Retete de Paste:
Castraveti cu smantana
25 October 2010
Ingrediente: 2 linguri untdelemn 1 ceaşcă smântână 1 legătură mărar
sare piper cimbru foi de dafin boia frunze de telină 1 kg castraveţi
mari Mod de preparare: Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii
de două degete, se sărează puţin. Se pune apa la fiert cu ulei, cimbru,
foi de dafin, frunze…
Read more »
Read more »
Placinta pripita
25 October 2010
Ingrediente alua: 500 g faină 50 g osânză 100 g unt + 50 g pentru uns 1
ou 1 linguriţă oţet 1 linguriţă sare 100 g zahăr pudră Ingrediente
umplutura: 500 g brânză de vaci ,3 ouă ,3 linguri zahăr Mod de
prteparare: Se amestecă şi se frământă toate până se fac…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1
lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1
legătură pătrunjel condimente maghiran oregano Mod de preparare: Soia
fiartă se dă prin maşina de tocat, usturoiul se pisează şi se amestecă
cu restul ingredientelor într-un castron.…
Read more »
Read more »
Bors Romanesc
25 October 2010
Ingrediente: 500 g piept vită 1 os mare cu măduvă 1 – 2 litri supă de
carne 2 cepe 1 morcov 1 felie varză 1 jumătate rădăcină pătrunjel 1
sfeclă 1 jumătate păstârnac 1 jumătate ţelină 4-5 cartofi 1 jumătate
litru borş sare piper boabe 2 dl smântână foi verzi de leuştean mărar
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Compot de visine
25 October 2010
Ingrediente: l kg vişine frumoase 200 g zahăr 1 ceaşcă cu apă Mod de
preparare: Se pune zahărul în apă, pe foc .Se grijesc vişinile. Când a
dat apa în clocot, se pun vişinile să fiarbă molcom, nu mai mult de 1
sfert de oră . La fel se face compotul de cireşe.…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 linguri făină 1 lingură
boia de ardei dulce 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 100 g
caşcaval 1 lingură vegeta condimente pentru chiftele ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă 10-15 minute, se curăţă,
se dau pe răzătoarea mare.…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte rotunde
25 October 2010
Ingrediente pentru supă: 2 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1
ţelină 2 ardei graşi 3 linguri ulei 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1
lingură vegeta Ingrediente entru găluşte: 250 ml lapte 2 ouă 100 g griş
200 g crutoane 50 g unt sare Mod de preparare: Legumele se curăţă,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu maioneză
25 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg vinete 2 ouă 100 ml ulei 1 ardei gras 1 roşie sare 1
lingură suc de lămâie pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se coc, se
curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă mărunt cu un tocător de lemn.
Maioneza se pregăteşte cu ajutorul mixerului dintr-un gălbenuş fiert şi
unul…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor
25 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi fierţi (în coajă) şi tăiaţi felii subţiri 1 /2
ceaşcă nuci 2 ceşti apă 1 lingură pudră de ceapă sau ceapă proaspătă
tocată fin 1 lingură boia dulce de ardei sare Mod de preparare: Se pun
cartofii într-un vas de jena. Toate celelalte ingrediente se amestecă
în mixer şi se…
Read more »
Read more »
Drob de morcovi
25 October 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1 cană orez fiert 1 cană pesmet 3 cepe 4-5 linguri ulei
5-6 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 2 ouă 1 lingură vegeta Mod de
preparare: Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin râzătoare, apoi se
amestecă cu pesmetul şi orezul fiert. Ceapa se înăbuşă cu apă şi ulei,…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi
25 October 2010
Ingrediente: 1-1,5 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 2
linguri ulei 2 roşii 250 g brânză tofu sare Mod de preparare: Cartofii
se curăţă, se spală şi se pun într-un vas (tavă) de jena în cuptorul
încins, fie întregi, fie tăiaţi în două, după ce vasul a fost uns în
prealabil…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu măsline
25 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi 2 linguri ulei 4-5 căţei usturoi 150 g măsline
dietetice sare după gust 1/4 linguriţă rozmarin 100 g migdale Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul, cartofii se taie în sferturi şi se
pun într-un vas de Jena uns cu ulei, împreună cu celelalte ingrediente,
şi se amestecă bine. Se pun…
Read more »
Read more »
Aperitiv de cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2
linguri ulei sare 1 pahar lapte de soia Mod de preparare: Cartofii se
curăţă, se spală şi se taie rondele. Caşcavalul se rade, iar parizerzl
se taie cubuleţe mici. Se unge o formă cu ulei, apoi se pune un strat
de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu verdeaţă
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci crude 2 legături ceapă verde 2 legături
usturoi verde (sau o căpăţână de usturoi) 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel sare condimente: rozmarin şi cimbru Mod de preparare: Se
spală ciupercile, se taie feliuţe, se fierb în apă cât să le acopere, la
foc mic, şi se strecoară (dacă…
Read more »
Read more »
Carnăciori de cartofi cu sos de roşii
25 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri făină sare cimbru 1 ceapă 1
lingură ulei de măsline 500 g suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate
100 g brânză tofu pătrunjel verde Mod de preparare: Se fierb
cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de tocat. Se
adaugă…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne
25 October 2010
Ingrediente foi: 1 kg făină 2 gălbenuşuri 1 ou sare 250 g unt apă caldă
câtă trebuie Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper,
cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură
mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) tocată. …
Read more »
Read more »
Compot de mere
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere tari, de toamnă 250 g zahăr 2 ceşti cu apă
scorţişoară vanilie Mod de preparare: Zahărul se pune în apă cu
mirodenii, la marginea plitei, să se topească şi să fiarbă. Merele se
grijesc se scoate miezul cu sâmburi, se curăţă de coajă şi se taie
felii. Când siropul…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 2 ardei graşi 3-4
roşii 2-3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 foaie dafin
cimbru sare 1 lingură făină Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi
se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Ciupercile, curăţate şi spălate, se
taie în…
Read more »
Read more »
Conopidă piure
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 250 g cartofi 150 g unt 200 ml lapte sare
Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun la
fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert la foc potrivit, se
scurg şi se mixează, după care se adaugă untuj, laptele…
Read more »
Read more »
Chiftelute de burta
25 October 2010
Ingrediente: 2 kg burtă 4-6 ouă 1 jumătate de franzelă 1 căpăţână mare
usturoi 1 morcov 1 ardei gras sare piper boia făină pentru tăvălit
chiftelele ulei pentru prăjit 1 legătură mărar 2 cepe 1 lingură de ulei
pentru călit Mod de preparare: Se pune burta bine grijită la fiert,
câteva ore, până…
Read more »
Read more »
Sote de dovlecei
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte cruzi 3-4 linguri ulei sare 1
legătură pătrunjel 2 roşii Mod de preparare: Dovleceii se spală, se
curăţă de cotoare şi se fierb în apă clocotită cu sare, atât cât să-i
acopere. Când sunt fierţi şi bine scăzuţi, se opreşte focul, se adaugă
uleiul şi se mixează. Se…
Read more »
Read more »
Marinata de peste in suc de rosii
25 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1
pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit
1 linguriţă cu vârf sare faină pentru prăjit Mod de preparare:
Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, se tăvălesc în
faină, se scutură…
Read more »
Read more »
Drob de ciuperci
25 October 2010
Ingrediente: 2 cutii ciuperci a câte 400 g 1 cană orez fiert 2 legături
ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 legături mărar 4-5 ouă 50 g unt
sare Mod de preparare: Se înăbuşă în unt (sau ulei) ciupercile tăiate
mărunt. După ce se răceşte, compoziţia se amestecă cu orezul,
gălbenuşurile şi apoi…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu branză
25 October 2010
Ingrediente: 3- 4 vinete 100 g ulei 200 g brânză tofu 2 cepe 4-5 roşii 2
linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de pesmet 1 foaie dafin
cimbru sare Mod de preparare: Se spală vinetele şi se taie, fără a le
curăţa, în felii de aproximativ 1 cm. Se sărează şi…
Read more »
Read more »
Friptură de linte
25 October 2010
Ingrediente: 1 cană linte roşie 4 cepe 2 linguri pastă de tomate 6-7
căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri făină integrală 2 linguri fulgi de ovăz
3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru Mod de preparare: Lintea se
alege, se spală şi se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote,…
Read more »
Read more »
Pastă de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 căni soia boabe fiartă 3 cepe 100 ml suc de roşii 2-3
foi de dafin 50 g ulei sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală se toacă şi se înăbuşă cu apă, ulei şi foi de
dafin. Restul ingredientelor, inclusiv ceapa se dau la mixer, iar…
Read more »
Read more »
Sufleu de mazare
25 October 2010
Ingrediente: 600 g mazăre verde 3 linguri făină caju 100 g lapte sau
apă 3 linguri brânză dulce 2 ouă sare Mod de preparare: Se fierbe
mazărea în apă clocotită cu puţină sare. Se scurge şi se pune într-o
formă de Jena. Făina caju se obţine din alune caju, date prin maşina de…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
25 October 2010
Ingrediente: piper sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru
uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert –
păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci albe de cu 1 lingură untdelemn
3 căţei usturoi 1 lingură oţet (sau cât vă place) puţină zeamă de la
ciuperci mărar pătrunjel…
Read more »
Read more »
Şerbet de vişine
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză
Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun
la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se
fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se pun vanilia…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură
vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt Mod de
preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi morcovii. Cartofii se pun mai târziu
la fiert. Cu ajutorul blenderului se obţine un piure, peste care punem
laptele de soia şi vegeta. Se mai…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte din spanac
25 October 2010
Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare
şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1
legătură mărar Mod de preparare: Spanacul curăţat bine se opăreşte 1
minut, apoi se pasează cu mixerul. Se amestecă pasta de spanac cu făină,
boia,…
Read more »
Read more »
Varză pane
25 October 2010
Ingrediente: 2 verze mici 100 g pesmet 2-3 ouă 100 g făină vegeta sare
ulei pentru prăjit Mod de preparare: Varza se curăţă şi se pune la
fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert 10-20 de minute, se
scurge şi se presează, ca să iasă toată apa. Se taie în…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado I
25 October 2010
Ingrediente: 2 avocado coapte bine 2-3 căţei de usturoi 1 lingură suc
de lămâie sare Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate
şi se îndepărtează sâmburele. Cu ajutorul unei linguri, scobim pulpa
pe care o punem în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Se
obţine o pastă omogenă, care se…
Icre de fasole boabe
25 October 2010
Ingrediente: 1 cană fasole boabe 100 ml ulei 1 ceapă 1 lingură suc de
lămâie sare Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la
înmuiat 12 ore. Se aruncă apa în care a stat la înmuiat şi se adaugă
alta şi se pune la fiert. După ce a fiert…
Read more »
Read more »
Snitel de cascaval
25 October 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 1 ou 1 lingură faină 2 linguri lapte 3
linguri untdelemn piper Mod de preparare: Se taie caşcavalul în felii
groase de un deget,se trece prin lapte .Se bate oul cu faină şi piper se
scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se
tăvăleşte în…
Read more »
Read more »
Pastă de legume
25 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 păstârnac 1
legătură pătrunjel verde maioneză din 2 ouă sare 1 ardei roşu Mod de
preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă şi un
praf de sare. Când sunt bine fierte, se scurg de zeamă şi se lasă…
Read more »
Read more »
Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal
25 October 2010
Ingrediente: 7 ardei 1 cutie pateu vegetal 100 g brânză dulce 2
gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Ardeii se
spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la
scurs cu gura în jos. Pentru umplutură, se încorporează restul
ingredientelor cu ajutorul mixerului. Se aşază pe un…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu branză
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei 200 g brânză de vaci 100 g brânză telemea
pasteurizată 1 legătură mărar 3-4 linguri smântână Mod de preparare:
Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se
pun la scurs cu gura în jos. Cu o lingură de lemn, se freacă brânza
dulce cu…
Read more »
Read more »
Pastrama de manzat
25 October 2010
Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau
cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile Se spală carnea-n trei ape
şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte, să-i iasă zemurile cele rele Se
amestecă într-un litru de vin bun şi vechi 3…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu conopidă
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 100 g brânză dulce 200 g
maioneză verdeaţă 3-4 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Roşiile
se spală, li se taie capacul, se scobesc şi se aşază cu gura în jos pe
un platou, ca să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele se spală şi…
Read more »
Read more »
Icre de năut
25 October 2010
Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc
de lămâie Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la
înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta,
apoi se pune la fiert. După ce a fiert bine,…
Read more »
Read more »
Pateu de morcovi
25 October 2010
Ingrediente: 4-5 morcovi 1 căţel de usturoi maioneză din cartofi Mod
de preparare: Se curăţă, se spală patru morcovi: doi se fierb, doi nu.
Cei fierţi se lasă să se răcească, apoi se dau prin răzătoarea mică. Pe
aceeaşi râzătoare se dau şi ceilalţi doi morcovi. Se adaugă maioneza din
cartof, atât cât…
Read more »
Read more »
Pateu de linte I
25 October 2010
Ingrediente: 250 linte 2 cepe 1 morcov 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi
100 g ulei sare cimbru maghiran 1 lingură pastă de tomate Mod de
preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara
până dimineaţa. Dimineaţa se spală în mai multe ape, îndepărtându-se
cât mai multe…
Read more »
Read more »
Pateu de soia boabe I
25 October 2010
Ingrediente: 250 g soia boabe 100 ml ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1
lingură vegeta 1 linguriţă cimbru coriandru 1 linguriţă boia de ardei
dulce sare Mod de preparare: Soia boabe se alege, se spală şi se pune
la înmuiat de seara până dimineaţă. Se aruncă apa în care a stat la…
Read more »
Read more »
Salată nemţească
25 October 2010
Ingrediente: 1 cană orez fiert 2 castraveţi 3 căţei de usturoi 1 salată
100 g alune caju 150 g iaurt slab 2-3 linguri suc de lămâie sare 2-3
linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod de preparare: Salata se
spală, se rupe cu mâna în bucăţi mai măricele, îndepărtându-se cotorul.
Se amestecă,…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Pizza de post
25 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină vegetală 100 g apă minerală
sau sifon 25 g drojdie sare făină cât cuprinde 1 linguriţă miere de
albine Ingrediente pentru compoziţie: 200 g brânză tofu 200 g parizer
vegetal 1 ceapă 100 g ciuperci (opţional) 100 g ml suc de roşii 2 roşii 2
gogoşari 100 g…
Read more »
Read more »
Placinta nationala
25 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 lingură oţet 1 linguriţă sare apă
călduţă 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit 3 linguri ulei (sau
unt ori untură) + 2 linguri pentru uns Ingrediente umplutura:6 linguri
zahăr,100 g stafide,250 ml smântână ,1 lingură gris, puţină sare 1 kg
brânză vaci grasă…
Read more »
Read more »
Pizza din cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g parizer vegetal 100 g caşcaval 3-4
roşii potrivite 1 linguriţă cimbru 4-5 căţei de usturoi sare 1 legătură
pătrunjel verde tocat 100 g măsline fără sâmburi 1 ardei capia roşu
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele, după
care se pun la…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui
25 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 3-4 linguri
ulei sare Mod de preparare: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi
se taie felii de 1,5 cm grosime. Se prăjesc uşor în ulei, adăugând câte
puţină apă până se înmoaie la foc mic, acoperite. Intr-o cratiţă,
separat, se pune…
Read more »
Read more »
Vinete cu măsline
25 October 2010
Ingrediente: 1-1,5 kg vinete 600 g roşii 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi
150 g măsline fără sâmburi 2-3 linguri suc de lămâie (opţional) 100 ml
ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta sare Mod de preparare:
Vinetele se spală bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele de
1-1,5 cm grosime cu…
Read more »
Read more »
Legume cu maioneză
25 October 2010
Ingrediente: 3 vinete 3-4 ardei capia 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 1
legătură pătrunjel maioneză (dintr-un ou fiert şi unul crud) vegeta sare
Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc, apoi se curăţă şi se
toacă mărunt. Dovlecelul şi morcovul se fierb şi se taie foarte mărunt.
Ceapa crudă se curăţă,…
Read more »
Read more »
Mancare de ţelină
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 1 morcov 3 ardei capia roşu 4-5 roşii
3-4 linguri ulei 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel
verde 1 lingură vegeta sare Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se
spală şi se taie în felii groase de circa 1 cm. în apă clocotită cu…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu prune uscate
24 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g prune uscate 2 cepe 1 lingură bulion 2
linguri făină ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi
tai în patru. Tai mărunt şi cepele, le căleşti cât să se aurească puţin,
apoi adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă. După ce aproape au fiert…
Read more »
Read more »
Mujdei cald
24 October 2010
Ingrediente: 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 ceaşcă de supă de
carne 2 linguri oţet sare 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi
mare Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, se amestecă cu făină
şi se stinge cu supă. Usturoiul se pisează pastă. Când a inceput să
fiarbă…
Read more »
Read more »
Ghiudem
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier chimen usturoi piper 500 g
osânză maţe de vacă 500 g slănină crudă sare 0,5 litru vin vechi, tare
Mod de preparare: Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi
slănina numai la cuţit .Se freacă bine tocătura cu sare şi…
Read more »
Read more »
Peste pe pat de grau
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1
pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură
pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar
măcinate Mod de preparare: Se fierbe grâul (arpacaşul) până
se-nmoaie,ceapa se toacă cât se poate…
Read more »
Read more »
Urzici la cuptor
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici tinere 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava 4
ouă 200 g telemea de Brăila 1 pahar cu lapte 4 linguri făină 1 ceaşcă
orez cu bob lung piper Mod de preparare: Se grijesc bine urzicile, cu
apă multă, că au nisip şi vietăţi, se pun…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Soia cu usturoi
24 October 2010
Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi sau şniţele (cam 175 g) 3 ceşti de
apă 2 lămâi sare 1 căpăţână usturoi ulei Mod de preparare: Inmoi soia
în apă clocotită 20 de minute, scurgi bine şi o prăjeşti în ulei
suficient, ca pentru cartofii pai. Pregăteşti un mujdei din usturoi la
care adaugi…
Read more »
Read more »
Urzici cu hrean
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de
mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare Mod de
preparare: Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul,
păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce
au fiert, strecori…
Read more »
Read more »
Gulaş de cartofi cu soia cubuleţe
24 October 2010
Ingrediente: 100 g soia cuburi texturată 2 cepe 2 ardei 3 linguri ulei 1
lingură boia de ardei dulce 1,5 l apă 6 cartofi 1 lingură vegeta
oregano maghiran 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare:
Cubuleţele de soia se pun la înmuiat în puţină apă fierbinte cu vegeta.
Se curăţă ceapa, se…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă + 1 ou de uns 400 g zahăr 1 nucă de
drojdie 1 ceaşcă mare cu lapte 3 linguri smântână 1 castron cu dovleac
ras 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava zahăr vanilat coaja rasă
de lămâie mirodenii după gust Mod de…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu ciuperci
24 October 2010
Ingrediente: 100 g margarină 1 pahar apă sare făină cât cuprinde 1 kg
ciuperci 1 -2 cepe 1 lingură vegeta 1 ou condimente (maghiran,
corinadru, ienibahar) Mod de preparare: Pentru aluat: se amestecă bine
1 pahar cu apă, margarină, puţină sare şi făină cât cuprinde, până se
obţine un aluat potrivit. Umplutura: ciupercile…
Read more »
Read more »
Cartofi cu chimen
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 lingură chimen 3 linguri ulei sare Mod
de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie pe lung, având grosimea de
aproximativ 2 cm. Se ung cu ulei şi se dau prin chimen cu sare. Se pun
într-o tavă de cuptor bine unsă, se dau la cuptorul bine…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu nucă
24 October 2010
Ingrediente: 8 linguri griş 100 g caşcaval ras 4 ouă 150 g nucă
măcinată 1 lingură boia dulce 1 lingură vegeta 4,5 căţei de usturoi 100 g
pesmet 100 ml cimbru Mod de preparare: Ouăle se separă, iar
albuşurile se bat cu telul până devin spumă. Se încorporează grisul şi
se lasă să…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi
24 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi 2 ouă 100 g brânză de soia 100 g caşcaval 1
pahar lapte de soia 2 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se
fierb, se scurg şi se pasează bine cu dispozitivul pentru piure. într-un
castron, dăm prin râzătoare brânza şi caşcavalul. Peste cartofi se
adaugă laptele şi, eventual, puţin…
Mancare de cartofi
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 lingură
vegeta 2-3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze
de ţelină 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt,
morcovul îl punem tăiat cubuleţe mai mari, iar ţelina se dă prin
răzătoarea mică. Toate acestea se…
Read more »
Read more »
Placinta creata
24 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 4 linguri untură + 1 lingură pentru uns
tava Ingrediente umplutura: 500 g brânză telemea. 10 ouă 1 ceaşcă
lapte bătut, 1 ou Mod de preparare: Din apă şi făină se face un aluat
care se poate întinde foi .Se împarte aluatul în 4 bulgări şi se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu ciuperci in foi de viţă
24 October 2010
Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4
cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă
cimbru 1 legătură mărar 1 ou Mod de preparare: Foile de viţă bine
spălate şi alese se opăresc. Se procedează ca în reţetele…
Read more »
Read more »
Conopidă pane II
24 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 g făină 10 g drojdie 2-3 ouă 1/4
litri lapte sau apă sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Conopida
se curăţă, se desface în bucheţele egale şi se spală. Apoi se pune la
fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe atât cât să nu se zdrobească,…
Read more »
Read more »
Ostropel de dovlecei
24 October 2010
O
reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei,
usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă 200 ml suc de
roşii 1 lingură făină sare 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Dovleceii spălaţi se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui
24 October 2010
Ingrediente: 1 morcov 1ceapă 100 g untură 1 căpăţână usturoi 1 lingură
făină sare oţet mărar pătrunjel 800 ml supă de carne 1 pui (merge şi o
găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o
adică) de circa 1 kg Mod de preparare: Se grijeşte păsărică, se taie…
Read more »
Read more »
Castraveti murati de vara
24 October 2010
Ingrediente: 5 kg castraveciori sare 2 linguri la 1 litru zeamă 2
căpăţâni usturoi mărar uscat crengi Mod de preparare: Castraveciorii
se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede)
cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar.
Apa cu sare se…
Read more »
Read more »
Budincă de praz
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg praz 500 g brânză dulce 50 g brânză telemea 150 g unt
4 ouă 5 linguri de gris 150 g smântână degresată 1 lingură vegeta sare 1
lingură pesmet 2 legături pătrunjel mărar Mod de preparare: Prazul se
curăţă se spală şi se taie rondele de 1-1,5 cm. Se pune…
Read more »
Read more »
Supa mosieresei
24 October 2010
Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură
pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar
smântână 1 gulie ceapa 2 linguri unt ou Mod de preparare: Toate
legumele se taie tăieţei Supa se pune la fiert cu mazărea ,gulia, varza,
morcovii,…
Read more »
Read more »
Saramura de peste
24 October 2010
Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă
verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă
dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe
(ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 g Mod de preparare: Se
pune apa la fiert.Pe plita încinsă…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu orez brun
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi
feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de
măsline 3 linguri orez brun 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta Mod
de preparare: Intr-o oală cu apă clocotită, punem la fiert orezul,
ceapa, morcovul, ardeiul. Separat, roşiile spălate…
Read more »
Read more »
Varză de vară cu orez
24 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 300 g orez 100 g unt sau ulei 2-3 ardei
graşi 3-4 roşii 1 ceapă sare vegeta condimente pentru varză Mod de
preparare: Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă să
se înmoaie. Ceapa se taie mărunt şi se pune la înăbuşit cu…
Read more »
Read more »
Supă de linte
24 October 2010
Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2
ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de
pătrunjel sare după gust zeamă de lămâie Mod de preparare: Lintea se
alege bine, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită. Când…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazare
24 October 2010
Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2
litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar Mod de
preparare: Morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt se pun la fiert
cu vegeta. Separat, mazărea boabe se fierbe în apă clocotită şi puţină
sare. Când este…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă
24 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 litri de apă 2 cartofi 2 morcovi 1
ceapă pătrunjel rădăcină 1/2 ţelină 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură
vegeta verdeaţă (pătrunjel şi frunze de ţelină) 100 g smântână Mod de
preparare: In cei 4 litri de apă, se pune la fiert morcovul tăiat
cubuleţe mici, cartofii,…
Read more »
Read more »
Supă de gulii su lapte de soia si oregano
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură vegeta oregano
200 ml lapte de soia. Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se
spală bine şi se taie cubuleţe, iar ceapa se tocă mărunt. Se înăbuşă 5
minute în apă, ulei şi vegeta, în aproximativ 4 litri de apă…
Read more »
Read more »
Caviar cu vinete
24 October 2010
O
reteta simpla de caviar cu vinete din: vinete, icre negre, untdelemn,
masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g vinete 100 g icre negre
tescuite 50 g untdelemn măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie Mod de
preparare: Se alege o vânătă mică, bine coaptă, se pune pe plită .Odată
pătrunsă, se curăţă de…
Read more »
Read more »
Dulceata de coaja de harbuz
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg de coajă groasă de pepene verde 1 kg de zahăr 2
linguri zeamă de lămâie 1,5 litri apă Mod de preparare: Se taie cubuleţe
coaja de lubenii-ă şi se pun la fiert în apă .Când s-au muiat, se scot
pe o sită, să se scurgăîn aceeaşi apă se pune zahărul, şi…
Read more »
Read more »
Şerbet de portocale
24 October 2010
Ingrediente: 2 portocale 1 kg zahăr vanilie 1/4 1 apă 60 g glucoza
Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale,
apoi sub capac se lasă 15 minute. Se strecoară bine prin tifon ca să
iasă gustul (aroma) de portocale. Zeama se fierbe din nou cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Şerbet de vanilie
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1/2 pahar apă vanilie Mod de preparare:
Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol,
şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute. Cînd începe să se lege, se
spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la…
Read more »
Read more »
Cartofi muntenesti
24 October 2010
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 ou 4 cartofi mari 100 g telemea de
vacă 3 roşii unt sare piper cimbru Mod de preparare: Se curăţă şi se
rad cartofii, se fierb, se scurg într-un castron, se bate brânza cu oul,
cimbrul, sarea, piperul şi se adaugă cartofii Se pun într-un vas…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu orez
24 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână degresată 2-3
roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1 morcov Mod de
preparare: Se face un pilaf de orez, cu apă, vegeta, ulei şi un morcov
tăiat cubuleţe mici. într-un vas de Jena, uns cu puţin ulei, se pune…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete
24 October 2010
Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2
kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml ulei
floarea soarelui 1 pahar vin alb parfumat Mod de preparare: Se taie
vinetele felii rotunde de 1-1,5 cm grosime.Săraţi puţin fiecare felie,
pe…
Read more »
Read more »
Cascaval la capac
24 October 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 50 g unt piper boia Mod de preparare: Se
unge cu unt o tigăiţă.Caşcavalul se taie felii de un deget (unii le
spală în lapte şi le trec prin ou) se potrivesc feliile acestea în untul
încins, se presară cu picanterii, se acoperă cu un capac. Pe foc se…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml lapte 4-5 linguri ulei sare 100 ml
smântână 2 cutii ciuperci 3-4 cepe 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1
lingură sare condimente (chili, ienibahar, nucşoară, cimbru) Mod de
preparare: Cartofii se pregătesc ca pentru piure. Ceapa tocată mărunt se
căleşte în apă şi ulei.…
Read more »
Read more »
Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
23 October 2010
Ingrediente: 300 g morcovi 200 g mazăre verde 5 ouă 200 g smântână 300 g
făină 100 g caşcaval 1 lingură unt sare Mod de preparare: Amesteci
făina cu 2 ouă, un praf sare şi o lingură de apă şi frămânţi până obţii
un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi copţi cu ceapă murată
23 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe murate sare ulei oţet Mod de
preparare: Speli bine cartofii şi îi dai la cuptor cu coajă cu tot
pentru aproximativ 1 oră. Când sunt copţi, îi scoţi, îi cureţi şi îi
zdrobeşti cu furculiţa, dar să rămână bucăţele mai mari. Pui sare şi
ulei după gust…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
23 October 2010
Ingrediente: 750 g came tocată 300 g spanac 1/2 kg roşii 100 g caşcaval
3-4 cartofi noi 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură muştar 4
linguri pastă de tomate sare piper 1 ou busuioc 1 felie pâine 2 cepe
Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert pentru 3-5…
Read more »
Read more »
Sos de vanilie
23 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 1/2 baton vanilie 80 g zahăr 1 ou 4
gălbenuşuri Mod de preparare: Laptele, zahărul şi vanilia se pun la
fiert. Separat se amestecă bine cu telul, ouăle. Cîn laptele clocoteşte,
se pune cîte puţin peste ouă, apoi se pune un capac. Sosul se leagă (se
îngroaşă) singur şi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza la cuptor
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1
ou sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi
bine şi tăiaţi felii potrivite se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Când au fiert pe jumătate, se opreşte focul. Intr-un vas de Jena sau o
tavă…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu granule de soia
23 October 2010
Ingrediente pentru piure: 1 kg cartofi 100 ml lapte 2-3 linguri ulei
sare 100 ml smântână Pentru granulele de soia: 3 cepe potrivite 100 g
soia granule 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură vegeta
condimente (cimbru, ienibahar, coriandru, maghiran, cimbrişor) Mod de
preparare: Se pregătesc cartofii ca pentru piure.…
Read more »
Read more »
Cartofi ţărăneşti cu ceapă
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 4 cepe sare condimente
(cimbru şi maghiran) verdeaţă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se
spală, se taie în felii cât mai subţiri şi se pun într-o tavă unsă.
Intre timp, ceapa se curăţă se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în
apă şi ulei,…
Read more »
Read more »
Cartofi franţuzeşti
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă fierte 200 g smântână 1 ou 100 g unt
100 g caşcaval ras sare 1 legătură pătrunjel pentru ornat Mod de
preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă
şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se…
Chifteluţe de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 2 cepe 150 ml untdelemn 3 linguri
făină sare piper Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti cu apă
clocotită cu sare şi-l laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi
ceapa, o căleşti în untdelemn, adaugi spanacul şi după 5 minute presari
1 lingură de făină şi pui…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac congelat 1 lingură condimente 2 linguri făină 2
linguri margarină mărar verde Mod de preparare: Fierbi spanacul
congelat în apă cu Maggi Secretul Gustului Legume, îl scurgi, îl
amesteci cu făina dizolvată într-o ceaşcă ide zeamă de la fierberea
spanacului. Amesteci bine spanacul cu margarina şi torni totul într-o…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole boabe
23 October 2010
Ingrediente: 600 g fasole uscată 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1
rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 3-4 linguri ulei 1 linguriţă sare 1
legătură frunze ţelină pătrunjel 1 lingură boia dulce de ardei 1 lingură
pastă de tomate Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la
înmuiat de seara până…
Read more »
Read more »
Supă de linte roşie
23 October 2010
O
reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1
lingură ulei 1 lingură făină 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o
pui la fiert cu 2…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 2-3 linguri
ulei 1 linguriţă vegeta 1 ardei capia roşu 1 lingură pastă de tomate 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciupercile proaspete,
se spală şi se taie feliuţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie
cubuleţe mai mari. Ceapa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu maioneză de soia
23 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 150 g maioneză soia 1 legătură
pătrunjel sare Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă
clocotită cu sare, după ce în prealabil au fost curăţaţi, spălaţi bine
şi tăiaţi cubuleţe. Se fierb aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata
se scurge zeama (care nu se aruncă,…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu friptură de gluten
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 ml lapte 30 ml ulei sau 100 g unt sare
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie cubuleţe
mari şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi, se
scurg de zeamă, se pun într-un bol mai mare şi se…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 200 g ciuperci 100 g unt 100 g caşcaval 1
gălbenuş 1-2 linguri făină 150 ml lapte sare pesmet Mod de preparare:
Conopida se fierbe în apă cu sare, după ce în prealabil a fost curăţată,
spălată şi desfăcută bucheţele. Ciupercile se taie feliuţe subţiri şi
se înăbuşă bine în…
Read more »
Read more »
Conopidă cu smantana
23 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 ml lapte 200 g smântână
degresată 1 legătură pătrunjel 2-3 cartofi sare Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se rupe bucheţele, se spală sub jet de apă rece şi
se pune să fiarbă în apă clocotită cu sare şi lapte. Separat, se fierb
şi cartofii. Când sunt…
Read more »
Read more »
Maioneză din cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi potriviţi, de preferinţă albi 1 linguriţă muştar
dulce 2-3 linguriţe zeamă de lămâie 1 gălbenuş de ou crud (opţional)
150 g ulei sare Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se zdrobesc ca
pentru piure. Se adaugă o linguriţă de muştar dulce, sare, 2-3 linguriţe
suc de lămâie. Opţional, se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez si legume
23 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 3 morcovi 3-4 cepe 1 ţelină mică 1 rădăcină
pătrunjel 4-5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 250 g
suc de roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 varză mare acră sau
dulce 1 cartof crud ras 1 lingură boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de conopidă
23 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 căpăţână usturoi 2 ouă 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar 2 felii pâine graham înmuiată 1 linguriţă
boia dulce 1 lingură vegeta 50 g brânză telemea un vârf de cuţit de
bicarbonat Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă cu sare. Când
este fiartă, se scurge de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Silk Stocking (video)
23 October 2010
Ingrediente:
50 ml tequila 25 ml dark creme de cacao 25 ml double cream ½ tsp
raspberry liqueur Some Ice cubes 1 cocktail shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se
prepara Cocktail Silk Stocking
Read more »
Read more »
Corăbioare de dovlecei cu branză
23 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei mai lungi 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval
vegetal 2 legături ceapă verde 4 căţei de usturoi 1 legătură mărar 3-4
linguri ulei tarhon Mod de preparare: Dovleceii se taie pe jumătate în
lung, se scobesc de seminţe şi puţin miez şi se dau în câteva clocote,
cu…
Read more »
Read more »
Conopidă cu soia cuburi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 3-4 cartofi potriviţi 100 g soia cuburi 1
lingură vegeta 2-3 linguri ulei 150 g smântână 3-4 căţei de usturoi 1
legătură pătrunjel tocat Mod de preparare: Soia cuburi se fierbe bine
cu apă şi vegeta. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe
potrivite şi se pun la…
Read more »
Read more »
Praz cu orez
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg praz 300 g orez 150 g unt 1 morcovi 1 lingură
vegeta sare condimente pentru pilaf Mod de preparare: Orezul se alege,
se spală şi se pune la fiert în 2,5 litri de apă cu morcovul tăiat
rondele mici şi vegeta. Prazul se curăţă şi se spală, după care se…
Read more »
Read more »
Pastă de fasole
23 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole albă 100 g măsline dietetice 2 cepe zeamă de
lămâie sare 3-4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se fierbe
fasolea la fel ca în reţeta precedentă. Când este bine fiartă, se
amestecă în blender cu uleiul şi zeama de lămâie, folosind o cantitate
suficientă de apă în…
Read more »
Read more »
Mancare de mazăre cu cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 600 g mazăre 2-3 linguri ulei 2 legături ceapă verde 1/2
kg cartofi noi 2 morcovi 3-4 roşii mărar verde sare Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se taie rondele şi se călesc în apă
cu ulei. Se adaugă mazărea, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă…
Read more »
Read more »
Sos cald de zmeură
23 October 2010
Ingrediente: 800 g zmeură 200 g zahăr 1/2 linguriţă amidon vanilie
Mod de preparare: Zmeura spălată se fierbe 15 minute cu 1 lingură de apă
şi se’strecoară prin tifon. Se fierbe din nou eu zahărul şi cu va,nilia
şi pe. parcurs se leagă sosul cu amidon sau făină de cartofi diluată în
puţină…
Read more »
Read more »
Mancare de spanac cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 250 g ciuperci 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 3
linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri pastă de tomate sare oregano
verdeaţă Mod de preparare: Se fierbe spanacul şi se strecoară. Ceapa
se taie mărunt şi se înăbuşă împreună cu usturoiul. Se adaugă ciupercile
tăiate feliuţe, sarea, condimentele…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu maioneză
23 October 2010
Ingrediente: 1 borcan de 800 g fasole verde sau 1 kg fasole verde
proaspătă 150 g maioneză din cartofi sare 1 căţel de usturoi Mod de
preparare: Fasolea, după ce în prealabil a fost curăţată, fiartă şi
scursă, se zdrobeşte cu dispozitivul pentru piure. Se adaugă maioneza
din cartofi, la care se mai…
Read more »
Read more »
Fasole păstăi cu usturoi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole tânără grasă sau fideluţă 2 cepe zeamă de
lămâie 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta Mod de
preparare: Ceapa tocată mărunt se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Fasolea
bine aleasă şi spălată se pune peste ceapă cu o cană de apă şi vegeta.
Se…
Read more »
Read more »
Spanac cu orez si caşcaval vegetal
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 250 g orez 3-4 linguri ulei 1 lingură
vegeta sare 150 g caşcaval vegetal Mod de preparare: Spanacul se pune
la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat
şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute. Ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Piure de mazăre
23 October 2010
Ingrediente: 800 g mazăre 100 g unt 250 ml lapte de soia sau lapte de
vacă sare Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită cu sare.
După ce este bine fiartă, se scurge de zeamă şi se mixează sau se bagă
în blender, adăugând câte puţin unt şi lapte fierbinte. Poftă…
Read more »
Read more »
Varză cu tăiţei
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză dulce sau murată 300 g tăiţei de casă 2-3
linguri pastă de bulion 1 lingură vegeta cimbru 1 legătură mărar 3-4
linguri ulei 1 ceapă Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la
călit cu ulei şi apă. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare şi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu smantană
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g smântână 1 legătură pătrunjel verde
sare 50 g unt 1 lămâie condimente pentru ciuperci Mod de preparare: Se
folosesc ciuperci cărnoase şi întregi. Acestea se curăţă de pieliţe şi,
pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece, în care s-a
adăugat zeamă de…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte de griş
23 October 2010
Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat strecurată 1 litru suc de roşii 2
linguri ulei 2 ouă 5-6 linguri de gris 1 legătură pătrunjel frunze de
ţelină sare după gust Mod de preparare: In supa de zarzavat
strecurată, care clocoteşte, punem sucul de roşii şi uleiul. Intr-o
farfurie, batem ouăle bine, peste…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre
23 October 2010
Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1
rădăcină pătrunjel 1 cană zarzăre 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1
legătură leuştean 1 lingură vegeta Mod de preparare: Se pune la
fiert, în apă clocotită, morcovul tăiat rondele, ceapa verde tocată
mărunt, cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite şi rădăcina…
Read more »
Read more »
Ciorbă de bureţi
23 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 500 ml borş 700 g bureţi 1 morcov 1 ceapă 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei gras 1 lingură vegeta 2-3
linguri ulei de măsline 2-3 căţei usturoi 1 foaie de dafin Mod de
preparare: Bureţii se aleg şi se spală bine sub jetul de apă. Se…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vinete
23 October 2010
Ingrediente: 5-6 vinete potrivite 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână
degresată 2-3 roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1
morcov Mod de preparare: Vinetele se coc pe plita bine încinsă, după
care se pun pe un tocător de lemn puţin înclinat, pentru ca, în timp ce
se…
Read more »
Read more »
Jeleu de vişine
23 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg vişine 1/4 l apă 280 g zahăr 6-7 foi de gelatină
Mod de preparare: Vişinele se curăţă de cozi, se spală bine şi se
zdrobesc. Se sparg şi ciţiva sîmburi şi se fierb 30 minute, cu apa şi cu
zahărul. Se strecoară, se pune din nou la foc şi cînd…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane
22 October 2010
Ingrediente: 4 roşii 100 g caşcaval 5 crenvurşti 4 ouă 25 g unt 100 g
macaroane ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Tai
roşiilor un căpăcel, le scoţi miezul şi le laşi să se scurgă. Fierbi
macaroanele în apă cu sare, iar crenvurştii îi tai bucăţi şi-i prăjeşti
în ulei…
Read more »
Read more »
Cod cu macaroane şi legume
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg file de cod 150 g macaroane 3 morcovi 2 dovlecei 1
ceapă 150 g smântână 1 lingură unt ulei zeamă de la 1 lămâie sare piper 1
legătură de pătrunjel Mod de preparare: Speli peştele, îl ungi cu
zeama de lămâie amestecată separat cu puţin ulei, sare şi piper după…
Scrordolea
22 October 2010
Ingrediente: miezul de la 30 de nuci miezul de la 1 franzelă mică 1
pahar de ulei 1-3 linguri oţet sare piper 6 căţei usturoi Mod de
preparare: Se înmoaie pâine-n apă rece, se stoarce se pisează usturoi
.Se macină nucile . Se freacă toate împreună cu ulei, oţet, sare şi
piper până…
Read more »
Read more »
Branzoaice de Braila
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 3 ouă 500 g unt 250 g caş dulce 100 g caşcaval
250 ml lapte 250 g telemea Ingrediente glazura:2 ouă ,200 g caşcaval
ras, 200 ml smântână Mod de preparare: Se frământă toate cât de bine şi
se lasă să respire o noapte la receSe taie pătrate…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură unt 4 linguri griş 4 ouă 100 ml
lapte 2 legături ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 lingură vegeta verdeaţă (1
leg. mărar, 1 leg. pătrunjel, 1 leg. leuştean) 150 g brânză tofu Mod
de preparare: Spanacul se alege şi se spală în mai multe ape, după…
Read more »
Read more »
Musaca de conopidă si cartofi
22 October 2010
Ingrediente: 100 g soia granule 1 conopidă potrivită 4-5 cartofi noi
2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 linguri de bulion 1 legătură pătrunjel 1
legătură mărar 1 lingură vegeta 300 ml lapte 2 linguri făină 1 ou
oregano maghiran busuioc Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală
şi se toacă mărunt,…
Read more »
Read more »
Serbet de nufar
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahă 1 lămâie 40-50 frunze mari de nufăr, proaspete,
îmbibate bine cu seve Mod de preparare: Se curăţă si se toacă frunzele
de nufăr, se storc de cât suc crud vor să dea, apoi se pun la fiert în
800 ml apă clocotită până se fac pastă Se dizolvă zahărul…
Read more »
Read more »
Pate de ciuperci
22 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură făină 2 linguri margarină
sare piper 1 legătură pătrunjel nucşoară Mod de preparare: Cureţi
ciupercile şi le pui fa fiert în apă cu sare, iar ceapa o decojeşti, o
tai mărunt şi o înăbuşi în margarina topită. După ce au fiert
ciupercile, le treci…
Read more »
Read more »
Salată de măsline
22 October 2010
Ingrediente: 200 g măsline 1 ceşcuţa apa 1/2 lamaie 3-4 felii de paine
100 ml ulei 1 ceapă 1 salată verde sare Mod de preparare: Inmoi pâinea
în apa călduţă şi o presezi bine ca să se scurgă zeama. Cureţi
măslinele de sâmburi şi le dai apoi împreună cu pâinea înmuiată prin
maşina…
Read more »
Read more »
Fasole bătută
22 October 2010
Ingrediente: 600-700 g fasole boabe 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină
pătrunjel 1 păstârnac 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei sare Mod
de preparare: Fasolea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa în apă
rece. A doua zi, se spală de câteva ori şi se pune la fiert. După…
Read more »
Read more »
Sos de lamaie
22 October 2010
Ingrediente: 1 lămîie 2 ouă 2 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/4 l lapte
vanilie Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul şi cînd
clocoteşte, se toarnă cîte puţin peste ouăle bine amestecate cu vanilia
şi coaja de lămîie rasă mărunt. Cînd se serveşte, se pune puţină zeamă
de lămîie. Se serveşte rece.…
Read more »
Read more »
Midii
22 October 2010
Ingrediente: 1 sac de midii 1 ceapă 1 pahar untdelemn 1 ceaşcă orez 1
pahar bulion roşii sare piper Mod de preparare: Se opăresc midiile, ca
să se deschidă, se scoate carnea, se curăţă de picioruşul vegetal şi
nisipos, se lasă într-un vas, să aştepte. Se pune ceapa la rumenit în
ulei, se adaugă…
Read more »
Read more »
Branza zburata
22 October 2010
Ingrediente: 2 litri lapte dulce (nefiert) 3 litri lapte (fiert) 5
litri lapte prins Mod de preparare: Se pune laptele dulce la fiert
.Când a fiert, se adaugă laptele prins şi cel nefiert şi se amestecă de
câteva ori cu lingura de lemn. Se lasă să se încingă va coagula după un
prim…
Read more »
Read more »
Conopidă cu maioneză din pufuleţi
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă sare maioneză din pufuleţi Mod de
preparare: Conopida se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele
şi se fierbe până ce devine moale. Se opreşte focul şi se pune la scurs
şi răcit într-o strecurătoare. Intre timp, se face maioneza din
pufuleţi. După ce s-a răcit bine,…
Read more »
Read more »
Maioneză din pufuleţi
22 October 2010
Ingrediente: 1 pungă pufuleţi de porumb (100-150 g) 150 g ulei 2-3
linguri suc de lămâie 1 lingură muştar dulce sare Mod de preparare:
Pufuleţii se hidratează bine cu apă călduţă până se înmoaie, apoi se
amestecă până ce devin ca o pastă bine omogenizată. Se adaugă o lingură
de muştar dulce, sare,…
Read more »
Read more »
Sarmale cu nucă si cimbru
22 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 3-4 cepe 5 linguri nucă măcinată 1 lingură
vegeta 3-4 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină mică 1 foaie dafin 1 crenguţă
de cimbru 250 g suc de roşii 1 ou, opţional foi de varză crudă sau
murată Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovii şi
ţelina…
Read more »
Read more »
Sarmale cu soia granule
22 October 2010
Ingrediente: 1 varză mare acră sau dulce 250 g orez 100 g soia granule
3-4 cepe 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel sare sau 1 lingură vegeta
300 ml suc de roşii sau 2-3 linguri bulion 1 ou (opţional) 1 lingură
boia ardei dulce Mod de preparare: După ce s-au scos cotoarele,
frunzele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)
22 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml lemon juice 2 tsp Cointreau 2 tsp
Drambuie scotch whisky Half tsp caster sugar 1 dash bitters Ice cubes 1
chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) or small sieve 1 cocktail
glass Cum se…
Read more »
Read more »
Jeleu de piersici
22 October 2010
Ingrediente: 750 g piersici 1 pahar vin puţind vanilie 1 l apă 6 foi
gelatrina 250 g zahăr Mod de preparare: Piersicile se spală bine, se
curăţă mai gros de coajă, se taie în două şi se scot sîmburii. Se pun la
fiert apa, vinul, cojile de la piersici, cîţiva sîmburi sparţi,
zahărul…
Read more »
Read more »
Varză albă picantă
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză nouă 200 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură
vegeta 4-5 căţei de usturoi cimbru mărar 1 -2 linguri suc de lămâie 3-4
linguri ulei Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se taie
fideluţă, după care se pune la înăbuşit cu ulei şi puţină apă. Se…
Read more »
Read more »
Sfaraiala dobrogeana
22 October 2010
Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3
linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă
ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă) Mod de preparare: Se taie
măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se lasă…
Read more »
Read more »
Mancare de conopidă cu usturoi
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 2 morcovi 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi
4-5 roşii 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Se curăţă conopida, se spală şi se desface în bucheţele.
Ceapa tocată fin şi morcovul tăiat cubuleţe mici se pun la înăbuşit cu
apă, ulei şi vegeta,…
Read more »
Read more »
Mancare de praz cu masline
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg praz 2-3 cepe potrivite 250 g măsline dietetice 2
linguri pastă de tomate 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei sare după gust
mărar pătrunjel Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la
călit cu apă, ulei şi vegeta. Prazul curăţat şi spălat se taie în
bucăţele de…
Read more »
Read more »
Urda cu marar
22 October 2010
Ingrediente: 500 g urdă 100 g smântână 50 g unt sare după gust 6 fire
ceapă verde 1 jumătate cană frunzuliiţe de mărar verde Mod de
preparare: Se toacă mărunt mărarul şi ceapa.Se freacă untul cu urda,
sarea şi smântână, până devin o cremă Se lasă la rece câteva ore, se
oferă cu…
Read more »
Read more »
Tort espresso de frisca
22 October 2010
Ingrediente
blat de ciocolată : 3 ouă 150 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 1 vârf de
cuţit de praf de copt 2 linguri de cacao Ingrediente crema :4 foi de
gelatină, 2 ceşti espresso tare, 600 ml frişcă, 60 g zahăr, 4 linguri
gem de prune, fulgi de ciocolată Mocca …
Read more »
Read more »
Ciorbă de castraveti
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai
mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1
legătură leuştean 1 ou Mod de preparare: Se pun 4 litri de apă la
fiert. Când apa dă în clocot, se pune morcovul, ceapa tăiată…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveţi cruzi
22 October 2010
Ingredinete: 1 kg castraveţi cruzi 3-4 cepe potrivite 2-3 roşii 1
lingură pastă tomate 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1
legătură mărar zeamă de lămâie Mod de preparare: Castraveţii se
spală, se curăţă de coajă şi, dacă au seminţe mari, se înlătură. Se taie
cubuleţe potrivite şi se pun…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu sos de rosii picant
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg fasole 2-3 linguri ulei de măsline 3-4 roşii 1
căpăţână de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare 1 linguriţă vegeta
Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu puţină
sare. Usturoiul se pisează bine cu vegeta. După aceea se adaugă uleiul
treptat şi se amestecă până…
Read more »
Read more »
Borş de praz
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg praz 2-3 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 500
ml borş de tărâţe 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei
Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se
taie mărunt, se introduc în oală şi se înăbuşă cu apă şi ulei 10…
Read more »
Read more »
Varză călită cu soia cubuleţe
22 October 2010
Ingrediente: 1-2 kg varză crudă 1 cepe 4-5 linguri ulei 1 lingură
vegeta cimbru 1 foaie dafin 300 ml suc de roşii 1 linguriţă boia de
ardei dulce 100 g cuburi soia Mod de preparare: Varza dulce se taie,
se freacă cu puţină sare, şi se lasă 10 minute. Ceapa se curăţă, se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smantană
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde grasă 50 g unt 150 g smântână degresată 1
lingură făină sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Fasolea
tânără se alege, se spală şi se taie în bucăţi lungi de 3 cm. Se pune la
fiert în apă clocotită cu sare. Când a fiert bine, fasolea se…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi şi ciuperci
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 800 g ciuperci 3 cepe 2 linguri ulei 1
lingură pastă de tomate 1 ou 1 lingură vegeta 1 legătură mărar pesmet
Mod de preparare: Ciupercile şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Se
înăbuşă bine cu uleiul şi vegeta, la foc potrivit. Când sunt gata se
răcesc…
Read more »
Read more »
Mazăre bătută
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre 3 cartofi 1 ceapă potrivită 2 morcovi 3 căţei
usturoi zeamă de lămâie sare 3-4 linguri ulei Mod de preparare:
Mazărea se pune la fiert în apă clocotită cu sare (pentru a-şi menţine
culoarea). Când este pe jumătate fiartă, se adaugă ceapa tocată,
cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii. După…
Read more »
Read more »
Piure de spanac
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 50 g ulei 2 linguri făină 1/4 litri lapte sare
2-3 căţei de usturoi zeamă de lămâie Mod de preparare Spanacul se
pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost
curăţat şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute. Se…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu urdă
22 October 2010
Ingrediente: 8 dovlecei 200 g orez 250 g urdă 2 cepe mari 2 morcovi 2-3
roşii mărar pătrunjel 100 g smântână 1 lingură vegeta tarhon sare 4-5
linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte
în apă cu ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă şi morcovul dat…