Retete de Paste:
Rinichi de vaca cu ciuperci
21 July 2010
Ingrediente: 500 g rinichi 125 g unt 1 ceapă 1 linguriţă bulion de
roşii 1 lingură făină 3/4 pahar vin 5 ciuperci mari 1 ceaşcă zeamă de
carne Mod de preparare: Tăiem rinichiul în cuburi sau în felii şi îl
opărim cu apă clocotită. Tocăm mărunt o ceapă şi o prăjim uşor…
Read more »
Read more »
Bors de loboda
21 July 2010
Ingrediente: 5 legături lobodă 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1
pătrunjel 2 cepe sare 50 gr orez sau 2 cartofi 125 g unt mărar pătrunjel
leuştean 2-3 fire ceapă verde 2 gălbenuşuri 100 g smantană Mod de
preparare: Punem apă cu sare la fiert. Curăţăm zarzavatul, îl radem şi
îl punem…
Read more »
Read more »
Rinichi de vaca cu orez
21 July 2010
Ingrediente: 500 g rinichi 50 g unt sau untură 1 ceapă 1 lingură făina
1 pahar vin 2 roşii sare piper rizoto Mod de preparare: Tăiem
rinichii de vacă în felii şi îi opărim cu apă clocotită. Tăiem subţire o
ceapă şi o prăjim în unt sau în untură, apoi adăugăm feliile de…
Read more »
Read more »
Salata de praz
21 July 2010
Ingrediente: 1 legătură de praz 2 linguri ulei 1 lingură oţet un praf
de piper sare Mod de preparare: Prazul se poate face salată crud sau
fiert. Dacă se fierb, se pune prazul cuăţit şi tăiat în bucăţi de 5 – 6
cm, cu apă fierbinte, la foc şi se lasă să dea câteva…
Read more »
Read more »
Bors de dovlecei cu floare
21 July 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei cu floare 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1
pătrunjel 1 păstamac 1 ceapă 25 g orez sare verdeaţă 2 gălbenuşuri 2
linguri smantană Mod de preparare: Curăţam zarzavatul, îl radem şi îl
fierbem cu ceapa tăiată mărunt. Cand este aproape fiert, adăugăm
orezul, apoi dovleceii. Sărăm. Cînd…
Read more »
Read more »
Ficat de vitel sote
21 July 2010
Ingrediente: 750 g ficat 150 g ciuperci 2 cepe 100 g unt făină sare
piper 2 cartofi 3 linguri de smantană 1 păhărel vin Mod de preparare:
Scoatem pieliţa ficatului şi îl muiem în apă rece, ca pe creier. Tăiem
felii potrivite, în curmezişul fibrelor. Presărăm pe amîndouă părţile
cu sare, piper şi făină.…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta
21 July 2010
Ingrediente: 1 kg burtă 4-5 1 apă 2 cepe sare zarzavat de supă 2 ouă
otet după gust pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Curăţăm burta
şi o punem la fiert în 4-5 1 apă fierbinte cu o ceapă crestată. Lăsăm să
fiarbă mult pe marginea maşinii (8—10 ore). De obicei fierbem burta…
Read more »
Read more »
Bors de fasole uscata
21 July 2010
Ingrediente: 300 g lasolc boabe 2 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1
pătrunjel 1 păsţarnac 2 cepc sare 1-2 linguri bulion de roşii leuştean
cimbru 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Alegem fasolea şi o muiem
din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu carne
20 July 2010
Ingrediente: 10-25 gulii 10 linguri umplutură unt pentru prăjit brînză
rasă 5 linguri zeamă de carne concentrată Mod de preparare: Curăţăm de
coajă guliile întregi şi tăiem în partea de sus un căpăcel. Le punem
într-o oală şi turnăm apă clocotită, cît să le acopere. Le fierbem
acoperite pînă se moaie. Din gulia fiartă…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei
20 July 2010
Ingrediente: 10 dovlecel 2 linguri unt sau untură pentru prăjit
Tocătură : 750 g carne l lingură unt sau untură 2 cepe 600 g roşii 1
legătură pătrunjel sare piper Sosul : 2 linguri unt sau untură 4 linguri
făină 2 ceşti lapte 1-2 linguri caşcaval sau parmezan 1-2 ouă Mod de
preparare: Alegem…
Read more »
Read more »
Sos maioneza cu mustar
20 July 2010
Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200 g ulei 1/2 linguriţă
zeamă de lămâie sau oţet sare Mod de preparare: Se amestecă de la
început muştarul cu ouăle. Se lucrează ca şi maioneza simplă. Şi la
această maioneză se poate adăuga, când este gata, o lingură de smântână
de fiecare gălbenuş. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde
20 July 2010
Ingrediente: 1 kg fasole grasă 3 linguri ulei 1 lingură oţet sare 2 -3
căţei de usturoi Mod de preparare: Pentru salată se preferă fasolea
grasă. Se curaţă, se spală şi se pune la fiert cu apă fierbinte şi
puţină sare. Când este gata, se scurge foarte bine de apă şi se
amestecă…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat
20 July 2010
Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g slănină 1 păhărel vin alb 4-5
ouă 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Curăţăm de pieliţe ficatul de
viţel şi îl spălăm, schimbînd de cîteva ori apa. Apoi îl tăiem în bucăţi
mici. Tăiem slănină bună, nesărată. Tăiem şi spălăm ceapa, o punem
într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi
20 July 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 linguri ulei 1 lingură oţet un praf de
piper sare muştar ceapă (facultativ) Mod de preparare: Se fierb cartofii
cu coajă şi încă fierbinţi se curăţă şi se taie în feli subţiri.
Separat se pregăteşte sosul cu ulei, oţet, sare, piper, cu sau fără
muştar, şi se toarnă peste…
Read more »
Read more »
Salata de fasole boabe
20 July 2010
Ingrediente:
500 g fasole boabe 1 morcov 1 pătrunjel 3 cepe 3 linguri ulei 1 lingură
oţet câteva măsline sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea cu un
morcov, pătrunjel şi o ceapă. Când este gata, se scurge bine, se scoate
zarzavatul şi, cât este încă fierbinte, se adaugă sarea şi se amestecă
cu sosul…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu tarhon si zahar
20 July 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zahăr 100 g ulei
1 lingură zemă de lămâie sau oţet sare 1 lingură pătrunjel verde şi
mărar tocat câteva foi de tarhon Mod de preparare: Se fierb cartofi
chifle, se curăţă şi se taie potrivit de subţiri. Se face o maioneză cu
muştar,…
Read more »
Read more »
Rinichi de vitel la gratar
20 July 2010
Ingrediente: 500 g rinichi ulei sare piper untură unt pătrunjel tocat
Mod de preparare: Despicam rinichii în două, fără să desprindem
jumătăţile. Ii lăsăm o oră în apă rece, pe care o schimbăm de cîteva
ori. Scoatem rinichii din apă, dăm sare şi piper şi stropim bine cu
ulei. Ţinem rinichiul timp de o…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete si gogosari
20 July 2010
Ingrediente:
500 g roşii, 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1 ceapă (facultativ) 50 g
ulei 1 lingură zahăr sare Mod de preparare: Se coc vinetele şi
gogoşarii. Se curăţă şi se toacă împreună pe fund (se pot toca numai
vinetele, iar gogoşarii se taie felii). Se opăresc roşiile, se curăţă de
pieliţă şi se…
Read more »
Read more »
Salata ruseasca cu oua rascoapte
20 July 2010
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov mijlociu o mână de fasole verde o
mână de mazăre boabe 2 ouă răscoapte 1 linguriţă muştar 100 g ulei 2
linguri oţet sau lămâie sare Mod de preparare: Se pun într-un castron
cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi
albuş de ou…
Read more »
Read more »
Ficat de vitel prajit
20 July 2010
Ingrediente: 750 g ficat 2-3 linguri făină grăsime pentru prăjit sare
Mod de preparare: Scoatem vinele ficatului: tăiem felii groase de 1 cm
şi chiar mai subţiri. Dăm ficatul prin făină şi îl prăjim la un foc viu,
în unt sau untură. Cînd este gata, îl sărăm şi îl servim îndată la
masă, cu…
Read more »
Read more »
Salata de piure de fasole
20 July 2010
Ingrediente:
300 g fasole boabe 100 g ulei 1 lingură zeamă de lămâie (sare de lămâie
sau oţet) o ceapă mijlocie sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea
uscată, se scurge şi se trece prin sită. După ce s-a răcorit se pune
piureul într-un castron şi se bate bine cu o furculiţă, adăugând uleiul…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu pastă de susan
20 July 2010
Ingrediente: 2 vinete mari 100 g pastă de susan (tahina) 1 lămâie 2-3
căţei de usturoi sare Mod de preparare: Coci vinetele pe o tablă sau
direct pe ochiul aragazului şi când s-au înmuiat, le cureţi de coajă, le
scurgi bine şi le toci cu tocătorul. Separat, amesteci pasta de susan
cu o…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolata
20 July 2010
Ingrediente: 2 linguriţe de cafea solubilă 300 g de ciocolată amăruie
cu 70% cacao 5 cl de rom 1 portocală netratată 6 ouă mari, bio,
proaspete 1 praf de sare Mod de preparare: Faceţi puţină cafea tare,
pe fundul unei ceşti, din cafeaua solubilă. Intr-o cratiţă, la
bain-marie, topiţi ciocolata, cafeaua şi romul.…
Read more »
Read more »
Limba rasol
20 July 2010
Ingrediente: 1 limbă de 1,5 kg 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă boabe de
piper Mod de preparare: Curăţăm şi fierbem limba. O tăiem felii şi o
servim cu sote de mazăre verde sau piure de cartofi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Bors de urzici
20 July 2010
Ingrediente: 500 g urzici 1 1 apă 2 ceşti borş 1 ceapă 1 ariei gras un
vîrf de cuţit boia roşie (paprica) 10 g orez sare 1 lingură ulei 1
lingură făină Mod de preparare: Curăţăm urzicile şi le spălăm. Apoi le
punem într-o oală cu apă clocotită sărată. In timp ce fierb,…
Read more »
Read more »
Rulouri de salată verde cu ficăţei si ciuperci
20 July 2010
Ingrediente: 400 g ficăţei de pasăre 2 fire de ceapă 100 g ciuperci 1
salată verde piper 1 linguriţă condiment sare 50 g unt Mod de
preparare: Tai bucăţele ficăţeii, apoi îi înăbuşi în unt, adaugi 1 pahar
apă fierbinte, ciupercile tocate, ceapa tăiată mărunt, piperul şi
condimentul. După 8-10 minute, iei…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole verde grasa
20 July 2010
O
reteta de ciorba de fasole verde grasa din: fasole verde, apa, faina,
ceapa, sare, ardei gras, rosii, oua, smantana si patrunjel verde.
Ingrediente: 500 g fasole verde grasă 2 1 apă 75 g făină 2 linguri iăină
pentru rîntaş 2 cepe sare 1 ardei gras 500 g roşii 1-2 ouă 75-100 g
smîntînă pătrunjel…
Read more »
Read more »
Bors de crap
20 July 2010
Ingrediente: 1 kg crap 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1
păstîmac 1 ceapă 25 g orez sare pătrunjel mărar leuştean Mod de
preparare: Punem apa la fiert într-o oală şi, cînd clocoteşte, adăugăm
ceapa tocată mărunt şi zarzavatul ras potrivit de mare, sau tăiat ca
tăiţeii, deoarece pătrunjelul şi…
Read more »
Read more »
Ciorba pescareasca
20 July 2010
Ingrediente: 1,5-2,5 kg ghiborfi sau obleti 1,250 kg peşte mare (crap
sau somn) 2 cepe 400 g roşii 2 ardei graşi 1 rădăcină pătrunjel 1
rădăcină hrean aguridă corcoduşe verzi lămîie sau sare de lămîie
pătrunjel leuştean sare piper Mod de preparare: Punem la fiert ghiborţi
sau obleţi. Cînd au fiert bine peştii, strecurăm…
Read more »
Read more »
Roşii umplute vegetariene
19 July 2010
Ingrediente: 8 roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă mare de
ciuperci de Paris (aproximativ 400 g, scurse) 250 g de tofu ulei de
măsline 2 linguri de pătrunjel tocat 3 albuşuri de ou 1 vârf de cuţit de
plante aromatice de Provence sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
partea de…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla
19 July 2010
Ingrediente:
500 g sfeclă 1 rădăcină mică de hrean 2 linguri ulei 1 lingură oţet
sare Mod de preparare: Sfecla pentru salată se poate pregăti fie coaptă
la cuptor, fie fiartă. Pentru fiert, sfecla se spală şi se pune la foc
cu apă rece, cât să o cuprindă bine. În ambele cazuri sfecla este gata…
Read more »
Read more »
Salata de creier
19 July 2010
Ingrediente:
1 creier de viţel o felie de pâine muiată în lapte 100 g ulei zeamă de
lămâie sau oţet sare piper câteva foi de salată verde câteva măsline
Mod de preparare: Se fierbe creierul. După ce s-a răcorit, se freacă
într-un castron şi se amestecă cu miezul de pâine muiat în lapte şi…
Salata de icre imitate
19 July 2010
Ingrediente: 1 si 1/4 ceaşcă cu apă 4 linguri griş 1 lingură pastă de
peşte 1/2 linguriţă boia 100 g ulei 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
o ceapă mijlocie Mod de preparare: Se pune apa la fiert într-o
cratiţă mică. Când apa dă în clocot, se toarnă grişul în ploaie. Se…
Read more »
Read more »
Ciuperci marinate
19 July 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci, câteva boabe de piper 1 frunză de dafin 1 linguriţă
muştar 1/2 pahar oţet 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Se aleg
ciuperci tinere, închise şi foarte proaspete. Se spală şi se fierb în
apă cu sare 15 minute. Se aşază în borcan cu boabe de piper şi frunză…
Read more »
Read more »
Ruladă de viţel
19 July 2010
Ingrediente: 1 bucată de pulpă de circa 1 kg 6-8 ouă 2-3 linguri de
muştar cimbru sare piper ulei un pahar de vin alb Mod de preparare:
Pui întâi ouăle să fiarbă în apă rece cu sare şi le laşi să fie puţin
moi, dar nu cleioase. Cu un bătător pentru came frăgezeşti…
Read more »
Read more »
Spumă de prune uscate
19 July 2010
Ingrediente: 1 pliculeţ de ceai 200 g prune uscate, fără sâmburi 5 cl
de coniac 8 bucăţi de brânză petit-suisse sau 400 g de brânză proaspătă
de capră 10 cl de smântână degresată, lichidă 1 linguriţă de extract
natural de vanilie 30 g de fructoză 50 g de migdale mărunţite . 1
portocală (pentru…
Read more »
Read more »
Compot traditional
19 July 2010
Ingrediente: 50 g de prune uscate fără sâmburi 3 portocale netratate 4
caise 2 piersici galbene 200 g de stafide negre 200 g de stafide albe 10
cl de vin dulce (monbazillac) 40 g de fructoză 1/2 lingură de
scorţişoară 35 g de iaurt grec natur 40 g de fistic tocat (pentru decor)
…
Read more »
Read more »
Tort cu branză de vaci si fructe
19 July 2010
Ingrediente: 750 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră 100 g unt sau
margarină 2-3 foi de gelatină 2 lămâi 2 portocale 2 kiwi 2 caise 1 mână
de vişine 1/2 kg căpşune 2 şi 1/2 pachete de biscuiţi 500 ml frişcă
lichidă 2 linguri zahăr Mod de preparare: Freci brânza de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu branză corsicană proaspată
19 July 2010
Ingrediente: 250 g de brânză corsicană proaspătă brocciu (dacă nu
găsiţi, brânză proaspătă de capră sau de oaie) 1 lămâie netratată 3 ouă
60 g de fructoză 1 praf de sare ulei de măsline pentru forma de copt
Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi
brânza într-un tifon. Desprindeţi 4…
Read more »
Read more »
Bavareză cu fructe
19 July 2010
Ingrediente: 20 g de foi de gelatină 100 g fructoză 600 g fructe de
pădure (zmeură, căpşuni, coacăze, afine) 25 cl de smântână 1 legătură
mică de mentă (pentru decor) Mod de preparare: Puneţi gelatina într-un
bol cu apă rece. Intr-o cratiţă, încălziţi 6 cl de apă cu fructoză.
Lăsaţi să fiarbă la…
Read more »
Read more »
Nectar de piersici si citrice
19 July 2010
O
reteta simpla de nectar de piersici si citrice din: piersici, zahar,
portocale, lamaie si apa. Ingrediente: 500 g piersici 125 g zahăr 5
portocale 1 lămâie 1/2 apă Mod de preparare: Cureţi piersicile de
coajă şi de sâmburi, apoi le zdrobeşti dacă sunt moi sau le dai pe
râzătoare dacă miezul e mai…
Read more »
Read more »
Fondant de ciocolata amaruie
19 July 2010
Ingrediente: 2 linguriţe de cafea solubilă 300 g ciocolată amăruie, cu
70% cacao 5 cl de rom 1 portocală 6 ouă mari, proaspete 1 vârf de cuţit
de sare Mod de preparare: Faceţi puţină cafea tare, pe fundul unei
căni, din cafeaua solubilă. Intr-o cratiţă, puneţi ciocolata tăiată în
bucăţele, adăugaţi cafeaua şi…
Read more »
Read more »
Cremă caramel cu piersici
19 July 2010
Ingrediente: 2 conserve de piersici în sirop natural, de 1 kg fiecare
25 cl de smântână lichidă integrală 8 ouă întregi 50 g de fructoză 4 cl
de rom sau de coniac 3 linguriţe de extract de vanilie Mod de
preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Scurgeţi bucăţile
de piersică pentru a…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu legume
19 July 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ardei graşi 2 morcovi 100 g porumb
dulce din conservă 1 pahar vin alb apă sare ulei piper Mod de
preparare: Cureţi ardeii şi morcovii şi îi tai fâşii, apoi scurgi
porumbul şi le laşi pe toate deoparte. Dezosezi pieptul de pui, îl baţi
bine, ca…
Read more »
Read more »
Tapenade provensală
19 July 2010
Ingrediente: 10 fileuri de anşoa în ulei de măsline 300 g de măsline
negre 100 g de capere în oţet 1/2 legătură de cimbru ulei de măsline
piper Mod de preparare: Tocaţi usturoiul, apoi striviţi-l în mojar.
Tăiaţi fileurile de anşoa în bucăţele mici. Amestecaţi anşoa cu
usturoiul, adăugând ulei din conserva de…
Read more »
Read more »
Sos de roşii cu busuioc
19 July 2010
Ingrediente: 400 g de pastă de tomate 3 linguriţe de praf de usturoi 2
linguri de busuioc uscat 1 lingură concentrat de roşii 1 iaurt cu 0%
grăsime 2 vârfuri de cuţit de plante aromatice de Provence câteva frunze
de busuioc proaspete (pentru decor) sare piper Mod de preparare:
Intr-o oratiţă, turnaţi conţinutul…
Read more »
Read more »
Desert cu salată de fructe si inghetata
19 July 2010
O
reteta delicioasa de desert cu salata de fructe si ingheatata din:
piersici, struguri, pere, kiwi, zmeura, prune, lichior de cirese,
frisca, lamaie si zahar. Ingrediente: 3 piersici 2 ciorchini de struguri
(alb şi negru) 3 pere 2 kiwi 200 g zmeură 5 prune 50 ml lichior de
cireşe 400 g frişcă 1 lămâie 100…
Read more »
Read more »
Cremă de caise
19 July 2010
Ingrediente: 1 kg caise 250 g miez de nucă măcinat 2 ouă 1 pahar de
lapte 300 g zahăr coaja rasă de la 1 lămâie frişcă Mod de preparare:
Scoţi sâmburii caiselor cu grijă, să nu le zdrobeşti, apoi le tai în
felii subţiri. Albuşurile le baţi spumă cu zahărul, le amesteci cu…
Read more »
Read more »
Sos de roşii a la bolognaise
19 July 2010
Ingrediente: 8 roşii frumoase 3 si 1/2 linguri de ulei de măsline 150 g
de feliuţe de slănină 400 g de carne de vită tocată 4 cepe tocate 4
căţei de usturoi, tocaţi 100 g de ciuperci de Paris mărunţite ’5
linguriţe de pastă de roşii 15 cl de vin roşu 15 cl de…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu bucatele de slănină
19 July 2010
Ingrediente: 500 g de fasole verde 3 linguri de ulei de măsline 100 g
de slănină crudă 100 g slănină afumată sare piper Mod de preparare:
Tăiaţi extremităţile de la fasolea verde. Treceţi păstăile prin apă
pentru a le spăla, apoi lăsaţi-le la scurs.Incălziţi uleiul de măsline
într-o tigaie. Puneţi păstăile. Acoperiţi. Lăsaţi…
Read more »
Read more »
Tian a la provencale
19 July 2010
Ingrediente: 4 vinete 3 cepe ulei de măsline 4 dovlecei 8 roşii 3
linguriţe de praf de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 2 linguriţe de plante
aromatice de Provence vreo 10 frunze de busuioc sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi vinetele în rondele cu grosimea de 1 cm. Puneţi-le să
fiarbă la abur…
Read more »
Read more »
Ratatouille
19 July 2010
Ingrediente: 3 ardei roşii ulei de măsline 4 vinete 5 cepe mijlocii
plante aromatice de Provence 250 g piure de roşii 100 g pastă de roşii
sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 130°C (treapta
4/5). Tăiaţi ardeii în două, pe lungime. Goliţi-i complet. Puneţi-i cu
partea convexă în sus, într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Şarlota de piersici
19 July 2010
Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi sau pişcoturi 1 kg piersici bine
coapte 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată
şi 3 linguri rom (sau 1 linguriţă esenţă de rom) Mod de preparare:
Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi
sau crăticioare. Pui…
Read more »
Read more »
Cuburi de tortilla cu ton
19 July 2010
Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu, de 120 g 12 măsline
negre 1/2 iaurt nedegresat 1 lingură de pastă de roşii 3 ouă întregi
ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la
180°C (treapta 6). Scurgeţi tonul şi sfărâmaţi-l cu furculiţa. Feliaţi
măslinele negre. Amestecaţi iaurtul cu pasta…
Read more »
Read more »
Castraveti cu ansoa
19 July 2010
Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă 1 castravete 1 conservă de anşoa Mod
de preparare: Fierbeţi ouăle de prepeliţă tari, timo de 6 minute.
Treceţi-le sub un jet de apă rece. Decojiţi-le şi tăiaţi-le în două.
Tăiaţi castravetele în două, pe lungime. Goliţi seminţele cu ajutorul
unei linguriţe, păstrând numai pulpa. Tăiaţi în bucăţele…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu branză de vaci si fructe
19 July 2010
Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină Pentru cremă ai
nevoie de: 1/2 kg brânză de vaci 3 linguri zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr
vanilat 100 g unt 3-4 linguri frişcă Pentru decor şi umplut: 1 kg de
fructe de pădure diferite: coacăze, zmeură, mure Mod preparare blat:
Separi ouăle,…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu salată de legume
18 July 2010
Ingrediente: 6 roşii 200 g cartofi 1 morcov mic 2 linguri mazăre 2
linguri pline cu maioneză 1/2 lingură muştar 4 ouă fierte tari, 1
lingură de pătrunjel verde sare şi piper după gust 200 maioneză frunze
de salată verde. Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o salată de
legume. Cureţi şi speli…
Read more »
Read more »
Andive cu brânză Roquefort
18 July 2010
Ingrediente: 5 fire de arpagic 5 ridichi 150 g de brânză Roquefort 100 g
de brânză proaspătă de capră 2 andive piper Mod de preparare: Tocaţi
firele de arpagic şi ridichile. Amestecaţi cu ajutorul unei furculiţe
cele două tipuri de brânză, arpagicul şi ridichile. Ajăugaţi piper şi
amestecaţi. Umpleţi frunzele de andivă cu…
Read more »
Read more »
Tofu cu linte verde
18 July 2010
Ingrediente: 250 g de linte verde de Puy aproximativ 75 cl de supă de
legume 1 legătură de verdeaţă 1 ceapă 1/2 lingură de ulei de măsline 400
g de tofu 1 lingură de sos de soia tamari sare piper Mod de
preparare: Intr-o cratiţă, puneţi lintea în supa delegume, astfel încât
să…
Read more »
Read more »
Chili vegetarian
18 July 2010
Ingrediente: 1 ardei verde 3 cepe mărunţite 2 linguri de ulei de
măsline 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 conservă de fasole roşie (800 g) 1
conservă de ciuperci de Paris, tocate (400 g) 1 conservă de roşii
întregi, în suc propriu 25 cl de piure de roşii 6 linguriţe de pastă de
roşii…
Read more »
Read more »
Tort de pişcoturi, frişcă si mure
18 July 2010
Ingrediente: 4 ouă 300 g pişcoturi de şampanie 1/2 kg mure 2 plicuri
gelatină 500 g frişcă Mod de preparare: Separi albuşurile de
gălbenuşuri şi pui gălbenuşurile pe foc într-un vas mic împreună cu
zahărul. Amesteci încontinuu până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi-l
laşi să se răcească. în acest moment…
Read more »
Read more »
Frigărui de tofu
18 July 2010
Ingrediente: 4 roşii mari 4 cepe mijlocii 2 ardei (unul verde şi unul
roşu) 200 g de tofu afumat 1/2 linguriţă de chimion 1/2 linguriţă de
nucşoară un strop de ulei de măsline (facultativ) sare Mod de
preparare: Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în şase. Decojiţi cepele şi
tăiaţi-le în şase. Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez basmati
18 July 2010
Ingrediente: 2 cepe 4 ardei roşii 50 g pastă de roşii 400 g de orez
basmati fiert 3 albuşuri de ou 1 lingură de tarhon (proaspăt sau uscat) 1
lingură de praf de cardamom sare piper Mod de preparare: Decojiţi
cepele, apoi tocaţi-le. Fierbeţi-e la abur timp de 15 minute. Spălaţi
ardeii şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise si migdale
18 July 2010
Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 200 g zahăr pudră 3 ouă 500 g caise
1/2 plic praf de copt 50 g migdale coaja rasă de la 1/2 lămâie Mod de
preparare: Speli bine caisele, le desfaci în jumătăţi, le scoţi sâmburii
şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. Intre timp,…
Bors de pui
18 July 2010
Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1
păstarnac 2 cepe 25 g orez leuştean mărar pătrunjel sare puţin unt
Mod de preparare: Curăţăm puiul, îl spălăm, îl frecăm cu mălai, îl
pîrlim şi îl spălăm din nou. Tăiem puiul în 5 bucăţi, il sărăm puţin…
Read more »
Read more »
Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui
18 July 2010
Ingrediente:
1 cană de orez 1 l lapte 1 gogoşar 1 ardei verde sare 2 cepe ulei 2-3
linguri bulion 100 g şvaiţer Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de
pui 1 ceapă 50 unt 2-3 roşii sare ulei Mod de preparare: Fierbi mai
întâi laptele şi-l laşi deoparte. Speli apoi bine orezul şi-l…
Read more »
Read more »
Scrumbii marinate
18 July 2010
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 2 cepe 1 morcov mic boabe de piper
boabe de muştar 1 frunză de dafin cîteva măsline 5 linguri ulei 2
îinguri oţet Mod de preparare: Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se
ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două
ori.…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu carne si ciuperci
18 July 2010
Ingrediente:
12 roşii mijlocii putină carne de pasăre fiartă sau friptă 3 — 4
ciuperci sare piper puţin oţet Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă
muştar 50 g ulei Mod de preparare: Se pregătesc roşiile după cum s-a
arătat mai sus. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oţet.
Se…
Read more »
Read more »
Oua cu maioneza
18 July 2010
Ingrediente:
6 ouă, 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 1 lingură smântână
un vârf de linguriţă sare 2 — 3 măsline sau puţină salată verde Mod de
preparare: Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se curăţă de coajă şi
se taie în două, în lung. Se aşază pe o farfurie cu…
Read more »
Read more »
Oua rascoapte cu sos picant
18 July 2010
Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 2
castraveţi muraţi în oţet un vârf de linguriţă sare Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari. Când sunt reci, se curăţă de coajă, se taie felii
rotunde şi se aşază pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un
sos…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
17 July 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci 50 g ulei 2 linguri frunze de pătrunjel tocat un praf de
piper sare Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase şi
potrivit de mari. Se spală. Se aşază ciupercile într-o cratiţă pe
maşină, punând în fiecare ciupercă un praf de sare şi puţin ulei. Se
acoperă şi se ţin…
Read more »
Read more »
Scrumbii sarate cu sos de mustar
17 July 2010
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 1 linguriţă muştar 50 g ulei oţet după
gust câteva măsline sau frunze de salată verde Mod de preparare: Se
ţine scrumbia 24 ore în apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate
şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe o farfurie. Se freacă
lapţii…
Read more »
Read more »
Salata de scrumbii sau de cherci, cu cartofi
17 July 2010
Ingrediente:
1 scrumbie mijlocie 600 g cartofi 2 cepe mijlocii 1 linguriţă oţet 2
linguri ulei câteva măsline Mod de preparare: Se curăţă scrumbia; se
spală şi se lasă câteva ore în apă rece, ca să se desăreze. Se taie
bucăţi. Se pregăteşte o salată de cartofi, se aşază într-o farfurie şi
deasupra se…
Read more »
Read more »
Rosii portugheze cu orez
17 July 2010
Ingrediente:
12 roşii mijlocii 2 ardei 100 g orez sare piper câteva frunze de salată
verde Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50 g ulei Mod de
preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se
presară sare, piper, puţin oţet şi se lasă la o parte, să se scurgă.…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu caş de oi
17 July 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 300 g caş de oi 200 g smântână 3 linguri margarina 1
legătură Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu
tot cu coajă. Apoi îi cureţi cât sunt calzi şi îi tai rondele. îi
amesteci cu caşul dat pe râzătoare, 2 linguri de margarina…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu ficat
17 July 2010
Ingrediente: 6 ouă 100 g ficat de gâscă unt proaspăt cât o nucă un vârf
de linguriţă sare câteva frunze de salată verde Mod de preparare: Se
fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot
gălbenuşurile, se trec prin sită şi se freacă cu ficatul de gâscă…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu ardei iute
17 July 2010
Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingură de untură de gâscă 1/2 conservă de
ciuperci de Paris tocate (110 g) 500 g carne de vită slabă, felii 100 g
de castraveciori tocaţi 1 lingură de ardei iute 2 vârfuri de cuţit de
piper Cayenne 15 cl de vin roşu 15 cl de smântână degresată sare…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pasta de peste
17 July 2010
Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 1 linguriţă pastă de peşte (anchois) câteva
frunze de salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. După ce
s-au răcit, se curăţă şi se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul
din albuş, fără ca albuşul să se rupă. Gălbenuşurile se pun într-un
castron…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu galuste de faina
17 July 2010
Ingrediente:
1 kg mazăre nouă sau 1 conservă de 800 g 2 cepe vechi 100 g margarina
(sau unt) 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână 1 linguriţă
condiment Pentru găluşte ai nevoie de: 1 ou 100 g făină Mod de
preparare: Căleşti în unt ceapa tăiată mărunt, adaugi făina şi apoi…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu ciuperci
16 July 2010
Ingrediente: 400 g de ciuperci de Paris proaspete zeama unei lămâi 16
cepe 5 căţei de usturoi 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in
jur de 1,3 kg) ulei de măsline plante aromatice de Provence 1 pahar de
vin alb sec 4 crenguţe de rozmarin proaspăt sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Frigărui din carne macră si prune uscate
16 July 2010
Ingrediente: 12 prune uscate, fără sâmburi 20 cl de vin alb 1 file de
porc (carne macră) 4 cepe mijlocii 12 felii de şuncă afumată 8 frunze de
dafin 1 fir de ulei de măsline plante aromatice de Provence Mod de
preparare: Fierbeţi prunele la foc mic timp de 5 minute în vin…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune
16 July 2010
Ingrediente: 1 kg prune 100 g unt 7 linguri ulei 1 pahar mare iaurt 3
pahare făină 2 ouă 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de
lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de rom Mod de preparare: Freci
spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile, uleiul şi
albuşurile…
Read more »
Read more »
Vinete umplute a la provencale
16 July 2010
Ingrediente: 2 vinete potrivite ca mărime ulei de măsline 200 g de
ciuperci de Paris (la conservă sau proaspete) 2 căţei de usturoi, tocaţi
1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel 60 g de măsline negre,
fără sâmburi şi tăiate în rondele subţiri 1 ou sare piper Mod de
preparare: Pentru…
Read more »
Read more »
Omletă andaluză
16 July 2010
Ingrediente: 5 roşii 3 cepe mari 2 ardei roşii 2 linguri şi 1/2 de ulei
de măsline 8 ouă întregi pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Puneţi roşiile în apă clocotită timp de 40 de secunde, apoi treceţi-le
prin apă rece. Decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa în
bucăţele. Păstraţi în strecurătoare pentru…
Read more »
Read more »
Tortilla de legume cu salam chorizo
16 July 2010
Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 50 g mazăre (din
conservă) 4 tulpini de sparanghel în borcan 50 g ciuperci de Paris
tocate (la conservă) 200 g de jambon crud 100 g salam chorizo 1 miez de
anghinare 2 linguri de ulei de măsline 8 ouă proaspete mari 2 fire…
Read more »
Read more »
Parfe de caise
16 July 2010
Ingrediente: 2,5 kg caise, 1 şi 1/2 pahar zahăr, 3 ouă 1 lamaie 1/2
frisca Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi coajă,
apoi le treci printr-o sită sau le pasezi foarte bine. Stropeşti
piureul obţinut cu zeamă de lămâie ca să-ş păstreze culoarea,
omogenizezi şi-l laşi deoparte. Separat, baţi…
Read more »
Read more »
Omletă cu vinete
16 July 2010
Ingrediente: o vânătă frumoasă 3 roşii medii 1/2 lingură de ulei de
măsline 1 ceapă tocată 6 ouă mari 200 g de brânză gruyere rasă sare
piper Mod de preparare: Tăiaţi vânătă în lamele groase de 2 cm.
Fierbeţi la abur timp de 30-35 de minute. Vinetele sunt fierte când sunt
foarte moi…
Read more »
Read more »
Piperadă bască
16 July 2010
Ingrediente: 4 ardei verzi dulci 2 cepe mari 4 căţei de usturoi 2
linguri de ulei de măsline 6 roşii medii bine coapte 6 ouă întregi un
vârf de cuţit de piper Cayenne 1 lingură de untură de gâscă 4 felii
groase de jambon crud sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ardeii
verzi…
Read more »
Read more »
Frigărui la cuptor
16 July 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 300 g cârnaţi mici 2 ardei 1 dovlecel 1
vânătă 3 roşii 4-5 ciuperci 1 ceapă 2 gogoşari sare piper ulei cimbru
muştar măghiran vin alb ţepuşe speciale Mod de preparare: Tai pieptul
de pui felii, apoi le baţi cu ciocanul de şniţele până se subţiază.
Cureţi ardeii…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pasăre â la provencale
16 July 2010
Ingrediente: 4 căţei de usturoi 125 g pastă de roşii 1 pahar de vin alb
sec 1 lingură de untură de gâscă 600 g ficăţei de pasăre curăţaţi 1/2
linguriţă de plante aromatice de Provence 3 fire de pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Decojiţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Turnaţi
pasta de roşii…
Read more »
Read more »
File de vită pe pat de ceapă
16 July 2010
Ingrediente: 600 g haşme 2 linguri de untură de gâscă 4 bucăţi de carne
de 200 g fiecare pătrunjel cu frunza lată sare piper Mod de
preparare: Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele.
Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura
de gâscă şi căliţi în ea ceapa…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu caş
15 July 2010
Inngrediente: 1/2 kg făină 25 g drojdie proaspătă 1 cană apă caldă sare
1/4 pachet margarină 1/2 kg caş 1 legătură mărar 4 ouă Mod de
preparare: Faci o maia din drojdie proaspătă, 1 lingură făină şi puţină
apă caldă şi o laşi să dospească 10 minute. 0 torni peste făină, pui 1…
Read more »
Read more »
Coaste de porc cu linte verde
15 July 2010
Ingrediente: 1 litru de supă degresată de pasăre 1 ceapă mare 1 lingură
de untură de gâscă 6 coaste de porc 150 g de bucăţele de slănină
afumată 500 g de linte verde 1 ceapă mică împunsă cu 3 cuişoare 1
legătură de verdeţuri sare piper Mod de preparare: Pregătiţi supa de
pasăre…
Read more »
Read more »
Crema cu piure de castane si frişcă
15 July 2010
Ingrediente: 1 kg castane comestibile 200 ml frişcă lichidă 100 g nuci 1
linguriţă scorţişoară 1 esenţă de rom 100 g zahăr Mod de preparare:
Pui castanele la fiert pentru o oră şi când sunt gata, le strecori, le
cureţi de coajă şi le storci puţin. Le pasezi, apoi adaugi zahărul
esenţa de…
Read more »
Read more »
Tocaniţă de rosii cu carne de pui
15 July 2010
Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 copane 2 kg roşii 2 ardei graşi 2 cepe
potrivite 200 ml ulei pătrunjel sare piper foi de dafin după gust Mod
de preparare: Tai pieptul şi copanele de pui în bucăţi, le speli bine
şi le prăjeşti în uleiul încins bine. Când e gata, scoţi…
Read more »
Read more »
Antricot cu vin
15 July 2010
Ingrediente: 10 haşme 2 linguri de untură de gâscă 25 cl de vin roşu
taninos 2 bucăţi de antricot, de 400 g fiecare 1 legătură de pătrunjel
tocat sare piper Mod de preparare: Decojiţi şi tocaţi fin haşmele.
Puneţi-le într-o tigaie, să se înmoaie, la foc mic, într-o lingură de
untură de gâscă.…
Piept de pui cu parmezan si cimbru
15 July 2010
Ingrediente: 5 bucăţi de piept de pui (sau de curcan) 1 linguriţă de
praf de cimbru 3 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi striviţi
în mojar 1 iaurt 1 legătură de pătrunjel tocat 200 g de parmezan ras
sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele de…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete
15 July 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată 3 vinete 3 cepe 5 ardei graşi 4 roşii
150 ml ulei 2 ouă 250 ml lapte sare 1 lingură făină piper 100 g brânză
Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le treci prin
făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le pui pe…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui, legume si ciuperci
15 July 2010
Ingrediente: 1 pui 1 ceapă 3-4- roşii 1 morcov 1 păstârnac 1 gulioară
3-4 ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă zahăr 1-2 linguri oţet 2-3
linguri smântână sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul,
păstârnacul, gulia şi ciupercile, le tai pe toate mărurt, apoi speli
puiul şi-l porţionezi. Il cureţi foarte…
Read more »
Read more »
Piept de pasăre cu curry
15 July 2010
Ingrediente: 3 cepe 2 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ciuperci
de Paris mărunţite (400 g) 4 bucăţi de piept de pui untură de gâscă
(sau, dacă nu aveţi, ulei de măsline) 1 lingură de praf de curry 25 cl
de smântână lichidă degresată sare piper Mod de preparare: Tocaţi
ceapa…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei si roşii
15 July 2010
Ingrediente: 250 g făină 150 ml apa calduta 10 g drojdie 70 g unt (sau
margarina) sare Pentru umplutură ai nevoie de: 3-4 roşii 2-3 dovlecei 1
felie cascaval 2 ouă 100 g smantana 1 lingură măghiran tocat, 1 lingură
cimbru sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia cu apa călduţă şi o
laşi…
Read more »
Read more »
Andive gratinate cu jambon
15 July 2010
Ingrediente: 4 andive 8 felii de jambon ulei de măsline 30 cl de
smântână lichidă degresată 200 g de brânză gruyere rasă câteva fire de
pătrunjel (pentru decor) sare piper Mod de preparare: Tăiaţi baza
andivelor. Eliminaţi foile deteriorate. Puneţi-le într-un coşuleţ de
fiert la abur şi lăsaţi timp de 30 de minute.…
Read more »
Read more »
Vinete gratinate cu bucatele de slănină
15 July 2010
Ingrediente: 5 vinete mici ulei de măsline 4 cepe mari 100 g de
bucăţele de slănină, subţiri o cutie mică de pastă de roşii (140g) 150 g
de brânză gruyere rasă 2 bucăţi de mozzarella plante aromatice de
Provence sare piper Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii subţiri
de 0,5 cm grosime.…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere
15 July 2010
Ingrediente: 4 pere 200 g zahăr 150 g făină 3 ouă 2 linguri ulei, 50 ml
apă coaja de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 pliculeţ de praf de
copt sare unt cât o nucă. Mod de preparare: Spargi şi separi ouăle,
iar albuşurile le baţi spumă tare. Fierbi zahărul cu…
Read more »
Read more »
Costiţe de viţel cu două feluri de ardei
15 July 2010
Ingrediente:
2 ardei verzi 2 ardei roşii 5 linguri de ulei de măsline 6 roşii bine
coapte 3 căţei de usturoi 3 haşme 1 pahar de vin roşu taninos 1
linguriţă de boia dulce 4 costiţe de viţel, a 200 g fiecare untură de
gâscă de dimensiunea unei nuci 3 fire de pătrunjel cu frunza…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
15 July 2010
Ingrediente: 12 ciuperci de Paris mari 2 cepe tocate mărunt 2 linguri
de ulei de măsline 2 căţei de usturoi curăţaţi 50 g de şuncă din piept
de pasăre, crudă, tocată mărunt 100 g de piept de pui, tocat mărunt 5 cl
de supă degresată de pasăre 2 linguri de parmezan ras 2 linguri…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu vişine
15 July 2010
Ingrediente: 300 g făină 1 kg vişine 50 g unt 3 ouă 2 linguri smântână
125 ml apă sare 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Speli vişinele, le
scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare.
Frămânţi apoi bine un aluat (ca cel de tăieţei) din făină, ouă, apă…
Read more »
Read more »
Vinete crocante
15 July 2010
Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline 8 felii de jambon de Parma
8-10 felii de caşcaval pentru sendvişuri plante aromatice de Provence
busuioc proaspăt sare piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la
200° (treapta 6/7). Tăiaţi vinetele pe lungime, în felii de 1 cm
grosime. Lăsaţi-le la scurs timp de 30 de…
Read more »
Read more »
Carne de rată conservată cu mere
15 July 2010
Ingrediente: 1 pachet de carne de raţă, conţinând 4 pulpe 12 mere verzi
granny smith scorţişoară pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 80°C (treapta 2/3). Deschideţi
pachetul cu carne de raţă. Scoateţi 5 linguri de grăsime. Puneţi carnea
conservată pe foc şi aşteptaţi ca grăsimea să se topească de…
Read more »
Read more »
Pui cu sirop de anason si fenicul
14 July 2010
Ingrediente:
1 pui de casă de 1,5 kg, gata curăţat 15 căţei de usturoi curăţaţi de
coajă ulei de măsline 1/2 pahar de sirop de anason (pastis) 1 vârf de
cuţit de piper Cayenne 1 linguriţă de plante aromatice de Provence 200 g
de măsline negre, fără sâmburi 4 bulbi de fenicul untură de gâscă…
Read more »
Read more »
Pui muntenesc
14 July 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1-2 dovlecei 1 vânătă 1-2 cepe 4-5
cartofi 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 3 roşii 2-3 căţei de
usturoi sare piper pătrunjel 150 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi
speli foarte bine puiul, îl tai şi-l pui să se înăbuşească în ulei.…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pasăre cu ghimbir si coriandru
14 July 2010
Ingrediente: 3 cepe 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir proaspăt crenguţe de
coriandru proaspăt, sfărâmate 2 linguri de ulei de măsline 500 g ficăţei
de pasăre sare piper Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Curăţaţi
ghimbirul şi răzuiţi-l. Sârâmaţi crenguţele de coriandru proaspăt.
Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie cu ulei de…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si cidru
14 July 2010
Ingrediente: 1 pui de casă 4 vârfuri de cuţit de piper Cayenne 1 kg de
mere (granny smith sau golden) 1 lingură mare cu untură de gâscă (sau de
raţă) 1 linguriţă de scorţişoară 50 cl de cidru 1 cub de concentrat de
pasăre, degresat 25 cl de smântână degresată (sau smântână de soia)…
Read more »
Read more »
Foie gras cu struguri la tigaie
14 July 2010
Ingrediente: 600 g de struguri albi cu bob mare (soi muscat) 4 bucăţi
de escalop de foie gras, crude, în jur de 120 g 1 lingură de oţet
balsamic 15 cl de vin Pineau des Charentes sare de Guerande piper
măcinat Mod de preparare: Spălaţi strugurii. Curăţaţi trei sferturi
din ei, a/ând grijă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu rubarbă si bezea
14 July 2010
Ingrediente: 4-5 tije de rubarbă 300 g făină 100 g unt 350 g zahăr
pudră 3 ouă 150 ml lapte 1 linguriţă amoniac sau bicarbonat 1 linguriţă
coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr şi
cu cele 3 gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă. Dizolvi apoi
amoniacul…
Read more »
Read more »
Frigărui cu două feluri de peşte
14 July 2010
Ingrediente: 400 g de file de ton 400 g de file de somon 1 ardei verde 1
dovlecel 12 roşii cherry zeama unei lămâi plante aromatice de Provence
ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Tamponaţi fileurile de
peşte cu hârtie absorbantă. Tăiaţi în bucăţi groase de 3-4 cm. Tăiaţi
ardeiul în…
Read more »
Read more »
Mihalţ cu spanac
14 July 2010
Ingrediente: 500 g de spanac 2 trunchiuri de mihalţ de 600 g fiecare
zeama unei lămâi puţină untură de gâscă 10 cl de vin alb 2 linguriţe de
piper verde în saramură 15 cl smântână lichidă degresată 1 lingură de
ulei de măsline 2, 3 vârfuri de cuţit de nucşoară sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supă cremă de dovlecei
14 July 2010
Ingrediente: 4 cartofi 4 roşii 4 dovlecei 200 g smântână 50 g unt sare
piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, roşiile şi
dovleceii de coajă, apoi le pui la fiert pe toate cu apă cât să le
acopere şi puţină sare. Când s-au înmuiat bine, le scoţi şi le pasezi cu
furculiţa…
Read more »
Read more »
Conopidă cu smantană si caş
14 July 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 40 g unt 2 ouă 200 g smântână 60 g caş sare
piper Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi
o fierbi în apă cu sare până se înmoaie puţin. O strecori şi o laşi să
se scurgă bine. Ungi apoi un vas termorezistent sau…
Read more »
Read more »
Vinete cu masline
14 July 2010
Ingrediente: 4-5 vinete potrivite 150 g măsline 3/4 pahar ulei 4 cepe 2
linguri făină 1/2 linguriţă zahăr 1/2 kg roşii mărar şi pătrunjel ulei
sare condimente Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii
potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece.
Presezi apoi feliile de…
Read more »
Read more »
Plăcinte cu branză dulce
14 July 2010
Ingrediente: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 40 g drojdie
proaspătă 1 lingură sare 100 g margarină Pentru umplutură: 1,5 kg
brânză dulce de vacă 200-300 g zahăr 8 ouă 2-3 linguri griş Mod de
preparare: Pentru aluat: Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu o
lingură de…
Read more »
Read more »
Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă
14 July 2010
Ingrediente: 5-6 pulpe de pui 5-6 cepe 1 cană de orez piper sare cimbru
1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 2 ouă sare foi de
viţă-de-vie proaspete ulei Mod de preparare: Dezosezi pulpele fără să
înlături grăsimea şi dai carnea prin maşina de tocat. Pui apoi în
compoziţie ceapa tăiată mărunt,…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu sos de iaurt
14 July 2010
Ingrediente:
3 dovlecei 1 legătură mărar 100 g iaurt sare sau 1 linguriţă chimen Mod
de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Pui
apoi la fiert 1 l de apă cu un praf de sare şi când clocoteşte, adaugi
feliile de dovlecei şi-i laşi pe foc 15 minute. In acest…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu pui
14 July 2010
Ingrediente: 1 pui 1 dovlecel 1 morcov 4-5 cartofi 1 fir de ceapă verde
2 linguri ulei sare după gust 500 ml suc de roşii mărar pătrunjel
frunze de ţelină şi leuştean Mod de preparare: Cureţi, speli şi
tranşezi puiul, apoi îl pui la fiert cu legumele curăţate şi tăiate,
adaugi sare după…
Read more »
Read more »
Omletă cu branză de oi, usturoi si carnaciori
14 July 2010
Baţi bine 4 ouă şi adaugi brânza (după preferinţă mai multă sau mai
puţină) şi 3 căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Baţi bine, apoi adaug 2
câmăciori tăiaţi felii. Compoziţia o pui apoi într-o tigaie cu 4 linguri
de ulei încins şi o laşi să se rumenească pe ambele părţi. Poftă
bună!
Read more »
Read more »
Melcişori cu porumb si şuncă
14 July 2010
Ingrediente: 500 g paste (sub formă de melcişori) 200 g şuncă afumată
(sau parizer) 200 g caşcaval ras 4 linguri ulei 1 ceapă 5 fire sau căţei
de usturoi pătrunjel tocat 1 porumb fiert sau porumb de la conservă
Mod de preparare: Fierbi melcişorii în apă cu sare. Căleşti ceapa şi
usturoiul tocate,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu sos de roşii
14 July 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 2 cepe 1 ardei iute 2 ouă 1 cartof 3 legături
mărar 1 ardei gras 2 legături pătrunjel sare piper ulei 1 ceaşcă făină
Mod de preparare: Cepele, cartoful, ardeiul gras şi cel iute le speli,
le cureţi şi le tai mărunt. Cureţi peştele de oase, îl speli, apoi…
Peşte pane picant
14 July 2010
Ingrediente: 1 kg şprot proaspăt sau congelat 3 ouă 2 căni făină 1 l
apă minerală 1 linguriţă sare piper măcinat 1/2 linguriţă boia dulce
1/2 linguriţă cimbru măcinat Mod de preparare: Din ouă, făină şi apă
minerală faci un aluat de clătite potrivit de gros (ca o smântână) în
care pui sare,…
Read more »
Read more »
Orez dulce
14 July 2010
Alegi 1 cană orez, il speli şi îl pui la fiert cu 3 căni de apă. Când
orezul este aproape fiert, adaugi zahăr după gust, 5-6 cuburi de rahat
tăiat bucăţele, stafide şi coajă rasă de lămâie. Amesteci şi laşi să mai
fiarbă acoperit încă 5 minute. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Ton cu roşii şi masline
14 July 2010
Ingrediente: 500 g de roşii 100 g de măsline negre fără sâmburi 1 ardei
verde tăiat cubuleţe 3 căţei de usturoi 4 haşme 4 linguri de ulei de
măsline 10 cl vin roşu 1 legătură de oregano 4 felii de file de ton a
câte 150 g zeama unei lămâi 3 fire de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Saramură cu macrou
14 July 2010
Ingrediente: 1 kg macrou 1/4 kg roşii decojite 1 ardei iute 1 căpăţână
usturoi 1 legătură pătrunjel piper sare condimente Mod de preparare:
Peştele îl frigi la grătar, apoi îl aşezi într-un castron mai mare.
Usturoiul îl pregăteşti ca pentru mujdei, adică îl pisezi, iar ardeiul
îl tai rondele. Peste peşte vei pune:…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi cu carne de vită
14 July 2010
Ingrediente: 100 g carne vită 2-3 cartofi 1 ou 1 albuş 100 g caşcaval
ras 250 g ulei sare pătrunjel piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,
îi pui pe foc într-o oală cu apă şi după ce au fiert, faci un piure
obişnuit. Pui la fiert şi carnea de vită şi când e…
Read more »
Read more »
Cuib de roşii pe ochiuri romaneşti
13 July 2010
Ingrediente:
4 roşii 4 ouă 3-4 fire pătrunjel 1 linguriţă unt Mod de preparare:
Speli roşiile, le tai câte un căpăcel, le scoţi miezul şi le laşi să se
scurgă pe o farfurie pentru 5 minute. Le aşezi apoi într-un vas
termorezistent sau o cratiţă, spargi în fiecare, roşie câte un ou şi…
Read more »
Read more »
Vişine conservate
13 July 2010
Ingrediente: 5 kg vişine 1 kg zahăr 2-3 aspirine pentru fiecare kg de
vişine Mod de preparare: Speli vişinele, le laşi să se scurgă şi le
scoţi sâmburii. Le pui într-un vas şi peste ele presari zahărul şi
aspirinele pisate. Amesteci uşor din când în când cu o lingură de lemn
(specială pentru…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu carne
13 July 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os (sau de vită) 3 cepe 3 morcovi 1
păstârnac 1 varză mică 3-4 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură
mărar 1 legătură leuştean 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 1
ardei sare 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 2 linguri bulion 2…
Read more »
Read more »
Săraţele din cartofi cu chimen
13 July 2010
Ingrediente: 400 g cartofi 400 g margarină 400 g făină sare 2-3
albuşuri chimen Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi îi
cureţi şi îi treci prin maşina de tocat. Amesteci apoi piureul obţinut
cu margarina, făina şi sarea. Pe o planşetă presărată cu făină, formezi
batoane lungi şi subţiri pe care…
Read more »
Read more »
Tarte sărate
13 July 2010
Ingrediente: Aluat tarte: 300 g brânză de vaci 1 pachet margarină 250 g
făină 1 praf de sare Pentru umplutură: 200 g parizer 200 g caşcaval 1
cutie ciuperci 3 ouă pastă de roşii Mod preparare aluat: Intr-un
castron freci bine brânza de vaci, apoi o amesteci cu margarina, făina
şi sarea. Obţii…
Read more »
Read more »
File de somon în hârtie de copt
13 July 2010
Ingrediente: 4 mieji de praz 4 haşme ulei de măsline 4 fileuri de somon
4 crenguţe de mărar zeama a două lămâi verzi sare Mod de preparare:
Spălaţi şi decojiţi miezul de praz. Tăiaţi-l în bucăţi groase cam de 5
cm. Tăiaţi-le lamele şi apoi, din nou, în fâşii înguste. Decojiţi cepele
şi…
Read more »
Read more »
Pateu din branză
12 July 2010
Ingrediente: 150 g telemea de vacă 1 linguriţă unt 2 ouă 1 linguriţă
chimen Mod de preparare: Pui telemeaua în apă rece pentru 30 de minute
ca să se desăreze. După aceea, o strecori, o presezi, să se scurgă
toată zeama şi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Separi albuşurile,
le baţi…
Read more »
Read more »
Vişine conservate pentru prăjituri
12 July 2010
La 6 kg vişine spălate, fără codiţe şi fără sâmburi, vei pune 2 kg
zahăr şi 6 pastile de aspirină pisate sau 2 plicuri conservant. Amesteci
timp de 3 zile consecutiv, ori de câte ori ai ocazia să treci pe lângă
vas. Nu le fierbi! După 3 zile aşezi vişinele cu spumiera în borcane…
Read more »
Read more »
Salată de bob cu ouă
12 July 2010
Ingrediente: 400 g bob (păstăi) 3-4 castraveţi 3-4 roşii 1 salată verde
5 ouă 4 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie sau oţet 1 legătură
mărar verde sare după gust Mod de preparare: Cureţi păstăile verzi de
bob, le speli în mai multe ape şi le pui la fiert în apă clocotită…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu legume si masline
12 July 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 100 g măsline 3 roşii 3 fire de ceapă
verde 1 salată verde 2 cartofi 2 linguri muştar 3-4 căţei de usturoi
ulei piper sare Mod de preparare: Pui la fiert pieptul de pui, iar
separat fierbi cartofii în coajă. Când a fiert carnea de pui, o tai…
Read more »
Read more »
Ciorbă de agrişe
12 July 2010
Ingrediente: 1/4 kg agrişe o bucată de carne sau oase afumate 1 ceapă 2
linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrunjel sare Mod de
preparare: Carnea (sau oasele) le speli şi le pui la fiert’în apă rece o
dată cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este fiartă, adaugi orezul şi
agrişele întregi…
Read more »
Read more »
Biban cu fenicul
12 July 2010
Ingrediente:
3 roşii mari 2 haşme 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 15
cl de vin alb 1 linguriţă de seminţe de fenicul 4 tulpini de fenicul 1
biban mare (eviscerat) de cel puţin 1,5 kg, sau doi de 800 g sare piper
Mod de preparare: Lăsaţi roşiile în apă clocotită…
Read more »
Read more »
Supă cu carne de raţă si varză
12 July 2010
Ingrediente: pulpele şi aripile de la o raţă 3 cartofi 2-3 morcovi 2-3
cepe condiment 1/4 varză Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii
şi ceapa, tai cartofii şi morcovii cubuleţe şi o ceapă o laşi întreagă,
iar restul o tai mărunt. Speli şi varza şi o tai mărunt (nu o dai pe…
Read more »
Read more »
Mancare rece de bureţi
12 July 2010
Ingrediente: 1/2 kg bureţi 2-3 cepe 2 roşii 1 legătură de pătrunjel
sare şi piper Mod de preparare: Treci bureţii bine spălaţi prin maşina
de tocat şi împreună cu ceapa tăiată mărunt îi pui într-o cratiţă cu
puţin ulei să se înăbuşe foarte bine. Lăsându-şi zeama nu e nevoie să
pui apă. Laşi…
Read more »
Read more »
Vinete pane umplute cu branză
12 July 2010
Ingrediente: 2 vinete 200 g branză topită 2-3 ouă 150 g pesmet 50 ml
ulei sare Mod de preparare: Speli bine vinetele, le tai felii de 1 cm,
le presari cu sare si le lasi intr-o strecurătoare ca sa-si lase bine
zeama. Le lasi astfel o ora, cupa care le calesti in mai…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu orez la cuptor
12 July 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 pahare orez 6 pahare apă 1 cub
condiment concentrat de legume 3 cepe verzi 1 legătură mărar piper sare 1
pahar ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi cartofii, tai ceapa
mărunt şi cartofii felii, apoi speli bine orezul în câteva ape. Căleşti
ceapa în ulei încins,…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline
12 July 2010
Ingrediente: 8 roşii 250 g griş 500 ml supă (din concentrat de legume) 1
ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 100 g măsline negre 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Prepari o supă din 500 ml apă şi
2 cuburi de condiment. Pui grisul într-un castronel, apoi torni supa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branză si pipote de pui
12 July 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg pipote 800 ml lapte 100 g telemea de
vacă 2 morcovi 300 ml smântână 100 g magarină sare piper 1 legătură
mărar 2 cuburi condimente de pui 1 căpăţână usturoi Mod de preparare:
Fierbi laptele şi când e gata îl laşi să se răcească. Cureţi apoi
cartofii,…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu vin alb
12 July 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare 4
crenguţe de rozmarin proaspăt 300 g ciuperci de Paris 2 lămâi 3 căţei de
usturoi 2 fire de praz 2 linguri de ulei de măsline 20 cl de vin alb
sec sare piper Mod de preparare: Săraţi şi piperaţi păstrăvii. Punei
o…
Read more »
Read more »
Coşuleţe de cartofi
12 July 2010
Ingrediente: 4 cartofi 2 strecurători de aceeaşi dimensiune 1 l ulei
pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi treci prin
răzătoarea cu ochiuri mari. Pe un prosop de bucătărie pui cartofii
răzuiţi, astfel încât să se absoarbă tot sucul. La nevoie îi mai poţi
presa. Apoi vei pune cartofii în sita…
Read more »
Read more »
Morun cu broccoli
12 July 2010
Ingrediente: 800 g broccoli 3 haşme 5 linguri de ulei de măsline 4 fire
de pătrunjel cu frunza lată 15 cl smântână degresată 4 ouă întregi 2
vârfuri de cuţit nucşoară rasă 15 cl de supă de legume 15 cl de vin alb 1
lingură de cimbru tocat 4 bucăţi de morun, de câte…
Read more »
Read more »
Salată de fructe delicioasă
12 July 2010
Ingrediente: 4 mere 4 pere 2 portocale 200 g ananas din compot 8 nuci
mărunţite vişine caise prune din compot sau proaspete 2 banane 100 g
stafide 1 esenţa de vanilie 2-3 linguri zahăr 100 g frişcă bătută Mod
de preparare: Cureţi portocalele, merele, perele de coajă şi cotor şi le
tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi de napolitane si cremă de cacao
12 July 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 300 g zahăr 3 ouă 400 g
margarină (sau unt) 3 linguri cacao 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură
nucă de cocos 2 plicuri ness Mod de preparare: Amesteci cu o lingură
de lemn, pe baie de aburi, la foc mic ouăle cu zahărul, vanilia, cacaua
şi…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu găluşte de faină
12 July 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 ouă făină sare pătrunjel şi mărar 1
lingură boia ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi
tai bucăţi potrivite (eu îi tai întâi pe jumătate, apoi bucăţi). Ceapa o
cureţi, o tai bucăţele, o pui la călit în ulei cu puţină apă, iar…
Read more »
Read more »
Cremă cu căpşune
12 July 2010
Ingrediente: 300 ml frişca lichidă 1/2 kg căpşune 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Baţi frişca până se întăreşte, apoi o dai la frigider
pentru 15-20 de minute. între timp, speli căpşunele, le cureţi de
codiţe, opreşti câteva pentru decor, iar pe celelalte le pasezi. Le
adaugi în frişca bătută, presari şi…