Retete de Paste:
Raţă cu legume şi vin
30 December 2010
Ingrediente:
2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 morcovi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21
vin alb 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,
morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei
încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi
legumele…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi ciuperci la cuptor
30 December 2010
Ingrediente
: 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de
mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare
piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii Mod de preparare: Pui o oală
cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi…
Read more »
Read more »
Gustare rece de ciuperci
30 December 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi
de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi
rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea
cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în
apă cu sare şi foile de…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de porc în sos de vin
29 December 2010
Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de
usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper
nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă
puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt,
adaugi bulionul, stingi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
29 December 2010
Ingrediente
foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1
lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât
cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1
pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5
linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu peşte
29 December 2010
Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o
ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei
oţet de mere sau aromatic Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune
la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă…
Read more »
Read more »
Biscuiţi crocanţi cu anason
29 December 2010
Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lingură seminţe de anason 1
linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 6 ouă un vârf
linguriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de
lămâie Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se
amestecă cu făina,…
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci marinate
29 December 2010
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4
linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o
linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie
Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu
rămână pământ…
Read more »
Read more »
Cocktail Skywasser
29 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare
Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de
la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină
pe pârtia de schi.sportivilor…
Read more »
Read more »
Hering cu spaghete şi ciuperci
29 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1
ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei
sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa,
morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui
sare după gust şi după…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu smochine şi miere
29 December 2010
Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie
100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o
cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o
amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe
foc. După ce…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi de porumb
29 December 2010
Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1
pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat
Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i
rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic
şi când începe…
Read more »
Read more »
Stavrid cu sos marinat
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper
boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru
100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli
peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o
cratiţă sau o…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
29 December 2010
Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi
pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi
pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust.
Intr-un vas mai…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu orez
29 December 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1
legătură mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până
se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul
pe foc mic.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină
29 December 2010
O
reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa
de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper,
condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa.
Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne
tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Read more »
Read more »
Lămâi umplute cu sardele
29 December 2010
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură
muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le
laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti
sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu seminţe
29 December 2010
Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g
seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l
de apă, pui sare, piper, chimen şi nucşoară după gust şi laşi supa să
fiarbă 15…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuca de cocos
29 December 2010
Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri
cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le
pui pe foc să dea câteva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini
biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul.
Frămânţi totul cu…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciuperci si cascaval
29 December 2010
Ingrediente
aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1
praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval
2 ouă piper sare Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, apa,
zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale şi…
Read more »
Read more »
Crochete din morcovi cu tarate de grau
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg morcov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau
miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi
înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci cu…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole boabe cu masline
29 December 2010
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei
1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru
sare piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei,
adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de
fasole.…
Read more »
Read more »
Cocktail Singapore Sling
29 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie
– Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din
vişinată Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry
brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apărut în 1915
din imaginaţia barmanului…
Read more »
Read more »
Crap pe pat de zacuscă
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 1 borcan zacuscă (400 g) 10 măsline
făină 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl tai
bucăţi pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. într-o
tavă mai mică pui zacusca, măslinele, bucăţile de peşte şi dai totul la
cuptor pentru…
Read more »
Read more »
Novac picant cu legume la cuptor
29 December 2010
Ingrediente: 1 novac de aproximativ 2 kg 1 morcov 2 cartofi 2 cepe 3
căţei de usturoi 1/2 ardei capia 1 ardei iute 1 lămâie sare condimente
pentru peşte piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl
presari cu sare şi condiment de peşte şi îl aşezi într-un vas rezistent
la caldura.…
Read more »
Read more »
Budincă de frigănele cu brânză dulce
29 December 2010
Ingrediente:
1/2 pâine de o zi 8 ouă 6 linguri zahăr 2 căni lapte 50 g stafide 200
ml ulei 1 lingură esenţă de vanilie 500 g brânză dulce Mod de preparare:
Baţi 4 ouă cu 2 linguri zahăr. Tai pâinea felii, treci fiecare felie
prin amestecul de ouă şi le prăjeşti pe toate în…
Read more »
Read more »
Sufleu de morcovi cu caşcaval
29 December 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură
margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi
morcovii, îi fierbi în apă cu puţină sare şi când sunt gata, îi
zdrobeşti cu furculiţa. Rumeneşti făina în margarină, stingi cu lapte şi
fierbi sosul până se îngroaşă. îl dai…
Read more »
Read more »
Sarmale cu ciuperci
29 December 2010
Ingrediente:
1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment
cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin
piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline Mod de preparare: Căleşti
ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile
tocate şi după…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu pui şi măr
29 December 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 1 măr 1 legătură frunze de
ţelină 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Fierbi
carnea în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţi. Cureţi
mărul şi ţelina, dai pe răzătoarea mare ţelina, tai mărul feliuţe…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu cimbru
29 December 2010
Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari sare piper 2-3 linguriţe de ulei 300 g
de măsline 3 roşii o salată verde mai mică o linguriţă de zahăr cimbru
Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în
sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tavă.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu peşte
29 December 2010
Ingrediente : 3 căni făină 1 cană ulei 1 cană apă minerală sare
Ingrediente umplutură: 1 kg peşte congelat sau proaspăt 2 cepe 1-2 felii
de pâine 2 linguri făină 1 lingură oţet sare piper 1 legătură mărar
Mod de preparare: Amesteci uleiul cu apa minerală, adaugi făina, un praf
de sare şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi
29 December 2010
Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac
sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g
zahăr 300 ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g
margarină Mod de preparare: Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi
adaugi amoniacul…
Mancarica de telina cu ciuperci
29 December 2010
Ingrediente:
1 ţelină mare 200 g ciuperci din conservă sau crude 3 cepe mijlocii 3
linguri bulion 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de
preparare : Cureţi ţelina şi o tai bastonaşe groase de 1 cm. Cureţi
ciupercile, dacă sunt crude, şi le tai mărunt, iar ceapa o tai
solzişori. Căleşti mai…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde si uscată
28 December 2010
Ingrediente: 400 g fasole boabe 600 g fasole verde fideluţă sare piper 3
căţei de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de ulei de măsline o
legătură de pătrunjel verde Mod de preparare: Se alege fasolea boabe
şi se lasă de seara până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru a…
Read more »
Read more »
Cotlet la grătar cu legume
28 December 2010
Ingrediente: 4 bucati de cotlet rozmarin unt topit sare piper alb o
ceapa rosie un dovlecel ulei de masline 2-3linguri o vanata coapta ardei
rosii sau gogosari Mod de preparare: Pentru început se bat bine
cotletele cu ciocanul de şniţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se
presară sare şi piper…
Read more »
Read more »
Melcişori cu ciuperci
28 December 2010
Ingrediente: 400 g de faina un pachet de drojdie 50 g margarina 1 cana
de lapte 1 lingura de smantana pentru umplutura: 600 g ciuperci 2 cepe
marar si patrunjel sare piper 2 linguri ulei 50 g cascaval ras 1-2
linguri de pesmet Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, se
face…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu legume
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe
sare 50 g de unt 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se pune carnea
tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva
minute la frigider. Cât timp stă carnea la rece se curăţă…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pateu de porc
28 December 2010
O
reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar,
oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o
cutie pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o
lingura smantana 10 g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri Mod de
preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu ciolan afumat si măsline
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi
patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri
otet de mere masline pentru decor Mod de preparare: Puneţi ciolanul
de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem şi foi din cartofi
28 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf
de copt 1 lingură cacao 1 borcan gem acrişor Ingrediente glazură: 2
linguri apă 1 lingură cacao 120 g zahăr 2 linguri ulei Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi când sunt gata, îi pasezi.
Adaugi în piureul…
Read more »
Read more »
Mingi de zăpadă cu cacao
28 December 2010
Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri
cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina ,
nucile, cacaua şi zahărul vanilat şi amesteci bine ca să-ţi iasă un
aluat elastic, lei…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi gris
28 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf
de copt sare 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci zahărul
cu făina, grisul, praful de copt şi foarte puţină sare. Cureţi apoi
merele şi le dai pe râzătoare. Intr-o tavă unsă cu margarină, pui
jumătate din…
Read more »
Read more »
Spanac cu soia
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2
linguri pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti pentru 10 minute în
apă clocotită, apoi îl laşi să se scurgă într-o strecurătoare. îl tai
apoi mărunt, îl căleşti în…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3
castraveţi muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper Mod de
preparare: Fierbi cartofii şi morcovii într-un vas, iar sfecla roşie o
fierbi separat. Cureţi de coajă toate legumele fierte şi le tai
cubuleţe. Le pui pe toate într-un vas, adaugi castraveţii…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci
28 December 2010
Ingrediente
aluat: 2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente
umplutură: 172 kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare piper 1
legătură mărar ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu bicarbonatul
stins cu zeama de lămâie, pui un…
Read more »
Read more »
Baclavale
28 December 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1
kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si
de portocala un praf de sare Mod de preparare: Se scot foile de
plăcintă de la sfece, se lasă câteva minute la temperatura camerei şi,…
Read more »
Read more »
Morcov şi păstârnac caramelizate
28 December 2010
Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată
mărunt 3 linguri unt 1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de
legume 60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proaspăt
măcinat Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le segmente. Topeşte
untul şi sotează morcovul şi păstârnacul împreună…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu verdeţuri
28 December 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6
roşii din bulion sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile,
le speli, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu
sare. Le scurgi, apoi le înăbuşi în ulei. între timp, cureţi şi speli
verdeţurile, le…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan in foi de varza
28 December 2010
Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml
ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată
sare Mod de preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe
dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune în
tava de…
Read more »
Read more »
Macaroane cu măsline
28 December 2010
Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii
din bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi măslinele de sâmburi, le fierbi în apă 5 minute, apoi
le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei,
adaugi roşiile tăiate…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu sfecla si nuci
28 December 2010
Ingrediente:
2 ţeline 1 sfeclă roşie 1 mână miez de nucă 4 linguri ulei, zeama de
la o lămâie 1 lingură muştar 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel
verde Mod de preparare: Speli sfecla, o coci la foc potrivit 2 ore şi
când e gata, o cureţi şi o tai felii. Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Ciulama de pui
28 December 2010
Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4
linguri rase de faina o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se
curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un
prosop absorbant de bucătărie, se condimentează cu sare, piper, se ung
cu unt şi…
Read more »
Read more »
Portocale caramelizate cu friscă
28 December 2010
Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb
dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze
de mentă Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă
feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recuperezi sucul care
se scurge. Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă portocalele,…
Read more »
Read more »
Aperitiv de primăvară
28 December 2010
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici 1
legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3
linguri orez 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Pui la fiert
orezul cu o cana de apa si un praf de sare. Cureţi…
Read more »
Read more »
Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei
28 December 2010
Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri
bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper Mod de preparare: Cureţi
morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10
minute, când apa clocoteşte, pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii
şi laşi să fiarbă. Când morcovul…
Read more »
Read more »
Pui cu sos bechamel
27 December 2010
Ingrediente:
500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g cartofi 2
linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel Mod de
preparare: Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie şi se taie fâşii subţiri. Pieptul tăiat se pune să se
prăjească…
Read more »
Read more »
Friptura in stil asiatic
27 December 2010
Ingrediente:
125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei
gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400
ml) sos chinezesc dulce acrişor Mod de preparare: Fierbeţi orezul în
apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi carnea cu
apă…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie
27 December 2010
Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri
făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de
lămâie o linguriţă praf de copt Mod de preparare: Se separă
gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi cel
vanilat, se adaugă…
Read more »
Read more »
Frigarui thailandeze
27 December 2010
Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru
friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o
linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de arahide o linguriţă zahăr
suc de lămâie sare pătrunjel verde, după gust Mod de preparare: Carnea
se taiie pe lung, în felii…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de ghimbir
27 December 2010
Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4
cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi
tăiaţi-i pe lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri
ulei. Daţi cartofii prin…
Read more »
Read more »
File în foitaj
27 December 2010
Ingrediente:
450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare
piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g
bacon (kaizer afumat) 1 gălbenuş Mod de preparare: Aşezaţi foile de
aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul,
tăiaţi-l…
Read more »
Read more »
Salata coleslaw
27 December 2010
Ingrediente:
3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g) Ingrediente sos: o
linguriţă de muştar iute o linguriţă de smântână două linguri de oţet 4
linguriţe de hrean ras sare piper Mod de preparare: Se dau morcovii
pe râzătoare, pe lungime, şi ceapa pe lăţime. Varza se dă pe râzătoare…
Read more »
Read more »
Orez prajit
27 December 2010
Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g
orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două
linguriţe sos de soia o linguriţă sos de peşte o linguriţă zahăr o
linguriţă piper alb Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul, se adaugă
usturoiul şi…
Read more »
Read more »
Costita afumata cu varza calita
27 December 2010
Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o linguriţă
de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă
afumată Mod de preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea
acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se spală…
Tiramisu cu pere
27 December 2010
Ingrediente : 250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de
scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pachete zahăr vanilinat 2 linguri
rom 4 linguri suc de portocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală
150 g turtă dulce 1 cutie pere (425i ml) Mod de preparare: Puneţi
brânza mascarpone şi…
Read more »
Read more »
Frigăruie de creveţi
27 December 2010
Ingrediente:
4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri
maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g salată verde 50 g miez de
nucă 4 linguri ulei de nuci 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte) 2 mere
2 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Dezgheţaţi creveţii.
Amestecaţi oţetul,…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu mere si nuci
27 December 2010
Ingrediente
aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o lingură oţet 2
linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o lingură praf
scorţişoară 200 g miez nucă măcinată 200 ml ulei zahăr pudră Intr-un
vas se pune făina, drojdia, sarea, uleiul, oţetul şi apa şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Tocanita in coaja de paine
27 December 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2
legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g
margarina o pâine rotundă Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de
pieliţe, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă într-o
strecurătoare şi se taie mărunt. Separat,…
Read more »
Read more »
Supă din coadă de bou
27 December 2010
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1
lingură făină 1 liingură ulei 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru
şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi jumătate din
ele deoparte. La…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton
27 December 2010
Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de
masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper
negru Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o
oală cu apă şi sare. In timpul acesta pune într-o tigaie uleiul,
smântână, oregano, piperul şi…
Read more »
Read more »
Crema de lamaie
27 December 2010
Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12
linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai
Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală
de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »
Read more »
Salată cu ficat de gâscă
27 December 2010
Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2
arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g
ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline Mod de preparare:
Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi portocalele cu apă
fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g
zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale
200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure Mod de
preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul
vanilinat, 125 g…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu ceapă şi roşii
27 December 2010
Ingrediente:
3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina
un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute Mod de
preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se
pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »
Read more »
Supă de sfeclă şi cartofi
27 December 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă
roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de
cuţit de zahăr pătrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,
spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l
mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Ton cu roşii marinate si oua fierte tari
27 December 2010
Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă
albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust
Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute,
iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie
27 December 2010
Ingrediente
pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri
făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o
lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml
frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri zeama de la 1-2
lămâi un pliculeţ…
Read more »
Read more »
Curcan cu fructe
27 December 2010
Ingrediente:
1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură rozmarin pătrunjel
mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper Mod de
preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de
fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele.
Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »
Read more »
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
27 December 2010
Ingrediente:
500 g ceapă roşie 4 linguri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100
ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate
sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri
unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată
4…
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de mango
27 December 2010
Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită
(a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de
usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri
oţet 150 ml supă Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C.
Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcovi si pulpa de porc
27 December 2010
Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri
verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură
unt sare Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele.
Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele
părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »
Read more »
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
27 December 2010
Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1
iaurt gras Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine
gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi
stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă
mierea deasupra, din loc în…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă în sos de vin roşu
27 December 2010
Ingrediente: 30 g ciuperci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2
crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 500 ml vin roşu 1
lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper 250 ml supă 1 morcov
verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mancare scazuta de linte si orez
27 December 2010
Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5
căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două
linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două
linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de
coriandru măcinat…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu ghimbir
27 December 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g
albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o
ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva
seminţe de chimen Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în
1,2 litri apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Friptura cu gust picant
27 December 2010
Ingrediente
: 1/4 linguriţă boabe de piper negru, alb şi verde ienibahar 2 buc.
muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2
linguriţă unt sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt
boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită
prin acest amestec, apoi presaţi-l…
Read more »
Read more »
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca
27 December 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g
amidon 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4
albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de
preparare: Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi…
Read more »
Read more »
Taitei de fasole cu pui
27 December 2010
Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi
tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3
linguri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o
ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi tăiate…
Read more »
Read more »
Cornulete fragede cu bors
27 December 2010
Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă
lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar Mod de preparare: Se face un
aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie,
se taie pătrate, care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat. Se…
Read more »
Read more »
Buseuri cu gem si frisca
26 December 2010
Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente
aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu
rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare Mod de preparare:
Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2
ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon afumat cu smochine
26 December 2010
Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1
lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată
verde rucola chili pudră 1 lămâie mică Mod de preparare: Smochinele se
împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu
piper. Se…
Read more »
Read more »
Ruladă la tavă
26 December 2010
Ingrediente:
1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1
căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă
de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon
1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Read more »
Read more »
Indiana
26 December 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns
forma 200 g frişcă glazură de ciocolată Mod de preparare: Punem
într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat.
Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le
punem peste gălbenuşuri şi, cu o lingură,…
Read more »
Read more »
Bavarez de visine
26 December 2010
Ingrediente:
250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă Mod de
preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm
zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu zahărul.Fierbem
compoziţia, după aceea luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca
de obicei.…
Read more »
Read more »
Rulouri cu frisca
26 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar apă
50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente
umplutura : frisca Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc.
Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la
roşu şi tăiem din…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume şi brânză de capră
25 December 2010
Ingrediente:
un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr
făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente
topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei
mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în
sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele fine…
Read more »
Read more »
Frigarui asortate
25 December 2010
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100
şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari
beţişoare pentru frigărui Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de
carne, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia de ardei
dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2…
Carnati la tava cu piure si acritura
25 December 2010
Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de
vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald
Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un
prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle
şi se aşază în…
Read more »
Read more »
Tocana cu carnati si vin rosu
25 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăiată bucăţele 225
g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin
roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de
cimbrişor Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem…
Read more »
Read more »
Prajitura cu vanilie
25 December 2010
Ingrediente
foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât
cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie
1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de
margarină Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi ouăle…
Read more »
Read more »
Nuci umplute cu rema
25 December 2010
Ingrediente
aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei
500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce,
1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de
margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi
cu praful de…
Read more »
Read more »
Cod prăjit cu sos de usturoi
25 December 2010
Ingrediente:
4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri
groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru
garnitură Ingrediente sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă
şofran sare piper un gălbenuş de ou 200 ml ulei de măsline 2 linguri
zeamă de lămâie Ingrediente marinată:…
Read more »
Read more »
Friptură spaniolă de porc cu orez
25 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o
ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr
roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc
proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr
măsline umplute cu…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nuci
25 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua,
faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină
200 g nuci tăiate 5 linguri gem Mod de preparare: Amesteci untul cu
zahărul şi cele 2 gălbenuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat
consistent. Baţi…
Read more »
Read more »
Vinete coapte siciliene
25 December 2010
Ingrediente:
o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de
floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr
măsline verzi sare piper negru măcinat o lingură oţet de vin alb 2
linguriţe zahăr cu granulaţie fină o lingură busuioc verde tocat salată
verde Mod…
Read more »
Read more »
Salată de macrou
25 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4
castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un
cartof sare piper mărar pâine neagră pâine cu seminţe Mod de
preparare: Morcovul şi cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se fierb
cu puţină sare.…
Read more »
Read more »
Tort din budinca de ciocolata
25 December 2010
Ingrediente:
350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf
de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 250
ml lapte (1 cană) 1/2 kg cireşe din compot scurse bine 100 g ciocolată
amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai pufoasă…
Read more »
Read more »
Muschi umplut
25 December 2010
Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2
fire de praz sare piper Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii,
morcovii întregi şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în
două bucăţi pe lung. Baţi muşchiul bine, ca pentru şniţel, presari sare
şi piper după…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao
25 December 2010
Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei 1 esenţă de
vanilie 1 esenţă de rom 5-6 linguri de cacao 1 şi 1/2 plic praf de copt
făină Mod de preparare: Amesteci apa caldă cu zahărul până se
topeşte, adaugi apoi uleiul, mirodeniile, praful de copt stins în oţet,
cacaua…
Read more »
Read more »
Omletă spaniolă cu peşte afumat
25 December 2010
Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura
de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un
ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr peşte afumat (cod,
de preferinţă) sare piper negru măcinat 25 gr unt topit o lingură
smântână 6…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu chimen şi lipie
25 December 2010
Ingrediente:
4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei
de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare
piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată verde pentru
ornat Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră
înainte de a vă apuca de…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema si banane
25 December 2010
Ingrediente:
6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei
banane Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao
şi făină. Coci blatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi îl
scoţi şi îl rulezi într-un prosop umed. Când s- a răcit, îl scoţi din
prosop…
Read more »
Read more »
Carnati
25 December 2010
Ingrediente:
4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust
boia dulce busuioc maghiran cimbru sare Mod de preparare: Toci
carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10
foi de dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie.
Condimentezi după…
Read more »
Read more »
Gogonele umplute cu fasole batura
25 December 2010
Ingrediente:
12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei
frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din
gogonelele murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi
seminţele şi le aşezi cu gura în jos, pe un platou, pentru a se scurge
de lichid. Umpli gogonelele cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu griş
24 December 2010
Ingrediente:
3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură
frişcă 1 lingură dulceaţă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu
cele 6 linguri de zahăr, adaugi apoi grisul şi albuşurile bătute spumă.
Ungi o cratiţă sau o tavă mai mică cu unt, torni compoziţia şi o dai la…
Read more »
Read more »
Mancarica de ciuperci cu costita afumata
24 December 2010
Ingrediente:
400 g ciuperci 150 g costiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai ciupercile felii
şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile
zdrobite cu o furculiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă
pe foc potrivit 10-15 minute. Când…
Read more »
Read more »
Sărătele cu brânză si chimen
24 December 2010
Ingrediente
: 800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen
sare 1 ou Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o
parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul,
gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din aluatul obţinut.
Ungi foaia cu o…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu ciolan de porc
24 December 2010
Ingrediente:
1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o
conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii Mod de
preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi
puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul,
păstârnacul şi ţelina.…
Read more »
Read more »
Mancare de varza cu kaizar
24 December 2010
Ingrediente:
1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml
smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar Mod de preparare: Tai varza
mărunt, o sărezi şi o laşi deoparte pentru 30 minute.In acest timp, tai
kaizerul fâşii, îl rumeneşti în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi
varza presată bine,…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu morcovi si nucă
24 December 2010
Ingrediente:
1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g
margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr
pudră ulei Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea
mică, apoi treci nucile prin maşina de măcinat. Baţi margarina spumă cu
zahărul, adaugi morcovii presaţi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne si bere
24 December 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g
carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper Mod
de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat gălbenuşurile şi
berea şi pui sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul,
tai…
Read more »
Read more »
Pui cu dovleac şi praz
24 December 2010
Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere
sare piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de
pătrunjel Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se
lasă pe un şervet absorbant. Se presară sare, piper, cimbru şi rozmarin,
apoi se unge…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai
24 December 2010
Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50
g unt 400 g ciuperci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate
în ulei 150 g parmezan 100 g brânză cu mucegai piper oregano ulei de
măsline Mod de preparare: Intr-un castron se pun apa călduţă,…
Read more »
Read more »
Gulaş de carne cu cartofi si chimen
24 December 2010
Ingrediente
: 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion
1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o
cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas,
iar…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de castane
24 December 2010
Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt
50 g alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100 g piure de
castane 100 g zahăr pudră 100 ml lichior de ciocolată sare cireşe
confiate cremă de vanilie Mod de preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc şi parmezan
24 December 2010
Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de
floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4
căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de
ienibahar sare piper mărar parmezan Mod de preparare: Carnea de porc
se spală, se curăţă…
Read more »
Read more »
Merluciu cu paste
24 December 2010
Ingrediente: un kg trunchiuri de merluciu o ceapă 4 roşii două linguri
de roşii uscate două fileuri de anşoa 3 căţei de usturoi 300 ml vin alb
sec două lămâi 300 g paste sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel
capere piper murat Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de
foi şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu morcovi si cimbru
24 December 2010
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu
praf de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră
de nucşoară piper sare iaurt smântână Mod de preparare: Intr-un
castron se pun trei ouă, 350 g unt moale, praful de copt, sarea, pudra…
Read more »
Read more »
Supă cu zdrenţe din ouă
24 December 2010
Ingrediente:
500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1
lingură pătrunjel uscat Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui
la fiert în apă rece cu sare. Cureţi apoi morcovii, ceapa şi ţelină,
toci ceapa, tai morcovii şi ţelina felii mici şi le adaugi în…
Read more »
Read more »
Cornulete cu caşcaval si chimen
24 December 2010
Ingrediente:
1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri margarină 6 linguri smântână 2
linguri chimen măcinat Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina
şi smântână, adaugi caşcavalul ras şi chimenul măcinat şi frămânţi bine
până-ţi iese un aluat elastic şi mai moale. Laşi aluatul să se
odihnească câteva ore. Formezi un sul subţire…
Cotlete umplute cu branza proaspata
24 December 2010
Ingrediente:
4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână 3-4
linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei
dulce Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai fin, apoi o amesteci cu
brânza, 1 lingură de smântână şi verdeaţa tocată fin. Tai apoi în
cotlet…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu pasta de telina si cartofi
24 December 2010
Ingrediente:
3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2 cartofi
2 linguri margarină Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi
hreanul, apoi le dai prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat came,
iar frunzele de ţelină le tai mărunt. Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi
amesteci…
Read more »
Read more »
Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor
24 December 2010
Ingrediente:
1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1 cană
lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei Mod de
preparare: Cureţi ceapa, ţelina şi cartofii, tai felii mai mici ţelina
şi cartofii, iar ceapa o toci. Căleşti apoi ceapa în ulei încins, adaugi
celelalte…
Read more »
Read more »
Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor
24 December 2010
Ingrediente
: 5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1 lingură
făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş Mod de preparare: Speli
cartofii, îi cureţi şi-i fierbi în apă cu sare 20-25 de minute. Cureţi
apoi şi prazul, îl tai bucăţi pe care le înăbuşi în 2 linguri…
Read more »
Read more »
Bors cu hribi uscati
24 December 2010
Ingrediente:
300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană
borş verdeaţă sare Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi
laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o
cureţi, o presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o tai…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu carnati
24 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de
roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru
uns forma Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp,
rumeneşti ceapa tăiată în grăsime. Apoi tai cartofii şi cârnaţii în
felii. într-o cratiţă unsă…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu smantana si usturoi
24 December 2010
Ingrediente:
1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg
smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi Mod de preparare:
Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai
feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi
ouăle…
Read more »
Read more »
Trigoane cu nucă şi rahat
24 December 2010
Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1
lingură zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi
oul, pui şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe
care-l întinzi într-o foaie subţire. O tai pătrate, pui pe fiecare…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu fasole alba si nuci
24 December 2010
Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă
muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură
pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbi cartofii, iar separat, fierbi
fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte
fin. Amesteci nucile măcinate cu usturoiul…
Read more »
Read more »
Ciocolata de casa
24 December 2010
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod
de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până se
formează un sirop gros. Adaugi apoi cacaua în laptele praf şi după ce
le-ai amestecat, le adaugi treptat în siropul fierbinte, apoi
încorporezi şi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pui si ciuperci
24 December 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g
caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare piper ulei Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi pui la fiert în apă
cu sare. Separat, pui la fiert pieptul de pui după ce…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu afumatura
24 December 2010
Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de
dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet Mod
de preparare: Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la
înmuiat. A doua zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi
desărată,…
Read more »
Read more »
Supa–crema de praz
24 December 2010
Ingrediente:
2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne
sau de oase sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi
legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le
pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi ingredientele…
Read more »
Read more »
Snitel cu sos de smantana
24 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii
sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai
carnea macră în felii subţiri, pe care le baţi pe ambele părţi.
Tăvăleşti şniţelele prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Pe măsură
ce le…
Read more »
Read more »
Peste cu vin si usturoi la cuptor
24 December 2010
Ingrediente:
1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de dafin
piper 100 g bulion 1 lămâie Mod de preparare: Speli peştele, îl aşezi
într-o tavă, torni uleiul, vinul, pui usturoiul pisat, adaugi foile de
dafin, 7 boabe de piper, apoi bulionul desfăcut într-o cană de apă.…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu varză murată în aluat
23 December 2010
Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare
Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră.
în acest timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf
de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi o cocă elastică, pe care…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu brânză şi cartofi
23 December 2010
Ingrediente:
3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml
lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli, îl tai
bucăţi de 10 cm lungime şi le pui la fiert în…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem şi cremă de nucă
23 December 2010
Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3
linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă :
4 ouă + 1 albuş (rămas de la blat), 275 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 4
linguri gem. Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul spumă,…
Read more »
Read more »
Pui cu omletă şi gogoşari
23 December 2010
Ingrediente:
1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4
ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli
carnea, îndepărtezi pieliţa (fără să o tai), scoţi carnea de pe os şi o
treci prin maşina de tocat. Potriveşti de sare şi piper după gust,
întinzi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu portocale şi ciocolată
23 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml
lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2
linguriţe lichior sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte,
adaugi 60 g zahăr şi ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi
aluatul la crescut.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi şi două creme
23 December 2010
Ingrediente
blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri
cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250 g
zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 2 linguri cacao 1 fiolă esenţă de
vanilie 100 g nucă de cocos + 1 linguriţă nucă…
Read more »
Read more »
Mâncare de arpacaş cu carne
23 December 2010
Ingrediente:
500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100
ml ulei sare piper pătrunjel uscat Mod de preparare: Alegi arpacaşul,
îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara până
dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră. Tai…
Read more »
Read more »
Turtă cu jumări
23 December 2010
Ingrediente:
500 g jumări 1/2 l lapte 1/2 apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi
1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Dai jumările prin
maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi
îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi
aluatul, adăugând treptat…
Read more »
Read more »
Crochete cu brânză dulce
23 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lingură smântână 2 cepe 4 linguri
făină 3 linguri ulei boia oregano sare piper Mod de preparare: Freci
brânza cu smântână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în
compoziţia de brânză împreună cu 2 linguri făină, boia, oregano, sare şi
piper după gust. Formezi apoi…
Read more »
Read more »
Orez şi carne la cuptor
23 December 2010
Ingrediente: 200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar
suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă Mod de
preparare: Fierbi orezul cu 11 de apă şi sare timp de 20 de minute la
foc potrivit. în acest timp, prăjeşti carnea tocată în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de afumături şi pepene murat
23 December 2010
Ingrediente:
2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe
1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau
pătrunjel, după gust Mod de preparare: Speli carnea, o opăreşti în
apă clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Smântânită
23 December 2010
Ingrediente
foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri
smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri
făină 2 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat Ingrediente glazură: 150 g
zahăr pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2
linguri…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati afumati
23 December 2010
Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1
ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1
linguriţă faină 200 ml smântână 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa
tăiată. Presari şi boiaua, torni…
Read more »
Read more »
Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci
23 December 2010
Ingrediente
chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1
legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3
linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate
bine, verdeaţa tocată…
Read more »
Read more »
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
23 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1
linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi
şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat
23 December 2010
Ingrediente
foi: 600 g făină 200 g margarină 4 linguri lapte 4 ouă 4 linguri
smântână 4 linguri ulei drojdie cât o nucă Ingrediente umplutură: 100 g
nucă măcinată 500 g rahat colorat 200 g zahăr 1 borcan gem ( 400 g) 2
linguri zahăr pudră Mod de preparare: Din margarină, gălbenuşuri,
lapte, ulei,…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu varză
23 December 2010
Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2
linguri muştar picant sucul stors de la 3 portocale 3 linguri zahăr 2
pahare vin alb 1 lingură praf de ghimbir 1 şir de cârnaţi afumaţi de
porc 3 cartofi (facultativ) 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 1
linguriţă busuioc…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu costita si smantana
23 December 2010
Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afumată 1 lingură făină 100 g
ceapă 150 ml smântână sare 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu
apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…