Retete de Paste:
Prăjitură Albă ca zăpada
7 June 2010
Blatul: 200 g zahăr 100 g ulei 60 g lapte 2 ouă 1 linguriţă de amoniac 1
lingură de oţet 500 g făină 10 g sare Cremă: 300 g unt 240 g zahăr
pudră 300 g lapte 60 g făină 3 lămai 50 g zahăr pudră — pentru presărat
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Umplutură de mere I
7 June 2010
Ingrediente:
1 kg mere 200 g zahăr coajă de lămîie scorţişoară vanilie Mod de
preparare: Se aleg mere acrişoare, se curăţă de coajă, se taie în felii
subţiri şi se pun la foc împreună cu zahărul şi puţină apă, într-o
crăticioară smălţuită. Se lasă să fiarbă pînă scad şi se leagă puţin. Se
adaugă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Eden (video)
7 June 2010
Ingrediente: 50 ml Pisco brandy 25 ml apricot liqueur 50 ml orange
juice 5 ml lime juice Ice cubes Crushed ice 1 shot measure 1 cocktail
shaker 1 chopping board 1 knife 1 teaspoon 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass 1 short straw
Read more »
Read more »
Curcan in aspic
7 June 2010
Ingrediente: curcan sare aspic pîine legume Mod de preparare: Se
frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se
taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc. Se taie
pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte subţire şi…
Read more »
Read more »
Bavarez de caise
7 June 2010
Ingrediente: 250 g caise 200 g zahăr 12 g gelatină 300 g frişcă Mod
de preparare: Se aleg caise foarte coapte şi se dau prin sită. Se pun să
fiarbă cu zahărul pînă se obţine o marmeladă. Se ia de pe foc şi se
adaugă gelatina (muiată, în apă rece). Se adaugă frişcă…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei copti
7 June 2010
Ingrediente: 2 copane de pui 4-5 ardei capia copţi 150-200 g pastă de
tomate usturoi ulei 1/2 pahar vin alb condimente Mod de preparare:
Copanele spălate şi tăiate le pui la prăjit în ulei, cu o ceşcuţă de
apă. Când apa s-a evaporat, laşi carnea să prindă culoare, adaugi vinul,
după care pui…
Read more »
Read more »
Chiftele de pasăre
7 June 2010
Ingrediente: 300 g carne de pasăre 50 g ceapă 100 g franzelă 1/2
legătură verdeaţă sare piper 1 ou ulei Mod de preparare: Carnea de
pasăre, curăţată de pe oase sau rămasă de la alte preparate, se amestecă
cu ceapă tăiată mărunt şi călită, pîinea muiată în apă rece şi scursă
bine, 1/2…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de primăvară
7 June 2010
Ingrediente: o bucată de carne de porc (cam 600-700 g) 5-6 legături
ceapă verde 2-3 legături usturoi verde 1 legătură mărar 1 pahar ulei
(cam 100 ml) sare după gust Pentru sos: 2-3 linguri făină 1/2 pahar de
ulei zeama de la zarzavat şi carne 1/2 linguriţă boia de ardei 1
linguriţă oţet 3-4…
Read more »
Read more »
Borş de lobodă, ştevie si salată verde
7 June 2010
Ingrediente: 5-6 legături de lobodă roşie 5-6 de ştevie 1 salată 2
legături ceapă verde 1 lingură orez 1 l de borş clocotit în prealabil
leuştean şi pătrunjel verde sare Mod de preparare: Toci mărunt
zarzavaturile bine spălate şi le pui la fiert într-un litru de apă, o
dată cu orezul spălat. După…
Read more »
Read more »
Fondant (şerbet)
7 June 2010
Ingrediente: 500 g zahăr 500 g apă 100 g glucoză sau 1 lingură de oţet
Mod de preparare: Se pune zahărul la fiert împreună cu apa într-o
cratiţă smălţuită. La început se ţine cratiţa pe marginea maşinii pînă
se dizolvă tot zahărul. Se dă apoi la foc iute, adăugind glucoza sau
oţetul. Se…
Read more »
Read more »
Pişcoturi pentru şampanie
7 June 2010
Ingrediente:
250 g făină 8 ouă 250 g zahăr zahăr pudră pentru presărat Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr.
Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă
treptat. Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor, apoi se adaugă
treptat făina. Se îmbracă o tavă cu…
Read more »
Read more »
Supă de mazare cu găluşte din făină
7 June 2010
O
reteta de supa de mazare cu galuste din faina din: mazare, ceapa,
morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare si condimente.
Ingrediente: 250 g mazăre 1 ceapă mijlocie 1 morcov mai mare sau 2 mai
mici 1 pătrunjel 1 păstârnac şi 1 ţelină (cu tot cu frunze) ulei sare şi
condimente după gust. Mod…
Read more »
Read more »
Nuga
7 June 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 300 g zahăr fructe confiate (după gust) foi de
tort 250 g glucoză 400 g nuci 1 pacheţel zahăr vanilat Mod de
preparare: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu
1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă se obţine un
fondant tare.…
Read more »
Read more »
Nugatină
7 June 2010
Ingrediente: 80 g făină 150 g zahăr 5 ouă 150 g nuci 1 pacheţel zahăr
vanilat Mod de preparare: Se amestecă într-un vas nucile tăiate cu
cuţitul, zahărul şi ouăle. Această compoziţie se încălzeşte bine la foc,
amestecînd continuu. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se
adaugă (amestecînd…
Read more »
Read more »
Bezele
7 June 2010
Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat ulei făină
frişcă sau cremă de cacao Mod de preparare: Se bat bine albuşurile,
adăugind treptat zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, amestecînd uşor. Cu
ajutorul unui cornet se toarnă compoziţia pe o tavă unsă cu ulei şi
presărată cu făina, grămăjoare rotunde sau…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă
7 June 2010
Alegi şi speli bine 3 legături de lobodă, opăreşti frunzele fără codiţă
timp de câteva minute în apă clocotită, le strecori şi le toci mărunt.
Tai mărunt o legătură de ceapă verde, o căleşti în tigaie cu puţin ulei
şi adaugi loboda, puţin usturoi (facultativ) şi amesteci. Apoi într-o
oală pui 2 l de…
Read more »
Read more »
Indiene
7 June 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri de zahăr 5 linguri făină cremă de cacao
sirop glazură Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 4 linguri
de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se
adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşurile frecate, amestecînd încet
cu o lopăţică sau cu o lingură…
Read more »
Read more »
Prăjitură Japoneză
7 June 2010
Ingrediente blat: 140 g unt 140 g zahăr pudră 140 g nucă măcinată 4 ouă
100 g făină un vârf de cuţit de bicarbonat 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente cremă: 70 g unt 70 g zahăr pudră 2 linguriţe cacao 50 ml rom
100 g nucă prăjită şi măcinată Mod de preparare blat:…
Read more »
Read more »
Linzer londonez
7 June 2010
Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 praf vanilie 2-3
gălbenuşuri 1/2 pliculeţ praf de copt Pentru ornat şi glazură ai
nevoie de: 2-3 albuşuri 200 g zahăr 200 g nucă măcinată 1/2 borcan gem
de prune sau măceşe Mod de preparare aluat: Din toate acestea frămânţi
un…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine
7 June 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă făină cît cuprinde 1 pacheţel
zahăr vanilat 1 vîrf de cuţit bicarbonat vişine Crema: 2 ouă 80 g zahăr
100 g sinîntînă Mod de preparare: Untul topit se freacă cu ouăle şi
zahărul, pînă se obţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul şi
zahărul…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si cacao
7 June 2010
Ingrediente: 1 kg făină 500 ml lapte 350 g zahăr 7 gălbenuşuri 50 g
drojdie 100 g unt topit 100 ml ulei 1 esenţă de vanilie sare Pentru
umplutură ai nevoie de: 7 albuşuri 4-5 linguri de zahăr 250 g nucă 1
esenţă de rom 3- 4 linguri de cacao Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Turtă dulce poloneză
7 June 2010
Ingrediente: 900 g făină 100 g zahăr 750 g miere 5 ouă 250 g nuci
(miez) 150 g smochine nucşoară rasă 5 cuişoare 2 g scorţişoară 1 g
bicarbonat 300 g ulei Mod de preparare: Se încălzeşte mierea. Se bat
pe baie de apă ouăle întregi cu zahărul. Se adaugă mierea, uleiul,
bicarbonatul,…
Read more »
Read more »
Cozonac Trandafir
7 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 3 ouă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g
unt 100 g zahăr 50 g stafide (opţional) 2 sticluţe esenţă de rom Pentru
sirop ai nevoie de: 1 pahar de lapte 2 linguri de zahăr Mod de
preparare: Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu piure de castane
7 June 2010
Ingrediente: 1 borcan piure de castane 200 g nuci 100 g biscuiţi raşi 1
pachet unt zahăr după gust cacao esenţă de rom 200 g frişcă Mod de
preparare: Amesteci piureul de castane cu nucile zdrobite, biscuiţii
raşi şi cacaua. Frămânţi compoziţia cu mâna şi o întinzi pe o foaie de
celofan. Separat,…
Read more »
Read more »
Turtă dulce
7 June 2010
Ingrediente: 750 g făină 200 g zahăr 500 g miere 7 ouă 200 g ulei virf
de cuţit bicarbonat 300 g nuci 100 g rahat 50 g rom 1/4 linguriţă
scorţişoară 1/4 nucşoară rasă 3 cuişoare coaja de la 1/2 lămîie Mod de
preparare: Se încălzeşte bine mierea, apoi se lasă să se…
Read more »
Read more »
Chec
7 June 2010
Ingrediente:
125 g făină 50 g unt 2 ouă 70 g zahăr zahăr vanilat 100 g fructe
confiate 100 g stafide Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu
2/3din cantitatea de zahăr şi cu întreaga cantitate de unt. Se amestecă
cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Se adaugă treptat
făina, fructele confiate…
Read more »
Read more »
Purcel umplut
7 June 2010
Ingrediente: 1 purcel 500 g ceapă 1 Kg carne de viţel 200 g franzelă 2
ouă sare piper ulei pentru uns Mod de preparare: Se alege un purcel
mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se
rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea umplutură.…
Read more »
Read more »
Medalion de pasăre
7 June 2010
Ingrediente: pasăre sos alb unt coniac sare piper aspic salată a la rus
maioneză Mod de preparare: Se fierbe pasărea, se curăţă carnea de pe
oase şi se trece prin maşina de tocat. Separat se prepară un sos alb şi
unt spumos şi se adaugă cîte puţin din tocătură, amestecind bine
continuu. La…
Read more »
Read more »
Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)
6 June 2010
Ingrediente: 250 g făină 250 g unt (margarina) 1/2 pahar apă 1
linguriţă oţet 9° puţină sare cremă de vanilie zahăr vanilat sau
fondant alb Mod de preparare: Se prepară aluatul şi se împarte în două
părţi din care se întind pe planşeta presărată cu făină două foi groase
de 1/2 cm, de…
Read more »
Read more »
Prepeliţe
6 June 2010
Ingrediente: prepeliţe sare slănină ulei aspic sau paine unt Mod de
preparare: Se curăţă prepeliţele de pene, se scot măruntaiele, se spală
şi se şterg bine cu un şervet curat. Se sărează, pieptul se înfăşoară în
felii de slănină, iar picioarele se prind în scobitori, ca să nu-şi
piardă forma. Se pun la…
Read more »
Read more »
Fazan fript
6 June 2010
Ingrediente: fazan foi de viţă slănină ulei sare Mod de preparare:
Fazanul se ţine în penaj 5—8 zile, apoi se curăţă, se înveleşte în foi
de viţă şi slănină tăiată în felii foarte subţiri, care se leagă cu o
sfoară subţire ca să nu cadă. Se înăbuşe în ulei într-un vas acoperit.
Vînatul…
Read more »
Read more »
Săculeţi de carne umpluţi cu ciuperci
6 June 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ciuperci proaspete 1 morcov 50 g
măsline 2 cepe 150 g costiţă sare piper 1 ceşcuţă de ulei 1 cană de vin
alb sec Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţele şi o baţi
întinzând-o ca pentru acest preparat. O presari cu sare şi…
Pateu de iepure
6 June 2010
Ingrediente: iepure carne de viţel sau de porc slănină coniac piper
sare aspic Mod de preparare: Se scot şi se pun deoparte muşchiuleţii
de la un iepure. Se curăţă apoi toată carnea de pe oase. La un iepure se
adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc. Se dă totul de două…
Read more »
Read more »
Marinarea vinatului
6 June 2010
Ingrediente: 800 g oţet 200 g vin 500 g apă 10 boabe piper 2 foi de
dafin 1 morcov 1 ţelină 2 cepe 1 căpăţînă de usturoi cimbru sare Mod
de preparare: Vînatul cu păr şi cel cu pene se pot prepara la fel ca
orice animal sau pasăre domestică. Vînatul trebuie însă…
Read more »
Read more »
Ficat de gască în aspic
6 June 2010
Ingrediente: ficat de pasăre lapte, grăsime de pasăre untură vin foaie
de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic zahăr vin Mod de preparare:
Se curăţă ficatul de fiere şi de părţile pătate de fiere, apoi se ţine
cîteva ore în lapte dulce amestecat cu gheaţă. Se scoate din lapte şi se
pune la…
Read more »
Read more »
Curcan umplut
6 June 2010
Ingrediente: curcan pateu de ficat de gîscă aspic sare paine Mod de
preparare: Se alege un curcan mare cu pieptul plin, care se sărează, se
frige la cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie apoi pieptul în felii
subţiri, se scoate coşul pieptului şi se umple golul cu pateu de
ficat…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ton
6 June 2010
Ingrediente:
8 roşii 2 cutii de ton maioneză dintr-un ou 250 g brânză de vaci 2 ouă
răscoapte 2 castraveţi acri şi mici 1 salată verde 1 legătură de
pătrunjel verde sare piper după gust pat de salată verde tăiată fâşii
foarte subţiri. Mod de preparare: Pui ouăle la fiert şi între timp
cureţi castraveţii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bitchin (video)
6 June 2010
Ingrediente: 15 ml melon liqueur 15 ml Triple sec 15 ml peach liqueur
juice of half a lemon 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 chopping
board 1 squeezer Cum se prepara Cocktail Bitchin
Read more »
Read more »
Cotlet de pasăre pane
6 June 2010
Ingrediente: pasăre sare piper făină ouă pesmet ulei salată de andive
Mod de preparare: Se taie picioarele de pasăre in formă de cotlete. Se
bat puţin aceste cotlete cu ciocanul de came. Se sărează şi se piperează
puţin, se dau prin făină, ou şi pesmet alb. Se prăjesc în ulei bine
încins, ţinînd…
Read more »
Read more »
Pasare cu sos alb
6 June 2010
Ingrediente: gaină sos alb sare aspic legume Mod de preparare: Se ia o
găină, se curăţă, se spală, şi se leagă în aşa fel ca să-şi păstreze
forma, apoi se pune la fiert în apă cu sare. După ce este gata se scoate
din zeamă se lasă să se răcească, şi se pune…
Read more »
Read more »
Piept de pasăre în aspic pe salată a la rus
6 June 2010
Ingrediente: piept de pasăre sos alb salată a la rus aspic măr Mod de
preparare: Se fierb cîteva bucăţi de piept de pasăre, apoi se curăţă cu
atenţie carnea de pe oase şi se îndepărtează pielea. Se taie în felii
mai mici cu bucăţi de carne scoase de pe restul oaselor. Se glasează…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme
6 June 2010
Ingrediente: 13 linguri apă minerală 13 linguri zahăr 13 linguri ulei
1,5 plic de amoniu pentru prăjituri 1 vârf de cuţit de sare fină Pentru
crema albă ai nevoie de: 1 cană lapte 4 linguri făină 1 lingură unt 1
ou un praf de sare Pentru crema cacao ai nevoie de: 1 cană lapte…
Read more »
Read more »
Carnaţi olteneşti
6 June 2010
Ingrediente: carne de porc sare piper usturoi ardei iute Mod de
preparare: Se prepară numai din carne de porc care se toacă cu satirul.
Se adaugă sare, piper, usturoi şi ardei iute după gust. Se frămîntă bine
şi se adaugă apă după nevoie. Cu acest amestec se umplu intestinele
subţiri de porc. Aceşti…
Read more »
Read more »
Jumări
6 June 2010
Ingrediente: slănină sare ceapă (facultativ) Mod de preparare: Pentru
a fi servite ca aperitiv, jumările trebuie preparate în felul următor.
Se aleg părţile de slănină subţire şi cu intercalaţii de carne (fără
şorici). Se taie în bucăţi lungi de 3 cm şi late de 2 cm, care se pun
într-o tigaie şi se…
Read more »
Read more »
Ficat de porc prăjit
6 June 2010
Ingrediente: ficat dc porc ulei sare piper ceapă (facultativ) Mod de
preparare: Pentru a obţine un ficat fraged şi gustos, se recomandă să
fie tăiat în felii cît inai subţiri, apoi pus în apă rece şi lăsat pe
foc cît să formeze spuma, fără însă a da în clocot. Se ia de pe…
Read more »
Read more »
Friptură asortată în aspic
6 June 2010
Ingrediente: Muşchi de porc şi de vacă limbă afumată aspic sare Mod
de preparare: Se frige carnea de porc (fricando sau muşchi) şi muşchi de
vacă, după ce au fost date cu sare. Apoi se sărează şi se fierbe limbă
afumată şi după ce a fost lăsată să se răcească, se laie în…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume
6 June 2010
Ingrediente: ciocănele în funcţie de câte persoane ai la masă o lingură
făină o lingură unt sos de ardei capia, dar mai dulce 2 morcovi 2
cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de praz Mod de preparare:
Cureţi foarte bine şi pârleşti la flacăra aragazului carnea şi apoi o
pui la fiert…
Read more »
Read more »
Galantină de purcel
6 June 2010
Galantină
de purcel din: purcel, carne de vitel, slanina, oua, sare, piper,
nucsoara, castraveciori, cabanos si foi de dafin. Ingrediente: purcel
carne de viţel slănină ouă sare piper nucşoară castraveciori cabanos foi
de dafin Mod de preparare: Se curăţă purcelul, se spintecă pe burtă
de la cap la coadă, se taie picioarele de la…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte la tava
6 June 2010
Ingrediente: Purcel de lapte lamiie sare Ingrediente: Purcelul se
opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă imediat (dacă se răceşte, porii
se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul). După ce
a fost curăţat de păr se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele, se
spală bine cu apă rece,…
Read more »
Read more »
Muschiuleţ umplut
6 June 2010
Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (sau vită, după gust) 100 g
slăninuţă tăiată bastonaşe 2 morcovi tăiat bastonaşe pe lungimea lui
câţva căţei de usturoi sare piper cimbru măgheran boia de ardei iute sau
dulce, după gust Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să
semene cu o foaie de…
Read more »
Read more »
Carnati
6 June 2010
Ingrediente: 2 kg piept de porc 2 kg pulpă de vită 1 kg carne de oaie
(pulpă) 500 g slănină afumată 400 g usturoi 5 linguri boia de ardei
dulce 1 lingură boia iute 1,5 l apă minerală 1 linguriţă bicarbonat
cimbru sare piper maţe (10 m) Mod de preparare: Toci toată carnea…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat de porc
6 June 2010
Ingrediente: 400 g ficat 300 g unt sau untură 50 g coniac 2 g piper 200
g ceapă 150 g aspic sare Mod de preparare: Se curăţă ficatul de
pieliţă, se opăreşte, se spală, se scurge de apă, se taie bucăţi şi se
pune să fiarbă înăbuşit (să se brezeze) cu puţină grăsime…
Read more »
Read more »
Rulou de şuncă in aspic
6 June 2010
Ingrediente: 250 g şuncă 150 g aspic 100 g maioneză 750 g salată a la
rus 1/2 gogoşar în oţet 1 castravecior în oţet Mod de preparare: Se
pregăteşte un postament de salată. Se taie felii foarte subţiri de
şuncă. Pe fiecare felie se pune puţină salată şi se formează rulouri,
care se…
Read more »
Read more »
Musă de şuncă
6 June 2010
Ingrediente: 350 g şuncă 250 g unt 250 g aspic 25 g coniac 50 g frişcă
2,5 g piper sare culoare roşie Mod de preparare: Se curăţă şunca de
toată grăsimea, se taie carnea rămasă în bucăţi mici şi se trece de
două ori prin maşina de tocat (a doua oară prin sita…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video)
5 June 2010
Ingrediente: 150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp
sugar (or a sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1
knife 1 chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle
Read more »
Read more »
Supa de zarzavat
5 June 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1/2 ţelină,
ceapă 1/2 cutie de mazăre sare verdeaţă după gust (pătrunjel, leuştean,
ţelină) 2 litri de supă de pasăre ulei puţină fidea Mod de preparare:
Cureţi zarzavaturile, le tai rondele subţiri şi le căleşti 2-3 minute
în puţin ulei şi o lingură de…
Read more »
Read more »
Parjoale de zarzavat
5 June 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 3 cepe 3 cartofi
50 g unt 3 felii de pâine 100 ml lapte 4 ouă verdeaţă sare piper pesmet
făină ulei Mod de preparare: Cureţi, speli şi pui la fiert morcovul,
pătrunjelul, ţelina şi o ceapă. După ce au fiert timp de 10…
Read more »
Read more »
Cornulete de post
5 June 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 150 ml ulei 1 cubuleţ drojdie 1
linguriţă rasă de sare 2 linguri zahăr 2-3 cuburi rahat sau marmeladă
Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, drojdia sfărâmată,
uleiul şi apa. Frămânţi aluatul câteva minute, îl acoperi şi îl laşi să
crească o jumătate de…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varza cu pipinci
5 June 2010
Ingrediente: 300 g orez 200 g pipinci (sau hribi) conservaţi 2 linguri
pastă de tomate 50 ml ulei 1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură mărar 2-3
căţei de usturoi varză acră piper sare Mod de preparare: Desfaci
foile de varză şi le speli în mai multe ape. Pipincii îi speli şi îi
scurgi bine…
Read more »
Read more »
Castraveti murati umpluti
5 June 2010
Ingrediente: 8-10 castraveţi muraţi (potriviţi ca mărime) 1 morcov 1
ţelină 100 g mazăre 5 g piper 1 lingură făină 100 ml ulei 1 cană suc de
roşii sare după gust Mod de preparare: Tai castraveţii în două, pe
lat. Ii scobeşti de partea cu seminţe, îi clăteşti şi îi pui la scurs…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu mere
5 June 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi simpli 1 kg mere 2 plicuri praf budincă de
vanilie 1 cană zahăr scorţişoară esenţă de rom frişcă pentru ornat Mod
de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâmburi, le tai în patru şi le
pui la fiert în apă cu zahăr. După ce au fiert, le scurgi de…
Read more »
Read more »
Cotoroage – racituri
5 June 2010
Ingrediente: partea de jos a picioarelor capul o căpăţână de usturoi
boabe de piper sare 3 foi de dafin boia dulce Mod de preparare: Pui la
fiert în apă rece cu sare picioarele şi capul (bine curăţate) şi laşi
să fiarbă până ce carnea se desprinde de pe oase. In acest moment torni…
Read more »
Read more »
Rulada de sorici la saramura
5 June 2010
Tai şoriciul fâşii subţiri de 10-20 cm, le rulezi foarte bine şi le
legi strâns cu aţă. Separat, faci o saramură de apă cu sare – la 1 kg de
apă pui 2-3 linguri de sare, 3-4 boabe de piper, 3-4 frunze de dafin şi
o torni (când s-a răcit) într-un borcan de sticlă…
Read more »
Read more »
Carnati de casa – trandafir
5 June 2010
Ingrediente: 5 kg carne cu grăsime 5-6 căpăţâni de usturoi pisate 1
ceaşcă de cimbru piper boabe sau măcinate ardei iute sau boia de ardei
după gust (opţional) sare după gust condimente pentru cârnaţi după gust
10 m de maţe Mod de preparare: Fixezi maşina de tocat, toci carnea, o
amesteci cu toate…
Read more »
Read more »
Carnati cu lamaie
5 June 2010
Toci 2,5 kg carne de porc împănată cu grăsime – o treci de două ori
prin maşina de tocat. Apoi o amesteci cu sare şi piper după gust şi
coaja rasă de la 2 lămâi. Adaugi un pahar cu lapte şi frămânţi bine
carnea. Umpli maţe subţiri de porc. Ii mănânci proaspeţi, dar şi…
Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe
2 June 2010
Ingrediente: 1 găină 3 morcovi 1 ceapă mare 2 rădăcini păstârnac şi
pătrunjel 1 ţelină mare 1 legătură pătrunjel sare piper Pentru coca de
zdrenţe ai nevoie de: 2 ouă 5 linguri făină 1/2 lingură ulei sare Mod
de preparare: Pui la fiert găina în 3,5 l apă rece cu sare şi
îndepărtezi…
Read more »
Read more »
Salata de limba cu ceapa si castraveti
1 June 2010
Ingrediente: 1 kg limbă de porc 5-6 castraveţi acri 2 cepe 1 lingură de
bulion maioneză după gust (circa 200 g) sare piper Mod de preparare:
In apă rece cu sare pui carnea să fiarbă, iar prima apă o arunci. O pui
cin nou la fiert până la final. Fierbinte fiind, trebuie s-o…
Read more »
Read more »
Rulada cu omleta si carnati afumati
1 June 2010
Ingrediente: 6 ouă 200 g caşcaval 1 cârnat afumat 100 g smântână sau
unt ulei Mod de preparare: Faci o papară (omletă) din cele 6 ouă, o
pui în tava unsă bine cu ulei, după care o dai la cuptor să se
rumenească puţin. Apoi o scoţi şi o rulezi. Când s-a răcit,…
Read more »
Read more »
Pateu de năut
1 June 2010
Ingrediente: 1 cană cu năut 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1
ţelină mică 1 lingură cu suc de lămâie 1 lingură cu ulei Mod de
preparare: Speli năutul şi îl laşi la înmuiat 12-24 de ore. Apoi arunci
apa, îl clăteşti bine şi îl pui la fiert în apă suficientă.…
Read more »
Read more »
Ruladă de caşcaval
1 June 2010
Ingrediente: 3 linguri făină 3 linguri smantana 3 oua sare 50 g unt 150
g cascaval Mod de preparare: Amesteci 3 gălbenuşuri cu smântână,
făina şi sarea, apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor.
Ungi o tavă cu unt, o presari cu făină, apoi torni compoziţia şi o dai
la foc mic.…
Read more »
Read more »
Ştrudel umplut cu cartofi
1 June 2010
Ingrediente: 100 g margarină 150 g smântână 2 pahare făină Pentru
umplutură ai nevoie de: 500 g cartofi fierţi 1 ceapă 1 lingură ulei 1
gălbenuş sare piper Mod de preparare pentru aluat: Faci un aluat din
toate ingredientele şi îl dai la rece câteva ore. In acest timp prepari
umplutura astfel: Pasezi cartofii,…
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă în aspic
31 May 2010
Ingrediente: muşchi de vacă sare ulei legume aspic castraveciori
gogoşari Mod de preparare: Se ia un muşchi de vacă, se sărează, se unge
cu ulei şi se dă la cuptor, la foc tare, circa 30 min. Carnea friptă
trebuie să aibă suc înăuntru şi să păstreze culoarea roz. Se scoate din
tavă, se lasă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blowback (video)
31 May 2010
Ingrediente: 50 ml coconut liqueur 50 ml apple liqueur 1 apple slice
Some ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon
or stirrer 1 strainer Cum se prepara Cocktail Blowback
Read more »
Read more »
File de şalău gratinat
31 May 2010
Ingrediente: 500 g file de şalău 70 g făină 70 g unt 40 ml vin alb 40 g
caşcaval 300 ml lapte 2 oua 40 g ceapa piper foi de dafin sare 1 lămâie
Mod de preparare: Speli fileul de şalău şi-l tai. Caşcavalul îl
cureţi de coajă ,şi-l dai pe râzătoare. Ouăle…
Read more »
Read more »
Chilcă prăjită
31 May 2010
Ingrediente:
700 g cliilcă 100 g făina 100 g lapte 300 g ulei Mod de preparare: Se
spală chilcă în apă multă ca să se desăreze. Se trece prin laple şi se
tăvăleşte bine prin făină. Se scutură puţin de făină şi se pune la
prăjit în cantităţi mai mici în ulei bine încins. …
Read more »
Read more »
Pastă de chilcă
31 May 2010
Ingrediente: chilcă sărată 150 g unt 450 g margarina Pentru decor: 20 g
măsline 50 g lămîie Mod de preparare: Chilca se spală, se taie capul
şi coada, se amestecă cu unt şi mărgărină. Se trece de cîteva ori prin
maşina de tocat cu sita deasă. După ce se bate bine şi se…
Read more »
Read more »
Chilcă cu ceapă
31 May 2010
Ingrediente: 300 g chilcă 300 g ceapă 80 g ulei 20 g oţet 50 g morcov
20 g verdeaţă 50 g măsline 50 g lămîie Mod de preparare: Chilca se
spală în multă apă, se taie capul şi coada, se scurge bine; ceapa, după
ce s-a curăţat şi s-a tăiat foarte subţire, se…
Read more »
Read more »
Limbă în aspic
30 May 2010
Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat aspic castraveciori gogoşari
Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare, se
curăţă, se taie în felii subţiri şi se aranjează pe un platou, pe care
s-a format mai înainte un postament din aspic tăiat în bucăţi mai mari.
Se decorează după plac, deasupra…
Read more »
Read more »
Ştiucă umplută
30 May 2010
Ingrediente: 1 kg ştiucă 100 g franzelă 200 g lapte 2 g piper 50 g
stafide 50 g zahăr 1 ou 200 g ceapă 100 g morcovi 150 g ulei sare
cartofi Mod de preparare: Se alege o ştiucă mare şi proaspătă. Se
curăţă de solzi, apoi se crestează în jurul capului şi…
Read more »
Read more »
Pană de somn
30 May 2010
Ingrediente: pană de somn sare, foi de dafin piper ceapă morcov oţet
usturoi ulei zeamă de peste Mod de preparare: Se pune într-un vas apă
la fiert, cu sare mai multă, foi de dafin, boabe de piper, ceapă, morcov
şi o lingură de oţet. După ce zarzavatul este fiert, se mai adaugă
oţet…
Read more »
Read more »
Scrumbii de Dunăre a la grec
30 May 2010
Ingrediente: scrumbii sare sos a la grec Mod de preparare: Se spală
scrumbiile şi li se scot urechile şi intestinul (prin urechi). Se
sărează. Dacă sînt mari, se crestează la mijloc. Se frig la grătar cu
grijă ca să nu se ardă pe dinafară şi să rămînă crude pe dinăuntru. Se
servesc cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău pe salată a la rus
30 May 2010
Ingrediente: şalău sare piper lapte salată a la rus aspic sau
maioneză roşii pătrunjel verde sos remulad Ingrediente: Se scot
fileurile de pe oase şi se taie in bucăţi de mărimea necesară pentru
rulouri. Se bat uşor fileurile de peşte cu un ciocan de lemn, apoi se
rulează cu pielea înăuntru, altfel la…
Read more »
Read more »
Muşchi sote Stronganoff
30 May 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 150 ml ulei 3 cepe o lingură făină o
linguriţă boia dulce 100 g smântână 300 ml bulion 2 linguri muştar 500 g
ciuperci (din conservă) 75 g unt 3-4 căţei de usturoi sare piper o
legătură de pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Tai julien
muşchiul…
Read more »
Read more »
Şalău cu roşii provansal
30 May 2010
Ingrediente: şalău sare ulei usturoi piper roşii vin sos de roşii
pătrunjel verde Mod de preparare: Se curăţă şalăul, se taie in felii,
se sărează, se pune într-o tavă şi se unge cu ulei. Se presară deasupra
usturoi tocat mărunt şi piper pisat, apoi se dă la cuptor. Cînd peştele
s-a rumenit, se…
Read more »
Read more »
Şalău cu maioneză
30 May 2010
Ingrediente: şalău maioneză sare gogoşar lămiie măsline salată verde
sos de maioneză Mod de preparare: După ce şalăul este fiert, sărat şi
apoi răcit, se curăţă de piele, se scoate şira spinării, apoi ţinîndu-1
într-un şervet, se curăţă de toate oasele. Se strînge apoi cu atenţie
şervetul, alăturînd cele două părţi ale peştelui…
Read more »
Read more »
Creier pane
30 May 2010
Ingrediente: creier făină sare ouă pesmet ulei Mod de preparare: Se
fierbe creierul, se lasă să se răcească, se taie în felii mai groase, se
sărează, se dau prin făină şi ou bătut, apoi se trec prin pesmet. Se
prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Limba cu sos tartar
29 May 2010
Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos tartar Mod de preparare:
Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune
într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în
felii subţiri, se aranjează pe un platou, iar deasupra se toarnă sos…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu măr si ciuperci
29 May 2010
Ingrediente: 1 pui 1 cutie ciuperci 1 măr sare piper cimbru ulei Mod
de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl treci prin flacăra de la
aragaz ca să se pârlească şi îl speli încă o dată. Ungi puiul în
interior cu ulei, condimentezi cu cimbru şi piper şi potriveşti de sare.
Speli…
Read more »
Read more »
Păstrăvi a la grec
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi sare sos a la grec lămîie Mod de preparare: Se
curăţă şi se spală păstrăvii, se sărează, se pun într-o tavă, se ung cu
ulei şi se dau la cuptor bine încins maximum 20 min. Supă ce s-au
rumenit se scot uşor cu o paletă ca să nu se fărîmiţeze şi se…
Read more »
Read more »
Păstrăvi prăjiţi
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi sare lapte făină ulei lămîie Mod de preparare: Se
spală păstrăvii, se scot branhiile (urechile) şi intestinul (pe la
urechi), se sărează, se ung cu lapte, se dau prin făină şi se prăjesc în
ulei bine încins. Se servesc cu lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Şalău în aspic
29 May 2010
Ingrediente: şalău aspic sos de maioneză Mod de preparare: Se fierbe
şalăul in apă sărată, se lasă să se răcească, apoi se curăţă de piele.
Se decorează şi după ce s-a răcit se glasează cu aspic. Se aranjează pe
un platou şi se decorează în jur aspic. Se serveşte cu sos de maioneză.…
Read more »
Read more »
Păstrăvi în aspic
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi sare oţet aspic de peşte vin roşu aspic Mod de
preparare: Se fierbe păstrăvul, se curăţă de piele şi se aranjează pe un
platou deasupra unui strat de aspic de peşte, de grosimea unui deget.
Aspicul pentru păstrăvi se colorează şi se aromează cu vin roşu de
calitate superioară. Se decorează…
Read more »
Read more »
Păstrăvi rasol
29 May 2010
Ingrediente: păstrăvi zarzavat oţet ulei zeamă de peşte sare Mod de
preparare: Fiind un peşte foarte sensibil, păstrăvul se ţine permanent
la gheaţă. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de
păstrăvi, în care se fierbe zarzavatul circa 30 min. Se pun apoi
păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, lăsîndu-i să fiarbă foarte încet…
Read more »
Read more »
Creier cu legume
29 May 2010
Ingrediente: 800 g creier 100 g ceapă 50 g oţet 200 g castraveţi verzi
80 g sos viiiegretă 300 g cartofi 200 g mazăre 200 g sfeclă 500 g roşii 1
foaie de dafin sare Mod de preparare: Se curăţă creierul, se fierbe în
apă sărată cu o foaie de dafin, se răceşte, se…
Read more »
Read more »
Creier în aspic
29 May 2010
Ingrediente: creier sos remulad aspic sare Mod de preparare: Se fierbe
creierul în apă sărată, avînd grijă să nu se sfărame, se pune pe un
platou şi după ce s-a răcit bine, se glasează de cîteva ori cu aspic şi
se modelează cu aspic tocat. Se serveşte cu sos remulad. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Limbă cu sos de castraveciori
28 May 2010
Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos de castraveciori Mod de
preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert,
se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se
taie în felii subţiri, se aranjează pe un platou, iar deasupra se toarnă
sos…
Read more »
Read more »
Fricando de morun sau nisetru în aspic
28 May 2010
Se
fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi
se curăţă un strat subţire de deasupra, care s-a îngălbenit la fiert.
Se sărează şi apoi se decorează după plăcere şi se glasează cu aspic. Se
aranjează pe un platou lung, decorindu-se în jur cu crutoane de aspic.
La masă…
Fricando de morun sau nisetru in foietaj
28 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei ciuperci înăbuşite pesmet sau
parmezan aluat franţuzesc un sos oarecare Mod de preparare: Se taie o
bucată de morun sau nisetru de formă dreptunghiulară, se sărează şi se
frige la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Se unge din cînd în cînd
peştele cu uleiul din tavă.…
Read more »
Read more »
File de morun în aspic
28 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru salată a la rus sau de legume aspic sare
Mod de preparare: Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să
se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează. Se formează pe un
platou lung un postament de salată, cam de două degete înălţime, pe…
Read more »
Read more »
Pulpă de viţel
27 May 2010
Ingrediente: pulpă de viţel sare pastă de ficat gogoşari castraveciori
aspic Mod de preparare: Se ia o pulpă de viţel cu os care se frige
întreagă, după ce a fost sărată. La început cuptorul trebuie să fie bine
încins, iar după ce friptura s-a rumenit, se slăbeşte focul şi se lasă
să se frigă…
Read more »
Read more »
Fricando de viţel
27 May 2010
Ingrediente: carne de viţel aspic (facultativ) sare Mod de preparare:
Bucata de carne de viţel se sărează, se frige şi se serveşte întreaga
bucată ca o piesă, sau tăiată în felii. Se poate servi şi în aspic, ca
muşchiul de vacă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Creier de vacă fiert
27 May 2010
Ingrediente: creier ceapă foi de dafin piper sare Mod de preparare: Se
ţine creierul cîteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se
pune la fiert într-un vas cu apă clocotită adăugind ceapă, foi de
dafin, piper şi sare. După ce a fiert 2—3 min, se ia vasul de pe foc…
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline
27 May 2010
Ingrediente: 800 g limbă 150 g măsline 1 kg sos de roşii 400 g arpagic
1/2 lămîie 50 g vin 1/2 fir cimbru 1 foaie de dafin sare piper zarzavat
Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După
ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Joumbaba (video)
27 May 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml grapefruit juice 100 ml tonic water
ice cubes 1 shot measure 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail
stirrer Cum se prepara Cocktail Joumbaba
Read more »
Read more »
Biftec tartar
27 May 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 5 ouă 1 legătură verdeaţă 2 g piper
pisat 200 g ceapă 60 g unt 5 g boia de ardei 25 g sare Mod de preparare:
Muşchiul de vacă se curăţă de grăsime şi de vine, se taie în felii
foarte subţiri, apoi se toacă pe un tocător…
Read more »
Read more »
Chiftele de carne de porc si de vaca
27 May 2010
O
reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa,
franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g
carne de vacă 200 g carne de porc 200 g franzelă 1 g piper 100 g ceapă
200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă tocat rece
27 May 2010
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 200 g franzelă 3 ouă sare piper 200 g
slănină opărită 3 ouă fierte tari 1 prapur ulei salată de cartofi Mod de
preparare: Carnea de vacă fragedă, de la capul muşchiului, se trece de
două ori prin maşina de tocat, împreună cu cepele călite, pîinea muiată
în…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor, umplut cu ficăţei
27 May 2010
Ingrediente: 1 pui întreg 500 g ficăţei de pasăre 200 g kaizer ulei
oregano sare piper cimbru, busuioc sau măgheran după gust Mod de
preparare: Speli bine puiul, îl pârleşti pe flacără ca să capete o
culoare frumoasă şi îl speli bine încă o dată. Speli şi ficăţeii, iar
kaizerul îl tai felii…
Read more »
Read more »
Morun sau nisetru siberian
27 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sos de maioneză aspic salată a la rus
sos de peşte sare Mod de preparare: Se fierbe o bucată de morun sau
nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează.
Se glasează feliile de peşte cu sos de maioneză cu aspic şi după…
Read more »
Read more »
Morun sau nisetru a la grec
27 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei sos a la grec Mod de
preparare: Se taie peştele în felii mai groase, care se sărează, se ung
puţin cu ulei şi se frig pe un grătar bine încins. Se serveşte cu sos a
la grec. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Marinată de morun sau nisetru
27 May 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 100 g morcov 50 g făină 1 g piper 150 g ulei
100 g bulion 100 g oţet 100 g vin 1 fir cimbru 1 foaie de dafin sare 100
g ceapă Mod de preparare: Peştele curăţat se taie în felii, se
sărează şi se prăjeşte în ulei bine…
Read more »
Read more »
Zacusca de morun sau nisetru
27 May 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 500 g morcov 150 g ceapă 300 g mazăre 500 g
arpagic 100 g măsline 300 g castraveţi acri 200 g ulei 100 g bulion 100 g
vin 1 g piper sare zeamă de peşte Mod de preparare: Se taie peştele
în felii, care se prăjesc într-o cratiţă cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tidal Wave (video)
26 May 2010
Ingrediente: 15 ml vodka 15 ml tequila 50 ml pineapple juice 30 ml
orange juice 1 tsp grenadine ice cubes 1 shot measure 1 blender 1
Collins glass Cum se prepara Cocktail Tidal Wave
Read more »
Read more »
Friptură de curcan
26 May 2010
Ingrediente: pulpele şi pieptul curcanului 2 căni de apă 1 cană de vin
ulei sare piper Mod de preparare: Speli bine carnea, o aşezi într-o
tavă termorezistentă, o presari cu sare şi piper şi o laşi deoparte
aproximativ 30 de minute. Torni apoi în tavă puţin ulei, vin şi apă,
potriveşti de sare…
Read more »
Read more »
Frigărui de morun sau nisetru
26 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei sos a la grec Mod de
preparare: Se taie peştele în felii, care la rîndul lor se împart în
bucăţele mai mici. Aceste bucăţi se înfig cite 4—5 in beţişoare de lemn.
Se sărează, se ung cu ulei, apoi se frig la grătar, întorcîndu-le pe
toate părţile.…
Read more »
Read more »
Morun sau nisetru la grătar
26 May 2010
Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei lămîie sos a la grec Mod de
preparare: Peştele curăţat se taie în felii. Dacă este mic, se taie
felii întregi, începînd de la cap: dacă este mai mare se împart feliile
în două sau mai multe bucăţi. Feliile de peşte se sărează, se ung cu
ulei…
Read more »
Read more »
Lin rasol
26 May 2010
Ingrediente: lin zarzavat sare Mod de preparare: Se opăreşte linul cu
apă clocotită, pentru a-1 putea curăţa de solzi, se scot branhiile
(urechile) şi intestinul, se spală bine şi se fierbe în apă sărată
împreună cu zarzavatul. Se lasă să se răcească în apa în care a fiert,
apoi se scoate cu atenţie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Red Carpet (video)
25 May 2010
Ingrediente: 4 parts The Margarita King 1 part Alize (Red) Passion 1
slice lime ice ice cocktail shaker tall glass The Margarita King Alize
(Red) Passion lime Cum se prepara Cocktail Red Carpet
Read more »
Read more »
Piftie de curcan
25 May 2010
Ingrediente: aripi, gât şi o parte de piept de curcan 1 morcov 1
rădăcină de pătrunjel 1 ou 6-7 căţei de usturoi sare Mod de preparare:
Speli bine bucăţile de carne şi le pui la fiert cu apă rece cât să le
acopere de 5 degete. Pui şi sare şi laşi să fiarbă,…
Read more »
Read more »
Marinată de heringi
25 May 2010
Ingrediente: 500 g heringi 1 lingura ceapă boabe ienibaliar 20 boabe
muştar 1 lingură zahăr oţet 2 linguri ulei 3 foi de dafin morcov Mod
de preparare: Se curăţă heringii, se desărează şi se taie în bucăţi. Se
adaugă boabe de ienibahar, foi de dafin, boabe de muştar şi zahăr. Se
amestecă şi…
Read more »
Read more »
Crap umplut
25 May 2010
Ingrediente: 1 kg crap 1 ceapă 50 g ulei 50 g orez 50 g pîine albă 1 ou
1 g piper 1/2 legătură pătrunjel 100 g zeamă de peşte sau de legume
sare Mod de preparare: Crapul se spală, se curăţă de solzi şi se
despică pe şira spinării. Se scot afară şira…
Read more »
Read more »
Galantina de peşte
25 May 2010
Ingrediente: 2 kg peşte 200 g franzelă 100 g lămîie 1 g piper 30 g sare
100 g aspic 500 g sos remulad Mod de preparare: Pentru galantina de
peşte se preferă peşte alb ca şalău, ştiucă, cod sau stavrizi.Se curăţă
peştele şi se alege de pe oase toată carnea, se adaugă franzelă…
Read more »
Read more »
Supă de curcan cu găluşte
24 May 2010
Ingrediente:
un spate de curcan 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 ouă 7
linguri cu vârf de griş 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai
spatele de curcan în bucăţi, le cureţi şi le speli bine, le pui la fiert
în apă cu sare şi spumuieşti din când în când. Cureţi…
Read more »
Read more »
Crap cu smîntînă
24 May 2010
Ingrediente: crap unt ulei pesmet sare smîntînă vin pătrunjel verde
Mod de preparare: Se prepară în special din crap viu, de apă curgătoare.
Se unge o tavă cu unt şi ulei, se pune crapul întreg sau tăiat în
bucăţi, se sărează, se presară cu pesmet alb şi se dă la cuptor. După
ce…
Read more »
Read more »
Crap cu vin negru
24 May 2010
Ingrediente:
crap sare ulei vin negru piper roşii sau bulion arpagic înăbuşit sau
ciuperci umplute cu roşii Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală
şi se taie în bucăţi. Se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se ung
cu ulei şi bucăţile de peşte. Se dă la cuptor. Cînd peştele s-a…
Read more »
Read more »
Crap cu pătrunjel
24 May 2010
Ingrediente: crap sare ulei pătrunjel verde lămaie Mod de preparare:
Se prepară la fel ca şi crapul provansal, cu diferenţa că peste peştele
aranjat pe platou nu se toarnă sos, ci se pune de jur împrejur pătrunjel
verde prăjit, iar bucăţile de peşte se decorează cu felii de lămîie.
Pătrunjelul prăjit se prepară…
Read more »
Read more »
Chişcă
23 May 2010
Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc 1 cană orez 3 cepe 2 morcovi
mărar sare piper după gust ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt şi o pui să se topească puţin in ulei. Alegi şi speli orezul şi-l
pui peste ceapă şi în final carnea trecută prin maşina de…
Read more »
Read more »
Răcituri de porc
23 May 2010
Ingrediente: 2 kg picioare de porc 1/2 cap de porc cu ureche cu tot
300 g carne macră de porc 1 ceapă 1 morcov usturoi sare Mod de
preparare: Pârleşti picioarele, le speli, le opăreşti şi le mai speli o
dată cu apă rece. Cureţi capul şi îl tai în bucăţi. Intr-o oală…
Read more »
Read more »
Retete simple: Crap la cuptor
23 May 2010
O
reteta simpla de crap la cuptor din: crap, ulei, unt, pesmet, vin,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap cam de 1 kg 100 g unt 50 ml ulei 1
lingură pesmet 1 lămâie un pahar de vin 1 legătură de pătrunjel sare
Mod de preparare: Cureţi bine crapul, îl speli, îl ştergi cu…