cu morcovi noi
17 January 2013
Couscous
cu morcovi noi din: couscous, morcovi, ulei de masline, patrunjel
verde, seminte de chimen, seminte de coriandru, sare, piper si boia.
Ingrediente: 500 g couscous 500 g morcovi noi 2 cepe 4 linguri ulei de
masline 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita seminte de chimen 1
lingura seminte de coriandru sare piper alb boia…
Read more »
Read more »
Chifteluţe la cuptor
17 January 2013
Chifteluţe
la cuptor din: piept de pui, oua, ceapa, pesmet, patrunjel, busuioc,
ghimbir, piper, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2
oua 1 ceapa 1 lingura cu pesmet + pesmet pentru crusta 1 legatura de
patrunjel tocat marunt 3-4 frunze de busuioc tocate marunt
Supă-cremă de broccoli
17 January 2013
Supă-cremă
de broccoli din: broccoli, ceapa, patrunjel, smantana, usturoi, telina,
sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 kg broccoli 1 ceapa
mica 1 legatura de patrunjel/marar proaspat 300 g smantana 2 catei de
usturoi 1 telina sare piper 4-5 linguri cu ulei de masline Mod de
preparare: Desfă broccoli în bucheţele şi fierbe-le…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu creveti, pepene si haloumi
17 January 2013
Salata
cu creveti, pepene si haloumi din: creveti, lamai, ulei de masline,
ardei iute, usturoi, ceapa rosie, haloumi, paine, sumac, frunze de menta
si sare de mare. 400 g creveți 1-2 lamai ulei de masline 1 ardei iute
rosu mic, tocat marunt 1 cațel de usturoi, pisat 1/2 ceapa rosie, fin
feliata 1 bucata haloumi,…
Read more »
Read more »
Salată gustoasa de crudităti
17 January 2013
Salată
gustoasa de crudităti din: morcov, castravete, ardei capia, ulei de
masline, otet balsamic, marar, patrunel, piper si sare. Inrgediente: 1
morcov mic (1 tija) 1 castravete mic 1 ardei capia rosu 3-4 linguri cu
ulei de masline 1 lingurita cu otet balsamic marar patrunjel piper sare
Mod de preparare: legumele sub jet de…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu ciolan
17 January 2013
Ciorba
de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina,
pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente:
1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi
1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare Mod
de preparare: Pui fasolea la…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Rickey
17 January 2013
Cocktail
Gin Rickey din: gheata, bitter angostura, suc de lime, sirop, gin si o
felie de lamaie. Ingrediente: gheata 1 lingurita bitter Angostura 20 ml
suc lime 30 ml sirop (din zahar) 45 ml gin 1 felie lamaie Mod de
preparare: Intr-un shaker pentru cocktail combina toate ingredientele,
mai putin lamaia. Amesteca bine si…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci şi parmezan
17 January 2013
Risotto
cu ciuperci şi parmezan din: supa de pui, ulei de masline, ciuperci,
ceapa, orez arborio, vin alb, sare, piper, frunze de arpagic, unt si
parmezan. Ingrediente: 6 ceşti cu supă de pui 3 linguri cu ulei de
măsline 900 de grame de ciuperci, tăiate felii subţiri 2 cepe mici,
tocate mărunt 1 1/2 cană…
Read more »
Read more »
Pui cu varză si morcovi
17 January 2013
Pui
cu varză si morcovi din: varza, morcovi, pulpe de pui, usturoi, vin
alb, mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 g varză 2 morcovi 4 pulpe
de pui 2 căței de usturoi 200 ml vin alb 1 lingură muștar sare piper
Mod de preparare: Se curăță morcovii și varza. Morcovii se taie
cubulețe, iar…
Read more »
Read more »
Ciorba moldoveneasca cu carne de porc
17 January 2013
Ciorba
moldoveneasca cu carne de porc din: carne de porc cu os, orez, ceapa,
faina, boia de ardei, bors, smantana, ou si patrunjel verde.
Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 200 g orez 1-2 cepe 2 linguri
faina un varf cutit boia de ardei bors dupa gust 100 ml smantana
(optional) 1 ou…
Read more »
Read more »
Sos de coniac
17 January 2013
Sos
de coniac: pune 200 ml smântână într-o crăticioară pe foc. Adaugă 2-3
linguri de coniac şi amestecă. Adaugă sare şi lasă până dă în primul
clocot.
Read more »
Read more »
Praz cu carne la cuptor
17 January 2013
Praz
cu carne la cuptor din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte,
cascaval, sare, piper, curry si condimente pentru carne. Ingrediente:
500 g carne tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g
cascaval uscat ras sare piper curry condimente pentru carne Mod de
preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »
Read more »
Frigarui asortate cu cartofi copti
17 January 2013
Frigarui
asortate cu cartofi copti din: piept de pui, dovlecel, ceapa rosie,
ardei gras, ciuperci, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1
dovlecel mic 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 200 g
ciuperci ulei sare piper Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi
taie-l în…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu praz
17 January 2013
Supă
de roşii cu praz din: rosii, praz, ulei, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 2 cutii cu rosii cuburi 1 fir de praz 3 linguri cu ulei
sare piper patrunjel Mod de preparare: Taie în rondele un sfert de fir
de praz şi căleşte-l în ulei. Dacă îţi place, pune un căţel de
usturoi.…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza, praz si smochine
17 January 2013
Tarta
cu branza, praz si smochine din: aluat, unt, praz, alcool, branza de
vaci, oua, smantana, branza cu mucegai, cimbru si smochine. Ingrediente:
500 g aluat fraged 40 g unt 2 fire praz, tocat 2 linguri alcool 175 g
branza de vaci 4 oua, batute 100 ml smantana 100 g branza cu mucegai
(optional) sau…
Read more »
Read more »
Pescada cozida com todos
17 January 2013
Pescada
cozida com todos din: ton, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, foi
de dafin, orez, sare, piper, coriandru si patrunjel. Ingrediente: 1 kg
ton (sau alt peste mare, somn de exemplu) proaspat 3-4 cepe 1 paharel
ulei de masline 4-5 rosii jupuite si maruntite grosier cativa catei de
usturoi 2-3 foi de dafin 1…
Read more »
Read more »
Pizza rulada
17 January 2013
Pizza
rulada din: lipie, carna afumat, pastrama, bacon, ardei, rosii, ceapa,
ciuperci, cascaval, castravete murat, ketchup, piper si busuioc.
Ingrediente: 1 lipie mare 100 g carnat afumat 100 g pastrama 8 fasii
bacon 1 ardei 2 rosii 1/2 ceapa 2 ciuperci mari 200 g cascaval 1
castravete murat ketchup piper busuioc Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata
17 January 2013
Ciorba
ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase
afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6
l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati
patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri
bulion Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oasele).…
Read more »
Read more »
Salată caldă de orez
17 January 2013
Salată
caldă de orez din: orez basmati, rosii cherry, branza feta, ceapa
rosie, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 2 cani cu orez
basmati 100 g rosii cherry 50-100 g branza feta 4 cepe rosii mici 2
linguri cu ulei de masline busuioc sare Mod de preparare: Spală orezul
şi căleşte-l în puţin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini
17 January 2013
Supa
de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de
branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare. Ingrediente:
6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4
cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini
cu branza parmezan sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Desert franţuzesc
16 January 2013
Desert
franţuzesc din: branza camembert, nuca, mere, unt, zahar, miere si
rozmairn. Ingrediente: 2 cutii cu branza Camembert (250 g) 150 g nuca 2
mere 1 cub de unt 2 linguri cu zahar 8 linguri cu miere 1 fir de
rozmarin (pentru decor) Mod de preparare: Curăţă merele, taie-le în
cubuleţe şi căleşte-le în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu mere
16 January 2013
Desert
cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie,
zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: 3 kg mere 6 linguri cu
varf amidon de porumb 3/4 cani apa 3 cani zahar 1 esenta de vanilie 400 g
zahar capsune sau fructe de padure frisca Mod de preparare: Merele
se…
Read more »
Read more »
Prajitura Alaska
16 January 2013
Prajitura
Alaska din: fructe deshidratate, rom, cozonac, inghetata de ciocolata,
oua, zahar tos, amidon si otet de vin alb. Ingrediente: 200 g fructe
deshidratate 4 linguri rom sau coniac 400 g briosa sau cozonac simplu,
fara coaja si taiata felii de 1 cm 750 ml, inghetata de ciocolata 4 oua,
albusurile 180 g zahar tos…
Read more »
Read more »
Salata de pui festiva
16 January 2013
Salata
de pui festiva din: ulei, ceapa, pasta de curry, patrunjel, menta,
iaurt natural, zeama de lamaie, zahar brun, piept de pui, mango si fulgi
de migdale. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, taiata 1 lingura pasta
de curry 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 1 lingura menta proaspata,
tocataq, plus pentru ornat 200 ml iaurt…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu varza murata si conopida murata
16 January 2013
Carne
de vitel cu varza murata si conopida murata din: carne de vitel, varza
murata, conopida murata, ceapa, ardei kapia, suc de rosii, usturoi,
ulei, morcov, catofi, orez, concentrat de legume, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 300 g carne de vitel 1 varza mica murata 1
floricica de conopida murata 1 ceapa 1 ardei kapia…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de morcovi cu smantana si patrunjel
16 January 2013
Supă-cremă
de morcovi cu smantana si patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa,
pastarnac, telina, ulei, smantana, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 4 morcovi mari 2 cartofi 2 cepe 1 pastarnac mic 1/2 telina
mica 4-5 linguri cu ulei 2 linguri cu smantana sare piper patrunjel
Mod de preparare: Curăţă toate legumele. Taie-le în cuburi mici…
Read more »
Read more »
Budinca in stil italian
16 January 2013
Budinca
in stil italian din: cartofi, cascaval, smantana, unt, boia de ardei
dulce si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g cascaval tare un pahar
smantana consistenta 2 linguri de unt boia de ardei dulce sare Mod de
preparare: Cascavalul se rade. Cartofii se taie rondele. In smantana
fierbinte se adauga sare, piper si…
Read more »
Read more »
Caldeirada
16 January 2013
Caldeirada
din: peste, miez de scoici, cozi de creveti, ceapa, usturoi, rosii,
ardei grasi, ardei iute, boia dulce, ulei de masline, rachiu, patrunjel,
sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt, albitura
(aterina, guvid, babusca sau oblete) 3-4 kg peste mare si de mare, ales
(chefal, ton, dorada, peste sabie sau anghila) 300…
Read more »
Read more »
Bezele cu fructe
16 January 2013
Ai
nevoie de 16 bezele – de cumparat – 200 ml frisca lichida pe care o
bati spuma cu 1 lingurita zahar pudra si 2 picaturi esenta de vanilie si
150 g fructe de padure proaspete sau decongelate. Orneaza fiecare bezea
cu frisca batuta si pune deasupra cateva fructe proaspete. Serveste
intr-o ora. Bezele cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de mazare
16 January 2013
Ciorba
de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac,
cuscus, bors, verdeata, condimente si piper. Ingrediente: 1 os de porc
cu mai multa carne sau costita 200 g mazare congelata 1 ceapa 50 g
telina 1 morcov 1 pastarnac 4 linguri cuscus bors dupa gust verdeata:
patrunjel, leustean, marar condimente piper …
Read more »
Read more »
Ciocănele cu sos alb
16 January 2013
Ciocănele
cu sos alb din: ciocanele de pui, cartofi, mazare, ardei rgasi, morcov,
unt, ulei, chilli, sare, piper, marar, iaurt, zeama de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: 4 ciocanele de pui 1 kg cartofi (mici) 250 g
mazare 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 morcov mic 50 g unt
ulei chilli sare piper…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu paste
16 January 2013
Chiftelute
cu paste din: paine, smantana, carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare,
piper, usturoi, ulei, bulion, rosii, zahar, paste, ulei si ceapa.
Ingrediente: 2 felii de paine 3 linguri smantana 300 g carne tocata 1 ou
coaja rasa de la 1 lamaie sare piper 1 catel usturoi 4 linguri ulei 1
lingura bulion 1…
Read more »
Read more »
Tarte cu piersici şi ciocolată albă
16 January 2013
Tarte
cu piersici şi ciocolată albă din: aluat, piersici, galbenus, ciocolata
alba si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 borcan
compot de piersici (6-8 jumatati) 1 galbenus 100 g ciocolata alba 3
plicuri cu zahar vanilat (opional) Mod de preparare: Lasă aluatul să
se decongeleze la temperatura camerei, fără să se îndoaie.…
Read more »
Read more »
Pizza cu salam
16 January 2013
Pizza
cu salam din: drojdie, faina, ulei de masline, sare, bulion, rosii,
branza cheddar, salam picant si busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 20 g
drojdie proaspata 250 g faina 150 ml apa 50 ml ulei de masline o
lingurita mica de sare pentru garnitura: 3 linguri bulion 3 rosii mici
150 g branza Cheddar 100 g…
Read more »
Read more »
Prăjituri cu iaurt
16 January 2013
Prăjituri
cu iaurt din: frisca, gelatina, ciocolata neagra, iaurt, zahar, lapte,
banane si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru spuma de ciocolata: 200
ml frisca lichida o foaie gelatina 60 g ciocolata neagra pentru spuma de
iaurt: 300 g iaurt scurs 2 linguri zahar
Reteta zilei: Kebab de Miel
16 January 2013
Kebab
de Miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper
negru, cimbru, chimen si boia de ardei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1
ceapa tocata 4 linguri de patrunjel uscat 2-3 catei de usturoi pisat 1
lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 lingurite cimbru uscat 1/2
lingurita piper 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Bomboane cu fistic
16 January 2013
Bomboane
cu fistic din: fistic, nuca, alune de padure, biscuiti, zahar vanilat,
zahar pudra, cacao, unt, ciocolata alba, cafea instant, esenta de fistic
si frisca lichida. Ingrediente: 300 g fistic 150 g nuca 100 g alune de
padure 250 g biscuiti un plic zahar vanilat 200 g zahar pudra 3 linguri
cacao 200 g unt…
Read more »
Read more »
Supa de iarna cu betisoare de cartofi
16 January 2013
Supa
de iarna cu betisoare de cartofi din: morcovi, telina, pastarnac,
ceapa, patrunjel, cartofi, frunze de varza, praz, apa, suc de rosii,
patrunjel verde, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 2
pastarnaci 2 cepe 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 2 frunze de varza 2
fire de praz 2,5 l apa 200…
Read more »
Read more »
Vita cu piure aromat
16 January 2013
Vita
cu piure aromat din: muschi de vita, rozmarin verde, ulei de masline,
unt, sare, spanac, piper negru, cartofi, masline, ghimbir si lapte.
Ingrediente: un muschi de vita rozmarin verde 2-3 linguri ulei de
masline 150 g unt sare 500 g spanac mic piper negru macinat 800 g
cartofi 200 g masline o lingurita ghimbir…
Read more »
Read more »
Salata cu branza feta, masline si naut
16 January 2013
Salata
cu branza feta, masline si naut din: branza feta, masline, naut, rosii,
busuioc, salata verde, piper, sare, ulei extravirgin de masline,
lamaie, marar si busuioc verde. Ingrediente: 400 g branza feta 200 g
masline 250 g naut fiert din conserva 200 g rosii 1 lingurita busuioc
uscat maruntit 1 salata verde piper sare 2-3…
Read more »
Read more »
Cozonac cu visine
16 January 2013
Cozonac
cu visine din: oua, faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, coaja de
lamaie, visine si zahar. Ingrediente: 2-3 oua 500 g faina un praf sare
25 g drojdie proaspata 8 linguri zahar 125 ml lapte 125 g unt coaja de
la 1-2 lamai 800 g visine 4-5 linguri zahar Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata cu ton si somon
16 January 2013
Salata
cu ton si somon din: cartofi, ton, fileu de somon, vin alb, miez de
scoici, ardei grasi, rosii, oua rasfierte, ulei de masline, otet,
coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi fierti in coaja si
curatati 100 g ton in ulei 300 g fileu de somon proaspat 1 paharel vin
alb 100 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu pui
16 January 2013
Sufleu
de cartofi cu pui din: piept de pui, cartofi, sare, ceapa rosie,
cimbru, telemea de vaca, smantana, oua, unt, pesmet si parmezan.
Ingrediente: un piept de pui 6 cartofi sare 2 cepe rosii cimbru verde si
uscat 150 g telemea de vaca 100 ml smantana 4 oua unt pentru uns tavile
pesmet si parmezan…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti pe pat de mamaliga calda
16 January 2013
Creveti
pe pat de mamaliga calda din: apa, malai, sare, piper, branza cheddar,
unt, lapte, creveti, bacon, ceapa verde, patrunjel, usturoi si suc de
lamaie. 4 cani de apa 1 cana malai Sare și piper 2 cupe branza cheddar 3
linguri de unt 1/3 ceasca lapte creveți, decojiti 6 bucati bacon, tocat
2 legaturi de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Placinta cu carne de vita
16 January 2013
Placinta
cu carne de vita din: aluat frantuzesc, carne de vita, sare, piper
macinat, salvie, ulei de masline, pasta de masline, patrunjel, ou si
galbenus de ou. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc 400 g carne de vita
sare piper negru macinat salvie uscata si proaspata 2-3 lingurite ulei
de masline 2 lingurite pasta de masline…
Read more »
Read more »
Salau in sos alb
16 January 2013
Salau
in sos alb din: rondele de salau, unt, ulei de masline, smantana, sare
grunjoasa, piper, faina, morcovi, usturoi, telina, zeama de lamaie,
patrunjel si vin alb demisec. Ingrediente: 8 bucati rondele de salau 75 g
unt 2-3 linguri ulei de masline 100 ml smantana lichida sare grunjoasa
piper 2 linguri faina 4 morcovi 4…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Frigarui de pui cu legume
16 January 2013
Frigarui
de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ardei rosii, ciuperci,
sare de mare, piper, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet
balsamic, miere si cimbru macinat. Ingediente: 500 g piept de pui 2
dovlecei 4 ardei rosii 200 g ciuperci sare de mare piper rozmarin 2 cepe
4 catei usturoi 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Ton cu paste
16 January 2013
Ton
cu paste din: paste cu ou, ton in ulei, broccoli, sare, piper, busuioc,
cimbru, unt, uleid e masline si porumb boabe. Ingrediente: 300 g paste
cu ou 300 g ton in ulei vegetal 300 g broccoli sare piper busuioc cimbru
50 g unt 2 lingurite ulei de masline 100 g porumb boabe Mod…
Read more »
Read more »
Pizza cu bere
16 January 2013
Pizza
cu bere din: bere neagra, faina, sare, drojdie, zahar, ulei, cascaval,
ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 250 ml bere neagra 400 g faina
un praf de sare 2 lingurite drojdie uscata o lingurita zahar 2 linguri
ulei pentru garnitura: 150 g cascaval 4 ciuperci proaspete o lingurita
cimbru un praf pipr alb Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu gin, apa tonica si mure
15 January 2013
Cocktail
cu gin, apa tonica si mure din: mure, suc de limeta, sirop simplu, gin,
apa tonica si gheata. Ingrediente: 8 mure suc proaspat de limeta
sirop simplu (apa+zahar fierte si racite) Gin apa tonica gheata Mod de
preparare: Intr-un shaker, amestecati 6 mure și suc de lamaie. Umple cu
gheață și adauga sirop…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciuperci cu carnati picanti
15 January 2013
Ciorba
de ciuperci cu carnati picanti din: ciuperci, ceapa, usturoi morcovi,
sare, piper, unt, faina, carnati picanti, telina si patrunjel.
Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura ceapa 2 catei usturoi 3 morocvi
sare piper 50 g unt o lingura faina 2 carnati picanti o telina cu frunze
o legatura patrunjel Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Fenicul gratinat, cu roşii şi ceapă
15 January 2013
Fenicul
gratinat, cu roşii şi ceapă din: bulbi de fenicul, rosii, ceapa, suc de
lamaie, sare, unt, supa de legume, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 3
bulbi de fenicul 4 rosii 3 cepe 4 linguri suc de lamaie sare 70 g unt
200 ml supa de legume patrunjel 150 g cascaval (optional) Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supa cu paste in stil italian
15 January 2013
Supa
cu paste in stil italian din: paste scoici, piept afumat, zeama de
carne, unt, faina de grau, ou, cascaval, patrunel, piper macinat si
sare. Ingrediente: 200 g paste scoici 100 g piept de pui afumat si fiert
1 l zeama de carne 1,5 linguri unt 2/3 de pahar – faina de grau un ou…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu ton si portocale
15 January 2013
Salata
de orez cu ton si portocale din: ton, porumb boabe, mazare, unt,
portocale, lamaie, orez, sare, piper, maioneza si gogosari. Ingrediente:
4 conserve (a 125 g) de ton bucati intregi 2 conserve (a 200 g) porumb
boabe 2 conserve (mici) de mazare 4 lingri unt 4 portocale mai mari 1
lamaie 600 g orez…
Read more »
Read more »
Tort alb
15 January 2013
Tort
alb din: oua, zahar pudra, miez de nuca macinat, faina, coaja confiata
de portocala, marmelada, iaurt si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6
oua 150 g zahar pudra 100 g miez de nuca macinat 150 g faina 200 g coaja
confiata de portocale 100 g miez de nuca pentru umplutura: 300 g
marmelada 500 g…
Read more »
Read more »
Cod cu hrean, creveţi şi roşii cherry
15 January 2013
Cod
cu hrean, creveţi şi roşii cherry din: file de cod, sare grunjoasa,
oua, creveti, marar, patrunjel, rosii cherry si ulei de masline.
Ingrediente: 600 g file de cod 1-2 linguri de sare grunjoasa 2 oua 400 g
creveti proaspeti, nedecorticati marar patrunjel rosii cherry 2
linguri ulei de masline Mod de preparare: La…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui la cuptor cu sos de roşii
15 January 2013
Pulpe
de pui la cuptor cu sos de roşii din: pulpe de pui, ceapa rosie,
usturoi, ulei de masline, rosii, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper
negru boabe, sare si piper alb. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe rosii
mijlocii 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 4 rosii patrunjel
cimbru 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu spuma de portocale
15 January 2013
Prajitura
cu spuma de portocale din: iaurt, faina, zahar, ulei, oua, praf de
copt, zahar vanilat, unt, portocale, coaja de portocala, amidon, zahar,
oua si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru blat: un pahar mic de iaurt
3 pahare faina 2 pahare zahar 1/2 pahar ulei 3 oua un plic praf de copt
un plic zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Pizza cu două feluri de caşcaval
15 January 2013
Pizza
cu două feluri de caşcaval din: faina, iaurt, drojdie, apa, sare,
bulion de rosii, rosie, cascaval afumat, cascaval simplu si busuioc.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 120 g iaurt un plic drojdie
uscata 5 linguri apa calduta un praf sare pentru garnitura: 2 linguri
bulion de rosii 1/2 rosie 4 felii cascaval afumat…
Read more »
Read more »
Vita la gratar cu legume
15 January 2013
Vita
la gratar cu legume din: carne de vita, sare, unt, salvie, usturoi,
piper, ulei de masline, vin rosu, vartofi, ulei, dovlecei, ciuperci,
fasole verde, unt si vin dulce. Ingrediente: un kg carne de vita sare 50
g unt salvie uscata si macinata o capatana usturoi piper 1-2 linguri
ulei de masline 5-6 linguri vin…
Read more »
Read more »
Bol de orez cu sos
15 January 2013
Bol
de orez cu sos din: orez, ceapa, ardei, morcovi, unt, ulei, carne de
vita, rosii, ardei capia, sare, piper, zahar, ulei de masline, usturoi
si patrunjel. Ingrediente: pentru orez: 350 g orez o ceapa un ardei 2
morcovi 50 g unt 2 linguri ulei pentru sos: 400 g carne de vita 500 g
rosii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burta de porc marinata cu sos de soia
15 January 2013
Burta
de porc marinata cu sos de soia din: burta de porc, sos de soia, mirin,
zahar, praz, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 2 kg burta de porc fara
os 1/2 ceasca sos de soia 1 cana Mirin 1/2 cana de zahăr Praz tocat 6
catei de usturoi întregi ghimbir Mod de preparare: Incalziti…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu marar
15 January 2013
Crema
de branza cu marar din: paine, branza de vaci, branza de telemea,
marar, smantana, unt si sare. Ingrediente: 1 paine tip bagheta 200 g
branza de vaci 50 g branza telemea 1 legatura de marar 2-3 linguri cu
smantana (optional) 250 g unt (optional) sare Mod de preparare: Toacă
mărarul (păstrează o parte…
Read more »
Read more »
Gogosele pufoase
15 January 2013
Gogosele
pufoase din: oua, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar
vanilat, zahar, drojdie, lapte, ulei de floarea soarelui, unt, sare,
ulei si zahar pudra. Ingrediente: 2 oua 500 g faina coaja de la o lamaie
si de la o portocala un plic zahar vanilat 4 linguri zahar 30 g drojdie
100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt
15 January 2013
Ciorba
de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa
verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper.
Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline 2-3 legaturi ceapa
verde o legatura morcovi o legatura marar o legatura patrunjel zeama de
la 1-2 lamai 300 ml iaurt sare piper…
Read more »
Read more »
Specialitate cu ficatei
15 January 2013
Specialitate
cu ficatei din: ficatei de pasare, ulei de masline, unt, sare, piper,
faina, usturoi, smantana, ulei, cartofi si patrunjel. Ingrediente: un kg
ficatei de pasare 2-3 linguri ulei de masline 50 g unt sare piper 3
linguri faina o capatana usturoi 200 ml smantana 30 ml ulei pentru
prajit un kg cartofi noi mici…
Read more »
Read more »
File de vitel cu maioneza
15 January 2013
File
de vitel cu maioneza din: file de vitel, sare, ulei de masline, piper,
vin rosu, oua, ulei, cartofi fierti, rosii si patrunjel. Ingrediente: un
kg file de vitel sare 3-4 lingurite ulei de masline piper 2-3 linguri
vin rosu pentru maioneza: 4 oua 200 ml ulei 6 cartofi fierti pentru
salata: 4 rosii 1-2…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Ciuperci gratinate
15 January 2013
Ciuperci
gratinate din: ciuperci champignon, cascaval, usturoi, ulei, unt, vin,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 200 g
cascaval moale 5 linguri cu ulei 3 catei de usturoi 25 g unt 1 pahar cu
vin sare piper patrunjel Mod de preparare:
File de peste rumenit, cu sos de rom
15 January 2013
File
de peste rumenit, cu sos de rom din: somon, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, rom, zahar brun, miere, sos de soia, ghimbir, usturoi si
ienibahar. Ingrediente: 1/2 somon, filetat zeama si coaja rasa de la 2
lamai, plus pentru servit 100 ml rom 50 g zahar brun 2 linguri miere 2
linguri sos…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui crocante
15 January 2013
Aripioare
de pui crocante din: aripioare de pui, cartofi, boia dulce, boia iute,
zahar brun, sare grunjoasa, piper negru macinat, ulei, rosii si
cimbrisor. Ingrediente: un kg aripiaore de pui 500 g cartofi boia dulce
si iute 2-3 lingurite zahar brun sare grunjoasa piper negru macinat ulei
pentru prajit 2-3 rosii pentru ornat cimbrisor proaspat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse de ciocolata
15 January 2013
Mousse
de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, sare, zahar, lapte si foi de
gelatina. 200g ciocolata 150g unt la temperatura camerei 3 oua 1 varf
cutit sare 100g zahar 1/2 pahar lapte 2 foi de gelatina Mod de
preparare: Se rupe ciocolata si se topeste la bain-marie. Dupa ce se ia
de pe foc…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao si crema de nuci
15 January 2013
Prajitura
cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao,
praf de cacao, lapte, ciocolata neagra, nuci, zahar vanilat si fulgi de
migdale. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g
faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de cacao 250 ml lapte 100 g
ciocolata…
Read more »
Read more »
Mancare de ardei cu ou
15 January 2013
Mancare
de ardei cu ou din: ardei grasi, crenvursti de pui, ceapa, pasta de
tomate, ou, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 ardei grasi
maricei (verde, galben, portocaliu) 5-6 crenvursti de pui 1 ceapa mica 1
lingura pasta de tomate 1 ou ulei sare piper patrunjel Mod de
preparare: Fierbe crenvurştii cinci minute…
Read more »
Read more »
Pizza falsa pe chifla
15 January 2013
Pizza
falsa pe chifla din: chifle cu susan, branza topita, rosii, salam,
ciuperci, cascaval, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 chifle cu susan 8
felii branza topita 2 rosii 100 g salam 4-5 ciuperci conservate 100 g
cascaval ras 2 linguri ulei pentru servit: cateva frunzulite busuioc
Mod de preparare: Intr-o tavă de cuptor unsă…
Read more »
Read more »
Buseuri tortilla cu spanac si branza de capra
15 January 2013
Buseuri
tortilla cu spana si branza de capra din: ulei, ceapa, cartofi, spanac,
oua, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingurita
ulei 1 ceapa, tocata 2 cartofi, curatati si taiati cuburi 100 g spanac
10 oua batute 150 g branza de capra cateva frunze de busuioc, tocate
Mod de preparare: Incinge…
Read more »
Read more »
Tartine cu somon afumat si crema de branza
15 January 2013
Tartine
cu somon afumat si crema de branza din: somon afumat, crema de branza,
marar, fulgi de ardei iute, piper rosu, zeama de lamaie si paine
integrala. Ingrediente: file de somon afumat cremă de brânză mărar
proaspăt fulgi de ardei iute piper roşu, măcinat puţină zeamă de lămâie
felii de pâine integrală sau de baghetă…
Read more »
Read more »
Taitei cu miere si nuci
15 January 2013
Taitei
cu miere si nuci din: taitei, unt, nuci, miere, scortisoara si sare.
Ingrediente: 500 g taitei lati 100 g unt 200 g nuci 3 linguri miere 1
lingurita scortisoara sare Mod de preparare: Fierbeti taiteii in apa
cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti-i de apa si
amestecati-i cu untul, mierea, scortisoara…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde
15 January 2013
Carne
de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde din: ardei iute, fasole
neagra, ceapa, ulei de masline, carne de vita, condimente, suc de rosii,
sos verde, cascaval si smantana degresata. Ingrediente: 1 cutie ardei
iute verzi chili intregi 1 cutie fasole neagra, clatita bine cu apa rece
și scursa 1 ceapa, tocata 3…
Read more »
Read more »
Retete dietetice: Legume gratinate
15 January 2013
Legume
gratinate din: cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, smantana,
lapte, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g
cartofi 300 g morcovi 2 radacini mari de pastarnac 2 cepe 1 telina 200
ml smantana 100 ml lapte 150 g cascaval 2 catei de usturoi ulei pentru
uns tava sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Crema cu fructe
15 January 2013
Crema
cu fructe din: lapte, gelatina, zahar, albusuri, coniac, frisca si
fructe de sezon. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g gelatina 200 g zahar 2
albusuri 1 lingura coniac 300 ml frisca batuta din smantana 300 g fructe
de sezon Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în laptele rece cu 1 oră
înainte de prepararea…
Read more »
Read more »
Gulii cu sos
15 January 2013
Gulii
cu sos din: gulii, ceapa, bulion, faina, ulei, smantana, zahar, sare,
piper si cimbru. Ingrediente: 6 gulii 1 ceapa 1 lingura bulion 1 lingura
faina 150 ml ulei 200 ml smantana 1 lingurita zahar sare piper cimbru
Mod de preparare: Curăţaţi guliile, spălaţi-le, tăiaţi-le în rondele,
aşezaţi-le într-un vas termorezistent. Tocati ceapa mărunt…
Read more »
Read more »
Supa cu mei
15 January 2013
Supa
cu mei din: cartofi, mei, ceapa, ulei, legume uscate, praz, patrunjel,
varza acra, paine, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 100 g mei 1
ceapa 2 linguri ulei 1 lingura legume uscate 1 fir de praz 1 legatura
patrunjel 250 g varza acra 4 felii mari de paine sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de spaghete cu vinete
14 January 2013
Budinca
de spaghete cu vinete din: vinete, spaghetti, ulei de masline, branza,
parmezan, sare, rosii, ulei de masline, busuioc, piper si sare.
Ingrediente: 3 vinete 300 g spaghetti 4 linguri ulei de masline 250 g
branza 80 g cascaval/parmezan ras sare pentru sos: 400 g rosii
conservate curatate 2 linguri ulei de masline o legatura…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata, frisca si menta
14 January 2013
Briose
cu ciocolata, frisca si menta din: oua, zahar, unt, sare, nuca, faina,
zahar vanilat, unt, ciocolata, esenta de migdale, frisca si frunze de
menta. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 6 linguri zahar 200 g unt sare
100 g nuca 4 linguri faina un plic zahar vanilat pentru sirpul de
ciocolata: 50 ml unt topit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu broccoli, sunca, mozzarella si oua
14 January 2013
Budinca
cu broccoli, sunca, mozzarella si oua din: broccoli, sunca, mozzarella,
ceapa verde, oua, condimente si smantana. 4-6 broccoli 1-2 cani cuburi
sunca 1 ceasca Mozzarella 1/3 ceasca ceapa verde taiata felii subțiri
8-10 oua, batute Condimente dupa gust smantana, pentru servire Mod de
preparare: Incaziti cuptorul la 190C. pulverizati cu ulei de masline…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de vita
14 January 2013
Sarmalute
in foi de vita din: foi de vita murate, sare, carne tocata, piper, ou,
marar, patrunjel, ceapa alba, orez, bors, suc de rosii si leustean.
Ingrediente: 60 foi de vita murate sare un kg carne tocata piper macinat
si boabe un ou o legatura marar o legatura patrunjel 3 cepe albe 3
linguri orez…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ceapa si pesmet
14 January 2013
Cartofi
cu ceapa si pesmet din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline,
pesmet, nuca macinata, cimbru uscate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi rosii 8-12 catei de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline
100 g pemset 50 g nuci macinate 1 lingura cimbru uscat sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Platica la cuptor cu sos de legume
14 January 2013
Platica
la cuptor cu sos de legume din: platica, ardei, ceapa verde, usturoi,
patrunjel, suc de rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare
grunjoasa, busuioc si piper. Ingrediente: 4 bucati platica 6 ardei 2
legaturi ceapa verde 3-4 fire usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi 2
legaturi patrunjel proaspat 400 g suc de rosii…
Read more »
Read more »
Mini chiftelute
14 January 2013
Mini
chiftelute din: smantana, marar, zeama de lamaie, carnati de porc, sos
de merisoare si ulei. Ingrediente: 100 ml smantana 2 linguri marar zeama
de la 1/2 lamaie 8 carnati de porc proaspeti sau carne de mici 50 g sos
de merisoare – optional 1 lingura ulei Mod de preparare: Combină
smântână cu mărarul,…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu salata verde
14 January 2013
Rulada
de curcan cu salata verde din: piept de curcan, sare, unt, ciuperci,
ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, parmezan, pesmet, piper, seminte
de floarea soarelui, ulei si salata verde. Ingrediente: 600 g piept de
curcan sare 50 g unt 300 g ciuperci 2 legatura ceapa verde un fir
usturoi verde 2 legaturi patrunjel 100 g…
Read more »
Read more »
Hamburgeri cu sos si rozmarin
14 January 2013
Hamburgeri
cu sos si rozmarin din: carne de vita, marar, usturoi, ceapa verde, ou,
varza de bruxelles, rozmarin, ulei, sare, morcovi, ceapa, usturoi si
piper negru. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata o legatura marar 3
catei usturoi o legatura ceapa verde un ou pentru garnitura: o varza de
bruxelles 1-2 crengute de rozmarin…
Read more »
Read more »
Paste mediteraneene
14 January 2013
Paste
mediteraneene din: paste, ardei, dovlecei, rosii, unt, cascaval cedar,
parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet balsamic. Ingrediente: un
pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g unt 100 g cascaval Cedar
50 g parmezan o legatura patrunjel sare grunjoasa 1-2 lingurite otet
balsamic Mod de preparare: Se pune apă într-o oală…
Read more »
Read more »
Spuma de caise
14 January 2013
Spuma
de caise din: albusuri, zahar, zeama de lamaie, caise, si frisca.
Ingrediente: 3 albusuri 450 g zahar 1 lingura zeama de lamaie 500 g
caise fara samburi ornare: 2 caise frisca Mod de preparare: Puneţi
caisele fără sâmburi într-un castron, tăiate în cubulefe, presăraţi-le
cu jumătate din cantitatea de zahăr şi lăsaţi-!e în…
Read more »
Read more »
Vita in sos rosu
14 January 2013
Vita
in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta de ardei capia,
sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1 muschi de vita 5 morcovi 300-400 g ceapa alba
mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de ardei capia sare piper
cimbru si salvie macinata…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe confiate
14 January 2013
Chec
cu fructe confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar vanilat,
coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate. Ingrediente: 5
oua 200 g unt un praf sare 14 linguri zahar 275 g faina 2 pliculete
zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai 100 g nuci 30 g migdale 30 g
stafide 50…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos alb
14 January 2013
Chiftele
cu sos alb din: carne de curcan, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara,
lapte, marar, faina, morcovi si fasole verde. Ingrediente: 500 g carne
de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru sos: 75 g unt
un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri faina pentru
garnitura: 200…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu mujdei si smantana
14 January 2013
Supa
de gulii cu mujdei si smantana din: gulii, usturoi, ceapa, ulei,
smantana, orez, telina, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4
gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50 ml ulei 150 ml smantana 1
lingura orez 1 telina 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în…
Read more »
Read more »
Plăcintă svăbească
14 January 2013
Plăcintă
svăbească din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ou, sare, ulei de
masline, bacon si seminte de chimen. Ingrediente: 400 g faina 250 ml
lapte 1 lingurita zahar 30 g drojdie 60 g unt 1 ou sare garnitura: 4-6
linguri ulei de masline 400 g bacon 2 linguri seminte de chimen Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza delicioasa
14 January 2013
Pizza
delicioasa din: faina, ulei, drojdie, apa, sare, rosii, usturoi, zahar,
oregano, boia de ardei, piper negru, piper rosu, sare, ulei de masline,
patrunjel, mozzarela, masline, patrunjel si busuioc. Ingrediente:
pentru blaturi (4 discuri): 600g faina 30ml ulei 1 plic drojdie uscata
330ml apa calduta 1 lingura sare 1 lingura apa pentru sos salsa: 8…
Read more »
Read more »
Salata de ton si cartofi
14 January 2013
Salata
de ton si cartofi din: ton, fasole verde pastai, rosii, ulei de floarea
soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru
macinat, marar si salata verde. Ingrediente: 30 g ton conserva 400 g
fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet
balsamic zeama de la 1-2 lamai sare…
Read more »
Read more »
Cornete de pui
14 January 2013
Cornete
de pui din: piept de pui, miere, mustar, lipii, castravete, creson si
sos de smantana si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucati piept de pui,
taiat fiecare in 10 fasii 3 linguri miere 2 linguri mustar cu boabe
intregi 5 lipii orientale, taiate sferturi 1
Ciorbă de vită cu perişoare
14 January 2013
Ciorbă
de vită cu perişoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez,
ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, patrunjel,
rosii in bulion si sare. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g
carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 morcovi 1 telina mica cu frunze 1…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu spanac
14 January 2013
Costite
de miel cu spanac din: costite de miel, ceapa verde, busuioc, verde,
vin demidulce, sare grunjoase, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea
soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite
de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce
sare grunjoasa un kg spanac piper negru macinat busuioc ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Buseuri cu cod si chorizo
14 January 2013
Buseuri
cu cod si chorizo din: mazare, menta, smantana, cod, ulei, chorizo si
lamaie. Ingrediente: 50 g mazare 1 lingura menta 2 linguri smantana 300 g
cod, taiat cuburi 1/2 lingura ulei 225 g chorizo, taiat felii sferturi
de lamaie pentru servit Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul
4/180 C. Fierbe mazărea 3…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe si ciocolata
14 January 2013
Prajitura
cu fructe din: albusuri, nuca de cocos, zahar, faina, otet, compot de
ananas, unt, frisca, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, ciocolata alba
de menaj si capsuni. Ingrediente: 6 albusuri 200 g nuca de cocos 200 g
zahar 2 linguri faina 2 linguri otet crema: 800 g compot de ananas 200 g
unt 300 ml frisca…
Read more »
Read more »
Sardine cu morcovi noi
14 January 2013
Sardine
cu morcovi noi din: sardine, morcovi, rosii, ulei, vin alb, usturoi,
patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardine
500 g morcovi noi mici 4 rosii 500 ml ulei 2 cepe 50 ml vin ab sec 2
catei de usturoi 1 legatura patrunjel 2 linguri zeama de lamaie sare
piper …
Read more »
Read more »
Henklisz (plăcintă săsească de sărbătoare)
14 January 2013
Henklisz
din: faina, drojdie, zahar, lapte, unt, sare, oua, zahar si stafide.
Ingrediente: 500 g faina 40 g drojdie 80 g zahar 250 ml lapte cald 80 g
unt sare ornare: 5 oua 75 g zahar 100 g stafide Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr, făină
şi…
Read more »
Read more »
Rulada cu carnaciori
14 January 2013
Rulada
cu carnaciori din: carne de carnati, prune uscate, branza cu mucegai,
cimbru, aluat si ou. Ingrediente: 400 g carne de carnati 50 g prune
uscate, tocate 50 g branza cu mucegai – optional – sau telemea de oi 2
linguri cimbru maruntit 500 g aluat fraged 1 ou, batut Mod de
preparare: Incinge…
Read more »
Read more »
Negresă crocantă
14 January 2013
Negresă
crocantă din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ciocolata
neagra, unt, esenta de vanilie, oua, faina, praf de copt si sare.
Ingrediente: pentru baza crocanta: 200 g fulgi de ovaz 90 g faina 150 g
zahar 1/2 lingurita praf de copt 180 g unt pentru negresa: 150 g
ciocolata neagra 160…
Read more »
Read more »
Pastrama de porc la gratar
14 January 2013
Pastrama
de porc la gratar din: pulpa de porc, ulei din samburi de struguri,
boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, cimbru, castravet murati, gogosari
murati, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa sau pulpa de porc 100 ml
ulei din samburi de struguri 3 linguri boia de ardei dulce 5-6 linguri
boia de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Choux-uri cu frisca
14 January 2013
Choux-uri
cu frisca din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, unt, frisca si
fructe. Ingrediente: pentru aluat: 80 g unt 125 g faina 250 ml apa 3 oua
o lingurita zahar un praf sare 5 g unt pentru uns pentru umplut: 200 ml
frisca lichida fructe, dupa gust Mod de preparare: Intr-un vas se…
Read more »
Read more »
Placinta cu conopida
14 January 2013
Placinta
cu conopida din: foi de placinta, conopida, oua, telemea de vaca, unt,
ulei de floarea soarelui, smantana, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta subtiri 500 g conopida 4 oua 200 g telemea de
vaca 50 g unt 30 ml ulei de floarea soarelui 100 ml smantana 50 g pesmet
o legatura…
Read more »
Read more »
Ciorba de ceapa
14 January 2013
Ciorba
de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare,
piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata,
bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 6 cepe albe
1-2 cepe rosii o telina un ardei 2 morcovi sare piper boabe 100 g
seminte de floarea soarelui o lingurita ulei de masline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ovaz cu ciocolata neagra și capsuni
14 January 2013
Ovaz
cu ciocolata neagra și capșuni din: ovaz, ciocolata neagra, seminte de
in, seminte de floarea soarelui, migdale, nuci, alune, iaurt, lapte si
nectar de agave. Ingrediente: 3/4 cana de ovaz 25g ciocolata neagra 1
lingurita semințe de in, 1 lingurita semințe de floarea soarelui 1
lingurita migdale 15 g nuci 15 g alune 270g…
Read more »
Read more »
Dieta de detoxifiere după sărbători. Află care sunt alimentele interzise în luna ianuarie
14 January 2013
Cei
mai mulţi români nu au rezistat tentaţiei sarmalelor, piftiei şi
salatei de boeuf de pe mesele de sărbători şi s-au ales cu un surplus
ponderal de unu- trei kilograme. Mesele dese, târzii şi abundente, dar
şi consumul mare de alcool, orele insuficiente de somn şi lipsa de
mişcare din ultimele două săptămâni, sunt principalele…
Read more »
Read more »
Ciorba de curcan a la grec
13 January 2013
Ciorba
de curcan a la grec din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac,
ardei rgas verde, ulei, smantana fermentata, lamaie, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 600 g carne de curcan 2 cepe 2 morcovi 1 radacina
pastarnac 1 ardei gras verde 50 ml ulei 300 ml smantana fermentata 1
lamaie 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Chiftele din praz si cartofi
13 January 2013
Chiftele
din praz si cartofi din: cartofi, praz, faina, oua, bircarbonat,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 4 fire de praz
(partea alba) 100 g faina 2 oua 1/2 lingurita bicarbonat 2 linguri
pesmet 200 ml ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare: Fierbeţj
cartofii în coajă, lăsaţi-i la răcit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu carne de curcan si garnitura
13 January 2013
Chec
cu carne de curcan si garnitura din: ulei de masline, ardei gras,
ceapa, sare, piper, usturoi, curcan, pesmet, ou, rosii uscate, parmezan,
lapte degresat, frunze de patrunjel, busuioc, condimente, ketchup,
zahar brun, otet balsamic, sos worcestershire, praf de usturoi, boia de
ardei si piper cayenne. Ingrediente: 1-2 linguri de ulei de masline 1
ardei…
Read more »
Read more »
Crap pe varza murata
13 January 2013
Crap
pe varza murata din: crap, varza murata, ceapa, morcov, ulei, pasta de
tomate, foi de dafin, seminte de chimen, piper si sare. Ingrediente: 1
crap (circa 2 kg) 1,5 kg varza murata 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 2
linguri pasta de tomate 2-3 foi de dafin 1 lingura seminte de chimen
piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu curmale
13 January 2013
Prajitura
cu curmale din: faina, margarina, curmale, zahar pudra, lamai, miez de
nuca, cuisoare, praf de copt si sare. Ingrediente: 300 g faina 250 g
margarina 200 g curmale fara samburi 300 g zahar pudra 2 lamai 100 g
miez de nuca 3 cuisoare 1 lingurita praf de copt un varf de cutit de
sare…
Read more »
Read more »
Zăruscă ciobănească
13 January 2013
Zăruscă
ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde,
smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g cartofi 1 ceapa mare 1
legatura usturoi verde 1 litru zer 1 radacina pastarnac 1 radacina
patrunjel 1 legatura marar verde 4 linguri smantana 2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în…
Read more »
Read more »
Placinta moteasca
13 January 2013
Placinta
moteasca din: lapte, unt, drojdie, zahar, faina, sare, oua, ceapa,
sunculita afumata si smantana. Ingrediente: foile: 150 ml lapte caldut
100 g unt, untura, ulei 30 g drojdie 1 lingurita zahar faina cat este
necesara (300-400 g) sare umplutura: 4 oua 1 kg ceapa (uscata sau verde)
200 g sunculita afumata 200 ml smantana…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu paste prajite
13 January 2013
Supa
de cartofi cu paste prajite din: cartofi, morcov, patrunjel, ceapa,
faina, boia, supa, patrunjel, paste si ulei. Ingrediente: 6 cartofi mai
mari 1 morcov mare 1 radacina patrunjel 1 ceapa 1 lingura faina 1
lingurita boia supa 1 legatura patrunjel 100 g paste in forma de patrate
100 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Somon la grătar cu sparanghel
13 January 2013
Somon
la grătar cu sparanghel din: medalion de somon, sparanghel, morcov,
reductie de vin rosu, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g medalion de somon proaspat 300 g sparanghel 1 morcov
50 ml reductie de vin rosu 1 lamaie 2-3 linguri ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Ungeţi feliile…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu coriandru si leustean
13 January 2013
Piept
de pui cu coriandru si leustean din: piept de pui, ceapa, sunculita
afumata, rosii, ulei de masline, coriandru, usturoi, leustean, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mare 100 g sunculita afumata 3
rosii mari 2 linguri ulei de masline 1 lingurita coriandru macinat 2
catei de usturoi 1 legatura leustean…
Read more »
Read more »
Taitei cu sos
13 January 2013
Prajeste
rapid – stir fry – 300 g legume taiate fasii si 50 g nuci Cajun in 2
linguri ulei de floarea soarelui 2-3 minute. Adauga 300 g taitei cu ou
fierti si scursi de lichid si 120 ml sos gros de rosii. Fierbe 2 minute
pana cand se infierbanta complet si apoi portioneaza in…
Read more »
Read more »
Flan de ciocolată
13 January 2013
Flan
de ciocolată din: ciocolata neagra, lapte, oua, smantana, zahar, faina,
fursecuri de sampanie si fructe. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra
300 ml lapte 4 oua 100 ml smantana 60 g zahar 40 g faina pentru servit:
12 fursecuri de sampanie fructe, dupa gust Mod de preparare: Intr-o
crăticioară se pun ciocolată ruptă bucăţi,…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu urda
13 January 2013
Ruladă
de pui cu urda din: piept de pui, urda, usturoi, frunze de salvie,
ulei, sare, piper si masline. Ingrediente: 4 felii piept de pui 150 g
urda 2 catei usturoi 2 frunze de salvie 3 linguri ulei sare piper
masline pentru ornat Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul
special şi se…
Read more »
Read more »
Bulete de cascaval
13 January 2013
Bulete
de cascaval din: cascaval, oua, pesmet, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 600 g cascaval 2 oua 4 linguri pesmet 200 ml ulei pentru
prajit sare piper Mod de preparare: Treceţi caşcavalul prin maşina de
tocat şi puneţi-l într-un castron. Adăugaţi ouăle bătute bine şi
pesmetul. Potriviţi de sare şi piper după gust, apoi…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor
13 January 2013
Cod
la cuptor din: fileuri de cod, unt, suc de lamaie, lapte, vin, sare,
piper, patrunjel verde, piure de rosii, hrean si smantana. Ingrediente: 6
fileuri de cod 50 g unt 1 lingura suc de lamaie 150 ml lapte 150 m vin
sare piper patrunjel verde sos: 300 ml piure de rosii 2 linguri hrean…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sunculita afumata
13 January 2013
Cartofi
cu sunculita afumata din: cartofi, ceapa, sunca afumata, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi 3 cepe 200 g sunculita afumata 50
ml ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi bine cartofii şi puneţi-i
la fiert în coajă cu 1 linguriţă sare. Intre timp, tăiaţi şunculiţă în
bastonaşe. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort in trei culori
13 January 2013
Tort
in trei culori din: unt, esenta de vanilie, zahar, oua, faina, praf de
copt, lapte, colorant alimenta, cacao, mascarpone si zahar pudra. Tortul
in trei culori ii va incanta pe copiii dumneavoastra datorita
combinatiei de culori. Tortul in trei culori poate fi mentinut pana la 4
zile in frigider. 250g unt 1 lingurita esenta…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu usturoi
13 January 2013
Costite
de miel cu usturoi din: costite de miel, usturoi, cartofi, sare
grunjoasa, cimbru uscat, unt, piper negru macinat, rosii cherry, fasole
verde pastai, vin rosu dulce, ulei de floarea soarelui, seminte de susan
si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg costite de miel 1-2 capatani
usturoi 500 g cartofi mici cu coaja alba sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ciuperci si salata de rubarba cu oua
13 January 2013
Pui
umplut cu ciuperci si salata de rubarba cu oua din: pui, ciuperci,
ceapa verde, cascaval, pesmet, patrunjel, marar, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, unt, rosii, oua, rubarba si otet aromatic.
Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100