Retete pentru Paste:
Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu
14 April 2013
Ficăţei
la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi,
rosii, morcov, sare, piper si vin. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe
4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si
vin dupa gust Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar morcovul îl…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut cu cârnat picant
14 April 2013
Muşchi
de vită umplut cu cârnat picant din: muschi de vita, carnat de porc,
untura de porc, cartofi rosii, maghiran, sare si piper. Ingrediente: un
muschi micut de vita de aproximativ 1,2 kg un carnat de porc usor
picant, de lungime egala cu muschiul doualinguri cu untura de porc 3
cartofi rosii spalati si curatati…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu tarhon si rosii
14 April 2013
Fasole
verde cu tarhon si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei
de masline, vin, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde
congelata 6 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu ulei de
masline 4 linguri cu vin alb sec cateva fire de tarhon sare si piper
macinat …
Read more »
Read more »
Chiftele de vita cu mozzarella la cuptor
14 April 2013
Incinge
cuptorul la 200°C. Amestecă 350g de carne tocată de vită cu 1 ceapă,
1/2 legătură de pătrunjel şi 1 căţel de usturoi tocate. Formează 15
chiftele şi aşază-le într-o tavă mare. Amestecă-le cu 2 conserve de 400g
roşii. Asezonează şi dă la cuptor 20 de minute. Adaugă 1 focaccia cu
rozmarin, tăiată în cuburi…
Read more »
Read more »
Salată de piept de pui cu ciuperci
14 April 2013
Salată
de piept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, castraveti
acrii, masline, usturoi, maioneza si smantana. Ingrediente: 1 kg piept
de pui 2 cutii ciuperci taiate de 400 g 1 borcan castraveti acrii 150 g
masline usturoi dupa gust maioneza smantana (optional) Mod de
preparare: Fierbi pieptul de pui cu sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuggets de pui gatite in ulei de rapita
14 April 2013
Nuggets
de pui gatite in ulei de rapita din: piept d epui, sare, piper, faina
si ulei de rapita. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, dezosat, fara
piele ½ lingurita de sare 1 lingurita piper negru 1 cana de faina 1/3
ceasca ulei de rapita Mod de preparare: Se taie carnea de…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu smântână şi gem
14 April 2013
Papanaşi
cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de
floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar
pudra, bicarbonat de sodiu si sare. Ingrediente: 250 g brânză grasă de
vaci 100 g făină, un ou două linguri griş o cană ulei de
floarea-soarelui două linguri zahăr tos…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu ardei gras
14 April 2013
Cremă
de brânză cu ardei gras din: branza framantata, unt, marar si ardei
grasi. Ingrediente: 1 kg branza framantata 1/2 pachet unt 3 legaturi
marar 5 ardei grasi rosii potriviti Mod de preparare: Freci brânza cu
untul foarte bine şi adaugi mărarul tocat. Speli ardeii, îi cureţi de
seminţe şi îi umpli cu pasta…
Read more »
Read more »
Kimchi din varză chinezească (Baechu-kimchi)
14 April 2013
Kimchi
din varză chinezească din: varza, sare grunjoasa, apa, pudra de ardei
iute, zeama de carne, ridichi, pere, creveti, zahar, ceapa verde,
leustean, frunze de mustar, usturoi, ghimbir, tipar, faina de orez.
Ingrediente: o varză Pentru murarea verzei: o cană cu sare grunjoasă 4
căni cu apă o cană cu pudră de ardei iute un…
Read more »
Read more »
Legume in sos de soia
14 April 2013
Legume
in sos de soia din: dovlecel, rosie, ardei gras, ceapa, tije de telina,
soia, ulei de masline, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel 1
rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ceapa 2
tije de telina 2 linguri cu soia 2 linguri cu ulei de masline 4…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne tocata
14 April 2013
Rulada
cu carne tocata din: carne tocata de porc, carne tocata de vita, ceapa,
oua, marar, patrunjel, paine, usturoi, sare, piper si condimente.
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg carne tocata de vita 2-3
cepe 3 oua crude marar patrunjel 2 felii de paine inmuiata 3-4 catei de
usturoi sare piper condimente…
Read more »
Read more »
Frigărui de creveţi tandoori cu orez si salată
14 April 2013
Frigărui
de creveţi tandoori cu orez si salată din: iaurt, zeama de lime, pudra
de curry, ghimbir, coriandru, creveti, orez basmati, castravete, rosii
cherry, ceapa rosie si ulei. Ingrediente: 200 ml iaurt zeama de la 1/2
lime, cealata 1/2 taiata in 2 bucati cate 1/2 lingurita pudra de curry
si boia iute 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Prajitura de praz cu faina de hrisca
14 April 2013
Prajitura
de praz cu faina de hrisca din: praz, ceapa, fenicul, lapte, faina de
hrisca, oua, ulei de masline, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g
praz 1 ceapa mica 100 g bulb de fenicul 25 cl lapte degresat 80 g faina
de hrisca 2 oua 1 lingura cu ulei de masline sau de arahide…
Read more »
Read more »
Pasca in 3 straturi, fara aluat
14 April 2013
Pasca
in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris,
bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao,
nuca de cocos si pesmet. Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de
vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e
suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă bicarbonat…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu profiterol
14 April 2013
Supă
de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de
patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper,
sare, oua, ulei, faina si sare. Ingrediente: 1 kg carne de gaina (fara
cap si picioare) 250 g morcovi 100 g radacina de patrunjel 100 g
pastarnac 100 g telina radacina 150 g ceapa…
Read more »
Read more »
Carne de iepure cu mazare si vin
14 April 2013
Carne
de iepure cu mazare si vin din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, sare,
piper, mustar de dijon, cimbru, ulei de masline, supa de pui, vin si
mazare. Ingrediente: 8 pulpe superioare de iepure sau 4 pulpe inferioare
3 cepe 4 căței de usturoi sare piper 2 linguri muștar de Dijon 5 fire
cimbru 80…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu prune si mere
13 April 2013
Prajitura
cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin,
zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata. Ingrediente
pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de
scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt
nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu legume
13 April 2013
Spaghete
cu legume din: spaghete, dovlecei, mazare, ciuperci, ardei gras,
usturoi, ulei de masline, margarina, sare si piper. Ingrediente: 400 g
spaghete 2 dovlecei 200 g mazare congelata 200 g ciuperci 1 ardei gras
rosu 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu
margarina sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Briose cu mere
13 April 2013
Briose
cu mere din: mar, faina, praf de copt, zahar, unt, oua si lapte.
Ingrediente: un mar 200 g faina un plic praf de copt 100 g zahar 100 g
unt moale 2 oua 100 ml lapte Mod de preparare: Mărul se curăţă de
coajă si de seminţe şi taie cuburi foarte mici. Intr-un…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz, bacon si cascaval afumat
13 April 2013
Tarta
cu praz, bacon si cascaval afumat din: praz, oua, faina, lapte, bacon,
unt si cascaval afumat. Ingrediente: 2 bucati praz 2 oua 50 g faina 250
ml lapte 60 g bacon 50 g unt 100 g cascaval afumat Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se spală, se usucă apoi pe un prosop absorbant…
Read more »
Read more »
Orez cu sofran
13 April 2013
Orez
cu sofran din: orez, ulei, ceapa, vin alb, supa de legume, sofran,
sparanghel si sare. Ingrediente: 350 g orez cu bob rotund 40 ml ulei 100
g ceapa 30 ml vin alb 1,5 supa din concentrat de legume un varf de ac
de sofran 16 bucati sparanghel sare Mod de preparare: Se leagă…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu telina si taitei
13 April 2013
Supa
de vita cu telina si taitei din: rasoale de vita, morcovi, telina,
radacina de telina, ceapa, taitei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2
rasoale de vita 2 morcovi 2 tije de telina o radacina telina 2 cepe 50 g
taitei patrunjel pentru servit sare Mod de preparare: Carnea se
fierbe la foc mic, în’apă…
Read more »
Read more »
Foi cu miere si cremă
13 April 2013
Foi
cu miere si cremă din: faina, zahar, oua, praf de copt, miere, unt,
gris, lapte, unt, zahar, suc de lamaie si alune. Ingrediente: pentru
aluat: 400 g faina 50 g zahar 2 oua o lingurita praf de copt 170 g miere
100 g unt pentru crema: 40 g gris 250 ml lapte 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Legume sotate
13 April 2013
Legume
sotate din: ardei grasi, fasole pastai, cartofi, morcovi, ceapa verde,
ulei si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 300 g fasole pastai
congelata 8 cartofi 2 morcovi o legatura ceapa verde 100 ml ulei sare
Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în
coajă. Separat, se pun…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu salata
13 April 2013
Cotlete
de porc cu salata din: ulei de masline, seminte de fenicul, oregano,
fulgi de ardei iute, cotlete de porc, maioneza dietetica, otet de vin
alb, sos worcershire, zahar, telina, morcov si ceapa rosie. Ingrediente:
1 lingura ulei de masline cate 1 lingurita seminte de fenicul si
oregano uscat un varf de cutit fulgi de…
Read more »
Read more »
Retete simple: Rosii umplute
13 April 2013
Rosii
umplute din: rosii, mazare, morcov, boabe de porumb, cartofi, maioneza,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii 200 g mazare congelata
150 g morcov congelat 200 g boabe de porumb 4 cartofi 3 linguri maioneza
2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Roşiilor li se taie
câte un căpăcel, li se goleşte…
Read more »
Read more »
Pui cu morcovi si ceapa la tigaie
13 April 2013
Pui
cu morcovi si ceapa la tigaie din: pulpe de pui, morcovi, ceapa, faina,
supa de pui, rozmarin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui
4 morcovi 2 cepe o lingurita faina 500 ml supa falsa de pui 2 lingurite
rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Carnea se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hot dog cu chilli
13 April 2013
Hot
dog cu chilli din: chilli, crenvursti, chifle, rosie, ardei iute, ceapa
rosie, branza cheddar, avocado, smantana si sos de rosii.
Ingrediente: 2 cesti Chilli 2 crenvursti 2 Chifle hot dog 1 rosie 2
ardei iuti, taiati 3 linguri ceapa rosie, tocata 1 cana branza Cheddar,
tocata 1 avocado, taiat bucati 2 linguri de…
Read more »
Read more »
File de peşte cu fenicul
13 April 2013
File
de peşte cu fenicul din: fileuri de peste, lamai, fenicul, paste,
amidon, lapte, masline, cascaval, ardei copti, sare, piper, patrunjel si
ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste mai mari doua lamai 3
bucati de fenicul 400 g paste o lingura cu amidon alimentar 500 ml lapte
dulce 100 g masline feliate 100…
Read more »
Read more »
Ruladă cu măsline şi praz
13 April 2013
Ruladă
cu măsline şi praz din: faina, malai, apa, lapte dulce, ulei de
masline, drojdie, sare, masline, branza de vaci, ardei gras, praz, oua
si oregano. Ingrediente: 500 g faina 100 g malai 300 ml apa 50 ml lapte
dulce doua linguri cu ulei de masline 20 g drojdie o jumatate de
lingurita cu sare…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă şi cafea
13 April 2013
Prăjitură
cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac,
zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea,
portocala, miere si physalis. Ingrediente: 500 g faina 200 g zahar tos
doua oua 350 g unt 150 ml lapte dulce amoniac 100 g zahar pudra 100 g
ciocolata neagra o lingura…
Read more »
Read more »
Pui crocant cu sos
13 April 2013
Pui
crocant cu sos din: covrigei, pulpe superioare de pui, faina, oua, ulei
de masline, mustar cu boabe, miere, otet si legume. Ingrediente: 100 g
covrigei 12 plpe superioare de pui, dezosate si fara piele faina, pentru
tapetarea pulpelor 2 oua, batute cu furculita 1 lingura ulei de masline
100 ml de mustar cu boabe…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu piept de pui si morcovi
13 April 2013
Chifle
umplute cu piept de pui si morcovi din: piept de pui, morcovi,
parmezan, ceapa, chifle, ulei, lapte, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: un piept de pui 500 g morcovi o lingura parmezan ras o
ceapa 4 chifle 2 linguri ulei 4 linguri lapte cateva fire de patrunjel
sare piper Mod de preparare: In…
Cuiburi cu ouă de Paşti
13 April 2013
Cuiburi
cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar
vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane. Ingrediente: 400 g
fidea 150 g unt 400 ml lapte 400 g zahar 2 lingurite scortisoara
macinata 2 plicuri zahar vanilat bourbon 2 linguri zahar pudra cu aroma
de vanilie bomboabe in forma de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vermicelli cu legume
13 April 2013
Vermicelli
cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei
de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii,
parmezan, oregano, coriandru si limeta. Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei
gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2
linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea…
Read more »
Read more »
Pască rapidă şi economică
13 April 2013
Pască
rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja
de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 300
g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata 300 g faina 300 g
zahar 3 oua coaja rasa de la o lamaie 10 g drojdie o lingurita unt…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu branza
13 April 2013
Supa
de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza.
Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza
faramitata Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt
se pune la călit în uleiul încins. După ce a devenit transparentă, se
pun şi morcovii trecuţi prin râzătoare…
Read more »
Read more »
Rissotto primavera cu parmezan
13 April 2013
Rissotto
primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa,
morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan. Ingrediente: 3
l supa de legume 4 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 morcovi
mari, taiati in cubulete 4 dovlecei medii, taiati in cubulete 500 g orez
pentru risotto 1 legatura de ceapa…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză
13 April 2013
Plăcintă
cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de
masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf,
telemea si susan. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa 10 g drojdie
uscata un praf de sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 3
cepe rosii 1,5 kg spanac…
Read more »
Read more »
Supă de pui şi cocos
13 April 2013
Supă
de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie,
ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline,
frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un
morcov 200 ml lapte de cocos o lamaie ghimbir ras o jumatate de fenicul
doi catei de…
Read more »
Read more »
Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor
13 April 2013
Pui
cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei
de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry,
piept de pui, iaurt, rucola si cuscus. Ingrediente: 4 morcovi medii,
taiati bastonase 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate in rondele
subtiri 1 lingura ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Vita cu morcovi si bacon afumat
13 April 2013
Vita
cu morcovi si bacon afumat din: carne macra de vita, morcovi, bacon
afumat, ceapa, usturoi, vin rosu, apa, ulei, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g carne macra de vita 600 g morcovi 200 g bacon afumat 2
cepe 2 catei de usturoi 500 ml vin rosu 500 ml apa 2 linguri ulei
cateva…
Read more »
Read more »
Crap cu fenicul si telina la cuptor
13 April 2013
Crap
cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi,
cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
malai, cartofi si orez. Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati
de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu cimbru 250 ml
vin alb sec un mrocov o felie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii
13 April 2013
Cocktail
Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii,
campari, lamaie si gheata. Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii
Campari lamaie gheata Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati
vodka, sucul de portocale, campari si gheata. Agitate bine. Turnati
intr-un pahar, adaugati lamaie si serviti! Cocktail Martini cu suc…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi cu susan si usturoi
13 April 2013
Salata
de morcovi cu susan si usturoi din: morcovi, susan, usturoi, ulei, suc
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g susan 2 catei
de usturoi 3 linguri ulei o lingura suc de lamaie sare piper Mod de
preparare: Morcovii se spală bine si se pun întregi la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Sarmale de miel cu frunze de stevie
13 April 2013
Sarmale
de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra
de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar,
cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2
cesti cu smantana grasa 750 g carne macra de miel cateva felii de
slanina 1 felie de paine…
Read more »
Read more »
Ouă de Paşte vopsite natural
13 April 2013
Ouă
de Paşte vopsite natural din: coji de ceapa rosie, cafea, sfecla rosie,
oua, apa si otet. Ingrediente: cojile de la 1 kg ceapa rosie 5-6
linguri cafea 1 sfecla rosie oua apa 3 linguri otet Mod de preparare:
Poţi vopsi ouăle de Paşte în diferite nuanţe de roşu, folosind coji de
ceapă roşie.…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne tocata mixta
13 April 2013
Rulada
cu carne tocata mixta din: aluat, ciuperci, carne tocata, carne de
mici, oua, smantana, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus si
smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 1 conserva mica de ciuperci
400 g carne tocata mixta 200 g carne de mici 6 oua (4 fierte tari) 100
ml smantana 4 linguri patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute
13 April 2013
Ciocanele
de pui cu varza rosie si ardei iute din: ciocanele de pui, miere, sos
de soia, pasta miso, ghimbir, otet de orez, varza rosie, ardei iute,
ceapa, morcov, zeama de lime, otet de mere, zahar si coriandru.
Ingrediente: 4 ciocanele de pui cate 1/2 lingura de miere, sos de soia
si pasta miso 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite flambate
12 April 2013
Clatite
flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand
marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte
75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra
50ml Grand Marnier Coaja si sucul de la…
Read more »
Read more »
Omletă cu fenicul şi dovlecei
12 April 2013
Omletă
cu fenicul şi dovlecei din: fenicul, ciuperci, dovlecel, oua, lapte
dulce, mustar cu seminte, gris, seminte de chimen, menta, sare, piper si
ulei. Ingrediente: o bucata de fenicul 100 g ciuperci un dovlecel 4 oua
100 ml lapte dulce o lingurita cu mustar cu seminte o lingura cu gris
jumatate de lingurita cu seminte…
Read more »
Read more »
Ruladă dulce cu scortisoara si migdale
12 April 2013
Ruladă
dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar
pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine
si lichior de cafea. Ingrediente: 400 g faina 15 drojdie 130 ml lapte
dulce 150 g zahar pudra doua oua 75 g unt scortisoara un sfert de
lingurita cu sare 100 g migdale 30…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită picante
12 April 2013
Frigărui
de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de
chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si
patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 ardei grasi 200 g cuscus o
legatura ceapa verde o lingurita cu pudra de chimen o lingurita cu
pudra de…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu pui şi curry
12 April 2013
Cuşcuş
cu pui şi curry din: piept de pui, ardei grasi, pudra de curry, cuscus,
ardei iute, ceapa, usturoi, lamaie, vin, rozmarin, sare, piper, ulei de
masline, patrunjel, ghimbir si ananas. Ingrediente: doi piepti de pui
doi ardei grasi pudra de curry 200 g cuscus un ardei iute o ceapa 4
catei de usturoi o…
Read more »
Read more »
Chiftele de peşte cu sos
12 April 2013
Chiftele
de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa,
usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida. Inrgediente: 500 g
fileuri de peste doua oua o felie de paine o lingurita cu gris o ceapa 6
catei de usturoi doua lingura…
Read more »
Read more »
Carne de iepure cu sos de rosii
12 April 2013
Carne
de iepure cu sos de rosii din: carne de iepure, suc de rosii, vin alb,
ceapa, ardei, lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 l suc
de rosii 1 pahar de vin alb 1 ceapa 1 ardei 1 lamaie putin unt Mod de
preparare: Speli bine carnea şi o pui…
Read more »
Read more »
Fructe cu sos caramel
12 April 2013
Fructe
cu sos caramel din: gutui, smochine, coacaze rosii, caise uscate,
lamai, zahar tos, frisca, unt, apa, lichior de cafea, pudra de
scortisoara si migdale. Ingrediente: doua gutui 500 g smochine 200 g
coacaze rosii 100 g caise uscate doua lamai 150 g zahar tos 150 ml
frisca 175 g unt 100 ml apa 100…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos curry
12 April 2013
Peşte
cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de
curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez
si cartofi. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste o lingura cu amidon
alimentar 200 ml smantana o lingura cu pudra de curry doua cepe rosii
doua gulii o lamaie o lingura cu…
Read more »
Read more »
Pasca cu stafide
12 April 2013
Pasta
cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua,
stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale.
Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti fragezi 100 g unt 4 linguri
zahar pentru umplutura: 500 g branza de vaci 4 linguri zahar pudra 4 oua
150 g stafide 2 linguri zeama de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu parmezan
12 April 2013
Ravioli
cu parmezan din: faina, oua, ciuperci, ceapa rosie, parmezan, pasta de
tomate, masline cu ardei, branza de vaci, seminte de chimen, ulei de
masline, sare, piper si sos de rosii picant. Inrgediente: 400 g faina
doua oua 100 g ciuperci o ceapa rosie 100 g parmezan o lingura cu pasta
de tomate 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete
12 April 2013
Chiftelute
de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete din: carne tocata de porc,
usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin,
cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete.
Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata de porc 1 lingurița
praf de usturoi 1 lingurita piper…
Read more »
Read more »
Coronita cu umplutura de mac
12 April 2013
Coronita
cu umplutura de mac din: faina, zahar, galbenusuri, lamaie, portocala,
esenta de rom, esenta de vanilie, sare, lapte, unt, drojdie, ulei,
umplutura de mac, lapte si galbenus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g
faina 100 g zahar 4 galbenusuri lamaie si portocala rasa esenta de rom
esenta de vanilie 1/2 lingurita sare 225 ml lapte…
Read more »
Read more »
Sufleu de gulii cu bacon
12 April 2013
Sufleu
de gulii cu bacon din: gulii, bacon, telina, oua, ciuperci, praz,
marar, usturoi, lamaie, pesmet, unt, branza de vaci, sare, piper, ulei,
migdale, alune si miez de nuca. Ingrediente: 4 gulii 300 g bacon o tija
de telina 3 oua 100 g ciuperci un fir de praz o legatura de marar 3
catei de…
Read more »
Read more »
Soia ardeiată
12 April 2013
Soia
ardeiată din: soia, morcovi, ardei grasi, telina, cartofi, ciuperci,
ceapa, ardei iute, suc de rosii, faina si ulei. Ingrediente: 200 g soia
bucati 2 morcovi 2-3 ardei grasi (rosii si galbeni) 1 telina potrivita
2-3 cartofi 2-3 ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 ardei iuti 100 ml suc de
rosii faina ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de scrumbie
12 April 2013
Salata
de scrumbie din: scrumbie, rosii, ardei gras, cartofi, ulei, sare,
piper, otet si ceapa. Ingrediente: o scrumbie sarata doua rosii un ardei
gras 4-5 cartofi ulei sare piper otet o ceapa Mod de preparare:
Scrumbia curăţată se pune în apă cu oţet şi se lasă 6-7 ore să se
desăreze. între timp, fierbeţi…
Read more »
Read more »
Pui cu umplutură de miel
12 April 2013
Pui
cu umplutură de miel din: pui, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de miel,
ceapa, patrunjel, pesmet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui
potrivit ca marime 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 ciuperci albe 400 g
carne de miel 1 legatura ceapa 1 legatura patrunjel 2 lingura pesmet 1
ou sare si piper …
Drob din ficat de pui
12 April 2013
Drob
din ficat de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa verde,
usturoi, patrunjel, marar, oua, condimente, sare, piper si faina.
Ingrediente: 250 g ficatei de pui 250 g pipote de pui 1 legatura ceapa
verde 1 legatura usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 oua
crude 5 oua fierte tari 1…
Read more »
Read more »
Coronita delicioasa cu mac
12 April 2013
Coronita
delicioasa cu mac din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, galbenusuri,
zahar vanilat, sare, unt, mac macinat, lapte, ou. Ingrediente: pentru
aluat: 30 g drojdie 100 g zahar pudra 250 ml lapte 500 g faina 3
galbenusuri 2 pachetele zahar vanilat 1 praf sare 100 g unt pentru
umplutura: 300 g mac macinat 250 ml…
Read more »
Read more »
Marinata de legume la gratar, cu busuioc
12 April 2013
Marinata
de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie,
seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline zeama de la 1
lamaie 1 lingura cu otet balsamic 1/2 lingurita cu seminte de coriandru 3
dovlecei mici cu pielita subtire 1 catel…
Read more »
Read more »
Supa pasata de legume
12 April 2013
Supa
pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina,
unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 morcovi doua
radacini de patrunjel doua radacini de pastarnac o telina o lingura de
unt o lingura de faina o ceasca de lapte dulce sare Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul, se taie în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si dulceata
12 April 2013
Prajitura
cu ciocolata si dulceata din: nuca, zahar pudra, faina, unt,
bicarbonat, ciocolata, oua si dulceata. Ingrediente: 200 g nuca pisata
200 g zahar pudra 400 g faina 300 g unt un varf bicarbonat o lingura cu
ciocolata rasa doua oua dulceata Mod de preparare: Se amestecă făina
cu untul, apoi se adaugă celelalte…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu fasole verde
12 April 2013
Carne
de vita cu fasole verde din: carne de vita, fasole verde, bulion de
rosii, unt, smantana, ceapa si faina. Ingrediente: 500 g carne de vita
500 gg fasole alba sau verde un pahar bulion de rosii sare doua lingura
de smantana 100 g unt o ceapa o lingurita de faina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Garnituri: Fenicul inabusit
12 April 2013
Fenicul
inabusit din: bulbi de fenicul, rosii, ulei de masline, supa de pasare,
cimbru, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi medii de
fenicul 2 rosii coapte, dar toari 1 lingura ulei de masline 40 cl supa
de pasare 1 ramurica de cimbru 1 lingura cu pesmet 1 lingura cu parmezan
ras sare si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta
12 April 2013
Limonada
cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si
gheata. Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12
frunze proaspete de menta 2 cesti cuburi de gheata Mod de preparare:
Adaugati apa intr-un pahar mare. Apoi se adauga zahar brun, sucul…
Read more »
Read more »
Ruladă cu friscă si căpşuni
12 April 2013
Ruladă
cu friscă si căpşuni din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina
de hrisca, capsuni, frisca, intaritor pentru frisca si miere.
Ingrediente: blat: 3 oua 80 g miere 30 g zahar 1 praf sare 110 g faina
de grau 20 g faina de hrisca crema si decor: 500 g capsuni 500 ml
frisca…
Read more »
Read more »
Tagliatele in sos de ciuperci
12 April 2013
Tagliatele
in sos de ciuperci din: tagliatele cu spanac, ciuperci, rosii,
margarina, ceapa, dovlecel, sos tomat, usturoi, broccoli, patrunjel
verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele cu spanac 3-4
ciuperci mari 500 g rosii 100 g margarina 2 cepe 1 dovlecel 100 ml sos
tomat 3-4 catei de usturoi 1 buchetele de broccoli…
Read more »
Read more »
Paste cu ardei gras si coriandru
12 April 2013
Paste
cu ardei gras si coriandru din: ardei gras, ulei de masline, morcov,
ceapa, usturoi, boia iute, bulion, rosii decojite, coriandru, spaghete,
sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grași roșii 2 linguri ulei de
măsline 1 morcov 1 ceapă franțuzească 2 căței de usturoi boia iute 2
linguri bulion 1 conservă roșii decojite 1 legătură…
Read more »
Read more »
Lup de mare cu legume
12 April 2013
O
reteta delicioasa de lupa de mare cu:vinete, dovleac, unt, smantana,
lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: un
kilogram lup de mare două vinete o jumătate de dovleac pentru plăcintă
30 g unt 60 ml smântână o lămâie o ceapă o lingură cu muştar două
linguriţe cu cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Friptură in formă de spic
12 April 2013
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu:piper, slanina, usturoi, ulei.
Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de porc piper slăninuţă sare 4-5 căţei
de usturoi ulei Mod de preparare: Speli carnea şi o aranjezi astfel:
Fiiecare bucată o tai în 3, pe lung, dar nu până la capăt, unde va
rămâne ca un fel…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere si miez de nuca
12 April 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:pere, faina, unt, zahar tos, sare,
scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca.
Ingrediente: 5 pere 200 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un sfert de
linguriţă cu sare o linguriţă cu pudră de scorţişoară 50 ml apă 100 g
miez de nucă o…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ciuperci si sos de soia
12 April 2013
O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu:conopida, ciuperci, sos de soia,
vin alb, ceapa, miere, scortisoara, sare, piper, ulei, busuioc,
smantana, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui o conopidă 500 g ciuperci
4 linguri cu sos de soia 100 ml vin alb demisec o ceapă o lingură cu
miere o linguriţă cu pudră de…
Read more »
Read more »
Chiftele de dovlecei
12 April 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute cu:dovlecei, ou, piper alb, faina,
ardei iute rosu, menta, lamaie, parmezan, sare, ulei de masline,
chimion. Ingrediente: 4 dovlecei un ou o linguriţă cu piper alb o
lingură cu vârf cu făină cernută un ardei iute roşu curăţat de seminţe
şi tocat mărunt frunzele tocate de la o legătură de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu ciocolata neagra
11 April 2013
Tarta
cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata
neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata.
Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata
neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa
preferinta Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…
Read more »
Read more »
Supă cremă cu fenicul
11 April 2013
O
reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov,
usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina,
pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de
fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o
lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac
Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
Read more »
Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci
11 April 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca, cascaval,
ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150 g şuncă 3 linguri de caşcaval ras
150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingură pesmet 1 ceapă 100 ml
vin 1/2 lingură unt 3 linguri…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac şi sos
11 April 2013
Ravioli
cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de
vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de
floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 oua 400 g
faina 300 g spanac 300 g branza de vaci 600 g carne de vita o legatura
de ceapa…
Read more »
Read more »
Budinca de peste cu cartofi si fenicul
11 April 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:cartofi, ulei de masline, usturoi,
ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa,
sare, piper negru, lamai. Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă
şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi,
curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată felii un bulb…
Read more »
Read more »
Ciuperci sotate
11 April 2013
Retete
de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie,
usturoi, marar, margarina, sare si piper. Ingrediente: 600-800 g
ciuperci proaspete 1 ceapa 1 lamaie 4-5 catei de usturoi 1 egatura de
marar 1 lingura cu margarina sare piper Mod de preparare: Curata si
spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu macris
11 April 2013
Clafoutis
cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 250 g macris 2 salote 1 lingura cu ulei de
floarea soarelui sare si piper macinat pentru aluat: 20 g faina 20 g
amidon de porumb 2 oua 20 cl…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu lamaie
11 April 2013
Miel
la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt,
dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie,
ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2
catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8
dovlecei tineri 200 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci cu soia
11 April 2013
Ghiveci
cu soia din: granule de soia, ceapa, ardei gras, dovlecel, broccoli,
rosii, morcov, cartofi, patrunjel, vegeta, supa de legume, ulei si sare.
Ingrediente: 50 g granule de soia 2 cepe 1 ardei gras 1 dovlecel 1
broccoli mic 2 rosii 1 morcov 1 cartofi 1 legatura de patrunjel 1
lingurita cu vegeta 1 cana…
Read more »
Read more »
Prajitura cu banane si glazura de ciocolata
11 April 2013
Prajitura
cu banane si glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, praf de
copt, crema de lapte, lapte, banane, gem de caise si glazura.
Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g faina 1/2 plic
praf de copt pentru umplutura: 2 plicuri crema de lapte 500 ml lapte 4
banane 100…
Read more »
Read more »
Cotlet în crusta de hrean
11 April 2013
Cotlet
în crusta de hrean din: cotlet de miel, hrean, pesmet, unt, oua, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 100 g hrean ras 100 g
pesmet 100 g unt 2 oua sare piper ulei Mod de preparare: Fasonezi
cotletul de miel si il portionezi in asa fel incat la fiecare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume proaspete
11 April 2013
Tortilla
cu pui si legume proaspete din: ardei iute, ceapa rosie, piept de pui,
ulei de masline, rosii, varza, tortilla de porumb, suc de limeta, sos de
rosii, piper negru, praf de usturoi si sare. Ingrediente: 1 ardei
iute 1 ceapa rosie 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei
de…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu salată de ardei
11 April 2013
Peşte
pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce,
ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi,
patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o
lingurita cu zahar tos o portocala 3…
Read more »
Read more »
Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc
11 April 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt,
sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri
de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de
unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Fileurile de merluciu se…
Read more »
Read more »
Roşii cu mozzarella
11 April 2013
Roşii
cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de
masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper
si migdale caramelizate. Ingrediente: 500 g mozzarella 8 rosii o
lingura cu otet balsamic un avocado 100 ml ulei de masline 3 linguri cu
busuioc tocat 200 g miez de nuca doi dovlecei o…
Read more »
Read more »
Pulpa la tava
11 April 2013
Pulpa
la tava din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru,
rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de
circa 2 kg 2 cepe medii 2 morcovi medii 4 catei de usturoi 1/2 pahar
ulei 1 lingura cimbru uscat 2 crengute de rozmarin proaspat 1 pahar vin
alb sec sare…
Read more »
Read more »
Pepene cu cremă de ciocolată
11 April 2013
Pepene
cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de
castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara
si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g
castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50
g ciocolata neagra 300 ml frisca o…
Coasta de miel in stil Wellington
11 April 2013
Coasta
de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta,
ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat
5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte
subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…
Read more »
Read more »
Regimul dr. Richard Atkins
11 April 2013
Dieta
pe care dr. Atkins o recomanda se bazeaza pe proteine. Se recomandă
eliminarea din alimentaţie a zaharurilor şi glucidelor, deci a
cerealelor, fructelor, sucurilor, dulceţurilor şi preparatelor de
cofetărie. In schimb, se pot consuma în cantitate nelimitată carne,
grăsimi animale şi ouă. Explicaţia pe care dr. Atkins o dă regimului
propus de el este…
Read more »
Read more »
Tort de nectarine cu frisca si zmeura
11 April 2013
Tort
de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf
de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja
de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g
zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml
lichior de oua 200…
Read more »
Read more »
File de cod cu sos verde
11 April 2013
File
de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan,
patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline.
Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g
parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de
masline sare piper 100 g masline feliate…
Read more »
Read more »
Pulpa impanata
11 April 2013
Pulpa
impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi,
dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi,
cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii
mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata
11 April 2013
Rulada
de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare,
piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si
unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g
carne tocata 250 g sunculita afumata 1 ceapa 3-4 fire de tarhon verde 2
linguri unt…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole boabe
11 April 2013
Ciorba
de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac,
patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru
uscat, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapa
mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel
cateva boabe de piper un ardei gras rosu o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir
11 April 2013
Cocktail
de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta,
whisky, sampanie, gheata si felii de limeta. Ingrediente: ananas taiat
ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta
whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta Mod de
preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si menta
11 April 2013
Tarta
cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar
vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca,
branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta.
Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus
sare 1 plic zahar vanilinat crema:…
Read more »
Read more »
Legume cu smântână la cuptor
11 April 2013
Legume
cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi,
oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si
sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei un fir de praz o conopida mica 4
cartofi 4 catei de usturoi 5 oua 300 g branza de vaci 300 ml smantana o
lingura cu cimbru 50…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu pastrama de porc afumata
11 April 2013
Pui
umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa,
pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac,
nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare
pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4
chifle vechi de o zi 100 ml…
Read more »
Read more »
Negresă cu fructe
11 April 2013
Negresă
cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai
verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze
rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina
doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet
praf de copt un…
Read more »
Read more »
Rulada de vitel cu garnitura
11 April 2013
Rulada
de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi,
cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg
muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8
cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150
ml vin rosu piper proaspat macinat sare …
Read more »
Read more »
Briose cu sunca si branza cu mucegai
11 April 2013
Briose
cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare,
lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma. Ingrediente: 500 g
făină 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 250 g unt sare 150 ml lapte 5
ouă Umplutură: 4 felii brânză cu mucegai albastru 12 felii șuncă de
Parma …
Read more »
Read more »
Gnocchi cu bacon şi ciuperci
11 April 2013
Gnocchi
cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan,
pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente:
500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g
pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat
sare piper faina Mod de…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu morcovi
11 April 2013
Supa
crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de
legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si
sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa mare 1 cartof mare 5 roșii 1 l
zeama de legume 1 legatura de busuioc 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de ciocolata
10 April 2013
Sos
de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.
Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt
nesarat Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la
bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a
topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Read more »
Read more »
Tort negru de capsuni
10 April 2013
Tort
negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao,
amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente:
blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80
g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar
vanilinat 400 g ciocolata …
Read more »
Read more »
Pui thailandez cu sos de curry
10 April 2013
Pui
thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir,
ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai
verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru.
Ingrediente: o lingura de ulei de arahide ori de rapita doi catei de
usturoi, maruntiti o lingurita de ghimbir proaspat…
Read more »
Read more »
Prajitura cu migdale si smantana
10 April 2013
Prajitura
cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt,
lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura
smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3
oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2
pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Read more »
Read more »
Mâncare cu peşte şi curry
10 April 2013
Mâncare
cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi,
lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare,
piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un
ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o
lingurita cu pudra de curry o…
Read more »
Read more »
Spuma de branza
10 April 2013
Spuma
de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti,
ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper.
Ingrediente: 700 g branza dulce 300 g branza telemea o legatura ceapa
verde 4 castraveti verzi un ardei iute doi catei de usturoi 200 ml
smantana cimbru 10 g gelatina alimentara jumatate de lingurita cu sare…
Read more »
Read more »
Gofre cu sos de mere şi vanilie
10 April 2013
Gofre
cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare,
unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara
si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu
drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete
zahar vanilinat 200 g…
Read more »
Read more »
Prajitura Panpepato
10 April 2013
Prajitura
Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata,
coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de
menaj. Ingrediente: 100 g migdale intregi 200 g faina 50 g cacao 150 g
miere 50 g coaja de lamaie confiata 50 g coaja de portocala confiata o
lingurita scortisoara 2 cuisoare macinate 100…
Read more »
Read more »
Mâncare exotică cu pui
10 April 2013
Mâncare
exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos,
alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara,
sare, piper, marar si cocos confiat. Ingrediente: un kilogram piept de
pui o conserva de ananas un ardei iute 50 g nuca de cocos 100 g alune
prajite 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu risotto
10 April 2013
Cotlet
de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de
legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde,
ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg
cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de
legume 100 g…
Read more »
Read more »
Guguluf aperitiv
10 April 2013
Guguluf
aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare
verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: 25 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 1 praz mic 300 g bacon 2 linguri unt 100 ml
lapte 200 g mazare congelata verde sare 3 linguri patrunjel verde tocat
2 linguri pesmet pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati
10 April 2013
Pui
in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de
masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque,
seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie.
Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Minitarte de ciocolata
10 April 2013
Minitarte
de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar
vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar
vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml
frisca lichida 2…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de rosii
10 April 2013
Piept
de pui cu sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, pasta de
tomate, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 cepe 2 ardei
grasi 5 linguri pasta de tomate 50 ml ulei sare Mod de preparare:
Carnea curăţată, spălată şi uscată pe un prosop absorbant de bucătărie…
Read more »
Read more »
Supă gospodărească
10 April 2013
Taie
mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă,
50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. In altă parte vei fi fiert
200 g de fasole albă, muiată din ajun; pune peste legumele doi litri şi
jumătate din apa în care a…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci
10 April 2013
Chiftelute
cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac,
usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si
oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă
tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g
ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, curățate…
Read more »
Read more »
Cartofi cu mustar la cuptor
10 April 2013
Retete
de post: Cartofi cu mustar la cuptor din: cartofi, usturoi, mustar,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 catei usturoi 2 linguri
mustar ulei piper sare Mod de preparare: Mod de preparare: Curatam
usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta.
Adaugam piperul, mustarul si…
Gogosi cu masline si legume
10 April 2013
Gogosi
cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei,
sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare.
Ingrediente: 4 cartofi mari 500 ml lapte 300 g masline fara samburi 2
oua un cubulet drojdie ulei pentru prajit sare piper faina cat cuprinde
(aproximativ 1 kg) pentru garnitura: 2 cepe 2…
Read more »
Read more »
Totul despre Aronia
10 April 2013
Aronia
sau aronicul este un arbust intrat de curând în culturile noastre,
datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Este originar din America de
Nord unde creşte şi acum în stare naturală, spontană si a fost
aclimatizat în Europa în secolul al XlX-lea, fiind adus de către ruşi.
în Estul Europei a ai uns datorită eforturilor biologului Miciurin,…
Read more »
Read more »
Tocana de porc cu scortisoara si stafide
10 April 2013
Tocana
de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin,
file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate,
stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă
şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde
10 April 2013
Cartofi
la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de
capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente:
700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1
lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui Teriyaki
10 April 2013
După
ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi
bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l
cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece,
apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei. In prima faza, se vor lipi de
tigaie, dar nu fortati desprinderea lor,…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de porc si smantana
10 April 2013
Gulas
cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa,
pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii,
ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi
rulată 2 cepe, tăiate felii 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa din apa fiarta
10 April 2013
Să
fierb doi litri de apă, timp de 15 minute, împreună cu 200 g de unt, 16
g de sare, puţin piper, 8 căţei de usturoi, o foaie de dafin, puţin
cimbru şi pătrunjel. Trece prin sită şi varsă zeama peste felii de pâine
prăjită şi presară pătrunjel mărunt. Unii adaugă ouă fierte, pe
feliile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci
10 April 2013
Creveti
la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa,
ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper
negru, sare, unt si ceapa verde. Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2
cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de
ulei de masline 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Tocana manastireasca
10 April 2013
Tocana
manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar,
patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 cepe 3-4
morcovi 3-4 ardei 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel
verde ulei (pentru prajit) sare piper Mod de preparare: Dovleceii
cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos napolitan
10 April 2013
O
reteta delicioasa de friptura cu:, carne de vita, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii fara coaja, mahiran, patrunjel, zahar.
Ingrediente: 2 felii de carne de vită (file) sare piper ulei de măsline 1
ceapă mică 3 căţeii de usturoi 300 g roşii fără coajă din conservă
maghiran 1 lingură pătrunjel tocat zahăr…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema si afine
10 April 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, faina, zahar vanilat,
apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, frisca, afine, gelatina.
Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 pachet zahăr vanilat 3
linguri de apă 1 lingură fulgi de nucă de cocos 150 g gem de afine 2
linguri de rom…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu orez si migdale
10 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:, ceapa, ulei de masline, migdale, vin
alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper
macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4
linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml
supă de legume 400 g roşii decojite…
Read more »
Read more »
Tartă cu bacon şi nuci
10 April 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina,
sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet.
Ingrediente: 1 cub de drojdie 1 lingura zahar 200ml lapte 450 g făină 1
vârf de sare 1 vârf de condimente de supă 2 ouă 80 g unt 100 g nuci 150 g
bacon…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu smantana si patrunjel
10 April 2013
O
reteta delicioasa de supa cu:mazare, faina, unt, apa, supa, smantana,
patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20
g făină 20 g unt 1,25 I apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze de
părtrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară
un rântaş subţire din…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si spuma de alune
10 April 2013
O
reteat delicioasa de placinta cu:mere, oua, zahar, iaurt, unt de
arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat
Ingrediente: 4 ouă 4 albuşuri de ou 350 g zahăr 300 g iaurt 100 g unt de
arahide 400 g făină 1 pachet praf de copt 2 kg mere 1/2 lămâie suc 5…
Read more »
Read more »
Ciorba de pastrav cu legume
10 April 2013
O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu:praz, morcovi, radacina de
telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie,
faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină
600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1
lingură pătrunjel tocat 350 g file de păstrăv…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de ciocolata cu sos de zmeura
9 April 2013
Budinca
de ciocolata cu sos de zmeura din: unt nesarat, zahar pudra, faina,
pudra de cacao, esenta de vanilie, oua, praf de copt, fulgi de
ciocolata, apa, sos de ciocolata si sos de zmeura. Ingrediente: 110g
unt nesarat 110g zahar pudra 110g de faina 55g pudra de cacao 2
lingurite esenta de vanilie 2…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu cimbru şi cartofi
9 April 2013
Peşte
pane cu cimbru şi cartofi din: peste, morcov, cartofi, cimbru, masline,
ghimbir, boai iute, oua, faina, bere blonda, ulei, sare, piper, varza
rosie, varza alba si nuci. Ingrediente: 600 g peste un morcov 500 g
cartofi o lingurita cu cimbru 100 g masline feliate o lingurita cu
ghimbir o jumatate de lingurita cu boia…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu legume
9 April 2013
Mămăligă
cu legume din: apa, sare grunjoasa, malai, ciuperci, masline, pasta de
tomate, pasta de ardei, rosii, dovlecel, ulei, unt, sare, piper, cimbru
si ardei iute. Ingrediente: 3,5 litri apa o lingura cu sare grunjoasa un
kilogram malai 300 g ciuperci 100 g masline feliate o lingura cu pasta
de tomate o lingura cu pasta…
Read more »
Read more »
Tarte-tatin cu banane
9 April 2013
Tarte
tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca,
migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca,
inghetata, sos de lamaie. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 5
banane o lamaie o portocala 50 g miez de nuca 50 g migdale doua cuisoare
150 g zahar tos 50 ml apa 30…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu vin roşu
9 April 2013
Carne
de vită cu vin roşu din: unt, ceapa, morcov, telina, usturoi,s alvie,
frunza de dafin, pasta de tomate, vin rosu sec, carne de vita, ardei
capia, apa, oregano si cartofi. Ingrediente: 50 g unt o ceapa un morcov o
felie de telina doi catei de usturoi o lingura cu salvie uscata o
frunza de…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin verde
9 April 2013
Friptura
de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin
verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de
ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.
Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (din spate) 4 linguri ulei de masline
2-3 crengtue de rozmarin verde…
Read more »
Read more »
Tomate umplute cu peste
9 April 2013
Goleste
pătlăgeaua roşie, presară înăuntru sare şi piper. Apoi adaugă un
amestec de: 175 g de ton în untdelemn, ceapă, pătrunjel, tarhon, ouă
răscoapte şi tocate, două sardele (anchois) pisate în piuliţă. Amestecă
bine totul cu două linguri de sos maioneză. Să fie bine piperat. Se
serveşte foarte rece. Tomate umplute cu peste Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu legume
9 April 2013
Drob
de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci
champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine,
smantana, verdeata, ceapa verde, pasta de rosii, sare si piper.
Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (inima, plamani, ficat) 1 dovlecel
mic 4 ciuperci champignon 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 oua 2…
Read more »
Read more »
Pasta de zahar (figurine pentru Paste)
9 April 2013
Pasta
de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra
si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa
(pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de
miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt,
cam cat o aluna pentru a-i da…
Read more »
Read more »
Tort de clatite
9 April 2013
Tort
de clatite din: lapte, oua, faina, ficatei de pui, usturoi, sare, ulei,
ceapa, morcovi, maioneza, smantana, piper, oua, rosii si patrunjel.
Ingrediente: pentru clatite: 100 ml lapte 2 oua 150 g faina 500 g
ficatei de pui 2 catei de usturoi sare uleiul pentru prajit pentru
umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa 800 g…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu paine
9 April 2013
Aperitiv
cu paine din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, ulei, maioneza,
branza de vaci, mustar, sare, piper, hering, ceapa, castraveciori
murati, oua si marar verde. Ingrediente: pentru paine: 30 g drojdie 1
lingurita zahar 500 g faina 250 ml lapte 1 varf cutit de sare 3 linguri
ulei pentru umplutura si decor: 250 g maioneza…
Read more »
Read more »
Hamburgeri vegetarieni
9 April 2013
Hamburgeri
vegetarieni din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, usturoi, faina,
ulei, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: o conserva mare
fasole boabe 2 cepe rosii 200 g ciuperci un catel usturoi 2 linguri
faina 4 linguri ulei cateva frunze de menta sare piper Mod de
preparare: Ceapa se pune în mixerul robotului, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si topping de branza feta
9 April 2013
Paste
cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei
gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru,
unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.
Ingrediente pentru paste: 5 catei de usturoi ½ ceasca cepa tocata ½
ceasca ardei gras verde tocat 1 ardei…
Read more »
Read more »
File de cod cu piure de cartofi si mazăre
9 April 2013
O
reteta delicioasa de file de cod cu:cartofi, mazare, file de cod,
piper, faina, unt, lapte, hrean, marar. Ingrediente: 600 g cartofi sare
300 g mazăre 600 g file de cod piper măcinat 2 linguri făină 4 linguri
unt 200 ml lapte cald 2 linguriţe de hrean proaspăt mărar Mod de
preparare: Cartofii se…
Read more »
Read more »
Pilaf cu urzici
9 April 2013
Reteta
de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 500 g urzici 150 g
ciuperci un ardei doi morcovi o ceapa sare piper Mod de preparare: Se
curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa…
Read more »
Read more »
Bulete de cod in sos de cimbru
9 April 2013
O
reteta delicioasa de bulete de cod cu: file de cod, cartofi, usturoi,
ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod
4 cartofi mari 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri
bulion 2 cepe 3 crenguţe de cimbru proaspăt sare Mod de preparare: Se
pun…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi mentă
9 April 2013
Prăjitură
cu mere şi mentă din: iaurt, oua, zahar tos, praf de copt, kumquats,
gem de visine, sare, menta, unt, frisca, mere caramelizate si
scortisoara. Ingrediente: 260 ml iaurt 6 oua 150 g zahar tos 375 g faina
un pachetele praf de copt 70 ml ulei 4 mere 100 g kumquat in sirop un
borcan…