Retete de Paste:
Ouă in forme
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 100 g unt 2 linguri parmezan ras zeamă de carne
sare Mod de preparare: Ungem cu unt 10 forme speciale, care merg la
cuptor. Punem cîte un ou în fiecare, presărăm puţin parmezan (sau
caşcaval) ras ; adăugăm o bucăţică de unt cit o alună, puţină zeamă de
carne şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi
3 July 2010
Pentru aluat ai nevoie de: 1 kg de cartofi 1 ou 100 g unt (sau
margarină) 100-150 g făină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 2-3
vinete 4 roşii 150 g caşcaval (sau telemea) 2 ouă 150 ml smântână
busuioc măghiran cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cubuleţe…
Read more »
Read more »
Ouă cu cartofi
3 July 2010
Ingrediente: 5 ouă 5 cartofi 50 g unt putin caşcaval puţin lapte Mod
de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi coacem în cuptor, întregi, în
coaja lor. După 30—40 minute, îi scoatem şi îi scobim în formă ovală,
scoţînd miezul, pe care îl punem într-o cratiţă cu sare, piper, unt,
puţin lapte şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu spanac II
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă piure de spanac 10 linguri sos alb 1 lingură
parmezan ras 50 g unt sare Mod de preparare: Fierbem ochiurile în apă
clocotită şi le scoatem mai moi. Pregătim un sos alb. Intr-un vas de
sticlă rezistent la foc punem piureul de spanac. Peste spanac aşezăm
ochiurile. Turnăm sosul alb…
Read more »
Read more »
Omletă cu ciuperci
3 July 2010
Ingrediente: 6—7 ouă 100 g ciuperci 150 g unt ceapă după gust mărar şi
pătrunjel verde 200 g smîntînă 1 linguriţă făină sare Mod de
preparare: Inăbuşim ciupercile cîteva minute în puţin unt, apoi le
tăiem. Infierbîntăm unt într-o tigaie, adăugăm ceapă tocată,
ciupercile, puţină sare şi înăbuşim totul. Cînd ciupercile sînt gata,…
Read more »
Read more »
Omleta cu ceapa
3 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 4—5 cepe 100 g unt Mod de preparare: Infierbîntăm
untul într-o tigaie, adăugăm ceapa tăiată în felii subţiri, sare şi
piper şi lăsăm să se moaie la foc fără să se înnegrească. Adăugăm o
ceşcuţă de apă caldă, lăsînd ceapa să fiarbă pînă scade apa cu totul.
Batem ouăle, presărăm…
Read more »
Read more »
Crochete de legume cu sos de roşii
3 July 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 1 fir de ceapă verde 1 morcov 3 cartofi 4-5
linguri făină piper ulei condimente Pentru sosul de roşii ai nevoie de:
3-4 roşii 1 linguriţă zahăr, ulei 1 linguriţă muştar 1 lingură smântână
3-4 fire pătrunjel sare Cum procedezi pentru crochete: Cureţi
dovlecelul, morcovul şi cartofii şi le dai…
Read more »
Read more »
Omleta simpla
2 July 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar
pătrunjel Mod de preparare: Batem ouăle cu laptele (sau lapte
amestecat cu smîntînă), sare, pătrunjel şi mărar tăiate mărunt.
Infierbîntăm untul într-o tigaie, turnăm compoziţia şi dăm la cuptor 10
minute sau ţinem pe plită. Cînd a crescut omleta, o…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu şuncă
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 5 felii de şuncă 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Tăiem şunca în felii mici (socotind cîte o felie de persoană)
şi o prăjim în unt fierbinte, într-un vas cu pereţi subţiri. După ce
s-au prăjit pe o parte, întoarcem feliile şi peste ele spargem ouăle
întregi, unul…
Read more »
Read more »
Ochiuri prajite cu slanină
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 150 g slănină sare piper Mod de preparare: Tăiem
slănina felii subţiri şi o prăjim într-o tigaie. Adăugăm ouăle şi prăjim
ochiurile împreună cu slănina. Servim într-o farfurie caldă, presărînd
piper. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu orez
2 July 2010
Ingrediente: 3 vinete 6-7 roşii 1/2 ceaşcă de orez 1 ceapă 1 căţel de
usturoi 1 linguriţă de zahăr 2 linguri ulei 1 lingură pesmet sare piper
ulei Mod de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le tai în jumătate pe
lungime şi le ţii un sfert de oră în apă clocotită. Le apoi…
Read more »
Read more »
Ochiuri prăjite cu rinichi
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 1 rinichi de viţel 1 ceapă 100 g unt sare piper
Mod de preparare: Tăiem felii un rinichi de viţel. Prăjim uşor în unt,
să nu se rumenească, o ceapă tăiată mărunt. Punem feliile de rinichi şi
lăsăm să se prăjească încet 10— 15 minute. Presărăm piper şi sare.
Aşezăm…
Read more »
Read more »
Pui cu sos alb si conopidă
2 July 2010
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 conopidă 100 g unt 1 lingură făină 2 cepe
200 g smântână sare piper Mod de preparare: Speli carnea, tai în
două fiecare bucată şi le rumeneşti în unt. Cureţi ceapa, o dai pe
răzătoare, iar conopida o speli, o desfaci în bucheţele şi o pui la…
Read more »
Read more »
Bulion de carne (supa de carne)
2 July 2010
Ingrediente:
500 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 ţelină păstîrnac 1 praz 1 pătrunjel 1
ceapă mijlocie sare un buchet verdeţuri (pătrunjel, mărar, ţelină) Mod
de preparare: Spălăm carnea în apă rece (nu o ţinem nult în apă ca să nu
îi iasă sucul). Mai line ştergem carnea cu un şervet ud. Desfacem…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
2 July 2010
Iahnie de dovlcei
2 July 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 5-6 fire de ceapă verde 5 roşii, ulei 1 lingură
făină câteva fire de pătrunjel câteva fire de mărar 3-4 frunze de
ţelină sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleceii, tai
dovleceii în bucăţi mai mari, iar ceapa o toci mărunt. Opăreşti roşiile,
apoi le decojeşti şi le…
Read more »
Read more »
Ochiuri simple
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 100 g unt mămăliguţă sare Mod de preparare:
Intr-o farfurie ovală sau rotundă răsturnăm o mămăliguţă. In acelaşi
timp într-o tigae punem unt sau grăsime în cantitate mai mare şi lăsăm
să se înfierbînte puţin. Spargem ouăle dîndu-le drumul în grăsimea abia
încinsă ; sînt gata cînd albuşul este închegat.…
Read more »
Read more »
Ochiuri in rosii (catoianachi)
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 5 roşii 2 ouă răscoapte 1 castravete mic murat în
oţet 1 cartof fiert 1 lingură muştar ulei otet pătrunjel sare piper
puţin aspic Mod de preparare: Tăiem în două 5 roşii egale, rotunde,
frumoase, maii, ca să încapă ochiurile în ele. Scoatem seminţele şi
miezul. Punem roşiile într-o farfurie,…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete si carne de vită
2 July 2010
Ingrediente: 500 g carne de vită 2 vinete 2 cepe 50 g bulion 4 roşii 1
căţel de usturoi 100 ml ulei 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui să se
rumenească în ulei şi când e gata, o scoţi într-o altă cratiţă.…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu mamaliguta
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă mămăliguţă mai moale 50 g unt sare Mod de
preparare: Pregătim ochiuri în apă. Facem o mămăliguţă moale şi o punem
în farfurie. Peste mămăliguţă aşezăm ochiurile, iar deasupra turnăm cu
o linguriţă unt proaspăt, fierbinte. In loc de unt putem servi cu
smîntînă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Ochiuri cu ciuperci
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă ciuperci cu smîntînă 50 g unt sare Mod de
preparare: Pregătim ciuperci cu smîntînă şi le aşezăm pe o farfurie.
Deasupra punem ochiuri fierte în apă, peste care turnăm unt fierbinte.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză la cuptor
2 July 2010
Ingrediente: 4-5 vinete 250 g telemea de oi 3 linguri ulei 3-4 roşii
sare 1 lingură făină Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de
1 cm grosime, le presari cu sare, le laşi câteva minute deoparte să se
scurgă de zeamă, apoi le treci prin ăină şi le prăjeşti în ulei…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu carne de vită
2 July 2010
Ingrediente: 300 g carne de vită 3 dovlecei mici 3 vinete potrivite 1
ardei verde 3 roşii 2 căţei de usturoi 125 g caşcaval 1 legătură
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Speli toate legumele, apoi
opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în sferturi. Ardeiul îl cureţi
de cotor, îl tai…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu spanac I
2 July 2010
Ingrediente: 10 ou piure de spanac 50 unt sau 150 g smîntînă sare
Mod de preparare: Pregătim ochiuri fierte în apă. Aranjăm pe o farfurie
piureul de spanac. Luăm ochiurile cu lingura de spumuit şi le aşezăm
pe spanac. Peste ochiuri punem bucăţele de unt sau turnăm unt fierbinte.
Le putem servi şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri romaneşti
2 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 100 g unt sare puţin oţet Mod de preparare:
Fierbem într-o cratiţă apă cu sare şi cu puţin oţet. Spargem ouă
proaspete şi le dăm drumul uşor în apa clocotită. Lăsăm ochiurile pînă
li se întăreşte albuşul (gălbenuşul să nu fie tare), apoi le şcoatem
încet cu lingura de spumuit…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare
1 July 2010
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 dovlecei 1 morcov 1 ardei gras
roşu 3 cartofi 1-2 căni suc de roşii 1 lingură orez 1 ţelină mică 1
ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare ulei 1 ou Mod de
preparare: Cureţi morcovul, ceapa, ţelina şi ardeiul gras, apoi dai
morcovul pe…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de vinete
1 July 2010
Ingrediente: 1 morcov 150 g telemea 50 g caşcaval 2 ouă 2-3 linguri
făină 2 cepe 1 kg vinete 200 ml ulei sare şi piper Mod de preparare:
Pui la copt vinetele şi când sunt gata, le cureţi de coajă cât sunt
încă fierbinţi şi le laşi să se scurgă bine. Cureţi…
Read more »
Read more »
Jumări cu rosii
1 July 2010
Ingrediente: 10 ouă 5 roşii 100 g unt sare Mod de preparare: Opărim 5
roşii potrivite, le curăţăm de pieliţe, scoatem seminţele şi le tăiem
în cuburi. Le trecem repede prin unt la foc iute, ca să nu lase zeamă.
Pregătim jumările. Aşezăm roşiile în mijlocul farfuriei, iar jumările
împrejur. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Jumări cu rinichi
1 July 2010
Ingrediente: 8 ouă 2 rinichi de viţel 100 g unt 1 ceapă sare Mod de
preparare: Spălăm rinichii de viţel şi îi tăiem felii. Apoi prăjim în
unt ceapă tăiată mărunt, uşor ca să nu se rumenească. Peste ceapă punem
feliile de rinichi, lăsînd să se prăjească încet, fără să se ardă, 10—…
Read more »
Read more »
Umplutură de ficat de viţel sau de pasare
1 July 2010
Ingrediente: 200 g ficat de viţel 3 gălbenuşuri 50 g unt proaspăt 1
lingură unt pentru prăjit lapte 1 ceapă sare piper Mod de preparare:
Spălăm ficatul şi îl fierbem în lapte. Cînd este gata îl prăjim puţin în
unt. In aceeaşi tigaie prăjim şi ceapa tăiată mărunt. Lăsăm să se
răcească şi…
Read more »
Read more »
Piure de sparanghel
30 June 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 50 g unt 4—5 linguri sos alb puţină zeamă
de carne Mod de preparare: Curăţăm şi fierbem sparanghelul . Cînd se
moaie îl răsturnăm pe o sită, il udăm cu apă rece şi îl lăsăm să se
scurgă. Pisăm sparanghelul în piuliţă de piatră îl dăm prin sită,
adăugăm…
Read more »
Read more »
Jumari cu parmezan
30 June 2010
Ingrediente: 10 ouă 2 linguri parmezan ras 50 g unt sare Mod de
preparare: Pregătim jumările. Cînd sînt gata, presărăm cu parmezan ras,
amestecăm şi servim imediat la masă (altfel, ele se fac ca un aluat).
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Jumări cu mazare
30 June 2010
Ingrediente: 8 ouă 500 g mazăre 100 g unt sare Mod de preparare:
Fierbem descoperit, în multă apă clocotită, mazăre boabe, tînără,
proaspătă, o sărăm şi facem un sote cu unt Pregătim jumări. Aşezăm
mazărea la mijlocul unei farfurii, iar de jur împrejur punem jumările.
Poftă bună!
Piure de castane
30 June 2010
Ingrediente: 1 kg castane 50 g unt 2 linguri smîntînă Mod de
preparare: Curăţăm castanele de coaja tare din afară şi le opărim pentru
a le curăţa de pieliţa pufoasă. Le înăbuşim în unt, adăugind puţină
smîntînă pînă se moaie. Le dăm prin sită, le punem pe plită şi batem ca
la piureul…
Read more »
Read more »
Umplutură de ciuperci prajite
30 June 2010
Ingrediente: 5 ciuperci 1 ceapă 1 lingură ulei 1 lingură făină putină
zeamă de carne sau lapte 1 lingură smîntînă sare Mod de rpeparare:
Curăţăm şi spălăm ciupercile apoi le prăjim în ulei. Cînd sînt aproape
gata, adăugăm o ceapă tocată şi o prăjim împreună cu ciupercile.
Separat luăm o lingură de făină,…
Read more »
Read more »
Umplutură de pastă de sardele cu sos alb
30 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 1-1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte pastă de
sardele Mod de preparare: Preparăm un sos alb din unt, făină şi lapte,
amestecînd pînă se face totul ca o pastă. Luăm de ne plită şi cînd s-a
răcit compoziţia, adăugăm 100 g unt. Adăugăm pastă de sardele, după
gust. …
Read more »
Read more »
Umplutură de şuncă cu sos alb
30 June 2010
Ingrediente: 250 g şuncă 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă lapte
sare piper 3 linguri parmezan ras Mod de preparare: Pregătim un sos
alb din unt şi făină. Adăugăm laptele fierbinte amestecînd mereu, pînă
se face un sos gros. Presărăm piper şi sare. Tocăm şunca şi o dăm prin
maşină. Punem…
Read more »
Read more »
Sos de sardele
30 June 2010
Ingrediente: 50 g sardele 2 linguri ulei o linguă otet o linguriţă
muştar Mod de preparare: Tocăm fileuri de sardele şi le amestecăm cu
puţin muştar şi cu vinegretă pregătită din oţet şi ulei.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Kama Sutra (video)
29 June 2010
Ingrediente: 10 ml Grenadine 2 Lychees , fresh or tined 20 ml Mango
Purée 10 ml Bison grass Vodka some Champagne 1 champagne flute 1 mixing
glass 1 cocktail spoon 1 strainer 1 standard shot measure Cum se prepara
Cocktail Kama Sutra
Read more »
Read more »
Piure de spanac
29 June 2010
Ingrediente: 1,500 kg spanac 50 g unt 4 linguri sos alb Mod de
preparare: Alegem spanacul, îl spălăm, îl fierbem in apă clocotită cu
sare, ca orice legumă verde. Scurgem apa, turnăm peste el apă rece,,
zvîntăm, dăm spanacul prin sită sau il tocăm, adăugăm untul apoi sosul
alb. Inainte de a servi,…
Read more »
Read more »
Jumări cu ficat
29 June 2010
Ingrediente: 8 ouă ficat de pasăre 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Facem un sote de ficat de pui, găină sau gîscă, tăiat în
felii sau în cuburi mici. Pregătim jumări. Punem ficatul în mijlocul
farfuriei, iar jumările împrejur. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Jumări cu ciuperci
29 June 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 g ciuperci 100 g unt sare lămîie Mod de
preparare: Fierbem ciupercile în apă clocotită cu puţină sare .şi
lămîie, le tăiem felii şi le prăjim în unt, rumenindu-le sau lăsîndu-le
albe, după gust. Pregătim jumări. Le servim aşezînd în mijlocul
farfuriei ciupercile şi în jurul lor jumările. …
Read more »
Read more »
Umplutură de ouă picantă
29 June 2010
Ingrediente: 3—4 ouă răscoapte 1/4 l ulei 1 castravete mic în oţet
pătrunjel oţet 2 ouă Mod de preparare: Tocăm împreună 3—4 ouă
răscoapte, pătrunjel, o bucăţică de castravete murat în oţet, sare şi
piper. Pregătim o maioneză din 1—2 ouă şi 1 lingură muştar, cu 1/4 l
ulei. Turnăm o lingură de…
Read more »
Read more »
Umplutura fină pentru carnaţi
29 June 2010
Umplutura fină pentru cîrnaţi se face iin carne crudă de viţel şi de
porc, luate in cantităţi egale, la care se adaugă slănină de
porc.Pentru ca umplutura să fie fină, alegem carnea cea mai bună :
muşchi de porc şi de viţel, precum şi gheaţă pisată. Pregătirea
umpluturii fine pentru cîrnaţi nu se deosebeşte…
Read more »
Read more »
Sos de vişine
29 June 2010
Ingrediente: 500 g vişine 25 g unt 1 lingură făină 2 ceşti zeamă de
carne 2 linguri smîntînă zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o
cratiţă untul şi vişinile curăţate de sîmburi; acoperim şi lăsăm să
fiarbă încet. Presărăm deasupra o lingură de făină, acoperim şi lăsăm să
fiarbă mai departe. Turnăm zeama…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi
29 June 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 2 linguri făină 2 ceşti zeamă de carne
1/2 căpăţînă usturoi Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu.
Adăugăm usturoiul pisat mărunt şi amestecăm bine; apoi turnăm zeama de
carne, punem puţină sare şi lăsăm să fiarbă 10 minute. Se serveşte la
rasol.
Read more »
Read more »
Umplutură de carne fiartă
28 June 2010
Ingrediente: 200 g carne fiartă 50 g de unt bulion de roşii pentru
culoare 1/2 de ceapă zeamă de carne sare piper după gust Mod de
preparare: Scoatem din zeamă carnea fiartă, o lăsăm să se răcească şi o
trecem prin maşină. Apoi prăjim în tigaie ceapă tăiată mărunt, adăugăm
bulion de roşii,…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon II
28 June 2010
Ingrediente: 1 lingură tarhon conserva in oţet 2 ceşti oţet de tarhon
1/2 ceapă 1 lingură făină piper după gust zeamă de carne (concentrată) 1
lingură peltea de coacăze 1 lingură smîntînă 1 lingură unt proaspăt
sare după gust Mod de preparare: Stoarcem bine tarhonul şi punem
într-o cratiţă oţetul de tarhon. Adăugăm…
Read more »
Read more »
Salată de praz
28 June 2010
Ingrediente: 3—4 fire mari de praz sos de muştar Mod de preparare: Se
poat prepara cu prazul crud sau fiert. Alegem numai partea albă a
prazului. După ce curăţăm toate foile tari de deasupra, tăiem prazul în
bucăţi lungi de 4—5 cm. Punem prazul la fiert în apă clocotită cu sare,
pînă se…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi
28 June 2010
Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 50 g unt 1/2 ceaşcă lapte puţin zahăr
sare Mod de preparare: Curăţăm de coajă cartofii cruzi şi îi fierbem
în apă clocotită cu sare, pînă se moaie. Scurgem bine apa şi dăm
cartofii prin presă foarte repede, cît sînt încă fierbinţi. Punem
piureul în cratiţă, adăugăm untul şi…
Read more »
Read more »
Cremă de vin
28 June 2010
Ingrediente: 150 ml vin alb 200 g zahăr 5 gălbenuşuri esenţă de
vanilie coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Intr-o cratiţă’
amesteci bine vinul, zahărul, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie (din
care pui după gust). Aşezi cratiţa lai foc domol bătând conţinutul
încontinuu cu un tel până când compoziţia se umflă. Ai…
Read more »
Read more »
Jumări cu sardele
28 June 2010
Ingrediente: 10 ouă 50 g unt 1 lingură lapte sau smîntînă fileuri de
sardele Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie, presărăm
piper şi sare şi adăugăm smîntînă sau laptele. Batem bine compoziţia cu
telul. Punem untul într-o cratiţă (tigaie) şi lăsăm să se înfierbînte.
Turnăm ouăle bătute şi amestecăm jumările din cînd…
Read more »
Read more »
Jumări
28 June 2010
Ingrediente: 10 ouă 50 g unt 1 lingură lapte sau smîntînă Mod de
preparare: Spargem ouăle într-o farfurie, presărăm piper şi sare şi
adăugăm smîntînă sau laptele. Batem bine compoziţia cu telul. Punem
untul într-o cratiţă (tigaie) şi lăsăm să se înfierbînte. Turnăm ouăle
bătute şi amestecăm jumările din cînd. în cînd pînă…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver vs. Ferran Adrià
28 June 2010
Au
afaceri cumulate de peste 100 de milioane de euro si faima
internationala, dar abordeaza experienta culinara distinct. Desi aparent
lupta cu aceleasi arme, Jamie Oliver si Ferran Adrià sunt cat se poate
de diferiti si reprezinta doua tabere aflate in razboi: -“chef-ul
vedeta” si “chef-ul Michelin”. Jamie Oliver si Ferran Adrià sunt doua
nume…
Read more »
Read more »
Umplutură de ciuperci
28 June 2010
Ingrediente: 5 ciuperci albe 1 lingură ulei zeamă de lămaie piper sare
pătrunjel tocat Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem
ciupercile în apă clocotită cu sare. Le scoatem şi le lăsăm să se
răcească, apoi le tăiem mai subţiri decît tăiţeii, sau în cuburi.
Adăugăm ulei, zeamă de lămîie, piper, sare şi…
Read more »
Read more »
Umplutura de şuncă
28 June 2010
Ingrediente: 250 g şuncă 100 g limbă afumată 2 ouă răscoapte piper
sare 1 linguriţă muştar Mod de preparare: Tocăm şunca, limba şi ouăle
răscoapte. Punem împreună ouăle cu carnea, adăugăm piper, sare şi o
lingură de muştar. Amestecăm pînă ce căpătăm o umplutură uniforma.
Potrivim sarea. Intrebuinţăm la chifle umplute. Scobim miezul…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut
28 June 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 300 g ficat de pui 300 g ciuperci
conservate 1 ou 100 g ceapă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare şi
piper după gust Mod de preparare: Cureţi foarte bine carnea de
pieliţe, o speli şi o usuci cu un şervet foarte curat de bucătărie. Tai…
Read more »
Read more »
Umplutura de ouă
28 June 2010
Ingrediente: 5 ouă 30 g unt topit mărar sare piper Mod de preparare:
Curăţăm de coajă ouă răscoapte, le tocăm sau le tăiem subţire, adăugăm
unt topit, piper, sare şi mărar tocat (putem adăuga sos alb şi pătrunjel
tăiat mărunt). Umplutura de ouă se întrebuinţează la diferite piroşti
sau se adaugă la alte…
Read more »
Read more »
Sos de coacăze
28 June 2010
Ingrediente: 150 g coacăze 2 gălbenuşuri 200 g smantană 2 linguri făină
zahăr sare zeamă de carne Mod de preparare: Păstrăm o lingură de
smîntînă. Frecăm într-o cratiţă restul de smîntînă cu zahărul, punem
făina şi amestecăm bine. Adăugăm coacăzele curăţate şi zeama de carne.
Punem la fiert, amestecînd tot timpul. Strecurăm. Intr-o…
Read more »
Read more »
Sos polonez cu pesmet
28 June 2010
Ingrediente: 100 g unt 3—4 linguri pesmet Mod de preparare: Rumenim
untul şi adăugăm mult pesmet pisat şi cernut, pînă ce cbţinem un sos ca
o smîntînă groasă. Turnăm peste conopidă fiartă, găluşte cu prune sau
servim ca garnitură la friptură.
Read more »
Read more »
Salată de ţelină
27 June 2010
Ingrediente: 2 ţeline mari 2 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de
lămîie 1 linguriţă muştar pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţăm
ţelina şi o dăm pe răzătoarea mare. Punem ţelina rasă în apă clocotită,
uşor sărată, să dea cîteva clocote, pînă se moaie puţin. O scurgem
într-o strecurătoare şi o aşezăm…
Read more »
Read more »
Volovan cu carne de pasăre si sos de smântână
27 June 2010
Ingrediente: 600 g făină 2 pachete de unt 1 ou 1 linguriţă oţet sare
Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de pui 150 g unt 200 ml lapte 200
g smântână zeama la 1/2 lămâie sare Mod preparare aluat: Amesteci
făina cu oţetul, 50 g unt, un praf de sare şi 1…
Read more »
Read more »
Umplutură de carne crudă
27 June 2010
Ingrediente: 400 g carne 100 g grăsime de la rinichi 2 cepe 50—60 g
slănină (afumată) 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar miez de pîine
zeamă de carne (apă ori gheaţă pisată) sare piper după gust Mod de
preparare: Alegem carne macră de vacă (partea cea mai bună este
capacul), o tăiem bucăţi,…
Read more »
Read more »
Umplutură de branză
27 June 2010
Ingrediente: 400 g brînză de vacă 100 g unt 3 gălbenuşuri 1/2 linguriţă
de sare 1/2 lingurita de zahăr 2 linguriţe de făină Mod de
preparare: Cu două ceasuri înainte de a pregăti umplutura, punem brînză
de vacă la presă, adică o învelim într-un şervet şi aşezăm deasupra o
greutate. Cînd brînză este…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail French 75 (video)
27 June 2010
Ingrediente: 1 medium lemon 12 ½ ml Gin some champagne dash Sugar Syrup
some Ice cubes 1 cocktail shaker 1 strainer 1 knife or a canal 1 juicer
1 champagne flute or similar glass Cum se prepara Cocktail French 75
Read more »
Read more »
Varză proaspată
27 June 2010
Ingrediente: 1 căpăţînă (800 g) varză 2 cepe 200 g unt sare piper puţin
zahăr Mod de preparare: Tăiem mărunt varză proaspăta şi o opărim cu
apă clocotită. Lăsăm să se răcească şi strecurăm. Tăiem mărunt ceapa,
o prăjim cu puţin unt într-o tigaie şi, cînd începe să se rumenească,
punem varza…
Piure de măcriş
27 June 2010
Ingrediente: 1,500 kg măcriş 50 g unt 4 linguri sos alb Mod de
preparare: Alegem măcrişul, îl spălăm bine şi îl stoarcem de apă. Apoi
îl înăbuşim cu unt în zeama lui. Codiţele de măcriş le înăbuşim în
zeama lor cu puţin unt şi cu puţină zeamă de carne. Cînd sînt gata, le…
Read more »
Read more »
Piure de gulii
27 June 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 50 g unt 4 linguri sos alb puţin zahăr
nucşoară Mod de preparare: Curăţăm guliile de coajă. Le tăiem în felii
subţiri şi le opărim în apă clocotită. Le scurgem, adăugăm untul,
puţină zeamă de carne (numai pentru a uda fundul vasului), acoperim
cratiţa cu un capac şi le…
Read more »
Read more »
Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă
27 June 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de vită 1 pâine 125 g margarină 1 conopidă 1
lămâie 75 g unt 50 g făină 350 ml lapte 100 g caşcaval sare Mod de
preparare: Porţionezi muşchiul de vită ca pentru şniţele, presari
feliile cu sare şi le prăjeşti în margarină. Tai pâinea felii pe care
le…
Read more »
Read more »
Paine prajită
27 June 2010
Ingrediente: 10 felii de franzelă 25 g unt 1 lingură caşcaval sau
brînză rasă Mod de preparare: Curăţăm pîinea de coajă, o tăiem în
cuburi mici egale pe care le punem într-o tavă, turnăm unt topit,
presărăm cu brînză rasă şi dăm la cuptor, la foc moale. Pîinea prăjită
este gata cînd se…
Read more »
Read more »
Orez
27 June 2010
Ingrediente: 200 g orez 50 g unt sau ulei 2 ceşti zeamă de carne sau de
zarzavat 1 ceapă sare Mod de preparare: Alegem orezul, îl spălăm,
schimbînd de cîteva ori apa pînă iese limpede. Turnăm zeamă de carne sau
de pasăre cît să acopere exact orezul. Punem o bucată de unt, ceapa…
Read more »
Read more »
Gulii, morcovi, ţelină
27 June 2010
Ingrediente: gulii morcovi ţeline mari zeamă de carne unt puţin zahăr
Mod de preparare: Curăţăm guliile, morcovii şi ţellna, le spălăm, le
tăiem în felii ca de mandarină, sau cu o linguriţă specială, ascuţită,
scoatem mici sfere, pe care le mai potrivim puţin cu cuţitul. Le opărim
cu apă clocotită şi le scurgem.…
Read more »
Read more »
Galuşte de carne
27 June 2010
Ingrediente: 400 g carne de pasăre, vînat, peşte sau carne macră de la
rinichi 2 linguri smîntlnă sare piper Mod de preparare: Desfacem
carnea crudă de pe oase sau alegem o bucată de carne moale şi o tocăm
mărunt. Punem carnea tocată într-o piuliţă de piatră, adăugăm smîntîna
rece, pisăm bine şi trecem…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon I
27 June 2010
Ingrediente: 250 g unt 4 gălbenuşuri 1 lingură zeamă de carne 1—2
linguriţe tarhon tocat 1 linguriţă oţet sare piper Mod de preparare:
Topim o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm puţin oţet, zeamă de
carne şi două gălbenuşuri. Amestecăm totul la foc. Cînd punem
gălbenuşurile, compoziţia nu mai trebuie să clocotească. Amestecăm…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu cascaval de oaie si pui
27 June 2010
Ingrediente: 2-3 vinete 1 piept de pui sare piper ulei puţin rozmarin
50-100 g caşcaval oaie Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii
subţiri, pe lungime, le presari cu sare şi le laşi deoparte. Tai carnea
bucăţi de 1 cm grosime şi 2-3 cm lungime, o rumeneşti puţin în ulei,
apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Friganele
27 June 2010
Ingrediente:
10 felii de piine 2 ouă 1 ceaşcă cu lapte grăsime pentru prăjit Mod de
preparare: Tăiem crutoane rotunde, pătrate sau triunghiulare dintr-o
franzelă. Intr-o farfurie adîncă batem ouăle cu puţin lapte şi muiem
feliile pe o parte şi pe alta, pînă se îmbibă bine cu ou şi cu lapte. Le
prăjim apoi într-o…
Read more »
Read more »
Fricadele
27 June 2010
Ingrediente: 500 g carne 250 g grăsime de la rinichi apă şi gheaţă
(pentru a lace tocătura zemoasă) 1 ceapă sare piper Mod de preparare:
Preparăm o tocătură ca pentru pîrjoale însă fără pîine. Adăugăm ceapă
tocată, prăjită sau crudă, sare, piper şi gheaţă pisată. Amestecăm bine.
Facem mici sfere pe care…
Read more »
Read more »
Mujdei de usturoi
27 June 2010
Ingrediente: 3—4 căpăţini de usturoi sare oţet (facultativ) apă sau
supă Mod de preparare: Curăţăm usturoiul şi îl pisăm bine cu sare
într-o piuliţă de lemn, pînă se face ca o pastă. Scoatem într-un
castronaş şi adăugăm apă, supă sau zeamă de raci (după felul de mîncare
la care servim mujdeiul), pînă la…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu piept de pui
27 June 2010
Ingrediente: 12 mere 1 piept de pui 75 g unt 1 lingură făină 1 lingură
zahăr sare Mod de preparare: Dezosezi carnea, o tai bucăţele şi o pui
să se rumenească în 2 linguriţe de unt. După 5 minute torni o ceaşcă de
apă, presari puţină sare şi laşi să fiarbă înăbuşit până…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu smantana
27 June 2010
Ingrediente:
1 rădăcină hrean ras 5 linguri smîntină sare zahăr oţet Mod de
preparare: Radem hreanul pe râzătoare, adăugăm smîntînă, sare şi zahăr
după gust, precum şi puţin oţet. Acest sos se serveşte la rasol de
purcel rece, la cap de viţel fiert şi la alte mîncăruri reci.
Read more »
Read more »
Sos de castraveti
27 June 2010
Ingrediente: 1 castravete mare 2 gălbenuşuri 3 linguri smîntînă 1
lingură făină zeamă de carne (sau apă) sare oţet Mod de preparare:
Curăţăm castravetele proaspăt sau murat în oţet, îl tăiem în cuburi
mici şi îl punem într-o cratiţă. Frecăm bine ‘/a din smîntînă cu făină
şi turnăm peste castravete. Subţiem cu zeamă…
Read more »
Read more »
Ruladă de ouă umplută cu legume
27 June 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri smântână 6 linguri făină 100 ml lapte 250 g
fasole verde 250 g conopidă 100 g unt sau margarină 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Freci gălbenuşurile, apoi
adaugi 5 linguri făină în ploaie, smântână, albuşurile bătute spumă şi
sare după gust. Amesteci cu grijă ca…
Read more »
Read more »
Sos polonez
27 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 5 ouă răscoapte 1 lingură mărar sare piper Mod
de preparare: Topim untul, adăugăm ouăle răscoapte, tăiate mărunt, şi
mărarul tocat. Presărăm sare şi piper. Acest sos se serveşte la rasol
de peşte.
Read more »
Read more »
Sos de muştar
27 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 3 ceşti bulion de peşte 1 linguriţă
muştar 1 lingură capere 100 g măsline 1 lingură smîntînă Mod de
preparare: Pregătim un rîntaş fierbinte cu unt. Stingem cu bulion de
peşte clocotit. Lăsăm să scadă sosul pînă ajrnge ca o smîntînă subţire
şi chiar mai diluat.…
Read more »
Read more »
Măsline umplute
27 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg măsline 200 g unt 1 ou 100 g caşcaval sare 1
gogoşar Mod de preparare: Pui la fiert oul, iar separat desărezi
măslinele în apă caldă timp de 30 de minute. Oul fiert îl cureţi şi
separi albuşul de gălbenuş. Freci untul spumă, dai caşcavalul pe
râzătoare, apoi le…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu smantana
27 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g
bulion de roşii 50 g smîntînă sare piper Mod de preparare: Pregătim un
rîntaş roşu, adăugăm bulion de roşii şi prăjim bine. Turnăm smîntînă,
amestecăm şi stingem cu zeamă de carne, clocotită. Scădem sosul pînă se
îngroaşă, îl strecurăm,…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu brânză de vaci si zaharină
26 June 2010
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 100 g nuci 2 gălbenuşuri 1 linguriţă
unt 1 esenţă de vanilie 1-2 tablete de zaharină 1 linguriţă zahăr pentru
diabetici Mod de preparare: Pisezi nucile, apoi treci brânza de vaci
prin sită, o amesteci cu nucile, gălbenuşurile, vanilia şi zaharina.
Din compoziţia pregătită formezi bulgăraşi pe…
Read more »
Read more »
Rulouri din şuncă si branză
26 June 2010
Ingrediente: 8 felii şuncă presată 500 brânză de vaci 1 ceapă 1
legătură pătrunjel verde sare piper 1 salată verde Mod de preparare:
Freci brânza de vaci cu puţină sare până devine cremoasă, apoi adaugi
ceapa şi pătrunjelul tocate, potriveşti gustul de sare şi piper şi
omogenizezi compoziţia. Pui pe fiecare felie de…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
26 June 2010
Sos de hrean
26 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g
smîntînă 1 rădăcină hrean otet sare zahăr Mod de pregatire: Pregătim
un rîntaş alb fierbinte. Il stingem cu bulion de carne clocotit. Scădem
sosul pînă ajunge ca o smîntînă subţire. Adăugăm hreanul curăţat şi ras
pe răzătoave, înăbuşit mai…
Read more »
Read more »
Sos Robert
26 June 2010
Ingrediente: 50 g unt 2 cepe 1 ceaşcă zeamă concentrată de carne 1
lingură sos de ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă muştar Mod de
preparare: Intr-o crăticioară prăjim în unt o ceapă tocată mărunt. Cînd
se rumeneşte, o răsturnăm pe sită, ca să se scurgă untul. Punem ceapa în
crăticioară, adăugăm…
Read more »
Read more »
Pui cu roşii la cuptor
26 June 2010
Ingrediente: 500 g ciocănele 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1/2
ceaşcă de ulei foi de dafin cimbru condimente 1 legătură pătrunjel
verde sare piper Mod de preparare: Cureţi ciocănele, le speli, le
presari cu sare şi condiment, le pui într-o tavă cu ulei, mai torni
puţin ulei peste ele şi le…
Read more »
Read more »
Sos vanatoresc
26 June 2010
Ingrediente: sos de roşii 1/2 ceaşcă zeamă de vînat 1/2 ceaşcă vin 100 g
ciuperci Mod de preparare: Pregătim un sos de roşii în care adăugăm
zeamă de vînat, ciuperci tăiate şi vin alb şi îl fierbem pînă scade.
Strecurăm şi adăugăm ciuperci tăiate feliuţe şi înăbuşite în zeama lor.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Kir Lethale (video)
26 June 2010
Tarte cu piure de mere şi de dovleac
26 June 2010
Ingrediente: 300 g făină 100 ml ulei 100 g zahăr 2 oua coajă rasă de
lămâie 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă oţet Pentru umplutură ai nevoie
de: 1/4 dovleac 4 mere 1 foaie gelatină 1 linguriţă scorţişoară 2
linguriţe zahăr Cum procedezi pentru aluat: Freci ouăle, apoi adaugi
treptat uleiul, zahărul,…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă
26 June 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de
lămîie sare piper Mod de preparare: Fierbem conopida întreagă. După
ce a fiert o lăsăm puţin să stea în apa în care a fiert, apoi o scoatem
şi o punem într-o salatieră. Intr-o farfurie adîncă pregătim sosul din
ulei, sare,…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă
26 June 2010
Ingrediente: 5 sfecle roşii 1 rădăcină hrean 1 pahar otet Mod de
preparare: Alegem sfeclă lungă, roşie, nu prea mare. Spălăm sfeclele de
ţărînă. Nu tăiem coada şi vîrful, ca să nu se scurgă zeama din ele şi
să nu-şi piardă culoarea. Punem sfeclele la copt (se pot fierbe, însă
nu sînt atît…
Read more »
Read more »
Sos de rosii (natur)
26 June 2010
Ingrediente: 1-1/2 ceaşcă zeamă concentrată de carne 150 g roşii 50 g
unt sare piper rîntaş rece Mod de preparare: Alegem roşii proaspete
sau luăm roşii din conserve şi le prăjim în unt. Adăugăm rîntaş rece şi
zeamă de carne, concentrată. Lăsăm sosul să scadă pînă se îngroaşă ca o
smîntînă subţire. Strecurăm…
Read more »
Read more »
Sos olandez
26 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 4—5 gălbenuşuri 1/2 pahar apă rece 1 linguriţă
piper pisat mare 1/2 pahar oţet masă sare piper zeamă de lămîie Mod de
preparare: Punem într-o crăticioară piper pisat, necernut; turnăm peste
el 1/2 pahar oţet de masă şi scădem complet înăbuşit. Cînd oţetul a
scăzut aproape de tot, turnăm…
Sos Normand
26 June 2010
Ingrediente: 150 g unt 2 ceşti bulion de peşte 2 linguriţe rîntaş rece
100 g smîntînă 5 gălbenuşuri zeamă de lămîie după gust zeamă de
ciuperci după gust Mod de preparare: Scădem bulionul de peşte pînă la o
treime, pentru ca sosul să aibă gust mai picant. Adăugăm rîntaş rece;
smîntînă şi fierbem…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune şi mac
25 June 2010
Ingrediente:
250 g făină 375 ml lapte 150 g zahăr 80 g margarină 1 cub mic de
drojdie 1 ou + 1 gălbenuş 250 ml smântână 100 g mac măcinat 40 g amidon
1 linguriţă coajă de lămâie 1,5 kg prune Mod de preparare: Amesteci
drojdia cu 3 linguri de lapte călduţ şi 1…
Read more »
Read more »
Invârtită moldovenească
25 June 2010
Faci o cocă de pâine din făină, drojdie şi apă şi o laşi la dospit.
După ce a crescut, cu ajutorul sucitorului o întinzi pe o planşetă, o
presari cu zahăr şi nucă pe toată suprafaţa. Apoi o stropeşti cu ulei
ţinând mâna sub forma unui dop la gura sticlei de ulei ca să…
Read more »
Read more »
Tort de carne
25 June 2010
Ingrediente: 500-600 g carne de porc slabă sau mai grasă amestecată cu
cane de viţel 100 g ceapă 200 ml smântână 7 ouă 25 g făină untdelemn
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi c
căleşti 2-3, minute cu 4-5 linguri de untdelemn, apoi adaugi carnea
trecută de…
Read more »
Read more »
Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre
25 June 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 1/2 kg ficat de pasăre 1 ceapă 3 linguri
de unt 1 ou sare piper 2-3 linguri de pesmet Mod de preparare: Speli
bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare.
în acest timp cureţi ficăţeii şi ceapa, tai ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Friptură din pulpă de vită cu legume
25 June 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg pulpă de vită 100 g unt 1 lingură oţet 1 pahar
vin 1 lingură ulei cimbru piper condimente sare boia dulce măghiran
rozmarin o folie de staniol Pentru garnitură ai nevoie de: 3-4 cartofi
200 g fasole verde 200 g mazăre 1 dovlecel 1 conopidă mică Mod de…
Read more »
Read more »
Friptura cu salată de legume proaspete
25 June 2010
Speli bine 1 kg pulpă de porc, o porţionezi, ungi fiecare bucată de
carne cu puţin muştar, presari sare, piper şi cimbru după gust şi o pui
să se frigă pe grătarul încins. Când friptura e aproape gata, pui
printre bucăţelele de carne 8 roşii şi 6 ardei graşi. Le coci bine pe o…
Read more »
Read more »
Varză cu maioneză si parizer
25 June 2010
Ingrediente: 1 varză mică 2 ouă 150 g parizer 150 ml ulei 2 linguri
smântână sare piper puţină sare de lămâie Mod de preparare: Speli
varza, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mici, o amesteci cu sare şi o laşi
10-15 minute, după care o presezi bine într-un tifon. Prepari apoi
maioneza din…
Read more »
Read more »
Musaca de legume cu carne
25 June 2010
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei 4 gogoşari 1/2 kg roşii 700 g
carne de porc 2 linguri de smântână 2 linguri făină 1 ou ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi legumele, apoi tai ceapa şi gogoşarii
mărunt, dovleceii cubuleţe, roşiile felii şi dai morcovul pe râzătoare.
înăbuşi apoi într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Sufleu de gutui
25 June 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 6 albuşuri 300 g zahăr 1 plic zahăr vanilat sau
scorţişoară 1/2 pahar apă 30 g unt pesmet coajă rasă de lămâie Mod
de preparare: Cureţi gutuile de coajă, le tai şi le pui la fiert cu apă
şi cu zahăr. Când gutuile sunt moi, iei vasul de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu aluat cu drojdie şi prune
25 June 2010
Ingrediente: 1 ou 14 linguri apă călduţă în care dizolvi 2 linguriţe de
drojdie de bere uscată puţină sare 14 linguri ulei făină Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele şi la urmă adaugj făina cât
să-ţi iasă un aluat care nu trebuie să se lipească de mână. Apoi îl
împărţi în două. Prima…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de vită în aluat
25 June 2010
Ingrediente:
750 g carne de vită 3 cepe 250 ml ulei 250 g făină 3 ouă 100 g unt 100
ml lapte 1 linguriţă sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai, carnea o speli şi o tai bucăţele, apoi le pui pe toate să se
rumenească în ulei. Potriveşti gustul de sare…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei copti
25 June 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 linguri ulei zeamă de lămîie sau oţet
piper sare Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri, proaspeţi, de
mărime mijlocie, cu seminţe mici. Ii curăţăm de coajă şi îi punem la
fiert în apă clocotită. Cînd sînt gata, îi scoatem şi îi aşezăm pe un
fund înclinat, lăsîndu-i să…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu bere
25 June 2010
Ingrediente: 2 kg carne de vită tăiată cuburi 1 kg ceapă (curăţată şi
tocată) 750 ml bere 1/2 cană făină 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt)
1/2 cană de zahăr 1 lingură sare piper după gust Pentru sos ai nevoie
de: 1/4 cană oţet de mere 1/2 cană pătrunjel verde tocat 2 linguriţe
cimbru…
Read more »
Read more »
Minirulade din piept de pui
25 June 2010
Ingrediente: 2-3 piepţi de pui fără os 1 lingură condiment 1 lingură
muştar 3-4 cubuleţe brânză topită 10 măsline 1 gogoşar acru ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Baţi cu ciocanul de şniţele bucăţile de piept
de pui şi le tai în pătrate potrivite. Fiecare pătrat îl ungi cu muştar
şi-l presari cu…
Read more »
Read more »
Sos de unt
25 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de peşte zeamă de
lămîie piper Pentru dres : 2 gălbehuşuri 100 g unt Mod de preparare:
Pregătim un rîntaş alb, fierbinte. Stingem cu bulion de peşte clocotit.
Lăsăm să scadă sosul pînă se îngroaşă ca o smîntînă, strecurăm, dregem
cu gălbenuşuri şi…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu vin si ou
25 June 2010
Ingrediente: 1 linguriţă rîntaş rece 1 ceapă 1/2 pahar vin alb 100 g
ciuperci 1/2 ceaşcă smîntînă, 2 ceşti supă de găină 2 gălbenuşuri 100 g
unt zeamă de lămîie după gust Mod de preparare: Curăţăm ceapa crudă, o
tocăm mărunt, o spălăm şi o zvîntăm într-un şervet. Punem ceapa într-o
tigaie cu…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi
24 June 2010
Ingrediente: 10 ardei graşi 2—3 linguri ulei o lingură oţet sare Mod
de preparare: Coacem pe plita încinsă ardeii graşi, mari. Dacă maşina
nu-i destul de încinsă, ardeii se moaie. La aragaz se coc pe o tablă.
Ardeii trebuie să fie copţi de jur împrejur, dar nu arşi. Pe măsură ce
se coc,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete
24 June 2010
Ingrediente: 4 vinete potrivite 4—5 linguri ulei puţină zeamă de lămîie
sau oţet o ceapă Mod de preparare: Alegem vinete lunguieţe, coapte,
de culoare vînătă închisă, nu prea subţiri. Vinetele nu trebuie să aibă
seminţe mari şi să fie băţoase. Le coacem pe jar viu, pe tablă la
flacără de aragaz. Le întoarcem,…
Read more »
Read more »
Salată de rosii, castraveţi si cartofi
24 June 2010
Ingrediente: 300 g roşii 300 g cartofi lierti 3 castraveţi proaspeţi 2
linguri ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar mărar sau pătrunjei
verde Mod de preparare: Alegem roşii coapte, le curăţăm de pieliţe şi
de seminţe. Le tăiem ca feliile de portocală. Amestecăm roşiile cu
cartofii fierţi, tăiaţi în felii rotunde, şi…
Read more »
Read more »
Paine la cuptor cu oua si lapte
24 June 2010
Ingrediente: 8 felii de pâine 4 ouă fierte tari 1 pahar lapte 100 g
caşcaval 2 cepe mari sare piper margarină Mod de preparare: Ungi o
cratiţă cu margarină şi aşezi feliile de pâine. Peste acestea torni
laptele condimentat cu sare şi piper. Apoi vei pune pe fiecare felie de
pâine câte o…
Read more »
Read more »
Oua la pahar cu ficat de pui
24 June 2010
Pui să fiarbă 2 ouă în apă clocotită timp de 3-4 minute. După fierbere,
conţinutul îl pui într-un pahar. Tai în formă de cuburi 2 ficăţei, îi
sotezi în unt şi îi condimentezi puţin. Apoi îi adaugi în paharele cu
ouă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Perişoare cu branză de vaci si cartofi
24 June 2010
Ingrediente: 250 g cartofi 100 g brânză de vaci 30 g făină 50 ml lapte 1
ou 30 g unt sau margarină puţin caşcaval şi sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert. După ce s-au răcit, îi
treci prin maşina de tocat şi adaugi brânza de vaci,…
Read more »
Read more »
Ţelină umplută
24 June 2010
Ingrediente: Cureţi de coajă 6 ţeline, le scobeşti cu un cuţit, iar
miezul îl pui separat într- un vas emailat. Celor 6 ţeline le vei tăia
partea de jos pentru a le face astfel o "bază" stabilă. Umpli ţelinele
cu un amestec de cartofi tăiaţi cubuţele, ardei verde şi roşu tăiat
mărunt, roşii decojite…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu smantana
24 June 2010
Ingrediente: 50 g faină 25 g unt 300 g supă de găină 50 g ciuperci
zeamă de lămîie după gust Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem
ciupercile. Pregătim un rîntaş alb fierbinte, stingem cu supă clocotită
de găină sau de carne, adăugăm smîntînă şi zeamă de ciuperci. Scădem
sosul pînă se face…
Read more »
Read more »
Sos de hribi
24 June 2010
Ingrediente: 50 g hribi 50 g făină 25 g unt 2 ceşti zeamă de hribi sare
piper zeamă ele lămîie rantaş roşu Mod de preparare: Fierbem hribii,
îi scoatem din apă, şi îi tăiem subţiri. Apoi îi prăjim în unt.
Strecurăm zeama în care au fiert hribii şi o amestecăm cu rîntaş roşu…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz
23 June 2010
Ingrediente: 4 piepţi de pui fără os 1 praz 2 gălbenuşuri 1 ceapă mică 3
linguri smântână 2 linguri vin alb 1 lingură unt sare şi piper, după
gust 2 morcovi 1 ceapă 500 g ciuperci Cum procedezi pentru sos: Cureţi
şi speli ceapa şi prazul şi apoi le tai mărunt. Le pui să…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu peste si maioneza
23 June 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă mare 3 ouă 400 ml ulei 1 cutie
sardele 1 lămâie sare muştar Mod de preparare: Intr-un castron mai
măricel pui 2 linguri apă, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă sare
şi ceapa tăiată, amesteci şi dai deoparte. Fierbi cartofii (de mărime
mijlocie) în coajă, în…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si prune la cuptor
23 June 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 cartofi 10 prune coapte 6 ciuperci 4
linguri ulei 4 linguri bulion 1 căpăţână usturoi sare piper condimente
Mod de preparare: Speli carnea, o cureţi şi o pui în tava în care vei
pregăti mâncarea. Cureţi apoi cartofii, ciupercile şi usturoiul, tai
cartofii în patru, usturoiul feliuţe,…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
23 June 2010
Ingrediente: 250 g ciuperci 50 g unt 50 g făină 2 cepe o ceaşcă
smîntînă sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă jumătate din unt
şi prăjim ciupercile proaspete curăţate, spălate şi tăiate, lăsîndu-le
să fiarbă puţin. In altă cratiţă prăjim ceapa. Stingem ceapa cu zeama
în. care au fiert ciupercile, apoi punem…
Read more »
Read more »
Sos de smantana rosu
23 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de carne 100—200 g
smîntînă piper după gust Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu în
vasul în care am fript carne, pasăre sau vînat. Adăugăm smîntînă,
jumătate din întreaga cantitate (50—100 g). Stingem rîntaşul cu bulion
de carne clocotit şi scădem sosul…
Read more »
Read more »
Crochete de peşte
23 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg peşte din conservă sau congelat 2 linguri pesmet 1
lingură unt sare zeamă de lămâie piper 1 ou ulei Mod de preparare:
Cureţi peştele de oase, îl tai mărunt sau îl treci prin maşina de tocat,
apoi îl amesteci cu oul bătut bine, cu pesmet, unt, leama de la
jumătate…
Read more »
Read more »
Saramură picantă de peşte (crap)
23 June 2010
Ingrediente: 1-2 crapi 1 l apă 5 linguri oţet 3 ardei iuţi 2 linguri
zahăr 1 lingură sare 1 legătură mărar piper după gust foi de dafin
cuişoare cimbru ienibahar Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai
bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le pui la fript, pe
grătarul…
Varenki
23 June 2010
Ingrediente: 1 ou 1 cană făină 1/2 cană cu smântână 200 g brânză
telemea sare piper Mod de preparare: Amesteci oul cu sarea, făina şi
puţină apă şi frămânţi o cocă de tăieţei. O laşi să se odihnească o oră
şi apoi întinzi o foaie subţire din care tai pătrate cu latura de…
Read more »
Read more »
Chec cu peşte
23 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg peşte 300 g smântână 300 g maioneza 50 g margarină
50 g pesmet 4 ouă sare şi piper după gust Mod de preparare: Opăreşti
peştele puţin, apoi îi scoţi oasele. Il pasezi şi adaugi smântână,
ouăle, sarea şi piperul şi amesteci bine. Ungi o tavă de chec cu
margarină, o…
Read more »
Read more »
Salată de castraveti
23 June 2010
Ingrediente: 3 castraveţi mijlocii 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare
piper mărar sau tarhon hatmaţuchi Mod de preparare: Castravetele
conţine multă apă, iar seminţele şi substanţa mucilaginoasă care le
acoperă sînt indigeste. De aceea este bine să scobim miezul
castraveţilor, apoi tăiem rondele pe care le aşezăm într-un castronel
rînduri-rînduri, presărate cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Champagne (video)
23 June 2010
Ingrediente: some Champagne 10 ml brandy 1 sugar cube some Angostura Bitters 1 orange 1 spirit measure 1 napkin 1 canal
Read more »
Read more »
Rantas roşu
22 June 2010
Ingrediente: 25 g unt 50 g făină 2 pahare zeamă de carne Mod de
preparare: Rumenim untul, adică îl prăjim pînă se înroşeşte. Punem făina
şi o prăjim pînă devine de culoare închisă (castanie-roşcată). Stingem
cu zeamă de carne.
Read more »
Read more »
Salată Aida
22 June 2010
Ingrediente: 500 g andive 250 g roşii 1—2 ardei graşi 1 albuş (tocat)
maioneză dintr-un gălbenuş 1 linguriţă muştar Mod de preparare:
Curăţăm andivele, le spălăm, le uscăm într-o cirpă, le tăiem ca tăiţeii
şi le punem într-un castron sau într-o salatieră. Curăţăm roşiile de
pieliţă şi de seminţe, le tăiem după dorinţă…
Read more »
Read more »
Salată de rosii
22 June 2010
Ingrediente: 500 g roşii 2 ardei graşi cîteva măsline 2—3 linguri ulei
sare piper ceapă Mod de preparare: Alegem roşii rotunde, mijlocii,
tăiem căpăcelul de la vîrf, apoi tăiem rotund felii potrivite şi le
aşezăm pe o salatieră. Tăiem ardeii graşi ca tăiţeii şi fi punem peste
roşii ; adăugăm sare, piper, cîteva…
Read more »
Read more »
Salată gustoasă
22 June 2010
Ingrediente: 500 g roşii 500 g cartofi 1—2 ţeline 1—2 cepe (mici) 2 ouă
(răscoapte) vinegretă pătrunjel tocat Mod de preparare: Curăţăm
roşiile de seminţe şi de pieliţă şi le tăiem în cuburi sau ca tăiţeii.
Fierbem cartofii şi îi tăiem în cuburi sau ca tăiţeii. Alegem o ţelină
care sg nu fie…
Read more »
Read more »
Musaca de gulii
22 June 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocată 5 gulioare proaspete 2 cepe 200 g orez
condimente sare piper ulei boia de ardei dulce (după gust) un pic de
pesmet fin Mod de preparare: Cureţi gulioarele, le tai „beţe de
chibrit" şi le pui într-o cratiţă cu ulei la prăjit, fără să le
amesteci. Scuturi doar…
Read more »
Read more »
Salată de legume crude
21 June 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1 morcov 1 ţelină 1 sleclă 1 ridiche
neagră 1/2varză roşie 1/2 varză albă mică l fir de praz pătrunjel verde
ulei, oţet sau zeamă de lămîie sare piper hrean Mod de preparare: Pe o
farfurie lungă aşezăm de jur împrejur foi de salată verde. Apoi dăm pe
răzătoarea…
Read more »
Read more »
Salata de mere cu morcovi si chimen
21 June 2010
Ingrediente: 2 mere 1 morcov 1/2 lămâie 200 g smântână 1 ceapă 1
linguriţă chimen 1 ridiche de iarnă 1 legătură verdeaţă sare piper Mod
de preparare: Speli merele şi morcovul, le cureti de coajă si le dai pe
razatoarea cu ochiuri mari. Cureti ceapa, o tai marunt, iar ridichile
le speli şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă de cocos si două creme
21 June 2010
Ingrediente: 250 g făină 1 praf de copt 1 lingură cacao 150 g margarină
(sau unt) 100 g zahăr 1 ou 2 linguri smântână Mod de preparare: Din
toate ingredientele faci un aluat din care întinzi 2 foi. Prima foaie o
vei pune în tava unsă şi tapetată cu făină, peste care vei…
Read more »
Read more »
Salata cu fructe de toamna
21 June 2010
Ingrediente: 4 mere 1 strugure 1 felie pepene verde 1 lămâie 100 ml suc
de mere 2 linguri miere 1 esenţă de rom Mod de preparare: Speli
fructele, tai merele felii, culegi boabele de strugure de pe ciorchine
şi tai miezul de pepene verde cubuleţe. Le amesteci apoi pe toate cu
coaja rasă…
Read more »
Read more »
Sos alb cu zeamă de carne
21 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti de zeamă de carne Mod de
preparare: Pregătim un rîntaş alb, fierbinte, şi îl stingem cu bulion
clocotit (de carne de vacă, de viţel sau de pasăre). Lăsăm să scadă la
foc, amestecînd cu lingura şi luînd spuma de deasupra sosului. Scădem
sosul pină…
Read more »
Read more »
Musaca de hribi
21 June 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 1 kg carne tocată 2 cepe verdeaţă ulei sare
piper 2-3 ouă. Mod de preparare: Speli bine hribii, apoi desfaci
pălăriile, iar picioruşele le tai mărunt. Tai mărunt ceapa, o căleşti în
puţin ulei, apoi adaugi carnea şi partea hribilor tăiată mărunt. Sărezi
şi piperezi după gust şi după…
Read more »
Read more »
Unt prăjit
21 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 1/2 pahar oţet 1 legătură pătrunjel verde mărar
Mod de preparare: Intr-o cratiţă acoperită fierbem oţet de vin cu un
fir de mărar. Alături, într-o tigaie, rumenim o bucată de unt. Cînd
untul se înroşeşte, îl amestecăm cu pătrunjel verde tocat mărunt şi îl
mai prăjim puţin. Turnăm oţetul…
Read more »
Read more »
Budincă de roşii
21 June 2010
Ingrediente: 5 roşii mari 2 cepe 300 g miez de pâine albă 1 ceaşcă de
lapte 2 ouă 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi o amesteci cu pâinea înmuiată în lapte şi bine stoarsă.
Căleşti amestecul, apoi îl laşi să se răcorească, după care adaugi…
Read more »
Read more »
Găluşte cu lapte acru
21 June 2010
Ingrediente: 1 l lapte acru 200 g griş 2 ouă zahăr 3 linguri pesmet 1
linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Pui laptele la fiert pe
foc mic şi când începe să clocotească adaugi grisul în ploaie. Laşi
compoziţia pe foc până se îngroaşă, o dai deoparte şi după ce s-a răcit
o…
Read more »
Read more »
Sos de carne friptă
21 June 2010
Sucul rămas în tavă după ce s-a fript carnea : rostbif, viţel, curcan
etc., îl scurgem într-un vas, adăugăm puţină apă rece sau o bucăţică de
gheaţă şi îl ţinem la rece cam 1/2 oră, după temperatura sucului de
carne. Cînd grăsimea s-a ridicat deasupra şi s-a sleit, o luăm cu
lingura şi turnăm…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Martini (video)
21 June 2010
Ingrediente: some ice 25 ml Dry Vermouth 50 ml Gin some Green olives 1
Lemon 1 martini glass 1 mixing glass 1 strainer 1 knife 1 chopping board
1 25ml (1fl oz) single shot measure 1 50ml (2fl oz) double shot measure
Read more »
Read more »
Budincă de conopida cu ciuperci si caşcaval
21 June 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă de 600-800 g 4-500 g ciuperci 100 g
orez 100 ml bulion 50 ml ulei 2 ouă 1 ceapă boia după gust 100 g
caşcaval ras pesmet piper şi sare după gust Mod de preparare: Cureţi
conopida, o desfaci bucheţele pe care le speli cu apă rece şi…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinete
21 June 2010
Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 2 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte
un praf de sare Mod de preparare: Coci vinetele la flacără mare, pe
aragaz, le laşi la răcit, după care le cureţi de coajă şi le laşi să se
scurgă. Apoi le toci şi le pui deoparte într-un castron.…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu zeama de lamaie
21 June 2010
Ingrediente: 500 g andive zeamă de lămîie un vîrf de cuţit zahăr pisat
sare piper puţin ulei (1—2 linguri) Mod de preparare: Alegdm andive
albe, proaspete, mari. Le curăţăm, le spălăm şi le tăiem în două, în
lung, pe un fund de lemn. Amestecăm, după gust, zeamă de lămîie, zahăr
pe vîrful cuţitului,…
Read more »
Read more »
Salata de păpădie cruda
21 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg trunze de păpădie tînără 2—3 linguri ulei 1 lingură
oţet sare piper Mod de preparare: Alegem păpădie tînără, înlăturînd
foile galbene. Spălăm în apă cu sare. Clătim. Muiem salata întîi în
oţet, apoi turnăm uleiul, presărăm sare şi piper. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată poloneză
21 June 2010
Ingrediente: 2 căpăţani de lăptuci 3 castraveţi miilocii un pahar
smîntînă 2 linguri oţet 3 ouă răscoapte sare zahăr mărar tocat Mod de
preparare: Desfacem salata foaie cu foaie. O spălăm repede cu apă rece
şi o scurgem pe un grătar de lemn. Aşezăm în salatieră foile în formă de
buchet şi punem…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu paste faionoase
20 June 2010
Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi o mână de paste
făinoase 1 cutie smântână sare condimente ulei Mod de preparare:
Cureţi toate zarzavaturile, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte cubuleţe.
Pe toate le înăbuşi în puţină apă cu ulei şi condiment după gust. După
câteva minute, torni apă şi…
Read more »
Read more »
Salată de carne de vită cu ciuperci
20 June 2010
Ingrediente: 300 g carne de vită fiartă foarte bine 2 cepe mijlocii
10-12 ciuperci 1 sfeclă mijlocie fiartă 1 linguriţă muştar 3 linguri
oţet de mere sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare
piper verdeaţă Mod de preparare: Pregăteşti întâi sosul pentru care
freci muştarul cu zahărul, sare şi…
Read more »
Read more »
Rantaş alb fierbinte
20 June 2010
Ingrediente: 25 g unt 50 g făină 2 pahare zeamă de carne sau lapte
Mod de preparare: Intr-o tingire adîncă punem untul şi îl topim pe
plită. Cînd s-a topit, presărăm cantitatea necesară de făină şi,
amestecînd cu lingura, înfierbîntăm bine compoziţia. Făina nu trebuie să
se rumenească sau să se înnegrească, fiindcă…
Read more »
Read more »
Salată de varză rosie
20 June 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 2 linguri ulei otet sare puţin zahăr Mod
de preparare: Curăţăm varza de foile ofilite, o tăiem foarte fin şi o
opărim în apă clocotită (fără să clocotească), ca să îndepărtăm
amăreala. Vărsăm apa şi uscăm salata pe sită. Inainte de a servi varza
roşie la masă, turnăm peste…
Read more »
Read more »
Salată de varză alba
20 June 2010
Ingrediente:
1 varză albă 2 linguri ulei otet sare piper puţin zahăr Mod de
preparare: Curăţăm varza de frunzele de deasupra. O tăiem în două şi
scoatem frunzele una cîte una. Apoi curăţăm vinele cu un cuţit subţire.
Din fiecare frunză facem un rulou şi o tăiem ca tăiţeii. După aceea
spălăm bine varza, o…
Read more »
Read more »
Tort de iaurt cu struguri
20 June 2010
Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 45 g făină 45 g amidon 1/2 linguriţă
praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 500 g iaurt zeamă de la 1/2
lămâie 50 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 kg struguri albi şi negri
750 ml frişcă 2 plicuri gelatină Mod de preparare blat: Baţi…
Read more »
Read more »
Salată de linte
20 June 2010
Ingrediente: 500 g linte 1—2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper
mărar Mod de preparare: Alegem linte mare, curată, o spălăm. O ţinem
citva timp în apă călduţă. Aruncăm apa şi mai controlăm o dată lintea
dacă este curată. Punem lintea în cratiţă la foc cu apă rece (mai
multă). Cînd este…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete
20 June 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 100 ml vin alb 200 g unt 1 ceapă 2 vinete 1
dovlecel unt 2 cartofi sare piper zeama de la 1/2 lămâie 1 ceaşcă supă
dintr-un cub de concentrat pătrunjel tarhon Mod de preparare: Cureţi
carnea şi o tai bucăţele pe care le presari cu sare, le…