Retete de Paste:
Ciuperi umplute
14 September 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 2 cepe o lingură de pesmet sare piper
condimente ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile şi le pui
pentru 5 minute în apă cu oţet. între timp, cureţi cepele, le tai
mărunt şi le pui să se călească în ulei. Scoţi ciupercile din apă, le
scurgi bine,…
Read more »
Read more »
Măruntaie de miel cu garnitură de găluşte de cartofi
14 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg măruntaie de miel sare piper 1foaie dafin 1
lingură făină 150 g unt 1 ceapă 5 căţei usturoi 80 g capere 1 păhărel
Chery (rachiu de cireşe) Maggi 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 1
legătură tarhon 500 g cartofi Mod de preparare: Măruntaiele se taie
bucăţi potrivite şi se sotează…
Read more »
Read more »
Şalău umplut
14 September 2010
Ingrediente: 1 şalău mai mare 2 cepe 1 morcov 2 felii franzelă 100 ml
lapte 100g migdale gălbenuş sucul unei lămâi lingură busuioc pahar vin
alb sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele.
într-un castron se face un amestec din ceapa tăiată mărunt sau dată pe
râzătoare, morcovul ras,…
Read more »
Read more »
Limbă cu stafide
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg limbă 200 g stafide 1 lingură de făină 80 g unt 1
paliar de vin roşu sare puţin zahăr 5 bucăţi de cuişoare Mod de
preparare: Limba se fierbe circa 1 1/2 ore, se curăţă de pieliţă şi se
taie felii. Separat se face un sos alb din unt, făină…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu ardei copt
14 September 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi copţi 1 ceapă 2 legături mărar
ulei oţet sare piper Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi-l
pui la fiert, la foc mic, cu 2 ceşti de apă şi un praf de sare. După ce a
fiert, îl dai deoparte şi-l acoperi cu un prosop…
Read more »
Read more »
Supă de rinichi de viţel
14 September 2010
Ingrediente: 400 g rinichi de viţel 140 g unt 2 cepe 250 g castraveţi
acri 1 1/2 l supă 120 g măsline 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel
2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană Mod de preparare: Se spală bine
rinichii, se taie în două, apoi felii subţiri, la fel ca ceapa.…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Daiquiri
14 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned
Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o rămurica de mentă pe
margine Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 3 cl rom alb sucul
de la o jumătate de lămâie galbenă sau verde un cl de cremă de mentă…
Read more »
Read more »
Plachie de somn
14 September 2010
Ingrediente: 1 somn proaspăt 500g roşii 4 cepe 1 căpăţănă de usturoi
100ml ulei lămâie 2 linguri făină 100 ml vin alb sec 2 linguri oţet
ardei iute 10 boabe de piper foaie dafin l legatura pătrunjel sare
Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în felii groase
de…
Read more »
Read more »
Cegă in aspic umplută cu iere cu roşii umplute
14 September 2010
Ingrediente:
1 cegă sau păstrugă mare sau 2 mai mici (circa 1,500 kg) 8 foi de
gelatină 100 g icre tescuite 1 felie de franzelă 10 roşii mici de
umplut 6 ouă sare 100 g zarzavat 1 ceapă 200 g ulei lămaie 100 g icre de
ştiucă Mod de preparare: Cega curăţată şi spălată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi fulgi de porumb
14 September 2010
Ingrediente: 200g unt/margarină 10 linguri zahăr 2 linguri miere 3
linguri cacao 500 g fulgi de porumb Mod de preparare: Se amestecă
margarina cu zahărul, mierea şi cacaoa, apoi se fierb până se îngroaşă.
Se adaugă fulgii de porumb şi se amestecă până se răceşte. Se întinde
compoziţia pe un platou şi se bagă…
Read more »
Read more »
Creier cu ceapă cu garnitură sote de legume
14 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 2-3 cepe sare 10 g unt
sau ulei 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre)
1/2pahar de vin 1 lingura de oţet Mod de preparare: Creierul se fierbe
ca cel menţionat la aspic şi cînd s-a răcit se taie julien. Ceapa se
taie…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ficat
14 September 2010
Ingrediente: 1 pui 300 g ficat (de pui sau de porc) 3-4 cepe 100 g unt
miez de franzelă 200 ml lapte sare piper usturoi verdeaţă untură 3-4
ciuperci (facultativ) Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în
unt şi adaugi ficatul tăiat bucăţele. Pui din când în când puţină apă,
laşi…
Read more »
Read more »
Tuslama
14 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg burtă de vită, (muchie) 1 picior de vită sare
piper 150 g ciuperci 2 gălbenuşuri 1 lingură de smîntînă 1 /2 lămîie
100g zarzavat 1 ceapă 1foaie de dafin 5 căţei de usturoi 30 g unt Mod
de preparare: Burta se freacă bine cu mălai, se spală în multe ape,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume
14 September 2010
Ingrediente: 4 morcovi 2-3 cepe 1/2 varză 2 cartofi 2 ouă 4 linguri
făină 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi morcovii, ceapa şi cartofii, apoi le dai pe râzătoare,
iar varza o speli şi o tai mărunt. Amesteci apoi legumele răzuite cu
varza, adaugi ouăle, făina…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 10 linguri sos sare Mod de preparare:
Alegem sparanghel gros pe care-1 fierbem ca în reţeta precedentă. Apoi
scoatem sparanghelul pe masă, desfacem aţele, il uscăm puţin şi-1 dăm
la masă înfăşurat în şervet fierbinte. Sosul îl servim separat (sos
alb, polonez). Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete simple: Crap umplut
14 September 2010
Ingrediente: 1 crap mai mare 100 ml ulei 100g orez 2 cepe 200g stafide
100 ml vin alb 50g zahăr praf 1 linguriţă scorţişoară sare piper Mod
de preparare: Se curăţă şi se spală peştele, se sărează, se
pipereazăpeste tot şi se aşază într-o tavă. Intr-o oală se pune la fiert
orezul în…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu cascaval
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 100-150 g caşcaval şvaiţer parmezan
150-200 g unt 3-4 1 apă sare Mod de preparare: Alegem sparanghel frumos,
care să nu aibă vîrful verde şi desfăcut, ci uşor violet ; de asemenea
să fie mai gros. îl curăţăm şi îl spălăm. Tăiem cozile drept, astfel
ca toate firele să fie…
Read more »
Read more »
Sufleu de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 300 g spanac fiert 1 lingură făină l lingură unt 5 fileuri
de anşoa (ori 2 1/2 sardele) 50 g şuncă 4 albuşuri 100 g caşcaval sau
parmezan sare Mod de preparare: Curăţăm foi tinere de spanac, le spălăm
şi le opărim în apă clocotită cu sare. Tragem oala de la foc şi…
Read more »
Read more »
Placinta de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 500 g spanac 5 linguri untură 2 ouă 100 g brînză 1 linguri
griş (sau mălai) 1 pahar lapte (sau zer) 400 g făină sare Mod de
preparare: Curăţăm spanacul, alegînd numai frunzele, îl spălăm bine şi
îl strecurăm. Punem într-o cratiţă o lingură de untură, adăugăm
spanacul şi punem la foc pînă…
Read more »
Read more »
Piure de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1/2 lingură făină 1 lingură unt 1/2 pahar
lapte sare Mod de preparare: Curăţăm spanacul, îl punem la fiert
descoperit, la un foc viu. Il strecurăm, turnăm peste el puţină apă
rece, îl stoarcem şi îl dăm prin sită sau îl tocăm mărunt cu un cuţit
lat, pe un fund…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac
14 September 2010
Ingrediente: 15 clătite 400 g spanac fiert 1 lingură unt 100 q caşcaval
sau parmezan 5 linguri smîntină pesmet sare Mod de preparare: Facem
clătite mici, rotunde. Pregătim piure de spanac. Alegem un vas în care
să intre perfect clătitele. II ungem cu unt, aşezăm pe fundul lui o
clătită ; deasupra întindem un…
Read more »
Read more »
Budinca de spanac
14 September 2010
Ingrediente: 400 g spanac fiert 2 linguri unt 5-6 ouă 200 g smîntînă 1
chiflă 1/2 pahar lapte 1 ceapă mică cîteva cozi de ceapă verde 1
legătură mărar 1 căţel de usturoi 10 linguri sos sare pesmet Mod de
preparare: Spălăm.bine spanacul în trei, patru ape, îl fierbem cu sare
pînă se moaie,…
Read more »
Read more »
Lin la cuptor
14 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg lin sare piper 80 g ulei 1/2 pahar vin 100 g
capere 1 legătura de pătrunjel Mod de preparare: Linul se curăţă, se
spală şi se pune într-o tavă adancă cu ulei, sare, piper, vin şi
caperele. Se dă la cuptor circa 30 minute, se aşază pe un platou lung…
Read more »
Read more »
Spanac cu orez
14 September 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 200 g ulei 2 cepe 1 1/2 lingură bulion de
roşii 200-250 g orez 2 ceşti apă 1/2 lămîie sare piper Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm spanacul. Il opărim cu apă fierbinte, îl strecurăm şi
turnăm peste el puţină apă rece. Punem într-o cratiţă ulei, ceapă
tăiată felii subţiri…
Read more »
Read more »
Gratin de peşte cu spanac
14 September 2010
Ingrediente: 500g file de cod (macrou) 350g spanac 2 căţei de usturoi 2
cepe 2 linguri ulei 500g roşii 1 lingură suc de lămâie 1 linguriţă
oregano 3 linguri smântână 125g caşcaval ras 2 linguri unt linguriţă
rasă nucşoară sare piper Mod de preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul
şi se călesc 2…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu urda
14 September 2010
Ingrediente: 650 g urdă 75 g orez 25-30 foi de vită 6 fire ceapă verde 2
legături mărar 50-100 g unt 1/2 lingură făină 1 lămîie 1 ou 5 linguri
smîntînă sare piper Mod de preparare: Opărim foile de viţă şi le scoatem
imediat din apă. Frecăm urda cu o lingură şi o amestecăm…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez
14 September 2010
Ingrediente: 1 varză mare murată 500 g ceapă 250 g ulei 200 g orez 50 g
stafide 1 ceşcută apă boia sare piper zahăr Mod de preparare: Incingem
uleiul şi prăjim în el ceapa tocată pînă se îngălbeneşte bine. Adăugăm
orezul spălat şi-1 prăjim puţin, împreună cu ceapa. Turnăm o ceşcută de
apă fierbinte…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel ardelenească
14 September 2010
Ciorba
de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel,
leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana,
piper si condimente. Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati
de pastarnac 1 telina 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 kg
carne de miel 1 pahar orez 2 galbenusuri 2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Tartă cu miere şi brânza
14 September 2010
Ingrediente: 250g făină l00 g nuci 1linguriţă scorţişoară măcinată fin
150g miere de albine 75g unt 250g brânză dulce de vaci 2 ouă 2
gălbenuşuri 200ml smântână lingură coajă rasă de lîmâie Mod de
preparare: Pentru aluat, se amestecă făina, nucile şi scorţişoara. Se
adaugă 75g miere şi untul şi se amestecă bine.…
Read more »
Read more »
Ficat prăjit cu ceapă cu garnitură de legume
13 September 2010
Ingrediente:
800 g ficat porc sau vită 150 g ulei sare piper 500 g ceapă 2 linguri
de făină 1 legătură de pătrunjel 600 g legume (cartofi, morcovi, fasole
fidea sau mazăre) 30g unt Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi, se
trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. în grăsimea rămasă se mai…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc umplută cu radacinoase
13 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru friptură legume rădăcinoase: 2
morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac 2
cepe 2 linguri smântână sare piper după gust 150 g-200 g unt pentru
prăjit legumele 150 nl ulei pentru prăjit carnea 1 cub de concentrat de
legume pe care îl prepari…
Read more »
Read more »
Drob fals
13 September 2010
Ingrediente: 2 cutii mari de pateu de ficat foarte multă verdeaţă
(mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde) 4 linguri cu vârf de orez
(fiert) 5 ouă (crude) sare piper după gust Mod de preparare: Amesteci
toate ingredientele de mai sus, apoi torni compoziţia rezultată în tăvi
de chec unse şi tapetate cu făină…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu griş
13 September 2010
Ingrediente: măruntaiele de la un miel (pentru a obţine o cantitate mai
mare, poţi adăuga şi ficat de pasăre) 5-6 albuşuri 2 legături de ceapă
verde 2 legături de mărar 1-2 legături de pătrunjel 2 linguri griş sare
şi piper Mod de preparare: Pui la fiert măruntaiele şi le laşi să dea
un…
Ouă umplute cu muştar si tarhon
13 September 2010
Ingrediente: 8 ouă fierte tari 1 gălbenuş crud 100 ml ulei de
floarea-soarelui 1 linguriţă cu muştar 1 lingură cu tarhon us:at zeama
de la 1/2 de lămâie 1/2 pahar de arpagic tocat sare piper ardei iute
pătrunjel Mod de preparare: Intâi laşi ingredientele să ajungă la
temperatura camerei, apoi baţi puţin gălbenuşul,…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe din ouă umplute
13 September 2010
Ingrediente: 10 ouă 10 roşii sare piper 1 lingurţă de muştar maioneză
Mod de preparare: Fierbi ouăle, le laşi să se răcească, după care le
cureţi şi le tai vârful, apoi le scobeşti. Intr-un castron pasezi
galbenusurile, le freci cu 1 linguriţă de muştar, 3 lingurite de
maioneza, sare si piper. Cu aceasta…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu carne de miel
13 September 2010
Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 linguriţă muştar 150 ml ulei carne de
miel fiartă şi mărunţită 2 castraveţi acri 1 lămâie sare piper frunze de
pătrunjel 1 salată verde maioneză Mod de preparare: Cureţi şi tai
ouăle pe jumătate. Scoţi gălbenuşurile, le freci cu muştar şi puţin
ulei, adaugi carnea de miel…
Read more »
Read more »
Drob de ciuperci
13 September 2010
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 lingură făină 3-4 cepe 1 legătură de
mărar ulei condimente Mod de preparare: Speli foarte bine ciupercile
ca să nu mai aibă gustul conservantului din cutie şi le tai mărunt.
Separat tai ceapa mărunt şi o laşi să se călească în ulei. Când este
aurie e semn…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
13 September 2010
Ingrediente: 1 kg de urzici 2 cepe de mărime potrivită 1 ceşcuţă (de
cafea) cu orez puţin ulei 1/2 l borş leuştean condimente Mod de
preparare: Cureţi şi speli foarte bine urzicile, într-o oală de 2 litri
pui apă să fiarbă şi când a dat în clocot pui să fiarbă urzicile
împreună cu…
Read more »
Read more »
Conopidă gratinată
13 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă de circa 1 kg 2 linguri griş 250 ml lapte 150 g
caşcaval 100 g unt 3 ouă 250 g smântână 1 liigură pesmet sare după
gust Mod de preparare: Pui la fiert oală cu apă rece şi sare şi când
ape clocoteşte pui bucheţele de conopidă şi le laşi…
Read more »
Read more »
Cocktail Mint Collins
13 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine,
una de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 3-4 cl gin sucul de la o jumătate de lămâie câteva picături
de concentrat de…
Read more »
Read more »
Fileuri de hering în foitaj
13 September 2010
Ingrediente: 300g file de hering mic 150g făină 100 g unt linguriţă
oţet 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se spală fileurile, apoi
se şterg cu un şervet. Din unt, faină, oţet şi un praf de sare, se
frământă un aluat tare, care apoi se întinde într-o foaie subţire, de
circa…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi si sfeclă
13 September 2010
Ingrediente: 125 g cartofi 50 gsfeclă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă
ulei sare zeamă de lămâie Mod de preparare: Fierbi cartofii în ccajă,
iar sfecla o coci la cuptor. După ce s-au fiert şi s-au copt legumele,
le cureţi, le tai cubuleţe sau felii, după cum îţi place Torni uleiul şi
adaugi zeama…
Read more »
Read more »
Şniţel de momite de viţel
13 September 2010
Ingrediente: 600g momiţe 2 linguri făină 3 ouă 150 g unt 150g ulei sare
piper 2 l supă 200 g orez 1 /2 ceapă pesmet de casă lămîie 1foaie dafin
Mod de preparare: Momiţele spălate bine şi curăţate de pieliţă se
fierb 15-20 minute în apă puţină cu 1/2 foaie dafin, sare şi…
Read more »
Read more »
Pere in rochiţe
13 September 2010
Ingrediente: 6-8 pere cu codiţă 5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 1/2
pahar coniac 1 ciocolată mică (cu lapte) 100 g miez de nucă mărunţit
6-8 clătite Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, dar le păstrezi
codiţa şi le fierbi în apă cu zahăr. După ce au fiert, le tăvăleşti…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ciuperci
13 September 2010
Ingrediente: 2-3 cutii cu ciuperci (sau 1 kg dacă sunt proaspete) 7 ouă
2 linguri ulei 1 pahar cu smântână un pliculeţ praf de copt 500 g făină
2 cepe de mărime potrivită mărar piper sare puţină apă caldă o lingură
de unt Mod preparare umplutură: Speli ciupercile, le scurgi bine
(sau…
Read more »
Read more »
Crap cu morcovi şi castraveţi
13 September 2010
Ingrediente: l kg file de crap 2 castraveţi 4 morcovi 2 cepe mari
100rnl vin alb demisec lămâie (zeama) 100 ml ulei 1 linguriţă rozmarin 1
linguriţă salvie 4 căţei de usturoi 1 legatura pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se împarte fileul de crap în 4 porţii, se spală bine
fiecare bucată…
Read more »
Read more »
Supă de ficat de porc sau viţel
13 September 2010
Ingrediente: 400 g ficat de viţel porc sau pasăre 250 g costiţă afumată
3 cartofi 2 cepe 250 g zarzavat 11/2 l supă 3/41 apă 1 lingură făină 1
foaie dafin sare piper pisat 30 g unt sau ulei Mod de preparare: Se
taie ficatul bucăţi, zarzavatul tăiat felii şi se sotează împreună…
Read more »
Read more »
Prăjitură galbenă la mijloc
13 September 2010
O
reteta delicioasa de prajitura galbena la mijloc din: margarina, miere,
galbenusuri, zahar, lapte, faina, praf de copt, zeama de lamaie, lapte,
zahar, cacao, unt sau margarina si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 50
g margarină 2 linguri miere 5 gălbenuşuri 250 zahăr 200 ml lapte 300
făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar
13 September 2010
Ingrediente: Pentru chifteluţe ai nevoie de: 2 bucăţi cod 2-3 cepe 3
felii pâine 3 linguri făină 150-200 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel
Pentru sos ai nevoie de: 5-6 roşii (din bulion, conservate de tine sau
cumpărate) 1 linguriţă muştar dulce (sau iute, după gust) 1 linguriţă
zahăr un vârf de linguriţă de…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor
13 September 2010
Ingrediente: 2-3 bucăţi de macrou 4 linguri ulei 1 pahar mic cu suc de
roşii 1 ceaşcă oţet 1 pahar vin alb sec piper ienibahar coriandru sare 2
foi de dafin câteva felii de lămâie câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele foarte bine, atât la interior,
cât…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac cu orez
13 September 2010
Ingrediente: o felie de dovleac cam de 4-5 cm lăţime 1 ceapă mărişoară 1
rădăcină de pătrunjel 1 bucată de păstârnac 2 morcovi 4 linguri de orez
sare piper după gust Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi
seminţe şi îl tai în cubuleţe. La fel, cureţi celelalte zarzavaturi,
ceapa o tai…
Read more »
Read more »
Momiţe de viţel cu garnitură de mazăre şi sos de rosii
13 September 2010
Ingrediente: 800 g momite 600 g mazăre fină 1 legătură mărar 1
linguriţă lui ton pastă 2 linguri sos brun 1/4 pahar vin roşu sau Madera
120 g unt 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se fierb momiţele. Se
face un sos din rîntaş cu unt şi făină, fiert cu zeamă de la…
Read more »
Read more »
Pastă de griş cu maioneză din pufuleti
13 September 2010
Mod preparare gris: Pui la fiert 500 ml apă cu puţină sare şi
condimente şi când dă în clocot adaugi griş în ploaie, amesteci din
când în când, până se îngroaşă. După ce grisul a fiert, îl laşi la
răcit, timp în care pregăteşti maioneza din pufuleţi. Mod preparare
maioneză: Intr-un castron zdrobeşti bine…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere si cremă
13 September 2010
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 1 kg mere 1 pahar de zahăr ulei
Pentru cremă ai nevoie de: 1 pahar ulei (150 ml) 4 ouă 2 pahare zahăr 1
praf copt 1 pahar pesmet 1 pahar lapte Mod de preparare: Cureţi
merele, le dai pe râzătoare şi le laşi deoparte. Amesteci apoi…
Read more »
Read more »
Supă de peşte şi fructe de mare
13 September 2010
Ingrediente:
1,200 kg cap de peşte proaspăt 25 scoici sau midii 20 cozi de raci sare
1 pahar de vin 1 ceapă 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană puţin
magheran 60 g unt 1 lingură de făină 2 1/2 l apă Mod de preparare: Se
fierbe peştele în apă, sare, magheran, vin şi ceapă…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu slănină si foi de dafin
13 September 2010
Ingrediente: 250 g linte 2 cepe potrivite ulei sare boia dulce 1 morcov
1 radacina patrunjel 1 ţelina mai mica 50 g afumata condimente foi de
dafin frunze de ţelina făină Mod de preparare: De cu seară pui lintea
la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăiată mărunt,
adaugi puţină…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui impănate cu legume si garnitură de fasole verde
13 September 2010
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 morcovi 2 teline 2 ardei 1 ceapa 2-3
catei de usturoi 150 g bacon 400 g fasole verde din conserva condimente
sare piper ulei Mod de preparare: Cureti morcovii, telinele, ardeii,
ceapa si usturoiul, dai pe razatoarea fina morcovii si telinele, ceapa
si ardeii ii tai marunt,…
Read more »
Read more »
Şniţele din soia cu sos de ceapă
13 September 2010
Ingrediente: 10 şniţele de soia 100 ml ulei 2 cepe 2 linguri făină boia
piper condiment sare Mod de preparare: Fierbi şniţelele după
indicaţiile de pe pachet, apoi le scurgi, le baţi puţin cu ciocanul de
şniţele, le sărezi şi le presari cu boia şi piper (după gust). Le dai
prin făină şi…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de ciocolată si zahăr ars
13 September 2010
Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina 1 praf de copt Mod
de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, zahărul,
făina amestecată cu praful de copt, amesteci bine şi torni compoziţia
într-o formă rotundă. O dai la cuptor, la foc mic pentru o jumătatî de
oră. Când s-a răcit, tai blatul…
Read more »
Read more »
Drob din măruntaie de vitel cu legume natur
13 September 2010
Ingrediente: 300 g ficat de viţel 200 g limbă 500 g plămîni 2 linguri
de făină 150 g ulei 200 g ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2 legături
de mărar 4 ouă sare piper pesmet Mod de preparare: Ficatul, limba şi
plămînii se fierb în apă cu sare, apoi se dau prin…
Read more »
Read more »
Creier cu sos alb
13 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 3 linguri de făină 150g
um sau ulei 1 pahar de lapte sare piper 1 lingură de oţet Mod de
preparare: Creierul se fierbe la fel ca cel menţionat în aspic şi cînd
s-a răcit, se taie bucăţi. Se prepară un sos alb care se…
Read more »
Read more »
Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post
13 September 2010
Ingrediente: 1 conopidă 1 pungă de pufuleţi simpli 1 cartof ulei muştar
zeamă de lămâie gogoşar sau măsline pentru ornat crenvurşti de post
sare piper Mod de preparare: Fierbi cartoful până ce intră furculiţa
uşor în el. Il scoţi, nu arunci zeama şi îl zdrobeşti bine de tot. Cu
zeama de la cartof…
Read more »
Read more »
Limbă rasol cu cartofi natur şi sos de hrean
13 September 2010
Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 /2
ţelină 150 g frişca 30 g hrean 1 lingură de oţet 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare: Limba se fierbe circa 2 1/2ore cu sare şi zarzavat
(ceapa, morcovul, felina), apoi se curăţă de pieliţă şi…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi de mere
13 September 2010
Ingrediente: 600 g mere, 200 g biscuiţi 3 ouă, coajă de lămâie rasă,
100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1-2 pacheţele cu zahăr vanilat, făină.
Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le treci pe
râzătoare. Treci şi biscuiţii prin maşina de tocat (sau îi pisezi în
piuă) şi…
Read more »
Read more »
Cambula in aspic cu garnitură de salată şi maioneză
13 September 2010
Ingrediente:
6 bucăţi cambula a circa 400 g 200 g ulei 1pahar vin 1litru zeamă de
peşte sare piper 8 joi gelatină 1 portocală 2 mere 1 ţelină 2 cartofi 1
pară 2 ouă muştar ridichi de lună 1/2 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Se face maioneza din 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi…
Read more »
Read more »
Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni
13 September 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vaci (bine scursă) 10 linguri nucă
măcinată 7 linguri griş 4 ouă condimente cimbru usturoi piper 1 lingură
de bulion Mod de preparare: Sfărâmi brânza de vaci şi o amesteci cu
celelalte ingrediente. Formezi cu mâna umezită mititei pe care îi pui la
prăjit. îi scoţi şi îi…
Prăjitură cu miere şi bere
13 September 2010
Ingrediente: 500g făină 350g miere 150g unt 2 ouă 50ml bere 1 lămâie 1
linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rasă praf de copt un vârf de cuţit
sare Mod de preparare: Se freacă 300g miere cu ouăle, apoi se adaugă
treptat câte 1 lingură unt topit. Se pun praful de copt, coaja de…
Read more »
Read more »
Peşte tomat
13 September 2010
Ingrediente: l kg peşte (crap mic, merluciu sau roşioară) 500g morcov 3
rădăcini pătrunjel 4 cepe 2 foi de dafin 100ml ulei 500g bulion l
legatura pătrunjel 1linguriţă piper boabe sare Mod de preparare: Se
curăţă şi se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, apoi se taie
rondele. Ceapa curăţată şi spălată se taie…
Read more »
Read more »
Cocktail Mexican Coffee
13 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila de culoare închisă Pahar –
de sticlă rezistentă la căldură Categorie – Coffee drinks Decoraţiune –
fără Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2 cl
Tequila Gold 2 cl Kahiua 4-5 cl cafea espresso fierbinte o linguriţă de
zahăr de trestie frişca Este versiunea din…
Read more »
Read more »
Tuslama cu uger cu garnitură de sote de legume
13 September 2010
Ingrediente: 800 g uger de vacă 1 picior de vită sare piper boabe 1
ceapă 1 1/2 lingură de făină 2 ouă ulei pentru prăjit 1 ciolan de porc
50 g usturoi Mod de preparare: Ugerul şi piciorul se fierb în apă cu
sare, piper boabe şi o ceapă. Cînd sînt gata fierte…
Read more »
Read more »
Pilaf cu ficat de viţel,reţetă chinezească
13 September 2010
Ingrediente: 400 g orez 300 g ficat de viţel sare 1 ardei iute şofran 6
funduri de anghinară 1/21 supă 250 g untură de raţă 2 fire de praz
Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi şi se sotează în 100 g untură
de raţă cu prazul tăiat mărunt. Se pune apoi orezul…
Read more »
Read more »
Calcan în aluat cu garnitură de cartofi pai şi sos Choron
13 September 2010
Ingrediente: 2,500 kg calcan 11/2 lingură de făină sare 300 g ulei
lapte 15 g drojdie de bere 1 albuş 1 lămaie 400 g cartofi Mod de
preparare: Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi
lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă. Calcanul
se curăţă,…
Read more »
Read more »
Rinichi cu garnitură de sparanghel
13 September 2010
Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6
frigărui 300 g sparanghel 30 g unt Mod de preparare: Rinichii se
curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se
sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de
sparanghel fierte şi date…
Read more »
Read more »
Uger cu măsline
13 September 2010
Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline
60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie Mod de preparare:
Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se
căleşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi se sting…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao, nuci şi caramel
13 September 2010
Ingrediente foaie: 300g făină 250g zahăr praf 250g unt 2 ouă 150 g
cacao Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de
lămâie Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul
topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei
tăvi, unse şi tapetate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa
13 September 2010
Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş
1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel
roşii 1 ou sare făină Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât
cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se
usuce. Pui la foc bucăţile…
Read more »
Read more »
Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi
13 September 2010
Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1
ceapă sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 100g unt
300 g roşii cimbru 400 g cartofi noi 1 /2 lingură de făină 200 g lapţi
de peşte puţin zahăr Mod de preparare: Barbunii se curăţă şi…
Read more »
Read more »
Legume umplute
13 September 2010
Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1
ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână
condiment sare piper ulei Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la
fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai mărunt…
Read more »
Read more »
Pui cu vinete
13 September 2010
Un pui mai mic şi îl porţionezi, cureţi 3 ceapă şi o tai mărunt, apoi
fe înăbuşi pe toate în unt. După ce s-au rumenit ceapa şi carnea, pui o
linguriţă de făină, apoi apă caldă cât să le acopere, sare după gust şi
le laşi să fiarbă. In acest timp, tai vinetele cuburi…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si smantana
13 September 2010
Ingrediente: 200 g paste 200 g ciuperci 3 cepe 1 căpăţână usturoi 3
morcovi 150 g smântână ulei 2- 3 ouă pesmet condimente piper ienibahar
Mod de preparare: Cureţi morcovii, usturoiul, ceapa şi ciupercile, tai
apoi morcovii rondele, ciupercile felii, toci ceapa şi pisezi usturoiul.
Fierbi morcovii în apă cu puţină sare şi…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovleac si nuci
13 September 2010
Ingrediente: 800 g dovleac 8 ouă 300 g smântână 100 g zahăr 100 g nuci
prăjite zeama de la 1/2 de portocală Pentru aluat ai nevoie de: 300 g
făină 150 g margarină 1 ou sare 1 linguriţă oţet Mod preparare
aluat: Amesteci făina cu margarina şi după ce s-a omogenizat pui…
Read more »
Read more »
Supa de peşte
13 September 2010
Ingrediente: 2 kg peşte 2 l apă 1 l suc de roşii 2 cepe mari 1 ardei 2
morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei iute 1 plic condiment pentru peşte 1
cubuleţ condimente pentru peşte 1 legătură mărar boia iute piper foi de
dafin Mod de preparare: Pui la foc apa şi sucul…
Read more »
Read more »
Creier în aspic cu garnitură de salată rusească
13 September 2010
Ingrediente: 600 g creier de vacă 300 g cartofi 200 g mazăre 130 g
morcovi 150 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeamă de lămîie sare
piper 300 g aspic 1 lingură de oţet Mod de preparare: Creierul se ţine
în apă rece circa 25 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Se…
Read more »
Read more »
Inima la tigaie cu sote de legume şi salată
13 September 2010
Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 2 linguri de făină sare piper
ulei pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau
mazăre) salată 30 g unt puţin ulei Mod de preparare: Inima se curăţă,
se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie felii, se dă sare, piper…
Read more »
Read more »
Peste cu sos picant
13 September 2010
Ingrediente: 700g peşte 1 ou 2 g piper măcinat 2 g sare 50ml ulei 50ml
sos de soia 50g zahăr 2 linguri hrean 5 căţei de usturoi ceapă 50 ml
zeamă de lămâie 2 leg. mărar Mod de preparare: Se curăţă bine peştele,
se spală şi se pune la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon în sos de vin
13 September 2010
Ingrediente: 10 fileuri somon 10 feliuţe jambon 400g brânză feta 100 g
parmezan ras 50ml vin alb sec linguriţă zeamă de lămâie 0 picături sos
Worchester 2-3 căţei usturoi 100g făină 2 ouă 200 g pesmet sare piper
Ingrediente sos: 100 ml vin alb sec,100g unt ,1 morcovi ceapă , 1
linguriţă cimbru ,foaie…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere de albine
13 September 2010
Ingrediente foaie: 300g făină 120g zahăr 2 ouă 1 linguriţă bicarbonat
Ingrediente crema: 250ml smantană,750g nuci măcinate ,250g zahăr pudră ,
50g zahăr vanilat,5ml esenta de rom.
Mod de preparare: Pentru foi, se amestecă bine toate ingredientele şi se
lasă aluatul obţinut la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi se…
Read more »
Read more »
Praz cu ficat de miel cu garnitură de pilaf
13 September 2010
Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper
200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă Mod de
preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează
în unt cu roşiile curăţate şi tăiate. Se pune…
Read more »
Read more »
Cod în cămaşă de branză
13 September 2010
Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 jumătate de lămâie 100g caşcaval ras 1
ou 100 g morcov ras fin 1lingură unt fire de pătrunjel 1 linguriţă
busuioc uscat Mod de preparare: Se spală fileurile şi se şterg cu un
şervet, apoi se stropesc cu zeama de lămâie. Se amestecă oul cu
caşcavalul, morcovul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tort de post
12 September 2010
O
reteta delicioasa de tort de post din: suc de portocale, ulei, zahar,
cacao, faina, dulceata, esenta de rom si zahar vanilat. Ingrediente: 1
cană suc de portocale 1 cană ulei 1 cană zahăr 1 lingură cacao 3 căni
făină 3-4 linguri dulceaţă 1 fiolă esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat
Mod preparare…
Read more »
Read more »
Aperitiv din macrou afumat
12 September 2010
Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat 3 cepe date pe răzătoarea mică 6
mere date pe răzătoarea mică sare piper 2-3 linguri ulei Mod de
preparare: Cu un cuţit mărunţeşti macroul, înlături oasele mai mari care
nu s-au topit la afumare şi apoi îl amesteci cu ceapa, merele, sarea,
piperul, uleiul cât să obţii…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase cu mere
12 September 2010
Ingrediente: 1 cană de sifon sau apă minerală 1 cană de ulei un cubuleţ
de drojdie 1 lingură de zahăr făină cât cuprinde pentru un aluat pe
care trebuie să-l întinzi cu făcăleţul Pentru umplutură ai nevoie de: 1
kg de mere un praf de scorţişoară 1/2 cană de zahăr Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu dovleac
12 September 2010
Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apă 250 g făină 4 ouă, ulei sare 2
pahare vin roşu dulce coajă rasă de portocală sau de lămâie Mod de
preparare: Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul
s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le pasezi.
Adaugi…
Read more »
Read more »
Bulz fals de fructe
12 September 2010
Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 1/2 vârf de cuţit de şofran 4-5
linguri de zahăr 3 linguri de unt 2 banane 2 piersici 2 mere 1 plic
zahăr vanilat 200 g frişcă lichidă Mod de preparare: Pui laptele la
fiert şi când dă în clocot adaugi grisul în ploaie, amestecând…
Read more »
Read more »
Taiţei cu hamsii afumate
12 September 2010
Ingrediente: 2-3 caserole cu hamsii afumate o pungă de tăieţei pastă
picantă de tomate verdeaţă tocată condimente după gust 1 lingură ulei
Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă cu sare şi când sunt gata
îi scurgi, îi clăteşti cu apă rece. Ungi cu ulei un vas termorezistent
şi pui un…
Read more »
Read more »
Tort de nucă
12 September 2010
Ingrediente: 500 g nucă măcinată 400 g fulgi de ovăz 300 g grâu fiert
şi trecut prin maşina de tocat 300 g mere rase pe răzătoarea mică 1
banană tăiată felii subţiri sucul de la 1 lămâie şi de la 2 portocale
miere Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi adaugi miere
după…
Read more »
Read more »
Orez cu maioneză
12 September 2010
Pui la fiert 200 g orez în apă cu sare şi condiment tip Vegeta. După ce
a fiert, îl laşi să se răcească, apoi adaugi maioneza din pufuleţi şi o
ceapă tăiată mărunt. Cu această compoziţie poţi umple ardei sau
gogoşari cruzi. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Budincă de dovleac
12 September 2010
Ingrediente: 150 g dovleac 200 g orez 150 g mere 300 ml lapte 4 ouă 1
lingură margarină 3/2 linguriţă scorţişoară zahăr 2 linguri pesmet un
praf de sare Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui să
fiarbă în apă. Nu-I laşi să fiarbă complet, ci numai pe jumătate. Apoi
îl…
Read more »
Read more »
Chec cu şuncă şi măsline
12 September 2010
Ingrediente: 8 ouă 50 g făină 1 praf de copt 4 linguri apă minerală 200
g şuncă afumată 200 g urdă sau brânză de vaci 150 g măsline negre fără
sâmburi şi 150 g măsline verzi fără sâmburi Mod de preparare: Baţi
ouăle spumă, apoi adaugi pe rând, amestecând de jos în sus,…
Ciorbă de perişoara de carne de griş
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 2 ardei graşi 2 linguri gris 1 ou
1 lingură pastă de tomate pătrunjel verde 1 morcov 2 roşii, borş (sau
sare de lămâie) sare piper condiment 100 g smântână Mod de preparare:
Cureţi ardeii, morcovul şi ceapa, le toci, le pui la fiert într-o oală…
Read more »
Read more »
Drob de cartofi
12 September 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 7 linguri ulei 1 l lapte acru (sau
iaurt) 1 cană griş 1 cană făină albă 1 cană mălai grişat pesmet 1 praf
de copt stins cu lămâie Mod de preparare: Amesteci într-un castron
ouăle şi zahărul şi le freci cu o lingură de lemn până obţii…
Read more »
Read more »
Tocană de ceapă cu mămăliguţă
12 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg ceapă 2-3 ardei graşi sau gogoşari 2-3 roşii sau
1-2 linguri suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g mălai 1 foaie de
dafin 100 ml ulei boia dulce sare piper cimbru oţet Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai fideluţă, o presari cu sare şi o pui să…
Read more »
Read more »
Pilaf cu peşte si măsline
12 September 2010
Ingrediente: 1,5 kg peşte 500 g orez 300 ml ulei 3-4 cepe 200 g măsline
sare şi piper boabe Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi şi
îl prăjeşti puţin în ulei. Tai mărunt ceapa, o căleşti cu orezul, apoi
stingi cu 2 l de apă fierbinte, potriveşti de sare şi piper. Când…
Read more »
Read more »
Şalău cu ciuperci la cuptor
12 September 2010
Ingrediente: 5 bucăţi şalău (circa 3 kg) 2 kg ciuperci 200g unt 600g
smântână 1 lămâie 1 legatura pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se taie în două, pe lung, şi se scoate şira spinării.
Se aşază jumătăţile astfel obţinute într-o tavă unsă cu puţin unt. Se
călesc ciupercile 15…
Read more »
Read more »
Cocktail Mezcalibur
12 September 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – tumbler sau cupă
dublă de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o
felie de ananas şi câteva frunzuliţe pe margine Se serveşte seara şi
noaptea Ingrediente: 4/10 Mezcal 1/10 lichior de mentă verde 1/10
Maraschino 4/10 suc de ananas Apărut…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem si nucă (de post)
12 September 2010
Ingrediente: 400 g gem de prune 1 pahar zahăr 1 pahar apă 6 linguri
ulei 3 linguri cacao 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet 1/2 kg făină,
nuci măcinate Mod de preparare: Amesteci gemul ci apa până se
omogenizează, apoi adaugi zahărul, uleiul, cacaua, făina ploaie şi
bicarbonatul. Ungi o tavă cu margarină,…
Read more »
Read more »
Sarmale cu vinete coapte
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg vinete coapte (din congelator) 1 ceaşcă orez 1 ceapă
mai mare 1 varză mică acră sare piper pătrunjel tocat (după gust) ulei
bulion Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt ceapa şi o pui la călit
în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi orezul ales şi spălat şi-l laşi să
se…
Read more »
Read more »
Piure de mere cu frişcă
12 September 2010
Ingrediente: 6 mere mari 5 lingun apă 5 linguri zahăr 1/2 linguriţă
scorţişoară (să nu pui mai multă scorţişoară, căci merele capătă un
gust amar) 1 plic de frişcă de 50 g lapte Mod de preparare: Speli
merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Fierbi apoi merele…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu orez si masline
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 2-3 cepe sau 2-3 fire de praz 100 g orez
100-200 g măsline un praf de piper 4- 5 linguri bulion condiment după
gust verdeaţă ulei Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe, peste ei
torni circa 2 l apă, laşi să dea în clocot şi adaugi ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Vinete cu rosii la cuptor (de post)
12 September 2010
Speli şi cureţi stil pijama 1 kg de vinete potrivite, le tai rondele
potrivit de groase şi le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, apoi
le laşi să se scurgă pe şerveţele de hârtie. Decojeşti 1/2 kg roşii,
cureţi 5-6 căţei de usturoi, tai roşiile felii şi aşezi într-o cratiţă
astfel: un rând…
Read more »
Read more »
Lin gătit
12 September 2010
Ingrediente: l kg lin 100g unt 2 cepe 2 ardei graşi (roşu, verde) 2
linguri bulion 250 ml vin alb sec 4 morcovi 500g cartofi 1legatura mărar
lămâie lingură făină sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele
şi se spală bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert, împreună cu
morcovii şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de cod
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg cod 500 g cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei 5
roşii 1 pahar vin alb 1 legătură pătrunje verde ulei sare piper Mod
de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, usturoiul şi ardeii, pui cartofii
la fiert, iar ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti împreună.
Decojeşti…
Read more »
Read more »
Borş de praz cu orez
12 September 2010
Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de
orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de
ulei Mod de preparare: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le
tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt. Pui la fiert morcovul, ceapa,…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu macrou la cuptor
12 September 2010
Ingrediente: 1 mămăligă potrivită 4-5 bucăţi de macrou congelat 2-3
cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 ardei graşi 3 roşii sare piper foi de
dafin 4-5 căţei de usturoi Mod de preparare: Faci o mămăligă
potrivită pe care o laşi să se răcească, apoi o tai felii groase. Aşezi
feliile una…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovleac
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg dovleac 4 ouă 100 g zahăr pudră 100 g unt 250 ml
lapte fiert 4 linguri rase de făină coaja rasă de la o lămâie 1 pliculeţ
zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl
treci pe râzătoare şi apoi îl căleşti cu 1-2 linguri de zahăr şi puţină…
Read more »
Read more »
Chiftele de dovleac
12 September 2010
Ingrediente: 600 g miez de dovleac 2 cepe 1-2 căţei de usturoi 2
linguri seminţe de dovleac (fără coajă) 75 g brânză telemea 2
gălbenuşuri 2 linguri pesmet 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare
piper Pentru sos ai nevoie de: 1 iaurt 1 fir de praz sau 1 legătură de
mărar …
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu şprot afumat
12 September 2010
Ingrediente: 1 cutie şprot afumat 1 ceapă 2 cartofi 1 morcov ulei sare
piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Scurgi peştele de ulei, îl
tai bucăţi şi păstrezi uleiul. Cartofii şi morcovii îi cureţi, îi speli
şi-i pui la fiert. Cureţi apoi şi ceapa ş o tai peştişori. După ce
legumele au…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita
12 September 2010
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – marginea paharului glazurată
cu sare Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 tequila 3/10
triple sec 2/10 suc de lămâie sau de lămâie verde Originea acestei
băuturi este relatată într-un vechi reţetar, din 1924 „Un…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu crutoane
12 September 2010
Ingrediente: 4 cepe 100 ml ulei 30 g făină 150 g smântină sare crutoane
patrunjel Mod de preparare: Cureţi şi toci mărunt ceapa pe care o pui
să se înăbuşe în ulei. După ce a devenit aurie, pui făina, amesteci şi
stingi cu 2,5 liti de apă rece. Potriveşti de sare şi laşi…
Read more »
Read more »
Sarmale cu miez de floarea-soarelui
12 September 2010
Ingrediente: 300 g miez de floarea-soarelui curăţat 200 g orez 200 g
ceapă 150 ml ulei 200 g morcovi 50 g bulion 500 g roşii cimbru sare
piper 1 varză Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui să
se călească în ulei. Adaugi orezul şi stingi cu roşii tăiate…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piure de castane
12 September 2010
Mod preparare blat: Baţi spumă albuşurile a 5 ouă, apoi adaugi 5
linguri de zahăr şi baţi în continuare. Pui apoi treptat cele 5
gălbenuşuri rămase şi 5 linguri de făină. Torni compoziţia într-o tavă
unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit. După
ce s-a răcit, tai blatul…
Read more »
Read more »
Peşte cu ciuperci
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg peşte (crap sau macrou) 750 g ciuperci (din conservă
sau de la congelator) 1 ceapă 3 roşii 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar vin
sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Speli peştele, îl tai în
bucăţi potrivite şi-l presari cu puţină sare şi piper. Ciupercile le tai
mărunt,…
Read more »
Read more »
Sarailie
12 September 2010
Ingrediente:
2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1
linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei (margarină) Pentru sirop ai nevoie de:
2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1
linguriţă coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Impărţi în 3 cantităţi
egale foile de…
Read more »
Read more »
Varză călită cu bulion si tăiţei
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă 500 g tăieţei laţi de post 200 ml suc
de roşii piper zahăr sare ulei Mod de preparare: Cureţi varza de
primele frunze, o răzăleşti pe răzătoarea mare, presari sare şi o laşi
circa 30 de minute. După aceea o căleşti în ulei, adaugi şi ceapa
călită…
Read more »
Read more »
Clatinele
12 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 50 g drojdie sare 700 ml apă 500 g gem de
mere 100 g zahăr pudră 300 ml ulei Mod de preparare: Dizolvi drojdia
în puţină apă caldă, o adaugi apoi peste făină, pui şi puţină sare şi
începi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă. După ce l-ai…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu peşte si sos de făină
12 September 2010
Ingrediente: 500 g roşii 1 conservă de 150 g de peşte în ulei 50 g
usturoi pisat 1 lingură făină ulei sare piper pătrunjel verde Mod de
preparare: Tai din fiecare roşie câte un căpăcel şi cu o linguriţă scoţi
miezul. Le ţii apoi câteva minute în apă fiartă, după care le iei,…
Read more »
Read more »
Copane cu legume in vin la cutpor
12 September 2010
Ingrediente: 6 copane 6 cartofi mai măricei 3 ardei graşi 3 morcovi
piper sare foi de dafin 1 pahar cu vin alb, ulei 1 ceaşcă de bulion
condimente pătrunjel Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai
cuburi şi le pui într-o tavă unsă cu ulei. Aşezi apoi copanele tăiate în
două şi…
Read more »
Read more »
Borş de fazan
12 September 2010
Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2
borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantand Mod de
preparare: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin şi în oţet
diluat. Se taie bucăţi egale si se fierb cu apă, sare şi cimbru.…
Read more »
Read more »
Sitari umpluţi cu garnitură de anghinare umplute cu mazăre, ciuperci umplute, cartofi chips şi crutoane cu mus de şuncă
12 September 2010
Ingrediente: 9 sitari 250 g ficat 150 g şuncă afumată sare piper 6
funduri de anghinară sau napi 200 g mazăre 12 ciuperci mari 2 ouă 1
legătură mărar 6 crutoane prăjite 2 linguri sos alb 150 g unt 1 ceapă
400 g cartofi ulei Mod de preparare: Se curăţă sitarii, se scot…
Read more »
Read more »
Aperitiv din branză dulce si maioneză
12 September 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce de vacă 3 ouă 150 ml ulei puţină sare
ceapă verde (sau ceapă şi mărar) zeama de la 1/2 lămâie. Mod de
preparare: Pui cele 2 gălbenuşuri fierte într-un castron şi mai adaugi
un gălbenuş crud, le freci bine şi adaugi ulei, puţin câte puţin, până
obţii o…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovleac si nucă
12 September 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 12-15 linguri de apă fierbinte 2,5 căni
cu făină Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg dovleac zahăr după gust
200 g miez de nucă 1 lingură margarină şi facultativ 1-2 linguri cu
cacao Mod preparare foaie: Amesteci bine margarina cu apa şi făină,
frămânţi un pic aluatul ca…
Read more »
Read more »
Cartofi incinsi
12 September 2010
Cureţi 1 kg cartofi, îi cureţi şi îi fierbi întregi. Ii laşi să se
răcească, apoi îi tai felii mai mari. Incingi ulei, pui feliile de
cartofi, îi presari cu condimente şi piper şi îi căleşti 10-15 minute,
adăugând 2-3 linguri apă din când în când. După ce s-au rumenit, îi
presari cu mărar…
Păstrăvi la cuptor
12 September 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi 100 g unt 100 ml ulei 1 legatura pătrunjel
verde 1 linguriţă de busuioc uscat pentru fiecare peşte 2 linguriţe boia
2 linguriţe piper negru 2 linguriţe piper roşu sare Mod de
preparare: Se curăţă păstrăvii, se spală şi se ung bine cu ulei pe
dinafară şi pe dinăuntru. Se…
Read more »
Read more »
Supă de fazan
12 September 2010
Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină
pătrunje 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3
linguri smantană piper Mod de preparare: Se pune la cuptor, sub
capac, carnea, costiţa, pătrunjelul, puţin piper, sare, apă şi se lasă
circa…
Read more »
Read more »
Crochete cu zarzavat
11 September 2010
Ingrediente: 250 g fasole verde 250 g mazăre verde 2-3 dovlecei 2-3
morcovi 1/2 lingură unt 2 linguri făină 1/2 pahar lapte 1 lingură
caşcaval sau brînză 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit 10 linguri sos de
roşii sare Mod de preparare: Fierbem cu puţină sare fasolea, mazărea,
dovleceii, morcovii, strecurăm şi dăm prin…
Read more »
Read more »
Borş de sfeclă
11 September 2010
Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 morcovi 2 cepe 3 cartofi 1 rădăcină de
pătrunjel o legătură de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper 1/2
l borş 2 l apă 1 lingură de bulion 2-3 linguri de ulei Mod de
preparare: Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci
prin râzătoare,…
Read more »
Read more »
Piure de ţelină
11 September 2010
Tai în sferturi 6 ţeline mijlocii şi le fierbi în apă cu sare. După
10-15 minute de când au început să fiarbă, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi
de coajă, laşi să fiarbă bine, apoi scurgi de zeamă. Treci totul prin
sită ori prin maşina de tocat şi baţi bine cu ulei piureul obţinut până
când…
Read more »
Read more »
Peste la tava cu legume si ciuperci
11 September 2010
Călesc în ulei două sau chiar trei cepe tăiate mărunt, pun apoi un
morcov, puţin păstârnac şi o ţelină date pe răzătoarea mică. Peste
legumele călite pun două cutii de ciuperci (dacă sunt întregi, le tai), o
cană de apă şi las să scadă bine. Adaug apoi puţin suc de roşii şi mai
las…
Read more »
Read more »
Plachie cu crap
11 September 2010
Ingrediente: 1 crap 5 cepe 5 roşii, ulei 1 lămâie 1 legătură de
pătrunjel sare piper 1 foaie de dafin 1 pahar de vin alb făină Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl tai în bucăţi pe care le sărezi şi le dai
prin făină, le prăjeşti, apoi le dai deoparte. Cureţi ceapa, o…
Read more »
Read more »
Prajitură cu morcov
11 September 2010
Ingrediente: 1 cană (îndesată) de morcov trecut prin răzătoarea cu
ochiuri mici 1 cană borş cană de ulei 1 sticluţă de esenţă de rom sau
vanilie 1 cană zahăr tos 1 linguriţă de bicarbonat stins cu oţet 2
căni de făină 1/2 borcan cu dulceaţă 100 g miez de nucă Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Găluşte din carne de pui
11 September 2010
Ingrediente: 300 g carne de pui 2 ouă 3 linguri griş 1 legătură
pătrunjel verde sare Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare,
apoi o laşi la răcit. O dai prin maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle,
grisul şi pătrunjelul tocat. Intr-o oală pui apă cu sare la fiert,…
Read more »
Read more »
Sitari la tigaie cu garnitură de budincă de cartofi, castane glasate, intestine de sitari cu costiţă pe crutoane, buşeuri din foitaj, umplute cu tocătură de sitari
11 September 2010
Ingrediente: 9 sitari 12 crutoane triunghiulare 50 g piept afumat 120 g
unt sare piper 1 lingură pesmet 400 g castane 40 g zahăr 1/2 lingură
făină 12 buşeuri de umplut din foitaj coapte 2 ouă 400 g cartofi 1/2
pahar vin roşu dulceag Mod de preparare: Se curăţă şi se spală
sitarii,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu cartofi
11 September 2010
Ingrediente: 8 ardei potriviţi 1/2 kg cartofi 5 cepe potrivite 2
linguri bulion 100 ml ulei sare piper condiment tip pătrunjel Mod de
preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Cât
fierb cartofii, speli, cureţi ardeii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi de
coajă cartofii fierţi…
Read more »
Read more »
Murături prăjite
11 September 2010
Ingrediente: 1 gogonea rozalie (mai coaptă) 1 gogoşar 1 castravete 1-2
foi de varză murată 1 ardei iute 1 bucheţel de conopidă 1 ceaşcă ulei
1/2 lingurţă de pastă de roşii 1-2 căţei de usturoi Cum procedezi: Tai
toate murăturile mărunt, le laşi să se scurgă bine, le pui într-o
tigaie cu ulei…
Read more »
Read more »
Drob de morcovi
11 September 2010
Ingrediente: 2 cani de orez fiert 2 căni de morcovi daţi pe răzătoarea
mică 1 cană de pesmet 2 cepe mari şi 1 ardei tăiate mărunt 3 linguri de
ulei 1 şi 1/2 cană de apă caldă 1/2 linguriţă de sare 5-6 căţei de
usturoi 1/2 linguriţă de cimbru uscat pătrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Supă cu tăiţei cu ceapa
11 September 2010
Ingrediente: 3-4 cepe curăţate şi tăiate peştişori 50 ml ulei 1
lingură condiment 1 ou un praf de sare făină 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Căleşti ceapa în ulei până devine aurie (fără să se
ardă) şi o laşi să se răcească în cratiţă. Intre timp, pregăteşti din
ou, făină şi un…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos de lamaie
11 September 2010
Ingrediente: 2 kg ciuperci proaspete 200 ml ulei 50 ml vin 500 g ceapă 1
legătură verdeaţă piper sare sare de lămâie Mod de preparare: Cureţi
ciupercile şi ceapa, tai ciupercile lamele şi ceapa mărunt, după care le
prăjeşti împreună. Torni din când în când câte puţină apă şi vin,
acoperi cratiţa şi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu fasole verde si tăiţei
11 September 2010
Ingrediente: 1 mână fasole verde de la congelator sau din conservă 250 g
tăieţei de post 300 g ciuperci 1 lingură margarină 1 lingură ulei 1-2
căţei de usturoi zdrobiţi 1 ardei iute potrivit tocat 1 legătură
pătrunjel coriandru Mod de preparare: Incingi nargarina şi uleiul
într-o cratiţă, apoi adaugi usturoiul şi ardeiul…
Read more »
Read more »
Pulpă de căprioară cu garnitură de budincă de macaroane cu limbă afumată, şuncă, ciuperci şi caşcaval şi napi cu pesmet
11 September 2010
Ingrediente:
1 pulpă mică de căprioară (circa 2,250 kg) 350 g macaroane sare piper
1/2 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 1,500 kg
napi 100 g şuncă presată 100 g limbă afumată fiartă 120 ciuperci 2 ouă
40 g caşcaval 50 g pesmet 150 g unt 2 linguri sos alb…
Read more »
Read more »
Pulpă de căprioara la frigare cu garnitură de frigărui de ficat, slănină şi bureţi şi salată de cartofi cu ceapă verde
11 September 2010
Ingrediente: 1 pulpă mică de căprioară (circa 2,500 kg) 250 g slănină
afumată 400 g ficatde căprioară 300 g bureţi 5 căţei usturoi 4 fire
ceapă verde 500 g cartofi sare piper muştar puţin zahar 120 g ulei 3
linguri oţet diluat 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Se
împănează pulpa cu 100…
Read more »
Read more »
Şalău umplut cu vişine
11 September 2010
Ingrediente: 1şalău mai mare 100 ml ulei 1 lămâie 1linguriţă
scorţişoară 200g vişine proaspete sau uscate 2 cepe 1 legatura pătrunjel
200g migdale sau nuci pisate 100 ml lapte 100 g sâmburi întregi de
nuci sau de migdale 100 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se spală bine…
Read more »
Read more »
Sitari în cuib cu garnitură de tartă de cartofi ducesa, mazăre cu unt, crutoane cu intestine de sitari, cu costită, ouă şi pesmet la cuptor
11 September 2010
Ingrediente: 9 sitari 350 g ciuperci 1 pahar vin roşu 3 /4 lingură
făină 1 ceapă 400 g cartofi 3 ouă 150 g unt sare piper 1/2 legătură
tarhon 400 g mazăre fină 1 legătură mărar 40 g costiţă afumată pesmet
100 g zarzavat nucşoară 12 crutoane triunghiulare Mod de preparare: Se
frig…
Read more »
Read more »
Spinare de căprioară cu tocătură de parizer şi carne cu garnitură de sol cu de fasole fidea, bureţi şi mere la cuptor
11 September 2010
Ingrediente: 1,800 kg spinare de căprioară 400 g bureţi 10 mere
potrivite 1/4 l vin 150 g unt sare piper zahăr 200g parizer 2 ouă 500 g
fasole fidea 1 ceapă 100 g zarzavat 1/2 lingură făina puţină supă sau
apă puţin pesmet 30 g branză 1 legătură mărar Mod de preparare:
Spinarea…
Read more »
Read more »
Cartofi fierţi cu sfeclă si ceapa
11 September 2010
Ingrediente: 5 cartofi 1-2 sfecle roşii 1 ceapă 50 ml ulei 2-3 linguri
oţet pătrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii şi sfecla
în coajă, dar separat. Sfecla o poţi coace în cuptor, dacă-ţi place mai
mult aşa. între timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în ulei.
După ce…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu taraţe de post
11 September 2010
Ingrediente: 3 căni cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2 căni apă 10 linguri
ulei 1 linguriţă praf copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie (sau
oţet) 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide Mod de preparare:
Caramelizezi 100 g zahăr, apoi pui restul de zahăr, apa şi laşi…
Read more »
Read more »
Varză cu soia şi nuci
11 September 2010
Ingrediente: 1 varză murată 200 g soia granule 1 cană nuci 2 cepe 1
gogoşar sau ardei 4-5 linguri bulion 300 g orez ulei condiment tip Mod
de preparare: Tai fideluţă o varză murată, o storci şi o căleşti în
ulei cu 2 cepe tocate, gogoşarul sau ardeiul tăiat mărunt. Orezul îl
fierbi…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu foi si cremă de budincă (de post)
11 September 2010
Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 esenţă de rom 1 cană de Coca-Cola 1/2
cană ulei 2 şi 1/2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat 6 linguriţe cacao 1
plic budincă de ciocolată 1 pachet margarină Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu sucul, apoi adaugi uleiul, făina, bicarbonatul, 3
linguriţe cacao şi amesteci până…
Read more »
Read more »
Nucă de căprioară marinată cu garnitură de crochete de spanac, cartofi şi ciuperci şi soteu de mazăre
11 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg nucă de căprioară 300 g ciuperci 300 g cartofi 1
kg spanac 500 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 morcov mare 100 g şuncă
afumată 1/2 vin roşu 2 linguri făină 3 ouă pesmet 200 g ulei 150 g unt 1
foaie dafin sare piper boabe şi puţin pisat …
Read more »
Read more »
Şniţele de potarnichii cu garnitură de legume fierte date în unt şi cartofi chips
11 September 2010
Ingrediente: 2 potarnichii 300 g mazăre 300 g morcovi 300g conopidă 300
g fasole fidea 400 g cartofi 150 g unt 250 g ulei 3 oua sare piper 1
lingură făină 1/2 lămaie Mod de preparare: Se prepară potarnichile, se
scot pulpele şi piepţii şi se platează puţin cu bătătorul şi se scot…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu năut
11 September 2010
Ingrediente: 1/2 cană cu năut încolţit de două zile 3 linguri de apă 1
lingură zeamă de lămâie 1 lingură iaurt 3 linguri de hrean tocat 4
căţei de usturoi pisat 150 g brânză de vaci sare şi piper Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un piure şi
potriveşti de sare…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dovleac si nuci (de post)
11 September 2010
Ingrediente: 250 g dovleac ras 150 g nuci pisate 50 ml ulei 250 g făină
150 g zahăr pudră 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 lămâie Mod de
preparare: Freci uleul cu zahărul şi făina, apoi adaugi nucile,
bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi dovleacul ras şi amestecat.
Ungi o tavă cu…
Read more »
Read more »
Varză acră cu măsline
11 September 2010
Ingrediente: 1 varză acră (cât doreşti de mare) ulei 150 g măsline 1
linguriţă boia de ardei 1 ceapă mare Mod de preparare: Toci varza
fideluţă. Ceapa o tai mărunt, o căleşti, apoi adaugi varza şi laşi să
fiarbă înăbuşit. Măslinele le opăreşti timp de 10 minute în apă. Când
varza a început…
Read more »
Read more »
Chiftele de ghebe
11 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg de ghebe 2 cartofi 3 căţei de usturoi 2 felii de
pâine 2 linguri făină albă condimente sare piper ulei 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi îi
decojeşti. Desărezi ghebele, le speli foarte bine în multe ape, le dai
prin maşina…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu două feluri de fasole bătută
11 September 2010
Ingrediente: Pentru clătite: 1 cană făină 2 căni apă 1 ceaşcă ulei un
praf de sare Pentru umplutura 1: 200 g fasole boabe 1 ţelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 ceapă sare piper 1 lămâie ulei Pentru umplutura 2: 200 g
fasole boabe 1 ţelină 2 ardei 1 morcov 2 cepe 5-6 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Vinete cu branză in aluat de clatite
11 September 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 200 g brânză telemea rasă 2 gălbenuşuri 1 ou
100 g făină 150 ml lapte (sau sifon) 200 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi vinetele, le opăreşti şi le laşi să se scurgă. Prepari
un aluat de clătite din ou, făină şi lapte. Separat, amesteci brânza
cu…