Retete de Paste:
Musaca de vinete
24 October 2010
Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2
kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml ulei
floarea soarelui 1 pahar vin alb parfumat Mod de preparare: Se taie
vinetele felii rotunde de 1-1,5 cm grosime.Săraţi puţin fiecare felie,
pe…
Read more »
Read more »
Cascaval la capac
24 October 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 50 g unt piper boia Mod de preparare: Se
unge cu unt o tigăiţă.Caşcavalul se taie felii de un deget (unii le
spală în lapte şi le trec prin ou) se potrivesc feliile acestea în untul
încins, se presară cu picanterii, se acoperă cu un capac. Pe foc se…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml lapte 4-5 linguri ulei sare 100 ml
smântână 2 cutii ciuperci 3-4 cepe 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1
lingură sare condimente (chili, ienibahar, nucşoară, cimbru) Mod de
preparare: Cartofii se pregătesc ca pentru piure. Ceapa tocată mărunt se
căleşte în apă şi ulei.…
Read more »
Read more »
Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
23 October 2010
Ingrediente: 300 g morcovi 200 g mazăre verde 5 ouă 200 g smântână 300 g
făină 100 g caşcaval 1 lingură unt sare Mod de preparare: Amesteci
făina cu 2 ouă, un praf sare şi o lingură de apă şi frămânţi până obţii
un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi copţi cu ceapă murată
23 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe murate sare ulei oţet Mod de
preparare: Speli bine cartofii şi îi dai la cuptor cu coajă cu tot
pentru aproximativ 1 oră. Când sunt copţi, îi scoţi, îi cureţi şi îi
zdrobeşti cu furculiţa, dar să rămână bucăţele mai mari. Pui sare şi
ulei după gust…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
23 October 2010
Ingrediente: 750 g came tocată 300 g spanac 1/2 kg roşii 100 g caşcaval
3-4 cartofi noi 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură muştar 4
linguri pastă de tomate sare piper 1 ou busuioc 1 felie pâine 2 cepe
Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert pentru 3-5…
Read more »
Read more »
Sos de vanilie
23 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 1/2 baton vanilie 80 g zahăr 1 ou 4
gălbenuşuri Mod de preparare: Laptele, zahărul şi vanilia se pun la
fiert. Separat se amestecă bine cu telul, ouăle. Cîn laptele clocoteşte,
se pune cîte puţin peste ouă, apoi se pune un capac. Sosul se leagă (se
îngroaşă) singur şi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza la cuptor
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1
ou sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi
bine şi tăiaţi felii potrivite se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Când au fiert pe jumătate, se opreşte focul. Intr-un vas de Jena sau o
tavă…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu granule de soia
23 October 2010
Ingrediente pentru piure: 1 kg cartofi 100 ml lapte 2-3 linguri ulei
sare 100 ml smântână Pentru granulele de soia: 3 cepe potrivite 100 g
soia granule 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură vegeta
condimente (cimbru, ienibahar, coriandru, maghiran, cimbrişor) Mod de
preparare: Se pregătesc cartofii ca pentru piure.…
Read more »
Read more »
Cartofi ţărăneşti cu ceapă
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 4 cepe sare condimente
(cimbru şi maghiran) verdeaţă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se
spală, se taie în felii cât mai subţiri şi se pun într-o tavă unsă.
Intre timp, ceapa se curăţă se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în
apă şi ulei,…
Read more »
Read more »
Cartofi franţuzeşti
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă fierte 200 g smântână 1 ou 100 g unt
100 g caşcaval ras sare 1 legătură pătrunjel pentru ornat Mod de
preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă
şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 2 cepe 150 ml untdelemn 3 linguri
făină sare piper Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti cu apă
clocotită cu sare şi-l laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi
ceapa, o căleşti în untdelemn, adaugi spanacul şi după 5 minute presari
1 lingură de făină şi pui…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac congelat 1 lingură condimente 2 linguri făină 2
linguri margarină mărar verde Mod de preparare: Fierbi spanacul
congelat în apă cu Maggi Secretul Gustului Legume, îl scurgi, îl
amesteci cu făina dizolvată într-o ceaşcă ide zeamă de la fierberea
spanacului. Amesteci bine spanacul cu margarina şi torni totul într-o…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole boabe
23 October 2010
Ingrediente: 600 g fasole uscată 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1
rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 3-4 linguri ulei 1 linguriţă sare 1
legătură frunze ţelină pătrunjel 1 lingură boia dulce de ardei 1 lingură
pastă de tomate Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la
înmuiat de seara până…
Read more »
Read more »
Supă de linte roşie
23 October 2010
O
reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1
lingură ulei 1 lingură făină 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o
pui la fiert cu 2…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 2-3 linguri
ulei 1 linguriţă vegeta 1 ardei capia roşu 1 lingură pastă de tomate 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciupercile proaspete,
se spală şi se taie feliuţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie
cubuleţe mai mari. Ceapa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu maioneză de soia
23 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 150 g maioneză soia 1 legătură
pătrunjel sare Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă
clocotită cu sare, după ce în prealabil au fost curăţaţi, spălaţi bine
şi tăiaţi cubuleţe. Se fierb aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata
se scurge zeama (care nu se aruncă,…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu friptură de gluten
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 ml lapte 30 ml ulei sau 100 g unt sare
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie cubuleţe
mari şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi, se
scurg de zeamă, se pun într-un bol mai mare şi se…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 200 g ciuperci 100 g unt 100 g caşcaval 1
gălbenuş 1-2 linguri făină 150 ml lapte sare pesmet Mod de preparare:
Conopida se fierbe în apă cu sare, după ce în prealabil a fost curăţată,
spălată şi desfăcută bucheţele. Ciupercile se taie feliuţe subţiri şi
se înăbuşă bine în…
Read more »
Read more »
Conopidă cu smantana
23 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 ml lapte 200 g smântână
degresată 1 legătură pătrunjel 2-3 cartofi sare Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se rupe bucheţele, se spală sub jet de apă rece şi
se pune să fiarbă în apă clocotită cu sare şi lapte. Separat, se fierb
şi cartofii. Când sunt…
Read more »
Read more »
Maioneză din cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi potriviţi, de preferinţă albi 1 linguriţă muştar
dulce 2-3 linguriţe zeamă de lămâie 1 gălbenuş de ou crud (opţional)
150 g ulei sare Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se zdrobesc ca
pentru piure. Se adaugă o linguriţă de muştar dulce, sare, 2-3 linguriţe
suc de lămâie. Opţional, se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez si legume
23 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 3 morcovi 3-4 cepe 1 ţelină mică 1 rădăcină
pătrunjel 4-5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 250 g
suc de roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 varză mare acră sau
dulce 1 cartof crud ras 1 lingură boia dulce Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de conopidă
23 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 căpăţână usturoi 2 ouă 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar 2 felii pâine graham înmuiată 1 linguriţă
boia dulce 1 lingură vegeta 50 g brânză telemea un vârf de cuţit de
bicarbonat Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă cu sare. Când
este fiartă, se scurge de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Silk Stocking (video)
23 October 2010
Ingrediente:
50 ml tequila 25 ml dark creme de cacao 25 ml double cream ½ tsp
raspberry liqueur Some Ice cubes 1 cocktail shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se
prepara Cocktail Silk Stocking
Read more »
Read more »
Corăbioare de dovlecei cu branză
23 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei mai lungi 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval
vegetal 2 legături ceapă verde 4 căţei de usturoi 1 legătură mărar 3-4
linguri ulei tarhon Mod de preparare: Dovleceii se taie pe jumătate în
lung, se scobesc de seminţe şi puţin miez şi se dau în câteva clocote,
cu…
Read more »
Read more »
Conopidă cu soia cuburi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 3-4 cartofi potriviţi 100 g soia cuburi 1
lingură vegeta 2-3 linguri ulei 150 g smântână 3-4 căţei de usturoi 1
legătură pătrunjel tocat Mod de preparare: Soia cuburi se fierbe bine
cu apă şi vegeta. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe
potrivite şi se pun la…
Read more »
Read more »
Praz cu orez
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg praz 300 g orez 150 g unt 1 morcovi 1 lingură
vegeta sare condimente pentru pilaf Mod de preparare: Orezul se alege,
se spală şi se pune la fiert în 2,5 litri de apă cu morcovul tăiat
rondele mici şi vegeta. Prazul se curăţă şi se spală, după care se…
Read more »
Read more »
Pastă de fasole
23 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole albă 100 g măsline dietetice 2 cepe zeamă de
lămâie sare 3-4 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se fierbe
fasolea la fel ca în reţeta precedentă. Când este bine fiartă, se
amestecă în blender cu uleiul şi zeama de lămâie, folosind o cantitate
suficientă de apă în…
Read more »
Read more »
Mancare de mazăre cu cartofi
23 October 2010
Ingrediente: 600 g mazăre 2-3 linguri ulei 2 legături ceapă verde 1/2
kg cartofi noi 2 morcovi 3-4 roşii mărar verde sare Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se taie rondele şi se călesc în apă
cu ulei. Se adaugă mazărea, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă…
Read more »
Read more »
Sos cald de zmeură
23 October 2010
Ingrediente: 800 g zmeură 200 g zahăr 1/2 linguriţă amidon vanilie
Mod de preparare: Zmeura spălată se fierbe 15 minute cu 1 lingură de apă
şi se’strecoară prin tifon. Se fierbe din nou eu zahărul şi cu va,nilia
şi pe. parcurs se leagă sosul cu amidon sau făină de cartofi diluată în
puţină…
Read more »
Read more »
Mancare de spanac cu ciuperci
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 250 g ciuperci 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 3
linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri pastă de tomate sare oregano
verdeaţă Mod de preparare: Se fierbe spanacul şi se strecoară. Ceapa
se taie mărunt şi se înăbuşă împreună cu usturoiul. Se adaugă ciupercile
tăiate feliuţe, sarea, condimentele…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu maioneză
23 October 2010
Ingrediente: 1 borcan de 800 g fasole verde sau 1 kg fasole verde
proaspătă 150 g maioneză din cartofi sare 1 căţel de usturoi Mod de
preparare: Fasolea, după ce în prealabil a fost curăţată, fiartă şi
scursă, se zdrobeşte cu dispozitivul pentru piure. Se adaugă maioneza
din cartofi, la care se mai…
Read more »
Read more »
Fasole păstăi cu usturoi
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole tânără grasă sau fideluţă 2 cepe zeamă de
lămâie 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta Mod de
preparare: Ceapa tocată mărunt se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Fasolea
bine aleasă şi spălată se pune peste ceapă cu o cană de apă şi vegeta.
Se…
Spanac cu orez si caşcaval vegetal
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 250 g orez 3-4 linguri ulei 1 lingură
vegeta sare 150 g caşcaval vegetal Mod de preparare: Spanacul se pune
la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat
şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute. Ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Piure de mazăre
23 October 2010
Ingrediente: 800 g mazăre 100 g unt 250 ml lapte de soia sau lapte de
vacă sare Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită cu sare.
După ce este bine fiartă, se scurge de zeamă şi se mixează sau se bagă
în blender, adăugând câte puţin unt şi lapte fierbinte. Poftă…
Read more »
Read more »
Varză cu tăiţei
23 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză dulce sau murată 300 g tăiţei de casă 2-3
linguri pastă de bulion 1 lingură vegeta cimbru 1 legătură mărar 3-4
linguri ulei 1 ceapă Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la
călit cu ulei şi apă. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare şi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu smantană
23 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g smântână 1 legătură pătrunjel verde
sare 50 g unt 1 lămâie condimente pentru ciuperci Mod de preparare: Se
folosesc ciuperci cărnoase şi întregi. Acestea se curăţă de pieliţe şi,
pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece, în care s-a
adăugat zeamă de…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte de griş
23 October 2010
Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat strecurată 1 litru suc de roşii 2
linguri ulei 2 ouă 5-6 linguri de gris 1 legătură pătrunjel frunze de
ţelină sare după gust Mod de preparare: In supa de zarzavat
strecurată, care clocoteşte, punem sucul de roşii şi uleiul. Intr-o
farfurie, batem ouăle bine, peste…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre
23 October 2010
Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1
rădăcină pătrunjel 1 cană zarzăre 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1
legătură leuştean 1 lingură vegeta Mod de preparare: Se pune la
fiert, în apă clocotită, morcovul tăiat rondele, ceapa verde tocată
mărunt, cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite şi rădăcina…
Read more »
Read more »
Ciorbă de bureţi
23 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 500 ml borş 700 g bureţi 1 morcov 1 ceapă 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei gras 1 lingură vegeta 2-3
linguri ulei de măsline 2-3 căţei usturoi 1 foaie de dafin Mod de
preparare: Bureţii se aleg şi se spală bine sub jetul de apă. Se…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vinete
23 October 2010
Ingrediente: 5-6 vinete potrivite 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână
degresată 2-3 roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1
morcov Mod de preparare: Vinetele se coc pe plita bine încinsă, după
care se pun pe un tocător de lemn puţin înclinat, pentru ca, în timp ce
se…
Read more »
Read more »
Jeleu de vişine
23 October 2010
Ingrediente: 1,500 kg vişine 1/4 l apă 280 g zahăr 6-7 foi de gelatină
Mod de preparare: Vişinele se curăţă de cozi, se spală bine şi se
zdrobesc. Se sparg şi ciţiva sîmburi şi se fierb 30 minute, cu apa şi cu
zahărul. Se strecoară, se pune din nou la foc şi cînd…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane
22 October 2010
Ingrediente: 4 roşii 100 g caşcaval 5 crenvurşti 4 ouă 25 g unt 100 g
macaroane ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Tai
roşiilor un căpăcel, le scoţi miezul şi le laşi să se scurgă. Fierbi
macaroanele în apă cu sare, iar crenvurştii îi tai bucăţi şi-i prăjeşti
în ulei…
Read more »
Read more »
Cod cu macaroane şi legume
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg file de cod 150 g macaroane 3 morcovi 2 dovlecei 1
ceapă 150 g smântână 1 lingură unt ulei zeamă de la 1 lămâie sare piper 1
legătură de pătrunjel Mod de preparare: Speli peştele, îl ungi cu
zeama de lămâie amestecată separat cu puţin ulei, sare şi piper după…
Read more »
Read more »
Scrordolea
22 October 2010
Ingrediente: miezul de la 30 de nuci miezul de la 1 franzelă mică 1
pahar de ulei 1-3 linguri oţet sare piper 6 căţei usturoi Mod de
preparare: Se înmoaie pâine-n apă rece, se stoarce se pisează usturoi
.Se macină nucile . Se freacă toate împreună cu ulei, oţet, sare şi
piper până…
Read more »
Read more »
Branzoaice de Braila
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 3 ouă 500 g unt 250 g caş dulce 100 g caşcaval
250 ml lapte 250 g telemea Ingrediente glazura:2 ouă ,200 g caşcaval
ras, 200 ml smântână Mod de preparare: Se frământă toate cât de bine şi
se lasă să respire o noapte la receSe taie pătrate…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură unt 4 linguri griş 4 ouă 100 ml
lapte 2 legături ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 lingură vegeta verdeaţă (1
leg. mărar, 1 leg. pătrunjel, 1 leg. leuştean) 150 g brânză tofu Mod
de preparare: Spanacul se alege şi se spală în mai multe ape, după…
Read more »
Read more »
Musaca de conopidă si cartofi
22 October 2010
Ingrediente: 100 g soia granule 1 conopidă potrivită 4-5 cartofi noi
2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 linguri de bulion 1 legătură pătrunjel 1
legătură mărar 1 lingură vegeta 300 ml lapte 2 linguri făină 1 ou
oregano maghiran busuioc Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală
şi se toacă mărunt,…
Read more »
Read more »
Serbet de nufar
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahă 1 lămâie 40-50 frunze mari de nufăr, proaspete,
îmbibate bine cu seve Mod de preparare: Se curăţă si se toacă frunzele
de nufăr, se storc de cât suc crud vor să dea, apoi se pun la fiert în
800 ml apă clocotită până se fac pastă Se dizolvă zahărul…
Read more »
Read more »
Pate de ciuperci
22 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură făină 2 linguri margarină
sare piper 1 legătură pătrunjel nucşoară Mod de preparare: Cureţi
ciupercile şi le pui fa fiert în apă cu sare, iar ceapa o decojeşti, o
tai mărunt şi o înăbuşi în margarina topită. După ce au fiert
ciupercile, le treci…
Read more »
Read more »
Salată de măsline
22 October 2010
Ingrediente: 200 g măsline 1 ceşcuţa apa 1/2 lamaie 3-4 felii de paine
100 ml ulei 1 ceapă 1 salată verde sare Mod de preparare: Inmoi pâinea
în apa călduţă şi o presezi bine ca să se scurgă zeama. Cureţi
măslinele de sâmburi şi le dai apoi împreună cu pâinea înmuiată prin
maşina…
Read more »
Read more »
Fasole bătută
22 October 2010
Ingrediente: 600-700 g fasole boabe 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină
pătrunjel 1 păstârnac 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei sare Mod
de preparare: Fasolea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa în apă
rece. A doua zi, se spală de câteva ori şi se pune la fiert. După…
Read more »
Read more »
Sos de lamaie
22 October 2010
Ingrediente: 1 lămîie 2 ouă 2 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/4 l lapte
vanilie Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul şi cînd
clocoteşte, se toarnă cîte puţin peste ouăle bine amestecate cu vanilia
şi coaja de lămîie rasă mărunt. Cînd se serveşte, se pune puţină zeamă
de lămîie. Se serveşte rece.…
Read more »
Read more »
Midii
22 October 2010
Ingrediente: 1 sac de midii 1 ceapă 1 pahar untdelemn 1 ceaşcă orez 1
pahar bulion roşii sare piper Mod de preparare: Se opăresc midiile, ca
să se deschidă, se scoate carnea, se curăţă de picioruşul vegetal şi
nisipos, se lasă într-un vas, să aştepte. Se pune ceapa la rumenit în
ulei, se adaugă…
Read more »
Read more »
Branza zburata
22 October 2010
Ingrediente: 2 litri lapte dulce (nefiert) 3 litri lapte (fiert) 5
litri lapte prins Mod de preparare: Se pune laptele dulce la fiert
.Când a fiert, se adaugă laptele prins şi cel nefiert şi se amestecă de
câteva ori cu lingura de lemn. Se lasă să se încingă va coagula după un
prim…
Read more »
Read more »
Conopidă cu maioneză din pufuleţi
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă sare maioneză din pufuleţi Mod de
preparare: Conopida se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele
şi se fierbe până ce devine moale. Se opreşte focul şi se pune la scurs
şi răcit într-o strecurătoare. Intre timp, se face maioneza din
pufuleţi. După ce s-a răcit bine,…
Read more »
Read more »
Maioneză din pufuleţi
22 October 2010
Ingrediente: 1 pungă pufuleţi de porumb (100-150 g) 150 g ulei 2-3
linguri suc de lămâie 1 lingură muştar dulce sare Mod de preparare:
Pufuleţii se hidratează bine cu apă călduţă până se înmoaie, apoi se
amestecă până ce devin ca o pastă bine omogenizată. Se adaugă o lingură
de muştar dulce, sare,…
Read more »
Read more »
Sarmale cu nucă si cimbru
22 October 2010
Ingrediente: 300 g orez 3-4 cepe 5 linguri nucă măcinată 1 lingură
vegeta 3-4 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină mică 1 foaie dafin 1 crenguţă
de cimbru 250 g suc de roşii 1 ou, opţional foi de varză crudă sau
murată Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovii şi
ţelina…
Read more »
Read more »
Sarmale cu soia granule
22 October 2010
Ingrediente: 1 varză mare acră sau dulce 250 g orez 100 g soia granule
3-4 cepe 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel sare sau 1 lingură vegeta
300 ml suc de roşii sau 2-3 linguri bulion 1 ou (opţional) 1 lingură
boia ardei dulce Mod de preparare: După ce s-au scos cotoarele,
frunzele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)
22 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml lemon juice 2 tsp Cointreau 2 tsp
Drambuie scotch whisky Half tsp caster sugar 1 dash bitters Ice cubes 1
chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) or small sieve 1 cocktail
glass Cum se…
Read more »
Read more »
Jeleu de piersici
22 October 2010
Ingrediente: 750 g piersici 1 pahar vin puţind vanilie 1 l apă 6 foi
gelatrina 250 g zahăr Mod de preparare: Piersicile se spală bine, se
curăţă mai gros de coajă, se taie în două şi se scot sîmburii. Se pun la
fiert apa, vinul, cojile de la piersici, cîţiva sîmburi sparţi,
zahărul…
Read more »
Read more »
Varză albă picantă
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză nouă 200 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură
vegeta 4-5 căţei de usturoi cimbru mărar 1 -2 linguri suc de lămâie 3-4
linguri ulei Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se taie
fideluţă, după care se pune la înăbuşit cu ulei şi puţină apă. Se…
Read more »
Read more »
Sfaraiala dobrogeana
22 October 2010
Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3
linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă
ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă) Mod de preparare: Se taie
măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se lasă…
Read more »
Read more »
Mancare de conopidă cu usturoi
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 2 morcovi 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi
4-5 roşii 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Se curăţă conopida, se spală şi se desface în bucheţele.
Ceapa tocată fin şi morcovul tăiat cubuleţe mici se pun la înăbuşit cu
apă, ulei şi vegeta,…
Read more »
Read more »
Mancare de praz cu masline
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg praz 2-3 cepe potrivite 250 g măsline dietetice 2
linguri pastă de tomate 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei sare după gust
mărar pătrunjel Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la
călit cu apă, ulei şi vegeta. Prazul curăţat şi spălat se taie în
bucăţele de…
Read more »
Read more »
Urda cu marar
22 October 2010
Ingrediente: 500 g urdă 100 g smântână 50 g unt sare după gust 6 fire
ceapă verde 1 jumătate cană frunzuliiţe de mărar verde Mod de
preparare: Se toacă mărunt mărarul şi ceapa.Se freacă untul cu urda,
sarea şi smântână, până devin o cremă Se lasă la rece câteva ore, se
oferă cu…
Tort espresso de frisca
22 October 2010
Ingrediente
blat de ciocolată : 3 ouă 150 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 1 vârf de
cuţit de praf de copt 2 linguri de cacao Ingrediente crema :4 foi de
gelatină, 2 ceşti espresso tare, 600 ml frişcă, 60 g zahăr, 4 linguri
gem de prune, fulgi de ciocolată Mocca …
Read more »
Read more »
Ciorbă de castraveti
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai
mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1
legătură leuştean 1 ou Mod de preparare: Se pun 4 litri de apă la
fiert. Când apa dă în clocot, se pune morcovul, ceapa tăiată…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveţi cruzi
22 October 2010
Ingredinete: 1 kg castraveţi cruzi 3-4 cepe potrivite 2-3 roşii 1
lingură pastă tomate 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1
legătură mărar zeamă de lămâie Mod de preparare: Castraveţii se
spală, se curăţă de coajă şi, dacă au seminţe mari, se înlătură. Se taie
cubuleţe potrivite şi se pun…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu sos de rosii picant
22 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg fasole 2-3 linguri ulei de măsline 3-4 roşii 1
căpăţână de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare 1 linguriţă vegeta
Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu puţină
sare. Usturoiul se pisează bine cu vegeta. După aceea se adaugă uleiul
treptat şi se amestecă până…
Read more »
Read more »
Borş de praz
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg praz 2-3 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 500
ml borş de tărâţe 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei
Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se
taie mărunt, se introduc în oală şi se înăbuşă cu apă şi ulei 10…
Read more »
Read more »
Varză călită cu soia cubuleţe
22 October 2010
Ingrediente: 1-2 kg varză crudă 1 cepe 4-5 linguri ulei 1 lingură
vegeta cimbru 1 foaie dafin 300 ml suc de roşii 1 linguriţă boia de
ardei dulce 100 g cuburi soia Mod de preparare: Varza dulce se taie,
se freacă cu puţină sare, şi se lasă 10 minute. Ceapa se curăţă, se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smantană
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde grasă 50 g unt 150 g smântână degresată 1
lingură făină sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Fasolea
tânără se alege, se spală şi se taie în bucăţi lungi de 3 cm. Se pune la
fiert în apă clocotită cu sare. Când a fiert bine, fasolea se…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi şi ciuperci
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 800 g ciuperci 3 cepe 2 linguri ulei 1
lingură pastă de tomate 1 ou 1 lingură vegeta 1 legătură mărar pesmet
Mod de preparare: Ciupercile şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Se
înăbuşă bine cu uleiul şi vegeta, la foc potrivit. Când sunt gata se
răcesc…
Read more »
Read more »
Mazăre bătută
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre 3 cartofi 1 ceapă potrivită 2 morcovi 3 căţei
usturoi zeamă de lămâie sare 3-4 linguri ulei Mod de preparare:
Mazărea se pune la fiert în apă clocotită cu sare (pentru a-şi menţine
culoarea). Când este pe jumătate fiartă, se adaugă ceapa tocată,
cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii. După…
Read more »
Read more »
Piure de spanac
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 50 g ulei 2 linguri făină 1/4 litri lapte sare
2-3 căţei de usturoi zeamă de lămâie Mod de preparare Spanacul se
pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost
curăţat şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute. Se…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu urdă
22 October 2010
Ingrediente: 8 dovlecei 200 g orez 250 g urdă 2 cepe mari 2 morcovi 2-3
roşii mărar pătrunjel 100 g smântână 1 lingură vegeta tarhon sare 4-5
linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte
în apă cu ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă şi morcovul dat…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu branză tofu
22 October 2010
Ingrediente: 7 dovlecei cruzi 300 g brânză tofu 100 g unt 2 ouă 100 g
caşcaval pesmet mărar sare Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele
după ce în prealabil au fost spălaţi şi li s-a tăiat cotorul. Apoi se
aşază într-o tavă de Jena, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Separat,…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane
22 October 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru
ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se
folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se
rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert
în apă cu puţină sare şi zeamă…
Read more »
Read more »
Gulii pane
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei Mod de
preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1
cm şi se fierb înăbuşit cu apă până se înmoaie. Apoi se scurg bine şi
se dau prin făină, prin ou bătut, la urmă prin pesmet şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole uscată
22 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1
păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură
vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500
ml borş Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune la
înmuiat…
Read more »
Read more »
Borş de spanac cu omletă
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură
usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură
vegeta verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel Mod de preparare: Se
curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi
usturoiul se taie mărunt şi se înăbuşă…
Read more »
Read more »
Vinete impănate
22 October 2010
Ingrediente: 2,5 kg vinete 3-4 cepe 300 ml suc de roşii proaspăt 3
ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 2 legături
verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2 roşii 4-5 linguri de ulei Mod de
preparare: Se aleg vinete potrivite şi coapte, se spală bine şi li se
taie…
Read more »
Read more »
Şerbet de ciocolată
22 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao
vanilie 1/2 l apă Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce
şerbetul este gata tablat. Se încălzeşte puţin şi se pune ciocolata rasă
sau cacao şi se amestecă pînă se topeşte ciocolata. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort fara ou
22 October 2010
Ingrediente:
2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr
Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de
vanilie, 300 g margarină Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc
şi se lasă să stea timp de patru – cinci ore, apoi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tort diplomat de post
22 October 2010
Ingrediente:
1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2
mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete
de întăritor de frişcă Mod de preparare: Frişca se bate spumă cu
zahăr, apoi se adaugă praful întăritor, vanilia, gelatina înmuiată în
zeama de la…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu parizer vegetal
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g parizer vegetal 1 ou 100 g caşcaval
vegetal pătrunjel 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Se recomandă
ciupercile tinere, albe. Se aleg şi li se scot codiţele, se spală şi se
scurg de apă. Parizerul vegetal se dă prin răzătoarea mare şi se
amestecă cu oul…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu ceapă
21 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă
orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare şi o laşi să se scurgă
într-o strecurătoare, o căleşti apoi în ulei, adaugi orezul şi o
ceaşcă…
Read more »
Read more »
Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană
21 October 2010
Ingrediente: 750 g carne de porc 4 legături ceapă verde 3 legături
usturoi verde 3 salate 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel 200 ml smântână sare piper Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi, o rumeneşti puţin în ulei şi o scoţi pe o
farfurie. Speli…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui invelite in piure de cartofi
21 October 2010
Ingrediente: 8 pulpe de pui 6-7 cartofi noi 1 ou 1 linguriţă cimbru 1
legătură mărar sare piper ulei făină Mod de preparare: Speli pulpele,
le îndepărtezi pielea şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi 4
cartofi şi-i fierbi în apă cu sare, iar când sunt gata îi pasezi.…
Read more »
Read more »
Balmos de bucovina
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai
sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt Mod de preparare: Se pun la
fiert smântână şi 200 g unt, se mărunţeşte brânza .Când începe să
bulbucească fiertura, se presară mălaiul, puţin câte puţin, amestecând
mereu se adaugă brânza, se…
Read more »
Read more »
Ciuperci
21 October 2010
Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau
caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 legătură ceapă verde mărar
leuştean 50 g unt 50 ml vin alb Mod de preparare: Se separă pălăriile
de cozi şi se pun la fiert, cozile se toacă şi se pun la…
Read more »
Read more »
Tort diplomat cu lapte praf
21 October 2010
Ingrediente:
500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2
portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1 kg
frişcă bătută Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apa până se face
un sirop legat, se pune laptele praf şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Bulz
21 October 2010
Ingrediente: 1 litru apă 500 g mălai 500 g brânză de burduf 50 g unt
500 ml lapte bătut Mod de preparare: Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot
cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi
bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu…
Read more »
Read more »
Mamaliga pe paturi II
21 October 2010
Ingrediente: mămăliga 250 g cârnaţi 500 g carne tocată de porc 500 ml
bulion roşii piper sare cimbru tarhon boia 5 ouă 100 ml smântână 200 ml
vin alb 50 ml ţuică 200 g caşcaval 100 g slănină afumată 1 ceapă tocată
mărunt, bob de orez Mod de preparare: Se tapetează fundul ceaunului…
Read more »
Read more »
Jeleu de şampanie
21 October 2010
Ingrediente: 1 sticlă de şampanie sau vin spumos 250 g zahăr 1 pahar
apă 15 g sau 6-7 foi gelatină Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun
la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a fost muiată în apă rece
circa 20 minute. Cînd s-a topit gelatina, se strecoară. Peste…
Read more »
Read more »
Mamaliga pe paturi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg mălai 3 1 apă 1 lingură sare 100 g unt 200 g urdă 200
g caş 200 g brânză burduf 200 g caşcaval 200 g smântână 200 g brânză
telemea (un dărab sau o creastă, cât taie o brişcă iute) 200 g caş sau
caşcaval afumat Mod de preparare: Mămăliga…
Read more »
Read more »
Boti
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 5-7 ouă 1 ceaşcă de mălai 1 lingură
untură sare Mod de preparare: Mălaiul se pune la prăjit în untură până
se schimbă la faţă .Ouăle se bat bine apoi se freacă temeinic cu
brânză. Se mai adaugă la aluat jumătate din mălai, 1 lingură de untură…
Read more »
Read more »
Zara moata
21 October 2010
Ingrediente: 1 ceapă ceva albitură 1 kg cartofi 1 morcov 1 litru zer de
smântână (ce rămâne după ce se scoate untul din smântână), sare,
piper, paprică Mod de preparare: Se toacă zarzavatul, se pune la
fiert, 30 de minute, în puţină apă, cât să-1 acopere. Cartofii se
curăţă, se taie cubuleţe şi…
Jeleu de caise
21 October 2010
Ingrediente: 750 g caise 1/2 l apă 1 lămîie puţină vanilie 220 g zahăr
15 g gelatină Mod de preparare: Caisele se spală bine, se curăţă mai
gros de coajă, se taie in două şi se scot simburii. Se pune la fiert
apa, zahărul, cojile de caise, cîţiva simburi sparţi şi se fierb…
Read more »
Read more »
Răcoritoare din capşune si vin alb
21 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg căpşune 1/2 kg zahăr 1 şi 1/2 l apă 1/2 l vin alb
demidulce (în funcţie de gust poţi pune şi demisec) 1 esenţă de rom
Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, le presari cu zahăr, torni
apă fierbinte şi laşi totul să se răcească. Adaugi apoi vinul şi…
Read more »
Read more »
Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
21 October 2010
Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie 350 g căpşune 250 g zahăr
pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie 1 pahar lapte 100 g frişcă Mod
de preparare: Speli căpşunele, dai câteva deoparte pentru decorat şi le
laşi pe celelalte într-o strecurătoare să se scurgă. Baţi apoi
albuşurile spumă tare cu zeama…
Read more »
Read more »
Dovlecel pane la tavă
21 October 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 1 lingură făină 1 lingură vegeta sare
2-3 linguri ulei pesmet 1 legătură mărar Mod de preparare: Dovlecelul
se spală, se curăţă de coajă, şi se taie feliuţe de 0,5-1 cm grosime.
Acestea se pun într-un vas, se sărează, se lasă 10 minute, apoi se
scurg. Ouăle se…
Read more »
Read more »
Sfaraiala
21 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză de oaie 3 cepe mari 4 felii de slănină (100
g) Mod de preparare: Slănina se crestează şi se pune în tigaie, să se
prăjească pe ambele părţi .Ceapa se taie felii subţiri se scoate
slănina, iar în untura lăsată se pune ceapa la călit până devine
sticloasă. Se…
Read more »
Read more »
Jeleu de portocale
21 October 2010
Ingrediente: 3/4 l apă 220 g zahăr puţină vanilie 6 foi (15 g) de
gelatină 3 portocale 1/2 lămîie Mod dfe preparare: Apa, zahărul şi
vanilia se pun la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la
1portocală. Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac, între…
Read more »
Read more »
Linte roşie cu orez
21 October 2010
Ingrediente: 300 g lintea roşie 1 ceapă 2 linguri ulei 250 g orez 1
legătură pătrunjel 1 lingură suc de lămâie 50 g smântână 1 lingură
vegeta condimente (oregano, maghiran, cimbru) 2 linguri pastă de tomate
Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a
fost în prealabil…
Read more »
Read more »
Zarbusca
21 October 2010
Zarbusca
din: zer, morcov, ceapa, malai, sare si cartofi. Ingrediente: 2 litri
zer (de la brânza de vaci) 1 morcov 1 ceapă 2 linguri de mălai sare 500 g
cartofi Mod de preparare: Morcovul şi ceapa, curăţate şi tăiate
bucăţi, se pun la fiert într-un litru apă. Se curăţă cartofii, se taie
îmbucături, se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciuperci si spanac
21 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 kg spanac 3 ouă 150 g smântână degresată
100 g caşcaval 1 lingură vegeta 2-3 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri
ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decorat Mod de preparare:
Ciupercile spălate şi tăiate mărunt, caşcavalul ras, 100 g smântână,
cele 2 ouă bătute separat (albuşul…
Read more »
Read more »
Jeleu de struguri
21 October 2010
Ingrediente: 7,500 kg struguri negri tămîioşi 1/4 l apă 6 foi de
gelatină (15 g) 180 g zahăr 1/3 lămiie Mod de preparare: Strugurii se
spală, se aleg boabele, se zdrobesc şi se pun la fiert cu zahărul şi
apa. După ce au fiert 15 minute, se strecoară bine de toată zeama, se…
Read more »
Read more »
Renglote confiate
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg renglote 1,300 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod
de preparare: Zahărul se fierbe cu vanilia şi 1 1/2 pahar apă. Cînd
începe să se lege, se pun renglotele bine spălate şi se fierb 15 minute.
A doua zi se fierb încet cu puţină zeamă de lămîie, pînă ce a…
Read more »
Read more »
Colaci
21 October 2010
Ingrediente: 2 kg faină 125 ml ulei 100 g drojdie apă cât primeşte
aluatul 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori între trei
deşte) Mod de preparare: Drojdia se desface într-o ceaşcă de apă caldă
.Se cerne faina moviliţăîn mijlocul moviliţei se face loc pentru zahăr,
drojdie şi ulei,apă, se adaugă…
Read more »
Read more »
Şerbet de alune
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 160 g alune sau migdale vanilie 1/41 apa 60 g
glucoza Mod de preparare: Alunele se prăjesc, se curăţă de pieliţă
bine, se macină, apoi se pisează. Din zahăr, apă şi vanilie se face
şerbetul de vanilie şi se amestecă cu alunele pisate şi glucoza. Dacă
este prea consistent…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)
21 October 2010
Ingrediente: 50 ml tequila gold 1 tsp maraschino liqueur 1 tsp blue
Curacao ½ tsp caster sugar 15 ml lemon juice 1 maraschino cherry 1
orange slice tonic water ice cubes 1 25m/50ml measure 1 shaker 1
strainer (if shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball
glass Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Linte cu macaroane asortată
21 October 2010
Ingrediente: 300 g linte 250 g macaroane asortate 150 g morcovi 1 ceapă
1 ardei roşu 250 g brânză de vaci degresată 100 g smântână proaspătă 2
ouă sare condimente (cimbru) Mod de preparare: Lintea se pune la
înmuiat de seara până dimineaţa. Apoi se aruncă apa şi se pune la fiert
în…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de linte cu friptură de gluten
21 October 2010
Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1 foaie
dafin 2 linguri ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Lintea se pune
la fiert în apă clocotită, după ce a fost aleasă şi bine spălată. Ceapa
tocată mărunt şi morcovul tăiat cubuleţe mici le punem să se înăbuşe…
Read more »
Read more »
Conopidă cu unt si caşcaval
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g unt 100 g caşcaval sare Mod de
preparare: Conopida se curăţă de frunzele verzi, se spală şi se pune la
fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se fierbe la foc mic 20-30 de
minute. Până se serveşte, conopida se ţine în apa în care a fost…
Read more »
Read more »
Piure de conopidă
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg de conopidă 3 cartofi 100 g unt 100 g lapte sare
Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală, se taie
bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se fierb
la foc mic până când sunt gata. Se scurg şi se mixează,…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu măsline
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 3-4 linguri de ulei 2 cepe 250 g măsline
dietetice 1 foaie dafin zeamă de lămâie sare maghiran şi tarhon Mod de
preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în apă şi ulei. După ce s-a
înmuiat bine, se adaugă dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe, tăiaţi
cubuleţe ceva mai…
Read more »
Read more »
Chisca moldoveneasca
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat
(crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper Mod de preparare: Carnea
fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros,
bine grijit, se umple dar nu îndesat se toarnă apă la ambele capete,…
Read more »
Read more »
Vinete pane cu mujdei de usturoi
21 October 2010
Ingrediente: 3 vinete 100 g pesmet 2 ouă 3 linguri făină 2-3 linguri
ulei sare Mod de preparare: Se taie vinetele de-a lungul, în felii
groase de 1 cm sau rondele, în funcţie de plăcerea fiecăruia. Se presară
cu sare şi se lasă 20 de minute să se scurgă de zeama amăruie, apoi…
Read more »
Read more »
Ciuperci ciobanesti
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de
pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti) 150 g slănină afumată 200 g
brânză de burduf 150 g urdă piper Mod de preparare: Se taie
picioruşul ciupercilor se spală ciupercile, temeinic, se aranjează
într-o tavă se toacă mărunt, cu cuţitul, picioruşul şi slănina .…
Read more »
Read more »
Mazare sote
21 October 2010
Ingrediente: 600 g mazăre 3 morcovi 200 g boabe porumb din conservă 1
broccoli sare 2-3 linguri ulei 1 legătură de mărar Mod de preparare:
Morcovul se curăţă, se spală, se taie cubuleţe mici şi se pune la fiert
în apă clocotită. Se adaugă şi mazărea şi se fierb în apă scăzută până…
Read more »
Read more »
Spanac cu branză la cuptor
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg spanac proaspăt sau de la congelator 200 g telemea
nesărată de vacă 50 g unt 1 lingură făină sare 1 lingură caşcaval ras
Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert în apă cu sare pentru
10-15 minute, după care îl strecori, îl tai mărunt şi-l amesteci cu
untul.…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac cu soia granule
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 100 g granule soia 2 linguri făină 1 lingură
unt 100 ml lapte 2 ouă vegeta Mod de preparare: Spanacul se alege bine
şi se spală în mai multe ape, după care se opăreşte cu apă clocotită şi
sare. Se scurge şi se dă prin maşina de tocat. Separat,…
Read more »
Read more »
Fursecuri de cartofi
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri făină de grâu sare chimen 100 g
margarină Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii, îi speli şi îi
dai pe râzătoare, apoi amesteci cu făina şi puţină sare. Adaugi
margarina şi frămânţi bine. întinzi apoi o foaie cam de 2 cm grosime din
care tai rondele…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui
21 October 2010
Ingrediente: 1,5 gutui frumoase 100 g zahăr 50 ml ulei 50 g făină Mod
de preparare: Gutuile se spală bine şi se şterg cu un prosop de
bucătărie. Se taie felii potrivite de 2 cm şi se scot cu cuţitul
porţiunile tari şi sâmburii. Feliile se prăjesc în ulei şi se scot
într-un…
Read more »
Read more »
Toba de ardeal
21 October 2010
Ingrediente: 1 burtă de porc 500 g carne 2 rinichi 1 lingură sare 1
linguriţă paprică 1 limbă câteva fâşii de şorici 2 urechi (vărfuri) 1
vârf cuţit piper măcinat 200 g slănină (o bucată lungă cât burta) Mod
de preparare: Se taie toată carnea, limba şi slănina, fâşii, se dă cu
piper,…
Read more »
Read more »
Fasole verde în aluat cu bere
21 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde de la congelator 1 ceapă 6-7 linguri
de făină 200 ml bere fără alcool sare piper ulei Mod de preparare:
Amesteci făina cu berea, pui sare şi piper după gust şi omogenizezi
aluatul care trebuie să fie mai consistent decât cel de clătite.
Decongelezi fasolea şi o pui…
Read more »
Read more »
Mancare de mazăre
21 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg mazăre verde sau 2 borcane de 700-800 g 3-4 linguri
ulei 2 cepe mari 2 linguri bulion sare 1 legătură mărar 2 linguri făină
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă şi
ulei, apoi se adaugă făina bătută bine într-o cană cu apă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 500 g brânză de vaci 2 ouă sare 2 linguri ulei
Pentru foi: 1 pachet margarină vegetală drojdie cât o nucă făină 1
linguriţă miere 150 g apă călduţă Mod de preparare: Pentru foi: se
pune margarina într-un castron mai mare, drojdia se amestecă cu o
linguriţă de miere,…
Read more »
Read more »
Sos cald de căpşuni sau fragi
21 October 2010
O
reteta de sos cald de capsuni sau fragi din: capsuni sau fragi, zahar
si vanilie. Ingrediente: 700 g căpşuni sau fragi 180 g zahăr vanilie
Mod de preparare: Căpşunile se spală şi se dau prin sită deasă de păr.
Se fierb într-un vas smălţuit cu zahărul şi cu vanilia 20 minute,
amestecîndu-se să…
Read more »
Read more »
Ciorbă de loboda roşie
21 October 2010
Ingrediente: 3 litri apă 7 legături lobodă roşie 1 morcov 1 ceapă 2
cartofi 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 500 ml borş
(sau acreală de corcoduşe) Mod de preparare: In cei trei litri de apă,
fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii
tăiaţi în patru. Loboda se…
Bastonaşe de cartofi prăjiţi
21 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai bastonaşe lungi şi subţiri cât un
creion. Le presari cu sare, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei
încins. Sunt foarte buni ca atare sau drept garnitură la şniţele de post
sau la…
Read more »
Read more »
Borş de vară
21 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină
mică o mână de fasole păstăi 2 ardei graşi 3 roşii 1 dovlecel mic 500 ml
borş 100 g smântână 2-3 linguri ulei 1 gălbenuş verdeaţă (leuştean,
mărar, tarhon) 1 lingură vegeta Mod de preparare: Pe lângă legumele
indicate în reţetă,…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 2 morcovi 3 linguri ulei 2 ardei 2
linguri pastă tomate sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, morcovii tăiaţi rondele subţiri şi ardeiul tocat
se călesc în puţină apă şi ulei. După ce s-au înăbuşit, se adaugă o cană
de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu branză
21 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi mari şi sănătoşi 500 g broccoli 150 g brânză
dulce 1 ou 1 lingură vegeta 100 g lapte de soia 1 legătură de mărar şi
alte condimente după gust Mod de preparare: Cartofii se spală, se
curăţă, se fierb, dar nu de tot, apoi se taie în jumătăţi şi se scobesc…
Read more »
Read more »
Spanac scăzut
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 4-5 linguri ulei 2 linguri pastă de
tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 lingură vegeta Mod
de preparare: Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se
opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se strecoară, se trece prin apă rece
şi…
Read more »
Read more »
Gulii umplute
21 October 2010
Ingrediente: 10 gulii potrivite 100 g ceapă 3-4 iinguri ulei 250 g orez
decorticat 1-2 morcovi 300 g suc de roşii sare 100 g smântână degresată
1 legătură de mărar 1 lingură boia ardei dulce Mod de preparare: Se
aleg gulii tinere şi de aceeaşi mărime, se curăţă, se scobesc în
interior şi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu şuncă presată şi cu carne de porc
21 October 2010
Ingrediente: 10 felii de şuncă presată 800 g muşchi de porc 5 cepe 2
cutii de ciuperci întregi 2-3 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de
dafin ketchup dulce sare ulei 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Speli carnea, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi apoi
ceapa,…
Read more »
Read more »
Rasol de praz
21 October 2010
Ingrediente: 5 fire de praz 50 ml ulei 50 ml oţet 2 legături verdeaţă
sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi şi-l pui la
fiert în apă cu sare. Separat, amesteci uleiul cu oţetul, verdeaţa
tocată, sare şi piper după gust. După ce ai fiert prazul, îl scurgi bine
de…
Read more »
Read more »
Mancare de gulii cu ceapa
21 October 2010
Ingrediente: 4 gulii 2 cepe 100 g unt 150 g suc de roşii sare 1
linguriţă zahăr Mod de preparare: Se curăţă guliile, se spală şi se
taie în felioare de circa 2 centimetri, într-o cratiţă cu capac, se pune
untul, se adaugă guliile, sarea şi puţină apă caldă, se acoperă şi se…
Read more »
Read more »
Icre de fasole
21 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole uscată 1 lămâie 2 cepe 3-4 linguri ulei sare
Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Când este bine fiartă şi scăzută
de zeamă, se mixează sau se bagă în blender pentru a obţine o pastă
fină. Se pune într-un castron se adaugă sare, ulei, ceapa tocată foarte
fin şi…
Read more »
Read more »
Jeleu de lămîie
21 October 2010
Ingrediente: 1 l apă 250 g zahăr 3 lămîi 6 foi de gelatină (15 g)
vanilie Mod de preparare: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd
clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie. Se ia de pe foc şi
se lasă 10 minute, cu capac. între timp se…
Read more »
Read more »
Sos de ciocolata
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l lapte 80-100 g zahăr 1 ou 3 gălbenuşuri 80 g
ciocolată menaj sau 1/2 lingură cacao vanilie Mod de preparare:
Laptele, zahărul, vanilia şi ciocolata rasă, se pun la fiert. Cînd
laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouăle amestecate bine cu
telul, apoi se pune un capac. Se serveşte…
Read more »
Read more »
Tort diplomat cu jeleu
21 October 2010
Ingrediente:
8 ouă 200 ml lapte 50 ml rom 30 g gelatină 800 g frişcă 2 zahăr vanilat
100 ml apă 2 pachete de limbi de pisică Mod de preparare: Gelatina se
înmoaie timp de treizeci de minute în apă rece, apoi se pune la fiert
cu laptele şi ouăle bătute cu zahăr şi…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci
21 October 2010
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură bulion 100
ml ulei 1 lămâie 1 pahar cu vin alb sare piper 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi
deoparte 10 minute. Decojeşti apoi ceapa şi o toci, cureţi ciupercile…
Read more »
Read more »
Rotogoale de berbec
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg rotogoale 1 căpăţână usturoi 100 g slănină afumată
250 g carne oaie 1 vârf de cuţit cimbru sare piper paprică Mod de
preparare: Se spală cât se poate de bine rotogoalele.Deci, zic iar, se
spală bine rotogoalele, apoi se crestează şi se împănează cu slănină
afumată, carne şi 1 jumătate…
Read more »
Read more »
Coajă de pepene confiată
21 October 2010
Ingrediente: 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde
vegetală 1,800 kg zahăr zeamă de lămîie Mod de preparare: Pepenele se
taie felii, se curăţă de miez (care se mănîncă) şi de coaja verde.
Fiecare felie (coajă) se taie în 2-3 bucăţi şi se fierbe în apă colorată
verde, apoi…
Read more »
Read more »
Urzici sleite
21 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 250 g morcovi 1 păstârnac 2 linguri
mălai 2 linguri miez de nucă, măcinat 5-6 căţei usturoi 1 linguriţă
hrean ras sare 3 linguri de unt Mod de preparare: Se rad ceapa,
morcovii, păstârnacul se grijesc urzicile bine, se pun la fiert în
puţină apă cu ceapă,…
Read more »
Read more »
Jeleu de vin
21 October 2010
Ingrediente: 1/4 l apă 1/2 l vin alb obişnuit 1/4 l vin superior
tămîios sau de Cotnar 250 g zahăr 6 foi de gelatină Mod de preparare:
Apa şi zahărul se pun la fiert 2 minute, apoi se pune gelatina care a
fost muiată în apă rece circa 20 minute, Cînd s-a topit…
Read more »
Read more »
Tort diplomat
21 October 2010
Ingrediente:
800 g smântână 8 ouă 400 g zahăr 2 linguri de gelatină pişcoturi
vanilie stafide ananas portocale banane Mod de preparare: Se bat
gălbenuşurile cu zahăr pe baie de aburi, până se face ca o smântână
groasă, apoi separat se înmoaie gelatina în zeama de la compot. După ce
se răceşte crema de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de fasole roşie
20 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole roşie 100 g făină caju 1 legătură ceapă verde
1 morcov 1 ţelină 2 cartofi 2 linguri ulei de măsline 250 g suc de
roşii cimbru coriandru sare Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Faina
caju se macină fin. Ceapa, morcovul şi ţelina se taie rondele late de
1…
Read more »
Read more »
Plachie bucovineană
20 October 2010
Ingrediente: 800 g crap 500 ml suc de roşii 3 cepe 300 g hribi uscaţi 3
căţei de usturoi 200 g margarină 100 ml vin roşu sare piper cimbru 1
legătură pătrunjel 2 linguri pastă de ardei Mod de preparare: Cureţi
crapul, îl speli şi-l tai bucăţi, cureţi şi ceapa, o tai solzişori…
Read more »
Read more »
Fasole grasă la cuptor
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole tânără 2 ouă 50 g unt 60 g făină 150 g
caşcaval vegetal 250 g ml lapte de soia sare condimente 1 linguriţă
maghiran Mod de preparare: Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la
fiert în apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu branză tofu
20 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 100 g unt proaspăt 2 ouă 100 g smântână 200
g brânză tofu 1 lingură făină 1 lingură pesmet sare Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. După ce s-au fiert, se scurg
şi se zdrobesc într-o cratiţă cu lingura. Se freacă untul şi se…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci I
20 October 2010
Ingrediente
blat: 8 albuşuri 400 g zahăr pudră 5 linguriţe cacao 250 g nuci
măcinate 2 linguri pesmet Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200
g zahăr, vanilie, coajă rasă de portocală, 8 gălbenuşuri Mod de
preparare: Pentru glazură se poate folosi frişcă sau şerbet. Se face un
sirop din câteva linguri de…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă
20 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1/4 kg telemea de oaie 3 legături ceapă
verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 150 g unt 2
linguri bulion 1 lingură făină piper sare Mod de preparare: Cureţi
ciupercile, le tai cozile, le speli în mai multe ape, apoi aşezi
pălărioarele într-o tavă unsă cu…
Read more »
Read more »
Tort cu mandarine si bomboane
20 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 200 g făină
1linguriţă de praf de copt 600 g mandarine 9 bomboane ciocolata 250 g
brânză de vaci 150 g smântână 1 linguriţă de zeamă de lămâi 600 ml
frişcă 50 g migdale Mod de preparare: Se încinge cuptorul, în timp ce…
Read more »
Read more »
Toba simplă
20 October 2010
Ingrediente: 2 picioare porc 2 urechi 2 rinichi 1 limbă 1 inimă 1
jumătate cap porc 100 g şoric 2 căpăţâni usturoi 3 foi dafin sare piper 1
băşică porc sau maţ gros de vită 500 g carne slabă porc Mod de
preparare: Se pune seara băşica sau maţul la muiat în apă…
Read more »
Read more »
Vin fiert
20 October 2010
Ingrediente: 1 litru vin tare bun 5 linguri miere 1 praf scorţişoară
10 boabe piper 10 cuişoare Mod de preparare: Se pune într-o oală de
tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară.Când ies
primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă La primul apropiat clocot
se ia de pe foc şi…
Read more »
Read more »
Pilaf grecesc
20 October 2010
Ingrediente:
1 pui de 1 kg 3 ficatei 4 rosii 2 cepe 250 g ciuperci 300 g orez 6 dl
apa unt sare zeama de la o jumatate de lamîie Mod de preparare: Se taie
toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se
stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa…
Read more »
Read more »
Pasta de ardei
20 October 2010
Ingrediente: 10 kg ardei 1 kg roşii 1 pahar untdelemn Mod de
preparare: Se grijese ardeii de cotoare şi seminţe, se taie bucăţi şi se
pun la fiert cu roşiile sparte şi stoarse, să lase zeamă. Se amestecă
până dau bine în clocot şi s-au lăcut pastă .Se trece pasta prin sită;
piureul…
Read more »
Read more »
Salata de papadie
20 October 2010
Ingrediente: frunze de păpădie, un castron plin sare piper boia mărar
tocat 2 linguri oţet 3 linguri untdelemn Mod de preparare: Păpădia se
taie mărunt, se lasă un pic în apa sărată, se scurge bine Se face sos
din celefalte şi acela se toarnă peste păpădie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Orez a la Canton
20 October 2010
Ingrediente:
4 cesti orez fiert 4 linguri untura 6 buc. cirnaciori 200 gr. sunca 2
oua 1 buc. ceapa 100 gr.ton ciuperci ceapa verde Mod de preparare: Se
fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea
mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece.
Cirnaciorii, sunca,…
Read more »
Read more »
Sarmalute in frunze de stevie
20 October 2010
Ingrediente: 20 – 25 frunze de ştevie 1 ceaşcă orez 2 morcovi 3 cepe 1
pahar bulion roşii 1 pahar untdelemn 1 lingură faină 1 litru borş 1
legătură mărar verde sare piper boabe şi măcinat Mod de preparare : 2
cepe se toacă, se pun la călit în untdelemn, până se-n moaie se…