Taitei soba cu creveti la cuptor
27 October 2012
Taitei
soba cu creveti la cuptor din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de
susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei
grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi
catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de
miere Doua lingurite de ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tofu prajit cu sos sriracha si unt de arahide
27 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de Tofu prajit cu sos sriracha si unt de
arahide din: tofu, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos
de soia, otet de orez, unt de arahide, nectar de agave, supa de legume
si sos sriracha. Ingrediente: tofu 1 lingura ulei arahide Usturoi feliat
1 bucată mare de radacina…
Read more »
Read more »
Scoici cardium şi melci de mare
27 October 2012
Foarte
apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la
fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud,
spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de
spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre
deosebire de cea a scoicilor…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu ghebe
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie,
castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper.
Ingrediente: 4 scrumbii 2 cepe rosii 12 castraveciori murati 500 g
ghebe 50 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de maghiran 200 ml vin
alb sec sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu dulceaţă de vişine
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Budincă de orez cu dulceaţă de vişine din: orez,
lapte, zahar, oua, unt, dulceata de visine si zahar vanilat.
Ingrediente: 300 g orez 600 ml lapte 200 g zahar 3 oua 50 g unt 150 g
dulceata de visine 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Spălaţi
orezul în 3-4…
Read more »
Read more »
Chifle curcubeu
27 October 2012
Chifle
curcubeu din: faina, faina cu seminte si cereale integrale, drojdie,
fulgi de ovaz, mix de seminte, nuci, bicarbonat de sodiu, unt, lapte,
dovlecei, morcovi, sfecla si lapte. Ingrediente: 250 g de faina, plus
extra pentru pudrat 250 g de faina pentru paine 500 g de faina cu
seminte si cereale integrale 7 g de…
Read more »
Read more »
Prepeliţă cu sos de coniac
27 October 2012
O
reteta gustoasa si savuroasa de prepelita cu sos de coniac din:
prepelite, sare grunjoasa, zahar tos, coniac, piper, ghimbir, usturoi,
unt, nucsoara, rozmarin, sare, piper, faina si smantana. Ingrediente: 4
prepelite sau un pui mai mare sare grunjoasa 2-3 linguri zahar tos 100
ml coniac piper negru macinat 50 g ghimbir 2-3 catei de…
Read more »
Read more »
Spanac cu naut si chorizo
27 October 2012
Spanac
cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa,
usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de
dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac. Poti folosi
si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le
rupi tulpinile.…
Read more »
Read more »
Roşii afumate
27 October 2012
O
reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate,
miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de
rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu
mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat.Merge de minute
cu burgeri, pui,…
Read more »
Read more »
Pizza de Florentina
27 October 2012
Pizza
de Florentina din: sos de tomate, spanac, ciuperci, cascaval, oua, ulei
vegetal, piper, sare, faina, drojdie, ulei de masline si sare.
Ingrediente: 6 linguri sos de tomate 200 g spanac proaspat 100 g
ciuperci champignon 50 g cascaval/parmezan 4 oua ulei vegetal piper
negru macinat sare pentru aluat: un pahar faina o lingurita drojdie…
Read more »
Read more »
Tartă cu mure şi cremă de vanilie
27 October 2012
Tartă
cu mure şi cremă de vanilie din: aluat de tarta, faina, nucsoara,
scortisoara, zahar, smantana, lapte, extract de vanilie si mure.
Ingrediente: 500 g aluat de tarta putina faina, pentru presarat putina
nucsoara rasa 1/4-1/2 lingurita de scortisoara pudra pentru umplutra:
100 g de zahar 200 ml de smantana pentru frisca 200 ml de…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei
27 October 2012
Pui
cu ardei din: carne de pui, radacinoase, unt, foi de unt, cuisoare,
boabe de piper, boia, faina, smantana de soia si ceapa. Ingrediente: 8
portii de carne de pui 100 g radacinoase (morcovi, patrunjel, telina) 3
linguri unt 2 foi de dafin cuisoare boabe de piper 1 lingura boia 1
lingura faina 250 ml…
Read more »
Read more »
Costiţe de miel în sos de vin
27 October 2012
O
reteta de Costiţe de miel în sos de vin din: costite de miel, cimbru,
vin rosu, miere, unt, usturoi, sare grunjoasa, piper, paste, sare,
piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza rosie si rozmarin.
Ingrediente: 8-10 costite de miel cimbru uscat si verde 300 ml vin rosu o
lingura miere 75 g unt 4-5…
Read more »
Read more »
Porumb copt cu ciuperci
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Porumb copt cu ciuperci din: porumb, apa, lapte,
unt si ciuperci. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 6 pahare cu apa 1
pahar cu lapte 50 g unt 12 ciuperci albe, mici Mod de preparare:
Ştiuleţii cu tot cu foi se spală şi apoi se înlătură câteva foi
exterioare. Boabele trebuie…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui pane
27 October 2012
Ficatei
de pui pane din: ficatei de pui, faina, oua, ulei, condimente si
lamaie. Ingrediente: 800 g ficatei de pui 150 g faina 2 oua 150 ml ulei 1
lingurita amestec condimente uscate 1 lamaie condimente Mod de
preparare: Bateţi ouăle, adăugaţi făină, 2-3 linguri de apă şi
amestecaţi bine. Puneţi ficăţeii în apă…
Read more »
Read more »
Ciorba de conopida cu costita
27 October 2012
Ciorba
de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi,
patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors.
Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura
patrunjel condimente bors Mod de preparare: Desfaceţi conopida în…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecel cu bacon şi brânză
27 October 2012
Rulouri
de dovlecel cu bacon şi brânză din: dovlecei, bacon, crema de branza,
ulei, otet balsamic, cimbru, rozmarin, busuioc si sare. Ingrediente: 2
dovlecei tineri 200 g de bacon, taiat felii subtiri 1 cutie crema de
branza 2 linguri ulei 2 linguri otet balsamic cimbru, rozmarin sau
busuioc sare Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Placinta de toamna
27 October 2012
Placinta
de toamna din: gutui, mere, pere, unt, pastaie de vanilie, scortisoara,
zeama de lamaie, zahar, faina, aluat de tarta, ou si crema de vanilie.
Ingrediente: 1,5 mix de gutui, mere si pere (5 mere, 2 pere si 2 gutui)
25 g de unt 1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime, cu semintele scoase
2…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla cu iaurt
27 October 2012
Supa
de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de masline, ceapa, rosii,
supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin, iaurt si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g sfecla rosie fiarta 2 lingurite ulei de masline 1
ceapa 400 g rosii decojite, din conserva 1 l supa de legume sare piper
cimbru otet de…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in sos de vin rosu
27 October 2012
O
reteta savuroasa de Muschi de vita in sos de vin rosu din: muschi de
vita, miere, vin rosu, usturoi, piper, ulei de masline, sare, cartofi,
morcovi, rozmarin, cimbru, sare grunjoasa, unt si ulei de masline.
Ingrediente: un kg muschi de vita o lingura miere 250 ml vin rosu
demisec 2-3 catei usturoi piper negru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei grasi marinati
26 October 2012
Ardei
grasi marinati din: ardei grasi, ulei, patrunjel, marar, usturoi,
zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 2 linguri de
ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de marar tocat 6 catei de usturoi 6
linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼ ceasca otet alb 1 cană de apă…
Read more »
Read more »
Smoothie din fructe de pădure
26 October 2012
Smoothie
din fructe de pădure din: lapte de migdale, ameste de fructe de padure
si sirop agava. Ingrediente: 500 ml lapte cu migdale 200 g amestec de
fructe de padure (zmeura, afine, mure etc) 1 lingurita sirop agava Mod
de preparare: 200 g de fructe de padure se spala bine si se dau la…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado si andive
26 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa,
mazare, porumb, morcov, telina, smantana, maioneza, oua, sare, piper.
Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre
fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână
100 g maioneză 2 ouă fierte…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan
26 October 2012
O
reteta delicioasa de rulada de curcan cu: carne de curcan, morcovi,
ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper.
Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 1 ceapă 100 g brânză telemea
rasă 50 g unt cimbru ulei pătrunjel mărar piper Mod de preparare: Taie
pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate uşor…
Read more »
Read more »
Piept de pui aromat
26 October 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: miere, boia dulce, curry,
castravete, ardei gras, ciuperci, rosii, salata, scortisoara, sare,
piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingurita de miere
1/2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita curry 1 castravete 1 ardei gras 2
ciuperci 2-3 rosioare 1 salata scortisoara sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri cu cartofi
26 October 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: bacon, ardei gras, usturoi, ceapa,
cartofi, sare, ulei. Ingrediente: 200 g bacon 1 ardei gras 3-4 catei de
usturoi 1 ceapa 5-6 cartofi mici sare ulei Mod de preparare: Curăţă
cartofii şi taie-i în cubuleţe potrivite. Pune-i să fiarbă în apă
clocotită cu un praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Boeuf Bourguignon
26 October 2012
O
reteta de boeuf burguignon din:carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa
rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze,
pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast. Ingrediente: 180g carne de vită
100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui
10g concentrat de vită (demi-glace) cimbru foi de…
Read more »
Read more »
Crema de rosii
26 October 2012
O
reteta delicioasa de crema cu: rosii, morcov, ceapa, unt, smantana,
sare, piper. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 2 morcovi 1 ceapă
potrivită unt şi smântână, opţional sare piper Mod de preparare: Se
spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe care îl lasă.
Se trec prin sită pentru a…
Read more »
Read more »
Nuga glasata in miere cu fructe confiate
26 October 2012
O
reteta delicioasa de nuga cu:ou, miere, zahar, fructe confiate,
stafide, nougatine, cointreau, smantana. Ingrediente: 10 albusuri de ou
200g miere 200g zahăr 200 g fructe confiate 200g stafide uscate 200g
nougatine 3 cl cointreau 1 l smantana Mod de preparare: Se prepară o
bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele,…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Tarta cu branza
26 October 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, lapte, smantana, sare,
telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc.
Ingrediente blat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1
praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3
ouă 10 roşii cherry…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu sos şi porumb
26 October 2012
Clătite
umplute cu sos şi porumb din: oua, lapte, apa minerala, faina, ulei,
sare, ceapa, ulei, suc de rosii, boabe de porumb, cimbru, condiment,
carnati, zahar, cascaval si unt. Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte 100 ml
apă minerală 200 g făină 2-3 linguri ulei 1 praf de sare Pentru
umplutură și decor: 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Peste picant
26 October 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: conopida, broccoli, morcov, arde gras,
ceapa, usturoi, cimbru, maghiran, busuioc, arde iute, cuisoare, lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de peste cateva buchetele conopida si broccoli 1
morcov 1 ardei gras 1 ceapa 1 catel de usturoi cimbru maghiran busuioc 1
ardei iute 2 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Scoici cu manzanilla
25 October 2012
Acest preparat culinar se numără printre preferinţele clienţilor din
fapas-urile spaniole. Modul de a găti scoicile este foarte simplu, dar
pune bine în valoare gustul lor. Mai întâi, se călesc puţin în ulei
usturoiul si ceapa. Apoi se toarnă peste ele nişte sherry manzanilla
sec. In sosTort cu grepfrut şi mac
25 October 2012
Tort
cu grepfrut şi mac din: unt, faina, zahar, oua, extract de vanilie,
praf de copt, smantana, grepfrut, seminte de mac, zahar si unt.
Ingrediente: 175 g de unt, moale, plus extra pentru uns 300 g faina,
plus extra pentru presarat 300 g zahar 3 oua mari 1 lingurita extract de
vanilie 1 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Somon pe pat de praz
25 October 2012
O
reteta savuroasa de Somon pe pat de praz din: somon, praz, limetta,
ulei din samburi de struguri, sos de soia, wasabi si piper. Ingrediente:
400 g somon 500 g praz tanar 2 limetta 4 linguri ulei din samburi de
struguri 2 linguri sos de soia 1 varf cutit wasabi piper proaspat
macinat Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere
25 October 2012
Cartofi
copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa,
bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi
medii 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1 ceapa mare, feliata fin 6
felii de bacon afumat, tocate 2 linguri smantana pentru gatit 200 g de
branza Gruyere, rasa patrunjel tocat,…
Read more »
Read more »
Lipie cu pui şi legume
25 October 2012
Lipie
cu pui şi legume din: piept de pui, morcovi, gulie, smantana, salata
verde, slipii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 piepti de
puidezosati 2 morcovi 1 gulie 2 linguri smantana 1 salata verde 4 lipii
sare piper ulei de masline Mod de preparare: Se sărează şi se
piperează carnea; se unge…
Read more »
Read more »
Retete de post: Parjoale de post
25 October 2012
Parjoale
de post din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, ulei, pesmet,
faina, marar si condimente. Ingrediente: 3 morcovi 1 radacina de
patrunjel 1 telina mica 3 cepe mici 3-4 cartofi 160 ml ulei 100 g pesmet
100 g faina 1 legatura marar condimente Mod de preparare: Căliţi în
ulei 1 ceapă tocată mărunt. Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciuperci
25 October 2012
Ciorba
de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez,
patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura
patrunjel condimente bors Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile,
spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o
şi tocaţi-o mărunt,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dressing cu iaurt grecesc
25 October 2012
Dressing
cu iaurt grecesc din: iaurt, nuci, marar, usturoi, sare, piper si
legume. Ingrediente: 2 cani iaurt grecesc degresat 1/2 cană nuci, plus
mai mult pentru garnitura 3 linguri de marar proaspat tocat 1 lingurita
usturoi tocat proaspat Sare si piper dupa gust Legume proaspat tăiate
Mod de preparare: Se toarnă iaurtul grecesc, nucile,…
Read more »
Read more »
Sandviş cu ton
25 October 2012
Sandviş
cu ton din: ton, iaurt, rosii, paine de secara, branza de vaci, salata
eisber, sare, piper si morcov. Ingrediente: 1 conserva ton (bucata
intreaga) 2 linguri iaurt gras 4 rosii 8 felii paine de secara 2 linguri
branza de vaci 8 frunze salata eisberg sare piper 1 morcov Mod de
preparare: Se scurge…
Read more »
Read more »
Căpşunată
25 October 2012
Căpşunată
din: capsune, zahar, apa si alcool. Ingrediente: 3 kg căpşune 2 kg
zahăr 10 l apă 1 l alcool sau palincă tare Mod de preparare: Speli
căpșunele bine, le cureți de codițe și le pui în straturi într-o
damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana la căldură timp de 2
zile. Din când…
Read more »
Read more »
Somon la gratar cu legume si felii de lamaie
25 October 2012
Somon
la gratar cu legume si felii de lamaie din: somon, sos de soia, zahar,
apa, ulei, piper, usturoi, sare, legume si lamaie. Ingrediente: 600 g
somon proaspat 3 linguri sos de soia 1 lingurita zahar 80 ml apa 60 ml
ulei 1 lingurita piper 1 lingurita praf de usturoi sare pentru
garnitura: legume 1…
Read more »
Read more »
Bors de vitel
25 October 2012
O
reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel,
ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou,
leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol
de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4
cartofi 5 rosii 150 g…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu cartofi
25 October 2012
Cotlet
de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata,
branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8
cotlete de porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de
dafin 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente Mod de
preparare: Bateţi cotletele, presăraţi-le cucondimente…
Read more »
Read more »
Tortillas cu sunca
25 October 2012
Tortillas
cu sunca din: castravete, salata verde, rosii, sunca, tortillas si
branza de vaci. Ingrediente: 1 castravete 1 capatana salata verde 4
rosii 100 g sunca 4 tortillas sau clatite gata preparate 80 g branza de
vaci Mod de preparare: Se decojeste castravetele, se curata de seminte
si se taie pulpa betisoare. Se raie…
Read more »
Read more »
Orez picant cu tofu
25 October 2012
Orez
picant cu tofu din: orez, oua, ulei de masline, ceapa, ardei iute,
pudra de curry, boabe de mustar, pudra de ardei cayenne, tofu marinat,
ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 140 g de orez basmati 2 oua 1
lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei iute, tocat (cu tot cu
seminte) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Budincă de vanilie şi ciocolată
25 October 2012
O
reteta savuroasa de Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de
vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare,
zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte. Ingrediente: pentru budinca de
vanilie 100 g zahar 50 g amidon 1 galbenus 100 ml lapte 30 g unt 1 fiola
esenta de vanilie sare pentru budinca…
Read more »
Read more »
Grătar de cod cu orez
25 October 2012
O
reteta de Grătar de cod cu orez din: fileuri de cod, lamaie, orez,
iaurt, frunze de menta si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 lamaie 4
linguri orez 4 linguri iaurt cateva frunze de menta sare Mod de
preparare: Peştele spălat, uscat şi porţionat se înfige pe ţepuşe care
se frig 3…
Read more »
Read more »
Tocanita de hribi
25 October 2012
Tocanita
de hribi din: hribi, ceapa, rosii, ulei, cimbru, boia si condimente.
Ingrediente: 1,5 kg hribi proaspeti 3 cepe 5 rosii 50 ml ulei 1
lingurita cimbru uscat 1 lingurita boia de ardei dulce condimente Mod
de preparare: Curăţaţi hribii, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi tăiati-i
în bucăţi potrivite. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…
Read more »
Read more »
Curry de năut şi pilaf cu conopidă şi caju
25 October 2012
Curry
de năut şi pilaf cu conopidă şi caju din: ulei, ceapa, caju, orez
basmati, conopida, sos curry, naut si frunze de coriandru. Ingrediente: 2
linguri de ulei 1 ceapa, tocata 100 g de caju 200 g de orez basmati 400
g de conopida, taiata in bchetele 400 g de sos curry (sau pasta din…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de legume
25 October 2012
Ciorba
gustoasa de legume din: conopida, telina, ceapa, morcovi, patrunjel,
ardei gras, gogosar, gulie, cartofi, patrunjel, ulei, condimente si
bors. Ingrediente: 1 conopida mica 1 telina mica 2 cepe 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1 ardei gras verde 1 gogosar 1 gulie 2 cartofi 1
legatura patrunjel 50 ml ulei condimente bors Mod…
Read more »
Read more »
Budinca de vanilie cu zmeura
25 October 2012
Budinca
de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt,
sare, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahar
25 g amidon 1 fiola esenta de vanilie 15 g unt un praf de sare sau alte
fructe, dupa gust pentru servit: zmeura si frunze de menta proaspata
Mod…
Read more »
Read more »
Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru
25 October 2012
Calcan
cu cartofi fierţi şi cimbru din: pesti, lamaie, cartofi, usturoi,
cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 4 pesti 1 lamaie 1 kg cartofi 3
catei usturoi 2 crengute de cimbru cateva fire de patrunjel 2 linguri
ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, după care se
curăţă. Peştele se spală, se usucă…
Read more »
Read more »
Friganele cu banane prajite
25 October 2012
O
reteta gustoasa de Friganele cu banane prajite din: franzela, banane,
oua, zahar brun, unt si scortisoara. Ingrediente: 8 felii franzela 4
banane 3 oua 100 g zahar brun 100 g unt 1 lingura scortisoara rasa Mod
de preparare: Bateţi ouăle cu un praf de sare, apoi treceţi feliile de
pâine prin ou şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac
25 October 2012
O
reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun,
boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne.
Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de
ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura
praf…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc
25 October 2012
Sarmale
cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet,
patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1
capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri
pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri
rondele de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati
25 October 2012
Varza
calita cu carnati din: varza murata, carnati, ceapa, ulei, morcov,
pasta de tomate, marar, boabe de piper, foi de dafin si condimente.
Ingrediente: 2 verze murate 600 g carnati 2 cepe 100 g ulei 1 morcov 2
linguri pasta de tomate 1 legatura marar 1 lingurita boabe de piper 2
foi de dafin condimente…
Read more »
Read more »
Pastrav cu legume al dente
25 October 2012
Pastrav
cu legume al dentedin: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei,
ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei
1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper
Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii
cât mai fine, iar broccoli se rupe în…
Read more »
Read more »
Piept de pui in sos
25 October 2012
Piept
de pui in sos din: piept de pui, sare, piper, cimbru, zucchini, ceapa
rosie, usturoi, suc de rosii, marar, ulei de floarea soarelui si unt.
Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negrumacinat cimbru verde si
uscat 4 zucchini 2 cepe rosii 4 catei usturoi 300 ml suc rosii o
legatura marar ulei…
Read more »
Read more »
Dulceata de castane
25 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de Dulceata de castane din: castane, zahar,
vanilie si rom. Ingrediente: 2 kilogram castane 1, 5 kilograme zahar
vanilie rom Mod de preparare: Decojeste castanele si pune-le la fiert.
Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita.
Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu legume si caju
25 October 2012
Orez
cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei,
ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei. Ingrediente: 250 g
orez cu bobul subtire 200 g caju prajit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei
capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucsoara piper alb si negru macinat
sos de soia…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne
25 October 2012
Ardei
umpluţi cu carne din: chifle, lapte, ceapa, usturoi, ulei de floarea
soarelui, carne tocata, oregano, rosii, foi de dafin, boabe de piper si
enibahar. Ingrediente: 2 chifle vechi de-o zi 100 ml lapte 2 cepe 4
catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g carne tocata
mixta (vita si porc) 4…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de potroace
25 October 2012
Ciorba
delicioasa de potroace din: aripioare de pui, ceapa, ulei, morcovi,
telina, patrunjel, cartofi, rosii, fidea, bors, leustean, patrunjel si
condimente. Ingrediente: 800 g aripioare de pui 3 cepe 50 ml ulei 2
morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 4 cartofi 6 rosii 150 g fidea
bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel condimente…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume la cuptor
25 October 2012
Carnaciori
cu legume la cuptor din: carnati, cartofi, praz, morcovi, supa de
legume, foi de dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente:
carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3
foi de dafin patrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Curata
prazul, taie-l rondele si caleste-l in putin…
Read more »
Read more »
Coulibiac
24 October 2012
Deşi la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de
eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX. In Rusia, coulibiac
era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. In perioada celui de-al
doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a recunoscut în el o
variantă a sSpaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel din:
spaghete, ulei de masline, ceapa, stafide, supa de legume, parmezan,
nuci si patrunjel. Ingrediente: 300 g de spaghete 2 linguri ulei de
masline 2 cepe feliate 5 linguri de stafide 250 ml supa de legume 50 g
de parmezan ras 5 linguri de nuci…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu legume
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc,
vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper,
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei
verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Tort cu alune şi ghimbir
24 October 2012
Tort
cu alune şi ghimbir din: oua, alune de padure, biscuiti de ovaz, faina,
zahar praf, zahar vanilat, lamaie, ghimbir, gem de coacaze, cognac,
ghimbir, ciocolata de menaj si gem de caise. Ingrediente: blat: 10 oua
300 g alune de padure neprajite 50 g pesmet din biscuiti de ovaz 1
lingura faina 300 g zahar…
Read more »
Read more »
Papricas gustos de pui
24 October 2012
Papricas
gustos de pui din: pui, ulei, ceapa, slanina, supa de pui, boia dulce,
bulion si condimente. Ingrediente: 1 pui 1 lingura ulei 3 cepe mari 100 g
slanina 2 cesti supa de pui 1 lingurita boia dulce 1 lingura bulion
condimente Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite. Tocaţi
ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie
24 October 2012
O
reteta savuroasa de ciorba de sfecla rosie din: sfecla rosie, ceapa,
pastarnac, morcovi, telina, cartofi, frunze de telina, bors si
condimente. Ingrediente: 4 sfecle rosii copate 2 cepe 2 radacini de
pastarnac 2 morcovi 1 telina mica 3 cartofi 1 legatura frunze de telina
bors condimente Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi-o în…
Read more »
Read more »
Placinta cu gutui si ghimbir
24 October 2012
Placinta
cu gutui si ghimbir din: faina, unt, galbenusuri, zahar, lamaie, zahar
vanilat, scortisoara, ghimbir si sare. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 2 galbenusuri 700 g cubulete de gutui 130 g zahar 1 lamaie 1
lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa 1 lingurita ghimbir
ras sare Mod de preparare: Amestecaţi cu…
Read more »
Read more »
Dhal aromat si cremos
24 October 2012
Dhal
aromat si cremos din: boabe de mustar, seminte de chimion, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, linte rosie si lapte de
cocos. Ingrediente: 2 lingurite boabe de mustar 2 lingurite seminte de
chimion 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 4 catei de
usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir proaspat de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci si salvie
24 October 2012
Ravioli
cu nuci si salvie din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii,
mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 2 oua 1 galbenus 1 lingura ulei de masline 50 g
rosii conservate in ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nuca 1
albus salvie 4 linguri…
Read more »
Read more »
File de salau la tigaie
24 October 2012
O
reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de
mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi,
cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de
mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3
morcovi 2 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si menta
24 October 2012
Prăjitură
cu brânză si menta din: unt, faina, iaurt, sare, branza de vaci, zahar,
coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, oua, migdale, menta si hartie
pentru copt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 350 g faina o cutie
iaurt natural un praf sare pentru umplutura: 400 g branza de vaci 250 g
zahar coaja de…
Read more »
Read more »
Iahnie delicioasa de fasole
24 October 2012
Iahnie
delicioasa de fasole din: fasole, sare grunjoasa, piper, foi dafin,
ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, pasta de rosii, sare, cimbru,
carnati si usturoi. Pentru o fasole reuşită şi foarte gustoasă, este
bine ca boabele să stea aproximativ 10-15 ore la înmuiat, într-un bol cu
apă şi cu un praf de bicarbonat. Ingrediente: 800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac,
ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos
si ceapa rosie. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 5-6 linguri de ulei de
măsline Sare și piper negru proaspăt macinat 1 ceasca grau ricotta 1
lingură oțet 1 lingură de apă 1/2…
Read more »
Read more »
Ciolan cu rozmarin si ardei
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciolan cu rozmarin si ardei din: ciolan, vin, ardei
capia, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, foi
de dafin, boia si suc de rosii. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat
100 ml vin 8 ardei capia o ceapa rosie 3-4 linguri ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu chilli vegetarian
24 October 2012
Cartofi
copţi cu chilli vegetarian din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie,
ardei gras, condimente cajun, fasole, supa de legume, ciocolata si
smantana. Ingrediente: 4 cartofi medii, curatati, fiecare taiati in 8
felii, pe lung 4 lingurite ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata grosier
1 ardei gras galben, tocat grosier 1 lingura de condimente…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu ricotta
24 October 2012
O
reteta delicioasa de Cannelloni umplute cu ricotta din: ceapa, usturoi,
ciuperci, unt, ruccola, ou, branza ricotta, faina, lapte, nucsoara,
parmeazan, cannelloni, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de
usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri unt 200 g ruccola 1 ou 200 g
branza ricotta sau urda 1 lingura faina 400 ml…
Read more »
Read more »
Tarte cu sunca si mozzarella
24 October 2012
Tarte
cu sunca si mozzarella din: unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii
cherry, bacon, mozzarella, cimbru, pesmet si patrunjel. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g unt o lingurita chimen un praf sare 4 linguri
smantana sau iaurt 300 g faina pentru umplutura: 4-6 rosii cherry 300 g
bacon 300 g mozzarella busuioc proaspat cimbru uscat si…
Read more »
Read more »
Linguine cu lămâie
24 October 2012
Linguine
cu lămâie din: ceapa rosie, ulei de masline, chilli, paste, linguine,
sare, piper, piept de pui, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe
rosii 1 lingura ulei de masline 1 praf chilli 300 g paste lungi
(linguine) sare piper 2 piepti de pui 1 lamaie 1 mana de patrunjel Mod
de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Strudel cu struguri si stafide
24 October 2012
Strudel
cu struguri si stafide din: faina, oua, stafide, boabe de struguri,
biscuiti, zahar, unt, ulei de masline, zahar praf si sare. Ingrediente:
500 g faina 4 oua 60 g stafide inmuiate in 100 ml coniac 1,5 – kg boabe
de struguri negri 125 g biscuiti din cereale fara crema 250 g zahar 125
g…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu ciuperci
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciorba de vita cu ciuperci din: rasol de vita,
ciuperci, cartofi, bors, leustean, praz, ardei verde, suc de rosii, sare
si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 200 g ciuperci 3 cartofi un
litru bors o legatura leustean 1-2 cepe sau n fir de praz un ardei verde
200 ml…
Read more »
Read more »
Specialitate cu pui si masline
24 October 2012
Specialitate
cu pui si masline din: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru,
boia dulce, orez, supa, sofran, gogosari, rosii, ardei, patrunjel si
mazare. Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g masline un cubulet
unt piper cimbru macinat o lingurita boia dulce 250 g orez un litru supa
un praf sofran un…
Read more »
Read more »
Gulas de fasole mixta
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Gulas de fasole mixta din: ulei de masline, ceapa,
paprika rosii si fasole. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata fin 1 lingura paprika afumat 400 g rosii din conserva 400 g
de fasole mixta din conserva scursa si clatita Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosari in otet cu kiwi
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Gogosari in otet cu kiwi din: gogosari, kiwi, otet,
zahar, ulei, sare, foi de dafin si piper. Ingrediente: 35-40 gogosari
12 kiwi 1 litru otet 250 ml apa 250g zahar 250 ml ulei 1 lingura cu varf
de sare foi de dafin piper boabe Mod de preparare: Gogosarii se
spala,…
Read more »
Read more »
Strudel cu ciuperci de toamnă
24 October 2012
Strudel
cu ciuperci de toamnă din: ciuperci, esalote, unt, ceapa verde, faina,
ulei, apa si unt. Ingrediente: umplutura: 500 g ciuperci de toamna 2
esalote 3 linguri unt 1 legatura ceapa verde tocata aluat: 100 g faina 3
linguri ulei 3 linguri apa calduta 2 linguri de unt topit Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Tăieţei soba cu aromă de lime
24 October 2012
Tăieţei
soba cu aromă de lime dn: taitei soba, ceapa verde, coaja si zeama de
lime si sos de soia. Ingrediente: 250 g taitei soba 4 fire de ceapa
verde, feliate subtire, pe lung coaja rasa si zeama de la 1 lime 2
linguri sos de soia Mod de preparare: Fierbe tăieţeii în apă…
Read more »
Read more »
Escalop de porc cu sos de ciuperci
24 October 2012
Escalop
de porc cu sos de ciuperci din: escalop, ciuperci, ulei, faina, ceapa,
vin alb, demiglace si samntana. Ingrediente: 8 bucati escalop (snitel
natur) de 80 g fiecare 400 g ciuperci champignon taiate felii 3 linguri
ulei 3 linguri faina 1 ceapa tocata 100 ml vin alb 100 ml demiglace 100
ml smantana Mod…
Read more »
Read more »
Friptura de gasca in sos
24 October 2012
Friptura
de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa,
piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare
grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de masline
400 g dovleac 50 g unt orez pentru…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu struguri
24 October 2012
O
reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de
curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru,
muguri de pin si struguri. Ingrediente: 2 kg pulpe de curcan 200 ml vin
100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa piper
negru macinat si boabe cimbru…
Read more »
Read more »
Strudel cu dovleac si nuci
24 October 2012
Strudel
cu dovleac si nuci din: dovleac, ulei vegetal, zahar brun, migdale,
pesmet, ou, scortisoara, nucsoara, foi de placinta, unt, nuci pecan,
sirop de artar si smantana. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat si taiat
in bucati mari 2 lingurite ulei vegetal 140 g de zahar brun fin, plus
extra pentru presarat 100 g migdale macinate…
Read more »
Read more »
Frigărui de ciuperci cu risotto
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Frigărui de ciuperci cu risotto din: ciuperci,
muschiulet de porc, ficatei de pasare, ardei gras, ceapa, unt, orez,
pasta de tomate, boia dulce, supa de legume si salvie. Ingrediente: 400 g
ciuperci champignon 400 g muschiulet de porc 200 g ficatei de pasare 1
ardei gras rosu 1 ceapa 50 g…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu fasole verde si cartofi
24 October 2012
Salata
de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa
rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o
ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bors de legume
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Bors de legume din: morcovi, praz, ceapa verde,
ceapa rosie, fasole verde, cartofi, ardei capia, rosii, ulei de masline,
sare, piper, leustean, bors si crutoane. Ingrediente: 2 morcovi un fir
praz 2-3 fire ceapa verde o ceapa rosie 200 g fasole verde pastai 2-3
cartofi un ardei capia 2 rosii 2…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si smantana
24 October 2012
O
reteta savuroasa de tarta cu mere si smantana din: faina, unt, zahar,
mere, oua, smantana, lamai si sare. Ingrediente: 325 g faina 200 g unt
250 g zahar 6 mere mari 4 mere acrisoare 2 oua 300 ml smantana proaspata
2 lamai sare Mod de preparare: Amestecaţi 300g făină cu 150g unt rece
tăiat…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz si emmentaler
23 October 2012
Tarta cu praz si emmentaler din: aluat, unt, praz, oua, smantana,
lapte, mustar dijon, emmentaler, pesmet, alune si patrunjel.
Ingrediente: 500 g aluat de tarta pentru umplutura: 50 g unt 500 g
praz, curatat si feliat 3 oua 75 ml smantana de gatit 75 ml lapte 1
lingurita deBranza de capra cu nuci
23 October 2012
Branza
de capra cu nuci din: branza de capra, branza de vaci, lapte batut,
sare, cimbru, aceto balsamico alb, ulei de masline, piper, alune si
boabe de struguri. Ingrediente: 200 g branza de capra 150 g banza de
vaci 2 linguri lapte batut 1 praf de sare 4 fire cimbru 1-2 lingurite
aceto balsamico alb…
Read more »
Read more »
Carrpaccio cu ciuperci
23 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Carrpaccio cu ciuperci din: ciuperci,
ulei de masline, ceapa, usturoi, otet, cimbru, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 50 ml ulei de masline 20 g ceapa 1
catel de usturoi 5 linguri otet 1/2 legatura cimbru zahar sare piper
Mod de preparare: Se poate prepara…
Read more »
Read more »
Prăjitură Victoria clasică
23 October 2012
Prăjitură
Victoria clasică din: unt, faina, zahar tos, oua, gem de capsune,
capsuni, smantana, zahar tos, zeama de lamaie, baton de vanilie si zahar
pudra. Ingrediente: 225 g unt nesărat, lăsat să se înmoaie, plus încă
puţin pentru uns tava 225 g făină cu agenţi de creştere, cernută, plus
încă puţin pentru presărat tava 225…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti cu cuscus
23 October 2012
Ardei
umpluti cu cuscus din: ardei, busuioc, supa, sare, piper, cuscus, ceapa
rosie, usturoi, ulei de masline si piure de rosii. Ingrediente: 4 ardei
rosii 1-2 crengute busuioc 300 ml supa sare piper negru macinat 350 g
cuscus 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei de masline 200 g
piure de rosii …
Read more »
Read more »
Mămăligă cu magiun
23 October 2012
Mămăligă
cu magiun din: apa, malai, nuci, magiun, smantana, unt, albus si sare.
Ingrediente: 1 litru apa 400 g malai 250 g nuci macinate 400 g magiun
150 ml smantana 2 linguri unt 1 albus sare Mod de preparare: Puneţi
apa la fiert cu sare şi când clocoteşte faceţi o mămăligă mai tare,
adăugând…
Read more »
Read more »
Vita cu sos si broccoli
23 October 2012
Vita
cu sos si broccoli din: muschi de vita, ulei de masline, sos de soia,
vin rosu, sare, ceapa, otet aromatic, frunze de savlie, broccoli, unt si
usturoi. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 linguri ulei de masline
sos de soia 150 ml vin rosu dulce o lingura sare o ceapa o lingura otet…
Read more »
Read more »
Inele de mere
23 October 2012
Inele
de mere din: faina, bere, oua, sare, mere, zahar pudra si scortisoara.
Ingrediente: 180 g faina 250 ml bere blonda tare 2 oua sare 5 mere ulei 4
linguri zahar pudra 1 lingurita de scortisoara macinata Mod de
preparare: Se cerne făina într-un castron şi se înglobează treptat
berea. Se separă ouăle. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu varza rosie pentru iarna
23 October 2012
O
reteta delicoasa de Conopida cu varza rosie pentru iarna din: conopida,
varza rosie, otet, apa, sare, zahar, foi de dafin si piper.
Ingrediente: 2 conopide 2 verze rosii 350 ml otet 1 litru apa 2 linguri
sare 2 linguri zahar foi de dafin piper Mod de preparare: Varza si
conopida se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Cas de mere
23 October 2012
Cas
de mere din: mere, cas, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 1,5 mere
acrisoare 250 g cas dulce de vaca 200 g cas sarat de oaie 1 ou 1 lingura
unt sare piper Mod de preparare: Curatati merele, inlaturati
cotoarele si semintele si şi tăiaţi-ie în felii. Ungeţi un vas
termorezistent cu unt…
Read more »
Read more »
Falafel cu sfeclă
23 October 2012
O
reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa,
chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii,
sfecla rosie si frunze de sfecla. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline
2 cepe, tocate 2 lingurite de chimion macinat 800 g de naut din
conserva, scurs 500 g de sfecla cruda, curatata…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu gutui
23 October 2012
O
reteta savuroasa de Pui umplut cu gutui din: pui, gutui, mere, zeama de
lamaie, cimbru, foi dafin, sare grunjoasa, piper, unt, vin, usturoi si
hartie de copt. Ingrediente: un pui 4 gutui 4 mere verzi zeama de la
doua lamai cimbru 2-3 foi dafin sare grunjoasa piper negru macinat 200 g
unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu ardei
23 October 2012
Piept
de rata cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline,
sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, zeama de portocala si ardei.
Ingrediente: un kg piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt
ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru verde macinat
1-2 linguri miere zeama de…
Read more »
Read more »
Galuste bucovinene
23 October 2012
O
reteta de Galuste bucovinene din: malai, apa, branza, unt, manatarci,
ceapa, usturoi, unt, smantana, vin, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 500
g malai 2 litri apa 200 g branza de burduf sau cascaval ras 100 g unt
umplutura: 400 g manatarci 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 1
lingura smantana 100…
Read more »
Read more »
Mâncare cu gutui si rozmarin
23 October 2012
Mâncare
cu gutui si rozmarin din: muschi de vitel, gutui, zahar, gogosari,
ceapa rosie, fasole verde, sare, ulei de masline, vin si rozmarin.
Ingrediente: 800 g muşchi de viţel 4 gutui mijlocii o lingură zahăr 3
gogoşari o ceapă roşie 200 g fasole verde păstăi sare ulei de măsline
4-5 linguri vin roşu dulce 2…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si parmezan
23 October 2012
Paste
cu ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, unt, usturoi, sare,
piper, coriandru si parmezan. Ingrediente: 500 g paste 500 g ciuperci 50
g unt 2-3 catei usturoi sare piper 2-3 frunze coriandru 50 g parmezan
Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu o
linguriţă de sare. Se lasă…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu mazare
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Ciorba de pui cu mazare din: piept de pui, mazare,
morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ardei, usturoi, unt, taitei, boabe
de piper si sare. Ingrediente: un piept de pui 100 g mazare 3 morcovi 2
cepe o telina mica o radacina pastarnac un ardei verde un ardei rosu 2-3
catei usturoi o…
Read more »
Read more »
Frigarui cu bacon
22 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Frigarui cu bacon din: prune, mere,
bacon si piper. Ingrediente: 12 prune 3 mere mici 16 felii subtiri de
bacon piper asortat pisat Mod de preparare: Se spală şi se curăţă
fructele; prunele se taie jumătăţi, merele optimi. Fiecare se înfăşoară
în câte o felie de bacon şi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu fasole verde
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Ardei umpluti cu fasole verde din: ardei, pastai de
fasole, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, sare, piper si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 4 ardei rosii pentru umplut 500 g pastai de
fasole 2 cepe 6 catei de usturoi cimbru uscat si macinat 6 rosii mari 2
ardei sare piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos de piper
22 October 2012
Cotlet
cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar,
nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de
porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o
lingurita faina 100 g nuca macinata…
Read more »
Read more »
Omletă cu şuncă
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Omletă cu şuncă din: oua, cascaval, ardei gras,
sunca de praga, parmezan, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă
100 g caşcaval 1 ardei gras 100 g șuncă de Praga 50 g parmezan 25 g unt
ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă ardeiul și taie-l cubuleţe.
Călește-l în…
Read more »
Read more »
Pachetele cu legume
22 October 2012
Pachetele
cu legume din: lipii, ulei de masline, unt, ceapa, morcovi, ciuperci,
nuci, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 lipii 3-4 linguri ulei
de masline 50 g unt pentru umplutura: 2 cepe 2-3 morcovi 200 g ciuperci
50 g nuci sau alune de padure o legatura patrunjel sare piper negru
macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină, pancetta şi cimbru
22 October 2012
Supă
de ţelină, pancetta şi cimbru din: ulei de masline, pancetta, ceapa,
frunza dafin, cimbru, telina, supa de pui si smantana. Ingrediente:
putin ulei de masline, plus extra pentru servit 100 g pancetta, feliata
(o poti inlocui cu bacon) putin unt 1 ceapa mare, tocata 1 frunza de
dafin 1 legatura mare de cimbru, cu…
Read more »
Read more »
Must de casă
22 October 2012
Pentru
un must de calitate superioară, se folosesc struguri cât mai proaspeţi,
de vin. Nu se folosesc boabe stricate, mucegăite sau necoapte. Se
zdrobesc boabele în storcătorul de fructe; sucul se trece printr-o
strecurătoare fină, astfel încât să se separe de sâmburi şi alte
resturi. Pentru un must tradiţional, se lasă să se limpezează sucul…
Read more »
Read more »
Aperitive calde cu branza
22 October 2012
Aperitive
calde cu branza din: bagheta, mozzarella, salam, sare grunjoasa, rosii
cherry, ardei capia, smantana, usturoi si busuioc. Ingrediente: o
bagheta alba 200 g mozzarella 100 g slam foarte uscat 100 g branza
mascarpone sare grunjoasa 300 g rosii cherry 2 ardei capia 2 linguri
smantana 3-4 catei usturoi busuioc proaspat pentru ornat Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pesmet si usturoi
22 October 2012
Cartofi
cu pesmet si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de
masline, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi
rosii 8-12 catei de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g
pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt sare piper Mod de preparare:
Puneţi cartofii la fiert, în coajă.…
Read more »
Read more »
Specialitate de cartofi in paine
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Specialitate de cartofi in paine din: cartofi,
gogosari, ceapa, rosii, foie dafin, cimbru, ulei de floarea soarelui,
pulpa de porc, ceapa, paini si marar. Ingrediente: 10 cartofi 2 gogosari
2-3 cepe 5-6 rosii o foaie dafin cimbru uscat si macinat 2-3 linguri
ulei de floarea soarelui 400 g pulpa de porc…
Read more »
Read more »
Gulas unguresc
22 October 2012
Gulas
unguresc din: pulpa de porc, ceapa rosie, gogosari, morcovi, piure de
rosii, paprika, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, unt, piper,
patrunjel, cartofi si cimbru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 4 cepe
rosii 4 gogosari 2-3 morcovi 500 g piure de rosii o lingurita paprika 20
ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Portofele cu carne
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Portofele cu carne din: ceapa verde, praz, ulei,
rodii, ardei gras, ketchup, sunca, cascaval, drojdie, faina, zahar,
lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente: umplutura: 3 cepe verzi 1 fir
de praz 2 linguri ulei 2 rosii decojite 1 ardei gras 2 linguri ketchup
100 g sunca 4 linguri cascaval ras aluat: 20…
Read more »
Read more »
Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi
22 October 2012
Salată
de bulgur cu ţelină şi ierburi din: bulgur, telina apio, mar, zeama de
lamaie, ulei de masline, alune de padure, ardei iute, seminte de rodie,
patrunjel, menta si tarhon. Ingrediente: 20 g de bulgur 1 telina Apio 1
mar zeama de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 1 mana de alune de…
Read more »
Read more »
Cod cu ceapa si cartofi
22 October 2012
Cod
cu ceapa si cartofi din: file de cod, cartofi, ceapa, rosii cherry,
sare, piper, ulei de masline, patrunjel si zeama de lamaie. Ingrediente:
8 bucati file de cod 6 cartofi 2 cepe 8-10 rosii cherry sare piper
negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 3-4 fruze patrunjel zeama de
la 2-3 lamai Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu legume mexicane si pui
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Budinca cu legume mexicane si pui din: sos
enchilada, fasole, ceapa, ardei gras, ulei de masline, chimen, ardei
iute, sos tabasco, smantana, pui, ceapa zi mozzarella. Ingrediente: 1
cutie sos enchilada 2 cutii Fasole Pinto (sau fasole din conserva) 1
ceapa mare, tocata 1 ardei gras verde, taiat cuburi 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Pui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură
22 October 2012
Pui
rumenit cu glazură de muştar şi garnitură din: pui, unt, mustar cu
boabe, cartofi, telina, mere rosii, nuci, pesmet, carnati, ou, patrunjel
si unt. Ingrediente: 1 pui mare (aproximativ 2 kg) 25 g unt 1 lingura
de mustar cu boabe cartofi copti sau legume pentru servit, optional
pentru garnitura: 3 tulpini de telina Apio,…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de perisoare
22 October 2012
Ciorba gustoasa de perisoare din: carne tocata de vita, sare, ou,
piper, lesutean, orez, ceapa, morcovi, ardei capia, dovlecel, telina,
suc de rosii, bors si frunze de telina. Ingrediente: 400 g carne tocata
de vita sare un ou piper negru macinat o legatura leustean o lingurRuladă învelită în bacon
22 October 2012
O
reteta gustoasa si savuroasa de Ruladă învelită în bacon din: carne
tocata de vita, oua, ceapa rosie, usturoi, vin, unt, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, branza camembert si bacon. Ingrediente: 800 g carne
tocata de vita 2 oua o ceapa rosie 2-3 catei usturoi 150 ml vin rosu
demidulce 150 g unt 3-4…
Read more »
Read more »
Chiftele din cartofi cu brânză
22 October 2012
Chiftele
din cartofi cu brânză din: cartofi, gorgonzola, marar, oua, pesmet,
unt, sare, ulei si faina. Ingrediente: 6 cartofi 200 g branza gorgonzola
o legatura marar 2 oua 100 g pesmet alb 100 g unt sare ulei pentru
prajit 1-2 lingurita faina Mod de preparare: Se curăţă cartofii de
coajă, se spală si se…
Read more »
Read more »
Rulada de vita cu cartofi
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Rulada de vita cu cartofi din: muschi de vita,
sare, piper, salvie, vin rosu, usturoi, unt, ardei capia, ardei gras,
cartofi, boia, usturoi si cimbru. Ingrediente: un kg mschi de vita sare
piper salvie 100 ml vin rosu 3-4 catei usturoi 100 g unt pentru
umplutura: 500 g ardei capia un…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu sfecla si capere
22 October 2012
Salata
de iarna cu sfecla si capere din: sfecla, castravete, hrean, masline,
capere, otet din vin rosu, boia iute, chimen, ustuoi, ulei de masline,
sare si piper. Sucul de sfeclă roşie este unul din cele mai puternice
remedii în tratarea cancerului, anemiei şi leucemiei. Efectul este mult
mai puternic dacă sucul este băut în înghiţituri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele din ceapa cu sos de rosii
22 October 2012
Chiftele
din ceapa cu sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, faina, bicarbonat,
pesmet, marar, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g ceapa 400 ml sos de rosii 100 g faina 1/2 lingurita
bicarbonat 2 linguri pesmet 1 lingura marar verde tocat marunt 1 lingura
seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu rosii
22 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciorba de vita cu rosii din: rasol de vita, telina,
ardei gras, ceapa, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper, ulei
de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: un rasol de vita o
telina radacina si frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazare proaspata
un l suc de rosii…
Read more »
Read more »
Pane de salau cu garnitura
22 October 2012
Pane
de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant,
ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru
prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o
legatura patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu seminte de dovleac
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Sarmale cu seminte de dovleac din: orez, seminte de
dovleac, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei, marar, cimbru, ulei,
sare, piper si boia. Ingrediente: 200 g orez 100 g seminte de dovleac 3
cepe 2 linguri pasta de rosii 1 lingura pasta de ardei 1 lingura marar
verde 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Chiftele de dovlecei
22 October 2012
Chiftele
de dovlecei din: dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute, frunze de
menta, lamaie, parmezan, sare de mare, ulei de masline si chimion.
Ingrediente: 4 dovlecei mari un ou mare o linguriţă de piper alb o
lingură cu vârf de făină cernută un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de
seminţe şi tocat mărunt frunzele…
Read more »
Read more »
Retete de post: Piure de linte cu castraveti acri
22 October 2012
O
reteta simpla de Piure de linte cu castraveti acri din: linte rosie,
castraveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si
piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri mai mari 4
linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de
usturoi 1 lingurita otet sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu cartofi in ritmuri indiene
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Conopida cu cartofi in ritmuri indiene din:
conopida, cartofi, ulei vegetal, ceapa, ghimbir, rosii, piper cayenne,
coriandru, curcuma, sare, punjabi garam masala si seminte de chimen.
Ingrediente: 1 conopidă mare 2-3 cartofi medii, decojiti 8 linguri de
ulei vegetal 3 cepe medii, taiate marunt ghimbir proaspat, curatat si
taiat in felii…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan in sos de smantana
21 October 2012
Rulouri
de curcan in sos de smantana din: piept de curcan, morcovi, bacon,
galbenusuri, smantana, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de curcan 2 morcovi 150 g bacon (felii subtiri) 2
galbenusuri 500 g smantana nefermentata 1 catel de usturoi 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu păstârnac
21 October 2012
Pilaf
cu păstârnac din: orez basmati, concentrat de supa, linte rosie,
pastarnac, coaja de portocala, chimion, ceapa, turmeric, coriandru,
seminte de chimen, stafide, iaurt, fistic si suc de portocale.
Păstârnacul – indiferent dacă este făcut piure sau rumenit, aroma sa
dulce îl face o bună alternativă la cartofi. Alege păstârnaci de mărime
medie, fiindcă cei…
Read more »
Read more »
Gogosele cu crema de vanilie
21 October 2012
Gogosele
cu crema de vanilie din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, sare, ou,
galbenus, unt, budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte si rom.
Ingrediente: aluat: 10 g drojdie 60 g zahar pudra 150 ml lapte caldut
300 g faina sare 1 ou 1 galbenus 80 g unt topit crema: 1 plic praf de
budinca de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni (video)
21 October 2012
O reteta video despre cum se prepara tiramisu cu rubarba si capsuni Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de varza cu castraveti si ceapa verde
21 October 2012
O
reteta gustoasa de Salata de varza cu castraveti si ceapa verde din:
varza alba, varza rosie, castravete, ceapa verde, ulei de floarea
soarelui, otet si sare. Ingrediente: 1/2 varză albă 1/2 varza rosie 1
castravete lung 1 legătură de ceapă verde 4 linguri de ulei de floarea
soarelui 1 ½ lingura de otet 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor, cu sos
21 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Dovlecei la cuptor, cu sos din: dovlecei,
ulei de masline, sare de mare, piper, otet de vin rosu, frunze de
patrunjel, frunze de menta si ulei de masline extravirgin. Este o reţetă
extrem de simplă, care se prepară cel mai bine cu dovleceii mici care
se găsesc la începutul…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de vita
21 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Lasagna cu carne de vita din: carne tocata
de vita, parmezan, ceapa rosie, sare, ou, piper, cimbru, busuioc, ulei
de masline, foi de lasagna, unt, faina, nucsoara, suc de rosii si cimbru
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 200 g parmezan 2-3 cepe
rosii sare un ou…
Read more »
Read more »
Guguluf mormorat din aluat de chec
21 October 2012
Guguluf
mormorat din aluat de chec din: unt, zahar vanilat, zahar, oua, sare,
faina, praf de copt, lapte, cacao, pesmet si zahar pudra. Ingrediente:
200 g unt la temperatura camerei 1 plic zahar vanilat 200 g zahar 5 oua 1
praf sare 400 g faina 1 plic praf de copt circa 80 ml lapte 2…
Read more »
Read more »
Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac
21 October 2012
Spata
de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de
porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de
pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2 cepe feliate 2
tulpini de telina Apio, tocate grosier…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu ciuperci
21 October 2012
Supa
de cartofi cu ciuperci din: ciuperci uscate, ceapa, unt, faina, supa de
legume, radacinoase, maghiran, chimen, piper, sare, cartofi albi si
usturoi. Ingrediente: 1-2 maini ciuperci uscate 1 ceapa 2 linguri unt 2
linguri faina 1,2 l supa de legume 250 g radacinoase (morcovi, telina,
patrunjel) maghiran chimen piper sare 50 g catofi albi…
Read more »
Read more »
Dovlecei sote cu ardei iute si lamaie
21 October 2012
Dovlecei
sote cu ardei iute si lamaie din: dovlecei, ulei de masline, ardei
iute, usturoi, sare de mare, piper, zeama de lamaie si unt. Ingrediente:
4 dovlecei mici ulei de masline un ardei iute rosu uscat, faramitat 2
catei de usturoi, curatati si taiati felii sare de mare si piper negru
proaspat macinat zeama de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu ceapa
21 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de pulpa de miel cu ceapa din: pulpa de
miel, ceapa verde, usturoi, sare, cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o pulpa de miel de 1-2 kg 3
legaturi ceapa verde o legatura usturoi verde sare cimbru busuioc 150 ml
vin alb 300 g sparanghel…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere din aluat dospit
21 October 2012
Placinta
cu mere din aluat dospit din: drojdie, zahar, faina, lapte, ou, unt,
sare, alune caramelizate, scortisoara, smantana, coaja de lamaie,
budinca de vanilie, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 25 g drojdie 100
g zahar 450 g faina 175 ml lapte 1 ou 125 g unt sare 50 g alune
caramelizate 1/2 scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu alune
21 October 2012
O
reteta savuroasa de Pui umplut cu alune din: unt, ceapa verde,
patrunjel, alune, coaja de paine, condiment, oua, sare, lapte, piper si
pui. Ingrediente: 50 g unt 120 g ceapa verde 3 linguri patrunjel tocat
70 g alune coaja de la 2 felii de paine 1 praf condiment din legume
deshidratate 2 oua sare…
Read more »
Read more »
Muschi cu sos bechamel
21 October 2012
O
reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin
alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte,
morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc
sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de
usturoi pentru sosul bechamel:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de mazare
20 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de Supa crema de mazare din: ulei de
masline, ceapa, frunze de dafin, usturoi, busuioc, oregano, piper negru,
patrunjel, mazare, apa, morcovi, telina, cartofi si sare. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 frunze de dafin 8 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita busuioc 1 lingurită oregano…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon
20 October 2012
O
reteta delicioasa de Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon din: smantana,
supa de pui, usturoi, cimbru, cartofi, bacon, ceapa si branza
camembert. Ingrediente: 2 linguri de smantana pentru gatit 150 ml supa
de pui 4 catei de usturoi, feliati fin 2 linguri de cimbru tocat 1,25 kg
de cartofi, feliati subtire 8 felii de…
Read more »
Read more »
Roastbeef cu cepe caramelizate
20 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de Roastbeef cu cepe caramelizate din:
ceapa, vin rosu, unt, zahar, otet balsamic, sare, piper si roastbeef.
Ingrediente: 300 g cepe frantuzesti (esalote) 200 ml vin rosu sec 50 g
unt 1 lingura zahar 4 linguri otet balsamic sare piper roastbeef
preferat Mod de preparare: Ceapa curăţată se aşază…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc la tava
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb,
ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi,
condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc
(bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1
conopida 1 gulie 2 ardei grasi…
Read more »
Read more »
Retete simple: Pui la cuptor
20 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Pui la cuptor din: pui, usturoi, frunze de
dafin, unt si zeama de lime. Ingrediente: 1 pui intreg de 1,8-2 kg 2
catei de usturoi, zdrobiti 2 frunze de dafin 50 g de unt, moale zeama de
la 1 lime Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7.…
Read more »
Read more »
Peste cu praz
20 October 2012
O
reteta savuroasa de peste cu praz din: peste, praz, cimbru, ceapa, foi
de dafin, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 peste
mai mare, circa 800 g (curatat) 2 fire de praz 4 ramurele de cimbru 1
ceapa 2 foi de dafin 300 ml vin alb sec ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu sos de branza
20 October 2012
Rulada de pui cu sos de branza din: ciuperci, piept de pui, mascarpone,
ceapa, patrunjel, pesmet, smantana, unt, crema de branza, faina, sare
si piper. Ingredinete: 300 g ciuperci 4 piepti de pui 100 g mascarpone
2-3 legaturi ceapa o legatura patrunjel 4 linguri p