miercuri, 17 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #26


Retete de Paste:

Ştevie prăjită

26 November 2010
Ştevie prăjită  Ingrediente: 10 legături de ştevie 1 legătură mărar 2 legături ceapă verde 2 ouă ulei (pentru călit ceapa şi ştevia)   Mod de preparare: După ce alegi ştevia, o speli şi o pui la fiert. După ce s-a fiert o laşi în strecurătoare la scurs. Tai mărunt ceapa (sau după preferinţă) şi o pui…
Read more »

Rulouri de vinete cu legume

26 November 2010
Rulouri de vinete cu legume  Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi morcovi o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei de măsline pătrunjel roşii ceapă verde   Mod de preparare: Vinetele se spală, se şterg şi se taie pe lungime în felii subţiri. Se presară pe ambele părţi sare…
Read more »

Gulii gratinate

26 November 2010
Gulii gratinate  Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml frisca 2 linguri de coniac 4 linguri mustar sare piper zahar Mod de preparare: Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si se…
Read more »

Briose cu ciocolată si mac

26 November 2010
Briose cu ciocolată si mac  Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat esenţă de rom sare seminţe de mac mentă coajă de portocală confiată   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-un cas­tron cu o ceşcuţă de…
Read more »

Mâncare cu orez şi pui

26 November 2010
Mâncare cu orez şi pui  Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o lingură de ghimbir mu­rat praf de curry un praf scorţişoară ulei de măsline sare piper stafide albe   Mod de preparare: Orezul se spală în apă…
Read more »

Spaghete picante

26 November 2010
Spaghete picante  Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de masline   piper proaspat macinat 100 g carnati afumati 60 g cascaval Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie bucati.Ciupercile…
Read more »

Supa de peste cu ardei gras

26 November 2010
Supa de peste cu ardei gras  Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume sofran sare piper   Mod de preparare: Se curata usturoiul si ceapa usturoiul se zdrobeste, ceapa se toaca marunt. Ardeii, curatati de seminte si…
Read more »

Paste cu legume

26 November 2010
Paste cu legume  Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de lămâie pătrunjel busuioc   Mod de preparare: Ardeii capia se spală, se coc şi se curăţă de seminţe. Se taie în fâşii subţiri şi se…
Read more »

Turnuleţ cu hering marinat

26 November 2010
Turnuleţ cu hering marinat  Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive 250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de copt o lămâie sare piper ulei de floarea-scoarelui cimbru sos de roşii picant roşii   Mod de preparare: Intr-un castron se amesteecă făi­na cu praful…
Read more »

Bruschetti cu ciuperci

26 November 2010
Bruschetti cu ciuperci  Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau busuioc  Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc si se lasa sa se prajeasca cam 5 minute.…
Read more »

Salată orientală cu mere si maioneză

26 November 2010
Salată orientală cu mere si maioneză  Ingrediente: 1 salată verde 1 ţelină 1 ridiche 1 varză dulce 1 morcov 4 mere 2 ouă 3 cartofi sare piper muştar oţet (zeamă de lă­mâie)   Mod de preparare: Cureţi şi dai pe râză­toare ţelina, ridichea, morcovul şi merele. Speli salata şi varza şi le tai fideluţă. Ames­teci legumele cu fruc­tele, pui sare…
Read more »

Terină de ficat cu sos

26 November 2010
Terină de ficat cu sos  Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui mărar legume de sezon   Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o stre­curătoare şi…
Read more »

Caise gratinate

26 November 2010
Caise gratinate  Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100 gr. zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate   Mod de preparare: Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise. Celorlalte scoateti-le samburii si taiati-le in felii. Asezati-le in…
Read more »

Ruladă de pui cu sos de fructe

26 November 2010
Ruladă de pui cu sos de fructe  Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi 200 g fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare piper ulei de măsline cimbru varză murată chimen  Mod de preparare: lntr-un vas se amestecă smân­tână cu fructele de pădure şi se mixează. Se condimentează, se…
Read more »

Supa de carne cu frittata

26 November 2010
   Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4 fire de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de ceapa verde 1 l supa de carne proaspat preparata   Mod de preparare: Se amesteca bine faina, laptele, oul si sarea, se incorporeaza patrunjelul verde…
Read more »

Crochete dietetice la gratar

26 November 2010
  Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare   Mod de preparare: Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu ouăle, cimbrul uscat, sare şi 2 linguri de apă. Laşi compoziţia să se odihnească o jumătate de oră, după care modelezi crochetele. Le frigi pe…
Read more »

Prăjitură cu gem şi cocos

26 November 2010
Prăjitură cu gem şi cocos  Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un borcan cu gem de caise 200 g smo­chine zahăr vanilinat esenţă de rom sare nucă măcinată coajă de portocală   Mod de preparare: Intr-un vas…
Read more »

Salată de spanac cu seminţe si crutoane

26 November 2010
Salată de spanac cu seminţe si crutoane  Ingrediente: 450 g spanac 2 felii pâine 2-3 linguri margarină 1/2 cană se­minţe decojite de floarea-soarelui 1/2 cană de morcov ras 2 căţei de usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc 1/2 linguriţă cimbru piper sare ulei   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l rupi bucăţi. Tai pâinea cubuleţe şi le prăjeşti în margarina încinsă, iar…
Read more »

Tarta fina cu rozmarin si caise

26 November 2010
Tarta fina cu rozmarin si caise  Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei   Mod de preparare: Se cresteaza putin caisele si se scot sâmburii, avand grija ca fructele sa ramana intregi. Se ntinde aluatul pe fundul unei forme pentru tarta,…
Read more »

Budinca de telemea cu ardei

26 November 2010
Budinca de telemea cu ardei  Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1 lingura de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei verde Mod de preparare: Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si cu smantana. Se adauga semintele de bostan, prajite fara grasime intr-o tigaie. Se…
Read more »

Ciorbă de legume cu ulei de masline

26 November 2010
Ciorbă de legume cu ulei de masline  Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de ţelină două cepe doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Varza albă se spală, se toacă…
Read more »

Şalău cu garnitură de legume

25 November 2010
Şalău cu garnitură de legume  Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei graşi roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel usturoi  Mod de preparare: Fileurile de şalău sie spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se lasă deoparte tinnp de zece minute pe…
Read more »

Cremă de iaurt

25 November 2010
Cremă de iaurt  Ingrediente: 200 ml frişcă un mango o banană o conservă de ananas o portocală 300 g fructe de pădure 450 ml iaurt două linguri de miere lichior de cafea un praf de scorţişoară ciocolată albă ciocolată neagră ananas confiat cireşe confiate kiwi   Mod de preparare: Frişca se mixează până când nu mai cade…
Read more »

Prăjitură cu gem, nucă şi bezea

25 November 2010
Prăjitură cu gem, nucă şi bezea  Ingrediente: 500 g făină  250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lă­mâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri gem sare   Mod de preparare: Freci margarina spumă cu un praf de sare, adaugi un ou şi un gălbenuş, apoi făina, praful de copt…
Read more »

Andive cu şuncă afumată, la cuptor

25 November 2010
Andive cu şuncă afumată, la cuptor  Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200 ml vin alb 1 lin­guriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cim­bru   Mod de preparare: Speli andivele, le tai în patru pe lungime şi le căleşti în unt 2-3 minute. Le laşi să se răcească şi în acest…
Read more »

Budincă de salată verde cu smântână

25 November 2010
Budincă de salată verde cu smântână  Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână piper sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb   Mod de preparare: Speli salatele, le desfaci foile, le opăreşti 2 minute şi după ce s-au răcit le tai fâşii de 2-3 cm lăţime. Tai caşcavalul cubuleţe şi îl amesteci cu…
Read more »

Supă de caşcaval

25 November 2010
Supă de caşcaval  Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente cu gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina şi o rumeneşti, apoi stingi cu 1 litru de apă rece. Pui cubul de con­dimente, sare…
Read more »

Batoane glazurate

25 November 2010
  Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr vanilat 100 g nuci mă­cinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor Ingrediente glazură: 1 lingură unt 1 lingură apă 1 lingură cacao 1 lingură zahăr Mod preparare batoane: Freci untul cu zahărul şi cel vanilat până obţii…
Read more »

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

25 November 2010
  Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de menta 1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai 150 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se spala rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul cu o…
Read more »

Supa de castraveti de la gheata

25 November 2010
Supa de castraveti de la gheata  Ingrediente:  2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper cateva picaturi de Tabasco Mod de preparare: Se dizolva tabletele de supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata castravetii, se taie…
Read more »

Tarta parfumata cu masline verzi

25 November 2010
Tarta parfumata cu masline verzi  Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150 ml smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt forma…
Read more »

Clatite umplute cu mere

25 November 2010
Clatite umplute cu mere  Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte) ulei pentru prajit 500 g mere 1 lingurita scortisoara 200 g frisca batuta Mod de preparare:…
Read more »

Peste la tigaie cu fasole verde

25 November 2010
Peste la tigaie cu fasole verde  Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra 1-2 linguri mustar 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se rupe in doua si se prajeste in untul incins intr-o tigaie mare…

Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)

25 November 2010
Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)  Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml Cointreau 25 ml single cream 120 strawberry ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail Menage A Trois
Read more »

Macaroane cu legume

25 November 2010
O reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare, rosii, praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei 125 g macaroane (melcisori) sare 200 g mazare congelata 200 g rosii foarte mici 3 bulbi de praz 125 g Mozzarella 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar 1…
Read more »

Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao

25 November 2010
Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao  Ingrediente blat: 8 ouă 8 lin­guri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri făină 1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1 cană de apă 2 linguri zahăr pentru sirop Ingrediente cremă: 2 plicuri cremă pentru prăjituri cu gust de cacao 300 ml lapte Ingrediente ornat: 100 g…
Read more »

Cod cu susan si garnitură de paste cu legume

25 November 2010
Cod cu susan si garnitură de paste cu legume  Ingrediente: 1 kg cod 3 linguri susan 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 1 dovlecel ulei sare piper 2 linguri făină 1 legătură pătrunjel verde paste   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, îl tai bucăţi pe care le treci prin făină, susan şi le prăjeşti în ulei. Cureţi ardeii şi dovlecelul, tai…
Read more »

Omleta cu dovlecei

25 November 2010
Omleta cu dovlecei  Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ceapa rosie mica 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2-1 lingurita nucsoara rasa sare piper proaspat macinat 5 crengute cimbru 3 oua 75 ml smantana dulce subtire Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja si se taie felii foarte subtiri (eventual se dau pe razatoarea de legume).…
Read more »

Piersici umplute cu cremă de vanilie

25 November 2010
Piersici umplute cu cremă de vanilie  Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale.   Mod de preparare: Speli piersicile, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi pui jumătăţile de fructe la fiert într-o cană de apă cu zahărul şi 1 plic de zahăr vanilat. După…
Read more »

Salată cu sos de brânză

25 November 2010
Salată cu sos de brânză  Ingrediente: 2 felii şuncă 2 ouă cartofi noi 2 roşii 2-3 castraveţi 1 legătură ceapă verde 100 g cremă de brânză 1 lingură muştar ulei sare piper   Mod de preparare: In vase diferite pui la fiert cartofii întregi (fără coajă) şi ouăle şi când sunt gata le tai cubuleţe. Cureţi ceapa verde, o…
Read more »

Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor

25 November 2010
Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor  Ingrediente: 1/2 kg şalău 750 g cartofi 2 ouă 150 g unt 100 g smântână 100 g ciuperci 100 g caşcaval 350 ml lapte 1 lingură făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl pui la fiert în apă cu un praf de sare pentru 15-20 de minute. Speli cartofii…
Read more »

Orez cu creier şi ciuperci

25 November 2010
Orez cu creier şi ciuperci  Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2 linguri unt 2 linguri tele­mea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2 lingură unt 1/2 lingură făină 2 linguri smântână pentru sos.   Mod de preparare: Speli orezul, îl înăbuşi în unt, stingi cu 4 ceşti de supă fiartă…
Read more »

Rulouri de pui cu legume si afumătură

25 November 2010
Rulouri de pui cu legume si afumătură  Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 3 gogoşari 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 100 ml vin alb 2 roşii 100 g piept de pui afumat 100 ml ulei 2 linguri smântână 1 legătură pătrun­jel sare piper boia   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii şi îl baţi…
Read more »

Foitaj cu umplutura de pepene

25 November 2010
Foitaj cu umplutura de pepene  Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta proaspata, cateva fructe de pădure. Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180°C. Se curata pepenele de coaja, se taie in doua, se indeparteaza seminţele, dupa care se taie miezul fasii.…
Read more »

Budincă de peşte

25 November 2010
Budincă de peşte  Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi foi de dafin. După ce a dat în…
Read more »

Salata cretana cu dovlecei si ceapa

25 November 2010
Salata cretana cu dovlecei si ceapa  Ingrediente:  1 kg dovlecei mici 300 g ceapa mare 300 g ceapa marunta (de arpagic) 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 70 g stafide 70 g boabe de ienupar 1 lingura boabe de coriandru 1 lamaie 100 ml vin alb sec 2 linguri pasta de tomate 1 varf de cutit piper…
Read more »

Acreală cu lobodă

25 November 2010
Acreală cu lobodă  Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 le­gătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins sare.   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert într-un litru de apă cu sare. în acest timp speli lobo­da, ceapa verde şi mărarul,…
Read more »

Pachetele de sunca si vinete

25 November 2010
Pachetele de sunca si vinete  Ingrediente: 2 vinete 2 linguri de ulei 6 felii de sunca (jambon) 2 linguri unt salata verde   Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie rondele si se rumenesc 10 minute la foc mic, in uleiul incins. Se infasoara rondelele (cate 2-3) in feliile de sunca, se fixeaza capetele acestora cu scobitori (pe…
Read more »

Tort de mere cu glazură de vin

25 November 2010
Tort de mere cu glazură de vin  Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g zahăr 2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de copt     Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, pui praful de copt, apoi făina în ploaie, iar…
Read more »

Piperada

25 November 2010
Piperada  Ingrediente: 1 kg rosii 14 ardei iuti verzi 3 cepe 8 oua 4 felii subţiri de jambon 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de cutit piper sare Mod de preparare: Se opăresc rosiile, se |curata de pielita si de seminte (prin presare) si se taie bucati. Ardeii iuti se…
Read more »

Salată cu hamsii si sos de verdeaţă

25 November 2010
Salată cu hamsii si sos de verdeaţă  Ingrediente: 1 salată verde 100 g hamsii afumate 2 roşii 2-3 fire ceapă verde 100 g caşcaval 1 legătură ridichi 1 legătură pătrunjel şi mărar sare piper cimbru ulei oţet   Mod de preparare: Intâi faci sosul de ver­deaţă pentru care amesteci câteva linguri de ulei cu 2-3 linguri de oţet, cimbru, sare, piper…
Read more »

Compot de piersici cu trandafiri

25 November 2010
Compot de piersici cu trandafiri  Ingrediente: 6 piersici mari 50 g petale de trandafiri 1 lamaie 200 g zahar pudra 750 g iaurt sau branza dulce de vaci Mod de preparare: Cu o seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea mai albicioasa…
Read more »

Chec de legume cu telemea si costită afumată

25 November 2010
Chec de legume cu telemea si costită afumată  Ingrediente: 5 roşii 1 ardei capia 1 ardei verde 2 gogoşari 350 g telemea 350 g costiţă afumată 4 ouă 6-7 măsline 1 legătură mărar 1 lingură făină cimbru sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai bucăţi şi le căleşti 20 de minute în ulei încins. Speli apoi ardeii şi gogoşarii,…
Read more »

Taietei cu dovlecei si cascaval

25 November 2010
Taietei cu dovlecei si cascaval  Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare   Mod de preparare: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie.…
Read more »

Legume cu turtite de cascaval

25 November 2010
Legume cu turtite de cascaval  Ingrediente: 3 morcovi 1 vanata 1 radacina de fenicul 2 dovlecei mici 1 legatura de ceapa noua 3 catei de usturoi 2 ardei 1 lingurita cu varf de zahar 100 ml ulei de masline cateva crengute de cimbru 60 g cascaval 2 albusuri 60 g unt 100 g faina sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Sardele marinate

24 November 2010
Sardele marinateIngrediente: 1 kg de sardele 4 cepe de arpagic 2 catei de usturoi 2 fire de tarhon 1 foaie de dafin 1 crenguţa de cimbru 10 cl. vin alb sec 10 cl ulei de masline 5 cl. otet alb 1 lingurita piper boabe sare   Mod de preparare: Curatati sardelele, spalati-le bine, dati-le un praf…
Read more »

Supa franţuzeasca de ceapa

24 November 2010
Supa franţuzeasca de ceapa  Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui 4 cepe mari 1/4 1vin alb sec 1/2 apa fiarta cu delikat 1/2 lingurita chimen pisat sare piper un praf de nucşoara 50 seminte de floarea soarelui 100 g cascaval   Mod de preparare: Se incinge untdelemnul lin oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subţiri.Se…
Read more »

Salata de paine

24 November 2010
Salata de paine. Ingrediente: 250 g paine bagheta sau paine pe vatra 200 g rosii 1 castravete mic 2 tulpini de telina 1/2 legatura busuioc 3-4 fire de menta 4 linguri otet sare piper 2 linguri capere 3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 100 g telemea de oaie   Mod de preparare: Se taie…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 13 (video)

24 November 2010

Ficatei de pui cu varza acra

24 November 2010
Ficatei de pui cu varza acra  Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat Mod de preparare: Se incinge uleiul, se prajesc ficateii, se sareaza, se pipereaza si se tin la cald.   In aceeaşi tigaie se rumeneşte franzela taiata cubulete. Intre timp, se incinge varza…
Read more »

Peste cu varza acra si sos de vin

24 November 2010
  Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit 300 ml apa 400 g varza murata sare Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura unt topit.  Ingrediente sos:250 ml zeama concentrata de legume , 100 ml vin sec, 100 ml smantana dulce,…
Read more »

Placinta cu verdeturi

24 November 2010
  Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g faina 300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de patrunjel 1 varf de cutit de coriandru 1 varf de cutit de nucsoara rasa 25 g unt 100 ml untdelemn sare piper   Mod de…
Read more »

Risotto cu dovleac si parmezan

24 November 2010
Risotto cu dovleac si parmezan  Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama de carne de pasare 2 crenguţe rozmarin 75 g parmezan   Mod de peparare: Se taie dovleacul mai intai in patru, se curata de coaja…
Read more »

Chimenul

24 November 2010
ChimenulChimenul are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000 de ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene. Romanii il foloseau pentru aromarea si conservarea carnii. Chimenul este amintit si în Biblie, unde se povesteste cum se treiera cu ajutorul unor nuiele. Aceasta practica se mai foloseste si în…
Read more »

Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune

24 November 2010
Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune  Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei măsline   Mod de preparare: Tai peştele în bucăţi de 5-6 cm, le treci prin ou bătut, pesmet şi le prăjeşti. Cureţi…
Read more »

Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

24 November 2010
O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou.   Ingrediente: 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 500 g spanac sare piper nucşoara rasa 500 g suc…

Tarta cu struguri şi migdale macinate

24 November 2010
Tarta cu struguri şi migdale macinate  Ingrediente: 800 g boabe de struguri albi (Muscat) 2 oua intregi + 1 galbenus 300 g aluat fraged 20 g unt 80 g zahar 60 g migdale macinate 3 linguri frisca nebatuta faina   Mod de preparare: Se intinde aluatul pe planseta usor infainata si se imbraca cu el o forma de tarta unsa…
Read more »

Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui

24 November 2010
Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui  Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750 ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt   Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, sfecla curatata se taie cubulete, iar varza  fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase de…
Read more »

Tort de varza acra cu praz si bacon

24 November 2010
Tort de varza acra cu praz si bacon  Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon (slaninuta afumata), 1 lingura unt topit, 400 g varza murata taiata fideluta, 150 g smantana groasa, 2 oua, sare, piper, chimen macinat, 200 g cascaval ras.  …
Read more »

Regina din Saba

24 November 2010
    Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual cu pereti detasabili). Se separa albusurilede galbenusuri,…
Read more »

Snitele cordon bleu

24 November 2010
  Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce 4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie   Mod de preparare: Se bat bine feliile de |carne si se presara pe ambele parti…
Read more »

Peste cu morcovi si sos de mustar

24 November 2010
Peste cu morcovi si sos de mustar  Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de iute 600 g peste   Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata de coaja si se taie felii. Se calesc in untul incins, se sting cu…
Read more »

Supa cu legume si fasole alba

24 November 2010
Supa cu legume si fasole alba  Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi 300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii decojite 500 g boabe de fasole sare piper alb   Mod de preparare: Se curata…
Read more »

Scrumbie marinata cu marar

24 November 2010
Scrumbie marinata cu marar  Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2 lingurita piper pisat 2 legaturi marar   Mod de preparare: Se taie fileurile de peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron, impreuna…
Read more »

Copane de pui a la Maryland

24 November 2010
Copane de pui a la Maryland  Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4 linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de…
Read more »

Macaroane cu andive caramelizate

24 November 2010
Macaroane cu andive caramelizate  Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub de zahar sare piper Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac si…
Read more »

Prajitura cu cirese

24 November 2010
Prajitura cu cirese  Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4 oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt   Mod de preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei forme rotunde, unsa cu unt (20 g). Amestecati ouale cu zaharul…
Read more »

Mere umplute cu sos dulce-acrisor

24 November 2010
Mere umplute cu sos dulce-acrisor  Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1 cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1 lingura de untdelemn Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de praf…
Read more »

Pulpe de pui cu sos de ardei

24 November 2010
Pulpe de pui cu sos de ardei  Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat  250 g pasta de tomate Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele. Ardeii, curatati de nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se taie fasii.…
Read more »

Rulouri cu file de păstrăv

24 November 2010
Rulouri cu file de păstrăv  Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte 1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv 200 g brânză de vaci amestecată cu hrean 125 ml smântână 2 linguri unt 1 legătură de ceapă verde o lămâie   Mod de preparare: Prepari după…
Read more »

Cozonac de malai

24 November 2010
Cozonac de malai  Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana lapte 1/4 cana untdelemn 50 g unt topit   Mod de preparare: Se porneşte cuptorul la treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30 cm)…
Read more »

Budincă de varză, carne si pătrunjel

24 November 2010
  Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli orezul, îl fier­bi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai varza fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei şi potriveşti gustul…
Read more »

Ouă umplute cu ficat de gască

24 November 2010
Ouă umplute cu ficat de gască  Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri smântână 4 lin­guri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1 legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet, ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot. După…
Read more »

Dovlecei umpluti cu branza si menta

24 November 2010
Dovlecei umpluti cu branza si menta  Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin) sare piper macinat   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se spala dovleceii, se taie in doua…
Read more »

Merluciu impachetat la cuptor

24 November 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de pătrunjel proaspăt sare piper   Mod de preparare: Cureţii peştii, îi speli bine, laşi să…
Read more »

Chec cu afine si branză de vaci

24 November 2010
  Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi laptele, uleiul, iar la urmă făina şi bicarbonatul stins cu oţet. Pui…
Read more »

Plăcintă cu gutui

24 November 2010
Plăcintă cu gutui  Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin 1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg gutui 2-3 linguri zahăr (după gust) 1 lingură pesmet Mod preparare aluat Faci un aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul şi…
Read more »

Mousse au chocolat

24 November 2010
Mousse au chocolat  Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie pe…
Read more »

Ciocănele de pui in sos de legume

24 November 2010
  Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei   Mod de preparare: Speli ciocănelele, le presari cu sare, piper după gust şi le prăjeşti în tigaia cu uleiul încins. Pe fiecare bucată de came,…
Read more »

Vinete fierte cu smanta, la cuptor

24 November 2010
Vinete fierte cu smanta, la cuptor  Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză telemea 2 linguri unt   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le pui să se opărească în apă clo­cotită cu sare, pentru circa 15 minute. Le strecori bine, apoi le aşezi într-un vas rezistent la cuptor, uns bine…
Read more »

Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor

24 November 2010
Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor  Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt (de toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei sare 200 g caşcaval condiment cu gust de pui   Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă sărată, apoi cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa solzişori şi…
Read more »

Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor

24 November 2010
Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor  Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g smântână proaspătă 1 linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert. Căleşti ceapa tăiată,fin, după care adaugi făină,…
Read more »

Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită

24 November 2010
  Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1 l borş 150 g smân­tână sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Căleşti…
Read more »

Ghiveci picant

24 November 2010
Ghiveci picant  Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1 lingurita de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel 100 g ciuperci 500 g rosii 1 lingurita de busuioc uscat cateva picaturi de otet balsamic piper macinat     Mod de preparare: Se curata cepele si se…
Read more »

Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru

24 November 2010
Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru  Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se spala roşiile si se taie felii foarte subtiri. Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza, impreuna cu…
Read more »

Pateuri cu ficăţei şi piept de pui

24 November 2010
Pateuri cu ficăţei şi piept de pui  Ingrediente: 1 pachet de aluat de foitaj congelat 1 piept de pui 350 g ficăţei de pui 300 g caşcaval 120 g smântână ulei piper condiment tip Vegeta 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Tai pieptul de pui bucăţele şi-l prăjeşti în ulei cu puţină sare, piper şi condiment după care-l dai deoparte.…
Read more »

Peste alb, in camasa de branza

24 November 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 g fiecare, cateva picaturi de lamaie cateva picaturi de sos picant -Worchester cateva picaturi de otet sare piper negru 4 oua 2 linguri de faina 125 g cascaval ras 1 praf de nucşoara 1 priza de piper alb macinat 1 ceasca de verdeturi tocate bine (marar,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)

24 November 2010
Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)  Ingrediente: 25 ml gin 25 ml brandy 25 ml whiskey 25 ml dry vermouth 1 orange Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass Cum se prepara Cocktail Golden Panther
Read more »

Clătite umplute cu broccoli

24 November 2010
Clătite umplute cu broccoli  Ingrediente aluat: 400 ml lapte 125 g faina 3 oua 1 lingura ulei 30 g cascaval ras 45 g unt 1 varf de cutit zahar 1/2 lingurita sare Ingrediente umplutura : 200 g broccoli, 2 felii sunca, 250 g branza de vaci scursa bine, 2 linguri smantana, 2 gălbenuşuri, 1 lingura faina, nucşoara rasa, sare,…

Deliciu cu mere, miere si nuci

24 November 2010
Deliciu cu mere, miere si nuci  Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g faina 1 lamaie Mod de preparare: Curatati merele si taiati-le in patru, pentru a le scoate samburii si casuta. Mai taiati-le o data in doua.…
Read more »

Papricaş de vitel cu tarhon

24 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de vitel 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel) sare 5 boabe de piper 200 g ciuperci marunte Ingrediente sos: 60 g unt sau margarina, 60 g faina, 1/8 l vin alb, piper macinat, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 galbenus, 1 legatura tarhon.   Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Omleta cu salvie

24 November 2010
Omleta cu salvie  Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 oua 6 linguri lapte 40 g parmezan (sau cascaval) ras sare piper macinat 8 frunze de salvie proaspata 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita unt   Mod de preparare: Se rumeneste usturoiul taiat in doua fara grasime dupa care se scoate din tigaie. Se bat ouale cu…
Read more »

Bulete din carne de miel cu menta

24 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de miel 4 fire de menta 2 catei de usturoi 3 oua 4 felii de paine (miezul) 4 linguri faina 50 ml lapte 1/4 lingurita ierburi aromate sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se-nmoaie miezul de paine in lapte, se da carnea prin masina de tocat, iar 3 din…
Read more »

Carpaccio cu aschii de cascaval

24 November 2010
Carpaccio cu aschii de cascaval  Ingrediente: 400 g muschi de vita 120 g cascaval proaspat 1 lamaie 150 ml ulei de masline aromat 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc sare piper macinat Mod de preparare: Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate,…
Read more »

Usturoi conservat cu ierburi aromate

24 November 2010
Usturoi conservat cu ierburi aromate  Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml ulei de masline Mod de preparare: Se separa cateii de usturoi si se pun asa, cu coaja, intr-o cratita cu fundul gros sau intr-o oala minune.…
Read more »

Placinta americana cu banane

24 November 2010
Placinta americana cu banane  Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2 linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta   Mod de preparare: Se pun bananele intr-o tavita mai mica si se coc in coaja la cuptor. Separat se cerne faina, se adauga gălbenuşurile, laptele si se amesteca bine. Se adauga untul…
Read more »

Pui italienesc

24 November 2010
Pui italienesc  Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de untdelemn 1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2 ceasca de vin alb 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui 1 lingurita oregano 1 lingurita cimbru uscat sare piper dupa gust   Mod de preparare: Se…
Read more »

Aripioare de pui la cuptor

24 November 2010
Aripioare de pui la cuptor  Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos special pentru gratar sau ketchup iute   Mod de preparare:  Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se cresteaza eventual  pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care se…
Read more »

Mancarica de crap

24 November 2010
  Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod de preparare: Se curata pestele, se spala, se zvanta intr-un stergar si se taie felii de 1,5 cm grosime. Feliile se dau prin faina si…
Read more »

Salata verde cu patrunjel si crutoane

24 November 2010
Salata verde cu patrunjel si crutoane  Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat, 4 felii de bagheta, 80 g pateu de ficat.   Mod de preparare: Se curata salata, se spala si se taie (se rupe) bucati potrivite. Se…
Read more »

Mere a la Tatin

24 November 2010
Mere a la Tatin  Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare:  Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii mai groase si…
Read more »

Paste cu rosii si branza de oaie

24 November 2010
Paste cu rosii si branza de oaieIngrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste fainoase  sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte de pin 100 g telemea de oaie     Mod de preparare: Se spala rosiile, se scufunda in apa clocotita, se curata de pielita si se…
Read more »

Peste oriental

24 November 2010
  Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sofran 2 linguriţe chimen macinat sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul, se zdrobeşte si se [amesteca cu coriandrul (se…
Read more »

Sos de cirese cu branza de vaci

23 November 2010
  Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca lichida 150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar 1/2 portocala 1 baton de vanilie   Mod de preparare:   Puneti ciresele fara samburi intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al jumatatii de portocala…
Read more »

Pui cu 40 de catei de usturoi

23 November 2010
Pui cu 40 de catei de usturoi  Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se asaza…
Read more »

Ceapa rosie umpluta cu jambon

23 November 2010
Ceapa rosie umpluta cu jambon  Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30 g miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1 lingurita vermut alb sec 1 lingurita ulei de masline nucsoara sare piper Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa 25…
Read more »

Tarta cu umplutura de cartofi si brinza

23 November 2010
  Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri smantana 1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g brânza, 30 g casccaval.   Mod de preparare: Se prepare o coca din componentele de mai sus, se framânta usor  pâna devine omogena si…
Read more »

Budinca cu nuca de cocos rasa

23 November 2010
Budinca cu nuca de cocos rasa  Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa 50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1 lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat), unt…
Read more »

Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne

23 November 2010
Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne  Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte sare 1 ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata pentru carnati 1 lingurita maghiran 1/2 legatura patrunjel verde tocat piper   Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb  cu coaja circa 20 de…
Read more »

Peste alb cu cartofi si mustar

23 November 2010
Peste alb cu cartofi si mustar  Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod sucul unei lamai 30 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 legatura de busuioc   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja…
Read more »

Peste cu praz la cuptor

23 November 2010
Peste cu praz la cuptor  Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa 1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar 600 g file de peste (salau, merluciu) 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se căleşte…
Read more »

Supa de rosii cu linte

23 November 2010
Supa de rosii cu linteIngrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1 foaie de dafin 1 l de apa sare piper   Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o oala cu fundul mai gros.Se toaca ceapa, usturoiul, iar…
Read more »

Salata din Banat

23 November 2010
  Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1 ceapa 200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar 5 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg…
Read more »

Omleta dulce cu lichior de portocale

23 November 2010
Omleta dulce cu lichior de portocale  Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar pudra 50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la o portocala sare   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 160C.Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu zaharul…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)

23 November 2010
Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)  Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1 lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup   Cum se prepara Cocktail Vampire Lips
Read more »

Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)

23 November 2010
Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)  Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer   Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance
Read more »

Supa de rosii si ardei

23 November 2010
Supa de rosii si ardei  Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie de dafin 1 ardei iute mic 1 cub de concentrat de supa de pasare 5 linguri de untdelemn 1 bucata de zahar cubic sare piper…
Read more »

Aperitiv din brînză de vaci

23 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă chimen ceapă   Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu ceapă rasă fin…
Read more »

Ienibaharul

23 November 2010
IenibaharulDenumire stiintifica: Pimento officinalis sau Eugenia Pimenta Mai este cunoscut si sub numele de Piper de Jamaica sau Pimento. Ienibaharul este un fruct uscat asemanator piperului. Ienibaharul are un gust ciudat, în care se regasesc gusturile mai multor condimente, cum ar fi cuisoarele, scortisoara, piperul negru, ienuparul si fructele de padure. Arborele de ienibahar ajunge…
Read more »

Crema de orez cu friscă

23 November 2010
Crema de orez cu friscă  Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi zahărul vanilat şi cât e cald, îl treci prin sită. Adaugi apoi coaja de portocale şi frişca bătută, ornezi crema cu coajă de…
Read more »

Gogoşele cu mere

23 November 2010
Gogoşele cu mere  Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ şi îndulcit, iar dea­supra presari făină. După ce maiaua a crescut, o…
Read more »

Bors de cartofi

23 November 2010
Bors de cartofi  Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare piper   Mod de preparare: Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un vas…

Salata cu roşii şi brânză

23 November 2010
Salata cu roşii şi brânză  Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva frunze de busuioc proaspăt sau de susai Mod de preparare: Se spală roşia, se taie în felii groase (roşia se poate opări şi apoi curăţa de pieliţă). Brânza se taie în…
Read more »

Mancare de peşte cu branză la cuptor

23 November 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte (macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau caşcaval   Mod de preparare: Dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt pătrun­jelul, adaugi 2 linguri de ulei, sarea şi piper după gust şi fierbi totul până se formează…
Read more »

Salată cu paste

23 November 2010
Salată cu paste  Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi  100 grame şuncă ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad Dressing grecesc mieji de seminţe de floarea soarelui Mod de preparare: Se spală salata şi ridichile. Se taie şunca în cubuleţe, ridichile rondele, ceapa verde se toacă. Se rupe salata, se…
Read more »

Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume

23 November 2010
Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1 mână fasole verde 1 gulie 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 foaie de dafin 200 ml vin sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Tocană de viţel cu legume

23 November 2010
Tocană de viţel cu legume  Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2 linguri unt ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel,…
Read more »

Piept de pui cu sos verde

23 November 2010
Piept de pui cu sos verde  Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei lamai 2 catei de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Se spala pieptii de pui, se sterg si se condimenteaza. Se prajesc in uleiul incins,…
Read more »

Gogoşi cu dovleac

23 November 2010
Gogoşi cu dovleac  Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi în apă clocotită cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să se…
Read more »

Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri

23 November 2010
Mâncare de dovleac cu ouă ochiuriIngrediente: 300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le treci apoi sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o…
Read more »

Sarmale cu carne de porc si smantană

23 November 2010
  Ingrediente: l,5 kg varză acră 1/2 kg carne de porc 200 g ceafă afumată 50-100 g orez 100 g ceapă 10 g Knorr piper ienibahar 100 ml suc de roşii o foaie de dafin cimbru mărar 2-3 linguri ulei smantana   Mod de preparare: Treci toată carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa…
Read more »

Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci

23 November 2010
Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci  Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g brânză de vaci 2 ouă 1 lin­gură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare 1 legă­tură verdeaţă   Mod de preparare: Tai pâinea bucăţele pe care le înmoi apoi în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul, le…
Read more »

Salată cu curcan si ananas

23 November 2010
Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de soia 4 fruze de salată verde dressing  2 linguri de cireşe (pot fi şi din compot) Mod de preparare: Se taie carnea de curcan în cubuleţe mici şi se prăjesc până se rumenesc.…
Read more »

Spaghete cu ciuperci in aluat

23 November 2010
  Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac", iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la căldură, unsă cu margarină. Ingrediente umplutură: 300 g spaghete 2 linguri unt 1 lingură făină…
Read more »

Cremă vegetariană de roşii

23 November 2010
Cremă vegetariană de roşii  Ingrediente: 10 roşii 4 căţei de usturoi cimbru sare piper busuioc ulei de porumb 4-5 măsline câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai în patru, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei de porumb şi adaugi usturoiul pisat. Presari apoi cimbru, busuioc, sare şi piper după gust, mai torni…
Read more »

Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele

23 November 2010
O reteta simpla de salata taraneasca cu fasole uscata si sardele din: fasole boabe, rosii, ceapa, ceapa verde, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, zeama de lamaie, marar verde, sare, piper si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 ceasca fasole boabe (alba) 2 rosii 2 cepe uscate 3 cepe verzi 1 cescuta patrunjel verde…
Read more »

Mancare de viţel cu dovlecei

23 November 2010
  Ingrediente: 750 g carne de viţel 4 dovlecei 1 lingură unt 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare   Mod de preparare: Tai bucăţi carnea de viţel, o prăjeşti în unt cu ceapă şi puţină făină, adaugi apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi dovleceii de coajă, îi tai…
Read more »

Tocană de gogoşari

23 November 2010
Tocană de gogoşariIngrediente: 2 kg gogoşari 3-4 cepe mari 3-4 roşii coapte condiment tip Vegeta sare 300 ml ulei   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă sau pe aragaz, îi aşezi într-un castron şi-i acoperi cu un pro­sop. Intre timp, cureţi cepele, le tai peştişori, cureţi şi roşiile, le speli bine şi le tai rondele.…
Read more »

Budinca de gris cu mure si afine

23 November 2010
Budinca de gris cu mure si afine  Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu mure suc de lamaie putin zahar tos Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie, zaharul, zaharul vanilat si praful de…
Read more »

Biscuiţi cu glazura de ciocolata

23 November 2010
Biscuiţi cu glazura de ciocolata  Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde. Ingrediente glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (Sau: 2 linguri de cacao, 50 g de margarina, 3 linguri de lapte.) Mod de preparare: Se…
Read more »

Tocană de cartofi cu gogoşari

23 November 2010
Tocană de cartofi cu gogoşari  Ingrediente: 3 cartofi 2 gogoşari 3 cepe 3 roşii sare piper ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gogoşarii şi cartofii, decojeşti roşiile, apoi tai ceapa solzişori, gogoşarii fideluţă, cartofii cubuleţe şi roşiile mărunt. Căleşti ceapa şi gogoşarii în ulei, adăugând din când în când câte puţină apă ca să se…
Read more »

Salată de ardei cu caşcaval afumat

23 November 2010
Salată de ardei cu caşcaval afumat  Ingrediente: 250 grame de caşcaval afumat 1-2 linguriţe boia de ardei 2 ardei bine copţi praz 3 roşii 100 grame tulpini fragede de ridichi sau de soia dressing 1 lingură de verdeţuri tocate (rozmarin, mărar, busuioc) pâine integrală   Mod de preparare: Se taie caşcavalul în cubuleţe cu diametrul de aproximativ 2 cm., se…
Read more »

Plăcinţele cu ciuperci

23 November 2010
  Ingrediente aluat: 400 g făină 250 g margarină 3 ouă un borcănel de iaurt (120 g) Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciu­perci 1 ceapă piper 1 legătură mărar 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi frămânţi o cocă pe care o dai la rece cam 1/2 oră sau o oră (o poţi…
Read more »

Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor

23 November 2010
Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor  Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi într-o tavă, în straturi alternative cu felii subţiri de ceapă, usturoi tocat şi felii de roşii. Termini cu un strat de vinete, torni 2 ouă…
Read more »

Budincă din piept de pui

23 November 2010
  Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare   Mod de preparare: Fierbi orezul şi între timp razi morcovul şi toci ceapa pe care împreună cu mazărea le înăbuşi în ulei şi apă. După ce legumele s-au…
Read more »

Mancare de dovlecei cu ardei si usturoi

23 November 2010
  Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai dovleceii rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi tot…
Read more »

Vinete cu orez la cuptor

23 November 2010
Vinete cu orez la cuptor  Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai ron­dele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. Aşezi într-o cratiţă un strat de…
Read more »

Cartofi cu piept afumat

23 November 2010
Cartofi cu piept afumat  Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1 lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza pe lung in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce…
Read more »

Caprese

22 November 2010
Caprese  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se taie salata în fâşii, se amestecă cu jumătate din compoziţia dressing-ului şi se aşează pe farfurie deasupra pot fi…
Read more »

Salată de crudităţi la Coleslaw

22 November 2010
Salată de crudităţi la Coleslaw  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat o ceapă mică 2-3 linguri de maioneză sau iaurt Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se amestecă varza cu dressing-ul, se adaugă morcovul…
Read more »

Salată de paste cu bob

22 November 2010
Salată de paste cu bob  Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame de şuncă fiartă 1 legătură de susai 1 Knorr Salad Dressing mediteranean Mod de preparare: Se fierb pastele potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se răcesc. Se…
Read more »

Placinta cu ceapa si masline

22 November 2010
  Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca smantana acra 3 oua batute usor 1/3 ceasca masline negre fara samburi taiate rondele Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se freaca…
Read more »

Omleta parohului

22 November 2010
Omleta parohului  Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat   Mod de preparare: Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa curatata se toaca marunt si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu sunculita, in jumatate…
Read more »

Salată grecească cu brânză feta

22 November 2010
Salată grecească cu brânză feta  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un amestec de salată) 1 castravete de mărime mijlocie 2 roşii mici 10 măsline verzi 10 măsline negre un ardei mic roşu   Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad…
Read more »

Biscuiţi cu branza si verdeaţa

22 November 2010
  Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g unt 1 ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval ras 1 lingurita cozi de ceapa verde (taiate marunt) 1 lingurita patrunjel verde tocat Ingrediente umplutura:75 g branza de vaci, 25 g unt, 1 lingura marar…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro