Retete usoare:
Parfe de fructe
30 October 2012
O
reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua,
zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g
zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g
zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse
pentru servit Mod de…
Read more »
Read more »
Peltea de cirese
30 October 2012
O
reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5
kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute
merele curăţate de coajă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se
scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele
fierte nu se pasează)…
Read more »
Read more »
Gem delicios de caise
30 October 2012
O
reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie.
Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de
vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat) Mod de preparare: Se spală
caisele, se scurg bine, se rup în două, se scot sâmburii şi se acoperă
cu zahăr.…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu mix de condimente
30 October 2012
Creveti
la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare,
piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay.
Ingrediente: 2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de
ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper
negru macinat,…
Read more »
Read more »
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară
30 October 2012
Gem
de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune,
corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de
rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la
1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf
de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »
Read more »
Zacuscă de gogonele
30 October 2012
Zacuscă
de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si
sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100
ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de
zahăr, sare. Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin
maşina de tocat. La fel…
Read more »
Read more »
Pastrav cu migdale si ardei gras
30 October 2012
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #4
29 October 2012
Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru
proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4
gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras
Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată
împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele,
faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline.
RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung
Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca
faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite
sos sriracha…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie în stil provensal
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi,
sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de
masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de
usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…
Read more »
Read more »
Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii
29 October 2012
Chiftele
de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac,
chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery,
frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita
de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi
pentru chutney) 1 catel de…
Read more »
Read more »
Cuiburi cu prune si nuca
29 October 2012
Cuiburi
cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar
tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200
g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g
prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie
29 October 2012
Tocăniţă
de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate,
supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1
dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1
ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Supă de peşte franţuzească
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »
Read more »
Tort cu pere şi lichior de ouă
29 October 2012
O
reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de
copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere,
vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte,
frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4
oua 160 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Risotto cu orz, pui si ciuperci
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de
masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru,
supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1
lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3
piepti de…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu tzatziki
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel,
rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper,
astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente: 500 g
pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa
rosie 2 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Desert cu branza si coacaze rosii
29 October 2012
Desert
cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt,
coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si
ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de
copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g
frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar,
scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte
si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei,
numit uneori gogoasa spaniola. Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3
lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă 1…
Read more »
Read more »
Paella de marisco
29 October 2012
Paella
de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de
masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper.
Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste
(de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de
masline 150 g mazare congelata 300…
Read more »
Read more »
Dulceata de dovleac si portocale
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac,
portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale
1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa Mod de preparare: Curăţă
dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi
decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…
Read more »
Read more »
Sandvici cu brânză şi ardei gras
29 October 2012
Sandvici
cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc,
paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa
1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii
de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional) Mod de
preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune si brandy
29 October 2012
O
reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar
fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente:
150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar
vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy
140 g faina…
Read more »
Read more »
Paste cu iaurt la cuptor
29 October 2012
O
reteta simpla de Paste cu iaurt la cuptor din: paste, zahar, oua,
iaurt, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste
ondulate 300 g zahar 6-7 oua 1 kg iaurt zahar vanilat coaja de lamaie
putina sare Mod de preparare: Fierbi pastele, apoi le treci prin jet
de apă. Separat,…
Read more »
Read more »
Tartă cu ricotta şi dovlecei
29 October 2012
Tartă
cu ricotta şi dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, ricotta, oua,
busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, aluat si faina. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati fin 250 g ricotta 2 oua mari
1 mana mica de busuioc, tocat 1 praf de nucsoara 1 lingura de parmezan
ras 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »
Read more »
Dulceata de rubarba
29 October 2012
Dulceata
de rubarba din: rubarba, zahar, ghimbir si zeama de lamaie.
Ingrediente: 8 cesti cu rubarba taiata cubulete 6 cesti cu zahar 5
linguri cu ghimbir tocat fin 4 linguri cu zeama de lamaie Mod de
preparare: Intr-o cratiţă, pune cubuleţele de rubarbă. Presară zahărul,
ghimbirul şi zeama de lămâie. Lasă la temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Supă de dovlecei şi roşii
29 October 2012
O
reteta gustoasa si delicioasa de Supă de dovlecei şi roşii din: unt,
ceapa, dovlecei, rosii, faina, turmeric, supa de pui si crutoane.
Ingrediente: 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 1 kg dovlecei, feliati 1 kg
rosii, tocate 2 linguri de faina 1/2 lingurita de turmeric 2 l supa de
pui sau de legume…
Read more »
Read more »
Musaca din cartofi si ficat
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Musaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de
pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne de pui tocata 500 g ficat de pui 3
cepe 1 morcov 5 oua 100 ml lapte sare piper o lingura ulei …
Read more »
Read more »
Passata de roşii
29 October 2012
Passata
de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi 6 catei de
usturoi, taiati pe jumatate 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de
zahar sare piper Mod de preparare: Pune roşiile, usturoiul şi uleiul
de măsline într-o cratiţă, la…
Read more »
Read more »
Ciulama cu carne de pasăre şi nuci
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de
pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500
g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina
sare piper unt ulei Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile
curăţate le pisezi…
Read more »
Read more »
Dulceata de morcovi cu lamaie
29 October 2012
Dulceata
de morcovi cu lamaie din: morcovi, zahar, lamai si coniac. Ingrediente:
1 kg morcovi 4 cani cu zahar 4 lamai 4 linguri cu coniac Mod de
preparare: Feliază morcovii şi pune-i într-o cratiţă. Acoperă-i cu apă
şi fierbe-i până devin moi. Zdrobeşte-i cu ajutorul unui blender sau
trece-i printr-o sită deasă. Peste piureul…
Read more »
Read more »
Chec cu dovlecei
29 October 2012
Chec
cu dovlecei din: unt, oua, ulei, zahar brun, dovlecei, extract de
vanilie, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, nuci si stafide.
Ingrediente: unt, pentru uns tava 2 oua mari 125 ml ulei 85 g zahar brun
350 g dovlecei, dati pe razatoarea mare 1 lingurita extract de vanilie
300 g de faina 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Taleri cu prune
29 October 2012
Taleri
cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt,
faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3
oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de
copt 80 g faina 4 lingui
Musaca de varza cu carne tocata
29 October 2012
Musaca
de varza cu carne tocata din: varza, carne tocata, vanata, cascaval,
ceapa rosie, busuioc, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei
capia, piure de rosii, cimbru, sare, piper si vin roze. Inrgediente: 1
varza mare 300 g carne tocata 1 vanata mare 100 g cascaval 2 cepe rosii
pasate cu blenderul busuioc…
Read more »
Read more »
Dulceata de gogonele
29 October 2012
O
reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie,
baton de vanilie si apa. Ingrediente: 1,5 kg gogonele 1 kg zahar 1
lamaie 1/2 baton de vanilie 1 pahar cu apa Mod de preparare:
Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un X pe spate, apoi
opăreşte-le în apă clocotită. Răcoreşte-leîn apă rece, decojeşte-le…
Read more »
Read more »
Vita cu sfecla
29 October 2012
O
tocanita delicioasa din: vita, sfecla, gulie, cartofi, morcovi, ceapa
rosie, vin, usturoi, foid e dafin, ulei, cimbru si piper boabe.
Ingrediente: 700 g pulpa de vita (merge si carne cuburi pentru gatit) 2
sfecle potrivite 1 gulie maricica 700 g cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 1
cana cu vin 3-4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu fenicul
29 October 2012
Salata
de fasole cu fenicul din: fasole, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute,
fenicul, otet de mere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare si
piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu 1
ardei iute 1 bulb de fenicul 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Legume gratinate cu orez
29 October 2012
O
reteta delicioasa de Legume gratinate cu orez din: ceapa, ulei de
masline, dovlecei, vanata, rosii, orez, oua si branza cheddar.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei,
feliati 1 vanata, taiata cuburi 450 g rosii proaspate, tocate (sau o
conserva de 400 g de rosii tocate) 200 g orez pentru…
Read more »
Read more »
Corabioare cu mere
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte,
zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de
budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi
2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Fenicul cu sos de capere
29 October 2012
O
reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie,
smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper.
Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 1 lamaie 200 ml smantana 2 galbenusuri
fierte tare 1 ou 1 lingurita faina sau amidon 2 linguri capere murate
100 ml vin alb sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Conopida la borcan
29 October 2012
Conopida
la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze
de patrunjel si aspirina. Ingrediente: conopida suc de rosii sare frunze
de telina frunze de patrunjel aspirina Mod de preparare: Cantităţile
sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o
desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute…
Read more »
Read more »
Tarta savuroasa cu mere
28 October 2012
Tarta
savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt,
ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si
fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g
faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura:
60 g martipan…
Read more »
Read more »
Chec de linte
28 October 2012
Chec
de linte din: linte, supa de legume, otet de mere, frunza de dafin,
praz, ciuperci, pesmet, unt, cascaval, patrunjel, suc de lamaie, oua,
sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie sau galbena 500 ml supa de
legume 1 lingura otet de mere 1 frunza de dafin 1 fir de praz taiat fin
125…
Read more »
Read more »
Marmelada de macese
28 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de marmelada de macese din: macese, zahar si
lamaie. Ingrediente: 3 kg macese 1 kg zahar 1 lamaie Mod de preparare:
Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le
opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la
fiert…
Read more »
Read more »
Biban şi fructe de mare în stil italian
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei
de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin,
creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele
pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2…
Read more »
Read more »
Mancare de ceapa
28 October 2012
O
reteta gustoasa de mancare de ceapa din: ceapa, ulei, foi de dafin,
zahar, miere, otet de vin rosu, coaja de lamaie si sare. Ingrediente:
800 g ceapa 4 linguri ulei 2 foi de dafin 1 lingura zahar 2 linguri
miere 4 linguri otet de vin rosu coaja de lamaie sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Paine din dovleac cu nuci
28 October 2012
Paine
din dovleac cu nuci din: dovleac, faina de grau, nuci, zahar, nucsoara,
unt, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g cubulete de dovleac
350 g faina de grau 100 g nuci 3 linguri zahar 1 lingurita nucsoara rasa
50 g unt 3 oua 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat sare …
Read more »
Read more »
Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos
28 October 2012
O
reteta savuroasa de supa de dovleac, linte si lapte de cocos din: ulei
de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric,
linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte,
tocat 200 g morcovi, taiati cubulete 1…
Read more »
Read more »
Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan
28 October 2012
Chec
sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua,
morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa
verde, unt si faina. Ingrediente: 120 g fulgi de ovaz 400 ml lapte 2 oua
2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 lingura praf de copt 150 g telemea 1
lingurita susan…
Read more »
Read more »
Zacuscă cu morcovi
28 October 2012
Zacuscă
cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment
vegetal, foi de dafin si bulion de casa. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi 2
1/2 kg gogosari 2 kg ceapa 2 teline mari 500 ml ulei 3 linguri
condiment vegetal cateva foi de dafin 1 kg bulion de casa Mod de
preparare: Morcovii şi…
Read more »
Read more »
Fajitas cu pui
28 October 2012
Fajitas
cu pui din: ardei gras, ceapa rosie, paprika afumata, chimion, limes,
sare de mare piper negru, tortillas, smantna, guacamole, branza cheddar,
ardei iute, rosii, coriandru, sare de mare, piper, lime si ulei de
masline. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie potrivita 2 piepti
e pui fara oase si piele 1 lingrita paprika…
Read more »
Read more »
Piure de dovleac
28 October 2012
Piure
de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper,
pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara.
Ingrediente: 500 g dovleac 3 linguri smantana 2 oua 1/2 lingurita
nucsoara 1 lingura unt sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura
faina 100 ml vin alb frunze de marar sare…
Read more »
Read more »
Friptura de vita si cartofi cu patrunjel
28 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu
patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de
vita, piper, unt si salata. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti
si taiati in cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru
stropit 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Paine cu măsline
28 October 2012
O
reteta gustoasa de Paine cu măsline din: drojdie, apa, faina alba,
faina integrala, sare, ulei de masline, masline si sunca uscata.
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 400 g fainaalba 250 g
faina integrala 1 lingurita de sare 4 linguri ulei de masline 100 g
masline negre fara samburi 80 g…
Read more »
Read more »
Rosii in borcan
28 October 2012
Rosii
in borcan din: rosii, sare si conservant. Ingrediente: 5 kg rosii sare
conservat Mod de preparare: Speli roşiile şi apoi le pui într-o oală
cu apă care fierbe. Le lasi câteva minute în apa fiartă, după care le
scoţi într-un vas, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Roşiile
curăţate şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din:
dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt,
ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua,
parmezan si mozzarella. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei:
Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2
linguri ulei de măsline sare, piper…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Sufleu de cartofi din: cartofi, ulei de masline,
mozzarella, rosii, sunca de pui, busuioc, oregano, sare, piper si
masline negre. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja 5 linguri ulei
de masline 180 g mozzarella light 5 rosii 400 g sunca de pui afumata 1
lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gălbiori cu praz
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute,
ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar.
Ingrediente: 3 fire de praz 500 g bureţi gălbiori 2 ardei iuți 8 linguri
de ulei 60 g unt 125 ml supă de legume 2 linguri de oţet balsamic sare
piper zahăr…
Read more »
Read more »
Muraturi: Vinete murate
28 October 2012
Vinete
murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare
apa si ardei iute. Ingrediente: 5 kg vinete 5 pahare frunze de telina
taiata marunt 3 pahare patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5
l apa ardei iute dupa gust Mod de preparare: Speli vinetele şi le
crestezi în lungime.…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu piept de pui
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Dovlecei umpluti cu piept de pui din: dovlecei,
cuscus, ardei, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei de
masline, pasta de tomate, sare, piper, curry, boia, lapte acru si supa
de pasare. Ingrediente: 4 dovlecei 50 g cus-cus 150 g piept de pui 1
ardei verde 3-4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Chili cu verdeturi
28 October 2012
O
reteta de Chili cu verdeturi din: ardei, coriandru, ghimbir, otet alb,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 ardei poblano (mexican), fara
samburi si taiat in doua pe lungime 2 ardei jalapeno, fara samburi 1/2
ceasca de coriandru (frunze si tulpini) 2 catei de usturoi taiati pe din
doua 1 lingura de ghimbir proaspat,…
Read more »
Read more »
Linte cu telina si usturoi
28 October 2012
Linte
cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, cimbru, ulei, otet,
vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte 300 g telina 5 catei de
usturoi 1 lingurita cimbru uscat 3 linguri ulei 1 lingura otet 3
linguri vin alb sare piper Mod de preparare: >Puneţi lintea la
fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Rulouri lipicioase cu curmale
28 October 2012
Rulouri
lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou,
curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14
g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml
lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1
ou mare, batut 200…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote
28 October 2012
Tagliatelle
cu muschi de vita si legume sote din: muschi de vita, morcovi,
dovlecel, sparanghel, ardei gras, rosii cherry, tagliatelle, sweet
chilli, ghimbir, usturoi, patrunjel, vin si ulei de masline.
Ingrediente: 150 g muschi de vita 30 g morcovi 30 g dovlecel 30 g
sparanghel 30 g ardei gras 50 g rosii cherry 120 g…
Read more »
Read more »
Roşii cherry murate
28 October 2012
Roşii
cherry murate din: rosii cherry, usturoi, frunze de visin, hrean, boabe
de piper, boabe de mustar, otet, sare si apa. Ingrediente: 2 kg rosii
cherry usturoi frunze de visin hrean boabe de piper boabe de mustar otet
sare apa Mod de preparare: Speli roşiile şi le laşi la scurs pe un
prosop. într-o…
Read more »
Read more »
Placinta cu fructe in crusta crocanta
28 October 2012
Placinta
cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure,
coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g
unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50
g mure 100 g c
Somon teriyaki cu sparanghel
28 October 2012
O
reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia,
mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir,
usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan.
Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin
preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de ciocolata si sos de zmeura
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Tort de ciocolata si sos de zmeura din: pudra de
cacao, cafea, albusuri, zahar granulat, ulei vegetal, faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, zmeura, unt, lapte si ciocolata.
Ingrediente pentru blat: 1/2 cească pudră de cacao 1 1/3 lingura de
cafea instant ¾ cană de apă caldă 8 albusuri…
Read more »
Read more »
Ceafa cu broccoli la cuptor
27 October 2012
Ceafa
cu broccoli la cuptor din: ceafa, broccoli, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 2-3 bucati ceafa pentru gratar 1 buchet de broccoli 200 ml
smantana pentru gatit sare piper Mod de preparare: Pui ceafa pe
gratar, sarata si piperata. Fierbi separat broccoli desfăcut bucheţele,
apoi îl strecori şi aşezi broccoli într-un vas pe care…
Read more »
Read more »
Castraveti cu ou
27 October 2012
Castraveti
cu ou din: castraveti, rosii, galbenusuri, smantana, marar, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 4-5 castraveti potriviti ca marime 2 rosii 2
galbenusuri 100 ml smantana lichida marar sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi castraveţii de coajă şi îi tai felii subţiri. Căleşti
castraveţii în unt şi apoi adaugi 2 roşii tăiate cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Rulada savuroasa cu ciocolata
27 October 2012
Rulada
savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar
pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac.
Ingrediente: 4 oua 200 g ciocolata 125 ml frisca lichida 2 linguri cacao
2 linguri faina 4 linguri zahar pudra sare pentru crema: 200 g
ciocolata 250 g unt 2 galbenusuri 50 ml lapte 200…
Read more »
Read more »
Salata cu somon si sfecla rosie
27 October 2012
Salata
cu somon si sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin,
ulei de masline, sirop de rodie, lamaie, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml
vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat
1 lamaie…
Read more »
Read more »
Cupolă din vinete
27 October 2012
O
reteta delicioasa de Cupolă din vinete din: vinete, ceapa, ardei gras,
morcovi, rosie, castraveti, mioneza, usturoi si ulei. Ingrediente: 2
vinete medii 1 ceapa 1 ardei gras 2 morcovi 1 rosie mare 2 castraveti 70
g maioneza 2 catei usturoi ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli
vinetele, le tai în felii subţiri…
Read more »
Read more »
Ciorba cu castraveti acri
27 October 2012
O
reteta gustoasa de ciorba cu castraveti acri din: cartofi, morcovi,
ardei, ceapa, marar, castraveti acri, sare, piper, ulei de masline si
patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi cu coaja rosie 2 morcovi un ardei
verde un ardei rosu 2 cepe o legatura marar 6 castraveti acri din
saramura sare piper o lingurita ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Budinca de caramel
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar,
lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta.
Ingrediente: 350 g branza mascarpone 6-8 linguri zahar 300 ml lapte sau
smantana lichida 6 foi gelatina o pastaie vanilie pentru crema caramel:
12 linguri zahar 75 g unt frunze de menta …
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu cartofi
27 October 2012
Friptura
de vita cu cartofi din: pulpa de vita, unt, vin rosu, sare grunjoasa,
piper, cartofi, unt si rozmarin. Ingrediente: 800 g pulpa de vita cu
cartofi 100 g unt 200 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 500
g cartofi cu coaja rosie 50 g unt rozmarin proaspat Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole cu conopida
27 October 2012
O
reteta gustoasa de Tocanita de fasole cu conopida din: conopida,
morcovi, fasole, ceapa, pastarnac, telina, suc de rosii si verdeata.
Ingrediente: 1 conopida medie 2-3 morcovi 200 g fasole boabe mari 1-2
cepe mari 1 pastarnac 1 telina mica 1 cana suc rosii verdeata Mod de
preparare: Toci ceapa mărunt, iar ţelina, păstârnacul…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de sampanie
27 October 2012
Rulada
cu crema de sampanie din: oua, zahar, sare, faina, zahar vanilat, nuca,
galbenusuri, unt, lapte, pastaie vanilie, sampanie ciocolata si zahar
pudra. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar un praf sare 2
linguri faina un plic zahar vanilat 150 g nuca macinata pentru crema:
300 g unt 3 galbenusuri 75 ml lapte…
Read more »
Read more »
Pateuri cu legume
27 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de pateuri cu legume din: aluat, ardei
capia, ceapa verde, usturoi, ciuperci, pesmet, patrunjel, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 250 g ardei capia copt
o legatura ceapa verde 3-4 catei usturoi 150 g ciuperci o lingura
pesmet o legatura patrunjel sare piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Somon cu sos alb si tarhon
27 October 2012
Somon
cu sos alb si tarhon din: file de somon, sare, piper, unt, faina,
lapte, nucsoara si tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare
piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350
ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon Mod de preparare: Se
condimentează…
Read more »
Read more »
Taitei soba cu creveti la cuptor
27 October 2012
Taitei
soba cu creveti la cuptor din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de
susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei
grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi
catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de
miere Doua lingurite de ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide
27 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de
arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos
de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume
si sos sriracha. Ingrediente: tofu 1 lingura ulei arahide Usturoi feliat
1 bucată mare de radacina…
Read more »
Read more »
Scoici cardium şi melci de mare
27 October 2012
Foarte
apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la
fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud,
spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de
spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre
deosebire de cea a scoicilor…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu ghebe
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie,
castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper.
Ingrediente: 4 scrumbii 2 cepe rosii 12 castraveciori murati 500 g
ghebe 50 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de maghiran 200 ml vin
alb sec sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu dulceaţă de vişine
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Budincă de orez cu dulceaţă de vişine din: orez,
lapte, zahar, oua, unt, dulceata de visine si zahar vanilat.
Ingrediente: 300 g orez 600 ml lapte 200 g zahar 3 oua 50 g unt 150 g
dulceata de visine 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Spălaţi
orezul în 3-4…
Read more »
Read more »
Chifle curcubeu
27 October 2012
Chifle
curcubeu din: faina, faina cu seminte si cereale integrale, drojdie,
fulgi de ovaz, mix de seminte, nuci, bicarbonat de sodiu, unt, lapte,
dovlecei, morcovi, sfecla si lapte. Ingrediente: 250 g de faina, plus
extra pentru pudrat 250 g de faina pentru paine 500 g de faina cu
seminte si cereale integrale 7 g de…
Read more »
Read more »
Prepeliţă cu sos de coniac
27 October 2012
O
reteta gustoasa si savuroasa de prepelita cu sos de coniac din:
prepelite, sare grunjoasa, zahar tos, coniac, piper, ghimbir, usturoi,
unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 4
prepelite sau un pui mai mare sare grunjoasa 2-3 linguri zahar tos 100
ml coniac piper negru macinat 50 g ghimbir 2-3 catei de…
Read more »
Read more »
Spanac cu naut si chorizo
27 October 2012
Spanac
cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa,
usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de
dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac. Poti folosi
si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le
rupi tulpinile.…
Read more »
Read more »
Roşii afumate
27 October 2012
O
reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate,
miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de
rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu
mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat.Merge de minute
cu burgeri, pui,…
Read more »
Read more »
Pizza de Florentina
27 October 2012
Pizza
de Florentina din: sos de tomate, spanac, ciuperci, cascaval, oua, ulei
vegetal, piper, sare, faina, drojdie, ulei de masline si sare.
Ingrediente: 6 linguri sos de tomate 200 g spanac proaspat 100 g
ciuperci champignon 50 g cascaval/parmezan 4 oua ulei vegetal piper
negru macinat sare pentru aluat: un pahar faina o lingurita drojdie…
Read more »
Read more »
Tartă cu mure şi cremă de vanilie
27 October 2012
Tartă
cu mure şi cremă de vanilie din: aluat de tarta, faina, nucsoara,
scortisoara, zahar, smantana, lapte, extract de vanilie si mure.
Ingrediente: 500 g aluat de tarta putina faina, pentru presarat putina
nucsoara rasa 1/4-1/2 lingurita de scortisoara pudra pentru umplutra:
100 g de zahar 200 ml de smantana pentru frisca 200 ml de…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei
27 October 2012
Pui
cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi de unt, cuisoare,
boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si ceapa. Ingrediente: 8
portii de carne de pui 100 g radacinoase (morcovi, patrunjel, telina) 3
linguri unt 2 foi de dafin cuisoare boabe de piper 1 lingura boia 1
lingura faina 250 ml…
Read more »
Read more »
Costiţe de miel în sos de vin
27 October 2012
O
reteta de Costiţe de miel în sos de vin din: costite de miel, cimbru,
vin rosu, miere, unt, usturoi, sare grunjoasa, piper, paste, sare,
piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza rosie si rozmarin.
Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml vin rosu o
lingura miere 75 g unt 4-5…
Read more »
Read more »
Porumb copt cu ciuperci
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Porumb copt cu ciuperci din: porumb, apa, lapte,
unt si ciuperci. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 6 pahare cu apa 1
pahar cu lapte 50 g unt 12 ciuperci albe, mici Mod de preparare:
Ştiuleţii cu tot cu foi se spală şi apoi se înlătură câteva foi
exterioare. Boabele trebuie…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui pane
27 October 2012
Ficatei
de pui pane din: ficatei de pui, faina, oua, ulei, condimente si
lamaie. Ingrediente: 800 g ficatei de pui 150 g faina 2 oua 150 ml ulei 1
lingurita amestec condimente uscate 1 lamaie condimente Mod de
preparare: Bateţi ouăle, adăugaţi făină, 2-3 linguri de apă şi
amestecaţi bine. Puneţi ficăţeii în apă…
Read more »
Read more »
Ciorba de conopida cu costita
27 October 2012
Ciorba
de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi,
patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors.
Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura
patrunjel condimente bors Mod de preparare: Desfaceţi conopida în…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză
27 October 2012
Rulouri
de dovlecel cu bacon şi brânză din: dovlecei, bacon, crema de branza,
ulei, otet balsamic, cimbru, rozmarin, busuioc si sare. Ingrediente: 2
dovlecei tineri 200 g de bacon, taiat felii subtiri 1 cutie crema de
branza 2 linguri ulei 2 linguri otet balsamic cimbru, rozmarin sau
busuioc sare Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Placinta de toamna
27 October 2012
Placinta
de toamna din: gutui, mere, pere, unt, pastaie de vanilie, scortisoara,
zeama de lamaie, zahar, faina, aluat de tarta, ou si crema de vanilie.
Ingrediente: 1,5 mix de gutui, mere si pere (5 mere, 2 pere si 2 gutui)
25 g de unt 1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime, cu semintele scoase
2…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla cu iaurt
27 October 2012
Supa
de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de masline, ceapa, rosii,
supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin, iaurt si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 lingurite ulei de masline 1
ceapa 400 g rosii decojite, di
Muschi de vita in sos de vin rosu
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Muschi de vita in sos de vin rosu din: muschi de
vita, miere, vin rosu, usturoi, piper, ulei de masline, sare, cartofi,
morcovi, rozmarin, cimbru, sare grunjoasa, unt si ulei de masline.
Ingrediente: un kg muschi de vita o lingura miere 250 ml vin rosu
demisec 2-3 catei usturoi piper negru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei grasi marinati
26 October 2012
Ardei
grasi marinati din: ardei grasi, ulei, patrunjel, marar, usturoi,
zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 2 linguri de
ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de marar tocat 6 catei de usturoi 6
linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼ ceasca otet alb 1 cană de apă…
Read more »
Read more »
Smoothie din fructe de pădure
26 October 2012
Smoothie
din fructe de pădure din: lapte de migdale, ameste de fructe de padure
si sirop agava. Ingrediente: 500 ml lapte cu migdale 200 g amestec de
fructe de padure (zmeura, afine, mure etc) 1 lingurita sirop agava Mod
de preparare: 200 g de fructe de padure se spala bine si se dau la…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado si andive
26 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa,
mazare, porumb, morcov, telina, smantana, maioneza, oua, sare, piper.
Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre
fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână
100 g maioneză 2 ouă fierte…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan
26 October 2012
O
reteta delicioasa de rulada de curcan cu: carne de curcan, morcovi,
ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper.
Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 1 ceapă 100 g brânză telemea
rasă 50 g unt cimbru ulei pătrunjel mărar piper Mod de preparare: Taie
pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate uşor…
Read more »
Read more »
Piept de pui aromat
26 October 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: miere, boia dulce, curry,
castravete, ardei gras, ciuperci, rosii, salata, scortisoara, sare,
piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingurita de miere
1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1 castravete 1 ardei gras 2
ciuperci 2-3 rosioare 1 salata scortisoara sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri cu cartofi
26 October 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: bacon, ardei gras, usturoi, ceapa,
cartofi, sare, ulei. Ingrediente: 200 g bacon 1 ardei gras 3-4 catei de
usturoi 1 ceapa 5-6 cartofi mici sare ulei Mod de preparare: Curăţă
cartofii şi taie-i în cubuleţe potrivite. Pune-i să fiarbă în apă
clocotită cu un praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Boeuf Bourguignon
26 October 2012
O
reteta de boeuf burguignon din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa
rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze,
pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast. Ingrediente: 180g carne de vită
100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui
10g concentrat de vită (demi-glace) cimbru foi…
Read more »
Read more »
Crema de rosii
26 October 2012
O
reteta delicioasa de crema cu: rosii, morcov, ceapa, unt, smantana,
sare, piper. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 2 morcovi 1 ceapă
potrivită unt şi smântână, opţional sare piper Mod de preparare: Se
spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe care îl lasă.
Se trec prin sită pentru a…
Read more »
Read more »
Nuga glasata in miere cu fructe confiate
26 October 2012
O
reteta delicioasa de nuga cu: ou, miere, zahar, fructe confiate,
stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente: 10 albusuri de ou
200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g stafide uscate 200g
nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana Mod de preparare: Se prepară o
bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Tarta cu branza
26 October 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, smantana, sare,
telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc.
Ingrediente blat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1
praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3
ouă 10 roşii cherry…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu sos şi porumb
26 October 2012
Clătite
umplute cu sos şi porumb din: oua, lapte, apa minerala, faina, ulei,
sare, ceapa, ulei, suc de rosii, boabe de porumb, cimbru, condiment,
carnati, zahar, cascaval si unt. Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte 100 ml
apă minerală 200 g făină 2-3 linguri ulei 1 praf de sare Pentru
umplutură și decor: 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Peste picant
26 October 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: conopida, broccoli, morcov, arde gras,
ceapa, usturoi, cimbru, maghiran, busuioc, arde iute, cuisoare, lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de peste cateva buchetele conopida si broccoli 1
morcov 1 ardei gras 1 ceapa 1 catel de usturoi cimbru maghiran busuioc 1
ardei iute 2 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Scoici cu manzanilla
25 October 2012
Acest
preparat culinar se numără printre preferinţele clienţilor din
fapas-urile spaniole. Modul de a găti scoicile este foarte simplu, dar
pune bine în valoare gustul lor. Mai întâi, se călesc puţin în ulei
usturoiul si ceapa. Apoi se toarnă peste ele nişte sherry manzanilla
sec. In sosul astfel obţinut se fierb scoicile câteva minute, pânâ…
Read more »
Read more »
Tort cu grepfrut şi mac
25 October 2012
Tort
cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie,
praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt.
Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns 300 g faina,
plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1 lingurita extract de
vanilie 1 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Somon pe pat de praz
25 October 2012
O
reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta,
ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper. Ingrediente:
400 g somon 500 g praz tanar 2 limetta 4 linguri ulei din samburi de
struguri 2 linguri sos de soia 1 varf cutit wasabi piper proaspat
macinat Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere
25 October 2012
Cartofi
copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa,
bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi
medii 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1 ceapa mare, feliata fin 6
felii de bacon afumat, tocate 2 linguri smantana pentru gatit 200 g de
branza Gruyere, rasa patrunjel tocat,…
Read more »
Read more »
Lipie cu pui şi legume
25 October 2012
Lipie
cu pui şi legume din: piept de pui, morcovi, gulie, smantana, salata
verde, slipii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de
puidezosati 2 morcovi 1 gulie 2 linguri smantana 1 salata verde 4 lipii
sare piper ulei de masline Mod de preparare: Se sărează şi se
piperează carnea; se unge…
Read more »
Read more »
Retete de post: Parjoale de post
25 October 2012
Parjoale
de post din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, ulei, pesmet,
faina, marar si condimente. Ingrediente: 3 morcovi 1 radacina de
patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi 160 ml ulei 100 g pesmet
100 g faina 1 legatura marar condimente Mod de preparare: Căliţi în
ulei 1 ceapă tocată mărunt. Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciuperci
25 October 2012
Ciorba
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez,
patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura
patrunjel condimente bors Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile,
spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o
şi tocaţi-o mărunt,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecesc
25 October 2012
Dressing
cu iaurt grecesc din: iaurt, nuci, marar, usturoi, sare, piper si
legume. Ingrediente: 2 cani iaurt grecesc degresat 1/2 cană nuci, plus
mai mult pentru garnitura 3 linguri de marar proaspat tocat 1 lingurita
usturoi tocat proaspat Sare si piper dupa gust Legume proaspat tăiate
Mod de preparare: Se toarnă iaurtul grecesc, nucile,…
Read more »
Read more »
Sandviş cu ton
25 October 2012
Sandviş
cu ton din: ton, iaurt, rosii, paine de secara, branza de vaci, salata
eisber, sare, piper si morcov. Ingrediente: 1 conserva ton (bucata
intreaga) 2 linguri iaurt gras 4 rosii 8 felii paine de secara 2 linguri
branza de vaci 8 frunze salata eisberg sare piper 1 morcov Mod de
preparare: Se scurge…
Read more »
Read more »
Căpşunată
25 October 2012
Căpşunată
din: capsune, zahar, apa si alcool. Ingrediente: 3 kg căpşune 2 kg
zahăr 10 l apă 1 l alcool sau palincă tare Mod de preparare: Speli
căpșunele bine, le cureți de codițe și le pui în straturi într-o
damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana la căldură timp de 2
zile. Din când…
Read more »
Read more »
Somon la gratar cu legume si felii de lamaie
25 October 2012
Somon
la gratar cu legume si felii de lamaie din: somon, sos de soia, zahar,
apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si lamaie. Ingrediente: 600 g
somon proaspat 3 linguri sos de soia 1 lingurita zahar 80 ml apa 60 ml
ulei 1 lingurita piper 1 lingurita praf de usturoi sare pentru
garnitura: legume 1…
Read more »
Read more »
Bors de vitel
25 October 2012
O
reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel,
ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou,
leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol
de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4
cartofi 5 rosii 150 g…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu cartofi
25 October 2012
Cotlet
de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata,
branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8
cotlete de porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de
dafin 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente Mod de
preparare: Bateţi cotletele, presăraţi-le cucondimente…
Read more »
Read more »
Tortillas cu sunca
25 October 2012
Tortillas
cu sunca din: castravete, salata verde, rosii, sunca, tortillas si
branza de vaci. Ingrediente: 1 castravete 1 capatana salata verde 4
rosii 100 g sunca 4 tortillas sau clatite gata preparate 80 g branza de
vaci Mod de preparare: Se decojeste castravetele, se curata de seminte
si se taie pulpa betisoare. Se raie…
Read more »
Read more »
Orez picant cu tofu
25 October 2012
Orez
picant cu tofu din: orez, oua, ulei de masline, ceapa, ardei iute,
pudra de curry, boabe de mustar, pudra de ardei cayenne, tofu marinat,
ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 140 g de orez basmati 2 oua 1
lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei iute, tocat (cu tot cu
seminte) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Budincă de vanilie şi ciocolată
25 October 2012
O
reteta savuroasa de Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de
vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare,
zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte. Ingrediente: pentru budinca de
vanilie 100 g zahar 50 g amidon 1 galbenus 100 ml lapte 30 g unt 1 fiola
esenta de vanilie sare pentru budinca…
Read more »
Read more »
Grătar de cod cu orez
25 October 2012
O
reteta de Grătar de cod cu orez din: fileuri de cod, lamaie, orez,
iaurt, frunze de menta si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 lamaie 4
linguri orez 4 linguri iaurt cateva frunze de menta sare Mod de
preparare: Peştele spălat, uscat şi porţionat se înfige pe ţepuşe care
se frig 3…
Read more »
Read more »
Tocanita de hribi
25 October 2012
Tocanita
de hribi din: hribi, ceapa, rosii, ulei, cimbru, boia si condimente.
Ingrediente: 1,5 kg hribi proaspeti 3 cepe 5 rosii 50 ml ulei 1
lingurita cimbru uscat 1 lingurita boia de ardei dulce condimente Mod
de preparare: Curăţaţi hribii, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi tăiati-i
în bucăţi potrivite. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…
Read more »
Read more »
Curry de năut şi pilaf cu conopidă şi caju
25 October 2012
Curry
de năut şi pilaf cu conopidă şi caju din: ulei, ceapa, caju, orez
basmati, conopida, sos curry, naut si frunze de coriandru. Ingrediente: 2
linguri de ulei 1 ceapa, tocata 100 g de caju 200 g de orez basmati 400
g de conopida, taiata in bchetele 400 g de sos curry (sau pasta din…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de legume
25 October 2012
Ciorba
gustoasa de legume din: conopida, telina, ceapa, morcovi, patrunjel,
ardei gras, gogosar, gulie, cartofi, patrunjel, ulei, condimente si
bors. Ingrediente: 1 conopida mica 1 telina mica 2 cepe 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1 ardei gras verde 1 gogosar 1 gulie 2 cartofi 1
legatura patrunjel 50 ml ulei condimente bors Mod…
Budinca de vanilie cu zmeura
25 October 2012
Budinca
de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt,
sare, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahar
25 g amidon 1 fiola esenta de vanilie 15 g unt un praf de sare sau alte
fructe, dupa gust pentru servit: zmeura si frunze de menta proaspata
Mod…
Read more »
Read more »
Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru
25 October 2012
Calcan
cu cartofi fierţi şi cimbru din: pesti, lamaie, cartofi, usturoi,
cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 4 pesti 1 lamaie 1 kg cartofi 3
catei usturoi 2 crengute de cimbru cateva fire de patrunjel 2 linguri
ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, după care se
curăţă. Peştele se spală, se usucă…
Read more »
Read more »
Friganele cu banane prajite
25 October 2012
O
reteta gustoasa de Friganele cu banane prajite din: franzela, banane,
oua, zahar brun, unt si scortisoara. Ingrediente: 8 felii franzela 4
banane 3 oua 100 g zahar brun 100 g unt 1 lingura scortisoara rasa Mod
de preparare: Bateţi ouăle cu un praf de sare, apoi treceţi feliile de
pâine prin ou şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac
25 October 2012
O
reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun,
boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne.
Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de
ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura
praf…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc
25 October 2012
Sarmale
cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet,
patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt Ingrediente: 1
capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri
pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri
rondele de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati
25 October 2012
Varza
calita cu carnati din: varza murata, carnati, ceapa, ulei, morcov,
pasta de tomate, marar, boabe de piper, foi de dafin si condimente.
Ingrediente: 2 verze murate 600 g carnati 2 cepe 100 g ulei 1 morcov 2
linguri pasta de tomate 1 legatura marar 1 lingurita boabe de piper 2
foi de dafin condimente…
Read more »
Read more »
Pastrav cu legume al dente
25 October 2012
Pastrav
cu legume al dentedin: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei,
ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei
1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper
Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii
cât mai fine, iar broccoli se rupe în…
Read more »
Read more »
Piept de pui in sos
25 October 2012
Piept
de pui in sos din: piept de pui, sare, piper, cimbru, zucchini, ceapa
rosie, usturoi, suc de rosii, marar, ulei de floarea soarelui si unt.
Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negrumacinat cimbru verde si
uscat 4 zucchini 2 cepe rosii 4 catei usturoi 300 ml suc rosii o
legatura marar ulei…
Read more »
Read more »
Dulceata de castane
25 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de Dulceata de castane din: castane, zahar,
vanilie si rom. Ingrediente: 2 kilogram castane 1, 5 kilograme zahar
vanilie rom Mod de preparare: Decojeste castanele si pune-le la fiert.
Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita.
Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu legume si caju
25 October 2012
Orez
cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei,
ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei. Ingrediente: 250 g
orez cu bobul subtire 200 g caju prajit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei
capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucsoara piper alb si negru macinat
sos de soia…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne
25 October 2012
Ardei
umpluţi cu carne din: chifle, lapte, ceapa, usturoi, ulei de floarea
soarelui, carne tocata, oregano, rosii, foi de dafin, boabe de piper si
enibahar. Ingrediente: 2 chifle vechi de-o zi 100 ml lapte 2 cepe 4
catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g carne tocata
mixta (vita si porc) 4…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de potroace
25 October 2012
Ciorba
delicioasa de potroace din: aripioare de pui, ceapa, ulei, morcovi,
telina, patrunjel, cartofi, rosii, fidea, bors, leustean, patrunjel si
condimente. Ingrediente: 800 g aripioare de pui 3 cepe 50 ml ulei 2
morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 4 cartofi 6 rosii 150 g fidea
bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel condimente…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume la cuptor
25 October 2012
Carnaciori
cu legume la cuptor din: carnati, cartofi, praz, morcovi, supa de
legume, foi de dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente:
carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3
foi de dafin patrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Curata
prazul, taie-l rondele si caleste-l in putin…
Read more »
Read more »
Coulibiac
24 October 2012
Deşi
la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de
eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX. In Rusia, coulibiac
era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. In perioada celui de-al
doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a recunoscut în el o
variantă a somonului en croute. Pentru acest fel de mâncare…
Read more »
Read more »
Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel din:
spaghete, ulei de masline, ceapa, stafide, supa de legume, parmezan,
nuci si patrunjel. Ingrediente: 300 g de spaghete 2 linguri ulei de
masline 2 cepe feliate 5 linguri de stafide 250 ml supa de legume 50 g
de parmezan ras 5 linguri de nuci…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu legume
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc,
vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper,
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei
verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Tort cu alune şi ghimbir
24 October 2012
Tort
cu alune şi ghimbir din: oua, alune de padure, biscuiti de ovaz, faina,
zahar praf, zahar vanilat, lamaie, ghimbir, gem de coacaze, cognac,
ghimbir, ciocolata de menaj si gem de caise. Ingrediente: blat: 10 oua
300 g alune de padure neprajite 50 g pesmet din biscuiti de ovaz 1
lingura faina 300 g zahar…
Read more »
Read more »
Papricas gustos de pui
24 October 2012
Papricas
gustos de pui din: pui, ulei, ceapa, slanina, supa de pui, boia dulce,
bulion si condimente. Ingrediente: 1 pui 1 lingura ulei 3 cepe mari 100 g
slanina 2 cesti supa de pui 1 lingurita boia dulce 1 lingura bulion
condimente Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite. Tocaţi
ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie
24 October 2012
O
reteta savuroasa de ciorba de sfecla rosie din: sfecla rosie, ceapa,
pastarnac, morcovi, telina, cartofi, frunze de telina, bors si
condimente. Ingrediente: 4 sfecle rosii copate 2 cepe 2 radacini de
pastarnac 2 morcovi 1 telina mica 3 cartofi 1 legatura frunze de telina
bors condimente Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi-o în…
Read more »
Read more »
Placinta cu gutui si ghimbir
24 October 2012
Placinta
cu gutui si ghimbir din: faina, unt, galbenusuri, zahar, lamaie, zahar
vanilat, scortisoara, ghimbir si sare. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 2 galbenusuri 700 g cubulete de gutui 130 g zahar 1 lamaie 1
lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa 1 lingurita ghimbir
ras sare Mod de preparare: Amestecaţi cu…
Read more »
Read more »
Dhal aromat si cremos
24 October 2012
Dhal
aromat si cremos din: boabe de mustar, seminte de chimion, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, linte rosie si lapte de
cocos. Ingrediente: 2 lingurite boabe de mustar 2 lingurite seminte de
chimion 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 4 catei de
usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir proaspat de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci si salvie
24 October 2012
Ravioli
cu nuci si salvie din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii,
mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 2 oua 1 galbenus 1 lingura ulei de masline 50 g
rosii conservate in ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nuca 1
albus salvie 4 linguri…
Read more »
Read more »
File de salau la tigaie
24 October 2012
O
reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de
mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi,
cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de
mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3
morcovi 2 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si menta
24 October 2012
Prăjitură
cu brânză si menta din: unt, faina, iaurt, sare, branza de vaci, zahar,
coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, oua, migdale, menta si hartie
pentru copt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 350 g faina o cutie
iaurt natural un praf sare pentru umplutura: 400 g branza de vaci 250 g
zahar coaja de…
Read more »
Read more »
Iahnie delicioasa de fasole
24 October 2012
Iahnie
delicioasa de fasole din: fasole, sare grunjoasa, piper, foi dafin,
ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, pasta de rosii, sare, cimbru,
carnati si usturoi. Pentru o fasole reuşită şi foarte gustoasă, este
bine ca boabele să stea aproximativ 10-15 ore la înmuiat, într-un bol cu
apă şi cu un praf de bicarbonat. Ingrediente: 800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac,
ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos
si ceapa rosie. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 5-6 linguri de ulei de
măsline Sare și piper negru proaspăt macinat 1 ceasca grau ricotta 1
lingură oțet 1 lingură de apă 1/2…
Read more »
Read more »
Ciolan cu rozmarin si ardei
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciolan cu rozmarin si ardei din: ciolan, vin, ardei
capia, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, foi
de dafin, boia si suc de rosii. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat
100 ml vin 8 ardei capia o ceapa rosie 3-4 linguri ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu chilli vegetarian
24 October 2012
Cartofi
copţi cu chilli vegetarian din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie,
ardei gras, condimente cajun, fasole, supa de legume, ciocolata si
smantana. Ingrediente: 4 cartofi medii, curatati, fiecare taiati in 8
felii, pe lung 4 lingurite ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata grosier
1 ardei gras galben, tocat grosier 1 lingura de condimente…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu ricotta
24 October 2012
O
reteta delicioasa de Cannelloni umplute cu ricotta din: ceapa, usturoi,
ciuperci, unt, ruccola, ou, branza ricotta, faina, lapte, nucsoara,
parmeazan, cannelloni, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de
usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri unt 200 g ruccola 1 ou 200 g
branza ricotta sau urda 1 lingura faina 400 ml…
Read more »
Read more »
Tarte cu sunca si mozzarella
24 October 2012
Tarte
cu sunca si mozzarella din: unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii
cherry, bacon, mozzarella, cimbru, pesmet si patrunjel. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g unt o lingurita chimen un praf sare 4 linguri
smantana sau iaurt 300 g faina pentru umplutura: 4-6 rosii cherry 300 g
bacon 300 g mozzarella busuioc proaspat cimbru uscat si…
Read more »
Read more »
Linguine cu lămâie
24 October 2012
Linguine
cu lămâie din: ceapa rosie, ulei de masline, chilli, paste, linguine,
sare, piper, piept de pui, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe
rosii 1 lingura ulei de masline 1 praf chilli 300 g paste lungi
(linguine) sare piper 2 piepti de pui 1 lamaie 1 mana de patrunjel Mod
de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Strudel cu struguri si stafide
24 October 2012
Strudel
cu struguri si stafide din: faina, oua, stafide, boabe de struguri,
biscuiti, zahar, unt, ulei de masline, zahar praf si sare. Ingrediente:
500 g faina 4 oua 60 g stafide inmuiate in 100 ml coniac 1,5 – kg boabe
de struguri negri 125 g biscuiti din cereale fara crema 250 g zahar 125
g…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu ciuperci
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciorba de vita cu ciuperci din: rasol de vita,
ciuperci, cartofi, bors, leustean, praz, ardei verde, suc de rosii, sare
si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 200 g ciuperci 3 cartofi un
litru bors o legatura leust