Retete de Paste:
Tort cu castane si ananas
19 December 2010
Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana
lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de zahar pudra 5 cl de
rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate
Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece.…
Read more »
Read more »
Tort aperiv
19 December 2010
Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr.
margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza
dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper
Ingrediente crema 2: un piept de pui fiert, 2 linguri smantana, sare,
piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2 linguri mustar,…
Read more »
Read more »
Supă italiană de fasole
19 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe
oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe,
fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii
pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte
fin…
Read more »
Read more »
Acordeoane din cartofi
19 December 2010
Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza
topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar
fara a se desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o
felie de unt, apoi o felie de salam. E bine ca untul sa fie de la
congelator. Deasupra…
Read more »
Read more »
Salau ascuns in cereale
18 December 2010
Ingrediente:
2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri
faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat
poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi
amestecul si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele
prin fulgi si…
Read more »
Read more »
Peste umplut
18 December 2010
Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci
proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri
ulei de masline 2 oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8
boabe de piper negru 100 ml vin alb sec sare Mod de preparare: Cureti
pestele, il…
Read more »
Read more »
Rata cu portocale
18 December 2010
O
reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc,
ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper
Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200
g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1 felie…
Read more »
Read more »
Fantezie cu bezea
18 December 2010
Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de
bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar
pudra portocale confiate Mod de preparare: Topesti ciocolata cu
laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine
galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape alb.…
Read more »
Read more »
Pui cu alune caramelizate
18 December 2010
Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2
linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper
Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri
de apa, 4 g unt Ingrediente garnitura: 300…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta
18 December 2010
Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt
1ceapa 300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3
linguri ulei de masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi
Mod de preparare: Cured si speli gaina, o zvanti bine in interior si
exterior cu…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu alune
18 December 2010
O
reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara,
bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g
alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte
nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort bradut
18 December 2010
Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1
galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu
budinca de cacao 1 plic zahar vanilat Ingrediente blat: 5 oua, 120 g
zahar tos, cate o lingura de faina pentru fiecare ou, 1/4 lingurita praf
de copt, 100 g nuci,…
Read more »
Read more »
Pui in scobitori
18 December 2010
Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100
g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori
Mod de preparare: Tai carnea in fasii lungi pe care le fixezi in
scobitori alternativ cu rosioare galbene si rosii. Presari sare si piper
si le treci rapid…
Read more »
Read more »
Cozonac glazurat umplut cu nuca
18 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g
drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete
zahar vanilat 200 g coicolata cu 70% cacao 50 g alune nesarate
Ingrediente umplutura:250 g miez de nuca maruntit, 100 g cacao, 100 ml
lapte, 200 g…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu seminţe de rodie
18 December 2010
Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de
boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt
degresat jumătate linguriţă scorţişoară 2 linguriţe miere Mod de
preparare: Taie ananasul la cele două capete, apoi curăţă-1, pe lung, şi
taie-l bucăţele. Curăţă rodia de…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu măr şi capere
18 December 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1
ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1 lingură capere
2 linguri oţet de vin roşu 1/8 1 vin roşu 1/8 oţet de vin roşu sare
piper negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Curăţă ceapa de…
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper
18 December 2010
Ingrediente:
1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea
soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare
grunjoasă 1 legătură rozmarin Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul
la semnul 7/200′ C. Unge cu grăsime o tavă de friptură şi presară
sare grunjoasă şi piper măcinat. Spală cartofii şi curăţă-i…
Read more »
Read more »
Rulouri de vită cu costită
18 December 2010
Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă,
uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia
iute 10 felii costiţă 150 ml vin alb, dulce 10 ţepuşe-frigărui Ulei
picant: 5 linguri ulei de măsline 1 lingură cimbru, tocat 1 lingură
piper negru, zdrobit Mod…
Read more »
Read more »
Cozonac cu migdale si rahat
18 December 2010
Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu
zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri
70 g migdale cojile zaharisite ale unei lamai si ale unei portocale 100
g rahat divers colorat 1 fiola esenta de rom 1 lingura zahar vanilat
zeama…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi
18 December 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2
codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condimentată,
pentru cârnaţi 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat 4 fire cimbru 3 fire
salvie 3 foi de dafin 200 ml concentrat de găină 300 g miez de pâine
albă 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Bloody Mary imperial
18 December 2010
Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet
balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături
sos Tabasco 50 ml vodcă 1 legătură frunze de ţelină Mod de preparare:
Combină toate ingredientele într-un btender, mai puţin vodca şi frunzele
de ţelină. Toarnă amestecul…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu perisoare de pui
18 December 2010
Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1
ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust Mod de preparare: Cureti
morcovii si radacina de patrunjel si le tai chinezeste, adica bastonase
subtri. Speli si carnea si o pui la fiert cu morcovii si radacina de
patrunjel, ca…
Read more »
Read more »
Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci
18 December 2010
Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ardei gras
galben 1 praz 80 g ciuperci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de
măsline piper mărar proaspăt pentru decor Poftă bună! Se fierb
spaghetele „al dente" în apă sărată fiartă. Se scurg de apă şi se lasă
să se…
Read more »
Read more »
Plăcintă ungurească cu brânză
18 December 2010
Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1
gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5 linguri
pesmet grăsime şi făină pentru uns tava Umplutură: 500 g brânză moale
de vaci 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g stafide înmuiate…
Read more »
Read more »
Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi
18 December 2010
Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb
supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov
mare, fiert 600 g cartofi 1 lingură unt 100 ml lapte sare pătrunjel
tocat Mod de preparare: Intr-o oală se amestecă muştarul cu smântână,
vinul şi cca…
Read more »
Read more »
Portofele cu ciocolata
18 December 2010
Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g
zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere 500 ml lapte
Mod de preparare: lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci
drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa cal-duta…
Read more »
Read more »
Rulada exotica din pulpa de porc
18 December 2010
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g
smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g
alune 200 ml vin alb dulce 150 ml coniac sare piper Mod de preparare:
Intinzi carnea pe o planseta, o bati usor cu ciocanul de…
Read more »
Read more »
Supa fina cu ciuperci si kaizar
18 December 2010
Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe
20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru
decor Mod de preparare: lntr-o oala pui untul sa se topeasca si adaugi
ceapa marunt taiata si ciupercile (opresti cateva pentru decor)
curatate si taiate.…
Read more »
Read more »
Burta de porc uscata
18 December 2010
Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare
Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din
abundenta, astfel incat nici o parte sa nu fie neacoperita. O lasi asa
timp de 3 zile, dupa care o scuturi bine de sare, o rulezi…
Read more »
Read more »
Jambon in crusta aromata
18 December 2010
Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3
linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1
morcov 1 ceapa mare 4 pere 2 buchete broccoli Mod de preparare:
Jambonul intreg, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui
cupt,…
Read more »
Read more »
Rasol de peste cu sos de migdale
18 December 2010
Ingrediente:
fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2
linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura
mustar, 1 lingura smantana, zeama de lamaie, 50 g migdale feliate, sare.
Mod de preparare: Cured cartofii, morcovii si ceapa, lasi legumele
intregi si pui la fiert in apa cu…
Read more »
Read more »
Muşuroi de furnici (desert)
18 December 2010
Ingrediente: 160 g zahăr 170 g făină 8 ouă 1 zahăr vanilat Umplutură:
120 g unt 250 g grăsime (100%) 50 g zahăr pudră 500 ml lapte 1 zahăr
vanilat 200 g fructe proaspete (piersici, căpşune, kiwi) Mod de
preparare: Se prepară blatul de pandişpan din ouă, zahăr şi făină. Se
separă albuşurile…
Pulpa de porc cu mango
18 December 2010
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1
lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g
ciuperci 50 ml ulei de masline sare piper </ Mod de preparare:
Cureti fructul de mango de coaja, il imparti in doua si indepartezi
samburele.…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză
18 December 2010
Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana
de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel Mod de
preparare: Tai ceapa pestisori si o pui sa se inmoaie in ulei. Adaugi
carnatii taiati ronde-le, lasi sa se caleasca un pic impreuna si pui si
varza taiata fideluta…
Read more »
Read more »
Stea cu ciocolata si lichior
18 December 2010
Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de
copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1
smantana 6 linguri lichior de oua 200 g zahar pudra 80 g fistic maruntit
50 g ciocolata rasa Mod de preparare: Bati untul spuma cu 150…
Read more »
Read more »
Chec cu mac
18 December 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g
faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de
lamaie 1 lingura praf de scorfisoara 1 lingura rom zahar pudra Mod de
preparare: Bati untul cu zaharul pana obti o crema spumoasa, adaugi…
Read more »
Read more »
Stelute picante
18 December 2010
Salata cu orez
18 December 2010
Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1
ceapa rosie patrunjel fin tocat Mod de preparare: Pui la fiert in
vase separate orezul si morcovii curapati. Tai cubulete de bacon pe
care le dai si pe ele intr-un clocot. Tai prazul in patru si apoi cat…
Read more »
Read more »
Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval
17 December 2010
Ingrediente:
250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de masline
patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert tortellini in 2 litri de apa
cu sare. Se lasa sa fiarba 10 minute pana cand s-au fiert. Le scurgem
de apa, dupa ce s-au scurs le punem in farfurie presaram cascaval ras si
un…
Read more »
Read more »
Carnati
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1
capatana usturoi zeama de carne condimente pentru carnati Mod de
preparare: Dai carnea si ardeii iuti prin marina de tocat si amesteci
tocatura cu slanina taiata bucati cat mai mici. Faci mujdei de usturoi
pe care il subtiezi un…
Read more »
Read more »
Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa
17 December 2010
Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua +
1 galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente
dupa gust Mod de preparare: Cu cel putin 2 ore inainte de a pregati,
lasi aluatul sa se dezghete si apoi il despaturesti ca sa obtii o…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas si migdale
17 December 2010
Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr
pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pentru tavă 1/2 pachet
de drojdie 50 g migdale fără coajă Mod de preparare: Se pun într-o
crăticioarâ cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă. Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Sidecar
17 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveşte
seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de
lămâie Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la
Chaton Bar din Paris,…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac si rahat
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg faina 8 galbenusuri 4 albusuri 350 g zahar 250 g unt 2
linguri ulei 1/2 1 lapte 60 g drojdie 1 lingurita rasa de sare 250 g
mac 200 g rahat 5 pliculete cu zahar vanilat Mod de preparare: Faci
intai maiaua pentru care sfarami drojdia, o amesteci cu o…
Read more »
Read more »
Fantezie cu fructe
17 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie 1 cană frişcă (250 ml) fructe
proaspete (căpşuni, zmeură, piersici, struguri) 1 întăritor de frişcă 3
linguri zahăr 2 ciocolate mici Mod de preparare: Se întind trei felii
de aluat, de circa 5 cm diametru. Se taie trei cercuri. Se coc în
cuptorul preîncălzit la 180° C…
Read more »
Read more »
Sarmale in vas de lut
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza
cimbru sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu
putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa
taiata marunt si dupa 5 minute adaugi si orezul si le mai…
Read more »
Read more »
Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu
17 December 2010
Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină
sare piper Pentru umplutură: 200 g cremă de brânză jumătate ardei gras
roşu tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se
mixează bine spanacul cu ouăle…
Read more »
Read more »
Chec de carne si afumatura
17 December 2010
Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati
afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si
boia picanta pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar Mod de preparare:
Prin marina de tocat treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare
cu…
Read more »
Read more »
Coroană de praline
17 December 2010
Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două
plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop
frişcă o jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier Mod
de preparare: Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos
caramel,…
Read more »
Read more »
Parfait cu blat de tort
17 December 2010
Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de
cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o
lămâie o linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat
praf de copt unt Mod de preparare: într-un bol se pun…
Read more »
Read more »
Supă condimentată din coadă de viţel
17 December 2010
Ingrediente: o ceapă o lingură de ulei un castravecior o linguriţă de
miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de
viţel vin roşu coniac smântână goasă Mod de preparare: Curăţaţi şi
tocaţi ceapa mărunt. Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte.
Tăiaţi castraveciorul felii subţiri.…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu pui
17 December 2010
Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3
căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de
măsline o ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper Mod de
preparare: Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un…
Read more »
Read more »
Cocktail Shirley Temple
17 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii,
câteva paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 9/10 GingerAle
1/10 sirop de rodii Dedicat neuitatului copil minune al
cinematografiei americane, Shirley Temple este o băutură excelentă
pentru a…
Read more »
Read more »
Sarmale de vitel in foi de vita
17 December 2010
O
reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de
vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne
de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura Mod
de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita impreuna…
Read more »
Read more »
Paine impletita
17 December 2010
Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g
drojdie sfaramata 100 ml lapte sare Mod de preparare: Intr-un vas pui
faina cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele.
Amesteci si framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana
isi dubleaza volumul.…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
17 December 2010
Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o
ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri
de pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână
maturată boabe de piper zdrobite sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu sos de zmeură
17 December 2010
Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g
bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos
50 ml oţet de mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de
floarea-soarelui Mod de preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat
se fierb,…
Read more »
Read more »
Cockail Sunrise
17 December 2010
Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie
de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Read more »
Read more »
File de porc umplut
17 December 2010
Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel
proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de
unt 100 ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar
sare Mod de preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l
cu muştar. Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte din ficăţei
17 December 2010
Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g rădăcină de ţelină 80 g
ţelină verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g
pesmet 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se spală şi se
curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Salată nordică
17 December 2010
Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4
linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de
verdeţuri proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat Mod de
preparare: Separaţi frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi
scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi oţetul, uleiul şi smântână, apoi
adăugaţi verdeţurile…
Read more »
Read more »
Sparanghel imperial
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o
linguriţă de mălai 150 g smântână maturată o lingură de pătrunjel
proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă
să îndepărtaţi coaja şi părţile tari,…
Read more »
Read more »
Somon cu năut si susan
17 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei
capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin
mărar doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei
sare piper ghimbir curry Mod de preparare: Năutul se pune la…
Read more »
Read more »
Pere în vin roşu
17 December 2010
Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare
de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă
de anason 400 g brânză cu mucegai 200 g miez de nucă 50 g unt amidon
salată verde Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă…
Ouă de prepeliţă cu icre negre
17 December 2010
Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două
linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două
linguriţe de muştar dulce hrean ras doi căţei de usturoi suc de lămâie
sare piper salată verde Mod de preparare: Intr-un castron se pune un
gălbenuş crud şi…
Read more »
Read more »
Tort cu afine si blat de pandişpan
17 December 2010
Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte
400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5 kg afine
Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să
se dizolve. Se încălzeşte apoi pe baie de aburi,…
Read more »
Read more »
Banane cu ghimbir si sos cointreau
17 December 2010
Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir
măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o
linguriţă de gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o
jumătate de baton de vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g
smântână grasă ciocolată rasă…
Read more »
Read more »
Ciuperci in vin alb
17 December 2010
Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru
proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi
putin cat sa devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile
spalate si le…
Read more »
Read more »
Carnat de porc afumat
17 December 2010
Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat
nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amestecata
cu usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati Mod de
preparare: Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu
sare si restul condimentelor.…
Read more »
Read more »
Chisca fina de ficat
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g
slanina intestin gros de porc Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa
cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin
masina de tocat impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu
orezul…
Read more »
Read more »
Crabi in unt cu condimente şi usturoi
16 December 2010
Ingrediente: 400 g crabi congelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de
unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper
proaspăt măcinat Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura
camerei. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o
tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi crabii şi rumeniţi-i cinci minute,
amestecând tot…
Read more »
Read more »
Salata de boeuf romaneasca
16 December 2010
Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva
mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura
Ingrediente maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250
ml ulei, mustar, zeama de la o lamaie, masline si gogosari pentru
decor Mod de preparare: Pui la fiert…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de mere
16 December 2010
Ingrediente: 10 felii peste 2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1
pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se
stropesc cu zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune
intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte
se pun…
Read more »
Read more »
Rata pe varza calita
16 December 2010
Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt
pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar Mod
de preparare: Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru
cateva ore in apa rece. Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte bine…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu carnati
16 December 2010
Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc
si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin
masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu
prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3
centimetri.…
Read more »
Read more »
Colaci
16 December 2010
Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2
lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte Mod de
preparare: Intr-un vas mic faci maiaua pentru care sfarami drojdia si o
amesteci cu zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine
pentru ca drojdia…
Read more »
Read more »
Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă
16 December 2010
Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic cu smântână 1 ou întreg
1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate
fi l00gr. Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu
sucitorul de mărimea unui deget. Se frământă bine împreună, apoi se
întinde primul…
Read more »
Read more »
Cocktail Sherry Cobbler
16 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet
mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso
câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o
lingură de zahăr pudră sifon …
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi, vinete si branza
16 December 2010
Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4
rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet
Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se
prajesc in ulei incins. Cartofii se prajesc pe rand, dupa…
Read more »
Read more »
Bulgarasi crocanti
16 December 2010
Ingrediente:
150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g
alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine 1
praf de scortisoara Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami
migdalele si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine
intr-un vas si o…
Read more »
Read more »
Orez cu anghinare
16 December 2010
Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb
demisec o lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel Mod de
preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun
în două…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi salată
16 December 2010
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g
brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă
de pudră de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt
smântână iaurt gras Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă,
se…
Read more »
Read more »
Pate de pui cu salvie şi rozmarin
16 December 2010
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi
căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat
sare piper 4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc
de lămâie pâine prăjită unt Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se…
Read more »
Read more »
Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana
16 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei
200 g smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in
coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de
tocat. Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper. Se…
Read more »
Read more »
Porc cu sparanghel şi bulgur
16 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un
morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două
linguriţe cu zahăr tos două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar
pastă de ardei iute Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă de…
Read more »
Read more »
Bulete de carne
16 December 2010
Ingrediente:
500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1
lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se
amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul,
migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei
prune, care se dau prin faina si…
Read more »
Read more »
Budinca de carne
16 December 2010
Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua
75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri
brinza rasa Mod de preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca
bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate.
Toata compozitia se pune…
Read more »
Read more »
Şuncă cu salvie si cartofi
16 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g
bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin
500 ml vin alb sec o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei varză
murată salată de sfeclă roşie Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Fursecuri
16 December 2010
Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1
pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod
de preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si
romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece),
realizind operatia prin rasturnarea…
Read more »
Read more »
Supa dulce
16 December 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l
vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte
in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare,
scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si se…
Read more »
Read more »
Cocktail Selva Line
16 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă
Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie
de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 3 cl rom ambrat un pahar de iaurt cu aromă de ananas un cl
de suc de…
Read more »
Read more »
Ton cu anghinare
16 December 2010
Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3
căţei de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g
migdale 5 roşii o linguriţă de zahăr tos busuioc capere sare piper ton
proaspăt vin alb ulei Mod de preparare: Intr-o oală se pun roşiile
date…
Read more »
Read more »
Cocktail Caribbean night
16 December 2010
Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de
lămâie, 100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.
Read more »
Read more »
Tarte cu gem de mure
16 December 2010
Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două
ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem de mure o
lingură de pastă de măceşe o linguriţă de rozmarin tocat lapte bătut
iaurt gras Mod de preparare: Intr-un castron se pun…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sos de capere
16 December 2010
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb
demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o
lingură de capere murate o ceapă pudră de curry sare piper pudră de
nucşoară ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Ceapa şi doi
căţei de usturoi…
Orez cu miere
16 December 2010
Ingrediente: 250 g orez miere 80 g migdale sau nuci Mod de preparare:
Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se
scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se
moaie, se scurge orezul de apa si se pune intr-o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu ouă de prepeliţă
16 December 2010
Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un
ou o crenguţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit
de boia iute sare piper ardei capia oţet balsamic ulei de măsline Mod
de preparare: Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare circa…
Read more »
Read more »
Saratele cu smantana si cascaval
16 December 2010
Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5
linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras
pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa 50 ml lapte pt.
drojdie Ingrediente aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou
batute, una lingura cafea filtru, chimen, 100…
Read more »
Read more »
Jumari dulci
16 December 2010
Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2
linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g
migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun
intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a
obtine jumari moi.…
Read more »
Read more »
Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon
16 December 2010
Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g
fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml apă
scorţişoară zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de lămâie apă de
trandafiri frişca fructe de sezon Mod de preparare: Foile de plăcintă
se…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si mac
16 December 2010
Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar
40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa
de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa,
250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat,
250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de
preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar
de…
Read more »
Read more »
Pui cu sos picant
16 December 2010
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa
sare piper 1lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1
lamaie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt.
Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si
usturoiul pisat.…
Read more »
Read more »
Cocktail Screwdriver
15 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine
şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de
portocale A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui
mecanic american, care s-ar putea…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolata
15 December 2010
Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt
250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky) Mod de
preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pana se albesc. Adaugi untul
la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita
la bain-marie si cafeaua (sau whisky). Intinzi,…
Read more »
Read more »
Potcoave (desert)
15 December 2010
Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri cacao 5
linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2
albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru
ornament Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si
nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar,…
Read more »
Read more »
Friptură picantă de porc
15 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4
linguri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă
îndulcitor 2 cepe mici (sau arpagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri
margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper
nucşoară rasă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
File de pui marinat
15 December 2010
Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml
supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de
vanilie 1/2 căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de
cuţit de coajă de lămâie sucul de la o jumătate de lămâie…
Read more »
Read more »
File de curcan cu legume
15 December 2010
Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de
China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de
scorţişoară 4 fructe stea 100 ml lapte de cocos (cutie) Mod de
preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi
tăiaţi-o felii rotunde.…
Read more »
Read more »
Friptura de miel glasata
15 December 2010
Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper
boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1
pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica Mod de preparare: Alegeti
carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de costita,…
Read more »
Read more »
Piftie de gasca
15 December 2010
Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust Mod de
preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca
de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba
incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind
carnea se desface de…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere cu gris
15 December 2010
Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt
putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2
galbenusuri 1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de
preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele
fierbinte indulcit, la care se…
Read more »
Read more »
Portocale in aluat de clatite
15 December 2010
Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie
Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g
faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele
de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii,
se preasara cu putin…
Read more »
Read more »
Salata de varza
15 December 2010
Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1
morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de
marar verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3
linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza
se…
Read more »
Read more »
Supa de orez
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4
linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa
gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa
pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si
se…
Read more »
Read more »
Salata dulce de telina
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3
linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod
de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu
putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de
ulei si zeama de lamaie. …
Read more »
Read more »
Sos rosu
15 December 2010
Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1
ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt Mod de preparare:
lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura
pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se
subtiaza cu 2…
Read more »
Read more »
Salata de rosii umplute cu varza alba
15 December 2010
Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii
Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet,
patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un
capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si
ardeii se taie marunt, se amesteca cu miezul…
Read more »
Read more »
Salata de conopida
15 December 2010
Ingrediente: 1 conopida sare ulei zeama de lamiie 100 g masline 1
ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb
buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se
pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata.
Se toarna deasupra sosul vinegreta, preparat…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
15 December 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g
svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Se scot
piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se
toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu ceapa
15 December 2010
Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita
faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa Mod
de preparare: Se spala bine ciupercile se fierb in apa intr-un vas
acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se
toaca…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu pui
15 December 2010
Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie
un ardei gras bulion sau pasta de tomate Mod de preparare: Se taie
pieptul de pui in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca
mananca si copilul, carnea de pui poate fi fiarta separat si adaugata
abia…
Read more »
Read more »
Ciuperci pe friganele
15 December 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 lingurita marar 1 lingura unt sare
friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata
ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga
intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind
ciupercile sint prajite, se ia cratita de…
Read more »
Read more »
Vinete cu ceapa si oua
15 December 2010
Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba
inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare
piper 4 linguri smantana 1 lingura faina ulei Mod de preparare: Se
taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna
cu ouale tari prin masina…
Read more »
Read more »
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
15 December 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior
murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de
preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt
impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si
maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai cu…
Read more »
Read more »
Bors de ciuperci
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic
2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare Mod
de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin
razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata
marunt. Cind…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci si ceapa
15 December 2010
Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper
1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie Mod de preparare: Se
rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia
de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se
aseaza in acestea crapul taiat bucatele…
Read more »
Read more »
Bureti cu smantana
15 December 2010
Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de
smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se
spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet
sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)
15 December 2010
Ardei cu brinza de vaca si smantana
15 December 2010
Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g
telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare
Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod
de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca
maruntita bine, se…
Read more »
Read more »
Conopida sote cu brinza si unt
15 December 2010
Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura
unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se
fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un
platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge
untul si se toarna peste conopida.…
Read more »
Read more »
Taitei cu parmezan si sos de rosii
15 December 2010
Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3
rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de
preparare: Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga
rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se
fierbe totul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu macaroane
15 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri
unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa Mod de
preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu
apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate
felii, se adauga bulion, sare, si…
Read more »
Read more »
Telina pane cu sos picant
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline sare 1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1
ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb
intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se
inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul
picant se…
Read more »
Read more »
Borş de fasole boabe cu leuştean
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1
morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar
leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea
din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote…
Read more »
Read more »
Crap cu morcov
15 December 2010
Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un
ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru Mod de
preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se
presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras
si ardeiul iute,…
Read more »
Read more »
Paste cu clatite
15 December 2010
Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval
300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g
smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa
reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se
scurg si…
Read more »
Read more »
Salata de mere si portocale
15 December 2010
Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4
lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala
zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie
felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele
albe din interior, se taie transversal rotocoale…
Read more »
Read more »
Cocktail Apri-Bowle
15 December 2010
Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl
lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Read more »
Read more »
Spaghete milaneze
15 December 2010
Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca
sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6
linguri de cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce
clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Salau in sos de Riesling
15 December 2010
Ingrediente:
4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de
Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de
lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1
lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste. Carnea…
Read more »
Read more »
Fidea cu usturoi si ciuperci
15 December 2010
Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei
usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper
Mod de preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste
putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa
ce s-au calit…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu sos de lapte
15 December 2010
Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2
lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat
1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale
tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot
galbenusurile,…
Read more »
Read more »
Sarlota de ciocolata
14 December 2010
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetete
zahar vanilat 100 g migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3
pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul
batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul
se freaca cu o lingura de lemn,…
Read more »
Read more »
Salata cu orez si legume
14 December 2010
Ingrediente:
1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare
1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare 1/2 ceasca
dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2
legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza
vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar
uscat sau…
Read more »
Read more »
Galuste
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua
sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti
cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat
fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii
pasati puneti un ou, sare,…
Read more »
Read more »
Peste cu varza si rosii
14 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei
300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare Mod de preparare: Se
curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in
bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca taiteii si se…
Read more »
Read more »
Peste cu cartofi si ceapa
14 December 2010
Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura
otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare:
Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt.
In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite
din…
Read more »
Read more »
Friptura inabusita de vaca
14 December 2010
Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov
4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru
tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza
cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o
sfoara…
Read more »
Read more »
Pirjoale din muschi de vita
14 December 2010
Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata
tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita
se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu
sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa nu…
Read more »
Read more »
Salata mexicana cu creveti
14 December 2010
Ingrediente:
200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi
100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1
ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1
lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar sare…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina
nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se
presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza
intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se
friga.…
Read more »
Read more »
Frigarui inabusite
14 December 2010
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1
lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper Mod de preparare: Se spala
si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se
infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina.
Se sareaza, se pipereaza, apoi…
Read more »
Read more »
Supa cu cartofi si fasole alba
14 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita
unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa
rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa
si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa si…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu brinza si oua
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina
sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint
gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se
taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade. Se…
Read more »
Read more »
Snitel cu cascaval
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca
(dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g
pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua
batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca…
Read more »
Read more »
Biftec cu cartofi prajiti
14 December 2010
Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata
verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se
taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se
pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte
incins si se prajeste pe…
Read more »
Read more »
Mazare cu friganele
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2
oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de
preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se
opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce fierbe…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu rosii si usturoi
14 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi
4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile
se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita
sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei
2 minute, se adauga…
Read more »
Read more »
Saramura de platica cu ardei iute
14 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici,
usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici
(1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti
sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot
intestinele, se taie capul si coada, se spala in…
Read more »
Read more »
Perisoare de cartofi cu sunca
14 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri
smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de
preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin
masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu
smintina, sarea, oul,…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli,cartofi si sunca
14 December 2010
Ingrediente:
1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti
taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1
ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de
maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura
suc de lamaie,1 catel de usturoi…