Retete usoare:
Porumb copt cu usturoi
9 December 2012
Porumb
copt cu usturoi din: unt, paprika afumata, usturoi, patrunjel, ardei
iute si porumb. Ingrediente: 75 g unt 1⁄2 lingurita paprika afumata 1
catel de usturoi 2 linguri patrunjel, tocat marunt 1⁄2 -1 ardei iute,
tocat marunt 4 stiuleti de porumb Mod de preparare: Amesteca 75 g unt,
inmuiat, 1⁄2 lingurita paprika afumata, 1…
Read more »
Read more »
Vol-au-vent cu piept de curcan
9 December 2012
Vol-au-vent
cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt,
vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper. Ingrediente:
400 g aluat pentru foitaj 400 g piept de curcan 200 g branza gorgonzola
100 g unt 100 ml vin 1 lingura faina 200 ml lapte 2 galbenusuri 2 catei
de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Quesadillas cu pui
9 December 2012
Quesadillas
cu pui din: ulei de floarea soarelui, ardei, dovlecel, ceapa verde,
porumb, condiment, piept de pui, patrunjel, branza cedar si tortilla.
Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1⁄2 de ardei rosu,
galben si verde, taiate fasii subtiri 1 dovlecel mediu, taiat rondele 6
cepe verzi, taiate rondele 200 g porumb dulce din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din:
rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic,
nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g
rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza
Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10
Struguri tocati 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Rose Campari Soda
8 December 2012
Cocktail
Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up
soda. Pahar: old fashioned Decor: lemon peel Ingrediente: 45 ml Campari
15 ml rose syrup 3 dashes grapefruit bitters (optional) Top up soda
Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in paharul old
fashioned plin cu gheata cuburi, se amesteca usor…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu sos de iaurt
8 December 2012
Frigarui
de creveti cu sos de iaurt din: creveti, pasta de ardei iute, ulei de
masline, coaja de lamaie verde, suc de lamaie verde si tequilla.
Ingrediente: 200 g creveti, curatati 11⁄2 lingurita pasta de ardei iute
1⁄2 lingura ulei de masline coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 6 linguri
iaurt gras sucul de…
Read more »
Read more »
Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)
8 December 2012
Snitel
vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si
piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o
felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi
cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în
Austria şi reţeta, se prepară, în varianta…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si legume
8 December 2012
Orez
cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza,
ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si
alune. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci,
taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua,
batute usor 250 g orez,…
Read more »
Read more »
Tacos cu fasole si smantana
8 December 2012
Tacos
cu fasole si smantana din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi,
ardei, paprika, rosii, fasole, tacos, coaja si suc de lamaie, patrunjel,
telemea si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa
rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei rosu
iute, tocat marunt 1⁄2lingurita paprika afumata 3 rosii mari,…
Read more »
Read more »
Muschi de vita Wellington cu ciuperci
8 December 2012
Muschi
de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat,
ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi
de vita (bucata intreaga) 400 g ciuperci proaspete 300 g aluat
frantuzesc (foitaj) 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 legatura patrunjel 2 oua
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi muşchiul…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan
8 December 2012
Garnituri:
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan din: varza de bruxelles, ulei de
susan, ghimbir si seminte de susan. Ingrediente: 800 g varza de
Bruxelles, curatata si taiata in jumatati 1 lingura ulei de susan 1
bucata de ghimbir, ras 4 linguri seminte de susan prajite. Mod de
preparare: Opareste varza in apa…
Read more »
Read more »
Cocktail Sangria cu portocale si ananas
8 December 2012
Cocktail
Sangria cu portocale si ananas din: vin rosu, portocala si ananas.
Ingrediente: vin rosu dulce 1 portocala 1 felie de ananas Mod de
preparare: Curata portocala si anansul, taie portocala si ananasul
cubulete. Pune fructele intr-un tumbler mare si toarna vinul peste ele.
Decoreaza cu o felie de portocala si tine la frigider…
Read more »
Read more »
Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii
8 December 2012
Paste
savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon,
ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste
rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia
iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla
8 December 2012
Chiftelute
delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi,
boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate,
fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute.
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi, zdrobiti 3⁄4
lingurita boia iute 1⁄2 lingurita chimen macinat 1⁄2 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare,
sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza
degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2
cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri
parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper negru…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu orez sau paste
8 December 2012
Bors
de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi,
telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei
si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei
grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci
un ardei iute o ceasca de orez sau…
Read more »
Read more »
Friptura de porc la tava cu sos de struguri
8 December 2012
Friptura
de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide,
vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20
cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de
struguri 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Friptura crocanta de rata
8 December 2012
Friptura
crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru.
Ingrediente: 1 rata 2 cani apa fiarta 1 lingura sare kosher 1 lingurita
piper negru Mod de preparare: Curata bine rata, inlaturand excesul de
grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata
cu o furculita. Aseaza rata…
Read more »
Read more »
Fajitas cu vită
8 December 2012
Fajitas
cu vită din: muschi de vita, ceapa, ardei, condimente, piper, sare,
ulei si tortilla. Această reţetă este formată din carne la grătar,
servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Ingrediente:
350 gr muşchiuleţ de vită 1 ceapă 2 ardei 2 linguri condiment mexican
1/2 linguriţă piper sare 4 linguri ulei 3…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor
8 December 2012
Pui
cu rosii cherry si rozmarin la cuptor din: pulpe de pui, rosii cherry,
ulei de masline, usturoi, sare, piper, rozmarin si maghiran.
Ingrediente: 4 pulpe de pui sau un piept mare 300 g rosii cherry 50 ml
ulei de masline cativa catei de usturoi sare piper macinat rozmarin si
maghiran proaspat Mod de…
Read more »
Read more »
Bors gustos de perisoare
8 December 2012
Bors
gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi,
patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o
ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors
dupa gust patrunjel si leustean verde smantana sare…
Read more »
Read more »
Pui Diavola
8 December 2012
Pui
Diavola din: ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, cimbru,
piper, chilli, pui, supa de pui, zeama de la ardei murati si sos de
rosii. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline extravirgin 1 lingura
de sare grunjoasa 6 crengute de cimbru proaspat piper dupa gust chilli
dupa gust 1 pui intreg (1-2 kg), despicat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere
8 December 2012
Mancarica
de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere,
suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline,
faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper. Ingrediente: 4 cani de
apa 2 cartofi dulci mari, decojiti și taiati bucați 1 cana de oțet de
cidru de…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon
8 December 2012
Salată
de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie,
ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar
dijon, ulei de masline, spanac baby si oua. Ingrediente: 6 fasii de
bacon, taiate in bucati mici 1 ceapa rosie, feliata 1 cana de ciuperci
feliate 225 g de creveti,…
Read more »
Read more »
Clatite cu pui si ciuperci
8 December 2012
Clatite
cu pui si ciuperci din: lapte, faina, oua, portocala, sare, cimbru,
unt, ulei, piept de pui, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, smantana,
portocala si patrunjel verde. Ingrediente: 380 ml lapte 150 g faina 3
oua 1 portocala sare cimbru 50 g unt topit ulei pentru prajit umplutura:
2 linguri ulei 400 g piept de…
Read more »
Read more »
Vita in sos de cidru
8 December 2012
Vita
in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de
dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci
si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 1,2 kg vrabioara, taiata
bucati 300 g costita, taiata cuburi 3 cepe mari, tocate 4 catei de
usturoi, taiat felii 2 foi de dafin 600…
Read more »
Read more »
Rape al ajillo
8 December 2012
Numele
acestei reţete spaniole se traduce pur şi simplu „peşte-undiţar cu
usturoi”. Pentru prepararea ei se foloseşte peştele-undiţar, numit în
limba engleză şi „peştele-calugar”. Modul tradiţional de a prepara acest
fel de mâncare este următorul: cumpăraţi o bucată mare de coadă de
peşte-undiţar şi prăjiţi-o întreagă la cuptor, într-o tavă mare. De-a
curmezişul peştelui se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui,
sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb,
busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin
proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1
capatana usturoi 4 stiuleți de porumb proaspăt,…
Read more »
Read more »
Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru
8 December 2012
Tarta
savuroasa cu ceapa si cimbru din: aluat, ulei, ceapa, cimbru, otet de
mere, patrunjel, branza, oua si lapte. Ingrediente: 230 g aluat fraged
gata preparat 2 linguri ulei 4 cepe 2 lingurite cimbru 1 lingura otet de
mere 2 linguri patrunjel tocat 250 g branza 3 oua 4 linguri lapte Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Fresh Up Exotic
8 December 2012
Cocktail
Fresh Up Exotic din: ananas, zeama de portocala, sirop de grenadine,
apa minerala, kiwi si cirese. Ingrediente: 2 felii proaspete de ananas
zeama unei portocale 2 cl sirop de grenadine apa minerala carbogazoasa
sau plata 1 felie de kiwi 2 cirese de cocktail Mod de preparare:
Taiem kiwi-ul in doua si punem…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sare si ierburi
8 December 2012
Cartofi
cu sare si ierburi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, malai,
rozmarin, cimbru, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1, 25 kg de
cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 3 linguri ulei de floarea soarelui
sau de rapita 2 linguri de malai pentru sare cu ierburi: 6 crengute de
rozmarin 6 crengute de…
Read more »
Read more »
Parjoale apetisante
8 December 2012
Parjoale
apetisante din: carne tocata, ardei gras, morcov, ceapa, boabe de
mazare, usturoi, paine, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g
carne tocata (de vita, porc sau de pui) 1 ardei gras rosu 1 morcov 1
ceapa 2 linguri boabe de mazare 2 catei de usturoi 2 felii de paine 2
oua cimbru sare…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu sos si branza
8 December 2012
Cannelloni
cu sos si branza din: pasta de tomate, oregano, vin, spanac, seminte de
floarea soarelui, urda, branza brie, ou, nucsoara, cannelloni si branza
cedar. Ingrediente: 700 g pasta de tomate 1 1⁄2lingurita oregano 150 ml
vin alb sec sau supa concentrata de legume 250 g spanac 50 g seminte de
floarea soarelui 250 g…
Porumb copt cu usturoi
9 December 2012
Porumb
copt cu usturoi din: unt, paprika afumata, usturoi, patrunjel, ardei
iute si porumb. Ingrediente: 75 g unt 1⁄2 lingurita paprika afumata 1
catel de usturoi 2 linguri patrunjel, tocat marunt 1⁄2 -1 ardei iute,
tocat marunt 4 stiuleti de porumb Mod de preparare: Amesteca 75 g unt,
inmuiat, 1⁄2 lingurita paprika afumata, 1…
Read more »
Read more »
Vol-au-vent cu piept de curcan
9 December 2012
Vol-au-vent
cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt,
vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper. Ingrediente:
400 g aluat pentru foitaj 400 g piept de curcan 200 g branza gorgonzola
100 g unt 100 ml vin 1 lingura faina 200 ml lapte 2 galbenusuri 2 catei
de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Quesadillas cu pui
9 December 2012
Quesadillas
cu pui din: ulei de floarea soarelui, ardei, dovlecel, ceapa verde,
porumb, condiment, piept de pui, patrunjel, branza cedar si tortilla.
Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1⁄2 de ardei rosu,
galben si verde, taiate fasii subtiri 1 dovlecel mediu, taiat rondele 6
cepe verzi, taiate rondele 200 g porumb dulce din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din:
rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic,
nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g
rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza
Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10
Struguri tocati 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Rose Campari Soda
8 December 2012
Cocktail
Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up
soda. Pahar: old fashioned Decor: lemon peel Ingrediente: 45 ml Campari
15 ml rose syrup 3 dashes grapefruit bitters (optional) Top up soda
Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in paharul old
fashioned plin cu gheata cuburi, se amesteca usor…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu sos de iaurt
8 December 2012
Frigarui
de creveti cu sos de iaurt din: creveti, pasta de ardei iute, ulei de
masline, coaja de lamaie verde, suc de lamaie verde si tequilla.
Ingrediente: 200 g creveti, curatati 11⁄2 lingurita pasta de ardei iute
1⁄2 lingura ulei de masline coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 6 linguri
iaurt gras sucul de…
Read more »
Read more »
Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)
8 December 2012
Snitel
vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si
piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o
felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi
cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în
Austria şi reţeta, se prepară, în varianta…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si legume
8 December 2012
Orez
cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza,
ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si
alune. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci,
taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua,
batute usor 250 g orez,…
Read more »
Read more »
Tacos cu fasole si smantana
8 December 2012
Tacos
cu fasole si smantana din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi,
ardei, paprika, rosii, fasole, tacos, coaja si suc de lamaie, patrunjel,
telemea si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa
rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei rosu
iute, tocat marunt 1⁄2lingurita paprika afumata 3 rosii mari,…
Read more »
Read more »
Muschi de vita Wellington cu ciuperci
8 December 2012
Muschi
de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat,
ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi
de vita (bucata intreaga) 400 g ciuperci proaspete 300 g aluat
frantuzesc (foitaj) 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 legatura patrunjel 2 oua
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi muşchiul…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan
8 December 2012
Garnituri:
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan din: varza de bruxelles, ulei de
susan, ghimbir si seminte de susan. Ingrediente: 800 g varza de
Bruxelles, curatata si taiata in jumatati 1 lingura ulei de susan 1
bucata de ghimbir, ras 4 linguri seminte de susan prajite. Mod de
preparare: Opareste varza in apa…
Read more »
Read more »
Cocktail Sangria cu portocale si ananas
8 December 2012
Cocktail
Sangria cu portocale si ananas din: vin rosu, portocala si ananas.
Ingrediente: vin rosu dulce 1 portocala 1 felie de ananas Mod de
preparare: Curata portocala si anansul, taie portocala si ananasul
cubulete. Pune fructele intr-un tumbler mare si toarna vinul peste ele.
Decoreaza cu o felie de portocala si tine la frigider…
Read more »
Read more »
Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii
8 December 2012
Paste
savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon,
ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste
rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia
iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla
8 December 2012
Chiftelute
delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi,
boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate,
fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute.
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi, zdrobiti 3⁄4
lingurita boia iute 1⁄2 lingurita chimen macinat 1⁄2 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare,
sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza
degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2
cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri
parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper negru…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu orez sau paste
8 December 2012
Bors
de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi,
telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei
si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei
grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci
un ardei iute o ceasca de orez sau…
Read more »
Read more »
Friptura de porc la tava cu sos de struguri
8 December 2012
Friptura
de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide,
vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20
cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de
struguri 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Friptura crocanta de rata
8 December 2012
Friptura
crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru.
Ingrediente: 1 rata 2 cani apa fiarta 1 lingura sare kosher 1 lingurita
piper negru Mod de preparare: Curata bine rata, inlaturand excesul de
grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata
cu o furculita. Aseaza rata…
Read more »
Read more »
Fajitas cu vită
8 December 2012
Fajitas
cu vită din: muschi de vita, ceapa, ardei, condimente, piper, sare,
ulei si tortilla. Această reţetă este formată din carne la grătar,
servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Ingrediente:
350 gr muşchiuleţ de vită 1 ceapă 2 ardei 2 linguri condiment mexican
1/2 linguriţă piper sare 4 linguri ulei 3…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor
8 December 2012
Pui
cu rosii cherry si rozmarin la cuptor din: pulpe de pui, rosii cherry,
ulei de masline, usturoi, sare, piper, rozmarin si maghiran.
Ingrediente: 4 pulpe de pui sau un piept mare 300 g rosii cherry 50 ml
ulei de masline cativa catei de usturoi sare piper macinat rozmarin si
maghiran proaspat Mod de…
Read more »
Read more »
Bors gustos de perisoare
8 December 2012
Bors
gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi,
patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o
ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors
dupa gust patrunjel si leustean verde smantana sare…
Read more »
Read more »
Pui Diavola
8 December 2012
Pui
Diavola din: ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, cimbru,
piper, chilli, pui, supa de pui, zeama de la ardei murati si sos de
rosii. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline extravirgin 1 lingura
de sare grunjoasa 6 crengute de cimbru proaspat piper dupa gust chilli
dupa gust 1 pui intreg (1-2 kg), despicat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere
8 December 2012
Mancarica
de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere,
suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline,
faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper. Ingrediente: 4 cani de
apa 2 cartofi dulci mari, decojiti și taiati bucați 1 cana de oțet de
cidru de…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon
8 December 2012
Salată
de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie,
ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar
dijon, ulei de masline, spanac baby si oua. Ingrediente: 6 fasii de
bacon, taiate in bucati mici 1 ceapa rosie, feliata 1 cana de ciuperci
feliate 225 g de creveti,…
Read more »
Read more »
Clatite cu pui si ciuperci
8 December 2012
Clatite
cu pui si ciuperci din: lapte, faina, oua, portocala, sare, cimbru,
unt, ulei, piept de pui, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, smantana,
portocala si patrunjel verde. Ingrediente: 380 ml lapte 150 g faina 3
oua 1 portocala sare cimbru 50 g unt topit ulei pentru prajit umplutura:
2 linguri ulei 400 g piept de…
Read more »
Read more »
Vita in sos de cidru
8 December 2012
Vita
in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de
dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci
si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 1,2 kg vrabioara, taiata
bucati 300 g costita, taiata cuburi 3 cepe mari, tocate 4 catei de
usturoi, taiat felii 2 foi de dafin 600…
Read more »
Read more »
Rape al ajillo
8 December 2012
Numele
acestei reţete spaniole se traduce pur şi simplu „peşte-undiţar cu
usturoi”. Pentru prepararea ei se foloseşte peştele-undiţar, numit în
limba engleză şi „peştele-calugar”. Modul tradiţional de a prepara acest
fel de mâncare este următorul: cumpăraţi o bucată mare de coadă de
peşte-undiţar şi prăjiţi-o întreagă la cuptor, într-o tavă mare. De-a
curmezişul peştelui se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui,
sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb,
busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin
proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1
capatana usturoi 4 stiuleți de porumb proaspăt,…
Read more »
Read more »
Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru
8 December 2012
Tarta
savuroasa cu ceapa si cimbru din: aluat, ulei, ceapa, cimbru, otet de
mere, patrunjel, branza, oua si lapte. Ingrediente: 230 g aluat fraged
gata preparat 2 linguri ulei 4 cepe 2 lingurite cimbru 1 lingura otet de
mere 2 linguri patrunjel tocat 250 g branza 3 oua 4 linguri lapte Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Fresh Up Exotic
8 December 2012
Cocktail
Fresh Up Exotic din: ananas, zeama de portocala, sirop de grenadine,
apa minerala, kiwi si cirese. Ingrediente: 2 felii proaspete de ananas
zeama unei portocale 2 cl sirop de grenadine apa minerala carbogazoasa
sau plata 1 felie de kiwi 2 cirese de cocktail Mod de preparare:
Taiem kiwi-ul in doua si punem…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sare si ierburi
8 December 2012
Cartofi
cu sare si ierburi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, malai,
rozmarin, cimbru, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1, 25 kg de
cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 3 linguri ulei de floarea soarelui
sau de rapita 2 linguri de malai pentru sare cu ierburi: 6 crengute de
rozmarin 6 crengute de…
Read more »
Read more »
Parjoale apetisante
8 December 2012
Parjoale
apetisante din: carne tocata, ardei gras, morcov, ceapa, boabe de
mazare, usturoi, paine, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g
carne tocata (de vita, porc sau de pui) 1 ardei gras rosu 1 morcov 1
ceapa 2 linguri boabe de mazare 2 catei de usturoi 2 felii de paine 2
oua cimbru sare…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu sos si branza
8 December 2012
Cannelloni
cu sos si branza din: pasta de tomate, oregano, vin, spanac, seminte de
floarea soarelui, urda, branza brie, ou, nucsoara, cannelloni si branza
cedar. Ingrediente: 700 g pasta de tomate 1 1⁄2lingurita oregano 150 ml
vin alb sec sau supa concentrata de legume 250 g spanac 50 g seminte de
floarea soarelui 250 g…
Buşeuri cu tocană de ciuperci
8 December 2012
Buşeuri
cu tocană de ciuperci din: aluat, ou, ulei, ciuperci, lamaie, sare,
cimbru, unt, faina, supa, piper, nucsoara, smantana, ardei gras si
patrunjel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 1 ou 50 ml ulei 300 g
ciuperci 1 lamaie sare 1/2 lingurita cimbru 50 g unt 50 g faina 150 ml
supa piper alb nucsoara…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu ochiuri
8 December 2012
Chiftelute
cu ochiuri din: cartofi, frunze de cimbru, oua, salata verde, legume,
umplutura de carnati, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente:
350 g cartofi fainosi, fierti, scursi si facuti piure 2 lingurite frunze
de cimbru 4 oua frunze de salata verde pentru servit 300 g legume
fierte ramase de la garnitura (mazare, morcov, varza,…
Read more »
Read more »
Cocktail Marisa
7 December 2012
Cocktail
Marisa din: sirop de maracuja, bautura de mango, suc de portocale, zer,
apa minerala, fructe si menta. Ingrediente: 1 cl sirop de maracuja 1 cl
bautura de mango 4 cl suc de portocale 4 cl zer apa minerala
carbogazoasa fructe proaspete menta proaspata Mod de preparare: Mixam
bine in shaker siropul, sucurile de…
Read more »
Read more »
Perisoare in sos picant
7 December 2012
Perisoare
in sos picant din: carne tocata de vita, ceapa, paine, marar, sare,
piper, faina, suc de rosii, smantana, otet, zahar, unt, patrunjel,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocata de vita 1 ceapa 1
ou 1 felie de paine alba 1 lingura marar tocat sare piper faina pentru
sos: 150 ml suc…
Read more »
Read more »
Meniu de Craciun #1
7 December 2012
Retete
de Craciun: Ciorba radauteana Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2
morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana
usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama de la o
lamaie verdeata pentru ornat Mod de rpeparare: Se spala pieptul de
pui…
Read more »
Read more »
Chiftele – aperitiv
7 December 2012
Chiftele
aperitiv din: amestec de carne, franzela, cartof, ou, usturoi, ceapa,
patrunjel verde, morcov, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: 500 g
carne (amestec vita cu porc) 2 felii de franzela 1 cartof fiert 1 ou 2
catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura de patrunjel verde 1 morcov ras
(optional) sare piper ulei pentru…
Read more »
Read more »
Paste cu smantana si mazare
7 December 2012
Paste
cu smantana si mazare din: smantana, coaja si suc de lamaie, menta,
spaghete, mazare si peste afumat. Ingrediente: 200 g smantana (eventual,
cu continut scazut de grasime) coaja si sucul de la 1 lamaie, plus
cateva felii pentru servit o legatura de menta, tocata (doar frunzele)
300 g spaghete 250 g mazare congelata 200…
Read more »
Read more »
Cartofi savurosi crocanti
7 December 2012
Cartofi
savurosi crocanti din: cartofi, supa, turmeric, frunze de dafin, ulei
de floarea soarelui, grasime de rata si faina. Ingrediente: 1,5 kg de
cartofi, taiati bucati mari 2 cuburi concentrate de supa 1 lingurita de
turmeric 3 frunze de dafin 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau de
rapita 2 linguri grasime de rata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon
7 December 2012
O
reteta delicioasa de Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing
de mustar Dijon din: snitele de curcan, mustar dijon, sos de soia, vin
alb, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, gulii, ardei gras,
usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 3 snitele de curcan, proaspete 1
lingura mustar Dijon 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere
7 December 2012
Chiftelute
de pui cu sos de cascaval si capere din: piept de pui, ceapa, paine,
lapte, oua, usturoi, sare, piper, faina, ulei, cascaval, lapte, oua,
unt, nucsoara, capere si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de
pui 1 ceapa 3 felii paine 1 pahar lapte 2 oua 3 catei de usturoi sare
piper faina…
Read more »
Read more »
Cupe cu inghetata
7 December 2012
Cupe
cu inghetata din: popcorn, inghetata de caramel si vanilie, caramele,
sos de caramel si frisca. Ingrediente: 60 g popcorn 8 cupe de inghetata
de caramel si vanilie 25 g caramele moi 8 linguri sos de caramel 150 ml
frisca, usor batuta Mod de preparare: In 4 cupe de desert, asaza
alternativ straturi de…
Read more »
Read more »
Legume calite cu paste si sos picant
7 December 2012
Legume
calite cu paste si sos picant din: zeama si coaja de lamaie verde,
ardei iute, patrunjel, ardei, andive, ceapa verde, ulei de susan, sos de
soia, miere, ulei de floarea soarelui, friptura de curcan si spaghete.
Ingrediente: zeama si coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 1 ardei iute
rosu, tocat marunt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Cooler
7 December 2012
Cocktail
Tropical Cooler din: sirop de maracuja, suc de maracuja, zeama de
lamaie, tropical bitter, carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl sirop de
maracuja 4 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie 10 cl Tropical
Bitter o felie de carambola cirese Mod de preparare: Mixam bine in
shaker siropul si sucul de…
Read more »
Read more »
Omleta cu jambon si ciuperci
7 December 2012
Omleta
cu jambon si ciuperci din: oua, ceapa verde, ciuperci, mustar, unt,
jambon si branza cedar. Ingrediente: 12 oua o legatura de ceapa verde,
tocata marunt 250 g ciuperci de crescatorie, taiate bucati mari si
prajite pana sunt bine rumenite 2 linguri mustar cu bobul intreg 40 g
unt 250 g jambon, taiat felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Crochete de peste cu mazare
7 December 2012
Crochete
de peste cu mazare din: patrunjel, fileuri de peste alb, ou, ceapa
verde, menta, pesmet, ulei de floarea soarelui, unt, usturoi, mazare si
capere. Ingrediente: o legatura de patrunjel, tocat 600 g fileuri de
peste alb, fara oase si piele, portionate in 8 bucati (fish fingers) 1
ou, batut 1⁄2 legatura de ceapa verde,…
Read more »
Read more »
Paste cu varză şi ciuperci
7 December 2012
O
reteta savuroasa de Paste cu varză şi ciuperci din: ciuperci, varza,
paste, usturoi, lamaie, ulei, apa, supa de legume, amidon, sos de soia
dulce, sos de chilli, zahar pudra, sare, piper si arpagic. Ingrediente:
250 g ciuperci 300 g varza alba 150 g paste mici 2 catei de usturoi 1
lamaie 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Budinca savuroasa de briose si pere
7 December 2012
Budinca
savuroasa de briose si pere din: briose, ciocolata neagra, pere in
compot, oua, smantana, lapte, zahar pudra, esenta de vanilie si zahar
brun. Ingrediente: 200 g briose, rupte bucati 100 g ciocolata neagra,
rupta bucati mari 1 borcan cu 400 g pere in compot, scurse si taiate
felii 3 oua 400 ml smantana 75…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu ierburi aromate
7 December 2012
Gratin
de cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, unt, ulei de masline,
cimbru, rozmarin si frunze de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi medii 50 g
unt, topit, plus extra pentru uns 3 linguri ulei de masline cate 2
linguri de cimbru si rozmarin, tocate fin 3-4 frunze de dafin Mod de
preparare: Unge cu…
Read more »
Read more »
Friptura de rata cu masline
7 December 2012
Friptura
de rata cu masline din: supa de pui, piure de rosii, fenicul, dafin,
masline verzi, rata si sare. Ingrediente: 2 cani supa de pui 1 lingura
piure de rosii fenicul dafin 2/3 cana masline verzi , fara samburi 1
rata, bucati sare. Mod de preparare: Freaca bine cu sare bucatile de
rata, apoi…
Read more »
Read more »
Sote de fasole verde cu ceapa
7 December 2012
Incinge
1 lingura ulei de masline si 20 g unt intr-un vas larg si adauga 500 g
fasole verde, curatata si oparita 1 minut; adauga 150 g cepe mici,
tocate.. prajeste 5 minute, amestecand pana cand se patrund. Adauga
sare, piper si coaja rasa de la 1 lamaie. Sote de fasole verde cu ceapa
Pofta…
Read more »
Read more »
Piure cu branza de capra
7 December 2012
Fierbe
1,4 kg cartofi curatati de coaja si taiati bucati, cu 2 foi de dafin in
apa cu sare 10-15 minute. Scurge lichidul si indeparteaza dafinul.
intre timp, intr-un vas pe foc pune 250 ml lapte, 2 catei de usturoi,
zdrobiti, adauga sare, piper si un praf de nucsoara; cand clocoteste
opreste flacara si lasa…
Read more »
Read more »
Supă savuroasa de ciuperci
7 December 2012
Supă
savuroasa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, hrisca,
sare, piper, curcuma, boia, oregano, patrunjel verde si ceapa verde.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1/2 ceapa 1-2 catei de usturoi 30
g ulei 60 g hreisca sare piper macinat 1/4 lingurita curcuma 1/2
lingurita boia oregano patrunjel verde ceapa verde Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan
7 December 2012
Cartofi
frantuzesti cu fenicul si parmezan din: unt, usturoi, fenicul, cartofi,
smantana, lapte si parmezan. Ingrediente: 50 g unt 3 catei de usturoi 2
bulbi de fenicul 1 kg cartofi 500 ml smantana 100 ml lapte integral 50 g
parmezan Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 5/190°C. Intr-o
oala topeste 50 g unt, adauga…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy
7 December 2012
O
reteta savuroasa de Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy din:
carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de
orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan,
usturoi, ardei iute si sos de peste. Ingrediente: 4 bucati carne
bibilica 2 linguri sos hoisin…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu magiun de prune
7 December 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun
de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra.
Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui
600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă
de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Cartof umplut cu piept de pui
7 December 2012
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui: cartofi, dovlecel, piept
de pui, smantana, iaurt, usturoi, masline, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml
smântână 100 ml iaurt 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de măsline mărar
sare pipe Mod de preparare: Piepţii de pui…
Read more »
Read more »
Aperitive gustoase: Aperitiv cu legume
7 December 2012
O
reteta delicioasa de aperitive cu legume: cartofi, faina, parmezan,
praf de copt, oua, lapte, iaurt, castraveti, usturoi, branza de capra,
sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g
parmezan un pliculeţ praf de copt două ouă 60 ml lapte dulce 200 ml
iaurt doi castraveţi verzi doi căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fidea şi dovlecei
7 December 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry, oua,
branza telemea, branza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt.
Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5
ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată
rucola sare piper unt Mod…
Read more »
Read more »
Hering cu galbiori
7 December 2012
O
reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamie, sare,
piper, vin alb sec, smantana, unt, suc de lamaie, sare, piper, busuioc .
Ingrediente: un kilogram hering 50C g gălbiori două cepe 6 căţei de
usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin ab sec 125 ml smântână 20 g unt o
lingură cu…
Read more »
Read more »
Masa de Craciun
7 December 2012
Masa
de Craciun: Ciorba de legume cu fidea Ingrediente: 2 morcovi 1
patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1
gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml ulei 100 g
fidea sau taitei pentru supa frunze de leustean condimente piper bors
dupa gust …
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne la cuptor
7 December 2012
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi,
pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei
500 g carne de pui două cepe două felii de pâine, doi cartofi 3 linguri
cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Carnea de pui…
Read more »
Read more »
Chiftelute de curcan cu hrişcă
7 December 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa,
usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar,
faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi
căţei de usturoi o lingură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g
hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui mărar…
Read more »
Read more »
Salata de ceapa rosie, mere si nuci
7 December 2012
Salata
de ceapa rosie, mere si nuci din: ceapa rosie, ulei de masline, miere,
mere, otet de mere, frunze de salvie si nuci. Ingrediente: 4 cepe rosii 1
lingura de ulei de masline 1⁄2 lingura miere 4 mere mari 1 lingura otet
de mere ca
Vinete cu fenicul
7 December 2012
O
reteta gustoasa de vinete cu: cartofi, ardei gras, ardei capia,
fenicul, dovlecei, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura,
sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras
un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250
ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză de…
Read more »
Read more »
Clătită cu avocado şi anşoa
7 December 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, zahra tos, bere, unt,
castraveti, avocado, ansoa, smantana, maioneza, capere, marar, sare,
piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă
80 g unt doi castraveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu
fileuri de anşoa 200 g smântână o…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu caise uscate
7 December 2012
Rulada
savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca de parma, umplutura
pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin rosu si gem de
coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 200 g sunca de Parma
(aprox. 16 felii) Pentru umplutura: 225 g umplutura pentru carnati 3
cepe mici, tocate marunt 1 lingura salvie tocata…
Read more »
Read more »
Calamar umplut cu garnitura de cartofi
7 December 2012
O
reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez,
rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi.
Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă
doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă
tocată jumătate de cană cu suc de roşii…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu ciuperci
6 December 2012
Cartofi
copti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, salam cu sunca, branza, sare,
piper, smantana, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 700 g cartofi 200 g
ciuperci proaspete 200 g salam cu sunca 80 g branza rasa sare piper 250
ml smantana 2 galbenusuri ulei Mod de preparare: Se spală ciupercile,
se taie felii şi se călesc…
Read more »
Read more »
Salata verde cu usturoi
6 December 2012
Salata
verde cu usturoi din: unt, usturoi, patrunjel, nucsoara, varza si
broccoli. Ingrediente: 50 g unt 2 catei de usturoi o mana de patrunjel
tocat un praf de nucsoara o varza 250 g buchetele de broccoli Mod de
preparare: Intr-un castron, amesteca 50 g unt, 2 catei de usturoi,
tocati, o mana de patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar
6 December 2012
O
reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie,
unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel,
sare, piper, faina si unt. Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3
linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1
lingura…
Read more »
Read more »
Meniu de Craciun
6 December 2012
Retete
de Craciun: Bors de vacuta Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1
punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei
grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors
patrunjel condiment vegetal Mod de preparare: Cureţi carnea şi o pui
la fiert…
Read more »
Read more »
Tarte cu branza si ceapa
6 December 2012
Tarte
cu branza si ceapa din: ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, aluat,
ou, gem de coacaze, branza brie, salata verde, mustar de dijon, zeama de
lamaie si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe rosii
mari, curatate si taiate rondele mari 1 lingurita frunze de cimbru 400 g
aluat fraged gata preparat…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Melba
6 December 2012
O
reteta simpla de Cocktail Peach Melba din: piersici, vin spumant rose
si vin spumant alb. Ingrediente: 400 g piersici vin spumant rosé vin
spumant alb Mod de preparare: Marunteste intr-un robot 400 g piersici
din compot pana rezulta un piure, trece-le prin sita si arunca pulpa.
Pentru a servi, toarna in fiecare pahar…
Read more »
Read more »
Friptura savuroasa de vita cu cimbru si miere
6 December 2012
Friptura
de vita cu cimbru si miere din: ceapa rosie, otet de vin rosu, miere,
sare, cimbru, piper si muschi de vita. Ingrediente: 1 ceapa rosie ,
taiata in inele 2 linguri otet din vin rosu 2 linguri miere 1/2
lingurita sare 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper negru
macinat 3 bucati muschi de…
Read more »
Read more »
Cocktail Juanita
6 December 2012
Cocktail
Juanita din: suc de maracuja, suc de ananas, sirop de capsuni si apa
minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de
maracuja 6 cl suc de ananas 4 capsuni mari 1 cl sirop de capsuni apa
minerala carbogazoasa Mod de preparare: Facem piure din cele 3
capsuni, mixam bine cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume
6 December 2012
O
reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata,
ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii.
Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de
usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1 rosu si 1 galben, tocati 1/4 ceasca de
paine faramitata 1 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Prăjiturele de sărbătoare
6 December 2012
Prăjiturele
de sărbătoare din: drojdie, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare,
galbenusuri, unt, ou, migdale, stafide, branza de vaci, seminte de mac,
lapte si biscuiti. Ingrediente: aluat: 42 g drojdie 100 g zahar 500 g
faina 200 ml lapte 1 pachet zahar vanilat sare 3 galbenusuri 80 g unt 1
ou migdale si stafide umplutura…
Read more »
Read more »
Mix din mere, ţelină şi salvie
6 December 2012
Mix
din mere, ţelină şi salvie din: unt, mere, ceapa, telina, salvie, sare,
piper, paine si suc de mere. Ingrediente: 2 linguri de unt 3 mere dulci
1/2 ceapa medie, tocata 1/2 ceasca de telina maruntita 3 frunze de
salvie maruntita 1/4 lingurita de sare putin piper negru macinat 4 felii
de paine, taiate in…
Read more »
Read more »
Friptura savuroasa de pui cu grapefruit
6 December 2012
Friptura
savuroasa de pui cu grapefruit din: pui, grapefruit, ceapa, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pui intreg 1 grapefruit 1 ceapa,
taiata felii ulei de masline sare piper Mod de preparare: Incalzeste
cuptorul la 195 grade Celsius. Curata si pregateste puiul pentru a fi
facut, eliminand organele interne, gatul etc. Dupa…
Read more »
Read more »
Salata de toamna
6 December 2012
Salata
de toamna din: ulei de masline, otet de vin alb, miere, sare, piper,
mere, varza rosie, branza, ceapa rosie si miez de nuca. Ingrediente: 4
lingurite de ulei de masline 1 lingura de otet de vin alb 2 lingurite de
miere 1/4 lingurita de sare 1/8 lingurita de piper negru macinat 3 mere
dulci,…
Read more »
Read more »
Mere cu cârnati şi cimbru
6 December 2012
Mere
cu cârnati şi cimbru din: carnati din carne de vita, mere, piper si
cimbru. Ingrediente: 500 g carnati din carne de vita, taiati in felii cu
grosimea de circa 1 centimetru 4 mere dulci, fara coaja, taiate in cate
4 bucati si apoi in felii cu o grosime de aproximativ 1 centimetru 1/4
lingurita…
Read more »
Read more »
Terina cu castane si merisoare
6 December 2012
Terina
cu castane si merisoare din: merisoare, zahar, unt, pastarnac, unt,
ceapa, salvie, castane, alune de padure, pesmet, macis si oua.
Ingrediente: 500 g de merisoare proaspete sau decongelate 175 g de zahar
1 lingura de unt, plus extra pentru uns 550 g de pastarnac, alege
radacini lungi si subtiri, curatate si taiate in jumatate…
Read more »
Read more »
Somon cu taitei
6 December 2012
Setează
cuptorul la 230°C. Până când se încălzeşte, căptuşeşte cu folie de
aluminiu o tavă adâncă. Unge-o cu puţin ulei. Condimentează 4 fileuri
de somon dezosat (în total ar trebui să cântărească circa jumătate de
kilogram) cu un mix dintr-o 1/2 linguriţă de sare şi un vârf de
linguriţă de piper negru măcinat. Aşază în…
Read more »
Read more »
Pui cu alune caju
6 December 2012
Pui
cu alune caju din: aripioare de pui, carnati afumati, rosii, boabe de
porumb, bame, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, sos de alune si supa de
pui. Ingrediente: 450 g de aripioare de pui, dezosate si fara piele,
taiate in bucati de 2 cm 30 g carnati afumati, taiati pe jumatate si
apoi in bucatele…
Read more »
Read more »
Tortilla cu carne de vită
6 December 2012
Tortilla
cu carne de vită din: carne de vita, sos de soia, ardei iute, sare,
piper si supa de vita. Ingrediente: 900 g carne de vita slaba, taiata in
cubulete de 2 cm 3/4 ceasca de sos de soia 2 linguri de ardei iute
tocat, in sos adobo (un preparat condimentat din otet, piper, ulei,…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu brânză franzuţească
6 December 2012
Cornuleţe
cu brânză franzuţească din: faina, unt, ou, sare, iaurt, branza
frantuzeasca cu mucegai, ou, bere, seminte de mac, chimen, seminte de
susan, seminte de in. Ingrediente: 275 g faina 125 g unt 1 ou sare 2
linguri de iaurt 200 g branza frantuzeasca cu mucegai 1 ou 3 linguri de
bere 1 lingura seminte…
Read more »
Read more »
Sos vegetarian
6 December 2012
Sos
vegetarian din: ulei, ceapa, morcovi, telina, dafin, faina, vin rosu,
supa de legume si ketchup. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe mari,
taiate felii 2 morcovi, tocati grosier 2 tulpini de telina Apio, tocate
grosier 2 frunze de dafin, rupte 2 linguri de faina 400 ml vin rosu 400
ml supa de legume…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu orez si patrunjel
6 December 2012
Supă
de roşii cu orez si patrunjel din: ceapa, ulei de masline, rosii,
usturoi, busuioc, supa de legume, sare, piper, zahar, orez si patrunjel.
Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei de masline 400 g rosii 2 catei de
usturoi 1 crenguta busuioc 400 ml supa de legume sare piper alb 1
lingurita zahar 8 linguri…
Read more »
Read more »
Salată de fusilli cu pui şi feta
6 December 2012
Salată
de fusilli cu pui şi feta din: piept de pui, paste fusilli, sare,
salata, feta, zeama de lamaie verde, miere, sos de soia, condimente
pentru pui, ulei de susan, piper, otet, mustar, zeama de grepfrut si
ulei de masline. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 200 g paste fusilli
sare 1 salata mica 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele in ulei
6 December 2012
O
reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline,
seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare. Ingrediente:
8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar
1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti verzi, proaspeti sare dupa
gust Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine
6 December 2012
Friptură
de curcan cu cartofi dulci şi afine din: pulpe de curcan, ceapa, miere,
otet de cidru de mere, ghimbir, sare, piper, supa de pui, cartofi,
afine si faina. Ingrediente: 1,4 kg de pulpe de curcan, fara piele 1
ceapa mica, taiata cuburi 1 lingura de miere 1 lingura de otet de cidru
de mere…
Read more »
Read more »
Chiftelute de varza
6 December 2012
Chiftelute
de varza din: varza, faina, ou, lapte, chimen, sare, piper, ceapa verde
si ulei. Ingrediente: 400 g varză 200–250 g făină 1 ou 100 ml lapte
chimen sare piper ceapă verde ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se
toacă varza, se așază într‑un castron, se sărează și se lasă să stea 5
min.…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure cu legume
6 December 2012
Friptura
de iepure cu legume din: carne de iepure, morcovi, cartofi, ceapa si
telina. Ingrediente: 2 iepuri (doar carnea) 8 morcovi 8 cartofi 5 cepe 1
cana telina taiata Mod de preparare: Taie carnea in bucati si pune-o
intr-o cratita adanca. Adauga apa pana cand carnea este acoperita. Taie
morcovii in jumatate, apoi adauga-i…
Read more »
Read more »
Sendvis din carne de porc
6 December 2012
Sendvis
din carne de porc din: sare, paprika, pudra de chilli, chimen, ardei
chilli, pulpa de porc, ceapa, zahar brun, ketchup, cidru de mere, pasta
de rosii, apa, sos worcestershire si sos de ardei iute. Ingrediente: 1
lingurita de sare 1 lingurita de paprika 1 lingurita de pudra de chilli
1/2 lingurita de chimen 1/8…
Read more »
Read more »
Minitarte cu rosii si branza
6 December 2012
Minitarte
cu rosii si branza din: rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline,
branza ricotta, branza de capra, sare, piper si aluat. Ingrediente: 12
rosii mici 6 frunze busuioc 3 catei usturoi 2 linguri uei de masline 100
g branza ricotta 150 g branza de capra sare piper 1 aluat foitaj Mod
de preparare: Lasa…
Read more »
Read more »
Snitele de pui
6 December 2012
Snitele
de pui din: pulpe de pui, usturoi, sare, faina, oua, pesmet, susan si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 2 căței
de usturoi sare 100 g făină 2 ouă 150 g pesmet 2 linguri susan 100 ml
ulei de fl
Piept de vita cu varza
6 December 2012
Piept
de vita cu varza din: cartofi, morcovi, usturoi, zahar brun, frunza de
dafin, piept de vita, apa, bere neagra si varza. Ingrediente: 500 g
cartofi rosii mici, taiati pe jumatate 3 morcovi medii, curatati si
taiati in bucati de 5 cm 2 catei de usturoi 1 lingura de zahar brun 1
frunza de dafin…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu biscuiţi
6 December 2012
Tiramisu
cu biscuiţi din: cafea, oua, mascarpone, frisca, biscuiti, crema de
ciocolata, zahar si cacao. Ingrediente: 500 ml cafea deja pregatita 4
oua 500 g mascarpone 500 g frisca 1 pachet mare de biscuiti simpli 7
linguri de crema de ciocolata 8 linguri zahar cacao amaruie Mod de
preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu verdeţuri
6 December 2012
Salată
de paste cu verdeţuri din: ulei de masline, zeama de lamaie, paste,
castravete, telina, menta, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 4
linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie 250 g paste 1 castravete 1
legatura telina 4 crengute menta proaspata 20 g masline verzi fara
samburi sare si piper macinat …
Read more »
Read more »
Sos de ceapa si paine
6 December 2012
Sos
de ceapa si paine din: unt, ceapa, frunze de cimbru, frunza de dafin,
lapte, anason, cuisoare, paine si smantana. Ingrediente: 25 g de unt 1
ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita frunze de cimbru 1 frunza de dafin
600 ml de lapte integral 1 stea de anason 1 praf de cuisoare macinate
100 g…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu scoici si dovleac
6 December 2012
Tagliatelle
cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei
din samburi de struguri, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 1 sfert de dovleac 12 scoici 1 legatura mica patrunjel 3
linguri ulei din samburi de struguri 80 g unt sare piper Mod de
preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu prune
6 December 2012
Ştrudel
cu prune din: faina, margarina, apa, sare, unt, prune, biscuiti, zahar
si scortisoara. Ingrediente: 250 g faina 50 g margarina 100 ml apa sare
70 g unt moale 400 g prune fara samburi 100 g biscuiti simpli 100 g
zahar 1 lingurita scortisoara Mod de preparare: Amesteci făina cu
margarina, pui apă călduţă…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Rata pe varza
6 December 2012
Rata
pe varza din: rata, untura, apa, varza acra si boia. Ingrediente: 1
rata grasa, tanara untura 1/2 cescuta de apa 1 varza acra potrivita boia
Mod de preparare: Cureţi raţa, o sărezi şi o pui întreagă într-o
tavă cu untură şi cu 1/2 ceaşcă de apă. Dai tava la cuptor şi o ungi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc din fructe de mango
5 December 2012
Suc
din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei
de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5
bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de
chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de de masline 1/2 lingurita
seminte de mustar frunze…
Read more »
Read more »
Sos de merisoare
5 December 2012
Sos
de merisoare din: portocala, ghimbir, zahar, merisoare si vin de porto.
Merge de minune alaturi de carnea de curcan. Ingrediente: 1 portocala
mare 1 bucata mica de ghimbir, taiat bastonase subtiri 100 g de zahar
500 g merisoare proaspete sau decongelate 1 lingurita de vin de Porto
(optional) Mod de preparare: Foloseşte o…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu prune
5 December 2012
Rulouri
de pui cu prune din: piept de pui, cascaval, prune, vin rosu, bulion,
zeama de lamaie, scortisoara, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8
felii piept de pui 8 felii cascaval 12 prune 125 ml vin rosu 50 ml
bulion 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara 1 lingura
faina ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Lasagna cu pui, ciuperci si telemea
5 December 2012
Lasaqna
cu pui, ciuperci si telemea din: piept de pui, ulei de masline,
cuisoare, cimbru, supa de pui, ciuperci, ceapa, foi de lasagna,
smantana, branza de vaca, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 bucati
piept de pui 3 linguri ulei de masline 2 cuisoare pudra 4 crengute de
cimbru 1 litru de supa de pui…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste de peste
5 December 2012
Supa
cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran,
vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si
patrunjel. Ingrediente: 200 g filé de pește
(de exemplu crap) 1
gălbenuș 1 cățel de usturoi pisat maghiran 1 linguriță vin alb sare 50 g
pesmet 45 g unt 1 lingură făină…
Read more »
Read more »
Cocktail de mere cu vinarita
5 December 2012
Cocktail
de mere cu vinarita din: mere, suc de portocale, sirop de vinarita,
zahar vanilat, zeama de lamaie, scortisoara, miere, zahar, apa minerala,
capsuni, cirese si piersica. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 mere 1 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de sirop de
vinarita 1 plic zahar vanilat zeama unei lamai putina…
Read more »
Read more »
Budinca de conopida
5 December 2012
Budinca
de conopida din: conopida, sare, unt, faina, lapte, galbenusuri,
cascaval, sunca si smantana. Ingrediente: 1 conopida sare 80 g unt 50 g
faina 250 ml lapte 2 galbenusuri 50 g cascaval ras 50 g sunca 200 g
smantana Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi o
răceşti. Prepari sosul alb…
Read more »
Read more »
Terina de somon cu avocado
5 December 2012
Terina
de somon cu avocado din: unt, esalote, foaie de dafin, seminte de
fenicul, vermut, fileuri de somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi,
ceapa verde, frunze de salata, otet de vin, ulei de samburi de vin si
ceapa verde. Ingrediente: 75g unt 2 esalote, tocate marunt 1 foaie de
dafin, rupta in doua 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Carnati de porc in bacon
5 December 2012
Carnati
de porc in bacon din: bacon, salvie si carnati de porc. Ingrediente:
24 felii de bacon 24 frunze de salvie intregi 24 de carnati proaspeti
de porc Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220/gaz 7. Pune o felie
de bacon pe tocator si intinde-o cu partea boanta a lamei cutitului.
Asaza 1 frunze…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sardine si ansoa
5 December 2012
Spaghete
cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei
de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g de spaghete 12 fileuri de sardine 12 ansoa in ulei 30
g faina 8 linguri ulei de masline 2 cepe 750 ml pulpa de rosii 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Muschi de vita marinat
5 December 2012
Muschi
de vita marinat din: muschi de vita, vin rosu, otet balsamic, sare,
piper, cimbru, boia dulce, ceapa rosie, chilli, ulei de masline, unt,
ardei iute si sos de soia. Ingrediente: 800 g muschi de vita 200 ml vin
rosu 3-4 linguri otet balsamic sare piper negru macinat cimbru uscat si
verde o lingurita boia…
Read more »
Read more »
Tocană siciliană cu carne de porc
5 December 2012
Tocană
siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa,
usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii,
vin alb, masline si orez. Ingrediente: 800 g carne de porc sau de vitel
3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3 ardei 1 legatura
patrunjel…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu orez
5 December 2012
Cotlet
de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt,
apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de
porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o ceapa mare rosie 2-3
catei usturoi 100 ml vin rosu…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de gulas
5 December 2012
Supa
gustoasa de gulas din: carne de porc, morcovi, patrunjel, sare, piper,
ceapa, galbenus, faina si cartofi. Ingediente: 300 g carne de porc (gat,
ceafa) 80 g morcovi 80 g patrunjel sare piper 1 ceapa 1 galbenus 2
linguri faina 2 cartofi Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă
rece, iar după…
Read more »
Read more »
Cosulete cu legume
5 December 2012
Cosulete
cu legume din: oua, ulei, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, faina,
sare, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartofi, marar, mazare,
ulei de masline, sare, chimen, anason, tarhon, maghiran, rosii si
tarhon. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 100 ml ulei 2-3 linguri de
lapte sau iaurt 1 lingura zeama de lamaie 1/2 plic praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere si scortisoara
5 December 2012
Prajitura
cu mere si scortisoara din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, mere,
scortisoara, praf de copt, esenta de vanilie si zahar vanilat.
Ingrediente: 2 oua 30 lg ulei 30 lg lapte 25 lg zahar 12 lg faina 2 kg
mere 1 lingurita scortisoara 1 praf de copt Esenta de vanilie/rom 1
zahar vanilat Mod…
Read more »
Read more »
Sarmale cu ciuperci
5 December 2012
Sarmale
cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de
legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 25 frunze de vita din saramura 1 cana orez 500 g ciuperci 1
ceapa 1/2 lingurita concentrat de legume 1/2 boia dulce 1 lingura pasta
de rosii putina sare piper 50…
Read more »
Read more »
Frigarui cu salata
5 December 2012
Frigarui
cu salata din: pulpe de pui, ceapa, ardei, rosii cherry, sare, piper,
cimbru, unt, ulei de masline, marar, salata verde si rosii. Ingrediente:
500 g pulpe de pui 4 cepe 2 ardei 4-5 rosii cherry sare piper alb si
negru macinat cimbru verde si uscat 50 g unt o lingura ulei de masline
o…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi cu perisoare
5 December 2012
Mancare
de morcovi cu perisoare din: morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper,
boia, cimbru, ulei, carne tocata de curcan, patrunjel, miez de paine si
ou. Ingrediente: 500 g morcovi mici 2 cepe 1 capatana de usturoi sare
piper boia cimbru verde si uscat 50 ml ulei pentru perisoare: 400 g
carne tocata de curcan 1 legatura…
Read more »
Read more »
Ciorba savuroasa de legume
5 December 2012
Ciorba
savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi,
telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze
de telina, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: un dovlecel 200 g
fasole verde fideluta 2 ardei o ceapa 1-2 morcovi o telina mica
(radacina+frunze) 200 g dovleac dulce (tucesc) 200 g broccoli 300…
Read more »
Read more »
Conopidă cu pesmet si smântână
5 December 2012
Conopidă
cu pesmet si smântână din: conopida, lapte, un, smantana si pesmet.
Ingrediente: 2 kg conopida 200 ml lapte 60 g unt 100 g smantana 80 g
pesmet Mod de preparare: Cureţi conopida, o fierbi în apă cu lapte. O
scurgi, o aşezi într-un vas cu unt şi torni peste ea pesmetul rumenit
în…
Read more »
Read more »
Tocanita cu piept de curcan
5 December 2012
Tocanita
cu piept de curcan din: piept de curcan, fasole verde, mazare, morcovi,
ceapa, ardei capia, fasole, sare, ulei de floarea soarelui, piper,
marar, zeama de lamaie si suc de rosii. Ingrediente: 500 g piept de
curcan 400 g fasole verde fideluta 300 g mazare 2 morcovi 2 cepe 2 ardei
capia 100 g fasole…
Read more »
Read more »
Chiftele cu salau
5 December 2012
Chiftele
cu salau din: file de salau, oua, porumb, ceapa, sare, piper, ulei,
pesmet alb, salata, rosii, ardei si lamaie. Ingrediente: 600 g file de
salau 2 oua 200 g porumb din conserva 2 legaturi ceapa sare piper negru
macinat ulei pentru prajit pesmet alb pentru garnitura: o salata verde
2-3 rosii 2 ardei o…
Read more »
Read more »
Bors de vacuta
5 December 2012
Bors
de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion,
bors, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau
vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2
ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana
bors patrunjel condiment vegetal…
Read more »
Read more »
Chiftele cu fistic
5 December 2012
Chiftele
cu fistic din: unt, ceapa rosie, carne de porc, pesmet, coaja de
lamaie, coaja de portocala, cirese, fistic, ou, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 1 cub mic de unt 1 ceapa rosie, tocata fin 450 g
carne din carnati proaspeti de porc 175 g de pesmet coaja rasa de la 1
lamaie coaja…
Read more »
Read more »
Bruschete cu ansoa si verdeata
5 December 2012
Bruschete
cu ansoa si verdeata din: ansoa, patrunjel, busuioc, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, capere, rosii, usturoi, ulei de masline si ciabatta.
Ingrediente: 50 g ansoa in ulei, scurse 1/2 legatura patrunjel 1/2
legatura busuioc zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri capere in
saramura 2 rosii mari, tocate 1 catel…
Broccoli cu năut
5 December 2012
Broccoli
cu năut din: naut, broccoli, ceapa, ulei de masline, garam masala,
curcuma, ardei iute, stafide, sare si rosii. Ingrediente: 250 g năut 800
g broccoli 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 2–3 lingurițe amestec de
mirodenii Garam Masala 1 linguriță curcuma 1 ardei iute pisat 2 mâini
stafide sare 4 roșii decojite și…
Read more »
Read more »
Parfait de ciocolata si caramel
5 December 2012
Parfait
de ciocolata si caramel din: alune de padure, lapte condensat, frisca,
ciocolata, caramele, sos caramel si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g
alune de padure, rumenite si tocate 200 ml lapte condensat 500 ml
frisca lichida 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie 100 g
caramele, tocate 150 g sos de caramel –…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de praz cu morcov
5 December 2012
Tocăniţă
de praz cu morcov din: carne de pui, praz, ardei, morcov, condimente,
sare, piper, faina, pasta de tomate, ulei si marar. Ingrediente: 1 kg
carne de pui 4 bucati de praz de marime potrivita 1 ardei rosu sau un
gogosar 1 morcov condimente sare piper 4 linguri faina 2 linguri pasta
de tomate 2…
Read more »
Read more »
Pulpe cu legume
5 December 2012
Pulpe
cu legume din: pulpe de pui, usturoi, bacon, unt, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia, cartofi, marar, rosii cherry, dovlecei,
gogosari si ceapa. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4-5 catei usturoi 6 felii
bacon afumat 100 g unt 4-5 linguri ulei de floarea soarelui sare piper o
lingurita boia dulce 500 g cartofi…
Read more »
Read more »
Sarmale cu caşcaval, fără orez
5 December 2012
Sarmale
cu caşcaval, fără orez din: carne tocata, cascaval, ulei, rosii,
bulion, varza acra, morcov, ceapa, oua, mirodenii, boia dulce, piper,
coriandru, verdeata si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec
porc si vita (in cantitati egale) 250 g cascaval ras 100 ml ulei 5 rosii
bulion frunze de varza acra morcov 2-3 cepe 2-3…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar
5 December 2012
Piept
de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, unt, cimbru, rom,
piper, fasole, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel,
cartofi si lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare 50 g unt
cimbru uscat 4-5 linguri rom natural piper negru si rosu macinat pentru
garnitura: 500 g fasole fideluta 2-3 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu fidea
5 December 2012
Ciorba
de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi,
conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea,
leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel
1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100
g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Greeny
4 December 2012
Cocktail
Greeny din: sirop de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, ginger
ale, curacao albastru si menta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de
lamaie 10 cl ginger Ale 3 picaturi Curacao albastrufara alcool un fir de
menta Mod de…
Read more »
Read more »
Pastrav la cuptor
4 December 2012
Pastrav
la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet
aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata,
ceapa si rosii. Ingrediente: 4 pastravi sare piper 30 ml ulei de masline
40 ml vin alb dulce 2-3 linguri otet aromatic 4-5 catei usturoi o foaie
de dafin condiment pentru cartofi o crenguta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini Frittata cu branza feta si ciuperci
4 December 2012
O
reteta savuroasa de Mini Frittata cu branza feta si ciuperci din:
ciuperci, ulei de masline, branza de vaci, branza feta, ceapa verde,
oua, condimente si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci feliate 2
lingurite ulei de măsline 1/2 ceasca branza de vaci degresata 3/4 ceasca
branza feta maruntita 3 linguri ceapa verde taiata rondele 6…
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc
4 December 2012
Lasagna
cu vinete, cascaval si busuioc din: foi de lasagna, vinete, patrunjel,
ceapa, cascaval, pesmet, unt, sare, piper, rosii, cimbru si busuioc.
Ingrediente: 20 g foi de lasagna 4 vinete 2 legaturi patrunjel 2-3 cepe
200 g cascaval 4 linguri pesmet 150 g unt sare piper negru macinat
pentru sos: un kg rosii cimbru busuioc…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi
4 December 2012
Supa
crema de cartofi din: cartofi, morcovi, sare, ceapa verde, unt,
pastarnac, praz, patrunjel, piper, chimen, bagheta si crutoane aromate.
Ingrediente: 6 cartofi 2 morcovi sare 3-4 fire ceapa verde 30 g unt o
radacina pastarnac un fir praz o legatura patrunjel piper negru boabe si
macinat 10 g chimen o bagheta integrala crutoane aromate…
Read more »
Read more »
Porc cu legume si orez
4 December 2012
Porc
cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde,
broccoli si orez. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fara os 3-4 linguri
ulei de floarea soarelui sare piper alb si rosu macinat sos de soia un
morcov o ceapa…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui
4 December 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu piept de pui din: piept de pui, ulei,
salata verde, varza rosie, sfecla rosie, sare, piper, ceapa rosie,
crutoane aromate cu usturoi, ulei de masline, otet aromatic, zahar si
vin. Ingrediente: 500 g piept de pui ulei pentru prajit pentru salata: o
salata verde o varza mica rosie o…
Read more »
Read more »
Tortellini cu sos alb
4 December 2012
Tortellini
cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt,
branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si
rosii cherry. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 50 g
tortellini cu branza pentru sos: 50 g unt 200 g branza brise 100 ml
smantana pentru gatit sare piper 200 g parmezan…
Read more »
Read more »
Puding cu smochine, caise si migdale
4 December 2012
Puding
cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine,
caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale,
ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara,
zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua. Ingrediente: 300 g stafide
100 g cirese confiate 150 g smochine deshidratate, tocate 100 g caise
deshidratate, tocate 75…
Read more »
Read more »
Terina de branza, rosii si sos de busuioc
4 December 2012
Terina
de branza, rosii si sos de busuioc din: dovleac, ulei de floarea
soarelui, ceapa, usturoi, gogosari in otet, busuioc, patrunjel, cimbru,
nucsoara, mustar de dijon, masline, castane, pesmet, fulgi de migdale,
vin, cas, esalote, pasta de rosii si supa de legume. Ingrediente: 600 g
dovleac de placinta, curatat de coaja si taiat cuburid e…
Read more »
Read more »
Ghiveci macedonean
4 December 2012
Ghiveci
macedonean din: piept de porc afumat, varza, ceapa, praz, fasole verde,
mazare, ardei, cartofi, morcovi, dovlecel, vanata, rosii, sare, piper,
ulei, dafin, marar, patrunjel si boia. Ingrediente: 300 g piept de porc
afumat o varza mica alba 2 cepe un praz mic 200 g fasole verde fideluta
200 g mazare prefiarta 2-3 ardei 3…
Read more »
Read more »
Specialitate din muschi de vita
4 December 2012
Specialitate
din muschi de vita din: muschi de vita, castraveti murati, sare, piper,
ceapa rosie, ulei, morcovi, vin dulce roze, cimbru verde, tarhon si
mustar de dijon. Ingrediente: 800 g muschi de vita 300 g castraveti
murati sare piper pentru sos: 1-2 cepe rosii 75 g unt 4-5 lingurite ulei
2 morcovi 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste
4 December 2012
Bors
de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina,
rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie,
patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras. Ingrediente: 1
kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei
otet condimente 1 lamaie bors dupa gust…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş
4 December 2012
Ardei
umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt,
cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei
pentru umpltura: o ceapa rosie 2 gogosari 300 g mozzarella 50 g unt 200 g
cuscus 2-3 rosii 150 g masline feliate sare piper busuioc verde macinat
Mod de preparare: Se curăţă ceapa,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mamaliguta de gris
4 December 2012
Ciuperci
cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune,
lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500 ml supa
de pui 100 g alune 500 ml lapte 100 ml ulei 50 g unt 100 g parmezan 1
ceapa…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu chorizo si usturoi
4 December 2012
Incinge
2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte 150 g chorizo, tocat şi 2 căţei
de usturoi, tocat mărunt 5 min. Transferă într-un bol. Opăreşte 750 g
varză de Bruxelles, curăţată şi tăiată. Prăjeşte-o in vas 5-6 min şi
apoi adaugă chorizo, amestecând frecvent. Presară fulgi de migdale
rumeniţi şi serveşte. Varza de Bruxelles cu…
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniţi cu parmezan si aromă de trufe
4 December 2012
Incinge
cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas pune la fiert 1,5 kg cartofi cu
coaja alba, curatati si taiati bucati egale si 5 foi de dafin. Fierbe la
foc mic 6 minute, scurge de lichid si pune din nou in vas. Acopera cu
capac si scutura vasul pentru ca marginile sa se sfarame. Presara 5…
Read more »
Read more »
Curcan cu unt
4 December 2012
O
reteta savuroasa de curcan cu unt din: curcan, ceapa, frunze de dafin,
frunze de cimbru, boabe de piper, sare de mare, cocja de portocala, unt,
zeama de portocala, sherry si faina. Ingrediente: 1,5 kg curcan, gatul
si maruntaiele scoase si puse deoparte 1 ceapa, taiata pe jumatate
pentru amestecul de sare: 5 frunze de…
Read more »
Read more »
Ghiveci aromat cu cimbru verde
4 December 2012
Ghiveci
aromat cu cimbru verde din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata,
rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogosari o vanata 4
rosii o radacina de telina 4 catei de usturoi 2-3 crengute cimbru verde
50 ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »
Read more »
Mamaliga ciobaneasca cu smantana
4 December 2012
Mamaliga
ciobaneasca cu smantana din: malai, lapte, sare, cas de oaie, unt si
smantana. Ingrediente: 350 g malai 1,5 l lapte 1 lingurita sare 300 g
cas de oaie 100 g unt 200 g smantana Mod de preparare: Pui laptele la
fiert cu o linguriţă de sare. Când clocoteşte, adaugi mălaiul şi faci o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine artizanala
4 December 2012
Paine
artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de
porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4 lingura
drojdie 3 1/4 cani faina pentru paine hartie pergament 2 linguri faina
de porumb Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune apa, se
adauga sarea si se presara drojdia.…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de pui cu legume
3 December 2012
Ciorba
gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei
capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel,
piper, ulei si telina. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 300 g
fasole verde fideluta 2 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 300
g rosii 100 g fasole…
Read more »
Read more »
Crap pane cu salata
3 December 2012
Crap
pane cu salata din: faina, sare, piper, file de crap, migdale, ou,
lapte, ceapa rosie, cartofi, morcovi, mazare, castraveciori acri, oua,
maioneza, smantana, mustar, patrunjel, sare, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 80 g făină sare piper 4 filéuri de crap 50 g migdale 1 ou
100 ml lapte bătut Salată 1 ceapă roșie…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu pui si porumb
3 December 2012
Rosii
umplute cu pui si porumb din: rosii, cascaval, crutoane, piept de pui,
porumb, masline, sos vinegreta, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6
rosii coapte si tari 300 g cascaval 3 crutoane din 3 felii de paine 150 g
piept de pui fiert 100 g porumb din conserva 100 g masline sos
vinegreta din 5…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de crab si maioneza
3 December 2012
Salata
cu carne de crab si maioneza din: carne de crab, maioneza, mustar
dijon, zeama de lamaie si salata. Ingrediente: 300 g carne de crab 4
linguri de maioneza 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingurita zeama de
lamaie 1 inima de salata cu frunzele separate Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol carnea de…
Read more »
Read more »
Dulceata de pepene rosu
3 December 2012
Dulceata
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de
vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene rosu 1,5 kg zahar tos 1
lamaie 1 fiola de esenta de vanilie Mod de preparare: Speli pepenele
si-l tai in