Retete usoare:
Reteta zilei: Gem de prune uscate
30 November 2012
O
reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.
Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa
vanilie Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu
zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30 minute pana cand compozitia
se ingroasa. In tot acest timp…
Read more »
Read more »
Supă savuroasa de mere
30 November 2012
Supă
savuroasa de mere din: mere, faina, zahar, otet de miere cu miere,
ulei, sare si crutoane. Ingrediente: 1 kg mere 2-3 linguri de faina 2-3
lingurite de zahar 2 linguri de otet de mere cu miere putin ulei sare
crutoane Mod de preparare: Se pun la fiert merele curăţate de coajă
şi tăiate…
Read more »
Read more »
Pane de legume
30 November 2012
Pane
de legume din: dovlecei, vinete, oua, pesmet, ulei de masline, sare,
marar, piper, patrunjel, cascaval, usturoi si ulei. Ingrediente: 3-4
dovlecei 2 vinete 3-4 oua 300 g pesmet 2-3 linguri ulei de masline sare
marar piper patrunjel 150 g cascaval 4 catei usturoi ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se spală vinetele si…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu tăiţei de casă
30 November 2012
Supă
de pui cu tăiţei de casă din: pui, apa, ceapa, usturoi, piper, legume
deshidratate, sare, radacinoase, praz, faina, sare si ou. Ingrediente: 1
pui 1800 ml apă 1 ceapă 2 căței de usturoi 8 boabe de pipe 2 lingurițe
legume
deshidratate pentru supă 2 fire pătrunjel sare 250 g rădăcinoase
(morcovi, țelină, pătrunjel) 100…
Read more »
Read more »
Sparanghel alb cu sos
30 November 2012
Sparanghel
alb cu sos din: sparanghel, margarina, zahar, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, frunze de roinita, margarina, faina, apa si patrunjel
verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 50 g margarina 1/2 lingurita zahar
sare piper 1 lingura ulei de floarea soarelui cateva frunze de roinita
pentru sos: 30 g margarina 1 lingura de fain cateva…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu varza
30 November 2012
Ardei
umpluti cu varza din: ardei gras, varza alba, morcov, frunze de telina,
hrean, boabe de piper, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 7 kg ardei
gras 6 verze albe 1 kg morcov frunze de telina hrean boabe de piper apa
dupa necesitate sare grunjoasa, neiodata (in proportie de 1 lingura la 1
litru de apa)…
Read more »
Read more »
Chec cu cremă
30 November 2012
Chec
cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone,
branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 ml cafea
tare, rece 50 ml Amaretto 400 g piscoturi 4 oua 100 g zahar 500 g
mascarpone 250 g branza de vaci 200 g frisca 75 g ciocolata amaruie
Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tigaie cu sos de smantana
30 November 2012
O
reteta savuroasa de Ciuperci la tigaie cu sos de smantana din:
ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete amestecate 1 ceapa 1 catel de
usturoi 3 linguri ulei sare piper 50 ml vin alb sec 50 g smantana 2
linguri patrunjel tocat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Omletă cu paste presărată cu ciuperci
30 November 2012
Omletă
cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa
verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sare 200 g ciuperci champignon 4
cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel
tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete pentru iarna: Muraturi asortate
30 November 2012
Muraturi
asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina,
usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate) 1 kg ardei
capia sau gra (de mici dimensiuni) 2-3 morcovi 2-3 ardei iuti 1 bulb
mare de telina 4-5 catei de usturoi 2 radacini de…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu morcovi
7 November 2012
O
reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de
masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si branza
4 November 2012
Omleta
cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar,
sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g
telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper Mod de
preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să
se…
Read more »
Read more »
Supă de găluşte cu verdeţuri
3 November 2012
Supă
de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi,
rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina,
unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte. Ingrediente: 500 g
antricot de vita 1 ceapa rosie4 catei de usturoi 1kg rosii 1 lingurita
sare de mare 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Omletă cu cartofi şi parmezan
3 November 2012
Omletă
cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura
patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei pentru prajit Mod de
preparare: Cureţi, speli şi tai cât mai subţiri cartofii. într-un
castron baţi ouăle, adaugi sare şi piper după gust şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri pe rosii
3 November 2012
Ochiuri
pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4
oua 2 linguri branza rasa sare piper Mod de preparare: Tai roşia
felii (dacă vrei poţi s-o cureţi de pieliţă), pui feliile de roşii în
tigaie cu puţin ulei (gata încins) şi le prăjeşti câte un pic pe o
parte…
Read more »
Read more »
Gogoşari în oţet
3 November 2012
O
reteta delicioasa de Gogoşari în oţet din: gogosari, otet, apa, sare,
zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă
sare zahăr ienibahar piper foi de dafin Mod de preparare: Se spală
gogoşarii, se taie codiţele, se înţeapă şi se pun în borcane. Oţetul se
diluează cu apă, în felul următor:…
Read more »
Read more »
Zacuscă cu morcovi si vinete
3 November 2012
O
reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei
grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete
50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi doua kg rosii 500 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii. Ardeii se taie
fîşii. Ceapa se…
Read more »
Read more »
Supa rece de fructe
3 November 2012
Supa
rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie,
zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere aromate 10 prune 2 dl
frisca 20 g budinca de vanilie zahar vanilat 2 linguri zahar scortisoara
sare praf de cuisoare (dupa gust) coaja si…
Read more »
Read more »
Budincă de cafea
3 November 2012
O
reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte,
cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1
lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de
zahar 100 ml frisca lichida Mod de preparare: Se topeşte untul, se
presară făina şi…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu praz şi vinete
3 November 2012
Mic
dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si
piper ulei Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in
ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz.
Potrivesti de…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre
3 November 2012
Macaroane
cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt,
pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare.
Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta
de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g…
Read more »
Read more »
Paste cu scoici şi parmezan
2 November 2012
Paste
cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan,
vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli
si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în
cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o
frunză de dafin o lingură…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere
1 November 2012
Pastă
dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si
chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri
miere 1/2 lingurita chimen macinat Mod de preparare: Curăţaţi legumele
şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o
râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu rodii şi telemea
1 November 2012
Salată
de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina,
morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar.
Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta o salată o ţelină un morcov un
sfert de varză albă o rodie sare piper ulei de măsline mărar Mod de
preparare: Vinetele se…
Read more »
Read more »
Tartă de brânză cu legume şi ciuperci
1 November 2012
Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100
g brânză telemea 300 g cartofi 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi
200 g roşii cherry 4…
Read more »
Read more »
Ciorbă à la grec
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½
ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper Mod de preparare: Speli carnea
și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…
Read more »
Read more »
Cuiburi de cartofi cu peşte
1 November 2012
Cuiburi
de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate,
rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel si marar. Ingrediente: un kilogram de cartofi 500 g fileuri de
peşte proaspăt două linguri cu capere murate o conservă de roşii o
ceapă un ardei gras o foaie de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii,
zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua,
mozzarella, branza feta si lapte. Ingrediente: 1cutie rosii cubulete 1
zucchini taiat cubulete 1 lingura ulei de măsline 2 cătei de usturoi,
tocat fin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/4 lingurita oregano uscat piper
negru…
Read more »
Read more »
Legume cu smântână la cuptor
1 November 2012
Legume
cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi,
oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si
sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de praz o conopidă mică 4
cartofi 2 căţei de usturoi 3 ouă 300 g brânză de vaci 300 ml smântână o
lingură cu cimbru 50…
Read more »
Read more »
Porumb cu prosciutto
1 November 2012
Porumb
cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute,
rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde.
Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau
șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia
dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de masline cu telina
1 November 2012
Pasta
de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g
masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de
usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura
pesmet obtinut din fulgi de cereale…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Varza calita cu carnati din: varza, marar, ceapa,
ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza
mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba mare 30
ml ulei de floarea soarelui sare piper 6-8 carnati Mod de preparare:
Se îndepărtează foile de varză…
Read more »
Read more »
Salata de ridichi cu castane
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane,
ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei
gras rosu 1 legatura patrunjel
Bulete de branza cu legume
1 November 2012
Bulete
de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza
de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel
si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de
usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana 50 g fulgi de porumb 100 ml
ulei 3…
Read more »
Read more »
Salată de vinete albe
1 November 2012
Salată
de vinete albe din: vinete, maioneza si ceapa. Ingrediente: 1 kg de
vinete 3-4 linguri maioneza 1 ceapa Mod de preparare: Vinetele coapte
pe flacăra de la aragaz, le cureţi şi le pui într-o sită să se scurgă.
Pasezi vinetele cu blenderul vertical, apoi le amesteci cu maioneza,
ceapa curăţată şi tocată fin.…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu spanac
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de
masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat
6-8 linguri faina integrala 4…
Read more »
Read more »
Frigarui de carnati cu mere si pui
1 November 2012
Frigarui
de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii,
sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g
carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii
in suc propriu sare piper ulei de masline cimbru ciuperci Mod de
preparare: încingeţi cuptorul.…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu carne de vita
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne
tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume,
sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2
cepe 70 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 litru
supa de…
Read more »
Read more »
Salată cu ciuperci şi maioneză
1 November 2012
O
reteta de Salată cu ciuperci şi maioneză din: ulei, ciuperci, ardei,
telina, morcovi, rosii cherry, salata verde, busuioc, oua, mustar, suc
de lamaie, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 150 ml ulei 500 g
ciuperci 2 ardei capia o jumatate de telina 2 morcovi 250 g rosii cherry
o salata verde o lingurita de busuioc…
Read more »
Read more »
Spaghete cu perisoare
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei,
pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si
zahar. Ingrediente: un pachet spaghete sare ulei 400 g pulpa de porc
tocata 2 cepe rosii un ou cimbru busuioc verde si uscat piper 50 g unt
400 g rosii o lingurita…
Read more »
Read more »
Baghete cu crema de branza de vaci
1 November 2012
O
reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de
vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de
masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 200 g
măsline 3 castraveţi verzi 3 roşii 325 g făină 15 g drojdie 125 ml lapte
50 ml de ulei…
Read more »
Read more »
Chiftele cu patrunjel in sos de rosii
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din:
patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate,
boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 500 g radacina de patrunjel 500 g carne tocata (amestec
vita, porc) 3-4 felii de franzela 800 g rosii in…
Read more »
Read more »
Porc cu pere si rădăcinoase
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc,
ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze
de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc,
bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3
morcovi 2 radacini de pastarnac 2…
Read more »
Read more »
Rasol de vitel cu morcovi
1 November 2012
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g
morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5
fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Porumb cu linte şi costiţă
1 November 2012
Porumb
cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de
legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel.
Ingrediente: 100 g linte de preferință roșie 200 g boabe de porumb din
conservă 300 g praz 100 g costiță sau slănină afumată 2 linguri ulei 500
ml supă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă
1 November 2012
Pastă
din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de
masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de
padure 1 lamaie 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri 2
cepe rosii 1 lingurita hrean ras Mod de preparare: Puneţi cu o seară…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu cartofi
1 November 2012
O
reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla
rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic,
sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 3 cartofi 1 legatura
patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat 50 ml ulei de masline otet
balsamic dupa gust sare piper Mod de preparare: Spălaţi sfeclele,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina,
zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si
zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus
1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame sare 85 grame
unt nesărat, rece,taiat în cuburi…
Read more »
Read more »
Supa de fenicul
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa,
ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii. Ingrediente:
500 g fenicul (2-3 bulbi) 2 litri supă de legume o ceapă 4 ciuperci ulei
de măsline o lingură de făină sare piper 2 roşii Mod de preparare: Se
pune într-o…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu ţelină
31 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de
porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g
telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1
legatura patrunjel 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sarmale cu bacon
31 October 2012
Sarmale
cu bacon din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama
de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare,
piper, malai si smantana. Ingrediente: 250 g orez 500 g carne de porc
150 g slanina un morcov doua cepe 200 g bacon zeama de varza 800 g rosii
boia dulce…
Read more »
Read more »
Sufleu de pastarnac cu pui
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Sufleu de pastarnac cu pui din: pastarnac, piept de
pui, pesmet, oua, marar si praf de copt. Ingrediente: 500 g pastarnac
300 g piept de pu 3 linguri pesmet 4 oua 1 legatura marar un varf de
lingurita praf de copt Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu ardei şi porumb
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Salată de fasole cu ardei şi porumb din: fasole
rosie, otet de mere, ulei de masline, pudra de chilli, seminte de
chimen, usturoi, ardei gras, rosii, ceapa verde, sare, piper, busuioc si
salata verde. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe 50 ml oţet de mere
50 ml ulei de măsline pudră…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu legume
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt,
ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si
mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri
ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6
morcovi 6…
Read more »
Read more »
Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir din: pulpa
de berbec, hrean, ghimbir, usturoi, ulei din samburi de struguri, ulei
de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de berbecut
200 g hrean 100 g ghimbir 2-3 catei de usturoi 50 ml ulei din samburi de
struguri 50 ml…
Read more »
Read more »
Spirale cu brânză şi busuioc
31 October 2012
Spirale
cu brânză şi busuioc din: faina, apa, drojdie, unt, branza feta,
telemea de oaie, busuioc, zahar tos, oua, sare si piper. Ingrediente:
500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g
telemea de oaie 50 g parmezan o lingură cu busuioc uscat o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii si parmezan
31 October 2012
O
reteta savuroasa de paste cu rosii si parmezan din: paste, rosii,
parmezan, ciuperci, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei de masline,
usturoi si ceapa rosie. Ingrediente: 400 g paste 4-6 rosii 150 g
parmezan 250 g ciuperci busuioc verde cimbru uscat si macinat sare piper
negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu peşte şi orez
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste,
salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov.
Ingrediente: 2 cepe peşte conservat în ulei salată sare piper ulei de
măsline o lămâie mărar morcov Mod de preparare: Intr-un borcan se pune
sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare…
Read more »
Read more »
Tartine de vinete cu branza
31 October 2012
Tartine
de vinete cu branza din: vinete, rosii, ardei grasi, ardei capia,
branza de capra, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, sare, piper, ulei de
masline, busuioc, smantana, iaurt si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 4
rosii 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia rosii 500 g branza de capra 1
ceapa 1 capatana usturoi 1 pahar…
Read more »
Read more »
Vita cu sos de legume si orez
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Vita cu sos de legume si orez din: orez, vrabioara
de vita, morcovi, ceapa, mere, ciuperci, ulei de masline, zeama de
lamaie, zahar, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si vin rosu.
Ingrediente: 300 g orez 500 g vrabioara de vita 4 morcovi o ceapa mare
alba 150 g mere dulci 250…
Read more »
Read more »
Borş cu boabe de fasole albă
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Borş cu boabe de fasole albă din: fasole, morcovi,
ceapa, cartofi, patrunjel, leustean, marar, bors, sare si ulei.
Ingrediente: 200 g fasole albă 100 g morcovi 100 g ceapă 4 cartofi o
jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel o legătură leuştean o
legătură mărar borş sare ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Plăcintă savuroasa cu dovleac
31 October 2012
Plăcintă
savuroasa cu dovleac din: aluat, lapte, drojdie, zahar, zahar vanilat,
coaja de lamaie, oua, sare, faina, dovleac, unt, anason, scortisoara si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt 200 ml lapte 25 g drojdie o
lingura zahar un plic zahar vanilat coaja de la o lamaie 2 oua un praf
sare 475 g faina…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu legume si taitei
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de pui cu legume si taitei din: piept de pui,
ceapa, taitei, usturoi, piper, morcovi, ardei, mazare, telina,
patrunjel, pastarnac, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: un piept de
pui o ceapa mare 100 g taitei 2-3 catei usturoi 2-3 boabe piper 2-3
morcovi un ardei verde un ardei rosu 200…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de zmeura si mamaliga
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Pui cu sos de zmeura si mamaliga din: piept de
pui, rosii, vin, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras. Ingrediente: 2
piepturi de pui 3 roşii 200 ml vin alb demisec 2 linguri cu făină 500
ml apă 125…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume vegetariana
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de legume vegetariana din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, condimente, fasole, rosii, salata, supa de legume,
salvie si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe medii,
tocate 2 catei usturoi tocati 2 lingurite condimente italiene (amestec
de oregano, busuioc, maghiran, cimbru și rozmarin) 2 cutii fasole 1
cutie…
Read more »
Read more »
Vita cu sparanghel
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Vita cu sparanghel din: carne de vita, sare
grunjoasa, piper, vin rosu, unt, lamaie, salvie, ulei de masline,
busuioc, sparanghel, unt si coniac. Ingrediente: 800 g carne de vita
sare grunjoasa piper negru m
Prăjitură cu castane şi două creme
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Prăjitură cu castane şi două creme din: unt, faina,
praf de copt, sare, zahar tos, zahar brun, oua, banane, zahar
vanilinat, lapte, nuca de cocos, castane, crema de vanilie si cafea
solubila. Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt
sare 300 g zahăr tos două linguri…
Read more »
Read more »
Iahnie cu costită afumată
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Iahnie cu costită afumată din: fasole, costita
afumata, foi de dafin, morcovi, telina, ceapa, sare, piper, ulei de
masline si ardei iute. Ingrediente: 400 g fasole alba cu bobul mare 300 g
costita afumata 3-4 foi de dafin 2 morcovi o telina mare 2 cepe sare
piper negru macinat 3 linguri…
Read more »
Read more »
Sarmale cu varză acră
31 October 2012
O
reteta de Sarmale cu varză acră din: carne de porc, ceapa, marar,
cimbru, orez, sare, piper, varza, pasta de tomate, costita afumata si
ulei. Ingrediente: un kg carne de porc 3 cepe o legatura marar cimbru
uscat si verde 50 g orez sare piper negru macinat 2 verze 4 linguri
pasta de tomate 250…
Read more »
Read more »
Ciorbă savuroasa de burtă
31 October 2012
O
reteta delicioasa Ciorbă savuroasa de burtă din: burta de vita, rasol
de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si
usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2
cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru
smantana usturoi Mod de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume si menta
31 October 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie,
menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei
190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie
necerată o mână frunze de mentă, tocate 250g de brânză ricotta Mod de
preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre…
Read more »
Read more »
Carnati de casa cu rozmarin
31 October 2012
O
reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si
vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa,
ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc
si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper negru maicnat
cuisoare macinate ienibahar macinat 4-5 catei usturoi 2-3…
Read more »
Read more »
Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă
din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz,
cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2
crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit
putina miere lichida 4 oua de prepelita…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu mozzarella
31 October 2012
O
reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de
tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline,
usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente:
pastă de tomate o salată verde 200 g năut 4 roşii 400 g mozzarella 200
ml suc de roşii 100 ml apă…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovlecei
31 October 2012
O
reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlecei, mazare, busuioc.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 2 căţei de
usturoi, tocaţi 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau alt
tip de orez pentru risotto 1 linguriţă de rozmarin tocat…
Read more »
Read more »
Plăcintă crocantă
31 October 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, branza feta,
oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii
uscate la soare în ulei, la borcan lOOg de feta, bucăţele 2 ouă jumătate
de pachet de 250g de foi pentru plăcintă Mod de preparare: Aşezaţi
spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…
Read more »
Read more »
Frittata cu branză şi legume
31 October 2012
O
reteta delicioasa de frittata cu: dovlecei, porumb, spanac, oua,
branza, frittata. Ingrediente: 1 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de
porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţ şi scurs 8 ouă
150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi Mod de preparare: Prăjiţi
în ulei, într-o tigaie mare nonaderentă, cubuleţele de şuncă, până
când…
Read more »
Read more »
Omletă-sufleu de vară
31 October 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc frunze, ulei de
masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de
parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de
măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă,
înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă.…
Read more »
Read more »
Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii
31 October 2012
O
reteta delicioasa de Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii din: fulgi
de ovaz, unt, faina, faina integrala, zahar fin, bicarbonat de sodiu,
condimente pentru prajituri, stafide, coaja confiata de citrice, lapte
si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 25 g unt, taiat cubulete
200 g de faina 200 g de faina integrala,…
Read more »
Read more »
Croissant cu porumb şi caşcaval
31 October 2012
O
reteta savuroasa de Croissant cu porumb şi caşcaval din: drojdie,
faina, lapte, oua, porumb, ciuperci, cascaval, busuioc, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte
dulce 2 ouă 200 g porumb din conservă o conservă de ciuperci 250 g
caşcaval busuioc sare piper ulei …
Read more »
Read more »
Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante
31 October 2012
O
reteta delicioasa de pasta de somon cu: somon, fasole alba, iaurt
greces, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, marar, ridichi.
Ingrediente: 410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă
200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la
pachet,gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu legume
30 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de Ravioli cu legume din: fasole neagra,
edamame, porumb, ceapa, ardei gras, ulei de masline, otet de vin rosu,
coriandru, zahar, foi pentru ravioli si smantana. Ingrediente: 3/4 cană
fasole neagră 1/2 ceasca edamame 1/2 ceasca de porumb 1/4 ceasca ceapa
rosie sau alba, taiata cuburi 1/2 cana ardei gras…
Read more »
Read more »
Tarta cu caise
30 October 2012
Tarta
cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de
vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca. Ingrediente:
aluat: 450 g faina 1 cub drojdie (42 g) 2 linguri zahar 200 ml lapte 1
praf sare 60 g unt topit umplutura: 1 conserva caise (850 ml) 300 g
branza de vaci…
Read more »
Read more »
Salata bogata
30 October 2012
Salata
bogata din: salata, bacon, paine, unt, cimbru, sare, piper, ulei de
masline, otet balsamic, vin spumos si zahar. Ingrediente: o salata 200 g
bacon 200 g paine alba sau neagra 75 g unt cimbru uscat pentru sos:
sare piper 3-4 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic 3-4
linguri vin spumos dulce o…
Read more »
Read more »
Oua taranesti cu ceapa
30 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de oua taranesti cu ceapa din: oua, ceapa,
rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 2 cepe 2 rosii 50 ml ulei
sare si piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le
pui deoparte. Ceapa tăiată mărunt o rumeneşti uşor în ulei, după care
adaugi…
Read more »
Read more »
Cozonac la tavă
30 October 2012
O
reteta gustoasa de Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar,
sare, oua, unt, cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1
cub drojdie (42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt
umplutura: 2 linguri unt topit 800 g cirese (din compot) crusta: 80…
Read more »
Read more »
Salată sanatoasa de cartofi
30 October 2012
Salată
sanatoasa de cartofi din: cartofi, maioneza, iaurt, smantana, mustar
dijon, lapte, ceapa verde, chives si tarhon. Ingrediente: 750 g de
cartofi albi, curatati 2 linguri de maioneza de calitate 3 linguri de
iaurt 3 linguri de smantana degresata 1 lingurita de mustar Dijon 1
lingura de lapte semidegresat 8 fire de ceapa verde, curatate,…
Read more »
Read more »
Tocană cu soia şi fasole verde
30 October 2012
O
reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole
verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui,
patrunjel si marar. Ingrediente: o punga de soia cuburi 400 g fasole
verde 500 g rosii 2 ardei grasi o ceapa sare piper ulei de floarea
soarelui o legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Iepure înăbuşit la cuptor
30 October 2012
O
reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare,
piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin
alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat
(circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi 4
cepe 6 rosii 3 ardei grasi rosii 4 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si visine
30 October 2012
O
reteta savuroasa Tarta cu branza si visine din: faina, praf de copt,
miere, baton de vanilie, sare, ou, unt, faina, miere, frisca, branza de
vaci, zahar, suc de lamaie, amidon, visine si zahar pudra. Ingrediente:
aluat: 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 2 linguri miere miezul de
la un baton de vanilie…
Read more »
Read more »
Salată cu ton afumat şi sos de muştar
30 October 2012
O
reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton
afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline,
porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper,
cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o salată verde
250 g roşii cherry 4 cartofi 2 ardei…
Read more »
Read more »
Tochitura cu carnati si vin alb sec
30 October 2012
O
reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb sec din: pasta de
rosii, carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb
sec, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri de pastă de
roşii 600 g carne 7 rinichi 4 inimi 4 cârnaţi afumaţi 750 g ficat
(toate de porc) 4 cepe…
Read more »
Read more »
Varză murată cu ardei şi hrean
30 October 2012
Varză
murată cu ardei şi hrean din: varza, ardei capia, hrean, zahar, otet si
sare. Ingrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g
zahăr 500 ml oţet sare Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii
mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii.…
Read more »
Read more »
Pâine de lămâie
30 October 2012
Pâine
de lămâie din: faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, unt, zahar,
oua, esenta de vanilie, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 195 g faina
1 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 1 lingura coaja rasa de
lamaie mai trebuie: unt nesarat 150 g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de
vanilie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de miel cu legume
30 October 2012
Friptura
de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz,
ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei
iute, marar si sare. Ingrediente: 1kg pulpa de miel 1 ardei 2 morcovi 2
vinete albe 2 vinete mai mici 1/2 fir de praz 2 legaturi ceapa verde 1
ardei…
Read more »
Read more »
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
30 October 2012
Porc
cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa
rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g
orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm
grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare,
taiata felii 150…
Read more »
Read more »
Stifado cu ceapă
30 October 2012
O
reteta savuroasa de Stifado cu ceapă din: carne de vita, ulei, sare,
piper, usturoi, foi de dafin, rozmarin, scortisoara, nucsoara, chimen,
bulion, vin rosu, rosii, ceapa si cartofi. Este o tocanita greceasca de
vita, foarte aromata Ingrediente: 800 g carne de vita pentru gulas 4
linguri ulei sare piper 2 catei de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Salată picantă de cuşcuş
30 October 2012
O
reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui,
lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de
cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă
fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat
25g fulgi de…
Read more »
Read more »
Salată cu cartofi şi maioneză mentolată
30 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: maioneza, mustar, menta, cartofi albi,
fasole verde, mazare, avocado, lamaie. Ingrediente sos: 300ml de
maioneză 2 linguri cu vârf de muştar Dijon 2 linguri de mentă proaspătă,
tocată Ingrediente: 750g de cartofi albi 400g de fasole verde fină,
curăţată 450g de mazăre congelată, dezgheţată 2 avocad
Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui
30 October 2012
Supă
de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa,
patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1
morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare
pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…
Read more »
Read more »
Vitello tonnato
30 October 2012
Vitello
tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare,
boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de
lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv
italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de
vitel 1 morcov 1 ceapa 2…
Read more »
Read more »
Peşte fript cu avocado şi salsa
30 October 2012
O
reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…
Read more »
Read more »
Dulceaţă din fructe de soc
30 October 2012
Dulceaţă
din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie.
Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de
lamaie Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le
trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…
Read more »
Read more »
Tortilla de cartofi calda
30 October 2012
Tortilla
de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde,
oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin
alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei
gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri
smantana dulce 4 linguri parmezan ras…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor
30 October 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust…
Read more »
Read more »
Gogosele glazurate
30 October 2012
O
reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa,
lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g
unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă
Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat
Ingrediente decor: 100…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
30 October 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul,
rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi,
tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4
mici), tăiaţi in felii subţiri 6 roşii prună, curăţate de seminţe,
tăiate în bucăţele frunzele de la o legătură mică…
Read more »
Read more »
Parfe de fructe
30 October 2012
O
reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua,
zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g
zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g
zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse
pentru servit Mod de…
Read more »
Read more »
Peltea de cirese
30 October 2012
O
reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5
kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute
merele curăţate de coajă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se
scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele
fierte nu se pasează)…
Read more »
Read more »
Gem delicios de caise
30 October 2012
O
reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie.
Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de
vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat) Mod de preparare: Se spală
caisele, se scurg bine, se rup în două, se scot sâmburii şi se acoperă
cu zahăr.…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu mix de condimente
30 October 2012
Creveti
la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare,
piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay.
Ingrediente: 2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de
ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper
negru macinat,…
Read more »
Read more »
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară
30 October 2012
Gem
de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune,
corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de
rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la
1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf
de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »
Read more »
Zacuscă de gogonele
30 October 2012
Zacuscă
de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si
sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100
ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de
zahăr, sare. Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin
maşina de tocat. La fel…
Read more »
Read more »
Pastrav cu migdale si ardei gras
30 October 2012
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #4
29 October 2012
Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru
proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4
gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras
Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată
împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele,
faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline.
RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung
Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca
faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite
sos sriracha…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie în stil provensal
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi,
sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de
masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de
usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…
Read more »
Read more »
Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii
29 October 2012
Chiftele
de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac,
chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery,
frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita
de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi
pentru chutney) 1 catel de…
Read more »
Read more »
Cuiburi cu prune si nuca
29 October 2012
Cuiburi
cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar
tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200
g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g
prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie
29 October 2012
Tocăniţă
de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate,
supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1
dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1
ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Supă de peşte franţuzească
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »
Read more »
Tort cu pere şi lichior de ouă
29 October 2012
O
reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de
copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere,
vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte,
frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4
oua 160 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Risotto cu orz, pui si ciuperci
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de
masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru,
supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1
lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3
piepti de…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu tzatziki
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel,
rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper,
astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente: 500 g
pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa
rosie 2 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Desert cu branza si coacaze rosii
29 October 2012
Desert
cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt,
coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si
ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de
copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g
frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar,
scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte
si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei,
numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3
lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…
Read more »
Read more »
Paella de marisco
29 October 2012
Paella
de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de
masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper.
Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste
(de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de
masline 150 g mazare congelata 300…
Read more »
Read more »
Dulceata de dovleac si portocale
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac,
portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale
1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa Mod de preparare: Curăţă
dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi
decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…
Read more »
Read more »
Sandvici cu brânză şi ardei gras
29 October 2012
Sandvici
cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc,
paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa
1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii
de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional) Mod de
preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si brandy
29 October 2012
O
reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar
fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente:
150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar
vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy
140 g faina…
Read more »
Read more »
Paste cu iaurt la cuptor
29 October 2012
O
reteta simpla de Paste cu iaurt la cuptor din: paste, zahar, oua,
iaurt, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste
ondulate 300 g zahar 6-7 oua 1 kg iaurt zahar vanilat coaja de lamaie
putina sare Mod de preparare: Fierbi pastele, apoi le treci prin jet
de apă. Separat,…
Read more »
Read more »
Tartă cu ricotta şi dovlecei
29 October 2012
Tartă
cu ricotta şi dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, ricotta, oua,
busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, aluat si faina. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati fin 250 g ricotta 2 oua mari
1 mana mica de busuioc, t
Dulceata de rubarba
29 October 2012
Dulceata
de rubarba din: rubarba, zahar, ghimbir si zeama de lamaie.
Ingrediente: 8 cesti cu rubarba taiata cubulete 6 cesti cu zahar 5
linguri cu ghimbir tocat fin 4 linguri cu zeama de lamaie Mod de
preparare: Intr-o cratiţă, pune cubuleţele de rubarbă. Presară zahărul,
ghimbirul şi zeama de lămâie. Lasă la temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecei şi roşii
29 October 2012
O
reteta gustoasa si delicioasa de Supă de dovlecei şi roşii din: unt,
ceapa, dovlecei, rosii, faina, turmeric, supa de pui si crutoane.
Ingrediente: 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 1 kg dovlecei, feliati 1 kg
rosii, tocate 2 linguri de faina 1/2 lingurita de turmeric 2 l supa de
pui sau de legume…
Read more »
Read more »
Musaca din cartofi si ficat
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Musaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de
pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne de pui tocata 500 g ficat de pui 3
cepe 1 morcov 5 oua 100 ml lapte sare piper o lingura ulei …
Read more »
Read more »
Passata de roşii
29 October 2012
Passata
de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi 6 catei de
usturoi, taiati pe jumatate 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de
zahar sare piper Mod de preparare: Pune roşiile, usturoiul şi uleiul
de măsline într-o cratiţă, la…
Read more »
Read more »
Ciulama cu carne de pasăre şi nuci
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de
pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500
g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina
sare piper unt ulei Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile
curăţate le pisezi…
Read more »
Read more »
Dulceata de morcovi cu lamaie
29 October 2012
Dulceata
de morcovi cu lamaie din: morcovi, zahar, lamai si coniac. Ingrediente:
1 kg morcovi 4 cani cu zahar 4 lamai 4 linguri cu coniac Mod de
preparare: Feliază morcovii şi pune-i într-o cratiţă. Acoperă-i cu apă
şi fierbe-i până devin moi. Zdrobeşte-i cu ajutorul unui blender sau
trece-i printr-o sită deasă. Peste piureul…
Read more »
Read more »
Chec cu dovlecei
29 October 2012
Chec
cu dovlecei din: unt, oua, ulei, zahar brun, dovlecei, extract de
vanilie, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, nuci si stafide.
Ingrediente: unt, pentru uns tava 2 oua mari 125 ml ulei 85 g zahar brun
350 g dovlecei, dati pe razatoarea mare 1 lingurita extract de vanilie
300 g de faina 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Taleri cu prune
29 October 2012
Taleri
cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt,
faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3
oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de
copt 80 g faina 4 lingui lapte 1 praf de sare glazura: 200 g…
Read more »
Read more »
Musaca de varza cu carne tocata
29 October 2012
Musaca
de varza cu carne tocata din: varza, carne tocata, vanata, cascaval,
ceapa rosie, busuioc, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei
capia, piure de rosii, cimbru, sare, piper si vin roze. Inrgediente: 1
varza mare 300 g carne tocata 1 vanata mare 100 g cascaval 2 cepe rosii
pasate cu blenderul busuioc…
Read more »
Read more »
Dulceata de gogonele
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie,
baton de vanilie si apa. Ingrediente: 1,5 kg gogonele 1 kg zahar 1
lamaie 1/2 baton de vanilie 1 pahar cu apa Mod de preparare:
Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un X pe spate, apoi
opăreşte-le în apă clocotită. Răcoreşte-leîn apă rece, decojeşte-le…
Read more »
Read more »
Vita cu sfecla
29 October 2012
O
tocanita delicioasa din: vita, sfecla, gulie, cartofi, morcovi, ceapa
rosie, vin, usturoi, foid e dafin, ulei, cimbru si piper boabe.
Ingrediente: 700 g pulpa de vita (merge si carne cuburi pentru gatit) 2
sfecle potrivite 1 gulie maricica 700 g cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 1
cana cu vin 3-4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu fenicul
29 October 2012
Salata
de fasole cu fenicul din: fasole, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute,
fenicul, otet de mere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare si
piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu 1
ardei iute 1 bulb de fenicul 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Legume gratinate cu orez
29 October 2012
O
reteta delicioasa de Legume gratinate cu orez din: ceapa, ulei de
masline, dovlecei, vanata, rosii, orez, oua si branza cheddar.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei,
feliati 1 vanata, taiata cuburi 450 g rosii proaspate, tocate (sau o
conserva de 400 g de rosii tocate) 200 g orez pentru…
Read more »
Read more »
Corabioare cu mere
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte,
zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de
budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi
2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Fenicul cu sos de capere
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie,
smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper.
Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 1 lamaie 200 ml smantana 2 galbenusuri
fierte tare 1 ou 1 lingurita faina sau amidon 2 linguri capere murate
100 ml vin alb sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Conopida la borcan
29 October 2012
Conopida
la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze
de patrunjel si aspirina. Ingrediente: conopida suc de rosii sare frunze
de telina frunze de patrunjel aspirina Mod de preparare: Cantităţile
sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o
desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute…
Read more »
Read more »
Tarta savuroasa cu mere
28 October 2012
Tarta
savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt,
ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si
fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g
faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura:
60 g martipan…
Read more »
Read more »
Chec de linte
28 October 2012
Chec
de linte din: linte, supa de legume, otet de mere, frunza de dafin,
praz, ciuperci, pesmet, unt, cascaval, patrunjel, suc de lamaie, oua,
sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie sau galbena 500 ml supa de
legume 1 lingura otet de mere 1 frunza de dafin 1 fir de praz taiat fin
125…
Read more »
Read more »
Marmelada de macese
28 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de marmelada de macese din: macese, zahar si
lamaie. Ingrediente: 3 kg macese 1 kg zahar 1 lamaie Mod de preparare:
Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le
opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la
fiert…
Read more »
Read more »
Biban şi fructe de mare în stil italian
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei
de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin,
creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele
pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2…
Read more »
Read more »
Mancare de ceapa
28 October 2012
O
reteta gustoasa de mancare de ceapa din: ceapa, ulei, foi de dafin,
zahar, miere, otet de vin rosu, coaja de lamaie si sare. Ingrediente:
800 g ceapa 4 linguri ulei 2 foi de dafin 1 lingura zahar 2 linguri
miere 4 linguri otet de vin rosu coaja de lamaie sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Paine din dovleac cu nuci
28 October 2012
Paine
din dovleac cu nuci din: dovleac, faina de grau, nuci, zahar, nucsoara,
unt, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g cubulete de dovleac
350 g faina de grau 100 g nuci 3 linguri zahar 1 lingurita nucsoara rasa
50 g unt 3 oua 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat sare …
Read more »
Read more »
Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos
28 October 2012
O
reteta savuroasa de supa de dovleac, linte si lapte de cocos din: ulei
de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric,
linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte,
tocat 200 g morcovi, taiati cubulete 1…
Read more »
Read more »
Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan
28 October 2012
Chec
sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua,
morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa
verde, unt si faina. Ingrediente: 120 g fulgi de ovaz 400 ml lapte 2 oua
2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 lingura praf de copt 150 g telemea 1
lingurita susan…
Read more »
Read more »
Zacuscă cu morcovi
28 October 2012
Zacuscă
cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment
vegetal, foi de dafin si bulion de casa. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi 2
1/2 kg gogosari 2 kg ceapa 2 teline mari 500 ml ulei 3 linguri
condiment vegetal cateva foi de dafin 1 kg bulion de casa Mod de
preparare: Morcovii şi…
Read more »
Read more »
Fajitas cu pui
28 October 2012
Fajitas
cu pui din: ardei gras, ceapa rosie, paprika afumata, chimion, limes,
sare de mare piper negru, tortillas, smantna, guacamole, branza cheddar,
ardei iute, rosii, coriandru, sare de mare, piper, lime si ulei de
masline. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie potrivita 2 piepti
e pui fara oase si piele 1 lingrita paprika…
Read more »
Read more »
Piure de dovleac
28 October 2012
Piure
de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper,
pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara.
Ingrediente: 500 g dovleac 3 linguri smantana 2 oua 1/2 lingurita
nucsoara 1 lingura unt sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura
faina 100 ml vin alb frunze de marar sare…
Read more »
Read more »
Friptura de vita si cartofi cu patrunjel
28 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu
patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de
vita, piper, unt si salata. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti
si taiati in cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru
stropit 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Paine cu măsline
28 October 2012
O
reteta gustoasa de Paine cu măsline din: drojdie, apa, faina alba,
faina integrala, sare, ulei de masline, masline si sunca uscata.
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 400 g fainaalba 250 g
faina integrala 1 lingurita de sare 4 linguri ulei de masline 100 g
masline negre fara samburi 80 g…
Read more »
Read more »
Rosii in borcan
28 October 2012
Rosii
in borcan din: rosii, sare si conservant. Ingrediente: 5 kg rosii sare
conservat Mod de preparare: Speli roşiile şi apoi le pui într-o oală
cu apă care fierbe. Le lasi câteva minute în apa fiartă, după care le
scoţi într-un vas, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Roşiile
curăţate şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din:
dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt,
ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua,
parmezan si mozzarella. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei:
Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2
linguri ulei de măsline sare, piper…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Sufleu de cartofi din: cartofi, ulei de masline,
mozzarella, rosii, sunca de pui, busuioc, oregano, sare, piper si
masline negre. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja 5 linguri ulei
de masline 180 g mozzarella light 5 rosii 400 g sunca de pui afumata 1
lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gălbiori cu praz
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute,
ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar.
Ingrediente: 3 fire de praz 500 g bureţi gălbiori 2 ardei iuți 8 linguri
de ulei 60 g unt 125 ml supă de legum