Retete de Paste:
Mâncare de fasole verde cu pui
23 September 2010
Ingrediente: 600 g fasole verde din conservă 6 ciocănele de pui 1 ceapă
4- 5 căţei de usturoi 2-3 linguri pastă de tomate sare piper 1
linguriţă de zahăr ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli bine
ciocănelele, le dezosezi, tai carnea cubulete si o rumeneşti puţin în
ulei încins. Scurgi fasolea…
Read more »
Read more »
Saleuri cu mac si chimen
23 September 2010
Ingrediente: 2 căni untură (1 cană = 250 g) 1 ou mac chimen drojdie cât
o nucă dizolvată în puţină apă călduţă cu o lingură de zahăr sare mai
multă 1 şi 1/2 cană sifon sau apă minerală (aceeaşi măsură ca la untură)
făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Saleuri dospite cu lapte
23 September 2010
Ingrediente: 300 g untură 300 ml lapte 50 g drojdie 50 g mac 2 ouă sare
făină Mod de preparare: Topeşti untura, o laşi puin să se răcească,
apoi adaugi laptele în care ai dizolvat drojdia, 1 linguriţă sare şi
făină cât să iasă un aluat potrivit, care să poată fi întins cu…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu galuste de ficat
23 September 2010
Ingrediente: 1 găină 3-4 morcovi 2-3 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină
mică frunze de ţelină 1 ceapă 1 ou făină pentru tăieţei piper boabe sare
Pentru găluşte ai nevoie de: ficat de găină 2 ouă 1 ceapă sare piper
pătrunjel pesmet Mod preparare supă: In 2-3 I de apă pui găina
porţionată…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere
23 September 2010
Ingrediente: 300 g făină 1 pachet margarină 100 g zahăr pudră 2 ouă
sare Pentru umplutură ai nevoie de: 5-6 mere 3-4 linguri zahăr 100 g unt
1 plic gelatină roşie pentru tort Mod de preparare: Amesteci făina cu
margarina, apoi adaugi zahărul pudră, ouăle, un praf de sare şi
frămânţi până obţii…
Read more »
Read more »
Varză acră cu carne de porc
23 September 2010
Ingrediente: 1 varză acră 500 g carne mai grasă de porc 2 cepe 1 morcov
1 foaie de dafin cimbru 1 legătură mărar 3 linguri pastă de ardei sare
piper ulei Mod de preparare: Speli bine varza şi dacă este prea acră
sau prea sărată o ţii în apă rece 15-20 de minute,…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste de gris prajite
23 September 2010
Ingrediente: 6-7 roşii din conservă 2 morcovi 1 ardei din conservă 1
rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 păstârnac 1/2 l lapte 125 g griş 2 ouă
2-3 linguri făină 70-80 g gr unt sau untdelemn sare verdeaţă Mod de
preparare: Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl pui să fiarbă cu apă şi…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu smantana
23 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 2-3 carnaţi afumaţi 2-3 felii slănină
afumată 4 cepe 100 g smântână 1 lingură boia 1 lingură bulion 100 g
untură sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţele, presari
sare şi o pui să se rumenească în untura bine încinsă. Când e gata, o
scoţi,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu branză de vaci si stafide
23 September 2010
Ingrediente: 300 g făină 50 g stafide 1 pahar lapte 150 g zahăr 4 ouă
sare vanilie 300 g brânză de vaci 100 g unt Mod de preparare: Faci un
aluat din făină, lapte, sare după gust şi 25 g unt, frămânţi bine, apoi
îl împărţi în două şi baţi fiecare parte cu…
Read more »
Read more »
Oua de prepeliţe murate
23 September 2010
Fierbi ouăle tari la foc mic (pentru un borcan de 800 ml = 35-40 de
ouă), ca să nu se crape, după ce în prealabil ai pus sare în apă ca să
le decojeşti mai uşor. După ce au fiert, le ţii în apă rece, apoi le
decojeşti şi le înţepi uşor din loc…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă de vită
23 September 2010
Cureţi 1 kg burtă de vită, o opăreşti, o mai cureţi o dată şi o mai
opăreşti de două ori. O tai fâşii subţiri, de 2 cm lungime, apoi o speli
într-o sită sub jet de apă caldă. Separat opăreşti 1 kg uger de vită,
tăiat în 3-4 bucăţi mari, îl opăreşti de mai…
Read more »
Read more »
Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc
23 September 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 1 ceapă mijlocie 2-3 castraveciori
acri 4-5 linguri ulei 1/2 linguriţă boia sau 1 linguriţă pastă de ardei 1
linguriţă cu vârf de făină 1 lingură suc de roşii 1 lingură vin 1 foaie
de dafin 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt…
Read more »
Read more »
Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane
23 September 2010
Ingrediente: 1 kg şiră de porc 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1
ţelină 1 ceapă 3-4 felii de pâine 2-3 linguri de unt sare boabe de piper
condiment 1 ou 2 linguri de smântână Mod de preparare: Tai în bucăţi
şira de porc şi o ţii 20 de minute în apă rece.…
Read more »
Read more »
Frigărui de midii sau scoici, aughinare cu pilaf cu roşii
23 September 2010
Ingrediente: 50 midii sau scoici opărite 6 funduri de anghinare fiartă
400 g macrouri afumate tăiate 1/2 pahar vin roşu 250g orez 100g unt 400g
roşii 1 ceapă 12 frigărui 1 legătură de verdeaţă 1/4 l supă sare Mod
de preparare: Anghinara se taie în patru bucăţi. Midiile întregi şi
macrourile bucăţi se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu branză de vaci
23 September 2010
Ingrediente: 700 g fasole verde (de la congelator sau din conservă) 300
g brânză de vaci 3 ouă 200 g smântână ulei sare Mod de preparare:
Laşi fasolea verde să se decongeleze, apoi o scurgi bine. Brânza de vaci
o sfărâmi cu furculiţa şi o amesteci cu 150 g smântână, 2 ouă, 1…
Read more »
Read more »
Spanac cu ouă la cuptor
23 September 2010
O
reteta simpla si delicioasa de spanac cu oua la cuptor din: spanac, unt
sau margarina, faina, oua, sare Ingrediente: 1 kg spanac congelat 100 g
unt sau margarină 1 lingură cu vârf făină 4 ouă sare Mod de
preparare: Cu o seară înainte de a pregăti mâncarea scoţi spanacul, îl
laşi să se…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc in aluat
23 September 2010
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 1/2 lingurita sare 1 ceasca apa
calda Pentru umplutura ai nevoi de: 200 g carne tocata vita 250 g
ciuperci 100 ml smantana 1 galbenus 1 lingura lapte 2 linguri unt 1
linguri ulei piper sare 1 kg muschi de porc Mod de preparare: Amesteci
faina…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ficat de pasare
23 September 2010
Ingrediente: 500 g ficat de pasare 250 g orez 1 ceapa 1 morcov 2 cesti
supa facuta din cuburi sau din condiment la plic sare piper unt pentru
aluat ai nevoie: 300 g faina 200 g margarina 1 ou sare Mod preparare
umplutura: Speli ficatul, il tai bucati il presari cu piper si-l…
Read more »
Read more »
Musaca din carnaţi afumaţi
23 September 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi 1/2 kg cârnaţi afumaţi 1 ceapă mică
75 g unt sau margarină 2 linguriţe condiment 250 ml suc de roşii Mod
de preparare: Cartofii fierţi îi tai rondele, aşezi jumătate din
cantitate într-o cratiţă unsă cu unt. Pui apoi ceapa tăiată mărunt,
cârnaţii felii si la urmă, rondelele …
Read more »
Read more »
Pui cu smantană
23 September 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg sau 4-5 pulpe 3-4 cepe mari 1 morcov
400 g smântână 2-3 linguri de lapte sare piper 1 legătură pătrunjel ulei
Mod de preparare: Tai puiul bucăţi, le căleşti în puţin ulei, numai
până ce se albeşte carnea, scoţi bucăţile pe o farfurie, iar în uleiul…
Read more »
Read more »
Pişcoturi cu jumări
23 September 2010
Ingrediente: 500 g jumări date prin maşina de tocat 150 g zahăr 1 plic
praf de copt 2 plicuri de zahăr vanilat 200 g nucă măcinată 150 ml vin
alb făină cât cuprinde Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele,
pui făina cât să-ţi iasă un aluat mai tare şi frămânţi bine. Dai apoi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă mureşeană de pui
23 September 2010
Ingrediente:
1 pui potrivit 2-3 cepe 1 linguriţă boia dulce piper 1 linguriţă
condiment pătrunjel verde tocat 2 linguri smântână sau 1 pahar lapte 1
lingură făină ulei sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o
căleşti puţin, pui boiaua (pentru culoare), apoi puiul tăiat bucăţi,
acoperi cu un capac şi laşi…
Read more »
Read more »
Păstrăvi cu napi umpluţi cu ouă şi sote de arpagic
23 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 100 g ulei 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 8 napi
mari 200 g arpagic 100 g măsline vezi 1/2 lămîie puţin vin sare piper
Mod de preparare: Napii se curăţă rotunzi şi se scobesc cu un cuţitaş
pentru umplut. Se fierb 10 minute, se scot şi se pun pe un…
Read more »
Read more »
Cirobă de fasole uscata dreasa cu ştevie
23 September 2010
Pui fasolea boabe la fiert aşa cum faci de obicei, iar în timpul
fierberii schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apă în care va fierbe
definitiv fasolea pui la fiert şi un morcov tăiat mărunt şi când a
fiert fasolea tragi cratiţa de pe foc. Iei o mână de ştevie, o cureţi,
o…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu garnitură de cartofi petrecuţi
23 September 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 hribi 1 ceapă caşcaval răzuit 1
castravete murat 1 gogoşar acru 1 ou bătut pesmet unt pentru prăjit 2
cartofi sare piper ulei Mod preparare carne: Pregăteşti întâi
umplutura cu hribi, pentru care cureţi şi toci ceapa mărunt si o pui să
se înmoaie în ulei. După…
Read more »
Read more »
Clătite cu peşte
23 September 2010
Ingrediente: clătite pe care le faci după reţeta ta obişnuită şi pe
care le coci mai groase 2 cepe peşte fără oase sare piper unt caşcaval
smântână Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa şi o pui să se
călească în unt. Cureţi peştele, îl tai cuburi şi le pui peste ceapa
înmuiată…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)
23 September 2010
Ingrediente: 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră) 3-4 sfecle
roşii 1 ceapă mare 1 morcov 2 linguri zarzavat pentru corbă 1 foaie
dafin condiment 300 g smântână verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru) sare
piper Mod de preparare: Oasele foarte bine spălatele pui la fiert în
2-3 litri de apă. Strecori apoi…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Crap la cuptor
23 September 2010
Ingrediente: 1 crap morcovi ceapă ardei usturoi roşii 1 cană de vin alb
sec sare piper Mod de preparare: Cureţi legumele şi tai fideluţă
ardeii şi ceapa, morcovii rondele, iar usturoiul îl tai în două. In
tava aragazului aşezi un rând de legume, peste ele peştele (curăţat şi
presărat cu sare) pe care…
Read more »
Read more »
Crap cu legume la cuptor
23 September 2010
Ingrediente: 4 crapi de mărime mijlocie 4-5 cepe 2 linguri pastă ardei 2
morcovi 6 roşii din conservă piper cimbru ulei 2-3 căţei de usturoi 1
lingură condiment verdeaţă frunze de ţelină Mod de preparare: Cureţi
şi prăjeşti peştele, apoi pregăteşti legumele. Tai 2 cepe solzişori,
iar pe celelalte le toci mărunt. Morcovii…
Read more »
Read more »
Păstrăvi umpluţi cu icre şi măsline cu pastă de anşoa
23 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 200 g icre 12 raci mari 100 g ulei sare piper
12 măsline mari pastă de anşoa 2 ouă 1 legătură de mărar lămaie muştar
Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se scot oscioarele pe la burtă
se spală bine, se dă sare şi piper. Se aşază într-un platou de…
Read more »
Read more »
Prajitură din aluat cu untură si umplutură de mere
23 September 2010
Ingrediente: 200 g untură 2 ouă 1 cană smântână (sau lapte) 100 g zahăr
1 sticluţă esenţă de rom 1 linguriţă de bicarbonat stins cu oţet 1
plic zahăr vanilat făină cât cuprinde Pentru umplutură ai nevoie de: 1,5
kg mere 100 g zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară Mod de preparare:
Amesteci untura cu…
Read more »
Read more »
Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon
23 September 2010
Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 ciolan afumat 4 cepe 1 morcov 1/2
ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 linguri pastă de tomate 1
lingură pastă de ardei 1 foaie de dafin cimbru tarhon piper sare Mod
de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi o laşi la înmuiat în apă…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu smantană
22 September 2010
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 200 g untură 3 cepe 2 linguri făină 100
g smântână 150 ml lapte 2-3 linguri muştar 4-5 linguri vin alb 4 căţei
de usturoi sare piper Mod de preparare: Speli ficatul, îl porţionezi,
îl împănezi cu usturoi, îl treci prin făină şi îl înăbuşi în untură…
Păstrăvi la grătar umpluţi cu garnitură de cartofi pai
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 300 g fileu de peşte 1 ou puţin lapte
sare piper 400 g cartofi 1 legătură de pătrunjel ulei pentru prăjit
cartofi 1/2 lămaie 1 felie de franzelă Mod de preparare: Păstrăvii se
curăţă, se spală şi cu un cuţitaş se scot oscioarele şi şira pe la…
Read more »
Read more »
Peşte oceanic în foitaj cu tăiţei şi ciuperci
22 September 2010
Ingrediente: 1 tartă coaptă din foitaj 150 g tăiţei de casă 400 g
ciuperci sare piper 50 g parmezan sau şvaiţer 1,200 kg peşte oceanic 1
pahar lapte 1/2 lingură de făină 1 lingură de smantană 150 g unt l/4
lămaie Mod de preparare: Din peşte se taie 12 escalopuri şi se
prăjesc…
Read more »
Read more »
Păstrăvi rasol cu garnitură de cartofi natur
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 1 ceapă sare 50 g unt 18 cartofi 1
legătură de pătrunjel 1/2 lămaie puţin oţet Mod de preparare: Păstrăvii
se spală bine şi se pun într-o farfurie cu puţin oţet. Intr-un vas se
pune 1 1 apă, ceapă şi sare şi cînd apa fierbe, se pun păstrăvii…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă fiartă in lapte cu branză si carnaţi
22 September 2010
Prepari o mămăliguţă pripită din trei părţi lapte o parte apă si apoi
mălai. Aranjezi într-o cratiţa un strat de mămăligă, apoi unul de brânză
de burduf pâna umpli vasul. Deasupra pui 2-3 cârnaţi fripţi, tăiaţi
bucăţele. O dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Când e gata o mananci
cu smântână. Este foarte…
Read more »
Read more »
Sos alb cu castraveţi
22 September 2010
Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură untură 1/2 lingură făină 1 ceaşcă vin
alb 2 ceşti zeamă de carne 1 linguriţă muştar 2 castraveţi în oţet sare
piper Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt o ceapă, o căleşti în
untură şi când s-a aurit adaugi făina, stingi cu vinul şi zeama de
carne…
Read more »
Read more »
Rulouri de piept de pui cu carnaţi
22 September 2010
Ingrediente: 3-4 bucăţi piept de pui dezosat 300-400 g cârnaţi de porc
afumaţi o bucăţică de slănină afumată sare piper 5-6 căţei de usturoi
Mod de preparare: Speli pieptul de pui dezosat, il scurgi bine îl bati
ca pe şniţel, pui sare, piper după gust şi caţel de usturoi pisaţi.
Aşezi apoi pe…
Read more »
Read more »
Prăjiturele fragede cu osanză
22 September 2010
Ingrediente: 500 g făină 400 g osânză 100 g zahăr pudră l ou 50g
drojdie 200 g gem sau dulceaţă 250 ml lapte 1 praf de sare Mod de
preparare: Dai osânza de 2 ori prin maşina de tocat. Amesteci 300 g
osânză cu 100 g făină. Din restul de 100 g osânză,…
Read more »
Read more »
Prăjitură caramel cu nucă
22 September 2010
Ingrediente: 400 g zahăr 200 g unt (sau margarina) taiat cubuleţe 200 g
nucă tăiată bucăţi 5 ouă foi de napolitane Mod de preparare: Pui 200 g
zahăr la topit într-o cratită de 2 litri. Zaharul rămas îl baţi cu
ouăle până se omogenizează. Torni puţin câte puţin compoziţia peste
zahărul topit, amestecând…
Read more »
Read more »
Ruladă de cartofi cu lapte si ciuperci
22 September 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi potriviţi 1 cutie de ciuperci 1 legătură
pătrunjel verde 3 linguri de lapte 2-3 linguri unt sare 2 ouă Mod de
preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi laşi la fiert 25 de
minute, îi pasezi şi îi amesteci cu sarea, untul şi laptele, ca să obţii
un…
Read more »
Read more »
Friptura de prepeliţă pe gutui
22 September 2010
Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere (de 120 g, la 40-50 de zile) câte
2-3 prepeliţe pentru o persoană 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5
linguri de unt sare piper Mod de preparare: Cureţi prepeliţele
întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele
într-un vas de lut ars…
Read more »
Read more »
Mancarică picantă de cartofi
22 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2 linguri pastă de ardei 4-5 căţei
de usturoi 3-4 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare
piper condiment ulei Mod de preparare: Cureţi, speli cartofii şi
ceapa, apoi tai cartofii felii pe lungime şi ceapa mărunt. Pui ceapa să
se călească împreună cu usturoiul…
Read more »
Read more »
Sos de pastă de tomate cu smantană
22 September 2010
Ingrediente: 2-3 linguri ulei 3 linguri pastă de tomate 2-3 linguri
smântână 1 pahar de apă sare piper 1 linguriţă zahăr condiment tip
Mod de preparare: Pui în uleiul încins pasta de tomate, amesteci puţin,
apoi stingi cu apa. Adaugi zahărul, potriveşti de sare şi laşi sosul să
fiarbă pe foc mic…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu nucă si gem de prune
22 September 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 1 cană untură (osânză) 1 linguriţă
amoniac l bob de drojdie 1 praf de sare 150 g zahăr 2 căni (de 250 ml)
lapte prins lămâie vanilie făină pentru umplutură ai nevoie de: 1
farfurie adâncă de nucă dată prin maşina amestecată cu gem de prune
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Iepure împănat la cuptor
22 September 2010
Ingrediente: 1 iepure 1 capatana usturoi 100 g slanina 1 cana vin alb
masline sare piper ulei Mod de preparare: Speli iepurele (fara cap),
il parlesti, il mai speli inca o data si il portionezi. Fiecare bucata
in parte o crestezi si o impanezi cu catei de usturoi, cu bucatele de
slanina si…
Read more »
Read more »
Păstrăvi la cuptor cu garnitură de sote de bureţi
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 400 g bureţi 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1
legătură de pătrunjel 2 linguri de bulion pastă 100 g ulei sare piper
1/2 pahar vin Mod de preparare: Păstrăvii se spală bine, se aşază pe
un nlatou de metal uns cu ulei, se dă sare şi piper şi se…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu sos scordolea
22 September 2010
Ingrediente: 1 crap ulei lamaie sare piper Pentru sos ai nevoie: 100 g
miez de nuca pisat 1 capatana de usturoi 150 ml ulei lamaie sare Mod
de preparare: Cureti si speli foarte bine pestele, il tai si, presarat
cu sare, imaiat in ulei, il asezi intr-o tava cu puţin ulei şi-l dai…
Read more »
Read more »
Salată de ceapă cu chiftele de carne si maioneza
22 September 2010
Cureţi 1 kg de ceapă, o speli şi o tai peştişori. Pui pe foc 3-4 l de
apă, o laşi să dea în clocot şi adaugi 2-3 linguri de miere sau zahăr,
100 ml oţet (sau după gust), sare, boabe de piper, cuişoare, ienibahar
şi foi de dafin. Opăreşti ceapa câteva minute în apa…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de vită
22 September 2010
Ingrediente: 500 g carne de vita 1 şi 1/2 cană orez 100 g untură 2-3
cepe 1 morcov 1/2 ţelină sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovul
şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert în 3 l de apă cu
carnea tăiată bucăţele. Intre timp, cireţi ceapa, o tai…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu şuncă
22 September 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 pahar de lapte drojdie cât o nucă 1 pahar de
untură topită puţină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g şuncă 2
linguri smântână 1 lingură făină Mod de preparare: Din toate
ingredientele frămânţi un aluat pe care îl laşi la dospit. Când a
crescut, întinzi o…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci (de post)
22 September 2010
Ingrediente: 150 ml ulei 150 ml apă sare drojdie de bere cât o nucă
făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 cutii de ciuperci (poţi folosi şi
bureţi dacă ai: hribi, opintici) 6 cepe 1 morcov 2 căni cu orez sare şi
piper Mod preparare aluat: Mai întâi frămânţi un aluat din…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ştevie
22 September 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la
borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză) Mod
de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o speli, o opăreşti puţin, o
strecori, apoi o toci cu o lingură de lemn. Pui într-o oală…
Read more »
Read more »
Mancare de ceapa cu costiţă
22 September 2010
Ingrediente: 500 g costiţă 1 kg de ceapă 250 ml ulei condimente 2
linguri bulion sare după gust Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa
mărunt, apoi o căleşti într-o cratiţă cu ulei încins. Când ceapa s-a
aurit, torni o cană de apă, adaugi costiţa tăiată bucăţi, potriveşti de
sare şi o laşi…
Read more »
Read more »
Sarmale din peşte (crap)
22 September 2010
Ingrediente: crap orez ceapă morcov verdeaţă bulion sare piper făină
Mod de preparare: Dezosezi peştele crud şi-l dai prin maşina de tocat.
Separat căleşti ceapa şi morcovul, adaugi orezul şi bulionul şi mai laşi
puţin pe foc. Când orezul s-a înmuiat, adaugi toată compoziţia peste
peştele tocat, mai pui făină, sare şi piper…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză
22 September 2010
Ingrediente: peşte ceapă morcov păstârnac bulion orez zeamă de varză
mărar Mod de preparare: Pui la fiert ceapa morcovul şi păstârnacul
tocate mărunt şi, după ce dau într-un clocot, adaugi orezul. Când orezul
e aproape fiert, pui bulionul şi puţin mai târziu zeama de varză. La
sfârşit, adaugi bucăţile de peşte, laşi să…
Read more »
Read more »
Salata de boeuf cu maioneză din pufuleti
22 September 2010
Ingrediente cartofi păstârnac şi morcovi fierţi gogoşari şi castraveţi
în oţet pufuleţi ulei lămâie şi muştar pentru maioneză măsline Mod
de preparare: Tai toate ingredientele mărunt, le amesteci bine şi
adaugi sare şi piper. Pregăteşti apoi maioneza, astfel: stropeşti
pufuleţii cu apă fierbinte, dar nu multă ca să nu se înmoaie prea tare.…
Read more »
Read more »
Scoici cu mujdei
22 September 2010
Freci usturoiul pisat cu ulei şi cu sare până rezultă un mujdei cremos.
Pe un platou pui frunze de salată, aranezi scoicile curăţate, iar
deasupra ornezi cu mujdei. Poţi servi ca aperitiv. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Spaghete cu smantană si costiţă afumată
22 September 2010
Fierbi apă cu sare şi când dă în clocot pui 500 g spaghete, le laşi 10
minute, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. în altă
cratiţă, prăjeşti feliuţe de costiţă afumată în 2-3 linguri de
margarină. Răstorni spaghetele peste costiţă şi când încep să se
înfierbânte, adaugi 400 g…
Read more »
Read more »
Păstrăvi rasol în aspic
22 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 100 g zarzavat 1 ceapă 6 foi de gelatină 1
pahar vin roşu sare piper 1 foaie de dafin 2 albuşuri 1 legătură de
pătrunjel 1/2 lămaie Mod de preparare: Zarzavatul, ceapa, dafinul se
fierb în 1 1 apă cu sare şi apoi se pun păstrăvii şi se mai fierb…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu zeama de varză si hrean
21 September 2010
Tai 1 kg de carne de porc mai grasă în bucăţi. Pui bucăţile de carne la
fiert în apă clocotită, adaugi şi 3-4 bucăţi de hrean potrivite. După
ce a fiert carnea, adaugi zeamă de varză strecurată, după gust, laşi să
mai dea în câteva clocote, iei oala de pe foc şi dregi ciorba…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare cu carne de porc
21 September 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 2 cutii de mazăre suc de roşii (sau
bulion) 50 g untură 1 lingură făină verdeaţă 2-3 cepe condiment Mod
de preparare: Carnea tăiată bucăji o prăjeşti cu ceapa şi grăsimea, apoi
adaugi apă cât să cuprindă compoziţia. După ce a fiert carnea, pui
mazărea scursă şi…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă si varză acră la cuptor
21 September 2010
Ingrediente: 12 felii de şuncă presată (tăiate mai subţiri) 750 g varză
acră 150 g smântână 1 ou 1 ceapă roşie boia măghiran ulei sau untură
Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai felii foarte subţiri şi o căleşti
foarte puţin în ulei sau untură, presari boiaua, măghiranul, apoi
adaugi varza fin tăiată…
Read more »
Read more »
Ghiveci sarbesc
21 September 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 2-3 cârnaţi afumaţi 100 g orez 2-3
linguri făină condiment boia de ardei ulei sare piper Mod de
preparare: Pui cartofii la fiert în coajă şi când sunt gata îi tai felii
rotunde. Cureţi ceapa mărunt, o căleşti puţin, adaugi 1/2 linguriţă
boia dulce, condiment şi o…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ceapa cu branza
21 September 2010
Ingrediente: 5 cepe 200 g brânză de oi 2-3 linguri ulei sare Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o pui să se călească în
ulei, la foc foarte mic. O laşi la călit timp de 10 minute, după care o
potriveşti de sare şi când este gata, tragi la marginea…
Salată picantă de varză roşie, ţelină si mere
21 September 2010
Ingrediente: 1 căpăţână varză roşie (500 g) 2 mere 1/4 ţelină 2
castraveţi muraţi 1 lingură hrean ras 1 lingură miere sare piper oţet
ulei, după gust Mod de preparare: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi
o oră deoparte, apoi o storci. Amesteci bine oţetul cu mierea, uleiul
şi puţină apă…
Read more »
Read more »
Zeamă moldoveneasca cu ciolan de porc
21 September 2010
Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la
borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment Mod de
preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 l de apă, iar după ce a
fiert carnea de pe oase şi ai luat spuma, pui ceapa…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească cu carne de viţel sau pui
21 September 2010
Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de pui 1 cutie mică de mazăre 2
morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 cutie mică de fasole verde 1 varză
cât un pumn 1 ceapă 2 cartofi 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă
de roşii şi sare Mod de preparare: Intr-o…
Read more »
Read more »
Friptură la tavă
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc sau vrăbioare de vită 2-3 căţei de
usturoi 1 pahar de vin alb 2-3 roşii (din conservă) sare mărar ulei
condiment Mod de preparare: Tai muşchiul în felii potrivte şi le aşezi
în tavă. Peste feliile de muşchi torni un sos format din ulei, vin,
roşii tăiate…
Read more »
Read more »
Mancare cu carnaţi de casă
21 September 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1
căţel de usturoi zdrobit 1 linguriţă de boia dulce 400 g roşii
conservate scurse, decojite şi tăiate cubuleţe Mod de preparare:
Incingi o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşti cârnaţii
timp de 7 minute, la foc mic, pe…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu sos simplu
21 September 2010
Ingrediente: muşchi de porc şuncă afumată piper usturoi sare vin alb
ulei Mod de preparare: Muşchiul curăţat şi spălat îl sărezi, apoi îl
împănezi cu usturoi şi fâşii mici de şuncă afumată şi pui piper după
gust. Aşezi carnea într-o tavă, o stropeşti cu ulei şi vin din abundenţă
şi dai la cuptor.…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ciuperci cu smantana
21 September 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 morcovi 200 g smântână 1
gălbenuş 1 legătură pătrunjel condiment 3 căţei de usturoi oţet după
gust piper 3-4 l apă sare Mod de preparare: Pui apa la fiert, iar când
clocoteşte adaugi morcovii întregi curăţaţi, ciupercile tăiate felii şi
condiment după gust. Când sunt toate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de limbă
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg limbă 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1
ceapă 2 linguri orez 2 ouă lămâie pătrunjel verde sare apă Mod de
preparare: Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească,
pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după
care o…
Read more »
Read more »
Sos alb cu vin
21 September 2010
Ingrediente: 3 linguri unt 4-5 linguri făină 50 ml vin alb 200 ml supă
de peşte suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Topeşti untul pe
foc domol, apoi adaugi făina, o căleşti cam 1 minut, stingi cu supa de
peşte şi laşi sosul să fiarbă aproximativ 25 de minute, amestecând
încontinuu…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui cu orez si legume
21 September 2010
Ingrediente: 4 ciocănele de pui 1 cană de orez 6-7 roşii din conservă 1
ardei verde (de la congelator) 1 ceapă mare 1 cub concentrat de
condiment de pui condimente pentru pui ulei 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Cureţi şi speli bine ciocănelele, le presari pe toate
părţile cu condimente pentru pui…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu prune uscate
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g prune uscate 3-4 linguri untură 3
linguri făină sare 2-3 linguri zahăr 2-3 linguri bulion Mod de
preparare: Pui prunele la înmuiat în apă călduţă pentru 20-30 de minute.
Intre timp, tai carnea de porc bucăţele, o prăjeşti în untura încinsă
şi când s-a rumenit,…
Read more »
Read more »
Budincă de peşte oceanic
21 September 2010
Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 4 albuşuri 60 g frişcă lichidă sare
piper alb 100 g unt 1 lingură de făină zeamă de peşte Maggi 1 lingură
de smantană 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se fierb 900 g peşte cu
puţină apă, vin, sare şi piper. Cînd s-a răcit, se scoate şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Pina Colada
21 September 2010
O
reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte de cocos si
suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar –
goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă
roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 rom alb 2/10
lapte…
Read more »
Read more »
Ciorbă de coaste de porc
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc neafumate 3 cartofi 1 ceapă mare 1 l
zeamă de varză 200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1
ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congelator)
sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan 1 legătură pătrunjel
leuştean uscat sare…
Read more »
Read more »
Pirjoale de nisetru cu garnitură de pilaf
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg nisetru 1 felie franzelă 150 g frişca lichidă sare
piper alb pesmet de cozonac 2 ouă 150 g unt 200 g orez 1/2 l supă
ciuperci Mod de preparare: Nisetrul se dă prin maşina de tocat, cu
franzela muiată şi stoarsă. Se amestecă apoi într-un vas pe gheaţă cu
frişcă…
Read more »
Read more »
Chec umplut
21 September 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 căni de zahăr 1 cană ulei 1 cană lapte 1 linguriţă
amoniac 4 căni făină 100 g cacao Mod de preparare: Baţi ouăle cu
zahărul, apoi adaugi uleiul, laptele călduţ şi o cană de făină. Stingi
amoniacul cu oţet, îl adaugi în compoziţie, după aceea pui şi celelalte
3…
Read more »
Read more »
Găluşte dospite cu magiun de prune
21 September 2010
Ingrediente: 250 g fănă + 1 lingură de făină 1/2 cub drojdie proaspătă 2
linguri zahă 125 ml lapte călduţ 120 g unt 1 ou coaja rasă de la o
lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat 150 g magiun 1 linguriţă rom 75 g mac
macinat 8 linguriţe zahăr pudră Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarte cu nucă de cocos
21 September 2010
Ingrediente: 500 g fănă 250 ml ulei 125 ml vin alb 100 g zahăr pudră
Mod de preparare: Din aceste ingredien:e frămânţi un aluat pe care-l pui
la frigider pentru o oră. Intre timp, pregăteşti crema. Ingrediente
cremă: 200 ml apă 200 g zahăr 3 linguri lapte 200 g nucă de cocos 4…
Read more »
Read more »
Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa
21 September 2010
Ingrediente: carne de porc afumată cartofi albi mălai ou brânză de
burduf lapte acru Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură aşezi
bucăţi de carne afumată şi torni şi 1 pahar cu apă rece. Laşi carnea să
fiarbă în untură şi între timp pregăteşti mămăliga. Pentru aceasta pui
la fiert cartofi curăţaţi şi…
Read more »
Read more »
Sote de morcovi cu smantană
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 linguri margarină 200 g smântână 1
lingură zahăr 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Cureţi
morcovii, îi tai rondele şi îi pui să se înăbuşe în margarină. Adaugi
apă cât să-i acopere şi laşi să fiarbă. Numai după ce morcovii sunt
complet fierţi torni peste ei făina…
Read more »
Read more »
Tartine cu scoici
21 September 2010
Speli bine scoicile si le fierbi cu tot cu cochilie. La fierbere de
desfac. După ce desfaci toate scoicile, le alegi, adică separi cochilia
de partea cărnoasă, apoi îndepărtezi pieliţa ce acoperă corpul moale al
moluscăi. Tai felii de pâine, le ungi cu unt sau cu margarină, pui
carnea de scoică şi o feliuţă…
Read more »
Read more »
Mancare de castraveţi cu carne de raţă
21 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg castraveţi muraţi 1 kg carne de raţă ulei 2 cepe
potrivite 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar condiment 2 linguri
bulion Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai rondele
şi îi fierbi bine în apă. Speli carnea, o tai cum doreşti şi o rumeneşti
puţin. Cureţi…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de castraveţi muraţi
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml
vin 1 pahar suc de roşii 100 g smântână unt cât o nucă sare piper 1
lingură muştar ulei Mod de preparare: Tai carnea felii mai gioase şi o
rumeneşti în unt. Separat, căleşti şi ceapa tăiată mărunt, apoi o…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carnat afumat de porc
21 September 2010
Ingrediente: 500 g spaghete o bucată de cârnat afumat (circa 300 g) 1- 2
gogoşari sau 1 lingură pastă de ardei 200 g brânză topită cu gust de
smântână sare ulei Mod de preparare: Fierbi spaghetele, le treci sub
jet de apă rece. Intr-o cratiţă prăjeşti în ulei încins cârnatul tăiat
bucăţi mai…
Read more »
Read more »
Mancare de murături
21 September 2010
Ingrediente: 10 gogonele 5 gogoşari 2 castraveţi 2 buchete de conopidă
şi 1/2 varză 2 cepe crude ulei boia iute bulion piper condiment lingură
de făină Mod de preparare: Mai întâi speli bine toate murăturile,
apoi cureţi gogonelele si gogosarii de seminţe. Le tai cubuleţe pe
toate, inclusiv ceapa, şi le pui într-o…
Read more »
Read more »
Stufat de peşte oceanic
21 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 150 g măsline verzi 15 fire de
ceapă verde 8 fire de usturoi verde 120 g ulei sare piper 1/2 pahar vin 2
legături de mărar 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Ceapa şi
usturoiul se taie bucăţi de 3 cm şi se sotează în ulei. Peştele…
Read more »
Read more »
Cozonaci
21 September 2010
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă (rasă) de
sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1/2 baton vanilie 100 g stafide 1/2
dintr-o nucşoară 1/2 din coaja unei portocale 1/2 de lămîie (coajă şi
zeamă) 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci
vanilie…
Read more »
Read more »
Cocktail Pimm’s n. 1
20 September 2010
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie
– Primm’s drink Decoraţiune – o felie de portocală, coaja de la o
lămâie, o cireaşă roşie şi o rămurica de mentă sau o felie de castravete
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl Pimm’s n. 1 sifon. GingerAle
sau Lemonsoda…
Read more »
Read more »
Musaca de peşte oceanic cu vinete
20 September 2010
Ingrediente: 800 g peşte oceanic 3 vinete 500 g roşii 150g ulei 1/2
pahar lapte 1 lingură de făină 80 g unt 2 ouă sare usturoi cimbru Mod
de preparare: Vinetele se curăţă, se taie în lung, li se dă sare şi după
1/2 oră se spală şi se storc. Se dau prin…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi
20 September 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde (de la congelator sau din borcan) 1
pungă de pufuleţi 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie 100 ml ulei 3-4
căţei de usturoi sare Mod de preparare: Decongelezi fasolea, o laşi să
se scurgă şi o mai dai într-un clocot cu apă încălzită în prealabil.
Scurgi apa şi…
Read more »
Read more »
Chiftele de ciuperci cu orez
20 September 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 cartofi 2-3 linguri orez 1-2 cepe
boia 1 legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii, alegi orezul şi le pui în vase separate la fiert. Cureţi
ceapa, o tai mărunt şi apoi o căleşti puţin în ulei. Când toate sunt
gata, pasezi cartofii, treci ciupercile…
Read more »
Read more »
Aperitive colorate
20 September 2010
Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g
unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia dulce 3
ouă 3 linguri făină 100 g măsline 1 fir de praz 1 strugure negru 1
gogoşar bicarbonat piper Mod de preparare: Tai…
Read more »
Read more »
Caşcaval pane cu făină de mălai
20 September 2010
Ingrediente: 300 g caşcaval 200 g făină de mălai 2 ouă sare piper ulei
pentru prăjit Mod de preparare: Tai caşcavalul în feliuţe subţiri.
Separat, amesteci bine ouăle cu sarea şi piperul. Treci fiecare feliuţă
de caşcaval prin acest amestec, apoi o dai prin făina de mălai şi iar
prin ou şi o…
Prăjitură cu nuci insiropată
20 September 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 2 linguri ulei 1 cană nuci
măcinate 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1/2
pachet praf de copt Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu uleiul,
iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul până obţii o bezea. Incorporezi
gălbenuşurile în albuşuri,…
Read more »
Read more »
Pui cu mazare
20 September 2010
Ingrediente: 1 pui 700 g mazăre din conservă (sau congelator) 1 ceapă 3
linguri de ulei 2 linguri făină 1 lingură bulion 1 lingură zahăr sare 1
legătură mărar Mod de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl
porţionezi în 8- 10 bucăţi şi-l rumeneşti puţin în ulei încins. Toci
mărunt ceapa şi…
Read more »
Read more »
Păstrăvi la cuptor cu garnitură de cartofi natur
20 September 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 20 midii sau scoici 1 legătură de
verdeaţă 1/2 lămaie sare piper 100 g unt 20 cartofi Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se spală şi se aşază pe un platou de metal uns cu
unt, Se dă sare şi piper şi se dau la cuptor moderat.…
Read more »
Read more »
Rasol cu afumătură
20 September 2010
Ingrediente: 300-400 g carne de rasol 100 g slănină afumată 100 ml suc
de roşii 200 ml vin 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1
linguriţă de ceapă rasă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă de
muştar puţin ulei pentru prăjit Mod de preparare: Carnea o…
Read more »
Read more »
Salată de varză murată cu suncă
20 September 2010
Ingrediente: 1 varză murată mijlocie 200 g şuncă presată sau parizer
maioneză dintr-un ou piper Mod de preparare: Varza spălată şi scursă o
tai fideluţă, apoi o amesteci cu şunca sau cu parizerul tăiat cubuleţe.
In compoziţia rezultată încorporezi maioneza condimentată cu piper.
Este foarte bună cu friptură de porc sau de pui.…
Read more »
Read more »
Cozonac cu ciocolata
20 September 2010
Ingrediente: 1 kg făină 3 gălbenuşuri 1 cană zahăr 1 lingură drojdie
de bere 3 plicuri vanilie 4 linguri unt 1/2 l lapte 100 g ciocolată un
praf de sare Mod de preparare: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de
zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina. Adaugi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut
20 September 2010
Ingrediente: 2 piepturi de curcan, 600 g 600 g spanac (de la
congelator) 200 g brânză de oaie sare piper 4 linguri ulei 5-6 roşii (de
la borcan) 1 lingură busuioc uscat mărunţit Mod de preparare:
Decongelezi spanacul, îl mai opăreşti o dată, apoi îl scurgi şi-l tai
mărunt. In timp ce…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de porc
20 September 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2
cartofi 1 linguri pastă de ardei 1/2 l borş sare 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Pui carnea în apă cu sare se foc, o dai într-un
clocot, o speli cu apă rece, apoi o pui la fiert în…
Read more »
Read more »
Fasole boabe cu slănină si costiţă
20 September 2010
Pui de azi pe mâne la înmuiat 500 g de fasole. A doua zi o speli şi o
pui la fiert cu apă rece. După câteva clocote o scurgi şi o pui la fiert
din nou, tot cu apă rece. Adaugi un păhărel de vin roşu, o linguriţă de
ulei şi o mai laşi…
Read more »
Read more »
Carnaţi din carne de porc şi oaie
20 September 2010
Ingrediente: 1 parte carne de oaie 2 părţi muşchi de porc 1/2 parte
slănină Mod de preparare: Dai toată carnea prin maşina de tocat (dar
cu sita mai mare, căci are gust mai bun). Condimentezi cu sare, piper,
usturoi sau condiment pentru cârnaţi. Umpli intestinele speciale şi
câmaţii, îi pui la uscat şi…
Read more »
Read more »
Chec cu nuci şi stafide
20 September 2010
Ingrediente: 7 ouă 200 g zahăr pudră 15 linguri făină 1/2 linguriţă
bicarbonat 200 g nuci prăjite şi tăiate mărunt 200 g rahat verde,
galben şi roşu 100 g stafide 100 g coajă de portocală tăiată cubuleţe
şi zaharisită 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 100
zahăr pudră Mod…
Read more »
Read more »
Sufleu cu piure, varză acră si kaizer
20 September 2010
Ingrediente: 1 varza acră mică 1 ceapă 6-7 cartofi potriviţi 1 foaie de
dafin 3 linguri unt (sau margarină) 1/2 pahar lapte 150 g kaizer 3
linguri smântână 1 gălbenuş sare piper untură Mod de preparare: Speli
varza bine, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le pui să se călească în
untura încinsă.…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de legume
20 September 2010
Ingrediente: 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 şi 1/2 ţeline mari 2
bucăţi păstârnac 1 l suc de roşii 2 ouă 5 linguri de griş sare 3 felii
de pâine Mod de preparare: Cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel,
ţelina şi păstârnacul şi le fierbi în apă cu sare pentru 45 de minute.…
Read more »
Read more »
Macrou umplut si copt in folie
20 September 2010
Ingrediente: 2 bucăţi macrou 500 gsiănină sare piper pătrunjel şi mărar
tăiate mărunt folie de aluminiu sau hârtie de copt pergamentată Mod
de preparare: Cureţi peştele foarte bine atât la interior, cât şi la
exterior, îl dai cu sare şi-l laşi deoparte. In acest timp te ocupi de
umplutură, pentru care tai slănina…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi de iarna
20 September 2010
Ingrediente: 3-4 ridichi negre de mărime potrivită 1/2 kg cartofi
maioneză din 2 gălbenuşuri 100 ml ulei muştar sare după gust Mod de
preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi fierbi, apoi îi zdrobeşti bine,
ca pentru piure. Cureţi ridichile de coajă, le dai prin maşina de tocat
carne sau le dai pe râzătoare.…
Read more »
Read more »
Chec cu smantana
20 September 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 250 g smântână 2 ouă 1 pachet
zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie 1 plic praf de copt 10 g unt
pentru uns tava Mod de preparare: Freci zahărul cu ouăle până obţii o
compoziţie spumoasă. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă,
praful…
Read more »
Read more »
Fursecuri glazurate
20 September 2010
Ingrediente: 300 g untură 300 g zahăr 300g smântână 3 ouă 1 praf de
copt stins cu oţet sau suc de lămâie făină cât cuprinde 100 g ciocolată
de menaj 2 linguri ulei pentru glazură Mod de preparare: Amesteci bine
toate ingredientele, apoi întinzi din aluatul rezultat o foaie de 1 cm
grosime…
Read more »
Read more »
Plăcintă de praz cu branză
20 September 2010
Ingrediente: 1 kg praz 1 kg telemea de vacă 3-4 linguri ulei 1 ceaşcă
lapte 4-5 ouă 1 pachet foi de plăcintă Mod de preparare: Cureţi
prazul, tai numai partea albă mărunt şi îl pui să se călească în ulei cu
2 linguri de apă. Il laşi până se înmoaie şi-l dai deoparte,…
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline
20 September 2010
Ingrediente: 6-8 felii limbă 1 ceapă de mărime mijlocie 50-100 ml
untdelemn 1 foaie de dafin 2 linguri făină 100 ml vin 150 ml suc de
roşii 30 de măsline 3-4 felii de lămâie (fără coaja albă, care e amară)
10 boabe de piper 1 lingură rasă cu muştar 1/4 l supă în care…
Read more »
Read more »
Tocană de pasare cu mămăliguţă
20 September 2010
Ingrediente: 1 pui mai mărişor 4 cepe mari 5 căţei de usturoi ulei sare
piper 1 cană pastă de roşii (sau bulion) 1 pahar mare de vin alb 1
lingură de boia de ardei dulce Mod de preparare: Intr-o tigaie pui
uleiul la încins, căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi o linguriţă de…
Read more »
Read more »
Mancare de afumătură cu branză de burduf
20 September 2010
Tai afumătura de porc (muşchi, costiţe, slăninuţă, cârnaţi) în bucăţi,
le prăjeşti, apoi le fierbi bine în apă cu sare. într-o altă oală, pui
apă la fiert pentru mămăligă. Când dă în clocot, adaugi puţin mălai şi
sare după gust. Din această compoziţie iei 2-3 polonice şi le torni
peste afumăturile fierte, pui şi…
Read more »
Read more »
Sos de vin si bulion
20 September 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 ceaşcă vin alb
sec 1 foaie de dafin 1 linguriţă bulion 1 lingură rasă făină câteva
fire de pătrunjel puţin cimbru 1 lingură ulei Mod de preparare: Cureţi
morcovul şi ceapa, le speli, dai morcovul pe răzătoarea mică şi tai
ceapa mărunt,…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu pui
20 September 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui 6-7 felii de vinete prăjite (de la
congelator) 3 linguri bulion 3 linguri pastă de ardei 5 căţei de usturoi
1 ceapă mare condimente pentru pui sare piper ulei Mod de preparare:
Speli pulpele şi le pui să se rumenească la cuptor cu ulei, condimente
după gust şi…
Read more »
Read more »
Raci cu sos
20 September 2010
Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până
capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu consumi decât carnea din
cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui
şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz,
foarte, foarte gustoasă. Faci un…
Read more »
Read more »
Supa din coada de vită cu mujdei si smantană
20 September 2010
Ingrediente: 1 bucată de coadă de vită (circa 1/2 kg) 2 l apă zarzavat
pentru supă (ţelină, pătrunjel, morcov, ceapă) sare, mujdei de usturoi,
smântână numai tăieţei. Mod de preparare: Pui coada (bine spălată şi
curăţată) la fiert în apă rece cu sare şi iei spuma imediat ce se
formează. Cu 20 de…
Read more »
Read more »
Pastramă de peşte
20 September 2010
Ingredinete: 8 kg peşte curăţat 180 g sare grunjoasă 3 cepe 5 morcovi 1
pachet boabe de piper 1 şi 1/2 căciulie usturoi ienibahar dafin cimbru
după gust Mod de preparare: Trebuie întâi să faci baiţul în care va
sta peştele. Pentru aceasta pui la fiert 6 l apă în care adaug ceapa…
Read more »
Read more »
Aluat cu drojdie
20 September 2010
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau
lapte 20-25 g drojdie 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă
zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem într-o oală.
jumătate din întreaga cantitate de făină şi peste ea turnăm drojdia
desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar. Amestecăm…
Read more »
Read more »
Mamaliguta portugheza
20 September 2010
Ingrediente: 2 pahare mălai 1/2 pahar griş 1 1 lapte 2 linguri unt 2
linguri bulion de roşii 200 g caşcaval sau şvaiţer Mod de preparare:
Fierbem bine în lapte mălaiul şi grişul, făcînd o mămăliguţă moale. Cînd
este gata, adăugăm unt proaspăt şi amestecăm cu făcăleţul. Răsturnăm
mămăliga într-o formă unsă cu unt…
Read more »
Read more »
Mamaliga fripta
20 September 2010
Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem
apa la fiert şi cînd dă în undă, presărăm deasupra puţin mălai cernut,
ca să plutească uşor ca o spuză. Aşteptăm să dea în clocot şi punem
făcăleţul în ceaun. Luăm cu mîna stîngă mălai cernut şi turnăm puţin
cîte puţin,…
Read more »
Read more »
Mamaliga
20 September 2010
Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem de
mămăligă, adică aşezăm ceaunul cu apă rece la foc. Pregătim alături
mălai cernut printr-o sită rară. Cînd dă apa în undă, presărăm puţin
mălai, iar cînd începe apa să clocotească, adăugăm sare după gust, luăm,
un pumn bun de mălai şi…
Read more »
Read more »
Malai
20 September 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină 2 ouă 1 1 lapte 100 g unt 2
linguri ulei putină drojdie zahăr sare Mod de preparare: Cernem mălaiul
şi îl punem într-un castron, îl presărăm cu puţină sare şi îl opărim cu
laptele clocotit, turnînd cît cuprinde mălaiul. Cînd se răcoreşte,
adăugăm ouăle, untul, uleiul,…
Read more »
Read more »
Şniţele de nisetru cu legume şi midii
20 September 2010
Ingrediente: 1,500 kg nisetru 2 fire de praz 5 căţei de usturoi 300g
roşii cimbru sare 150 g măsline verzi 150 g ulei 1 pahar vin 20 midii
sau scoici 1 legătură de verdeaţă puţin zahăr piper Mod de preparare:
Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin făină…
Read more »
Read more »
Porumb fiert
20 September 2010
Ingrediente: 6-7 stiuleti porumb apa Mod de preparare Alegem ştiuleţi
tineri, le desfacem foile (pănuşile), le scoatem mătasea, curăţind-o
bine. Luăm o cratiţă sau o oală, punem în fund un aşternut de foi,
aşezăm ştiuleţii, îi acoperim cu un alt strat de foi, turnăm apă rece
cît să-i acopere. Lăsăm să fiarbă 3-4 or
Pilaf cu prune
20 September 2010
Ingrediente: 300 g prune 1 ccaşcă orez 100 g ulei 1 ceapă 3/4 l apă
zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă uleiul şi ceapa să se
moaie fără să se rumenească. Spălăm prunele uscate şi le punem în
cratiţa cu ceapă. Amestecăm bine, adăugind puţină sare şi zahăr. Apoi
turnăm apă. Lăsăm…
Read more »
Read more »
Rizoto
20 September 2010
Ingrediente: 2 ceşti orez 4 ceşti zeamă de carne sau apa 100 g unt 2
linguri caşcaval sau parmezan ras 2 linguri sos de roşii sare piper Mod
de preparare: Punem o bucată de unt într-o cratiţă la foc, adăugăm
orezul spălat şi îl amestecăm pe plită. Apoi turnăm apă clocotită sau
zeamă de…
Read more »
Read more »
Crochete de orez
20 September 2010
Ingrediente: 150 g orez 1 linguriţă unt 2 gălbenuşuri 1 linguriţă ulei
zeamă de carne pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri umplutură (de
ciuperci, găină sau vînat) grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare:
Alegem şi spălăm orezul în apă rece, apoi îl opărim cu apă clocotită.
Vărsăm apa, adăugăm în orez o bucăţică,…
Read more »
Read more »
Ciulama de manătărci cu garnitură de mămăliguţă
20 September 2010
Ingrediente: 1 kg manătărci 150 g unt 3 linguri de făină sare 6 căţei
de usturoi 3 linguri de smantana 300 g mălai 1/2 l supă sau apă Mod de
preparare: Mînătărcile se spală bine, se taie sferturi şi se fierb cu
supa şi cu sare circa 25 minute. Se face un rantaş…
Read more »
Read more »
Coltunasi mici
20 September 2010
Ingrediente: Aluat : 400 g fiăină 50 g unt 1 ou 1 albuş Umplutura: 10
linguri umplutură. Mod de preparare: Pregătim o umplutură de carne
crudă, hribi. Tăiem din aluatul de colţunaşi un pătrat mic, ungem
marginile cu albuş, apoi punem umplutura în mijlocul pătratului şi
răsfrîngem laturile, unind colţurile cruciş şi lipind bine…
Read more »
Read more »
Cegă la grătar
20 September 2010
Ingrediente: 6 bucăţi cegă sau păstrugă a circa 300 g 50 g ulei sare
piper lămaie Mod de preparare: Cega se curăţă de ghimpi , se scoate
vezica, se spală şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, piper, se unge cu
ulei şi se pune pe grătarul încins. Se întoarce pe…
Read more »
Read more »
Supă de roşii malteză
19 September 2010
Ingrediente: 1 1/21 supă 300 g roşii 1 castravete verde 1 ceapa 4 căţei
de usturoi 6 ardei graşi 1 1/2 apă sare cimbru 60 g unt 1/2 lingură de
făină 1 legătură de mărar 350 g napi Mod de preparare: Făina şi untul
se pun într-un vas şi, se sting cu supa,…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte si crutoane
19 September 2010
Ingrediente:
1 conservă sardine în ulei 1 salată verde 1 căţel de usturoi 1
linguriţă suc de lămâie 1 linguriţă muştar iute 1 gălbenuş 1 linguriţă
oţet de vin 3 linguri caşcaval ras 4 felii pâine 2-3 linguri mujdei de
usturoi 3 linguri ulei sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de
preparare: Tai feliile…
Read more »
Read more »
Pogăcele cu crame (jumări)
19 September 2010
Ingrediente: 400 g făină 400 g crame (jumări) măcinate 1 ou sare piper 1
lingură smântână drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr 1/2 ceaşcă lapte
50 g margarină Mod de preparare: Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi
zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina,
cramele măcinate…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ghebe si carne
19 September 2010
Ingrediente: 300 g untură (sau margarină) 300 ml apă călduţă drojdie
cât o nucă 750 g făină sare Pentru umplutură ai nevoia de: 300 g carne
de viţel 400 g ghebe (de la congelator) 5 cepe mari 1/2 cană de orez 3
ouă 1 legături mărar 1 legătură pătrunjel ulei sare piper pesmet …
Read more »
Read more »
Cocktail Perfect Martini
19 September 2010
Calitate – alcoolic Baza alcoolică – gin Pahar – cupă mica de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – o coaja de lamaie sau
o cireaşă rosie Se serveşte inainte de mese Ingrediente: 8/10 gin
1/10 vermouth dry 1/10 vermouth rosso Acest cocktail a fost denumit
Perfect Martini sau Medium…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu caşcaval afumat
19 September 2010
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă 200 g caşcaval afumat făină
condimente pentru pui pesmet ulei Mod de preparare: Baţi pieptul de
pui cu ciocanul pentru şniţel, presari condimente, îl rulezi şi-l laşi o
oră la rece. Desfaci carnea, pui feliile de caşcaval, rulezi, fixezi
cu scobitori rulada, apoi o dai…
Read more »
Read more »
Tort de nucă si cicoare
19 September 2010
Ingrediente: 8 ouă 300 g unt 250 g zahăr 70 nuci 1 bucată ciocolată
menaj sau cacao 50 g cicoare Mod preparare blat: Fierbi 2 pahare cu
apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina
specială, apoi o pui la fiert cu 8 linguri…
Read more »
Read more »
Calbas
19 September 2010
Speli foarte bine intestinele groase şi le ţii o noapte în oţet. A doua
zi le clăteşti bine şi le întorci pe dos. Pui la fiert 2-3 căni de orez
(sau mai multe, depinde de cât doreşti să faci) în apă rece cu puţină
sare, până ce scade apa. Amesteci apoi orezul fiert cu…
Read more »
Read more »
Pastramă de porc
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 50 g sare 1 căpăţână de usturoi piper 1
linguriţă zahăr Mod de preparare: Tai pulpa de porc în felii lungi şi
le pui la baiţ pregătit din apă rece, sare, piper, mujdei şi zahăr.
Laşi carnea 2 zile în acest baiţ la rece. Apoi o scoţi,…
Read more »
Read more »
Carne de porc la borcan
19 September 2010
Carne de porc ţinută la sare şi apoi afumată, cârnaţi bine
condimentaţi şi afumaţi (făcuţi astfel: jumătate din cantitate să fie
carne de porc, un sfert carne de vită şi un sfert carne de berbecuţ),
untură topită de porc. Mod de preparare: Aşezi în borcane de 800 g sau
într-o garniţă emailată cu…
Read more »
Read more »
Ruladă din piept de pui
19 September 2010
Dezosezi pieptul unui pui (cu tot cu pieliţă!) şi îl baţi cu ciocanul
pentru şniţele. Sărezi şi condimentezi după gust. Separat prepari o
omletă din 3 ouă şi faci şi puţină maioneză, circa 100 g. Prăjeşti bine
omleta pe o parte, apoi pe cealaltă. Când este gata, o aşezi pe pieptul
de pui şi…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi cu stafide si nucă de cocos
19 September 2010
Ingrediente: 250 g margarina 75 g zahăr pudră, stafide sau alune, 1
pungă nucă de cocos, 500 g lapte praf (dacă margarina e grasă, ai nevoie
de mai mult lapte praf) Mod de preparare: Freci margarina cu o
lingură de lemn, adaugi zahărul puţin câte puţin, frecând mereu, apoi
adaugi laptele praf, la…
Read more »
Read more »
Friptură fragedă de porc cu sos si garnitură de legume
19 September 2010
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc cu şorici 5 morcovi 2 fire de praz 1
conservă boabe de mazăre ulei 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper
cimbru 500 ml bere (pentru savoare) Mod de preparare: Speli carnea,
apoi crestezi şoriciul şi grăsimea din loc in loc. Freci carnea cu
sare…
Read more »
Read more »
Pască umplută cu branză de vaci si stafide
19 September 2010
Ingrediente: 1 kg brânză dulce de vaci 150 g stafide 5 ouă 200 g zahăr
tos 1/4 pachet de unt sau margarină 3-4 linguri de griş coaja de la o
lămâie Mod de preparare: Freci bine ouăle cu zahărul şi le amesteci cu
brânza, stafidele, aromele, grişul şi untul frecat spumă. Ingrediente
aluat:…
Read more »
Read more »
Cozonac fară albuşuri
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg făină Dobrogea 8 ouă 600 g zahăr 200 g margarină sau
unt 1 ceaşcă de iaurt 1/4 pachet drojdie 700 ml lapte 1 linguriţă sare 1
lingură untură (iese cozonacul mai pufos) coaja rasă de la 2 lămâi şi 2
portocale o fiolă de esenţă de vanilie Pentru umplutură ai nevoie…
Read more »
Read more »
Caltaboş
19 September 2010
Ingrediente: 500 g carne macră 500 g guşă cu şorici 100 g orez 200 g
ceapă piper ienibahar cimbru măcinat fin nucşoară răzuită Mod de
preparare: Toci carnea, guşa, şoriciul fiert şi răcit şi ceapa crudă.
Orezul opărit pe jumătate şi rece îl adaugi în came. Pui o linguriţă cu
vârf de sare…
Read more »
Read more »
Rulade de cambula cu sos de smantană cu budincă de spanac
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg cambulă 1,500 kg spanac 3 ouă 1 lingură de făină sare
nucşoară 120 g unt 2 linguri de smantană 1/2 pahar vin Mod de
preparare: Spanacul se curăţă, se spală, se fierbe 6 minute şi se
strecoară. Se toacă mărunt, se amestecă cu 3 linguri sos alb, 2-3 ouă,
sare,…
Read more »
Read more »
Rulada cu legume si ciuperci
19 September 2010
Ingrediente: 1 cutie pate vegetal 1 cutie ciuperci conservate (tăiate) 1
ceaşcă orez 2-3 cepe potrivite 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
2-3 fire de leuştean sare piper condiment 3 linguri ulei Mod de
preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert cu 4 ceşti de supă de legume
preparată din apă şi…
Read more »
Read more »
Calcan cu roşii, bureţi si măsline
19 September 2010
Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 150 g unt 1 pahar vin sare piper 1
ceapă 350 g roşii 300 g bureţi 100 g măsline 4 ardei graşi 1 legătură de
pătrunjel 3 căţei de usturoi cimbru Mod de preparare: Calcanul se
opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de praz cu afumătură
19 September 2010
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz,
costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean,
suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz
300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel leuştean uscat 1…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu sos de hrean
19 September 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2 l zeamă de varză 100 g slănină 1
căpăţână de usturoi 5 bucăţi hrean 300 g smântână 100 g miere 1
linguriţă de oţet de mere sare piper o pungă de verze de Bruxelles
congelate Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în…
Read more »
Read more »
Nisetru gratinat,cartofi ducesa şi ciuperci sotate
19 September 2010
Ingrediente: 1,200 kg nisetru 2 linguri de smantană 4 gălbenuşuri 400 g
cartofi nucşoară sare piper lămîie 100 g unt 1 lingură de făină 300 g
ciuperci 30 g caşcaval Mod de preparare: Nisetrul (sau fileuri de
peşte oceanic) se fierbe, se taie bucăţi şi se aşază pe un platou de
gratinat, uns.…
Read more »
Read more »
Cocktail Pepito Collins
19 September 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10
tequila 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Apărut în
California, în anii ’50,…
Read more »
Read more »
Saramură de biban cu garnitură de mămăliguţă
19 September 2010
Ingrediente: 10 bibani a circa 200 g 1 ardei iute 300-400 g mălai apă
sare Mod de preparare: Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se
spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare. Cînd
s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş şi…
Read more »
Read more »
Borş de manătărci
19 September 2010
Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31
apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de
mărar 3 linguri de smantană Mod de preparare: Se sotează în ulei
ceapa tocată şi bureţii tăiaţi mărunt bine spălaţi. Se pune…
Read more »
Read more »
Tocană de ciuperci cu garnitură de mămăliguţă
19 September 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 3 cepe 1 lingură de făină 100 g ulei sare
piper 1 legătură de pătrunjel 150 g smantană 300 g mălai Mod de
preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se sotează
în ulei cu ceapa tocată. Cînd această compoziţie este gata, se stinge cu
supă…