Retete de Paste:
Dovlecei cu branză tofu
22 October 2010
Ingrediente: 7 dovlecei cruzi 300 g brânză tofu 100 g unt 2 ouă 100 g
caşcaval pesmet mărar sare Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele
după ce în prealabil au fost spălaţi şi li s-a tăiat cotorul. Apoi se
aşază într-o tavă de Jena, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Separat,…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane
22 October 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru
ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se
folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se
rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert
în apă cu puţină sare şi zeamă…
Read more »
Read more »
Gulii pane
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei Mod de
preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1
cm şi se fierb înăbuşit cu apă până se înmoaie. Apoi se scurg bine şi
se dau prin făină, prin ou bătut, la urmă prin pesmet şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole uscată
22 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1
păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură
vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500
ml borş Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune la
înmuiat…
Read more »
Read more »
Borş de spanac cu omletă
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură
usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură
vegeta verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel Mod de preparare: Se
curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi
usturoiul se taie mărunt şi se înăbuşă…
Read more »
Read more »
Vinete impănate
22 October 2010
Ingrediente: 2,5 kg vinete 3-4 cepe 300 ml suc de roşii proaspăt 3
ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 2 legături
verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2 roşii 4-5 linguri de ulei Mod de
preparare: Se aleg vinete potrivite şi coapte, se spală bine şi li se
taie…
Read more »
Read more »
Şerbet de ciocolată
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao
vanilie 1/2 l apă Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce
şerbetul este gata tablat. Se încălzeşte puţin şi se pune ciocolata rasă
sau cacao şi se amestecă pînă se topeşte ciocolata. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort fara ou
22 October 2010
Ingrediente:
2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr
Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de
vanilie, 300 g margarină Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc
şi se lasă să stea timp de patru – cinci ore, apoi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tort diplomat de post
22 October 2010
Ingrediente:
1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2
mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete
de întăritor de frişcă Mod de preparare: Frişca se bate spumă cu
zahăr, apoi se adaugă praful întăritor, vanilia, gelatina înmuiată în
zeama de la…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu parizer vegetal
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g parizer vegetal 1 ou 100 g caşcaval
vegetal pătrunjel 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Se recomandă
ciupercile tinere, albe. Se aleg şi li se scot codiţele, se spală şi se
scurg de apă. Parizerul vegetal se dă prin răzătoarea mare şi se
amestecă cu oul…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu ceapă
21 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă
orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare şi o laşi să se scurgă
într-o strecurătoare, o căleşti apoi în ulei, adaugi orezul şi o
ceaşcă…
Read more »
Read more »
Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană
21 October 2010
Ingrediente: 750 g carne de porc 4 legături ceapă verde 3 legături
usturoi verde 3 salate 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel 200 ml smântână sare piper Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi, o rumeneşti puţin în ulei şi o scoţi pe o
farfurie. Speli…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui invelite in piure de cartofi
21 October 2010
Ingrediente: 8 pulpe de pui 6-7 cartofi noi 1 ou 1 linguriţă cimbru 1
legătură mărar sare piper ulei făină Mod de preparare: Speli pulpele,
le îndepărtezi pielea şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi 4
cartofi şi-i fierbi în apă cu sare, iar când sunt gata îi pasezi.…
Read more »
Read more »
Balmos de bucovina
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai
sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt Mod de preparare: Se pun la
fiert smântână şi 200 g unt, se mărunţeşte brânza .Când începe să
bulbucească fiertura, se presară mălaiul, puţin câte puţin, amestecând
mereu se adaugă brânza, se…
Read more »
Read more »
Ciuperci
21 October 2010
Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau
caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 legătură ceapă verde mărar
leuştean 50 g unt 50 ml vin alb Mod de preparare: Se separă pălăriile
de cozi şi se pun la fiert, cozile se toacă şi se pun la…
Read more »
Read more »
Tort diplomat cu lapte praf
21 October 2010
Ingrediente:
500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2
portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1 kg
frişcă bătută Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apa până se face
un sirop legat, se pune laptele praf şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Bulz
21 October 2010
Ingrediente: 1 litru apă 500 g mălai 500 g brânză de burduf 50 g unt
500 ml lapte bătut Mod de preparare: Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot
cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi
bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu…
Read more »
Read more »
Mamaliga pe paturi II
21 October 2010
Ingrediente: mămăliga 250 g cârnaţi 500 g carne tocată de porc 500 ml
bulion roşii piper sare cimbru tarhon boia 5 ouă 100 ml smântână 200 ml
vin alb 50 ml ţuică 200 g caşcaval 100 g slănină afumată 1 ceapă tocată
mărunt, bob de orez Mod de preparare: Se tapetează fundul ceaunului…
Read more »
Read more »
Jeleu de şampanie
21 October 2010
Ingrediente: 1 sticlă de şampanie sau vin spumos 250 g zahăr 1 pahar
apă 15 g sau 6-7 foi gelatină Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun
la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece
circa 20 minute. Cînd s-a topit gelatina, se strecoară. Peste…
Read more »
Read more »
Mamaliga pe paturi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 3 1 apă 1 lingură sare 100 g unt 200 g urdă 200
g caş 200 g brânză burduf 200 g caşcaval 200 g smântână 200 g brânză
telemea (un dărab sau o creastă, cât taie o brişcă iute) 200 g caş sau
caşcaval afumat Mod de preparare: Mămăliga…
Read more »
Read more »
Boti
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 5-7 ouă 1 ceaşcă de mălai 1 lingură
untură sare Mod de preparare: Mălaiul se pune la prăjit în untură până
se schimbă la faţă .Ouăle se bat bine apoi se freacă temeinic cu
brânză. Se mai adaugă la aluat jumătate din mălai, 1 lingură de untură…
Read more »
Read more »
Zara moata
21 October 2010
Ingrediente: 1 ceapă ceva albitură 1 kg cartofi 1 morcov 1 litru zer de
smântână (ce rămâne după ce se scoate untul din smântână), sare,
piper, paprică Mod de preparare: Se toacă zarzavatul, se pune la
fiert, 30 de minute, în puţină apă, cât să-1 acopere. Cartofii se
curăţă, se taie cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Jeleu de caise
21 October 2010
Ingrediente: 750 g caise 1/2 l apă 1 lămîie puţină vanilie 220 g zahăr
15 g gelatină Mod de preparare: Caisele se spală bine, se curăţă mai
gros de coajă, se taie in două şi se scot simburii. Se pune la fiert
apa, zahărul, cojile de caise, cîţiva simburi sparţi şi se fierb…
Read more »
Read more »
Răcoritoare din capşune si vin alb
21 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg căpşune 1/2 kg zahăr 1 şi 1/2 l apă 1/2 l vin alb
demidulce (în funcţie de gust poţi pune şi demisec) 1 esenţă de rom
Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, le presari cu zahăr, torni
apă fierbinte şi laşi totul să se răcească. Adaugi apoi vinul şi…
Read more »
Read more »
Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
21 October 2010
Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie 350 g căpşune 250 g zahăr
pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie 1 pahar lapte 100 g frişcă Mod
de preparare: Speli căpşunele, dai câteva deoparte pentru decorat şi le
laşi pe celelalte într-o strecurătoare să se scurgă. Baţi apoi
albuşurile spumă tare cu zeama…
Read more »
Read more »
Dovlecel pane la tavă
21 October 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 1 lingură făină 1 lingură vegeta sare
2-3 linguri ulei pesmet 1 legătură mărar Mod de preparare: Dovlecelul
se spală, se curăţă de coajă, şi se taie feliuţe de 0,5-1 cm grosime.
Acestea se pun într-un vas, se sărează, se lasă 10 minute, apoi se
scurg. Ouăle se…
Read more »
Read more »
Sfaraiala
21 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză de oaie 3 cepe mari 4 felii de slănină (100
g) Mod de preparare: Slănina se crestează şi se pune în tigaie, să se
prăjească pe ambele părţi .Ceapa se taie felii subţiri se scoate
slănina, iar în untura lăsată se pune ceapa la călit până devine
sticloasă. Se…
Read more »
Read more »
Jeleu de portocale
21 October 2010
Ingrediente: 3/4 l apă 220 g zahăr puţină vanilie 6 foi (15 g) de
gelatină 3 portocale 1/2 lămîie Mod dfe preparare: Apa, zahărul şi
vanilia se pun la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la
1portocală. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac, între…
Read more »
Read more »
Linte roşie cu orez
21 October 2010
Ingrediente: 300 g lintea roşie 1 ceapă 2 linguri ulei 250 g orez 1
legătură pătrunjel 1 lingură suc de lămâie 50 g smântână 1 lingură
vegeta condimente (oregano, maghiran, cimbru) 2 linguri pastă de tomate
Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a
fost în prealabil…
Read more »
Read more »
Zarbusca
21 October 2010
Zarbusca
din: zer, morcov, ceapa, malai, sare si cartofi. Ingrediente: 2 litri
zer (de la brânza de vaci) 1 morcov 1 ceapă 2 linguri de mălai sare 500 g
cartofi Mod de preparare: Morcovul şi ceapa, curăţate şi tăiate
bucăţi, se pun la fiert într-un litru apă. Se curăţă cartofii, se taie
îmbucături, se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciuperci si spanac
21 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 kg spanac 3 ouă 150 g smântână degresată
100 g caşcaval 1 lingură vegeta 2-3 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri
ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decorat Mod de preparare:
Ciupercile spălate şi tăiate mărunt, caşcavalul ras, 100 g smântână,
cele 2 ouă bătute separat (albuşul…
Read more »
Read more »
Jeleu de struguri
21 October 2010
Ingrediente: 7,500 kg struguri negri tămîioşi 1/4 l apă 6 foi de
gelatină (15 g) 180 g zahăr 1/3 lămiie Mod de preparare: Strugurii se
spală, se aleg boabele, se zdrobesc şi se pun la fiert cu zahărul şi
apa. După ce au fiert 15 minute, se strecoară bine de toată zeama, se…
Read more »
Read more »
Renglote confiate
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg renglote 1,300 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod
de preparare: Zahărul se fierbe cu vanilia şi 1 1/2 pahar apă. Cînd
începe să se lege, se pun renglotele bine spălate şi se fierb 15 minute.
A doua zi se fierb încet cu puţină zeamă de lămîie, pînă ce a…
Colaci
21 October 2010
Ingrediente: 2 kg faină 125 ml ulei 100 g drojdie apă cât primeşte
aluatul 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori între trei
deşte) Mod de preparare: Drojdia se desface într-o ceaşcă de apă caldă
.Se cerne faina moviliţăîn mijlocul moviliţei se face loc pentru zahăr,
drojdie şi ulei,apă, se adaugă…
Read more »
Read more »
Şerbet de alune
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 160 g alune sau migdale vanilie 1/41 apa 60 g
glucoza Mod de preparare: Alunele se prăjesc, se curăţă de pieliţă
bine, se macină, apoi se pisează. Din zahăr, apă şi vanilie se face
şerbetul de vanilie şi se amestecă cu alunele pisate şi glucoza. Dacă
este prea consistent…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)
21 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila gold 1 tsp maraschino liqueur 1 tsp blue
Curacao ½ tsp caster sugar 15 ml lemon juice 1 maraschino cherry 1
orange slice tonic water ice cubes 1 25m/50ml measure 1 shaker 1
strainer (if shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball
glass Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Linte cu macaroane asortată
21 October 2010
Ingrediente: 300 g linte 250 g macaroane asortate 150 g morcovi 1 ceapă
1 ardei roşu 250 g brânză de vaci degresată 100 g smântână proaspătă 2
ouă sare condimente (cimbru) Mod de preparare: Lintea se pune la
înmuiat de seara până dimineaţa. Apoi se aruncă apa şi se pune la fiert
în…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de linte cu friptură de gluten
21 October 2010
Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1 foaie
dafin 2 linguri ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Lintea se pune
la fiert în apă clocotită, după ce a fost aleasă şi bine spălată. Ceapa
tocată mărunt şi morcovul tăiat cubuleţe mici le punem să se înăbuşe…
Read more »
Read more »
Conopidă cu unt si caşcaval
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g unt 100 g caşcaval sare Mod de
preparare: Conopida se curăţă de frunzele verzi, se spală şi se pune la
fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se fierbe la foc mic 20-30 de
minute. Până se serveşte, conopida se ţine în apa în care a fost…
Read more »
Read more »
Piure de conopidă
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg de conopidă 3 cartofi 100 g unt 100 g lapte sare
Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală, se taie
bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se fierb
la foc mic până când sunt gata. Se scurg şi se mixează,…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu măsline
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 3-4 linguri de ulei 2 cepe 250 g măsline
dietetice 1 foaie dafin zeamă de lămâie sare maghiran şi tarhon Mod de
preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în apă şi ulei. După ce s-a
înmuiat bine, se adaugă dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe, tăiaţi
cubuleţe ceva mai…
Read more »
Read more »
Chisca moldoveneasca
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat
(crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper Mod de preparare: Carnea
fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros,
bine grijit, se umple dar nu îndesat se toarnă apă la ambele capete,…
Read more »
Read more »
Vinete pane cu mujdei de usturoi
21 October 2010
Ingrediente: 3 vinete 100 g pesmet 2 ouă 3 linguri făină 2-3 linguri
ulei sare Mod de preparare: Se taie vinetele de-a lungul, în felii
groase de 1 cm sau rondele, în funcţie de plăcerea fiecăruia. Se presară
cu sare şi se lasă 20 de minute să se scurgă de zeama amăruie, apoi…
Read more »
Read more »
Ciuperci ciobanesti
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de
pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti) 150 g slănină afumată 200 g
brânză de burduf 150 g urdă piper Mod de preparare: Se taie
picioruşul ciupercilor se spală ciupercile, temeinic, se aranjează
într-o tavă se toacă mărunt, cu cuţitul, picioruşul şi slănina .…
Read more »
Read more »
Mazare sote
21 October 2010
Ingrediente: 600 g mazăre 3 morcovi 200 g boabe porumb din conservă 1
broccoli sare 2-3 linguri ulei 1 legătură de mărar Mod de preparare:
Morcovul se curăţă, se spală, se taie cubuleţe mici şi se pune la fiert
în apă clocotită. Se adaugă şi mazărea şi se fierb în apă scăzută până…
Read more »
Read more »
Spanac cu branză la cuptor
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg spanac proaspăt sau de la congelator 200 g telemea
nesărată de vacă 50 g unt 1 lingură făină sare 1 lingură caşcaval ras
Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert în apă cu sare pentru
10-15 minute, după care îl strecori, îl tai mărunt şi-l amesteci cu
untul.…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac cu soia granule
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 100 g granule soia 2 linguri făină 1 lingură
unt 100 ml lapte 2 ouă vegeta Mod de preparare: Spanacul se alege bine
şi se spală în mai multe ape, după care se opăreşte cu apă clocotită şi
sare. Se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Separat,…
Read more »
Read more »
Fursecuri de cartofi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri făină de grâu sare chimen 100 g
margarină Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii, îi speli şi îi
dai pe râzătoare, apoi amesteci cu făina şi puţină sare. Adaugi
margarina şi frămânţi bine. întinzi apoi o foaie cam de 2 cm grosime din
care tai rondele…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 gutui frumoase 100 g zahăr 50 ml ulei 50 g făină Mod
de preparare: Gutuile se spală bine şi se şterg cu un prosop de
bucătărie. Se taie felii potrivite de 2 cm şi se scot cu cuţitul
porţiunile tari şi sâmburii. Feliile se prăjesc în ulei şi se scot
într-un…
Read more »
Read more »
Toba de ardeal
21 October 2010
Ingrediente: 1 burtă de porc 500 g carne 2 rinichi 1 lingură sare 1
linguriţă paprică 1 limbă câteva fâşii de şorici 2 urechi (vărfuri) 1
vârf cuţit piper măcinat 200 g slănină (o bucată lungă cât burta) Mod
de preparare: Se taie toată carnea, limba şi slănina, fâşii, se dă cu
piper,…
Read more »
Read more »
Fasole verde în aluat cu bere
21 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde de la congelator 1 ceapă 6-7 linguri
de făină 200 ml bere fără alcool sare piper ulei Mod de preparare:
Amesteci făina cu berea, pui sare şi piper după gust şi omogenizezi
aluatul care trebuie să fie mai consistent decât cel de clătite.
Decongelezi fasolea şi o pui…
Read more »
Read more »
Mancare de mazăre
21 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg mazăre verde sau 2 borcane de 700-800 g 3-4 linguri
ulei 2 cepe mari 2 linguri bulion sare 1 legătură mărar 2 linguri făină
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă şi
ulei, apoi se adaugă făina bătută bine într-o cană cu apă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 500 g brânză de vaci 2 ouă sare 2 linguri ulei
Pentru foi: 1 pachet margarină vegetală drojdie cât o nucă făină 1
linguriţă miere 150 g apă călduţă Mod de preparare: Pentru foi: se
pune margarina într-un castron mai mare, drojdia se amestecă cu o
linguriţă de miere,…
Read more »
Read more »
Sos cald de căpşuni sau fragi
21 October 2010
O
reteta de sos cald de capsuni sau fragi din: capsuni sau fragi, zahar
si vanilie. Ingrediente: 700 g căpşuni sau fragi 180 g zahăr vanilie
Mod de preparare: Căpşunile se spală şi se dau prin sită deasă de păr.
Se fierb într-un vas smălţuit cu zahărul şi cu vanilia 20 minute,
amestecîndu-se să…
Read more »
Read more »
Ciorbă de loboda roşie
21 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 7 legături lobodă roşie 1 morcov 1 ceapă 2
cartofi 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 500 ml borş
(sau acreală de corcoduşe) Mod de preparare: In cei trei litri de apă,
fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii
tăiaţi în patru. Loboda se…
Read more »
Read more »
Bastonaşe de cartofi prăjiţi
21 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai bastonaşe lungi şi subţiri cât un
creion. Le presari cu sare, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei
încins. Sunt foarte buni ca atare sau drept garnitură la şniţele de post
sau la…
Read more »
Read more »
Borş de vară
21 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină
mică o mână de fasole păstăi 2 ardei graşi 3 roşii 1 dovlecel mic 500 ml
borş 100 g smântână 2-3 linguri ulei 1 gălbenuş verdeaţă (leuştean,
mărar, tarhon) 1 lingură vegeta Mod de preparare: Pe lângă legumele
indicate în reţetă,…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 2 morcovi 3 linguri ulei 2 ardei 2
linguri pastă tomate sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, morcovii tăiaţi rondele subţiri şi ardeiul tocat
se călesc în puţină apă şi ulei. După ce s-au înăbuşit, se adaugă o cană
de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu branză
21 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi mari şi sănătoşi 500 g broccoli 150 g brânză
dulce 1 ou 1 lingură vegeta 100 g lapte de soia 1 legătură de mărar şi
alte condimente după gust Mod de preparare: Cartofii se spală, se
curăţă, se fierb, dar nu de tot, apoi se taie în jumătăţi şi se scobesc…
Read more »
Read more »
Spanac scăzut
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 4-5 linguri ulei 2 linguri pastă de
tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 lingură vegeta Mod
de preparare: Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se
opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se strecoară, se trece prin apă rece
şi…
Read more »
Read more »
Gulii umplute
21 October 2010
Ingrediente: 10 gulii potrivite 100 g ceapă 3-4 iinguri ulei 250 g orez
decorticat 1-2 morcovi 300 g suc de roşii sare 100 g smântână degresată
1 legătură de mărar 1 lingură boia ardei dulce Mod de preparare: Se
aleg gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc în
interior şi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu şuncă presată şi cu carne de porc
21 October 2010
Ingrediente: 10 felii de şuncă presată 800 g muşchi de porc 5 cepe 2
cutii de ciuperci întregi 2-3 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de
dafin ketchup dulce sare ulei 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Speli carnea, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi apoi
ceapa,…
Read more »
Read more »
Rasol de praz
21 October 2010
Ingrediente: 5 fire de praz 50 ml ulei 50 ml oţet 2 legături verdeaţă
sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi şi-l pui la
fiert în apă cu sare. Separat, amesteci uleiul cu oţetul, verdeaţa
tocată, sare şi piper după gust. După ce ai fiert prazul, îl scurgi bine
de…
Read more »
Read more »
Mancare de gulii cu ceapa
21 October 2010
Ingrediente: 4 gulii 2 cepe 100 g unt 150 g suc de roşii sare 1
linguriţă zahăr Mod de preparare: Se curăţă guliile, se spală şi se
taie în felioare de circa 2 centimetri, într-o cratiţă cu capac, se pune
untul, se adaugă guliile, sarea şi puţină apă caldă, se acoperă şi se…
Read more »
Read more »
Icre de fasole
21 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole uscată 1 lămâie 2 cepe 3-4 linguri ulei sare
Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Când este bine fiartă şi scăzută
de zeamă, se mixează sau se bagă în blender pentru a obţine o pastă
fină. Se pune într-un castron se adaugă sare, ulei, ceapa tocată foarte
fin şi…
Read more »
Read more »
Jeleu de lămîie
21 October 2010
Ingrediente: 1 l apă 250 g zahăr 3 lămîi 6 foi de gelatină (15 g)
vanilie Mod de preparare: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd
clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie. Se ia de pe foc şi
se lasă 10 minute, cu capac. între timp se…
Sos de ciocolata
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 80-100 g zahăr 1 ou 3 gălbenuşuri 80 g
ciocolată menaj sau 1/2 lingură cacao vanilie Mod de preparare:
Laptele, zahărul, vanilia şi ciocolata rasă, se pun la fiert. Cînd
laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouăle amestecate bine cu
telul, apoi se pune un capac. Se serveşte…
Read more »
Read more »
Tort diplomat cu jeleu
21 October 2010
Ingrediente:
8 ouă 200 ml lapte 50 ml rom 30 g gelatină 800 g frişcă 2 zahăr vanilat
100 ml apă 2 pachete de limbi de pisică Mod de preparare: Gelatina se
înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert
cu laptele şi ouăle bătute cu zahăr şi…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci
21 October 2010
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură bulion 100
ml ulei 1 lămâie 1 pahar cu vin alb sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi
deoparte 10 minute. Decojeşti apoi ceapa şi o toci, cureţi ciupercile…
Read more »
Read more »
Rotogoale de berbec
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg rotogoale 1 căpăţână usturoi 100 g slănină afumată
250 g carne oaie 1 vârf de cuţit cimbru sare piper paprică Mod de
preparare: Se spală cât se poate de bine rotogoalele.Deci, zic iar, se
spală bine rotogoalele, apoi se crestează şi se împănează cu slănină
afumată, carne şi 1 jumătate…
Read more »
Read more »
Coajă de pepene confiată
21 October 2010
Ingrediente: 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde
vegetală 1,800 kg zahăr zeamă de lămîie Mod de preparare: Pepenele se
taie felii, se curăţă de miez (care se mănîncă) şi de coaja verde.
Fiecare felie (coajă) se taie în 2-3 bucăţi şi se fierbe în apă colorată
verde, apoi…
Read more »
Read more »
Urzici sleite
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 250 g morcovi 1 păstârnac 2 linguri
mălai 2 linguri miez de nucă, măcinat 5-6 căţei usturoi 1 linguriţă
hrean ras sare 3 linguri de unt Mod de preparare: Se rad ceapa,
morcovii, păstârnacul se grijesc urzicile bine, se pun la fiert în
puţină apă cu ceapă,…
Read more »
Read more »
Jeleu de vin
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l apă 1/2 l vin alb obişnuit 1/4 l vin superior
tămîios sau de Cotnar 250 g zahăr 6 foi de gelatină Mod de preparare:
Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a
fost muiată în apă rece circa 20 minute, Cînd s-a topit…
Read more »
Read more »
Tort diplomat
21 October 2010
Ingrediente:
800 g smântână 8 ouă 400 g zahăr 2 linguri de gelatină pişcoturi
vanilie stafide ananas portocale banane Mod de preparare: Se bat
gălbenuşurile cu zahăr pe baie de aburi, până se face ca o smântână
groasă, apoi separat se înmoaie gelatina în zeama de la compot. După ce
se răceşte crema de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de fasole roşie
20 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole roşie 100 g făină caju 1 legătură ceapă verde
1 morcov 1 ţelină 2 cartofi 2 linguri ulei de măsline 250 g suc de
roşii cimbru coriandru sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Faina
caju se macină fin. Ceapa, morcovul şi ţelina se taie rondele late de
1…
Read more »
Read more »
Plachie bucovineană
20 October 2010
Ingrediente: 800 g crap 500 ml suc de roşii 3 cepe 300 g hribi uscaţi 3
căţei de usturoi 200 g margarină 100 ml vin roşu sare piper cimbru 1
legătură pătrunjel 2 linguri pastă de ardei Mod de preparare: Cureţi
crapul, îl speli şi-l tai bucăţi, cureţi şi ceapa, o tai solzişori…
Read more »
Read more »
Fasole grasă la cuptor
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole tânără 2 ouă 50 g unt 60 g făină 150 g
caşcaval vegetal 250 g ml lapte de soia sare condimente 1 linguriţă
maghiran Mod de preparare: Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la
fiert în apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu branză tofu
20 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 100 g unt proaspăt 2 ouă 100 g smântână 200
g brânză tofu 1 lingură făină 1 lingură pesmet sare Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. După ce s-au fiert, se scurg
şi se zdrobesc într-o cratiţă cu lingura. Se freacă untul şi se…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci I
20 October 2010
Ingrediente
blat: 8 albuşuri 400 g zahăr pudră 5 linguriţe cacao 250 g nuci
măcinate 2 linguri pesmet Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200
g zahăr, vanilie, coajă rasă de portocală, 8 gălbenuşuri Mod de
preparare: Pentru glazură se poate folosi frişcă sau şerbet. Se face un
sirop din câteva linguri de…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1/4 kg telemea de oaie 3 legături ceapă
verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 150 g unt 2
linguri bulion 1 lingură făină piper sare Mod de preparare: Cureţi
ciupercile, le tai cozile, le speli în mai multe ape, apoi aşezi
pălărioarele într-o tavă unsă cu…
Read more »
Read more »
Tort cu mandarine si bomboane
20 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 200 g făină
1linguriţă de praf de copt 600 g mandarine 9 bomboane ciocolata 250 g
brânză de vaci 150 g smântână 1 linguriţă de zeamă de lămâi 600 ml
frişcă 50 g migdale Mod de preparare: Se încinge cuptorul, în timp ce…
Read more »
Read more »
Toba simplă
20 October 2010
Ingrediente: 2 picioare porc 2 urechi 2 rinichi 1 limbă 1 inimă 1
jumătate cap porc 100 g şoric 2 căpăţâni usturoi 3 foi dafin sare piper 1
băşică porc sau maţ gros de vită 500 g carne slabă porc Mod de
preparare: Se pune seara băşica sau maţul la muiat în apă…
Read more »
Read more »
Vin fiert
20 October 2010
Ingrediente: 1 litru vin tare bun 5 linguri miere 1 praf scorţişoară
10 boabe piper 10 cuişoare Mod de preparare: Se pune într-o oală de
tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară.Când ies
primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă La primul apropiat clocot
se ia de pe foc şi…
Read more »
Read more »
Pilaf grecesc
20 October 2010
Ingrediente:
1 pui de 1 kg 3 ficatei 4 rosii 2 cepe 250 g ciuperci 300 g orez 6 dl
apa unt sare zeama de la o jumatate de lamîie Mod de preparare: Se taie
toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se
stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa…
Read more »
Read more »
Pasta de ardei
20 October 2010
Ingrediente: 10 kg ardei 1 kg roşii 1 pahar untdelemn Mod de
preparare: Se grijese ardeii de cotoare şi seminţe, se taie bucăţi şi se
pun la fiert cu roşiile sparte şi stoarse, să lase zeamă. Se amestecă
până dau bine în clocot şi s-au lăcut pastă .Se trece pasta prin sită;
piureul…
Read more »
Read more »
Salata de papadie
20 October 2010
Ingrediente: frunze de păpădie, un castron plin sare piper boia mărar
tocat 2 linguri oţet 3 linguri untdelemn Mod de preparare: Păpădia se
taie mărunt, se lasă un pic în apa sărată, se scurge bine Se face sos
din celefalte şi acela se toarnă peste păpădie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Orez a la Canton
20 October 2010
Ingrediente:
4 cesti orez fiert 4 linguri untura 6 buc. cirnaciori 200 gr. sunca 2
oua 1 buc. ceapa 100 gr.ton ciuperci ceapa verde Mod de preparare: Se
fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea
mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece.
Cirnaciorii, sunca,…
Read more »
Read more »
Sarmalute in frunze de stevie
20 October 2010
Ingrediente: 20 – 25 frunze de ştevie 1 ceaşcă orez 2 morcovi 3 cepe 1
pahar bulion roşii 1 pahar untdelemn 1 lingură faină 1 litru borş 1
legătură mărar verde sare piper boabe şi măcinat Mod de preparare : 2
cepe se toacă, se pun la călit în untdelemn, până se-n moaie se…
Read more »
Read more »
Ardei de umplut iarna
20 October 2010
Ingrediente: 10 kg ardei graşi 5 legături frunze ţelină 1 pumn plin de
frunze de vişin 1 aspirină 2 la 1 litru lichid sare, să fie cam 1
lingură rasă la 1 litru de lichid Mod de preparare: Se pune apă cu
sare şi aspirină la fiert, vreo 3 litri.Se grijesc ardeii de…
Read more »
Read more »
Vinete in bulion pentru iarna
20 October 2010
Ingrediente: 4 vinete bine coapte 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1
ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu
frunze de ţelină Mod de preparare: Vinetele se taie felii groase de-un
deget, se presară cu sare şi se pun între 2 funduri de lemn, o…
Read more »
Read more »
Mancarica de vinete
20 October 2010
Ingrediente:
5 vinete 3 ardei grasi 4 ceapa 2 morcov 1 patrunjel radacina 2 rosii
1capatana de usturoi 1 ceasca ulei 2 linguri bulion 2 legaturi patrunjel
verde sare dupa gust apa Mod de preparare: Se aleg vinete potrivite
care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa
la…
Read more »
Read more »
Tartă cu capşune si kiwi
20 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 150 g făina 250 g zahăr + 1 lingură zahăr 1
linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 100 ml apă 1 plic
praf de budincă de vanilie 250 ml lapte 150 g căpşune 2 kiwi 1 plic
gelatină transparentă 1 esenţă de rom Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pasca moldoveneasca
20 October 2010
Ingrediente: 400 g zahăr tos, foarte vanilat 400 g brânză de vaci 100 g
unt 100 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 migdale măcinate coaja de
portocală rasă şi zaharisită stafide Mod de preparare: Se freacă untul
cremă Se freacă brânza cremă Se adaugă pe rând la unt, gălbenuşurile,
zahărul, smântână, brânza, migdalele, coaja…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tort de post I
20 October 2010
Ingrediente:
1 kg frişcă Hulala 2 căni de zahăr 2 pacheţele zahăr vanilat 2 banane 2
portocale 2 mandarine 100 g stafide 1 cutie compot de ananas 1 cană de
suc de portocale 5 plicuri de gelatină Dr. Oetker 50 g coniac sau
lichior de stropit fructele tocate 2 kiwi Mod de preparare: Frişca…
Read more »
Read more »
Bulion de rosii
20 October 2010
Ingrediente: 20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 1 ceaşcă de
sare Mod de preparare: Se grijesc, se taie bucăţi.Se trec prin sită
există chiar şi azi în comerţ un soi de sită-storcător care lasă pieliţa
veştedă de uscată. Se pune la fiert piureul, amestecând mereu, între 1
oră şi până se face…
Read more »
Read more »
Jeleu de ananas
20 October 2010
Ingrediente: 1 cutie mare de ananas (850 g) 1 lămîie 180 g zahăr 6 foi
de gelatină (15 g) 1 pahar vin 1/4 l apă Mod de preparare: Cutia de
ananas se desface şi din ea se scot cîteva bucăţi de ananas pentru
decor. Zeama de ananas se fierbe 2-3 minute cu apa,…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copti
20 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia 100 ml oţet de vin 2 linguri
untdelemn 1 linguriţă sare 1 praf cimbru 1 căpăţână usturoi Mod de
preparare: Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în
borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu
codiţele spre…
Read more »
Read more »
Balmos
20 October 2010
Ingrediente: 150 g unt 2 litri smântână 1 linguriţă sare 1 kg mălai 1,5
litri lapte acru Mod de preparare: Intâi se pune untul în ceaun să se
topească la foc micApoi se adaugă smântână şi sarea, la fiert,
amestecându-se des şi conştiincios. Când astea s-au încins se adaugă
mălaiul (ca la o…
Read more »
Read more »
Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)
20 October 2010
Ingrediente:
1 1/2 kg de carne (de preferinta pulpa) vita 500 g ardei 4 rosii taiate
cubulete 1 capatina usturoi 250 g brinza telemea de oi 250 g unt topit
sare piper Mod de preparare: Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in
bucatele (cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun
ardeii…
Reţete de post: Sarmale de post in foi de spanac
20 October 2010
Ingrediente: 500 g foi de spanac 3 cepe mari 250 g orez 5-6 linguri
ulei 1 litru borş 1 lingură vegeta sare 1 legătură mărar 2-3 linguri
pastă de tomate 1 lingură făină Mod de preparare: Foile de spanac se
aleg, se spală şi se opăresc cu 500 ml borş, cu mare atenţie…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)
20 October 2010
Sufleu de linte cu praz
20 October 2010
Ingrediente: 250 g linte 500 g praz 50 g stafide 1 ceapă potrivită 1
frunză de dafin 2 linguri ulei 3 linguri pesmet 2 linguri unt 1 vârf
cuţit de praf de chili 1 lingură vegeta Mod de preparare: Lintea
înmuiată de seara se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt,
foaia…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană
20 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi mari 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 mere 1 rădăcină
de pătrunjel 1 păstârnac 3 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri
smântână 100 ml ulei sare piper 1 ridiche 1 castravete frunze de salată
2-3 măsline pentru ornat Mod de preparare: Cureţi morcovul,
păstârnacul, ţelina, merele, şi pătrunjelul,…
Read more »
Read more »
Urechi de porc sarate
20 October 2010
Ingrediente:
500 gr urechi de porc 2 cani apa 1cana otet 1/2 cana zeama de carne in
care au fiert urechile 2 cepe taiate fin 3 catei usturoi taiati fin 10
catei usturoi intregi 1 frunza de dafin piper Mod de preparare: Se spala
bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se…
Read more »
Read more »
Tort de nuci la rece
20 October 2010
Ingrediente
blat : 200 ml apă sau lapte 200 g zahăr 50 g cacao 500 g nuci prăjite
şi măcinate Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de
zahăr, 100 g cacao,2 linguri de zeamil sau făină, 500 g unt,2
gălbenuşuri Mod de preparare: Nucile se pun la fiert cu apa, zahărul…
Read more »
Read more »
Turta din faina de grau
20 October 2010
Ingrediente: 500 g făină sare apă cat cuprinde aluatul Mod de
preparare: Făina se cerne, se frământă cu apă şi un pic de sare până nu
se mai lipeşte de degete. Se rup bucăţi de aluat, se rotunjesc şi
turtesc şi se pun pe vatră sau într-o tavă presărată cu lăină, în…
Read more »
Read more »
Musaca de peşte
20 October 2010
Ingrediente: 500 g macrou congelat 1 kg cartofi 5 cepe 3 linguri bulion
oţet sare 1 foaie de dafin piper Mod de preparare: Decongelezi
macroul, îl cureţi şi-l pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet.
Separat, fierbi cartofii în coajă. în acest timp, cureţi ceapa, o tai
solzişori şi o…
Read more »
Read more »
Ciorba de pasat
20 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă păsat 1 litru zer acru sare mai multe frunze de
ţelină, sfeclă, gulie, rubarbă, lobodă, ştevie, ceapă verde, usturoi
verde, salată verde, mărar, pătrunjel, leuştean şi ce mai e verde în
grădină sau pe câmp şi se mănâncă Mod de preparare: Se fierbe păsatul
în 2 1 apă.Se grijeşte bine…
Read more »
Read more »
Verdeata la borcan
20 October 2010
Ingrediente: verdeaţa mărar ori leuştean, pătrunjel ori ţelină, care
vă place, cât să umple îndesat un borcan sare Mod de preparare: Se
curăţă leuşteanul (să zicem) de tulpinile mai groase (sau de toate, cum
vreţi) şi se îndeasă straturi în borcan. Fiecare strat se presară cu
sare. După ce s-a lăsat leuşteanul şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de linte cu soia cuburi
20 October 2010
Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g
cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru
maghiran Mod de preparare: Cuburile de soia se fierb în apă cât să le
acopere, ulei şi vegeta, între timp, se curăţă ceapa şi se taie
mărunt,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocana de ceapa
20 October 2010
Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1
linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1
linguriţă zahăr 1 legătură mărar Mod de preparare: Se pune ceapa
tăiată felii mai groase la rumenit cu usturoi, morcov ras, boia, când a
devenit transparentă, se adaugă…
Read more »
Read more »
Friptură de gluten
20 October 2010
Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană
făină 1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie
250 ml apă călduţă Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele,
apoi se adaugă o cană de apă şi se încorporează rapid. Rezultă un aluat
neomogen…
Read more »
Read more »
Salata de rosii
20 October 2010
Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare
piper Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii
subţiri se toacă verdeaţa se pune sare şi piper, se presară verdeaţă .Se
toarnă ploaie uleiul, se amestecă să se lege sosul. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Paste cu ton si busuioc
20 October 2010
Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de
ardei 3 linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi busuioc sare piper
ulei Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi în acest timp
pregăteşti sosul. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei
încins.…
Read more »
Read more »
Conopidă cu maioneză si usturoi
20 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau
maioneză vegetală de soia Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă
şi puţină sare. Când este gata, se scurge bine şi se pasează până când
totul devine o pastă omogenă. După ce s-a răcit complet, punem maioneza
şi usturoiul tocat mărunt.…
Read more »
Read more »
Retete de post:Tort cu suc de portocale
20 October 2010
Ingrediente:
1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3 căni de
făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de şofran 1
vârf de cuţit de sare 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie Mod
de preparare: Se bat cu mixerul timp de 5…
Read more »
Read more »
Teriyaki
20 October 2010
Ingrediente:
4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta
sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de
usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica,
2linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul
de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale de post
20 October 2010
Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii
gros 1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică
100 g prune uscate (stafide, ciuperci, felii de măr uscate) Mod de
preparare: 2 cepe se toacă şi se călesc în ulei se sting cu orez şi
apă,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu varza
20 October 2010
Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii
cimbru mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase
cu sare Mod de preparare: Se grijesc ardeii de seminţe şi cotoare, se
spală varza se taie fideluţă, morcovii se rad se pune zeama la fiert.
Se…
Read more »
Read more »
Piure de ţelina cu peşte
20 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar
de vin alb sare piper Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele
mai groase şi o fierbi până se înmoaie. Toci cepele, le căleşti, apoi
adaugi peştele, sare, piper după gust şi vinul alb. Fierbi totul până se
evaporă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu peşte
20 October 2010
Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare,
piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clocot,
pui 1 pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi
spălat. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi dai cratiţa la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Smiler (video)
20 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml lemon juice ½ tsp caster sugar 2 tsp
ruby port 1 maraschino cherry Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1
squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Legume si fructe in otet
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie
5 morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură
tulpini mărar uscat 3 mere tari 7 kg gogoşari roşii prune varză roşie
mere conopidă 450g zahar 6 foi dafin 3 linguri sare Mod de preparare:
Se curăţă ceapa,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Linte de post
20 October 2010
Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2
linguri oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper
Mod de preparare: Se pune lintea la inmuiat în apă rece.Se pune lintea
la fiert în 2 litri apă rece, cu supă de legume, ceapă tocată, morcov…
Read more »
Read more »
Stifado
20 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de
masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara
macinata cateva cuisoare chimen 2 linguri bulion de rosii 2-4 linguri
otet rosu de vin 250 g rosii pasate 100 ml vin rosu 1 kg cepe mijlocii
4…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească cu soia cuburi
20 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1
morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1
ardei gras 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar,
pătrunjel) Mod de preparare: In 3 litri de apă clocotită,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de
pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri
ulei 1 legătură de leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă
de lămâie sau acreală de corcoduşe Mod de preparare: Morcovul şi
rădăcina de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Ciorbă de varză nouă
20 October 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5
roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2
linguri de ulei Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat
cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii
tăiaţi cuburi mai mari. Separat, varza…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor
20 October 2010
Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre
măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă
usturoi sare piper 3 legături pătrunjel Mod de preparare: Mai întâi
se grijeşte bine puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă
cu 150 g unt,…
Read more »
Read more »
Pere confiate
20 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie
vanilie Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi
se fierb în apă 15 minute şi se strecoară. Zahărul se pune la fiert cu 2
pahare apă şi cînd începe să se lege se pun perele şi se…
Read more »
Read more »
Tort cu praf de inghetata
20 October 2010
Ingrediente
blat : 5 ouă 5 linguri de apă 5 linguri de zahăr arome 1 cană de făină
Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie
Ingrediente glazura :100 ml lapte cu 1 pachet de frişcă praf sau frişcă
gata preparată Mod de preparare: Se bat albuşurile spumăşi se pune
câte puţin…
Read more »
Read more »
Tocana de cartofi
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1
legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat
sare piper tarhon cimbru Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie
îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i acopere, cu sare, piper,
chimen. Ceapa se taie…
Retete de post: Tort de post II
20 October 2010
Ingrediente:
1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri de
cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă
făină cât cuprinde Mod de preparare: Din aceste ingrediente (făină ca
la un aluat de chec mai gros) se face o compoziţie bine legată, care
se…
Read more »
Read more »
Ciorba de bob
20 October 2010
Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de
mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare Mod de preparare: Se
toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă
până se-nmoaie .Se toacă mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi,
se pun…
Read more »
Read more »
Ardei copti
20 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri
ulei 10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură
zahăr sau miere 2 linguriţe boabe muştar 1 aspirină 1 jumătate linguriţă
sare Mod de preparare: Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor…
Read more »
Read more »
Sote de pui cu ardei
20 October 2010
Ingrediente:
1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita
zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana sare
piper Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins
intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc
iute.…
Read more »
Read more »
Salata de vinete I
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar
untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte
sare piper Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe
toate părţile, până se-nmoaie Se curăţă imediat de cojile arse, se
sărează şi se pun…
Read more »
Read more »
Patlican Musakka
19 October 2010
Ingrediente:
1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe mici 2
rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana
apa patrunjel Mod de preparare: Se curata vinetele fisii si se taie in
felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii.…
Read more »
Read more »
Pui cu sos picant
19 October 2010
Ingrediente:
1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa sare piper
1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod
de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint
pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat.…
Read more »
Read more »
Peşte umplut cu legume
19 October 2010
Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras
roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4
linguri ulei de măsline 2 lămâi 200 ml apă Mod de preparare: Cureţi şi
speli peştii, îi presari foarte bine cu sare şi piper, îi stropeşti cu…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume cu soia cuburi
19 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2
ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de
conopidă 500 ml suc de roşii vegeta 3 linguri ulei plante aromatice
(busuioc, cimbru, coriandru) 100 g soia cuburi Mod de preparare:
Legumele tăiate frumos se înăbuşă cu…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopidă
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3
linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare:
Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge
şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se stinge…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi
19 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 1 conservă de hering in ulei 1 legatura
patrunjel sare piper zeamă de lămâie boia dulce Ingrediente sos: 1
căpăţână usturoi, 4 linguri smântână, 100 ml ulei sare Mod de
preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă şi îi pui la fiert. Când
sunt gata îi tai…
Read more »
Read more »
Coliva
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
sare după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt
de cuţit praf scorţişoară zahăr pudră 500 g miez nucă, măcinat + 200 g
pentru ornat 1 linguriţă coajă de portocală, rasă Mod de preparare:
Grâul se…
Read more »
Read more »
Mancarica de ardei cu carnati afumati
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de
usturoi 4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de
zahar 1/2 lingurita de cimbru 1/2 oregano 1 varfde cutit de nucsoara
proaspat rasa sare piper 2 linguri de patrunjel verde tocat Mod de
preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Mincare chinezeasca
19 October 2010
Ingrediente:
200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1 morcov 1
brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se taie
felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din
carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc…
Read more »
Read more »
Makluba
19 October 2010
Ingrediente:
500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1 ceapa
Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa
fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala se lasa sa fiarba pina
puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos de vin
19 October 2010
Ingrediente pentru salată: 3 salate verzi 4-5 roşii 2 ridichi mari
roşii 100 g măsline fără sâmburi 2 cepe roşii sare Ingrediente sos: 1
ceaşcă de vin roşu 4 linguri ulei sare piper zahăr 2 linguri oţet Mod
de preparare: Speli salata, o rupi bucăţi, apoi tai ceapa peştişori,
roşiile şi ridichile felii.…
Read more »
Read more »
Fatteh cu pui
19 October 2010
Ingrediente:
piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan)
500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3
linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in
apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea
se rupe bucatele mici si se…
Read more »
Read more »
Zeama de mei
19 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă de mei 1 litru supă de legume 1 pumn de salvie 1
ceapă 1 lingură ulei sare piper boia 1 linguriţă chimen pătrunjel 3
linguri smântână Mod de preparare: Se pune supa la fiert cu meiul şi
încă o ceaşcă de apă Se toacă ceapa şi salvia se căleşte ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cozonac muntenesc
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 500 g zahăr tos 2 pachete margarină 50 g
drojdie 1 litru apă 1 plic zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1
linguriţă rom 2 linguriţe sare şofran 1 vârf cuţit praf de scorţişoară 1
vârf cuţit praf de cuişoare 1 linguriţă coajă rasă de portocală
Ingrediente glazura:…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Plăcintă cu mălai si stafide
19 October 2010
Ingrediente: 7 ceşti mălai 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă zahăr tos 2 ceşti
stafide zeama de la 2 portocale 2 linguri praf de copt Mod de
preparare: Amesteci praful de copt cu mălaiul, adaugi şi celelalte
ingrediente şi torni atâta apă cât să obţii o compoziţie ca o smântână
pufoasă. O torni într-o…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată cu capşune
19 October 2010
Ingrediente: 500 g căpşune 150 g ciocolată de menaj 100 g smântână (mai
grasă, ca pentru frişcă) 1 albuş 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe cafea
preparată 3 esenţe de rom ulei Mod de preparare: Speli căpşunele, le
stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata mărunt şi o
topeşti…
Read more »
Read more »
Raţă lăcuită
19 October 2010
Ingrediente:
1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia
busuioc sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata,
ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se
va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o…
Read more »
Read more »
Praz prăjit
19 October 2010
Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper
boia 1 lingură pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se taie prazul
rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la
prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc
se pun în farfurie…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc
19 October 2010
O
reteta delicioasa de pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din:
pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc,
cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau
coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de
masline 100 g unt 200…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi
19 October 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă
brânză rasă mărar pentru ornat Mod de preparare: Fierbi cartofii în
coajă, îi laşi apoi la răcit 10 minute, îi decojeşti, îi tai rondele şi
îi presari cu sare şi piper. Amesteci smântână cu ouăle, le torni peste
cartofi, razi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Ardei umpluti
19 October 2010
Ingrediente: 8 ardei graşi mari 3 cepe 1 căpăţână usturoi 1 kg roşii 1
ceaşcă orez 2 ceşti supă de legume verdeaţa pătrunjel, mărar sare piper
zahăr 1 pahar untdelemn Mod de preparare: Se toacă ceapa, se căleşte
în ulei încins, se stinge cu supa de legumeSe adaugă orez, usturoi,
piper, sare, zahăr,…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de linte
19 October 2010
Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de
sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod
de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat,
cepele tocate mărunt se pun la înăbuşit în puţină apă şi ulei.…
Read more »
Read more »
Tocănită de vinete
19 October 2010
Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei
capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2
linguri ulei 600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano
şi 1 legătură mărar Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi
vegeta se înăbuşă la foc mic…
Read more »
Read more »
Mancare de conopidă
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei
250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta Mod de
preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă
şi ulei. Când sunt pe jumătate înăbuşite, adăugăm şi ţelina dată prin
răzătoarea mare.…
Read more »
Read more »
Pui cu vin
19 October 2010
Ingrediente:
6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3
linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1
lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de
preparare: Se spala pulpele si se usuca cu un…
Read more »
Read more »
Mancarică de bob
19 October 2010
Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii
răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1
pahar smântână Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se
toacă ceapa, morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins
ceapa, morcovul şi roşiile.…
Read more »
Read more »
Lutenita
19 October 2010
Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe
1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se coc
roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii
.Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de pe
roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu sos de iaurt
19 October 2010
Ingrediente
tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de
carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite
de chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii.
Ingrediente sos de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.),…