Retete de Paste:
Saratele cu aluat din cartofi
2 February 2010
Ingrediente: 150 g unt 150 g faina 150 g cartofi fierti fara coaja) 1
lingura sare 1 ou pentru uns 1 lingura de mac (susan) Mod de
preparare: Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti
trecuti prin masina de tocat si sare. Se framanta un aluat potrivit de
tare, se…
Read more »
Read more »
Tocana de cartofi cu ficatei
2 February 2010
Se toaca 2 cepe mijlocii si se calesc in putin ulei. Adaugam 1,5 kg
cartofi curatati si taiati cubulete, 300 g ficat de de pui, 1 lingura cu
zarzavat, 1 foaie de dafin si apa 1 cat sa cuprinda cartofii. Cand da
in clocot se adauga 2 lingurite condimente si 2 linguri pasta de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Chocolate Cake (video)
1 February 2010
Tort de nuca cu cacao
1 February 2010
Ingrediente
blat 1: 7 oua (galbenusuri) 7 linguri zahar pudra 7 linguri nuca
macinata (cu varf) 2 linguri pesmet 1 lingura faina 1 lingura cafea sare
un praf de copt Ingrediente blat 2: 6 oua 6 linguri zahar pudra 1
lingura cacao 2 lingurite faina sare Crema: 400 g unt 300 g zahar pudra
5…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu sunca sau parizer
1 February 2010
150 g sunca slaba (sau parizer) taiata bucatele marunte se amesteca cu 1
lingura de faina, putina sare, un albus batut, putin sifon si se face o
coca de clatite. Se coc clatite mai groase intr-o tigaie unsa cu
margarina. Dupa preferinta se mai pot adauga in coca frunze tocate de
patrunjel sau marar.…
Read more »
Read more »
Ficat prajit cu garnitura de mere
1 February 2010
Ingrediente: 500 g ficat 500 g mere faina ulei sare piper Mod de
preparare: Ficatul se taie felii de 2 cm grosime. Se pipereaza, se da
prin faina si se prajeste 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta.
Se sareaza numai cand se serveste, fiindca altfel se intareste. Merele
se…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca de pasare
1 February 2010
400 g carne de pasare se fierb inabusit la foc mic, cu legume
(morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei, fasole verde, 1-2 cartofi).
Carnea fiarta se toaca marunt, se amesteca din nou cu supa si legumele,
se mai continua fierberea 10 minute, adaugandu-se 2 rosii curatate de
coaja. La sfarsit se adauga bors si…
Read more »
Read more »
Tort cu crema si gem de zmeura
1 February 2010
Blat: 8 oua 8 linguri zahar 8-10 linguri faina 150 g nuca Mod de
preparare: Se bat albusurile separat foarte bine, iar galbenusurile se
freaca cu cele 8 linguri de zahar. Cand albusurile sunt bine batute se
adauga galbenusurile frecate cu cele 8 linguri de zahar, iar apoi se
adauga faina. Nuca se…
Read more »
Read more »
Budinca de gris
1 February 2010
Ingrediente: 5 oua 1 pahar cu zahar tos 1 pahar cu gris Mod de
preparare: Se bat cu telul sau cu mixerul ouale cu putina sare si 1
pahar cu zahar pana se topeste zaharul si crema a cescut, apoi se adauga
in ploaie grisul si se mai bate putin, cat sa se…
Read more »
Read more »
Mancarica de inima de vaca
1 February 2010
Inima de vaca (2 bucati) se taie cubulete, se prajeste in ulei incins.
Se pune apa calda cat sa o acopere. Carnea se stropeste cu 3 linguri
otet, se amesteca bine, se pun 1 lingurita sare, 6-7 catei de usturoi
intregi si 1 kg ceapa taiata mai mare. Se mai adauga 2 linguri ulei,…
Read more »
Read more »
Sos de oua
31 January 2010
Ingrediente: 5 oua fierte 2 iaurturi (mici) 2 linguri mustar ceapa
verde lamaie sare piper ulei marar Mod de preparare: Ouale se dau pe
razatoare. Separat din ulei si mustar se face o maioneza, cu sare si
piper, subtiem cu iaurt. Se toarna peste oua, ceapa taiata marunt, zeama
de lamaie si marar.…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi
31 January 2010
Ingrediente: 24 catei de usturoi 10 felii de paine neagra 100 g branza
telemea 2 linguri de ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Se fierb
in 2 l de apa cei 24 de catei de usturoi, cimbru, sare si piper.
Feliile de paine se taie patratele mici, se acopera cu branza rasa…
Read more »
Read more »
Limba cu sos vanatoresc si paste fainoase
31 January 2010
Ingrediente: 1 kg limba vita, 1/2 kg morcovii 1/4 kg radacina de
patrunjel 1/4 kg telina 1/4 pastirnac mirodenii foi de dafin coriandru
maghiran sare piper 100 ml vin alb sec 2 felii lamaie 1 ceapa mare 4
linguri bulion de rosii 100 ml ulei 1 lingura faina 1 lingura zahar tos
Mod…
Read more »
Read more »
Paine impletita
31 January 2010
Ingrediente: un kilogram făină albă pentru pâine 3 pacheţele drojdie o
linguriţă sare 100 ml lapte o cană apă 50 ml ulei călduţ 100 g susan
un ou Mod de preparare: Se pune făina într-un bol şi se face o
adâncitură. Drojdia se înmoaie în laptele călduţ până se obţine o pastă
moale.…
Read more »
Read more »
Chiftele de ficat cu garnitura de gutui
31 January 2010
Ingrediente: 500 g ficat de porc 100 g paine sare piper patrunjel
pesmet 1 ou 3 cepe Mod de preparare: Ficatul se trece prin masina cu
painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa tocata si putin calita, sare,
piper, patrunjel, galbenusul si albusul batut spuma. Se amesteca totul,
se ia cu lingurita din compozitie,…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
31 January 2010
Jamie la cantina scolii VII De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii VII
Read more »
Read more »
Supa de post
31 January 2010
Pune la fiert 2-3 cartofi taiati cubulete mari (cu latura de 2 cm), 2-3
morcovi taiati (pe lung in patru si pe lungime din 3 in 3 cm), 1 ceapa
curatata, dar intreaga. Adauga si putina sare. Cand zarzavatul e pe
jumatate fiert, se pun 2 linguri de condimente. La sfarsit pui fidea si…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu ciuperci si costita
31 January 2010
Ingrediente: muschi de porc 200 g costita 400 g ciuperci 200 ml vin alb
mustar sare piper 2-4 cartofi 1 ou 1 lingura faina patrunjel Mod de
preparare: Muschiul se taie pe lungimea lui, dar nu pana jos, si se
desface bine in doua, apoi fiecare jumatate se taie la fel, de sus…
Read more »
Read more »
Deserturi simple: Prajitura cu mere
31 January 2010
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere din: mere, ulei,
zahar, praf de copt, mirodenii si faina. Ingrediente: 2 cani mere rase 2
cani ulei 2 cani zahar 1 plic praf de copt mirodenii (putina coaja de
portocala rasa da o aroma deosebita) 6 cani faina Mod de preparare: Se
amesteca totul…
Read more »
Read more »
Budinca de zahar ars
31 January 2010
Ingrediente: 200 gzahar 500 ml lapte 80 gris Mod de preparare: Se arde
zaharul, se stinge cu laptele, apoi se pune grisul, se amesteca pana se
ingroasa, apoi se ia de pe foc si se pune intr-o forma uda. Ingrediente:
500 ml lapte 3 oua 3 linguri faina 3 linguri zahar 3 linguri apa…
Read more »
Read more »
Budinca din cornuri
31 January 2010
Doua comuri sau batoane cumparate se taie si se asaza intr-un vas cu
pereti inaiti. 1/2 l apa se fierbe impreuna cu 2 linguri rom, 2 linguri
cacao, 3 linguri zahar. Se toarna fierbinte peste comuri si se acopera
vasul cu un capac. 3 galbenusuri se freaca cu 7 linguri cu zahar. 1/2 l…
Read more »
Read more »
Tocana de oua
31 January 2010
Ingrediente: 6 oua 2 cepe potrivite 1/2 l lapte 1 ceasca smantana 3
linguri faina 2 linguri ulei marar sare 2 lingurite condimente Mod de
preparare: Ouale se fierb tari, se curata si se taie in cuburi mici.
Ceapa tocata marunt se caleste in putina apa, se adauga smantana
amestecata cu laptele, faina,…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci
30 January 2010
Ingrediente: 6 cartofi 1 cutie ciuperci 1 ceapa mare 1 morcov 1 cana
suc de rosii sau ketchup ulei pentru prajit Mod de preparare: Cartofii
se curata si se scobesc pentru a putea fi umpluti, dupa care se prajesc
putjn pe ambele parti in ulei tncins. Dupa ce s-au prajit se scot pe…
Read more »
Read more »
Rulada cu cascaval
30 January 2010
Ingrediente: 5 oua 5 linguri faina (pline) 1-1/2 ceasca lapte sare 200
cascaval piper Mod de preparare: Se bat ouale cu sare, piper, se
adauga faina, laptele, se da la cuptor 15 mi’ nute. Tava mare (de
aragaz), unsa, trebuie incalzita dinainte. Se scoate, se rade cascaval,
optional se adauga ciuperci, sunca, se…
Read more »
Read more »
Limba cu sos de smantana
30 January 2010
Ingrediente: 1 limba de vaca sau 2-3 de porc 1 ceapa mare 1 morcov 1
patrunjel 1 telina 50 g margarina 150 ml lapte 50 g faina 200 ml
smantana sare 2-3 lingurite condimente Mod de preparare: Limba se
curata, se spala in cateva ape si se pune la fiert in apa rece.…
Read more »
Read more »
Rulada din branza de vaci
30 January 2010
Ingrediente: 250 g branza 1/2 pachet unt 2 linguri cu nuci pisate 6-8
catei de usturoi 1/2 lamaie 4 linguri verdeata (patrunjel si marar)
Mod de preparare: Branza de vaci se freaca bine cu untul, se adauga
nucile pisate, usturoiul pisat, sare si piper. Se amesteca totul foarte
bine. Apoi se adauga sucul…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac si conopida
30 January 2010
O
reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida
din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida 1telina 1 ceapa 1
pastarnac 1-2 catei de usturoi o radacina de patrunjel 3 linguri de ulei
sare piper o legatura de patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Muschiulet umplut la tava
30 January 2010
Ingediente: 500 g muschi de porc 300 g carne tocata 1 ceapa rosie o
legatura de marar rozmarin 2 linguri de ulei sare piper Mod de
preparare: Muşchiul de porc se desface în aşa fel încât să poată fi
umplut. Ca să fie fraged, ar fi bine sa se bată cu ciocanul de…
Read more »
Read more »
Drob de praz
30 January 2010
1 kg de praz se curata si se taie fideluta si se pune la inabusit in
putin ulei si apa. Dupa ce s-a inmuiat se adauga 2-3 legaturi de marar
tocate marunt, precum si o cutie de ciuperci tot marunt taiate. In
aceasta compoztye se pun o lingurita cu varf de condimente, piper,
nucsoara…
Read more »
Read more »
Cotlet cu ficătei
30 January 2010
Ingrediente: 2 bucăţi cotlet fără os 150 g ficăţei 50 g salam uscat
100 g caş 100 g gogaşar roşu 50 g ceapă Pentru garnitură: 250 g păstăi 2
cartofi 200 g ciuperci 200 g morcovi Mod de preparare: Cotletul
tăiat portofel se umple cu ficăţeii care s-au călit cu ceapa şi
gogoşarul…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel cu legume
29 January 2010
Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 300 g morcovi foarte mici 200 g
mazare 2 cepe 4-5 cartofi 2-3- linguri pasta de rosii 2-3 fire de
patrunjel sare piper 4 linguri de vin rosu ulei de masline Mod de
preparare: Se spală şi se porţionează carnea de viţel în bucăţi
potrivite şi se…
Read more »
Read more »
Platou cu cruditati
29 January 2010
Ingrediente: 200 g morcovi 200 g t,elina 200 g rosii 200 g castraveti
200 g varza alba sau rosie 150 g masline negre 50 g patrunjel verde 2
lamai 150 ml ulei de masline 50 ml otet 30 g ceapa 1 g piper macinat 30 g
sare Mod de preparare: Morcovii si telina…
Pilaf de orez cu ciuperci
29 January 2010
Ingrediente: 1 cana orez spalat si scurs de apa 1 morcov 1 pastarnac 1
cutie de ciuperci 1 lingura condimente 2 cepe 100 ml ulei marar
patrunjel sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se inabusa in ulei
(50 ml) ceapa cu morcovul si pastarnacul (ambele rase pe razatoarea cu
ochiuri mici),…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
29 January 2010
Jamie la cantina scolii VI De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii6
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu costiţă
29 January 2010
Ingrediente: 12 felii subţiri de costiţă 6 felii de friptură din cotlet
de porc 100-150 g telemea, caş sărat sau caşcaval, tăiat în 6 felii
subţiri 1 măr, curăţat de coajă şi tăiat în 6 felii sare piper negru,
proaspăt măcinat 6 frunze de busuioc 1 gogoşar murat, tăiat în bucăţi
Mod de…
Read more »
Read more »
Pateu de cartofi cu branza
29 January 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 50 ml ulei 200 g branza de vaci bine
stoarsa 2-3 linguri de faina sare mare Mod de preparare: Cartofii
spalati se fierb in coaja, dupa care se curata si se dau prin razatoare,
amestecandu-se cu ouale, uleiul, sarea si faina. Se obtine o pasta
consistenta, care…
Read more »
Read more »
Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano
28 January 2010
O
reteta foarte gustoasa de post de mancare de rosii cu vinete, busuioc
si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline,
vinete, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 1 kilogram rosii sare piper
oregano busuioc 3-4- linguri ulei de masline 2 vinete 3 cepe rosii 4
catei de usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi
28 January 2010
Se curata morcovii, se spala si se taie in rondele, apoi in batonase si
se inabusa cu ulei. Se pun 2-3 linguri de zahar la ars intr-o tigaie.
Cand este bine caramelizat se adauga o lingura de faina, se amesteca
pana se face o pasta, se stinge cu o ceasca de apa si se…
Read more »
Read more »
Taitei cu mac
28 January 2010
Se fierb taietei in apa cu sare, se strecoara si se clatesc, iar peste
se pun 100 g mac prajit in 3 linguri de ulei. Se mai adauga zahar si
scortisoara, dupa gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos vinegreta cu patrunjel
28 January 2010
Ingrediente:
1/2 cana ulei de masline 1 lingurita boia 1 lingurita boabe de mustar
macinate 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita busuioc uscat un praf
de piper 1 lingura ceapa tocata 3 linguri otet de vin rosu 2 linguri suc
de lamaie 2 lingurite patrunjel verde tocat Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele…
Read more »
Read more »
Somon marinat cu sos de muştar
28 January 2010
Ingrediente: Pentru marinata: 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2
linguri coajă rasă de lămâie, proaspătă 2 linguri coajă de portocală 2
linguri ghimbir răzuit 2 linguri boabe de piper alb 2 linguri boabe de
muştar 150 g sare grunjoasă 1 lingură capere 100 g zahăr 600 g somon sau
somn 1 lingură ulei…
Read more »
Read more »
Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere
28 January 2010
Ingrediente: 1 lămâie 1 ou 30 g smântână 300 g aluat fraged 4
pere-jambon bine coapte 50 g ciocolată amăruie 75 g unt 80 g migdale
măcinate Mod de preparare: Se curăţă perele de coajă şi sâmburi, se
taie felii şi se pun într-o farfurie adâncă. Se toarnă deasupra zeama
de la lămâie…
Read more »
Read more »
Covrigei cu cascaval sau chimen
28 January 2010
Ingrediente: 500 g faina 100 g unt (sau margarina) 100 g untura 150 g
cascaval 200 g smantana 30 g drojdie (care se pune la dospit in putin
lapte) 2 galbenusuri 1 lingurita sare 1 lingurita otet Mod de
preparare: Se face un aluat din toate, se intinde gros de 1 cm, se…
Read more »
Read more »
Salata greceasca
27 January 2010
Ingrediente: 2-3 rosii 3-4 castraveti 1 ceapa mare rosie 2 linguri ulei
de masline 100 g masline 300 g branza sarata sau feta busuioc uscat
sare piper Mod de preparare: Se spală roşiile, castraveţii şi ceapa şi
se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie.
Roşiile se taie…
Read more »
Read more »
Mucenici din aluat de paine
27 January 2010
Ingrediente:
1 kg faina drojdie cat doua nuci 1/2 I apa 1 lingurita zahar 1 lingura
ulei sare Mod de preparare: Pregateste maiaua din drojdie inmuiata in
putina apa calda cu zahar. Intr-un castron special pui circa 200 g de
faina si in mijlocul gramezii cu faina faci o gaura in care torni
maiaua.…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
27 January 2010
Jamie la cantina scolii V De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii V
Read more »
Read more »
Rulada din rasol de vita
27 January 2010
Ingrediente:
1 kg carne de vita fara os 4-5 boabe de piper sare 1 lingura condimente
4 catei de usturoi Mod de preparare: Carnea se sareaza, se ruleaza si
se leaga cu ata ca muschiul tiganesc. Se pune in apa clocotita cu
condimente, piper si usturoi si se fierbe incet. Cand e gata se…
Read more »
Read more »
Placinta cu legume
27 January 2010
Ingrediente: un pachet margarina 300 g faina 3-4 linguri apa minerala
sare 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 dovlecel 4 castraveti acri 200 g
masline verzi Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, margarina
se taie cubuleţe şi se amestecă cu făina şi cu apa minerală până se face
o cocă…
Read more »
Read more »
Covrigei
27 January 2010
Ingrediente:
1 kg faina drojdie cat o nuca 1-2 oua margarina cat cuprinde 2
lingurite sare Mod de preparare: Ingredientele se amesteca,
formandu-se un aluat potrivit. Se framanta bine, dupa care aluatul se
portioneaza, facandu-se mici bastonase de aluat care se rasucesc sub
forma de covrigei. Dupa ce o parte din covrigei sunt gata,…
Read more »
Read more »
Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze
27 January 2010
Ingrediente: 4 linguri jeleu de mere 4 linguri zeamă de lămâie un praf
de piper roşu 1,5 kg pulpă de porc cu şorici 2 linguri unt topit 1 măr
o mână de coacăze 1 fir de cimbru si rozmarin 2 linguri unt 2 linguri
miere Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 7/200 grade…
Read more »
Read more »
Varza cu branza si smantana la cuptor
27 January 2010
Ingrediente:
1-1,5 kg varza 200 ml lapte 300 ml apa 200 g branza desarata, pasta de
bulion 2-3 linguri faina de orez sau gris Mod de preparare: Varza se
taie in 8-10 bucati de marime potrivita, apoi se fierbe in apa si lapte,
cu putina sare grunjoasa. Se lasa la fiert 3-4 minute, apoi…
Read more »
Read more »
Andive cu pesmet la cuptor
26 January 2010
Ingrediente:
1 kg andive 150 g unt 150 g cascaval ras pesmet Mod de preparare:
Curata andivele, spala-le si opareste-le cu apa fierbinte cu sare. Dupa
ce se scurg, unge cu unt o cratita, presara pesmet, aseaza andivele.
Presara peste ele un strat de cascaval ras si pesmet tras in ulei. Se
pune cratita…
Read more »
Read more »
Friptura de carne tocata
26 January 2010
Ingrediente:
1 1/2 chifle uscate 400 g carne tocata 1 ou 1 ceapa 300 g rosii
proaspete sare 70 g cascaval 2 linguri ulei 1 conserva cu rosii 125 ml
vin rosu condimente piper macinat (un varf de lingurita) 1 lingurita
praf de boia de ardei iute 1/2 lingurita oregano 2 lingurite busuioc
Mod…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu paste
26 January 2010
Ingrediente:
2 l apa 4-5 morcovi potriviti 1 ceapa mica 1-2 linguri orez 1 mana
fidea 1 mana taitei sare ulei frunze de telina patrunjel verde 1 cub
condimente de pui Mod de preparare: Morcovii curatati si spalati se
dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc in ulei. Se adauga 2 l…
Read more »
Read more »
Salata de iarna
26 January 2010
Ingrediente:
2 cepe rosii 300 g parizer 250 g cascaval 75 ml otet de vin alb sare
piper zahar 6 linguri ulei patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Se
curata ceapa si se taie in rotocoale. Se indeparteaza pielifa de pe
parizer si se taie carnea in felii subtiri. Se taie cascavalul in felii…
Read more »
Read more »
Friptura de costita
25 January 2010
Ingrediente:
1,5 kg costita de porc 1 lingura ketchup 3 linguri ulei 1 pachet
condiment pentru friptura Mod de preparare: Pachetul de condiment se
amesteca cu 2 linguri apa, uleiul si ketchup-ul, se toarna peste costita
si se lasa sa stea, dupa care il punem intr-o tava cu putina apa si-l
dam la cuptor.…
Read more »
Read more »
Tort Joffre
25 January 2010
Ingrediente:
1 si 1/2pachet unt (300 g) 4 linguri zahar pudra 100 g cacao 5 oua 5
linguri zahar tos (sau pudra) stafide nuci visine din visinata sau
fructe zaharisite Mod de preparare: Se freaca untul foarte bine cu
zaharul pudra, apoi cu cacaoa. La bain-marie se freaca 5 oua intregi cu 5
linguri…
Read more »
Read more »
Ciorba
25 January 2010
Ingrediente:
200 g carne de porc 200 g carne de gaina 200 g carnati afumati de porc 1
ceapa mare 2 ardei rosii 2 morcovi 1 patrunjel 1 mana de varza acra
taiata fideluta 1 canita de orez Mod de preparare: Din carnea de porc
se face o tocana cu ceapa si ardei rosii,…
Read more »
Read more »
Salata orientala speciala
25 January 2010
Ingrediente:
6 cartofi mari 4 morcovi 1 ceapa 5 ridichi 50 g masline 2 castraveti
murati 2 oua mari 2 conserve de peste in ulei 1 lingura ulei sare 1 mar
rosu mic Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii, separat morcovii
si separat ouale. In acest timp se taie ceapa solzisori, ridichile…
Read more »
Read more »
Dieta cu supa
24 January 2010
Luni:
In prima zi consumaţi supa şi un fruct, la alegere. Este de preferat
să evitaţi bananele, iar pentru hidratare specialiştii vă recomandă
ceaiul neîndulcit. Marti: A doua zi, pe lângă supa obişnuită, puteţi
servi legume, însă nu alegeţi fasolea verde şi mazărea. La cină, se
recomandă un cartof copt. în această zi nu aveţi…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu zeama de lamaie
24 January 2010
Ingrediente:
500 g andive 2 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sare piper
Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele patate, se desfac
celelalte frunze, se spala bine sub jet de apa rece. Nu se tin in apa
rece, caci devin amare. Se asaza intr-un castron si se toarna peste…
Read more »
Read more »
Sos de mustar
24 January 2010
Ingrediente:
25 g faina 2-3 linguri ulei sau 30 g unt 50-100 ml smantana 1 lingura
cu varf ceapa rasa fin 2-3 linguri cu varf mustar 1/2 l apa Mod de
preparare: Ceapa taiata marunt se caleste 1 minut la foc mic si se
stinge imediat cu supa. Se fierbe 10 minute. Faina, mustarul…
Read more »
Read more »
Budinca de praz cu branza
24 January 2010
Ingrediente:
4 fire praz 100 g unt sau 100 ml ulei 300 g branza 4 oua 1/2 lingurita
zahar 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se curata prazul, se taie fin
numai partea alba, se inabusa cu 2-3 linguri de apa si putina sare pana
se inmoaie bine, apoi se da la rece. Se…
Read more »
Read more »
Budinca cu boabe de porumb
24 January 2010
Ingrediente:
1 1/2 lingura ulei de masline 1/2 ceapa medie 1/4 lingura sare 3 cani
boabe de porumb 1/4 lingura piper macinat 2-3 lingurite boia de ardei
iute 1 lingura zeama de lamaie 2 oua 100 g branza 1/2 cana lapte 1
lingura praf de copt Mod de preparare: Intr-o cratita de marime
potrivita…
Read more »
Read more »
Fasole uscata cu afumatura
24 January 2010
Ingrediente:
1/2 kg fasole 7-8 bucati afumaturi 2-3 cepe 1-2 linguri grasime (ulei) 1
lingura condimente Mod de preparare: Se alege fasolea, se spala si se
pune in apa rece din ajun. Tot din ajun se spala si afumaturile si se
pun la desarat. In ziua urmatoare se pun la fiert impreuna cu fasolea…
Supa de praz
24 January 2010
Ingrediente:
4 fire de praz 1 l apa 2 linguri unt sare piper 4 felii paine alba sau
neagra (dupa gust) 1 lingura condimente 2 galbenusuri 100 ml lapte Mod
de preparare: Se spala prazul, se curata foile mai aspre care se
invelesc si partile verzi de la coada, apoi se taie in bucati…
Read more »
Read more »
Budinca de smochine
24 January 2010
Ingrediente:
500 g smochine 8 oua 200 g franzela 300 g zahar 1 cana de lapte
clocotit Mod de preparare: Taiati smochinele in felii subjiri si
puneti-le intr-un castron. Separat frecati zaharul cu galbenusurile si
cand devin ca o crema adaugati albusurile batute spuma tare. Combinati
smochinele cu crema, apoi turnati compozitia peste feliile…
Read more »
Read more »
Tocanita alba
24 January 2010
Ingrediente:
500 g carne afumata (costita, muschi si carnati) 2-3 linguri faina
lapte acru 1 lingura smantana sare piper condimente 1-2 foi de dafin
Mod de preparare: Se spala carnea bine si se pune la fiert. Cand este
fiarta se face un sos alb din faina si lapte acru, care se toarna peste
carne.…
Read more »
Read more »
Gulas de carne de porc cu soia
24 January 2010
Ingrediente:
200-300 g carne porc 1/2 kg ceapa 1 lingura mare untura 1 punga cu
snitele de soia sau cubulete boia dulce piper enibahar foi de dafin
usturoi Mod de preparare: Se taie carnea cubulete si se prajeste in
untura, se adauga ceapa taiata pestisori si se lasa sa se inmoaie bine.
Se adauga…
Read more »
Read more »
Cartofi marinaresti
24 January 2010
Ingrediente:
1,2 kg cartofi 300 g costita slaba 200 g ceapa 80 g unt 25 g faina 350
ml vin rosu 250 ml zeama de carne foi de dafin 10 g usturoi 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala,
se taie felii si se pastreaza in apa rece.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Chili And Passion Fruit Martini (video)
24 January 2010
Cum se prepara Chili And Passion Fruit Martini
Read more »
Read more »
Fasole verde cu coaste de porc
24 January 2010
Ingrediente:
1 kg fasole verde (de la congelator sau din conserva) 700-800 g coasta
de porc 3-4 cepe bulion ulei sare piper patrunjel Mod de preparare: Se
prajesc bucatile de coasta in ulei. Se taie ceapa rondele si se caleste
in grasimea ramasa de la prajitul coastei. Se condimenteaza, se adauga
coasta prajita si…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla
23 January 2010
Se
calesc 2-3 cepe, se adauga zarzavatul de ciorba (de la borcan), se
caleste, se adauga 1 sfecla de masa taiata cubulete si apa si se fierbe
circa o ora. Apoi se pune orez si se mai ferbe 15 minute. Se pune bulion
si se acreste cu zeama de varza. Se pun si 1-2 oua…
Read more »
Read more »
Piure de morcovi
23 January 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1/2 l lapte sare 1 lingura unt 1 ceasca orez Mod de
preparare: Morcovii se taie cuburi sau rondele si se fierb in lapte pana
se inmoaie. Separat se fierbe orezul, se pune peste morcovi si se lasa
sa scada pe foe 10 minute. Amestecul se trece prin sita, se…
Read more »
Read more »
Placinta
23 January 2010
Ingrediente:
600 g faina 100 g margarina untura sau ulei 350 ml lapte sau apa 1
lingurita rasa sare 25 g drojdie 1 ou 1/2 lingurita zahar Mod de
preparare: Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se dilueaza cu
100 ml lapte caldut si se amesteca cu 2 linguri de faina. Se lasa…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea
23 January 2010
Ingrediente
blat: 4 oua 4 linguri zahar 1 lingura ulei 4 linguri faina 1 praf de
copt stins cu lamaie sau otet Mod de preparare: Albusurile se bat
spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – cate
unul pe rand. La sfarsit se adauga faina in ploaie si praful de copt…
Read more »
Read more »
Castraveti cu smantana
22 January 2010
Ingrediente:
1/2 kg castraveti acri 2 linguri ulei 2 linguri faina 200 ml lapte 50
ml smantana sare nucsoara condimente Mod de preparare: Castravetii se
curata si se taie pe lung, pentru a li se scoate miezul cu semite. Se
pun in apa clocotita, se tin pana se inmoaie. Se scurg bine. Se inabusa…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu ulei de masline
22 January 2010
Carnea
de pui se prajeste in ulei incins si i se adauga 2 cepe potrivite,
tocate marunt, 2 ardei copfi (sau ardei grasi) din congelator tocati
fideluta, 5 catei de usturoi pisati, 2 rosii tocate marunt, 1 mana de
masline fara samburi, sare si piper dupa gust, 1 foaie mica de dafin si
putina coaja…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza acra
22 January 2010
Ingrediente:
1 kg faina 40 g drojdie 1/2 lingurita de sare 1 varf cutit piper
macinat 500 g varza acra calita si racita Mod de preparare: Drojdia se
dizolva in apa calduta in care se adauga zaharul. Cand incepe sa faca
basicute se adauga faina, care a fost tinuta la cald, si se framanta…
Read more »
Read more »
Piure de ceapa
22 January 2010
Ingrediente:
1/2 kg ceapa 3 linguri unt (margarina) 1 lingura faina 1 cana supa 1
pahar smantana (iaurt) Mod de preparare: Ceapa taiata se caleste in
unt la foc mic. Cand devine sticloasa se adauga faina si se stinge cu
supa. Se sareaza si se fierbe la foc mic pana scade. Se adauga smantana…
Read more »
Read more »
Ciorba moldoveneasca de bureti
21 January 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci 2-3 morcovi 2 cepe mijlocii 1 l bors 1 ardei gras 3
rosii foi de dafin piper sare dupa gust verdeata Mod de preparare: Se
pune zarzavatul la fiert cu buretii, se lasa circa 15 minute, se adauga
borsul, sarea si piperul impreuna cu foaia de dafin. Se fierb inca…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
21 January 2010
Ingrediente:
3 morcovi mijlocii 6 cartofi mari 5 castraveti murati 7 catei de
usturoi 1 cutie ciuperci 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2 oua
fierte sare si piper dupa gust maioneza Mod de preparare: Se fierb
cartofii si se taie marunt, la fel si castraveciorii, in cubulete.
Usturoiul, curatat, se taie feliute subtiri,…
Read more »
Read more »
Salata din oua de prepelita
21 January 2010
Ingrediente:
20 de oua de prepelita 6 castraveti murati 3 morcovi fierti 2 catei
usturoi 1 cartof fiert maioneza din 5 oua de prepelita sare piper
paprica iute 1 pahar iaurt Mod de preparare: Ouale se fierb in coaja
si se curata castravetii, care se taie cubulete mici, morcovii se rad,
usturoiul se piseaza,…
Read more »
Read more »
Andive la cuptor
20 January 2010
Ingrediente:
500 g andive 250 g lapte 20 g faina 100 g cascaval ras 65 g unt sare
pesmet Mod de preparare: Se curata andivele de frunzele vestede si
patate, se spala sub jet de apa, se taie bucati si se pun sa fiarba in
apa fierbinte, cu putina sare. Dupa ce au fiert…
Read more »
Read more »
Supa de ardei umpluti cu carne
20 January 2010
Ingrediente:
3 si 1/2 l apa 1 kg ardei grasi potriviti (de la congelator sau din
saramura) 800 g carne (400 g vita, 400 g porc) 100 g orez 1 ou 2 cepe
albe potrivite 5 morcovi potriviti 2-3 radacini de patrunjel 1 telina
mai marisoara frunza de telina uscata sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete
20 January 2010
Ingrediente:
5 vinete 6 cepe mari bulion piper condimente 2 oua Mod de preparare:
Vinetele (din congelator) se toaca ca pentru salata de vinete. Intr-o
cratita se calesc cepele tocate marunt, dupa 5 minute se adauga pasta de
tomate, sa se inroseasca bine ceapa, apoi se stinge cu 1 cana cu apa si
se…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu hrean
20 January 2010
Ingrediente:
500 g fasole boabe (cu boabe mici) 250 g ceapa 200 g hrean 150 ml ulei
100 ml otet marar patrunjel sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea,
avand grija ca boabele sa nu se sfarame. Se clateste cu apa rece. Se
lasa sa se scurga bine. Ceapa se taie felii subtiri, se…
Read more »
Read more »
Ciorba cu oase proaspete de porc
20 January 2010
Ingrediente:
500 g oase porc 3 morcovi potriviti 2 radacini de patrunjel 100 g orez 1
ceapa 1 telina 1 l de zeama de varza piper sare marar uscat sau
congelat frunze de patrunjel Mod de preparare: Oasele se spala si se
taie in mai multe bucati, se pun sa fiarba la foc incet…
Read more »
Read more »
Briose
20 January 2010
Ingrediente:
500 g faina 350 g unt 7 oua 200 g zahar 300 ml lapte 100 ml smantana 30
g drojdie de bere sare Mod de preparare: Drojdia se dizolva in lapte,
se adauga putina faina si putin zahar si se lasa la dospit. Dupa ce
maiaua a dospit se adauga untul, smantana, ouale,…
Read more »
Read more »
Muschi de porc umplut cu piure de mazare
20 January 2010
Se
fierbe o bucata de muschi intreaga impreuna cu bucati de slanina,
cateva cepe mici, patrunjel, cimbru, foi de dafin si usturoi. Cand
carnea este fiarta o tai felii, usor, fara a o rupe. Dupa aceea se
reface bucata de muschi (pe un platou) introducand intre feliile de
carne un piure gros de mazare (de…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si scortisoara
19 January 2010
Ingrediente:
1 ou 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte, amoniac stins in
otet (1 lingurita cu varf) zahar vanilat 1 cana faina 10 mere rase
amestecate cu zahar si scortisoara Mod de preparare: Merele, date pe
razatoarea mare, se amesteca bine cu zahar si scortisoara si se pun
intr-un vas pe…
Read more »
Read more »
Pirosti cu branza
19 January 2010
Ingrediente:
400 g branza 100 ml apa faina cat cuprinde, sa devina o coca tare Mod
de preparare: Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Cand
incepe sa clocoteasca se pun pirostile, care in prealabil au fost
intinse pe fundul de lemn si taiate in romburi sau cum doreste fiecare.
Trebuie…
Read more »
Read more »
Frigarui cu ciuperci
19 January 2010
Ingrediente:
1 gogosar mare (de la congelator) 1 ceapa 4 linguri margarina 200 g
orez 2 linguri pasta de rosii sare dupa gust 400 g ciuperci 400 g file
de porc 200 g ficat de pui 1 lingura condimente patrunjel pentru ornat
Mod de preparare: Se taie gogosarul in felii, ceapa in cubulete, apoi…
Read more »
Read more »
Cremsnit
18 January 2010
Ingrediente:
8 oua 1 kg lapte dulce 1 pachet margarina 300 g zahar 10 linguri faina 5
plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Se topeste pe foc mic
margarina cu zaharul si 3-4 linguri de lapte din cantitatea de mai sus.
Se separa ouale iar galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne
18 January 2010
Se
face un aluat ca de paine, din: 1 kg faina, apa, sare, 50 g drojdie si
putin ulei. Se face maiaua din drojdie, apa calduta si faina si apoi,
dupa ce a crescut putin, se framanta cu faina si apa calda. Cand aluatul
a capatat consistenta dorita se framanta bine, adaugand ulei. El
devine…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
18 January 2010
Jamie la cantina scolii III De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii
Read more »
Read more »
Snitele de vitel papricate
18 January 2010
Ingrediente:
600 g pulpa de vitel 2 linguri untura 4 linguri smantana 1 ceapa mare
(taiata marunt) 1 varf de cutit boia dulce sare si piper (dupa gust)
Mod de preparare: Se taie din carne 8 felii subtiri, care se bat bine
si se presara cu sare sj piper. Ceapa se inabusa in untura,…
Read more »
Read more »
Salata de carne
18 January 2010
Ingrediente:
200 g file de curcan (sau sunca de Praga) 3 oua fierte tocate marunt
maioneza in care se adauga putina smantana 1 castravete murat tocat
marunt (sau 1 gogosar) 1 lingura verdeata tocata Mod de preparare:
Sunca se toaca marunt, la fel toate ingredientele, se adauga maioneza cu
marar sj smantana, se amesteca,…
Rulada din piept de pui
18 January 2010
Dezosati pieptul de pui si bateti-l cu ciocanul bine, ca pentru snitel.
Frecati 100 g unt cu 1 1/2 lingurita condimente. Ungeti pieptul de pui,
presarati patrunjel verde tocat, rulati apoi si prindeti cu o
scobitoare. Dati apoi rulourile la cuptor sau puneti-le pe gratarul cu
capac (de aragaz) pana se rumenesc. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pui umplut
18 January 2010
Ingrediente:
1 pui mare 150 g ficat de vitel 1 felie de paine 1 ou 1 ceapa mica 2
linguri de unt 1/2 ceasca zeama de carne Mod de preparare: Se face o
umplutura, din ficatul de vitel sau de pasare dat prin masina cu o felie
de paine inmuiata in lapte si stoarsa…
Read more »
Read more »
Varza dulce la cuptor
18 January 2010
Ingrediente:
1 varza mai mare (circa 1,5 kg) 2 linguri ulei 300 ml smantana 200 g
pesmet picant (dar nu iute) 1 lingura arome de condimente Mod de
preparare: Se curata si se spala varza, se taie in doua iar apoi in
felii de circa 1,5 cm grosime. Se fierbe in oala de fiert…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac si scortisoara
17 January 2010
Aluat:
300 g faina 100 ml ulei 200 ml iaurt (sau lapte batut) 1 plic praf de
copt Umplutura: 600 g dovleac dat pe razatoare 1 plic zahar vanilat 6
linguri zahar tos zahar pudra pentru pudrat 2 linguri unt scortisoara
Mod de preparare: Se amesteca uleiul cu iaurtul, se adauga faina cu
praful…
Read more »
Read more »
Sarmale din carne de oaie cu varza murata
16 January 2010
Ingrediente: 1 kg carne de oaie 500 g carne de vita 2 cepe mari 1 cana
orez sare piper 1-2 verze murate 1-2 oua Mod de preparare: Se desprind
foile verzelor incet, una cate una, ca sa nu se rupa, se taie in doua
daca sunt prea mari si li se scot cotoarele.…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui la tava
16 January 2010
Se
spala aripioarele si se usuca intr-un servet curat. Ungi o tava cu
ulei, pui aripioarele, le ungi cu ulei si apoi presari condimente. Se
pune tava la cuptor, iar cand incep aripioarele sa se rumeneasca se
intorc pe partea cealalta si se presara din nou condimente. Pune si o
ceasca de apa peste aripioare,…
Read more »
Read more »
Rulada din carne cu garnitura de mere verzi
16 January 2010
Ingrediente:
1,5 kg carne (de langa coaste) 500 ml vin alb 4 linguri ulei sare piper
Umplutura: 1 legatura patrunjel 100 g cascaval (sau parmezan ) 5 felii
de paine sare piper Garnitura: 6 mere verzi 1 ceapa 100 g boabe de
struguri 2 lingurite otet de mere 20 g unt 1 lingurita miere sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne si ciuperci
16 January 2010
Aluat:
300 g faina 100 ml ulei 1 praf de copt 200 ml iaurt chimen sare
Umplutura: 500 g carne tocata 2 oua 100 g ciuperci verdea|a tocata 2
cepe Mod de preparare: Iaurtul cu uleiul se amesteca pana se
incorporeaza, se adauga faina amestecata cu praful de copt, chimenul si
sare dupa gust.…
Read more »
Read more »
Cocktail Jadoo
9 January 2010
O
reteta simpla de Cocktail Jadoo din: gin, suc de lime, sirop de zahar,
frunze de menta si apa tonica. Ingrediente: 40 ml gin 15 ml suc proaspăt
de lime 10 ml sirop de zahăr 6 frunze proaspete de mentă top cu apă
tonică Mod de prepparare: Se zdrobeşte uşor menta împreună cu zahărul…
Read more »
Read more »
Rulouri de vita cu bacon si rosii
8 January 2010
Ingrediente:
800 g muschi de vita 8 felii subtiri de bacon 8 felii de cascaval 2-3-
linguri ulei 6-8 rosii foarte mici 3-4- linguri de vin rosu demidulce
sare piper Mod de preparare: Muschiuletul de vita se portioneaza in
4-5 bucati si se bate cu ciocanul de snitele pana se intinde si se
subtiaza…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
8 January 2010
Jamie la cantina scolii II De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii 2
Read more »
Read more »
Cocktail Loretto Lemonade
8 January 2010
Glass:
Collins Garnish: lime wedge squeezed Ingrediente: 45 ml bourbon
(buffalo trace optional) 20 ml midori melon liquer 15 ml fresh lime
juice 75 fresh granny smith apple juice Top up ginger beer (ginger ale)
Mod de preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente,
shake, se strecoara peste gheata cuburi. Top up ginger…
Read more »
Read more »
Pizza Margherita cu roşii galbene şi roşii
8 January 2010
Ingrediente:
Pentru aluat: 1/2 cub drojdie 1 vârf de cuţit zahăr 450 g făină 4
linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă sare Pentru topping: 800 g roşii
galbene şi roşii sare piper 300 g mozarella 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare: Fărâmiţaţi drojdia într-un castron şi amestecaţi-o cu
200 ml apă călduţă…
Read more »
Read more »
Găluşte cu sos şi capere
7 January 2010
Ingrediente:
1 ceapă 2 felii toast 250 g carne tocată de vită 250 g grăsime 1
lingură muştar dulce 2 ouă sare piper 750 ml supă 30 g roşii uscate 30 g
unt 30 g făină 100 ml vin alb 150 ml smântână 2 linguri capere 4
linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Tocaţi…
Read more »
Read more »
Fricadele cu verdeaţă şi un buchet aromat de legume şi ciuperci
7 January 2010
Ingrediente:
80 g pâine toast 80 ml lapte 1 ceapă 1 lingură unt 500 g amestec de
carne tocată 2 ouă 1 lingură muştar iute sare piper 1 linguriţă
maghiran uscat 2 linguri pătrunjel tocat 3 linguri ulei 200 g bureţi 3
roşii 100 g fasole verde lată 2 cepe mici 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti
7 January 2010
Ingrediente:
1 piept de curcan 4 felii mari de cascaval 14 ciuperci potrivite o
legatura de patrunjel o legatura de marar 2 linguri de ulei 3 linguri de
pesmet 2-3 linguri de smantana 2-3 fire de usturoi verde 6 cartofi 50 g
unt 2-3 fire de rozmarin sare piper Mod de preparare: Pentru
început,…
Read more »
Read more »
Cocktail Yokohama Harbour
7 January 2010
O
reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon
liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. Glass: sling
Garnish: wedge shape melon zest&basil leaf Ingrediente: 50 ml vodca
20 ml midori melon liqueur 25 ml rose’s lime cordial (citron vert) 4-5
frunze busuioc 90-100gfresh honeydew melon Mod de preparare: Zdrobiţi
pepenele…
Read more »
Read more »
Cocktail Blackberry Julep
6 January 2010
Glass:
highball sau boston glass Garnish: berries marinade Ingrediente: 30 ml
vodca 30 ml blackberry liqueur 25 ml fresh lemon juice 20 ml simple
sugar syrup 1 tablespoon mixed-berry Marinade Mod de preparare:
Amestecaţi puternic toate ingredientele în shaker prin metoda shake,
strecuraţi peste gheaţa pisată. Amestecaţi conţinutul, stir, până când
peretele exterior al…
Read more »
Read more »
Sos de smantanda rece
6 January 2010
Ingrediente:
300 g smîntînă 100 g muştar sare Mod de preparare: Se ia smantană
acrişoară, se adaugă muştar şi sare după gust şi se amestecă bine. Se
serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciorbita de legume cu rasol de vita
6 January 2010
Ingrediente:
3-4 morcovi o radacina de patrunjel o telina un pastarnac o ceapa mare
500 g suc de rosii o legatura de patrunjel 2 ardei un rasol de vita sare
piper Mod de preparare: Se spala carnea de vita in 2-3 ape si se pune
la fiert intr-o oala de 3-4 litri. Cand incepe…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde cu carnati
6 January 2010
Ingrediente:
1 kg de fasole cu fideluta verde 3 gogosari 4 rosii 2 cepe rosii 2
legaturi de patrunjel 4 linguri ulei de masline 4 carnati afumati de
casa sare piper Mod de preparare: Se curata fasolea de codite si se
spala bine. Se pune la fiert in 3 l de apa cu sare…
Read more »
Read more »
Aztec Punch – băutură mexicană
6 January 2010
O
reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de
grepfrut, portocale, limeta, ceai negru. Ingrediente: o sticlă Tequila
1/2 baton de scorţişoară 200 ml suc de grepfrut sucul de la două lămâi
sucul de la două portocale sucul de la o limeta două ceşti ceai negru
îndulcit Mod de preparare: Tequila, scorţişoara,…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver la cantina scolii (video)
6 January 2010
Jamie la cantina scolii I De Jamie Oliver Jamie la cantina scolii I
Read more »
Read more »
Pizza Salami cu ciuperci, măsline şi pepperoni
6 January 2010
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g făină 1/2 linguriţă sare 1 vârf de cuţit zahăr
1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de măsline în plus: câte 1/2 ardei roşu
verde galben 100 g ciuperci champignons 1 ceapă 500 g roşii pasate
sare, piper 125 g salami (rondele) 6 ardei iuţi muraţi 80 g măsline
negre (fără…
Read more »
Read more »
Crenvursti cu cascaval si kaiser
5 January 2010
Ingrediente:
8 crenvurşti 150 g caşcaval două linguri muştar 8 felii kaizer sau
costiţă afumată 1/2 lingură unt topit Mod de preparare: Crenvurştii se
opăresc puţin în apă clocotită, apoi se crestează pe lungime. Se ung cu
muştar şi se umplu cu caşcaval ras sau tăiat feliuţe. Se pun în tavă
deteflon crenvurştii şi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cascaval la cuptor
5 January 2010
Ingrediente:
12 ciuperci cu pălărie mai mare 150 g caşcaval ras 1/4 pachet de unt
vegeta sau sare un pahar de apă Mod de preparare: Se pun ciupercile în
tavă fără codiţe. Se adaugă puţină vegeta în fiecare, o bucăţică mică
de unt şi caşcaval ras. Se pun şi codiţele printre ciuperci. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete si dovlecei
5 January 2010
Ingrediente:
3 vinete mici 2 dovlecei o ceapă 100 g brânză 20 g făină două ouă 200
ml ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se
fierb şi se taie jumătăţi. Dovleceii tăiaţi se dau prin maşina de tocat,
la fel şi vinetele. Se amestecă totul cu ceapă rasă, brânză…
Read more »
Read more »
Cornulete cu pireu de castane
5 January 2010
Ingrediente:
un borcan de pireu de castane pentru umplutură Aluat: 10 g drojdie 100 g
unt 250 g făină o lingură de zahăr puţină sare Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă cu zahăr şi se amestecă
împreună cu făina, untul şi zahărul, formând un aluat ce se poate
întinde şi…
Read more »
Read more »
Knodel din cartofi fierti
5 January 2010
Ingrediente:
1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g păine albă (tăiată
cubuleţe) doi litri de apă un ou Mod de preparare: Cartofii se fierb,
apoi se pasează, se amestecă bine cu făina şi sarea până când se obţine o
cocă. Se adaugă trei linguri de apă sau un ou.…
Read more »
Read more »
Salata berlineza
5 January 2010
Ingrediente:
500 g carne fiartă de vită 600 g cartofi fierţi două cepe tăiate
mărunt 4 castraveţi acri tăiaţi cuburi un ardei gras tăiat cuburi
pentru sos: 200 g maioneză ketchup două linguri muştar boia sare piper
după gust două ouă fierte tari frunze de salată verde şi frunze de
pătrunjel – pentru decor …
Read more »
Read more »
Gogosi tiroleze
5 January 2010
Ingrediente:
două căni făină 120 ml lapte două cuburi drojdie o lingură zahăr 3
gălbenuşuri 4 linguri unt coaja rasă de la o lămâie 200 ml ulei gem de
fructe două linguri zahăr pudră Mod de preparare: Se cerne într-un
castron făina şi se face în centru o adâncitură. Se freacă drojdia
împreună cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Pineapple and Cardamom Martini
5 January 2010
Ingrediente:
40 ml vodcă 20 ml suc proaspăt de ananas 5 ml sirop de zahăr 6-8
seminţe cardamom verde Mod de preparare: Se zdrobeşte cardamomul-ul
cu zahărul în paharul de shaker. Se adaugă celelalte ingrediente şi se
amestecă puternic în shaker. Se toarna în paharul cocktail bine răcit. O
asociere perfectă între fruct…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu citrice
5 January 2010
Ingrediente:
18 crevete decorticate 300 g orez un grepfrut galben un grepfrut roşu
două portocale o lingură oţet de vin 4 linguri ulei o lingură miere sare
piper Mod de preparare: Fierbe orezul, scurge-l şi lasă-l să se
răcească. Curăţă citricele de coajă şi de pieliţe, ca să obţii fileuri.
Ai grijă, să nu…
Legume cu carne tocata la tigaie
5 January 2010
Ingrediente:
1 vânătă 2 dovlecei 5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei
de măsline 350 g came tocată de vită 175 ml supă 75 ml smântână câte 1
linguriţă de rozmarin şi oregano uscat sare, piper Mod de preparare:
Pregătiţi legumele. Tăiaţi vânătă cuburi mici, iar dovlecelul, în
funcţie de…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe de padure, migdale si fistic
5 January 2010
Ingrediente:
1 portocala 1 lamaie 200 g unt 160 g zahar 2 oua 3 linguri de faina 100
migdale macinate 2 lingurite praf de copt 60 g samburi de fistic 100 g
stafide 200 g malai grisat maduva de la 2 batoane de vanilie 3 linguri
Amaretto sau 4 picaturi esenta de migdale 200 g…
Read more »
Read more »
Dovleac la cuptor cu chifteluţe
5 January 2010
Ingrediente:
1 kg dovleac 4 cepe 1 legătură pătrunjel 1 chiflă veche 5 linguri
lapte 4 linguri ulei 1 ou 600 g amestec de carne tocată sare, piper 1
linguriţă îndulcitor 5 linguri oţet balsamic Mod de preparare: Tăiaţi
dovleacul în jumătate. Indepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei
linguri. Curăţaţi-l şi tăiaţi-i miezul felii lungi,…
Read more »
Read more »
Maioneza
4 January 2010
Ingrediente:
6 gălbenuşuri 900 g ulei 1 lămîie sau g sare de lămie sare Mod de
preparare: Se pun într-un castron gălbenuşurile, se amestecă cu telul,
iar după ce s-au amestecat bine. Se picură puţin cîte puţin ulei,
pornind cu picături mai rare, apoi clin ce în ce mai dese, iar după ce
s-a…
Read more »
Read more »
Cocktail din fructe
4 January 2010
Ingrediente:
300 ml lapte rece 100 g iaurt subţire 100 ml frişca lichidă 300 g
căpşuni 100 g zmeură 100 g afine 1 linguriţă cu miere Mod de preparare
Intr-un bol, bate bine laptele cu iaurtul subţire şi frişca, cu
ajutorul unui tel sau cu un mixer. Adaugă apoi linguriţa cu miere.
Separat, spală…
Read more »
Read more »
Tort de dovlecei
4 January 2010
Ingrediente:
8 dovlecei 250 g brânză de vaci 150 g orez 3 ouă o legătură mare de
mentă 3 ardei galbeni 6 linguri ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Păstrează câteva frunze de mentă pentru decor, restul toac-o
fin. Curăţă de coajă 6 dovlecei şi dă-i pe răzătoarea mare. Căleşte-i
cinci minute…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu piure de dovleac
4 January 2010
Ingrediente:
1 file din piept de pui (150 g) 1 căţel de usturoi 1/2 ceapă 1 ardei
iute mic câte 1 vârf de cuţit chimen şi coriandru 1 lingură sos de soia
1 lingură ulei sare, piper 200 g cartofi 150 g dovleac curăţat 1
lingură unt 1/4 linguriţă curcuma 5 linguri lapte 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac cu somon
3 January 2010
Ingrediente:
1 ceapă 500 g dovleac: (miez) 2 linguri unt 1 lingură praf de curry 1 l
supă 400 g file de somon sare, piper 2 linguri seminţe de dovleac 2
linguri ulei de dovleac Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o
mărunt. Tăiaţi dovleacul cuburi mici. Căliţi-l împreună cu ceapa în
untul încins,…
Read more »
Read more »
Sushi
2 January 2010
Ingrediente:
350 g orez 350 ml apă 4 linguri oţet de orez 3 linguri zahăr 2
linguriţe sare 2 linguri vin dulce (Porto, Xeres) 200 g file de doradă
200 g file de ton 200 g fie de somon 2 linguriţe wasabi pudră (condiment
japonez) Mod de preparare: Spală orezul foarte bine. Fierbe-l un…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte si sirop de portocale
2 January 2010
Ingrediente:
150 g orez 75 g coajă de portocală confiată 30 g sirop de portocale 750
ml lapte 120 g zahăr 3 gălbenuşuri vanilie un praf de sare Mod de
preparare: Fierbe orezul în apă, apoi mută-l în laptele cald, în care ai
pus vanilie şi un praf de sare. Fierbe-l în continuare o…
Read more »
Read more »
Pere in vin cu lavanda
2 January 2010
Ingrediente:
8 pere 750 ml de vin rosu sec 250 ml sirop de trandafiri 100 g zahâr
pudră 2 linguri de miere 2 linguri de scorţişoară cuisoare nucşoară
esentă de vanilie 5 boabe de piper negru frunze de mentă cîteva fire de
lavandă Mod de preparare: Fierbe vinul cu zahărul, mierea şi
condimentele. Curăţă…
Read more »
Read more »
Peste cu curry
2 January 2010
Ingrediente:
2 fileuri de peşte (somon, ton, biban de mare) 1 lingură de pastă de
curry roşu 1 ceaşcă de lapte de cocos light 1 ceaşcă de ciuperci de
pădure, tăiate felii 2-3 frunze de salată verde 1 lingură zahăr brun
sucul de la o lămîie verde linguriţă ulei de rapiţă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ardei
2 January 2010
Ingrediente:
300 g piept de pui 400 g ardei graşi (galbeni şi roşii) 1 lingură făină
1 cană lapte 3 linguri brînză telemea ori caşcaval ras 1 lingură unt
sucul de la o lămîie pătrunjel tocat Mod de preparare: Fierbi carnea,
preferabil în oala sub presiune. Pregăteşti separat un sos: într-un vas
de teflon,…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
2 January 2010
Ingrediente:
80 g făină 80 g unt supă de pasăre esenţă de ciuperci Mod de
preparare: Se face un rîntaş alb din făină şi unt, care se stinge cu
supă limpede de pasăre şi esenţă de ciuperci. Se fierbe şi la urmă se
strecoară prin tifon sau sită deasă. Acest sos este folosit mai…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovleac şi cartofi
2 January 2010
Ingrediente:
1 kg dovleac Hokkaido 500 g dovlecei 500 g cartofi sare 150 g şuncă
(kaizer afumat) 100 g brânză telemea rasă 250 ml smântână 1 căţel de
usturoi piper nucşoară rasă câte 1 linguriţă cimbru, maghiran şi
rozmarin, tocate Mod de preparare: Tăiaţi dovleacul în două,
îndepărtaţi-i sâmburii, eventual curăţaţi-l de coajă şi…
Read more »
Read more »
Grau fiert cu miere si nuca
1 January 2010
Ingrediente: 250 g grau semidecorticat (arpacaş) miere şi nucă după
gust sare vanilie coajă de lămâie rasă sau scorţişoară pisată Mod de
preparare: Speli bine arpacaşul aes, îl scurgi şi-l pui la fiert cu 500
ml apă rece, intr-un vas emailat sau într-un ceaun. Adaugi şi puţină
sare. Dacă este necesar, completezi cu…
Read more »
Read more »
Pizza cu mango
31 December 2009
Ingrediente:
1 pachet blat pentru pizza (460 g) 1 cutie roşii pentru pizza (400 ml)
sare piper 2 linguri ulei de măsline 125 g mozarella 125 g bacon (kaiser
afumat) 1 mango mare 20 roşii cherry Mod de preparare: Pregătiţi
aluatul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intindeţi-l în forma unui
dreptunghi pe o suprafaţă…
Read more »
Read more »
Manaman
31 December 2009
Ingrediente:
o ceapă 2 ouă 1 ardei gras 4 roşii mari sare piper 1 lingură de ulei
Mod de preparare: Ceapa curăţată se taie julien. Ardeiul gras, curăţat
de seminţe, se taie fâşii. In uleiul încins în tigaie, se prăjeşte
ceapa, un minut, până devine sticloasă. Se adaugă ardeiul gras şi se
prăjeşte încă…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu busuioc
30 December 2009
Ingrediente:
700 g ciuperci de pădure 600 ml supă de pui 200 ml smântână groasă 4
căţei de usturoi ulei de măsline 4 crenguţe de pătrunjel sare, piper 4
crenguţe de busuioc Mod de preparare: Se curăţă ciupercile. Se curăţă
busuiocul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se
încălzesc 2…
Read more »
Read more »
Ciulama de vitel cu ciuperci
30 December 2009
Ingrediente:
1,2 kg carne de viţel 2 morcovi 1 ceapă mare 2 cuişoare 1 bouquet
garni (amestec de ierburi aromate) 300 g ciuperci 2 legături de ceapă
verde 1 lămâie 300 ml vin alb 70 g unt 70 g făină 3 gălbenuşuri de ou
300 ml smântână 3 rămurele de pătrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu banane
30 December 2009
Ingrediente:
4 banane coapte 250 ml unt moale 225 g zahăr cate 1/4 ghimbir şi
scorţişoară măcinate 4 ouă 50 g miez de nucă măcinat 350 g făină 2
linguriţe praf de copt 1 lingură zahăr pudră 50 g glazură 20 rondele
de banane (proaspete sau uscate) 20 bucăţi miez de nucă pentru ornat
…
Read more »
Read more »
Cârnăcior vaudois în aluat
30 December 2009
Ingrediente:
un cârnăcior vaudois de aproximativ 250-300 g 300 g aluat obişnuit de
pâine un gălbenuş Mod preparare: Inainte de a fi preparat, cârnăciorul
vaudois se curăţă de pieliţă. Se pregăteşte un aluat pentru pâine
obişnuit (unii preferă un aluat pentru brioşe sărate), ceva mai moale.
Se înveleşte cârnăciorul în acest aluat, se aşază…
Read more »
Read more »
Glasarea preparatelor cu aspic
30 December 2009
Pentru
a glasa diferite preparate cu aspic, este necesar ca acestea să fie în
prealabil complet pregătite şi bine răcite. Inainte de a începe glasarea
preparatului respectiv, aspicul înmuiat prin încălzire se împarte în
două vase. Intr-unul se pune o cantitate mai mică, care se complotează
pe măsură ce se consumă şi care se ţine…
Read more »
Read more »
Cataif cu frisca
30 December 2009
Ingrediente:
Foaia 3 ouă 270 g făină Siropul 200 g zahăr 150 ml apă 50 ml rom
Umplutura: 1 kg frişca Mod de preparare: Din ouă şi făină preparăm
tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare. îi
coacem la cuptor, circa 15 minute, până se rumenesc puţin. Intre timp,
se…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane cu smantana
30 December 2009
Ingrediente:
300 g macaroane sau paste tuburi 50 ml sos de roşii 300 g caşcaval ras
200 ml smântână 3 gălbenuşuri de ou 1 lingură cu unt sare Mod de
preparare: Fierbe macaroanele în apă cu sare. Scurge-le bine, după care
clăteşte-le cu apă rece. Separat, amestecă smântână cu gălbenuşurile şi
jumătate din cantitatea…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu sos de morcovi si pasta de verdeturi
30 December 2009
Ingrediente:
4 fileuri din piept de pui a câte 150 g fiecare două felii de brânză
piper proaspăt măcinat sare cimbru două linguri ulei vegetal 4 morcovi
raşi 1 căţel usturoi tocat 250 ml supă de legume instant două linguri
cremă de brânză 1/2 legătură coriandru tocat 250 g piure de cartofi
(instant) o lingură…
Read more »
Read more »
Sos brun gelatinos
30 December 2009
Aceleaşi cantităţi ca la sos alb, cu deosebirea că în loc de frişca se
foloseşte supă de oase şi vin roşu. Se prepară la fel ca sosul alb, cu
deosebire că în loc de frişca sau lapte se adaugă supă din oase prăjite
la cuptor, vin roşu şi mai multă esenţă de ciuperci. Dacă…
Read more »
Read more »
Salata de tagliatele
30 December 2009
Ingrediente:
250 g paste late tagliatele 300 g fasole verde fideluţă n 1 lingură cu
unt Pentru sos: 200 ml iaurt 3 căţei de usturoi sare Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Ţine-le apoi
câteva secunde sub jet de apă caldă, după care lasă-le să se scurgă
bine. Separat, fierbe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere
29 December 2009
O
reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt,
faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin,
oua, smantana si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat 1 cub drojdie
200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 50 g unt 380 g făină 1 vârf de cuţit sare
Pentru topping: 1,5…
Read more »
Read more »
Ficat de iepure în foitaj
29 December 2009
Ingrediente:
două-trei bucăţi de ficat de iepure proaspăt (aproximativ 300-350 g)
300 g praz (partea albă) două cepe eşalote 150 g smântână 50 g unt 200 g
aluat pentru foitaj sare piper pudră de ardei de cayenne (picant) 20 ml
coniac un gălbenuş 50 g ceapă verde Mod de preparare: Intindeţi foaia
de aluat,…
Read more »
Read more »
Pizza cu şuncă si rucola
29 December 2009
Ingrediente:
2 linguriţe drojdie uscată 1 linguriţă rasă de zahăr 350 g făină sare
2 linguri ulei de măsline 2 biluţe mozarella (a 125 g) 100 g rucola 500
g roşii pasate piper 2 căţei de usturoi 8 felii jambon de Parma 50 g
parmezan Mod de preparare: Amestecaţi drojdia, zahărul şi 200 ml…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu măsline
29 December 2009
Ingrediente:
un kg dovlecei două cepe mari 200 g măsline 150 ml ulei o lămâie o
foaie de dafin sare boabe de piper după gust Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se spală, se taie în felii
ceva mai groase şi se călesc împreună cu ceapa, care a fost…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu lămâie şi pătrunjel
29 December 2009
Ingrediente:
un kg cartofi tăiaţi în cubuleţe de 2 cm două fire de pătrunjel verde
40 g margarina o ceapă mare tocată zeama şi coaja rasă de la o lămâie
sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie în
cubuleţe şi se pun la fiert timp de trei minute, după…