Retete pentru Paste:
Gegic – salată turcească
29 December 2009
Ingrediente: o căpăţână de usturoi un pahar de iaurt gras sau un pahar de smântână cremoasă 2 castraveţi mari de grădină ulei de măsline 3 linguriţe suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi-l pisezi mărunt. Il freci cu un praf de sare, apoi adaugi câte puţin ulei, ca la maioneză. După…
Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)
29 December 2009
Ciuperci umplute
29 December 2009
Ingrediente: două cepe mari 10 ciuperci o legătură de mărar ulei sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală, se scot codiţele cu grijă şi se dau deoparte. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se lasă la călit aproximativ 3 minute, apoi se pun codiţele de la ciuperci şi se ţine…
Sarma de vinete cu nuca
29 December 2009
Ingrediente: 4 vinete potrivite 4 ardei verzi 1 pahar de nucă 1 legătură pătrunjel 2 căţei de usturoi 250 g iaurt piper oţet sare Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii în cuptor. Se curăţă de coajă, apoi se taie mărunt. Se mărunţeşte miezul de nucă prin robotul de bucătărie. Pisăm usturoiul. Toate…
Shashlik
29 December 2009
Saorma cu legume
29 December 2009
Ingredinete: 8 lipii 8 felii de rulada de curcan 1 salata 1 ardei capia rosu 1 morcov 1 lamaie sare Mod de preparare: Spală repede salata şi rupe-o în fâşii. Amestecă salata cu ardeiul capia tăiat rondele şi cu morcovul tăiat bastonaşe. Stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi potriveşte gustul de sare. Salata…
Andive inabusite cu unt
29 December 2009
Prajitura cu gem de capsuni si migdale
29 December 2009
Butoiase cu susan
29 December 2009
Fasole alba pistosita
29 December 2009
Forme de aspic
29 December 2009
Forme de aspic Se iau forme de mărimea şi formalul dorii (in lipsă de forme se pot folosi ceşti de cafea sau pahare), în care se toarnă un strat subţire de aspic topit şi se lasă să se răcească. Pe acest strat subţire de aspic se aplică decoruri (flori) din legume procedînd în aşa fel,…
Rulada cu kiwi
29 December 2009
Escalop de curcan, cu ciuperci
29 December 2009
Supa de rosii cu melcisori
28 December 2009
Gutui coapte cu fistic
28 December 2009
Budincă de brânză
28 December 2009
Ingrediente: 200 g brânză dulce de vacă două ouă o lingură de unt 50 g zahăr un pliculeţ cu zahăr vanilinat 200 ml lapte 50 g făină Mod de preparare: Intr-un vas se omogenizează făina, untul şi laptele. Compoziţia se toarnă peste brânza de vaci, se amestecă adăugându-se şi zahărul vanilinat, gălbenuşurile frecate, zahărul…
Ciuperci ţărăneşti
28 December 2009
Chiftele de post
28 December 2009
Ingrediente: o cutie de ciuiperci doi cartofi de mărime potrivită două linguri de orez două cepe mici 3 linguri de făină boia o legătură de pătrunjel sare piper şi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert. Orezul se spală, se curăţă şi se pune separat…
Rulada in foi
28 December 2009
Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 legatura de ceapa verde 50 de g crenvusti sare Mod de preparare: Pune crenvurştii la fiert. Opăreşte foile de lasagna până sunt fierte. Scurge-le şi aşază-le două câte două, în formă de trenuleţ, pe o folie de aluminiu. Deasupra înşiră crenvurştii fierţi pe trei rânduri, cu spaţii…
Aspic de peşte
28 December 2009
Se prepară la fel ca aspicul cu gelatină, însă în loc de oase de vită, se întrebuinţează zeamă de peşte, obţinută prin fierberea oaselor şi capetelor de peşte. Pentru păstrăvi se aromează cu vin roşu. Pofta buna!
Macaroane cu sos de carne
28 December 2009
Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci
28 December 2009
Ingrediente: 100 g unt 100 g făină 1 l supă de pasăre sau de oase 20 g gelatină 100 g frişcă sau lapte esenţă de ciuperci sare Mod de preparare: Se pune la topit într-o cratiţă untul cu făina, amestecînd într-una pînă se înfierbintă bine. Se stinge apoi cu supa de pasăre sau de…
Rulouri de vita cu legume
28 December 2009
Fasole neagră cu sfeclă
27 December 2009
Ingrediente: ulei de măsline o cană de fasole neagră un kg sfeclă sare 2-4 linguri de suc de lămâie piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Se pune fasolea într-o oală cu apă şi se pune la fiert. Se spală sfeclele şi se curăţă, apoi se pun împreună cu fasolea la fiert pentru aproximativ…
Jeleu de gutui
27 December 2009
Chifteluţe de cartofi
27 December 2009
Ingrediente: un kilogram cartofi o lingură de făină o felie de pâine 3 ouă pătrunjel pesmet ulei sare legume fierte (morcov, ardei şi ţelină) Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert într-o oală în care s-a adăugat puţină sare. Se scurg de apă şi se pasează împreună cu legumele fierte. Felia de pâine…
Vinete cu migdale
27 December 2009
Calmar cu ceapă verde în sos de vin
26 December 2009
Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 3 cepe medii tăiate 500 g calmar proaspăt curăţat şi tăiat 3 căţei de usturoi 1/2 cană de vin alb un ardei iute zahăr după gust 250 g ceapă verde o legătură de mărar 250 g cereale din grâu două lămâi Mod de preparare: Se pune uleiul…
Salată de hering
26 December 2009
Ingrediente: 3/4 cană de ulei de măsline două fire de ceapă verde 3 linguriţe de suc de lămâie 250 g de hering 3 linguriţe de oţet de vin două roşii medii o legătură de mărar pentru garnitură Mod de preparare: Se amestecă peştele cu ceapa verde şi oţetul de vin în malaxor. Se adaugă…
Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspic
26 December 2009
Unele preparate, ca: pateul de ficat, musul de şuncă sau salata pot fi servite sub diferite forme, glasîndu-le cu aspic. Se alege forma dorită, se pune într-un vas cu gheaţă fărîmiţată mărunt şi se lasă să se răcească bine. După ce s-a răcit, se toarnă în ea aspicul, răcit la rîndul lui, şi se învîrteşte…
Cum se preparara salata de cartofi cu vinaigrette de lamaie (video)
26 December 2009
Chiftelute de dovlecei cu marar si patrunjel
26 December 2009
Friptură cu sos de roşii
26 December 2009
Ingrediente: 500 g carne macra de vită o ceapă două linguri de ulei de măsline două linguri de bulion o linguriţă de unt 250 g paste supă sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se prăjeşte ceapa împreună cu carnea de vită. Se stinge cu apă caldă, se acoperă…
Ciorbă de pui cu smântână
26 December 2009
Tort de post
26 December 2009
Strudel cu dovleac si scortisoara
26 December 2009
Benieuri Malakoff
26 December 2009
Hummus
26 December 2009
Ingrediente: 300 g boabe de humus fără coajă o ceaşcă de ulei de susan un căţel de usturoi pisat zeama de la două lămâi 4 linguri de uleii de măsline sare şi piper alb după gust Mod de preparare: Se pun boabele de năut la înmuiat până a doua zi. Se lasă la fiert…
Gogoşele de post
26 December 2009
Aspic cu gelatină
26 December 2009
Ingrediente: 1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri 150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe pilier sare Mod de preparare: Această reţetă este mult mai uşoară şi mai practică. Metoda de preparare este aceeaşi ca şi la…
Bors din legume
26 December 2009
Ardei cu ulei de măsline
25 December 2009
Ecler cu frişca şi kiwi
25 December 2009
Chec
25 December 2009
Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 100 g unt 120 g zahăr două ouă un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Untul se freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi zahărul vanilinat, amestecându-se foarte bine. Se toarnă laptele…
Salata de scrumbii
25 December 2009
Ingrediente: 3 scrumbii sărate 500 g cartofi două cepe mici două linguri de ulei oţet sare Mod de preparare: Scrumbiile se desărează, se taie bucăţi potrivit de mari şi se curăţă de oase. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se taie rondele. Ceapa curăţată se taie rondele. Se pun într-un vas,…
Sandwich-uri calde spaniole
24 December 2009
Sandwich-uri calde spaniole Ingrediente: 600 g pâine 100 g şuncă afumată 300 g roşii 200 g caşcaval un căţel de usturoi 100 g unt pătrunjel verde tocat busuioc tocat sare piper Mod de preparare: Se taie şunca felii subţiri şi se unge cu un amestec de usturoi pisat, pătrunjel şi busuioc. Feliile de pâine…
Foi de viţă de vie cu iaurt
24 December 2009
Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline 750 g iaurt 2/3 cană de cereale din grâu 250 g ceapă verde 250 g mărar proaspăt tocat 1/2 linguriţă de piper alb sare un kg foaie de viţă Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu cerealele din grâu într-un bol, apoi se adaugă ceapa, mărarul, sarea…
Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă
24 December 2009
O reteta simpla de ardei umpluti cu ciuperci si verdeata din: ardei grasi, ciuperci, rosii, orez, ceapa, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ardei graşi o cutie de ciuperci 5 roşii o cană de orez două cepe o legătură de pătrunjel o legătură de mărar 4 linguri de ulei sare şi piper după…
Supă de linte
24 December 2009
Cartofi la cuptor
24 December 2009
Ingrediente: un kg cartofi chimen sos de roşii o salată câteva roşii deshidratate ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce de ardei Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în sferturi şi se pun la fiert, într-o oală cu apă clocotită, sare şi puţin ulei. Când sunt pe jumătate fierţi se scurg de…
Prăjitură de post
24 December 2009
Ingrediente: 3 căni de făină 6 linguri de cacao două linguriţe de bicarbonat două căni de zahăr, două căni cu apă două pliculeţe de zahăr vanilat 11 linguri de ulei două linguri de oţet coajă rasă de portocală Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia, apa şi zahărul până…
Supă de morcov cu cocos
24 December 2009
Bigos
24 December 2009
O reteta absolut delicioasa de Bigos din: varza murata, costita, ceapa, carne de vita, porc, muschi, pasare, vanat, untura, frunze de dafin, boabe de piper, chimen, hribi, bulion, sare si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg varză murată 200 g costiţă 3 cepe mari 1,5 kg carne (vită, porc, muşchi, pasăre, vânat) 200…
Sarlota cu nuca
24 December 2009
Ingrediente: 200 g zahăr pudră 200 g unt 200 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 100 g nuci sau migdale o bucată lămâie două tablete de ciocolată 3 pahare smântână Mod de preparare: Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn,…
Varza cu polonezi si sos
24 December 2009
Bautura iraniana
23 December 2009
Ingrediente: 1/2 l apă 3 linguriţe ceai negru 4 linguriţe zahăr cuburi de gheaţă sucul de la două mandarine două piersici 4 felii de lămâie coaja caramelizată de la două mandarine Mod de preparare: Apa se pune la fiert, se adaugă ceaiul, se fierbe, apoi se dă deoparte şi se lasă să stea acoperit…
Salata de conopida cu oua fierte
23 December 2009
Sufleu de taitei
23 December 2009
Cataif cu struguri si smochine
23 December 2009
Suvlaki de scoici
23 December 2009
Ingrediente: 500 g scoici (spălate, opărite şi extrase din cochiliile lor) ceapă (tăiată în felii) ulei de floarea-soarelui ardei iute zeamă de lămîie pentru sosul pentru frigare: făină sare sos de usturoi instrumentar: frigărui de lemn Mod de preparare: Pregăteşte întîi sosul pentru frigare, amestecînd făină cu sare şi apă (sosul trebuie să fie…
Plăcintă cu spanac
21 December 2009
Ingrediente: 1,500 kg spanac 10 ouă, 500 g brînză (rasă) 4 linguri de unt puţin ulei de măsline 10 foi de plăcintă puţin mărar 10 fire de chivas piper măcinat sare Mod de preparare: Spală bine spanacul, apoi taie-l foarte mărunt. Sărează-l puţin (trebuie să ţii cont că şi brînză este sărată), frămîntă-l, să…
Iahnie de cartofi cu tahini
20 December 2009
Ingrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini (pastă de susan) sare Mod de preparare: Curăţă cepele, taie-le mărunt şi fierbe-le în apă. Adaugă roşiile (de asemenea, curăţate, spălate şi tocate), usturoiul (tăiat feliuţe), ţelina,…
Iahnie de caracatiţă
20 December 2009
Ingrediente: două kg de caracatiţă un kg de ceapă (mică) un pahar de vin roşu 9 căţei de usturoi (întregi) 5 frunze de dafin o linguriţă de amestec de condimente (oregano, busuioc, cimbru, piper boabe, coriandru), piper negru (măcinat) ulei de măsline – pentru fiert ulei de floarea-soarelui pentru prăjit Mod de preparare: Spală…
Brioşe cu ciocolată si scortisoara
20 December 2009
Chiftele de năut
20 December 2009
Ingrediente: 500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150 g făină două ouă piper ulei de măsline Mod de preparare: Pune la înmuiat boabele de năut timp de 12 ore, schimbînd apa de cel puţin trei ori. Fierbe apoi…
Cremă de vinete
20 December 2009
Ingrediente: un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru proaspăt 250 g brînză de capră 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar (tocat) sare piper o linguriţă de oţet de vin Mod de preparare: Curăţă vinetele şi taie-le în sferturi, apoi, la foc mic, fierbe-le în lapte, în…
Curăţarea şi fierberea peştelui
10 December 2009
Curăţarea şi fierberea peştelui Orice peşte care urmează să fie preparat trebuie să fie foarte proaspăt. Peştele proaspăt este tare la pipăit, are ochii limpezi, branhiile (urechile) roşii şi solzii lucioşi. Se curăţă întîi peştele de solzi, apoi se spintecă pe burtă, de la coadă la cap, se scot intestinele (cu atenţie ca să nu…
Cinco de Mayo (video)
10 December 2009
Ingrediente: 2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic, minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme , or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml) chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes , or…
Supă de legume cu peşte
10 December 2009
Caracatiţă marinată
10 December 2009
Ingrediente: două kg de caracatiţă trei linguri de oţet 150 ml ulei de măsline oregano piper 3 cepe opţional – usturoi Mod de preparare: Spală bine caracatiţa, cu apă multă, timp îndelungat. Pune-o într-un vas (fără sare, fără apă) şi lasă pe foc mic, adăugîndu-i doar ceapa (tăiată în sferturi sau în felii mai…
Coptură de asin
10 December 2009
Aspic fără gelatină cu şorici
10 December 2009
Ingrediente: 1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri 150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe piper sare Mod de preparare: Aspicul preparat din substanţe gelatinoase (oase si cartilaje) este mult mai gustos deeit cel preparat din gelatină.…
Kir Imperial Cocktail
9 December 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente: 9/10 şampanie 1/10 cremă de zmeură Considerând că varianta Kir Royal reprezintă evoluţia clasicului Kir. Kir Imperial este o variantă mai puţin tradiţională. Faţă de celalalte două, Imperial…
Tartă cu legume si branză de vaci
9 December 2009
Rulouri de păstrăv cu cartofi ţărăneşti
8 December 2009
Se iau vreo doi păstrăvi, se dezosează şi se taie fileuri. Apoi se condimentează cu sare şi piper, se presară un putin de busuioc şi puţină mentă, se stropesc cu zeamă de lămâie. Separat se pregăteşte umplutura de ciuperci. Intr-o tigaie se pun vreo câteva ciuperci, tăiate felii, puţină ceapă tocată mărunt şi se condimentează…
Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin
5 December 2009
Găluşte cu cartofi
5 December 2009
Ingrediente: 8 cartofi 4 linguri făină două linguri de margarina sare piper măcinat Mod de preparare: Se spală cartofii, se pun la fiert în apă caldă cu sare, se scot după jumătate de oră şi se curăţă de coajă. Se zdrobesc cu furculiţa, se sărează şi se piperează, se amestecă bine cu două linguri…
Cartofi umpluţi cu zarzavat călit
5 December 2009
Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 3-4 roşii o jumătate de varză doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 4 linguri cu ulei mărar şi pătrunjel frunze o creangă de busuioc sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă varza, morcovii şi pătrunjelul, se dau pe răzătoarea mare, se călesc împreună 10 minute în…
Ghiveci de iarnă
28 November 2009
Ingrediente: o varză acră un borcan cu fasole verde conservată o ţelină un păstârnac un borcan de mazăre conservată 6 cartofi 4 morcovi două cepe mari fasole boabe fiartă un pahar cu ulei bulion de roşii cimbru piper boabe Mod de preparare: Se pune varza în apă rece pentru o oră, după care se…
Pizza cu pui si legume
28 November 2009
Ingrediente: 1 pachet blat pentru pizza (pentru 1 tavă) 600 g file din piept de pui 2 linguri ulei sare piper 500 g dovlecei 250 g roşii cherry 1 pachet roşii bucăţi cu verdeaţă (370 g) 90 g măsline negre (fără sâmbure) 150 g brânză pentru pizza Mod de preparare: Pregătiţi aluatul conform instrucţiunilor…
Supa de mazare cu carnati
27 November 2009
Ingrediente: 1 ceapa 1 catei de usturoi 1 lingura unt, 1 linguria curry 1 lingura gris 1 cutie mazare sau mazare din congelator (aproape 300 g) 750 ml supa instant de gaina 2 carnati 250 ml smantana sare piper zahar zeama de lamaie Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se taie marunt si se…
Pizza cu jambon
27 November 2009
Spaghete cu carnati si ciuperci
26 November 2009
Lasagna cu carne de vita
26 November 2009
Ingrediente: 5 oua mari 1/2 cana apa 1 lingurita rasa de sare faina pentru a obtine un aluat de taietei (cat cuprinde) circa 1 kg carne tocata de vita 300 g cascaval 2-3 linguri ulei sare dupa gust 2 cepe mari piper negru bulion Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste…
Strudel pufos cu spanac
26 November 2009
Dovlecei umpluţi cu varză
26 November 2009
O reteta delicioasa de post de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, cimbru, rosii, bulion, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 0 dovlecei 1 varză mică cimbru 2-3 roşii sau 1 lingură cu bulion 1 ceapă 3-4 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Se spală dovleceii, se rad de coaja albă, se taie un…
Pizza cu ton
26 November 2009
Budinca
25 November 2009
Ingrediente: 1 l lapte 1 praf budinca 1 plic praf de frisca 100 g stafide 1 portocala Mod de preparare: 500 ml lapte se fierb, facandu-se clasica budinca, doar ca adaugam 50 g stafide. 500 ml lapte se amesteca cu praful de frisca pana cand rezulta o frisca tare. Portocala se decojeste si se…
Rulada cu spanac
25 November 2009
Cum se prepara Cocktail Swiss Family Mixed Drink (video)
25 November 2009
Cum se prepara Cocktail Swiss Family Mixed Drink
Plăcintă cu morcovi
25 November 2009
Ingrediente: o jumătate kg morcovi două mere două pere o portocală 4 linguri de zahăr 3 linguri de griş sare două linguri de zahăr farin două linguri de ulei sau margarina două linguri de făină o cană de gem de caise sau piersici Mod de preparare: Se curăţă morcovii de coaja de deasupra, se…
Hribi uscaţi cu usturoi
25 November 2009
O reteta de post de hribi uscati cu usturoi din: fribi, usturoi, faina, sifon si sare. Ingrediente: o farfurie cu hribi uscaţi 5 căţei de usturoi 5 linguri făină un pahar cu ulei o cană cu sifon sare Mod de preparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece…
Mini pizza
25 November 2009
Supa de rosii cu dovlecei si cartofi
25 November 2009
Ingrediente: 1 l suc de rosii (sau rosii in bulion) 2 dovlecei taiati rondele subtiri (din congelator sau din saramura) 4 cartofi 2 cepe mici 3 catei usturoi 1/2 ceasca ulei 1 lingurita zahar sare piper 2 foi dafin Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei ceapa tocata marunt,…
Prăjitură cu fructe si crustă de brânză
24 November 2009
Pizza cu două feluri de brânză şi şuncă de Praga
24 November 2009
Spaghete cu legume
24 November 2009
Ingrediente: 250 g rosii 2 ardei 1 dovlecel 1 ceapa 3 linguri ulei 1 pachet spaghete sare piper condimente Mod de preparare: Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa, ardeii si dovlecelul se toaca marunt si se calesc. Se amesteca cu rosiile. Spaghetele fierte se scurg si se pun pe un platou. Deasupra se…
Cum se prepara Clove Cocktail Mixed Drink (video)
24 November 2009
Cum se prepara Clove Cocktail Mixed Drink
Cannelloni cu branza
24 November 2009
Tort de clatite cu spanac
24 November 2009
Galuste cu prune
24 November 2009
Ingrediente: 400 g cartofi făinoşi 100 g făină 5 linguri cu zahăr 8 prune 50 ml ulei 1 pahar cu pesmet scorţişoară Mod de preparare: Fierbe cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. După ce s-au fiert, zdrobeşte-i cu furculiţa. După ce s-au răcit adaugă zahărul şi amestecă energic. Imparte compoziţia în 8…
Kir Cocktail
23 November 2009
Berea – de la prohibiţie la mileniul al treilea
23 November 2009
In paralel cu tot mai ampla răspândire a băuturilor alcoolice, secolul XIX a cunoscut şi extinderea flagelului care este alcoolismul. Mai cu seamă lumea ecleziastică e sensibilă la această problematică, organizând campanii împotriva consumului de alcool şi solicitând instituirea unei legislaţii restrictive. In anul 1853, în Scoţia, urmată de Irlanda şi Ţara Galilor, a fost…
Plăcintă ţărănească cu carne de vita
23 November 2009
Ingrediente: 450 g carne de vită tocată o ceapă făină de porumb o mână de mazăre 6 cartofi mari condimente (nucşoară, piper, pătrunjel, curry, cimbru) lapte unt ulei sau untură Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie în sferturi. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Intr-o tigaie se…
Placinta mozaic
23 November 2009
Ingrediente: 1 kg spanac 8 oua fierte 1 ceapa 200 g sunca presata ulei sare piper Pentru aluat: 1 cescuta cu apa 1 lingurita cu sare 500 g faina 75 ml ulei Mod de preparare: Frământă iingredientele pentru aluat, (dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă caldă). Căleşte ceapa, ardeiul şi şunca. Adaugă…
Pâine cu şuncă si ierburi
23 November 2009
Ingrediente: 1 kg făină drojdie cât o nuciă 1 linguriţă cu zahăr 1 praf de sare 200 ml lapte călduţ 200 g şuncă slabă 1 linguriţă maghiran 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru uscat Mod de preparare: Faci un aluat din făină, sare, drojdia frecată cu zahăr şi lapte, apă călduţă. Frămânţi bine. Când…
Prajiturica de casa
23 November 2009
Cum se prepara Christians Cocktail Mixed Drink (video)
23 November 2009
Cum se prepara Christians Cocktail Mixed Drink
Tocana de legume
23 November 2009
Salata cu porumb
23 November 2009
Ruladă de vanilie
22 November 2009
Basbusă
22 November 2009
Ingrediente: 600 g iaurt 600 g griş 200 g miere un kg vişine fară sâmburi proaspete sau congelate 60 g nucă de cocos rasă 10 g unt Mod de preparare: Se freacă iaurtul cu grisul. Se adaugă mierea. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu griş şi se toarnă compoziţia. Se presară…
Budincă Yorkshire
22 November 2009
Ingrediente: două ouă o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de lapte un vârf de cuţit de sare ulei sau untură stafide Mod de preparare: Ouăle se amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în mijlocul făinii. Se presară stafidele şi se mixează sau se frământă cu mâinile…
Turte
22 November 2009
Pateu de soia
22 November 2009
Varză cu bame
22 November 2009
Foietaj cu nucă şi mac
20 November 2009
Salata de macaroane sau taitei
20 November 2009
Ingrediente: 200 g taietei 125 g carne de vita din conserva 3 castraveti murati sare maioneza 2 linguri boabe de porumb din conserva, 2 linguri ciuperci, 1 ceapa tocata fin Mod de preparare: Se fierb taietei sau macaroanele, se toaca marunt carnea de vita, castravetii si ciupercile. Porumbul se scurge de apa si se…
Melcisori cu carne
19 November 2009
Salata de paste fainoase
19 November 2009
Ingrediente: 500 g paste 2 ceapa 2-3 linguri bulion 3 catei usturoi 100 ml otet din vin 3 linguri de miere 100 ml ulei Mod de preparare: Se fierb pastele, se scurg bine de apa si se spala cu apa rece. Apoi se taie ceapa fin, usturoiul se piseaza si se amesteca cu…
Cum se prepara Cocktail Quaker Mixed Drink (video)
18 November 2009
Cum se prepara Cocktail Quaker Mixed Drink
Ministrudel cu varză
18 November 2009
Salată de pui cu andive şi migdale
18 November 2009
Macaroane cu ciuperci
18 November 2009
Ingrediente: 400-500 g macaroane 2 catei de usturoi 400 g ciuperci 1 bucata praz 1 ceapa 3 linguri de ulei 1 lingura de suc de lamaie 4 linguri de cascaval ras Mod de preparare: Se fierb pastele in apa sarata circa 12 minute, intre timp se curata usturoiul, se spala si se taie marunt. Se…
Penne cu carne
17 November 2009
Supa din carne de vita
17 November 2009
Cum se prepara Cocktail Du Barry Mixed Drink (video)
17 November 2009
Cum se prepara Cocktail Du Barry Mixed Drink
Cornuri cu şuncă si cu caşcaval
17 November 2009
Prajitura cu malai si nuci
17 November 2009
Ingrediente: 1 ceasca de faina de porumb 1 ceasca de faina de grau 1 ceasca de lapte sau lapte batut 1 ceasca de nuci macinate 1 pahar ulei 20 g drojdie 1 ceasca zahar Mod de preparare: Se amesteca foarte bine ingredientele, se toarna intr-o tava unsa cu unt (untura) si tapetata cu faina si…
Salată cu dovleac si miel
16 November 2009
Rigatoni cu masline si ardei
16 November 2009
Ingrediente: 250 g de rigatoni 100 g de măsline fără sâmburi 4 roşii proaspete 1-2 gogoşari copţi 1 ceapă 1-2 linguri de vin roşu 3-4 linguri de ulei de măsline sare piper busuioc Mod de preparare: Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de…
Supa crema de rosii cu smantana
16 November 2009
O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel…
Tartă cu lămâie
16 November 2009
Premiile pentru Excelenţă Vinul.Ro 2009
16 November 2009
Bucureşti, 13 noiembrie 2009 – 55 vinuri româneşti cumpărate de la rafturile magazinelor au fost premiate de un juriu autohton şi internaţional reunit de către revista de specialitate Vinul.Ro. În total, la concursul „Premiile pentru excelenţă Vinul.Ro” au participat 168 de vinuri. Concursul reprezintă o premieră naţională prin faptul că probele evaluate de către specialiştii…
Maioneză verde
16 November 2009
Ingrediente: maioneză (pregătită din gălbenuş crud, ulei, sare şi muştar) două linguri de brânză de vaci o legătură de pătrunjel tocat o ceapă tăiată mărunt o lingură de suc de lămâie Mod de preparare: Se mixează ingredientele până se obţine o pastă omogenă. Pofta buna!
Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan
16 November 2009
Ghiveci cu legume
16 November 2009
Se calesc 2 cepe in putin ulei. Se adauga 2 morcovi dati pe razatoare, o telina mica data tot pe razatoare. Cand s-au inmuiat se adauga apa (cam 2 litri), iar cand da sa clocoteasca se adauga vreo 10-12 cartofi taiati in patru sau sase. Cand sunt aproape fierti se adauga si fasole pastai…
Salată cu fructe si carne de vită
15 November 2009
Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 2 portocale 500 g file de vită 2 linguri ulei sare, piper 1 linguriţă muştar 1 linguriţă miere 200 ml vin roşu 2 linguri oţet balsamic 150 g creson 2 cepe roşii Mod de preparare: Fierbeţi sfecla circa 20 minute în apă, curăţaţi-o şi tăiaţi-o rondele. Curăţaţi portocala şi…
Pizza Margherita
15 November 2009
Ingrediente: 200 g cocă de pâine 200 g felii de roşii fărâmiţate o mozzarella mică tăiată în felii foartee mici 4 sau 5 frunze de busuioc proaspăt sare Mod de preparare: Intindeţi coca pe o masă rotundă cu diametrul de 20-25 cm, unsă mai înainte cu ulei. Aşezaţi deasupra pasta de roşii, mozzarella şi…
Cum se prepara Cocktail Sicilian Mixed Drink (video)
15 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sicilian Mixed Drink
Cocktail King Alfonso
15 November 2009
O reteta simpla de Cocktail King Alfonso din: lichior de cafea si frisca proaspata. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 2-3 cl lichior de cafea 2 linguri de frişca proaspătă Nu ştim pentru…
Pot au feu
15 November 2009
Varză în sos de roşii
15 November 2009
Ingrediente: o jumătate de varză două roşii descojite 3 linguriţe de susan 3 linguriţe seminţe de floarea-soarelui pentru sos: 3 roşii mari descojite 3 linguriţe de iaurt sucul de la o lămâie o jumătate de ceapă sare cimbru busuioc oregano Mod de preparare: Se mixează ingredientele de la sos. Se taie roşiile în cubuleţe.…
Salată cu brânză, mere si nuci
15 November 2009
Ingrediente: 1 salată mică Lollo rosso 1 salată mică Lollo biondo 200 g şunculiţă, tăiată felii mai groase 200 g brânză gouda, tăiată în felii mai groase 1 ceapă roşie 2 mere dulci-acrişoare sare, piper 1 vârf de cuţit de zahăr 4 linguri ulei 2 linguri Mod de preparare: Pregătiţi salata şi tăiaţi-o potrivit.…
Cotlete de franzela
15 November 2009
Ingrediente: 1/2 franzela 2 oua 1 pahar lapte 150 gcascaval putina faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Se inmoaie franzela in lapte, se stoarce bine, se amesteca cu cascaval ras, 2 oua si o lingura de faina. Pe o planseta presarata cu faina, pastei rezultate i se da forma de cotlete, care se…
Salată cu pui cu pere
14 November 2009
Salată cu rucola, parmezan si piersici
14 November 2009
Ingrediente: 4 cepe roşii 1 lingură ulei 500 g piersici (cutie) 150 g rucola 4 linguri sâmburi de pin 3 linguri unt 2 linguri zahăr pudră 4 linguri oţet balsamic sare piper 75 g parmezan tăiat Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în patru şi căliţi-o într-o lingură de ulei 5 minute. Tăiaţi piersicile…
Salata de mazare cu maioneza
14 November 2009
Tort cu corcoduşe
14 November 2009
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faină 80 g smântână fermentată 2 linguri miere lichidă 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar: 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi 70 g migdale măcinate (fără coajă) 100 g miere lichidă 1-2 linguri alcool de corcoduşe 3…
Carabaccia
14 November 2009
Ingrediente: 4 cepe albe mari doi cartofi 4 linguri de ulei de măsline 1,5 l de supă de came pâine de casă uscată nucşoară sare piper 100 g parmezan ras Mod de preparare: Tăiaţi fin cepele şi puneţi-le într-o tigaie adâncă, peste uleiul de măsline. Căliţi-le amestecând des şi ţinându-le acoperite. Adăugaţi cartofii tăiaţi…
Tartă cu mălai, mere şi stafide
14 November 2009
Prajitura cu gem
14 November 2009
Pasta de fasole lata galbena
14 November 2009
Ingrediente: 800 g fasole 5 catei mari de usturoi 1 cartof (200 g) 100-150 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert cu apa rece, sare si cartoful intreg curatat de coaja. Se fierb in oala sub presiune, pentru ca in 8-10 minute sunt…
Pastă de ardei
14 November 2009
Ingrediente: 5 ardei două fire de ceapă verde sau un fir de praz 100 g unt o legătură de pătrunjel câteva măsline plante aromatice condimente (piper, curry, chilly, oregano, busuioc) Mod de preparare: Se freacă untul până se obţine un amestec spumos. Se adaugă la celelalte ingrediente tăiate mărunt. Se serveşte pe felii de…
Salată de pui cu andive si linte rosie
13 November 2009
Salata exotica
13 November 2009
Ingrediente: o ţelină un morcov o lingură de suc de lămâie 3 linguri de zeamă de portocală câteva bucăţele de ananas şi avocado 1/2 portocală tăiată în cubuleţe 1/2 banană tăiată în rondele un kiwi tăiat în cubuleţe câteva nuci două linguri de smântână Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se ornează…
Prăjitură cu portocale
12 November 2009
Crema de dovleac cu scoici
12 November 2009
Ingrediente: 1 dovleac 12 scoici Saint-Jaques 4 linguri de tapioca 300 ml smântână groasă 60 g unt 1 doză de şofran pudră sare, piper măcinat pătrunjel pentru decor Mod de preparare: Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se pun la prăjit bucăţile…
Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink (video)
12 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink
Croute au fromage
12 November 2009
Ingrediente: 4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate) 50 ml vin alb sau cidru puţin lapte, 20 ml ulei 4 felii de jambon 4 felii de brânză (Gruyere, Emmentaler, L’Etivaz) 4 pere piper paprika facultativ: 4 ouă (ochiuri) Mod de preparare: Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei, după…
Sufleu de alpaj
12 November 2009
Sufleu de alpaj Ingrediente: un litru de lapte o jumătate de linguriţă de sare 100 g griş 30 g unt 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere) piper proaspăt măcinat un vârf de cuţit de nucşoară rasă 4 gălbenuşuri 4 albuşuri Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi grisul, puţin câte…
Tarta cu mure
12 November 2009
Ingrediente: 250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere 150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri Mod de preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o forma de placinta…
Pogace
12 November 2009
600 g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g drojdie şi puţin zahăr (1 lingură). După ce drojdia a…