Retete de top:
Pizza turcească cu carne tocată
13 March 2012
O
reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie,
patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen,
aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie
2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de
ardei 1 ou sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură marmorată cu struguri
13 March 2012
O
reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina,
lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao,
faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă
250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi salvie
13 March 2012
O
reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de
masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si
parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in
buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau
cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat marunt…
Read more »
Read more »
Fursecuri umplute cu gem de caise
13 March 2012
O
reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra,
galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra.
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un
varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de
caise 4 linguri…
Read more »
Read more »
Curcan cu prune
13 March 2012
O
reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe
superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa.
Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe
superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza
13 March 2012
O
reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella,
branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5
morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3
catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt
topit Mod de preparare: Intr-o oala cu apa…
Read more »
Read more »
Curry de pui, cocos şi tamarind
13 March 2012
O
reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de
lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de
tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry,
ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29
pulpe de pui dezosate, fara piele zeama…
Read more »
Read more »
Cocktail de ou
13 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar
vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4
lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa
Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare.
Totul se bate pana…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi
13 March 2012
O
reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din:
cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine
toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici
sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de
curcan (a 180 g) 120…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)
13 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat
deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara
prajitura cu capsuni
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete
13 March 2012
O
reteta de lasagna cu vinete din: vinete, sare, piper, foi de lasagna cu
spanac, ulei de masline, parmezan, lapte degresat, morcov, esalota,
frunza de dafin, patrunjel, boia de piper, produs tartanabil, faina,
nucsoara, usturoi, rosii, oregano si busuioc. Feliile de vinete
reprezintă umplutura perfectă pentru această lasagna vegetariană foarte
gustoasă, care se poate pregăti…
Read more »
Read more »
Supa de cocos cu coriandru
13 March 2012
La
orice mâncare ce conţine lapte din nucă de cocos se adaugă si coriandru
proaspăt, cu o aromă asemănătoare citricelor. Cocosul si coriandrul
sunt protagonistele multor reţete din gastronomia Asiei de sud-est.
Laptele de cocos temperează mâncărurile foarte iuţi, în timp ce
coriandrul le conferă o aromă proaspătă. Cea mai cunoscută supă de cocos
cu…
Read more »
Read more »
Terina cu mere
13 March 2012
O
reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare.
Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt
200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare Mod
de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi seminţele şi
tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi si peste
13 March 2012
O
reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file
de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau,
smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si
sare. Ingrediente: 1,25 kg cartofi 600 g file de somon 350 g file de
batog 425 ml zeama de peste…
Read more »
Read more »
File de pui în otet balsamic
13 March 2012
O
reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare,
piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii. Ingrediente: 3
buc. file de pui (cu oase, fără piele) 1 lingură unt topit sare piper 1
lingură zahăr 5 linguri oţet balsamic 250 ml supă 150 g smântână 400 g
roşii…
Read more »
Read more »
Placinta cu crema de lamaie
13 March 2012
O
reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei,
faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200
ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt Mod de
preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină. Puneţi…
Read more »
Read more »
Reteta de Ras El Hanout
13 March 2012
Se
macină şi se amestecă, într-un mojar sau într-o râşniţţa de cafea, câte
1 linguriţă de chimion, ghimbir, turmeric (curcuma), sare, 3/4
linguriţă de scorţişoară, 3/4 linguriţă de piper negru, 1/4 lingiuriţă
de cuişoare şi câte 1/2 linguriţă de piper alb, seminţe de coriandru,
piper cayenne, ienibahar, nucşoară. Se peăstrează într-un recipient bine
închis.
Read more »
Read more »
Shake de capsuni cu frisca
13 March 2012
O
reteta de shake de capsuni cu frisca din: capsuni, inghetata de vanilie
si frisca. Ingrediente: 225 g de capsuni, curatate 300 inghetata de
vanilie, moale frisca Mod de preparare: Se pun două căpşuni deoparte,
pentru decor. Din cele rămase, jumătate se lasă întregi, iar cealaltă
jumătate se taie bucăţi. Intr-un blender, se mixează…
Read more »
Read more »
Tagliatelle carbonara
13 March 2012
O
reteta de tagliatelle carbonara din: usturoi, esalota, vin alb sec,
tagliatelle, sare, piper, bacon, smantana, oua, parmezan si patrunjel.
Ingrediente: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 esalota, tocata marunt 2
linguri vin alb sec 200 g tagliatelle sau fettuccine Sare si piper negru
50 g bacon, afumat, fara sorici 2 linguri smantana 2 oua…
Read more »
Read more »
Red Royal Cocktail
13 March 2012
O
reteta simpla de Red Royal Cocktail din: red orange liquer, vin spumant
sec si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o
felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de
sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o
felie de portocala.
Read more »
Read more »
Şapte retete pentru post
13 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Şapte retete pentru
post: Retete de post: Cartofi mozaic O reteta de cartofi mozaic din:
catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli,
porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei.
Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci…
Read more »
Read more »
Curcan cu legume la tigaie
12 March 2012
O
reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin,
cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel,
sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1
foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase,
fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Inimi crocante cu frisca si capsuni
12 March 2012
O
reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina,
frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un
pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si
taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi
12 March 2012
O
reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui,
crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si
supa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 4 crengute de rozmarin 1 kg
cartofi 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250
ml supa Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune si brânză
12 March 2012
O
reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte,
faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si
unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g
faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100 g…
Read more »
Read more »
Varza calita cu afumatura
12 March 2012
O
reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata,
carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de
chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare murata 300 g
costita afumata 400 g carnati afumati 1 ceapa 1 ardei capia rosu 50 ml
ulei 1 foaie de dafin 1…
Read more »
Read more »
Sandwich cu salata de pui si marar
12 March 2012
O
reteta de Sandwich cu salata de pui si marar din: lapte, maioneza, suc
de lamaie, marar, usturoi, piept de pui prajit, boabe de strugure,
parmezan, ceapa verde, salata verde, paine, sare si piper. Ingrediente:
20 ml lapte batut 20 grame maioneza suc de lamaie 1 legatura de marar
pudra de usturoi 100 grame piept…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu vită şi bere
12 March 2012
O
reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina,
pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac,
faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio,
tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata
in bucati mari 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla
12 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla din:
tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2
cl sirop de mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si
siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)
12 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara biscuiti cu unt de arahide, un
preparat foarte de delicios si gustos, deosebit de rapid si delicios.
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pui umplut în stil marocan
12 March 2012
O
reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el
hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de
masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el
Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică
de pătrunjel, tocată 4 piepţi…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui
12 March 2012
O
reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana,
ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de pui 600 g ceapa 2 linguri faina 100 ml
smantana 70 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce 1 foaie de dafin 1
legatura…
Read more »
Read more »
Gustare cu brânză
12 March 2012
O
reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou,
pesmet, branza cheddar si paine. Ingrediente: 2 cepe verzi, partile
verzi si cele albe separate, tocate fin ambele 25 g unt de unt 2 linguri
de faina 100 ml de bere 1 ou mare, batut 50 g pesmet proaspat 250 g de…
Plăcintă cu prune si cu nuci
12 March 2012
O
reteta de placinta cu prune si nuci din: faina, drojdie, lapte, zahar,
coaja de lamaie, sare, unt, prune, nuci, oua, scortisoara, tuica de pune
si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1/2 cub drojdie
125 ml lapte 30 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie 1 praf de sare 70 g
unt…
Read more »
Read more »
Tăiţei picanţi cu miel crocant
12 March 2012
O
reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de
miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute,
usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Tăiţei fini
aromatizaţi cu mirodenii thailandeze – un partener grozav pentru feliile
de friptură de miel fraged. Ingrediente: 1/2 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu glazura de martipan
12 March 2012
O
reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar,
zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie,
galbenus si frisca. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachet drojdie
uscata 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 200 ml lapte 60 g unt sare
topping: 1,2 kg prune 50 g zahar…
Read more »
Read more »
Lipii umplute cu carne de porc în stil mexican
12 March 2012
O
reteta de lipii umplute cu carne de porc in stil mexican din: ardei,
porumb, friptura de porc, ulei de floarea soarelui, chimion, tortillas,
avocado, ardei iute, frunze de coriandru si lime. Ingrediente: 2 ardei,
curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii (noi am folosit unul verde şi unul
galben) 100g de porumb congelat sau din…
Read more »
Read more »
Gulas de vita
12 March 2012
O
reteta de gulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei
grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce,
boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g
piept sau pulpa de vita 4 cepe 4-5 ardei grasi 70 ml ulei 2 linguri
seminte…
Read more »
Read more »
Mucenici copţi
12 March 2012
O
reteta de mucenici copti din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, oua,
sare, rom si nuci. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 g zahar 200 g
unt 500 ml lapte 4 oua sare sirop: 200 g zahar 300 ml apa 1 lingura rom
ornare: 200 g nuci macinate 100 g zahar Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom alb
12 March 2012
O
reteta simpla de cocktail cu rom alb din: rom alb, lichio de portocale,
suc de visine, vin spumant sec, portocala si cirese. Ingrediente: 1 cl
rom alb 1 cl lichior de portocale 2 cl suc de visine vin spumant sec
jumatate de felie de portocala cirese Mod de preparare: Turnam romul,
lichiorul si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi
11 March 2012
O
reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare,
ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana,
marar, condimente si mozzarella. Ingrediente: 1,5kg cartofi 1 frunza
dafin 1/2 lingura sare 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc,
ceapa si usturoi 1kg carne de porc…
Read more »
Read more »
Snitel vanatoresc
11 March 2012
O
reteta de snitel vanatoresc din: ceapa, bacon, ciuperci, unt cu
verdeata, sare, piper, supa, smantana, amidon, snitele de porc, ulei si
condimente. Ingrediente: 1 ceapa 50 g bacon 500 g ciuperci Champignons 1
lingura unt cu verdeata sare piper 150 ml supa 150 ml smantana
fermentata 1 lingura amidon 4 snitele de porc (a…
Read more »
Read more »
Creveţi iuţi cu unt
11 March 2012
O
reteta de creveti iuti cu unt din: unt, ulei de masline, usturoi, ardei
iute, boia dulce, creveti, zeama de lamaie, patrunjel si franzela.
Ingrediente: 25 g de unt 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi,
tocati fin 1 ardei iute rosu, cu seminte, tocat fin 1/2 lingurita boia
dulce 12-20 creveti mari…
Read more »
Read more »
Cocktail Carribean Star
11 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Carribean Star din: rachiu, zeama de limeta,
sirop de maracuja, cirese, sampanie si carambola. Ingrediente: 4 cl
rachiu Weindrand 4 cl zeama de limeta 2 cl sirop de maracuja 2 cirese de
cocktail sampanie carambola Mod de preparare: Se mixeaza bine in
shaker rachiul, zeama de limeta si siropul…
Read more »
Read more »
Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat
11 March 2012
O
reteta de paharele cu ciocolata si caramel sarat din: dulceata de
lapte, sare de mare, ciocolata neagra, grisine, zahar, smantana si
lapte. Ingrediente: 4 linguri dulceata de lapte 1/2 sare de mare, plus
extra pentru servit 85 g ciocolata neagra, rupta in patratele 1-2 de
grisine lungi, fara aromae 2 linguri de zahar 100…
Read more »
Read more »
Supă de fasole uscată (Bableveş )
11 March 2012
O
reteta de supa de fasole uscata din: fasole rosie, ceapa, morcov, ardei
gras, telina, usturoi, ulei, suc de rosii, sare, piper si boia.
Ingrediente: 500 g fasole rosie fiarta 2 cepe 1 morcov mare 1 ardei gras
rosu 1 telina mica 2 catei de usturoi 50 ml ulei 200 ml suc de rosii
sare…
Read more »
Read more »
Placintele picante cu peste afumat, oua si salata
11 March 2012
O
reteta de placintele picante cu peste afumat, oua si salata din:
macrou, piure de cartofi, ceapa verde, pasta de curry, faina, ulei de
masline extravirgin, oua, frunze de salata, coriandru si suc de lamaie.
Ingrediente: 300 g macrou 300 g piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate
marunt 1 lingura pasta de curry 1…
Read more »
Read more »
Şniţel cu mozarella
11 March 2012
O
reteta de snitel cu mozzarella din: cartofi, usturoi, suc de lamaie,
sare, piper, snitele de porc, ulei, rozmarin, rosii si mozzarella.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi 1 lingură suc de lămâie
sare piper 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 linguri ulei 1/2 linguriţă ace
de rozmarin 4 roşii 125…
Read more »
Read more »
Cum se prepara creveti cu usturoi (video)
11 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara creveti cu usturoi, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 1/2
tbsp olive oil 1 pound shrimp salt to taste 6 cloves garlic, minced fine
1/4 tsp red pepper flakes 2 tbsp cold butter, cut in 4 pieces 3 tbsp
lemon juice 1…
Read more »
Read more »
Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)
10 March 2012
O
reteta de Tort Catifea Rosie din: inimioare de jeleu, unt, ciocolata
neagra, faina, zahar fin, cacao, bicarbonat de sodiu, iaurt, sare,
sfecla, colorant, crema de branza, zahar pudra si extract de vanilie.
Ingrediente: cateva inimioare de jeleu (optional) pentru blaturi: 250 g
de unt, cu ceva in plus pentru uns 200 g de ciocolata…
Read more »
Read more »
Şniţel caramelizat
10 March 2012
O
reteta de snitel caramelizat din: cartofi fainosi, galbenusuri,
smantana, sare, piper, faina, ulei, snitele de porc, unt si miere.
Ingrediente: 800 g cartofi făinoşi 2 gălbenuşuri 2 linguri smântână
fermentaţă sare piper cca 3 linguri făină 6 linguri ulei 4 şniţele de
porc (a 160 g) 4 felii subţiri de şuncă 1 lingură unt…
Read more »
Read more »
Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleac
10 March 2012
O
reteta de tarta crocanta de spanac cu felii de dovleac din: oua,
ricotta, frunze de spanac, ceapa verde, pesto genovese, rosii uscate,
dovleac, foi de placinta si unt. Ingrediente: 3 ouă, bătute 250 g de
ricotta 200 g frunze de spanac congelat, dezgheţate, stoarse de apă şi
tocate 1 ceapă verde, tăiată felii subţiri…
Read more »
Read more »
Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane
10 March 2012
O
reteta de fondant de ciocolata cu alune de padure si castane din:
ciocolata neagra, crema de castane, rom, alune de padure, migdale,
smantana, unt si ulei. Ingrediente: 400 g ciocolată neagră 1 borcănel cu
cremă de castane (vanilată) 50 ml rom auriu 200 g alune de pădure,
cojite 100 g migdale şi alune pralinate,…
Read more »
Read more »
Şniţel cu ciuperci
10 March 2012
O
reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa,
mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei. Ingrediente:
400 g bureţi (sau champignons) 1 ceapă mică (sau arpagic) 2 linguri unt
1 lingură făină 300 ml supă 1 lingură muştar sare piper 100 g smântână
grasă 4 şniţele de curcan sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune
10 March 2012
O
reteta de prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de
sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra,
alune si nuca de cocos. Ingrediente: 1 – 1/4 cani faina 1/2 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2
cana unt nesarat 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Chiftele de porc cu cidru si scortisoara
10 March 2012
O
reteta de chiftele de porc cu cidru si scortisoara din: paine alba,
lapte degresat, carne de porc, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare,
ulei de floarea soarelui, scortisoara, usturoi, ghimbir, ceapa, boia,
curcuma, cidru, seminte de coriandru, piper negru boabe, smantana si
coriandru. Ingrediente: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 100 ml
lapte…
Read more »
Read more »
Şniţel cu ouă ochiuri
10 March 2012
O
reteta snitel cu oua ochiuri din: cartofi, sare, ulei, piper, chimen,
snitele de porc, faina, oua, pesmet si unt. Ingrediente: 800 g cartofi
sare 4 linguri ulei piper eventual chimen măcinat 4 şniţele de porc (a
160 g) 2 linguri făină 6 ouă 75 g pesmet 1 lingură unt Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii…
Read more »
Read more »
Budinca din cornuri cu stafide
10 March 2012
O
reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere,
portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt. Ingrediente:
75 g stafide galbene sultanine 3 linguri coniac 4 cornuri albe mari sau 2
baghete frantuzesti 2 mere 1 portocale 50 g nuci zdrobite 3 oua 100 g
zahar 300 ml lapte 150 ml smantana…
Read more »
Read more »
Şniţel în sos alb
10 March 2012
O
reteta de snitel in sos alb din: snitele de porc, piper, faina, unt,
sare, ceapa, ardei gras, vin alb, smantana si boia de ardei.
Ingrediente: 8 şniţele de porc (a 80 g) piper circa 2 linguri făină 2
linguri unt sare 1 ceapă 1 ardei gras roşu 75 ml vin alb 200 ml
smântână…
Read more »
Read more »
Pungute cu ciocolata si fructe uscate
10 March 2012
O
reteta de pungute cu ciocolata si fructe uscate din: foi de placinta,
caise uscate, smochine, migdale, seminte de pin, fistic, ciocolata
neagra, unt, zahar, ou, praf de piper negru, sare, zahar, scortisoara si
smantana. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 100 g caise uscate 100 g
smochine uscate 50 de migdale, fără pieliţă 25 g…
Read more »
Read more »
Ton cu cartofi dulci
10 March 2012
O
reteta de ton cu cartofi dulci din: cartofi, ton in suc propriu, ceapa
rosie, ardei rosu, suc de lime, iuart gras si frunze de coriandru.
Ingrediente: 4 cartofi dulci mici (aproximativ 200g fiecare) 185 g de
ton în suc propriu din conservă, scurs de apă 1/2 ceapă roşie, tocată
mărunt 1 ardei iute roşu,…
Read more »
Read more »
Crocant cu lapte de cocos
10 March 2012
O
reteta de crocant cu lapte de cocos din: foi de placinta, ananas,
scortisoara, zahar, zahar pudra, ulei, unt, lapte integral, galbenusuri
si nuca de cocos. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 1 ananas 1 lingură
scorţişoară pudră 1 lingură zahăr pentru glasat 50 g zahăr pudră 150 ml
ulei 20 g unt pentru crema englezească:…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu creveţi şi pesto
10 March 2012
Se
călesc 4 cepe verzi tocate într-o lingură ulei de măsline 2 minute,
până se înmoaie. Se adaugă 1 cartof mic, curăţat şi tăiat cubuieţe, 100g
de pesto şi 1 l de supă de legume fierbinte şi se aduce la punctul de
fierbere. Se acoperă şi se lasă pe foc 1 o minute. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)
10 March 2012
O
reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare,
piper si suc de rosii. Ingrediente: ½ kg fasole rosie Sare piper Suc de
rosii Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2
ore. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga suc de rosii si se
mai lasa…
Read more »
Read more »
Quick breakfast
10 March 2012
O
reteta de Quick breakfast din: croissant cu unt, capsuni, ananas, mar
verde, pepene galben, smochine, stafide, iaurt, sos de fructe de padure
si menta proaspata. Ingrediente: croissant cu unt capsuni ananas mar
verde pepene galben smochine stafide iaurt sos de fructe de padure menta
proaspata Mod de preparare: Taie capsunile, ananasul, marul si…
Read more »
Read more »
Şniţel aromat
10 March 2012
O
reteta de snitel aromat din: file de pui, sare, piper, boia de ardei
dulce, pesmet, oua, fauna, unt, rosii cherry si ceapa verde.
Ingrediente: 4 bucăţi file de pui (a 160 g) sare piper boia de a
Pricomigdale cu cafea si sos expresso
10 March 2012
O
reteta de pricomigdale cu cafea si sos expresso din: pricomigdale,
inghetata cu turta, espresso si miere. Ingrediente: 4 pricomigdale mari,
cu cafea 4 bulgări de îngheţată cu turtă dulce sau de nuci 4 ceşti cu
espresso fierbinte 4 linguriţe miere lichidă Mod de preparare:
Dizolvaţi mierea în ceştile de espresso, cu multă spumă.…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc glasate
10 March 2012
O
reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise,
dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu
boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc
macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g
cepe mici albe sau rosii, taiate in…
Read more »
Read more »
Salată Cobb
10 March 2012
Originile
multora dintre cele mai populare feluri de mâncare sunt învăluite în
mister. Din fericire nu este şi cazul salatei Cobb. Ea a fost creată în
anul 1937, de către Robert H. Cobb şi rămâne şi azi o reţetă clasica
americană. Cobb era patronul restaurantului Brown Derby din Los Angeles,
unul dintre restaurantele frecventate de…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Tango
10 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Tango din: curacao albastru, vin spumant
si struguri. Ingrediente: 2 cl Curacao albastru vin spumant struguri
Mod de preparare: Turnam Curacao-ul intr-o cupa de sampanie si completam
cu vin spumant sec rece, iar la final adaugam in bautura struguri.
Read more »
Read more »
Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai
10 March 2012
Se
pun 1 cartof mare, curăţat şi tăiat cubuleţe, şi 1 l de supă fierbinte
într-o cratiţă. Se acoperă, se aduce totul la punctul de fierbere şi se
ţine pe foc 10 minute, până ce cartoful se frăgezeşte. Se adaugă 200g de
spanac congelat şi 1oo g de brânză cu mucegai sfărâmată, se acoperă şi…
Read more »
Read more »
Mix de salata verde cu brie si capsuni
10 March 2012
O
reteta de mix de salata verde cu brie si capsuni din: salata verde,
salata loloroso, lolobianca, capsuni, brie si dressing de lamaie.
Ingrediente: salata verde salata loloroso lolobianca capsuni brise
dressing de lamaie Mod de preparare: Aseaza salata in farfurie si
adauga peste ea dressingul de lamaie, capsunile taiate cuburi si branza
brie.…
Read more »
Read more »
Mille – Feuilles cu fructe exotice
10 March 2012
O
reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza
mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele
de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză
mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2
kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la cutie,…
Read more »
Read more »
Snitel cu salvie şi curry
10 March 2012
O
reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca,
snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda.
Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele
de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie
tocată 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Turta de verdeturi
10 March 2012
O
reteta de turta de verdeturi din: ierburi, cascaval vegetal, ceapa,
ulei, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g ierburi de
primavara: leurda, macris, untisor, papadie, loboda etc. 150 cascaval
vegetal 1 ceapa 3 linguri ulei un varf de lingurita seminte de coriandru
macinate sare piper Mod de preparare: Curatati, spalati si…
Read more »
Read more »
Supa de pui
10 March 2012
O
reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de
dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1
foaie de dafin 250 ml smantana 1 leg patrunjel verde 2 ramurele de
rozmarin 3 fire de…
Read more »
Read more »
Crespelli cu porc si ciuperci
10 March 2012
O
reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz,
ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de
porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan
si patrunjel. Ingrediente: 350 g carne macra de porc, tocata 125 g
praz, taiat fin 125 g ciuperci, tocate un…
Read more »
Read more »
Cocktail Dizzy Lizzie
10 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Dizzy Lizzie din: jambosala, rachiu de pere,
zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin spumant, portocla, cirese si
menta. Ingrediente: 4 cl Jambosala 1 cl rachiu de pere 1 cl zeama de
lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine vin spumant jumatate de felie
de portocala cirese menta proaspata …
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de porumb si crab (video)
10 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de porumb si crab, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2
tablespoon melted butter 1/2 cup diced onion 1/2 cup diced bell pepper,
or jalapeno, or combination of any sweet/hot peppers 1/2 cup diced
celery salt and pepper to taste 1/4 teaspoon…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si ceapa
10 March 2012
O
reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa
50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spalati orezul in 2-3 ape si
puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de
sare.…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #5
10 March 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Friptura de porc la tigaie in stil unguresc O reteta de friptura de…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #6
10 March 2012
Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai O
reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă…
Read more »
Read more »
Saşe retete pentru post
9 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Saşe retete pentru
post: Retete de post: Rosii umplute cu orez O reteta de rosii umplute cu
orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde,
ulei si sare. Retete de post: Orez cu fasole verde si caju O reteta de
orez…
Read more »
Read more »
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
9 March 2012
O
reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu,
snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g
fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2
linguri otet…
Read more »
Read more »
Tort de alune si coacăze roşii
9 March 2012
O
reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina,
praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua,
iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g
zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide
crema: 8 foite de gelatina 3…
Read more »
Read more »
Supă cu fidea
9 March 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana,
fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de
ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de
floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper smântână…
Read more »
Read more »
Tarta cu porumb si morcovi
9 March 2012
O
reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci,
branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel,
legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g
boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză
telemea 3 ouă o lingură…
Read more »
Read more »
Peste cu legume si usturoi
9 March 2012
O
reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei,
ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi
500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei Mod de preparare: Spală bine
peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i
cu sare şi frea- că-i bine cu usturoi,…
Read more »
Read more »
Porc cu mirodenii in aluat
9 March 2012
O
reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de
porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar,
cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de
porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Royal
9 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat
si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o
felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de
sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o
felie de portocala.
Read more »
Read more »
Salată clasică de verdeţuri
9 March 2012
Această
salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un
sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri
culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei
potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură.
Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi
cresonul dau savoare, în…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu lapte de soia
9 March 2012
O
reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi,
pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500
g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml
lapte de soia sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi
radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Clatite cu praz si cartofi
9 March 2012
O
reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt,
cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de
praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1
lingurita cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc
9 March 2012
O
reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de
potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce,
maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2
linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita
chimen 3 foi de dafin 2-3…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin
9 March 2012
O
reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din:
varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia
iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de
paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1
lingurita boia…
Read more »
Read more »
Grapefruit confiat si sorbet
9 March 2012
O
reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de
cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de
grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari
100 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut
(cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Tarta cu broccoli si ciuperci
9 March 2012
O
reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte,
cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz,
patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura
2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1
lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli ciuperci…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe de mare
9 March 2012
O
reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov,
porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare.
Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu
porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de urzici cu hrean
9 March 2012
O
reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi,
gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de
soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean
ras sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu
Capucino cu ciocolata, cafea si whisky
9 March 2012
O
reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso,
ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana
si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra
6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de
portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra 100…
Read more »
Read more »
Ficatei cu verdeturi in foitaj
9 March 2012
O
reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui,
verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana.
Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie,
alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1
morcov 2 oua 2 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie si tequilla
9 March 2012
O
reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop
de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de
mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul
intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Mucenici
9 March 2012
9
martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa
de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere,
nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală
sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2
lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort din napolitane
9 March 2012
O
reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel,
unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe
care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar
vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane
de facut decat sa le …
Read more »
Read more »
Aperitiv cu gulie si fasole boabe
9 March 2012
O
reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline
extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi,
sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta. Ingrediente: 3 linguri
ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1/4 lingurita de
sare si piper 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de porc
9 March 2012
O
reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa,
telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute,
pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc
mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de
usturoi 1 ardei gras 1 ardei…
Read more »
Read more »
Tagine de miel picant cu cuscus
9 March 2012
O
reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa,
usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran,
caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel,
cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de chilli…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu carne de pui
9 March 2012
O
reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu: ciuperci, carne de pui,
ceapa, morcovi, suc de rosii, ardei iute, vin, faina, boia iute,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de pui 1 ceapă 1 morcov
500 g ciuperci 250 ml suc de roşii 1 ardei iute 3-4 linguri cu vin 1
linguriţă cu făină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mere crocante (video)
9 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut
delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos.
Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose
flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown
sugar 1/4 cup white sugar For the filling:…
Read more »
Read more »
Buturugi cu vanilie
9 March 2012
O
reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina,
oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g
nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1
baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare
şi batonul de…
Read more »
Read more »
Rulada cu somon si peste alb
9 March 2012
O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon
afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua,
pesmet, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: un
pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g
somon afumat 1 fenicul 1 dovlecel 2 ardei graşi…
Read more »
Read more »
Rizoto cu pui si legume
9 March 2012
O
retete de rizoto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel,
morcov, ciuperci, ardei grasi, unt si sare. Ingrediente: 1 cana orez 1
piept de pui 1 dovlecel 1 morcov 4 ciuperci 3 ardei grasi in trei culori
30 g unt sare Mod de preparare: Frige pe plită puiul şi apoi…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu ardei iute si raita
9 March 2012
O
reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc,
ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light,
castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.
Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei
iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu verdeturi
9 March 2012
O
reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda,
patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de
masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1
kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1
legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu perisoare
9 March 2012
Se
căleşte 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline 5 minute,
până se înmoaie. Se adună ceapa într-o parte a tigăii, se modelează
carnea din 4 cârnaţi în perişoare mici şi se aşază în locul liber, unde
se ţin 5 minute, până prind o culoare aurie. Se adaugă 800g de roşii
tocate din…
Read more »
Read more »
Rizoto cu cascaval afumat
9 March 2012
O
reteta de rizoto cu cascaval afumat din: orez, vin alb sec, ceapa,
varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper si ulei.
Ingrediente: 1 cana cu orez 1 pahar cu vin alb sec 1 ceapa 1/4 varza
rosie 100 g cascaval afumat 1 lingura cu parmezan 20 g unt patrunjel
piper ulei Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui si legume
8 March 2012
O
reteta de rulouri de pui si legume din: piept de pui, morcov, telina,
ardei gras, maioneza, lipii si patrunjel. Ingrediente: 250 g piept de
pui 1 morcov mare 1 telina mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 100
g maioneza 4 lipii arabesti 2 legaturi de patrunjel Mod de preparare:
Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu fasole verde si caju
8 March 2012
O
reteta de orez cu fasole verde si caju din: orez, ceapa, fasole verde,
nuci caju, cartofi, boia, foaie de dafin, concentrat de legume, ulei si
sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 100 g fasole verde din
conserva 50 g nuci caju 2 cartofi boia foaie de dafin 1 lingurita cu
concentrat de…
Read more »
Read more »
Porc cu alune si orez
8 March 2012
O
reteta delicioasa de porc cu: amidon, faina, morcovi, telina, fenicul,
zahar tos, ulei de masline, sos de soia, ananas, orez, alune, apa,
sare, piper. Ingrediente: 20 g amidon 50 g făină 500 g carne de porc un
morcov o ţelină mică un fenicul 110 g zahăr tos 75 ml ulei de măsline
sos de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura
8 March 2012
O
reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt,
zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de
covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome. Gustul sarat
combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai
pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente: 3…
Read more »
Read more »
Spuma inghetata cu fructul pasiunii
8 March 2012
O
reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii,
smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri. Ingrediente: 8 bucati
fructul pasiunii 250 ml smantana lichida, foarte rece 2 foi de gelatina
60 g zahar 4 dropsuri Mod de preparare: Tăiaţi fructele în două. Cu
ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul şi…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu verdeţuri
8 March 2012
O
reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde,
ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie,
etc) 200 ficatei de pui 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia 50 g orez 2
oua 50 ml ulei 1…
Read more »
Read more »
Tortilla cu porc şi ardei iute
8 March 2012
O
reteta de tortilla cu porc si ardei iute din: file de porc, coriandru,
ardei iute, suc de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ceapa, fasole
boabe rosie, rosii, sare, piper, tortilla, iaurt si menta. Ingrediente:
450 g file de porc sau pulpa 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei
iute, mic, verde, fara seminte, tocat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rosii umplute cu orez
8 March 2012
O
reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt,
stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 8 rosii 1 ceasca de
orez bob cu bob 2 cepe 1 linguri cu parmezan 100 g unt 1 legatura de
stevie patrunjel verde ulei sare Mod de preparare: Curăţă o ceapă,
pune-o la…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Star
8 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale,
angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl
lichior de portocale 10 picaturi de Angostura amaruie sampanie o felie
de carambola frunze de menta Mod de preparare: Turnam lichiorul de
portocale in cupa de sampanie impreuna cu Angostura si completam
bautura…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu urzici
8 March 2012
O
reteta de ficat de porc cu urzici din: ficat de porc, urzici, ceapa,
usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
ficat de porc 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (sau 3-4
catei) 3-4 fire de leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si crema de castane
8 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata
neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana.
Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt
pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura
faina pentru glasat:…
Read more »
Read more »
Peste alb cu legume la bain marie
8 March 2012
O
reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli,
conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida
vlastari de soia Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi
introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste
legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa cu…
Read more »
Read more »
Frigarui cu sos tzatziki
8 March 2012
O
reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi,
sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si
usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici
sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1
castravete 600 g iaurt 2 linguri otet…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi cu paste
8 March 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: paste de casa, mazare, ardei verde,
ceapa, capa rosie, morcovi, usturoi, sos de soia, ulei de masline,
marar, sare, piper, limeta, creveti. Ingrediente: 200 g paste de casă
500 g creveti 200 g mazăre un ardei gras verde o ceapă albă o ceapă
roşie 100 g morcovi baby doi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse de palmier
8 March 2012
O
reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de
palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente:
400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri
maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper Mod de preparare: Intr-un
blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa daca…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu orez
8 March 2012
O
reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras,
pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry.
Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu
pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2
linguri cu
Cocktail Caribbean Royal
8 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Caribbean Royal din: suc de portocale, suc de
ananas, nectar de mango, apricot brandy, sampanie, ananas si cirese.
Ingrediente: 1 cl suc de protocale 1 cl suc de ananas 1 cl nectar de
mango – lamaie 1 cl Apricot Brandy sampanie o bucata de ananas cirese
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă albă sau roşie de scoici
8 March 2012
Apele
reci ale Atlanticului de nord găzduiesc o specie de scoici cu gust
dulceag, care, timp de peste un secol, constituie ingredientul principal
al unei supe tipic americane. Aceasta se prepară în două variante, una
roşie, făcută cu tomate şi cealaltă albă, cu smântână. Cum este firesc,
şi consumatorii se împart în suporteri ai variantei…
Read more »
Read more »
Pâine cu mălai şi verdeaţă
8 March 2012
O
reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra,
oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde,
seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: 125 g
mălai 125 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 3 ouă 400 ml
iaurt 190 ml lapte…
Read more »
Read more »
Legume cu salata de sfecla
8 March 2012
O
reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de
curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de
masline, otet de vin, busuioc uscat. Ingrediente: 2 morcovi doi cartofi
dulci două sfecle roşii două legături untişor pudră de curry o lingură
de seminţe de dovleac o lingură de seminţe de susan sare…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu verdeţuri
8 March 2012
O
reteta de salata de pui cu verdeturi din: cous cous, ardei gras,
lamaie, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, piept de pui,
leurda, frunze de papadie, sare si piper. Ingrediente: 600 g cous-cous 1
ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 legatura marar
verde 1 legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Snitele de orez si linte
8 March 2012
O
reteta de snitele de orez si linte din: orez, linte, ardei gras,
cascaval, ou, paine, biscuiti cu cacao, pesmet, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 cana orez 1/2 cana cu linte 1 ardei gras rosu 100 g
cascaval 1 ou 2 felii de paine 2 biscuiti cu cacao 2 linguri cu pesmet
ulei sare…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Supa de legume
8 March 2012
Primăvara
aduce o abundenţă de supe verzi. Italia, de pildă, are minestrone
verdissima, în Franţa se face potage printaniere, iar în meniurile
multor restaurante occidentale se poate găsi şi o supă de sparanghel.
Bucătarii libanezi profită şi ei de anotimpul verdeţurilor pentru a
pregăti o supă verde. Acest fel de mâncare se prepară din legume…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati si piept de pui
8 March 2012
O
reteta de salata de cruditati si piept de pui din: piept de pui,
morcov, telina, mere, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200
grame piept de pui fiert 1 morcov mare 1/2 telina 2 mere 4 linguri
maioneza 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Taie pieptul de pui
fiert si racit, in…
Read more »
Read more »
Budinca de orez cu lapte
8 March 2012
O
reteta de budinca de orez cu lapte din: orez, lapte, stafide, zahar
vanilat, zahar, galbenusuri, scortisoara, esenta de rom, coaja de lamaie
si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani cu lapte 2 linguri cu stafide 2
plicuri cu zahar vanilat 2 linguri cu zahar 3 galbenusuri scortisoara
esenta de rom coaja de lamaie…
Read more »
Read more »
Peşte cu portocale
8 March 2012
O
reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de
masline si frunze de masline. Ingrediente: 2 portocale 4 peşti dorada (a
350 g) sare 3 linguri ulei de măsline 12-16 frunze de busuioc Mod de
preparare: Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre
portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte portocale cu…
Read more »
Read more »
Chec insiropat
8 March 2012
O
reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de
ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g
zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu
praf unt esenta de rom Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se
omogenizează…
Read more »
Read more »
Rata pe varza
8 March 2012
O
reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de
dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza 1
rata 500 ml vin alb sec 1 lingura cu bulion foi de dafin coriandru
ienibahar cimbru ulei sare Mod de preparare: Curăţă raţa, pârleşte-o
şi apoi taie copanele, …
Read more »
Read more »
Pulpa umpluta
8 March 2012
O
reteta de pulpa umpluta din: pulpa de porc, morcovi, telina, ceapa
verde, patrunjel, stevie, coriandru, cimbru, cascaval, oua, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (fara os) 2 morcovi 1 telina
mica 2 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 2 legatura stevie 1
legatura coriandru 4-5 fire de cimbru 100 g…
Read more »
Read more »
Supă de legume şi ghimbir
8 March 2012
Se
călesc 1 ceapă tocată şi 1 bucată de ghimbir cât degetul, dată prin
râzătoare, într-o lingură ulei de măsline 5 minute, până se înmoaie. Se
adaugă 1 kg amestec de legume congelate (morcov, nap, păstârnac, praz,
gulie etc.) şi câteva fire de rozmarin. Se acoperă cu 2 l supă de
legume, se aduce la…
Read more »
Read more »
Cârnăciori în bacon
8 March 2012
O
reteta de carnaciori in bacon din: bacon, mustar si carnaciori.
Ingrediente: 8 felii bacon 2-3 linguri muştar clasic 4 cârnăciori Mod
de preparare: Aşezaţi feliile de bacon una lângă cealaltă pe o suprafaţă
de lucru, apoi ungeţi-le cu muştar pe o parte. Aşezaţi câte un
cârnăcior pe fiecare felie de bacon şi rulaţi-le.…
Read more »
Read more »
Compot de cartofi dulci cu sirop aromat
8 March 2012
O
reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci,
lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si
piper. Ingrediente: 800 g cartofi dulci 1 lamaie 5 linguri miere (de
portocale) 100 g migdale taiate feliute 1 batond e scortisoara 1 cuisor 1
praf de anason stelat piper macinat proaspat…
Read more »
Read more »
Friptură de porc în stil chinezesc
8 March 2012
O
reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf
de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.
Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita
praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…
Read more »
Read more »
Cinci retete pentru post
8 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cinci retete pentru
post: Retete de post: Pachetele cu varza O reteta de pachetele cu varza
din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei,
zahar si sare. Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci O reteta de
sarmalute cu ciuperci din:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu bacon
7 March 2012
O
reteta de rulouri cu bacon din: bacon, crema de branza, maioneza,
paine, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: bacon 100 grame crema de
branza 10 grame maioneza 25 felii de paine taiate pe jumatate 25 felii
de bacon taiate pe jumatate ceapa verde patrunjel Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca crema de branza cu…
Read more »
Read more »
Pricomigdale cu zmeura
7 March 2012
O
reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone,
zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze
negre si colorant alimentar. Ingrediente: 6 pricomigdale mari, zmeurii
250 g branza mascarpone 500 g zmeura congelata 300 ml suc concentrat de
zmeura (congelat) 500 g inghetata de nuci 9 linguri lichior de coacaze…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui la cuptor
7 March 2012
O
reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi,
pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de
masline, patrunjel, mustar, sare si piper. Ingrediente: 20 aripioare de
pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie,
etc) 500 g pastarnac 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita coriandru
uscat…
Read more »
Read more »
Cotlete cu papadie
7 March 2012
O
reteta de cotlete cu papadie din: cotlete de porc, frunze de papadie,
ulei de masline, otet balsamic, seminte de chimen, sare si piper.
Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 legaturi frunze de papadie 4 linguri
ulei de masline 2 linguri otet balsamic 100 g parmezan 1 lingurita
seminte de chimen sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu varza
7 March 2012
O
reteta de rulouri cu varza din: foi de varza, branza de vaci, telemea
de vaca, morcovi, ceapa, unt, chimen si sare. Ingrediente: 5-6 foi de
varza 300 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 5-6 morcovi 1 ceapa 1
lingura cu unt 2 lingurite cu chimen sare Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Frigăruie de pui
7 March 2012
O
reteta de frigarui de pui din: piept de pui file, creveti, rozmarin,
ardei iute, sos teriyaki, ulei de masline, ceapa verde, iuart, paste de
ardei si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui file 200 3 creveţi
decorticaţi 4 crenguţe de rozmarin 1 ardei iute roşu 6 linguri sos
Teriyaki 1 lingură ulei de…
Read more »
Read more »
Boluri cu crema de violete si de trandafir
7 March 2012
O
reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte,
smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete,
colorant si perle de zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 200 ml smantana
lichida 7 galbenusuri 140 g zahar 2 linguri sirop de trandafir 2 linguri
sirop de violete colorant alimentar rosu cateva perle…
Read more »
Read more »
Porc cu cocos si citronella
7 March 2012
O
reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de
cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de
chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente:
600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte
de nuca de cocos…
Read more »
Read more »
Buseuri cu pui si marar
7 March 2012
O
reteta de buseuri de pui cu marar din: piept de pui, unt, faina, oua,
apa, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g
unt 200 g faina 4 oua 200 ml apa 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde
sare Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui în…
Read more »
Read more »
Crutoane cu crevete si cu branza Cedar
7 March 2012
O
reteta de crutoane cu crevete si cu branza Cedar din: bagheta, branza
Cedar, crevete, smantana, mustar, unt si sos worcestershire.
Ingrediente: o bagheta proaspata 200 g Branza Cedar 250 g crevete fierte
si curatate 250 ml smantana cu grasime 30% 2 lingurite mustar 50 g unt
sos Worcestershire Mod de preparare: Se sectioneaza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu tagliatelle
7 March 2012
O
reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei
de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie,
usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta
minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g
somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper
patrunjel pentru…
Read more »
Read more »
Varza calita cu fenicul
7 March 2012
O
reteta de varza calita cu fenicul din: varza murata, kaizer, morcov,
ceapa, fenicul, supa de legume, marar si boabe de piper. Ingrediente: 2
verze murate 300 g kaizer 1 morcov 2 cepe 1/2 fenicul 100 ml supa de
legume 1 legatura de marar boabe de piper Mod de preparare: Taie ceapa
marunt si…
Read more »
Read more »
Stiuca in stil in englez
7 March 2012
O
reteta de stiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de
grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere.
Ingrediente: 450 g file de stiuca 20 g unt 2 linguri faina de grau 3-4
linguri pesmete frunzulite de marar si patrunjel piper negru macinat
sare pentru sos: 3 galbenusuri…
Read more »
Read more »
La potee
7 March 2012
Dacă
vizitaţi o fermă din Franţa în timpul iernii, veţi vedea cu siguranţă o
oală zdravănă cu potee fierbând încet pe sobă. Cu această supă rustică,
în a cărei compoziţie intră o cantitate mare de carne de porc şi o
mulţime de legume delicioase, îi puteţi sătura până şi pe cei mai
lihniţi mancăi. Supa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pachetele cu varza
7 March 2012
O
reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare,
piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 500 g
varza murata 2 cepe ulei sare piper pentru aluat: 500 g faina 1 cana de
apa 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingura cu zahar