Retete de top:
Tarta cu sparanghel si ceapa verde
18 June 2012
O
reteta de tarta cu sparanghel si ceapa verde din: foitaj, sparanghel,
ceapa verde, branza, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata
foitaj 1 legatura sparanghel 1 legatura ceapa verde 1 bucata branza
indulcita 2 oua 1 ceasca cu smantana sare piper Mod de preparare: Coci
foitajul pe jumătate în tavă, la foc…
Read more »
Read more »
Rulada de cascaval
18 June 2012
O
reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza,
unt, somon afumat, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cascaval afumat
200 g crema de branza 150 g unt 100 g somon afumat 1 legatura de
patrunjel sare Mod de preparare: Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi
pune-l zece minute în apă…
Read more »
Read more »
Tagliata de miel cu năsturel şi roşii
17 June 2012
O
reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de
masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet
balsamic, nasturel, feta si paine. Ingrediente: cateva crengute de
rozmarin, frunzele tocate 2 linguri ulei de masline extravirgin 4
steakuri taiate din pulpa de miel sau berbecut (cam 450 g in…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei
17 June 2012
O
reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper,
unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 300 g dovlecei fara
coaja 1/2 kg spanac 2 cepe sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina
1/2 l lapte 4 oua 100 g branza Mod de preparare: Fierbi dovleceii şi
spanacul…
Read more »
Read more »
Lapte cu ciocolata si cu rom
17 June 2012
O
reteta simpla de Lapte cu ciocolata si cu rom din: lapte cu ciocolata
si rom. Ingrediente: 0,2 l de lapte cu ciocolata 2 cl rom Mod de
preparare: Mixam bine laptele cu ciocolata rece cu rom, apoi turnam
totul intr-un pahar mai inalt. Adaugam un pai.
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu legume
17 June 2012
O
reteta de mancare de pui cu legume din: file de pui, ghimbir, ardei
iute, ulei de soia, ardei, praz, sare, piper, germani de soia, porumb si
boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g file de pui (cocos) 1 lingurita
ghimbir proaspat razuit 2 ardei iuti rosii proaspat rasi 5 lingurite
ulei de soia 1…
Read more »
Read more »
Retete usoare si ilustrate
17 June 2012
Retete
usoare si ilustrate: Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini O
reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal,
usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare,
piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan.
Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal…
Read more »
Read more »
Pulpa de curcan cu masline
17 June 2012
O
reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar,
masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu
mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras
galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »
Read more »
Mazăre scăzută
17 June 2012
O
reteta de mazare scazuta din: mazare, morcov, ceapa, rosii, marar,
bacon, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 1 morcov 2
cepe 4 rosii 1 legatura marar 300 g bacon ulei sare piper Mod de
preparare: Tai baconul în fâşii îi le rumeneşti în ulei. în grăsimea
rămasă, căleşti ceapa tocată,…
Read more »
Read more »
Pizza de casa
17 June 2012
O
reteta de pizza de casa din: cascaval, salam crud uscat, ciuperci,
masline, ardei gras, sos de rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de
masline, zahar si sare. Ingrediente: 300 g cascaval 50 g salam crud
uscat 2 ciuperci 50 g masline 1 ardei gras 50 ml sos de rosii pentru
aluat: 400 g faina 25…
Read more »
Read more »
Minitarte cu legume
17 June 2012
O
reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta,
galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei
gras, vanata, rozmarin, unt si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2
linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1 galbenus sare pentru
umplutura: 500 g branza de vaci…
Read more »
Read more »
Mâncare mexicană de fasole
17 June 2012
O
reteta de mancare maxican de fasole din: ceapa, carne tocata de vita,
galbenus, sare, piper, sos worcestershire, ulei de soia, rosii, ceapa,
fasole boabe, ardei iuti, praf de chilli, mustar si patrunjel.
Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata 375 g carne tocata de vita 1 galbenus
sare piper putin sos worcestershire 3 lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi
17 June 2012
O
reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din:
cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline,
antricot de vita si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cartofi la
cuptor cu rozmarin 3 căţei de usturoi, cu coajă coaja rasă şi zeama de
la o lămâie o legătură mică…
Read more »
Read more »
Somon fiert cu salsa verde
17 June 2012
O
reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin
rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon,
lamaie, usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc,
capere si ulei de rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml
otet de vin rosu 1…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu taitei
17 June 2012
O
reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi,
faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea
si 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ingrediente: 1 ou 3 morcovi 1 dovlecel
2 cartofi 100 g faina ulei marar verde sare Mod de preparare: Căleşte
legumele tăiate…
Read more »
Read more »
Dovlecei scăzuţi
17 June 2012
O
reteta de dovlecei scazuti din: dovlecei, ceapa, boia dulce de ardei,
faina, smantana, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati
de dovlecei mari 2 cepe 1 lingurita de boia dulce de ardei 2 linguri
faina 200 ml smantana piper sare patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi dovleceii şi îi dai pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango
17 June 2012
O
reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din:
citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara,
unt nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare,
avocado, mango, suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1
legatura de citronella 6 cesti supa de pui…
Read more »
Read more »
Şaorma cu pui
17 June 2012
O
reteta de saorma de pui din: lipii, piept de pui afumat, salata, rosie,
ceapa rosie, castravete, patrunjel, ulei, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 2 lipii 1 piept de pui afumat 1 salată 1 roşie 1 ceapă
roşie 1 castravete 3 fire de pătrunjel 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu
zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Oua cu sos de ton
17 June 2012
O
reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere,
ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si
maioneza. Ingrediente: 8 oua fierte 200 g ton (conserva) 50 g fileuri de
ansoa 1 lingura varf de capere 3-4 linguri cu ulei de masline 2 linguri
cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Cocody
17 June 2012
O
retetaq de Cocktail Cocody din: nuca de cocos, lapte de cocos, zer,
banana, zahar, zahar vanilat, rom alb si ananas. Ingrediente: 1 nuca de
cocos 1/8 l lapte de cocos 250 g zer 1 banana mica 1 lingura zahar 1
plic de zahar vanilat 2 cl rom alb 1 felie de ananas Mod…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu usturoi şi cartofi
17 June 2012
O
reteta de supa de broccoli cu usturoi si cartofi din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, broccoli, cartof, supa de pui, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căţei
de usturoi, tocaţi 300 grame de broccoli 1 cartof, curăţat şi tocat 4
ceşti cu supă de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paine cu masline
17 June 2012
O
reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie,
zahar, ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline
verzi sau negre (fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2
cani cu apa calda drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu
drojdie uscata 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Miniclatite din dovlecei
17 June 2012
O
reteta de miniclatite din dovlecei din: dovlecei, oua, cascaval,
usturoi, ceapa, faina, patrunjel, marar, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 3 dovlecei 2 oua 100 g cascaval 1 catel de usturoi 1 ceapa 3
linguri cu faina patrunjel marar sare ulei piper Mod de preparare:
Curăţă dovleceii de coajă, dă-i pe răzătoarea mică, pune-i…
Read more »
Read more »
Castraveţi muraţi cu mărar şi condimente
17 June 2012
O
reteta de castraveti murati cu marar si condimente din: castraveti,
ceapa, sare grunjoasa, otet de cidru, zahar tos, seminte de coriandru,
seminte de mustar galben, boabe de piper, curcuma si marar. Ingrediente:
3 castraveti de sera medii 1 ceapa mare, feliata subtire 85 g de sare
grunjoasa 500 ml otet de cidru 250 g…
Read more »
Read more »
Jeleu de roşii pe mozzarella
17 June 2012
O
reteta de jeleu de rosii pe mozzarella din: rosii, bulion, mozzarella,
gelatina alba, gelatina rosie, otet balsamic, zahar, ulei, salata
creata, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g rosii 1 lingura
bulion 100 g mozzarella 4 foi gelatina alba 1 foaie gelatina rosie 50 ml
otet balsamic 50 g zahar 20 ml ulei 1…
Read more »
Read more »
Musaca de roşii cu spanac
17 June 2012
O
reteta de musaca de rosii cu spanac din: rosii, spanac, margarina,
smantana, cascaval, pesmet alb, ghimbir, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 600 g rosii 600 g spanac 50 g margarina 2-3 dl smantana 200
g cascaval 30 g pesmet alb ghimbir sare piper nucsoara Mod de
preparare: Speli roşiile, le tai rondele şi…
Read more »
Read more »
Smoothie cu fructe de pădure
17 June 2012
O
reteta de Smoothie cu fructe de pădure din: fructe de padure, iaurt si
miere. Ingrediente: 300 gr fructe de pădure (în perioada asta poţi
folosi fructe proaspete) 250 ml iaurt 1 lingură de miere Mod de
preparare: Iaurtul, fructele şi mierea se pun în blender şi se mixează
pentru 5 minute. Dacă vreţi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă
17 June 2012
O
reteta de tocanita din picioare de vaca din: ulei de masline, ceapa
rosie, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, scortisoara,
picior de vita, sare de mare, piper, faina, rosii si vin. Ingrediente:
ulei de măsline 2 cepe roşii, curăţate şi tăiate mai mare 3 morcovi,
curăţaţi şi tăiaţi mai mare 3 tulpini de…
Read more »
Read more »
Tarte cu căpşuni
17 June 2012
O
reteta de tarta cu capsuni din: faina, margarina, zahar pudra,
galbenus, praf de budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie,
capsuni si gelatina rosie. Ingrediente: blat: 225 g faina 125 g
margarina 50 g zahar pudra 1 galbenus in plus: 1/2 plic praf de budinca
de vanilie 250 ml lapte 2 linguri zahar 75…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos de soia
17 June 2012
O
reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek,
ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si
miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1
lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita
piper negru macinat 2 varfuri de cutit…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #15
17 June 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Turtite din
dovlecei O reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75…
Read more »
Read more »
Burger
17 June 2012
O
reteta de burger din: carne tocata de vita, ceapa verde, morcov,
usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle, ulei de rapita, nasturel,
ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie si fulgi de
chilli. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de vita 5 fire de ceapa
verde, tocate fin 140 g morcovi ras 2…
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu usturoi
17 June 2012
O
reteta de mancare de vinete cu usturoi din: vinete, ceapa, ardei gras,
rosii, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 4 vinete mici 2 cepe potrivite
1 ardei gras 4 rosii mici 1 legatura patrunjel usturoi Mod de
preparare: Cureţi vinetele în aşa fel încât să semene cu o zeb
Hummus cu lamaie
17 June 2012
O
reteta de hummus cu lamaie din: naut, usturoi, iaurt gras, pasta de
susan, ulei de masline, lamaie, seminte de susan negre, coriandru si
masline. Ingrediente: 200 g naut uscat 1 catel de usturoi 3 linguri cu
iaurt gras 4 linguri cu paste de susan (tahini) 3 linguri cu ulei de
masline 1 lamaie seminte…
Read more »
Read more »
Şniţele din dovlecel cu sos de roşii
17 June 2012
O
reteta de snitele din dovlecel cu sos de rosii din: dovlecei, usturoi,
zeama de lamaie, oua, sare, piper, patrunjel, faina si ulei.
Ingrediente: 2 dovlecei curatati si spalati 1 catel de usturoi zeama de
lamaie 2 oua sare piper patrunjel tocat 1/2 cana faina ulei pentru
prajit Mod de preparare: Tai dovlecelul în…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel şi salată grecească
16 June 2012
O
reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie,
ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta,
masline si menta. Ingrediente: zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri ulei de
masline 1 catel de usturoi, zdrobit 600 g carne de miel (sau berbecut),
preferabil pulpa, taiata cubulete pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui in sos
16 June 2012
O
reteta de Aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt,
sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu,
sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra. Ingrediente: 10 aripi
de pui 1/2 kg Ulei Pentru sosul Sriracha: 1/4 ceasca de unt topit 1/4
ceasca sos Sriracha 1/4…
Read more »
Read more »
Plăcintă economică
16 June 2012
O
reteta de placinta economica din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca,
cascaval, unt, gris, sare si ulei. Ingrediente: 310 g faina 200 ml lapte
2 oua mari 15 g drojdie proaspata 5 g drojdie uscata 200 g mortadella
sau sunca 200 g cascaval 10 g unt 2 lingurite cu gris 1/2 lingurita cu
sare 80…
Read more »
Read more »
Varză nouă cu carnati
16 June 2012
O
reteta de varza noua cu carnati din: varza, kaiser, carnati, rosii,
ulei, sare si verdeata. Ingrediente: 2 verze noi medii 200 g kaiser
afumat 4-5 carnati semiafumati 5 rosii ulei sare verdeata Mod de
preparare: Tai kaiserul în fâşii şi carnaţii în bucăţi mai mari. Căleşti
uşor în tigaie cu puţin ulei. Toci…
Read more »
Read more »
Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola
16 June 2012
O
reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de
pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran,
sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de
bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de
parmezan proaspăt ras, plus…
Read more »
Read more »
Omleta la cuptor cu dovlecel
16 June 2012
O
retea de omleta la cuptor cu dovlecel din: oua, dovlecel, ceapa,
morcovi, ulei, sare de mare si piper. Adaugă în compoziţie busuioc
proaspăt. Omleta va avea un gust delicios. Ingrediente: 10 oua 1
dovlecel 1 ceapa 1 morcov 2 linguri cu ulei sare de mare piper Mod de
preparare: Unge tava cu ulei…
Read more »
Read more »
Ruladă de pandişpan cu căpşuni
16 June 2012
O
reteta de rulada de pandispan cu capsuni din: oua, suc de lamaie, sare,
zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, zahar vanilat si frisca.
Ingrediente: 4 oua 2 linguri suc de lamaie 1 praf sare 110 g zahar 80 g
faina 1 lingura amidon 5 foi gelatina 200 g capsuni 1 plic zahar vanilat
250 g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lapte si lichior de visine
16 June 2012
O
reteta simpla de cocktail cu lapte si lichior de visine din: lapte,
zahar, zahar vanilat, visine, lichior de visine, galbenus si biscuiti
Amaretti. Ingrediente: 0,6 l de lapte 2 linguri de zahar 1 plic de zahar
vanilat 250 g visine fara samburi 2 pahare de lichior cu lichior de
visine 1 galbenus 4-6 biscuiti…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu iaurt
16 June 2012
O
reteta de ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde,
morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare
si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura
de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de
masline 2 lamai (zeama) 250 ml…
Read more »
Read more »
Orez cu unt şi ceapă
16 June 2012
Cu
toate că bucătăria din Myanmar a fost influenţată de gastronomia
chinezească, indiană şi thailandeză, ea îşi păstrează propriile arome,
precum şi propriile tehnici de preparare a bucatelor. Mâncarea din
această zonă include o varietate de feluri din carne, peşte şi legume,
care se consumă împreună cu orez, fiert la aburi. Micul dejun poate
consta,…
Read more »
Read more »
Peste in sos rosu
16 June 2012
O
reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de
soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această
mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu
dispuneţi de coriandru proaspăt, acesta se poate înlocui şi cu frunze
proaspete de mentă. Ingrediente: 2…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni cu branza si blat crocant
16 June 2012
O
reteta de tort de capsuni cu branza si blat crocant din: oua, zahar,
faina, amidon, migdale, foi gelatina, capsuni, branza de vaci, iaurt
natur, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, frisca si fistic.
Ingrediente: blat: 4 oua 80 g zahar 80 g faina 20 g amidon 30 g migdale
tocate crema si ornat: 10…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată caldă de legume
16 June 2012
O
reteta de salata calda de legume din: ardei, mazare, ceapa rosie,
morcovi, ulei, apa, sare, piper, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1
ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazare 2 cepe rosii 2
morcovi 3 linguri cu ulei 140 ml apa sare piper rozmarin patrunjel
Mod de preparare: Taie în…
Read more »
Read more »
Sos de fasole si porumb
16 June 2012
O
reteta de sos de fasole si porumb din: fasole boabe, porumb, ceapa
rosie, ardei iute, coriandru, legume si chipsuri tortilla. Ingrediente:
400 g fasole boabe din conserva, scursa 400 g amestec de fasole boabe
din conserva, scursa 300 g de porumb din conserva 1 ceapa rosie mica,
tocata 1 ardei iute rosu, fara seminte,…
Read more »
Read more »
Orecchiette cu perisoare de carne
16 June 2012
O
reteta de orecchiette cu perisoare de carne din: rosii, ardei gras,
broccoli, ceapa, usturoi, ulei de masline, carnati, vin alb,
orecchiette, sare, oregano si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ardei gras
galben 1 ardei gras rosu 300 g broccoli 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
linguri ulei de masline 400 g carnati proaspeti…
Read more »
Read more »
Rulou de vită
16 June 2012
O
reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2
linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper Mod
de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit…
Read more »
Read more »
Bruschete cu cremă de brânză
16 June 2012
O
reteta de brucschete cu crema de branza din: baghete, branza dulce,
samntana, usturoi, ardei copt si rozmarin. Ingrediente: 1 paine tip
bagheta 100 g branza dulce 50 g smantana 1 catel de usturoi 1 ardei
capia copt 1 fir rozmarin Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi
rumeneşte-le în cuptor, pe ambele…
Read more »
Read more »
Retete rapide
16 June 2012
Retete
rapide: Salată de pui fript şi porumb O reteta de salata de pui
fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei
de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de
pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Pui cu telina
15 June 2012
O
reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac,
ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei
de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata de grepfruit, portocale si caise
15 June 2012
O
reteta de Salata de grepfruit, portocale si caise din: grepfruit,
portocale, caise si miere. Ingrediente: 2 grepfruturi, decojite inclusiv
de partea alba 4 portocale, decojite inclusiv de partea alba 4 caise,
fara samburi si feliate 1 linguri de miere lichida Mod de preparare:
Se taie portocalele şi grepfruturile şi se pun într-un bol…
Read more »
Read more »
Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon
15 June 2012
O
reteta de Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon din: tortellini,
sare, ciuperci, bacon afumat, ceapa verde, ulei de masline, smantana,
cascaval, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini
proaspete umplute cu branza (congelate) sare 150 g ciuperci Champignon
75 g bacon afumat 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline 300 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciuperci
15 June 2012
O
reteta de sufleu de ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, marar,
smantana, paine, lapte, faina, oua, cascaval, pesmet, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
legatura marar 100 ml smantana 2 felii de paine alba 200 ml lapte 1
lingura faina 3 oua 100…
Read more »
Read more »
Smoothie de zmeura
15 June 2012
O
reteta de smoothie de zmeura din: banane, zmeura, lapte de soia, frunze
de menta si miere. Ingrediente: 2 banane foarte coapte 300 g de zmeura,
proaspata sau congelata 1 l lapte de soia cu migdale cateva frunze de
menta, pentru decor miere lichida, pentru stropit, optional Mod de
preparare: Se rup bananele bucăţele…
Read more »
Read more »
Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii
15 June 2012
O
reteta de ardei la cuptor cu ciuperci si rosii din: ulei de floarea
soarelui, ciuperci, usturoi, rosii semiuscate in ulei, pesmet, nuci,
patrunjel, fulgi de chilli, pesto si ardei. Ingrediente: 1 lingura ulei
de floarea soarelui 175 g de ciuperci proaspete, tocate 1 catel de
usturoi, zdrobit 12 rosii semiuscate din ulei, scurse bine…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor
15 June 2012
O
reteta de dovlecei la cuptor din: rosii, dovlecei, ulei de masline,
unt, ceapa, amestec de ierburi aromate, smantana, oua, cascaval, sare si
piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 4 linguri ulei de
masline 3 linguri unt 3 linguri ceapa taiata marunt 2 linguri amestec de
ierburi aromate taiate marunt (tarhon, patrunjel, marar)…
Read more »
Read more »
Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar
15 June 2012
O
reteta de spaghete cu somon in sos proaspat de marar din: broccoli,
sare, file de somon, marar, spaghete, ulei de masline, vin alb, smantana
si piper. Ingrediente: 300 g broccoli sare 300 g file de somon 1
legatura marar 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 50 ml vin alb
100 g smantana…
Read more »
Read more »
Clătite de secară şi legume
15 June 2012
O
reteta de clatite de secara si legume din: pasat de secara, oua, lapte,
sare, praz, morcovi, ceapa, ulei de masline si piper. Clătitele din
faină integrală au un gust deosebit. Pentru ca acestea să fie tot aşa de
moi ca şi clătitele din altă faină, făina trebuie amestecată cu 1/3 mai
multe lichide. In…
Read more »
Read more »
Risotto cu resturi de tocănită
15 June 2012
O
reteta de risotto cu resturi de tocanita din: risotto, tocana de carne,
supa de pui, unt, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline
extravirgin si frunze de cimbru. Unul dintre cele mai simple şi mai
delicioase ingrediente pentru un risotto sunt resturile de la o tocană
de carne. Este suficient să fărâmiţaţi carnea…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vin
15 June 2012
O
reteta de cocktail cu vin din: lapte, vin rosu, galbenusuri, zahar,
struguri si lamaita. Ingrediente: 0,5 l lapte 0,4 l vin rosu 4
galbenusuri 2 linguri de zahar struguri lamaita Mod de preparare: Mixam
bine laptele cu vinul rosu, cu galbenus si cu zahar, pana cand se
dizolva. Impartim in patru pahare si decoram…
Read more »
Read more »
Turtite din dovlecei
15 June 2012
O
reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75 g faina 1 ou 2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Radeţi dovleceii, cu coajă cu tot, pe
răzătoarea cu ochiuri mari. Săraţi şi amestecaţi, apoi lăsaţi 30 de
minute la rece. între timp,…
Read more »
Read more »
Salata Nicoise cu ton
15 June 2012
O
reteta de salata Nicoise cu ton din: cartofi, oua, fasole verde,
salata, rosii cherry, fileuri de ansoa, ton si maioneza. Ingrediente:
200 g cartofi noi, feliati mai gros 2 oua medii 100 g fasole verde 1
salata romana, cu frunzele separate si spalate 8 rosii cherry, taiate pe
Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie
15 June 2012
O
reteta de Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de
unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou,
sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc.
Ingrediente: 300 g spanac proaspat 500 g Ricotta 80 g parmezan 75 g de
făină 2 galbenusuri de…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti
15 June 2012
O
reteta de Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti din:
scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper, dovleac, ulei de masline,
risotto, supa de pui, branza mascarpone, unt, parmezan, ulei de masline
si salvie. Ingrediente: un baton de scorţişoară un ardei iute roşu uscat
sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un dovleac…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane cu sos
15 June 2012
O
reteta de dovlecei pane cu sos din: dovlecei, oua, faina, pesmet, ulei,
sare, piper, marar, usturoi verde, ulei, smantana si sare grunjoasa.
Ingrediente: 4 dovlecei 2 oua 3 linguri faina 2 linguri pesmet 4 linguri
ulei sare piper sos: 2 legaturi marar 1 legatura usturoi verde 50 ml
ulei 100 ml smantana sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Penne cu ardei gras şi salsa verde
15 June 2012
O
reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de
ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei
rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2
fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri ulei de
măsline 1-2 linguriţe oţet sare piper 500…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu legume coapte
15 June 2012
O
reteta de cotlete de miel cu legume coapte din: ardei, cartof dulce,
dovlecei, ceapa rosie, ulei de masline, cotlete de miel, cimbru si
menta. Ingrediente: 2 ardei, de orice culoare, fara seminte si taiati in
bucati 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati 2 dovlecei, taiati in
bucati 1 ceapa rosie, taiata in felii…
Read more »
Read more »
Salată cu seminţe si fructe
15 June 2012
O
reteta de salata cu seminte si fructe din: seminte, migdale, capsune,
ceapa rosie, salata verde, lamai, otet balsamic, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 100 g seminte decojite de floarea
soarelui 50 g migdale 500 g capsune, corcoduse, agrise sau coacaze 1
ceapa rosie 1 salata verde mare sau 400 g rucola…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti
15 June 2012
O
reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, morcovi, ceapa, usturoi
verde, branza de vaci cu smantana, patrunjel verde, miere de albine,
sare si piper. Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde conţine
fitohormoni care au puternic efect detoxifiant asupra organismului.
Fitohormonii sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor,
care se găsesc în toate plantele…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu spanac
15 June 2012
O
reteta de tort de clatite cu spanac din: lapte, sare, praf de copt,
faina integrala, spanac, pasat de secara, unt, oua, ceapa, nucsoara si
parmezan. Ingrediente: 750 ml lapte sare 2 lingurite praf de copt 200 g
faina integrala de secara 600 g spanac 100 g pasat de secara 4 lingurite
unt 4 oua…
Read more »
Read more »
Desert
15 June 2012
O
reteta de desert din: capsune, nuci, hrisca, miere, crema de branza
mascarpone, scortisoara si frunze de menta. Ingrediente: 400 g capsune
sau coacaze 50 g nuci pisate 100 g hrisca 2 linguri miere 200 g crema de
branza mascarpone 1 lingurita scortisoara frunze de menta Mod de
preparare: Spalati hrisca in mai multe…
Read more »
Read more »
Pui cremos cu sparanghel şi tarhon
15 June 2012
O
reteta de pui cremos cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de
pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon,
sparanghel si smantana. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati pe
jumatate 4 piepti de pui, fara piele, fara os 1 lingura ulei de floarea
soarelui 1 ceapa mare, tocata 2…
Read more »
Read more »
Crap marinat prajit
15 June 2012
O
reteta de crap marinat prajit din: ceapa, mrocov, usturoi, ulei,
lamaie, boabe de coriandru, foid e dafin, faina, sare, crap, piper si
boia. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 2 catei de usturoi 250 ml ulei 1
lamaie 1 lingurita boabe de coriandru 2 foi de dafin 100 g faina sare
piper boia 2 -3…
Read more »
Read more »
Mancare spaniola de legume
15 June 2012
O
reteta de mancare spaniola de legume din: ceapa, usturoi, rosii, ardei
verzi, vanata, zucchini, ulei de masline, sare, piper si supa de vita.
In zilele fierbinţi de vară puteţi servi această mâncare şi rece. După
gust puteţi adăuga în mâncare şi câteva măsline negre. Ingrediente: 1
ceapa mare 1 catel de usturoi 4 rosii…
Read more »
Read more »
Toast cu feta şi bob
15 June 2012
O
reteta de toast cu feta si bob din: bob, branza feta, menta, ulei de
masline extravirgin, salata mixta, rosii cherry, zeama de lamaie si
bagheta. Ingrediente: 350 g bob, proaspat sau din conserva 100 g de
branza feta 2 linguri de menta, tocata sau rupta 1 lingura ulei de
masline extravirgin 50 g salata…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom si zmeura
15 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu rom si zmeura din: lapte batut cu frisca,
zmeura, zahar pudra, rom alb si lamaita. Ingrediente: 600 g lapte batut
cu frisca lichida 250 g zmeura congelata (fara indulcitori) 4 linguri
zahar pudra 5 cl rom alb 3 linguri lamaita fin maruntita Mod de
preparare: Punem zmeura intr-un…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume
15 June 2012
O
reteta de cannelloni cu carne tocata si sos de legume din: ceapa,
usturoi, ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ulei de masline, rosii,
oregano, sare, piper, carne tocata, ou, mustr, cannelloni, smantana si
parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras galben 1
dovlecel 1 bulb mic de fenicul 1 chiflă veche…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci
15 June 2012
O
reteta de risotto cu ciuperci din: risotto, unt, ciuperci salbatice,
sare de mare, piper, frunze de cimbru, usturoi, supa de legume,
parmezan, patrunjel, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: risotto de bază 100 g unt plus încă un cubuleţ 4 mâini mari
de ciuperci sălbatice proaspete, curăţate sare de mare şi…
Read more »
Read more »
Papricas de ciuperci
15 June 2012
O
reteta de papricas de ciuperci din: ciuperci, ceapa, cartofi, ulei,
faina, boia de ardei dulce, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
ciuperci de cultura 2 cepe 4 cartofi 100 ml ulei 1 lingurita faina 1
lingura boia de ardei dulce 1 lingurita coriandru sare piper Mod de
preparare: Curatati ciupercile, spalati-le si…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu bacon şi fasole albă
15 June 2012
O
reteta de Salată de spanac cu bacon şi fasole albă din: bacon, otet de
xeres, ardei copti, fasole alba si spanac. Ingrediente: 12 felii de
bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g ardei copti din borcan, scursi si
feliati 800 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita 150 g de
spanac…
Read more »
Read more »
Farfalle cu smantana si ciuperci
15 June 2012
O
reteta de farfalle cu smantana si ciuperci din: paste farfalle, sare,
ciuperci, ceapa, tarhon, file de porc, ulei, piper, smantana, coaja de
lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g farfalle sare 200 g ciuperci
Champignon brune 4 cepe frantuzesti 4 fire tarhon 400 g file de porc 4
linguri ulei piper 300 g…
Read more »
Read more »
Retete simple si rapide
15 June 2012
Retete
simple si rapide: Retete culinare: Salata nicoise O reteta de salata
nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de
ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1
legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare 100…
Read more »
Read more »
Salată de pui fript şi porumb
14 June 2012
O
reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi,
boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete.
Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură
de boia zeama de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 ştiuleţi de
porumb 4…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bulion si usturoi
14 June 2012
O
reteta de Cartofi cu bulion si usturoi din: cartofi, ulei, bulion,
mujdei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri
ulei 2-3 linguri bulion diluat cu apa 3-4 linguri mujdei 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă în
apă cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Curăţaţi cartofii…
Read more »
Read more »
Cocktail Chocolate Lady
14 June 2012
O
reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de
migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale
Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata
preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de
lichior.
Read more »
Read more »
Omleta spaniola
14 June 2012
O
reteta de omleta spaniola din: cartofi, ceapa, sare, ulei de masline si
oua. Această omletă se poate prepara în mai multe feluri, de exemplu,
în loc de cartofi puteţi pune un alt soi de legume sau puteţi pune şi
peşte ton, sardele, ciuperci, brânză sau şuncă. Ingrediente: 4 cartofi
mari 1 ceapa sare ulei…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu fructe
14 June 2012
O
reteta de aperitiv cu fructe din: capsuni, ulei de masline, otet
balsamic, suc de portocale, salata verde, miere, boabe de piper verde si
sare. Ingrediente: 300 g capsuni proaspete 2 linguri ulei de masline 1
lingura otet balsamic 4 linguri suc de portocale 1 salata verde creata 1
lingura miere 2 lingurite boabe de…
Read more »
Read more »
Inghetata de lamaie
14 June 2012
O
reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de
lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel
mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi conduce la
adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un
gust acceptabil. însă dacă nu abuzaţi…
Read more »
Read more »
Biryani
14 June 2012
Biryani
este o mâncare indiană care conţine un amestec aromat si delicios de
condimente, orez basmati, carne, legume şi iaurt. Printre condimentele
folosite cu precădere pentru biryani se numără cuişoarele, cardamomul,
scorţişoara, foile de dafin, coriandrul, menta, ceapa, usturoiul si
ghimbirul. Un biryani excelent se obţine dacă orezul este colorat în
auriu cu ajutorul câtorva…
Read more »
Read more »
Salata de fasole, mazare si paste orzo
14 June 2012
O
reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo,
mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si
frunze de busuioc. Ingrediente: 375 g de paste orzo sau alte paste mici
250 g mazare, proaspata sau decongelata 250 g de bob, din conserva 140 g
smantana coaja rasa…
Read more »
Read more »
Merluciu cu telina si rosii
14 June 2012
O
reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii,
pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4
buc trunchi de merluciu 500 g telina 4-5 rosii 1 lingura pasta de tomate
50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rsa cimbru uscat sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sos de portocale cu Grand Marnier
14 June 2012
O
reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala,
zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos
sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata. Ingrediente:
250 ml suc proaspăt de portocală 25 g zahăr o linguriţă de coajă rasă de
portocală 200 g unt fără…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Chiftele de legume
14 June 2012
O
reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua,
mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de
piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si
ulei. Ingrediente: 2 chifle de o zi 1 ceapa 2 lingurite unt 500 g
mazare proaspat fiarta 2 oua 1…
Read more »
Read more »
Inghetata cu alune
14 June 2012
O
reteta de inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si
smantana. Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure 3 linguri de
cacao sirop de arţar smântâna Mod de preparare: Intr-un robot de
bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure
de asemenea crude, nesărate, se toacă…
Read more »
Read more »
Salata de orez salbatic si mix de fasole
14 June 2012
O
reteta de salata de orez salbatic si mix de fasole din: orez salbatic,
mix de fasole, porumb dulce, ceapa rosie, arde grasi, zeama si coaja de
lime, miere, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 375 g orez salbatic
(sau un amestec de orez basmati brun si
Risotto cu spanac şi brânză de capră
14 June 2012
O
reteta de risotto cu spanac si branza de capra din: risotto, ulei de
masline, usturoi, nucosara, spanac, sare de mare, piper, supa de legume,
parmezan, lamaie, branza de capra si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: risotto de bază 125 g unt ulei de măsline un căţel de
usturoi, curăţat şi tocat nucşoară pentru ras…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu blat de biscuiti
14 June 2012
O
reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti
digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar,
smantana si ciocolata rasa. Ingrediente: Blat de biscuit: 200 g de
biscuiţi digestivi 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe 60 g de
ciocolată neagră de calitate, tocată Cremă de ciocolată: 180 g de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan
14 June 2012
O
reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei
lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper,
patrunjel si parmezan. Inrgediente: 500 g taitei lati sare 6 rosii 2
catei de usturoi 1 ardei iute 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita
taraneasca 2 linguri ulei de masline piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afine
14 June 2012
O
reteta de cotlete de miel cu sos de afine din: cotlete de miel, sare,
piper, ceapa, vin rosu, afine, otet balsamic, unt si anason.
Ingrediente: 2 cotlete de miel sare piper 1 ceapa 1/4 ceasca vin roşu
1/2 cana de afine proaspete 2 linguri otet balsamic 1 lingură unt 1
steluta anason Mod…
Read more »
Read more »
Inghetata cu cirese
14 June 2012
O
reteta de inghetata cu cirese din: cirese, apa, sirop de agave si unt.
Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu îngheţaţi
amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre
cei mai puternici antioxidant din natură. Ingrediente: 500 g cireşe apă
plată sirop de agave sau de arţar 100 c…
Read more »
Read more »
Salata de varza rosie cu sfecla si mar
14 June 2012
O
reteta de salata de varza rosie cu sfecla si mar din: mere, varza
rosie, sfecla cruda, otet de cidru, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, seminte de rodie si patrunjel. Ingrediente: 3 mere, fara
cotor, feliate fin 650 g varza rosie, feliata fin 250 g de sfecla cruda,
decojita si rasa fin 2…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cireşe
14 June 2012
O
reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa,
cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La
fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din
întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de
vanilie. Ingrediente: aluat dulce: 125 g…
Read more »
Read more »
Risotto cu roşii, busuioc si ricotta
14 June 2012
O
reteta de risotto cu rosii, busuioc si ricotta din: rosii coapte, otet
de vin rosu, ulei, sare de mare, piper negru, risotto, branza ricotta,
ulei de masline extravirgin, ardei iute, oregano, supa de pui, unt,
parmezan si busuioc. Ingrediente: 4 mâini mari de roşii coapte, curăţate
de seminţe şi tăiate bucăţi mai mari câteva…
Read more »
Read more »
Salată picantă de conopidă cu năut şi seminţe de pin
14 June 2012
O
reteta de salata picanta de conopida cu naut si seminte de pin din:
conopida, usturoi, seminte de chimion si chimen, ulei de masline, naut,
seminte de pin, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata
in buchetele 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri seminte de chimion
si de chimen 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Inghetata cu mar si mango
14 June 2012
O
reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si
coaja de lamaie. Gustul acestei îngheţate e dat de menta proaspătă şi
de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea
gustului – de fructul de mango. Ingrediente: iaurt gras miere mentă
proaspătă 2 fructe mari de mango 1…
Read more »
Read more »
Omleta cu vinete
14 June 2012
O
reteta de omleta cu vinete din: vinete, oua, ceapa, ulei, rosii,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete mari 6 oua 2 cepe 150 ml
ulei 500 g rosii 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spalati vinetele, taiati-le in cubulete de circa 2 cm, presarati-le cu
sare si lasati-le 30 de…
Read more »
Read more »
Salată mexicană cu crutoane de tortilla
14 June 2012
O
reteta de salata mexicana cu crutoane de tortilla din: tortilla, ulei
de masline, condimente, salata, fasole neagra, rosii cherry, avocado,
zeama de lime si coriandru. Ingrediente: 3 lipii tortilla, taiate in
bucati de dimensiunea crutoanelor 1 lingura ulei de masline 1 lingurita
amestec de condimente cajun sau mexican 1 salata iceberg, rupta in
bucati…
Read more »
Read more »
Sos Coulis de fructe
14 June 2012
O
reteta de sos coulis de fructe din: zmeura, zahar tos, zeama de lamaie
si lichior. Preparaţi acest sos fabulos de fructe utilizând orice fruct
de sezon. Ideal pentru orice desert, îngheţată sau şerbet. Ingrediente:
250 g zmeură tare şi coaptă 125 g zahăr tos zeamă de la o jumătate de
lămâie alcool sau lichior,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema
14 June 2012
O
reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare
de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana,
zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt,
smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această
prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură de…
Read more »
Read more »
Bors cu verdeturi
14 June 2012
O
reteta de bors cu verdeturi din: spanac, loboda, morcov, patrunjel,
telina, ceapa, ulei, ardie grasi, cartofi, rosii, bors, leustean, sare
si piper. Ingrediente: 600 g spanac, loboda 1 morcov mare 1 radacina de
patrunjel 1 telina mica 2 cepe 50 ml ulei 2 ardei grasi 2 catofi 4 rosii
1 l bors 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cafea cu lapte si lichior
14 June 2012
O
reteta de cafea cu lapte si lichior din: cafea cu lapte si lichior.
Ingrediente: 300 g cafea cu lapte 15 cl lichior de cafea Mod de
preparare: Mixam bine cafeaua cu lapte rece si lichiorul, apoi servim in
pahare de lichior.
Read more »
Read more »
Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie
14 June 2012
O
reteta de risotto cu sparanghel, menta si lamaie din: sparanghel,
risotto, supa de pui, unt, parmezan, menta, coaja si zeama de lamaie,
sare de mare, piper si ulei de masline extravirgin. Este un risotto
simplu şi delicios. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, curăţate de
capetele lemnoase risotto de bază 700 ml supă fierbinte de…
Read more »
Read more »
Retete simple si ieftine
13 June 2012
Retete
gustoase si ieftine: Prăjitură cu mac şi fructe O reteta de prajitura
cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac,
praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon.
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri…
Read more »
Read more »
File de cod cu legume
13 June 2012
O
reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida,
broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli
50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare
piper …
Read more »
Read more »
Cafea instant inghetata
13 June 2012
O
reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de
albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de
orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de
gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o
bombă pentru sănătate, deci îl excludem. Ingrediente: cafea…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei, feta şi mentă
13 June 2012
O
reteta de salata de dovlecei, feta si menta din: dovlecei, rucola,
branza feta si menta. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g rucola 200 g de
branza feta, sfaramata frunzele de la 1 legatura de menta Mod de
preparare: Se taie dovleceii în fâşii subţiri, folosind cuţitul econom
(cojitorul de cartofi). Se aşază împreună cu…
Read more »
Read more »
Creveti cu orez
13 June 2012
O
reteta de creveti cu orez din: creveti decorticati, orez, ulei de
masline, pasta de tomate, sofran, lamaie, usturoi, marar, sare si piper.
Ingrediente: 400 g creveti decorticati 150 g orez 50 ml ulei de masline
1 lingurita pasta de tomate un varf cutit de sofran 1 lamaie 1 catel de
usturoi 1 legatra marar…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe in sirop vanilat
13 June 2012
O
reteta de cupa cu fructe in sirop vanilat din: zahar, prune, esenta de
vanilie, frisca, vin, coaja de portocala si zeama de portocala.
Ingrediente: 100 g zahar 400 g prune, taiate sferturi, fara samburi 2
linguri esenta de vanilie 300 ml frisca lichida 3 linguri apa de flori
sau vin alb, dulce si parfumat…
Read more »
Read more »
Omletă cu Brie şi bacon cu salată
13 June 2012
O
reteta de omleta cu brie si bacon cu salata din: ulei de masline, bacon
afumat, oua, chives, branza brie, otet de vin rosu, mustar dijon,
castravete si ridichi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g de
bacon afumat 6 oua, batute usor 1 legatura mica de chives, tocata 100 g
de branza Brie,…
Read more »
Read more »
Porc cu masline
13 June 2012
O
reteta de porc cu masline din: muschi de porc, ulei de masline,
masline, boia de ardei dulce, supa de carne, usturoi, foaie de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 100 ml ulei de
masline 200 g masline fara samburi 1 lingura boia de ardei dulce 200 ml
supa de carne…
Read more »
Read more »
Paste la cuptor, cu sos si legume
13 June 2012
O
reteta de paste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci,
dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt,
faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano. Ingrediente: 150 g
cascaval, razuit 250 g ciuperci, taiate felii 2 dovlecei, taiate bucati 1
ardei gras, taiat felii 1 conserva de 400 g…
Read more »
Read more »
Bors de rosii
13 June 2012
O
reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel,
cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2
cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1
legatura patrunjel, leustean sare piper …
Read more »
Read more »
Sos caramel
13 June 2012
O
reteta de sos caramel din: betisor de vanilie, smantana si zahar tos.Un
sos plin de savoare, ideal ca topping fierbinte la îngheţată. Se
asociază minunat şi cu gaufre de Liege Ingrediente: un betisor de
vanilie, taiat in lungime 450 ml smantana 200 g zahar tos Mod de
preparare: Curăţaţi seminţele de vanilie şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miere
13 June 2012
O
reteta de cotlet de porc cu sos de afine si miere din: cotlete de porc,
scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper,
ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale,
miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară
chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de…
Read more »
Read more »
Risotto cu pangrattato picant
13 June 2012
O
reteta de Risotto cu pangrattato picant din: coaja rasa de lamaie,
ardei iuti, usturoi, fileuri de ansoa, paine cioabatta, ulei de masline,
risotto, supa de legume, unt, parmezan, sare de mare si piper negru.
Ingrediente: coaja rasă de la o lămâie 3 ardei iuţi uscaţi 4 căţei de
usturoi, curăţaţi 6 fileuri de anşoa…
Read more »
Read more »
Salata de taitei si creveti aromati
13 June 2012
O
reteta de salata de taitei si creveti aromati din: taitei cu ou, ulei
de susan, ulei de arahide, ceapa verde, germeni de fasole, usturoi,
ardei iute, creveti, zahar brun si sos de soia. Ingrediente: 250 g
taitei cu ou 1 lingura ulei de susan, plus extra pentru servit 1 lingura
ulei de arahide legatura…
Read more »
Read more »
Placinta Mojito cu menta, branza si covrigei
13 June 2012
O
reteta de placinta Mojita cu menta, branza si covrigei din: covrigei,
unt, crema de branza, zahar, limete, frunze de menta si frisca.
Ingrediente: 250 g pesmet din covrigei sarati pisati 5 linguri unt 250 g
crema de branza 100 g zahar 2 lamai verzi (limete) 3 linguri frunze de
menta tocate marunt 400 ml…
Read more »
Read more »
Costite la grătar cu salata coleslaw
13 June 2012
O
reteta de Costite la grătar cu salata coleslaw din: costite de porc,
pasta de tomate, ceapa, usturoi, boabe de piper, cuisoare, ardei rosii
uscate, sare de mare, piper, melasa, ceapa, miere, sos worcestershire,
pasta de tomate, mustar, otet de cidru, tabasco, zeam
Salată grecească de pui şi quinoa
13 June 2012
O
reteta de salata greceasca de pui si quinoa din: quinoa, unt, ardei
rosu, usturoi, fileuri de pui, ulei de masline extravirgin, rosii,
masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama si coaja de lamaie.
Ingrediente: 225 g de quinoa 25 g unt 1 ardei iute rosu, fara seminte si
tocat fin 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Risotto — retetă de bază
13 June 2012
O
reteta de risotto din: supa de legume sau de pui, ulei de masline, unt,
ceapa, telina, orez si vin alb. Ingrediente: un litru de supă de legume
sau de pui 2 linguri ulei de măsline o lingură unt o ceapă mare,
curăţată şi tocată mărunt 4-5 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate
mărunt 600…
Read more »
Read more »
Paella rapida
13 June 2012
O
reteta de paella rapida din: ceapa, ardei gras, usturoi, orez, crevete,
ulei de masline, boia iute, boia dulce, concentrat de peste si mazare.
Ingrediente: 1 ceapa mica tocata 2 bucati ardei gras, taiati felii
subtiri 2 catei de usturoi, zdrobiti 250 g orez pentru paella (cu bobul
rotund) 300 g crevete 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
5 feluri de a prepara friptura
13 June 2012
Friptură
tartar clasică Tăiaţi cubuleţe 400 g de file de porc. într-un bol,
bateţi 2 gălbenuşuri cu 1 lingură de sos Worcestershire şi cu puţin
piper de Cayenne. Adăugaţi carnea cu 2 castraveciori tocaţi mărunt, 1
ceapă verde tocată, 1 linguriţă de muştar de Dijon, 2 fileuri de anşoa
tăiate mărunt şi 1 mână de…
Read more »
Read more »
Burgeri cu vinete şi halloumi
13 June 2012
O
reteta de burgeri cu vinete si halloumi din: ulei de masline, ceapa,
vanata, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta si humus.
Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin
1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 1 lingura de zahar brun 1 ardei
copt, din borcan, tocat 2 lingurita…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi fructe
13 June 2012
O
reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina,
lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt
si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g
faina 3 linguri lapte 3 linguri seminte de mac 1 lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Shake de rubarba
13 June 2012
O
reteta simpla de Shake de rubarba din: lapte, rubarba, zahar pudra,
frisca, zahar vanilat, sirop de zmeura, rachiu de zmeura, migdale si
scortisoara. Ingrediente: 0,7 l lapte 500 g rubarba 150 g zahar pudra
100 ml frisca lichida 2 plicuri de zahar vanilat 5 linguri de sirop de
zmeura 4 cl rachiu de zmeura…
Read more »
Read more »
Caneloni din clatite
13 June 2012
O
reteta de Caneloni din clatite din: carne tocta de vita, ceapa,
usturoi, rosii in suc, clatite, chilli, supa de vita si bulion.
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa mare, tocata marunt 2
catei de usturoi, zdrobiti 1 conserva de 400 g rosii in suc, taiate
bucati 8 clatite – cumparate de-a…
Read more »
Read more »
Despre Risotto
13 June 2012
Dacă
aţi mai gătit risotto, ştiţi că fierberea durează circa 40 de minute;
şi-atunci cum se face că la restaurant ţi-l aduc în zece minute după ce
ai dat comanda? E foarte simplu. De obicei se pune o cantitate mai mare
la fiert, iar când e pe jumătate gata se ia de pe foc şi…
Read more »
Read more »
Paste carbonara cu broccoli si carnati
13 June 2012
O
reteta de paste carbonara cu borccoli si carnati din: ulei de masline,
carne de porc, oua, parmezan, spaghete, broccoli si usturoi.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline carnea scoasa din 8 carnati de
porc, facuta chiftelute 3 oua 50 g de parmezan, ras, plus extra pentru
servire 300 g de spaghete 1 capatana de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu bezea
13 June 2012
O
reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra,
smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de
caise, albusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g
unt (cat mai gras) 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 2 linguri smantana 1
lingurita praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Burgeri cu brânză cu mucegai albastru
13 June 2012
O
reteta de burgeri cu branza cu mucegai albastru din: carne slaba de
vita, ceapa rosie, branza de mucegai albastru, arpagic, sos tabasco, sos
worcestershire, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, chiflte,
frunze de salata, rosii, avocado si maioneza. Branza cu mucegai albastru
dă un plus de savoare acestor delicioşi burgeri preparaţi în…
Read more »
Read more »
Sos de ciocolată
13 June 2012
O
reteta de sos de ciocolata din: zahar tos, ciocolata neagra si pudra de
cacao. O garnitură încântătoare la multe deserturi şi fructe, cum sunt
perele coapte şi îngheţata de vanilie. Ingrediente: 225 gzahăr tos 100 g
ciocolată neagră, tăiată 25 g pudră de cacao, de bună calitate, cernută
Mod de preparare: Puneţi 300…
Read more »
Read more »
Plăcintă de pui la oală
13 June 2012
O
reteta de placinta de pui la oala din: unt, ceapa, telina, morcovi,
faina, supa de pui, smantana, sare de mare, piper, piept de pui, foitaj
si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapa mare, curatata si tocata 3 tulpini
de telina, curate si taiate cubulete 1 morcov mare, curatat si taiat
cubulete 50 g…
Read more »
Read more »
Negresa cu menta
13 June 2012
O
reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua,
esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si
frunze de menta. Ingrediente: 125 g ciocolata neagra 100 g unt 125 g
zahar 3 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de
menta 1/4 lingurita sare 125 g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Piept de pui umplut
13 June 2012
O
reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, feta, costita, vin
alb, cartofi noi, patrunjel, fasole verde, mustar cu boabe intregi, unt
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de
pui, fara pielita, dezosat 140 g feta, taiata cuburi 8 felii costita 100
ml vin alb, sec 500…
Read more »
Read more »
Supă rece de roşii şi avocado
13 June 2012
O
reteta de supa rece de rosii si avocado din: rosie, avocado, ceapa,
ardei gras, suc de lamaie, suc de rosii, iaurt, arpagic, sare si piper.
Ingrediente: 1 roşie coaptă bine, curăţată de coajă şi tăiată felii 2
fructe de avocado, curăţate de coajă şi tăiate felii 1 ceapă tăiată
felii 1 ardei gras, tocat…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu coada de bou
13 June 2012
O
reteta de gnocchi cu coada de bou din: aluat de gnocchi, ulei de
masline, coada de bou, telina, ceapa, morcovi, praz, vin alb, seminte de
fenciul, boabe de ienupar, scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper
negru, pasta de rosii, oregano, salvie, unt si parmezan. Ingrediente:
aluat de gnocchi ulei de măsline o coadă…
Read more »
Read more »
Retete gustoase si simple
12 June 2012
Retete
gustoase si simple: Prajitura cu inghetata de cirese O reteta de
prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata
alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie.
Ingrediente: 100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g
fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »
Read more »
Kedgeree
12 June 2012
In
secolele XIX si XX, această mâncare, o adevărată chintesenţă a
bucătăriei englezeşti, constituia piesa de rezistenţă a micului dejun
servit în zonele rurale. Denumirea ei provine din India, care pe atunci
era o colonie a Imperiului Britanic. Cuvântul kedgeree este derivat din
termenul khichri, care denumeşte o mâncare făcută din orez, linte şi
ouă…
Read more »
Read more »
Chiftele de somon
12 June 2012
O
reteta de chiftele de somon din: cartofi fainosi, somon, ketchup,
mustar, coaja rasa de lamaie, patrunjel, marar, faina, oua, pesmet si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450g de cartofi făinoşi, tăiaţi
în bucăţi 350g de somon (3 fileuri) 2 linguriţe de ketchup 1 linguriţă
de muştar coaja rasă de la 1/2 lămâie, plus felii…
Read more »
Read more »
Gumbo de Louisiana cu fructe de mare
12 June 2012
O
reteta de Gumbo de Louisiana cu fructe de mare din: ulei vegetal, faina
alba, ceapa telina, ardei rosii, usturoi, carnati chorizo, supa de
peste, carne de crab, ceapa verde, piper de cayenne, sare de mare,
piper, stridii si frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de ulei
vegetal 5 linguri de făină albă 2 cepe…
Read more »
Read more »
Pilaf cu chorizo
12 June 2012
O
reteta de pilaf cu chorizo din: ulei de masline, ceapa, carnati
chorizo, usturoi, boia afumata, rosii, orez basmati, supa de legume,
lamaie, frunze de dafin si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline 1 ceapă mare, feliată fin 250g de cârnaţi chorizo 4 căţei de
usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă de boia afumată 400 g…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de lamaie
12 June 2012
O
reteta de tort cu crema de lamaie din: faina integrala, unt, zahar
pudra, oua, frisca, zahar tos, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama
de portocale. Coaja de portocala va intensifica gustul absolut delicios.
Ingrediente: 250 g faina integrale 150 unt sarat, rece, taiat cuburi 50
g zahar pudra, plus pentru presarat 4…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu rucola si sos de unt
12 June 2012
O
reteta de Gnocchi cu rucola si sos de unt din: rucola, gnocchi, sare de
mare, piper, unt, supa de legume, coaja de lamaie si parmezan.
Ingrediente: o legătură de rucola aluat de gnocchi sare de mare şi piper
negru proaspăt măcinat 125 g unt un polonic de apă sau supă de legume
coaja rasă…
Read more »
Read more »
Doradă cu salsa de mango şi lime
12 June 2012
O
reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente
cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado,
ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2
linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură
de ulei 1 mango copt,…
Read more »
Read more »
Pavlova cu alune, piersici si zmeura
12 June 2012
O
reteta de pavlova cu alune, piersici si zmeura din: albusuri, zahar
tos, amidon, otet de mere, alune, baton de vanilie, frisca, piersici si
zahar pudra. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 2 lingurite amidon 2
lingurite otet de mere 50 g alune, rumenite si tocate 1 baton de
vanilie 300 ml frisca lichida…
Read more »
Read more »
Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic
12 June 2012
O
reteta de aripi de pui cu sos de smantana si arpagic din: faina, boia
de ardei, piper de cayenne, sare de mare, aripi de pui, unt, sos iute,
piper negru, usturoi, ulei vegetal, lamaie, smantana, maioneza, arpagic
si zeama de lamaie. Ingrediente: 3-4 linguri de făină albă 1 linguriţă
de boia de ardei puţin…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată, cafea şi fistic
12 June 2012
O
reteta de tort de ciocolata, cafea si fistic din: oua, zahar tos,
migdale, zahar pudra, unt, faina integrala, cacao, cafea espress,
fistic, unt, esenta de vanilie, gem de cirese si ciocolata amaruie.
Ingrediente: 3 albusuri si 3 oua 200 g zahar tos 100 g migdale, macinate
100 g zahar pudra 50 g unt, topit…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu ciuperci şi salvie
12 June 2012
O
reteta de Gnocchi cu ciuperci şi salvie din: gnocchi, ulei de masline,
ciuperci, ardei iute, usturoi, sare de mare, unt, supa de legume, frunze
de patrunjel si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi ulei de măsline
150 g ciuperci sălbatice de diverse tipuri, curăţate şi rupte bucăţele
1/2 ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe…
Read more »
Read more »
Sosuri: Cremă englezească
12 June 2012
O
reteta de crema englezeasca din: lapte, betisor de vanilie, galbenusuri
si zahar tos. Un sos cremos, cu o consistenţă uşoară, care se aromează
tradiţional cu vanilie. Serviţi-l fierbinte sau rece, ca garnitură la
orice tip de desert, precum piersicile. Ingrediente: 250 ml lapte un
beţişor de vanilie, tăiat în lungime 3 gălbenuşuri 30 g…
Read more »
Read more »
Muri
12 June 2012
In
multe regiuni din India şi Bangladesh se găteşte deseori orez expandat
sau muri (cunoscut in unele părţi şi ca mur sau mure, iar în dialectul
indian Tulu sub denumirea de churmuri sau kurlu). Acesta se obţine
încălzind boabele de orez într-un cuptor umplut cu nisip. Orezul
expandat obţinut prin acest procedeu este mai puţin…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lapte de migdale si inghetata
12 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu lapte de migdale si inghetata din: lapte,
migdale, zahar, pastai de vanilie, lichior de oua, inghetata de caramel,
inghetata de ciocolata si ciocolata. Ingrediente: 3/4 l lapte 50 g
migdale maruntite fin 40 g zahar miezul unei