Retete usoare:
Legume crocante cu pui
6 August 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200°C. Intr-un vas rezistent la cuptor, aşază 8
buc. pulpe superioare dezosate, stropite cu 1 lingură ulei de măsline,
şi dă la cuptor 15 min. Adaugă 2 dovlecei tăiaţi felii, 2 buc. ardei
gras tăiate bucăţi, 4 căţei de usturoi tăiaţi felii, 300 g roşii cherry.
Amestecă. Da la cuptor 25-30…
Read more »
Read more »
Inghetata cu zmeura si afine
6 August 2012
O
reteta de inghetata cu zmeura si afine din: zmeura, afine, zahar, vin
alb si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g zmeura 500 g afine 500 g zahar
500 ml vin alb aromat sucul de la 1 lamaie Mod de preparare: Fierbeţi
vinul cu zahărul şi mirodeniile, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi…
Read more »
Read more »
Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.
6 August 2012
O
reteta de sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir din: ceapa rosie,
stafide, ghimbir, usturoi, piper, cuisoare, boia si sare. Ingrediente:
500 g ceapa rosie otet 50 g stafide 1 lingura ghimbir ras 2 catei de
usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 1/2
lingurita boia iute sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi, rubarbăr si nectarine
6 August 2012
O
reteta de salata de morcovi, rubarbar si nectarine din: morcovi,
rubarbar, ulei de masline, seminte de coriandru, vin alb sec, miere,
sare si piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 tije de rubarbar 4 nectarine 2
linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de coriandru pisate 2
linguri vin alb sec 1 lingura miere sare piper…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu vinete şi roşii
6 August 2012
O
reteta de tagliatelle cu vinete si rosii din: paste, vanata, rosii
cherry, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, busuioc si sare.
Ingrediente: 200 g paste tip tagliatelle 1 vanata 100 g rosii cherry 1
ceapa 1 catel de usturoi 100 g masline rondele ulei de masline busuioc
sare Mod de preparare: Spală vânătă,…
Read more »
Read more »
Gulaş în pâine
6 August 2012
O
reteta de gulas in paine din: ardei capia, gogosari, cartofi, morcovi,
ceapa, rosii, sare, pulpa de porc, piper, usturoi, boia, ulei, chilli si
paine. Ingrediente: 4 ardei capia 2 gogoşari 6 cartofi 2 morcovi 4-5
cepe 6 roşii sare 500 g pulpă de porc piper boabe şi măcinat 3 căţei de
usturoi boia dulce…
Read more »
Read more »
Salată de caracatiţă
6 August 2012
O
reteta de salata de caracatita din: spanac, busuioc, caracatita,
cartofi, rosii cherry, fenicul, ulei de masline si lamaie. Ingrediente:
30 g de spanac busuioc 1 tentacul de caracatiţă 2 cartofi noi 3 roşii
cherry 1/2 fenicul ulei de măsline lămâie Mod de preparare: Frunzele
de spanac se amestecă cu busuiocul, feniculul, uleiul de…
Read more »
Read more »
Supa thailandeza de pui
6 August 2012
O
reteta de supa thailandeza de pui din: ulei de floarea soarelui, ardei
gras, pasta curry, ghimbir, lapte de cocos, coaja si suc de lamaie,
porumb, piept de pui, busuioc, coriandru si ardei iute. Ingrediente: 20
ml de ulei de floarea soarelui 1 ardei gras rosu, taiat felii 1 ardei
gras galben, taiat felii 30…
Read more »
Read more »
Cafea cu condimente
5 August 2012
O
reteta de cafea cu condimente din: curmale, amaretto, cafea,
scortisoara, cuisoare, cardamom, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 2
curmale proaspete 4 linguri Amaretto 4 cesti de cafea fierbinte 1
betisor scortisoara 4 cuisoare 2 varfuri de cutit de cardamom 2 varfuri
de cutit de nucsoara macinata 40 g zahar brun Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supe gustoase
5 August 2012
Supe
gustoase: Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri O reteta de supa
thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui,
pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak
choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500
ml supa de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Penne cu flori de zucchini
5 August 2012
O
reteta de Penne cu flori de zucchini din: zucchini, ulei de masline,
unt, panceta, usturoi, vin alb, supa de pui, smantana, sare, piper,
penne si parmezan. Ingrediente: 6 zucchini, cu flori mici 2 linguri ulei
de masline 1/2 linguri de unt nesarat pancetta, cuburi 1 catel de
usturoi 1/2 cana vin alb sec 2…
Read more »
Read more »
Penne cu sparanghel
5 August 2012
O
reteta de penne cu sparanghel din: paste, sparanghel, rucola, rosii
cherry, unt, sare, smantana, branza gorgonzola si amidon. Ingrediente:
200 g paste tip penne 5 fire de sparanghel câteva frunze de rucola 100 g
roşii cherry 1 lingură cu unt sare Pentru sos: 150 ml smântână pentru
gătit 100 g brânză gorgonzola 1 lingură…
Read more »
Read more »
Salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si blue cheese
5 August 2012
O
reteta de salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si
parmezan din: frunze de spanac, mere, rucola, ulei de masline, blue
cheese, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: frunze de
spanac, o pungă mere verzi, două rucola, o jumătate de pungă ulei de
măsline, o jumătate de ceaşcă…
Read more »
Read more »
Inghetata de coacaze
5 August 2012
O
reteta de inghetata de coacaze din: coacaze, suc de portocale, zahar
pudra si frisca. Ingrediente: 250 grame de coacaze 3 lingurite de suc de
portocale 1/2 ceasca zahar pudra 285 ml frisca coacaze si frisca pentru
ornat Mod de preparare: Din coacăze şi sucul de portocale se obţine
un piure în care se…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu susan
5 August 2012
O
reteta de salata de cruditati cu susan din: ardei gras, telina, morcov,
para, sfecla rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si susan.
Ingrediente: ardei gras, unul ţelină, una mică morcov, unul o pară o
sfeclă-roşie ulei de măsline; o jumăţate de ceaşcă oţet balsamic, o
lingură sare susan Mod de preparare: Dai…
Read more »
Read more »
Inghetata de iaurt cu mure si ciocolata
5 August 2012
O
reteta de inghetata de iaurt cu mure si ciocolata din: iaurt cu aroma
de vanilie, mure, sirop de porumb, zahar, ciocolata, mure si menta.
Ingrediente: 454 grame iaurt degresat cu aroma de vanilie 170 grame de
mure 1/2 ceasca sirop de porumb 1/4 ceasca zahar 1/2 ceasca bucatele de
ciocolata mure si frunzulite de…
Read more »
Read more »
Salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde
5 August 2012
O
reteta de salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde din: salata
verde, ciuperci, stafide aurii, unt, ulei de masline, otet balsamic,
mustar, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: salată verde ciuperci
(champignons) 500 g stafide aurii o lingură unt o lingură ulei măsline
două linguri oţet balsamic o lingură muştar o lingură miere…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba
5 August 2012
O
reteta de prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba din: zmeura,
ciocolata alba, flori de levantica, smantana, zahar pudra, flori de
levantica, faina, pudra de cacao, sare de mare, unt si smantana.
Ingrediente: 200 g zmeura proaspata 150 g ciocolata alba 3 linguri apa 2
lingurite flori uscate de levantica 1 ceasca de smantana…
Read more »
Read more »
Creveti cu chilli, ananas si rosii
5 August 2012
O
reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas,
rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare.
Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate
de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 căţei seminţe de chilli,o linguriţă
unt, două linguri şi jumătate ciocolată neagră, 50 g lapte, jumătate…
Read more »
Read more »
Sos de mere cu hrean
5 August 2012
O
reteta de sos de mere cu hrean din: mere acrisoare, zahar praf, hrean,
otet de mere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 mere
acrisoare 2 linguri zahar praf 1 lingura hrean ras cat mai fin 2 linguri
otet de mere 1 lingura zeama de lamaie sare piper Mod de preparare:
Coaceti…
Read more »
Read more »
Boles de picolat
5 August 2012
Boles
de picolat din: carne tocata, paine, oua, faina, ceapa, usturoi,
seminte de coriandru, masline verzi, foi de dafin, morcovi, ulei de
masline, pasta de tomate, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g
carne tocata (amestec vita,porc) 4 felii de paine 2 oua 100 g faina 3
cepe mari 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci si ghimbir
5 August 2012
O
reteta de salata cu ciuperci si ghimbir din: salata verde, rosii, ardei
gras, varza alba, ciuperci, ghimbir, patrunjel, ulei de masline, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: salată verde, una roşii, două ardei gras,
jumătate varză albă, mai puţin de un sfert ciuperci proaspete rădăcină
de ghimbir, 3 cm, dată pe râzătoare pătrunjel tocat,…
Read more »
Read more »
Inghetata cu ghimbir
5 August 2012
O
reteta de inghetata cu ghimbir din: smantana, lapte, ghimbir, zahar
brun, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 ceasca de smantana grasa 1
ceasca de lapte 1 lingurita de ghimbir 1/2 ceasca zahar brun 4
galbenusuri un varf de sare Mod de preparare: Smântână, laptele şi
ghimbirul se pun la foc mic până fierb. Apoi…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Gazpacho
5 August 2012
O
reteta de gaspacho din: rosii, castraveti, ardei grasi, ceapa, usturoi,
frunze de telina, ulei de masline, masline, paine prajita si gheta
pisata. Gazpacho este un preparat, specific bucătăriei spaniole, care se
obţine din legume proaspete. Preparatul este originar din sudul
Spaniei, Andaluzia, dar este foarte apreciat şi în alte regiuni, în
Portugalia şi în…
Read more »
Read more »
Cupa de pui cu gulie si tarhon
5 August 2012
O
reteta de cupa de pui cu gulie si tarhon din: piept de pui, salata
verde, gulie, ardei gras, ardei iute, lamaie, unt si tarhon.
Ingrediente: piept de pui dezosat o salată verde o gulie un ardei gras
verde un ardei iute şi verde o lămâie unt tarhon uscat Mod de
preparare: Tai puiul…
Read more »
Read more »
Paella catalana
5 August 2012
O
reteta de paella catalana din: orez, rosii, scoici, creveti, usturoi,
ceapa, file de cod, vin rosu, ulei de masline, supa de peste, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 rosii mari bine coapte 200 g
scoici 300 g creveti 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 300 g file de cod 250
ml…
Read more »
Read more »
Tarta cu inghetata
5 August 2012
O
reteta de tarta cu inghetata din: biscuiti, unt, inghetata de vanilie,
siropd e ciocolata, frisca si bombonele. Ingrediente: 2 cesti de
biscuiti cu cacao faramitati 5 linguri de unt topit 550 ml inghetata de
vanilie sirop de ciocolata frisca bombonele decorative Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la 163 de grade Celsius. Intre…
Read more »
Read more »
Legume umplute cu cod
5 August 2012
O
reteta de legume umplute cu cod din: file de cod, unt, rosii cherry,
usturoi, zahar, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de cod 2
linguri unt 500 g rosii cherry sau ardei iuti rotunzi 2 catei de usturoi
1 lingura zahar 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Spălati
roşiile…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu nuci sau migdale
5 August 2012
O
reteta de sos de hrean cu nuci sau migdale din: lapte, faina, nuci,
hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 2
linguri nuci/migdale macinate 2 linguri hrean 1 lingurita zahar sare
piper Mod de preparare: Fierbeţi laptele şi turnaţi-l fierbinte peste
făină. Amestecaţi pentru a obţine o compoziţie…
Read more »
Read more »
Piersici la cuptor pe pat de lamaie
5 August 2012
O
reteta de piersici la cuptor pe pat de lamaie din: praf pentru
prajituri, oua, praf de budinca, ulei de rapita, suc de lamaie, zahar
brun, otet balsamic, scortisoara, piersici, ciocolata si menta.
Ingrediente: 1 pachet de praf pentru prajituri (galben) 4 oua 1 plic
praf de budinca de lamaie ulei de rapita 30 ml…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu ananas
5 August 2012
O
reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama
de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g
creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie
usturoi sare piper 1 lingura sos de mango Mod de preparare: Creveţii
se decongelează, se…
Read more »
Read more »
Chiftelute umplute cu cas afumat
5 August 2012
O
reteta de chiftelute umplute cu cas afumat din: carne tocata, ceapa,
cas afumat, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne
tocata (amestec vita, porc) 1 ceapa 150 g cas afumat 1 catel de usturoi 1
lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper Mod de preparare:
Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o cat…
Read more »
Read more »
Somon în crustă de migdale cu spaghete de legume
5 August 2012
O
reteta de somon in cursta de migdale cu spaghete de legume din: fileuri
de somon, fulgi de migdale, sare, piper, ulei de masline, praz, morcov,
telina, ardei gras, dovlecel si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de
somon, de 120 g fiecare 2 linguri de migdale (fulgi)
10 cocktailuri de vara
5 August 2012
10
cocktailuri de vara: Cocktail Aga Khan O reteta simpla de Cocktail
Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de portocale, suc de anans si
ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot Brandy 5 cl suc de portocale
1,5 cl suc de ananas ananas Mod de preparare: Turnam sucul de
portocale racit intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Sos de patrunjel si coriandru
5 August 2012
O
reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel
verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper.
Ingrediente: 2 linguri unt ceapa 4 linguri cu varf de patrunjel verde 4
linguri cu varf coriandru verde 400 ml supa de pui sau de zarzavat 2
linguri otet de mere…
Read more »
Read more »
Pui cu porumb si ardei
5 August 2012
O
reteta de pui cu porumb si ardei din: ciocanele de pui, porumb, ardei
iute, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 12-16 ciocanele de pui 4 curcuzi de porumb tanar 8 ardei
iuti 500 ml suc de rosii 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline
sare piper proaspat…
Read more »
Read more »
Sarmale cu stevie
5 August 2012
O
reteta de sarmale cu stevie din: telemea, iaurt, unt, orez, suc de
rosii, ceapa si frunze de stevie. Ingrediente: 250 g telemea 100 ml
iaurt 100 g unt 100 g orez 300 ml suc de rosii 3 cepe 1 kg frunze de
stevie Mod de preparare: Opariti frunzele de stevie si scurgeti-le.
Curatati…
Read more »
Read more »
Piept de porc picant cu nectarine
5 August 2012
O
reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc,
nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui,
salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si
piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia
de ardei dulce 1 lingurita rasa boia de…
Read more »
Read more »
Turta cu chimen
5 August 2012
O
reteta de turta cu chimen din: urda, telemea, oua, mustar, hrean,
seminte de chimen, iaurt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g urda
proaspata 300 g telemea desarata 4 oua 1 lingura mustar 1 lingurita
hrean 2 linguri seminte de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri faina sare
piper Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Frigarui cu legume
5 August 2012
O
reteta de frigarui cu legume din: ceafa de porc, ardei gras, ceapa,
cimbru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g ceafa
de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 1 lingurita
cimbru uscat maruntit 50 ml ulei 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare
piper 8…
Read more »
Read more »
Sos quattro formaggi
5 August 2012
O
reteta de sos quattro formaggi din: unt, emmental, gorgonzola, cascaval
de oaie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 60 g emmental
100 g gorgonzola 50 g cascaval de oaie 150 g smanata nefermentata
(pentru frisca, dar neindulcita) sare piper Mod de preparare: Topiti
intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de vaci…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #20
4 August 2012
Retete
pentru weekend Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii O
reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon,
ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai
si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de
solzi si intestine ulei de…
Read more »
Read more »
Cotlete cu legume la gratar
3 August 2012
O
reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi,
vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra
de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4
cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura
cimbru uscat maruntit 1…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor, in stil frantuzesc
3 August 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 5/190°C. Combină 4 buc. copane de pui sau ciocănele,
2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 500 g cartofi tăiaţi bucăţi, 1 bulb de
fenicul tăiat sferturi, 2 linguri ulei de măsline, câteva frunze de
oregano rupte, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 100 ml vin alb sec.
Asezonează şi dă la…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu telemea
3 August 2012
O
reteta de salata de vara cu telemea din: rosii, castraveti, ceapa
rosie, telemea, masline, ulei de masline, otet balsamic, frunze de
busuioc, boabe de piper si sare. Ingrediente: 8 rosii 2 castraveti 2
cepe rosii 350 g telemea 50 g masline 4-5 linguri ulei de masline 1
lingura otet balsamic sau zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Fasole grasa cu piept de porc
3 August 2012
O
reteta de fasole grasa cu piept de porc din: piept de porc, fasole,
ulei, vin alb, ceapa, boia de ardei, cimbru, usturoi, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 600 g piept de porc 1 kg fasole grasa 100 ml ulei
100 ml vin alb sec 1 ceapa 1 lingura boia de ardei 1 lingurita cimbru…
Read more »
Read more »
Pulpa de oaie
3 August 2012
O
reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen,
rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb,
sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de oaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi
1 lingurita chimen 1 lingurita rozmarin tocat marunt 1 lingura boia de
ardei dulce 50 ml…
Read more »
Read more »
Tartine la cuptor cu pui
3 August 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 5/190°C. Intr-un vas rezistent, aşază 4 buc. piept
de pui şi unge cu 6 linguri pastă de măsline verzi şi presară 100 g
brânză sfărâmată. Adaugă 1 lămâie, tăiată sferturi, 75 ml vin alb sau
vermut. Dă la cuptor 25 min, până când se pătrund. Presară câteva frunze
de mentă, rupte,…
Read more »
Read more »
Supă de salată verde cu iaurt
3 August 2012
O
reteta de supa de salata verde cu iaurt din: salata verde, ceapa,
morcov, ulei, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500
g salata verde 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 400 ml iaurt 1 catel de
usturoi 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Căliţi în
ulei ceapa şi morcovul,…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecuţ cu salată de fasole verde
3 August 2012
O
reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de
berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut 1 lingura condimente 7
pipere 1 lingura boia de ardei dulce…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune şi fulgi de ovăz
3 August 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, sare, apa, banana, prune,
oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte dulce, zahar
vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un
sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 50 g prune două ouă
100 g fulgi…
Read more »
Read more »
Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar
3 August 2012
O
reteta de ceafa cu vinete si ciuperci la gratar din: ceafa de porc,
vinete, ciuperci, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, seminte de
coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 2
vinete 300 g ciuperci 500 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1
lingura boia de ardei dulce 1…
Read more »
Read more »
Tarta cu nectarine
3 August 2012
O
reteta de tarta cu nectarine din: nectarine, faina, margarina, zahar,
gelatina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 8 nectarine 250 g faina
200 g margarina 300 g zahar 2 foi gelatina 2 pliculete zahar vanilat un
varf cutit de sare Mod de preparare: Tăiaţi 4 nectarineîn jumătăţi de
rondele, iar pe celelalte 4 în…
Read more »
Read more »
Rizoto cu ciuperci si pui
3 August 2012
Prăjeşte
1 ceapă tocată in 25 g unt, 5 min. Adaugă 300 g orez pentru rizoto şi
stinge cu 125 ml vin roşu şi 900 ml supă de pui. Fierbe 15 min. Adaugă
200 g sos de ciuperci pentru rizoto amestecă pe foc 5 min. Amestecă 2
buc. piept de pui cu 2 linguri condiment…
Read more »
Read more »
Zamă de frecaţei
3 August 2012
O
reteta de zama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa,
cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper.
Ingrediente: aluat: 4 oua 500 g faina 50-100 ml lapte 2 linguri untura
sare zama: 1 ceapa 2 cartofi 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 radacina
patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Retete pentru gratar: Aripioare picante
3 August 2012
O
reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, ulei de samburi de
strugure, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, boia de
ardei iute, vin alb sec, zahar, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare
de pui 50 ml ulei de samburi de strugure 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 2
linguri zeama…
Read more »
Read more »
Punci de cafea si oua
3 August 2012
O
reteta de punci de cafea si oua din: lichior de cocos, fulgi de cocos,
pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar si cafea. Ingrediente: 4 linguri
de lichior de cocos 3 linguri de fulgi de cocos 1 pastaie de vanilie 3
galbenusuri 50 g zahar 3 cesti de cafea tare si fierbinte Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ceapa si dovlecei
3 August 2012
O
reteta de rulouri cu ceapa si dovlecei din: foi de placinta, ceapa
verde, dovlecel, ulei, orez, piper, marar, sare si piper. Ingrediente:
400 g foi de placinta 3-4 legaturi ceapa verde 1 dovlecel 100 ml ulei
100 g orez 1 lingurita piper proaspat macinat 1 legatura marar sare
piper Mod de preparare: Tocaţi…
Read more »
Read more »
Pui la gratar, cu portocala
3 August 2012
O
reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru,
chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale
si creson. Ingrediente: 3 bucati piept de pui, taiat orizontal 1
lingurita coriandru macinat 1/2 lingurita chimen macinat coaja rasa de
la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente 1 lingura…
Read more »
Read more »
File de peşte cu parmezan
3 August 2012
O
reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei
capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare,
piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb
două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un
ardei capia o ceapă o…
Read more »
Read more »
Sos foarte picant
3 August 2012
O
reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de
dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150
ml vin alb 1 lingura otet 1 ceapa 1 ramura de cimbru 1 foaie de dafin 1
lingurita piper proaspat macinat 200 ml suc de rosii 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Mancare de legume
3 August 2012
O
reteta delicioasa de mancare de legume cu: cartofi, mazare, fasole
verde, morcov, ardei gras, ceapa rosie, arde iute, ciuperci, rosii,
porumb, sare, piper, ulei, busuioc uscat, usturoi. Ingrediente: 4
cartofi 200 g mazăre 200 g fasole verde un morcov un ardei gras două
cepe roşii doi ardei iuţi 300 g ciuperci 3 roşii 100…
Read more »
Read more »
Tortelloni cu branzeturi si jambon
3 August 2012
O
reteta de tortelloni cu branzeturi si jambon din: faina, oua, ulei de
masline, sare, branza de burduf, telemea de oaie, cascaval, jambon, ou,
marar, sare si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura
ulei de masline un varf de lingurita de sare umplutura: 100 g branza de
burduf 50 g telemea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata rece cu noodles
3 August 2012
O
reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca,
ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia,
seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi.
Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de
castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca taiata…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Prăjitură cu portocale
3 August 2012
O
reteta delicioasa de parjitura cu: oua, zahar pudra, ulei, faina, praf
de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra,
frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300
g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic
budincă de vanilie 200g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ştevie cu carne
3 August 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie,
morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei,
sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g
orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o răd
Pizza cu legume şi salată verde
3 August 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie,
pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii
cherry, parmezan, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 500 g făină
300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri
cu pastă de tomate 200 g ciuperci un…
Read more »
Read more »
Salată cu somon
3 August 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc,
usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon.
Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g
paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20
g muguri de pin 40 g parmezan 50…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de carne si cimbru
3 August 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei
iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper,
cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită
un morcov două cepe un ardei iute mic un ardei capia 3 căţei de usturoi o
lingură cu pastă de…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat
3 August 2012
O
reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni,
carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni 250 g carnaciori
subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos) 1 ceapa mica 50 ml ulei 1
catel de usturoi 400 g rosii in bulion 2-3 fire de cimbru…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu lămâi, miere şi mentă
3 August 2012
O
reteta de salata de fructe cu lamai, miere si menta din: pepene,
capsune, piersici, nectarine, para, boabe de struguri, menta, suc de
lamaie, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 4 ceşti cu pepene roşu,
tăiat cuburi 2 ceşti cu căpşune tăiate felii 2 piersici mari, tăiate
felii 2 nectarine mari, tăiate felii 1 pară,…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui à la grec
3 August 2012
O
reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi,
pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana,
lapte, marar si sofran. Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1
telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3
galbenusuri de…
Read more »
Read more »
Inghetata cu nuci, alune si mure
3 August 2012
O
reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune,
banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta.
Ingrediente: 30-40 samburi de nuca prajiti 10-20 alune nesarate, prajite
100 g branza dulce (de vaca) 150 ml smantana dulce, grasa putina coaja
de lamaie rasa 10 linguri zahar 50 g…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu carnati picanti
3 August 2012
Intr-un
vas larg, prajeste 250 g chorizo afumati, curatati de pielita. Adauga 1
ceapa tocata, 2 codite de telina tocate, 1 ardei gras taiat felii, 2
catei de usturoi, taiti felii. Fierbe pana cand se patrund. Stinge cu
150 ml vin rosu, o conserva de 400 g rosii in bulion, zdrobite, o
conserva de 400…
Read more »
Read more »
Sos bolognez cu salvie si rozmarin
3 August 2012
Sos
bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa,
salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de
vita, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita
2 tulpini de telina 4 cepe mari 4 foi de salvie 1 legatura plante
aromatice (patrunjel, tarhon, marar) 2 fire…
Read more »
Read more »
Ciorbe delicioase
2 August 2012
Ciorbe
delicioase: Ciorba de varza cu carne de porc O reteta de ciornca de
varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat,
morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1
morcov 1 radacina…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carnati
2 August 2012
Preincalzeste
cuptorul la semnul 6/200C. Taie in 4 o foaie de aluat cumparat.
Pastreaza la rece pana cand prepari umplutura. Amesteca 300 g carnati
proaspeti cu 1 ceapa taiata, 1 lingura mustar cu boabe intregi si 1
lingura rosii deshidratate. Portioneaza in 4 si pune pe fiecare parte de
aluat, apoi ruleaza. Unge marginile cu…
Read more »
Read more »
Salau in frunze de varza creata
2 August 2012
O
reteta de salau in frunze de varza creata din: fileuri de salau, varza
creata, bors, marar, sare, mustar, ulei de masline, otet din vin, tahon,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 4 frunze de
varza creata 500 ml bors 2 crengute de marar sare pentru vinegreta: 1
lingurita mustar 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu jambon si usturoi
2 August 2012
O
reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei,
usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 50 ml ulei 3 catei de usturoi 150 g jambon crud uscat 1
legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper Mod de preparare: Fierbeti
pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti intr-o…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu bacon
2 August 2012
O
reteta de supa de legume cu bacon din: conopida, broccoli, bacon,
ceapa, morcovi, ardei gras, ardei iute, cartofi, ulei, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 300 g bacon 2 cepe 2 morcovi 1
ardei gras rosu 1 ardei iute mic 4 cartofi 50 ml ulei 1 legatura marar
sare piper …
Read more »
Read more »
Sandvisuri cu carnati
2 August 2012
Frige
15 minute la gratar 500 g carnati proaspeti, curatati de pielita si
aplatizati usor, cu 1 ceapa rosie, taiata felii, intorcand din cand in
cand pana se rumenesc. Rumeneste 4 chifle albe sau felii de paine
groase. Unge 4 linguri maioneza, presara gogosari murati taiati felii,
adauga carnati, ceapa si serveste. Sandvisuri cu carnati…
Read more »
Read more »
Sufleu de piersici
2 August 2012
O
reteta de sufleu de piersici din: suc de piersici, zahar praf, albusuri
si faina. Ingrediente: 250 ml suc proaspat stors de piersici 100 g
zahar praf 10 albusuri 2 linguri faina Mod de preparare: zahărul cu
sucul de piersici, 10 minute, apoi adăugaţi spuma obţinută din baterea
albuşurilor. Amestecaţi pentru omogenizare şi turnaţi…
Read more »
Read more »
Grog de ciocolata
2 August 2012
O
reteta de grog de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, scortisoara,
lapte, rom, frisca, scortisoara, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente:
100 g zahar 1/4 l apa 3 linguri de ciocolata instant 2 batoane de
scortisoara 1/4 lapte 1/16 l rom 1 cutie frisca lichida scortisoara
pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar …
Read more »
Read more »
Tartă cu carnaţi şi ceapă
2 August 2012
Preincălzeste
cuptorul la semnul 6/200 C. Intinde aluatul in formă si dă 20min la
cuptor orb. Indepărtează folia, boabele si dă iar la cuptor 10min.
Prăjeşte 6-7min 150g costiţă si 500g cârnaţi, curăţaţi de pieliţă si
tăiaţi, cu 1 lingură mustar cu boabe întregi. In alt vas, prajeste 2
cepe tăiate julien în 15 g…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu orez si carne de vită
2 August 2012
O
reteta de ghiveci cu orez si carne de vita din: rasol de vaca, orez,
ceapa verde, ardei, patrunjel, marar, morcovi, cartofi, sare si piper.
Ingrediente: 500 g rasol de vaca 150 g orez 2-3 cepe (verzi) ardei rosii
patrunjel si marar verde 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper Mod de
preparare: Asezi…
Read more »
Read more »
Fettuccine cu urda si spanac
2 August 2012
O
reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda,
ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin
fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea
zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon
şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce. Dacă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei şi fenicul
2 August 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza
de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar,
sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g
drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă
260 ml lapte dulce un fenicul…
Read more »
Read more »
Pui cu piure de roşii uscate
2 August 2012
O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu:malai, faina, cartofi, ardei iute,
rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper,
cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5
cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o
linguriţă cu capere 200 g ricotta…
Read more »
Read more »
Cartof cu hering şi creveţi
2 August 2012
O
reteta delicioasa de cartof cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de
vaci, usturoi, creveti, hering afumat, mustar, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde
100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două
fileuri heririg afumat o lingură cu muştar…
Read more »
Read more »
Ciuperci pleurotus cu sos alb
2 August 2012
O
reteta delicioasa de ciuperci cu: usturoi verde, masline, branza tofu
cu ardei, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel,
parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură
usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml
apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei pudră…
Read more »
Read more »
Carnati, dovleac si cartofi la cuptor
2 August 2012
O
reteta de carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: carnati, cartofi,
dovleac, ulei de masline, mustar si rucola. Ingrediente: 600 g carnati
proaspeti 500 g cartofi 350 g dovleac, taiat cuburi 1 lingura ulei de
masline 1 lingura mustar de Dijon 50 g rucola Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Asaza…
Read more »
Read more »
Rulouri picante de şalău
2 August 2012
O
reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei
gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file
de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel
condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura) Mod de
preparare: Cureti cartofii şi îi tai cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras
2 August 2012
O
reteta de cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni,
ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de
masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni
400 g ficatei de pui 1 ardei gras mare 1 ceapa mica 1 morcov mic 400 g
rosii in bulion 3…
Read more »
Read more »
Peste in sos de rosii
2 August 2012
O
reteta de peste in sos de rosii din: rosii, fileuri de peste, ceapa,
ulei, ardei grasi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 6
fileuri de peste 2 cepe 150 ml ulei 2 ardei grasi 1 legatura cimbru sare
piper Mod de preparare: Prăjiţi peştele condimentat bine în ulei,
apoi scoateţi-l pe…
Read more »
Read more »
Mini briosa de vara
2 August 2012
Mini
briosa de vara din: zahar tos, amestec de fructe, apa de trandafiri,
lichior de zmeura, cozonac si frisca. Ingrediente: 175 g zahar tos 600 g
amestec de fructe rosii proaspete sau congelate cateva picaturi de apa
de trandafiri 4 linguri lichior de zmeura 400 g cozonac simplu, taiat
felii, fara coaja 6 linguri frisca…
Read more »
Read more »
Farfalle cu telina si bacon
2 August 2012
O
reteta de farfalle cu telina si bacon din: farfalle, telina, bacon,
rosii, ulei de masline, busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente:
400 g farfalle 3 tulpini de telina 300 g bacon 4 rosii 1 catel de
usturoi 3 linguri ulei de masline 2-3 fire de busuioc 2-3 linguri
parmezan sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de carne cu năut
2 August 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi,
seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper,
ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de
pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g
seminţe de chimen un sfert de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)
2 August 2012
O
reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare,
zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet,
amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2
lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3
linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Plăcintă cu legume
2 August 2012
O
reteta de placinta cu legume din: vanata, dovlecel, ceapa verde, ardei
gras, unt, pesmet, ulei, sare, piper, oua, branza, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 1 legatura ceapa verde 1
ardei gras 1 lingura unt 2 linguri pesmet ulei sare
Rulouri de aluat cu carnaţi
2 August 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: faina, ulei de masline, ou, lapte
dulce, drojdie uscata, ceapa, usturoi, carnati semi-afumati, cimbru,
sare, piper. Ingredient: 250 g făină 100 ml ulei de măsline un ou 200 ml
lapte dulce 4 g drojdie uscată o ceapă un căţel de usturoi 4 cârnaţi
semia- fumaţi o linguriţă cu cimbru…
Read more »
Read more »
Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc
2 August 2012
O
reteta de fusilli cu vinete, ricotta si busuioc din: fusilli, vinete,
ricotta, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: 400 g fusilli 2 vinete mici 300 g ricotta 100 g
smantana 70 ml ulei de masline 6-7 frunze de busuioc 50 g parmezan ras
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Punci Domenico
2 August 2012
O
reteta de punci domenico din: cappuccino, votca, lichior de plante
madicinale, zahar, frisca, ciocolata si cirese. Ingrediente: 4 plicuri
de cappuccino granule 2 paharele de lichior cu votca 2 paharele de
lichior cu lichior de plante medicinale 1 lingurita de zahar 1 cutie de
frisca lichida 2 funze de ciocolata 4 cirese Mod…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi dulci si nuca de cocos
2 August 2012
O
reteta de supa de cartofi dulci si nuca de cocos din: cartofi, ulei de
masline, ceapa, ardei grasi, usturoi, ghimbir, chimion, ardei iute,
pasta curry, zeama de pui, lapte de cocos, frunze de coriandru, ulei si
chimion. Este o supa delicioasa! Ingrediente: 1 kg cartofi dulci,
curatati si taiati cubulete 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salată picantă cu bulgur
2 August 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: bulgur, apa, pasta de tomate, pasta de
ardei, fulgi de ardei, chimen, sare, piper, lamie, ulei de masline,
ceapa verde, rosii, patrunjel, menta, salata verde. Ingrediente: 500 g
bulgur o cană şi jumătate cu apă o lingură cu pastă de tomate o
linguriţă cu pastă de ardei o linguriţă…
Read more »
Read more »
Kataif dulce cu nuci
2 August 2012
O
reteta delicioasa de kataif cu: ulei, lapte, nuci, migdale, fistic,
oua, paste de kataif, zahar tos, apa, suc de lamaie. Ingrediente: un
pahar cu ulei un pahar cu lapte dulce rece 100 g amestec de nuci,
migdale, fistic 3 ouă 5 rotocoale de paste de kataif 400 g zahăr tos 750
ml apă sucul…
Read more »
Read more »
Penne cu ton
2 August 2012
O
reteta de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, ulei de
masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 300 g ton in ulei (conserva) 1
catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ansoa 2
linguri capere 400…
Read more »
Read more »
Miel cu orez
2 August 2012
O
reteta delicioasa de miel cu: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte
de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare.
Ingrediente: 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe două căni de orez 4 căni
de supă sau apă două cepe 700 g unt 40 g stafide 40 g seminţe de pin
200 g castane…
Read more »
Read more »
Legume murate umplute
2 August 2012
O
reteta delicioasa de legume murate: ardei gras verde, varza alba,
radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosii, usturoi,
patrunjel, otet, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verz varză
medie albă o rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei
graşi roşii 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel o treime…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi ananas
2 August 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: aluat foitaj, lapte dulce, budinca
de vanilie, zahar tos, unt, nuci, alune de padure, zahar pudra, sare,
ananas confiat, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj
400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g
unt 300 g nuci sau alune…
Read more »
Read more »
Supe delicioase
1 August 2012
Supe
delicioase : Supa Tom Yum Cel mai cunoscut fel de mâncare thailandez
este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom
înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o
supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din
tot felul de ingrediente, de…
Read more »
Read more »
Cupe cu sorbet de mango si zmeura
1 August 2012
O
reteta de cupe cu sorbet de mango si zmeura din: zahar tos, zmeura,
zeama de lamaie, albusuri, mango si lamaie. Ingrediente: 300 g zahar tos
500 g zmeura 4 linguri zeama de lamaie 2 albusuri 2 mango, doar pulpa 1
lamaie, doar zeama Mod de preparare: Fierbe un sirop din 200 g zahar…
Read more »
Read more »
Vinete cu paste scoici
1 August 2012
O
reteta de vinete cu paste scoici din: vinete, ceapa, usturoi, rosii,
paste si verdeata. Ingrediente: 2 vinete, taiate cuburi 1 ceapa usturoi 1
conserva rosii 400 g paste scoici verdeta (patrunjel, busuioc) Mod de
preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, le
scurgi apoi de apă şi le amesteci cu verdeaţa tocată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu kiwi
1 August 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte dulce,
amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe
confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei
120 ml lapte dulce o linguriţă cu amoniac sare 500 g făină 50 g cacao
două pliculeţe zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Tartine cu vinete
1 August 2012
O
reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel,
ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare,
piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi
două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două
linguri cu oţet de mere o pâine de casă…
Read more »
Read more »
Pui Shanghai cu piure
1 August 2012
O
reteta delicioasa de shanghai cu:piept de pui, faina, seminte de susan,
oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte dulce, usturoi, lamaie, rosii
cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente:
două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi
dovlecei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce 3…
Read more »
Read more »
Crochete de cod cu legume
1 August 2012
O
reteta delicioasa de crochete din:file de cod, ardei capia, mazare,
porumb, morcovi, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia
100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morcov 300 g ciuperci 100 g pesmet
două ouă sos de roşii smântână…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu ciuperci porcini
1 August 2012
O
reteta de risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de
masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de
pui si parmezan. Ingrediente 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml
de apa fierbinte pentru 30 de minute. 4 linguri ulei de masline, plus
suplimentar pentru prăjit 500 g ciuperci feliate…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pui si sos
1 August 2012
O
reteta de cartofi cu pui si sos din: arpioare de pui, cartofi, ulei,
pasta de ardei, suc de rosii, marar verde, sare, piper si ceapa.
Ingrediente: 6-7 aripioare de pui 750 g cartofi mai mici 50 ml ulei 1
lingura pasta de ardei 1 cana suc de rosii 1 legatura marar verde sare
piper…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry
1 August 2012
Spaghetti
cu dovlecei si rosii cherry din: spaghete, dovlecei, rosii cherry,
usturoi, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 300 g rosii cherry 1 catel de
usturoi 50 ml usturoi 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel 2-3
linguri parmezan ras sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu topping de fructe rosii
1 August 2012
O
reteta de Cheesecake cu topping de fructe rosii din: blat, ciocolata,
branza de vaci, zahar tos, oua, amidon, esenta de vanilie, gem de
zmeura, zmeura si fructe. Ingrediente: 1 blat de tort – cumparat sau
preparat dinainte 50 g ciocolata alba, racita si razuita, plus 50 g
topita – intr-un cornet 750 g branza…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Placinta cu varza
1 August 2012
O
reteta de placinta cu varza din: aluat, varza, ceapa, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 800 g varza noua 3-4 cepe mari 6
linguri ulei sare piper ulei pentru tava Mod de preparare: Impărţiţi
aluatul în două bucăţi egale. întindeţi o foaie dintr-o bucată şi
tapetaţi cu ea fundul şi…
Read more »
Read more »
Hering cu paste şi sos de ceapă
1 August 2012
O
reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei
iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.
Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un
arcei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec
sare piper ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii
1 August 2012
O
reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon,
ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai
si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de
solzi si intestine ulei de masline sare de mare si piper negru proaspat
macinat 2 bulbi de…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu rosii
1 August 2012
O
reteta de supa de cartofi cu rosii din: cartofi, rosii, ceapa, morcov,
ulei de masline, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi
6 rosii 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingura ulei de masline 1 lingurita
zahar 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Tocaţi mărunt
ceapa şi morcovul, călifi-le 5…
Read more »
Read more »
Salata caprese cu sos de nuci
1 August 2012
O
reteta de salata caprese cu sos de nuci din: mozzarella, rosii, frunze
de busuioc, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 300 g mozzarella 4
rosii bine coapte 100 g frunze de busuioc 50 ml ulei de masline 1
lingura nuci macinate Mod de preparare: Taiati rosiile si mozzarella
in felii aproximativ egale ca…
Read more »
Read more »
Picioare de pui în manta de rucola
1 August 2012
O
reteta de picioare de pui in manta de rucola din: picioare de pui,
usturoi, mustar, ulei, rucola, salvie, unt, ceapa rosie, lichir de
cirese, supa de pui, pasta de tomate, amidon, faina si sare.
Ingrediente: 4 picioare de pui 2 catei de usturoi 3 linguri mustar 1
lingura ulei 100 g rucola cateva crengute…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe de padure
1 August 2012
O
reteta de cupe cu fructe de padure din: fructe de padure, capsuni,
esenta de vanilie, amaretto, zahar tos, branza de vaci, smantana, zahar
pudra si biscuiti amaretto. Ingrediente: 300 g amestec de fructe de
padure 100 g capsuni ½ lingurita esenta de vanilie ½ lingurita lichior
Amaretto 1 lingura zahar tos 200 g branza…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu verdeţuri
1 August 2012
O
reteta de pappardelle cu verdeturi din: papparelle, morcovi, telina,
dovlecel, mazare, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g pappardelle 1 morcov 1 tulpina de telina 1 dovlecel
100 g mazare 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper Mod
de preparare: Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform indicaţiilor…
Read more »
Read more »
Prajitura Pavlova cu fructe de padure
1 August 2012
O
reteta de prajitura Pavlova cu fructe de padure din: albusuri, sare,
zahar tos, amidon, otet de vin alb, esenta de vanilie, frisca, zahar
pudra, suc de lamaie, apa de roze si fructe. Ingrediente: 4 albusuri 1
praf de sare 225 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingurita otet de vin
alb 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Punci de Amaretto
1 August 2012
O
reteta de Punci de Amaretto din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa,
amaretto si praf de cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere
4 plicuri de cappuccino granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu
Amaretto praf de cacao Mod de preparare: mixam galbenusul cu miere
pana cand amestecul devine spumos. Adaugam granulele…
Read more »
Read more »
5 obiceiuri sănătoase cu impact neaşteptat
1 August 2012
Periajul
după fi ecare masă, dezinfectarea excesivă a mâinilor şi consumul apei
la sticlă pot avea şi efecte adverse. Paradoxal, lucrurile pe care le
facem pentru a fi mai sănătoşi pot fi uneori dăunătoare. Mai jos, câteva
obiceiuri cu impact surprinzător. 1. Consumul exclusiv de apă
îmbuteliată Cei mai mulţi evită apa de la robinet…
Read more »
Read more »
Bame cu ardei iute
1 August 2012
O
reteta delicioasa de bame cu: unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute,
rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, otet, sare, piper,
cimbru, busuioc, orez. Ingrediente: 100 g unt două cepe roşii 4 căţei de
usturoi o jumătate de linguriţă cu fulgi de ardei iute 800 g bam
Mămăligă de cartofi
1 August 2012
O
reteta gustoasa de mamaliga cu: cartofi, malai, faina, sare.
Ingrediente: un kilogram cartofi 250 g mălai 150 g făină sare Mod de
preparare: Cartofii curăţaţi de coajă se spală, se taie mărunt şi se pun
la fiert cu puţină sare. Când au fiert, se scurge trei sferturi din apă
şi se pun din nou…
Read more »
Read more »
Deserturi gustoase
31 July 2012
Deserturi
gustoase: Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea O reteta de tarta
cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de
lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie,
zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt
90 g zahar…
Read more »
Read more »
Sos de zmeură, căpşuni sau fragi
31 July 2012
O
reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin,
galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura, capsuni sau grafi 250
ml vin alb 4 galbenusuri 200 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi
fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul
obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după care…
Read more »
Read more »
Salată de prosciutto şi pepene
31 July 2012
O
reteta de salata de prosciutto si pepene din: pepene, prosciutto,
frunze de busuioc si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pepene mic galben 1
pepene mic portocaliu 1 tava de prosciutto di Parma 12 frunze de
busuioc ulei de masline zeama de lamaie Mod de preparare: Cu o lingură
cureţi mijlocul de la ambii…
Read more »
Read more »
Rosii coapte cu busuioc
31 July 2012
O
reteta de rosii coapte cu busuioc din: rosii, busuioc, otet balsamic si
ulei de masline. Ingrediente: 500 g rosii de gradina, bine coapte 1
lingurita frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 1 lingura ulei de
masline Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 2/150 C.
Spala bine rosiile, taie-le in jumatati si…
Read more »
Read more »
Tortilla cu dovlecei
31 July 2012
O
reteta de tortilla cu dovlecei din: ulei, ceapa, dovlecei, cartofi, oua
si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2
dovlecei, taiati felii subtiri 350 g cartofi noi, taiati felii 6 oua,
batute 50 g parmezan Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o tigaie
non-adeziva. Caleste ceapa 5 min. Adauga dovleceii si…
Read more »
Read more »
Tort de bezea cu zmeura
31 July 2012
O
reteta de tort de bezea cu zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon,
zmeura, frisca, zahar pudra, biscuiti si sos de ciocolata alba.
Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 4 linguri
zmeura congelata, sfaramata 400 ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra
400 g zmeura 75 g biscuiti sfaramati 6 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Yusmalis
31 July 2012
O
reteta de cocktail yusmalis din: cognac, vermut si grand marnier.
Ingrediente: 3 cl cogniac 1,5 cl vermut 1,5 cl grand marnier Mod de
preparare: Ingredientele se amesteca si se servesc intr-un pahar de
cocktail. Se decoreaza cu o cireasa.
Read more »
Read more »
Dulceaţă de dude negre şi agrişe
31 July 2012
O
reteta de dulceata de dude negre si agrise din: dude negre, agrise,
zahar, miere si lamaie. Ingrediente: 1, 5 kg dude negre 500 g agrise
bine coapte 1 kg zahar 2 linguri miere 1 lamaie Mod de preparare:
Alegeti dude negre nu prea coapte. Dudele culese trebuie pregătite
imediat. Fierbeţi un sirop din…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu cimbru
31 July 2012
O
reteta de salata de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, cimbru, suc si
coaja de lamaie, ulei si fenicul. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati
rondele subtiri o jumatate de lamaie, sucul si coaja 1 lingura cimbru
uscat 3 linguri ulei 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri Mod de
preparare: Incinge jumatate din ulei intr-o…
Read more »
Read more »
Pangasius cu susan
31 July 2012
O
reteta de pangasius cu susan din: file de pangasius, oua, faina, susan,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de pangasius 3 oua 3
linguri faina 2 linguri susan 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Ungeţi tava cu ulei, de preferat, ulei de măsline. Aşezaţi
peştele porţionat potrivit în tavă.…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu cartofi si cârnati
31 July 2012
O
reteta de salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline,
ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1
lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si taiati cuburi 6
carnati gata prajiti, taiati felii 2 rosii,…
Read more »
Read more »
Sztrapacska cu cireşe
31 July 2012
O
reteta de Sztrapacska cu cireşe din: faina, cirese, cartofi, smantana,
pesmet, zahar vanilat, sare, ulei, scortisoara si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g faina 250 g cirese 3 cartofi mai mari 2 dl smantana
pesmet zahar vanilat sare ulei scortisoara zahar pudra Mod de
preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le treci prin maşina…
Read more »
Read more »
Budinca cu gem si fructe rosii
31 July 2012
O
reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de
zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de
vanilie. Ingrediente: 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 50 g
unt, inmuiat 150 g gem de zmeura 250 g fructe rosii – dupa preferinta 3
oua 300 ml…
Read more »
Read more »
Pui în crustă de mirodenii
31 July 2012
O
reteta de pui in crusta de mirodenii din: unt, usturoi, piept de pui,
pesmet, faina, oua, boia de ardei dulce, cimbru, patrunjel si ulei.
Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 4 catei de usturoi, zdrobiti 6 bucati
piept de pui, fara os si piele 200 g pesmet 4 linguri faina 2 oua,
batute 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Peşte pregătit greceşte
31 July 2012
O
reteta de peste pregatit greceste din: fileuri de peste, faina, ou,
bere, ulei de masline, pesmet, cartofi, usturoi, otet alb, sare, piper
si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara pielita) 50 g
faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1 ou 125 ml bere 80
ml ulei…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza si stafide
31 July 2012
O
reteta de placinta cu branza si stafide din: foi de placinta, branza de
vaci, telemea, oua, zahar, zahar vanilat, gris, lamaie, ulei si
stafide. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza de vaci 250 g
telemea 3 oua 2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat 4 linguri gris 1
lamaie 100 ml…
Read more »
Read more »
Paste carbonara cu legume
31 July 2012
O
reteta de paste carbonara cu legume din: spaghetti, ceapa, ulei, sunca,
sparanghel, patrunjel, usturoi, galbenusuri, concentrat vegetal,
parmezan si pesmet. Ingrediente: 250 g spaghetti sau tagliatelle 1 ceapa
tocata marunt 1 lingura ulei 100 g sunca 150 g sparanghel 150 ml
smantana 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 2 catei de usturoi,
zdrobiti 2 galbenusuri,…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe rosii
31 July 2012
O
reteta de tarta cu fructe rosii din: faina, migdale, zahar pudra, unt,
esenta de migdale, oua, coaja de lamaie, frisca, midon, zahar tos,
coacaze rosii, zmeura, capsuni si inimioare de ciocolata alba.
Ingrediente: 200 g faina 75 g migdale macinate 40 g zahar pudra 100 g
unt cateva picaturi esenta de migdale 3 oua+4…
Read more »
Read more »
Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez
31 July 2012
O
reteta de biban de mare la aburi cu orez, in stil thailandez din:
coriandru, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei de susan, sos de soia,
zeama si coaja de lamaie verde, lapte de cocos, orez basmati, fileuri de
biban de mare, fasole verde, ceapa verde si lamaie verde. Este o
mâncare teribil de apetisantă, uşoară…
Read more »
Read more »
Marmeladă din vişine, morcovi şi limete
31 July 2012
O
reteta de marmelada din visine, morcovi si limete din: visine, morcovi,
apa, zahar, lamai verzi si zahar vanilat. Ingrediente: 4 pahare de
visine fara samburi 8 pahare de morcovi taiati 2 pahare de apa 1 kg
zahar 2 limete (lamai verzi) 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii, spălaţi-i bine şi…
Read more »
Read more »
Pui fiert in vin
31 July 2012
O
reteta de pui fiert in vin din: pui, ceapa, ardei gras, vin, rosii,
marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 3 cepe 1
ardei gras 250 ml vin alb 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel
sare piper Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, tocati ceapa
marunt, puneti-le…
Read more »
Read more »
Desert cu capsuni
31 July 2012
O
reteta de desert cu capsuni din: chec, lichior de capsuni, capsuni,
jeleu de capsuni, zahar, frisca, iaurt cu aroma de vanilie si bezele.
Ingrediente: 300 g chec, taiat cuburi de 2 cm 4 linguri lichior de
capsuni 650 g capsuni, taiate pe jumatate – pastreaza cateva pentru
ornat 150 g jeleu de capsuni 3…
Read more »
Read more »
Usturoiată
31 July 2012
O
reteta de usturoiata din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline,
lamaie, frunze de menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 kg
dovlecei 1-2 cepe 4 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 1 lamaie
frunze de menta patrunjel sare piper Mod de preparare: Aureşti ceapa
în uleiul încins, apoi adaugi dovleceii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Piersici alcoolizate, la gratar
31 July 2012
O
reteta de piersici alcoolizate, la gratar din: lamai, zahar, busuioc,
crema de branza de vaci, lichior de migdale, piersici si pricomigdale.
Ingrediente: 2 lamai, zeama si coaja rasa 3 linguri zahar 3 frunze
busuioc 250 g crema de branza de vaci proaspata 2 linguri lichior de
migdale 6-9 piersici sau nectarine, taiate in doua…
Read more »
Read more »
9 cocktailuri de vara
31 July 2012
9
cocktailuri de vara: Cocktail Sunshine O reteta simpla de Cocktail
Sunshine din: lichior de oua, zeama de lamaie, suc de banane, suc de
portocale, lamaie, banana si portocala. Ingrediente: 4 cl lichior de oua
1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de banane 5 cl suc de portocale o felie
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci
31 July 2012
O
reteta de friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci din: pui, lamaie,
ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1
pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml
ulei 1 ceasca orez Patrunjel Mod de preparare: Se transeaza puiul, se
spala bine si…
Read more »
Read more »
Suc cu pepene si ananas
31 July 2012
O
reteta de suc cu pepene si ananas din: pepene galben, ananas, kiwi si
frunze de menta. Ingrediente: 1/2 pepene galben 1/2 ananas proaspat 1
kiwi 2-3 frunze de menta Mod de preparare: Pune intr-un blender
fructele curatate de coaja si taiate in cuburi. Mixeaza, toarna in
pahare si decoreaza cu frunze proaspete de…
Read more »
Read more »
Supa cu taitei
31 July 2012
O
reteta de supa cu taitei din: pui, morcovi, ceapa, usturoi, telina,
patrunjel, taitei cu ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2
cepe 2 catei de usturoi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 legatura
patrunjel verde 250 g taitei de casa cu ou sare piper macinat Mod de
preparare: Puneţi…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tartă cu vişine
31 July 2012
O
reteta de tarta cu visine din: unt, iaurt, sare, faina, visine, lichior
de migdale, coaja de lamaie, branza mascarpone, frisca si esenta de
vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 4 linguri iaurt un praf
sare 350 g faina pentru umplutura: 2 kg visine 275 g zahar 30 ml lichior
de migdale coaja de…
Read more »
Read more »
Pui Gong Bao
31 July 2012
O
reteta de pui Gong Bao din: piept de pui, ulei de alune, ardei iute,
usturoi, ghimbir, praz, alune, sos de soia, vin de orez, zahar brun,
otet de orez, ulei de susan, supa de pui, morcov, castravete, sare,
zahar, amidon si orez. Este un fel de mâncare chinezesc, poate cel mai
popular, care s-a…
Read more »
Read more »
Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr
31 July 2012
O
reteta de marmelada de zmeura, menta si rubarbar din: zmeura, rubarbar,
zahar si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg zmeura 1 kg rubarbar 1 kg
zahar 2 linguri frunze de menta tocate marunt Mod de preparare:
Alegeţi zmeura, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă bine de apă. Curăţaţi
rubarbărul de pieliţa roşcată şi…
Read more »
Read more »
Ton cu salsa verde
31 July 2012
O
reteta de ton cu salsa verde din: busuioc, patrunjel, ceapa verde,
fulgi de migdale, capere, usturoi, zeama si coaja de lamaie, ulei de
masline, medalioane de ton si ulei de masline. Ingrediente: 1 legatura
mica busuioc 1 legatura mica patrunjel 1 legatura mica ceapa v