Retete de Paste:
Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 300 g pui fiert sau fript 6
coşuleţe din foitaj coapte sare piper 180 g unt 400 g cartofi 12
ciuperci 3 linguri sos suprem de pasăre 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu
sosul…
Read more »
Read more »
Inghetata de cafea
22 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată
Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la
care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se
acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet…
Read more »
Read more »
Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet sau garf de viţel 1,500 kg spanac 300 g
cartofi noi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt
sare piper nucşoară maghiran 1 lingură bulion pastă 1 ceapă 2 linguri
sos brun supă Mod de preparare: Cotletul se frige înăbuşit într-o…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşcht de vacă 600 g conopidă 10 ciuperci 150 g
unt sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel 8 crutoane rotunde
prăjite 40 g caşcaval 1 lingură de făină un pahar lapte 1/2 pahar cu vin
roşu 1 gălbenuş 3 linguri sos alb 2 linguri sos brun Mod de…
Read more »
Read more »
Cotlete la grătar cu garnitură de budincă de tăiţei cu ciuperci, parmezan şi mazăre natur
22 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 200 g tăiţei de casă 350 g
ciuperci 2 ouă 2 linguri sos alb sare piper 50 g parmezan sati şvaiţer
400 g mazăre fină 150 g unt Mod de preparare: Se prepară o budincă din
tăiţei fierţi amestecaţi cu ciupercile tăiate felii şi sotate, 2…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură
22 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 crutoane 1,500 kg spanac 2
linguri sos alb 2 ouă sare piper Maggi 140 g unt nucşoară 12-14 ciuperci
mari 1 legătură de mărar Mod de preparare: Spanacul se fierbe bine,
se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb, sare,…
Read more »
Read more »
Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate, marulă brezată şi macaroane cu şuncă şi parmezan
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg coilet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri
smîntînă 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g parmezan sau
caşcaval 1 lingură faină 400 g marula 150 g unt 1/41 supă 1 pahar lapte
sare piper Mod de preparare: Se frige cotletul înăbuşit şi cînd…
Read more »
Read more »
Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre
21 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g
mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină 150 g unt sare piper
cimbru nucşoară 100 g zarzavat 2 cepe 4 legături mărar 1 felie franzelă 3
linguri smîntînă 3 linguri sos brun 1/4 pahar vin…
Read more »
Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 gulii 400 g bureţi 300 g carne
de porc 8 crutoane prăjite 1 legătură de tarhon 300 g roşii sare piper
cimbru 1 ou 100 g unt 1 ceapă 1 felie de franzela 2 linguri sos
spaniol Mod de preparare: Se prepară guliile pentru umplut.…
Read more »
Read more »
Sote din carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2
linguri de smantana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză
sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon
Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat
puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe
grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte de…
Read more »
Read more »
Scoarta de nuca
21 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci Mod
de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se
adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele
trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt
şi presărată cu…
Read more »
Read more »
Inghetata de zahar ars
21 August 2010
Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte
Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt
gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se
sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere,nuca si marmelada
21 August 2010
Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g
făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3
linguri nuci 1 lingură zahăr Mod de preparare: Se freacă într-o
cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea
a devenit lichidă. Se…
Read more »
Read more »
Sos fond brun de peşte
21 August 2010
Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun,
amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g
zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare Mod de preparare: Cînd peştele
este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se
fierbe cu 8 1 apă, dafinul…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera
21 August 2010
Ingrediente: 7,400 kg muşchi de vacă 80 g şuncă 50 g limbă fiartă
afumată sare piper 150 g tăiţei de casă 50 g şvaiţer (caşcaval sau
brînză) 1 kg urzici nucşoară 4 căţei de usturoi 1 lingură de făină 2 ouă
pesmet 260 g unt 1/2 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)
21 August 2010
Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp
grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1
strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1
cocktail glass
Read more »
Read more »
Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi
21 August 2010
Ingrediente:
1,200 kg cotlet de viţel 400 g andivă 300 g morcovi 300g cartofi 150 g
unt ulei pentru prăjit cartofi 40 g făină 2 ouă 40 g şuncă 40 g limbă
afumată 2 linguri sos alb cu puţin lapte Mod de preparare: Se prepară
12 cotlete. Separat se face un aluat din făină,…
Read more »
Read more »
Legume cu carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g
unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare
piper alb Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în
apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume
21 August 2010
Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau
ulei Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă
întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului
încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se
presară cimbru. Cînd…
Read more »
Read more »
Sos picant
21 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă
afumată fiartă 2 linguri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă
muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2
pahar vin 50 g unt puţin piper Mod de preparare: Ceapa tocată se
fierbe cu vinul şi se…
Read more »
Read more »
Crema de citrice cu frişcă
21 August 2010
Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr
pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă
lichidă Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de
2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Sote din carne de viţel
21 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii
sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2
linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g
orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr 1…
Read more »
Read more »
Inghetata de vanilie
21 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte Mod de preparare: Se
freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte,
se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert
de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se…
Read more »
Read more »
Pască umplută cu branză si griş cu lapte
21 August 2010
Inrgediente: 3/2 pachet de margarină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr
vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr
(care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină Mod de preparare:
Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet
laptele, drojdia si celelalte…
Read more »
Read more »
Cozonaci impletiţi
21 August 2010
Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g
drojdie 250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măcinată
rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2
l lapte Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte
călduţ…
Read more »
Read more »
Sos vanătoresc carpatin
21 August 2010
Ingrediente: 300 g cireşe 300g vişine 1/2 pahar vin roşu puţină
scorţişoară 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 40 g unt 25 g zahăr
puţin muştar Mod de preparare: Jumătate din cireşe şi jumătate din
vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20
minute în…
Read more »
Read more »
Rulada cu marmelada de mere
21 August 2010
Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1
lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere Mod de
preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la
mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia muiată cu o lingură…
Read more »
Read more »
Sos fond brun de oase de pasăre
21 August 2010
Ingrediente: 2 kg capete labe şi oase de găină sau curcan 100 g
zarzavat 1 ceapă sare Mod de preparare: Oasele se sparg mărunt cu
satirul, se rumenesc bine cu zarzavatul (la cuptor), apoi se fierb cu 4 1
apă şi puţină sare la foc domol 4 ore. Se strecoară, se degresează…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide
21 August 2010
Ingrediente: 1.400 kg vrăbioare 300 g fasole fidea 80 g unt 6 funduri
de anghinară sau 600 g napi 300 g roşii 40 g stafide 1 pahar vin 1/4 l
supă sare 1 lingură de făină boia iute Mod de preparare: Vrăbioara
întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din fond…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la frigare cu garnitură de cartofi, morcovi, fasole fidea natur şi sos de hrean
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 500 g cartofi 400 g fasole ţucăra 1
legătură de mărar 300 g morcovi 80 g unt 2 linguri de smantană Mod de
preparare: Vrăbioara se frige întreagă la frigare, apoi se aşază tăiată
felii subţiri pe un platou. Se garniseşte cu fasolea şi morcovii fierţi.
Separat se…
Read more »
Read more »
Sos fond brun de oase de vită
21 August 2010
Ingrediente: 2 kg oase de vită sau viţel piper 1 ceapă 150 g zarzavat
sare Mod de preparare: Oasele se sparg cu satirul, se pun într-o tavă
şi se dă la cuptor pînă ce s-au rumenit. Cînd sînt aproape gata, se
pune zarzavatul tăiat şi se dă din nou la cuptor pînă…
Turnedouri la grătar Cardinal cu garnitură de anghinare umplută cu mazăre, cozi de raci şi sos de Porto
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 funduri de anghinară sau napi
300 g mazăre 180 g orez 12 cozi de raci sos de raci supă 1/2 păhărel
coniac 3/4 pahar vin roşu 100 g unt sare cimbru Mod de preparare: Se
face un pilaf de orez cu unt şi supă. Se…
Read more »
Read more »
Sos genovez
21 August 2010
Ingrediente: 1 pahar vin 2 linguri bulion pastă 3 linguri sos spaniol
sare piper 4 fileuri de anşoa 80 g unt 1/2 legătură tarhon 2
gălbenuşuri Mod de preparare: Vinul şi piperul pisat se pun la fiert
pînă a scăzut la un sfert. Apoi se adaugă bulionul şi sosul spaniol şi
se…
Read more »
Read more »
Sos Elveţian
21 August 2010
Ingrediente: 80 g fileu afumat 40g parmezan sau caşcaval ras 80 g unt
2 linguri smantană 80 g ficat de pasăre sau viţel piper alb sare 1/4 l
supă 1 lingură sos de pasăre Mod de preparare: Fileul şi ficatul se
taie şi se sotează în unt, apoi se toacă mărunt şi…
Read more »
Read more »
Turnedouri japoneze la grătar cu garnitură de orez, sparanghel sotat, ciuperci umplute şi sos de ciuperci
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g orez sare piper pudră de
curry 1 ceapă 12 ciuperci mari 400 g vîrfurt de sparanghel 250 g unt 8
crutoane supă Mod de preparare: Se prepară garniturile sparanghelul
fiert şi dat în unt, ciupercile umplut, pilaful de orez, supă şi curry
(boia iute…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez
21 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 6 coşuleţe din foitaj 6 crutoane
prăjite 300 g ciuperci sare piper 2 linguri de smantană 400 g mazăre
300 g cartofi noi 100 g unt ulei pentru prăjit cartofi 1 legătură de
mărar Mod de preparare: Turnedourile se taie şi se frig pe grătar. Se…
Read more »
Read more »
Sos de oase de păsări sălbatice
20 August 2010
O
reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si
capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci,
zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 kg oase şi
capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1
pahar vin roşu cîteva cozi…
Read more »
Read more »
Istoria whisky-ului IV
20 August 2010
Supraproducţia care a caracterizat această perioadă de aur, combinată
cu recesiunea care a lovit Marea Britanie în secolul al XlX-lea, a
constrâns rapid multe fabrici să închidă. Izbucnirea Marelui Război şi
revenirea tendinţei de impunere de măsuri fiscale represive nu au făcut
decât să scumpească sticlele. La aceste evenimente s-a adăugat
Prohibiţionismul american: industria…
Read more »
Read more »
Friptură de pui cu smântână şi ceapă
20 August 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g
caşcaval 120 g smântână 2 ouă 100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi
tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros
de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei aşezi…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu vişine
20 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor
Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi
le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâmburii (în
piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu ciocanul) şi îi pui la fiert
cu laptele şi zahărul timp…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe
20 August 2010
Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru
umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră Mod de
preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul,
gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din
aluat o bilă de mărimea unei…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui
20 August 2010
Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1
linguriţă boia pesmet piper ulei Mod de preparare: Pregăteşti patru
farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi
piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în
ultima…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)
20 August 2010
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Jelyfish Shooter,
Ingrediente: 12.5ml Irish Cream 12.5ml Creme De Cacao 12.5ml Ameretto 3
Drops Grenadine 1 Spoon
Read more »
Read more »
Vrăbioare împănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 120 g costiţă 2 morcovi 80 g unt sau
ulei 300 g andive 300 g mazăre fină 400 g cartofi 2 linguri făină 1 ou
nucşoară 100 g zarzavat sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 lingură
de bulion 5 căţei de usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de varză umplută cu şuncă, chiftele de bureţi şi sos de friptură
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de. vacă 600 g bureţi 800 g varză creaţă
1 legătură de mărar sare piper cimbru 100 g şuncă afumată 1 lingură de
făină 2 ouă 3 linguri de smantană 150 g unt 1 ceapă 0,250 l supă Mod
de preparare: Varza se opăreşte şi se scoate pe…
Read more »
Read more »
Turnedouri la cuptor în foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 200 foitaj 3 ouă 200 ficat de
pasăre 80 g şuncă 40 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g
mazăre jină 200 g ciuperci 200 g unt sare piper Turnedourile
(medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din
mijlocul muşchiului.…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la cuptor Figaro cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 250 g macaroane 40 g şuncă 40 g limbă
afumată fiartă 40 g caşcaval 10 g unt 10 roşii de umplut 200 g bureţi 1
lingură de pesmet 100 g arpagic 80 g măsline verzi 300 g roşii piper
sare cimbru usturoi 1/4 lingură de făină Mod de…
Read more »
Read more »
Chec cu marmelada
20 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei
220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci
2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma Mod
de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă)
până se…
Read more »
Read more »
Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 150 g şuncă 2 ouă sare piper 400
g sparanghel 300 fasole fidea 60 g unt 300 g cartofi 50 g făină ulei
pentru prăjit pesmet de casă nucşoară 100 g ciuperci puţină supă sos
Madera Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face o…
Read more »
Read more »
Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2
gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1
legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1
lingură de făină Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase,
se…
Read more »
Read more »
Antricoate la tigaie „sucevene" cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1
linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g
cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin
Mod de preparare: Antricoatele se frig în tigaie şi…
Read more »
Read more »
Cireşe învelite în ciocolată
20 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi
de gheaţă Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la
bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici
sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de
gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte şi…
Read more »
Read more »
Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură
20 August 2010
Ingrediente: 300 g came de vacă 200 g came de porc 200 ficat 5 ouă
100 g limbă afumată fiartă sare piper 1 felie de franzelă cimbru 3 căţei
de usturoi 1/2 ceapă 100 g unt 150 g morcovi 150 g mazăre 150 g fasole
fidea 250 g conopidă 300 g cartofi puţin…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos de unt si patrunjel
20 August 2010
Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1
legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper Mod de preparare:
Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l
tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile
prin făină şi le prăjeşti în…
Read more »
Read more »
Muşchi împănat cu garnitură de ciuperci sotate pe crutoane, budincă de macaroane, cartofi prăjiţi şi sos ,spaniol
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 120 g şuncă crudă 200 g
macaroane 80 g limbă fiartă 1 trufă 40 g parmezan ras 300 g cartofi 300 g
ciuperci mari 8 crutoane rotunde prăjite sare piper cimbru Mod de
preparare: Muşchiul fript la frigare, împănat cu şuncă crudă, se aşază
tăiat felii…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză
20 August 2010
Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g
făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie
de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de
ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Pifteluţe pane
20 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri
făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional) Mod
de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci,
adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi
omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi să…
Read more »
Read more »
Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 1 1/2 kg spanac 100 g unt nucşoară
150 g tăiţei de casă 60 g şuncă 300 g ţelină sare piper 1/4 lingură
făină 3 linguri sos brun de friptură 1/4 l supă Mod de preparare:
Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond se face un…
Read more »
Read more »
Pască umplută cu branză
20 August 2010
Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş
fiert 1 gălbenuş crud Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei
face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe
fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până
aproape de…
Read more »
Read more »
Macrou in sos de rosii
20 August 2010
Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină Mod de
preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le
sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti
roşiile, le decojeşti, le dai…
Read more »
Read more »
Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera
20 August 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 200 g ficat de porc 200 g came de
porc 1 ou sare piper o felie franzelă 12 ciuperci mari 500 g andive 1
fir de praz 400 g cartofi 80 g unt ulei de prăjit cartofi Mod de
preparare: Muşchiul se curăţă şi se face…
Read more »
Read more »
Chec cu rahat
20 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2
linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu
stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma Mod de
preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor.
Se adaugă treptat…
Read more »
Read more »
Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire
de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri
de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică
120 g unt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Antricoatele se…
Sos creol
20 August 2010
Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de
anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol
1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii Mod de
preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune şunca…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de ardei umpluţi cu ouă, roşii in pesmet şi găluşte de cartofi sarbeşti
20 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vită 8 ardei graşi 6 ouă 250 g
ficat de porc sau de pasăre 300 g cartofi 1 legătură de pătrunjel sare
piper 8 roşii 4 căţei de usturoi 120 g unt 1/2 ceapă 150 g pesmet de
casă 2 linguri făină puţin zahăr puţină brînză rasă …
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
20 August 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2
pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper
Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se
sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa, vinul…
Read more »
Read more »
Sos Charcutiere
20 August 2010
Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2
legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1
pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc
adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se
fierbe 15…
Read more »
Read more »
Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii
19 August 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg
varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei
iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de
vin 2 linguri de smantană 1 pahar de…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide
19 August 2010
Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de
făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie
unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi
cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de
făină cernută, aceeaşi cantitate…
Read more »
Read more »
Varză creaţă umplută cu carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g
carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă
afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană Mod de
preparare: Se scot cotoarele de la verze,…
Read more »
Read more »
Pandispan
19 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru
uns forma Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat,
bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3
ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă într-o…
Read more »
Read more »
Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez
19 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g
andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă
120 g unt sare piper Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la
cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare 5…
Read more »
Read more »
Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf
19 August 2010
Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare
boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de
oţet 200 g smantana 250 orez Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi,
se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…
Read more »
Read more »
Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură
19 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 1/2 l vin roşu 3 ardei graşi 5
căţei de usturoi 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură de bulion 150 g
costiţă afumată sare piper 6 cartofi mari 80 g unt 1/2 lingură făină 150
g arpagic 200 g morcovi 300 g mazăre 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Stufat din carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă
afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g
arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g
măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii Mod…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de budincă de cartofi cu costiţă, varză de Bruxelles, morcovi sotaţi şi sos bernez
19 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antrieoate dc vacă 80 g unt 1 legătură de
pătrunjel sare piper cimbru 30 g măduva 1 ou 500 g varză dc Bruxelles
400 g cartofi 1 ceapă 50 g costiţă 2 linguri de sos alb 300 g morcovi
pesmet Mod de preparare: După ce antricoatele au fost fripte…
Read more »
Read more »
Varză dulce cu carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau
ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g
smantană Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se
înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în grăsimea…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca
19 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie
sau de portocală unt pentru uns tava Mod de preparare: Se bat ouăle
întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate
mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de
lămâie…
Read more »
Read more »
Stufat dobrogean din carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde
3 legături de verdeaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100
g ulei 1 pahar vin Murfatlar Mod de preparare: Carnea se taie în 12
bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază în…
Read more »
Read more »
Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată
18 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire 500 g ciuperci 6-8
bucăţi salată verde 80 g şuncă crudă 300 g cartofi 3 gălbenuşuri sare
piper nucşoară 250g unt 200 g aluat 8-10 crutoane rotunde mici prăjte
1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se
curăţă şi…
Read more »
Read more »
Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată
18 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru Mod
de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu
sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa
40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru
şi…
Read more »
Read more »
Tort de fasole
18 August 2010
Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt
proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom Mod de
preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin
sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă. Când
totul este bine amestecat ca…
Read more »
Read more »
Guguluf
18 August 2010
Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt
proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1
lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci Mod de
preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de dovlecei, cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sos spaniol
18 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă 500 g dovlecei cu floare
1,500 kg de spanac 400 g cartofi 80 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1
lingură de făină 2 fileuri anşoa 10 midii sau scoici 1/2 pahar de lapte
puţin mujdei ulei pentru prăjit crochetele şi cartofii Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar Mirabeau cu garnitură de file de anşoa, tarhon, măsline, lămaie şi cartofi pai
18 August 2010
Ingrediente: 1,100 kg antricoate de vită 6 bucăţi de anşoa 1/2
legătură de tarhon 1/2 lămîie 100 g măsline 500 g cartofi ulei pentru
prăjit cartofii sare piper Mod de preparare: Antricoatele se frig le
grătar încins, uns un pic cu grăsime şi se aşază pe un platou. Deasupra
lor se pun…
Read more »
Read more »
Roşii cu carne de vită
18 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii
sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune
făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă la…
Read more »
Read more »
Spanac cu carne vită
18 August 2010
Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g
roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei. Cand este gata
se scoate şi, in grăsimea rămasă, se face un sos cu…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu carne de vită
18 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vacă 2 ouă 800 g dovlecei mai tineri sare
piper 1 legătură de mărar 250 g ulei 1 cartof 2 cepe 500 g roşii 200 g
smîntînă Mod de preparare: Carnea si cartoful se dau prin maşina de
tocat, se sotează cu ceapa tocată cu puţin ulei,…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă
18 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g
afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou
300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră
sau dulce 300 g mălai 200 g smantană Mod de…
Read more »
Read more »
Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur
18 August 2010
Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper
cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă
300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi se…
Read more »
Read more »
Tort ieftin
18 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină
1 pahar lapte 2 linguri marmeladă Ingrediente pentru crema de nuci:
200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom. Mod de
preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de…
Read more »
Read more »
Sos catalan
18 August 2010
Ingrediente:
4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi
verdeaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze Mod de preparare:
Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei
cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb 8…
Read more »
Read more »
Mere pe canapea
18 August 2010
Ingrediente: 12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt
zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă. Mod de preparare:
Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se
pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii. Se…
Read more »
Read more »
Mazăre cu carne de vită
18 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură făină 2 cepe 1
lingură de bulion pastă 1,200 kg mazăre boabe 300 g roşii 1 legătură de
mărar sare zahăr Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează
şi se înăbuşă în ulei. Cînd este gata, se scoate şi,…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin
18 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g
orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1
lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt Mod de preparare:
Foile de spanac se opăresc şi se aşază foaie…
Read more »
Read more »
Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera
18 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 50 g ulei 60 g unt sare piper
300 g ciuperci 8 coşuleţe coapte din joitaj 1/2 ceapă 400 g fasole fidea
300 g cartofi 1 ou nucşoară 2 linguri de smantana 1 legătură de mărar
Mod de preparare: Muşchiul se frige cu sare şi piper…
Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean
18 August 2010
Ingrediente: 1,700 kg rasol alb cu oase de sită sare piper boabe 30 g
hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 7 50 g albitură 2 cepe 50 g unt
lingură de făină 1 lingură oţet de vin puţin zahăr 1 lingură de smantană
cîţiva cartofi 1 varză albă mică Mod…
Read more »
Read more »
Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă
18 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vaca 450 g piept de gîscă sare piper
cimbru 3 salate verzi 100 g ulei 1 legătură de mărar 1 fir ceapă verde 2
ouă 1/2 linguriţă de muştar puţin zahăr 12 frigărui zeamă de lămaie
Mod de preparare: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii subţiri…
Read more »
Read more »
Sos bordelez de raci
18 August 2010
Ingrediente:
1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare
piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă Mod de
preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la
un sfert se pun untul de raci, făina şi zeama…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne de vită napolitane
18 August 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne de vacă sare piper 1 foaie
de dafin 1/2 pahar vin zahăr 60 g parmezan sau caşcaval 1 morcov 1 ceapă
Mod de preparare: Carnea se înăbuşă cu ceapă tocată, morcovul tăiat,
sare şi grăsime. Se pune apoi făina, apa, bulionul, vinul, sare, foaia
de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)
17 August 2010
Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured
liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1
shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if
the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or
stirrer
Read more »
Read more »
Sos bordelez
17 August 2010
Ingrediente:
1 ceapă (arpagic) 1 pahar vin roşu 1/6 l sos sponiol 700 g ciuperci 50 g
măduvă puţin tarhon şi pătrunjel Mod de preparare: Ceapa se toacă
mărunt şi se fierbe cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se adaugă
ciupercile tocate, sosul spaniol, măduva, puţin piper şi verdeaţă
tocată. Se serveşte…
Read more »
Read more »
Chiftele din carne de vita marinate
17 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vită 2 ouă 2 cepe 1/2 linguriţă de zahăr
sare piper 2 feliii franzelă 120 g făină 160 g ulei 3-4 foi de dafin 2
linguri dc bulion 200g smîntînă, 1 legătură de pătrunjel zarzavat de
supă Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat…
Read more »
Read more »
Sote din muşchi de vită Stroganofi cu garnitură de cartofi prăjţi
17 August 2010
Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de
bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1
lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi
puţin sos englezesc Worcester Mod de preparare: Carnea se…
Read more »
Read more »
Prune cu carne de vită
17 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2
lingură de făină 50 g zahăr sare Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în
care a fost înăbuşită carnea se pune făina, se căleşte…
Read more »
Read more »
Perişoare din carne de vită cu tarhon si garnitură de pilaf
17 August 2010
O
reteta de perisoare din carne de vita cu tarhon si ou, ceapa, vin rosu,
sare, piper, franzela, ulei, bulion, zahar, smantana si tarhon.
Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ou 1/2 ceapă 1 pahar de vin roşu sare
piper 2 felii de franzelă 120g făină 160g ulei 1 legătură de tarhon 2
linguri…
Read more »
Read more »
Gulaş din carne de vită cu garnitură de găluşte
17 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vacă 5 cepe 1lingură de bulion boia de
ardei dulce 120 g ulei sare Ingrediente galuste: 4 linguri de făină, 2
ouă, 30 g unt sau untură, 2 linguri de apă, sare. Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei,…
Read more »
Read more »
Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi
17 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare
piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de
pătrunjel 400 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori cu…
Read more »
Read more »
Sos Bolta rece
17 August 2010
Ingrediente:
50 g costiţă afumată 4 castraveciori în oţet 1 ceapă 1/4 Isupă 1
lingură bulion pastă 2 linguri sos spaniol 50 g unt 1 legătură verdeaţă
piper 2 ouă Mod de preparare: Costiţa tăiată mărunt se prăjeşte cu
ceapa tocată şi se stinge cu supa, bulionul şi sosul spaniol. Se fierbe
10…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu carne de vită si smantana
17 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg fasole verde 120 g ulei
1lingură de bulion sau 200 g roşii sare 1 lingură de făină 1 legătură de
pătrunjel 2 cepe 200 g smantană 4-5 căţei de usturoi Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei…
Read more »
Read more »
Ghiveci „naţional"
17 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg piept de vacă gras 100 g untură sau ulei 150 g
morcovi 1 faină 5 ardei graşi 300 g roşii 1 vanătă 200 g conopidă 700 g
bame 750 g cartofi 1 dovlecel 750 g fasole verde 750 g mazăre 2 cepe 1
legătură de pătrunjel sare piper 3/4 pahar…
Read more »
Read more »
Sos Athenee Palace românesc
17 August 2010
Ingrediente:
1/2 ceapă 3 căţei usturoi 150 g ciuperci 50 g capere 3 castraveciori în
otet puţin pătrunjel şi tarhon 120g unt 3 linguri sos spaniol 2
gălbenuşuri Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa, usturoiul,
ciupercile, caperele, castraveciorii şi se sotează 10 minute cu 60 g
unt. Apoi se adaugă sosul spaniol, se…
Read more »
Read more »
Ciorbă grecească de perişoare
17 August 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 kg oase (facultativ) 2 cepe 400 g
zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel) sare 50 g orez 1 ou 150 g
smantană 1 legătură pătrunjel zeamă de lămaie 2 gălbenuşuri 2 linguri de
ulei 3 l apă Mod de preparare: Oasele se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf
17 August 2010
Ingrediente: 400 g rinichi de vită 400 g muşchi sau cap de muşchi 2
cepe 1/2 lingură de făină sare piper cimbru 1 lingură de bulion pastă
1/2 l supă 1 pahar de vin 40 g costiţă afumată 1 lingură de sos
Worcester 80 g unt 200 g foitaj sau aluat fraged Mod…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu carne de vită
17 August 2010
Ingrediente: 500 g carne de vită 80 g orez 2 cepe mici 1 lingură de
făină 1 lingură de bulion pastă 1 felie de franzelă sare piper 2-3 roşii
200 g ulei 6 dovlecei 1 legătură de mărar puţin zahăr 200 g smantană
Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de vită
17 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 150 g zarzavat de supă 1 ceapă 120 g
ulei sare piper 400 g orez 40 g unt Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a spumat, se pune
zarzavatul şi ceapa tăiată bucăţi mari…
Read more »
Read more »
Sos american
17 August 2010
Ingrediente: 1 portocală 1/2 pahar vin roşu 1/2 lingură făină 2
linguri sos spaniol 1 linguriţă jeleu de coacăze 40 g unt Mod de
preparare: Se rade coaja de la portocală şi se fierbe 15 minute. Se
strecoară şi se fierbe încă 10 minute cu vinul, sosul spaniol şi cu un
rantaş…
Read more »
Read more »
Parjoale de gaina
17 August 2010
Ingrediente: 1 găină 2-3 linguri smîntînă 100 g unt (sau 150 g slănină)
3 felii miez de pline 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură
mărar 2 ouă pesmet sare piper 500 g garnitură de zarzavat 10 linguri sos
Mod de preparare: Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi scoatem
pielea,…
Read more »
Read more »
Pilaf de gaina
17 August 2010
Ingrediente: 1 găină 1 ceapă zarzavat de supă 1/2 kg orez zeamă de
pasăre 100 g unt (sau grăsime de pasăre) sare piper 10 linguri sos de
ciuperci Mod de preparare: Alegem o găină grasă, nu prea tînără. O
curăţăm, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală, acoperind-o cu apă.
Adăugăm ceapă…
Read more »
Read more »
Cotlete de gaina pane
17 August 2010
Ingrediente: pieptul şi carnea moale de la picioare 2 ouă 1 lingură
făină şi pesmet Garnitură: 700 g cartofi pentru piure sote ori prăjiţi 1
kg spanac 700 g mazăre Mod de preparare: Pregătim cotlete de găină fără
os, adică bucăţi de piept tăiate subţire şi carnea de pe picioare. Le
tăvălim în făină,…
Read more »
Read more »
Budinca de piept de gaina
17 August 2010
Ingrediente: 1 piept de găină 250 g franzelă 1 pahar lapte 6 ouă 1
lingură unt sare pesmet 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare:
Spălăm, scurgem şi sărăm puţin un piept de găină crud. Il lăsăm să stea
cu sare 5—6 minute, apoi ştergem carnea cu un şervet şi o tocăm prin…
Read more »
Read more »
Gaina cu prune
17 August 2010
Ingrediente: 1 găină fartă 700 g prune uscate 1 lingură unt sau untură 2
ceşti apă 1/2 lămîie 2 linguri făină 6 bucăţele de zahăr sare Mod de
preparare: Spălăm prunele de cîteva ori în apă călduţă. Facem un rîntaş
din grăsime şi făină, lăsînd să se înroşească bine făina, şi stingem cu
apă…
Read more »
Read more »
Rata cu castraveti
16 August 2010
Ingrediente: 1 rată mare 5 castraveţi muraţi 2 linguri unt sau untură 2
cepe 750 g roşii (sau bulion de roşii) 2 ardei sare piper Mod de
preparare: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă.
Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert.
Aşezăm într-o…
Read more »
Read more »
Rata cu masline
16 August 2010
Ingrediente: 1 rată 300 g măsline 50-60 g capere 250 g ulei 3-4 cepe
50-100 g unt (amestecat cu ulei) 150 g arpagic mic 1 pahar vin 1 lămîie 1
foaie de dafin 5 boabe ienibahar 5 boabe de piper 1 lingură bulion de
roşii (sau 200 g roşii) sare Mod de preparare: Curăţăm…
Read more »
Read more »
Curca umpluta
16 August 2010
Ingrediente: 1 curcă mică 1/2 kg umplutură 1 lingură unt apă sare piper
Mod de preparare: Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem
intestinele pe la gît, scoatem iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea.
Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare. Umplem curca cu
tocătură fină pentru cîrnaţi amestecată cu castane, sau…
Read more »
Read more »
Curca fripta
16 August 2010
Ingrediente: 1 curcă mică (sau 1/2 curcă mare ori curcan) 1 lingură unt
sau untură 50 g slănină 150 g vin sare Mod de preparare: Pîrlim,
curăţăm de intestine şi spălăm curca, apoi o sărăm pe dinăuntru şi pe
dinafară. Aşezăm pasărea cu spinarea pe tavă, întindem deasupra unt
sleit şi dăm la cuptor…
Read more »
Read more »
Perişoare din carne de vită cu mărar si garnitură de pilaf
16 August 2010
Ingrediente: 600 g came de vacă 2 felii de franzelă 1 /2 lingură de
făină 3 ouă 1/2 1 supă 10 legături de mărar 3 linguri dc smîntînă sare
piper 100 g unt l ceapă 1 lingură de ulei Mod de preparare: Carnea se
dă prin maşina de tocat cu franzela muiată…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vită 2 cepe 120 g ulei 1,500 kg dovlecei
în floare 400 g roşii sare 200 g smantană 1 legătură de mărar 1 lingură
de bulion Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se
înăbuşă în grăsime. Se scoate şi, în sosul rămas, se…
Read more »
Read more »
Sos vienez
16 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă 80 g carnăciori afumaţi 50 g unt 80 g bureţi 1/4
l sos suprem 1 lingură smantană 1 castravecior proaspăt supă Mod de
preparare: Cirnăciorii, bureţii, ceapa şi castravetele se taie julien şi
se sotează în unt. Se fierb cu sosul suprem şi cu puţină supă 8-10
minute, apoi…
Consomeu Royal
16 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 1/4 1 lapte 3 ouă sare unt Mod de
preparare: Se bat bine ouăle cu puţină sare, se amestecă cu laptele şi
se toarnă într-un vas de 1/2 1 uns cu unt şi se bagă la cuptor în
bain-marie. Cînd crema s-a prins, se dă la rece. Se…
Read more »
Read more »
Consomeu cu găluşte de şuncă
16 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 180g şuncă slabă (jambon) 60 g unt sare
piper pisat 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură pesmet alb făină Mod de
preparare: Untul se freacă cu ouăle, apoi se adaugă şunca tăiată mărunt,
pesmetul şi sarea. Se fac găluşte de mărimea unei nuci şi se dau prin
făină.…
Read more »
Read more »
Papricaş din carne de vită cu cartofi
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 1 lingură de bulion pastă 1 /2
linguriţă de boia iute 120 g ulei 2-3 cepe 1 kg cartofi sare piper
cimbru 200 g smantană 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea
se taie bucăţi mai mici, se sărează şi se înăbuşe în ulei. Cînd…
Read more »
Read more »
Conopidă cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 2 cepe 120 g ulei 1 lingură de
bulion pastă 1 lingură de făină 1,500 kg conopidă sare 1 legătură
pătrunjel 300 g roşii 200 g smîntînă Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate şi, în sosul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 700g ciuperci 120 g ulei sare piper 1
lingură de făină 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 200 g smîntînă 1/2
pahar de vin Mod de preparare: Carnea se taie şi se sărează, se
înăbuşă în idei cu ceapa tocată mărunt şi sarea. Se adaugă făina…
Read more »
Read more »
Papricas de pui cu smantana
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 lingură untură 2 cepe 5 linguri smîntînă 1
linguriţă boia dulce 1 1 apă sare piper Pentru găluşte : 1 ou 3 linguri
făină 125—175 g lapte sau apă (sau sifon) sare grăsime Mod de preparare:
Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu
apă…
Read more »
Read more »
Castraveţi cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare
piper 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,500 kg castraveţi în saramură
300 g roşii 1 legătură de mărar Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi, se sărează puţin şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…
Read more »
Read more »
Sos Victoria
16 August 2010
Ingrediente: 1 păhărel vin roşu 4 linguri sos suprem de raci 20 cozi
de raci fierţi (1 cutie crevete) 1 inimă de salată sare boia iute Mod
de preparare: Sosul se încălzeşte la bain-marie, cu salată tăiată
julien, crevete sau raci puţina boia şi vin roşu. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciulama din carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 2 linguri de făină 40 g unt 1 ceapă 2
morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sare piper 300 g mălai Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare. Se
spumează, apoi se pune ceapa şi zarzavatul tăiate şi se fierbe…
Read more »
Read more »
Ostropel din carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vita 120 g ulei 1 lingură de bulion pastă
1 lingură de făină 1 ceapă 1 căpăţană de usturoi 1 lingură de oţet sare
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă in
ulei, apoi se scoate şi se fierbe cu puţină supă…
Read more »
Read more »
Consomeu julien
16 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 1 morcov 1/2 felină 1 păstarnac 1 legătură
pătrunjel 1 foaie de praz 100 g conopidă 80 g varză Mod de preparare:
Toate legumele bine spălate, tăiate julien subţire şi conopida ruptă
bucăţele se fierb 8 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se mai fierb
cu…
Read more »
Read more »
Ciulama de pui
16 August 2010
Ingrediente:
2 pui 2 linguri unt 1 ceapă (mijlocie) 1 morcov 1 pătrunjel, 4 linguri
făină albă zeamă de pasăre sare Mod de preparare: Curăţăm puii ca la
celelalte mîncăruri şi îi punem la fiert cu apă fierbinte sau rece, după
cum trebuie să fie gata carnea, mai repede sau mai încet. Luăm spuma
şi…
Read more »
Read more »
Sos verde românesc
16 August 2010
Ingrediente:
50 g piure de spanac puţin Maggi 1 legătură tarhon 1 lingură smîntînă
nucşoară sare 1/4 l sos alb 40 g file fiert Mod de preparare: Pireul
de spanac se face din foi de spanac bine spălate şi se fierbe în apă cu
sare, numai 5- 6 minute (să rămînă verde). Sosul alb…
Read more »
Read more »
Ciorbă grecească de vită
16 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vacă zarzavat de supă sare 50 g orez 2
gălbenuşuri lămîie sau sare de lămîie 1 legătură pătrunjel 2 1/2 l apă
Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici egale şi se fierbe cu 2
1/21 apă şi sare. Se spumează pe parcurs, apoi se…
Read more »
Read more »
Gaina cu gutui
16 August 2010
Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 1 lingură unt sau untură 1 lingură
făină 2 ceşti apă 10 bucăţele zahăr sare Mod de preparare: Curăţăm,
spălăm, zvîntăm pasărea şi o tăiem în bucăţi. Apoi o sărăm uşor şi o
lăsăm într-un vas. Intr-o tigaie prăjim în grăsime bucăţile de găină şi
le scoatem pe…
Read more »
Read more »
Gaina cu caise
16 August 2010
Ingrediente: 1 găină 500 g caise 1 lingură unt sau untură 1 lingură
făină 1-2 cepe (facultativ) 1 pahar apă 5-6 bucăţi de zahăr sare Mod de
preparare: Curăţăm găina, o spălăm şi o împărţim in bucăţi pe care le
prăjim în grăsime i le scoatem într-o farfurie. Rumenim puţin făina în
grăsime şi…
Read more »
Read more »
Pui inabusit
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt apă sare Mod de preparare: Puii mici
cît porumbelul sau chiar mai mărişori îi putem prepara înăbuşit. Intr-o
cratiţă potrivită (dacă vasul este prea mare, se arde grăsimea)
înfierbîntăm 1/2 lingură de unt, apoi punem puii frecaţi cu sare şi
acoperim. Aşezăm cratiţa la foc moale. Ridicăm capacul…
Read more »
Read more »
Pui fript taraneste
16 August 2010
Ingrediente: pui smantana sare Mod de preparare: Frigem puiul la
frigare ca de obicei, însă îl ungem mereu cu smîntînă. Puiul iese astfel
mustos şi fraged. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pui cu mujdei
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 căpătînă usturoi sare Mod de preparare: Puii la
frigare cu mujdei îi frigem mai tare decît puii la frigare serviţi
simpli, împărţim puii cît se poate de fierbinţi în bucăţi, imediat după
ce i-am scos din frigare. Aşezăm bucăţile într-un castro- naş. Turnăm
deasupra puţină apă fierbinte cu sare în…
Read more »
Read more »
Pui la frigare
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 20 g unt 1 căpăfmă usturoi Mod de preparare: Curăţăm
puii, îi spălăm şi îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Apoi
îi înfigem într-o frigare şi îi frigem la jar potrivit, învîrtind mereu
frigarea. Preparăm un sos cu puţină apă, o bucăţică de unt cît o nucă
şi…
Read more »
Read more »
Pui la tava
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 lingură unt 1 păhărel de vin 2 ceşti zeamă de
carne (sau apă caldă) sare Mod de preparare: Curăţăm puii, îi spălăm şi
îi frecăm cu sare pe dinăuntru şi pe dinafară. Ii punem într-o tăviţă
potrivită (după mărimea puilor ) sau într-o crăticioară. Adăugăm unt,
precum şi zeamă de…
Read more »
Read more »
Pui pane
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 3 ouă 2 linguri făină pesmet sare piper Mod de
preparare: Dacă puii sînt mai măricei, îi împărţim în patru, iar dacă
sînt mici, în două. Curăţăm bucăţile şi le spălăm. Presărăm sare şi
piper, apoi dăm fiecare bucată în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim în
grăsime încinsă. Puiul…
Read more »
Read more »
Pilaf de ciuperci si ficati de pui
16 August 2010
Ingrediente: 300 g orez 300 g ciuperci 300 g ficaţi de pui sau de
pasăre 200 g unt 1-2 linguri făină 10 linguri sos de roşii sare piper
Mod de preparare: Facem un pilaf obişnuit. Pregătim ciuperci tăiate în
felii, cu sare şi piper, le batem în făină şi le prăjim în unt.
Pregătim…
Read more »
Read more »
Pilaf de pui
16 August 2010
Ingrediente: 1 pui 300 g orez 1 lingură unt 1 păhărel de vin (100 g)
sare piper Mod de preparare: Alegem pui graşi, îi curăţăm şi îi frigem
ca pe puii la tavă, turnînd însă vin alb sau zeamă de carne. Facem un
pilaf. Cînd este gata, tăiem puii fripţi în două sau în…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 kg roşii 2 linguri unt sau untură 2 linguri făină
10 căţei de usturoi otet 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare:
Prăjim bucăţile de pui în grăsime bine încinsă. Curăţăm o căpăţînă de
usturoi şi tocăm mărunt căţeii. Facem un rîntaş pe care îl prăjim pînă
începe să…
Read more »
Read more »
Pui cu smantana si cartofi
15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 10 linguri smintînă 125 g unt 1 ceapă potrivită 5-6
cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare:
Curăţăm puii şi îi tăiem în bucăţi, pe care le aşezăm într-un vas de
sticlă rezistentă la foc sau de piatră, în care am pus ceapă albă,
tăiată mărunt şi…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii
15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 kg roşii 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 pahar
apă zahăr după gust 1, 1/2 lingură făină sare piper (boabe) Mod de
preparare: Curăţăm puii şi îi tăiem de la încheieturi. Spălăm puţin
carnea, presărăm uşor cu sare şi lăsăm bucăţile să stea 10 minute.
Spălăm din nou,…
Read more »
Read more »
Pui cu mazare
15 August 2010
Ingrediente: 1 pui 1 kg mazăre (păstăi sau boabe) 2 linguri unt sau
untură 1 lingură făină cîteva bucăţi de zahăr 2 legături mărar sare Mod
de preparare: Cu păstăi: curăţăm de ate şi spălăm bine păstăi foarte
tinere. Le rumenim în grăsime încinsă, învîrtindu-le des cu lingura de
spumuit. Prăjim bucăţile de pui…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole verde
15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 kg fasole 2 linguri unt sau untură 1 lingură
făină 2 cepe 3-4 roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 căţei
de usturoi 200 g smintina sare Mod de preparare: Curăţăm fasolea, rupem
capetele, scoatcm aţele, spălăm şi scurgem. Facem un rîntaş cu o lingură
de unt şi făină,…
Read more »
Read more »
Pui cu dovlecei in floare
15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 40-50 dovlecei 250 g roşii 2 linguri unt sau untură 1
legătură pătrunjel 1 ceapă mare 1 lingură făină 200 g smintînă sare Mod
de preparare: Pregătim puii şi facem rîntaşul ca la pui cu conopidă. In
timpul cît fierbe carnea, pregătim dovleceii, îi radem puţin, îi spălăm
şi îi prăjim.…
Read more »
Read more »
Pui cu conopida
15 August 2010
Ingrediente: 2 pui 750 g conopidă 2 linguri unt sau untură 1 lingură
făină 1 ceapă (mare) puţină boia 250 g roşii (sau bulion de roşii) 1
legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţăm şi tăiem puii, apoi îi
sărăm. Prăjim bucăţile de pui pe amîndouă părţile în grăsime încinsă
şi le scoatem pe…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci
15 August 2010
Ingrediente:
2 pui 750 g ciuperci 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 100 g
ceapă puţină boia 1 legătură pătrunjel 200 g smintînă sare piper Mod de
preparare: Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţi, sărăm şi prăjim bucăţile
pe amîndouă părţile, în grăsime încinsă. Preparăm un rîntaş dintr-o
lingură de grăsime în care…
Read more »
Read more »
Pui cu tarhon
15 August 2010
Ingrediente:
2 pui 1 legătură mare de tarhon 1 lingură unt sau untură 1/2 lingură
făină Mod de preparare: Se pepară la fel ca mielul cu tarhon. Pofta
buna!