Retete de Paste:
Retete de post:Tocanita de ceapa
3 November 2010
Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1
legatura marar 1 pahar de ulei otet boia zahar sare piper Mod de
preparare: Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu
morcovul ras si cu boiaua. Cind ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile
taiate marunt, otetul, zaharul,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu sos de masline
3 November 2010
Ingrediente:
500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2
cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente
(oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g
masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1
foaie de dafin Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri
ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1
cutie ciupercute 200 g masline Mod preparare: Ceapa se toaca marunt,
usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si
zeama de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă cu gogoşari
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet
1 ceapă usturoi 2 gălbenuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de
dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit Mod de preparare: Cureţi
şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă cu…
Read more »
Read more »
Ardei grasi cu sos de rosii
3 November 2010
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou
Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si
se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin
razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert pana…
Read more »
Read more »
Pastă de carne si slănină afumată
3 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3
cartofi sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi
îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi
separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de
tocat împreună cu…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si blat de nuci
3 November 2010
Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu
apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg
portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină
transparentă Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g
mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca
de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de
margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara
samburi…
Read more »
Read more »
Tocana de masline
3 November 2010
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1
legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400
ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se
desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata
marunt si…
Read more »
Read more »
Ciuperci gatite taraneste
3 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de
vin marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala
ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa
tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si
coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de
preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe
foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu rubarbăr
3 November 2010
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă
zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g
zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine
compoziţia până se omogenizează şi se adaugă laptele…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu castraveciori acrii
3 November 2010
Ingrediente:
500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3
linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală
cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie
apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri,
rotogoale de castraveciori,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Chiftelute cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare
condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet Mod de preparare:
Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le
adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o
ceasca de apa pui condimentele…
Read more »
Read more »
Cartofi unguresti
3 November 2010
Ingrediente:
4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1
foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de
preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte
groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu frăguţe
3 November 2010
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie
200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g
frişcă ,200g frăguţe sau zmeură Mod de preparare: Se bat uşor
albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu
se bat prea mult. Se adaugă esenţa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ardei la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar
sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate
patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de
cartofi. Cand ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de post:Telina cu ciperci si masline
3 November 2010
Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr
masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1
ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de
dafin sare piper Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei,
se adauga ceapa,…
Read more »
Read more »
Ciperci cu fasose verde la cuptor
3 November 2010
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de
ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de
preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se
calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
3 November 2010
Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1
lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or
canal 1 50ml shot measure Cum se prepara Cocktail Vodka Martini
Read more »
Read more »
Retete de post:Dovlecei cu masline
3 November 2010
Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g
masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de
lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod
de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de 1…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu fructe
3 November 2010
Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă
bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3
mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas Mod
de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de
lămâie şi…
Read more »
Read more »
Retete de post:Bomba de orez
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa Mod
de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand
e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai
lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma
deosebita,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1
leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi
delikat piper Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija
coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin
inauntru ciuperca 1/2 din codite…
Read more »
Read more »
Orez chinezesc
3 November 2010
Ingrediente
: 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1
lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe
200 g de kaizer 3 cepe verzi 2 oua batute spuma piper Mod de preparare :
Se pun intr-o cratita mare 4 cupe…
Read more »
Read more »
Piaţa mondială a ceaiului
3 November 2010
Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată
lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite
de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii cu privire la
ceai şi găsind ceaiului un loc în ritualurile ei sociale. Nu mai este
nevoie să spunem că, atunci când a venit vremea,…
Read more »
Read more »
Covrigei din castane
3 November 2010
Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură
smântână 50g migdale Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi
se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In
piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă
energic compoziţia obţinută. Când compoziţia…
Read more »
Read more »
Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post
3 November 2010
Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de
mustar Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult
ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe
cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de
piure si…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei
3 November 2010
Ingrediente:
3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare
piper roşii mărar Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii,
se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se
lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine de…
Read more »
Read more »
Retete de post:Orez cu rosii la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3
ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre Mod de preparare: Se
indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava
obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se
presara deasupra…
Read more »
Read more »
Pilaf cu soia şi ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi
sare piper ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi soia în
apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi
ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi
ciupercile,…
Read more »
Read more »
Portocale în aluat
3 November 2010
Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri
zahăr 50g unt 250ml ulei Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se
taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri
rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron, din…
Tocanita de fasole boabe cu masline
3 November 2010
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare
boia ulei bulion Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste
cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina
zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele.
Se…
Read more »
Read more »
Retete de post:Salata de orez
3 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe
potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare:
Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune
intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La fel…
Read more »
Read more »
Salată de vinete prăjite
3 November 2010
Ingrediente:
2 vinete mari 5–6 cepe 5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi
curăţaţi şi tăiaţi felii sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se
curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st
timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se coc…
Read more »
Read more »
Retete de post:Icre din fasole alba
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper
100 gr.masline 1 buc.ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea
inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama
(care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o
sita deasa. Piureul…
Read more »
Read more »
Rosii prajite
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2
catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie
rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute,
dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins. Se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci cu praz
3 November 2010
Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de
rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar Mod de preparare:
Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si
se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se
caleste in…
Read more »
Read more »
Mancare boiereasca
3 November 2010
Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi
1 kg rosii 1 ceapa ulei Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata,
se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile
se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste
in…
Read more »
Read more »
Friptură de porc învârtită
3 November 2010
O
reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca,
vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8
felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii
conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post:Vinete la cuptor
3 November 2010
Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei
usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare Mod de preparare:
Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele,
scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte
fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel, un…
Read more »
Read more »
Banane caramel
3 November 2010
Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente
caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină
,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare Mod de preparare: Se amestecă făina
cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se
decojesc bananele şi se taie în…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere şi ghimbir
3 November 2010
Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte
200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 linguriţă praf
de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr Mod de
preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se
adaugă 150g unt…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă II
3 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1
morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri
suc de lămâie Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub
jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin
răzătoarea mare, ardeiul…
Read more »
Read more »
Salată de ardei
3 November 2010
Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2
linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde
mică Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se
taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate
ingredientele şi se condimentează…
Read more »
Read more »
Retete de post:Musaca din vinete si cartofi
3 November 2010
Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1
kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei Mod de preparare: Se
fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se
prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care
se prajesc la fel ca si ardeiul…
Read more »
Read more »
Dovlecei prajiti
3 November 2010
Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4
lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei
pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se
indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun
intr-un castron impreuna cu ceapa, foaia…
Read more »
Read more »
Retete de post:Icre de post
3 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1
ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la
foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija
pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si…
Read more »
Read more »
Retete de post:Conopida sote
3 November 2010
Ingredinte:
1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida
rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In
momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina
topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Fluturaşi cu ghimbir
3 November 2010
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir
marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră Mod de preparare: Se
amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul
şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se
întinde aluatul într-o foaie de 5mm şi…
Read more »
Read more »
Retete de post:Cartofi cu sos picant
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura
de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa
tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se
adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si
bulionul. Se potriveste…
Read more »
Read more »
Tort de lămâie cu mac
3 November 2010
Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2
lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru
ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone
Mod de preparare: Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm
fiecare (se ung…
Read more »
Read more »
Cartofi fierti cu mujdei de usturoi
3 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. cartofi 1 capatina de usturoi 1ceasca de ulei
1ceasca apa minerala sare piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se
fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se
freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de
usturoi si se incalzesc. Se servesc fierbinti.…
Read more »
Read more »
Despre cultura ceaiului
3 November 2010
Ceaiul
pentru chinezi este ca vinul pentru europeni: o inepuizabilă sursă de
poezie şi inspiraţie, cu culorile sale subtil schimbătoare, aroma şi
gustul. Există multe feluri de ceai în acord cu gusturile individuale şi
sociale, fiecare fiind în măsură să învioreze cerul gurii, să redea
buna dispoziţie şi să prevină şi să vindece afecţiuni minore.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ciuperci
3 November 2010
Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie
cât o nucă 2 linguri margarină apă călduţă Mod de preparare: Frămânţi
un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit
margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp,
pregăteşti umplutura: cureţi ceapa,…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu spanac
3 November 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g
spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat Mod de
preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci
mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă în…
Read more »
Read more »
Sfinţişori
3 November 2010
Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4
ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de
la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr
vanilat sare 300 g miere 500 g…
Read more »
Read more »
Supă de porumb verde
2 November 2010
Ingrediente:
6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare
lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă
mărar tocat Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie
toate boabele de porumb de pe coceni. Se pun la fiert în…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre uscată cu smîntînă
2 November 2010
Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş
de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat
pîine tăiată cuburi şi prăjită Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu
zarzavatul. Se strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii.
Se subţiază cu apa în…
Read more »
Read more »
Triunghiuri fragede
2 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă
bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci
măcinate 350 g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou Mod de preparare:
Freci untul spumă şi-l amesteci cu brânza trecută prin sită,
bicarbonatul stins cu oţet, sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)
2 November 2010
O
reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito:
Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½
lime , chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp
sugar crushed ice 2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1
spoon…
Read more »
Read more »
Tort cu nucă si gem
2 November 2010
Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1
cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie
de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de:
250 g zahăr pudră 6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Sos de castraveţi
2 November 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi
acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de
carne sare Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură
împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de
carne şi se…
Read more »
Read more »
Unt cu raci
2 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare Mod de preparare:
Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege
carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt
şi se freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă de…
Read more »
Read more »
Supă cu orez şi smîntînă
2 November 2010
Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6
linguri smîntînă 6 felii lămîie sare Mod de preparare: Se fierbe
orezul în apă sărată. Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă
rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun în castron orezul, feliile de
lămîie…
Supă de carne de vacă
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei
gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de
dafin sare tăiţei Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine
spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă ce…
Read more »
Read more »
Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar
2 November 2010
Ingrediente
pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina
patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata
tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet
Ingrediente sos: o capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de
patrunjel verde, ulei, sare Mod de preparare: Legumele se…
Read more »
Read more »
Chec cu nuca si scortisoara
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de
nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1
lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă
bicarbonat Mod de preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de
aburi, apoi o baţi…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon
2 November 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1
ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă
sare Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se
îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu
zeamade carne, se pune sarea,…
Read more »
Read more »
Briose aromate
2 November 2010
Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri
pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10
linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură
de făină…
Read more »
Read more »
Sos de unt cu gălbenuş
2 November 2010
Ingrediente:
125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare Mod de preparare:
Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă
untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă
se înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de
lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Fructe din biscuiţi si nucă de cocos
2 November 2010
Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g
zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos
galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie Mod de preparare: Tai jeleurile
cubuleţe, dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu
gemul, nuca…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu smîntînă
2 November 2010
Ingrediente:
1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1 linguriţă
sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare Mod de
preparare: Se amestecă hreanul ras cu oţetul, sarea, zahărul, sfecla
rasă şi un pahar de smîntînă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete de post: Riami la cuptor
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole
verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de
usturoi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine
legumele,curatati cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un
lighean mare taiati cartofii cuburi,vinetele si dovleceii in felii…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor
2 November 2010
O
reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din:
ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei.
Ingrediente: 350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură
făină verdeaţă sare 50 ml ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas
care…
Read more »
Read more »
Sufleu de spanac cu parmezan
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri
parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet
Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă
mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu
untul,…
Read more »
Read more »
Borş de berbec
2 November 2010
Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1
pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare Mod de
preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se
spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate în…
Read more »
Read more »
Retete de post:Macaroane cu cartofi
2 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia
Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu
sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine
aurie,se adauga cartofii taiati cubulete si se calesc putin
impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai amesteca putin.
Condimentati cu…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi (cremă)
2 November 2010
Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1
linguriţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine
prăjita Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici
împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin
sită. Se trec cartofii prin sităşi se subţiază…
Read more »
Read more »
Conopidă cu brânză de post
2 November 2010
Ingrediente: 500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri
bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper Mod
de preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o
strecori şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă
cu…
Read more »
Read more »
Pui sote cu sos de smantană si morcov
2 November 2010
Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml
lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea,
o tai bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă,
apoi le scoţi într-o cratiţă. Speli apoi morcovii, îi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de cartofi
2 November 2010
Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina
patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se
spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si
putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se
adauga cartofii…
Read more »
Read more »
Unt cu rocfort
2 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi) Mod de preparare: Se trece
brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se
freacă cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la
întrebuinţare. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)
2 November 2010
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Amaretto Colada.
Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25
ml coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice
crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender Cum se
prepara Cocktail Amaretto Colada
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail China White (video)
2 November 2010
Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon Cum se prepara Cocktail China White
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de rosii cu fidea II
2 November 2010
Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea
Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1
dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai
incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama
intr-o alta oala,pasezi…
Read more »
Read more »
Supă cu zdrenţe
2 November 2010
Ingrediente:
carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat Mod
de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin
cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă
groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală
curatăşi…
Read more »
Read more »
Sos de roşii
2 November 2010
Ingrediente: 500 g roşii bine fierte şi strecurate sau 2 linguri de
bulion (pastă) 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă oţet 2 linguri de unt 3/4
pahar zeamă de carne sau apă sare Mod de preparare: Se pune într–o
cratiţă apa, bulionul, zahărul oţetul şi sarea, se lasă pe foc ca să dea
un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de rosii cu fidea I
2 November 2010
Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1
legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare:
Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se
spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb
10-15 minute, amestecindu-se…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline
2 November 2010
Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci
100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie
2 ouă 150 ml ulei 2 căţei de usturoi sare piper busuioc sau oregano
uscat Mod de preparare: Pui la fiert pastele în apă…
Read more »
Read more »
Retete de post:Salata de cartofi
2 November 2010
Ingrediente: 4 buc. cartofi 4 buc. ardei grasi citeva fire de ceapa
verde 4-5 buc. rosii 100 gr. masline sare piper otet zeama de lamiie
ulei patrunjel tocat 2 catei de usturoi Mod de preparare: Cartofii
fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel
felii, ardeii…
Read more »
Read more »
Supă de zarzavat cu smîntînă
2 November 2010
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole
verde 2 cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă
pătrunjel şi mărar tocat 1/2 pahar smîntînă sare Mod de preparare: Se
pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea
tăiată bucăţele, cartofii…
Read more »
Read more »
Borş de fasole verde
2 November 2010
Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1
lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare
Mod de preparare: Se prăjeşte zarzavatul foarte fin tăiat, în unt,
împreună cu făina. Se stinge cu apa, se adaugă fasolea tăiată bucăţi,
sarea şi se lasă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mămăligă
2 November 2010
Ingrediente: 200 g mălai 1 cutie ciuperci (400 g) 2 cepe 1/2 ceaşcă
ulei boia de ardei 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare:
Fierbi o mămăligă mai moale din mălai, apă şi sare. Cureţi apoi ceapa, o
tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi ciupercile scurse de zeamă şi
spălate,…
Read more »
Read more »
Retete de post:Brocoli cu cascaval de post
2 November 2010
Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post
delikat piper Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau
ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de
post, delikat si piper si inca un strat de brocoli si deasupra ultimul
de cascaval. Se da la…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume cu masline
2 November 2010
Ingrediente: 8 cartofi 2 ţeline 4-5 fire praz 200 g măsline 1/2 l suc
de roşii 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă piper 1 linguriţă
cimbru 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi
speli, îi tai felii subţiri pe care le prăjeşti în ulei încins.
Procedezi la fel şi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ghimbir
2 November 2010
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 125g zahăr praf 120 ml apă 1300 ml frişca
100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr 3 linguri de
whisky sau coniac Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile bine cu
zahărul şi cu apa până când se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o
compoziţie omogenă. Se…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu carnaţi afumati
2 November 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri 2 cepe 2 linguri
de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumătate de apă 2-3 linguri de
smântână o cratiţă nu foarte înaltă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
toci cât mai mărunt cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună cu…
Maioneză
2 November 2010
Ingrediente:
1linguriţă de ou răscopt 1 gălbenuş crud 1 linguriţă muştar 1 linguriţă
zeamă de lămîie 2 ceşcuţe ulei sare Mod de preparare: Gălbenuşul de
ou răscopt se dă prin sită, se pune într–un castron, se amestecă cu
puţin ulei. Se adaugă apoi gălbenuşul crud şi se amestecă turnînd uleiul
puţin cîte puţin. După…
Read more »
Read more »
Salată de vinete si ardei gras
2 November 2010
Ingrediente:
2 vinete mari 1 ceapă (după plac) 3–4 linguri ulei un vîrf cuţit piper
(facultativ) sare ardei gras roşii Mod de preparare: Se coc vinetele,
se curăţă cît sînt fierbinţi şi se lasă pe unfund de lemn să se scurgă
bine. Se toacă cu tocătorul de lemn, se pune într–un castron şi se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de zarvaturi
2 November 2010
Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2
ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii Mod de
preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in 3 litri de apa.
Cand sunt bine fierte se scot, se adauga orezul si apoi…
Read more »
Read more »
Borş de pui
2 November 2010
Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2
roşii 2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare
Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua se
pun la fiertcu apa. Cînd zarzavatul este fiert pe jumătate, se adaugă
puiul tăiat…
Read more »
Read more »
Unt cu muştar
2 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 25 g muştar sare Mod de preparare: Se freacă untul cu
lingura de lemn pînă ce devine ca o cremă, se adaugă muştarul şi un praf
de sare. Se amestecă bine şi se pune la rece pînă la întrebuinţare.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi
2 November 2010
Ingrediente: 250 g carne de porc 3 cartofi 100 g castraveţi muraţi 1-2
mere 1 gălbenuş 100 ml ulei 100 ml smântână sare piper măcinat muştar
oţet un praf de zahăr pudră Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu
sare, iar separat pui la fiert cartofii cu tot cu coajă. In acest…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de broccoli
2 November 2010
Ingrediente: 3 buchetele de Broccoli 4-6 morcovi 1 catel de usturoi
sare piper ulei de masline otet Mod de preparare: Intr-o oala fierb
destula apa sa acopere morcovul si broccoli cu putina sare. Cind apa da
in clocot pun morcovul si acopar cu un capac sa se fiarba pt 5 minute.
In timpul…
Read more »
Read more »
Salată de ardei prăjiţi
2 November 2010
Ingrediente:
12 ardei 5 cepe 500 g roşii 3 linguri ulei sare Mod de preparare:
Se spală ardeii şi după ce li s–au scos cotoarele se taie în fîşii
subţiri, ca tăiţeii. Se taie ceapa peştişori şi se prăjeşte în ulei pînă
ce începe să se moaie. Se adaugă ardeii şi bulionul din…
Read more »
Read more »
Salată cu bucăţi de avocado
2 November 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1 avocado 1/2 varză roşie mică 2-3 tije de
ţelină 1 legătură mărar sare 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 2
linguri ulei Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe
bucăţele mari, iar cotorul de la fiecare frunză se îndepărtează. Varza
se toacă mărunt,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere
2 November 2010
Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1
praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare
Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg mere 200 g zahăr 1 praf scorţişoară
2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru foi, ingredientele
se încorporează…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi biscuiţi
2 November 2010
Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g
biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit
sare Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune
cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se
amestecă bine, apoi se pune miezul…
Read more »
Read more »
Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza
2 November 2010
Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati
incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si
asezti la masa, dar sa va luati langa voi margarina, zeama de varza,
sare va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti
margarina si sare pe…
Read more »
Read more »
Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri
untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei
pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele
subţiri. Adaugi mai întâi cârnaţii…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pasăre cu ciuperci
1 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g
kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. Adaugi
kaizerul tăiat mărunt şi ciupercile tăiate. Le laşi timp de 10…
Read more »
Read more »
Tuna Cakes
1 November 2010
Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet surimi 1 ceapa mica 2-3 oua 1
conserva de porumb 3-4 linguri de pesmet doua linguri de maioneza sos
chilli sos soya sare piper Mod de preparare: Se scurge tonul si
porumbul, se toaca ceapa cat mai fin, se taie feliute batoanele de
surimi, se bat ouale. Se…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci
1 November 2010
O
reteta de Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci din: ciuperci,
unt, branza de vaci, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
ciuperci mari 50g unt 200g brânza de vaci 2 oua 1leg. marar sare piper
Mod de preparare: Ciupercile se curata si se spala bine. Se scot
piciorusele ciupercilor, se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi cireşe
1 November 2010
Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2
linguri rom 80g făină 300g cireşe Mod de preparare: Se freacă untul
cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă
gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru
omogenizare. Se bat albuşurile şi când spuma…
Read more »
Read more »
Tarta cu opintici si cascaval
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg opintici 2-3 cepe 50ml ulei 5 catei de usturoi 3 oua
150g margarina 300g faina 250g cascaval Mod de preparare: Se face un
aluat din faina, margarina, 1 galbenus, 3 linguri cu apa si sare. Se
framanta bine si se lasa la rece o ora. Pentru umplutura se curata
ciupercile…
Read more »
Read more »
Carmangerie în aluat de placinte
1 November 2010
Ingrediente
aluat: 500g faina 150g unt 2 oua 2 linguri smântâna 1 lingura iaurt 1-2
pahare apa minerala l sare Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g
piept de pui tocat, 150g carne tocata de vita, 100g ficatei de pui,
100g carne tocata de porc, 1/2 lingurita boia iute, 1 ceapa, 2
galbenusuri, 4 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de rosii
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 dovlecei taiati rondele subtiri 4
cartofi 1 legatura de ceapa verde 3 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 1
lingurita de zahar sare piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Intr-o
oala suficient de mare se caleste in ulei cepa marunt tocata, se
adauga…
Read more »
Read more »
Rulada surpriza
1 November 2010
Ingrediente:
500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri)
100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2
catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de
dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pune pastele…
Read more »
Read more »
Ouă coafate cu ton şi sos olandez
1 November 2010
Ingrediente: 5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se
amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de
muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi
mărar tocat. Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se
îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o linguriţă…
Read more »
Read more »
Menuet cu ardei
1 November 2010
Ingrediente:
3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate
200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g
smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit
curry un vârf de cuţit busuioc sare piper Mod de preparare: Ardeii se…
Read more »
Read more »
Chilca cu ceapa
1 November 2010
Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri
untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel Mod de preparare: Chilca se
scurtează de capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un
şervet la uscat . Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori
pătrunjelul se toacă. Se aşază…
Read more »
Read more »
Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)
1 November 2010
Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1
tsp egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1
martini glass 1 spoon 1 shaker tongs Cum se prepara Cocktail Halloween
Red Eye
Read more »
Read more »
Storceag
1 November 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou
1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne
de sturion morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare
alb) Mod de preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la…
Read more »
Read more »
Cocktail Pisco Collins
1 November 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco
2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Acest amestec
simplu s-a născut acum circa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de castraveti murati
1 November 2010
Ingrediente:
3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1
pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean Mod de preparare: Ai
nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi
,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde .
In afara de castraveti si cartofi pe care ii tai…
Read more »
Read more »
Gasca salbatica la cuptor
1 November 2010
Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1
kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg
roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar
cimbru leuştean pătrunjel Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată
bucăţi…
Read more »
Read more »
Borş de urechiuşe umplute cu peşte
1 November 2010
Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g
făină 2 linguri ulei apă sare 200 g peşte proaspăt 100 g ciuperci 1
ceapă sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi sfecla,
o dai pe…
Read more »
Read more »
Chiftelute de icre
1 November 2010
Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare
piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate
Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează
piure .Se toacă ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre, ouă,…
Read more »
Read more »
Peste pe carbuni
1 November 2010
Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei
iuţi 1 lingură oţet Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge
peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se
acoperă cu cărbuni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe apa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi ness
1 November 2010
Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3
linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente
crema: 6 gălbenuşuri ,6 linguri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g
margarina. Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri,
se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se…
Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă
1 November 2010
Ingrediente
foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură
amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g
zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml esenţă de rom Mod de preparare:
Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se
topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina,…
Read more »
Read more »
Crema de zarzavaturi
1 November 2010
Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 telina mica 1 praz 2 rosii (sau suc
de rosii) 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 ceasca de ulei sare piper
Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie zarzavaturile marunt.
Se pun la fiert cu apa si ulei pana se sfarma. Se paseaza…
Read more »
Read more »
Lapti pane
1 November 2010
Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau
mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt Mod de preparare: Se
crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana
unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul).
Se scot…
Read more »
Read more »
Drob de morcovi
1 November 2010
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1
cană de pesmet 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu
apă caldă 1/2 linguriţă cu sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă
cimbru uscat pătrunjel şi, dacă ai, 1-2 ardei graşi verzi Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole batuta
1 November 2010
Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in
doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec
prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se
varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine un…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere si scortisoara
1 November 2010
Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe
rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf
de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se bat
ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina
amestecată cu praful de…
Read more »
Read more »
Bors de chitici
1 November 2010
Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş
1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg
pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei Mod de
preparare: Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se
pun la fiert…
Read more »
Read more »
Toci moldovenesc
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper Mod
de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se
sărează puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce
cât de bine se poate şi se amestecă cu ouă, sare şi piper.Se…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi
1 November 2010
Ingrediente:
12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare cîteva
roşii Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate
părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămînă cruzi. Se aşază
într–o cratiţă, se acoperă cu un ştergar curat, apoi cu un capac şi se…
Read more »
Read more »
Coarda de struguri
1 November 2010
Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1
albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă Mod de
preparare: Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie
sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi,
când…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe
1 November 2010
Ingrediente:
250 g fasole boabe 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1 ceapă mare sare
piper Mod de preparare: Fasolea boabe, fiartăşi răcită se strecoară
bine de apa în care a fiert şi se amestecă, cu ceapa tăiată peştişori se
adaugă uleiul, sarea, oţetul şi puţin piper. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de morcovi si ţelină
1 November 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc
de lămâie sare Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se
spală şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se
amestecă cu uleiul, sucul de lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare
întrucât se…
Read more »
Read more »
Strudel cu mere
1 November 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât
cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf
scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se
poate folosi şi brânză sau dovleac Mod de preparare: Apa minerală şi
uleiul se bat cu mixerul până devin…
Read more »
Read more »
Lapte din seminţe de susan
1 November 2010
Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2
linguri miere de albine vanilie Mod de preparare: Se mixează într-un
blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură
hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.
Read more »
Read more »
Pătrăţele cu miere şi migdale
1 November 2010
Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g
unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare
scorţişoară măcinate 50g migdale Mod de preparare: Din ingrediente
(mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie
cu grosimea de 5mm. Se…
Read more »
Read more »
Compot de mere cretesti
1 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă
coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin
alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se
taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă de…
Read more »
Read more »
Păstârnac umplut cu soia
31 October 2010
Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez
ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină Mod de
preparare: Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert
în apă cu sare. în acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia
în apă…
Read more »
Read more »
Borşul
31 October 2010
Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră
(integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia
mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş) Mod de
preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin fermenţi…
Read more »
Read more »
Cozonac bucovinesc
31 October 2010
Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti
lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji
de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de
la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici si nuci
31 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 linguriţă
praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de
rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2
linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup
în două şi li se…
Read more »
Read more »
Perisoare cu smantana si marar
31 October 2010
Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez
pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper
faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate Mod
de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge,…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de cireşe amare
31 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de
la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi) Mod de
preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc
lin, scuturând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se
leagă pe foc…
Read more »
Read more »
Tochitură măcelărească
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat,
limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin
alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1
vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne
200 g telemea…
Read more »
Read more »
Dovlecei cruzi cu branză tofu
31 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de
soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde Mod de preparare: Dovlecelul
şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se
amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza.
Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau ca…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu broccoli
31 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri
suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare:
Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă
şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi
se amestecă cu morcovul…
Read more »
Read more »
Pui ţărănesc cu roşii si smântână
31 October 2010
Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1
legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură
faină sare piper Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează,
piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt încins…
Read more »
Read more »
Sirop de coacaze
31 October 2010
Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri
suc de lămâie Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel:
coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă.
Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de
mai…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu legume
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1
vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi
1 ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin…
Read more »
Read more »
Mămăligă de cartofi
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci
proaspătă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi
se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc
în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul se…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu smântână
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat
stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de
cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată
tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat, să…
Read more »
Read more »
Păstrăv afumat
31 October 2010
Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel
mare) sare <> Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe
burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste
tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă se…
Read more »
Read more »
Cocktail Pinky Colada
31 October 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom
ambrat 2 cl suc de ananas 2 cl frişca 2 cl crema de…
Read more »
Read more »
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
31 October 2010
Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub
condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei
Mod de preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi
fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele
şi-l laşi…