Retete de Paste:
Serbet de zahar ars
26 August 2010
Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apă Mod de preparare: Se pun
în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, 1 kg de zahăr cu trei pahare
de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la
fiert. într-o tigaie foarte curată, preferabil de aluminiu, se ard 250
g…
Read more »
Read more »
Napi gratinaţi cu şuncă
26 August 2010
Ingrediente: 800 g napi 150 g unt 3 pahar lapte 3 linguri smantană
100 g caşcaval 3/5 lingură făină Mod de preparare: Napii se curăţă,
se taie felii groase şi se fierb timp de 8 minute în puţină apă cu sare
şi 30 g unt. Separat se face un sos alb…
Read more »
Read more »
Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi smantană
26 August 2010
Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 250 g ficat de porc,
viţel sau pasăre 100g zarzavat 1 ceapă 300 g cartofi noi 120 g unt 6
coşuleţe coapte din foitaj 250 g ciuperci 1 lingură smantană 1 legătură
mărar 300 g fasole fidea 1 păhărel vin roşu 1 lingură făină 40…
Read more »
Read more »
Sitari fripti
25 August 2010
Ingrediente: 5 sitari 50 g slănină 1 lingură untură 1 cruton mare 1
legătură pătrunjel sare piper 6 crutoane cu intestine măruntaie de sitar
: ficat, inimă, pipotă 1 ceapă putin unt 1 linguriţă faină 2 linguri
zeamă de carne Mod de preparare: Ţinem sitarii 2-3-4 zile (după cît este
de frig) într-un loc…
Read more »
Read more »
Rasol de prepelite
25 August 2010
Ingrediente: 5 prepeliţe apă mujdei de usturoi (o căpătană) sare Mod de
preparare: Fierbem prepeliţele în apă cu puţină sare. Apoi le servim ca
rasol, cu mujdei de usturoi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 15 ciuperci 250 g orez 150-250 g unt 5
linguriţe bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne 5 roşii 1 ceapă 10
linguri caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Prăjim
jumătăţile de potîrniche, le lăsăm să se răcorească puţin, scoatem
carnea de pe oase şi o tăiem…
Read more »
Read more »
Pilaf de prepelite
25 August 2010
Ingrediente: 5 prepeliţe fripte 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne
125 g unt sare piper Mod de preparare: Curăţăm orezul şi îl spălăm
repede. Orezul curat nu se mai spalâ. Punem orezul într-o cratiţă cu o
bucăţică de unt, sare şi piper ; amestecăm bine, apoi turnăm zeama de
carne clocotită care…
Read more »
Read more »
Potarnichi umplute
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 10 linguri umplutură de ciuperci ca găluştele
50 g unt sare piper 10 linguri sos Mod de preparare: După ce curăţăm
potîrnichile prin deschizătura făcută la gît, le umplem cu o umplutură
de ciuperci amestecată cu compoziţie pentru găluştele le legăm, apoi le
frigem ca şi pe cele neumplute. Servim cu…
Read more »
Read more »
Prepelite inabusite
25 August 2010
Ingrediente: 2 prepeliţe 125 g unt 50 g slănină foi de vită ceapă 1/2
pahar de vin 1 foaie de dafin 3 roşii 1 lingură coniac sare piper Mod de
preparare: Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le
învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte,
intr-o…
Read more »
Read more »
Potarnichi fripte
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare piper 5
linguri smintîna Mod de preparare: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de
intestine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le
învelim în slănină, le legăm. Apoi le sărăm pe dinăuntru şi le frigem
cu 15-20 minute înainte de masă,…
Read more »
Read more »
Prepelite fripte
25 August 2010
Ingrediente: 2 prepelite 50 g slănină foi de vită 1 lingură untură 6
crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi pirlim iute
prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper. Invelim
prepeliţa într-o foaie de viţă, punem pe piept o felie de slănină
afumată sau proaspătă şi, cu o…
Read more »
Read more »
Potarnichi la frigare
25 August 2010
Ingrediente: 3 potîrnichi 1 lămîie 50 g slănină unt pentru uns hirtia
sare Mod de preparare: Curăţăm potîrnichile, le acoperim pieptul cu
felii de lămîie fără coajă şi fără sîmburi, punînd deasupra felii de
slănină. Apoi le învelim în hîrtie unsă cu unt şi le frigem la jar
într-o frigare de lemn. Pofta…
Read more »
Read more »
Porumbei cu ciuperci
25 August 2010
Ingrediente: 3 porumbei 100 g unt 1 ceapă 1 linguriţă coniac 1/2 lămîie
puţină zeamă de carne 300 g ciuperci pătrunjel tocat sare piper Mod de
preparare: Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem
într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim,
amestecînd. Turnăm coniac şi zeamă…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de vişine
25 August 2010
Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zahăr 3 pahare apă (de 200 ml) 1
linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi
ajutându-te de un ac de siguranţă, după ce le-ai ales şi le-ai spălat
bine. Faci pe foc mic un sirop din apă şi zahăr şi când se leagă…
Read more »
Read more »
Sirop de vişine
25 August 2010
Ingrediente: vişine 1 kg de zahăr Mod de preparare: Speli vişinele,
le scoţ sâmburii şi apoi cântăreşti o farfurie plina cu vârf cu vişine
şi pentru fiecare farfirie socoteşti 1 kg de zahăr. Intr-o cratţă aşezi
în straturi un rând de vişine şi uiul de zahăr şi le laşi de dimineaţă
pânâ seara.…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete
25 August 2010
Ingrediente: 3-4 vinete 1 kg roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei de
usturoi 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri de ulei sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime pe care le pui
în apă care clocoteşte şi le ţii 5 minute. Le scoţi într-o
strecurătoare…
Read more »
Read more »
Şniţel vienez din carne de porc cu garnitură din piure de cartofi
25 August 2010
Ingrediente:
800 g came de porc 2 linguri făină 3 ouă sare piper 200 g ulei 500 g
cartofi 1/2 pahar lapte 40 g unt pesmet Mod de preparare: Carnea se
taie felii, se platează cu ciocanul, se sărează. Se dau apoi prin făină,
ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei pe ambele…
Read more »
Read more »
Ciorbă transilvăneană de tarhon
25 August 2010
Ingrediente: 600g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini
pătrunjel 60 g orez 1 gălbenuş 3 linguri smantană 11/4 lingură făină
2-3 linguri oţet sare 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel 3 litri apă
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se pune la fiert şi
după…
Read more »
Read more »
Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat
25 August 2010
Ingrediente: 350 g fasole 300 g costiţă sau ciolan ajumat 2 morcovi 2
cepe sare 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 50 g ulei Mod de
preparare: Fasolea se spală şi se lasă in apă rece cîteva ore. Se fierbe
10 minute, se strecoară şi se pune din nou la fiert in…
Read more »
Read more »
Ciorbă de primăvara din carne de porc
25 August 2010
O
reteta simpla de ciorba de primavara din carne de porc din: carne de
porc, rosii, zarzavat de supa, cartofi, mazare, fasole, patrunjel,
leustean, varza alba, ceapa, conopida, sare, zeama de lamaie si apa.
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g roşii 300 g zarzavat de supă 500g
cartofi 150 g mazăre 150 g…
Read more »
Read more »
Crema de nuci
25 August 2010
Ingrediente: 400 g nuci 2 dl lapte 100 g zahăr 1 lingură rom 2
gălbenuşuri un praf de sare puţin zahăr vanilat Mod de preparare: Se
opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se amestecă
adăugând puţin rom şi când s-a mai răcorit, două gălbenuşuri. Se freacă
bine până devine spumoasă.…
Read more »
Read more »
Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă
25 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de porc (spată, piept, gît) 300 g ceapă 5
căţei de usturoi sare boia 3 ardei graşi 300 g roşii 1 pahar vin 300 g
mălai 60 g ulei Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează în
ulei cu ceapa tocată şi se pune usturoiul tocat,…
Read more »
Read more »
Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură
25 August 2010
Ingrediente: 1,600 kg nucă şi os 3 morcovi 2 ţeline 1 ceapă 1 fir
praz sare piper boabe 300 g cartofi 1 varză creaţă 80 g unt 1 legătură
pătrunjel 30 g hrean 1/2 lingură făină 2 gălbenuşuri o lingură oţet
puţin zahăr 50 g costiţă afumată Ingrediente: Nuca şi oasele se pun…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu ciolan crud
25 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg ciolan sau came de porc 1 lingură bulion pastă
3-4 foi dafin 3 cepe sare piper boia iute cimbru 500 fasole boabe 200 g
ulei Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte in
grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte puţin ceapa
tocată, se…
Read more »
Read more »
Pasta de gutui
25 August 2010
Ingrediente: 1 kg de gutui fierte 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare: Se spală gutuile, de preferinţă mici, se taie în
patru, se scoate căsuţa cu sâmburi şi se pun să fiarbă în apă cât să le
cuprindă. Se adaugă şi câteva mere creţeşti tăiate în…
Read more »
Read more »
Varză acră cu ciolan crud de porc
25 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg ciolan de porc 3 cepe 2 linguri bulion pastă
sare piper boabe boia iute cimbru 2,500 kg varză acra 200 g untură ,ulei
200 g smantană Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se
prăjeşte în grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte ceapa
tocată…
Read more »
Read more »
Spinare cu tocătură de ciuperci cu garnitură de roşii umplute cu pilaf, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi
25 August 2010
Ingrediente: 1spinare de viţel de 1,500 kg 8 roşii 250 g ciuperci 2
cepe 100 g zarzavat 6 funduri de anghinară 200 g mazăre 300 g cartofi 2
ouă pesmet 100 g orez 2 linguri smantană 30 g caşcaval Mod de
preparare: După ce carnea s-a fript, se scoate muşchiul şi se…
Read more »
Read more »
Paine cu cartofi
25 August 2010
Ingrediente: 1 kg făină 400 g cartofi fierţi 50 g drojdie 2 linguriţe
rase de sare 3 linguriţe zahăr 5- 6 dl apă caldă Mod de preparare: Se
fierb cartofii. Se curăţă de coaja înainte de a se răci de tot şi se
trec prin maşina de carne sau prin presa de…
Read more »
Read more »
Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur
25 August 2010
Ingrediente:
800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g
cartofi 30 g unt Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează
cu ciocanul şi se sărează. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în ulei
pe ambele părţi. Se sting cu supă sau apă…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu afumătură
25 August 2010
Ingrediente: 400 g mazăre boabe 60 g afumătură 1/2 lingură făină 60 g
unt 1 foaie dafin 2 litri supă 1 litru apă 10 g zahăr 120 g frisca
lichidă (smantană) 1/2 ceapă sare Mod de preparare: Mazărea se fierbe
in apă cu sare circa 20 minute. Separat se face un rantaş…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată
25 August 2010
Ingrediente: 1 piept de viţel grăsuţ de circa 1,500 kg 100 g unt 2
felii franzelă 1 ceapă 2 ouă sare piper 1legătură pătrunjel 250g carne
viţel (resturi de la piept) puţin zarzavat 1/2 1 supă, oase de viţel
Mod de preparare: Se aşază pieptul pe tocător. Cu un cuţit se taie…
Read more »
Read more »
Pateu tătărăsc
25 August 2010
Ingrediente: 300 g carne de porc grasa 300 g came de mînzat sau viţel
6 ouă sare piper un păhărel votcă 1 fir praz 3 căţei usturoi 4 g
mirodenii de carnaţi 150 g file de heringi 120 g bureţi 80 g grăsime
Ingrediente aluat :240 g făină, 1 pahar lapte,20 g drojdie…
Read more »
Read more »
Serbet de lamaie
25 August 2010
Ingrediente: 1 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie vanilie Mod de
preparare: Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic,
zahărul cu patru pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge
tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma şi se leagă ceva mai…
Ficăţei cu garnitură de orez si legume
25 August 2010
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2-3 linguri bulion 1 linguriţă muştar
sare piper 1 cană orez 2 morcovi 1 ardei gras roşu 200 g mazăre 1 ceapă
ulei Mod de preparare: Incingi mai mult ulei şi pui ficăţeii să se
rumenească, astfel vor deveni uşor crocanţi. Adaugi apoi bulionul,
muştarul şi potriveşti…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde cu costiţă afumată
25 August 2010
Ingrediente: 500 g fasole fideluţă sau grasă 150 g costiţă afumată 1
ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 linguriţă făină 3 linguri smîntînă 1
legătură pătrunjel sare 3 l apă Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10
minute, se strecoară şi se pune în supa în care a fost fiartă costiţa
tăiată julien,…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de porc cu ciuperci cu garnitură de mămăliguţă
25 August 2010
Ingrediente: 1,200 g came de porc (sau mistreţ) 500 g ciuperci 2
legături de mărar 80 g unt sare piper 80 g ulei 3 linguri smantană 1
ceapă 1 lingură făină Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi
egale, se sotează cu ceapa tocată, apoi cu 1 lingură făină şi se…
Read more »
Read more »
Crema de cacao fara ou
25 August 2010
Ingrediente: 1/2 l lapte 1 lingură cacao 3 linguri făină 4 linguri
zahăr 100 g unt proaspăt 2 linguri rom Mod de preparare: Se dizolvă
cacao, făina şi zahărul cu puţin lapte rece. Se freacă bine până nu mai
rămâne nici un cocoloş, se toarnă cu încetul 1/2 l de lapte, se…
Read more »
Read more »
Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu cirnăciori afumaţi şi mazăre natur
25 August 2010
Ingrediente: 1 spată de viţel de 1,200 kg 2 cepe 1 felie franzelă 1
ou 1 legătură pătrunjel 120 g unt 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 400 g
mazăre 400 g cartofi 150 g cirnăciori afumaţi sare piper Mod de
preparare: Se scot oasele de la spată şi din resturi se…
Read more »
Read more »
Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni salată brezată cu costiţă şi ciuperci umplute
25 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg spinare de viţel 3 salate verzi 50 g costiţă
afumată 100 g unt 12 ciuperci mari 500 g cartofi 1/2 lingură făină 1/4 l
supă 100 g zarzavat 1 cepă Mod de preparare: Se frige spinarea la
cuptor, se face sosul, se garniseşte cu cartofi prăjiţi parizieni ,…
Read more »
Read more »
Fazan rece
25 August 2010
Ingrediente: 1 fazan fript 150 g vin puţină untură pentru uns tava 5
linguri aspic 200 g ficat (gîscă, găină) sare piper 10 linguri sos de
coacăze Mod de preparare: Alegem un fazan gras, frumos. îl curăţăm fără
să-1 opărim. Ii tăiem gîtul cu cap cu tot, aripile şi coada. După ce îl
curăţăm,…
Read more »
Read more »
Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)
24 August 2010
Ingrediente: 25 păsărele 1 lingură unt 2 cepe 1-2 linguri făină 1 pahar
vin 250 g roşii (sau bulion de roşii) sare piper Mod de preparare:
Curăţăm păsărelele, le dăm sare şi piper. Apoi le punem într-o cratiţă
să se prăjească cu unt şi cu ceapă tocată mărunt. Presărăm făină şi
amestecăm. Stingem cu…
Read more »
Read more »
Rata salbatica
24 August 2010
Rata
salbatica din: rata, unt, slanina, zeama de carne, rantas, smantana si
sare. Ingrediente: 1 raţă mare 1 lingură unt 50 g slănină 1 pahar zeamă
de carne 2-3 lingurile rîntaş rece 10 linguri smîntînă sare Mod de
preparare: Jumulim pasărea, o pîrlim şi îi scoatem măruntaiele. O ţinem
puţin în apă clocotită ca să…
Read more »
Read more »
Fazan fript
24 August 2010
Ingrediente: 1 fazan 1 lingură unt puţină untură pentru uns tava 50 g
slănină 150 g vin sare piper Mod de preparare: Fazanul se frige ca şi
curca. Se pregăteşte însă altfel. Penele fazanului se smulg ca la orice
altă pasăre, însă capul cu gîtul, aripile şi coada se taie împreună cu
penele dimprejur.…
Read more »
Read more »
Pulpa de caprioara
24 August 2010
Ingrediente: 1/2 pulpă caprioara 100 g slănină 100 g unt 1 lingură
făină 1 linguriţă bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne Pentru marinată
: 1 ceapă mică 1/4 telină 1/4 morcov 1/4păstirnac 1 lingură ulei 1
pahar de vin (sau oţet) 2 foi de dafin piper sare Mod de preparare:
Lăsăm pulpa…
Read more »
Read more »
Muschi de caprioara
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne caprioara 50 g slănină 1 lingură unt apă 1
pahar vin (sau oţet) sare piper Mod de preparare: Curăţăm de vine
muşchiul de căprioară şi îl punem să se marineze 12 ore în oţet sau în
vin roşu. Scoatem muşchiul, îl ştergem cu şervetul, îl împănăm cu
slănină şi, cu…
Read more »
Read more »
Cotlete de caprioara
24 August 2010
Ingrediente: 6 cotlete 1 lingură unt 2 linguriţe ulei 50 g slănină
sare 10 ciuperci sau 20-25 măsline 10 linguri sos Mod de preparare:
Marinăm timp de 12 ore un muşchi întreg de caprioara sălbatică. Dacă îl
împărţim însă în cotlete, ajung numai două ore de marinare înainte de
a-1 frige. Scoatem cotletele din…
Read more »
Read more »
Iepure cu ciuperci
24 August 2010
Ingrediente: 1 iepure 100 g unt sau untură 1 ceapă 1, 1/2 lingură făină
1 pahar apă 1/2 pahar vin 500 g ciuperci 2 linguri smintină sare Pentru
marinată : puţin ulei oţet foaie de dafin vin alb ceapă tăiată mărunt
Mod de preparare: Curăţăm iepurele şi îl jupuim. Il tăiem 1 bucăţi şi…
Read more »
Read more »
Supă de urzici cu măeriş şi cabanos
24 August 2010
Ingrediente:
250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper
600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smîntînă 120 g
ulei pesmet de casă Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală
bine şi se fierb în apă clocotită 2…
Read more »
Read more »
Pateu de iepure
24 August 2010
Ingrediente: 1 muşchi întreg de iepure 2 cepe 200 g unt pentru frecat
şi în plus de acoperit carnea 4 gălbenuşuri 250 g muştar aspic sare
piper Garnitură : ouă răscoapte gogoşari pătrunjel Mod de preparare:
Scoatem tot muşchiul de pe spinarea iepurelui. îl curăţăm bine de piele,
îl tăiem în bucăţi mici şi…
Read more »
Read more »
Civet de iepure
24 August 2010
Ingrediente: 1 iepure 200 g slănină sau costiţă 2 linguri făină 1-2
cepe 1/2 pahar vin roşu 1/2 pahar vin aib 1/2 pahar oţet de vin 1 ceaşcă
zeamă de carne (sau de vlnat) cîţiva căţei de usturoi 500 g arpagic
mic rotund 100 g unt 100 g ulei 500 g ciuperci 1/2 lămîie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)
24 August 2010
Ingrediente: some ice cubes 75 ml chilled gin dash extra dry Vermouth 1
lemon 1 martini glass 1 martini gallon or mixing glass 1 cocktail
stirrer 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml
shot measure you might also need: 1 measuring jug some measuring spoons
Read more »
Read more »
Lichior de cafea
24 August 2010
Ingrediente: 250 g cafea (pentru 1 l cafea lichidă) 1 l alcool 90°
sirop dintr-un kg zahăr şi 1/2 l apă vanilie Mod de preparare: Se face
la filtru o cafea aromată din 250 g cafea prăjită şi măcinată mai mare.
Se trece prin filtru atâta apă clocotită, încât să se obţină…
Read more »
Read more »
Marmelada de portocale
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg portocale fierte 1 kg zahăr 2 pahare de apă Mod
de preparare: Se aleg portocale mari cu coaja groasă, se spală şi se
şterg. Se pune o oală cu apă pe foc în care să poată încăpea portocalele
în voie. Când apa clocoteşte bine, se dă drumul portocalelor…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi
24 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi
cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 ficat 350 g
cartofi 350 g morcovi 1/2 lingură făină 2 linguri sos de friptură 1/4 l
supă Mod de preparare: Se prepară carnea pentru umplut…
Read more »
Read more »
Serbet de trandafir
24 August 2010
Ingrediente: 250 g foi de trandafir 1 l apă 1 kg zahăr 1 vârf
linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Se vântură sau se dau prin
ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca să se îndepărteze praful galben
ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1 l…
Read more »
Read more »
Crema de unt
24 August 2010
Ingrediente: 1 dl apă 120 g zahăr vanilie 4 gălbenuşuri 200 g unt
proaspăt Mod de preparare: Se pune să fiarbă într-o cratiţă, 3 – 4
minute, apa cu zahărul. Se adaugă în siropul pregătit, după dorinţă,
vanilie sau puţină coajă de lămâie. Se acoperă şi se lasă astfel să stea
un sfert…
Read more »
Read more »
Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni, morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă şi cartofi noi
24 August 2010
Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 120 g unt sare piper 250 g
morcovi 250 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă 250 g cartofi noi
Mod de preparare: Se frige carnea şi se face sosul. Carnea se taie
felii, se aşază pe un platou fierbinte şi se garniseşte…
Read more »
Read more »
Cremă hategana de fasole boabe cu ciuperci şi costiţă afumată
24 August 2010
Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g costiţă afumată 300 g ciuperci 2
cepe sare piper 60 g unt 2 l apă 1 l supă 2 legături mărar 3 linguri
smîntînă 1 foaie dafin 1/2 lingură făină Mod de preparare: Fasolea se
fierbe 10 minute (după ce a stat în apă cîteva…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Negroni (video)
24 August 2010
Ingrediente: 25 ml Red Vermouth 25 ml Bitter Campari 25 ml Gin some ice
cubes 1 orange 1 lemon 1 old fasioned glass or a large tumbler 1
cocktail stirrer or a bar spoon 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1
50ml shot measure
Read more »
Read more »
Dulceaţă de coacaze rosii
24 August 2010
Ingrediente: 300 g coacăze roşii (fără sâmburi) 1 kg zahăr un sfert de
ligurinţă sare de lămâie 1/2 baton de vanilie 250 ml apă pentru sirop
Mod de preparare: Alegi coacăzele şi le scoţi sâmburii cu un ac de
siguranţă. Din zahăr şi apă prepari un sirop pe care îl fierbi 10
minute.…
Read more »
Read more »
Şniţele de cotlet cu tocătură de file afumat cu garnitură de fasole fidea natur şi roşii umplute cu pilaf
24 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 150 g file afumat fiert 3
linguri sos alb 100 g unt 100 g ulei 10-12 roşii 150 g orez 300 g fasole
fidea sare piper 2 ouă pesmet 1 lingură făină Mod de preparare: Se
taie cotletele felii, se trec prin sare, piper, făină, se…
Read more »
Read more »
Gem de caise decojite
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg caise 600 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie Mod de
preparare: Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii. Le
pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol
până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de
lămâie.…
Read more »
Read more »
Paine cu lapte
24 August 2010
Ingrediente: 1 kg făină 40 g drojdie 6 -7 dl lapte 1 lingură ulei 20 g
zahăr 2 linguriţe rase de sare Mod de preparare: Se cerne făina în
copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecată cu zahărul, apoi
uleiul, sarea şi laptele rece. Se frământă totul bine, până…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca
24 August 2010
Ingrediente: 400 g cartofi 150 g costiţă afumată 1 telina 3 fire praz
2 cepe 3 linguri smantană 1 litru supă 1 cutie crevete crab sau 20
cozi de raci 60 g unt 1/2 linguriţă boia de ardei sare 2 linguriţe
coniac Mod de preparare: Costiţa se taie julien, se prăjeşte puţin…
Read more »
Read more »
Supă rece bucovineană de ciuperci şi şuncă
24 August 2010
Ingrediente: 180 g şuncă afumată slabă 600 g ciuperci l supă tare
11/2 bors 13/4 l apa 2 bucăţi sfeclă 1 legătură leuştean sare 2 ouă 200 g
smantană zeamă de lămaie Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se
spală şi se fierb 10 minute in puţină supă cu zeamă de lămîie…
Read more »
Read more »
Ştevie pane
24 August 2010
Ingrediente: 1 legătură ştevie 2 ouă 4-5 linguri faină 4-5 căţei de
usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Speli bine ştevia, cureţi
frunzele de nervuri şi le laşi deoparte să se scurgă. Baţi bine ouăle cu
făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Rulezi fiecare frunză de
ştevie, o dai prin…
Spată umplută cu tocătură de ficat şi carne cu garnitură de bureţi sotaţi şi gulioare umplute cu sos alb cu caşcaval
24 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg spată de viţel 25 g ficat de viţel sau porc 1
felie franzelă 3 ouă sare piper 400 g bureţi 6 bucăţi ţelină 120 g
caşcaval sau telemea 2 linguri sos alb 120 g unt 1 legătură pătrunjel
1/2 lingură făină 100 g zarzavat 2 cepe 1 lngură pesmet …
Read more »
Read more »
Supă japoneză cu costiţă afumată
24 August 2010
Ingrediente: 100 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de came sau pasăre 1
1/2 l apă 2 cepe 1/2 linguriţă praf de curry sau boia de ardei 1 lingură
făină sare 25 g orez fiert 1 mar 40 g unt Mod de preparare: Costiţa
se taie, se sotează cu unt, ceapa…
Read more »
Read more »
Covrigei cu scortisoara
24 August 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt proaspăt 50 g zahăr 40 g drojdie
1/2 ceaşcă lapte coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă
scorţişoară zahăr şi migdale pentru presărat deasupra Mod de
preparare: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de
aluat sau într-un castron,…
Read more »
Read more »
Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide
24 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg capac de viţel sau mînzat 300 g carnaţi
polonezi sare piper 200 g piept afumat 5 fileuri de scrumbii sărate 2
ouă 15 felii subţiri de lămaie fără coajă 400 g roşii 5 căţei usturoi
150 g unt 100 g stafide 2 pahare vin roşu 1/2 lingură făină 250 g…
Read more »
Read more »
Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb
24 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg pulpă de viţel 200 g piept afumat 120 g unt sau
ulei 3 ouă 1 1/2kg varză 1 lingură smantană 1/2 lingură făină 2 linguri
sos alb puţină supă pentru sos 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se
taie 12-14 şniţele subţiri, se bat cu satirul (se platează), se…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune necojite
24 August 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg
prune zahăr pentru pus deasupra Mod de preparare: Se face un aluat
dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia
potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt
plăcinte, umezită cu apă.…
Read more »
Read more »
Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb
24 August 2010
Ingrediente: 1 spată de 1,200 kg 250 g ciuperci 4 ouă 80 g caşcaval
120 g unt 4 linguri sos alb 500 g roşii 100 g şuncă sare piper cimbru
1/2 pahar vin roşu 1 ceapă zahăr Mod de preparare: Ciupercile se toacă
şi se sotează cu unt şi ceapă tăiată, apoi…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă în aluat şi napi cu pesmet
24 August 2010
Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g momite 25 midii sau
scoici 4 ouă 1 conopidă 400 g napi 150 g orez 1 1/2kg spanac 200 g unt 1
legătură verdeaţă sare piper nucşoară 1 felie franzelă 1 pahar vin
ulei de prăjii gogoşelele 1 1/2 lingură făină Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă
24 August 2010
Ingrediente: 1 nucă rotundă de 1,200 kg, 10 gulioare 400 g cartofi
noi 300 g mazăre 150 unt 1 legătură pătrunjel 150 g ficat 2 ouă sare
piper 1 păhărel de vin roşu 250 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă 1
lingură făină Mod de preparare: Nuca se frige înăbuşită cu…
Read more »
Read more »
Iepure cu smantana
23 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g slănină 150 g unt 10 linguri
sos de smîntînă 2 pahare oţet 1 lingură făină sare piper Mod de
preparare: Alegem carne de iepure de la spinare sau picioarele dinapoi
care, prin excepţie, se spală mult pînă iese apa limpede, psntru ca
mîncarea să nu aibă…
Read more »
Read more »
Iepure cu masline
23 August 2010
Ingrediente: 1 iepure 2-4 foi de dafin 4-6 cuişoare 1 ceapă mare cîteva
felii de morcov şi telină 2 pahare vin alb 1 pahar otet 100-150 g
costifă afumată 3 linguri făină 2 pahare apă 1 linguriţă coniac 1 kg
arpagic 300 g măsline 1-2 căpătîni de usturoi 1 lămîie 200 g ulei 100…
Read more »
Read more »
Iepure fript
23 August 2010
Ingrediente: 1/2 iepure 50 g slănină 1 căpăpnă usturoi 2 linguri
untură 1/2 pahar vin alb sare Mod de preparare: Alegem muşchiul şi pulpa
dinapoi. Cu un cuţit ascuţit curăţăm bine carnea de pieliţele de
deasupra (carnea de vînat nu se spală). Apoi o sărăm şi, cu un ac
special, o împănăm des cu…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat de gasca
23 August 2010
Ingrediente: 400 g ficat 100 g unt (sau grăsime de gîscă) 6 linguri
aspic 1 pahar lapte 50 g măsline 50 g capere 1 ceapă mică 2 gălbenuşuri
muştar sare piper Mod de preparare: Curăţăm ficatul, îl spălăm în lapte
şi îl ţinem cîteva ore în lapte. Fierbem laptele într-o cratiţă şi cînd
dă…
Read more »
Read more »
Ficat de gasca la gratar
23 August 2010
Ingrediente: 500 g ficat 1/2 lingură untură de gîscă sare piper
Garnituri: 700 g cartofi 100 g untură Mod de preparare: Curăţăm ficatul,
scoatem pieliţele, îl tăiem în lung (orizontal), în felii groase de un
deget, şi îl frigem ca pe biftec. Ungem grătarul cu grăsime, abundent.
Presărăm ficatul cu piper, ungem cu untură…
Read more »
Read more »
Gasca fripta
23 August 2010
Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi
(700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper Mod de preparare:
Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o
aşezăm într-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem
puţină untură ca sâ nu…
Read more »
Read more »
Gasca cu fasole uscata (casulet)
23 August 2010
Ingrediente: 1/2 gîscă 1/2 lingură unt sau untură (sau grăsime de
gîscă) 1/2 kg fasole uscată 200 g costiţă 1 pereche debreţini 1 ceapă
citeva felii de morcov şi de telină 1/2-l lingură făină 2 linguri
bulion de roşii 1/2 păhărel de vin 1 polonic apă clocotită 1 foaie de
dafin sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Rata la frigare
23 August 2010
Ingrediente: 1 rată 1 linguriţă untură puţin cimbru Mod de preparare:
Curăţăm bine raţa, tăiem aripile, gîtul şi vîrfurile picioarelor, care
trebuie întoarse în afară şi legate cu aţă. înainte de a pune raţa la
frigare, o frecăm cu ficatul ei crud şi o presărăm cu puţin cimbru.
Invelim cu hîrtie unsă cu untură…
Read more »
Read more »
Boboc de rata cu gulii
23 August 2010
Ingrediente: 2 boboci de rată 6-8 gulii 100 g unt 1 linguriţă făină de
cartofi sau de grau 1 pahar de vin 1 foaie de dafin 1 linguriţă zahăr 1
ceaşcă zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm,
de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm şi îi ştergem cu…
Read more »
Read more »
Rata pe varza
23 August 2010
Ingrediente: 1 rată mare 2 căpăţîni de varză acra 2 linguri untură 3-4
roşii (sau 1 lingură bulion de roşii) 1 ardei gras sare piper Mod de
preparare: Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o
aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor.
După ce…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bramble (video)
23 August 2010
Ingrediente: 50 ml gin 25 ml lemon juice 5 ml gomme syrup some crème de
muir some ice cubes some crushed ice 1 blackberry 1 lemon slice 1
cocktail shaker 1 short glass 1 25ml (1 fl oz) measure 1 50ml (2 fl oz)
measure 1 measuring jug 1 set measuring spoons 1 bar…
Read more »
Read more »
Lichior de portocale
23 August 2010
Ingrediente: 1 l alcool de 90° 1 l lapte crud 1 kg zahăr tos 4
portocale 1 lămâie Mod de preparare: Într-un borcan de 4 kg se pun
alcoolul, laptele crud, zahărul, 4 portocale tăiate bucăţi potrivite, cu
coajă şi cu sâmburi, şi o lămâie tăiată bucăţi. Se leagă borcanul şi…
Read more »
Read more »
Corabioare
23 August 2010
Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2
linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare Mod de
preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi
vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe
de apă rece,…
Read more »
Read more »
Peltea de mere
23 August 2010
Ingrediente: 1 l zeamă în care au fiert merele 1 kg zahăr Mod de
preparare: Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere creţeşti, roşii
şi cu miezul mai tare. Cele făinoase se sfărâmă la fiert şi dau o peltea
tulbure. Se spală merele, se taie în patru şi fiecare sfert încă…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei
23 August 2010
Ingrediente:
1,500 kg piept de viţel 1 conopidă 400 g fasole verde grasă 400 g
cartofi 6 căţei usturoi 3 linguri smîntînă 1 legătură mărar sare piper 1
/2 linguriţă boia 100 g ulei 80 g unt Mod de preparare: Se umple
tăietura iar sosul se scade mai mult şi se mai fierbe 2…
Read more »
Read more »
Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre,sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan
23 August 2010
Ingrediente: 1 1/4 kg fricandou de viţel mai plin 300g ficat de viţe
sau pasăre 3 oua 2 cepe 100 g zarzavat 1 păhărel vin roşii 300 g vîrfuri
de sparanghel 150 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată 40 g
parmezan 300 g mazăre sare piper 100 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti
23 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă 6 ouă 3-4 castraveţi 2-3 linguri de muştar 1
legătură de tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet piper
sare ulei Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli bine, apoi o pui
la fiert în apă cu sare. In acest timp pregăteşti sosul: fierbi 4 ouă şi
când sunt…
Read more »
Read more »
Marmelada de capsuni
23 August 2010
Ingrediente: 1 kg căpşuni 500 g zahăr Mod de preparare: Se spală
căpşunile, se rup codiţele şi se scurg bine pe o sită. Se pun într- un
castron, un strat de căpşuni, unul de zahăr tos sau pisat şi aşa mai
departe. Se lasă să stea la loc răcoros până a doua zi.…
Read more »
Read more »
Suc de coacaze negre
23 August 2010
Alegi 1 kg de coacăze bine coapte şi le pui apoi la fiert fără zahăr,
doar cu o cană de apă. Le iei de pe foc atunci când boabele crapă.
Strecori apoi sucul cu tot cu fructe printr-un tifon şi presezi uşor
coacăzele. Pui din nou la fiert sucul obţinut şi-l ţii pe foc…
Read more »
Read more »
Pesmeti cu iaurt
23 August 2010
Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte bătut 2 linguri ulei 1 lingură
zahăr vanilie 1 linguriţă de bicarbonat un praf de sare făină cât se
cere Mod de preparare: Se bate un pahar de lapte bătut sau de iaurt,
cu ulei şi zahăr până se face ca o cremă. Se adaugă bicarbonatul…
Read more »
Read more »
Salată de legume coapte
23 August 2010
Ingrediente:
4 vinete 4 rosii 4 ardei grasi sare piper ulei 1/2 lamaie Mod de
preparare: Coci pe rand vinetele, rosiile si ardeii pe o tabla pe aragaz
si cand sunt gata le lasi sa se racească acoperite, apoi le cureti de
coaja. Toci vinetele, iar roşiile şi ardeii le tai mărunt, le freci…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru prepararea dulceţii
23 August 2010
• Fierbi dulceaţa de fructe mici la foc iute, iar pe aceea de fructe
cărnoase întregi, la foc lent şi menţii aceeaşi temperatură în timpul
fierberii. • Cum ştii cât de legat e siropul? Când la suprafaţă apar
bule mici şi uniforme siropul este puţin legat, iar când clocoteşte
greu, înăbuşit sau când picăturile…
Read more »
Read more »
Tarta cu marmelada
23 August 2010
Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf
de copt un praf de sare 250 g marmeladă Mod de preparare: Se face o
cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se
lasă o oră la rece. O treime…
Dulceaţă de caise umplute cu nuci
23 August 2010
Ingrediente: 40 de caise 1,250 kg zahăr 3 pahare apă 1 lămâie mieji de
nucă Mod de preparare: Alegi fructe tari, coapte şi nevătămate. Le
cureţi de coajă şi le pui pentru 2 ore în apă de var. Le speli apoi în
apă rece, le scoţi sâmburii şi în locul lor introduci miez…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci
23 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg frieandou de viţel 12 coşuleţe coapte din
foitaj 20 midii sau scoici 20 g unt de raci (carne de raci tocată,
prăjită cu apă şi unt) 1/2 lingură făină 100 g unt 1 lingură smantană
sare piper 1/4 1 supă (zeama de la midii) 400 g cartofi 2 fire ceapă…
Read more »
Read more »
Tartă cu cireşe si coaja de lamaie
23 August 2010
O
reteta delicioasa de tarta cu cirese si coaja de lamaie din: faina,
zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana
si gris si gelatina. Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină
100 g zahăr pudră 150 g margarină (unt) coaja rasă de la 1 lămâie 2 ouă
2 plicuri zahăr…
Read more »
Read more »
Piept cu garnitură de ţelină, morcovi, mere, varză, cartofi natur şi sos de hrean
23 August 2010
Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g morcovi 300 g varză de
Bruxelles 2 ţeline 400 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 30 g hrean
120 g unt 1 lingură oţet sare piper boabe zahăr 1/2 lingură jăină 5 mere
1 fir praz 1 lingură smantană Mod de preparare: Pieptul…
Read more »
Read more »
Sfaturi: Despre friptură
23 August 2010
• Friptura de vită o baţi bine, ca pentru şniţel, apoi o ungi cu ulei
şi cu muştar (dacă-ţi place) şi o laşi la frigider jumătate de oră, să
se frăgezească. îi pui apoi sare, piper şi alte condimente după gust şi o
frigi pe grătar. Când e gata o ungi fierbinte cu un…
Read more »
Read more »
Pesmeti de Nurenberg
23 August 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 ouă 100 g nuci 1
linguriţă rasă cuişoare 1 linguriţă rasă scorţişoară 2 linguriţe
bicarbonat Mod de preparare: Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere
clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina,
ouăle, nuci sau…
Read more »
Read more »
Crema cu ou
23 August 2010
Ingrediente: 1 ou 1 lingurita zahăr 1 linguriţă rom Mod de
preparare: Se freacă un gălbenuş cu o linguriţă de zahăr şi o linguriţă
de rom. Separat se bate un albuş spumă şi se amestecă încet cu
gălbenuşul. Proporţiile se pot mări după numărul persoanelor. Crema este
uşor de făcut şi foarte…
Read more »
Read more »
Tartă cu căpşune
23 August 2010
Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 150 g făină 100 g unt 1 ou 1
lingură apă rece 1 linguriţă de zahăr 50 g unt pentru uns tava Pentru
umplutură ai nevoie de: 1 kg căpşune Pentru sirop ai nevoie de: 150 g
zahăr 50 ml apă Mod de preparare: Intr-un castron freci…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie
23 August 2010
Ingrediente: 1/2 l lapte 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr
vanilat 4 ouă 175 g zahăr 80 g făină Mod de preparare: Se pune o
bucată de vanilie într-o cratiţă cu laptele clocotit. Se acoperă şi se
lasă să stea astfel un sfert de oră, ca să se parfumeze laptele.…
Read more »
Read more »
Prepararea painii
23 August 2010
Ingrediente: 1 kg făină 30 g drojdie circa 1/2 l apă 1 linguriţă
zahăr 1 lingură ulei 2 linguriţe rase de sare Mod de preparare: Se
cerne făina în covată. Se moaie drojdia cu o linguriţă de zahăr şi
puţină apă caldă (nu fierbinte, deoarece plămădeala nu mai creşte).
Într-un vas de…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de morcovi, mazăre, fasole, conopidă şi cartofi
23 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 250 g morcovi 250 g mazăre
200 g fasole fidea 250 g conopidă 250 g cartofi noi 1 ceapă 100 g
zarzavat 1 legătură pătrunjel 120 g unt sare piper 1/2 foaie dafin 1/4 l
supă 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se spală fricandoul, se…
Read more »
Read more »
Sirop de fragi
23 August 2010
Ingrediente: 1 l zeamă de fragi 1 kg zahăr 1 linguriţă zeamă de
lămâie Mod de preparare: Se strivesc cu mâna, într-un castron, fragi
bine copţi. La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 de litru de apă. Se
storc pnntr-un tifon des şi se toarnă în tingirea de dulceaţă, adăugînd…
Read more »
Read more »
Placinta cu crema de vanilie
23 August 2010
Ingrediente aluat : 250 g unt 250 g făină 1/2 pahar apă 1 linguriţă
ulei un praf de sare Ingrediente crema: 1/2 l lapte, 1/2 baton vanilie
sau 2 pacheţele de zahăr vanilat, 4 ouă, 175 g zahăr, 80 g făină Mod
de preparare: Se face un aluat franţuzesc din unt, făină,…
Read more »
Read more »
Nucă la cuptor cu garnitură de găluşte de făină şi varză creaţă brezată si costiţă afumată
23 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g zarzavat 1 ceapă sare 1
linguriţă boia de ardei cîteva oase de viţel 2 linguri smantana 150 g
unt 200 g făină 2 ouă 1 varză creată 40 g costiţă ajumată Mod de
preparare: Se frige la cuptor in tavă adîncă nuca cu zarzavatul…
Read more »
Read more »
Peltea de zmeura
23 August 2010
Ingrediente: 1 l zeamă de zmeură 1 kg zahăr Mod de preparare: Se
alege zmeura şi se stoarce câte puţină odată, printr-o pânză. Se lasă să
se limpezească. Se pun în tingirea de dulceaţă cantităţi egale de zeamă
de zmeură şi zahăr şi se fierb la foc mic, până ce pelteaua…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de ciuperci, raci şi midii sau scoici, anghinare cu pesmet şi sos tartar
23 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 20 midii 200 g ciuperci 20 raci
fierţi 2 linguri de sos alb 180 g unt 400 g anghinare rotunde sau napi
sare piper 3 ouă Mod de preparare: Cozile fierte de raci, midiile,
ciupercile se taie julien şi se sotează în unt. Se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Limonada
23 August 2010
Ingrediente: 150 g zahăr 2 lămâi mijlocii 6 pahare apă Mod de
preparare: Se pune zahărul într-un vas foarte curat. Se toarnă apa rece
deasupra, amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă puţină coajă de
lămâie, tăiată numai din partea galbenă şi zeama de lămâie. Se acoperă
şi se pune la gheaţă…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu vanilie
23 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 1/2 pahar zahăr vanilat 1/2 pahar făină Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşunle cu zahărul vanilat până se albesc. Se
adaugă făina şi cele trei albuşuri spumă. Se unge cu unt o tavă de
tablă groasă. Se pune câte o linguriţă din compoziţie la distanţa de 2
-3…
Read more »
Read more »
Budincă de conopidă cu ciuperci
22 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă de mărime potrivită 200 g ciuperci 350-400 ml
lapte şi 2 linguri griş 2 linguri smântână 3 00 g unt 4 roşii 5 ouă 150 g
caşcaval 1 lingură pesmet sare piper după gust Mod de preparare:
Cureţi conopida de frunzuliţe, o desfaci bucheţele pe care le pui să
fiarbă…
Read more »
Read more »
Pesmeti cu scortisoara
22 August 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri
zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2
linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g) Mod de preparare: Se
freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat,
scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare.…
Read more »
Read more »
Cuiburi de randunele
22 August 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 200 g zahăr 200 g migdale sau nuci unt pentru
uns tava Mod de preparare: Se bat albuşurile pe marginea maşinii.
Când sunt gata, se pune zahărul pisat şi se bat din nou împreună. Se
adaugă migdale curăţite de coajă şi tăiate felii subţiri, sau nuci
tăiate în lung.…
Read more »
Read more »
Limbi de pisica
22 August 2010
Ingrediente: 160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt 1 linguriţă
lapte 2 albuşuri Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul
vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până
se face spumă. Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de
lemn, la…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu stafide
22 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 125 g unt proaspăt 125 g zahăr 125 g făină 125 g
stafide 3 linguri rom unt pentru uns tava Mod de preparare: Se aleg
stafidele, se spală şi se pun într-o ceaşcă cu trei linguri de rom. Se
lasă să stea cel puţin o jumătate de oră. Se…
Read more »
Read more »
Piept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi
22 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept viţel 300 g bureţi sau ciuperci 120 g unt
500 g conopidă 300g cartofi 2 ouă pesmet 100 g zarzavat 2 cepe 1 1/2
lingură făină 1/2 pahar vin roşu Mod de preparare: Se umple carnea de
vită în punga formată, şi apoi se bagă în cuptor. Pieptul…
Read more »
Read more »
Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi
22 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 400 g bureţi 1 1/2kg varză dulce
600 g costiţă afumată 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper 1
legătură mărar 100g unt 100 g ulei 2 linguri smantană supă de oase
Mod de preparare: Carnea de viţel se frige întreagă (cu coaste)…
Read more »
Read more »
Nucă la cuptor cu garnitură de morcovi natur, pere umplute cu ouă şi sos alb şi cartofi cu smantană
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 400g morcovi 1/2 lingură făină 10
pere potrivite 3 ouă plus un albuş 1 lingură sos alb 300 g cartofi 1
legătură de mărar 120 g unt puţin zahăr Mod de preparare: Nuca se frige
înăbuşită cu zarzavat (fără ceapă) iar cînd este gata se face sosul…
Read more »
Read more »
Nucă împănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g piept afumat sare piper 1
legătură tarhon 1 lingură bulion 1 kg spanac 10 roşii 150 g orez 2 cepe
100 g zarzavat 1 l supă oase de viţel 2 fileuri anşoa 1 /2 pahar vin
roşu 1 foaie de dafin 150 g unt 1/2…
Read more »
Read more »
Nucă condimentată la cuptor cu garnitură de macaroane cu ciuperci şi parmezan
22 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg nucă de viţel 400g roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei
usturoi 150 g ulei sare piper cimbru 150 g măsline verzi 200 g
macaroane 60 g unt 40 g caşcaval 150 g ciuperci 1/2 pahar de vin Mod
de preparare: Se prepară nuca pentru fript şi se aşază într-o…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi
22 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg carne de viţel 80 g ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe
sare piper boia dulce 500 g cartofi Mod de preparare: Carnea se
spală, se şterge cu un şervet, apoi se sărează, se piperează şi se
presară deasupra cu puţină boia dulce. Se dă la cuptor cu ulei şi…
Read more »
Read more »
Sos polonez
22 August 2010
Ingrediente: 100 g unt 3/4 lingură făină sare zahăr 1/2 1 supă 1
pahar vin roşu 40 g stafide roşii 30 g migdale prăjite Mod de
preparare: Se face un rantaş blond din 50 g unt şi făină şi se stinge cu
supa şi vinul. Apoi se fierbe 20 minute, cu stafidele…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata
22 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 125 g ciocolată sau 50 g
cacao vanilie Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pun să
fiarbă laptele cu vanilia, se moaie pe marginea maşinii ciocolata tăiată
bucăţi mici, cu puţină apă. Se amestecă încet cu laptele şi apoi cu…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi
22 August 2010
Ingrediente: 1 kg fricandou 6 felii şuncă tăiate in două 120 g unt
sare piper 1/4 l lapte 1 1/2 lingură făină 12 ciuperci 12 crutoane 300 g
morcovi 300 g cartofi 2 ouă nucşoară 200 g pesmet 100 g zarzavat 1
ceapă 1 legătură mărar Mod de preparare: Se face friptura…
Read more »
Read more »
Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 400 g spanac 2 ouă 200 g
făină 40 g şvaiţer sau parmezan 150 g unt 500 g napi 2 linguri pesmet
100 g zarzavat 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Se frige carnea cu
unt, sare, ceapă şi zarzavat tăiate: se face sosul. Se…
Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg fricandou de vitel 1 morcov 2 cartofi 1 telină 1
măr 1 roşie 100 g mazăre 1 fir de ceapă verde 150 g ulei 1/2 linguriţă
muştar 1/2 lămiie 6 ouă 100 g icre de ştiucă sau negre 8 foi gelatină 1
/2 pahar vin dulceag sare puţine oase 2…
Read more »
Read more »
Cotlete la tigaie cu garnitură de musaca de vinete cu roşii şi carne de viţel
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg cotlet de viţel 2 vinete potrivite 400 g roşii 2
ouă 1 legătură mărar 2 linguri sos alb sare piper cimbru 400 g mazăre
100 g ulei 100 g unt 1 ceapă 1/2 vin dulceag Mod de preparare: Se
face o musaca de vinete într-o formă de şarlotă…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de piure de mazăre, crochete de pui şi sos Madera
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 600 g mazăre 80 g şuncă 3—4 ouă
sare piper zahăr Maggi 140 g unt 300 g carne de porc sau pasăre fiartă
sau friptă pesmet 4 linguri sos alb 8 crutoane Mod de preparare:
Mazărea fiartă se face pireu şi se amestecă cu sare,…
Read more »
Read more »
Sos de roşii românesc
22 August 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 80 g unt sare 1/2 lingură zahăr Mod de
preparare: Roşiile se spală, se curăţă şi se pun la fiert tăiate bucăţi.
Cînd sînt bine fierte se dau prin sită, se pune sarea, zahărul şi untul
şi se mai fierbe pînă se îngroaşă. Se poate amesteca la urmă…
Read more »
Read more »
Sos
22 August 2010
Ingrediente:
60 g unt 1/4 fir praz 1/4 lingură făină 40 g costiţă afumată 1 lingură
bulion 2 linguri sos de friptură 100 g zarzavat 1 pahar vin 40 g şuncă
1/4 1 supă sare piper 15g hrean Mod de preparare: Se sotează untul cu
costiţa, prazul şi zarzavatul tăiate. Apoi se pun făina, bulionul,…
Read more »
Read more »
Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă
22 August 2010
Ingrediente: 300 g biscuiţi 1/2 kg frişcă 400 g gem acrişor 200 g nucă
măcinată 100 stafide 200 ml sirop (preparat din apă, zahăr şi esenţă de
rom) 300 g frişcă Mod de preparare: Pregăteşti întâi siropul şi-l
laşi să se răcească. Intre timp, îţi pregăteşti o tavă sau un platou cu
marginile…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 300 g ciuperci 1 ceapă 400 g
conopidă 3 cartofi mari 300 g mazăre 1 legătură de mărar 1 legătură de
pătrunjel sare piper 150 g unt 1/2 lingură de făină 1 ou pesmet 2
linguri sos brun Mod de preparare: Se taie 8 turnedouri şi la…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 300 g pui fiert sau fript 6
coşuleţe din foitaj coapte sare piper 180 g unt 400 g cartofi 12
ciuperci 3 linguri sos suprem de pasăre 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu
sosul…
Read more »
Read more »
Inghetata de cafea
22 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată
Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la
care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se
acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet…
Read more »
Read more »
Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet sau garf de viţel 1,500 kg spanac 300 g
cartofi noi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt
sare piper nucşoară maghiran 1 lingură bulion pastă 1 ceapă 2 linguri
sos brun supă Mod de preparare: Cotletul se frige înăbuşit într-o…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşcht de vacă 600 g conopidă 10 ciuperci 150 g
unt sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel 8 crutoane rotunde
prăjite 40 g caşcaval 1 lingură de făină un pahar lapte 1/2 pahar cu vin
roşu 1 gălbenuş 3 linguri sos alb 2 linguri sos brun Mod de…
Read more »
Read more »
Cotlete la grătar cu garnitură de budincă de tăiţei cu ciuperci, parmezan şi mazăre natur
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 200 g tăiţei de casă 350 g
ciuperci 2 ouă 2 linguri sos alb sare piper 50 g parmezan sati şvaiţer
400 g mazăre fină 150 g unt Mod de preparare: Se prepară o budincă din
tăiţei fierţi amestecaţi cu ciupercile tăiate felii şi sotate, 2…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 crutoane 1,500 kg spanac 2
linguri sos alb 2 ouă sare piper Maggi 140 g unt nucşoară 12-14 ciuperci
mari 1 legătură de mărar Mod de preparare: Spanacul se fierbe bine,
se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb, sare,…
Read more »
Read more »
Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate, marulă brezată şi macaroane cu şuncă şi parmezan
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg coilet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri
smîntînă 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g parmezan sau
caşcaval 1 lingură faină 400 g marula 150 g unt 1/41 supă 1 pahar lapte
sare piper Mod de preparare: Se frige cotletul înăbuşit şi cînd…
Read more »
Read more »
Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre
21 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g
mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină 150 g unt sare piper
cimbru nucşoară 100 g zarzavat 2 cepe 4 legături mărar 1 felie franzelă 3
linguri smîntînă 3 linguri sos brun 1/4 pahar vin…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 gulii 400 g bureţi 300 g carne
de porc 8 crutoane prăjite 1 legătură de tarhon 300 g roşii sare piper
cimbru 1 ou 100 g unt 1 ceapă 1 felie de franzela 2 linguri sos
spaniol Mod de preparare: Se prepară guliile pentru umplut.…
Read more »
Read more »
Sote din carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2
linguri de smantana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză
sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon
Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat
puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe
grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte de…
Read more »
Read more »
Scoarta de nuca
21 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci Mod
de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se
adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele
trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt
şi presărată cu…
Read more »
Read more »
Inghetata de zahar ars
21 August 2010
Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte
Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt
gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se
sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere,nuca si marmelada
21 August 2010
Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g
făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3
linguri nuci 1 lingură zahăr Mod de preparare: Se freacă într-o
cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea
a devenit lichidă. Se…
Read more »
Read more »
Sos fond brun de peşte
21 August 2010
Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun,
amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g
zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare Mod de preparare: Cînd peştele
este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se
fierbe cu 8 1 apă, dafinul…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera
21 August 2010
Ingrediente: 7,400 kg muşchi de vacă 80 g şuncă 50 g limbă fiartă
afumată sare piper 150 g tăiţei de casă 50 g şvaiţer (caşcaval sau
brînză) 1 kg urzici nucşoară 4 căţei de usturoi 1 lingură de făină 2 ouă
pesmet 260 g unt 1/2 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)
21 August 2010
Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp
grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1
strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1
cocktail glass
Read more »
Read more »
Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi
21 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg cotlet de viţel 400 g andivă 300 g morcovi 300g cartofi 150 g
unt ulei pentru prăjit cartofi 40 g făină 2 ouă 40 g şuncă 40 g limbă
afumată 2 linguri sos alb cu puţin lapte Mod de preparare: Se prepară
12 cotlete. Separat se face un aluat din făină,…
Read more »
Read more »
Legume cu carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g
unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare
piper alb Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în
apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume
21 August 2010
Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau
ulei Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă
întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului
încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se
presară cimbru. Cînd…
Read more »
Read more »
Sos picant
21 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă
afumată fiartă 2 linguri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă
muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2
pahar vin 50 g unt puţin piper Mod de preparare: Ceapa tocată se
fierbe cu vinul şi se…
Read more »
Read more »
Crema de citrice cu frişcă
21 August 2010
Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr
pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă
lichidă Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de
2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Sote din carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii
sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2
linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g
orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr 1…
Read more »
Read more »
Inghetata de vanilie
21 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte Mod de preparare: Se
freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte,
se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert
de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se…