vineri, 26 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #78


Retete de Paste:

Serbet de zahar ars

26 August 2010
    Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apă   Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, 1 kg de zahăr cu trei pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. într-o tigaie foarte curată, preferabil de aluminiu, se ard 250 g…
Read more »

Napi gratinaţi cu şuncă

26 August 2010
    Ingrediente: 800 g napi 150 g unt 3  pahar lapte 3 linguri smantană 100 g caşcaval 3/5 lingură făină     Mod de preparare: Napii se curăţă, se taie felii groase şi se fierb timp de 8 minute în puţină apă cu sare şi 30 g unt. Separat se face un sos alb…
Read more »

Spinare cu tocătură de ficat cu garnitură de fasole fidea, cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi smantană

26 August 2010
    Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 250 g ficat de porc, viţel sau pasăre 100g zarzavat 1 ceapă 300 g cartofi noi 120 g unt 6 coşuleţe coapte din foi­taj 250 g ciuperci 1 lingură smantană 1 legătură mărar 300 g fasole fidea 1 păhărel vin roşu 1 lingură făină 40…
Read more »

Sitari fripti

25 August 2010
  Ingrediente: 5 sitari 50 g slănină 1 lingură untură 1 cruton mare 1 legătură pătrunjel sare piper 6 crutoane cu intestine măruntaie de sitar : ficat, inimă, pipotă 1 ceapă putin unt 1 linguriţă faină 2 lin­guri zeamă de carne Mod de preparare: Ţinem sitarii 2-3-4 zile (după cît este de frig) într-un loc…
Read more »

Rasol de prepelite

25 August 2010
  Ingrediente: 5 prepeliţe apă mujdei de usturoi (o căpătană) sare Mod de preparare: Fierbem prepeliţele în apă cu puţină sare. Apoi le servim ca rasol, cu mujdei de usturoi.   Pofta buna!
Read more »

Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)

25 August 2010
  Ingrediente: 3 potîrnichi 15 ciuperci 250 g orez 150-250 g unt 5 linguriţe bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne 5 roşii 1 ceapă 10 linguri caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Prăjim jumătăţile de potîrniche, le lă­săm să se răcorească puţin, scoatem car­nea de pe oase şi o tăiem…
Read more »

Pilaf de prepelite

25 August 2010
  Ingrediente: 5 prepeliţe fripte 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne 125 g unt sare piper Mod de preparare: Curăţăm orezul şi îl spălăm repede. Orezul curat nu se mai spalâ. Punem orezul într-o cratiţă cu o bucăţică de unt, sare şi piper ; amestecăm bine, apoi turnăm zeama de carne clocotită care…
Read more »

Potarnichi umplute

25 August 2010
  Ingrediente: 3 potîrnichi 10 linguri umplutură de ciuperci ca găluştele 50 g unt sare piper 10 linguri sos Mod de preparare: După ce curăţăm potîrnichile prin des­chizătura făcută la gît, le umplem cu o umplutură de ciuperci amestecată cu compoziţie pentru găluştele le legăm, apoi le frigem ca şi pe cele neumplute. Servim cu…
Read more »

Prepelite inabusite

25 August 2010
  Ingrediente: 2 prepeliţe 125 g unt 50 g slănină foi de vită ceapă 1/2 pahar de vin 1 foaie de dafin 3 roşii 1 lingură coniac sare piper Mod de preparare: Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte, intr-o…
Read more »

Potarnichi fripte

25 August 2010
  Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare pi­per 5 linguri smintîna Mod de preparare: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm. Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute înainte de masă,…
Read more »

Prepelite fripte

25 August 2010
  Ingrediente: 2 prepelite 50 g slănină foi de vită 1 lingură untură 6 crutoane sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi pirlim iute prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper. Invelim prepeliţa într-o foaie de viţă, punem pe piept o felie de slănină afumată sau proaspătă şi, cu o…
Read more »

Potarnichi la frigare

25 August 2010
  Ingrediente: 3 potîrnichi 1 lămîie 50 g slănină unt pentru uns hirtia sare Mod de preparare: Curăţăm potîrnichile, le acoperim piep­tul cu felii de lămîie fără coajă şi fără sîmburi, punînd deasupra felii de slă­nină. Apoi le învelim în hîrtie unsă cu unt şi le frigem la jar într-o frigare de lemn.   Pofta…
Read more »

Porumbei cu ciuperci

25 August 2010
  Ingrediente: 3 porumbei 100 g unt 1 ceapă 1 linguriţă coniac 1/2 lămîie puţină zeamă de carne 300 g ciuperci pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare:  Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim, ames­tecînd. Turnăm coniac şi zeamă…
Read more »

Dulceaţă de vişine

25 August 2010
Dulceaţă de vişine  Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zahăr 3 pahare apă (de 200 ml) 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi ajutându-te de un ac de siguranţă, după ce le-ai ales şi le-ai spălat bine. Faci pe foc mic un sirop din apă şi zahăr şi când se leagă…
Read more »

Sirop de vişine

25 August 2010
  Ingrediente: vişine 1 kg de zahăr   Mod de preparare: Speli vişinele, le scoţ sâmburii şi apoi cântăreşti o farfurie plina cu vârf cu vişine şi pentru fiecare farfirie socoteşti 1 kg de zahăr. Intr-o cratţă aşezi în straturi un rând de vişine şi uiul de zahăr şi le laşi de dimineaţă pânâ seara.…
Read more »

Mancare de vinete

25 August 2010
Mancare de vinete  Ingrediente: 3-4 vinete 1 kg roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrun­jel 2-3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime pe care le pui în apă care clocoteşte şi le ţii 5 minute. Le scoţi într-o strecurătoare…
Read more »

Şniţel vienez din carne de porc cu garnitură din piure de cartofi

25 August 2010
Ingrediente: 800 g came de porc 2 linguri făină 3 ouă sare piper 200 g ulei 500 g cartofi 1/2 pahar lapte 40 g unt pesmet   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul, se sărează. Se dau apoi prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei pe ambele…
Read more »

Ciorbă transilvăneană de tarhon

25 August 2010
    Ingrediente: 600g carne de porc mai grasă 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 60 g orez 1 gălbenuş 3 linguri smantană 11/4 lingură făină 2-3 linguri oţet sare 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel 3 litri apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se pune la fiert şi după…
Read more »

Supă de fasole boabe cu costiţă sau ciolan afumat

25 August 2010
    Ingrediente: 350 g fasole 300 g costiţă sau ciolan ajumat 2 morcovi 2 cepe sare 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 50 g ulei   Mod de preparare: Fasolea se spală şi se lasă in apă rece cîteva ore. Se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune din nou la fiert in…
Read more »

Ciorbă de primăvara din carne de porc

25 August 2010
Ciorbă de primăvara din carne de porcO reteta simpla de ciorba de primavara din carne de porc din: carne de porc, rosii, zarzavat de supa, cartofi, mazare, fasole, patrunjel, leustean, varza alba, ceapa, conopida, sare, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g roşii 300 g zarzavat de supă 500g cartofi 150 g mazăre 150 g…
Read more »

Crema de nuci

25 August 2010
    Ingrediente: 400 g nuci 2 dl lapte 100 g zahăr 1 lingură rom 2 gălbenuşuri un praf de sare puţin zahăr vanilat   Mod de preparare: Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr. Se amestecă adăugând puţin rom şi când s-a mai răcorit, două gălbenuşuri. Se freacă bine până devine spumoasă.…
Read more »

Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă

25 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg carne de porc (spată, piept, gît) 300 g ceapă 5 căţei de usturoi sare boia 3 ardei graşi 300 g roşii 1 pahar vin 300 g mălai 60 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează în ulei cu ceapa tocată şi se pune ustu­roiul tocat,…
Read more »

Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură

25 August 2010
    Ingrediente: 1,600 kg nucă şi os 3 morcovi 2 ţeline 1 ceapă 1 fir praz sare piper boabe 300 g cartofi 1 varză creaţă 80 g unt 1 legătură pătrunjel 30 g hrean 1/2 lingură făină 2 gălbenuşuri o lingură oţet puţin zahăr 50 g costiţă afumată Ingrediente: Nuca şi oasele se pun…
Read more »

Fasole boabe cu ciolan crud

25 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg ciolan sau came de porc 1 lingură bulion pastă 3-4 foi dafin 3 cepe sare piper boia iute cimbru 500 fasole boabe 200 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte in grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte puţin ceapa tocată, se…
Read more »

Pasta de gutui

25 August 2010
    Ingrediente: 1 kg de gutui fierte 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie     Mod de preparare: Se spală gutuile, de preferinţă mici, se taie în patru, se scoate căsuţa cu sâmburi şi se pun să fiarbă în apă cât să le cuprindă. Se adaugă şi câteva mere creţeşti tăiate în…
Read more »

Varză acră cu ciolan crud de porc

25 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg ciolan de porc 3 cepe 2 linguri bulion pastă sare piper boabe boia iute cimbru 2,500 kg varză acra 200 g untură ,ulei 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se prăjeşte în grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte ceapa tocată…
Read more »

Spinare cu tocătură de ciuperci cu garnitură de roşii umplute cu pilaf, anghinare cu mazăre şi crochete de cartofi

25 August 2010
    Ingrediente: 1spinare de viţel de 1,500 kg 8 roşii 250 g ciuperci 2 cepe 100 g zar­zavat 6 funduri de anghinară 200 g mazăre 300 g cartofi 2 ouă pes­met 100 g orez 2 linguri smantană 30 g caşcaval   Mod de preparare: După ce carnea s-a fript, se scoate muşchiul şi se…
Read more »

Paine cu cartofi

25 August 2010
    Ingrediente: 1 kg făină 400 g cartofi fierţi 50 g drojdie 2 linguriţe rase de sare 3 linguriţe zahăr 5- 6 dl apă caldă   Mod de preparare: Se fierb cartofii. Se curăţă de coaja înainte de a se răci de tot şi se trec prin maşina de carne sau prin presa de…
Read more »

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur

25 August 2010
Ingrediente: 800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g cartofi 30 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul şi se sărează. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Se sting cu supă sau apă…
Read more »

Supă de mazăre cu afumătură

25 August 2010
    Ingrediente: 400 g mazăre boabe 60 g afumătură 1/2 lingură făină 60 g unt 1 foaie dafin 2 litri supă 1 litru apă 10 g zahăr 120 g frisca lichidă (sman­tană) 1/2 ceapă sare   Mod de preparare: Mazărea se fierbe in apă cu sare circa 20 minute. Separat se face un rantaş…
Read more »

Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

25 August 2010
    Ingrediente: 1 piept de viţel grăsuţ de circa 1,500 kg 100 g unt 2 felii franzelă 1 ceapă 2 ouă sare piper 1legătură pătrunjel 250g carne viţel (resturi de la piept) puţin zarzavat 1/2 1 supă, oase de viţel   Mod de preparare: Se aşază pieptul pe tocător. Cu un cuţit se taie…
Read more »

Pateu tătărăsc

25 August 2010
    Ingrediente: 300 g carne de porc grasa 300 g came de mînzat sau viţel 6 ouă sare piper un păhărel votcă 1 fir praz 3 căţei usturoi 4 g mirodenii de carnaţi 150 g file de heringi 120 g bureţi 80 g grăsime Ingrediente aluat :240 g făină, 1 pahar lapte,20 g drojdie…
Read more »

Serbet de lamaie

25 August 2010
    Ingrediente: 1 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie vanilie   Mod de preparare: Se pun la topit, în tingirea de dulceaţă, la foc foarte mic, zahărul cu patru pahare de apă. Când zahărul s-a topit, se împinge tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma şi se leagă ceva mai…

Ficăţei cu garnitură de orez si legume

25 August 2010
Ficăţei cu garnitură de orez si legume  Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 2-3 linguri bulion 1 linguriţă muştar sare piper 1 cană orez 2 morcovi 1 ardei gras roşu 200 g mazăre 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Incingi mai mult ulei şi pui ficăţeii să se rumenească, astfel vor deveni uşor crocanţi. Adaugi apoi bulionul, muştarul şi potriveşti…
Read more »

Supă de fasole verde cu costiţă afumată

25 August 2010
    Ingrediente: 500 g fasole fideluţă sau grasă 150 g costiţă afumată 1 ceapă 1 rădă­cină pătrunjel 1 linguriţă făină 3 linguri smîntînă 1 legătură pătrunjel sare 3 l apă   Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10 minute, se strecoară şi se pune în supa în care a fost fiartă costiţa tăiată julien,…
Read more »

Tocană din carne de porc cu ciuperci cu garnitură de mămăliguţă

25 August 2010
    Ingrediente: 1,200 g came de porc (sau mistreţ) 500 g ciuperci 2 legături de mărar 80 g unt sare piper 80 g ulei 3 linguri smantană 1 ceapă 1 lingură făină   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi egale, se sotează cu ceapa tocată, apoi cu 1 lin­gură făină şi se…
Read more »

Crema de cacao fara ou

25 August 2010
    Ingrediente: 1/2 l lapte 1 lingură cacao 3 linguri făină 4 linguri zahăr 100 g unt proaspăt 2 linguri rom   Mod de preparare: Se dizolvă cacao, făina şi zahărul cu puţin lapte rece. Se freacă bine până nu mai rămâne nici un cocoloş, se toarnă cu încetul 1/2 l de lapte, se…
Read more »

Spată umplută cu carne tocata cu garnitură de cartofi sotaţi cu cirnăciori afumaţi şi mazăre natur

25 August 2010
    Ingrediente: 1 spată de viţel de 1,200 kg 2 cepe 1 felie franzelă 1 ou 1 legătură pă­trunjel 120 g unt 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 400 g mazăre 400 g cartofi 150 g cirnăciori afumaţi sare piper   Mod de preparare: Se scot oasele de la spată şi din resturi se…
Read more »

Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni salată brezată cu costiţă şi ciuperci umplute

25 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg spinare de viţel 3 salate verzi 50 g costiţă afumată 100 g unt 12 ciuperci mari 500 g cartofi 1/2 lingură făină 1/4 l supă 100 g zarzavat 1 cepă     Mod de preparare: Se frige spinarea la cuptor, se face sosul, se garniseşte cu cartofi prăjiţi parizieni ,…
Read more »

Fazan rece

25 August 2010
  Ingrediente: 1 fazan fript 150 g vin puţină untură pentru uns tava 5 linguri aspic 200 g ficat (gîscă, găină) sare piper 10 linguri sos de coacăze Mod de preparare: Alegem un fazan gras, frumos. îl cu­răţăm fără să-1 opărim. Ii tăiem gîtul cu cap cu tot, aripile şi coada. După ce îl curăţăm,…
Read more »

Pasarele inabusite (vrabii,ciocarlii,ciocarlani)

24 August 2010
  Ingrediente: 25 păsărele 1 lingură unt 2 cepe 1-2 linguri făină 1 pahar vin 250 g roşii (sau bulion de roşii) sare piper Mod de preparare: Curăţăm păsărelele, le dăm sare şi pi­per. Apoi le punem într-o cratiţă să se prăjească cu unt şi cu ceapă tocată mă­runt. Presărăm făină şi amestecăm. Stin­gem cu…
Read more »

Rata salbatica

24 August 2010
Rata salbatica din: rata, unt, slanina, zeama de carne, rantas, smantana si sare. Ingrediente: 1 raţă mare 1 lingură unt 50 g slănină 1 pahar zeamă de carne 2-3 lingurile rîntaş rece 10 linguri smîntînă sare Mod de preparare: Jumulim pasărea, o pîrlim şi îi scoa­tem măruntaiele. O ţinem puţin în apă clocotită ca să…
Read more »

Fazan fript

24 August 2010
  Ingrediente: 1 fazan 1 lingură unt puţină untură pentru uns tava 50 g slănină 150 g vin sare piper Mod de preparare: Fazanul se frige ca şi curca. Se pregă­teşte însă altfel. Penele fazanului se smulg ca la orice altă pasăre, însă capul cu gîtul, aripile şi coada se taie împreună cu penele dimprejur.…
Read more »

Pulpa de caprioara

24 August 2010
  Ingrediente: 1/2 pulpă caprioara 100 g slănină 100 g unt 1 lingură făină 1 linguriţă bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne Pentru marinată : 1 ceapă mică 1/4 telină 1/4 mor­cov 1/4păstirnac 1 lingură ulei 1 pahar de vin (sau oţet) 2 foi de dafin piper sare Mod de preparare: Lăsăm pulpa…
Read more »

Muschi de caprioara

24 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne caprioara 50 g slănină 1 lingură unt apă 1 pa­har vin (sau oţet) sare piper Mod de preparare: Curăţăm de vine muşchiul de căprioară şi îl punem să se marineze 12 ore în oţet sau în vin roşu. Scoatem muşchiul, îl ştergem cu şervetul, îl împănăm cu slă­nină şi, cu…
Read more »

Cotlete de caprioara

24 August 2010
  Ingrediente: 6 cotlete 1 lingură unt 2 linguriţe ulei 50 g slă­nină sare 10 ciuperci sau 20-25 măsline 10 linguri sos Mod de preparare: Marinăm timp de 12 ore un muşchi în­treg de caprioara sălbatică. Dacă îl împărţim însă în cotlete, ajung numai două ore de marinare înainte de a-1 frige. Scoatem cotletele din…
Read more »

Iepure cu ciuperci

24 August 2010
  Ingrediente: 1 iepure 100 g unt sau untură 1 ceapă 1, 1/2 lingură făină 1 pahar apă 1/2 pahar vin 500 g ciuperci 2 linguri smintină sare Pentru marinată : puţin ulei oţet foaie de dafin vin alb ceapă tăiată mărunt Mod de preparare: Curăţăm iepurele şi îl jupuim. Il tăiem 1 bucăţi şi…
Read more »

Supă de urzici cu măeriş şi cabanos

24 August 2010
Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smîntînă 120 g ulei pesmet de casă   Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală bine şi se fierb în apă clocotită 2…
Read more »

Pateu de iepure

24 August 2010
  Ingrediente: 1 muşchi întreg de iepure 2 cepe 200 g unt pen­tru frecat şi în plus de acoperit carnea 4 gălbe­nuşuri 250 g muştar aspic sare piper Garnitură : ouă răscoapte gogoşari pătrunjel Mod de preparare: Scoatem tot muşchiul de pe spinarea iepurelui. îl curăţăm bine de piele, îl tăiem în bucăţi mici şi…
Read more »

Civet de iepure

24 August 2010
  Ingrediente: 1 iepure 200 g slănină sau costiţă 2 linguri făină 1-2 cepe 1/2 pahar vin roşu 1/2 pahar vin aib 1/2 pahar oţet de vin 1 ceaşcă zeamă de carne (sau de vlnat) cîţiva căţei de usturoi 500 g ar­pagic mic rotund 100 g unt 100 g ulei 500 g ciuperci 1/2 lămîie…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)

24 August 2010
Cum se prepara Cocktail Classic Gin Martini (video)  Ingrediente: some ice cubes 75 ml chilled gin dash extra dry Vermouth 1 lemon 1 martini glass 1 martini gallon or mixing glass 1 cocktail stirrer 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure you might also need: 1 measuring jug some measuring spoons
Read more »

Lichior de cafea

24 August 2010
    Ingrediente: 250 g cafea (pentru 1 l cafea lichidă) 1 l alcool 90° sirop dintr-un kg zahăr şi 1/2 l apă vanilie   Mod de preparare: Se face la filtru o cafea aromată din 250 g cafea prăjită şi măcinată mai mare. Se trece prin filtru atâta apă clocotită, încât să se obţină…
Read more »

Marmelada de portocale

24 August 2010
    Ingrediente: 1 kg portocale fierte 1 kg zahăr 2 pahare de apă     Mod de preparare: Se aleg portocale mari cu coaja groasă, se spală şi se şterg. Se pune o oală cu apă pe foc în care să poată încăpea portocalele în voie. Când apa clocoteşte bine, se dă drumul portocalelor…
Read more »

Piept umplut cu prune cu garnitură de piure de cartofi şi sote de morcovi

24 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 250 g prune uscate 4 bucăţi cuişoare 150 g unt sare 150 g pesmet 3 ouă puţin zahăr 200 ficat 350 g cartofi 350 g mor­covi 1/2 lingură făină 2 linguri sos de friptură 1/4 l supă     Mod de preparare: Se prepară carnea pentru umplut…
Read more »

Serbet de trandafir

24 August 2010
    Ingrediente: 250 g foi de trandafir 1 l apă 1 kg zahăr 1 vârf linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Se vântură sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca să se îndepărteze praful galben ce cade din flori. Se pun la fiert cu 1 l…
Read more »

Crema de unt

24 August 2010
  Ingrediente: 1 dl apă 120 g zahăr vanilie 4 gălbenuşuri 200 g unt proaspăt   Mod de preparare: Se pune să fiarbă într-o cratiţă, 3 – 4 minute, apa cu zahărul. Se adaugă în siropul pregătit, după dorinţă, vanilie sau puţină coajă de lămâie. Se acoperă şi se lasă astfel să stea un sfert…
Read more »

Spinare la cuptor cu garnitură de cartofi parizieni, morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă şi cartofi noi

24 August 2010
    Ingrediente: 1 spinare de viţel de 1,500 kg 120 g unt sare piper 250 g morcovi 250 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă 250 g cartofi noi   Mod de preparare: Se frige carnea şi se face sosul. Carnea se taie felii, se aşază pe un pla­tou fierbinte şi se garniseşte…
Read more »

Cremă hategana de fasole boabe cu ciuperci şi costiţă afumată

24 August 2010
    Ingrediente: 300 g fasole boabe 100 g costiţă afumată 300 g ciuperci 2 cepe sare piper 60 g unt 2 l apă 1 l supă 2 legături mărar 3 linguri smîntînă 1 foaie dafin 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Fasolea se fierbe 10 minute (după ce a stat în apă cîteva…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Negroni (video)

24 August 2010
Cum se prepara Cocktail Negroni (video)  Ingrediente: 25 ml Red Vermouth 25 ml Bitter Campari 25 ml Gin some ice cubes 1 orange 1 lemon 1 old fasioned glass or a large tumbler 1 cocktail stirrer or a bar spoon 1 knife or canal 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure
Read more »

Dulceaţă de coacaze rosii

24 August 2010
Dulceaţă de coacaze rosii  Ingrediente: 300 g coacăze roşii (fără sâmburi) 1 kg zahăr un sfert de ligurinţă sare de lămâie 1/2 baton de vanilie 250 ml apă pentru sirop   Mod de preparare: Alegi coa­căzele şi le scoţi sâmburii cu un ac de siguranţă. Din zahăr şi apă prepari un sirop pe care îl fierbi 10 minute.…
Read more »

Şniţele de cotlet cu tocătură de file afumat cu garnitură de fasole fidea natur şi roşii umplute cu pilaf

24 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 150 g file afumat fiert 3 linguri sos alb 100 g unt 100 g ulei 10-12 roşii 150 g orez 300 g fasole fidea sare piper 2 ouă pesmet 1 lingură făină   Mod de preparare: Se taie cotletele felii, se trec prin sare, piper, făină, se…
Read more »

Gem de caise decojite

24 August 2010
Gem de caise decojite  Ingrediente: 1 kg caise 600 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii. Le pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de lămâie.…
Read more »

Paine cu lapte

24 August 2010
    Ingrediente: 1 kg făină 40 g drojdie 6 -7 dl lapte 1 lingură ulei 20 g zahăr 2 linguriţe rase de sare   Mod de preparare: Se cerne făina în copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecată cu zahărul, apoi uleiul, sarea şi laptele rece. Se frământă totul bine, până…
Read more »

Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca

24 August 2010
    Ingrediente: 400 g cartofi 150 g costiţă afumată 1 telina 3 fire praz 2 cepe 3 lin­guri smantană 1 litru supă 1 cutie crevete crab sau 20 cozi de raci 60 g unt 1/2 linguriţă boia de ardei sare 2 linguriţe coniac   Mod de preparare: Costiţa se taie julien, se prăjeşte puţin…
Read more »

Supă rece bucovineană de ciuperci şi şuncă

24 August 2010
    Ingrediente: 180 g şuncă afumată slabă 600 g ciuperci l supă tare 11/2 bors 13/4 l apa 2 bucăţi sfeclă 1 legătură leuştean sare 2 ouă 200 g smantană zeamă de lămaie   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute in puţină supă cu zeamă de lămîie…
Read more »

Ştevie pane

24 August 2010
Ştevie pane  Ingrediente: 1 legătură ştevie 2 ouă 4-5 lin­guri faină 4-5 căţei de usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Speli bine ştevia, cureţi frunzele de nervuri şi le laşi deoparte să se scurgă. Baţi bine ouăle cu făina şi potriveşti gustul de sare şi piper. Rulezi fiecare frunză de ştevie, o dai prin…

Spată umplută cu tocătură de ficat şi carne cu garnitură de bureţi sotaţi şi gulioare umplute cu sos alb cu caşcaval

24 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg spată de viţel 25 g ficat de viţel sau porc 1 felie franzelă 3 ouă sare piper 400 g bureţi 6 bucăţi ţelină 120 g caşcaval sau telemea 2 lin­guri sos alb  120 g unt 1 legătură pătrunjel 1/2 lingură făină 100 g zarzavat 2 cepe 1 lngură pesmet  …
Read more »

Supă japoneză cu costiţă afumată

24 August 2010
    Ingrediente: 100 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de came sau pasăre 1 1/2 l apă 2 cepe 1/2 linguriţă praf de curry sau boia de ardei 1 lingură făină sare 25 g orez fiert 1 mar 40 g unt   Mod de preparare: Costiţa se taie, se sotează cu unt, ceapa…
Read more »

Covrigei cu scortisoara

24 August 2010
    Ingrediente: 500 g făină 250 g unt proaspăt 50 g zahăr 40 g drojdie 1/2 ceaşcă lapte coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr şi migdale pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Se moaie drojdia cu lapte călduţ. Se cerne făina pe masa de aluat sau într-un castron,…
Read more »

Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide

24 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg capac de viţel sau mînzat 300 g carnaţi polonezi sare piper 200 g piept afumat 5 fileuri de scrumbii sărate 2 ouă 15 felii subţiri de lămaie fără coajă 400 g roşii 5 căţei usturoi 150 g unt 100 g stafide 2 pahare vin roşu 1/2 lingură făină 250 g…
Read more »

Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb

24 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg pulpă de viţel 200 g piept afumat 120 g unt sau ulei 3 ouă 1 1/2kg varză 1 lingură smantană 1/2 lingură făină 2 linguri sos alb pu­ţină supă pentru sos 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Se taie 12-14 şniţele subţiri, se bat cu satirul (se platează), se…
Read more »

Tarta cu prune necojite

24 August 2010
    Ingrediente:  1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină un praf sare 1/2 kg prune zahăr pentru pus deasupra   Mod de preparare: Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac, o ceaşcă de făină şi sare. Se întinde foaia potrivit de groasă şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară pentru copt plăcinte, umezită cu apă.…
Read more »

Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb

24 August 2010
    Ingrediente: 1 spată de 1,200 kg 250 g ciuperci 4 ouă 80 g caşcaval 120 g unt 4 linguri sos alb 500 g roşii 100 g şuncă sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 ceapă zahăr   Mod de preparare: Ciupercile se toacă şi se sotează cu unt şi ceapă tăiată, apoi…
Read more »

Piept umplut cu momite şi scoici sau midii cu garnitură de pilaf cu spanac, conopidă în aluat şi napi cu pesmet

24 August 2010
  Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g momite 25 midii sau scoici 4 ouă 1 conopidă 400 g napi 150 g orez 1 1/2kg spanac 200 g unt 1 legătură ver­deaţă sare piper nucşoară 1 felie franzelă 1 pahar vin ulei de prăjii gogoşelele 1 1/2 lingură făină   Mod de preparare:…
Read more »

Nucă umplută cu sote de carne şi ciuperci cu garnitură de legume şi gulioare umplute cu ficat şi ouă

24 August 2010
    Ingrediente: 1 nucă rotundă de 1,200 kg, 10 gulioare 400 g cartofi noi 300 g mazăre 150 unt 1 legătură pătrunjel 150 g ficat 2 ouă sare piper 1 păhărel de vin roşu 250 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură făină   Mod de preparare: Nuca se frige înăbuşită cu…
Read more »

Iepure cu smantana

23 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g slănină 150 g unt 10 linguri sos de smîntînă 2 pahare oţet 1 lin­gură făină sare piper Mod de preparare: Alegem carne de iepure de la spinare sau picioarele dinapoi care, prin excep­ţie, se spală mult pînă iese apa limpede, psntru ca mîncarea să nu aibă…
Read more »

Iepure cu masline

23 August 2010
  Ingrediente: 1 iepure 2-4 foi de dafin 4-6 cuişoare 1 ceapă mare cîteva felii de morcov şi telină 2 pahare vin alb 1 pahar otet 100-150 g costifă afumată 3 linguri făină 2 pahare apă 1 linguriţă coniac 1 kg arpagic 300 g măsline 1-2 căpătîni de us­turoi 1 lămîie 200 g ulei 100…
Read more »

Iepure fript

23 August 2010
  Ingrediente: 1/2 iepure 50 g slănină 1 căpăpnă usturoi 2 lin­guri untură 1/2 pahar vin alb sare Mod de preparare: Alegem muşchiul şi pulpa dinapoi. Cu un cuţit ascuţit curăţăm bine carnea de pieliţele de deasupra (carnea de vînat nu se spală). Apoi o sărăm şi, cu un ac spe­cial, o împănăm des cu…
Read more »

Pateu de ficat de gasca

23 August 2010
  Ingrediente: 400 g ficat 100 g unt (sau grăsime de gîscă) 6 linguri aspic 1 pahar lapte 50 g măsline 50 g capere 1 ceapă mică 2 gălbenuşuri muştar sare piper Mod de preparare: Curăţăm ficatul, îl spălăm în lapte şi îl ţinem cîteva ore în lapte. Fierbem lap­tele într-o cratiţă şi cînd dă…
Read more »

Ficat de gasca la gratar

23 August 2010
  Ingrediente: 500 g ficat 1/2 lingură untură de gîscă sare piper Garnituri: 700 g cartofi 100 g untură Mod de preparare: Curăţăm ficatul, scoatem pieliţele, îl tăiem în lung (orizontal), în felii groase de un deget, şi îl frigem ca pe biftec. Ungem grătarul cu grăsime, abundent. Presărăm ficatul cu piper, ungem cu untură…
Read more »

Gasca fripta

23 August 2010
  Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de sticlă rezistentă la foc sau într-o tavă. Punem puţină untură ca sâ nu…
Read more »

Gasca cu fasole uscata (casulet)

23 August 2010
  Ingrediente: 1/2 gîscă 1/2 lingură unt sau untură (sau grăsime de gîscă) 1/2 kg fasole uscată 200 g costiţă 1 pereche debreţini 1 ceapă citeva felii de mor­cov şi de telină 1/2-l lingură făină 2 linguri bu­lion de roşii 1/2 păhărel de vin 1 polonic apă clocotită 1 foaie de dafin sare piper Mod…
Read more »

Rata la frigare

23 August 2010
  Ingrediente: 1 rată 1 linguriţă untură puţin cimbru Mod de preparare: Curăţăm bine raţa, tăiem aripile, gîtul şi vîrfurile picioarelor, care trebuie în­toarse în afară şi legate cu aţă. înainte de a pune raţa la frigare, o frecăm cu fi­catul ei crud şi o presărăm cu puţin cim­bru. Invelim cu hîrtie unsă cu untură…
Read more »

Boboc de rata cu gulii

23 August 2010
  Ingrediente: 2 boboci de rată 6-8 gulii 100 g unt 1 linguriţă făină de cartofi sau de grau 1 pahar de vin 1 foaie de dafin 1 linguriţă zahăr 1 ceaşcă zea­mă de carne sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm, de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm şi îi ştergem cu…
Read more »

Rata pe varza

23 August 2010
  Ingrediente: 1 rată mare 2 căpăţîni de varză acra 2 linguri untură 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion de roşii) 1 ardei gras sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor. După ce…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bramble (video)

23 August 2010
Cum se prepara Cocktail  Bramble (video)  Ingrediente: 50 ml gin 25 ml lemon juice 5 ml gomme syrup some crème de muir some ice cubes some crushed ice 1 blackberry 1 lemon slice 1 cocktail shaker 1 short glass 1 25ml (1 fl oz) measure 1 50ml (2 fl oz) measure 1 measuring jug 1 set measuring spoons 1 bar…
Read more »

Lichior de portocale

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l alcool de 90° 1 l lapte crud 1 kg zahăr tos 4 portocale 1 lămâie     Mod de preparare: Într-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zahărul, 4 portocale tăiate bucăţi potrivite, cu coajă şi cu sâmburi, şi o lămâie tăiată bucăţi. Se leagă borcanul şi…
Read more »

Corabioare

23 August 2010
    Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare   Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece,…
Read more »

Peltea de mere

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l zeamă în care au fiert merele 1 kg zahăr   Mod de preparare: Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere creţeşti, roşii şi cu miezul mai tare. Cele făinoase se sfărâmă la fiert şi dau o peltea tulbure. Se spală merele, se taie în patru şi fiecare sfert încă…
Read more »

Piept umplut cu garnitură de conopidă, fasole sotată şi cartofi prăjiţi cu mujdei

23 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 1 conopidă 400 g fasole verde grasă 400 g car­tofi 6 căţei usturoi 3 linguri smîntînă 1 legătură mărar sare piper 1 /2 linguriţă boia 100 g ulei 80 g unt   Mod de preparare: Se umple tăietura  iar so­sul se scade mai mult şi se mai fierbe 2…
Read more »

Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre,sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan

23 August 2010
  Ingrediente: 1 1/4 kg fricandou de viţel mai plin 300g ficat de viţe sau pasăre 3 oua 2 cepe 100 g zarzavat 1 păhărel vin roşii 300 g vîrfuri de sparanghel 150 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată 40 g par­mezan 300 g mazăre sare piper 100 g unt   Mod…
Read more »

Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti

23 August 2010
Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti  Ingrediente: 1 conopidă 6 ouă 3-4 castraveţi 2-3 lin­guri de muştar 1 legătură de tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet piper sare ulei   Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli bine, apoi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp pregăteşti sosul: fierbi 4 ouă şi când sunt…
Read more »

Marmelada de capsuni

23 August 2010
  Ingrediente: 1 kg căpşuni 500 g zahăr   Mod de preparare: Se spală căpşunile, se rup codiţele şi se scurg bine pe o sită. Se pun într- un castron, un strat de căpşuni, unul de zahăr tos sau pisat şi aşa mai departe. Se lasă să stea la loc răcoros până a doua zi.…
Read more »

Suc de coacaze negre

23 August 2010
  Alegi 1 kg de coacăze bine coapte şi le pui apoi la fiert fără zahăr, doar cu o cană de apă. Le iei de pe foc atunci când boabele crapă. Strecori apoi sucul cu tot cu fructe printr-un tifon şi presezi uşor coacăzele. Pui din nou la fiert sucul obţinut şi-l ţii pe foc…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gin Sidecar (video)

23 August 2010

Pesmeti cu iaurt

23 August 2010
    Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte bătut 2 linguri ulei 1 lingură zahăr vanilie 1 linguriţă de bicarbonat un praf de sare făină cât se cere   Mod de preparare: Se bate un pahar de lapte bătut sau de iaurt, cu ulei şi zahăr până se face ca o cremă. Se adaugă bicarbonatul…
Read more »

Salată de legume coapte

23 August 2010
Salată de legume coapteIngrediente: 4 vinete 4 rosii 4 ardei grasi sare piper ulei 1/2 lamaie   Mod de preparare: Coci pe rand vinetele, rosiile si ardeii pe o tabla pe aragaz si cand sunt gata le lasi sa se racească acoperite, apoi le cureti de coaja. Toci vinetele, iar roşiile şi ardeii le tai mărunt, le freci…
Read more »

Sfaturi pentru prepararea dulceţii

23 August 2010
  • Fierbi dulceaţa de fructe mici la foc iute, iar pe aceea de fructe cărnoase întregi, la foc lent şi menţii aceeaşi temperatură în timpul fier­berii. • Cum ştii cât de legat e siropul? Când la suprafaţă apar bule mici şi uniforme siropul este puţin legat, iar când clocoteşte greu, înăbuşit sau când picăturile…
Read more »

Tarta cu marmelada

23 August 2010
    Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 125 g zahăr 2 ouă 1/2 pachet praf de copt un praf de sare 250 g marmeladă   Mod de preparare: Se face o cocă din făină, unt, zahăr, ouă, praf de copt şi sare, se frământă şi se lasă o oră la rece. O treime…

Dulceaţă de caise umplute cu nuci

23 August 2010
  Ingrediente: 40 de caise 1,250 kg zahăr 3 pahare apă 1 lămâie mieji de nucă   Mod de preparare: Alegi fructe tari, coapte şi nevătămate. Le cureţi de coajă şi le pui pen­tru 2 ore în apă de var. Le speli apoi în apă rece, le scoţi sâmburii şi în locul lor introduci miez…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci

23 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg frieandou de viţel 12 coşuleţe coapte din foitaj 20 midii sau scoici 20 g unt de raci (carne de raci tocată, prăjită cu apă şi unt) 1/2 lingură făină 100 g unt 1 lingură smantană sare piper 1/4 1 supă (zeama de la midii) 400 g cartofi 2 fire ceapă…
Read more »

Tartă cu cireşe si coaja de lamaie

23 August 2010
Tartă cu cireşe si coaja de lamaieO reteta delicioasa de tarta cu cirese si coaja de lamaie din: faina, zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana si gris si gelatina. Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarină (unt) coaja rasă de la 1 lămâie 2 ouă 2 plicuri zahăr…
Read more »

Piept cu garnitură de ţelină, morcovi, mere, varză, cartofi natur şi sos de hrean

23 August 2010
    Ingrediente: 1 piept de viţel (1,500 kg) 250 g morcovi 300 g varză de Bruxelles 2 ţeline 400 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 30 g hrean 120 g unt 1 lingură oţet sare piper boabe zahăr 1/2 lingură jăină 5 mere 1 fir praz 1 lingură smantană   Mod de preparare: Pieptul…
Read more »

Sfaturi: Despre friptură

23 August 2010
  • Friptura de vită o baţi bine, ca pentru şniţel, apoi o ungi cu ulei şi cu muştar (dacă-ţi place) şi o laşi la frigider jumătate de oră, să se frăgezească. îi pui apoi sare, piper şi alte condimente după gust şi o frigi pe gră­tar. Când e gata o ungi fierbinte cu un…
Read more »

Pesmeti de Nurenberg

23 August 2010
    Ingrediente: 250 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 ouă 100 g nuci 1 linguriţă rasă cuişoare 1 linguriţă rasă scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat   Mod de preparare: Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina, ouăle, nuci sau…
Read more »

Crema cu ou

23 August 2010
    Ingrediente: 1 ou 1 lingurita zahăr 1 linguriţă rom   Mod de preparare: Se freacă un gălbenuş cu o linguriţă de zahăr şi o linguriţă de rom. Separat se bate un albuş spumă şi se amestecă încet cu gălbenuşul. Proporţiile se pot mări după numărul persoanelor. Crema este uşor de făcut şi foarte…
Read more »

Tartă cu căpşune

23 August 2010
Tartă cu căpşune  Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 150 g făină 100 g unt 1 ou 1 lingură apă rece 1 linguriţă de zahăr 50 g unt pentru uns tava Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg căpşune Pentru sirop ai nevoie de: 150 g zahăr 50 ml apă   Mod de preparare: Intr-un castron freci…
Read more »

Crema de vanilie

23 August 2010
    Ingrediente: 1/2 l lapte 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr vanilat 4 ouă 175 g zahăr 80 g făină   Mod de preparare: Se pune o bucată de vanilie într-o cratiţă cu laptele clocotit. Se acoperă şi se lasă să stea astfel un sfert de oră, ca să se parfumeze laptele.…
Read more »

Prepararea painii

23 August 2010
    Ingrediente: 1 kg făină 30 g drojdie circa 1/2 l apă 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei 2 linguriţe rase de sare   Mod de preparare: Se cerne făina în covată. Se moaie drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţină apă caldă (nu fierbinte, deoarece plămădeala nu mai creşte). Într-un vas de…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de morcovi, mazăre, fasole, conopidă şi cartofi

23 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 250 g morcovi 250 g mazăre 200 g fasole fidea 250 g conopidă 250 g cartofi noi 1 ceapă 100 g zarzavat 1 legătură pătrunjel 120 g unt sare piper 1/2 foaie dafin 1/4 l supă 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se spală fricandoul, se…
Read more »

Sirop de fragi

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l zeamă de fragi 1 kg zahăr 1 linguriţă zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se strivesc cu mâna, într-un castron, fragi bine copţi. La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 de litru de apă. Se storc pnntr-un tifon des şi se toarnă în tingirea de dulceaţă, adăugînd…
Read more »

Placinta cu crema de vanilie

23 August 2010
    Ingrediente  aluat : 250 g unt 250 g făină 1/2 pahar apă 1 linguriţă ulei un praf de sare Ingrediente crema: 1/2 l lapte, 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr vanilat, 4 ouă, 175 g zahăr, 80 g făină   Mod de preparare: Se face un aluat franţuzesc din unt, făină,…
Read more »

Nucă la cuptor cu garnitură de găluşte de făină şi varză creaţă brezată si costiţă afumată

23 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g zarzavat 1 ceapă sare 1 linguriţă boia de ardei cîteva oase de viţel 2 linguri smantana 150 g unt 200 g făină 2 ouă 1 varză creată 40 g costiţă ajumată   Mod de preparare: Se frige la cuptor in tavă adîncă nuca cu zarzavatul…
Read more »

Peltea de zmeura

23 August 2010
    Ingrediente: 1 l zeamă de zmeură 1 kg zahăr     Mod de preparare: Se alege zmeura şi se stoarce câte puţină odată, printr-o pânză. Se lasă să se limpezească. Se pun în tingirea de dulceaţă cantităţi egale de zeamă de zmeură şi zahăr şi se fierb la foc mic, până ce pelteaua…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de ciuperci, raci şi midii sau scoici, anghinare cu pesmet şi sos tartar

23 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 20 midii 200 g ciuperci 20 raci fierţi 2 linguri de sos alb 180 g unt 400 g anghinare rotunde sau napi sare piper 3 ouă   Mod de preparare: Cozile fierte de raci, midiile, ciupercile se taie julien şi se sotează în unt. Se amestecă cu…
Read more »

Limonada

23 August 2010
    Ingrediente: 150 g zahăr 2 lămâi mijlocii 6 pahare apă   Mod de preparare: Se pune zahărul într-un vas foarte curat. Se toarnă apa rece deasupra, amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă puţină coajă de lămâie, tăiată numai din partea galbenă şi zeama de lămâie. Se acoperă şi se pune la gheaţă…
Read more »

Biscuiti cu vanilie

23 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 1/2 pahar zahăr vanilat 1/2 pahar făină     Mod de preparare: Se freacă gălbenuşunle cu zahărul vanilat până se albesc. Se adaugă făina şi cele trei albuşuri spumă. Se unge cu unt o tavă de tablă groasă. Se pune câte o linguriţă din compoziţie la distanţa de 2 -3…
Read more »

Budincă de conopidă cu ciuperci

22 August 2010
Budincă de conopidă cu ciuperci  Ingrediente: 1 conopidă de mărime potrivită 200 g ciuperci 350-400 ml lapte şi 2 linguri griş 2 linguri smântână 3 00 g unt 4 roşii 5 ouă 150 g caşcaval 1 lingură pesmet sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi conopida de frunzuliţe, o desfaci bucheţele pe care le pui să fiarbă…
Read more »

Pesmeti cu scortisoara

22 August 2010
    Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g)   Mod de preparare: Se freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat, scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut şi sare.…
Read more »

Cuiburi de randunele

22 August 2010
    Ingrediente: 4 albuşuri 200 g zahăr 200 g migdale sau nuci unt pentru uns tava   Mod de preparare: Se bat albuşurile pe marginea maşinii. Când sunt gata, se pune zahărul pisat şi se bat din nou împreună. Se adaugă migdale curăţite de coajă şi tăiate felii subţiri, sau nuci tăiate în lung.…
Read more »

Limbi de pisica

22 August 2010
    Ingrediente:  160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt 1 linguriţă lapte 2 albuşuri     Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până se face spumă. Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de lemn, la…
Read more »

Biscuiti cu stafide

22 August 2010
    Ingrediente: 2 ouă 125 g unt proaspăt 125 g zahăr 125 g făină 125 g stafide 3 linguri rom unt pentru uns tava   Mod de preparare: Se aleg stafidele, se spală şi se pun într-o ceaşcă cu trei linguri de rom. Se lasă să stea cel puţin o jumătate de oră. Se…
Read more »

Piept umplut cu garnitură de ciuperci, conopidă şi cartofi gratinaţi

22 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg piept viţel 300 g bureţi sau ciuperci 120 g unt 500 g conopidă 300g cartofi 2 ouă pesmet 100 g zarzavat 2 cepe 1 1/2 lingură făină 1/2 pahar vin roşu   Mod de preparare: Se umple carnea de vită în punga formată,  şi apoi se bagă în cuptor. Pieptul…
Read more »

Piept la cuptor cu garnitură de varză cu costiţă afumată, bureţi sotaţi şi chiftele de cartofi

22 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 400 g bureţi 1 1/2kg varză dulce 600 g costiţă afu­mată 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper 1 legătură mărar 100g unt 100 g ulei 2 linguri smantană supă de oase   Mod de preparare: Carnea de viţel se frige întreagă (cu coaste)…
Read more »

Nucă la cuptor cu garnitură de morcovi natur, pere umplute cu ouă şi sos alb şi cartofi cu smantană

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 400g morcovi 1/2 lingură făină 10 pere potrivite 3 ouă plus un albuş 1 lingură sos alb 300 g cartofi 1 legătură de mărar 120 g unt puţin zahăr Mod de preparare: Nuca se frige înăbuşită cu zarzavat (fără ceapă) iar cînd este gata se face sosul…
Read more »

Nucă împănată la cuptor cu garnitură de chifteluţe de spanac şi roşii umplute cu pilaf

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 100 g piept afumat sare piper 1 legătură tarhon 1 lingură bulion 1 kg spanac 10 roşii 150 g orez 2 cepe 100 g zar­zavat 1 l supă oase de viţel 2 fileuri anşoa 1 /2 pahar vin roşu 1 foaie de dafin 150 g unt 1/2…
Read more »

Nucă condimentată la cuptor cu garnitură de macaroane cu ciuperci şi parmezan

22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg nucă de viţel 400g roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei us­turoi 150 g ulei sare piper cimbru 150 g măsline verzi 200 g macaroane 60 g unt 40 g caşcaval 150 g ciuperci 1/2 pahar de vin   Mod de preparare: Se prepară nuca pentru fript şi se aşază într-o…
Read more »

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi

22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de viţel 80 g ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: Carnea se spală, se şterge cu un şervet, apoi se sărează, se piperează şi se presară deasupra cu puţină boia dulce. Se dă la cuptor cu ulei şi…
Read more »

Sos polonez

22 August 2010
    Ingrediente: 100 g unt 3/4 lingură făină sare zahăr 1/2 1 supă 1 pahar vin roşu 40 g stafide roşii 30 g migdale prăjite   Mod de preparare: Se face un rantaş blond din 50 g unt şi făină şi se stinge cu supa şi vinul. Apoi se fierbe 20 minute, cu stafidele…
Read more »

Inghetata de ciocolata

22 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 125 g ciocolată sau 50 g cacao vanilie   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pun să fiarbă laptele cu vanilia, se moaie pe marginea maşinii ciocolata tăiată bucăţi mici, cu puţină apă. Se amestecă încet cu laptele şi apoi cu…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi

22 August 2010
    Ingrediente: 1 kg fricandou 6 felii şuncă tăiate in două 120 g unt sare piper 1/4 l lapte 1 1/2 lingură făină 12 ciuperci 12 crutoane 300 g morcovi 300 g cartofi 2 ouă nucşoară 200 g pesmet 100 g zarzavat 1 ceapă 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se face friptura…
Read more »

Fricandou la cuptor cu garnitură de tăiţei cu parmezan,piure de spanac şi napi cu pesmet

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg fricandou de viţel 400 g spanac 2 ouă 200 g făină 40 g şvaiţer sau parmezan 150 g unt 500 g napi 2 linguri pesmet 100 g zarzavat 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Se frige carnea cu unt, sare, ceapă şi zarzavat tăiate: se face sosul. Se…

Fricandou in aspic cu garnitură de salată rusească şi ouă cu icre

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg fricandou de vitel 1 morcov 2 cartofi 1 telină 1 măr 1 roşie 100 g mazăre 1 fir de ceapă verde 150 g ulei 1/2 lingu­riţă muştar 1/2 lămiie 6 ouă 100 g icre de ştiucă sau negre 8 foi gelatină 1 /2 pahar vin dulceag sare puţine oase 2…
Read more »

Cotlete la tigaie cu garnitură de musaca de vinete cu roşii şi carne de viţel

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg cotlet de viţel 2 vinete potrivite 400 g roşii 2 ouă 1 legătură mă­rar 2 linguri sos alb sare piper cimbru 400 g mazăre 100 g ulei 100 g unt 1 ceapă 1/2 vin dulceag     Mod de preparare: Se face o musaca de vinete într-o formă de şarlotă…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de piure de mazăre, crochete de pui şi sos Madera

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 600 g mazăre 80 g şuncă 3—4 ouă sare piper zahăr Maggi 140 g unt 300 g carne de porc sau pasăre fiartă sau friptă pesmet 4 linguri sos alb 8 crutoane     Mod de preparare: Mazărea fiartă se face pireu şi se amestecă cu sare,…
Read more »

Sos de roşii românesc

22 August 2010
    Ingrediente: 1 kg roşii 80 g unt sare 1/2 lingură zahăr   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă şi se pun la fiert tăiate bucăţi. Cînd sînt bine fierte se dau prin sită, se pune sarea, zahărul şi untul şi se mai fierbe pînă se îngroaşă. Se poate amesteca la urmă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blackberry Margaritas (video)

22 August 2010

Sos

22 August 2010
Ingrediente: 60 g unt 1/4 fir praz 1/4 lingură făină 40 g costiţă afumată 1 lingură bulion 2 linguri sos de friptură 100 g zarzavat 1 pahar vin 40 g şuncă 1/4 1 supă sare piper 15g hrean Mod de preparare: Se sotează untul cu costiţa, prazul şi zarzavatul tăiate. Apoi se pun făina, bulionul,…
Read more »

Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă

22 August 2010
Prajitură cu biscuiţi, gem si frişcă  Ingrediente: 300 g biscuiţi 1/2 kg frişcă 400 g gem acrişor 200 g nucă măcinată 100 stafide 200 ml sirop (preparat din apă, zahăr şi esenţă de rom) 300 g frişcă    Mod de preparare: Pregăteşti întâi siropul şi-l laşi să se răcească. Intre timp, îţi pregăteşti o tavă sau un platou cu marginile…
Read more »

Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 300 g ciuperci 1 ceapă 400 g conopidă 3 cartofi mari 300 g mazăre 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper 150 g unt 1/2 lingură de făină 1 ou pesmet 2 linguri sos brun Mod de preparare: Se taie 8 turnedouri şi la…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 300 g pui fiert sau fript 6 coşuleţe din foitaj coapte sare piper 180 g unt 400 g cartofi 12 ciuperci 3 linguri sos suprem de pasăre 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu sosul…
Read more »

Inghetata de cafea

22 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet…
Read more »

Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet sau garf de viţel 1,500 kg spanac 300 g cartofi noi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt sare piper nucşoară maghiran 1 lingură bulion pastă 1 ceapă 2 linguri sos brun supă   Mod de preparare: Cotletul se frige înăbuşit într-o…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşcht de vacă 600 g conopidă 10 ciuperci 150 g unt sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel 8 crutoane rotunde prăjite 40 g caşcaval 1 lingură de făină un pahar lapte 1/2 pahar cu vin roşu 1 gălbenuş 3 linguri sos alb 2 linguri sos brun   Mod de…
Read more »

Cotlete la grătar cu garnitură de budincă de tăiţei cu ciuperci, parmezan şi mazăre natur

22 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 200 g tăiţei de casă 350 g ciuperci 2 ouă 2 linguri sos alb sare piper 50 g parmezan sati şvaiţer 400 g mazăre fină 150 g unt   Mod de preparare: Se prepară o budincă din tăiţei fierţi amestecaţi cu ciupercile tăiate felii şi sotate, 2…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură

22 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 crutoane 1,500 kg spanac 2 linguri sos alb 2 ouă sare piper Maggi 140 g unt nucşoară 12-14 ciuperci mari 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Spanacul se fierbe bine, se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb, sare,…
Read more »

Cum se prepara: Şniţel cu cartofi prajiţi (video)

21 August 2010

Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate, marulă brezată şi macaroane cu şuncă şi parmezan

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg coilet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri smîntînă 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g parmezan sau caşcaval 1 lingură faină 400 g marula 150 g unt 1/41 supă 1 pahar lapte sare piper   Mod de preparare: Se frige cotletul înăbuşit şi cînd…
Read more »

Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre

21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină 150 g unt sare piper cimbru nucşoară 100 g zarzavat 2 cepe 4 legături mărar 1 felie franzelă 3 linguri smîntînă 3 linguri sos brun 1/4 pahar vin…
Read more »

Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 gulii 400 g bureţi 300 g carne de porc 8 cru­toane prăjite 1 legătură de tarhon 300 g roşii sare piper cimbru 1 ou 100 g unt 1 ceapă 1 felie de franzela 2 linguri sos  spaniol   Mod de preparare: Se prepară guliile pentru umplut.…
Read more »

Sote din carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2 linguri de sman­tana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă…
Read more »

Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată

21 August 2010
    Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon   Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte de…
Read more »

Scoarta de nuca

21 August 2010
    Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu…
Read more »

Inghetata de zahar ars

21 August 2010
    Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se…
Read more »

Prajitura cu miere,nuca si marmelada

21 August 2010
    Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3 linguri nuci 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea a devenit lichidă. Se…
Read more »

Sos fond brun de peşte

21 August 2010
    Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun, amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare   Mod de preparare: Cînd peştele este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se fierbe cu 8 1 apă, dafinul…
Read more »

Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera

21 August 2010
    Ingrediente: 7,400 kg muşchi de vacă 80 g şuncă 50 g limbă fiartă afumată sare piper 150 g tăiţei de casă 50 g şvaiţer (caşcaval sau brînză) 1 kg urzici nucşoară 4 căţei de usturoi 1 lingură de făină 2 ouă pesmet 260 g unt 1/2 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)

21 August 2010
Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)  Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1 cocktail glass
Read more »

Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi

21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 400 g andivă 300 g morcovi 300g cartofi 150 g unt ulei pentru prăjit cartofi 40 g făină 2 ouă 40 g şuncă 40 g limbă afumată 2 linguri sos alb cu puţin lapte   Mod de preparare: Se prepară 12 cotlete. Separat se face un aluat din făină,…
Read more »

Legume cu carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece…
Read more »

Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume

21 August 2010
    Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau ulei   Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se presară cimbru. Cînd…
Read more »

Sos picant

21 August 2010
    Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă afumată fiartă 2 lin­guri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2 pahar vin 50 g unt puţin piper   Mod de preparare: Ceapa tocată se fierbe cu vinul şi se…
Read more »

Crema de citrice cu frişcă

21 August 2010
Crema de citrice cu frişcă  Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de 2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le amesteci cu…
Read more »

Sote din carne de viţel

21 August 2010
    Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2 linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr 1…
Read more »

Inghetata de vanilie

21 August 2010
  Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro