sâmbătă, 20 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #38


Retete de Paste:

Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel

20 April 2013
Paine_prajita_cu_usturoi_rozmarin_si_patrunjel_25Paine prajita cu usturoi, rozmarin si patrunjel din: paine toast, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rozmarin, piper si sare.   Ingrediente: 1 paine toast 8 linguri ulei de masline 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de rozmarin uscat ¼ lingurita de piper 2 lingurite de sare   Mod de preparare: Incalziti…
Read more »

Deliciu cu crema de branza si stafide

20 April 2013
Deliciu_cu_crema_de_branza_si_stafideDeliciu cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei, sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce…
Read more »

Briose colorate

20 April 2013
Briose_colorateBriose colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat, sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25…
Read more »

Sardine cu roşii la cuptor

20 April 2013
Sardine_cu_rosii_la_cuptorSardine cu roşii la cuptor din: sardine, usturoi, rosii, ardei capia, ardei gras, ceapa, ulei de masline, paine, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie si mujdei. Ingrediente: 500 g sardine 5 catei de usturoi 500 g rosii un ardei capia un ardei gras o ceapa doua…
Read more »

Pâine picantă cu verdeaţă

20 April 2013
Pâine_picanta_cu_verdeataPâine picantă cu verdeaţă din: faina, drojdie, apa, branza telmea, zahar, sare, patrunjel, pasta de leurda, fulgi de ardei iute, ulei de masline, piper, masline si capere. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 250 ml apa 100 g branza telemea o lingurita cu zahar…
Read more »

Pasca cu aluat de cozonac

20 April 2013
Pasca_cu_aluat_de_cozonacPasca cu aluat de cozonac din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, oua, unt, smantana dulce, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 2 linguri unt pentru uns forma pentru umplutura:…
Read more »

Sarmale cu carne de miel in vita de vie

20 April 2013
Retete_1Sarmale cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez, galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc de rosii, crengute de visin si smantana. Ingrediente: 250 g carne de miel 25 foid e…
Read more »

Clatite cu spanac si samburi de pin

20 April 2013
Clatite_cu_spanac_si_samburi_de_pinClatite cu spanac si samburi de pin din: faina, sare, oua, lapte, spanac, usturoi, ardei iute, samburi de pin, ulei, piper, nucsoara, unt si sunca. Ingrediente: 250 g faina sare 2 oua 550 ml lapte 300 g spanac 1 catel de usturoi 1 ardei iute…
Read more »

Cozonac cu gem de capsuni

20 April 2013
Cozonac_cu_gem_de_capsuniCozonac cu gem de capsuni din: faina, lapte, unt, drojdie, zahar, gem de capsuni, zahar vanilat, oua, sare, zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 1 kg de faina 500 ml lapte 200 g unt 50 g drojdie proaspata…
Read more »

Muşchi de vită cu bacon

20 April 2013
Muschi_de_vita_cu_baconMuşchi de vită cu bacon din: muschi de vita, bacon, rosii cherry, rosii in suc, pasta de ardei, salvie, vin rosu, frunze de dafin, ceapa, sare, piper, ulei si malai. Ingrediente: 500 g muschi de vita 300 g bacon 500 g rosii cherry o conserva…
Read more »

Briose cu cascaval si lapte batut

20 April 2013
Briose_cu_cascaval_si_lapte_batutBriose cu cascaval si lapte batut din: unt, sare, oua, faina, praf de copt, lapte batut, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 100 g unt moale sare 4 oua 200 g faina 1/2 plic praf de copt 150 ml lapte batut 3 cepe verzi 200 g…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine

20 April 2013
Cotlete_de_miel_la_tigaie_cu_sos_de_afine_6Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata, boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa de legume, sare, piper, busuioc si…
Read more »

Peste cu spanac si sos de mustar

20 April 2013
Peste_cu_spanac_si_sos_de_mustarPeste cu spanac si sos de mustar din: spanac, cartofi, pastrav afumat, otet de vin alb, ou, mustar cu boabe, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 2 maini de spanac tanar 250 g cartofi noi, taiati in felii groase 2 fileuri de pastrav afumat,…
Read more »

Miel cu ceapa

20 April 2013
Miel_1Miel cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire…
Read more »

Dovleac copt cu spanac

20 April 2013
Dovleac_copt_cu_spanacDovleac copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar, seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare, piper si ghimbir. Ingrediente: doi dovlecei de placinta mici 500 g spanac proaspat 300 g migdale 100 ml ulei de masline 150…
Read more »

Chiftelute cu sunca, cascaval si rosii

20 April 2013
Chiftelute_cu_sunca_cascaval_si_rosiiChiftelute cu sunca, cascaval si rosii din: usturoi, sunca de parma, fileuri de ansoa, busuioc, coaja de lamaie, parmezan, samburi de pin, pesmet, carne de vitel, sare, piper, mozzarella, rosii cherry, masline verzi si ulei. Ingrediente: 1 catel de usturoi 100 g sunca de Parma…
Read more »

Pasca cu branza si smantana

20 April 2013
Desert_2Pasca cu branza si smantana din: zahar, oua, smantana, branza de vaci, coca, stafide, ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g zahar 3-4 oua o jumatate de cana de smantana o cana de branza de vaci o mana de coca pastrata…
Read more »

Salata de gogonele cu ceapa

20 April 2013
Salata_de_gogonele.pngO reteta delicioasa de salata de gogonele cu: gogonele, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Speli gogo­nelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact…
Read more »

Borş de miel cu lobodă si orez

20 April 2013
Supe_3Borş de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde, loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet. Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire ceapa verde 2-3 legaturi loboda 1/2 cana orez 1/2 l…
Read more »

Tort diplomat de fructe

20 April 2013
Tort_diplomat_de_fructeTort diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500…
Read more »

Placinta cu ardei copti si bacon afumat

20 April 2013
Placinta_cu_ardei_copti_si_bacon_afumatPlacinta cu ardei copti si bacon afumat din: aluat de foitaj, faina, ou, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, bacon afumat, ceapa, nucsoara, ardei copti, patrunjel si oua. Ingrediente: 1,25 kg aluat de foitaj putina faina, pentru presarat pe suprafata de lucru 1 ou,…
Read more »

Supa de berbec cu arpacas si smantana

20 April 2013
SupeSupa de berbec cu arpacas si smantana din: carne de berbec, morcov, telina, pastarnac, arpacas, unt, oua, smantana si sare. Ingrediente: 500 g carne de berbec 100 g morcov 100 g telina 100 g pastarnac 100 g arpacas 100 g unt 2 oua 80 g smantana…
Read more »

Pui in must alb

20 April 2013
Pui_cu_must_dulce.pngO reteta deliciosa de pui cu: must alb, supa de carne, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare (sau 1 pui întreg) 400 ml must alb 200 ml supă de carne sau apă 3 linguri…
Read more »

Ouă vopsite

20 April 2013
Oua_pasteInainte să fierbi ouăle, trebuie să le degresezi, spălându-le bine. Le ştergi apoi cu un prosop absorbant. Le poţi orna cu diverse plante, trifoi, fire de iarbă, frunze de trandafir, după care le înveleşti pe fiecare în bucăţi de tifon sau alt material transparent şi…
Read more »

Reteta zilei: Sos de zmeura

20 April 2013
Sos_de_zmeura_3Sos de zmeura din: zmeura si zahar pudra.   Ingrediente: 150g zmeura 45g Zahar pudra     Mod de preparare: Puneti zmeura și zaharul pudra in robotul de bucatarie si procesati pana la omogenizare. Strecurati intr-un bol pentru a elimina semintele de la zmeura. Serviti…
Read more »

Piept de rată umplut cu dovlecei şi ciuperci

20 April 2013
Piept_de_-rata_-umplut_-cu_-dovlecei_-si_-ciuperci.pngO reteta deliciosa de piept de rata: dovlecel, ciuperci, unt, usturoi, sare, cimbru, ulei, ceapa, rosii cherry, faina. Ingrediente: 1 dovlecel (250 g) 150 g ciuperci 50 g unt 1 căţel de usturoi sare 1 crenguţă de cimbru 4 bucăţi de piept de raţă (800…
Read more »

Gogosi cu magiun si branza

20 April 2013
Gogosi_cu_-magiun_si_branza.pngO reteta delicioasa de gogosi cu: drojdie, zahar pudra, faina, lapte, unt, zahar vanilat, sare, ou, rom, ulei, magiun, branza de vaci. Ingrediente aluat: 40 g drojdie 60 g zahăr pudră 500 g făină 250 ml lapte 50 g unt 1 pachet zahăr vanilat 1…
Read more »

Supa de cartofi cu carne tocata

20 April 2013
Supa_de_cartofi_cu_carne_tocata.pngO reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare, piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina, maghiran. Ingrediente: 100 g bacon fără grăsime 1 lingură de ulei 2 cepe 400 g carne tocată sare piper 1 linguriţă boia dulce…
Read more »

Rulouri din faină de secară

20 April 2013
Rulouri_din_-faina_de_secara.pngO reteta delicioasa de rulouri cu: rulouri, faina, oua, lapte, sare, piper, maioneza, salata aisberg, ton, ceapa rosie, ardei gras galben, rosii. Ingrediente: 100 g făină de secară 2 ouă 50 ml lapte sare piper 4 linguri maioneză 4 frunze mari de salată aisberg 2…
Read more »

Ruladă de curcan umplută cu cremă de branză

20 April 2013
Rulada_de_curcan_-umpluta_-cu_-crema_-de_-brnza.pngO reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, otet, ulei de masline, sare, piper, zahar, boia dulce, ardei gras rosu, ardei gras galben, branza de vaci, supa de pui, smantana, mustar. Ingrediente: 1,5 kg piept de curcan (sub formă de ruladă, prinsă cu sfoară) 1…
Read more »

Sniţel de curcan cu rosii si mozzarella

20 April 2013
Snitel_de_curcan_cu-_rosii_-si_-mozzarella.pngO reteta delicioasa de snitel cu:praz, ciuperci, sare, carne de curcan, piper, ulei de masline, smantana, cimbru, rozmarin, supa de legume, mozzarella. Ingrediente: 4 tulpini de praz 300 g ciuperci 6 roşii 4 şniţele de curcan (160 g fiecare) sare piper măcinat 2 linguri ulei…
Read more »

Carne de curcan cu ardei, porumb si germeni de soia

20 April 2013
Carne_de_curcan_cu_ardei_porumb_si_germeni_de_-soia.pngO reteta delicioasa de carne de curcan cu:boia de ardei dulce, sare, piper, ardei gras, ceapa verde, crema de unt, borumb boabe, supa de pui, germeni de soia. Ingrediente: 600 g piept de curcan 1 lingură boia de ardei dulce sare piper măcinat 2 ardei…
Read more »

Cordon bleu din curcan, cu cartofi copţi

20 April 2013
Cordon_bleu_-din_-curcan_cu-_cartofi_-copti.pngO reteta delicioasa de cordon bleu cu:cartofi, sare, piper, unt, carne de curcan, sunca, branza, faina, ou, pesmet, unt, lamaie. Ingrediente: 600 g cartofi sare piper măcinat 3 linguri de unt 4 şniţe­le de curcan groase (160 g fiecare) 4 felii de şuncă 4 felii…

Reteta zilei: Tarta cu lamaie

19 April 2013
Tarta_cu_lamaie_6Tarta cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana.   Ingrediente: aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 2 ½ lamai 4 oua 185g zahar 125ml smantana   Mod de preparare: Radeti coaja de la lami si stoarceti sucul. Se amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga sucul de lamaie, coaja de lamaie si…
Read more »

Saramura de peste cu mamaliga

19 April 2013
Saramura_de_peste_cu_mamaligaSaramura de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi, rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel, lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi. Ingrediente: un kilogram de peste 6 catei de usturoi un ardei iute doi ardei grasi 500 g rosii doua frunze de dafin o lingurita cu…
Read more »

Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata

19 April 2013
Chec_cu_fructe_confiate _si_sos_de_ciocolataChec cu fructe confiate  si sos de ciocolata din: zahar, oua, faina, unt, lamaie, praf de copt, fructe confiate, cacao, esenta de rom, scortisoara, sare, crema de lamaie si sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g zahar 4 oua 300 g faina 180 g unt o lamaie o lingurita cu praf de copt 200 g fructe…
Read more »

Invartite cu carnati

19 April 2013
Invartite_cu_carnatiInvartite cu carnati din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, otet de mere, sare, carnati picanti, oua, usturoi, branza de vaci, piper, cimbru, ceapa si praz. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa 75 ml ulei de floarea soarelui o lingura cu otet de mere o lingurita cu sare doi carnati picanti doua oua 4…
Read more »

Ruladă de coaste de miel

19 April 2013
Miel_6Ruladă de coaste de miel din: coaste de miel dezosate, praz, ciuperci, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 coaste de miel dezosate 2 fire de praz 500 g ciuperci 200 ml ulei sare piper boia iute (sau dulce)   Mod de preparare: Coastele dezosate le cureţi de pieliţă şi le speli, într-o cratiţă căleşti…
Read more »

Tort sărat de morcovi si brânză de vaci

19 April 2013
Tort_sarat_de_morcovi_si_brânza_de_vaciTort sărat de morcovi si brânză de vaci din: morcovi, unt, sare, oua, faina, amidon, praf de copt, migdale, ceapa verde, cascaval, branza de vaci cu verdeata, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 300 g morcovi 125 g unt sare 4 oua 75 g faina 30 g amidon 3 lingurite praf de copt 150 g…
Read more »

Taitei de orez cu fructe de mare

19 April 2013
Taitei_de_orez_cu_fructe_de_mareTaitei de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g sparanghel 200 ml vin alb…
Read more »

Cuşcuş cu spanac şi nuci

19 April 2013
Cuscus_cu_spanac_si_nuciCuşcuş cu spanac şi nuci din: cuscus, lamaie, spanac, unt, miez de nuca, rosii cherry, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei de masline, marar, sare, piper, parmezan, iaurt si smantana. Ingrediente: 300 g cuscus o lamaie 500 g spanac 50 g unt 100 g miez de nuca 200 g rosii cherry o ceapa 4 catei de usturoi…
Read more »

Salată de paste cu pepene galben

19 April 2013
Salata_de_paste_cu_pepene_galbenSalată de paste cu pepene galben din: paste, sare, piper, pepene galben, suc de lamaie, miere, mozzarella, sunca afumata, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste scurte sare piper 1 pepene galben 4 linguri suc de lamaie 4 linguri miere 400 g mozzarella 200 g sunca afumata busuioc 4 linguri otet…
Read more »

Pulpă de miel cu vin

19 April 2013
Miel_2Pulpă de miel cu vin din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, oregano, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 4 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana ulei de masline 1/2 l vin rosu demisec rozmarin oregano frunze de menta sare piper   Mod…
Read more »

Bezele colorate

19 April 2013
Bezele_colorateBezele colorate din: albusuri, zahar tos, lapte dulce, faina, lamaie, unt, sare si esenta de lamaie. Ingrediente: 4 albusuri 480 g zahar tos 125 ml lapte dulce 30 g faina o lamaie 200 g unt 50 g decor de zahar colorat un varf de lingurita cu sare o lingurita cu esenta de lamaie   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de vita cu legume la cuptor

19 April 2013
Cotlete_de_vita_cu_legume_la_cuptor_18Cotlete de vita  cu legume la cuptor din: cotlet de vita, ulei de masline, vin, piper, fulgi de ardei rosu, sare, usturoi, morcovi, ceapa, varza de bruxelles, oregano, cartofi, apa si sare.   Ingrediente: 2 kg cotlet de vita 2 linguri de ulei de masline 1 ½ ceasca de vin 2 lingurite de piper negru…
Read more »

Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde

19 April 2013
Retete_6Ciorba de miel cu smantana si patrunjel verde din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, patrunjel verde, cozi de ceapa verde, sare, orez, galbenus si smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 750 g carne de miel (cap si carne) 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa patrunjel verde cozi…
Read more »

Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci

19 April 2013
Cozonac_cu_brânza_de_vaci_si_crema_de_nuciCozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci din: smantana, unt, ou, praf de copt, faina, branza de vaci, galbenus, zahar pudra, nuci, smantana. Ingrediente: pentru aluat: 250 g smantana groasa 150 g unt 1 ou 1 praf de copt faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat de consistenta potrivita (circa 400 g)…
Read more »

Tortillas cu legume

19 April 2013
Tortillas_cu_legumeTortillas cu legume din: vanata, sare, ardei grasi, ulei de masline, busuioc, parmezan, smantana, piper si tortillas. Ingrediente: 1 vanata sare 2 ardei grasi 3 linguri ulei de masline busuioc tocat 30 g parmezan 2 linguri smantana piper 4 tortillas   Mod de preparare: Se taie vinetele felii, se sărează şi se şterg cu prosoape…
Read more »

Cum se prepara Tortul de morcovi

19 April 2013
Tort_de_morcovi_6Tort de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte, budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise, martipan si oua de ciocolata.   Ingrediente: blat: 500 g morcovi 1/2 lingura suc de lamaie 5 oua 100 g zahar 1…
Read more »

Carne de miel cu spanac si usturoi

19 April 2013
Carne_de_miel_cu_spanac_si_usturoiCarne de miel cu spanac si usturoi din: carne de miel, spanac, ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, faina si lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os 1,5 kg spanac 8 linguri ulei 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi sare piper 2 linguri pasta de tomate 1 lingura faina 1…
Read more »

Cozonac cu nuca si migdale

19 April 2013
Desert_2Cozonac cu nuca si migdale din: faina, drojdie, lapte, unt, zahar tos, galbensuri, esenta de rom, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, nuca, merisoare, fulgi de ciocolata, migdale. Ingrediente: 1 kg faina 2 cubulete drojdie proaspata 500 ml lapte gras 200 g unt 250 g zahar tos 5+1 galbenusuri 1 lingurita sare esenta de rom…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic

19 April 2013
Cotlete_de_miel_in_crusta_de_pesmet_si_fistic_4Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline.   Ingrediente pentru marinata: 1/2 cana iaurt 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita de…
Read more »

Pulpa de miel coapta in miere

19 April 2013
Miel_1Pulpa de miel coapte in miere din: pulpa de miel, usturoi, scortisoara, chimen, ghimbir, cuisoare, ulei, miere, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 catei de usturoi 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/4 lingurita cuisoare macinate 1 lingura ulei 8 linguri miere sare si piper   Mod…
Read more »

Tartine cu somon afumat si ardei gras

19 April 2013
Tartine_cu_somon_afumat_si_ardei_grasTartine cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana, hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline sare 100 g smantana 2 linguri hrea ras (de la borcan) 8 felii bagheta 8 felii paine alba 80 g branza de vaci…
Read more »

Bors de miel cu orez si smantana

19 April 2013
Bors_de_miel_cu_orez_si_smantanaBors de miel cu orez si smantana din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri de ou, smantana, bors si leustean. Ingrediente: 1 kg carne de miel (coaste si gat) 2 legaturi de ceapa verde 1 ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 g smantana bors si sare dupa gust leustean   Mod de…
Read more »

Ciolan de porc umplut

19 April 2013
Ciolan_de_porc_umplutCiolan de porc umplut din: ciolan de porc, morcovi, ceapa, usturoi, porumb boabe, porumb baby, fasole verde, fasole alba, radacina de patrunjel, scortisoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati ciolan de porc 800 g morcovi doua cepe 4 catei de usturoi 300 g porumb baby 200 g porumb boabe 200 g fasole verde 200…
Read more »

Piept de curcan în aluat de brânză

19 April 2013
Piept_de_curcan_în_aluat_de_brânzaPiept de curcan în aluat de brânză din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bucati piept de curcan (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8 felii de bacon 1 ou sare piper…
Read more »

Reteta zilei: Tortilla cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan

19 April 2013
Tortilla_cu_crema_de_branza_sos_de_afine_si_carne_de_curcan_13Tortilla cu crema de branza, sos de afine si carne de curcan din: tortilla de grau, crema de branza, afine, nuci pecan, carne de curcan si mazare.   Ingrediente: 2 tortilla de grau 4 linguri de crema de branza 6 linguri de afine (boabe intregi, sos de afine, jeleu sau gem de afine) 4 linguri…
Read more »

Omleta in coaja de ou

19 April 2013
Omleta_in_coaja_de_ouOmleta in coaja de ou din: oua, apa minerala, sare, piper si unt. Ingrediente: 10 oua un strop de apa minerala carbogazoasa sare piper 2-3 linguri unt   Mod de preparare: Se sparg ouăle cu grijă, în dreptul treimii superioare. Se îndepărtează căpăcelul şi se toarnă conţinutul lui într-un castron; se adaugă apă minerală, sare…
Read more »

Tartine cu spanac şi roşii

19 April 2013
Tartine_cu_spanac_si_rosiiTartine cu spanac şi roşii din: spanac, usturoi, unt, ardei iute murat, lapte, faina, apa drojdie, masline, ulei de masline, zahar, rosii cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 4 catei de usturoi 50 g unt doi ardei iuti murati 100 ml lapte 500 g faina 250 ml apa 20 g drojdie…
Read more »

Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt

19 April 2013
Supa_crema_de_linte_rosie_cu_chorizo_si_iaurtSupa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt din: bacon, ceapa, seminte de chimion, usturoi, paprika afumata, zahar, otet de vin rosu, rosii, supa de pui si iaurt. Ingrediente: 200 g chorizo, decojit si taiat cubulete  (bacon) 1 ceapa mare, tocata 1 varf de cutit seminte de chimion 3 catei de usturoi, tocati paprika…
Read more »

Drob de miel cu oua si legume

19 April 2013
Drob_de_miel_cu_oua_si_legumeDrob de miel cu oua si legume din: organe de miel, carne de miel, oua, lapte, chifla, ceapa, ceapa verde, morcov, usturoi verde, telina, patrunjel, sare, piper, otet, marar si prapure de miel. Ingrediente: organe de la un miel (ficat, rinichi, inima, splina) 200 g carne de miel 2-3 oua fierte tari 100 ml lapte…
Read more »

Cozonac cu crema

19 April 2013
Cozonac_cu_cremaCozonac cu crema din: lapte integral, faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, unt, extract de vanilie, ulei, oua, cacao, zahar. Ingrediente: 750 ml lapte integral 1 kg de faina 30 g de drojdie 350 g de zahar 12 galbenusuri, plus 1 ou pentru uns coaja rasa de la 1 lamaie mare 200 g de…
Read more »

Pulpă de miel cu spanac

19 April 2013
MielPulpă de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri mustar cu miere 2 fire rozmarin sare piper negru 1/2 ceapa rosie…
Read more »

Tartă picantă cu scorţişoară

19 April 2013
Tarta_picanta_cu_scortisoaraTartă picantă cu scorţişoară din: oua, faina, zahar tos, unt, zahar vanilinat, praf de copt, fructe confiate, scortisoara, cacao, cafea macinata, fulgi de ardei iute, sare si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 250 g faina 180 g zahar tos 120 g unt doua pliculete zahar vanilinat praf de copt 100 g fructe confiate 0 lingurita…
Read more »

Aperitive pentru masa de Paşte

19 April 2013
Aperitive_pentru_masa_de_PasteAperitive pentru masa de Paşte din: oua, usturoi, maioneza, branza topita, marar verde, frunze de praz, suc de morcov si suc de sfecla. Ingrediente: 5 oua 3 catei de usturoi maioneza 100 g branza topita sau branza de vaci bine scursa marar verde frunze de praz suc de morcov suc de sfecla   Mod de…

Retete gustoase de Pasti

18 April 2013
Retete_8 Retete de Pasti:   Reteta zilei: Gem de prune uscate O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie. Ingrediente: 300g prune uscate fara samburi 100g zahar 150 ml apa vanilie   Mod de preparare: Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa. Se fierb 30…
Read more »

Retete gustoase de Paşte

18 April 2013
Retete_15Retete de Paşte: Reteta zilei: Clatite flambate Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.   Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura

18 April 2013
Tarta_cu_rubarba_si_sirop_de_zmeura_12Tarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba.   Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite…
Read more »

Supă de broccoli cu peşte

18 April 2013
Supa_de_broccoli_cu_pesteSupă de broccoli cu peşte din: broccoli, peste, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei gras, unt, faina, smantana, sare, piper, oregano si cimbru. Ingrediente: 700 g broccoli 600 g peste un morcov o feliuta de telina o ceapa doi catei de usturoi un ardei gras 50 g unt o lingura faina 200 ml smantana sare piper…
Read more »

Mâncare de legume cu pui

18 April 2013
Mâncare_de_legume_cu_puiMâncare de legume cu pui din: ardei grasi, ceapa, usturoi, carne de pui, rosii cherry, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, paine, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 3 ardei grasi o ceapa 4 catei de usturoi 500 g carne de pui 200 g rosii cherry 3 oua 200 ml vin alb demisec 175 ml…
Read more »

Salata cu oua si cartofi

18 April 2013
Salata_cu_oua_si_cartofiSalata cu oua si cartofi din: cartofi, oua, rosii, fasole fideluta, ceapa, masline, ciuperci, frunze de salata, ulei si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 5 oua fierte 2 rosii 1/2 borcan cu fasole fideluta 2 cepe 100 g masline 3-4 ciuperci 2-3 frunze de salata ulei sare   Mod de preparare: Pune cartofii să fiarbă…
Read more »

Gasca cu castane

18 April 2013
Retete_1Gasca cu castane din: gasca, castane, carne de porc, unt si sare. Ingrediente: 1 gasca 800 g castane comestibile 300 g carne de porc 50 g unt sare   Mod de preparare: După ce coci castanele în tava de la cuptor, le cureţi, apoi le amesteci cu tocătura de porc. Compoziţia o introduci în găsea…
Read more »

Mancare cu carne de miel si smantana

18 April 2013
Mancare_cu_carne_de_miel_si_smantanaMancare cu carne de miel si smantana din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, smantana, galbenusuri si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe de piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina zeama de la jumatate de lamaie 1 lingura…
Read more »

Tocăniţă de pui cu legume

18 April 2013
Tocanita_de_pui_cu_legumeTocăniţă de pui cu legume din: pui, ulei, vin, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml ulei 100 ml vin 5 cepe 4 ardei grasi 750 g rosii (sau rosii in bulion) 1 foaie dafin marar patrunjel verde cimbru sare piper…
Read more »

Salata cu gnocchi

18 April 2013
Salata_cu_gnocchiSalata cu gnocchi din: rosii, kaizer, ceapa, patrunjel, ulei, cartofi, ou, faina, piper si sare. Ingrediente: 2 rosii 200 g kaizer 1 ceapa patrunjel ulei pentru gnocchi: 4 cartofi 1 ou 300 g faina piper sare   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce s-au răcorit puţin, decojeşte-i şi…
Read more »

Pasca cu smantana, fructe uscate si scortisoara

18 April 2013
Pasca_cu_smantana_fructe_uscate_si_scortisoaraPasca cu smantana, fructe uscate si scortisoara din: smantana, oua, scortisoara macinata, coniac, pastaie de vanilie, zahar, lapte integral, faina, drojdie, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, unt, extract de vanilie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg de smantana 6 oua 1/2 lingurita de scortisoara macinata, plus extra pentru presarat 1 mana mix de…
Read more »

Pui in vin

18 April 2013
Pui_in_vinPui in vin din: pui, ceapa, costita, ciuperci, vin rosu, telina, morcovi, usturoi, supa de carne, cimbru, faina, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pui, taiat bucati potrivite, sau pulpe superioare 4-5 cepe potrivite sau 1 kg arpagic 100 g costita (bacon sau slaninuta) 1 conserva mica cu ciuperci intregi 500 ml vin rosu…
Read more »

Salata cu morcovi si telina

18 April 2013
Salata_cu_morcovi_si_telinaSalata cu morcovi si telina din: naut, morcovi, telina, patrunjel, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 150 g naut 4 morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei de masline sare   Mod de preparare: Pune boabele de năut la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au ră­corit…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor

18 April 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_3Pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei de masline.   Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit…
Read more »

Carnaciori cu legume la cuptor

18 April 2013
Carnaciori_cu_legume_la_cuptorCarnaciori cu legume la cuptor din: carnati prajiti, cartofi, praz, morcov, foid e dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l rondele şi căleşte-l în puţin ulei împreună…
Read more »

Bors cu carne de vitel

18 April 2013
Bors_cu_carne_de_vitelBors cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel, sare, apa si bors. Ingrediente: 500 g carne de vitel 3-4 oase 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei 2 castraveti murati 1…
Read more »

Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi

18 April 2013
Miel_3Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, ulei, usturoi, slanina afumata, vin, apa, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: carne miel 6-7 linguri ulei 10 catei de usturoi slanina afumata 500 ml vin apa rozmarin sare piper   Mod de preparare: Se fac mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in…
Read more »

Carne de vita cu spanac

18 April 2013
Retete_1Carne de vita cu spanac din: spanac, carne de vita, praz, vin, lapte, ou, albus, faina, nucsoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg spanac 600 g carne de vita fara os 50 g praz 100 ml vin 250 ml lapte 1 ou 1 albus 20 g faina nucsoara sare   Mod de preparare: Tai în porţii…
Read more »

Cocos umplut cu ficat si castane

18 April 2013
Retete_5Cocos umplut cu ficat si castane din: cocos, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si castane. Ingrediente: 1 cocos mare 100 g orez 2 cepe sare piper verdeata tocata cateva castane fierte   Mod de preparare: Fierbi ficatul cocoşului şi îl laşi să se răcească. In apa în care a fiert ficatul, pui orezul la fiert.…
Read more »

Vita in sos de mustar

18 April 2013
Vita_in_sos_de_mustarVita in sos de mustar din: friptura de vita, rosii, castarvete, frunze de salata, patrunjel, ulei, otet, miere, mustar boabe si sare. Ingrediente: cateva bucati de friptura de vita ramase 2-3 rosii 1 castravete mai maricel cateva frunze de salata patrunjel pentru sos: 5 linguri cu ulei 2 linguri cu otet 1 lingurita cu miere…
Read more »

Friptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin

18 April 2013
Friptura_de_miel_cu_coaja_de_portocala_si_rozmarinFriptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, coaja de portocala si ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (aproximativ 1,5 kg) 1 legatura de rozmarin proaspat 4-5 catei de usturoi coaja rasa de la 1 portocala 4 linguri ulei de masline, plus extra pentru…
Read more »

Prajitura Napoleon

18 April 2013
Prajitura_NapoleonPrajitura Napoleon din: ciocolata neagra, migdale, faina, unt, zahar, oua, sare, mascarpone, frisca, galbenusuri, lapte, ciocolata alba si gelatina. Ingrediente: 1 ciocolata neagra pentru aluat: 180 g migdale macinate 250 g faina 125 g unt 200 g zahar 3 oua sare pentru crema: 250 g mascarpone 250 ml frisca lichida 2 galbenusuri 50 ml lapte…
Read more »

Salata cu jumari

18 April 2013
Salata_cu_jumariSalata cu jumari din: jumari, cartofi, castraveti murati, ceapa rosie, oua, patrunjel, sare, piper, ulei si otet. Ingrediente: jumari 500 g cartofi 3-4 castraveti murati 1 ceapa rosie 2-3 oua patrunjel sare piper ulei otet   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu un praf de sare.…
Read more »

Pachetele din friptura

18 April 2013
Pachetele_din_fripturaPachetele din friptura din: friptura de porc, bacon, cascaval, ulei, smantana, hrean, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: cate fripturi de porc ramase 300 g bacon 250 g cascaval ulei pentru sos: 200 g smantana 1 lingurita cu mustar 2 linguri cu hrean ras zeama de lamaie piper sare   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Prajitura cu etaj

18 April 2013
Prajitura_cu_etajPrajitura cu etaj din: foi de pandispan, lapte, amidon, zahar, unt, esenta de fistic, zahar, lapte, frisca, oua, amidon si faina. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan pentru crema de fistic: 300 ml lapte 3 linguri cu amidon 150 g zahar 1 pachet cu unt 1 esenta de fistic pentru crema caramel: 10 linguri…
Read more »

Drob de miel cu marar

18 April 2013
Drob_de_miel_2Drob de miel cu marar din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, unt, patrunjel verde, marar, sare si piper. Ingrediente: maruntaie de miel 4 oua 10 cepe verzi 1 lingura unt  patrunjel verde  marar  sare  piper   Mod de preparare: In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au…
Read more »

Reteta zilei: Pui prajit in ulei de canola

18 April 2013
Pui_prajit_in_ulei_de_canola_11Pui prajit in ulei de canola din: pui, piper negru, sare, faina, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pui taiat bucati 1 lingura de piper negru 3 lingurite de sare 1 ½ cani de faina 1 ½-2 cani de ulei de canola   Mod de preparare: Spalati bine carnea de pui, presarati sare si piper…
Read more »

Desert cu cafea

18 April 2013
Desert_cu_cafeaDesert cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de porumb si sare. Ingrediente: 3 albusuri de ou 60 g zahar pudra 1 lingurita cafea solubila 1 lingurita cu amidon de porumb sare   Mod de preparare: Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte…
Read more »

Supa crema de leurda cu smantana si nucsoara

18 April 2013
Supa_crema_de_leurda_cu_smantana_si_nucsoaraSupa crema de leurda cu smantana si nucsoara din: ceapa, ulei, cartofi, apa, leurda, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 2 linguri de ulei 3 cartofi mari, taiati cuburi 1,5 l de apa 200 g de leurda, tocata mare 150 g smantana pentru gatit 1 varf de nucsoara   Mod de preparare: Intr-o…
Read more »

Ruladă de pui cu fructe de mare

18 April 2013
Rulada_de_pui_cu_fructe_de_mareRuladă de pui cu fructe de mare din: piept de pui, jambon, ceapa, unt, morcovi, spanac, praz, patrunjel, sfecla rosie si cocktail de fructe de mare. Ingrediente: 4 bucati piept d epui 8 felii de jambon crud uscat 2 cepe mari 150 g unt 2 morcovi mari 200 g spanac congelat (sau proaspat, oparit) 2…
Read more »

Savoare crocanta

18 April 2013
Savoare_crocantaSavoare crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina, drojdie, scortisoara si chimion. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 1 cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune pentru aluat: 150 g unt 100 g zahar 250 g faina 1 varf de lingurita cu drojdie uscata 1 praf de scortisoara 1 lingurita cu chimion   Mod…
Read more »

Cotlet macelaresc

18 April 2013
Retete_1Cotlet macelaresc din: cotlet, ceapa, sare, piper, supa de carne si vin. Ingrediente: 6 bucati de cotlet 3 cepe mari sare piper o cana supa de carne 1 cana vin   Mod de preparare: Baţi cotletele, le sărezi, le piperezi şi le dai cu boia. Tai 1 ceapă mărunt şi o căleşti în ulei. Scoţi…
Read more »

Drob de ciuperci cu parmezan

18 April 2013
Drob_de_ciuperci_cu_parmezanDrob de ciuperci cu parmezan din: unt, iaurt, faina, drojdie, ou, ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g de unt moale 150 g de iaurt gras 500 g de faina, plus extra pentru presarat 1 plic de drojdie uscata (7 g) 1 ou batut, pentru uns pentru…

Cotlete de miel cu garnitura la cuptor

18 April 2013
MielCotlete de miel cu garnitura la cuptor din: cotlete de miel, cuscus, apa, morcov, menta verde, ardei gras, ceapa, ulei de masline, usturoi, vin si condimente. Ingrediente: 5 cotlete de miel netaiate (bucata intreaga) 500 g cuscus 1 litru apa clocotita 1 morcov 1 legatura menta verde 1 ardei gras rosu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline 10 catei usturoi 200 ml vin alb…
Read more »

Deliciu festiv

18 April 2013
Deliciu_festivDeliciu festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina 250 g zahar 1 ou 3 galbenusuri faina cat cuprinde coaja de lamaie si portocala sare pentru crema de nuci: 300 g biscuiti populari 150 ml lapte…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu lamaie si glazura de bezea

17 April 2013
Tarta_cu_lamaie_si_glazura_de_bezea_12Tarta cu lamaie si glazura de bezea din: aluat, suc de lamaie, coaja de lamaie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, albusuri de ou si zahar.   Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: Sucul de la 2 ½ lamai Coaja de la 1 lamaie 125g unt nesarat 125g zahar pudra 3 oua…
Read more »

Tort de legume cu rodie

17 April 2013
Tort_de_legume_cu_rodieTort de legume cu rodie din: rodii, cartofi, telina, patrunjel, morcovi, boabe de porumb, piept de pui, maioneza si sare. Ingrediente: 2 rodii 4-5 cartofi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 morcovi 2 linguri cu boabe de porumb 1 piept de pui 100-150 g maioneza sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i…
Read more »

Pere umplute cu branza

17 April 2013
Pere_umplute_cu_branzaPere umplute cu branza din: limba de porc, pere, branza roquefort, chimen, branzica de casa cu smantana, vin alb, lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 1 limba de porc 2 pere 100 g branza Roquefort 1/2 lingurita cu chimen 100 g branzica de casa cu smantana 20 ml vin alb dulce 1 lamaie 1 fir de…
Read more »

Cosulete cu salata de peste

17 April 2013
Cosulete_cu_salata_de_pesteCosulete cu salata de peste din: file de cod, somon afumat, mazare, castravete murat, dovlecel, maioneza, faina, unt, galbenusuri, lamaie si sare. Ingrediente: 400 g file de cod 100 g somon afumat 1 cescuta cu mazare fiarta 1 castravete murat 1 dovlecel 3 cartofi 100 g maioneza pentru aluat: 500 g faina 250 g unt…
Read more »

Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga

17 April 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon_si_sunca_de_PragaRulouri din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata, faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga cateva frunze de…
Read more »

Pachetele cu gem sau branza

17 April 2013
Pachetele_cu_gem_sau_branzaPachetele cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: aluat de cozonac 1 borcan de gem 100 g nuci zahar pudra pentru umplutura: 300 g branza dulce 1 lamaie 100 g stafide 2 oua 2 linguri cu zahar 2 pliculete cu…
Read more »

Mancare de castraveti murati cu carne de porc

17 April 2013
Mancare_de_castarveti_murati_cu_carne_de_porcMancare de castarveti murati cu carne de porc din: carne de porc, castarveti murati, morcovi, rosii, ceapa, untura, cimbru, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg castraveti murati (in saramura) 1-2 morcovi 2-3 rosii 3 cepe 2 linguri un untura 1 creanga de cimbru uscat marar sare piper   Mod…
Read more »

Briose cu fructe de padure

17 April 2013
Briose_cu_fructe_de_padureBriose cu fructe de padure din: aluat de cozonac, fructe de padure, miere si zahar pudra. Ingrediente: aluat de cozonac 400 g fructe de padure (congelate) 2-3 linguri cu miere zahar pudra   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac, formează bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasă cu degetul în mijloc pentru a…
Read more »

Tocana bucovineana

17 April 2013
Tocana_bucovineanaTocana bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de manzat 250 g carne de porc (spata, piept) 150 g untura 2 cepe 2 ardei grasi 1 cutie cu rosii cubulete 1 lingurita cu boia ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Crema fina de cartofi

17 April 2013
Crema_fina_de_cartofiCrema fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt, lapte, costita, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 morcov 2 linguri cu smantana 100 g unt 1 cescuta cu lapte 200 g costita ulei sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în…
Read more »

Piept de pui cu sos de smantana

17 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smantanaPiept de pui cu sos de smantana din: piept de pui, oua, smantana, cascaval, masline, faina, unt, lamaie, ceapa verde, rosii, rozmarin si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 oua 5-6 linguri cu smantana 3 linguri cu cascaval ras 100 g masline rondele 1 lingura cu faina 75 g unt 1 lamaie codite de…
Read more »

Reteta zilei: Supa thailadeza de creveti (Supa Tom Yum Goong)

17 April 2013
Supa_thailadeza_de_creveti_5Supa thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute, supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos si fulgi de chili.   Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și piper 1-2 linguri de ulei de…
Read more »

Supa cu carne de miel si orz

17 April 2013
Supa_cu_carne_de_miel_si_orzSupa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa, tocata 2 morcovi, tocati…
Read more »

Melci insiropati

17 April 2013
Melci_insiropatiMelci insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata, stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150 g zahar pudra 1-2 linguri cu zeama de lamaie  …
Read more »

Saleuri cu bacon

17 April 2013
Retete_1Saleuri cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc, nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 800 g aluat de foietaj 150 g masline feliate 100 g bacon 150 – 200 g cascaval pentru uns aluatul: 200 ml suc de rosii 1 lingurita busuioc uscat un…
Read more »

Gogosi glazurate cu nuca

17 April 2013
Gogosi_glazurate_cu_nucaGogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie 100 g nuca tocata ulei   Mod de preparare: Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin…
Read more »

Sarmale de miel cu mentă

17 April 2013
Sarmale_de_miel_cu_mentaSarmale de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez, supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei. Ingrediente: 25 foi de vita 600 g carne de miel 2 cepe mari 3 morcovi 50 g orez 200 ml supa de carne sau de legume 3-4 frunze de menta…
Read more »

Tartă cu brânză de oi şi migdale

17 April 2013
Tarta_cu_brânza_de_oi_si_migdaleTartă cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan, oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 g parmezan ras sau cascaval 5 oua pentru umplutura: 250 g telemea de oi 250 g smantana 3 linguri pesmet 50…
Read more »

Rulada din piept de pui cu garnitura de mazare

17 April 2013
Rulada_din_piept_de_pui_cu_garnitura_de_mazareRulada din piept de pui cu garnitura de mazare din: piept de pui, oua, fulgi de porumb, pesmet, alune, mazare, sare, piper si cimbru. Inrgediente: 2 bucati de piept de pui 4 oua 200 g fulgi de porumb 200 g pesmet 100 g alune 50 g mazare sare piper cimbru   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana

17 April 2013
SupeCiorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez 1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana  sare  leustean  patrunjel   Mod de preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în…
Read more »

Pateuri cu ou şi ceapă verde

17 April 2013
Pateuri_cu_ou_si_ceapa_verdePateuri cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei, drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb. Ingrediente: pentru aluat: 1250 g faina 300 ml lapte 3 galbenusuri 150 g zahar 70 g unt 700 ml ulei 70 g drojdie proaspata putina sare pentru umplutura: 300 g ceapa verde 100…
Read more »

Ruladă de porc cu legume şi nuci

17 April 2013
Rulada_de_porc_cu_legume_si_nuciRuladă de porc cu legume şi nuci din: pulpa de porc, nuci, sparanghel verde, unt, chifle, lapte, oua, sare, piper, patrunjel, unt. Ingrediente: 600 g pulpa de porc fara os 200 g nuci 150 g sparanghel verde 50 g unt 4 chifle 120 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel unt   Mod de preparare:…
Read more »

Orz cu dovleac si parmezan

17 April 2013
Orz_cu_dovleac_si_parmezanOrz cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz, supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 ceapa, tocata fin 1 dovleac placintar mic (600-700 g), curatat de coaja si taiat in cuburi mici 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 pahar mic de vin alb 400 g…
Read more »

Spuma de capsune

17 April 2013
CapsuneSpuma de capsune din: foi de gelatina, capsune, suc de lamaie, fructoza si branza de vaci. Ingrediente: 4 foi de gelatina 500 g capsune sucul de la 1 lamaie 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 20 g branza de vaci   Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece.…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida

17 April 2013
Cotlete_de_miel_cu_rozmarin_si_cimbru_pe_pat_de_sote_de_legume_si_piure_de_conopida_15Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin, frunze de cimbru, piper cayenne, sare de mare, ulei de masline, faina, vin, supa de pui, sare, piper, ulei de rapita, conopida, ceapa, varza de bruxelles, cartofi rosii,…
Read more »

Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon

17 April 2013
Drob_de_mielDrob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel, pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon, ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si delikat. Ingrediente: organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima) 1/2 kg pipote si inimi de pui 1/2 kg ficat de…
Read more »

Ruladă cu murături

17 April 2013
Rulada_cu_muraturiRuladă cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz, unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 300 g muraturi sare piper 500 g morcovi 300 g praz 1 lingura unt 5 catei de usturoi 2 cepe 2 ardei cateva feliute de castraveti murati 100…
Read more »

Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide

17 April 2013
Placinta_delicioasa_cu_mere_ghimbir_si_stafidePlacinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci, coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25 g nuci, macinate coaja rasa de la 1/2 lamaie 1…
Read more »

Rulada de porc in stil italian

17 April 2013
Rulada_de_porc_in_stil_italianRulada de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt, ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa. Ingrediente: 1,6 kg pulpa de porc rozmarin tocat 2 linguri cimbru 4 linguri patrunjel tocat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura seminte…
Read more »

Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano

17 April 2013
Miel_1Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, oregano, menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel cimbru sare piper oregano mentă uscată 3-4 linguri ulei de măsline 800 g cartofi noi 4 bucati roşii cherry 5-6 căţei usturoi 100 g unt Mod de preparare: Se…
Read more »

Gyros

17 April 2013
Gyros_3Gyros din: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, condimente si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingura suc de lamaie condiment Gyros sare   Mod de preparare: Dezosezi pulpa de miel, pe cât posibil într-o singură bucată. Important e să ai…

Geantak

17 April 2013
GeantakGeantak din: faina, iaurt, drojdie, sare, ulei, carne tocata de vita, ceapa, cimbru, menta, ou, smantana, margarina si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 3 cesti de iaurt (sau apa calduta) drojdie cat o nuca sare 4-5 linguri ulei pentru umplutura: 1 kg carne tocata de vita (pui) 4-5 cepe cimbru menta iti mai…
Read more »

Rulade de prosciutto cu branza de capra

17 April 2013
Rulade_de_prosciutto_cu_branza_de_capraRulade de prosciutto cu branza de capra din: ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, suc de lamaie, prosciutto, branza de capra, gem de smochine si salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lingurițe coajă de lămâie rasă 1 lingură suc de lămâie 8 felii prosciutto 150 g brânză de capră 8…
Read more »

Trucuri şi sfaturi în bucătărie

16 April 2013
Retete_3Păstrează alimentele la frigider. Nu lăsa i nimic în fructieră, deoarece la temperatura — camerei, fructele îşi pierd jumătate din cantitatea de vitamina C, iar la rece acestea se conservă aproape intacte. Legumele congelate sunt îngheţate imediat după recoltare, pentru a reduce costurile de depozitare. Din fericire, acest proces păstrează vitaminele intacte. Spală repede salata…
Read more »

15 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_8Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel marocan pentru masa de Paşte O reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri…
Read more »

10 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_7Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel la protap pentru masa de Paşte O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano  …
Read more »

9 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_6Retete cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi…
Read more »

8 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_5Retete cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o lingură smântână…
Read more »

7 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_4Retete cu carne de miel pentru Paste: Ruladă de miel cu verdeţuri O reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă…
Read more »

6 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_3Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschiulet de miel in unt O reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet…
Read more »

5 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_2Retete cu carne de miel pentru Paste: Clătite umplute cu friptură de miel O reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt topit 100 ml apă…
Read more »

4 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel_1Retete cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel cu miere O reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc…
Read more »

3 retete cu carne de miel

16 April 2013
Miel  Retete cu carne de miel pentru Paste:   Drob de miel pentru masa de Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o…
Read more »

15 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
CocktailuriRetete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Asian Tea Cocktail Asian Tea din: vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de manga, fresh de lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged cachaca 25 ml spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de mango 20 ml fresh de lamaie top up ginger ale…
Read more »

10 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_8Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Red Rose Cocktail Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie, tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie tonic o felie de lamaie capsuni  …
Read more »

9 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_7Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu lichior de banane si ardei Cocktail cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu ciocolata, lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 4 bucati ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20 ml lichior de banane 1 lingurita zahar vanilat 15…
Read more »

8 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_6Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Spy Ced Cocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters   Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in…
Read more »

7 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_5Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu absint, gin si vermut Cocktail cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala   Mod de preparare: Se raceste paharul de…
Read more »

6 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_4Retete de cocktailuri pentru paste: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker (video) O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker   Incoming search terms:cocktail adios mothercum se fac brucheteleRead more » Cidru de portocale Cidru de portocale din: portocale, sare, zahar, apa, stafide, lamaie,…
Read more »

5 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Cocktailuri_3Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu brandy si lichior de afine Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1 bucata cirese   Mod de preparare: Se…
Read more »

4 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
CocktailuriRetete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta.   Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta…
Read more »

3 cocktailuri pentru Paşti

16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc ​​proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu fructe

16 April 2013
Tarta_cu_fructe_10Tarta cu fructe din: mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, mure, faina, unt, galbenusuri de ou si apa.   Ingrediente pentru umplutura: 700g mere sucul de la ½ lamaie ¼ lingurita de scortisoara 20g de zahar 300g mure Ingrediente pentru aluat: 360g faina 180g unt nesarat 100g zahar 1 varf de cuțit de sare 2…
Read more »

Chec cu scorţişoară

16 April 2013
Chec_cu_scortisoaraChec cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si frisca. Ingrediente: 160 g faina 3 oua jumatate de pliculet praf de copt sare 70 g unt 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 160 ml lapte dulce o lingura…
Read more »

Salată cu peşte afumat si naut

16 April 2013
Salata_cu_peste_afumat_si_nautSalată cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov, ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g peste afumat 100 g naut 100 g fasole fava un morcov doua cepe mici o salata verde 250 g rosii cherry…
Read more »

Pate vegetal cu verdeaţă

16 April 2013
Pate_vegetal_cu_verdeataPate vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa, morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o conopida mica 500 g spanac 300 g broccoli o telina mica o ceapa un morcov doi catei de usturoi 50 g faina 30 ml lapte dulce 15 g gelatina…
Read more »

Spuma de cafea

16 April 2013
DesertSpuma de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat, fructoza, albusuri, cacao pudra si sare. Ingrediente: 1 lingura cu cafea solubila 3 foi de gelatina 40 g lapte degresat 2 linguri cu fructoza (sau 4 linguri cu zahar pudra) 2 albusuri 1 lingura cu cacao pudra sare   Mod de preparare: Puneţi patru…
Read more »

Tocanita de vita cu bere

16 April 2013
Tocanita_de_vita_cu_bereTocanita de vita cu bere din: carne de vita, ulei, faina, ceapa, usturoi, sos de tomate, bere neagra, morcovi, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 30 ml ulei 20 g faina 2 cepe tocate 1 catel de usturoi 20 g sos de tomate 300 ml bere neagra 4 morcovi tocati…
Read more »

Piept de pui cu sos de şofran

16 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_sofranPiept de pui cu sos de şofran din: piept de pui, broccoli, morcovi, galbenusuri de ou, unt, suc de lamaie, smantana, sofran, faina, sare, piper, ardei iute si boia iute. Ingrediente: doi piepti de pui 500 g broccoli doi morcovi doua galbenusuri de ou 150 g unt doua linguri cu suc de lamaie 200 ml…
Read more »

Rulouri de peşte cu legume

16 April 2013
Rulouri_de_peste_cu_legumeRulouri de peşte cu legume din: file de hering, alge uscate, dovlecei, tije de telina, boabe de porumb, ceapa verde, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, salata verde si sfecla rosie murata. Ingrediente: 500 g file de hering 30 g alge uscate doi dovlecei doua tije de telina 300 g ciuperci 100 g…
Read more »

Orez cu legume aromate

16 April 2013
Orez_cu_legume_aromateOrez cu legume aromate din: orez, varza de bruxelles, morcovi baby, miere, pudra de scortisoara, cimbru, ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Inrgediente: 150 g orez cu bob lung 500 g varza de bruxelles 100 g morcovi baby o lingura cu miere jumatate de lingurita cu pudra de scortisoara o lingurita cu cimbru 150…
Read more »

Tort cu nuca, frisca si ciocolata

16 April 2013
Tort_cu_nuca_frisca_si_ciocolataTort cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt, oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si ciocolata. Ingrediente: Pentru primul blat: 250 g nucă măcinată 250 g zahăr 8 albuşuri 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie pentru al doilea blat: 6 ouă 6 linguri făină 6…
Read more »

Supa cu galuste verzi

16 April 2013
SupeSupa cu galuste verzi din: spanac, supa de zarzavat, ou, albus, faina, boia de ardei dulce, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 3 l supa de zarzavat 1 ou 1 albus 1 lingura faina 1 lingura boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde sare si piper   Mod de preparare: Spanacul…
Read more »

Reteta zilei: Pui la tigaie cu salsa si porumb

16 April 2013
Pui_la_tigaie_cu_salsa_si_porumb_8Pui la tigaie cu salsa si porumb din: piept de pui, praf de ceapa, piper negru, sare, porumb, sos verde, iaurt, supa de pui, orez, branza si avocado.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf de ceapa ½ lingurita piper negru ¼ lingurita de sare 1 cana de porumb 1 cana…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro