Retete de Paste:
Hamburger de vita
19 November 2010
O
reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt,
usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta
de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 chifle mari 500g muschi de vita
100g unt 2 catei de usturoi 1 lingura sos Worcester 1 ceapa rosie mare 2
rosii potrivite 1 salata…
Read more »
Read more »
Ardei cu branză si roşii
19 November 2010
Ingrediente: 2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de
oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei Mod
de preparare: Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai bucăţi mai mici. Ii pui
într-o cratiţă de tuci, cu ulei şi îi laşi…
Read more »
Read more »
Salata de orez si ardei gras
19 November 2010
Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2
cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg.
marar sare piper Mod de preparare: Orezul se alege, se spala in 2-3
ape si se fierbe in 2 litri de apa, in care ai pus…
Read more »
Read more »
Tarte cu fructe de pădure şi frişcă
19 November 2010
Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt
coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml
lapte 2 linguri zahăr 200 g frişcă 200 g afine 200 g zmeură Mod
preparare aluat: Treci migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le
amesteci…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci
19 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6
roşii sare pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o
fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi
roşiile, tai ceapa mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele. După ce
s-a pătruns bine carnea şi a…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur
19 November 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei
condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână Mod de
preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în
apă. Căleşti ceapa tăiată cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat
bucăţi. După ce s-a albit carnea, presari…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui
19 November 2010
Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5
ouă 2 felii de pâine sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare: Speli ficăţeii şi pipotele, le pui la fiert în apă cu
sare, iar separat fierbi 3 ouă. După ce au fiert toate,…
Read more »
Read more »
Sufleu cu mure
19 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150
g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt Mod de
preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi
adaugi scorţişoara şi zahărul vanilat. Separat, freci pesmetul cu murele
pasate şi albuşurile…
Read more »
Read more »
Dovlecei umplut cu branza de vaci
19 November 2010
Cureţi 4 dovlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi
opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de
vaci cu 2 ouă şi 1 lingură de unt, apoi adaugi 1 legătură de mărar tocat
şi sare după gust. Umpli dovleceii şi îi aşezi într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovleac si branza de oaie
19 November 2010
Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie Mod de preparare:
Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi
ouăle, amesteci, apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o
aşezi pe un platou, o ornezi cu mărar tăiat fin, cu rondele de roşii şi
ardei gras. …
Read more »
Read more »
Salata de gogosari in bulion
19 November 2010
Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml ulei 200g zahar 200ml
apa 3 linguri mustar sau boabe de mustar 2-3 cuisoare 4-5 boabe de
enibahar 1 foaie de dafin 1 lingura sare Mod de preparare: Se pun la
fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele si, când au dat in
clocot, se adauga…
Read more »
Read more »
Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor
19 November 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100
g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare Mod de
preparare: Cureţi un dovlecel, îl tai cubuleţe pe care le pui la fiert
în apă cu sare, iar când sunt gata le pasezi. Cureţi apoi dovleceii…
Read more »
Read more »
Lebar
19 November 2010
Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g
slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare
pisate Mod de preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati
ficatul si slanina in bucatele, dati-o de doua-trei ori prin masina de
tocat, apoi, adaugati sarea si mirodeniile…
Read more »
Read more »
Salata orientala de iarna
19 November 2010
Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina,
morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2
cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta sare piper Mod de
preparare: Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul, ceapa si ouale se
taie in rondele. Se pun intr-o salatiera, se adauga conopida desfacuta…
Read more »
Read more »
Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură
19 November 2010
Ingrediente:
4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în
cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr Mod de preparare: Se fierb
morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest
timp se pun pe foc zahărul şi cele două pahare cu apă cînd…
Read more »
Read more »
Inel cu fructe de padure
19 November 2010
Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de
lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine
50g unt frunze proaspete de menta pentru decor Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine
tare pe tel, puneti faina si zeama de…
Read more »
Read more »
Turte din susan
19 November 2010
Ingrediente:
7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2
lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz Mod de
preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de
floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc
separat si se incorporeaza in ingredientele…
Read more »
Read more »
Chec cu fasole verde
19 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic
praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt
200 g smântână 50 g făină sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Fierbi fasolea în apă cu sare şi o laşi să se scurgă.…
Read more »
Read more »
Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi
19 November 2010
Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză
de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel piper sare Mod de preparare: Speli ardeii, îi coci
pe o tablă pe aragaz şi când sunt gata îi laşi să…
Read more »
Read more »
Piure de ardei cu rădăcinoase
19 November 2010
Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica
1-2 linguri ulei apa Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si
ardeiul, le speli, tai radacinoasele cubuleţe, ardeii in jumatate si le
pui la fiert cu uleiul si apa cat sa le acopere. După ce au fiert toate,
cureti ardeiul de…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume şi sos de vin
19 November 2010
Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1
ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin
alb 50 ml ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Rumeneşti ceapa
tocată în unt amestecat cu ulei, adaugi legumele curăţate…
Read more »
Read more »
Desert rapid cu prune si budincă de vanilie
19 November 2010
Ingrediente: 16 prune 1 plic budincă de vanilie 16 biscuiţi cu cacao 1
plic frişcă 700 ml lapte 5 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară
măcinată 4 cupe sau castronele Mod de preparare: Pregăteşti budinca
cu 500 ml de lapte şi 3 linguri de zahăr. Speli prunele şi le tai bucăţi
mai mari…
Read more »
Read more »
Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui
19 November 2010
Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei
250 g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă busuioc
tocat 1 linguriţă cimbru piper sare 2 linguri coniac 1 lingură unt Mod
de preparare: Amesteci făina cu oul, laptele, coniacul şi puţină sare
şi…
Read more »
Read more »
Legume cu piept de pui si foi de dafin
19 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml
ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lingură condiment tip Vegeta Mod
de preparare: Tai carnea bucăţele şi le prăjeşti în uleiul fierbinte 3 –
5 minute, adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii graşi tăiaţi fâşii,…
Read more »
Read more »
Musaca de paste cu carne
19 November 2010
Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne
tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină
sare piper 100 g caşcaval Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu
sare 10 minute, apoi le pui într-o strecurătoare, le treci sub un jet
de…
Read more »
Read more »
Slanina
19 November 2010
Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe
burta 2 kg sare grunjoasa Mod de preparare: Taiati slanina in bucati,
cea groasa de circa 10/25 cm, iar cea subtire de circa 15/30 cm.
Frecati bucatile de slanina cu sare, pe toate partile, apoi asezati-le
intr-un vas (de preferat de…
Read more »
Read more »
Tort regal
19 November 2010
Ingrediente blat: 100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg
miere Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana
caju crud,1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos
se mixeaza cu 3 cani apa se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte
preparate delicioase),3 lg…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu ţelină
19 November 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 2 vinete 15 ardei graşi 15 gogonele mari 15
cepe mari 3-4 morcovi mari sare 250 g orez 200 ml ulei 2 linguri bulion
câteva frunze de ţelină Mod de preparare: Cureţi dovleceii, vinetele,
ceapa, morcovii şi ardeii, tai dovleceii şi vinetele cubuleţe, toci
ceapa, dai morcovii pe râzătoare şi…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu vinete şi usturoi
19 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1
ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură
pătrunjel sau mărar Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la copt
în cuptor. Vânătă tăiată mărunt o căleşti în ulei până se înmoaie,…
Read more »
Read more »
Mancare de bame cu roşii şi ardei
19 November 2010
Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş
clocotit cu puţină sare sau în care ai pus oţet îndoit cu apă. După 30
de minute le scoţi, le scurgi şi le prăjeşti în ulei. Separat, căleşti
un ardei gras tăiat fideluţă, pui puţină apă şi mai laşi…
Read more »
Read more »
Tort de pere cu cremă de migdale
19 November 2010
Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 2 linguri zahăr 100 ml apă sare
Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g migdale 3
linguri esenţă de rom 1 lingură făină 6 pere 500 ml vin alb zeama şi
coaja rasă de la o lămâie 250 g…
Read more »
Read more »
Salata de pui in aspic
19 November 2010
Ingrediente: 500g piept de pui 300g aspic (preparat din 20g gelatina)
500g cartofi 200g telina 250g mere 200g maioneza 1 lingura mustar 1
salata verde sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de
pielite, se spala si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare.
Cånd acesta…
Tarta cu ciocolata
19 November 2010
Ingrediente: 1 castron fistic 1 castron alune de padure 1 castron
curmale fara samburi 1 praf de sare 2 avocado miere 1/2 betisor vanilie
optional 100 g de stafide coaja de portocala rasa Mod de preparare:
Punem nucile si sarea in robotul de bucatarie si le maruntim punem
curmalele (atentie, cand le folosim…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune
19 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 400 g smântână 200 g zahăr 3 ouă 1 praf de
copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Speli prunele,
le scoţi sâmburii, le tai felii şi le laşi deoparte. Baţi apoi ouăle cu
smântână, zahărul, adaugi făina şi praful de copt şi torni…
Read more »
Read more »
Carnati banateni
19 November 2010
Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari
5g boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper Mod
de preparare: Se taie în bucti carnea de porc si slanina si se dau prin
masina de tocat. Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, cu boiaua dulce,…
Read more »
Read more »
Drob de vinete cu telemea
19 November 2010
Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1
legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat
sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le
tai cubuleţe pe care le fierbi în apă cu puţină sare, circa 20 de
minute. Le scurgi…
Read more »
Read more »
Hora trufelor
19 November 2010
Ingrediente: 200g stafide brune 150g stafide blonde 200ml vin licoros
100 ml rom 150 g smochine 100g nuci macinate 200g nuca de cocos 400g
ciocolata menaj 200g zahar brun 100g miere Mod de preparare: Stafidele
se dau prin masina de tocat. La fel si smochinele, iar ciocolata de
menaj se rade pe razatoare.…
Read more »
Read more »
Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval
19 November 2010
Ingrediente: 2 gogoşari 4 cartofi 100 g şuncă afumată 4 ouă 150 g
smântână 100 g caşcaval 4 roşii 3 linguri ulei unt boia sare piper 1
ceapă mare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o
căleşti în ulei. între timp, cureţi şi speli cartofii şi gogoşarii, tai
cartofii cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte din cartofi
19 November 2010
Ingrediente: 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă) 1 ceapă 2
morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ardei Ingrediente găluşte:
3-4 cartofi potriviţi margarină cât o nucă 2 gălbenuşuri sare piper
verdeaţă făină smântână Mod de preparare: Cureţi şi speli
zarzavaturile, apoi le pui la fiert în supa…
Read more »
Read more »
Sandvis de omleta cu carne
19 November 2010
Ingrediente: 400g carne (oaie + porc) 8 oua 50ml lapte 2 rosii 50g unt 1
lingurita busuioc sare piper Mod de preparare: Carnea taiata potrivit
se rumeneste in ulei incins. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu
busuioc. Rosiile se oparesc câteva minute, se sareaza si se curata de
pielite. Se toaca…
Read more »
Read more »
Borş cu legume umplute
19 November 2010
Ingrediente:
2-3 oase 600 g carne macră 100 g orez 6 ardei graşi (mai mici) 3
dovlecei câteva roşii 2-3 ouă 2-3 cepe 1 lingură ulei 11 borş mărar
leuştean şi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pui oasele la fiert
în apă cu sare şi o ceapă tocată astfel încât să obţii o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi
18 November 2010
O
reteta delicioasa de gratar de porc si ficatei de pui cu salata de
cruditati si mujdei de usturoi din: ceafa de porc, ficatei de pui, sare,
piper, salata verde, ridichi, frunze de spanac, ceapa verde, lamaie,
sare, ulei de masline, usturoi, sare si apa. Ingrediente pentru gratar:
5-6 bucati ceafa de porc fara os…
Read more »
Read more »
Tarte fara foc, cu fructe si seminte
18 November 2010
Ingrediente:
blat 1 cana migdale 3 Lg nuca cocos 2 Lg cafea cereale 2-3 picaturi
vanilie 3 curmale 1 Lg miere sau dupa gust 1/2 cana seminte canepa
(opt.) 1/2 Lg seminte susan 1/2 lg seminte in Mod de preparare: Toate se
proceseaza in robot, pana la consistenta unui aluat lipicios.
Compozitia se preseaza in…
Read more »
Read more »
Snitel mexican
18 November 2010
Ingrediente: 800g pulpa de vitel 1 ardei iute 2 kiwi 1 ceapa mica 1
lingura miere 800g amestec mexican de legume 2 oua 3 linguri faina 4
linguri pesmet 200ml ulei 100g unt sare piper Mod de preparare: Carnea
se curata de pielite, se spala, se scurge bine de apa si se taie…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu masline
18 November 2010
Ingrediente: 1kg ciuperci 3 linguri ulei 1 lingurita otet 2 linguri
bulion 1 leg. patrunjel verde 250g masline sare piper Mod de
preparare: Se fierb ciupercile în apa sarata, timp de 15 minute. Se lasa
apoi la racit si se taie în felii cât mai subtirele. Se pun într-o
cratita cu ulei ciupercile…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zahar ars
18 November 2010
Ingrediente foi: 450g faina 125g unt 75g zahar 100ml smântâna sau iaurt
1 ou 1 lingurita praf de copt un vârf de cutit sare 1 lingurita coaja
rasa de lamâie Ingrediente crema: 400g gem de fructe mai acrisoare, 200g
unt, 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se caramelizeaza zaharul
uniform, fara sa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici
18 November 2010
Ingrediente: 6 oua 300g zahar 200ml smântâna 250g faina 1 lingurita
praf de copt 800g piersici un vârf de lingurita sare 1 lingura esenta de
rom 50g nuci 1 plic zahar vanilat 50g pesmet 50g zahar praf 1/2
lingurita scortisoara Mod de preparare: Se spala piersicile, se rup în
doua si li se…
Read more »
Read more »
Jeleu de coarne
18 November 2010
Ingrediente: 1kg coarne 250g zahar Mod de preparare: Se aleg coarne
bine coapte si se pun la fiert cu putina apa. Cand s-au fiert, se trec
prin sita. Ramane cam 250g piure de coarne care se amesteca cu zaharul
si se pune din nou la foc, amestecand mereu ca sa nu se prinda…
Read more »
Read more »
Tort Tiramisu
18 November 2010
Ingrediente: 750g piscoturi de sampanie 200ml cafea rece 3 oua 500g
brânza mascarpone 150g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1
lingurita cacao 1 lingurita coaja rasa de lamâie 3 linguri lichior de
cafea 100g ciocolata amaruie Mod de preparare: Bateti galbenusurile de
ou cu jumatate din cantitatea de zahar, coaja de…
Read more »
Read more »
Compot de prune
18 November 2010
Ingrediente:
1 kg prune 0,5 l apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de
vanilie baton Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul şi apa. În
acest timp se curăţă fie-care prună de pieliţă şi se moaie în zeamă de
lămîie. Astfel pregătite, se pun prunele în sirop, se…
Read more »
Read more »
Friptura de vita la cuptor
18 November 2010
Ingrediente: 800g carne de vita 150ml ulei 2 fire mari de praz 2 cepe 4
morcovi 200g conopida 250g fasole verde 2 linguri bulion de tomate
250ml vin rosu 1 lingura faina 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod
de preparare: Se taie carnea în bucati potrivite si se prajeste în ulei
cu…
Read more »
Read more »
Gem de mure
18 November 2010
Ingrediente: 3 kg de mure 1 kg de zahar Mod de preparare: Se alege
murea, se curata, se asaza într-un vas împreuna cu zaharul, în straturi
alternative (un rând de mure, un rând de zahar). Se agita vasul între
mâini si se lasa la foc mic, la inceput, dupa care se trece la…
Read more »
Read more »
Stelute cu ciocolata
18 November 2010
Ingrediente: 3 albusuri 140 g zahar pudra 160 g migdale sau alune 50 g
ciocolata cu lapte sau de menaj 40-60 g faina glazura de ciocolata
marmelada Mod de preparare: Se bat doua albusuri spuma, se amesteca
cu ciocolata rasa, zaharul, migdalele necuratate de coaja dar pisate si
faina cat sa se poata…
Read more »
Read more »
Salata verde cu smantana
18 November 2010
Ingrediente: 2 capatâni mari de salata 4 linguri de smântâna 1 lingura
zeama de lamâie 4 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Se
curata si se spala salata. Se rupe în fâsii lungi si se pune într-un
castron. Se face un sos din ulei, smântâna, zeama de lamâie, sare si
piper.…
Read more »
Read more »
Vacuta cu rosii
18 November 2010
Ingrediente: 4 felii groase de muschi de vita 2 linguri unt 2 catei de
usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingura oregano 500g rosii în bulion
sare piper Mod de preparare: Se condimenteaza carnea cu sare si piper
si se lasa 1 ora la marinat. Se topeste untul într-o tigaie si se
rumeneste…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu ciuperci
18 November 2010
Ingrediente:
1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 leg. Patrunjel 500g
rosii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Se curata si se spala bine pestele, apoi se sareaza si se
pipereaza. Ciupercile se spala, se taie feliute, se calesc, impreuna cu
patrunjelul tocat,…
Read more »
Read more »
Şerbet de migdale
18 November 2010
Ingrediente:
1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 linguri miez de
migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare Mod de preparare: Se
spală bine cu apă cojile lemnose de migdale. Se pun la fiert timp de o
jumătate de oră. Se strecoară prin pînză deasăşi se pune la…
Read more »
Read more »
Prajitura de banane cu glazura de kiwi
18 November 2010
Ingrediente: 3 banane (600g) 125g unt 150g zahar 1 lingurita mirodenii
(scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir) 2 oua 225g faina 1/2
lingurita bicarbonat 120ml smântâna 60ml lapte Ingrediente glazura:
250g zahar praf, 1 lingurita unt, pulpa maruntita de la 3 kiwi Se unge
cu unt si se tapeteaza cu faina o tava cu dimensiunile de…
Read more »
Read more »
Marmeladă de zmeură
18 November 2010
Ingrediente:
1 kg zmeură 750 g zahăr pisat Mod de preparare: Se curăţă zmeura şi
se dă prin sită, se amestecă cu zahărul şi se pune la fiert la foc mic,
amestecînd mereu. Cînd zahărul s-a topit, se face focul puţin mai tare,
lăsînd să fiarbă 40-50 min din clipa cînd a dat primul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu migdale sau nuci
18 November 2010
Ingrediente: 180g unt 8 oua 180g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 200g
ciocolata menaj 250g migdale sau nuci Pentru ornat: 100g dulceata de
coacaze, 100g ciocolata menaj, 150g migdale Mod de preparare: Frecam
untul pâna se face spuma, adaugam galbenusurile, zaharul pudra, vanilia
si le amestecam timp de o jumatate de ora,…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta ca la Caransebes
18 November 2010
Ingrediente: 8 cepe mari 100g miez de nuca 100g masline 4 felii pâine 1
lingura faina 1 lingura zahar 100ml ulei 100g smântâna 100ml lapte 2
linguri pasta de tomate 100ml vin alb 1 leg. marar 1 leg. patrunjel sare
piper Mod de preparare: Cepele se curata, se spala si se fierb
intregi…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu sos de mirodenii
18 November 2010
Ingrediente: 800g carne de vita 2 cepe 6 linguri ulei de masline 3
linguri sos de tomate 5 catei de usturoi un vârf de cutit scortisoara
macinata fin 1 lingura faina 3 boabe de ienibahar 2 leg. tarhon verde
150ml vin alb sare piper Mod de preparare: Puneti uleiul într-o tigaie
si caliti…
Read more »
Read more »
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
18 November 2010
Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă
minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr vanilat sare
Ingrediente sirop: 6 linguri lichior de fructe 1/4 cană de zahăr 1 cană
apă Ingrediente cremă: 300 g frişcă 300 ml lapte 4 linguri zahăr 2
plicuri zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Papanasi de Bucovina
18 November 2010
Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g
stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3
linguri gris Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si
se fac gogoloaie care se latesc dupa modelul pârjoalelor moldovenesti.
Se prajesc pe ambele parti în…
Read more »
Read more »
Fileu de salau cu sos de vin
18 November 2010
Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1
galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Se ruleaza fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la
fiert intr-o cratita cu ceapa tocata, vinul, patrunjelul, piperul si
sarea. Se lasa sa fiarba acoperit…
Muraturi asortate iraniene
18 November 2010
Ingrediente: un bidon de 5kg 2kg castraveti 1 varza potrivita 1
conopida 1kg morcovi 2 rosii potrivite 2-3 bucati de hrean un pumn de
fasole verde 250g ardei iuti frunze si radacina de leustean 3kg vinete
mici marar patrunjel 3 fire menta fire busuioc 1kg gogonele 4 bucati
ardei gras 5 capatani de usturoi…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci
18 November 2010
Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5
catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg.
marar verde sare piper Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun
la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa…
Read more »
Read more »
Tartă de nuci cu fructe
18 November 2010
Ingrediente: 200 gr banane 50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr
curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele
şi nuca le pisaţi bine apoi le amestecaţi (frământaţi) cu mâna. Într-o
formă rotundă (cam 10 cm diametru) puneţi o folie alimentară si turnaţi
compoziţia apoi presaţi bine cu degetele…
Read more »
Read more »
Înghetata cu urda
18 November 2010
Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de
ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot
500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusur 125g
zahar praf coaja rasa de lamâie si portocale Mod de preparare:
Taiati fisticul, nucile si alunele…
Read more »
Read more »
Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei
150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb
1 leg. verdeata sare piper Mod de preparare: Se portioneaza carnea de
gâsca, se sareaza, se prajeste în ulei si se scoate pe un platou. În
uleiul…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi
18 November 2010
Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4
rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de
dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Într-o oala
suficient de mare (4-5 litri) se caleste in ulei ceapa curatata, spalata
si tocata marunt,…
Read more »
Read more »
Tocanita de burta
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg.
patrunjel 1leg. marar sare piper Mod de preparare: Se spala bine
burta, se pune la fiert si se da in clocot 10 minute. Dupa ce se arunca
prima apa, se pune din nou la fiert (de preferat in oala…
Read more »
Read more »
Tocana de vitel cu paste
18 November 2010
Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2
ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2
catei de usturoi 2 foi de dafin 1 conserva rosii decojite in bulion
150ml supa de vita 1 lingurita rasa busuioc uscat 200g paste scurte 50g
unt 1…
Read more »
Read more »
Coacaze în suc propriu cu miere
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere Mod de preparare: Se curata
coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu
se rupa fructele, se pun într-o sita. Se lasa sa se scurga de apa si se
pun în borcan. Deasupra se toarna mierea. Se închid borcanele…
Read more »
Read more »
Inghetata de capsuni fara lactate sau oua
18 November 2010
Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2
cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1 cana de nuci
diverse, caju, migdale, nuci, orice Mod de preparare: Laptele se face
din 2 cani de apa plus 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci,…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti
18 November 2010
Ingrediente:
200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1
pumn caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate
100g cocos ras Mod de preparare: Pastram cateva linguri de nuci de-o
parte iar pe restul le procesam in robotul inarmat cu lama S pana se
apropie…
Read more »
Read more »
Supa gulas
18 November 2010
Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g
ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1
leg. patrunjel sare Mod de preparare: Rasolul se pune la fiert in apa
cu sare, se lasa sa fiarba, se spumeaza. Se adauga ceapa…
Read more »
Read more »
Compot de agrise
18 November 2010
Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă Mod de preparare:
Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm
agrişele şi le fierbem puţin. După ce se răceşte, ducem compotul la
răcitor. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Peltea de struguri cu gutui
18 November 2010
Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar Mod de preparare: Se
aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga
pe o sita deasa. Se lasa zeama la limpezit. Se curata gutuile de puful
de deasupra, se spala, se taie în felii si se fierb într-un litru de…
Read more »
Read more »
Supă de limbă şi conopidă
18 November 2010
Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 morcov 1 ţelină 1
rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de
preparare: Speli bine carnea şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 2
ore. Când e gata, o scoţi deoparte, o cureţi de pieliţe şi o tai
bucăţi.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere de albine
18 November 2010
Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat
Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra
50g zahar vanilat 50ml esenta de rom Mod de preparare: Se amesteca
bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara
pâna dimineata. A doua zi se împarte în…
Read more »
Read more »
Rasol cu sos unguresc
18 November 2010
Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1
lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare
piper boabe Mod de preparare: Se spala rasolul si se pune la fiert cu
multa apa. Se fierbe 1 ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa,
spalat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)
18 November 2010
Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The
Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1
cocktail stick Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita
Read more »
Read more »
Crema de vanilie
18 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de
agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao
topit 1 praf de turmeric / curcuma Mod de preparare: Puneti in
paharul blenderului caju, miere dupa gust, sare, batonul de vanilie
taiat bucatele,…
Read more »
Read more »
Puns de portocale
18 November 2010
Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr 2 albuşuri 1
ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb) Mod de
preparare: Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le
stoarcem şi le fră- mîntăm într-un castron cu un pahar de apă. Apoi
strecurăm zeama.…
Read more »
Read more »
Salata de heringi cu legume
18 November 2010
Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g
castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare
piper Mod de preparare: Heringii se tin în apa ca sa se desareze
bine, apoi se scot, se scurg si se taie în cubulete. Cartofii se fierb
întregi, în coaja,…
Read more »
Read more »
Marmeladă de caise
18 November 2010
Ingrediente:
1 kg caise coapte 400 g zahăr Mod de preparare: Se spală caisele şi
se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi
se lasă la rece 2-3 ore. Se pun la fiert şi se ţin 50 min din clipa
cînd încep să fiarbă, amestecînd neîncetat ca să…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu usturoi
18 November 2010
Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1
leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curata ceapa si
se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi
se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete. Când
legumele s-au…
Read more »
Read more »
Tort raw de ciocolata si portocale
18 November 2010
Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din
cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie
Ingrediente umplutura:1/2 cana suc portocale sau sucul de la 3 portocale
2 Lg coaja razuita de portocala 3, 4 Lg ulei de palmier sau unt de…
Read more »
Read more »
Tort fara foc de mango
18 November 2010
Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci
crude 4 curmale 2 Lg cacao/carob ori cafea de cereale Ingrediente
umplutura :1/2 cana nuci sau migdale crude inmuiate o ora 2 Lg miere sau
dupa gust 1 Lg fulgi cocos 2 Lg ulei palmier pentru un gust cremos sau
ulei masline…
Read more »
Read more »
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
18 November 2010
Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2
ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbi spaghetele în apă clocotită cu sare timp de 10 minute,
le treci sub un jet de apă rece le laşi într-o strecurătoare să se…
Read more »
Read more »
Tarta cu crema de unt de alune
18 November 2010
Ingrediente
: 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale 2 linguri miere coaja de
portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum
cana de nuca de cocos 3-4 lg miere 1 lg cacao coaja de portocala
scortisoara jum cana prune uscate 2 portocale mai mari Mod de preparare…
Read more »
Read more »
Snitel imperial
18 November 2010
Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze
de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet 300ml ulei
sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se
spala si se taie in doua, astfel incat din fiecare bucata sa iasa doua…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
18 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1
morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Speli carnea, ungi fiecare bucată cu ulei, presari sare şi
piper, le aşezi pe toate într-o tavă, torni 2 ceşti de apă şi dai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de cafea şi rom
18 November 2010
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua,
zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar,
cafea si esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 150 g nuci
măcinate 1 praf de copt 2 linguri făină zeamă de lămâie sare Ingrediente
cremă: 200 g…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu pastramă de pui
18 November 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 150 g pastramă de pui 1 ceapă 1 ardei gras 1
roşie 2 linguri boabe de porumb fiert 50 g măsline verdeaţă sare piper
ulei de măsline Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă, o
opăreşti pentru 5-10 minute cu apă cu sare şi o laşi apoi să…
Read more »
Read more »
Salata cu dovlecei
18 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura
zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Dovlecelul se curata de coaja si se taie
rondele de 5 mm grosime. Gogosarii si ardeiul se taie felii marunte.
Aceste legume se prajesc…
Pateu de broccoli
18 November 2010
Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline
negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere
100g orez sare piper Mod de preparare: Se spala broccoli, se desface
în buchetele si se pune la fiert în apa cu sare. Se fierbe 20 de minute…
Read more »
Read more »
Coltunasi bucovineni
18 November 2010
Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa
faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare
Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din
faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se lasa…
Read more »
Read more »
Pulpa impanata de vitel
18 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g
morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate
30g faina 2 cepe 150ml ulei 100ml vin alb 1 lingurita zahar 4-5 boabe
de ienibahar 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pulpa de
vitel se…
Read more »
Read more »
Tortul Carnavalului de la Venetia
18 November 2010
Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si
feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6
linguri de gem de caise sau de prune 200g zahar tos 2 pahare apa 400g
frisca 50g nuci verzi din dulceata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata Boeuf
18 November 2010
Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare
(congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg.
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati carnea de pielite,
apoi puneti-o la fiert in apa cu sare. Curatati morcovii si puneti-i la
fiert impreuna cu mazarea si cartofii, in coaja,…
Read more »
Read more »
Supa dietetica de fasole verde
18 November 2010
Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii
50ml smântâna 2l apa sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se
taie potrivit morcovii si telina si se pun la fiert. Ceapa se pune
întreaga în oala, ca apoi sa se poata scoate. Fasolea se pune când apa…
Read more »
Read more »
Souvlaki
18 November 2010
Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt
patrunjel rozmarin sare piper boia Mod de preparare: Carnea se taie in
bucati, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se presara cu
rozmarin. Se lasa 10 minute ca sa se patrunda de condimente. Se pun
bucatile de carne pe…
Read more »
Read more »
Toba
18 November 2010
Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi
de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap de
porc 2 picioare de porc 2 capatâni de usturoi 2 foi de dafin sare piper
Mod de preparare: Intoarceti burta de porc pe…
Read more »
Read more »
Gogosari in otet caramelizat
18 November 2010
Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare
cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru Mod de preparare:
Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune
într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se
raceasca. Dupa aceea toarna 500ml otet peste…
Read more »
Read more »
Clatite de cacao cu smantana si mango
18 November 2010
O
reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa,
zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango,
esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao
si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa
1/2 cana…
Read more »
Read more »
Salata cu peste
18 November 2010
Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii
mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare
piper Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si oase
si se taie în cubulete. Se pune pestele într-o salatiera si se acopera…
Read more »
Read more »
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea
18 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2
linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare Mod de preparare: Fierbi
conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o
formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai şunca…
Read more »
Read more »
Pui delicios
18 November 2010
Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de
pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10
boabe piper sare Mod de preparare: E o reteta inventata de mine.
Pieptul de pui se taie cuburi, se condimenteaza cu cimbru si sare si se
caleste…
Read more »
Read more »
Retete de post: Caramele raw
18 November 2010
Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana
curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf
de sare Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender
pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte
mult deoarece semintele…
Read more »
Read more »
Ecler cu cafea
18 November 2010
Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de
copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1
vârf de cutit sare Mod de preparare: Pune intr-un vas, la fiert,
200ml lapte, impreuna cu untul, apoi dupa ce laptele a fiert, adauga
400g…
Read more »
Read more »
Plăcintă de dovlecei cu cârnati
18 November 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 5 ouă 1 cartof 4 cârnaţi afumaţi 2 roşii 2
linguri făină sare piper 150 g telemea Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi să se
scurgă. Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi brânza rasă, dovleceii
răzuiţi şi presaţi bine, să…
Read more »
Read more »
Energizant
18 November 2010
Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2
linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de
bere 1 lingura susan Mod de preparare: Prima data mixam
stafidele,susanul si fulgi de ovaz,dupa aceia adaugam restul de
ingrediente si le mixam,eu leam mixat 2 min,depinde…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu
18 November 2010
Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare
Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri
zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie Mod
preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare,
apoi încorporezi făina şi gălbenuşurile.…
Read more »
Read more »
Cereale cu kiwi si caju
18 November 2010
Ingrediente:
1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi
zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune
caju crude 1 kiwi Mod de preparare: Cerealele se tin 20-30 minute in
must pana se inmoaie apoi se amesteca impreuna cu alunele si kiwi taiat.
Mustul l-am…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu caise
18 November 2010
Ingrediente
blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate
2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3
picaturi esenta vanilie apa Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere
dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau
apa gustati si mai adaugati dupa…
Read more »
Read more »
Vinete murate in foi de vita
18 November 2010
Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare
Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele
longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru
bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu
putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi se…
Read more »
Read more »
Pui Kiev
18 November 2010
O
reteta simpla si delicioasa de pui Kiev din: piept de pui, unt, tarhon,
usturoi, oua, pesmet, faina, lamaie, ulei, miez de nuca, sare si piper.
Ingrediente: 4 piepti de pui 100g unt 1 leg. tarhon 3 catei de usturoi 2
oua 100g pesmet 100g faina 1 lamâie 200ml ulei 50g miez de nuca
macinat…
Read more »
Read more »
Bomboane spiralate
18 November 2010
Ingrediente
pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4
lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre
1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg
seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si
semintele se rasnesc…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe
17 November 2010
Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1
ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici Mod de
preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de
biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Intinzi două treimi din
compoziţie într-o…
Read more »
Read more »
Marmeladă delicioasă de portocale
17 November 2010
Ingrediente:
4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele
împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît
cîntăresc portocalele cu lămîia zeama de la o lămîie Mod de
preparare: Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii
în lung, iar apoi fiecare felie…
Read more »
Read more »
Inghetata de portocale
17 November 2010
Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1
1 apa Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja
portocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor.
Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi
amestecăm cu o lingură de metal pînă se topeşte.…
Read more »
Read more »
Babă
17 November 2010
Ingrediente:
500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr
1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime
pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4
linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom. Mod de preparare: Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Spuma de cafea
17 November 2010
Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr
500 g frişcă. Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahărul şi
le fierbem pînă obţinem un sirop. Atunci îl luăm de la foc. Batem frişca
într-un vas pe gheaţă. Cînd este bine bătută, adăugăm o lingură de
zahăr şi turnăm…
Read more »
Read more »
Prăjitură de Strasburg
17 November 2010
Ingrediente:
250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 linguriţă zahăr
pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime
pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită Mod de preparare: Se pune
făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun o…
Read more »
Read more »
Inghetata de banane
17 November 2010
Ingrediente:
2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1
cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se
ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si
migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate
pune o lingurita…
Read more »
Read more »
Curcan cu gutui
17 November 2010
Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri
faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper Mod de preparare:
Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si
o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de carne se…
Read more »
Read more »
Curcan cu masline
17 November 2010
Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1
lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb
demisec 1 lingurita zahar 10g cimbru 1 foaie dafin sare piper Mod de
preparare: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in
bucati si…
Read more »
Read more »
Pastrav in sos de vin rosu
17 November 2010
Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin
rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin 50ml
ulei 1 lingurita rasa cimbru pisat 1 leg. patrunjel 4 catei de usturoi
sare piper Mod de preparare: Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa
si sterge-l…
Supa de conopida
17 November 2010
Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1
cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde
sare piper Mod de preparare: Se desface conopida în buchetele si se
pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la fiert.…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora) 1 bucata avocado (e
foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine
copt) 3/4 castronas cacao (sau mai putin pentru un gust mai putin
intens) sare un praf Vanilie Mod de preparare: Curmalele curatate de
samburi si muiate cel putin…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu pere si mere
17 November 2010
Ingrediente blat: 2 cani nuca 1/2 cana curmale fara samburi 1/2 cana
cocos . Ingrediente umplutura: 1 cana pere taiate marunt 1 cana mere
acre taiate marunt 1/4 cana sirop de artar 1 l-ta ghimbir maruntit 2
l-te zeama de lamaie Mod de preparare: Se mixeaza toate in blender
pana capata o textura…
Read more »
Read more »
Bomboane din curmale
17 November 2010
Ingrediente:
10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri
migdale crude maruntite Mod de preparare: Curmalele se baga in
blender si se fac pasta. Semintele se fac pudra si se amesteca bine cu
pasta. Se da forma unui cilindru care se tavaleste prin migdale
maruntite si se taie bucati de aprox.…
Read more »
Read more »
Supa crema de ceapa
17 November 2010
Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2
foi de dafin sare Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi
spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici,
apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina
sare. Fierbeti pana ce…
Read more »
Read more »
Parfeu de portocale
17 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă
cîteva picături esenţă de portocale Mod de preparare: Spargem ouăle
într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine.
Turnăm zeamă de portocale. Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm
compoziţia. Punem în compoziţie bucăţi mari…
Read more »
Read more »
Minciuni delicioase
17 November 2010
Ingrediente:
3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2
linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de
sare grăsime pentru prăjit zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se
pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în
care se pun…
Read more »
Read more »
Pachete din piept de pui
17 November 2010
Ingrediente: 2 buc. piept de pui 200g prune afumate 6 catei de usturoi
200g unt 1 lingura pasta de tomate 1 ceapa potrivita 200ml supa de pui 1
foaie de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Fiecare
bucata de piept se taie in doua pe lung, astfel incat sa se…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe în sos de caise sau piersici
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g
zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g
caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de
migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si
lasati-le sa se macereze 3…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g
zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g
caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de
migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si
lasati-le sa se macereze 3…
Read more »
Read more »
Ciorba din Banat
17 November 2010
Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2
cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna
l00g iaurt 2 galbenusuri 3 linguri otet 2 catei de usturoi 1 leg.
tarhon 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper Mod de preparare:
Carnea de porc se spala…
Read more »
Read more »
Escalop la cuptor
17 November 2010
Ingrediente: 6 felii mari de muschi de vita 4 linguri faina 4 linguri
pesmet 2 oua 50g unt 6 felii de costita 100g cascaval sare piper Mod
de preparare: Bate feliile de muschi cu ciocanul de snitele pâna când se
subtiaza uniform, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Treci fiecare
felie prin faina,…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu usturoi
17 November 2010
Ingrediente:
250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de
piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde
Mod de preparare: Se toaca ceapa si usturoiul.Salata va iesi mult mai
gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga si loboda,
papadie…
Read more »
Read more »
Musaca
17 November 2010
Ingrediente: 1kg carne tocata de vita 200g slanina afumata 10 cartofi
mari 100g unt 100ml lapte 1 ou 2 cepe potrivite 2 linguri pasta de
tomate l 2 catei de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 1 leg. patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curata cartofii de coaja, spala-i, taie-i
in cubulete si pune-i…
Read more »
Read more »
Ruladă cu frişcă
17 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 lingură cu vîrf făină 3 linguriţe cacao
350 g frişcă pentru umplutură ulei şi făină pentru formă Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ca o cremă, se adaugă
făina şi cacaua, iar după ce s-a amestecat bine, spuma de albuşuri. Se
toarnă compoziţia într-o…
Read more »
Read more »
Inghetata de lamaie
17 November 2010
Ingrediente: 2 pahare lapte 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie 5
linguri (pline) zahăr tos 1/2 pahar apă Mod de preparare: Punem
laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă
de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul. Punem laptele să se
răcorească în casă,…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de prune verzi
17 November 2010
Ingrediente:
1 kg zahăr 1 l apă 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne
întărit zeama de la 1/2 lămîie 1 baton vanilie Mod de preparare: Se
pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege.
În acest timp se înţeapă prunele cu acul în cîteva…
Read more »
Read more »
Tort de kiwi si capsuni
17 November 2010
Ingrediente blat: 2 cani de migdale/nuci crude 1/2 cana curmale sau
stafide miere dupa gust 1 lg vanilie Ingrediente umplutura: 3 kiwi 6, 7
capsuni 2 mere miere rom Ingrediente frisca:2 cani de caju crud,3 lg
miere sau dupa gust,1/2 cana apa ,4 picaturi esenta vanilie zeama de la
jumatate de lamaie ,apa de…
Read more »
Read more »
Inghetata napolitana
17 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g
fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de ciocolată
Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi zahărul pisat.
Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Turnăm
laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, şi…
Read more »
Read more »
Crema de banane cu lapte de canepa
17 November 2010
Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de
portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale
scortisoara Mod de preparare: Blenduim toate lasand jumatate de
banana, putina nuca si stafide pentru topping . Banana o taiem marunt si
punem desupra cremei, presaram si putina scortioara si…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu seminte si ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca
seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui
crude macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale
maruntite 1 ceasca cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2
pumni de curmale 1 ceasca apa filtrata…
Read more »
Read more »
Ciorba de ciuperci si orez
17 November 2010
Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri
orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei
grasi 1l apa 1 lingura faina 1 leg. leustean verde sare Mod de
preparare: Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si
telina se dau pe razatoarea…
Read more »
Read more »
Medalion de vitel cu sos de hrean
17 November 2010
Ingrediente:
1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml
lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare
piper Mod de preparare: Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste
in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu,
pentru a…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)
17 November 2010
Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1
lime Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1
bar spoon or stirrer 2 straws Cum se prepara Cocktail Diablo Hell
Fire
Read more »
Read more »
Piept de porc cu ceapa pane
17 November 2010
Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt
2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut
100ml ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru
sare piper Mod de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie
rondele.…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa
17 November 2010
Ingrediente
aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare
piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de
faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin,
apa,uleiul, sarea.…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu dovlecei umpluti
17 November 2010
Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa
(morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne
tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt
500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper Mod de
preparare: Se pune la fiert…
Read more »
Read more »
Piure de conopida
17 November 2010
Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3
firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama
de lamaie dupa gust Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul
de ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei
proaspeti. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pasta Tahini
17 November 2010
Ingrediente:
3 dovlecei medii 6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15
ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati
egale) Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la
1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii
frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele de…
Read more »
Read more »
Figaro
17 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi
zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de
bicarbonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă
scăzută Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri de…
Read more »
Read more »
Pătrate cu cremă
17 November 2010
Ingrediente
foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1
praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar
lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.
Mod de preparare: Se face un aluat din cele arătate,…
Read more »
Read more »
Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline
17 November 2010
Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline
verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei
usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g
scortisoara 100ml ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata
si se spala, se taie…
Read more »
Read more »
Bors taranesc
17 November 2010
Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g
ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi
100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole
verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare
piper Mod de preparare: Rasolul…