Retete de Paste:
Fricandou de căprioară cu garnitură de clătite umplute cu ficat, cartofi ducesa şi pere la cuptor
8 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă) 1/4 l
vin roşu sare piper 100 g zarzavat 5 cuişoare 300 g ficat de căprioară 5
ouă 1 foaie dafin 250 g făină 1/2 pahar lapte 150 g unt 40 g brînză 300
g cartofi 6 pere 3 linguri sos alb Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlete de ţap cu legume in sos aromat cu garnitură de ardei umpluţi cu orez
8 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg cotlet de ţap 1 ceapă 5 căţei usturoi 4
castraveciori muraţi 1/2 legătură tarhon 1 lingură bulion sare piper 1/2
lingură făină 1/2 1 supă din oase de ţap 1 ardei iute 8 ardei graşi 150
g orez 200 g bureţi sau ciuperci 150 g ulei Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Porumbei umpluţi cu carne de berbec cu garnitură de roşii umplute cu ouă şi ciuperci pe crutoane
8 September 2010
Ingrediente: 9 porumbei 400 g came de berbec 1 ceapă 5 căţei usturoi
sare piper 80 g costiţă afumată 10 roşii potrivite 4 ouă 1 lingură sos
alb 12 ciuperci 1/4 vin roşu 5 salate verzi 150 g unt 12 crutoaue sare
piper puţin pesmet sos de friptură 1 legătură pătrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură glazurată cu miere
8 September 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat
o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui
într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială
pentru copt. Dai tava…
Read more »
Read more »
Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură de budincă de cartofi şi perişoare din carne
8 September 2010
Ingrediente: 2 kg spinare şi pulpă de iepure 3 ouă 400 g cartofi 150 g
unt 11/2 lingură făină sare piper nucşoară 400 g mazăre fină 2 linguri
smintină 3 legături mărar 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos brun 1 felie
franzelă Mod de preparare: Se scot muşchii de la spinare, se…
Read more »
Read more »
Fursecuri glazurate cu alune
8 September 2010
Ingrediente: 250 g unt nesarat 500 g faina 125 g zahar 250 g alune
zahar vanilat un praf de sare 200 g ciocolata de menaj Mod de
preparare: Freci untul cu zaharul pana ce s-a topit zaharul. Adaugi
faina, alunele, vanilia si sarea si amesteci pana ce totul este
omogenizat. Dai coca la…
Read more »
Read more »
Fazan la cuptor cu garnitură de pilaf cu stafide, cartofi ducesa şi ananas
8 September 2010
Ingrediente: 1 fazan 6 felii de ananas 1 pahar vin dulce sare 250 g unt
250 g orez 60 g stafide 500 g cartofi 2 oua 1/2 lingură făină 3/4 l
supă 40 g zahăr nucşoară 1 lingură oţet Mod de preparare: Se curăţă
şi se spală fazanul cu un şervet înmuiat în…
Read more »
Read more »
Muşchi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitură de legume de sezon şi cartofi
8 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de cerb 400 g ficat 1ceapă sare piper 3
ouă 80 g ulei 1/4 lingură faina 1/5 l vin roşu 200 g foitaj legume de
sezon şi cartofi Mod de preparare: Se frige muşchiul înăbuşit cu puţin
ulei şi puţină apă. Cînd este gata se scoate şi se face…
Read more »
Read more »
Porumbei umpluţi cu ficat cu garnitură de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane şi sote de mazăre
8 September 2010
Ingrediente: 9 porumbei 300 g ficat 14 ciuperci mari 400 g mazăre 150 g
unt 80 g ulei sare piper 1 legătură mărar 400 g cartofi 2 ouă 1 felie
franzela 1/2 pahar vin roşu 2 cepe 2 linguri sos brun 1/2 lingură făină
14 crutoane rotunde prăjite Mod de preparare: Se umplu…
Read more »
Read more »
Cocktail Long Island Ice Tea
7 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid
Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3
cl tequila 3 cl gin 3 cl rom alb o linguriţă de Cola Dacă…
Read more »
Read more »
Racitură cu chiftelute din cartofi
7 September 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 legătură pătrunjel sare
ulei boia de ardei dulce Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai pe
răzătoarea mică şi îi presezi într-o sită ca să se scurgă zeama. Pui
apoi zeama într-un alt vas cu puţină apă rece şi o laşi 5 minute
deoparte. Amidonul…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ardei la cuptor
7 September 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei 500 g cartofi 1 ceapă 1 ardei verde 1 linguriţă muştar
100 pastă de roşii 300 ml supă de legume 1 legătură pătrunjel verde
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, tai cartofii
felii groase şi ceapa peştişori şi le căleşti în ulei încins. Când ceapa
s-a înmuiat, adaugi…
Read more »
Read more »
Sarmale cu arpacas
7 September 2010
Ingrediente:
250 g arpacaş 2 verze mari murate 300 g ciuperci 4 cepe 1 linguriţă
condiment concentrat de supă sare piper 150 ml ulei Mod de preparare:
Alegi arpacaşul, îl speli şi îl opăreşti cu 2 l de apă clocotită, cu o
seară înainte să-l prepari. Il acoperi şi-l laşi până a doua zi, când…
Read more »
Read more »
Nucă de căprioară cu ciuperci cu garnitură de cartofi noi cu unt şi dovlecei umpluţi cu orez
7 September 2010
Ingrediente:
1 nucă de căprioară de circa 1,400 kg 500 g ciuperci 120 g smantană 1
lingură făină 1 legătură mărar 150 g unt 1 ceapă 2 linguri sos brun 40 g
caşcaval 5 dovlecei potriviţi 180 g orez 400 g cartofi noi 1 legătură
pătrunjel 1/2 pahar vin puţin lapte Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spinare de căprioară cu tocătură de ficat şi ceapă cu garnitură de gulioare sotate, şi cartofi noi cu unt
7 September 2010
Ingrediente:
1,800 kg spinare de căprioara 300 g ficat 1 ceapă 1 ou 1 felie franzelă
sare piper 12 ciuperci mari 12 crutoane prăjite 400 g gulioare 500 g
cartofi noi 150 g unt 1 legătură pătrunjel 1 pahar vin roşu 2 linguri
sos de friptură puţină supă sau apă 1/2 lingură făina 30 g…
Read more »
Read more »
Gulii cu maioneză de pufuleti
7 September 2010
Cureţi
2 gulii, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi le presari cu sare
după gust. Le laşi 30 de minute deoparte ca să-şi lase zeama, apoi le
presezi ca să se scurgă. Pregăteşti apoi maioneza din pufuleţi.
Zdrobeşti pufuleţii, torni o ceaşcă deapă caldă şi amesteci până obţii o
pastă. Incorporezi ulei, adaugi…
Read more »
Read more »
Prajitură cu marmeladă si nuci
7 September 2010
Ingrediente:
3 linguri marmeladă 2 linguri de miere 1 vârf de linguriţă de
bicarbonat 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 1 praf de sare 3
linguri nuci măcinate 2 linguri zahăr Mod de preparare: Intr-o cratiţă,
pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă de bicarbonat, până ce
mierea…
Read more »
Read more »
Garf de mistreţ tanăr la tavă cu garnitură de pilaf cu ficat şi bureţi sotaţi
7 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tînăr 200 g orez 300 g ficat sare
piper şofran 1 păhărel coniac 1/4 l vin 2 mere 5 bucăţi cuişoare 1 l
supă din oase 150 g unt 400 g bureţi de fag 1 ardei iute Mod de
preparare: Se frige înăbuşit circa 1 oră carnea…
Read more »
Read more »
Cocktail Lady Lake
7 September 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o rămurică de mentă şi
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl brandy un pahar de
iaurt cu aromă de cafea câteva picături de sirop de zahăr câteva
picături de cremă de mentă…
Read more »
Read more »
Aperitive de toamnă
7 September 2010
Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50 g unt 4 triunghiuri brânză topită 1
ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce 5-6 măsline negre sare piper
Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după care le cureţi, le tai în
jumătate, le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci cu jumătate din
cantitatea de unt şi…
Read more »
Read more »
Fricandou de căprioară umplut cu ciuperci cu garnitură de cartofi sote şi fasole sote, fidea şi gulioare
7 September 2010
Ingrediente: 1 fricandou de căprioară de circa 1,400 kg (capac, nucă,
pulpă) 400 g ciuperci 1 ceapă sare piper 150 g unt 8 funduri de
anghinare sau gulioare 400 g fasole fidea 300 g cartofi nucşoară 6 ouă 2
linguri sos alb 250 g foitaj 1/4 l vin roşu dulceag 1/4 1 supă …
Read more »
Read more »
Frigărui de mistreţ cu salam, bureţi şi arpagic cu garnitură de varză roşie brezată
7 September 2010
Ingrediente: 800g carne de porc mistreţ 300g salam afumat 400g bureţi
300g arpagic 40g untură cimbru sare piper 12 frigărui Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi egale, salamul felii, bureţii bucăţi şi
arpagicul opăriţi tăiat în două. Se pun intercalate pe frigărui, se ung
cu untură, se dă sare şi piper şi…
Read more »
Read more »
Porumbei umpluţi cu ficat cu garnitură de ciuperci umplute şi cu sote de mazăre, salată şi arpagic
7 September 2010
Ingrediente: 12 porumbei tineri 300 g ficat de viţel pasăre 1 felie
franzelă 2 ouă sare piper 1 legătură tarhon 1 pahar vin roşu 2 linguri
sos brun 1/2 1 supă 50 g afumătură 1 ceapă 100 g zarzavat 15 ciuperci
mari 300 g mazăre fină 1 salată verde 150—200 g arpagic 10 felii…
Read more »
Read more »
Fricandou de mistreţ umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi supă brezată cu costiţă afumată
7 September 2010
Ingrediente:
1 fricandou de mistreţ de circa 1,400 kg 200 g ficat 2 ouă 1 felie
franzelă 1 ceapă 200 g tăiţei de casă 300 g ciuperci 150 g unt 1 kg
varză creaţă 80 g costiţă afumată 2 linguri smantană 100 g zarzavat
Mod de preparare: Fricandoul se taie în lung cu un…
Read more »
Read more »
Rulada de căprioară cu aspic cu garnitură de salată rusească
7 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg pulpă de căprioară 1 felie franzelă 2 ouă sare
piper 15 feli de piept afumat 2 cartofi 2 mere 1 morcov 1 castravete 2
roşii 50 g fileuri afumate de porc 1 ceapă 1 /4 l vin 250 g ulei 1/2
linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 1 litru aspic 1/2…
Read more »
Read more »
Raţă cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi ducesa
7 September 2010
Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 500 g castraveţi muraţi 2 legături
mărar 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă sare piper cimbru 400 g
cartofi 1 1/2 lingură făină 1 ou 150 g unt ulei 1/2 pahar vin Mod de
preparare: Raţa se frige la cuptor încins, circa 20 minute apoi…
Read more »
Read more »
Cotlete de căprioară cu garnitură de foitaj cu piure de castane şi bureţi sotaţi cu mărar
7 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg spinare de căprioară (cotlete) 400 g castane 150 g
foitaj 400 g bureţi 150 g unt 1 pahar lapte sare piper zahăr 1 legătură
mărar 1 lingură făină puţin vin dulceag Mod de preparare: Cotletele
cu osciorul respectiv se bat (se platează) puţin, se rotunjesc, se pune
sare, piper, făină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blood Clot Shooter (video)
7 September 2010
Ingrediente: 15 ml grenadine syrup 15 ml light rum 15 ml double cream 1 teaspoon 1 shooter glass
Read more »
Read more »
Mancare de gutui cu vin
7 September 2010
Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 g zahăr 100 ml ulei 100 ml vin alb 50 g
făină 250 ml apă Mod de preparare: Speli gutuile, le ştergi, le cureţi
de sâmburi şi le tai felii mai groase. Le dai apoi prin făină, le
rumeneşti în ulei şi le pui pe un şerveţele ca…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu spanac
7 September 2010
Ingrediente: 1 ceapă 3 morcovi 1 ardei gras 2 roşii mari 1 ţelină mică 1
rădăcină pătrunjel 1 pahar ulei 300 g spanac opărit (din conservă sau
din congelator) 1 pahar orez frunze de ţelină 1 legătură pătrunjel 1 l
borş de putină sare piper Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt
ardeiul…
Read more »
Read more »
Iepure de casă umplut şi fiert
7 September 2010
Ingrediente: 1 iepure de casă 250 g rinichi de viţel sau de porc 250 g
franzelă 200 g lapte 3 ouă 50 g sare 10 g piper 5 g nucşoară 1 foaie
dafin 50 g ceapă 250g seu de viţel sau uger Mod de preparare: Iepurele
se desface şi i se lasă o…
Mancare de cartofi cu ciuperci
7 September 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete sau de la congelator 150 g orez 2
morcovi 1 ţelină 2 cepe 4 linguri ulei 300 m suc de roşii 2 legături
pătrunjel 50 g margarină sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii, morcovii, ţelina, ceapa şi ciupercile. Tai apoi cartofii feii
subţiri şi le rumeneşti…
Read more »
Read more »
Budincă de cafea cu orez
7 September 2010
Ingrediente: 250 g orez 1 l cafea făcută 150 g unt 200 g zahăr 12 ouă
zahăr pudră Mod de preparare: Pui să fiarbă orezul ales, spălat şi
scurs în litrul de cafea exact aşa cum faci orez cu lapte. Il laşi să
fiarbă până se îngroaşă şi pe urmă tragi oala de…
Read more »
Read more »
Fricandou de căprioară cu legume cu garnitură de sparanghel sau anghinare natur
7 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă) sare
piper cimbru 1 ceapă 5 căţei urturoi 150 g ulei 400 g roşii 300 g
arpagic 80 g măsline verzi 100 g şuncă afumată 1 cutie crabi sau 24 cozi
de raci 1 legătură tarhon 1/4 l vin roşu dulceag 6 ardei graşi 1…
Read more »
Read more »
Porumbei marinaţi cu orez cu garnitură de pilaf
7 September 2010
Ingrediente: 9 porumbei 1/4 l vin roşu 1 foaje dafin sare piper 1 ceapă
100 g zarzavat 150 g unt 200 g orez 150 g piept afumat 1/2 1 supă Mod
de preparare: Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu
vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc din…
Read more »
Read more »
Iepure de casă pregătit vanătoreşte
7 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 200 g ulei 150 g vin alb 200 g ceapă 30 g pastă
de bulion 100 g morcov 50 g păstarnac 50 g ţelină 250 g ciuperci 50 g
unt piper măcinat sare cimbru 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare:
Se tranşează iepurele, se spală bine, se condimentează cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Lemon Twist
7 September 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva
frunze de ţelină Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă
fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă tăiată în felii 10 cl
suc de…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu ciuperci si măsline
7 September 2010
Ingrediente: 8 cartofi măricei o cutie cu ciuperci 2 cepe potrivite
150 g măsline 2 linguri bulion un ardei gras o lingură margarină sare
piper pătrunjel ulei Mod de preparare: Speli cartofii cu tot cu coajă
şi îi pui la fiert în apă rece. Cât se fierb cartofii, scoţi sâmburii
măslinelor şi dacă…
Read more »
Read more »
Ciorbă deasă de sfeclă
7 September 2010
Ingrediente: 3 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 1 linguriţă făină
1/2 lămâie 80 g margarină sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Cureţi sfecla, morcovul şi cartoful, le tai bucăţi şi le pui la fiert
îr apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, le strecori, dar păstrezi
zeama…
Read more »
Read more »
Piept de gască umplut cu garnitură de pilaf cu stafide
7 September 2010
Ingrediente: 1 gască de 3,500 kg 1 felie franzelă 3 ouă 6 căţei usturoi
1 morcov 1 fir praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide
1 pahar vin 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Gasca se curăţă,
se spală şi se şterge cu un şervet. Se…
Read more »
Read more »
Cotlete de cărpioară cu şuncă de casă cu garnitură de budincă şi tăiţei, cu limbă afumată, ciuperci şi caşcaval, mazăre şi arpagic sotate şi salata
7 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de căprioara 200 g şuncă afumată (costiţă)
100 g unt un pahar lapte 1 lingură jăină pesmet alb 4 oua sare piper
200 g tăiţei de casă 80 g limbă afumata fiartă 150 g ciuperci 50g
caşcaval 100 g ulei 2 salate 300 g mazăre fină 200 g arpagic 1…
Read more »
Read more »
Pilaf din carne de gască
7 September 2010
Ingrediente: 1 gască 3,500 kg 300 g orez 1 kg bureţi de fag 30 g hrean
1 lingură oţet sare piper boabe zahăr cimbru 150 g unt 2 cepe Mod de
preparare: Gîsca se spală bine şi se pune la fiert cu 1 ceapă, sare,
piper boabe şi cimbru. După ce a fiert…
Read more »
Read more »
Muraturi pentru iarna
7 September 2010
O
reteta delicioasa de muraturi pentru iarna din: apa, sare, otet, varza
rosie, conopida, morcovi, telina, gogonele, ardei, boabe piper, usturoi,
foi de dafin si marar uscat. Ingrediente: 9 l apa 1/2 kg sare 1/2l otet
varza rosie conopida morcovi telina gogonele ardei lungi boabe piper
1-2 capatani usturoi foi de dafin marar uscat …
Read more »
Read more »
Drob de orez cu legume
7 September 2010
Ingrediente: 200 g orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 2 cartofi
150 g măsline 5 linguri pesmet 2 linguri condiment 100 g margarină 2
legături pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri boia sare piper Mod de
preparare: Alegi şi speli orezul pe care îl pui în cantitate triplă de…
Read more »
Read more »
Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură cu budincă de conopidă cu branză şi soteu de mazare
7 September 2010
Ingrediente: 2 kg spinare şi pulpă de iepure 150 g unt sare piper
1conopidă mare 1pahar lapte 11/2 lingură făină 1 lingură smantană 400 g
mazăre fină 1 legătură mărar 30 g caşcaval sau brînză rasă 1gălbenuş
1păhăul vin Mod de preparare: Se prepară cotletele, fără oscioare. Se
fierbe conopida, bine spălată cu…
Read more »
Read more »
Pui umplut
7 September 2010
Ingrediente: 1 pui mare (1,750 kg) 200 g carne de viţel sau porc 200 g
ficat (pasăre, porc, viţel) 1 ceapă sare piper 1 felie franzelă 2 ouă
500 g ciuperci 2 mărule mari 50 g costiţă afumată 500 g cartofi noi 150 g
unt 1/2 l supă sau apă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gască împănată cu garnitură de budincă de conopidă şi mere coapte umplute cu măruntaie de gască
7 September 2010
Ingrediente:
1 gască 3,500 kg 1 kg conopidă 100 g caşcaval 3 ouă 150 g unt 1
1/2 lingură făină sare piper cimbru 1 ceapă 1/4 l lapte 12 cartofi mari
ficat şi pipotă de gască 1 pahar vin 100 g file afumat mere Mod de
preparare: Se împănează piepţii cu file afumat şi se frig…
Read more »
Read more »
Castraveti mici in otet
7 September 2010
Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi foarte proaspeţi. Se
spală, se taie puţin la capete şi se scurg bine de apă. De asemenea se
pregătesc câţiva morcovi tăiaţi cu cuţitul special, în rondele crestate,
câteva frunze de ţelină şi după gust, câţiva căţei de usturoi. În acest
timp se fierbe oţetul cu…
Read more »
Read more »
Turnedou de cerb la grătar cu garnitură de cartofi pai şi salată de sezon
7 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de cerb sare piper 50 g unt 400 g cartofi
ulei de prăjit Mod de preparare: Se taie 6 bucăţi de carne, groase cat
degetul, sau 12 mai mici, se parează (rotunjesc) să fie aspectuoase,
apoi se ung cu unt, sare şi se frig pe grătar încins, pe ambele…
Read more »
Read more »
Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură de castane glasate
7 September 2010
Ingrediente: 2 kg spinare si pulpă de iepure 500 g castane 150 g foitaj
2 linguri sos brun 1/4 l supă sau apă sare piper 1 lingură făină 150 g
unt Mod de preparare: Se prepară cotletele întocmai ca la cotletele,
fără oscioare. Se frig în unt date prin sare, piper şi făină…
Read more »
Read more »
Porumbei la frigare cu garnitură de sote de arpagic şi mazăre şi cu cartofi chips
7 September 2010
Ingrediente: 12 porumbei tineri 12 crutoane prăjite de mărimea unui
porumbel 300 g cartofi ulei de prăjit sare piper 300 g mazăre 200 g
arpagic 80 g unt lăptuci sau salată verde 1 lingură oţet Mod de
preparare: Se curăţă bine porumbeii, se spală şi se şterg cu un prosop,
se înfig pe…
Read more »
Read more »
Muşchi de cerb cu garnitură de varză roşie cu costiţă şi mere şi găluşte de cartofi
7 September 2010
Ingrediente: 1.200 kg muşchi de la spinare 250 g slănină 1 kg varză
roşie 300 g cartofi 80 g făină 100 g grăsime 3 mere 80 g costiţă
afumată 1 pahar vin 2 linguri smantană 1/4 l supă sau apă 1 lingură oţet
1 ceapă puţin zahăr Mod de preparare: Se curăţă muşchiul…
Read more »
Read more »
Cocktail Kir Royal
7 September 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute
Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte înainte de mese
Ingrediente: 9/10 şampanie 1/10 cremă de coacăze Reprezintă evoluţia şi
cel mai bun amestec rezultat din clasicul Kir. Este o combinaţie nobilă,
potrivită nu numai ca aperitiv eficient, ci şi…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu zacuscă
6 September 2010
Ingrediente: 6-7 cartofi 1 borcan de zacuscă de vinete 2 linguri
margarină vegetală 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă zahăr
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi
tai cuburi sau felii şi îi fierbi în apă cu sare, ca pentru piure. Când
sunt gata, îi zdrobeşti…
Read more »
Read more »
Pastă cu branză dulce si maioneză
6 September 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce de vaci 1 ceapă potrivită 2 ouă ulei
sare 1-2 linguri muştar 1 ardei 1 roşie câteva măsline pentru decorat
Mod de preparare: Pui un ou la fiert pentru maioneză şi când e gata îl
cureţi şi amesteci gălbenuşul fiert cu cel crud şi ulei până obţii
maioneza.…
Read more »
Read more »
Ficat de gască în aspic
6 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg ficat de gască 200 g unt puţin coniac sare piper
3/4 l aspic madera ciuperci 20 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou
de gîscă) 5 linguri vin 5 salate verzi Mod de preparare: Ficatul
intreg se fierbe 20 minute cu apă într-un vas cu capac, puţin unt şi…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci-acrişori
6 September 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei iuţi 2 căţei de usturoi 1
lingură de bulion 1 lingură zahăr 4 roşii 1 pahar de vin alb 1 legătură
pătrunjel ulei sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine,
îi aşezi într-o tavă în care ai pus 2-3 linguri de ulei şi-i…
Read more »
Read more »
Rosii conservate in borcan
6 September 2010
Mod de preparare: Se aleg roşii coapte, dar nu stricate. Se spală, se
introduc o clipă cu ajutorul unei site în apă clocotită, se curăţă de
pieliţe, se taie în patru şi se îndepărtează seminţele. Se pun într-un
castron adăugând la 1 kg de roşii 2 g de acid salicilic şi sare după
gust…
Read more »
Read more »
Prepararea suncii
6 September 2010
Ingrediente: 10 kg de carne 500 g sare 25 g silitră Se scoate frumos
pulpa, fără să se rupă carnea şi se taie câte puţin din margini ca să
capete formă rotundă. Se amestecă sarea cu silitra. Cu un cuţit îngust
şi bine ascuţit se fac în şuncă mai multe înţepături până la os,…
Read more »
Read more »
Zarzavat uscat pentru ciorba
6 September 2010
Mod de preparare: În cantităţi mari, zarzavatul se usucă în cuptoare
anume de uscat. Pentru trebuinţele casei se poate, cu oarecare grijă,
usca şi pe grătare în cuptorul maşinii. Morcovii se aleg din varietăţile
cu rădăcina mică, care sunt mai fragezi şi mai dulci. Se rad, se spală
şi se taie felii subţiri. Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Banana Slip (video)
6 September 2010
Rata in aspic cu garnitură de ouă cu mus de ficat
6 September 2010
Ingrediente: 1 raţă 1,750 kg 7 joi gelatină sare piper 1 ceapa 1/2
ţelină 5 căţei usturoi 1/2 pahar vin cimbru 1 ouă 2 albuşe 200 g ficat
unt Mod de preparare: Se fierbe raţa cu sare, ceapă, ţelină, cimbru şi
cîteva boabe de piper. Cînd este fiartă se dă la rece. Zeama…
Read more »
Read more »
Gască la cuptor cu garnitură de castane glasate, varză de Bruxelles sotată, carnăciori prăjiţi şi coşuleţe umplute cu ficat
6 September 2010
Ingrediente: 1 gască a 3,500 kg 600 g castane 200 g carnăciori cabanos
sau crenvurşti 400 g varză de Bruxelles 20 coşuleţe coapte din aluat
fraged 250g ficat de gîscă sare piper 150 g unt cimbru 1 pahar vin roşu
1/2 lingură făină Mod de preparare: Se frige la cuptor gasca înăbuşită
şi…
Pui umplut cu midii şi ficat
6 September 2010
Ingrediente: 1 pui mare sare 20 midii sau scoici 1 păhărel coniac 1
lingură sos Worcester sare boia de ardei 2 linguri sos alb 1 ceapă 250 g
orez 1/2 l supă 250 g ciuperci 180 g unt 80 g şuncă 1 felie franzelă
piper Mod de preparare: Se umple puiul pe la…
Read more »
Read more »
Fricandou de căprioară cu castraveţi muraţi, roşii şi fasole boabe cu garnitură de colţunaşi cu branză
6 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă) 400 g castraveţi
în saramură piper sare cimbru 400 g roşii 5 căţei usturoi 100 g ulei 1/2
pahar rom 1 legătură tarhon Mod de preparare: Fricandou prăjit în
tigaie , se aşază într-o tavă adîncă cu ulei, castraveţii (curăţaţi,
scoase seminţele, spălaţi şi tăiaţi bucăţi…
Read more »
Read more »
Pulpă da căprioara marinata cu garnitură de varză roşie, cu slănină, ceapă şi mere şi tocăniţă de bureţi cu ceapă
6 September 2010
Ingrediente:
1 pulpă de căprioară 1/2 l vin 100 g zarzavat 1 foaie dafin piper boabe
sare 200 g slănină afumată 1,250 kg varză roşie 3 mere 1 kg bureţi
12-14 cartofi 150 g grăsime 2 linguri smantană 1 legătură verdeaţă Mod
de preparare: Se parează şi împănează pulpa cu 100 g slănină. Se…
Read more »
Read more »
Rosii si ardei pentru ciorba
6 September 2010
Mod de preparare: Se aleg roşii coapte şi sănătoase, se taie în două,
apoi în felii subţiri. De asemenea se taie ca fideaua câţiva ardei
graşi, precum şi frunză verde de mărar şi de pătrunjel. Se face un
amestec în proporţiile dorite, într-un vas, adăugând sare după gust (ca
pentru orice mâncare). La fiecare…
Read more »
Read more »
Taiţei cu varză si mărar
6 September 2010
Ingrediente: o varză o pungă cu tăieţei laţi 100 ml ulei sare piper
mărar Mod de preparare: Tai varza cât mai fin cu un cuţit bine ascuţit
sau o treci pe râzătoare, o pui intr-un castron mai mare şi o presari
cu sare. O laşi aşa circa 1/2 oră, după care o freci…
Read more »
Read more »
Umplerea borsului
6 September 2010
Mod de preparare: Borşul se pregăteşte de obicei în putini de stejar
(butoaie mici, mai largi în fund decât în partea de sus) de 8-10 litri.
Se spală bine putina şi, dacă este necesar, se opăreşte. Se poate însă
înlocui cu un borcan mare de pământ. Se umplu pe un sfert cu tărâţe de…
Read more »
Read more »
Rulade de căprioară cu garnitură de piure de cartofi, castane glasate şi soteu de mazăre şi ciuperci prăjite
6 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg pulpă de căprioară 1 felie franzelă 2 ouă sare
piper 14-15 felii de piept afumat 400 g mazăre 400 g castane 1 ceapă 300
g cartofi 14 ciuperci potrivite 1/4 l vin 3/4 l supă sau apă 2 linguri
sos brun 250 g unt sau margarina 1 lingură bulion Mod…
Read more »
Read more »
Şniţele din carne de pui cu garnitură de budincă de cartofi cu ceapă şi costiţă şi salată de sfeclă
6 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de pui 200 g untura de gîscă 2 ouă 1 lingură
făină 500 g cartofi 1 ceapă 80 g costiţă afumată 2 linguri sos alb 200 g
pesmet de casă sare Mod de preparare: Carnea se taie in 12 bucăţi, se
elimină din oscioare, se bat puţin, se da sare…
Read more »
Read more »
Porumbei cu garnitură de pilaf şi raci
6 September 2010
Ingrediente:
9 porumbei 200 g orez sare piper şofran 20 creveţi sau 30 raci 1
păhărel coniac 200 g unt 80 g stafide 1 pahar vin roşu 3/4 lingură făină
1 l supă 1 morcov 500 g oase 1 fir praz Mod de preparare: Se frig
porumbeii la cuptor, la ioc iute (încins) 15…
Read more »
Read more »
Borş din carne de gască
6 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg gîscă (gîtul, aripile, pipota, spinarea ) 31 apă
1/2 l borş sau zeamă de varză 2 cepe 30 g orez sare piper 2 ardei graşi 2
legături verdeaţă 2 linguri smantană Mod de preparare: Se spală
carnea şi se pune la fiert cu apă şi sare. Se spumează şi după…
Read more »
Read more »
Borş de rată
6 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg raţă 2 1/2 l apă 1 /2 l borş sare piper 2 cepe 4
ardei graşi 2 ouă de raţă 1 legătură leuştean 1 păhărel rachiu de fructe
de corcoduşe Mod de preparare: Raţa se spală bine, se pune la fiert
cu apă si sare, se spumează şi pe parcurs…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu perişoare din soia
6 September 2010
Ingrediente: 1/2 pachet de soia granule 1 ceapă mică 4 linguri orez 4
linguri făină 3-4 linguri ulei 1 cartof 1 ardei 1 morcov 1 ţelină 1
rădăcină pătrunjel 1 legătură leuştean zeama de la 2 lămâi sare Mod
de preparare: Pui soia să fiarbă în 500 ml apă cu puţină sare…
Read more »
Read more »
Ciorbă de potroace
6 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg pasăre (capul, gîtul, aripile, spinarea, pipota )
zarzavat de supă 1 legătură leuştean 30 g orez 2 1/2 apă zeamă de
varză Mod de preparare: Carnea se fierbe cu foarte puţină sare şi se
spumează, după care se pune zarzavatul tăiat cuburi mici. După ce a
fiert, se adaugă şi…
Read more »
Read more »
Supă de oase de vinat cu linte şi ciuperci
6 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg oase de vinat 400 g linte sau mazăre uscată 40 g
unt 300 g bureţi de pădure 1 lingură jăină 50 g ulei 2 joi dafin 3 l
apă 100 g afumătură 1 ceapă mare 3 linguri smantană 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare: Se sparg oasele cu satirul, se…
Read more »
Read more »
Pui la grătar
6 September 2010
Ingrediente: 2 pui de circa 800— 900 g 100 g unt ulei sare 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Puii se spintecă pe spinare, de la cap la
coadă, se scoate şira şi oscioarele de prisos şi se platează puţin cu
bătătorul. Se ung cu ulei, se dă sare şi se frig pe…
Read more »
Read more »
Supă rece de carne de pui şi sfeclă
6 September 2010
Ingrediente: 500 g carne de pui 1 1/2 l supă tare zeamă de sfeclă crudă
80 g arpacaş 1/4 l zeamă de castraveţi muraţi 3 ouă fierte 8 minute 1
legătură leuştean 2-3 ardei graşi 1 ceapă 180 g smantană Mod de
preparare: Se spală bine arpacaşul şi se fierbe în apă 20…
Read more »
Read more »
Gască la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, varză roşie cu costiţă şi mere şi carnăciori sotaţi
6 September 2010
Ingrediente: 1 gască 3,500 kg 250 g carnăciori afumaţi 100 g costiţă
afumată sare piper 1 1/2 varză roşie 2 cepe 700 g catofi 200 g grăsime 3
mere puţin zahăr 2 ouă 2 linguri oţet Mod de preparare: Se frige la
cuptor gasca înăbuşită cu sare, piper, grăsime şi puţină apă (circa.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu măsline
6 September 2010
Ingrediente: 3 căni cu făină 2 ceşti apă călduţă un praf de sare.
Pentru umplutură ai nevoie de: 200 g măsline fără sâmburi, tocate mărunt
o ceşcuţă cu ulei 2 cepe tocate mărunt o legătură de mărar sare piper
după gust Mod preparare foaie: Amesteci ingredientele şi frămânţi coca
pentru câteva minute. Cum…
Read more »
Read more »
Iepure de casă florentin
6 September 2010
Ingrediente: 1 iepure sare piper nucşoară 5căţei usturoi 250 g
margarină 1 1/4 kg spanac 3 ouă 1 lingură făină 1 pahar lapte 80 g
afumătură Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi, se aşază în
cratiţă cu 100 g margarină costiţa se frige pe plită în cratiţă cu
capac, la foc moderat.…
Read more »
Read more »
Fricandou de cerb marinat cu garnitură de castane glasate, crochete de cartofi şi vişine cu sos de vanat
6 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă) 1/5 l vin 100 g
slănină 100 g zarzavat 1/2 ceapă 1 foaie dajin 1 lingură zahăr sare
piper 400 g vişine dulci sau cireşe 400 g castane 300 g cartofi 2 ouă
130 g unt sau margarină Mod de preparare: Se împănează fricandoul cu
slănină…
Read more »
Read more »
Varza acra
6 September 2010
Mod de preparare: Se taie varza ca fideaua, se pune într-un vas,
presărând sare ca pentru mâncare. Se amestecă uşor cu mâna, până începe
să se moaie. Se aşază îndesat în borcan, punând între straturile de
varză tocată şi foi întregi, care se pot folosi la sarmale. Deasupra se
apasă cu două scândurele aşezate…
Read more »
Read more »
Vinete umplute la cuptor
6 September 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 7 ouă 200 g telemea sau caşcaval 200 g şuncă
presată 6 roşii 250 ml ulei sare piper pătrunjel verde Mod de
preparare: Pui 6 ouă la fiert, apoi tai vinetele în două pe lungime, le
scoţ miezul şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie ca să rămână alb.
Opăreşti…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu nuca de cocos
6 September 2010
Ingrediente: 2 pachete de biscuiţi cu nucă de cocos sau aproximativ
200 g biscuiţi 3 pahare lapte (fiert şi răcit) 1 pachet cremă pentru
prăjituri (cu cacao) 1 pachet frişca 2 plicuri zahăr vanilat 1 banană
pentru ornat Mod de preparare: Pregăteşti crema şi frişca după
instrucţiunile de pe plic. Amesteci zahărul vanilat…
Read more »
Read more »
Supă din carne de raţă cu prune
6 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg raţă 3 l apă 1 os de viţel sau vacă 1 pahar vin
roşu 330 g praz sare piper 350 g prune uscate 25 g zahăr 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Raţa bine spălată se pune la fiert cu
osul, se spumează bine şi pe parcurs se adaugă prazul…
Read more »
Read more »
Porumbei umpluţi şi glasaţi cu garnitură de pilaf cu ciuperci
6 September 2010
Ingrediente: 12 porumbei tineri 300 g ficat 1/2 ceapă sare piper 1/4 l
vin roşu 1 lingură bulion cimbru 150 g ulei 250 g ciuperci 1/2 l supă 2
ouă 1 felie franzelă 4-5 foi gelatină 1 lingură făină aspic 10 crutoane
200 g orez 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se umplu…
Read more »
Read more »
Frigărui de căprioara cu garnitură de crutoane de caşcaval penteleu
6 September 2010
Ingrediente: 1,250 kg carne fragedă de căprioară 200 g piept afumat 400
g ficat şi rinichi de căprioara 350 g ciuperci sare piper mujdei 12
felii crutoane 100 g unt 200 g caşcaval de penteleu 12 frigărui Mod de
preparare: Se taie carnea bucăţi egale, ciupercile opărite, pieptul
afumat, ficatul şi rinichii, de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise si smantana degresata
6 September 2010
Ingrediente: 600 g de caise 4 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză
25 cl de smântână degresată ulei de măsline pentru forma de copt Mod
de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Ungeţi cu ulei
vasul care merge la cuptor (de preferinţă, un vas metalic, rotund,
antiaderent). Tăiaţi două…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu struguri
5 September 2010
Ingrediente: 300 g făină 250 g zahăr 150 g smântână 120 g margarină 2
ouă 1 linguriţă rasă de bicarbonat 1/2 lămâie 1 kg struguri Mod de
preparare: Freci zahărul cu margarina până se topeşte, apoi adaugi ouăle
bătute şi amesteci în continuare. Pui apoi coaja şi zeama de lămâie,
adaugi treptat…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de găină cu garnitură de pilaf cu ciuperci
5 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 300 g ciuperci 200 g unt 150 g
orez 1 lingură făină sare piper 2 linguri smantană 2 gălbenuşuri 1/2
lămaie 1 1/2 ceapă Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie în
12 bucăţi egale, se mai curăţă de oscioare, se sotează tără se se…
Read more »
Read more »
Bulion de rosii
5 September 2010
Mod de preparare: Se aleg roşii coape, de preferinţă rotunde, deoarece
sunt cărnoase şi au mai puţine seminţe. Se spală, se rup în două, iar
jumătăţile se strâng între degete, astfel încât să se scurgă tot miezul
apos din ele (având mai puţină zeamă, se vor lega mult mai uşor la
fiert). Se pun…
Smantină cu carne de găină cu garnitură de pilaf
5 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 250 g smîntînă 1 lingură de făina
140 g unt sare 1/2 pahar lapte 250 g orez 1/2 l supă de pasăre sau apă
1/2 ceapă Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sosează şi se
înăbuşă cu 100 g unt. Carnea se scoate şi în…
Read more »
Read more »
Pui fripţi
5 September 2010
Ingrediente:
2 pui a circa 800— 900 g sare piper 100 g unt ulei sau margarina Mod
de preparare: Puii se spală bine, se usucă cu un şervet, se controlează
interior şi exterior, copanele să fie bine ataşate de partea de ia
capătul pieptului. Se dă sare ,piper se aşază într-o tavă unsă, se…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ficat de gasca cu garnitură de sos Maggi si caşcaval
5 September 2010
700 g orez 2 cepe 2 ficaţi de gască sare piper 300 g untură de gască 2
linguri făină 1 1/2 l supă 5 linguri smantană 80 g cascaval Mod de
preparare: Ficatul spălat, cu sare şi piper, se pune la înăbuşit cu
untură de giscă. Separat se sotează ceapa cu untură de…
Read more »
Read more »
Pilaf iranian din carne de găină
5 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg găină 250 g orez 180 g unt sare 10 g sofran 10 g
chimen 40 g parmezan sau caşcaval Mod de preparare: Găina se curăţă şi
se spală, se taie în 8 bucăţi egale şi se scot oasele mici posibile.
Apoi se sotează in puţin unt şi se pune la…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu carne cu garnitură de sote de cartofi, dovlecei şi bureti
5 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 100 g frişcă lichidă 250 g
carne albă de porc 400 g bureţi mari sau ciuperci 600 g dovlecei 500 g
cartoji noi 1 legătură pătrunjel 150 g unt 16 crutoane rotunde prăjite 1
ceapă 1/2 lingură de făină un pahar vin roşu 2 ouă pesmet …
Read more »
Read more »
Supă din carne de gască cu ciuperci şi sparanghel
5 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de gască 300 g ciuperci 250 g sparanghel
1/2 pahar vin roşu nucşoară rasă 120 g ficat de pasăre 2 linguri
smantană 3 l apă 1 ceapă 1 linguriţă făină de cartofi verdeaţă Mod de
preparare: Se pune carnea la fiert cu apă, sare şi se spumează. Cind
carnea…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bob Marley (video)
5 September 2010
Iepure de casă la frigare
5 September 2010
Ingrediente: 1 iepure mare 200 g grăsime puţin mujdei Mod de
preparare: Se aşază iepurele pe frigare şi se frige la foc din mangal,
circa 50 minute, ungîndu-se cu grăsime, se stropeşte cu mujdei. Cînd
este gata se aşază pe platou, garnisit cu cartofi prăjiţi şi cu salată
verde. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Găină cu găluşte
5 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg găină 1 linguriţă boia dulce sare 2 cepe 150 g
faină 2 oua 150 g unt sau margarină 200 g smantană Mod de preparare:
Carnea se taie in 12 bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, se fierb
circa 35 minute cu 1/2 1 supă sau apă, boia, 1/2 lingură…
Read more »
Read more »
Rata cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi natur
5 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg raţă 1 ceapă 1 legătură mărar 300 g roşii sau 1/2
lingură bulion pastă 1/2 lingură făină 400 g castraveţi acri 100 g ulei
sare piper boia Mod de preparare: Se taie raţa bucăţi egale, se
prăjeşte cu ulei şi se pune în cratiţă să fiarbă cu apă. între timp,…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar
5 September 2010
Cureţi cu mare grijă păstrăvul (căci este fraged) atât la exterior, cât
şi în inte’ior. îl ungi bine cu untdelemn şi apoi coci întreg sau tăiat
în bucăţi pe un grătar dublu ca să nu se usuce prea mult. Infăşori
păstrăvul în hârtie pergament (sau în orice hârtie mai groasă) unsă
bine cu untdelemn.…
Read more »
Read more »
Supă de piept de găină cu anghinare
5 September 2010
Ingrediente: 1 piept de pasăre 2 l supă de pasăre 6 bucăţi anghinare
sau napi 250 g castraveţi verzi sare piper alb 1/4 pahar frişcă 2
gălbenuşuri sos Maggi 70 g unt 1 lingură făină 2 lnguri vin roşu Mod
de preparare: Se face supa cu untul şi făina. Cînd începe să fiarbă…
Read more »
Read more »
Pui pe crutoane şi sos picant
5 September 2010
Imgrediente: 2 pui de circa 700 g 200 g ulei 1 linguriţă muştar 4
gălbenuşuri sare 200 g orez 10 g chimen 1 ceapă 1/21 supă de la oasele
de pui 12 ciuperci mari 1/2 lingură făină 12 crutoane mici egale prăjite
sare 80 g unt 1/4 lămaie sos Worcester Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Crochete de conopidă cu piure de morcovi
5 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 4-5 ciuperci 2 linguri unt 1 lingură
pesmet 3 linguri faina 1 legătură pătrunjel sare piper Cum procedezi
pentru crochete: 8 morcovi 1 lingură de unt 4 linguri lapte sare Mod
de preparare: Cureţi conopida, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare
pentru 15…
Read more »
Read more »
Supă din carne de gască afumată
5 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg gascâ afumată 2 ouă 100 g făină 4 gogoşari verzi 2
fire praz 100 g caşcaval ras 1 ceapă 1/2 pahar lapte 100 g pesmet alb
sare 40 g unt 1 foaie dafin 3 l apă Mod de preparare: Gasca se taie
bucăţi mari şi se fierbe în apă. Pe parcurs…
Read more »
Read more »
Sarmale mexicane din carne de găină in foi de vită
5 September 2010
Ingrediente: 1.200 kg came de găină 1 ceapă 3 linguri sos alb 250 g
mălai 5 ouă circa 50 foi de viţă sau de porumb 200 g smantană 20 g unt
Mod de preparare: Carnea se fierbe cu 1 ceapă şi sare. Cind este fiartă
se scot oasele, carnea se taie mărunt şi…
Read more »
Read more »
Legume cu carne de găină
5 September 2010
Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg 150 g morcovi 150 g ţelină 300 g
bureti 150 g costiţă afumată 1 linguriţă boia sare piper 200 g arpagic 3
linguri smîntînă 200 g cartofi 200 g roşii 2 legături mărar 150 g ulei
sau unt Mod de preparare: Găina curăţată, spălată, se pune…
Read more »
Read more »
Supă de piept de găină, raci, scoici sau midii
5 September 2010
Ingrediente: l supă piept de pasăre fiert sau fript 25 bucăţi raci sau
crabi, ori midii 1 pahar vin piper sare gogoşele cu caşcaval de dobrogea
tarhon Mod de preparare: Se pune supa la foc şi cind începe să fiarbă
se pun intai racii la fiert 10 minute. Se adaugă pieptul fiert tăiat…
Read more »
Read more »
Curcan cu tocatura cu garnitură de dovlecei umpluţi cu orez şi ciuperci şi ficat prăjit
5 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 300 g ficat 20 ciuperci mari 6
dovlecei potriviţi 250 g orez 150 g frişcă 2 linguri sos alb 1 pahar vin
roşu dulceag 150 g unt 1/2 lingură de făină 3 ouă sare piper 1 lingură
de verdeaţă Mod de preparare: Carnea de pe pulpe…
Read more »
Read more »
Gască la cuptor cu garnitură de clătite umplute cu ficat şi mere coapte
5 September 2010
Ingrediente: 1 giscă de 3,500 kg 12 mere de aceeaşi mărime 40 g zahăr
sare piper cimbru 60 g costiţă afumată 150 g făină 2 ouă ficatul de la
gască 1 felie franzelă 1/2 lapte 30 g caşcaval 1 pahar vin 3 linguri
sos alb Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită cu…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu carne cu garnitură de coşuleţe de foitaj umplute cu piure de castane şi mazăre sotată
5 September 2010
Ingrediente:
1 curcan (sau curcă) de circa 3,500 kg 400 g carne albă de viţel sau
porc 1 felie franzelă sare piper Maggi 2 ouă 400 g castane 500 g mazăre 1
pahar de lapte 150 g unt 1 păhărel vin roşu 1/2 lingură de făină 1/2 l
supă din oase de curcan 14 coşuleţe…
Read more »
Read more »
Pui a la Hanul lui Manuc
5 September 2010
Ingrediente: 2 pui (circa 1,750 kg) 400 g roşii 6 ardei graşi 4 fire
ceapă verde 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1
legătură tarhon 200g ciuperci 200 g orez 200 g ficat 150 g unt sare
cimbru apă 1/2 l supă 10 g zahăr Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci la cuptor
5 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 200 g ciuperci 1 ceapă 100 g unt 1
lingură făină 1 cană lapte 2 ouă 100 g caşcaval 5-6 roşii sare piper
Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la
fiert în apă cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa…
Read more »
Read more »
Omleta condimentată
5 September 2010
Baţi bine ouăle (2-3, cât doreşti) până fac spumă, apoi adaugi
condimentele, după gust, şi le torni repede în tigaia cu ulei încins.
Laşi omleta pe foc până se rumeneşte frumos, o întorci cu o paletă şi o
laşi să se prăjească şi pe cealaltă parte. O mănânci cu pâine şi cu
salată de…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu branză
5 September 2010
Ingrediente: 300 ml lapte 2 linguri mălai 2 linguri brânză dulce 25-30
g unt Mod de preparare: Fierbi laptele până clocoteşte, adaugi
puţină sare şi mălaiul în ploaie. Fierbi bine mămăliga, apoi o dai la o
parte, adaugi untul, brânza dulce şi amesteci până devine ca o pastă.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Ruladă de cartofi cu peşte
5 September 2010
Fierbi în apă cu sare aproximativ 1 kg de cartofi curăţaţi şi tăiaţi.
După ce au fiert, îi zdrobeşti şi adaugi puţină smântână sau maioneză.
întinzi o folie de aluminiu şi pui piureul pregătit. Scurgi uleiul
dintr-o conservă de peşte, mărunţeşti peştele cu furculiţa, apoi îl
amesteci cu 2 ouă fierte, tăiate mărunt, fasole…
Read more »
Read more »
Iepure de casă in frigărui
5 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 8-10 frigărui sare puţin cimbru 200 g costiţă
afumată 330 g ciuperci puţin mujdei 1 legătură verdeaţă 150 g margarină
Mod de preparare: Se taie carnea bucăţele, în mărimi egale şi se înfig
pe frigăruie intercalate 1 bucată carne, 1 de ciuperci, 1 de costiţă
tăiată. Se frige pe grătar…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu piersici
5 September 2010
Ingrediente: 4 piersici 100 g zahăr 150 ml apă 1-2 lămâi Mod de
preparare: Fierbi apa cu zahărul până se leagă siropul. Cureţi
piersicile de coajă şi de sâmburi şi le pasezi printr-o sită, apoi
răstorni piureul obţinut peste siropul răcit. Adaugi şi zeama de lămâie,
amesteci uşor şi dai îngheţata la frigider.…
Read more »
Read more »
Salată de fructe
5 September 2010
Ingrediente: 1/4 pepene galben 1 felie pepene verde 1 pahar cu zmeură 2
piersici 1 linguriţă de zahăr pudră 1 linguriţă zeamă de lămâie Mod
de preparare: Cureţi pepenele şi piersicile de coajă şi de sâmburi şi le
tai cubuleţe, apoi le amesteci uşor cu zmeura, zahărul pudră şi zeama
de lămâie. Mănânci…
Read more »
Read more »
Suc de rosii
5 September 2010
Ingrediente: 4-5 roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină mică 1 măr
1/2 lămâie cuburi de gheaţă Mod de preparare: Dai roşiile prin
maşina de roşii, apoi amesteci sucul obţinut cu mărul şi ţelina date pe
răzătoarea mică şi cu pătrunjelul tocat mărunt, îl torni apoi în pahare
şi-i adaugi 2 cuburi…
Read more »
Read more »
Spinare de miel la frigare cu garnitură de sote de varză de Bruxelles, cartofi prăjiţi şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ficat
5 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 120 g unt sare piper 6 coşuleţe
coapte din foitaj 300 g rinichi sau ficat de miel 1 ceapă 1/2 pahar vin
350 g varză de Bruxelles 300 g cartofi 1/4 lingură făină ulei de prăjit
Mod de preparare: Spinarea de miel se frige la frigare ca…
Read more »
Read more »
Pilaf cu dovlecei si mărar
5 September 2010
Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 cană de orez 4-5 linguri de ulei 1
legătură de mărar Mod de preparare: Speli şi tai ceapa fideleţă şi o
pui să se călească. După ce s-a aurit pui 4 căni de apă şi le laşi să
dea în clocot, apoi torni orezul spălat. Il fierbi la…
Read more »
Read more »
Gască la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa umpluţi cu vişine şi cireşe glasate şi ciuperci sotate
5 September 2010
Ingrediente: 1 gască a 3 500 kg 1 kg cireşe pietroase 500 g vişine
coapte 400 g cartofi 2 ouă 15 g unt 40 g zahăr sare 1 lingură făină 1
pahar Cotnar 10 g amidon 3 linguri sos brun 1 morcov 20 ciuperci oase de
gască Mod de preparare: Se frige la…
Curcan umplut cu castane cu garnitură de anghinare umplute cu mazăre şi pilaf
5 September 2010
Ingrediente:
1 curcan de circa 3,500 kg 400 g castane 2 linguri sos alb 2 ouă 2
linguri de făină 6 portocale 12 funduri de anghinare 40 g zahăr sare
piper alb 1 pahar vin negru 300 g mazăre fină 250 g orez 150 g unt Mod
de preparare: Curcanul se prepară pentru umplut.…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume
5 September 2010
Ingrediente: 1 vanată 1 dovlecel 2 cartofi 2 cepe 1 conopidă mică 1
mână de fasole verde 1 mână de mazăre 2 căpăţâni de usturoi 1/2 căpăţână
de varză mică 3 roşii 2 ardei 1 morcov 1 pahar de ulei Mod de
preparare: Cureţi, speli şi tai mărunt vânătă, dovleceii, cartofii,
cepele, fasolea verde,…
Read more »
Read more »
Sufleu de prune
5 September 2010
Ingrediente: 3/2 kg prune 1 fiolă esenţă rom 200 ml lapte 3 linguri
miere 2 linguri făină 50 g unt sare Mod de preparare: Speli bine
prunele, apoi le opăreşti 5 minute, le decojeşti, le cureţi de sâmburi
şi le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea şi puţină sare. Desfaci
făina în…
Read more »
Read more »
Supă de piersici cu vin dulce
5 September 2010
Ingrediente: 4 piersici galbene mari 2 piersici albe mari 1 legătură de
mentă proaspătă 1 pahar de vin glace monbazillac, barsac sau pacherenc 4
linguriţe de fructoză Mod de preparare: Puneţi piersicile în apă
fiartă. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Păstraţi piersicile galbene
la rece. Tăiaţi piersicile albe în bucăţele şi…
Read more »
Read more »
Anghemacht din carne de găină cu garnitură de cartofi natur
4 September 2010
Ingrediente:
1,200 kg came de găina 150 g zarzavat de supă 2 cepe 120 g unt sau ulei
4 linguri de făină zeamă de lămaie 1/2 lămiie sare 500 g cartofi Mod
de preparare: Carnea se curăţă, se spală se taie bucăţi şi se pune la
fiert cu zarzavatul cu- râţat intreg, cu ceapa…
Read more »
Read more »
Curcan împănat cu garnitură de cartofi chips, ciuperci umplute şi coşuleţe din aluat umplute cu midii sau scoici şi crevete sau raci
4 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 30 bucăţi midii sau scoici 1
cutie crevete 200 g fileu sare piper 500 g ciuperei 14 coşuleţe coapte
din aluat fraged 400 g cartofi 150 g unt 2 linguri de smantană 1 ceapă 1
morcov 1 păhărel de coniac Mod de preparare: Piepţii curcanului se…
Read more »
Read more »
Blanchet din carne de găină cu garnitură de pilaf
4 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 150 g zarzavat de supă 2 cepe 200 g
unt sau ulei 4 linguri de făină puţină zeamă de lămaie sare 2
gălbenuşuri 250 g orez Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală,
se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat întreg, 1…
Read more »
Read more »
Supă de piept de găină
4 September 2010
Ingrediente: 2 piepţi de pasăre 1 salată verde potrivită 100 g tapioca
(sau gris) 2 gălbenuşuri 1/2 pahar lapte 50 g frişcă lichidă 1 albuş 1
ceapă 3 l apă Mod de preparare: Un piept de pasare se fierbe 15 minute
într-un 1 supă de pasăre, 1/2 1 apă, sare şi 1 ceapă. Salata…
Read more »
Read more »
Mâncare de ciuperci cu pipote
4 September 2010
Ingrediente: 750 g ciuperci proaspete 500 g pipote şi inimi 5 cepe 4
roşii 2 linguri ulei sau unt 1 pahar smântână 1 legătură verdeaţă 1
lingură făină sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciupercile,
le tai mărunt, apoi aureşti ceapa în ulei împreună cu ciupercile
mărunţite. Speli bine măruntaiele de…
Read more »
Read more »
Pilaf in aluat
4 September 2010
Ingrediente: 500-600 g carne de pasăre (carne şi os) 1 ceapă zarzavat
de supă 250 g orez boabe de piper 25-50 g unt sare Aluatul il prepari
din: 200 g făină 100 ml ulei 1 praf de sare şi apă cât cuprinde pentru
un aluat bun de întins Mod de preparare: Pui bucăţile…
Read more »
Read more »
Tocinei pufoşi
4 September 2010
Ingrediente: 4 cartofi nu foarte mari 1 ou 2 linguri de făină ulei
pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi treci
prin răzătoarea cu ochiuri mici. Scurgi zeama care se lasă, adaugi oul,
făina şi un praf de sare. Amesteci bine şi iei cu lingura din compoziţie
şi pui…
Read more »
Read more »
Plăcinta (clafoutis) cu zmeură
4 September 2010
Ingrediente: 3 ouă întregi 125 g de smântână degresată 30 g de fructoză
+ puţină fructoză pentru forma de copt 4 cl de rachiu de zmeură (din
rom, coniac sau 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie) 300 g de
zmeură ulei de măsline pentru forma de copt Mod de preparare: Incălziţi
cuptorul la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sangria (video)
4 September 2010
Friptură de viţel in vin cu verdeturi
4 September 2010
Ingrediente: 800 g carne macră de viţel 100 g slănină 2 căţei de
usturoi 1 pahar de vin alb sare piper rozmarin mărar Mod de preparare:
Impănezi carnea de viţel cu bucăţele de slănină şi usturoi tăiat
felioare, o rulezi şi o legi cu aţă. O pui să se frigă într-o tigaie de…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume şi carne de viţel
4 September 2010
Ingrediente: 500 g carne de viţel 3 cepe 4 morcovi 1 rădăcină păstârnac
1 ţelină 300 g fasole verde 4 cartofi 1 conopidă mică 100 g unt 1
lingură făină 1 cană lapte sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o
tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare pentru…
Read more »
Read more »
Găină in aluat cu garnitură de legume
4 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg (pui) găină 200 g piept afumat 300 g manătărci
sare piper 1 ceapa sos englezesc Worcester 1/4 lingură bulion 1 legătură
pătrunjel 150 g foitaj sau aluat fraged 1 lingură făină Mod de
preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se curăţă de oscioare, se
sotează cu ceapă tocată,…
Read more »
Read more »
Pui la frigare
4 September 2010
Ingrediente: 2 pui de circa 800—900 g sare unt Mod de preparare: Puii
se spală bine, se usucă cu un şervet, se înfig pe frigare legaţi cu
sîrmă subţire apoi se frig la jar învartindu-se încet 50 minute. Pe
parcurs, se ung cu unt şi la cerere şi cu mujdei. Se servesc fierbinţi…
Read more »
Read more »
Curcan la frigare cu garnitură de cartofi pai
4 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg sare piper alb 80 g unt sau
ulei 400 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Curcanul se spală bine, se usucă cu un şervet, se dă
sare şi piper alb şi se înfige pe o frigare solidă de metal. Se…
Read more »
Read more »
Ciulama de carne de găină cu garnitură de mămăliguţă
4 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 200 g zarzavat de supă 2 cepe 200 g
unt sau ulei sare piper boabe 300 g mălai 3-6 linguri de făina puţin
lapte Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi
se pune la fiert cu zarzavatul curăţat intreg, ceapa tăiată în…
Read more »
Read more »
Supă din carne de găină cu bureţi
4 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 400 g bureţi 1 lingură de făină 60
g unt sare piper 3 linguri de smantană 1 ceapă 2 legături de mărar 2
ouă 1 os de porc 3 l apă Mod de preparare: Se pune găina la fiert
(poate să fie numai cap, aripi, oase) cu…
Read more »
Read more »
Sarmale cu păstrav
4 September 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceşcuţă cu orez 1/2 kg ceapă 3-4 morcovi
cimbru bulion 1 varză murată Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei
pui să se prăjească peştele pe o parte şi pe alta ca să-i poţi curăţa
pielea. Apoi îl cureţi de oase şi treci prin maşina de tocat…
Read more »
Read more »
Spinare de miel la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi, fasole sotată în unt şi ficat pe crutoane
4 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 400 g cartofi 300 g ficat 6
crutoane prăjite sare piper ulei pentru cartofi 100 g unt 400 g fasole
fidea 4 căţei usturoi Mod de preparare: Spinarea se spală, se usucă cu
un şervet, se ia o frigare de m tal şi se bagă în şiră…
Read more »
Read more »
Salată picantă cu crenvurşti si ciuperci
4 September 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 300 g ciuperci (din conservă) 1 castravete
100 g crenvurşti 1 ardei iute 1 legătură mărar 2 linguri smântână 1
lingură oţet de mere 3 ouă 4-6 felii de salam cu şuncă sau parizer 1
lingură maioneză foi de salată verde 2 fire de ceapă verde Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Rasol de găină cu garnitură de legume şi sos de hrean
4 September 2010
Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg sare 30 g hrean 200 g morcovi 2
telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet
zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină Mod de preparare: Găina se spală
bine şi se pune la fiert cu apă rece. Cînd…
Read more »
Read more »
Pui impănat
4 September 2010
Ingrediente: 1,750 kg pui 80 g şuncă 80 g limbă ajumată 1 kg spanac 2
ouă 8-10 coşuleţe coapte din foitaj sau aluat fraged 300 g ciuperci 100 g
zarzavat 2 linguri sos brun 1 pahar vin dulceag 2 linguri făină sare
piper 1 legătură mărar 2 linguri smantană 150 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Supă din carne de găină cu castraveţi murati
4 September 2010
Ingrediente: 1 găină mică 350 g castraveţi în saramură 1 ţelină 2 cepe
sare 3 cartofi 3 linguri de smantană 2 gălbenuşuri 3 l apă Mod de
preparare: Se pune găina la fiert, se spumează, apoi se pun zarzavatul
şi castraveţii curăţaţi, fără seminţe tăiaţi bucăţele egale. Cînd găina
este fiartă se taie…
Read more »
Read more »
Pui la ceaun
4 September 2010
Ingrediente: 3 pui de 600 g sare piper mujdei 400 g ulei Mod de
preparare: Se încinge uleiul în ceaun, se bagă puii daţi cu sare şi
piper şi se acoperă cu capac. Se frig la foc iute, pe ambele părţi, 25
minute. Se servesc fierbinţi, cu mujdei, cartoii pai şi salate de…
Read more »
Read more »
Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi noi daţi prin unt, crochete de midii si sote de spanac
4 September 2010
Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 300 g ficat de miel 1 ceapă 1
felie franzelă 2 ouă 2 linguri făină 20 midii sau scoici pesmet 150 ulei
80 g unt 300 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 1 kg spanac 1/2 pahar
vin roşu 1/4 litru supă Mod de preparare: Spinarea se…
Read more »
Read more »
Clapon umplut cu garnitură de dovlecei umpluţi cu orez şi ciuperci prăjite pe crutoane
4 September 2010
Ingrediente: 1 clapon de circa 1,300 kg 200 g ficat 100 g şuncă 4
linguri sos alb 2 ouă sare piper alb 18 ciuperci 18 crutoane rotunde 6
dovlecei potriviţi 100 g orez 40 g parmezan sau caşcaval 200 g unt 1
legătură de pătrunjel 1/2 pahar vin dulceag 2 linguri sos brun 2…
Read more »
Read more »
Legume cu orez la cuptor
4 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 200 g fasole verde 3-4 morcovi 2 gulii 1
cană orez 100 g unt sau margarină 300 g smântână sare câteva fire de
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea verde, morcovii
şi guliile şi le pui la fiert separat în apă cu sare. Speli apoi orezul,
îl căleşti…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor cu garnitură de castane glasate, ţelină umplută cu măruntaie şi gogoşi de cartofi
4 September 2010
Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 300 g slănină crudă 300 g
cartofi 100 g caşcaval sau brînză 3 ouă 150 g făină sare piper cimbru
150 g zarzavat 2 cepe 12 feline potrivite 400 g castane 1 pahar vin roşu
200 g ciuperci 3 linguri sos brun 250 g ulei pentru prăjit…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cacao
4 September 2010
Ingrediente: 100 g unt 80 g zahăr pudră 1 ou 180 g făină 2 linguri
coajă de lămâie 50 g cacao Mod de preparare: Freci spumă untul cu
zahărul, apoi adaugi oul bătut bine, făina, cacaua şi coaja de lămâie.
Frămânţi aluatul bine, îl întinzi într-o foaie pe care apoi o tai în…
Read more »
Read more »
Omletă cu branză si cartofi
4 September 2010
Ingrediente: 1 cartof mai mare 2 ouă 2 linguri brânză rasă 1 lingură
smântână ulei sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi
cartoful, îl razi şi îl căleşti în 2 linguri ulei, apoi adaugi ouăle
bătute cu brânză şi smântână. Potriveşti gustul de sare, piper şi
condiment şi rumeneşti omleta pe ambele părţi.…