Retete de top:
Terina cu urda
24 April 2012
O
reteta de terina cu urda din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline,
lapte, urda, telemea de vaca, oua, sare, piper si rosii cherry.
Ingrediente: 500 g spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi (sau 1 manunchi de
leurda verde) 2 linguri ulei de masline 200 ml lapte dulce 300 g urda
300 g telemea…
Read more »
Read more »
Salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate
24 April 2012
O
reteta de salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate din:
unt, zahar, nuci, otet balsamic, ulei de masline, andive, rucola,
struguri si gorgonzola. Ingrediente: 1 cub de unt 2 linguri de zahar 50 g
nuci pecan sau nuci 1 lingura de otet balsamic 2 linguri ulei de
masline 2 andive 100 g de…
Read more »
Read more »
Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoi
24 April 2012
O
reteta de carnati inabusiti cu legume si paine cu usturoi din: ulei de
masline,c arnati, ceapa, morcovi, telina, rosii, fasole, concentrat
pentru supa de vita, cimbru, usturoi si paine ciabatta. Ingrediente: 2
lingurite ulei de masline, plus extra pentru stropit 4 carnati grosi 1
ceapa, feliata 2 morcovi, tocati fin 2 tulipini de telina…
Read more »
Read more »
Ciorba cu ciuperci si legume
24 April 2012
O
reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa,
morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu,
frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec
de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se
obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi copti
24 April 2012
O
reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline Mod de
preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de
aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt
si se adauga ulei…
Read more »
Read more »
Punci cu mere
24 April 2012
O
reteta de punci cu mere din: suc de mere, scortisoara, cuisoare, mere,
vin de rachiu, miere, sampanie roze, capsuni si menta. Ingrediente: 2 l
suc de mere 2 batoane de scortisoara (3 cm apriximativ) 2 cuisoare 2
mere 1 pahar de vin de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de miere deschisa la
culoare 1 sticla…
Read more »
Read more »
Frittata cu pesto şi brânză de capră
24 April 2012
O
reteta de Frittata cu pesto şi brânză de capră din: cartofi, usturoi,
oua, ulei de masline, branza de capra, pesto, rucola, rosii si busuioc.
Ingrediente: 4 cartofi medii (aproximativ 600 g), taiati in felii
subtiri 1 catel de usturoi, tocat fin 8 oua, batute usor 1 lingura ulei
de masline 100 g rulou de…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac si branza telemea
24 April 2012
O
reteta de placinta cu spanac si branza telemea din: faina, ulei, lapte,
drojdie, sare, spanac, ceapa verde, unt, branza telemea de oi,
cascaval, smantana, oua, gris, busuioc, cimbru, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: 200 g faina 1 lingura ulei 150 ml lapte 10 g drojdie
uscata 1 praf sare pentru umplutura: spanac 1 legatura…
Read more »
Read more »
Salau de Nil cu legume
24 April 2012
O
reteta de salau de Nil cu legume din: salau de Nil, suc de lamaie,
morcovi, fasole verde, ulei, unt, sare, piper, faina, ulei de masline,
patrunjel, busuioc si frunze de oregano. Ingrediente: 4 fileuri de salau
de Nil fara piele sucul de la o lamaie 600 g legume tinere (morcovi,
fasole verde) 3 linguri…
Read more »
Read more »
File de porc cu ceapă verde caramelizată
24 April 2012
O
reteta de file de porc cu ceapa verde caramelizata din: file de porc,
ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet
de vin alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3
linguri ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de
ardei…
Read more »
Read more »
Chilli con carne rapid
24 April 2012
O
reteta de chilli con carne din: pasta de ardei iute, carne slaba de
vita, chimion, concentrat de vita, ardei grasi, fasole alba boabe,
coriandru, lipii, avocado, ceapa rosie si maioneza. Ingrediente: 1
lingura pasta de ardei iute 450 g carne slaba de vita, tocata 2
lingurite de chimion macinat 1 cub concentrat de vita…
Read more »
Read more »
Caprese îmbogăţită
24 April 2012
O
reteta de salata caprese imbogatita din: mozzarella, rosii cherry, oua,
untisor, telina, otet de vin alb, tarhon, mustar de dijon, ulei
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 15 roşii
cherry 4 ouă 150 g untişor 1 tulpină de telină 1 lingură de oţet de vin
alb 1 lingură de tarhon tocat…
Read more »
Read more »
Paine de tara cu fulgi de ovaz
24 April 2012
O
reteta de paine de tara cu fulgi de ovaz din: faina, praf de copt,
sare, fulgi de ovaz, unt, lapte degresat si gem de fructe. Ingrediente:
225 g faina pentru prajituri, plus faina pentru presarat 0.5 lingurita
praf de copt 0.5 lingurita sare 25 g fulgi de ovaz, plus 1 lingura
pentru ornat 30…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata si zahar ars
24 April 2012
O
reteta de tort cu ciocolata si zahar ars din: nuca de cocos, faina,
albusuri, zahar, praf de copt, zahar vanilat, ulei, mascarpone, frisca,
zahar faina si ciocolata. Ingrediente: blatul: 400 g nuca de cocos 200 g
faina 6 albusuri 150 g zahar praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 10
linguri ulei crema: 400…
Read more »
Read more »
Ciabatta cu ceapă verde
24 April 2012
O
reteta de Ciabatta cu ceapă verde din: faina de grau, sare, drojdie,
ulei de masline, apa, ceapa verde, busuioc si patrunjel. Inrgediente:
200 g faina de grau alba 200 g faina de grau neagra 2 lingurite sare 20 g
drojdie 4 lingurite ulei de masline 200-250 ml apa calduta 1 ceapa
verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cafea cu ciocolata si anason
24 April 2012
O
reteta de cafea cu ciocolata si anason din: cafea, zahar, sirop de
ciocolata, extract de anason, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 8
cani cafea proaspat preparata 1/3 cana zahar ¼ cana sirop de ciocolata ½
lingurite extract de anason 4 bete scortisoara 1 ½ cuisoare intregi
Mod de preparare: Pune intr-o oala cafeaua, zaharul,…
Read more »
Read more »
Ciorba de pepene
24 April 2012
O
reteta de ciorba de pepene din: coaja de pepene, ceapa, morcov,
patrunjel si marar, sare, ulei, corcoduse si smantana. Ingrediente: 1
farfurie adanca cu coaja alba de pepene verde 2 cepe 1 morcov 1 legatura
patrunjel verde si marar sare 50 ml ulei 200 g corcoduse 200 g smantana
sau iaurt Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney (video)
24 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu
chutney, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos.
Chutney este un ingredient al bucatariei indiene, mai exact un condiment
picant. Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney Pofa
buna!
Read more »
Read more »
Sos de ceapa
24 April 2012
O
reteta de sos de ceapa din: smantana, praf de ceapa, praf de usturoi si
sare. Ingrediente: 450 gr smantana 1 1/2 lingurita praf de ceapa 1
lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare Mod de preparare:
Amesteca praful de ceapa cu cel de usturoi si adauga smantana. Amesteca
din nou, apoi asezoneaza cu…
Read more »
Read more »
Clătite cu omletă şi şuncă
24 April 2012
O
reteta de clatite cu omleta si sunca din: oua, apa minerala, lapte,
faina, coaja de lamaie, ulei, sare, telemea de vaca, marar, ardei gras
si sunca de praga. Ingrediente: pentru aluatul de clătite: 2 ouă 200 ml
apă minerală 300 ml lapte 300 g făină coaja de la o lămâie 50 ml ulei
sare…
Read more »
Read more »
Punci cu fructe
24 April 2012
O
reteta de punci cu fructe din: portocale, grepfrut, zahar, amaretto,
vin alb, zeama de lamaie, vin spumant, lamaita si lamaie. Ingrediente: 4
potocale 4 grepfruturi 4 linguri de zahar 10 cl Amaretto 1 l vin alb
zeama unei jumatati de lamaie 0,75 cl vin spumant sec 1-2 fire de
lamaita felii de portocale si…
Read more »
Read more »
Radicchio cu somon
24 April 2012
O
reteta de radicchio cu somon din: radicchio, ceapa, rosie, somon,
crutoane, arpagic verde, iaurt, ardei iute, ulei extravirgin de masline.
Ingrediente: 3 radicchio roşii 1 ceapă roşie lunguiaţă şi dulce 130 g
somon, feliat 80 g crutoane gata făcute 10 fire de arpagic verde 1
borcănel de iaurt natural sucul de la 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac
24 April 2012
O
reteta chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac din: faina, sare,
ulei de floarea soarelui, ardei iute, praf de chilli, usturoi, mujdei de
usturoi, ghimbir, frunze de spanac. Ingrediente: 425 g faina speciala
pentru chapatti (sau faina integrala), plus pentru presarat 1 lingurita
sare 2 linguri ulei de floarea-soarelui Pentru chapatti cu ardei…
Read more »
Read more »
Bulete de peşte
24 April 2012
O
reteta de bulete de peste din: file de peste, amestec de mirodenii,
paine, supa de legume, ceapa verde, patrunjel, ou, suc de limette,
faina, unt, usturoi, praf de chilli, sare, piper, suc de lamaie si iaurt
cremos. Ingrediente: pentru bulete: 350 g file de peşte oceanic 1
linguriţă amestec de mirodenii pentru peşte 2…
Read more »
Read more »
Chiftele la cuptor
23 April 2012
O
reteta de chiftele la cuptor din: amestec de carne tocata, ceapa verde,
usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg carne amestec tocata 1 legatura ceapa verde sau 1
ceapa uscata 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3
felii paine 3 oua faina sare piper …
Read more »
Read more »
Pizza Margherita foarte simpla
23 April 2012
O
reteta pizza margherita foarte simpla din: ulei de masline, faina,
drojdie, zahar, passata, mozzarela, parmezan si busuioc. Ingrediente:
ulei de măsline, pentru uns tava 200 g de făină simplă 1 pliculeţ de
drojdie uscată 1 linguriţă de zahăr 125ml de apă călduţă 85 ml de
passata 100 g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate tocată…
Read more »
Read more »
Supă din coadă de vită
23 April 2012
Coada
de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă
este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă. Supa
din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei; aici, amatorii
de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este
puţin…
Read more »
Read more »
Paste cremoase cu sparanghel şi mazăre
23 April 2012
O
reteta de pastecremoasa cu sparanghel si mazare din: fusilli,
sparanghel, mazare, coaja si zeama de lamaie si crema de branza cu
verdeturi. Ingrediente: 250g de fusilli sau pastele tale preferate 300 g
tulpini de sparanghel, cu partea lemnoasă îndepărtată, tăiate bucăţi
175 g de mazăre, decongelată coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie…
Read more »
Read more »
Sos pesto facut in casa
23 April 2012
Intr-un
robot mic de bucătărie, se mixează 1 mână mare frunze de busuioc
(aproximativ 40g), 25g seminţe de pin prăjite, 25g de parmezan ras fin, 1
căţel de usturoi tocat şi 3 linguri ulei de măsline. Se poate ţine în
frigider 1-2 zile sau chiar 3-4 zile, dacă îl acoperi cu un strat de
ulei.…
Read more »
Read more »
Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde
23 April 2012
O
reteta de minisufleuri cu sunca si ceapa verde din: ceapa verde, unt,
sunca, sare, piper, oua, smantana, cascaval, unt si pesmet. Ingrediente:
2 cepe verzi 1 lingură unt 10 felii şuncă sare piper 4 ouă 150 ml
smântână 4 linguri caşcaval ras unt şi pesmet pentru formă Mod de
preparare: Se toacă ceapa…
Read more »
Read more »
Panzanella
23 April 2012
O
reteta de panzanella din: paine uscata, rosii, ceapa rosii, ridichi,
salata verde, busuioc, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 600 g pâine uscată de ţară 4 roşii coapte şi
tari 3 cepe roşii dulci 6 ridichi 1 inimă de salată verde 1 legătură de
busuioc 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui
23 April 2012
O
retete chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea soarelui:
drojdie, faina, sare, ulei de floarea soarelui, masline si seminte de
floarea soarelui. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscat cu 1/2
lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 500 g faina
integrala, plus pentru presarat 250 g faina alba simpla 2 lingurite
sare…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu cremă de branza si pesto
23 April 2012
O
reteta de pui umplut cu crema ed branza si pesto din: piept de pui,
crema de branza cu ceapa, pesto, pesmet, busuioc, ulei de masline, rosii
cherry si seminte de pin. Ingrediente: 6 piepti de pui, fara piele,
dezosati 120 g crema de branza cu ceapa 4
Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă
23 April 2012
Se
încinge cuptorul la 190 °C. Se fierb tari 12 ouă de prepeliţă şi se
lasă să se răcească. Se separă 4 ouă de găină, iar gălbenuşurile se bat
cu 400 g frunze de spanac tocate şi 3 linguri de smântână. Se adaugă 5
linguri de făină şi 1 linguriţă de sare. Se adaugă albuşurile,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana de linte cu carne de porc si vita
23 April 2012
O
reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de
vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente:
1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat
în…
Read more »
Read more »
Tocanita picanta cu tofu
23 April 2012
O
reteta de tocanita picanta cu tofu din: tofu, amestec de carne tocata,
suc de rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de masline si
sare. Ingrediente: 200 g tofu 500 g amestec de carne tocată 200 ml suc
de roşii 1 ceapă 1 ardei iute 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir
ras…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, oua si masline
23 April 2012
O
reteta de Salata cu spanac, oua si masline din: spanac, oua, ridichi,
ardei gras, rucola, sare, lamaie si ulei. Ingrediente: 300 g spanac 2
ouă 1 legătură de ridichi 100 g măsline 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei
gras roşu 50 g rucola sare pentru dressing: 1 lămâie 2 linguri cu ulei
sare …
Read more »
Read more »
Pachetele cu salau si legume
23 April 2012
O
reteta de pachetele cu salau si legume din: file de salau, mango, rosii
cherry, ceapa rosie, sare grunjoasa, ulei de masline, busuioc verde,
piper alb si menta. Ingrediente: 8 bucati file de salau un fruct de
mango 2 ardei galbeni 8-10 rosii cherry 2 cepe rosii sare grunjoasa 2
linguri ulei de masline busuioc…
Read more »
Read more »
Ruladă cu castane
23 April 2012
O
reteta de rulada cu castane din: galbenusuri, zahar, albusuri, faina,
amidon, cacao, whisky, lapte si piure de castane. Ingrediente: blat de
pandişpan: 8 gălbenuşuri 100 g zahăr 4 albuşuri 80 g făină 20 g amidon
20 g cacao 4 linguri whisky în plus: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 100 g
zahăr 40 g amidon…
Read more »
Read more »
Salata cu pui
23 April 2012
O
reteta de salata cu pui din: salata verde, piept de pui, castravete,
rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, masline, sare, piper, ulei de
masline si otet. Ingrediente: 1/2 salata verde 300 g piept de pui 1
castravete 100 g rosii cherry 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei gras 100 g
masline sare piper pentru dressing:…
Read more »
Read more »
Milkshake cu banane si ciocolata
23 April 2012
O
reteta de milkshake cu banane si ciocolata din: lapte, topping de
ciocolata, esenta de vanilie si banane. Ingrediente: 2 cani de lapte 2
linguri topping de ciocolata 1 lingurita esenta de vanilie 2 banane
coapte Mod de preparare: Pune laptele si toppingul de ciocolata
intr-un blender, apoi mixeaza totul la viteza mica, pana…
Read more »
Read more »
Cum se prepara snitel de porc (video)
23 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara snitel de porc, un preparat foarte
delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara snitel de porc
Read more »
Read more »
Nachos con pollo
23 April 2012
O
reteta delicioasa de nachos cu: piept de pui, ardei gras rosu, ardei
gras verde, ceapa verde, jalapenos, coriandru verde, chili uscat, coaja
de lamaie, sos de smantana, sos de mustar, ulei de masline. Ingrediente:
piept de pui dezosat ardei gras roşu şi verde ceapă verde jalapenos (un
sortiment de ardei extrem de iute, folosit…
Read more »
Read more »
Paella de porc şi scoici
23 April 2012
O
reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc,
ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry
supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline
400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de
usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…
Read more »
Read more »
Orez cu friptură de porc
23 April 2012
O
reteta delicioasa de orez salbatic cu: carne de porc, dovlecei, ardei
gras, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ardei iute, sare, piper,
ulei, cimbru. Ingrediente: 4 bucăţi carne de porc doi dovlecei 200 g
orez sălbatic doi ardei graşi două linguri cu pastă de tomate o lingură
cu pastă de ardei dulce un…
Read more »
Read more »
Ruladă Tiramisu
23 April 2012
O
reteta de rulada Tiramisu din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt,
zahar vanilat, branza de vaci, mascarpone, cacao, cafea solubila, zahar,
frisca si praf de cacao. Ingrediente: blat: 4 ouă 1 praf sare 80 g
zahăr 125 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat în
plus: 150 g brânză…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu spanac
23 April 2012
O
reteta de salata de cartofi cu spanac din: cartofi, ceapa rosie,
usturoi, ghimbir, ardei iute, mustar, spanac, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa rosie 2 catei de
usturoi 1 lingurita ghimbir ras 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita mustar
250 g spanac proaspat sare piper 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Somon marinat la grătar şi salată cu roşii cherry
23 April 2012
O
reteta de somon marinat la gratar si salata cu rosii cherry din: somon,
lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, salata verde, rucola,
rosii chrry, castravete si ardei gras. Ingrediente: 1 medalion de somon 1
lămâie 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 mână
de salată verde 1 mână de salată…
Read more »
Read more »
Rulada cu zmeura si migdale
23 April 2012
O
reteta de rulada cu zmeura si migdale din: oua, zahar, faina, amidon,
praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar
vanilat si migdale. Ingrediente: blat de pandişpan: 5 ouă 125 g zahăr
100 g făină 25 g amidon 1 vârf de cuţit praf de copt cremă de brânză de
vaci: 3…
Read more »
Read more »
Burritos
23 April 2012
O
reteta delicioasa de burritos cu:piept de pui, ardei gras, ceapa,
jalapenos, branza cheddar, teguila, chimion, chili, cascaval, coriandru
verde. Ingrediente: piept de pui ardei gras ceapă jalapenos brânză
cheddar tequila chimion chili caşcaval coriandru verde Mod de preparare:
Pieptul de pui se căleşte împreună cu ceapa şi ardeiul gras (spălate,
curăţate şi tocate) şi…
Read more »
Read more »
Aquacate molcajete
23 April 2012
O
reteta delicioasa de avocado cu: ceapa, usturoi, rosii, zeama de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 buc. avocado 1 ceapă 2-3 catei
usturoi 1 roşie zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se
curăţă de coajă şi se taie mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie
fin. Se curăţă usturoiul şi…
Read more »
Read more »
Pui grecesc
23 April 2012
O
reteta de pui grecesc din: piept de pui, ghimbir, usturoi, zeama de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr piept de pui o linguriţă
rasă de ghimbir 6 căţei de usturoi zdrobiţi zeama de la o lămâie 3
linguri de ulei de măsline Mod de preparare: Pieptul de pui se lasă
în…
Read more »
Read more »
Rulada cu branza de vaci si banane
23 April 2012
O
reteta de rulada cu branza de vaci si banane din: oua, sare, zahar,
aroma de vanilie, faina, branza de vaci, frisca, intaritor, banane, suc
de lamaie, drajeuri de ciocolata si zahar ars. Ingrediente: 6 oua 1 praf
sare 200 g zahar 4 linguri pudra de aroma de vanilie 150 g faina 500 g
branza…
Read more »
Read more »
Sos de prune
23 April 2012
O
reteta de sos de prune din: gem de prune, otet, zahar brun, ceapa,
fulgi de ardei iute, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 450 gr gem de
prune 2 linguri otet 1 lingura zahar brun 1 lingura ceapa uscata, taiata
1 lingurita fulgi de ardei iute, rosu 1 catel usturoi, tocat 1/2
lingurita ghimbir macinat …
Read more »
Read more »
Sangria
23 April 2012
O
reteta simpla de sangria din: vin rosu, suc de portocala, pepene verde
si portocale. Cand pregatim bauturi nationala a spaniolilor, sangria, sa
lasam fantezia sa zboare. In loc de pepene verde puteti folosi si alte
fructe, de exemplu caise sau piersici, sau lamaie si zeama de lamaie.
Putem adauga si putin Cointreau, coniac, Maraschino…
Read more »
Read more »
Espeto mixto
23 April 2012
O
reteta simpla si delicioasa de frigarui cu: carne de curcan, carne de
vita, ceapa, ardei gras verde, ardei gras rosu, ardei gras galben,
porumb, ulei. Ingrediente: 100 g carne de curcan 100 g carne de vită
ceapă ardei gras verde, roşu şi galben porumb ulei aromat Mod de
preparare: Se taie carnea pentru frigărui,…
Read more »
Read more »
Xinxim da celia
23 April 2012
O
reteta delicioasa de piept de pasare cu: ceapa, ardei gras, creveti,
suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept
de găină ceapă ardei gras roşu verde şi galben creveţi suc de roşii
sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină
se curăţă, se spală şi se trage…
Read more »
Read more »
Cinci Cocktailuri
23 April 2012
Va
prezentam cinci coktailuri: Monte Carlo Imperial Cocktail O reteta
simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme
de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl
Creme de Menthe champagne Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama
de lamaie se mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de mustar
22 April 2012
O
reteta de salata frantuzeasca cu anghinare, ardei grasi si dressing de
mustar din: salata, salata raddicchio, fetica, ardei grasi, anghinare,
ceapa rosie, telina, otet de vin alb, mustar cu boabe, miere, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 salată creaţă 1 căpăţână mică de
salată raddicchio 80 g fetică 150 g ardei graşi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza si afine
22 April 2012
O
reteta de tarta cu branza si afine din: biscuiti, unt, crema de branza,
oua, zahar, amidon de porumb, lapte, gem de afine si afine.
Ingrediente: 100g biscuiti digestivi 60 g unt 500 g crema de branza
proaspata 3 oua 10 linguri zahar 1 lingurita amidon de porumb 1/2 cana
lapte gem de afine afine…
Read more »
Read more »
Salată în straturi cu ou, şuncă şi ananas
22 April 2012
O
reteta de salata in straturi cu ou, sunca si ananas din: salata
eisberg, oua, emmentaler, boabe de porumb, boabe de mazare, salata de
telina, ceapa verde, ardei gras, compot de ananas, maioneza, iaurt, sare
si piper. Ingrediente: 1 căpăţână mică salată eisberg 3 ouă fierte tari
50 g emmentaler ras 100 g boabe de…
Read more »
Read more »
Briose glasate cu bezea si lamaie
22 April 2012
O
reteta de briose glasate cu bezea si lamaie din: zahar, suc de lamaie,
oua, unt, baton de vanilie, oua, faina, coaja de lamaie confiata,
glazura de lamaie, albusuri de ou, zahar si zahar pudra. Ingrediente:
glazura de lamaie: 175 g zahar nerafinat sucul de la 2 lamai 2 oua 110 g
unt nesarat, taiat…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi în coajă
22 April 2012
O
reteta de cartofi umpluti in coaja din: cartofi, unt, galbenusuri,
branza si kaizer. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 1 lingură unt 2
gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 100 g kaiser Mod de preparare: Se
aleg cartofii netezi şi la fel de mari, se spală şi se coc la cuptor. Se
taie la capăt un…
Read more »
Read more »
Frigarui din tofu prajit
22 April 2012
O
reteta de frigarui din tofu prajit din: tofu, pesmet, ulei, sos de soia
si mirin. Mirinul este un vin dulce, preparat din orez, care conţine
zahăr în proporţie de 40-50%. Se spune că era folosit încă de acum 400
de ani. Ingrediente: 250 g tofu 100 g pesmet ulei pentru sos: 3 linguri
cu…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu fructe
22 April 2012
O
reteta de tort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar, sare, faina,
cacao, praf de copt, pere, vin alb, miere, suc de lamaie, merisoare,
glazura de gelatina rosie, frisca si intaritor. Ingrediente: blat de
pandispan: 5 oua 125 g zahar 1 praf sare 125 g faina 3 linguri cacao 1/2
lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Salata cu ridichi
22 April 2012
O
reteta de salata cu ridichi din: cartofi, ridichi, ceapa verde, spanac,
galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, smantana si sare.
Ingrediente: 500 g cartofi 2 legaturi de ridichi 2 fire de ceapa verde
150 g spanac pentru sos: 2 galbenusuri 6 linguri cu ulei 3 linguri cu
zeama de lamaie 1 lingurita
Supă de stridii
22 April 2012
Crude
sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare
delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de
bază al unei game de supe delicioase. In statul Louisiana, scoicile
sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un
aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu
carnea…
Read more »
Read more »
Punci cu vin rose si lichior de visine
22 April 2012
O
reteta de punci vu vin rose si lichior de visine din: visine, pere,
portocala, lichior de visine, zeama de portocala, zahar, scortisoara,
vin rosie si sampanie. Ingredinete: 500 g visine proaspete pere coapte 1
portocala 4 cl lichior de visine zeama unei portocale 1 lingura de
zahar un betisor de scortisoara 2 sticle de…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu visine
22 April 2012
O
reteta de tort de ciocolata cu visine din: alune, ciocolata, oua,
zahar, faina, praf de copt, visine, ciocolata, migdale, foi gelatina,
oua, visinata, frisca si gem de prune. Ingrediente: blat de pandispan:
30 g alune tocate 40 g ciocolata amaruie 4 oua 120 g zahar 100 g faina 1
lingurita praf de copt in…
Read more »
Read more »
Salată de ruccola cu brânză de capră şi măsline
22 April 2012
O
reteta de salata de ruccola cu branza de capra si masline din: branza
de capra, sare, piper, ulei de masline, ruccola, salata, rosii, capere,
masline negre, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 bucată de
brânză de capră (cca 200 g) sare piper 6 linguri ulei de măsline 1
legătură ruccola 1 căpăţână salată…
Read more »
Read more »
Muştar făcut în casă
22 April 2012
O
reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa,
miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană
oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă turmeric Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de
mere şi…
Read more »
Read more »
Bulete vegetale
22 April 2012
O
reteta vegetala din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de
masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3
ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau
franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura
verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Painici in ghivece
22 April 2012
O
reteta de painici in ghivece din: drojdie, faina, sare, plante
aromatice, ulei vegetal si lapte degresat. Ingrediente: 2 cubulete
drojdie proaspata 1000 g faina alba simpla 1 lingura sare 6 linguri
plante aromatice proaspete, tocate marunt, de exemplu coriandru, marar,
oregano, patrunjel, rozmarin si cimbru ulei vegetal pentru uns 2 linguri
lapte degresat, pentru…
Read more »
Read more »
Salata tarcata
21 April 2012
O
reteta de salata tarcata din: untisor, rucola, fenicul, morcovi, ardei
gras, ridichi, arpagic verde, otet de mere, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 50 g untişor 1 legătură de rucola 1 fenicul
1 morcov 1 ardei gras galben 6 ridichi 10 fire de arpagic verde 2
linguri de oţet de mere 4…
Read more »
Read more »
Caracatita coapta cu usturoi
21 April 2012
O
reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi,
lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel,
usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
1,5 kg de caracatita 1 bulb intreg de usturoi 1 lamaie rasa (cu tot cu
suc) ardei iute 3 linguri de patrunjel 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Calcan pe salată
21 April 2012
O
reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson,
ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de
calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina. Ingrediente: 700
g cartofi noi sare 1 linguriţă chimen 1 legătură ridichi 1 mână de
creson 3 cepe 10 linguri ulei 250 ml…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor pe pat de fenicul
21 April 2012
O
reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul,
grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar,
patrunjel, piper si fileuri de somon. Ingrediente: 1 kg bulbi de fenicul
1 legatura de ceapa verde grasime pentru forma 100 ml vin alb 200 g
frisca sare iodata piper macinat…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu ridichi
21 April 2012
O
reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui,
smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3
linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2
legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor Mod de
preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu branza si orez cu legume
21 April 2012
O
reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc,
branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare,
piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de
ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100
ml vin…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu somon
21 April 2012
O
reteta de sufleu de paste cu somon din: broccoli, sare, paste, file de
somon, rosii conservate in ulei, oua, smantana, lapte, cascaval, capere
si piper. Ingrediente: 500 g broccoli sare 400 g paste scurte 400 g file
de somon 50 g rosii conservate in ulei 4 oua 300 g smantana 200 ml
lapte degresat…
Read more »
Read more »
Salată cu şuncă si dressing de muştar
21 April 2012
O
reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet
balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui,
ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma. Ingrediente:
50 g miez de nucă 4 linguri oţet balsamic alb sare piper 1 lingură
muştar de Dijon cu miere 1…
Read more »
Read more »
Punci cu banane si fructe de padure
21 April 2012
O
reteta de punci cu banane si fructe de padure din: fructe de padure,
zahar, rachiu, vin alb demisec, sampanie si lamaita. Ingrediente: 300 g
fructe de padure 100 g zahar 1/8 l rachiu (Weinbrand) 0,7 vin alb
demisec 0,7 sampanie demiseca lamaita Mod de preparare: Spalam si
stergem fructele de padure. Curatam banana…
Read more »
Read more »
Terina de ficat de rata cu piure de nuci
21 April 2012
O
reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata,
coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar,
vanilie si lamaie. Ingrediente: 450 g ficat de rata 20 ml coniac fin 1 l
lapte sare piper nucsoara pentru piureul de nuci: 250 g nuci 500 ml apa
sare…
Read more »
Read more »
Plăcintă haiducească
21 April 2012
O
reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de
vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou.
Ingrediente: 500 g aluat de plăcinte 200 g ficat de vită sau de porc 300
ml lapte dulce sare 200 g carne de vită salvie uscată piper măcinat 2-3
linguri pesmet 2…
Read more »
Read more »
Sandvis de inghetata
21 April 2012
O
reteta de Sandvis de inghetata din: oua, faina, zahar farin, unt,
cacao, vanilie, caramele si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 oua
100 g faina 100 g zahar farin 100 g unt 20 g cacao vanilie umplutura:
500 ml inghetata caramele – tocate bucatele bombonele de ciocolata Mod
de preparare: Se bat albuşurile spumă.…
Read more »
Read more »
Supa Osumashi
21 April 2012
Un
bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă
doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre
deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le
bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se
porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de
pe…
Read more »
Read more »
Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii
21 April 2012
O
reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii,
ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper.
Ingrediente: 2 fructe de mango coapte 4 roşii 1 ceapă roşie 150 g
verdeţuri asortate 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi şi…
Read more »
Read more »
Supă de paste cu cocos
21 April 2012
O
reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet
de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde.
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini
de pătrunjel 1…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu sos de portocale
21 April 2012
O
reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui,
ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi,
fulgi de migdale si suc de portocale. Ingrediente: 700 g file de piept
de pui 4 linguri ulei de masline sare piper 300 g salata verde asortata
3…
Read more »
Read more »
Punci Fisher House
21 April 2012
O
reteta simpla de Punci Fisher House din: rom alb, jamaica, sirop de
zahar, zeama de lamaie, zeama de portocale, lichior de piersici si
portocala. Ingrediente: 0,7 cl rom alb 0,35 rom Jamaica 6-8 linguri de
sirop de zahar zeama de la 8 lamai zeama de la 6 portocale 15 ml lichior
de piersici felii…
Read more »
Read more »
Paste cu ricotta
21 April 2012
O
reteta de paste cu ricotta din: oua, penne, branza ricotta, smantana,
parmezan, sare si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g penne 300 g branza
ricotta 200 ml smantana 100 g parmezan ras sare unt Mod de preparare:
Se fierb pasteleîn apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi
selasălascurs. Ricotta…
Read more »
Read more »
Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin
21 April 2012
O
reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar
pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si
boia. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar
pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 750 g faina alba simpla 1 1/2
lingurita sare 200 ml lapte 1…
Read more »
Read more »
Mini tarte aromate
21 April 2012
O
reteta de mini tarte aromate din: unt, faina, sare, smantana, coaja de
lamaie, oua, lapte, faina, zahar, vanilie, sare, unt, coaja de lamaie
verde, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 200 g
unt 350 g făina un praf sare 4 linguri smântână lichidă coaja de la o
lămâie pentru cremă: 4…
Read more »
Read more »
Salată rustică
21 April 2012
O
reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare,
creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie 100 g
speck, într-o singură felie 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri 300
g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie) 1…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc
21 April 2012
O
reteta de paste cu carne de porc din: file de porc, sare, piper, bacon,
rozmarin, taitei, ulei, bulion, vin rosu, rosii, sare cu usturoi, boia,
suc de lamaie si capere. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 8
felii bacon 4 fire rozmarin 300 g tăiţei laţi 1 lingură ulei 1 lingură
bulion…
Read more »
Read more »
Briose cu brânză
21 April 2012
O
reteta de briose cu branza din: unt, branza de vaci, esenta de vanilie,
zahar tos, ou, faina, praf de copt, sare, zahar pudra si cirese
confiate. Ingrediente: 125 g unt 100 g branza de vaci esenta de vanilie
150 g zahar tos 1 ou 250 g faina 1 plic praf de copt 1 praf…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu rozmarin
21 April 2012
O
reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin,
usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere
si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o
căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de
măsline 125 ml vin alb demisec o…
Read more »
Read more »
Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu
21 April 2012
O
reteta de calcan la gratar cu sos de unt si ardei copt rosu din:
calcan, unt, ardei rosu, rosii uscate, ulei de masline, ardei chilli,
unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi calcan a 350-450 g fiecare 15g
unt, topit 1 ardei roşu mic 2 roşii uscate ulei de
Coşuleţe din ouă
21 April 2012
O
reteta de cosulete din oua din: oua, sunca de pui, morcovi, mustar,
crema mascarpone, zeama de lamaie, patrunjel, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 6 ouă 4 felii şuncă de pui 2 morcovi 2 lingurite muştar 2
linguri cremă mascarpone zeama de la o lămâie 3-4 fire pătrunjel
smântână sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Negresa cu ciocolata si nuci
21 April 2012
O
reteta de negresa cu ciocolata si nuci din: faina, caca pudra, unt,
ciocolata neara, nuca, zahar, oua, esenta de vanilie si sare.
Ingrediente: 1 cana făină 3/4 cani cacao pudră 6 linguri unt 300 g
ciocolată neagră 1 cana bucăţi ciocolată neagră 1 cana bucăţi nucă 1
cana zahăr 4 ouă 3/4 lingurita esenţă…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor
21 April 2012
O
reteta de rulouri de vinete si dovlecei la cuptor din: vanata,
dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din
orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline. Ingrediente: 1
vânătă mai mare (cca 350 g) 1 dovlecel (cca 250 g) 2 roşii uscate
conservate în ulei 500 g cremă de…
Read more »
Read more »
Tort Pavlova cu zmeura
21 April 2012
O
reteta de tort pavlova cu zmeura din: albusuri, zahar tos, otet de
zmeura, praf de copt cu lamaie, fructe de padure, crema de branza si
frunze de menta. Ingrediente: 6 albusuri 350 g zahar tos marunt 1
lingura otet de zmeura Un strop de praf de copt cu lamaie 300-400 g
zmeura si alte…
Read more »
Read more »
Salată mixtă cu stafide
21 April 2012
O
reteta de salata mixta cu stafide din: papadie, rucola, andive,
stafide, otet de vin alb, maioneza, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Rucola, sau ruchetta, e o plantă erbacee anuală, cu frunzele
unite la bază într-o rozetă, – cu tije ascendente. Se dezvoltă în orice
tip de teren; cu cât acesta este mai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie
21 April 2012
O
reteta de prajitura cu crema de branza si lamaie din: oua, zahar,
faina, nuca, sare, zahar vanilat, limoncello, lamai verzi, galbenusuri,
lapte, gelatina, frisca, coaja de lamaie, branza ricotta si zahar.
Ingrediente: pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr o lingură făină 2
linguri nucă măcinată un praf sare un plic zahăr vanilat pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail cu struguri si vin
21 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu struguri si vin din: suc de struguri albi,
vin alb, struguri albi si sampanie. Ingrediente: 1 l suc de struguri
albi 1 l vin alb 200 g struguri albi 1 sticla de sampanie Mod de
preparare: Scoatem samburii din struguri, ii curatam de coaja si ii
taiem in…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #10
20 April 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Sos de
mango O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie,…
Read more »
Read more »
Sos de mango
20 April 2012
O
reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa
verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi,
taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite
ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat 1…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #9
20 April 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta O reteta de…
Read more »
Read more »
Salată cu varza si mere verzi
20 April 2012
O
reteta de salata cu varza si mere verzi din: varza alba, mere verzi,
stafide, seminte de pin, rodie, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână de varză
albă, mică 2 mere verzi 3 linguri de stafide 30 g seminţe de pin 1 rodie
1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste cu stevie
20 April 2012
O
reteta de chiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie,
ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan,
oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant. Ingrediente: 400 g fileuri de
peşte 2 legături ştevie o legătură ceapă verde un ardei capia un fir
usturoi miez de pâine înmuiat în lapte…
Read more »
Read more »
Kedgery cu avocado şi roşii cherry
20 April 2012
O
reteta de Kedgery cu avocado şi roşii cherry din: ceapa, ulei de
floarea soarelui, orez basmati, chimen, cardamom, foaie dafin, avocado,
coriandru, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ceapa alba
tocata 20 ml ulei de floarea soarelui 150 g orez basmati prefiert 100 g
linte verde 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cardamom…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu dovleac copt
20 April 2012
O
reteta de Cheesecake cu dovleac copt din: biscuiti, unt, ghimbir,
miere, piure de dovleac, unt, crema de branza, esenta de vanilie,
scortisoara, ghimbir, sare de mare si zahar pudra. Ingrediente: Pentru
crustă: 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi 4 limguri de unt 1/4
linguriţă de ghimbir răzuit 1 linguriţă miere de albine (opţional)
Pentru cremă:…
Read more »
Read more »
Pasta Carbonara cu sos
20 April 2012
O
reteta de paste carbonara cu sos din: taitei, sare, kaizer, ulei de
masline, oua, piper, boia, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g
taitei subtiri sare 200 g kaizer impanat afumat feliat 3 linguri ulei de
masline 4 oua piper boia nucsoara rasa 75 g parmezan ras Mod de
preparare: Se fierb pastele al…
Read more »
Read more »
Humus cu lipie
20 April 2012
O
reteta de humus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie,
pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper. Ingrediente: 150 g
naut 2 catei de usturoi coaja rasa si sucul de la 1 lime 3 linguri
pasta de susan (tahini) 120 ml ulei de masline 4 lipii sare piper…
Read more »
Read more »
Supa Miso
20 April 2012
Nu
se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de
a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso.
Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite
vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua
componentă, miso. este o pastă sărată…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut
20 April 2012
O
reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, ulei de masline, unt,
ceapa verde, usturoi, sare grunjoasa, paine prajita, sare, piper alb,
cimbru si broccoli. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei de
măsline 150 g unt 2-3 fire ceapă verde un fir usturoi sare grunjoasă 8
felii pâine prăjită…
Read more »
Read more »
Curry de vinete
20 April 2012
O
reteta de curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca
de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir,
lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion. Ingrediente: ulei de
arahide (sau de floarea-soarelui) 3 vinete mici, tăiate sferturi pe
lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos 300ml…
Read more »
Read more »
Monte Carlo Imperial Cocktail
20 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de
lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama
de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne Mod de preparare: Lichiorul,
ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker,
apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta
20 April 2012
O
reteta de somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar
dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de
canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin
de masline. Ingrediente: ingrediente pt sos: 1/4 ceasca de muştar Dijon 2
linguri de cereale integrale de…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu laptucă si portocală rosie
20 April 2012
O
reteta de Salată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton,
laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de
masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 400 g ton
în suc propriu 1 lăptucă sălbatică 1 castravete 1 legătură de ridichi 1
portocală roşie 1 legătură de arpagic verde 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu mango
20 April 2012
O
reteta de placinta cu mango din: ulei, biscuiti, unt, lapte, sofran,
iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie verde, gelatina, mango, zahar,
nucsoara si gelatina. Ingrediente: Ulei pentru uns 125 g biscuiti
dietetici 60 g unt Pentru umplutura: 75 ml lapte semidegresat 10-12
stigme de sofran, pisate 500 g iaurt degresat 50-60 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata
20 April 2012
O
reteta de Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din:
ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de
pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper.
Ingrediente: 300 g ciuperci (galbiori) 250 g rosii cherry 1 ardei iute
rosu 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 250 g…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu spanac
20 April 2012
O
reteta de coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara,
faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara
si ceapa verde. Ingrediente: 225 g spanac congelat 150 g unt 100 ml
lapte 125 g faina de secara 150 g faina 2 oua sare 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu paste
20 April 2012
O
reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz,
morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare
grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei
gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei
usturoi o ţelină rădăcină frunze de ţelină…
Read more »
Read more »
Salata cu carnati
20 April 2012
O
reteta de salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole,
sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar. Ingrediente: 300 g
orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu
frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet
balsamic o linguriţă zahăr…
Read more »
Read more »
Ciulama de cartofi
20 April 2012
O
reteta de ciulama de cartofi din: cartofi, unt, faina, branza si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 linguri făină 1 lingură brânză
rasă sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde
mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se
face…
Read more »
Read more »
Kebap de pui
20 April 2012
O
reteta de kebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline,
usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui (sau pulpe
dezosate) 150 g iaurt natur 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de
usturoi 1 praf boia…
Read more »
Read more »
Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)
20 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara milkshake de fructe cu continut
redus de grasimi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Peach
20 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pink Peach din: lichior de piersici, bitter
orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 2
picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie Mod de
preparare: Turnam lichiorul de piersici intr-o cupa de sampanie, adaugam
Bitter Orange-ul si completam cu sampanie rose rece.…
Read more »
Read more »
Detoxifierea după Paşte, fără INFOMETARE
20 April 2012
Chiar
dacă ai mâncat mult de sărbători există câteva trucuri pentru a te
simţi din nou energică. Unul dintre acestea este să începi o dietă de
detoxifiere! Poţi urma dieta formată în totalitate din lichide, ceaiuri
de plante, sucuri de legume, sucuri de fructe,
Sos de rosii pentru paste
20 April 2012
O
reteta de sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare,
parmezan si piper. Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite,
simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate
sare parmezan ras piper negru macinat Mod de preparare: Pune rosiile
intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc îndopată
20 April 2012
O
reteta de pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta,
usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
pulpă de porc 100 g slăninuţă 5 căţei de usturoi 2 cepe 1 cană cu vin 2
foi de dafin sare piper Mod de preparare: Spală bine pulpa de porc…
Read more »
Read more »
Peste in sos spaniol
20 April 2012
O
reteta de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi,
boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja
de lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei
de masline 6 catei de usturoi 4 lingurite cu boia iute 2 cepe tocate
marunt 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Falafel cu cuscus
20 April 2012
O
reteta de falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac,
branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru falafel: 400 g boabe
de năut din conservă 200 g frunze de spanac 100 g brânză feta 2
linguriţe chimen 100 g făină ulei…
Read more »
Read more »
Somon cu avocado
20 April 2012
O
reteta de somon cu avocado din: somon, avocado, rosii, limeta,
dovlecei, sare, piper si suc de limetta. Ingrediente: 400 g somon
congelat (felii gata preparate) 2 fructe avocado 4 rosii 1 limetta 2
dovlecei sare piper sucul de a 2 limette Mod de preparare: Se curăţă
de coajă fructele de avocado; se taie…
Read more »
Read more »
Salată de untişor, fenicul şi avocado
20 April 2012
O
reteta de salata de untisor, fenicul si avocado din: untisor, fenicul,
avocado, semine de pin, bagheta, suc de lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g untişor 2 feniculi mici
şi fragezi 1 avocado 30 g seminţe de pin 1 baghetă 3 linguri de suc de
lămâie 6 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Raţă cu sos de prune în aluat
20 April 2012
O
reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos
de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa
verde, aluat, faina si ou. Ingrediente: o jumătate de rădăcină de
ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3
linguri de…
Read more »
Read more »
Chec cu crema de miere
20 April 2012
O
reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de
copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere,
smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si
bombonele decorative. Ingrediente: pentru blat: 2-1/2 cani faina 3
linguri cacao 1 lingura ghimbir macinat 2 lingurite praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carne
20 April 2012
O
reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa,
usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt,
patrunjel si cascaval. Ingrediente: 8 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 4
căţei usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper negru măcinat cimbru
verde 3 linguriţe ulei de măsline 50…
Read more »
Read more »
Spaghete cu piept de curcan si sos de roşii
20 April 2012
O
reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de
curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline,
ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de
curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 1/2
legătură pătrunjel 1/2 legătură…
Read more »
Read more »
Lipii desert cu banane
20 April 2012
O
reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara,
caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de
migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară
măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de
la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră 2…
Read more »
Read more »
Sos Salsa
19 April 2012
O
reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi,
zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate
mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3
căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după
gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Minestrone
19 April 2012
Minestrone
este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte
reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în
toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă
aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se
poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde, de…
Read more »
Read more »
Pulpă de curcan în crustă de chili
19 April 2012
O
reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan,
ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei
iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa
de pui strecurata 700…
Read more »
Read more »
Curry de pui indian cu roşii
19 April 2012
O
reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de
curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru.
Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri
pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4
piepţi de pui…
Read more »
Read more »
Bame cu creveţi
19 April 2012
O
reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de
tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente:
două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi
căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare
piper o linguriţă de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salată cu grepfrut
19 April 2012
O
reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel,
grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de
sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi
de capră) tăiat felii extrem de subtiri…
Read more »
Read more »
Cocktail Pomme D’Amour
19 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de
caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de
capsuni 1 cl Cointreau champagne Mod de preparare: Mixam bine
Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de
gheata in shaker, dupa care turnam bautura in paharul…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de porc si nuci
19 April 2012
O
reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc,
portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina,
gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne
de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu legume
19 April 2012
O
reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi,
morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez,
condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne
de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si
galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui in bacon
19 April 2012
O
reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi,
morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei,
sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1
morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1
crenguta de rozmarin verde sau…
Read more »
Read more »
Pere în vin roşu cu mirodenii
19 April 2012
O
reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin
rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana.
Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru
sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de
scortisoara rupt in doua 2 cuisoare…
Read more »
Read more »
Nuga glasata in miere cu fructe confiate
19 April 2012
O
reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate,
stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10
albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l
smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a
l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii
19 April 2012
O
reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete,
oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline,
usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3
carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie
medie 1 lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Supă Mulligatawny
19 April 2012
Supa
Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice.
Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel
încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o
supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din
cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea
reprezenta un…
Read more »
Read more »
Alimente minune anti-îmbătrânire
19 April 2012
Cele
mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe
alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului. Sănătatea se
menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi.
Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi
bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de sofran (video)
19 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute
delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel
de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!
Read more »
Read more »
Haddock gratinat cu branza si cartofi
19 April 2012
O
reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de
somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza
maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod
de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă
brânza Maroilles tăiată bucăţele mici. Se…
Read more »
Read more »
Placinta cu piersici
19 April 2012
O
reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare,
ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de
suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut
200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă
rotundă se aşază…
Read more »
Read more »
Homari Newburg
19 April 2012
O
reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana,
galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate
de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o
lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20
de minute, apoi se scoate carnea şi se…
Read more »
Read more »
Banane prajite
19 April 2012
O
reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura.
Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură
Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se
trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge
untura şi se prăjesc bananele până…
Read more »
Read more »
Granita de cafea şi vanilie
19 April 2012
O
reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie
de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1
pastaie de vanilie Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu
zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate
vanilia. Toarnă…
Read more »
Read more »
Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoane
19 April 2012
O
reteta delicioasa de carne de vita cu: vin rosu, morcov, ceapa rosie,
ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de
tomate, ciuperci, bacon, paine toast. Ingrediente: 180g carne de vită
100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie