Retete usoare:
Turnulet de vinete si ardei
17 August 2012
O
reteta de turnulet de vinete si ardei din: vinete, ardei grasi, ulei,
otet, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei grasi rosi 3 linguri
cu ulei 3 linguri cu otet sare piper Mod de preparare: Coace vinetele
pe o plită, 20 de minute pe fiecare parte. Pune-le într-un castron,
adaugă sare din…
Read more »
Read more »
Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei
17 August 2012
O
reteta de Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei din: scoici,
dovlecei, rosii uscate, mujdei de usturoi, unt, pesmet, supa de legume,
ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel si vin. Ingrediente: 4
scoici proaspete 2 dovlecei 2 rosii uscate 4 linguri mujdei de usturoi 3
linguri unt topit 5 linguri pesemt 200 ml supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos teriyaki si garnitura de orez integral cu broccoli
17 August 2012
O
reteta de Pui cu sos teriyaki si garnitura de orez integral cu broccoli
din: copane de pui, sos teriyaki, ceapa, zahar brun, orez integral si
broccoli. Ingrediente: 4 copane de pui dezosate sos teriyaki 2 cepe
taiate felii zahar brun orez integral broccoli Mod de preparare: Puneti
carnea de pui într-o punga care se…
Read more »
Read more »
Feta marinată în ulei aromat
17 August 2012
O
reteta de feta marinata in ulei aromat din: ulei de masline, frunze de
cimbru, usturoi, fulgi de chilli, rosii uscate, anghinare, feta si
masline. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 2 linguri frunze de cimbru
proaspat, plus extra pentru presarat 4 catei de usturoi, feliati 1/4
lingurite fulgi de chilli 140 g de rosii…
Read more »
Read more »
Salată cu vită
17 August 2012
O
reteta de salata cu vita din: muschi de vita, salata creata, rucola,
ceapa rosie, avocado, mango si ulei. Ingrediente: 300 g muschi alb de
vita 3 frunze de salata creata 100 g rucola 1/2 ceapa rosie 1/2 avocado
1/2 mango 1 lingura cu ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în
felii…
Read more »
Read more »
Borş din cap de crap
17 August 2012
O
reteta de bors din cap de crap din: capete de crap, morcovi, ceapa,
patrunjel, cartofi, ardei gras, ardei iute, telina, rosii, otet,
leustean, sare si piper. Ingrediente: 2 kg capete de crap 2 morcovi 2
cepe 2 radacina de patrunjel 6 cartofi 1 ardei gras 1 ardei iute 1
telina mica 4 rosii otet…
Read more »
Read more »
Tocanita elvetiana
17 August 2012
O
reteta delicioasa de tocanita cu: snitel, carne de porc, carne de
vitel, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel.
Ingrediente: 600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g
ciuperci 3 linguri ulei sare, piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1
lingură pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Lasagna de dovlecei
17 August 2012
O
reteta de lasagna de dovlecei din: dovlecei, lapte, unt, faina, oua,
nucsoara, sare, piper, cascaval si parmezan. Ingrediente: 1 kg dovlecei
taiati felii subtiri, pe lung 350 ml lapte 4 linguri unt 2 linguri faina
2 oua 1 praf nucsoara macinata sare piper 100 g cascaval moale ras 80 g
parmezan ras Mod…
Read more »
Read more »
Cafea cu anason
17 August 2012
O
reteta de cafea cu anason din: frisca, anason, sambuca, zahar brun si
cafea. Ingrediente: 1 pahar de frisca lichida un varf de cutit de anason
6 linguri de Sambuca 6 lingurite de zahar brun 6 cesti de cafea
fierbinte 30 de boabe de cafea Mod de preparare: Batem frisca cu
anasonul macinat. Incalzim…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu piersici
17 August 2012
O
reteta de piept de pui cu piersici din: piept de pui, unt, ulei,
piersici, sare si nucsoara. Ingrediente: 8 bucati mai mici de piept de
pui 50 g unt 1 lingura ulei 4 piersici sare nucsoara Mod de preparare:
Iei bucăţile de piept de pui, le sărezi şi le ungi cu ulei, apoi…
Read more »
Read more »
Pastă de caju
17 August 2012
O
reteta de pasta de caju din: caju, apa, ulei de masline, zeama de
lamaie, graham, patrunjel si sare. Este o nucă exotica din familia
fisticului originară din Brazilia,fiind adusă în India şi estul
continentului african de exploratori portughezi. Gustul inconfundabil o
face de neînlocuitîn bucătăriile lumii,în special cele asiatice
(thailandeză, indiană, chineză), unde este…
Read more »
Read more »
Plăcintă rustică de pui cu caise
17 August 2012
O
reteta de placinta rustica de pui si caise din: pulpe superioare de
pui, ceapa, seminte de coriandru, chimion, nucsoara, carne de porc,
bacon, patrunjel, caise, piept de pui, utura, faina, lapte si ou.
Ingrediente: 450 g pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele 1
ceapa medie, taiata in sferturi 2 linguri seminte de…
Read more »
Read more »
Bors de dovlecei cu iaurt
17 August 2012
O
reteta de bors de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcovi, pastarnac,
telina, ceapa, orez, ulei, bors, iaurt si leustean verde. Ingrediente:
1/2 kg dovlecei 1-2 morcovi 1 pastarnac 1 telina mica 2 cepe 1 ceasca de
orez 3-4 linguri ulei 1 l bors 400 g iaurt leustean verde Mod de
preparare: Cureti morcovul,…
Read more »
Read more »
Rulade de dovlecei gratinati
17 August 2012
O
reteta de rulade de dovlecei gratinati din: dovlecei, sunca,
emmentaler, parmezan, sare, piper, chili si unt. Ingrediente: 4 dovlecei
mici 300 g sunca 200 g emmentaler feliat 50 g parmezan ras sare piper
rosu macinat 1 praf chili unt pentru uns forma Mod de preparare: Se
unge cu unt o formă de caşcaval,…
Read more »
Read more »
Pui cu orez
17 August 2012
O
reteta delicioasa de pui cu:supa, orez, sare, piper, ardei gras, rosii,
mazare, boia dulce, piper. Ingrediente: 600 ml supă 250g orez 4 pulpe
de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii 300 g mazăre congelată
1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper Cayenne Mod de
preparare: Incingeţi cuptorul…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne tocată
17 August 2012
O
reteta de rulouri cu carne tocata din: carne tocata, ceapa rosie, foi
de lasagna, ulei de masline, rosii, sare, piper, masline, unt, cimbru si
rozmarin. Ingrediente: 600 g carne tocată (pui sau pulpă de porc ) 2
cepe roşii mijlocii 12-14 foi lasagna 5 linguri ulei de măsline 3 roşii
sare piper 100 g…
Read more »
Read more »
Sote de morcovi cu naut
17 August 2012
O
reteta de sote de morcovi cu naut din: naut, morcovi, unt, usturoi,
patrunjel, menta si sare. Ingrediente: 200 g naut 3 morcovi medii 75 g
unt 1 catel de usturoi patrunjel menta pentru decor sare Mod de
preparare: Pune năutul într-un castron şi lasă-l peste noapte la
înmuiat. Fierbe-l în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură şi marţipan
17 August 2012
Se
bat 250 ml frişcă lichidă împreună cu un praf de zahăr. Se tapetează cu
folie transparentă ceştile de desert şi se umplu cu frişcă. Se aşază
deasupra câteva boabe de zmeură şi se încrustează puţin în frişcă;
deasupra se repartizează pişcoturi pisate. Se dă la frigider. Se întinde
cu sucitorul o foaie de marţipan,…
Read more »
Read more »
Paste cu şuncă
17 August 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, ceapa, rosii cherry,
ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste
(penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2
linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod
de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Chiftelute aromate
17 August 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute din: ceapa, dovlecel, carne tocata,
branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galben, anghinare,
usturoi, rozmarin. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel mic 500 g amestec de
carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură pesmet sare piper 3
linguri ulei câte 2 ardei galbeni şi roşii 1 cutie anghinare (425…
Read more »
Read more »
Pui cu tarhon
17 August 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, ulei, piper, lapte,
unt, nucsoara, pesmet. Ingrediente: 750 g cartofi făinoşi sare 1/2
legătură tarhon 3 buc. piept de pui (cca. 500 g) 2 linguri ulei piper
150 ml lapte 60 g unt nucşoară rasă 2 linguri pesmet Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi…
Read more »
Read more »
Supa de mazare verde
16 August 2012
O
reteta de supa de mazare verde din: mazare, salata verde, spanac, unt,
patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g mazare verde 1 salata verde putin
spanac 1 bucatica de unt patrunjel verde sare Mod de preparare: Pui
boabele de mazăre să fiarbă împre¬ună cu salate şi spanacul în 2 1/2 l
de apă fierbinte…
Read more »
Read more »
Vinete picante cu fasole verde
16 August 2012
O
reteta de vinete picante cu fasole verde din: ulei, piper rosu, sofran,
ceapa rosie, rosii, vanata, fasole verde, sare, zahar si suc de lamaie.
Ingrediente: 1 lingura ulei 1/4 lingurita piper rosu 1/4 lingurita
sofran macinat 1 ceapa rosie fideluta 4 rosii taiate sferturi 1 vanata
mare sau 2 mai mici taiate felii in…
Read more »
Read more »
Bagheta umpluta in stil Nicoise
16 August 2012
O
reteta de bagheta umpluta in stil Nicoise din: oua, ton, maioneza,
rosii, busuioc, masline, file de ansoa, salota, ulei de masline, otet de
vin alb si mustar Dijon. Ingrediente: 3 oua mari 130 g ton in ulei de
masline, scurs, se pastreaza uleiul 1 bagheta lunga de aproximativ 54 cm
2 linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi noi cu branza
16 August 2012
O
reteta de supa de cartofi noi cu branza din: cartofi, apa, unt, ceapa
verde, ardei gras, lapte, faina, patrunjel si telemea de oaie.
Ingrediente: 400 g cartofi noi 500 ml apa 2 linguri unt 4 fire de ceapa
verde 1 ardei gras 500 ml lapte 2 linguri faina patrunjel verde 300 g
telemea de…
Read more »
Read more »
Salata cu ton si porumb
16 August 2012
O
reteta de salata cu ton si porumb din: salata verde, frunze de spanac,
ton, porumb, ceapa rosie, ardei gras, sare, ulei de masline si lamaie.
Ingrediente: 1 salata verde 200 g frunze de spanac 1 conserva ton in
ulei 1 conserva porumb 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu sare ulei de
masline lamaie…
Read more »
Read more »
Tartă cu mazăre, bob şi bacon
16 August 2012
O
reteta de tarta cu mazare, bob si bacon din: aluat de tarta, faina,
bob, mazare, frunze de busuioc, smantana, bacon afumat, oua, lapte si
parmezan. Ingrediente: 500 g aluat de tarta faina pentru presarat 170 g
de bob 170 g de mazare 12 frunze de busuioc, plus extra pentru presarat
30 ml de smantana…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu rosii cherry
16 August 2012
O
reteta de friptura de vita cu rosii cherry din: ulei de masline, carne
de vita macra, rosii cherry, usturoi, otet balsamic, frunze de rucola,
sare si piper. Ingrediente: 1 si 1/2 lingura de ulei de masline 1 bucata
de carne de vita macra (cam 35 g) 1 cesti de rosii cherry 2 catei de…
Read more »
Read more »
Mingiuţe din fistic
16 August 2012
O
reteta de mingiute din fistic din: fistic, busuioc, unt, branza, sare
si rucola. Ingrediente: 200 g fistic fara coaja 1 crenguta de busuioc
100 g unt 300 g perle de branza un varf de sare rucola Mod de
preparare: Se toacă foarte mărunt fisticul. Se spală busuiocul, se
scurge de apă şi se…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza si bacon
16 August 2012
O
reteta de tartine cu branza si bacon din: branza de vaci, branza
telemea, bacon, lapte, paine prajita si piper macinat. Ingrediente: 100 g
branza de vaci 60 g branza telemea 60 g bacon 4 linguri de lapte 10
felii de paine prajita 1 lingurita de piper macinat Mod de preparare:
Se pune brânza…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu feta şi lămâi murate
16 August 2012
O
reteta de salata de rosii cu feta si lamai murate din: rosii, ceapa
rosie, lamaie murata, branza feta, ulei de masline, zeama de lamaie,
patrunjel, menta si paine crocanta. Ingrediente: 4 rosii mari, curatate
de seminte si taiate in felii groase 1 ceapa rosie mare, feliata subtire
1 lamaie murata, fara pulpa, taiata felii…
Read more »
Read more »
Fleica de porc cu miere, ceapa si mere
16 August 2012
O
reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc,
ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2
kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate
in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml
miere …
Read more »
Read more »
Ouă cu legume în stil turcesc (Menemen)
16 August 2012
Oua
cu legume in stil turcesc din: ulei de masline, ceapa, ardei gras,
ardei iute, rosii, zahar, oua, patrunjel, iaurt si usturoi. Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 1 cepe, feliate 1 ardei gras rosu sau verde,
taiat pe jumatate, curatat de cotor si feliat 1-2
Retete culinare: Peste la tigaie
16 August 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: ton, somon, ardei gras, rosii, cartofi,
ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, vin alb, supa, cimbru.
Ingrediente: 500 g ton congelat sau somon 2 ardei roşii şi verzi 3 roşii
6 cartofi de dimensiuni medii 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei
de măsline sare piper…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci
16 August 2012
O
reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel,
radacina de patrunjel, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez
300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de
pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa
mărunt si căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe foc câteva…
Read more »
Read more »
Friptura de pui cu unt aromat
16 August 2012
O
reteta delicioasa de friptura de pui cu: ulei de masline, unt, usturoi,
ceapa verde, salvie, lamaiew, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2
linguri cu ulei de măsline Ingrediente unt aromat: 100 g unt 4 căţei
mari de usturoi 2-3 fire de ceapă verde (numai partea verde) frunză de
salvie zeama şi coaja…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salata de dovlecei
16 August 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:docvlecei, ardei gras, varza alba,
rosii, unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2
dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă 1 roşie 1 lingură cu unt
Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet
balsamic 3 căţei de usturoi sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Crema de dovleac
16 August 2012
O
reteta delicioasa de crema cu: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi,
morcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 dovleac
potrivit 4 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică
sare 3-4 linguri cu smântână 2 linguri cu unt pătrunjel verde Mod de
preparare: Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi lasă-l să se…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Calamar umplut
16 August 2012
O
reteta delicioasa de calamar umplut cu: file de cod, praz, pesmet, ou,
patrunjel verde, otet, sare, piper, vin alb, unt, frunze de dafin.
Ingrediente: 3 calamari 250 g file de cod 2 fire praz 1 lingura pesmet 1
ou patrunjel verde 200 ml vin alb unt piper otet sare frunze de dafin
Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somn cu sos dulce-acrisor
16 August 2012
O
reteta de file de somn cu sos dulce acrisor din: file de somn, sare,
piper, usturoi, faina, ulei vegetal, ketchup, sos de stridii, sos de
soia, otet alb, ulei de susan, zahar, supa de pui, pasta de chili,
ceapa, ardei verde, ananas si amidon de porumb. Ingrediente: 10-15
bucati file de somn sare piper…
Read more »
Read more »
Cartofi cu hering afumat
16 August 2012
O
reteta de cartofi cu hering afumat din: cartofi, rosii, hering afumat,
masline, ceapa rosie, ulei de masline, otet, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 5 cartofi mari 2 rosii 300 g hering afumat 100 g masline
fara samburi 1 ceapa rosie 50 ml ulei de masline 50 ml otet 1 legatura
patrunjel sare piper …
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu praz
16 August 2012
O
reteta de ciorba de fasole cu praz din: fasole, suc de rosii, praz,
ardei gras, telina, ceapa, morcovi, usturoi, carnati afumati, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, paine si marar. Ingrediente: 500 g
fasole albă cu bobul mic 500 g suc de roşii 2 praz 2 bucati ardei gras 1
bucata ţelină 1 bucata…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc şi cartofi pai
15 August 2012
O
reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup,
usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi
pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri
ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita de cimbru uscat 1
mana fulgid e migdale, rumeniti in…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu lapte de cocos
15 August 2012
O
reteta de supa de pui cu lapte de cocos din: supa de pui, lapte de
cocos, piept de pui, bulion, boia, ceapa rosie, ceapa alba, ulei si
sare. Ingrediente: 1 litru supa de pui 1/2 litru lapte de cocos 1 bucati
piept de pui 1 lingura de bulion 1 lingura rasa de boia 2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu usturoi si brânză cu verdeţuri
15 August 2012
O
reteta de cartofi cu usturoi si branza cu verdeturi din: cartofi,
usturoi, frunze de dafin, seminte de mustar, branza de vaci, smantana,
sare, piper, arpagic si patrunjel. Ingrediente: 800 g cartofi mici 10
catei de usturoi 2 frunze de dafin 2 lingurite seminte de mustar 300 g
branza de vaci 80 g smantana sare…
Read more »
Read more »
Porumb copt în stil mexican
15 August 2012
Se
înmoaie 4 ştiuleţi de porumb în apă rece timp de 15 minute. Se încinge
grătarul sau o tigaie grill, apoi se aşază porumbul direct pe grătar. Se
lasă acolo 30-40 de minute, timp în care se întoarce des pe toate
părţile. Porumbul este gata când devine moale şi uşor rumenit din loc în
loc.…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu pastrav afumat
15 August 2012
O
reteta de salata de vara cu pastrav afumat din: file de pastrav afumat,
ceapa verde, castraveciori, rosii, ardei gras, ulei de masline, lamaie,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de pastrav afumat 1
legatura ceapa verde 2 castraveciori 2 rosii mari, bine coapte 1 ardei
gras verde 1 ardei gras rosu 50…
Read more »
Read more »
Cartofi wedges cu ridichi si castraveti in sos alb
15 August 2012
O
reteta de Cartofi wedges cu ridichi si castraveti in sos alb din:
cartofi, ulei, maghiran, sare, piper, castravete, arpagic, branza de
vaci, smantana, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1,2 cartofi 6
linguri ulei 2 linguri maghiran tocat sare piper 1/2 castravete 1
legatura de ridichi 2 linguri arpagic tocat 400 g branza de…
Read more »
Read more »
Calamari cu orez basmati si telină
15 August 2012
O
reteta de calamari cu orez basmati si telina din: orez basmati, rondele
de calamar, telina, ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 200 g orez basmati 400 g rondele de calamar 4
tulpini de telina 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 100 ml ulei de masline
sare piper …
Read more »
Read more »
Vinete la gratar cu dressing de susan
15 August 2012
O
reteta de vinete la gratar cu dressing de susan din: vinete, ulei de
masline, iaurt grecesc, pasta de susan, usturoi, zeama de lamaie,
coriandru, patrunjel si menta. Ingrediente: 2 vinete mari, taiate in
felii cu grosimea de 2 cm 2 linguri ulei de masline 250 g iaurt grecesc
gras 3 linguri pasta de susan…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu mozzarella
15 August 2012
Se
încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se taie în jumătăţi, pe lungime, 4
dovlecei şi se scobesc de miez deasupra unui bol. Se aşază bărcuţele din
dovlecei într-o tavă, cu coaja în jos. Se stropesc cu 1 lingură ulei de
măsline şi se dau la cuptor 10 minute. Se amestecă miezul de la
dovlecei…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu praz şi carne de vită
15 August 2012
O
reteta de cartofi gratinate cu praz si carne de vita din: praz,
cartofi, carne de vita, ceapa, ulei, unt, branza emmentaler, sare si
piper. Ingrediente: 4 fire de praz 800 g cartofi 800 g carne de vita
tocata 1 ceapa 3 linguri ulei 50 g unt 80 g branza emmentaler rasa sare
piper …
Read more »
Read more »
Cafea daneza cu condimente
15 August 2012
Cafea
daneza cu condimente din: scortisoara, vanilie, cafea, frisca, zahar
vanilat, zahar pudra, grammel dank bitter dram si ciocolata.
Ingrediente: 1/2 l apa 1/2 betisor de scortisoara 1/2 pastaie de vanilie
5-6 lingurite pline de cafea macinata 100 g frisca lichida 1 plic de
zahar vanilat 1 lingurita de zahar pudra 8 cl Grammel Dansk…
Read more »
Read more »
Peste cu salata de oua
15 August 2012
O
reteta de peste cu salata de oua din: oua, file de peste, ceapa rosie,
ceapa verde, patrunjel, lamaie, ulei, otet, sare si piper. Ingrediente: 8
oua 300 g file de peste (afumat sau marinat) 2 cepe rosii 2 fire de
ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 lamaie 2-3 linguri ulei otet sare
piper …
Read more »
Read more »
Salată mediteraneeană de cartofi
15 August 2012
O
reteta de salata mediteraneeana de cartofi din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, oregano, rosii, ardei copti, cartofi, masline negre si frunze
de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica, tocata
fin 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de oregano, proaspat sau
uscat 200 g rosii din conserva 100 g de…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu brioşe din cartofi si telină
15 August 2012
O
reteta de rulada de curcan cu briose din cartofi si telina din: piept
de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, spanac, usturoi, migdale, branza,
bacon, supa, smantana, brandy, amidon, cartofi, telina, parmenza si
patrunjel. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper macinat 2
linguri de ulei 1 ceapa 200 g spanac 1 catel de…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane cu sos dulce de chilli
15 August 2012
Se
pun 50 g de făină într-un bol. Se face o adâncitură mică în centru, în
care se adaugă 2 ouă. Amestecând, se toarnă treptat 50ml de lapte. Se
formează un aluat în care se încorporează 1 dovlecel ras. Se asezonează.
Se încinge o tigaie non-aderentă. Se adaugă 1 lingură de ulei, apoi se
prăjeşte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pappardelle alla carbonara cu bacon
15 August 2012
O
reteta de Pappardelle alla carbonara cu bacon din: bacon, galbenusuri
de ou, pappardelle, branza pecorino romano si piper. Ingrediente: 300 g
bacon 7 galbenusuri de ou 1 ou 1 punga pappardelle sare 1 cana de branza
Pecorino Romano rasa 3/4 linguriţă de piper negru proaspăt macinat 3/4
linguriţă de piper roz proaspăt macinat 1/2…
Read more »
Read more »
Creveti cu usturoi si sofran
15 August 2012
O
reteta de creveti cu usturoi si sofran din: creveti, usturoi, sofran,
smantana, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g
creveti prefierti si decorticati 1 capatana de usturoi un varf de cutit
sofran (optional) 200 ml smantana de gatit 100 ml ulei 1 lamaie 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Linguini cu dovlecei şi lămâie
15 August 2012
Se
fierb 300g de linguini. Se dau pe râzătoare 3 dovlecei. Se călesc la
temperatură mare într-o cratiţa unsă cu 1 lingură ulei de măsline, timp
de 2-3 minute. Se adaugă 1 căţel de usturoi zdrobit şi 1 linguriţă fulgi
de chilli şi se mai lasă totul pe foc 1 minut. Se scurg pastele şi…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi
15 August 2012
O
reteta de pui la cuptor cu usturoi si cartofi noi din: pui, cartofi,
usturoi, unt, ulei, supa de pui, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 kg cartofi noi 3 catei de usturoi 50 g
unt 2 linguri ulei 250 ml supa de pui 1 foaie de…
Read more »
Read more »
Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi
15 August 2012
O
reteta de cod acoperit cu felii subtiri de cartofi din: fileuri de cod,
cartofi, unt, arpagic, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6
fileuri de cod 6 cartofi noi 50 g unt arpagic patrunjel ulei sare piper
macinat Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri.
Se spală bine sub…
Read more »
Read more »
Salata picanta cu dovlecei
15 August 2012
Se
dau pe râzătoare 4 dovlecei şi se pun într-un bol. Se curăţă de seminţe
şi se toacă 1 ardei iute. Apoi se zdrobeşte 1 căţel de usturoi şi se
adaugă peste dovlecei împreună cu ardeiul iute, 3 linguri ulei de
măsline şi zeama de la 1/2 lămâie. Se asezonează şi se amestecă bine.
Se…
Read more »
Read more »
Papiote de hering cu creveti
15 August 2012
O
reteta de papiote de hering cu creveti din: file de hering, creveti,
unt, nucsoara, lamai, mustar dulce, mustar cu hrean, ulei de masline,
marar, sare si piper. Ingrediente: 12 bucati file de hering 12 creveti
mari 100 g unt un varf de cutit nucsoara 2 lamai 1 lingura mustar dulce 1
lingura mustar cu…
Read more »
Read more »
Cateva metode clasice de preparare a carnii
15 August 2012
In
general, alimentele de origină vegetală sau animală sunt puţine care
sunt convenabile imediat pentru om. Pentru multe dintre ele, în adevăr
pentru un număr mare chiar este necesar a le face să sufere o preparare.
Se fierb sau se coc, se toacă sau se rad. Tocând alimentele, mai ales
pe cele de origină vegetală,…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Vinete pane
15 August 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu: oua, faina, pesmet, usturoi, smantana,
marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ouă 4 linguri cu făină 4
linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână mărar ulei sare Mod
de preparare: Alege vinete potrivit de groase. Sp
Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello (video)
15 August 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci portabello.
Un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 2 cups (500ml) cashews 1 1/2 cups (380ml) water 1 1/2
tamari 2 portabello mushrooms salt to taste blender Cum se prepara supa
crema de ciuperci portabello Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa cu smantana
15 August 2012
O
reteta delicioasa de supa cu:cartofi, radacina de patrunjel, telina,
conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2
rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir
de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare Mod
de preparare: Taie cartofii, rădăcina de pătrjnjel şi…
Read more »
Read more »
Pastă de somon
15 August 2012
Somonul
proaspăt se fierbe uşor in apă clocotită, la foc mic, apoi se scoate şi
se lasă sâ se răcească. După aceea se mârunţeşte, se asezonează cu
diverse condimente, precum muştarul sau ardeiul iute uscat şi pisat, şi
se adaugă maioneză. Această operaţiune se poate realiza cu ajutorul unui
blender sau cu furculiţa, in acest…
Read more »
Read more »
Casată cu fructe
15 August 2012
O
reteta de casata de fructe din: cirese, caise, ananas, coniac, zahar
tos, migdale, alune, miere, albusuri, zeama de lamaie si sos de zmeura.
Ingrediente: 125 g cirese uscate 125 g caise uscate 125 g ananas uscat
50 ml coniac fructe caramelizate: 125 g zahar tos 3 linguri apa 125 g
migdale prajite 125 g…
Read more »
Read more »
Supă uşoară de mazăre
15 August 2012
Supa
usoare de mazare din: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20
g făină 20 g unt 1,25 litru apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze
pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un
rântaş subţire din unt…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pui thailandez
15 August 2012
O
reteta de pui thailandez din: file de pui, usturoi, pastarnac, morcov,
broccoli, ulei, sare, piper alb, apa, concentrat de pui si taitei.
Ingrediente: 125g de file de pui 1 catel de usturoi 1 pastarnac 1 morcov
100g de broccoli 1 lingura de ulei Sare si piper alb 200ml de apa 1
lingura de concentrat…
Read more »
Read more »
Minitort cu zmeura
15 August 2012
O
reteta delicioasa de minitort cu: zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat,
lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g zmeura 200 g
zahar 200 ml lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lamaie 100 g frisca
Ingrediente blat: 150g biscuiti simpli 50g unt 1 lingura cu vin alb Mod
de preparare: Topeşte untul la foc…
Read more »
Read more »
Friptura picanta
15 August 2012
O
reteta delicioasa de friptura cu:carne de pui, fulgi de ovaz, oua,
faina, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2-3 pulpe de pui
dezosate 2 linguriţe Delikat Picant 250 g fulgi de ovăz sau de grâu 1-2
ouă 2 linguri făină 4 căţei usturoi 200 ml ulei Mod de preparare: Tai
carnea bucăţi potrivite…
Read more »
Read more »
Friptura condimentata
15 August 2012
O
reteta delicioasa de friptura din:carne de vita, otet balsamic, zahar,
ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin, cimbrisor, piper, ulei,
sare. Ingrediente: 800 g pulpă de vită oţet balsamic 1 lingură cu zahăr 1
ceapă roşie 300 ml vin roşu 100 ml supă de carne de vită 2 crenguţe de
rozmarin 1 crenguţă…
Read more »
Read more »
Paella cu peste
14 August 2012
O
reteta de paella cu peste din: file de peste, orez, sofran, ceapa,
ardei grasi, rosii, mazare, zahar, boia de ardei iute, usturoi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste (cod, salau,
hering) 200 g orez un varf de lingurita sofran 2 cepe 2 ardei grasi 5
rosii 100 g mazare 1…
Read more »
Read more »
Sorbeto cu ou şi lămâie
14 August 2012
O
reteta de sorbeto cu ou si lamaie din: oua, zahar, apa, zeama de lamaie
si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 albusuri de oua mari 2 cani de zahar
1 3/4 cani apa 1 1/2 cani zeama de lamaie optional 1 sau 2 lingurite
coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Bateţi spumă tare…
Read more »
Read more »
Rondele de cartofi copti
14 August 2012
O
reteta de rondele de cartofi copti din: cartofi, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 18 cartofi noi ulei de masline sare piper Mod
de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se spală bine
cartofii. Se scurg de apă şi se taie rondele de cca 2 mm grosime. Se
întind rondelele într-o…
Read more »
Read more »
Inghetata cremoasa de vanilie
14 August 2012
O
reteta de inghetata cremoasa de vanilie din: lapte, zahar, smantana,
coaja de lamaie si extract de vanilie. Ingrediente: 200 ml de lapte 175 g
de zahar 600 g de smantana grasa de gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1/2
lingurita extract de vanilie Mod de preparare: Se mixeaza bine
laptele cu zaharul,…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu dulceata
14 August 2012
O
reteta delicioasa de crema de vanilie din:galbenus, zahar pudra, faina,
lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2
linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 mlfrişcă lichidă dulceaţă de
fructe Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile spumă cu…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Cartofi frantuzesti
14 August 2012
O
reteta de cartofi frantuzesti din: cartofi, sare, oua, carnati, lapte,
branza, grasime, pesemt, ardei grasi, rosii, praz si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg cartofi sare 5 oua 250 g carnati 250 ml lapte 150 g
branza feliata 100 g branza rasa 50 g grasime pesmet pentru tava de copt
1 ardei gras rosu decor: 4…
Read more »
Read more »
Caracatită cu morcovi în sos de vin
14 August 2012
O
reteta de caracatita cu morcovi in sos de vin din: caracatite, morcovi,
ulei de masline, vin, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 16 caracatite mici (baby octopus) 400 g morcovi
tineri 50 ml ulei de masline 200 ml vin alb sec 1 lamaie 1 catel de
usturoi 1 lingura amidon 1 legatura…
Read more »
Read more »
Sorbeto de căpşuni
14 August 2012
O
reteta de sorbeto de capsuni din: capsuni, zahar, sare, smantana si
zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg capsuni feliate 1 cana zahar putin
sare 3/4 cana smantana de frisca 1 1/2 lingura zeama de lamaie Mod de
preparare: Se amestecă fructele, zahărul şi sarea. Se lasă circa
jumătate de oră, să lase suc.…
Read more »
Read more »
Fructe de vara la cuptor
14 August 2012
O
reteta de fructe de vara la cuptor din: piersici, nectarine, caise,
marsala, miere si unt. Ingrediente: 3 pierisici, 3 nectarine si 6 caise
taiate pe jumatate si curatate de samburi; piersicile si nectarinele
taiate in felii groase 400 ml de Marsala (sau alt vin de desert) 2
linguri de miere 50 g de unt,…
Read more »
Read more »
Sorbeto de ananas
14 August 2012
O
reteta de sorbeto de ananas din: zahar si ananas. Ingrediente: 1/4
zahar 4 cani de ananas din conserva bine scurs de zeama 2 cani de ananas
Mod de preparare: Se pasează bine ananasul, apoi se amestecă cu suc
şi zahăr, amestecând până la dizolvarea zahărului. Se transferă în
aparatul de îngheţată, unde se…
Read more »
Read more »
Cod în pergament
14 August 2012
O
reteta de cod in pergament din: fileuri de cod, morcov, fenicul, rosii,
marar, ulei de masline, masline, seminte de coriandru, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod (circa 200g/bucata) 1 morcov 1
radacina fenicul 4 rosii 1 legatura marar 100 ml ulei de masline 100 g
masline 1 lingura seminte de coriandru…
Read more »
Read more »
Supă de soia
14 August 2012
O
reteta de supa de soia din: boabe de soia, germeni de soia, lapte de
soia, supa de pasare, lapte de cocos, tofu, rosii, ghimbir, ceapa,
usturoi, curry, ulei de masline, frunze de coriandru, busuioc si frunze
de menta. Ingrediente: 100 g de boabe de soia germeni de soia 500 ml
lapte de soia 250…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici, fistic şi ciocolată albă
14 August 2012
O
reteta de tort cu piersici, fistic si ciocolata alba din: unt, zahar,
faina, praf de copt, extract de vanilie, oua, iaurt, ciocolata,
piersici, crema de branza si fistic. Ingrediente: 250 g unt, moale 200 g
zahar 300 g faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite extract de
vanilie 3 oua mari 200 g…
Read more »
Read more »
Ouă cu ciuperci în chifle din făină integrală
14 August 2012
Oua
cu ciuperci in chifle din faina integrala din: ceapa, ciuperci, unt,
oua, chifle, sare, piper si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 400 g ciuperci
champignon 80 g unt 8 oua 4 chifle din faina integrala sare piper
macinat 4 lingurite arpagic tocat Mod de preparare: Se spală cepele şi
se toacă mărunt. Se căleşte…
Read more »
Read more »
Gulas de peste
14 August 2012
O
reteta de gulas de peste din: file de peste, ceapa, ardei grasi, pasta
de ardei, boia, ulei, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de
peste (crap, somn, macrou) 4 cepe 6 ardei grasi 2 linguri pasta de
ardei 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei
iute…
Read more »
Read more »
Sorbeto de mandarine
14 August 2012
O
reteta de sorbeto de mandarine din: mandarine, zahar, apa si zeama de
lamaie. Ingrediente: 6 mandarine 1 cana apa 1 cana zahar 1/4 cana zeama
de lamaie mod de preparare: Se rade frumos, în fâşii lungi, coaja de
la 2 lămâi. Se pune la fiert coaja cu apă şi zahăr, la foc mediu,…
Read more »
Read more »
Mingiuţe cu brânză
14 August 2012
O
reteta de mingiute cu branza din: faina, praf de copt, sare, branza,
lapte, unt si ou. Ingrediente: 450 g faina 1/2 ceascuta praf de copt
sare 280 g branza (min 45%grasime) 220 ml lapte 50 g unt 1 ou Mod de
preparare: Se amestecă făina cu praful de copt şi sare. Se dă…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de caise cu aromă de portocale
14 August 2012
O
reteta de dulceata de caise cu aroma de portocale din: caise, zahar,
zeama de lamaie, apa de flori de portocal si unt. Ingrediente: 1 kg
caise, taiate pe jumatate si curatate de sambure 750 g de zahar zeama de
la 1 lamaie 1 lingura apa de flori de portocal cateva cuburi de unt
(optional)…
Read more »
Read more »
Medalioane de somon cu capere
14 August 2012
O
reteta de medalionae de somon cu capere din: medalioane de somon,
capere, unt, usturoi, lamai, vin alb, cognac, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 4 medalioane de somon 150 g capere 100 g unt 2 catei de
usturoi 2 lamai 150 ml vin alb sec 50 ml cognac un varf de lingurita
nucsoara sare piper…
Read more »
Read more »
Supa de ridichi
14 August 2012
O
reteta de supa de ridichi din: ceapa, unt, faina, supa de legume,
ridichi, sare, nucsoara si smantana. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri de
unt 40 g faina 750 ml supa de legume 2 legaturi de ridichi cu tot cu
partea verde sare nucsoara 200 ml smantana Mod de preparare: Se curăţă
ceapa şi…
Read more »
Read more »
Ciocanele cu cartofi
14 August 2012
O
reteta delicioasa de ciocanele cu: unt, sare, piper. Ingrediente: 500g
ciocănele sau pulpe de pui 20 de cartofi mari piper 1 pachet unt sare
Mod de preparare: Speli ciocănelele şi le pui la fiert să dea într-un
singur clocot. După aceea le condimentezi cu sare si piper şi le laşi
aşa cam 1 oră,…
Read more »
Read more »
Legume cu cascaval la cuptor
14 August 2012
O
reteta delicioasa de legume la cuptor cu: fasole verde, morcov,
cartofi, ceapa verde, spanac, unt, cascaval, patrunjel, delikat.
Ingrediente: 600 g fasole verde 4 morcovi 4 cartofi 2 legături ceapă
verde 400 g spanac 100 g unt 200 g caşcaval 2 legături pătrunjel 2
linguriţe Delikat Legume Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ciorba taraneasca
14 August 2012
O
reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu:carne de pui, morcov, ceapa,
radaciona de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, mazare, fasole
pastai, rosii, ulei de masline, bors. Ingrediente: 1 pui 1 morcov 1
ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 2 cartofi 150 g mazăre
15 păstăi de fasole 10 roşii 1 lingură ulei…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina si cartofi
14 August 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: apa, carne de gaina, cartofi, ceapa,
morcovi, patrunjel, bors. Ingrediente: 4 litri apă 1 găină 1/2 kg
cartofi 1 ceapă 3 morcovi 1 legătură pătrunjel bors Mod de preparare:
Speli găina, o pui la fiert în apă şi o laşi să dea un cloco
Friptură cu omletă
14 August 2012
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, oua, ardei gras, sare,
piper, pesmet, ulei, vin alb, apa. Ingrediente: 1 kg carne (de porc sau
de vită) 6 ouă 2 ardei graşi roşii sare piper 3-4 linguri pesmet ulei
15 ml vin alb 150 ml apă Mod de preparare: Tai carnea astfel încât să…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie
14 August 2012
O
reteta de Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante
din lipie din: cartof, naut, sos tahini, chimen, boia, ardei iute,
usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, piper, ulei de seminte de
struguri, iaurt, castravete, otet de vin, coaja de lamaie, patrunjel,
lipii, unt si condimente cajun. Ingrediente humus de cartofi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de avocado (video)
14 August 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de avocado, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2
avocados 1 small cucumber 1 cups (250ml) peas 1 stalk of celery 1 small
handful of coriander 2 tsp cumin 1 tsp ground coriander 1 tsp salt 2
olive oil 2 cups (500ml)…
Read more »
Read more »
Paste cu peste la cuptor
14 August 2012
O
reteta de paste cu peste la cuptor din: paste, file de peste, smantana,
oua, mozzarella, patrunjel, ulei de masline, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 300 g paste scurte 400 g file de peste 100 ml smantana de
gatit 2 oua 100 g mozzarella 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline 1
catel de…
Read more »
Read more »
Sos cu nuci si alune
14 August 2012
Intr-o
tigaie cu fundul gros, pune 50 g unt, patru linguri de zahăr tos şi
două linguri de miere. Incălzeşte amestecând continuu, până când
zahărul se dizolvă. Fierbe la foc iute un minut şi adaugă o linguriţă de
suc de lămâie şi 50 g nuci şi alune, tăiate mărunt.
Read more »
Read more »
Chec cu pere
14 August 2012
O
reteta delicioasa de chec cu:pere, faina, oua, zahar, stafide, rom,
sare. Ingrediente: 4 pere coapte 150 g făină + 1 lingură făină pentru
tapetat tava 5 ouă 150 g zahăr 50 g stafide 2 linguri rom sare Mod de
preparare: Inmoi stafidele în rom, în care ai adăugat 2 linguri de apă
călduţă. Cureţi…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Prajitura cu cafea
14 August 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, unt, smantana, sare, cafea,
zahar, vanilie, oua. Ingrediente aluat: 80 g făină 80 g unt 4 linguri
smântâna puţină sare Ingrediente cremă: 1 pahar esenţă tare de cafea 500
g zahăr vanilie 6 albuşuri spumă Mod de preparare: Prepari din făină
amestecată cu unt şi smântână un aluat…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere
14 August 2012
O
reteta delicioasa de sufleu cu: mere, apa, zahar, unt, gem, faina,
lapte, oua, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 4 mere 100 ml apă 1
cană zahăr 1 cub de unt 4 linguriţe de gem sau dulceaţă de vişine 100 g
unt topit 100 g făină 150 ml lapte 5 ouă proaspete 1 plic zahăr
vanilat…
Read more »
Read more »
Peste cu dovlecei
14 August 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: rosii, ardei gras, ceapa, morcovi,
dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte fără oase şi
curăţat de piele 3 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1 morcov 2 dovlecei sare
piper Mod de preparare: Speli legumele şi le usuci pe hârtie de
bucătărie specială. Toci ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tarta cu dovlecei
14 August 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, faina, ceapa, usturoi,
cascaval, maghiran, ulei, sare. Ingrediente: 500 g făină 800 g dovlecei
subţiri 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 50 g caşcaval 2 fire de măghiran
ulei sare Mod de preparare: Faci un aluat din făină, puţină sare, 3
linguri de ulei şi apă caldă.…
Read more »
Read more »
Salate proaspete pentru toate gusturile
13 August 2012
Salate
proaspete pentru toate gusturile: Salata de paste scurte Se fierb 100
g paste scurte (de exemplu, scoici). Se taie în două 100 g păstăi de
mazăre mange- tout. Se adaugă la paste cu 3 min. înainte de a fi gata,
împreună cu 100 g boabe de mazăre congelată. Se scurge amestecul, se
trece…
Read more »
Read more »
Raţă crocantă cu piersici, în stil chinezesc
13 August 2012
O
reteta de rata corcanta cu piersici, in stil chinezesc din: rata,
piersica, amestec chinezesc de 5 condimente, piper sichuan, sare de
mare, orez basmati, ceapa verde, piersici, miere, otet de orez, ulei de
susan, ghimbir, sos hoisin si seminte de susan. Ingrediente: 1 rata de
aproximativ 2-2,5 kg 1 piersica 2 lingurita amestec chinezesc…
Read more »
Read more »
Inghetata de vanilie cu briose si ciocolata
13 August 2012
O
reteta de inghetata de vanilie cu brise si ciocolata din: inghetata de
vanilie, piscoturi, visinata, briose, frunze de menta si frisca.
Ingrediente: 1 cutie de inghetata de vanilie (500 g) 175 g piscoturi de
sampanie 4 linguri visinata sau coniac 150 g briose gata preparate,
maruntite sau taiate felii frunze de menta, ciocolata rasa…
Read more »
Read more »
Rulouri de hering cu brânză si ierburi aromate
13 August 2012
O
reteta de rulouri de hering cu branza si ierburi aromate din: fileuri
de hering, branza feta, marar, patrunjel, cimbru verde, coriandru,
baghiran, busuioc, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8
fileuri de hering (circa 150 g/bucata) 100 g branza feta 1 legatura
marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire de cimbru verde 2-3…
Read more »
Read more »
Sosuri pentru inghetata: Sos de ciocolata
13 August 2012
Pune
la bain-marie 300 g ciocolată neagră, de menaj, şi 100 g zahăr.
Incălzeşte uşor, amestecând continuu, până când zahărul se dizolvă.
Adaugă 150 ml apă şi fierbe la foc iute timp de aproximativ 20 de
minute, până când se îngroaşă.
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume, cu năut
13 August 2012
O
reteta de supa crema de legume cu naut din: dovlecel, broccoli, mazare
verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper,
naut, ceapa verde, chifle si unt. Ingrediente: 1 dovlecel (circa 300 g)
250 g broccoli 100 g mazare verde 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri
ulei de masline circa…
Read more »
Read more »
Frigarui de somn
13 August 2012
O
reteta de frigarui de somn din: file de somn, ardei gras, ceapa, rosii,
boia, cimbru, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de
somn 1 ardei gras 1 ceapa 3 rosii 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 1
lingurita rasa cimbru uscat 1 lamaie 50 ml ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Şpriţ de pepene galben
13 August 2012
O
reteta de sprit de pepene galben din: pepene galben, coaja si zeama de
lime, suc de mere, vin alb si limonada. O metodă ingenioasă de a folosi
vinul rămas este să prepari un şpriţ fructat. Ingrediente: 500 g de
pepene galben, taiat in bucatele, plus bilute decupate pentru servit
coaja rasa si zeama de…
Read more »
Read more »
Scoici cu bacon la tigaie
13 August 2012
O
reteta de scoici cu bacon la tigaie din: carne de scoici, ceapa,
telina, ardei gras, morcovi, vin alb sec, foi de dafin, piper, patrunjel
si sare. Ingrediente: 400 g carne de scoici 1 ceapa mare 2 tulpini de
telina 1 ardei gras rosu 1 morcov 300 ml vin alb sec 2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu fructe
13 August 2012
O
reteta de crema de branza cu fructe din: unt, zahar brun, scortisoara,
rom, smantana, crema de branza mascarpone, zahar pudra, frisca, suc de
lamaie si kiwi. Ingrediente: 50 g unt 50 g zahar brun un varf
scortisoara macinata 3 linguri rom sau coniac 4 linguri smantana 300 g
crema de branza mascarpone 200 ml…
Read more »
Read more »
Sorbeto de lămâie şi mentă
13 August 2012
O
reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de
lamaie, frunze de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de lamaie
obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze verzi
de menta 500 ml apa 200 g zahar Mod de preparare: Fierbeţi un sirop…
Read more »
Read more »
Supă de ardei roşu cu smântână
13 August 2012
O
reteta de supa de ardei rosu cu smantana din: ardei gras, rosii, ceapa,
usturoi, foaie de dafin, busuioc, ulei de masline, bulion, supa de
legume, sare, zahar, boia, pasta de ardei rosii, smantana si creson.
Ingrediente: 700 g ardei gras rosu 4 rosii mari 1 ceapa 2 catei de
usturoi 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Reguli generale pentru slăbit
13 August 2012
La
trezire, beţi o cană mare (250 – 300ml) apă plată, ţinută de seara la
temperatura camerei. In timpul zilei trebuie să beţi 1,5 – 2 l lichide
(infuzii din plante, sucuri naturale proaspăt stoarse din fructe şi
legume, dar nu în amestec, ci separat, apă plată) la temperatura
camerei. Nu le ţineţi la frigider.…
Read more »
Read more »
Cocktail Marnissimo
13 August 2012
O
reteta simpla de Cocktail Marnissimo din: grand marnier, cafea, zahar
si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca cafea fierbinte 10 g
zahar frisca Mod de preparare: Mixam grand Marnier-ul si cafeaua
intr-un pahar rezistent la foc, indulcim dupa preferinta si adaugam
frisca.
Read more »
Read more »
Peşte la tigaie
13 August 2012
O
reteta de peste la tigaie din: file de peste, zeama de lamaie, ceapa,
usturoi, ulei de masline, suc de rosii, masline, boia de ardei, vin,
sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste, la alegere 2 linguri
zeama de lamaie 4 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 500
ml…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi noi cu iaurt
13 August 2012
O
reteta de slaata de cartofi cu iaurt din: cartofi, iaurt, maioneza, suc
de lamaie, ridichi, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 1 kg
cartofi noi 200 g iaurt 100 g maioneza gata preparata sucul de la o
lamaie 100 g ridichi, taiate felii 4 cepe verzi, taiate marunt 2 linguri
seminte de susan…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu smantana si curry
13 August 2012
O
reteta de supa de conopida cu smantana si curry din: ulei vegetal,
ceapa, curry, sare, piper alb, conopida, supa de pui, smantana si
seminte de floarea soarelui.Acum, când tarabele sunt pline de legume de
sezon, îţi recomandăm supele cremă, Se fac foarte repede, conţin
vitamine şi sunt savuroase. Ingrediente: ulei vegetal 1 ceapa 2…
Read more »
Read more »
Sos salsa pentru gratar
13 August 2012
O
reteta de sos salsa pentru gratar din: lamai, ulei de masline, cimbru,
patrunjel, ceapa verde si salata verde creata. Ingrediente: 2 lamai,
coaja si zeama 1 lingura ulei de masline 1 lingura cimbru proaspat 1
legatura de patrunjel, tocat 4 cepe verzi, taiate rondele fine 1
legatura salata verde creata, tocata foarte fin …
Read more »
Read more »
Retete culinare: Legume coapte
13 August 2012
O
reteta de legume coapte din: dovlecei, vinete, ardei capia, ardei,
rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, zahar, patrunjel si
paprika. Ingrediente: 3 dovlecei 3 vinete 4 ardei capia 2 ardei verzi un
kg rosii 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat
o lingura zahar o legatura patrunjel o lingurita paprika…
Read more »
Read more »
Pâine cu roşii si usturoi
13 August 2012
O
reteta de paine cu rosii si usturoi din: paine, rosii, mozzarela si
frunze de busuioc. Ingrediente: 2 baghete de paine alba 200 g rosii
taiate marunt 250 g mozzarella (compacta sau bile) frunze de busuioc
pentru decor Mod de preparare: Infăşoară baghetele de pâine în folie
de aluminiu şi pune-le pe grătarul încins…
Read more »
Read more »
Crap cu lamaie si sos de marar
13 August 2012
O
reteta de crap cu lamaie si sos de marar din: rondele de crap, sare
grunjoasa, piper, ulei, faina, pesmet, marar, otet balsamic, ulei de
masline, lamaie si salata verde. Ingrediente: 8-10 rondele de crap sare
grunjoasa piper negru macinat ulei pentru prajit 150 g faina 100 g
pesmet 2 legaturi marar 2-3 lingurite otet…
Read more »
Read more »
Plăcintă de vită şi mazăre mentolată
13 August 2012
O
reteta de placinta de vita si mazare mentolata din: ceapa, morcovi,
telina, ulei de masline, carne de vita, pasta de tomate, sos
worcestershire, supa de vita, ou, aluat, mazare si menta. Ingrediente: 1
ceapa, tocata 350 g morcovi 3 tulpini de telina apio, tocate 1 lingura
ulei de masline 500 g carne slaba de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Supa crema de dovlecei
13 August 2012
O
reteta de supa crema de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, sare,
piper alb, ulei de masline, faina, sofran, bagheta, cimbru verde si
patrunjel verde. Ingrediente: 4 dovlecei 1-2 capatani usturoi 2 cepe
sare piper alb macinat 2-3 linguri ulei de masline
Frigărui de pui cu curry
13 August 2012
O
reteta de frigarui de pui cu curry din: piept de pui, praf de curry,
smantana, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 500 g piept de pui,
taiat cuburi 2 linguri praf de curry 300 ml smantana 1 ardei iute, fara
seminte, tocat 1 legatura de ceapa verde Mod de preparare: Amestecă
într-un bol…
Read more »
Read more »
Fritatta cu spanac şi dovlecei
13 August 2012
Se
încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, rezistentă la
cuptor, în care se căleşte 1 ceapă feliată. Se adaugă 1 linguriţă fulgi
de chilii şi 350g de dovlecei feliaţi şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se
pun 200g de spanac proaspăt sau decongelat într-o strecurătoare mare şi
se toarnă peste…
Read more »
Read more »
Minitarte cu piersici şi bezea
13 August 2012
O
reteta de minitarte cu piersici si bezea din: unt, zahar pudra, faina,
sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, piersici, unt, miere, lichior de
mihdale, albusuri si zahar. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 225
g faina un praf sare un plic zahar vanilat coaja de la o lamaie pentru
umplutura: 8-10 piersici…
Read more »
Read more »
Frigarui picante de pui
13 August 2012
O
reteta de frigarui picante de pui din: piept de pui, sare grunjoasa,
piper, usturoi, boia iute, unt, boia dulce, zahar tos, pasta de paprika,
sos de soia, otet balsamic, ardei, dovlecei, lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 600 g piept de pui sare grunjoasa piper macinat 3-4 catei
de usturoi boia iute 50 g unt boia…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne la gratar
13 August 2012
O
reteta de dovlecei cu carne la gratar din: dovlecei, carne, rosii,
ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente:
500 g dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2
catei de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cereale cu nuci şi fructe crocante
13 August 2012
Se
încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se presară pe o hârtie de copt 50g
fulgi de ovăz şi 50g mix de nuci tocate grosier. Se pun la cuptor 8-10
minute, până se rumenesc puţin. Se scot şi se lasă la răcit. Se adaugă
200g mix de fructe uscate şi 25g de orez expandat (din…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pulpa de porc cu legume
13 August 2012
O
reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci,
usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline,
cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6
catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper
negru macinat 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza
13 August 2012
O
reteta de Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza din: unt,
ulei de masline, ceapa, usturoi, sare de mare, piper, zahar brun,
cimbru, faina, supa de vita, paine, parmezan, branza cheddar si branza
gruyere. Ingrediente: 90g unt nesărat 20ml ulei de măsline 1 kg ceapa ,
decojita şi tăiata felii subţiri…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu măsline si brânză
13 August 2012
O
reteta de salata de legume cu masline si branza din: sparanghel,
dovlecei, fenicul, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, cimbru,
masline, branza feta si otet balsamic. Ingrediente: 350 g sparanghel,
taiat rondele groase 2 dovlecei, taiati bucati groase 1 bulb de fenicul,
taiat bucati 1 ardei rosu, taiat bucati 1 ardei galben, taiat…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mere
13 August 2012
O
reteta de piept de pui cu mere din: piept de pui, mere, unt, ulei,
gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente:
500 g piept de pui 4 mere de vara, acrisoare 2 linguri unt 2 linguri
ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1
catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Frigarui cu carnaciori si legume
13 August 2012
O
reteta de frigarui cu carnaciori si legume din: carnaciori chorizo,
carnaciori de bere, ardei si sos iute. Ingrediente: 250 g carnaciori
chorizo 250 g carnaciori de bere Un ardei rosu, unul galben, unul
portocaliu Sos iute pentru gratar Mod de preparare: Taie felii de
carnaciori chorizo, taie fasii ardeii, atat cat sa ii…
Read more »
Read more »
Crochete de şalău
12 August 2012
O
reteta de crochete de salau din: file de salau, patrunjel, ou, sare,
piper, unt, ceapa verde, susan, pesmet, ulei si sos de iaurt cu usturoi
verde. Ingrediente: 500 g file de şalău o legătură pătrunjel un ou sare
piper negru măcinat un cubuleţ unt o legătură ceapă verde 50 g susan
prăjit şi măcinat…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveti
12 August 2012
O
reteta de cocktail de creveti din: creveti, zeama de lime, castraveti,
otet de vin alb, marar, avocado, nasturel, praf de fulgi cayenne,
maioneza, branza de vaci, ketchup, sos tabasco, de sos Worcestershire si
whiskey. Ingrediente: 650 g de creveti prefierti nedecorticati 2
linguri zeama de lime 100 g castraveti 1 lingrua otet de vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitele milaneze
12 August 2012
O
reteta de Snitele milaneze din: piept de pui, oua, miez de paine, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 2 kg piept de pui 5 oua Miezul de la 1 ½
paine (pentrupesmet) Sare Piper Ulei Mod de preparare: Se portioneaza
pieptul de pui pentru snitele. Se spala carnea bine. Intr-un castron
mare se bat…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu suc de roşii
12 August 2012
O
reteta de ciorba de peste cu suc de rosii din: peste, rosii, ardei
capia, ceapa, praz, sare, piper, ulei de masline si patrunjel.
Ingrediente: un kg peste (crap, stiuca) un kg rosii 2 ardei capia 2 cepe
un fir praz sare piper negru macinat 1-2 lingurite ulei de masline o
legatura patrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Sorbet de portocale
12 August 2012
O
reteta de sorbet de portocale din: portocale, lichior amaretto, zeama
de lamaie, zahar tos, apa, esenta de vanilie si coji de portocala.
Ingrediente: un kg portocale 30 ml lichior amaretto zeama de la o lamaie
350 g zahar tos 400 ml apa esenta de vanilie coji de portocala pentru
ornat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi si curcan
12 August 2012
O
reteta de musaca de cartofi si curcan din: cartofi, piept de curcan,
ulei, smantana, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g
cartofi 800 g piept de curcan sau de pui 2 linguri ulei 4 linguri
smantana 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Fierbeti cartofii in coaja…
Read more »
Read more »
File de păstrăv pe pat de ciuperci sotate
12 August 2012
O
reteta de file de pastrav pe pat de ciuperci sotate din: file de
pastrav, sare de mare, piper, ulei, ceapa verde, ciuperci, vin alb
dulce, unt si patrunjel. Ingrediente: 8-10 bucati file de pastrav sare
de mare piper negru macinat ulei pentru prajit pentru garnitura: o
legatura ceapa verde 800 g ciuperci 125 ml…
Read more »
Read more »
Ingheţată de căpşuni pe băţ
12 August 2012
Se
pasează 400g de căpşuni într-un blender, până se obţine o pastă
cremoasă. Se adaugă 200ml de lapte şi 400g lapte condensat din conservă.
Se toarnă compoziţia în 12 forme de îngheţată şi li se ataşează
beţişoarele de plastic. Se congelează cel puţin patru ore sau până când
devin solide. Se încălzesc uşor formele în…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume
12 August 2012
O
reteta de vinete cu legume din: vinete, ardei grasi, ardei capia,
rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 4
ardei grasi 2 ardei capia 500 g rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Coaceţi vinetele pe jar sau
în cuptorul aragazului. Curăţaţi-le…
Read more »
Read more »
Cobbler de piersici
12 August 2012
Cobblerul
este o bautura preparata din sucuri de fructe amestecate cu o bautura
tare si cu gheta. La aceastea se pot adauga zahar praf, aromae: ghimbir,
cardamom, vanilie, etc. Umpluti pe trei sferturi un pahar de tip balon
cu gheata sfaramata. Peste aceasta puneti cateva cubulete de piersici si
turnati sirop proaspat extras din piersici.…
Read more »
Read more »
Pastrav la tigaie
12 August 2012
O
reteta de pastrav la tigaie din: pastravi, lamaie, cimbru, usturoi,
ceapa rosie, ulei, sare de mare, piper, malai, boia si marar.
Ingrediente: 4 pastravi o lamaie cimbru 4 catei de usturoi 2 cepe rosii
ulei pentru prajit sare de mare piper negru macinat 100 g malai 2
lingurite boia dulce si iute marar pentru…
Read more »
Read more »
Sorbet de lămâie
12 August 2012
O
retete de sorbet de lamaie din: lamai, apa, lichior limoncello, zahar
brun, frunze de menta si zahar tos alb. Ingrediente: 8 lamai 600 ml apa 4
linguri lichior limoncello 400 g zahar brun 3-4 frunze de menta 2-3
linguri zahar tos alb Mod de preparare: Se spală lămâile şi se taie
jumătăţi. Cu…
Read more »
Read more »
Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari
12 August 2012
O
reteta de Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari din: ton in
ulei, rosii, ceapa, telina, patrunjel, oregano, busuioc, oua, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g ton in ulei 4 rosii
coapte 1 ceapa alba mica 1 telina patrunjel oregano busuioc 2 oua 20 g
ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi copti
12 August 2012
O
reteta de cartofi copti din: cartofi, margarina, marar, sare, salata
verde, ardei, castraveti, rosii, sare, piper, ulei de masline si otet.
Ingrediente: un kg cartofi 150 g margarina o legatura marar sare pentru
salata: o salata verde 2 ardei 3-4 cstraveti 3-4 rosii sare piper 2-3
lingurite ulei de masline o lingurita otet aromatic…
Read more »
Read more »
Lipii cu somon la grătar
12 August 2012
O
reteta de lipii cu somon la gratar din: pudra de usturoi, paprika
afumata, zahar, fileu de somon, sos de chilli, zeama de lime, tortillas,
varza alba, coriandru, ardei iute, lime, sare, piper si sos de chilli.
Ingrediente: 1 lingurita pudra de usturoi 2 lingurite paprika afumata
1/2 lingurita de zahar 1 fileu de somon…
Read more »
Read more »
Vinete la gratar cu usturoi
12 August 2012
O
reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi
verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 1
capatana de usturoi 4-5 fire de usturoi verde 2 linguri ulei de masline
1 lingurita seminte macinate de coriandru sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le pe…
Read more »
Read more »
Ciupercute cu sos alb
12 August 2012
O
reteta de ciupercute cu sos alb din: ciuperci, ceapa, unt, patrunjel,
carne tocata de curcan, sare, piper, lapte si faina. Ingrediente: 600 g
ciuperci albe pentru umplutura: o legatura ceapa 100 g unt o legatura
patrunjel 300 g carne tocata de curcan sare piper 100 ml apa pentru sos:
100 g unt 250 ml…
Read more »
Read more »
Sorbet din fructe de pădure
12 August 2012
O
reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, lamai,
zahar, apa, gelatina, vanilie si menta. Ingrediente: 800 g fructe de
padure (zmeura, afine, merisor, mure, fragi) 2 lamai 400 g zahar 500 ml
apa 2 foi gelatina o pastaie de vanilie frunze de menta pentru ornat
fructe de padure proaspete pentru…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ceapa
12 August 2012
O
reteta de pulpe de pui cu ceapa din: pulpe de pui, bacon, sare
grunjoasa, piper, ceapa, boia, zahar, vin spumant rose, sos de soia si
ulei de masline. Ingrediente: 8 pulpe de pui 200 g bacon sare grunjoasa
piper negru macinat 4-5 cepe boia dulce 2 linguri zahar 100 ml vin
spumant rose 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de vinete
12 August 2012
O
reteta de mancare de vinete din: vinete, ceapa rosie, sare, piper,
pulpa de rosii, ulei de masline si coriandru verde. Ingrediente: 4-5
vinete medii 2 cepe rosii sare piper boabe si macinat 300 g pulpa de
rosii 2-3 linguri ulei de masline 2-3 fire coriandru verde Mod de
preparare: Se spală şi se…
Read more »
Read more »
Chiftele la gratar cu legume coapte
12 August 2012
O
reteta de chiftele la gratar cu legume coapte din: carne tocata de
vita, ceapa verde, usturoi, sare, piper, marar, porumb, dovlecei, ceapa
si rosii cherry. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 fire ceapa
verde un fir usturoi sare piper o legatura marar 50 g porumb boabe
pentru garnitura: 2 dovlecei o ceapa…
Read more »
Read more »
Salată cu pleurotus
12 August 2012
O
reteta de salata cu pleurotus din: amestec de salata, paine toast, unt,
cimbru, usturoi, sare, piper, ciuperci pleurotus, ulei, otet balsamic,
mustar dulce, ulei de masline si rodie. Ingrediente: 400 g amestec de
salata 4 felii paine toast 60 g unt 1 lingurita cimbru 1 catel