Retete de top:
Spic la cuptor
17 January 2012
O
reteta gustoasa de spic la cuptor din: foitaj, piept de pui, ciuperci,
ardei gras, cascaval, ou, sare, piper, mac, ketchup. Ingrediente: foitaj
1 piept de pui sau 200 g kaizer 300 g de ciuperci un sfert de ardei
gras 100 g caşcaval 1 ou sare piper mac ketchup Mod de preparare:
Intinzi foitajul. Fierbi…
Read more »
Read more »
Pastă de ton cu cartofi
17 January 2012
O
reteta gustoasa de pasta de ton cu: cartofi, unt, lapte, sare, piper,
marar. Ingrediente: 1 conservă ton mărunţit 1 lămâie 6 cartofi 1 lingură
unt puţin lapte sare piper mărar Mod de preparare: Prepari un piure din
cartofi fierţi, unt şi lapte. Când este gata, adaugi conserva de ton
mărunţit, puţină zeamă de lămâie,…
Read more »
Read more »
Chiftele de carne cu fulgi de ovăz
17 January 2012
O
reteta delicioasa de chiftele de carne cu fulgi de ovaz din: fulgi de
ovaz, lapte, carne de porc, carne de vita, ou, ceapa, usturoi, ulei,
piper, chimen, patrunjel, sare, concentrat de legume si pesmet.
Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 8 linguri lapte 320 g carne de porc 320
g carne de vită 1…
Read more »
Read more »
Colţunaşi
17 January 2012
O
reteta gustoasa de coltunasi cu:faina, sare, ou, apa, branza, unt,
smantana, branza. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă sare 1 ou 1
cană cu apă călduţă Ingrediente umplutura: 500 g brânză puţin sărată 2
ouă 60 g unt 1 ceaşcă smântână brânză rasă Mod de preparare: Faci un
aluat elastic şi omogen din făină,…
Read more »
Read more »
Şniţele de porc în crustă picantă de muştar
17 January 2012
O
reteta de snitele de porc in crusta picanta de mustar din: ceapa, otet,
sare, piper, zahar, ulei de floarea soarelui, rosii cherry, ruccola,
muschi de porc si oua. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri oţet sare piper 1
praf zahăr 5 linguri ulei de floarea-soarelui 200 g roşii cherry 300 g
ruccola 4 felii de…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ton
17 January 2012
O
reteta gustoasa de vinete umplute cu: pesmet, ardei capia, ton, branza,
parmezan, patrunjel, oregano, ulei de masline, rosii, piper.
Ingrediente: 2 vinete mari 3 linguri pesmet 2 ardei capia 2 cutii de ton
50 g brânză italienească sau caşcaval 3 linguri parmezan ras 1 legătură
pătrunjel 1 linguriţă oregano 1 lingură ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Borş de pipote cu smântână
17 January 2012
O
reteta delicioasa de bors de pipote cu smantana din: pipote si inimi de
pui, morcov, fasole verde, ceapa, bors, ardei iute si ulei.
Ingrediente: 500 g pipote şi inimi de pui 1 morcov 1 mână fasole verde 2
cepe 400 ml borş 1 ardei iute 50 ml ulei Mod de preparare: Puneţii
să…
Read more »
Read more »
Conopidă cu carne la cuptor
17 January 2012
O
reteta delicioasa de conopida cu carne la cuptor din: conopida, carne
de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg
conopidă 400 g carne de porc fără grăsime 3 linguri ulei 200 ml suc de
rosii 1 ceapă mică 20 g făină albă sare Mod de preparare: Cureţaţi
conopida,…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete şi ardei copţi
17 January 2012
O
reteta delicioasa de musaca de vineti si ardei copti din: vinete, ardei
capia, rosii, usturoi, concentrat de legume, smantana, ulei, patrunjel
verde, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete medii 1 kg ardei capia 4
roşii medii 1 căpăţana de usturoi 1cubuleţ de concentrat de legume 200
ml smântână vegetală ulei sare piper pentru decor:…
Read more »
Read more »
Croque monsieur
16 January 2012
Croque
monsieur este un fel de mancare rafinat, servit fie in cafenelele
frantuzesti, fie la mici tarabe cu gustari, foarte cautat in special de
studentii mai saraci in pauzele dintre cursuri. Denumirea s-ar traduce
“mestecati, domnule” si intr-adevar acesta este eel mai bun indemn care
vi se poate adresa atunci cand vi se serveste un…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ceai negru
16 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu ceai negru din: coacaze negre, miere,
lichior de coacaze negre, ceai negru, frisca, coacaze rosii si menta.
Ingrediente: 5 linguri de coacaze negre 1 lingura de miere 4 cl lichior
de coacaze negre 1/8 l ceai negru rece 1-2 linguri cu frisca lichida 1
lingura de coacaze rosii 1…
Read more »
Read more »
Borş cu mere şi legume
16 January 2012
O
reteta delicioasa de bors cu mere si legume din: mere, morcov, telina,
cartof, ceapa, sfecla rosie, orez, ulei de masline, bors, verdeata si
sare. Ingrediente: 3 mere (450 g) 1 morcov (50 g) 1 telină mică (80 g) 1
cartof (100 g) 1 ceapă 1 sfeclă roşie mijlocie 2 linguri orez 1 lingură
ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Moro On The Rocks
16 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Moro On The Rocks din: rom alb, suc de
portocale rosii si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 10 cl
suc de portocale rosii o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
romul intr-un pahar de whisky pe 2-3 cuburi de gheata si completa cu
suc…
Read more »
Read more »
Cartofi ţărăneşti cu sos picant
16 January 2012
O
reteta delicioasa de cartofi taranesti cu sos picant din: cartofi,
ulei, boia, conopida, rosii, ardei grasi, patrunjel si sare.
Ingrediente: 2 kg cartofi mijlocii 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă boia
pentru sos: 1 conopidă mică 2–3 roşii 3 ardei graşi ½ legătură pătrunjel
sare Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi…
Read more »
Read more »
Placinta cu rosii
16 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu rosii, faina, unt, ou, apa, sare,
dovlecel, ceapa, lapte, piper. Ingrediente aluat: 200 g făină 90 g unt 1
gălbenuş 20 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 roşii bine coapte 1
dovlecel 1 ceapă 50 g unt 4 ouă 100 ml lapte sare piper Mod de
preparare: Pentru aluat…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Rosii umplute
16 January 2012
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: carne de vita, ceapa, ou,
rozmarin, cimbru, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii mari
300 g came de vită tocată 1 ceapă 1 ou rozmarin cimbru 1 lingură de
ulei 200 g parmezan sare piper Mod de preparare: Se taie un capac
roşiilor vas de cuptor uns…
Read more »
Read more »
Pizza cu rosii
16 January 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei, sare, drojdie, suc de
rosii, rosii, ciuperci, branza mozzarella. Ingrediente aluat: 150 g
făină 150 ml apă călduţă 1 linguriţă ulei 1/i linguriţă sare 1 pliculeţ
drojdie uscată Ingrediente topping: 2 linguri suc de roşii 2 roşii bine
coapte 4 ciuperci albe 100 g branza mozzarella…
Read more »
Read more »
Clatite americane cu frisca si fructe
16 January 2012
O
reteta delicioasa de clatite americane cu: oua, faina, pesmet, zahar,
ulei, praf de copt, gem, frisca, esenta de vanilie. Ingrediente: 6 ouă 4
linguri făină 2 linguri pesmet fin 6 linguri zahăr 2 linguri ulei 1
pliculeţ praf de copt Ingrediente decor: 5 linguri gem acrişor 1 tub de
frişcă Ingrediente sirop: 400 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu fructe de mare, paste si mazare
16 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: mazare, paste, creveti, scoici,
usturoi, iaurt, oregano, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazăre
nouă 500 g paste colorate 100 g creveţi congelaţi 100 g scoici congelate
3 căţei de usturoi 5 linguri iaurt bine scurs 1 linguriţa oregano uscat
50 g unt sare piper Mod de preparare: Mazărea…
Read more »
Read more »
Ardei copţi umpluţi cu pui
16 January 2012
O
reteta simpla de ardei copti umpluti cu pui din: ardei, carne de
pasare, morcov, patrunjel, telina, iaurt, ulei de masline, rosie, zeama
de lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei graşi mari 100 g carne de pasăre
(piept sau pulpă) ½ morcov ½ pătrunjel rădăcină ¼ ţelină mijlocie ½
legătură pătrunjel şi mărar 2 linguri…
Read more »
Read more »
Briose cu frisca si sos caramel
16 January 2012
O
reteta delicioasa de briose cu: oua, sare, zahar, coaja de lamaie,
faina, unt, nuca, crema de whisky, frisca. Ingrediente compoziţie: 4 ouă
sare 5 linguri zahăr farin 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la o
lămâie 3 linguri făină 75 g unt 4 linguri nucă măcinată Ingrediente sos:
100 g unt 8 linguri zahăr…
Read more »
Read more »
Cum se prepara paste cu sos Chorizo (video)
16 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara paste cu sos Chorizo; un preparat
Italian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos, ideal pentru cei
care savureaza mancarurile picante. Cum se prepara paste cu sos Chorizo
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume
16 January 2012
O
reteta gustoasa de piept de pui cu: conopida, broccoli, unt, smantana,
sare, piper negru, piper rosu macinat, cimbru uscat. Ingrediente: 4
bucăţi piept de pui 500 g conopidă 200 g broccoli 100g unt 200 ml
smântână sare grunjoasă piper negru şi roşu măcinat cimbru uscat Mod de
preparare: Se feliază pieptul de pui, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Midii cu unt
16 January 2012
O
reteta delicioasa de midii cu unt din: usturoi, arpagic, sare, piper
negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel.
Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 arpagic mare 1/2 lingurita de sare 1
lingurita de piper negru chorizo 3/4 pachet unt 3/4 ceasca vin alb sec
năut 3 cesti spanac proaspăt midii 2…
Read more »
Read more »
Supa de somon cu lamaie
16 January 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: somon, lamaie, sare, piper, ardei iute,
ceapa, morcov, arde gras, spanac, crutoane cu unt. Ingrediente: 2-3
bucăţi file de somon zeama de la 4 lămâi sare grunjoasă piper negru
măcinat un ardei iute 2 cepe 2 morcovi un ardei gras 200 g spanac
crutoane cu unt 6 felii lămâie…
Read more »
Read more »
Farfale cu ciuperci
16 January 2012
O
reteta delicioasa de farfale cu: ciuperci, sare, piper, smantana, unt,
nucsoara, cimbru. Ingrediente: 350-400 g farfale 250 g ciuperci sare
piper Ingrediente sos: 200 ml smântână 75 g unt nucşoară măcinată cimbru
proaspăt Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu
un praf de sare şi câteva picături de ulei…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu spanac
16 January 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, sare, ulei, lapte, oua,
smantana, spanac, branza telemea, pesmet. Ingrediente aluat: 300 g făină
sare 30 ml ulei 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri smântână Ingrediente
umplutură: 250 g spanac fiert 150 g brânză telemea 2 linguri pesmet
Ingrediente sos: o linguriţă zahăr 200 g suc roşii…
Read more »
Read more »
Specialitate greceasca
15 January 2012
O
reteta delicioasa specialitate greceasca cu: ardei rosii, suc de rosii,
carne de vita tocata, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper
negru, usturoi, vin rosu, mozzarella. Ingrediente: 8 ardei roşii medii
100 ml suc de roşii 500 g carne de vită tocată busuioc verde 3-4
linguriţe ulei de măsline sare grunjoasă piper negru măcinat…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici
15 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: piersici, zahar, zahar vanilat,
faina, oua, unt, sare, apa minerala. Ingrediente: 500 g piersici 250 g
zahăr un plic zahăr vanilat Ingrediente aluat: 500 g făină 2 gălbenuşuri
200 g unt un praf sare 100 ml apă minerală Mod de preparare: Se cerne
făina într-un bol, se adaugă untul…
Read more »
Read more »
Pui cu orez si legume
15 January 2012
O
reteta delicioasa de pui cu orez, fasole verde, broccoli, ulei de
masline, ardei capia, sare, piper, unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul
lung 200 g fasole verde păstăi 200 g broccoli 2 linguriţe ulei de
măsline 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 500 g piept de pui Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ghiveci ardelenesc
15 January 2012
O
reteta delicioasa de ghiveci ardelenesc cu: carnati picanti, rosii,
fasole verde, ardei, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel,
ulei. Ingrediente: 4 cârnaţi ardeleneşti picanţi 500 g fasole verde
păstăi 500 g roşii 4-5 ardei 4 cepe o căpăţână usturoi sare piper o
legătură mărar o legătură pătrunjel 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de…
Read more »
Read more »
Paste cu ouă şi sos pesto
15 January 2012
O
reteata delicioasa de paste cu: crenvusti, oua, pasta de tomate, sos
pesto, parmezan, sare, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 250 g
paste 2 crenvuşti 2 ouă 2 linguri pastă de tomate sos pesto 250 g
parmezan sare piper pătrunjel busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele
conform instrucţiunilor de pe pachet, după care se scurg…
Read more »
Read more »
Orez cu stafide si caramel
15 January 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: lapte, apa, zahar, baton de vanilie,
sare, stafide, unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund un litru
lapte o cană apă 5 linguri zahăr un baton vanilie un praf sare
Ingrediente glazură: 200 g stafide 5 linguri zahăr 70 g unt Mod de
preparare: Se spală orezul bine,…
Omleta cu spanac si ciuperci
15 January 2012
O
reteta gustoasa de omleta cu: oua, soanac, ciuperci, smantana, sare,
ceapa, faina, unt, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 3-4 linguri
smântână un praf sare 2 cepe 200 g spanac opărit 4 ciuperci o linguriţă
făină un cubuleţ unt o linguriţă ulei de măsline Mod de preparare: Se
curăţă ceapa şi ciupercile, se spală…
Read more »
Read more »
Bors de miel
15 January 2012
O
reteta delicioasa de bors de miel cu:carne de miel, morcov, ceapa,
ardei, orez, sare, piper negru macinat, foi de dafin, leustean, rosii.
Ingrediente: un kg carne de miel 2 morcovi 2 cepe 3 ardei 3 linguri orez
cu bob lung un litru borş sare piper negru măcinat 1-2 foi dafin o
legătură leuştean 4…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe şi frişcă
14 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, coaja de lamaie, sare,
zahar vanilat, zahar pudra, migdale, faina, frisca, crema de branza,
cirese, menta. Ingrediente blat: 8 ouă 300 g unt coaja de la 2 lămâi un
praf de sare 1-2 plicuri zahăr vanilat 275 g zahăr pudră 100 g migdale
măcinate 175 g făină…
Read more »
Read more »
Cuscus cu piept de curcan
14 January 2012
O
reteta delicioasa de cuscus cu : piept de curcan, ardei capia, sare,
piper negru, unt, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 300 g cuşcuş 4
ardei capia sau 3 gogoşari sare piper măcinat negru sau alb 500 g piept
de curcan 50 g unt 1-2 linguriţe ulei de măsline pătrunjel Mod de
preparare: Se lasă…
Read more »
Read more »
Rulada cu somon
14 January 2012
O
reteta delicioasa de rulada de somon cu: somon, oua, sare, faina,
lapte, apa minerala, ulei, branza feta, unt, mascarpone, telemea,
patrunjel. Ingrediente clătite: 2 ouă sare 300 g făină 100 ml lapte 100
ml apă minerală 20 ml ulei de floarea-soarelui 8 felii somon fume
Ingrediente crema de brânză: 100 g brânză feta 30…
Read more »
Read more »
Placinta greceasca
14 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta greceasca cu: faina, oua, apa minerala,
iaurt, ulei, sare, telemea de oaie, praz. Ingrediente aluat: 500 g făină
2 ouă 100 ml apă minerală 50 ml iaurt 50 ml ulei o linguriţă sare
Ingrediente umplutură: 6 ouă 300 g telemea de oaie 1-2 fire praz ulei
pentru uns tava Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Hummus (video)
14 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara Hummus, un preparat delicios si
gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1/3 cup packed blanched fresh
basil leaves 1 (15-oz) can white beans, drained 1 (15-oz) can garbanzo
beans, drained 4 cloves chopped garlic 1 or 2 tablespoons fresh lemon
juice, or to taste 3 tablespoons olive oil (1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati
14 January 2012
O
reteta delicioasa de pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati din:
ulei de susan, supa de pui, sos de soia, otet de orez, zahar, chili,
ulei de rapita, piept de pui, ardei gras, mazare, ceapa, ghimbir,
usturoi, ceapa verde, caju si orez basmati. Ingrediente: 4 lingurite
ulei de susan 1 cană…
Read more »
Read more »
Cosulete cu cireşe
14 January 2012
O
reteta delicioasa de cosulete cu cirese, foietaj, zahar, esenta de
migdale, whisky, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ou, zahar pudra.
Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g cireşe 200 g zahăr o esenţă
migdale 2 linguriţe whisky coaja de la o lămâie zeama de la o lămâie un
ou pentru uns zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Cherry cake
14 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar brun, faina, cacao, sare,
zahar vanilat, unt, mascarpone, zahar pudra, esenta de migdale, coniac,
frisca, cirese, nuci. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zăhăr brun 3
linguri făină 3 linguri cacao un praf de sare 1-2 pliculeţe zahăr
vanilat 2 linguriţe unt topit hârtie pentru copt Ingrediente…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao si nuca
14 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, nuca, faina, cacao,
coaja de lamaie, coaja de portocale, esenta de vanilie, coniac, sare,
zmeura, menta. Ingrediente: 300 g unt 250 g zahăr 6 ouă 100 g nucă
măcinată 150 g făină 4 linguri cacao coaja de la o lămâie coaja de la o
portocală o…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu legume
14 January 2012
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, unt, ulei, cimbru, piper,
zahar, ciuperci, ceapa verde, usturoi, ardei cartofi, marar, cimbru
verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare 75 g unt 3-4
linguri ulei de floarea-soarelui cimbru piper măcinat o lingură zahăr
400 g ciuperci o legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu tarhon
14 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, telina,
morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, pasta de tomate, faina, tarhon, sare
si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2 morcovi 1 radacina de
patrunjel 2 cepe 5 rosii 3 linguri pasta de tomate 1 lingura cu faina 1
legatura de tarhon sare ulei…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu nucă
14 January 2012
O
reteta delicioasa de dovlecei cu nuca din: dovlecei, nuca, patrunjel
verde, unt si piper. Ingrediente: 350–500 g dovlecei 12–16 jumătăti de
nucă tăiate nu prea mărunt 2 linguri pătrunjel verde tocat 40–50 g unt
piper Mod de preparare: Ştergeţi dovleceii cu un servet de bucătărie
şi le îndepărtaţi capetele. Tăiaţi dovleceii felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Pasta de masline
14 January 2012
O
reteta simpla de pasta de masline din: masline, paine, rosii uscate,
usturoi, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 250 g măsline Kalamata
fără sâmburi 2 felii de pâine 4 bucăţi de roşii uscate 6 căţei de
usturoi 100 ml lapte ulei de măsline frunze proaspete de busuioc Mod
de preparare: Dacă nu găseşti…
Read more »
Read more »
Rulada trio
13 January 2012
O
reteta delicioasa de rulada trio din: cotlet, antricot de vitel,
cascaval, cabanos, gogosar, patrunjel, sare, piper si busuioc.
Ingrediente: 200 g cotlet 200 g antricot de vitel 200 g cascaval 1
cabanos 1 gogosar 1 legatura de patrunjel sare piper busuioc Mod de
preparare: Bate fiecare bucata de carne ca la snitele. Condimenteaza-le…
Read more »
Read more »
Antricoate la tigaie cu ouă jumări
13 January 2012
O
reteta delicioasa de antricoae la tigaie cu oua jumari din: antricoate
de vaca, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi,
mazare, fasole fidea, conopida, unt si lapte. Ingrediente: 1,4 kg
antricoate de vacă (7 bucăţi mici) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2
legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 4 fileuri de…
Read more »
Read more »
Tartă cu anghinare şi păstrăv afumat
13 January 2012
O
reteta de tarta cu anghinare si pastrav afumat din: faina, ulei de
masline extravirgin, anghinare, pastrav afumat, usturoi, supa
concentrata de legume, unt, maghiran si lamaie. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g faină albă 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru
umplutură: 500 g anghinare 200 g păstrăv afumat 2 căţei de usturoi 300
ml…
Read more »
Read more »
Snitele vanatoresti in sos picant de smantana
13 January 2012
O
reteta de snitele vanatoresti in sos picant de smantana din: ceapa,
ciuperci, bacon afumat, faina, supa, smantana, sare, piper, fulgi de
migdale, ulei, paste, nucsoara, ceapa verde si muschi de porc.
Ingrediente: 1 ceapă 250 g ciuperci Champignon 50 g bacon afumat tăiat
cubuleţe 4 linguri făină 200 ml supă 200 g smântână sare…
Read more »
Read more »
Varza a la Cluj
13 January 2012
O
reteta de varza a la Cluj din: varza murata, amestec de carne tocata,
orez, ceapa, smantana, ulei de masline, chimen, sare si piper.
Ingrediente: 1 varza murata 600 g amestec de carne tocata 1 cana cu orez
2 cepe 125 g smantana ulei de masline chimen sare piper Mod de
preparare: Toacă varza…
Read more »
Read more »
Snitel vienez din carne de vitel
13 January 2012
O
reteta delicioasa de snitel vienez din carne de vitel din: muschi de
vitel, oua, smantana, sare, piper, faina, pesemt, ulei, lamaie, rosii,
castravete, salata verde, otet de fructe, suc de portocale, mustar,
ulei, fileuri de sardele si capere. Ingrediente: 4 felii de muşchi de
viţel (a 150 g) 2 ouă 1 -2 linguri smântână…
Read more »
Read more »
Tartă cu andive şi praz
13 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu andive si praz din: faina, unt, ou,
galbenusuri, vin alb, sare, sos bechamel, ou Ingrediente: 125 g faină
albă 250 g unt 1 ou 2 gălbenuşuri 3 linguri vin alb sare pentru
umplutură: 250 ml sos bechamel 1 ou 350 g andive 100 g praz 1 linguriţă
zahăr 3…
Read more »
Read more »
Ciorbă groasă de perişoare
13 January 2012
O
reteta de ciorba groasa de perisoare din: oase de vitel, carne tocata
de vita, orez, ou, paine, ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, rosii,
bors, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg oase de viţel 500 g
came tocată de vită 2 linguri cu orez 1 ou 2 felii de pâine 3 cepe 2
morcovi…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu orez şi ciuperci
13 January 2012
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu orez si ciuperci din: rosii,
ciuperci, ceapa, ulei de masline, usturoi, marar si orez. Ingrediente:
10 roşii mijlocii 400 g ciuperci proaspete 1 ceapă mare 2 linguri ulei
de măsline 2 căţei de usturoi ½ legătură mărar 4 linguri orez, de
preferinţă brun Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Sin City Cosmo
13 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sin City Cosmo din: votca, suc cranberry,
sirop mango si cointreau. Ingrediente: 40 ml votcă 100 ml suc cranberry
15 ml sirop mango 15 Cointreau Mod de preparare: Metodă: shake &
străin. Se pune votca, se adaugă siropul de mango, sucul de cranberry şi
triplu secul, 4 cuburi de gheaţă…
Read more »
Read more »
Sote de mazăre cu bacon
13 January 2012
O
reteta delicioasa de sote de mazare cu: ceapa verde, usturoi, marar,
ulei, rosii, sare, piper, zahar, bacon afumat. Ingrediente: un kg mazăre
nouă 5-6 fire ceapă verde 2-3 căţei usturoi 2 legături mărar 3-4
linguri ulei de floarea-soarelui 4-5 roşii sare piper negru şi roşu 2
linguri zahăr 300 g bacon afumat Mod de…
Read more »
Read more »
Focaccine de cartofi cu legume
13 January 2012
O
reteta delicioasa de Focaccine de cartofi cu legume din: faina alba,
cartofi, lapte, drojdie de bere, ulei de masline, vinete si dovlecei,
rosii cherry, mozzarella, oregano, sare si piper. Ingrediente: pentru
focaccine: 250 g faină albă „000″ 120 g cartofi 100 ml lapte 10 g
drojdie de bere 2 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si mazăre
13 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: oua, faina, unt, sare, iaurt, telemea
de oaie, mazare noua. Ingrediente: 6 ouă 275 g făină 150 g unt o
linguriţă sare 100 ml iaurt 150 g telemea de oaie sau de capră 300 g
mazăre nouă Mod de preparare: Untul moale se amestecă cu sarea şi cu
gălbenuşurile.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi cu rozmarin
13 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de cartofi cu rozmarin din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, apa, unt, faina, lapte, branza
feta, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura de ulei de măsline
1 ceapa medie 1 căţel de usturoi 5 cartofi mari supa de legume 1 / 2
cană apă 3…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu dulceata
13 January 2012
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: fina, zahar, margarina, apa minerala,
migdale, zahar vanilat, sare, lamaie, dulceata de capsuni. Ingrediente:
300 g făină 275 g zahăr farin 250 g margarina 4 linguri apă minerală
150 g migdale măcinate 2 plicuri zahăr vanilat un praf de sare coaja de
la o lămâie 100 g dulceaţă de…
Read more »
Read more »
Tortuleţe cu glazură de ciocolată
13 January 2012
O
reteta delicioasa de tortulete cu glazura de ciocolata din: unt, zahar,
amidon, faina, oua, lamaie, branza de vaci, zahar pudra, glazura de
ciocolata, unt, smantana, sare si ciocolata. Ingrediente: 300 g unt 300 g
zahăr 175 g amidon 175 g faină albă 4 ouă 1 lămâie 300 g brânză de vaci
cremoasă 60 g…
Read more »
Read more »
Somon afumat
13 January 2012
Exista
doua metode de afumare a somonului, in functie de temperatura fumului
in care este lasat. Daca doriti sa obtineti un lox traditional, atunci
pestele trebuie pus in fum caldut, dupa ce focul de lemne s-a stins
aproape de tot. Aceasta metoda, cunoscuta sub denumirea de afumare la
rece, era folosita in Anglia si Scotia.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Noodle cu carne de curcan (video)
13 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara Noodle cu carne de curcan, un
preparat delicios, rapid, gustos si sanatos. Ingrediente: 3 tablespoons
butter 3 tablespoons flour 3 1/2 cups cold milk 1 (10-oz) can condensed
cream of mushroom soup 1 teaspoon garam masala, or curry powder 1
teaspoon dried tarragon 1/4 cup chopped green onions…
Paste cu legume
13 January 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: ceapa rosie, fasole verde, ardei rosii,
patrunjel, ulei de masline, sare, piper, lamaie, zahar. Ingrediente: 300
g paste 2 cepe roşii 300 g fasole verde păstăi 3 ardei roşii o legătură
pătrunjel 3-4 linguri ulei de măsline sare grunjoasă piper măcinat
zeama de la o lămâie o lingură zahăr…
Read more »
Read more »
Legume cu cuscus
13 January 2012
O
reteta delicioasa de ciscus cu: sare, piper, usturoi, curry, ghimbir,
margarina, ulei de masline, dovlecel, ardei, morcov, praz, nuca, rosii
cherry. Ingrediente: 300 g cuşcuş sare piper usturoi curry ghimbir 50 g
margarina 2 linguri ulei de măsline 2 dovlecei 4-5 ardei 3 morcovi un
fir praz 100 g miez de nucă 6 roşii…
Read more »
Read more »
Tocana de scoici
13 January 2012
O
reteta delicioasa de tocana de scoici din: unt, ceapa, usturoi, telina,
cimbru, faina, scoici, lapte, sare, piper alb si patrunjel.
Ingrediente: 110 g unt bun 1 ceasca de ceapa tocata 3 catei de usturoi,
tocati 1 ceasca de telina tocata 1 crenguta de cimbru 2 linguri de faina
1 vas de un litru cu…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu mazare si susan
13 January 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: ceapa, dovlecel, mazare, marar,
patrunjel, susan, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2
legături ceapă un dovlecel un kg mazăre o legătură mărar o legătură
pătrunjel 100 g susan 50 g caşcaval 100 g pesmet sare grunjoasă piper
negru măcinat ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se alege mazărea…
Read more »
Read more »
Cocktail Sky Orgasm
13 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sky Orgasm din: votca, lichior de zmeura
neagra si redbull. Ingrediente: 30 ml votcă 20 ml Chambord (lichior de
zmeură neagră) 30 ml Redbull (topped; diferă de la pahar la pahar) Mod
de preparare: Metodă: build. Se ia un pahar de long drink, se pune
gheaţă în straturi cu…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie
13 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu lamaie din: oua, zahar, ulei, lamaie,
faina, esenta de lamaie si sare. Ingrediente: 8 oua 300 g zahar 8
linguri cu ulei 1 lamaie 350 g faina esenta de lamaie sare Mod de
preparare: Roade lamaie si stoarce-o. Separat, bate albusurile spuma cu
zaharul si un praf de…
Read more »
Read more »
Vinete coapte cu sos de rosii
13 January 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu: rosii, ceapa rosie, ardei capia, sare,
piper, cimbru. Ingrediente: 4 vinete mici un kg roşii o ceapă mare roşie
2 ardei capia sare piper cimbru Mod de preparare: Se spală vinetele, se
şterg şi se taie pe lung în felii potrivite. Se presară sare grunjoasă
şi se pun în…
Read more »
Read more »
File de curcan aromat
13 January 2012
O
reteta delicioasa de file de curcan cu: cimbru, marar, usturoi, piper,
sare, vin alb dulce, otet balsamic, unt, zeama de portocala, spanac,
ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan
cimbru mărar 3-4 fire usturoi piper sare grunjoasă 30 ml vin alb dulce
sau vin spumos oţet balsamic 50 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu bors
13 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de legume cu: mazare, fasole verde, fasole
rosie, morcovi, praz, ceapa verde, ardei, rosii, bors, sare, piper, ulei
de masline, paste, leustean. Ingrediente: 200 g mazăre 200 g fasole
verde păstăi 100 g fasole roşie crudă 3 morcovi un fir praz 2 fire ceapă
verde 2 ardei 2-3 roşii 500…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii cu cartofi
13 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de rosii, cartofi, ceapa rosie, ardei,
morcovi, sare, telina, ulei, piper macinat, patrunjel, marar.
Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe roşii 2 ardei 2 morcovi sare 2 frunze de
ţelină 2-3 linguriţe ulei de floarea- soarelui piper măcinat o legătură
pătrunjel o legătură mărar 500 ml suc de roşii Mod de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi
13 January 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de morcovi din: morcovi, ceapa,
ghimbir, iaurt, zeama de legume, foaie de dafin, ulei de masline, zahar,
sare si piper. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa 1 lingurita rasa cu
ghimbir macinat 100 g iaurt 1 l zeama de legume strecurata 1 foaie de
dafin 2 lingur ulei de…
Read more »
Read more »
Plăcintă moldovenească
13 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta moldoveneasca din: faina, apa, drojdie,
sare, branza de vaci, telemea de oaie, oua. Ingrediente: pentru aluat: 1
kg făină 500 ml apă căldută 1 cub de drojdie sare pentru umplutură:
500 g brânză de vaci 400 g telemea de oaie 3 ouă Mod de preparare:
Puneţi jumătate din cantitatea…
Read more »
Read more »
Despre legume
13 January 2012
Sparanghelul
Sparanghelul proaspăt trebuie să fie tare la atingere şi să aibă
mugurii din vârf lipiţi de tijă. In vederea preparării lui prin
fierbere, este necesar să se îndepărteze, cu ajutorul cuţitului, partea
lemnoasă de la bază. Sparanghelul se fierbe 15-20 de minute într-o oală
înaltă, cu diametrul mic, întotdeauna în picioare şi cu vârfurile…
Read more »
Read more »
Cum se prepara bulionul de legume
13 January 2012
O
reteta despre cum se prepara bulionul de legume din: ceapa, cotoare de
broccoli, praz, morcovi, telina, dovlecei, ulei de masline, vin alb,
apa, ceapa, cimbru, rozmarin, foi de dafin, usturoi si cuisoare.
Ingrediente: 2 cepe medii 100 g cotoare de broccoli 250 g praz 300 g
morcovi 200 g ţelină 150 g dovlecei 20…
Read more »
Read more »
Supa de linte
13 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de linte din: linte rosie, ceapa, cartofi,
morcov, telina, pasta de tomate, foaie de dafin, usturoi, ulei si sare.
Ingrediente: 500 g linte rosie 2 cepe 4 cartofi 1 morcov 1/2 telina 2
linguri cu pasta de tomate 1 foaie de dafin 2 catei de usturoi ulei sare
Mod…
Read more »
Read more »
File de cod cu verdeaţă
12 January 2012
O
reteta de file de cod cu verdeata din: file de cod, lapte, marar,
usturoi, ulei, foi de dafin, lamaie si sare. Ingrediente: 400 g file de
cod 200 ml lapte 1 legatura de marar 2 catei de usturoi 2 linguri cu
ulei 2 foi de dafin 1 lamaie sare Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Musaca din piure
12 January 2012
O
reeta de musaca din piure din: cartofi, carne tocata, foi de lasagna,
oua, ceapa, marar, patrunjel, unt, lapte, cascaval, sare, piper,
busuioc, ulei, pasta de rosii si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi (de
preferat, albi) 500 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 pachet foi
de lasagna 2 ouă 1 ceapă medie 1…
Read more »
Read more »
Pate de casa
12 January 2012
O
reteta de pate de casa din: ficatei de pui, ceapa, supa de pui, unt,
smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 2
cepe 250 ml supa de pui 100 g unt 2 linguri cu smantana busuioc sare
piper Mod de preparare: Curăţă şi spală ficăţeii şi lasă-i să se…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu fasole
12 January 2012
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu fasole din: rosii, fasole verde,
ulei, otet, usturoi, patrunjel, salata verde, sare si piper.
Ingrediente: 6 roşii 250 g fasole verde 50 ml ulei 15 ml oţet 2–3 căţei
de usturoi pătrunjel salată verde sare piper Mod de preparare: Spălaţi
roşiile şi le tăiaţi un căpăcel, le…
Read more »
Read more »
Cotlete marinate
12 January 2012
O
reteta delicioasa de cotlete marinate din: cotlete, vin alb, usturoi,
ulei, sare, maghiran, oregano, cimbru, boabe de mustar, unt, usturoi,
patrunjel si piper. Ingrediente: 4 cotlete fara os 100 ml vin alb 3
catei de usturoi 3 linguri cu ulei sare maghiran oregano cimbru boabe de
mustar pentru crema de unt: 200 g unt…
Read more »
Read more »
Coktail de sampanie cu suc de portocale rosii
12 January 2012
O
reteta simpla de cocktail de sampanie cu suc de portocale rosii din:
suc de portocale rosii, vin spumant, coaja de portocala, zeama de lamaie
si zahar. Ingrediente: 10 cl suc de portocale rosii 10 cl vin spumant
sec spirala din coaja de portocala pentru crusta de zahar: zeama de
lamaie zahar Mod de…
Read more »
Read more »
Mâncare de mânzat cu sos
12 January 2012
O
reteta delicioasa de mancare de manzat cu sos din: fripturi de manzat,
ciuperci, ceapa, faina alba, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 3 fripturi de manzat 300 g ciuperci champignon proaspete 1
ceapa medie 1 linguria cu faina alba 125 ml vin rosu sec ulei sare piper
cimbru Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada cu omleta
12 January 2012
O
reteta delicioasa de rulada cu omleta din: muschi de porc, sunca de
praga, oua, marar, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g
muschi de porc 200 g sunca de Praga 5 oua 2 legaturi de marar 1 cescuta
cu vin alb sare piper ulei Mod de preparare: Taie muschiul de porc…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată si fructe uscate
12 January 2012
O
reteta delicioasa de trufe de ciocolata si fructe uscate din: ciocolata
menaj, smantana dulce, fructe uscate, zahar pudra, caao neagra si
ciocolata alba. Ingrediente: pentru trufe: 100 g ciocolata menaj 100 ml
smantana dulce 100 g fructe uscate 30 g zahar pudra pentru decor: cacao
neagra fructe uscate ciocolata alba rasa Mod de…
Read more »
Read more »
Fasole galbenă dietetică
12 January 2012
O
reteta delicioasa de fasole galbena dietetica din: fasole, verdeata,
ulei, rosii, supa si sare. Ingediente: 1 kg fasole păstăi 1 ceapă
verdeată tocată 1 ceaşcă ulei 3 roşii decojite 1 lingură supă
concentrată sare Mod de preparare: Curătaţi fasolea de codite şi de
vârfuri, o spălaţi cu apă rece şi o puneţi la…
Read more »
Read more »
Chec cu banane
12 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu banane din: faina, zahar, drojdie,
bicarbonat, banane, unt, lapte, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente:
250 g faina 150 g zahar 2 linguri drojdie uscata 1/2 lingurita
bicarbonat 3 banane coapte 85 g unt 2 linguri de lapte 2 oua un praf de
sare zahar pudra vanilat Mod…
Read more »
Read more »
Frigarui din chiftele aromate
12 January 2012
O
reteta delicioasa de frigarui din chiftele aromate din: carne tocata de
porc, usturoi, ou, ceapa, paine, seminte de chimen, ardei gras, sos de
soia, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de
porc 4 catei de usturoi 1 ou 1 ceapa 2 felii de paine 1 lingurita cu
seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Clătite americane
12 January 2012
O
reteta delicioasa de clatite americane din: faina, praf de copt, lapte,
ou, unt, sare, banane, miere si scortisoara. Ingrediente: 350 g faina 3
lingurite praf de copt 1 lingurita zahar pudra 300 ml lapte 1 ou 3
linguri de unt topit sare pentru prajit: 1 pachet unt pentru decor: 3
banane 3 linguri miere…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crap cu rosii cherry
12 January 2012
O
reteta delicioasa de crap cu sos cherry din: crap, rosii cherry, otet,
ulei, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, boia,
sare si piper. Ingrediente: 1 crap proaspat 500 g rosii cherry 3-4
linguri cu otet 2 linguri ulei 200 ml apa 4-5 catei de usturoi 10-15
boabe de piper 2-3 foi…
Read more »
Read more »
Bors de ciuperci cu afumatura de porc
12 January 2012
O
reteta delicioasa de bors de ciuperci cu afumatura de porc din: rasol
afumat de porc, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, cartofi, ceapa,
pasta de tomate, patrunjel, bors, ulei, cimbru si sare. Ingrediente: 1
rasol afumat de porc 500 g ciuperci 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1
telina 4 cartofi 1 ceapa 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Lox (somon afumat)
12 January 2012
Pe
vremuri, pentru ca ca oamenii sa poata consuma peste si iarna, acesta
trebuia conservat folosindu-se unul dintrre procedeele clasice de
pastrare a carnii, respectiv se putea ingropa in pamant, usca sau sara,
dar se putea si afuma. Fumul modifica proteinele din carne dand senzatia
ca ar fi fiarta sau prajita; pe de alta parte,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Kadi Patta Chutney (video)
12 January 2012
Cum
se prepara Kadi Patta Chutney, un preparat Indian, deosebit de gustos
si delicios si usor de pregatit. Cum se prepara Kadi Patta Chutney
Read more »
Read more »
Oua umplute cu jumari de ciuperci
12 January 2012
O
reteta delicioasa de oua umplute cu jumari de ciuperci din: oua, branza
de burduf, ciuperci, usturoi, marar, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 2
linguri cu branza de burduf 2 ciuperci 1 catel de usturoi 1 legatura de
marar ulei piper Mod de preparare: Pune ouale la fiert, iar intre
timp, pregateste ciupercile.…
Cocktail Red Hours
12 January 2012
O
reteta simpla de cocktail Red Hours din: vermut rosu, gin, suc de
struguri rosii, zeama de lamaie, struguri rosii, zeama de lamaie si
zahar. Ingediente: 2 cl vermut rosu 2 cl gin 5 cl suc de struguri rosii 1
strop de zeama de lamaie struguri rosii pentru crusta de zahar: zeama
de lamaie zahar…
Read more »
Read more »
Cornete cu brânză şi somon afumat
12 January 2012
O
reteta delicioasa de cornete cu branza si somon afumat din: foi de
lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon afumat, sare
si piper alb. Ingrediente: 5–6 foi de lasagna (din comert) 300 g brânză
de vaci proaspătă 3 linguri smântână 1 lingură zeamă de lămâie 10 felii
de somon afumat sare piper…
Read more »
Read more »
Morcovi aromati la cuptor
12 January 2012
O
reteta de morcovi aromati la cuptor din: morcovi, usturoi, unt, vin
alb, coaja de portocala, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 6
morcovi 4 catei de usturoi 150 g unt 1 cana cu vin alb 1 lingurita cu
coaja rasa de portocala 3 crengute de patrunjel 1 crenguta de cimbru
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Tort de chiftele cu legume
12 January 2012
O
reteta delicioasa de tort de chiftele cu legume din: carne tocata de
porc, cartof, ceapa, ou, faina, usturoi, ciuperci, ardei gras, ulei si
sare. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 1 cartof 1 ceapă 1 ou 2
linguri cu făină 3 căţei de usturoi 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1
ardei…
Read more »
Read more »
Banane in aluat
12 January 2012
O
reteta delicioasa de banane in aluat din: banane, ou, zahar pudra,
faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 4 banane 1 ou 1 lingurita zahar
pudra 6 linguri faina 150 ml lapte un praf de sare ulei pentru prajit
Mod de preparare: Intr-un castron, din faina, ou, zahar, lapte si sare
se pregateste un…
Read more »
Read more »
Lasagna cu spanac si ricotta
12 January 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu spanac si ricotta din: foi de lasagna,
spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, ou, sare si piper. Ingrediente: 1
cutie foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 150g
mozzarella 100 g parmezan ras 1 ou sare piper Mod de preparare:
Spanacul se decongelează şi se scurge bine,…
Read more »
Read more »
Minisufleuri cu ciocolata
12 January 2012
O
reteta delicioasa de minisufleuri cu ciocolata din: ciocolata menaj,
cacao neagra, zahar, unt si oua. Ingrediente: pentru sufleuri: 200 g
ciocolata menaj 60 g cacao neagra 200 g zahar 120 unt 4 oua pentru
decor: 30 g zahar Mod de preparare: Taie ciocolata bucăţele. Pune
într-o crăticioară ciocolata, untul tăiat bucăţi şi cacaua.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu cas de oaie si cascaval
12 January 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu cas de oaie si cascaval din: faina,
zahar, drojdie, apa, sare, cas de oaie, cascaval si oua. Ingrediente: 1
kg faina 1/2 lingura cu zahar 400 ml apa calduta 20 g drojdie sare
pentru umplutura: 200 g cas de oaie 100 g cascaval 2 oua Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu coaste de porc
12 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu coaste de porc din: coasta de
porc, ceapa, telina, patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei
iute, pasta de tomate, bors si leustean. Ingrediente: 800 g coasta de
porc 2 cepe 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 catei de usturoi
1 ardei gras 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Tortilla cu crudităti
12 January 2012
O
reteta delicioasa de tortilla cu cruditati din: faina de porumb, apa,
sare, salata verde, dovlecel, ardei gras si ceapa rosie. Ingrediente:
pentru tortilla (10-12 bucati): 1/2 kg faina de porumb 700 ml apa un
praf de sare pentru umplutura: 1 salata verde 1 dovlecel 1 ardei gras
rosu 1 ceapa rosie Mod de…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu cartofi
12 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de broccoli cu cartofi din: broccoli,
cartofi, ceapa, ulei, cascval, nucsoara, sare si patrunjel. Ingrediente:
1 capatana de broccoli 3 cartofi 1 ceapa mare 2 linguri ulei 2 linguri
cascaval ras nucsoara sare cateva fire de patrunjel Mod de preparare:
Intr-o oală se pune uleiul la încins şi apoi…
Read more »
Read more »
Morcovul
12 January 2012
Valoarea
nutriţională a morcovului este neîntrecută. Impiedică formarea
depozitelor de reziduuri pe pereţii arteriali, prevenind astfel
atacurile cardiovasculare la bolnavii de ateroscleroză. Conţine fibre,
betacaroten din belşug, potasiu (foarte bun pentru inimă) şi vitamina C.
Are acid folic, vitamina K şi calciu. Şi doar 50 de calorii la 100 g.
Pe scurt, conţine cam tot…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată cu sirop de portocale
12 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu sirop de portocale din:
margarina, oua, praf de copt, lapte, zahar, faina, cacao, esenta de
vanilie, coaja de portocala, portocale si zahar. Ingrediente: 200 g
margarină 5 ouă un praf copt 50 ml lapte 200 g zahăr 200 g făină 4
linguri cacao un plic zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Risotto alia milanese
12 January 2012
O
reteta delicioasa Risotto alia milanese din: sofran, supa de pui sau de
legume, unt, ceapa, usturoi, orez, vin alb, parmezan, sare, piper si
frunze de patrunjel. Ingrediente: o linguriţă firişoare de şofran 50 ml
apă clocotită 500 ml supă de pui sau de legume 100 g unt 2 cepe 4-5
căţei usturoi 350 g…
Read more »
Read more »
Cocktail de zmeura
12 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail de zmeura din: rachiu de zmeura, lichior de
zmeura, zeama de lamaie si tonic. Ingrediente: 2 l rachiu de zmeura 4 cl
lichior de zmeura 4 cl zeama de lamaie tonic Mod de preparare: Mixam
bine cu gheata zeama de lamaie, rachiul si lichiorul de zmeura in
shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de roşii cu tăietei de casă
11 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de rosii cu taitei de casa din: suc de
rosii, ceapa rosie, morcovi, telina, ardei, sare, piper, costita
afumata, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ou, faina si sare.
Ingrediente: un litru suc de roşii 2 cepe roşii 2 morcovi o ţelină 1 -2
ardei sare piper negru măcinat 250 g…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu nuci
11 January 2012
O
reteta delicioasa de tort de ciocolata cu nuci din: oua, zahar, nuca,
faina, sare, zahar vanilat, unt, galbenusuri, lapte, extract de vanilie,
cacao, rom, coaja de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 10 ouă 10
linguri zahăr 200 g nucă măcinată 4 linguri făină un praf sare un plic
zahăr vanilat pentru cremă: 350…
Read more »
Read more »
Gâscă umplută cu mere
11 January 2012
O
reteta delicioasa de gasca umpluta cu mere din: gasca, mere, nuca, unt,
sare, zahar, piper, vin spumos, oregano verde, ulei de masline si
patrunjel. Ingrediente: o gâscă de 2-3 kg un kg mere 150 g nucă 150 unt
sare grunjoasă 2-3 linguriţe zahăr piper negru şi roşu 200 ml vin spumos
demisec oregano verde…
Read more »
Read more »
Cocktail Bitter Dream
11 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Bitter Dream din: lichior, suc de struguri,
bitter lemon si lamaita. Ingrediente: 2 cl lichior de plante medicinale 6
cl suc de struguri de culoare deschisa Bitter Lemon lamaita Mod de
preparare: Punem gheata zdrobita intr-un pahar de cocktail, apoi turnam
deasupra lichiorul si sucul de struguri si amestecam…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi din ciocolată şi migdale
11 January 2012
O
reteta delicioasa de bulgarasi din ciocolata si migdale din: ciocolata,
cacao neagra, migdale, lapte, smantana dulce, ulei de masline
extravirgin, ulei cu aroma de trufe, oua, cacao neagra, zahar si cafea.
Ingrediente: 1 50 g ciocolată menaj 100 g cacao neagră 100 g migdale 50
ml lapte 50 ml smântână dulce 500 ml ulei…
Read more »
Read more »
Budinca de branza
11 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca de branza din: branza de vaci, telemea,
smantana, gris, oua si ulei. Ingrediente: 1 kg branza de vaci 100 g
telemea 200 g smantana 125 g gris 5 oua ulei Mod de preparare:
Amestecă brânza de vaci cu grişul, adaugă telemeaua dată pe răzătoarea
cea mai mică. Bate ouăle…
Read more »
Read more »
Chaat
11 January 2012
Acest
fel de mancare foarte iute este des intalnit printre mancarurile de
strada din India. Chaat sunt niste gustarele servite pe o farfurie,
prepate la tarabele care impanzesc trotuarele strazilor in toate orasele
indiene. Termenul provine de la un verb din limba hindi care inseamna
,,a linge”. Aceasta mancare are nenumarate variante locale. In Delhi,…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Ciuperci umplute
11 January 2012
O
reteta simpla de ciuperci umplute din: ciuperci, praz, cascaval, unt,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 10 ciuperci 1 fir de praz 200 g
cascaval 50 g unt busuioc sare piper Mod de preparare: Curăţă
ciupercile şi spală-le sub jet de apă. Taie codiţele cât mai mărunt,
împreună cu prazul, Aşază ciupercile într-o tavă…
Read more »
Read more »
Retete zilei: Creier pane cu legume
11 January 2012
O
reteta delicioasa de creier pane cu legume din: creier de porc, oua,
faina, ulei, dovlecei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei rosu, ardei iute,
busuioc, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1 kg creier de porc 4
oua faina ulei pentru prajit 2 dovlecei 2 cepe rosii 2 legaturi ceapa
verde 2 cartofi 1 ardei…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Hamburger
11 January 2012
O
reteta gustoasa de hamburger cu: carne de vita, carne de porc, sare,
piper, cartofi, rosii, paine, castraveti, masline, boia dulce, ulei.
Ingrediente: 600 g carne tocată amestec porc cu vită sare piper 5-6
cartofi roşii 2-3 felii de pâine înmuiate în lapte un gălbenuş
castraveţi măsline (pentru decor) 1-2 linguri ulei boia dulce ulei…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza dulce
11 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de varza dulce din: varza, marar, ceapa,
foaie dafin, morcov, rosie, sare, piper si bors. Ingrediente: 1 bucata
medie varza alba 1 legatura marar 1 bucata mare ceapa 1 foaie dafin 2
bucati morcov 1 bucata rosie dupa gust sare dupa gust piper bors dupa
gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Specialitate cu pui si mere
11 January 2012
O
reteta delicioasa de pulpe de pui, cimbru, sare, rozmarin, miere, piper
alb, boia, usturoi verde, ulei de masline, mere, unt, pesmet.
Ingrediente: 8-10 pulpe superioare de pui cimbru sare rozmarin o
linguriţă miere piper alb boia 2-3 fire usturoi verde 2-3 linguri ulei
de măsline 6-8 mere un cubuleţ unt pentru uns tava 1-2…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel
11 January 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de sparanghel, unt, faina, sare, piper,
smantana. Ingrediente: 400 g sparanghel 70 g unt 70 g făină sare piper 4
linguri smântână Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se leagă în
snopi sparanghelul, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă
de ulei.…
Read more »
Read more »
Terina de cartofi
11 January 2012
O
reteta delicioasa de terina de cartofi din: bacon, cartofi, ciuperci,
ceapa, oua de prepelita, morcovi, broccoli, unt, telemea, crema de
branza, gelatina, marar, ulei si sare. Ingrediente: 200 g bacon feliat
4-5 cartofi mari 500 g ciuperci 1 ceapa 6 oua de prepelita 3 morcovi 1
broccoli mic 100 g unt 100 g telemea…
Read more »
Read more »
Cosulete cu brânză
11 January 2012
O
reteta de cosulete cu branza din: foi de placinta, unt, sare grunjoasa,
branza de vaci, smantana, branza feta, alune de padure si patrunjel.
Ingrediente: 4-6 foi de plăcintă 50 ml unt sare grunjoasă pentru
umplutură: 150 g brânză de vaci 100 ml smântână 150 g brânză feta 50 g
alune de pădure măcinate sau…
Read more »
Read more »
Nuci dulci-picante
11 January 2012
O
reteta simpla de nuci dulci picante din: ulei de floarea soarelui,
scortisoara, condimente, amestec de nuci si miere. Ingrediente: 1
lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita de scortisoara, macinata
1/2 lingurita amestec de condimente pentru prajituri 400 g amestec de
nuci – migdale, nuci braziliene si caju 2 linguri miere Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ceapa si branza
11 January 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu:faina, ulei, otet, sare, apa, ceapa,
branza telemea, oua. Ingrediente foaie: 500 g făină o lingură ulei o
lingură oţet o linguriţă rasă sare un pahar apă călduţă Ingrediente
umplutură: 1-2 legături ceapă ( 8 fire) 300 g brânză telemea de vacă 3
ouă un ou pentru uns Mod…
Read more »
Read more »
Clătite cu file de merluciu
11 January 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu file de merluciu din: ou, faina, lapte,
sare, file de merluciu, ceapa, unt, cascaval si marar. Ingrediente: 1
ou 60 g făină 200 ml lapte 1 vârf de cutit de sare 600 g file de
merluciu 1 ceapă 100 g unt sau margarină 50 g cascaval ½ legătură mărar…