Retete de Paste:
Ştevie prăjită
26 November 2010
Ingrediente: 10 legături de ştevie 1 legătură mărar 2 legături ceapă
verde 2 ouă ulei (pentru călit ceapa şi ştevia) Mod de preparare: După
ce alegi ştevia, o speli şi o pui la fiert. După ce s-a fiert o laşi în
strecurătoare la scurs. Tai mărunt ceapa (sau după preferinţă) şi o
pui…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu legume
26 November 2010
Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi
morcovi o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei
de măsline pătrunjel roşii ceapă verde Mod de preparare: Vinetele se
spală, se şterg şi se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe
ambele părţi sare…
Read more »
Read more »
Gulii gratinate
26 November 2010
Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml
concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml
frisca 2 linguri de coniac 4 linguri mustar sare piper zahar Mod de
preparare: Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea
se spala si se…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolată si mac
26 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g
drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr
vanilinat esenţă de rom sare seminţe de mac mentă coajă de portocală
confiată Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu o
ceşcuţă de…
Read more »
Read more »
Mâncare cu orez şi pui
26 November 2010
Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g
ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o
lingură de ghimbir murat praf de curry un praf scorţişoară ulei de
măsline sare piper stafide albe Mod de preparare: Orezul se spală în
apă…
Read more »
Read more »
Spaghete picante
26 November 2010
Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1
crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3
linguri ulei de masline piper proaspat macinat 100 g carnati afumati
60 g cascaval Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita
si se taie bucati.Ciupercile…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu ardei gras
26 November 2010
Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei
gras rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat
de legume sofran sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul si
ceapa usturoiul se zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de
seminte si…
Read more »
Read more »
Paste cu legume
26 November 2010
Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei
capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc
de lămâie pătrunjel busuioc Mod de preparare: Ardeii capia se spală,
se coc şi se curăţă de seminţe. Se taie în fâşii subţiri şi se…
Read more »
Read more »
Turnuleţ cu hering marinat
26 November 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive
250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de
copt o lămâie sare piper ulei de floarea-scoarelui cimbru sos de roşii
picant roşii Mod de preparare: Intr-un castron se amesteecă făina cu
praful…
Read more »
Read more »
Bruschetti cu ciuperci
26 November 2010
Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci
marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de
menta sau busuioc Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se pun
feliile de franzela pe raftul din mijloc si se lasa sa se prajeasca cam 5
minute.…
Read more »
Read more »
Salată orientală cu mere si maioneză
26 November 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1 ţelină 1 ridiche 1 varză dulce 1 morcov 4
mere 2 ouă 3 cartofi sare piper muştar oţet (zeamă de lămâie) Mod de
preparare: Cureţi şi dai pe râzătoare ţelina, ridichea, morcovul şi
merele. Speli salata şi varza şi le tai fideluţă. Amesteci legumele cu
fructele, pui sare…
Read more »
Read more »
Terină de ficat cu sos
26 November 2010
Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă
verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii
sare piper ulei de floarea-soarelui mărar legume de sezon Mod de
preparare: Orezul se spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o
strecurătoare şi…
Read more »
Read more »
Caise gratinate
26 November 2010
Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100
gr. zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate Mod de preparare:
Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la
foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise. Celorlalte scoateti-le
samburii si taiati-le in felii. Asezati-le in…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sos de fructe
26 November 2010
Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi
200 g fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare
piper ulei de măsline cimbru varză murată chimen Mod de preparare:
lntr-un vas se amestecă smântână cu fructele de pădure şi se mixează.
Se condimentează, se…
Read more »
Read more »
Supa de carne cu frittata
26 November 2010
Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4
fire de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de
ceapa verde 1 l supa de carne proaspat preparata Mod de preparare: Se
amesteca bine faina, laptele, oul si sarea, se incorporeaza patrunjelul
verde…
Read more »
Read more »
Crochete dietetice la gratar
26 November 2010
Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare Mod de preparare:
Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu
ouăle, cimbrul uscat, sare şi 2 linguri de apă. Laşi compoziţia să se
odihnească o jumătate de oră, după care modelezi crochetele. Le frigi
pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem şi cocos
26 November 2010
Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350
ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un borcan cu
gem de caise 200 g smochine zahăr vanilinat esenţă de rom sare nucă
măcinată coajă de portocală Mod de preparare: Intr-un vas…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu seminţe si crutoane
26 November 2010
Ingrediente: 450 g spanac 2 felii pâine 2-3 linguri margarină 1/2 cană
seminţe decojite de floarea-soarelui 1/2 cană de morcov ras 2 căţei de
usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc 1/2 linguriţă cimbru piper sare ulei
Mod de preparare: Speli spanacul şi-l rupi bucăţi. Tai pâinea
cubuleţe şi le prăjeşti în margarina încinsă, iar…
Read more »
Read more »
Tarta fina cu rozmarin si caise
26 November 2010
Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in
comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei
Mod de preparare: Se cresteaza putin caisele si se scot sâmburii, avand
grija ca fructele sa ramana intregi. Se ntinde aluatul pe fundul unei
forme pentru tarta,…
Read more »
Read more »
Budinca de telemea cu ardei
26 November 2010
Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1
lingura de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei
verde Mod de preparare: Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se
amesteca bine cu oul si cu smantana. Se adauga semintele de bostan,
prajite fara grasime intr-o tigaie. Se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu ulei de masline
26 November 2010
Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză
albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate
de ţelină două cepe doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Varza albă se spală, se toacă…
Read more »
Read more »
Şalău cu garnitură de legume
25 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei
graşi roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de
floarea-soarelui pătrunjel usturoi Mod de preparare: Fileurile de
şalău sie spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se lasă deoparte
tinnp de zece minute pe…
Read more »
Read more »
Cremă de iaurt
25 November 2010
Ingrediente: 200 ml frişcă un mango o banană o conservă de ananas o
portocală 300 g fructe de pădure 450 ml iaurt două linguri de miere
lichior de cafea un praf de scorţişoară ciocolată albă ciocolată neagră
ananas confiat cireşe confiate kiwi Mod de preparare: Frişca se
mixează până când nu mai cade…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem, nucă şi bezea
25 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2
lămâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6
linguri gem sare Mod de preparare: Freci margarina spumă cu un praf de
sare, adaugi un ou şi un gălbenuş, apoi făina, praful de copt…
Read more »
Read more »
Andive cu şuncă afumată, la cuptor
25 November 2010
Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200
ml vin alb 1 linguriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cimbru
Mod de preparare: Speli andivele, le tai în patru pe lungime şi le
căleşti în unt 2-3 minute. Le laşi să se răcească şi în acest…
Read more »
Read more »
Budincă de salată verde cu smântână
25 November 2010
Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână
piper sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb Mod de preparare: Speli
salatele, le desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce s-au răcit
le tai fâşii de 2-3 cm lăţime. Tai caşcavalul cubuleţe şi îl amesteci
cu…
Read more »
Read more »
Supă de caşcaval
25 November 2010
Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente
cu gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă,
adaugi făina şi o rumeneşti, apoi stingi cu 1 litru de apă rece. Pui
cubul de condimente, sare…
Read more »
Read more »
Batoane glazurate
25 November 2010
Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel
zahăr vanilat 100 g nuci măcinate un praf de sare câteva linguri de gem
acrişor Ingrediente glazură: 1 lingură unt 1 lingură apă 1 lingură
cacao 1 lingură zahăr Mod preparare batoane: Freci untul cu zahărul şi
cel vanilat până obţii…
Read more »
Read more »
Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat
25 November 2010
Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de
menta 1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai
150 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul
la 180C. Se spala rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul
cu o…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti de la gheata
25 November 2010
Ingrediente: 2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3
linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper
cateva picaturi de Tabasco Mod de preparare: Se dizolva tabletele de
supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca.
Se curata castravetii, se taie…
Read more »
Read more »
Tarta parfumata cu masline verzi
25 November 2010
Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150
ml smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare
piper proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C si
se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge
bine cu unt forma…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu mere
25 November 2010
Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit
de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu praf de
budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte) ulei pentru prajit 500 g mere 1
lingurita scortisoara 200 g frisca batuta Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Peste la tigaie cu fasole verde
25 November 2010
Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de
peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra
1-2 linguri mustar 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se
curata fasolea, se spala, se rupe in doua si se prajeste in untul incins
intr-o tigaie mare…
Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)
25 November 2010
Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml Cointreau 25 ml single cream 120
strawberry ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if
the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass 1 knife 1 chopping
board Cum se prepara Cocktail Menage A Trois
Read more »
Read more »
Macaroane cu legume
25 November 2010
O
reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare,
rosii, praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1
lingura ulei 125 g macaroane (melcisori) sare 200 g mazare congelata 200
g rosii foarte mici 3 bulbi de praz 125 g Mozzarella 150 g smantana
groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar 1…
Read more »
Read more »
Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao
25 November 2010
Ingrediente blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri
făină 1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1
cană de apă 2 linguri zahăr pentru sirop Ingrediente cremă: 2 plicuri
cremă pentru prăjituri cu gust de cacao 300 ml lapte Ingrediente ornat:
100 g…
Read more »
Read more »
Cod cu susan si garnitură de paste cu legume
25 November 2010
Ingrediente: 1 kg cod 3 linguri susan 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 1
dovlecel ulei sare piper 2 linguri făină 1 legătură pătrunjel verde
paste Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, îl tai bucăţi pe care
le treci prin făină, susan şi le prăjeşti în ulei. Cureţi ardeii şi
dovlecelul, tai…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei
25 November 2010
Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ceapa rosie mica 1 catel de usturoi 2
linguri ulei 1/2-1 lingurita nucsoara rasa sare piper proaspat macinat 5
crengute cimbru 3 oua 75 ml smantana dulce subtire Mod de preparare: Se
curata dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se
dau pe razatoarea de legume).…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu cremă de vanilie
25 November 2010
Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml
lapte 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale. Mod de
preparare: Speli piersicile, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi
pui jumătăţile de fructe la fiert într-o cană de apă cu zahărul şi 1
plic de zahăr vanilat. După…
Read more »
Read more »
Salată cu sos de brânză
25 November 2010
Ingrediente: 2 felii şuncă 2 ouă cartofi noi 2 roşii 2-3 castraveţi 1
legătură ceapă verde 100 g cremă de brânză 1 lingură muştar ulei sare
piper Mod de preparare: In vase diferite pui la fiert cartofii întregi
(fără coajă) şi ouăle şi când sunt gata le tai cubuleţe. Cureţi ceapa
verde, o…
Read more »
Read more »
Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor
25 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg şalău 750 g cartofi 2 ouă 150 g unt 100 g smântână
100 g ciuperci 100 g caşcaval 350 ml lapte 1 lingură făină sare piper
Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl pui la fiert în apă cu un
praf de sare pentru 15-20 de minute. Speli cartofii…
Read more »
Read more »
Orez cu creier şi ciuperci
25 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2
linguri unt 2 linguri telemea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2
lingură unt 1/2 lingură făină 2 linguri smântână pentru sos. Mod de
preparare: Speli orezul, îl înăbuşi în unt, stingi cu 4 ceşti de supă
fiartă…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu legume si afumătură
25 November 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 3 gogoşari 2 morcovi 4 cartofi
1/2 ţelină 100 ml vin alb 2 roşii 100 g piept de pui afumat 100 ml ulei 2
linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper boia Mod de
preparare: Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii şi îl baţi…
Read more »
Read more »
Foitaj cu umplutura de pepene
25 November 2010
Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g
frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva
fructe de pădure. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se
curata pepenele de coaja, se taie in doua, se indeparteaza seminţele,
dupa care se taie miezul fasii.…
Read more »
Read more »
Budincă de peşte
25 November 2010
Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă
zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Speli şi cureţi peştele, îl pui la fiert
în apă cu sare şi foi de dafin. După ce a dat în…
Read more »
Read more »
Salata cretana cu dovlecei si ceapa
25 November 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei mici 300 g ceapa mare 300 g ceapa marunta
(de arpagic) 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 70 g stafide
70 g boabe de ienupar 1 lingura boabe de coriandru 1 lamaie 100 ml vin
alb sec 2 linguri pasta de tomate 1 varf de cutit piper…
Read more »
Read more »
Acreală cu lobodă
25 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 legătură ceapă verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins
sare. Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la
fiert într-un litru de apă cu sare. în acest timp speli loboda, ceapa
verde şi mărarul,…
Read more »
Read more »
Pachetele de sunca si vinete
25 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 2 linguri de ulei 6 felii de sunca (jambon) 2
linguri unt salata verde Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie
rondele si se rumenesc 10 minute la foc mic, in uleiul incins. Se
infasoara rondelele (cate 2-3) in feliile de sunca, se fixeaza capetele
acestora cu scobitori (pe…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu glazură de vin
25 November 2010
Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g
zahăr 2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul,
pui praful de copt, apoi făina în ploaie, iar…
Read more »
Read more »
Piperada
25 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 14 ardei iuti verzi 3 cepe 8 oua 4 felii
subţiri de jambon 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de
cutit piper sare Mod de preparare: Se opăresc rosiile, se |curata de
pielita si de seminte (prin presare) si se taie bucati. Ardeii iuti se…
Read more »
Read more »
Salată cu hamsii si sos de verdeaţă
25 November 2010
Ingrediente: 1 salată verde 100 g hamsii afumate 2 roşii 2-3 fire ceapă
verde 100 g caşcaval 1 legătură ridichi 1 legătură pătrunjel şi mărar
sare piper cimbru ulei oţet Mod de preparare: Intâi faci sosul de
verdeaţă pentru care amesteci câteva linguri de ulei cu 2-3 linguri de
oţet, cimbru, sare, piper…
Read more »
Read more »
Compot de piersici cu trandafiri
25 November 2010
Ingrediente: 6 piersici mari 50 g petale de trandafiri 1 lamaie 200 g
zahar pudra 750 g iaurt sau branza dulce de vaci Mod de preparare: Cu o
seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de
la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si
taiati-le partea mai albicioasa…
Read more »
Read more »
Chec de legume cu telemea si costită afumată
25 November 2010
Ingrediente: 5 roşii 1 ardei capia 1 ardei verde 2 gogoşari 350 g
telemea 350 g costiţă afumată 4 ouă 6-7 măsline 1 legătură mărar 1
lingură făină cimbru sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le
tai bucăţi şi le căleşti 20 de minute în ulei încins. Speli apoi ardeii
şi gogoşarii,…
Read more »
Read more »
Taietei cu dovlecei si cascaval
25 November 2010
Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi
de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare Mod de
preparare: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de
marimea taieteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta
jumatate se taie.…
Read more »
Read more »
Legume cu turtite de cascaval
25 November 2010
Ingrediente: 3 morcovi 1 vanata 1 radacina de fenicul 2 dovlecei mici 1
legatura de ceapa noua 3 catei de usturoi 2 ardei 1 lingurita cu varf
de zahar 100 ml ulei de masline cateva crengute de cimbru 60 g cascaval 2
albusuri 60 g unt 100 g faina sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sardele marinate
24 November 2010
Ingrediente:
1 kg de sardele 4 cepe de arpagic 2 catei de usturoi 2 fire de tarhon 1
foaie de dafin 1 crenguţa de cimbru 10 cl. vin alb sec 10 cl ulei de
masline 5 cl. otet alb 1 lingurita piper boabe sare Mod de preparare:
Curatati sardelele, spalati-le bine, dati-le un praf…
Read more »
Read more »
Supa franţuzeasca de ceapa
24 November 2010
Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui 4 cepe mari 1/4
1vin alb sec 1/2 apa fiarta cu delikat 1/2 lingurita chimen pisat sare
piper un praf de nucşoara 50 seminte de floarea soarelui 100 g cascaval
Mod de preparare: Se incinge untdelemnul lin oala si se caleste ceapa
taiata in rotocoale subţiri.Se…
Read more »
Read more »
Salata de paine
24 November 2010
.
Ingrediente: 250 g paine bagheta sau paine pe vatra 200 g rosii 1
castravete mic 2 tulpini de telina 1/2 legatura busuioc 3-4 fire de
menta 4 linguri otet sare piper 2 linguri capere 3 linguri ulei de
masline 1 catel de usturoi 100 g telemea de oaie Mod de preparare: Se
taie…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui cu varza acra
24 November 2010
Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de
franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat Mod de
preparare: Se incinge uleiul, se prajesc ficateii, se sareaza, se
pipereaza si se tin la cald. In aceeaşi tigaie se rumeneşte franzela
taiata cubulete. Intre timp, se incinge varza…
Read more »
Read more »
Peste cu varza acra si sos de vin
24 November 2010
Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit
300 ml apa 400 g varza murata sare Ingrediente peste :12 fileuri mici
de salau sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit.
Ingrediente sos:250 ml zeama concentrata de legume , 100 ml vin sec, 100
ml smantana dulce,…
Read more »
Read more »
Placinta cu verdeturi
24 November 2010
Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g
faina 300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de
patrunjel 1 varf de cutit de coriandru 1 varf de cutit de nucsoara rasa
25 g unt 100 ml untdelemn sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac si parmezan
24 November 2010
Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline
sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama
de carne de pasare 2 crenguţe rozmarin 75 g parmezan Mod de peparare:
Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de coaja…
Read more »
Read more »
Chimenul
24 November 2010
Chimenul
are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000 de
ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene.
Romanii il foloseau pentru aromarea si conservarea carnii. Chimenul este
amintit si în Biblie, unde se povesteste cum se treiera cu ajutorul
unor nuiele. Aceasta practica se mai foloseste si în…
Read more »
Read more »
Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune
24 November 2010
Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie
porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie 50
ml ulei măsline Mod de preparare: Tai peştele în bucăţi de 5-6 cm, le
treci prin ou bătut, pesmet şi le prăjeşti. Cureţi…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata
24 November 2010
O
reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei,
spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata,
maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou.
Ingrediente: 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 500 g spanac sare
piper nucşoara rasa 500 g suc…
Tarta cu struguri şi migdale macinate
24 November 2010
Ingrediente: 800 g boabe de struguri albi (Muscat) 2 oua intregi + 1
galbenus 300 g aluat fraged 20 g unt 80 g zahar 60 g migdale macinate 3
linguri frisca nebatuta faina Mod de preparare: Se intinde aluatul pe
planseta usor infainata si se imbraca cu el o forma de tarta unsa…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui
24 November 2010
Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori
750 ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt Mod de
preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, sfecla curatata se taie
cubulete, iar varza fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii
groase de…
Read more »
Read more »
Tort de varza acra cu praz si bacon
24 November 2010
Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g
faina sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g
bacon (slaninuta afumata), 1 lingura unt topit, 400 g varza murata
taiata fideluta, 150 g smantana groasa, 2 oua, sare, piper, chimen
macinat, 200 g cascaval ras. …
Read more »
Read more »
Regina din Saba
24 November 2010
Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns
forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod de
preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma
rotunda de tort (eventual cu pereti detasabili). Se separa albusurilede
galbenusuri,…
Read more »
Read more »
Snitele cordon bleu
24 November 2010
Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia
dulce 4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri
faina 2 oua sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie Mod
de preparare: Se bat bine feliile de |carne si se presara pe ambele
parti…
Read more »
Read more »
Peste cu morcovi si sos de mustar
24 November 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata
de legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar
potrivit de iute 600 g peste Mod de preparare: Se spala morcovii, se
curata de coaja si se taie felii. Se calesc in untul incins, se sting
cu…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si fasole alba
24 November 2010
Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g
cartofi 300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de
zarzavat 1-2 foi de dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii
decojite 500 g boabe de fasole sare piper alb Mod de preparare: Se
curata…
Read more »
Read more »
Scrumbie marinata cu marar
24 November 2010
Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente
marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper
rosu 1/2 lingurita piper pisat 2 legaturi marar Mod de preparare: Se
taie fileurile de peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un
castron, impreuna…
Read more »
Read more »
Copane de pui a la Maryland
24 November 2010
Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4
linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-o
farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta
farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de…
Read more »
Read more »
Macaroane cu andive caramelizate
24 November 2010
Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii
subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn
de masline 1 cub de zahar sare piper Mod de preparare: Curatati
andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati
untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac
si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese
24 November 2010
Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4
oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt
Mod de preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei
forme rotunde, unsa cu unt (20 g). Amestecati ouale cu zaharul…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu sos dulce-acrisor
24 November 2010
Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1
cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1
lingura de untdelemn Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1
lingura de smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar,
1/2 lingurita de praf…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu sos de ardei
24 November 2010
Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g
sunca afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat 250 g
pasta de tomate Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele.
Ardeii, curatati de nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se
taie fasii.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu file de păstrăv
24 November 2010
Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte
1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de
păstrăv 200 g brânză de vaci amestecată cu hrean 125 ml smântână 2
linguri unt 1 legătură de ceapă verde o lămâie Mod de preparare:
Prepari după…
Read more »
Read more »
Cozonac de malai
24 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1
lingurita sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1
1/2 cana lapte 1/4 cana untdelemn 50 g unt topit Mod de preparare: Se
porneşte cuptorul la treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30
cm)…
Read more »
Read more »
Budincă de varză, carne si pătrunjel
24 November 2010
Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură
pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei Mod de
preparare: Cureţi şi speli orezul, îl fierbi în apă cu condiment tip
Vegeta. Tai varza fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei
şi potriveşti gustul…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu ficat de gască
24 November 2010
Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri
smântână 4 linguri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1
legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă cu
puţin oţet, ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot.
După…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu branza si menta
24 November 2010
Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2
catei de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1
lingurita chimen pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin)
sare piper macinat Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se
spala dovleceii, se taie in doua…
Read more »
Read more »
Merluciu impachetat la cuptor
24 November 2010
Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g
măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei
sare piper Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de
pătrunjel proaspăt sare piper Mod de preparare: Cureţii peştii, îi
speli bine, laşi să…
Read more »
Read more »
Chec cu afine si branză de vaci
24 November 2010
Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2
cană ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă
bicarbonat Mod de preparare: Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi
laptele, uleiul, iar la urmă făina şi bicarbonatul stins cu oţet. Pui…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu gutui
24 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel
vin 1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente
umplutură: 1 kg gutui 2-3 linguri zahăr (după gust) 1 lingură pesmet Mod
preparare aluat Faci un aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele
cu vinul, bicarbonatul şi…
Read more »
Read more »
Mousse au chocolat
24 November 2010
Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml
frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de
preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de
apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de
vanilie (batonul se taie pe…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui in sos de legume
24 November 2010
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură
pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă
ulei Mod de preparare: Speli ciocănelele, le presari cu sare, piper
după gust şi le prăjeşti în tigaia cu uleiul încins. Pe fiecare bucată
de came,…
Read more »
Read more »
Vinete fierte cu smanta, la cuptor
24 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză
telemea 2 linguri unt Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii
şi le pui să se opărească în apă clocotită cu sare, pentru circa 15
minute. Le strecori bine, apoi le aşezi într-un vas rezistent la cuptor,
uns bine…
Read more »
Read more »
Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor
24 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt
(de toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei
sare 200 g caşcaval condiment cu gust de pui Mod de preparare: Fierbi
macaroanele în apă sărată, apoi cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa
solzişori şi…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor
24 November 2010
Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe
2 linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g
smântână proaspătă 1 linguriţă de zahăr Mod de preparare: Speli
peştele, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert. Căleşti ceapa tăiată,fin, după
care adaugi făină,…
Read more »
Read more »
Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită
24 November 2010
Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri
ulei 1 l borş 150 g smântână sare 1 legătură pătrunjel verde Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu
sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Căleşti…
Read more »
Read more »
Ghiveci picant
24 November 2010
Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1
lingurita de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel
100 g ciuperci 500 g rosii 1 lingurita de busuioc uscat cateva picaturi
de otet balsamic piper macinat Mod de preparare: Se curata cepele si
se…
Read more »
Read more »
Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru
24 November 2010
Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper
pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3
linguri ulei de masline Mod de preparare: Se spala roşiile si se taie
felii foarte subtiri. Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza,
impreuna cu…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ficăţei şi piept de pui
24 November 2010
Ingrediente: 1 pachet de aluat de foitaj congelat 1 piept de pui 350 g
ficăţei de pui 300 g caşcaval 120 g smântână ulei piper condiment tip
Vegeta 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai pieptul de pui
bucăţele şi-l prăjeşti în ulei cu puţină sare, piper şi condiment după
care-l dai deoparte.…
Read more »
Read more »
Peste alb, in camasa de branza
24 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 g fiecare, cateva
picaturi de lamaie cateva picaturi de sos picant -Worchester cateva
picaturi de otet sare piper negru 4 oua 2 linguri de faina 125 g
cascaval ras 1 praf de nucşoara 1 priza de piper alb macinat 1 ceasca de
verdeturi tocate bine (marar,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)
24 November 2010
Ingrediente: 25 ml gin 25 ml brandy 25 ml whiskey 25 ml dry vermouth 1
orange Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1
cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a
small sieve 1 highball glass Cum se prepara Cocktail Golden Panther
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu broccoli
24 November 2010
Ingrediente aluat: 400 ml lapte 125 g faina 3 oua 1 lingura ulei 30 g
cascaval ras 45 g unt 1 varf de cutit zahar 1/2 lingurita sare
Ingrediente umplutura : 200 g broccoli, 2 felii sunca, 250 g branza de
vaci scursa bine, 2 linguri smantana, 2 gălbenuşuri, 1 lingura faina,
nucşoara rasa, sare,…
Deliciu cu mere, miere si nuci
24 November 2010
Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de
miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g faina 1 lamaie Mod de
preparare: Curatati merele si taiati-le in patru, pentru a le scoate
samburii si casuta. Mai taiati-le o data in doua.…
Read more »
Read more »
Papricaş de vitel cu tarhon
24 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vitel 1 legatura zarzavat de supa (morcov,
patrunjel) sare 5 boabe de piper 200 g ciuperci marunte Ingrediente sos:
60 g unt sau margarina, 60 g faina, 1/8 l vin alb, piper macinat, 1
lingurita zeama de lamaie, 1 galbenus, 1 legatura tarhon. Mod de
preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Omleta cu salvie
24 November 2010
Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 oua 6 linguri lapte 40 g parmezan
(sau cascaval) ras sare piper macinat 8 frunze de salvie proaspata 1
lingurita ulei de masline 1 lingurita unt Mod de preparare: Se
rumeneste usturoiul taiat in doua fara grasime dupa care se scoate din
tigaie. Se bat ouale cu…
Read more »
Read more »
Bulete din carne de miel cu menta
24 November 2010
Ingrediente:
600 g carne de miel 4 fire de menta 2 catei de usturoi 3 oua 4 felii de
paine (miezul) 4 linguri faina 50 ml lapte 1/4 lingurita ierburi
aromate sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se-nmoaie miezul
de paine in lapte, se da carnea prin masina de tocat, iar 3 din…
Read more »
Read more »
Carpaccio cu aschii de cascaval
24 November 2010
Ingrediente: 400 g muschi de vita 120 g cascaval proaspat 1 lamaie 150
ml ulei de masline aromat 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc sare
piper macinat Mod de preparare: Se inveleste carnea cruda intr-o folie
de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi
se scoate,…
Read more »
Read more »
Usturoi conservat cu ierburi aromate
24 November 2010
Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de
rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml
ulei de masline Mod de preparare: Se separa cateii de usturoi si se pun
asa, cu coaja, intr-o cratita cu fundul gros sau intr-o oala minune.…
Read more »
Read more »
Placinta americana cu banane
24 November 2010
Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2
linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta Mod de preparare: Se pun
bananele intr-o tavita mai mica si se coc in coaja la cuptor. Separat
se cerne faina, se adauga gălbenuşurile, laptele si se amesteca bine. Se
adauga untul…
Read more »
Read more »
Pui italienesc
24 November 2010
Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de
untdelemn 1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2
ceasca de vin alb 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui 1 lingurita
oregano 1 lingurita cimbru uscat sare piper dupa gust Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui la cuptor
24 November 2010
Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos
special pentru gratar sau ketchup iute Mod de preparare: Se clatesc
aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile.
Se cresteaza eventual pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o
folie de aluminiu care se…
Read more »
Read more »
Mancarica de crap
24 November 2010
Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2
pahar de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod de
preparare: Se curata pestele, se spala, se zvanta intr-un stergar si se
taie felii de 1,5 cm grosime. Feliile se dau prin faina si…
Read more »
Read more »
Salata verde cu patrunjel si crutoane
24 November 2010
Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul
vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura
otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat, 4 felii de
bagheta, 80 g pateu de ficat. Mod de preparare: Se curata salata, se
spala si se taie (se rupe) bucati potrivite. Se…
Read more »
Read more »
Mere a la Tatin
24 November 2010
Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit
si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de
coaja si de partea lemnoasa, se taie felii mai groase si…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii si branza de oaie
24 November 2010
Ingrediente:
800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste
fainoase sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g
seminte de pin 100 g telemea de oaie Mod de preparare: Se spala
rosiile, se scufunda in apa clocotita, se curata de pielita si se…
Read more »
Read more »
Peste oriental
24 November 2010
Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras
zeama de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3
linguri ulei de masline 1 lingurita sofran 2 linguriţe chimen macinat
sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul, se zdrobeşte si se
[amesteca cu coriandrul (se…
Read more »
Read more »
Sos de cirese cu branza de vaci
23 November 2010
Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca
lichida 150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu
zahar 1/2 portocala 1 baton de vanilie Mod de preparare: Puneti
ciresele fara samburi intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al
jumatatii de portocala…
Read more »
Read more »
Pui cu 40 de catei de usturoi
23 November 2010
Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de
dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei
crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase
deschizatura cu ata. Se asaza…
Read more »
Read more »
Ceapa rosie umpluta cu jambon
23 November 2010
Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30
g miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1
lingurita vermut alb sec 1 lingurita ulei de masline nucsoara sare piper
Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de
coaja, circa 25…
Read more »
Read more »
Tarta cu umplutura de cartofi si brinza
23 November 2010
Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri
smantana 1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g
cartofi, 50 g unt, 200 g brânza, 30 g casccaval. Mod de preparare: Se
prepare o coca din componentele de mai sus, se framânta usor pâna
devine omogena si…
Read more »
Read more »
Budinca cu nuca de cocos rasa
23 November 2010
Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos
rasa 50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de
portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g
ciocolata cu lapte, 1 lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat),
unt…
Read more »
Read more »
Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne
23 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte
sare 1 ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata
pentru carnati 1 lingurita maghiran 1/2 legatura patrunjel verde tocat
piper Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb cu coaja circa
20 de…
Read more »
Read more »
Peste alb cu cartofi si mustar
23 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa
fiarta cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6
fileuri de cod sucul unei lamai 30 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2
legatura de busuioc Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de
coaja…
Read more »
Read more »
Peste cu praz la cuptor
23 November 2010
Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa
1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar
zahar 600 g file de peste (salau, merluciu) 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se
căleşte…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu linte
23 November 2010
Ingrediente:
1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1 catel de
usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1
foaie de dafin 1 l de apa sare piper Mod de preparare: Se incinge
uleiul intr-o oala cu fundul mai gros.Se toaca ceapa, usturoiul, iar…
Read more »
Read more »
Salata din Banat
23 November 2010
Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1
ceapa 200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1
lingurita zahar 5 linguri de untdelemn Mod de preparare: Se spala
cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute.
Se scurg…
Read more »
Read more »
Omleta dulce cu lichior de portocale
23 November 2010
Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar
pudra 50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la
o portocala sare Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 160C.Se
sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se
freaca galbenusurile cu zaharul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)
23 November 2010
Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1
lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup Cum
se prepara Cocktail Vampire Lips
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)
23 November 2010
Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys
ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer Cum se prepara
Cocktail Raspberry Romance
Read more »
Read more »
Supa de rosii si ardei
23 November 2010
Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe
arpagic 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1
foaie de dafin 1 ardei iute mic 1 cub de concentrat de supa de pasare 5
linguri de untdelemn 1 bucata de zahar cubic sare piper…
Read more »
Read more »
Aperitiv din brînză de vaci
23 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă
chimen ceapă Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul
furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se
apoi cu smîntîna. Smîntîna se poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi
aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu ceapă rasă fin…
Read more »
Read more »
Ienibaharul
23 November 2010
Denumire
stiintifica: Pimento officinalis sau Eugenia Pimenta Mai este cunoscut
si sub numele de Piper de Jamaica sau Pimento. Ienibaharul este un fruct
uscat asemanator piperului. Ienibaharul are un gust ciudat, în care se
regasesc gusturile mai multor condimente, cum ar fi cuisoarele,
scortisoara, piperul negru, ienuparul si fructele de padure. Arborele de
ienibahar ajunge…
Read more »
Read more »
Crema de orez cu friscă
23 November 2010
Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri
coajă rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte Mod de preparare: Fierbi
orezul cu laptele şi zahărul vanilat şi cât e cald, îl treci prin sită.
Adaugi apoi coaja de portocale şi frişca bătută, ornezi crema cu coajă
de…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu mere
23 November 2010
Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g
zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră
vanilat Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte
călduţ şi îndulcit, iar deasupra presari făină. După ce maiaua a
crescut, o…
Read more »
Read more »
Bors de cartofi
23 November 2010
Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3
radacini de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare
piper Mod de preparare: Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi
se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un vas…
Salata cu roşii şi brânză
23 November 2010
Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de
castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva
frunze de busuioc proaspăt sau de susai Mod de preparare: Se spală
roşia, se taie în felii groase (roşia se poate opări şi apoi curăţa de
pieliţă). Brânza se taie în…
Read more »
Read more »
Mancare de peşte cu branză la cuptor
23 November 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte
(macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau
caşcaval Mod de preparare: Dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt
pătrunjelul, adaugi 2 linguri de ulei, sarea şi piper după gust şi
fierbi totul până se formează…
Read more »
Read more »
Salată cu paste
23 November 2010
Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi 100 grame
şuncă ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad
Dressing grecesc mieji de seminţe de floarea soarelui Mod de preparare:
Se spală salata şi ridichile. Se taie şunca în cubuleţe, ridichile
rondele, ceapa verde se toacă. Se rupe salata, se…
Read more »
Read more »
Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume
23 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de
miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1 mână
fasole verde 1 gulie 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 foaie de
dafin 200 ml vin sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocană de viţel cu legume
23 November 2010
Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de
pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2
linguri unt ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert
în apă cu sare. In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de
pătrunjel,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos verde
23 November 2010
Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de
patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei
lamai 2 catei de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Se
spala pieptii de pui, se sterg si se condimenteaza. Se prajesc in uleiul
incins,…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu dovleac
23 November 2010
Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml
vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi
în apă clocotită cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să se…
Read more »
Read more »
Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri
23 November 2010
Ingrediente:
300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar ulei
Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare
şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le treci apoi sub un jet de apă rece
şi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc si smantană
23 November 2010
Ingrediente: l,5 kg varză acră 1/2 kg carne de porc 200 g ceafă afumată
50-100 g orez 100 g ceapă 10 g Knorr piper ienibahar 100 ml suc de
roşii o foaie de dafin cimbru mărar 2-3 linguri ulei smantana Mod de
preparare: Treci toată carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa…
Read more »
Read more »
Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci
23 November 2010
Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g
brânză de vaci 2 ouă 1 lingură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare
1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Tai pâinea bucăţele pe care le
înmoi apoi în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,
le…
Read more »
Read more »
Salată cu curcan si ananas
23 November 2010
Ingrediente:
250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci
zeamă de lămâie 100 gr germeni de soia 4 fruze de salată verde dressing
2 linguri de cireşe (pot fi şi din compot) Mod de preparare: Se taie
carnea de curcan în cubuleţe mici şi se prăjesc până se rumenesc.…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ciuperci in aluat
23 November 2010
Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri
apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru
„capac", iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă
rezistentă la căldură, unsă cu margarină. Ingrediente umplutură: 300 g
spaghete 2 linguri unt 1 lingură făină…
Read more »
Read more »
Cremă vegetariană de roşii
23 November 2010
Ingrediente: 10 roşii 4 căţei de usturoi cimbru sare piper busuioc ulei
de porumb 4-5 măsline câteva fire de pătrunjel Mod de preparare:
Opăreşti roşiile, le tai în patru, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei de
porumb şi adaugi usturoiul pisat. Presari apoi cimbru, busuioc, sare şi
piper după gust, mai torni…
Read more »
Read more »
Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele
23 November 2010
O
reteta simpla de salata taraneasca cu fasole uscata si sardele din:
fasole boabe, rosii, ceapa, ceapa verde, patrunjel verde, ardei gras
rosu, ulei de masline, zeama de lamaie, marar verde, sare, piper si
fileuri de sardele. Ingrediente: 1 ceasca fasole boabe (alba) 2 rosii 2
cepe uscate 3 cepe verzi 1 cescuta patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Mancare de viţel cu dovlecei
23 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de viţel 4 dovlecei 1 lingură unt 1 ceapă 1
linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare Mod de preparare: Tai
bucăţi carnea de viţel, o prăjeşti în unt cu ceapă şi puţină făină,
adaugi apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi dovleceii de coajă,
îi tai…
Read more »
Read more »
Tocană de gogoşari
23 November 2010
Ingrediente:
2 kg gogoşari 3-4 cepe mari 3-4 roşii coapte condiment tip Vegeta sare
300 ml ulei Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă sau pe
aragaz, îi aşezi într-un castron şi-i acoperi cu un prosop. Intre timp,
cureţi cepele, le tai peştişori, cureţi şi roşiile, le speli bine şi le
tai rondele.…
Read more »
Read more »
Budinca de gris cu mure si afine
23 November 2010
Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete
zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu
mure suc de lamaie putin zahar tos Mod de preparare: Se pune la fiert
laptele cu batonul de vanilie, zaharul, zaharul vanilat si praful de…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu glazura de ciocolata
23 November 2010
Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de
bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde.
Ingrediente glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte.
(Sau: 2 linguri de cacao, 50 g de margarina, 3 linguri de lapte.) Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tocană de cartofi cu gogoşari
23 November 2010
Ingrediente: 3 cartofi 2 gogoşari 3 cepe 3 roşii sare piper ulei 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, gogoşarii şi
cartofii, decojeşti roşiile, apoi tai ceapa solzişori, gogoşarii
fideluţă, cartofii cubuleţe şi roşiile mărunt. Căleşti ceapa şi
gogoşarii în ulei, adăugând din când în când câte puţină apă ca să se…
Read more »
Read more »
Salată de ardei cu caşcaval afumat
23 November 2010
Ingrediente: 250 grame de caşcaval afumat 1-2 linguriţe boia de ardei 2
ardei bine copţi praz 3 roşii 100 grame tulpini fragede de ridichi sau
de soia dressing 1 lingură de verdeţuri tocate (rozmarin, mărar,
busuioc) pâine integrală Mod de preparare: Se taie caşcavalul în
cubuleţe cu diametrul de aproximativ 2 cm., se…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu ciuperci
23 November 2010
Ingrediente aluat: 400 g făină 250 g margarină 3 ouă un borcănel de
iaurt (120 g) Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă piper 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Amesteci
ingredientele şi frămânţi o cocă pe care o dai la rece cam 1/2 oră sau o
oră (o poţi…
Read more »
Read more »
Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor
23 November 2010
Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în
ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi într-o
tavă, în straturi alternative cu felii subţiri de ceapă, usturoi tocat
şi felii de roşii. Termini cu un strat de vinete, torni 2 ouă…
Read more »
Read more »
Budincă din piept de pui
23 November 2010
Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1
ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare Mod
de preparare: Fierbi orezul şi între timp razi morcovul şi toci ceapa pe
care împreună cu mazărea le înăbuşi în ulei şi apă. După ce legumele
s-au…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu ardei si usturoi
23 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g
roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai
dovleceii rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi
ceapa, o tai fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de
seminţe şi tăiaţi tot…
Read more »
Read more »
Vinete cu orez la cuptor
23 November 2010
Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă Mod
de preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli
vinetele, le cureţi de coajă şi le tai rondele pe care le dai prin
făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. Aşezi într-o cratiţă
un strat de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu piept afumat
23 November 2010
Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1
lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare
piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se curata
cartofii de coaja si se cresteaza pe lung in trei locuri. In doua dintre
crestaturi se introduce…
Read more »
Read more »
Caprese
22 November 2010
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată
iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare:
Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe
ambalajul produsului. Se taie salata în fâşii, se amestecă cu jumătate
din compoziţia dressing-ului şi se aşează pe farfurie deasupra pot fi…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi la Coleslaw
22 November 2010
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de
varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat o ceapă mică 2-3 linguri de
maioneză sau iaurt Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing cu
Ardei şi Verdeţuri potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se
amestecă varza cu dressing-ul, se adaugă morcovul…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu bob
22 November 2010
Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole
galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame
de şuncă fiartă 1 legătură de susai 1 Knorr Salad Dressing mediteranean
Mod de preparare: Se fierb pastele potrivit indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scurg şi se răcesc. Se…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa si masline
22 November 2010
Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la
gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca
smantana acra 3 oua batute usor 1/3 ceasca masline negre fara samburi
taiate rondele Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron, se
adauga untul si se freaca…
Read more »
Read more »
Omleta parohului
22 November 2010
Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita
afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat Mod de
preparare: Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa
curatata se toaca marunt si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu
sunculita, in jumatate…
Read more »
Read more »
Salată grecească cu brânză feta
22 November 2010
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta
sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un
amestec de salată) 1 castravete de mărime mijlocie 2 roşii mici 10
măsline verzi 10 măsline negre un ardei mic roşu Mod de preparare: Se
prepară Knorr Salad…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu branza si verdeaţa
22 November 2010
Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g
unt 1 ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval
ras 1 lingurita cozi de ceapa verde (taiate marunt) 1 lingurita
patrunjel verde tocat Ingrediente umplutura:75 g branza de vaci, 25 g
unt, 1 lingura marar…