Retete de Paste:
Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure
26 April 2013
Budinca
cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.
Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre,
mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit Mod de
preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se
amesteca cu grija pana cand se…
Read more »
Read more »
Pască de ciocolată
26 April 2013
Pască
de ciocolată din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte,
zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte dulce, zahar vanilat si
unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la
o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar…
Read more »
Read more »
Cocktail Polly Special
26 April 2013
Cocktail
Polly Special din: scotch whisky, grepfrut si curacao triple sec.
Ingrediente: 3 cl scotch whisky 3 cl suc de grepfrut stors 1 cl curacao
triple sec Mod de preparare: Puneti ingredientele in partea de jos a
shakerului. Adaugati partea superioara a shakerului…
Read more »
Read more »
Rosii la cuptor cu prosciutto
26 April 2013
Rosii
la cuptor cu prosciutto din: spanac, rosii cherry, ulei de masline,
otet de vin rosu, miere, mozzarella, prosciutto, sare si piper.
Ingrediente: 2 maini spanac proaspat 12 rosii cherry 8 linguri ulei de
masline 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura miere 200…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu oua
26 April 2013
Chiftelute
cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos
worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare.
Ingrediente: 12 oua 500 g carnati de calitate 300 g carne de porc tocata
85 g faina 200 g pesmet 2 lingurite cu sos…
Read more »
Read more »
Cornuleţe fragede
26 April 2013
Cornuleţe
fragede din: smantana, margarina, faina, coaja de lamaie, coaja de
portocale, marmelada, banza de vaci, zahar. Ingrediente: 6 linguri
smantana 300 g margarian 50 g faina coaja de lamaie sau portocala pentru
umplutura: 1 borcan de marmelada 200 g branza de vaci sau 250…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de gorgonzola
26 April 2013
Piept
de pui cu sos de gorgonzola din: piept de pui, gorgonzola, ulei,
smantana si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g gorgonzola 50 ml
ulei 2 linguri smantana de gatit sare Mod de preparare: Pieptul de pui
îl tai cubuleţe şi îl…
Read more »
Read more »
Pulpe de miel cu condimente la cuptor
26 April 2013
Pulpe
de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei,
piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper.
Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1
lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu urdă, la cuptor
26 April 2013
Papanaşi
cu urdă, la cuptor din: urda, oua, zahar vanilinat, zahar pudra, gris,
ulei, smantana, dulceata de visine si sare. Ingrediente: 400 g urda
proaspata 2 oua 5 plicuri zahar vanilinat 1-2 linguri zahar pudra 2
linguri gris ulei pentru tava smantana dulceata de visine…
Read more »
Read more »
Dorada umpluta cu ceapa
26 April 2013
Doradă
umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt
si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe
mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano Mod de
preparare: Se ung peştii cu suc de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de oaie si legume
26 April 2013
Ciorbă
cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov,
ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.
Ingrediente: 1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe
1 morcov 1 ardei dulce…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste la tigaie in unt
26 April 2013
Peste
la tigaie in unt din: peste, ulei de masline, unt nesarat, sare si
piper. Ingrediente: 3-4 pesti (dupa preferinta) 1 lingura de ulei de
masline Unt nesarat Sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Asigurați-va ca peștele nu are solzi, spalati bine…
Read more »
Read more »
Dieta South Beach (Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate)
26 April 2013
Pentru
ca autorul acestei diete este doctorul cardiolog american Arthur
Agatson. Acesta a observat in timpul tratarii pacientilor sai ca unul
din efectele secundare ale terapiei sale este scaderea semnificativa in
greutate. Cartea lui The South Beach Diet a fost un bestseller si s-a
vandut…
Read more »
Read more »
Miel in stil indian
26 April 2013
Miel
in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper
alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa
de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru
proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cremă (Cremşnit)
26 April 2013
Plăcintă
cu cremă din: faina, margarina, otet, ulei, sifon, sare, oua, zahar
tos, lapte si baton de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina
1 lingura otet 1 lingurita ulei sifon cat cuprinde putina sare pentru
crema: 6-7 oua 1 1/2 pahar zahar tos…
Read more »
Read more »
De Florii se mănâncă peşte
26 April 2013
Retete
cu peste: Reteta zilei: Scoici in sos de bere Scoici in sos de bere
din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc
de limenta, paine crocanta si salata verde. Ingrediente: 500g scoici 2
linguri unt 1 ardei iute,…
Read more »
Read more »
Salata de curcan cu taitei
26 April 2013
Salata
de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa
rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de
curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.
Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Miel la ceaun, fiert în zer
26 April 2013
Miel
la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment
de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel
(de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de
legume foi de…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu ceapa rosie si maioneza
26 April 2013
Salată
de peşte cu ceapa rosie si maioneza din: fileuri de hering marinat,
mar, ceapa rosie, maioneza, iaurt, cartofi, morcov, oua, zeama de
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 5 fileuri de hering marinat 1
mar 1 ceapa rosie 2 linguri cu maioneza 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu usturoi la cuptor
26 April 2013
Friptura
de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de
masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.
Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura
usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de maioneza
26 April 2013
Sos
de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon,
sare, ulei si suc de lamaie. Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1
lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de
sare 150ml ulei 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Mini Quiche
26 April 2013
Mini
Quiche din: oua, ceapa rosie, lapte, branza cheddar, ceapa verde, unt,
sare, piper, unt, branza telemea si faina. Este o gustare simpla si
delicioasa. Ingrediente: 8 oua 1 ceapa rosie 250 ml lapte 200 g branza
cheddar 5 fire de ceapa verde 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de porc si varza
26 April 2013
Bors
cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors,
pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata.
Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2
cepe 2 pahare borş…
Read more »
Read more »
Miel copt cu salvie şi rozmarin
26 April 2013
Miel
copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat,
cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g
cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de rozmarin sare…
Read more »
Read more »
Souvlaki de porc
26 April 2013
Souvlaki
de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano,
suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g filé de porc 2–3 căței
de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri
oregano sucul…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu mamaliga
26 April 2013
Plachie
de crap cu mamaliga din: crap, ulei, ceapa, ardei, bulion, faina, sare,
piper, bors, patrunjel si apa. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 5 linguri
ulei 4 cepe mari 2 ardei rosii (gogosari) 2 linguri bulion 2 lingura
faina sare piper 1 pahar bors…
Read more »
Read more »
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel
26 April 2013
Gratar
cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne
de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare,
piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de
vită 400 g carne de porc 500 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ciuperci cu paste
26 April 2013
Supa
de ciuperci cu paste din: ceapa, morcovi, cartofi, ciuperci, paste,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 300g
ciuperci 100g paste de diverse forme sare piper ulei Mod de preparare:
Intr-o oala inalta, incingem trei linguri de ulei in…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua
26 April 2013
Aperitive:
Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon
afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina,
lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon
afumat 100 g smantana salata verde suc de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi
26 April 2013
Coaste
de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru,
rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.
Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru
tocat 2 lingurite de rozmarin tocat 3 linguri…
Read more »
Read more »
Coaste de ied cu mazare si mamaliga
26 April 2013
Coaste
de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie,
ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin,
maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2
buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde…
Read more »
Read more »
Tartar de capsune
26 April 2013
Tartar
de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa,
fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de
la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10
cl apa 1 lingura…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui si fasole albă
26 April 2013
Tocăniţă
de pui si fasole albă din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina,
cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata.
Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1
foaie de dafin 2 conserve fasole sare…
Salata de oua cu branza si sunca
26 April 2013
Salata
de oua cu branza si sunca din: oua, ardei gras, branza telemea, sunca,
smantana, biscuiti sarati, codite de ceapa verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 8 oua 1 ardei rgas rosu 100 g branza telemea 100 g sunca
1-2 linguri cu smantana biscuiti sarati (figurine) codite de ceapa sare
piper ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de miel la cuptor
26 April 2013
Cartofi
cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin,
usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin
rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni
usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu
Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu glazura de unt de arahide
25 April 2013
Tort
cu glazura de unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra,
smantana, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ulei vegetal,
zahar brun, oua, lapte batut si esenta de vanilie. Ingrediente pentru
glazura: 1 ceasca unt de arahide ½ ceasca unt nesarat 3 cesti zahar
pudra ½ ceasca smantana Ingrediente pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume
25 April 2013
Aperitive:
Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi,
morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper,
salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc
(curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g
nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…
Read more »
Read more »
Tocană cu jumări
25 April 2013
Tocană
cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata,
usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua,
lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare.
Ingrediente: 1 kg faina de lamai 3 l apa 250 g carnati afumati 150 g
slanina afumata 1 capatana de usturoi…
Read more »
Read more »
Tartine franţuzeşti
25 April 2013
Tartine
franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja
de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata
de vanilie. Ingrediente: 200 g compot de coacaze negre 3 linguri zahar
pudra 1 lingurita suc de lamaie 1 priza coaja de lamaie rasa 8 felii
paine toast 3 oua 8…
Read more »
Read more »
Paine umpluta cu carne de miel
25 April 2013
Paine
umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri,
sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper
si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie
200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g
pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Read more »
Read more »
Placinta cu zahar
25 April 2013
Placinta
cu zahar din: faina, smantana, oua, zahar pudra, unt si sare.
Ingrediente: 300 g faina 150 ml smantana 4 oua 100 g zahar pudra unt un
praf sare Mod de preparare: Făina cernută se aşază pe masă sub formă
de movilă. în mijloc se pun două ouă, smântână, jumătate din cantitatea
de zahăr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocanita de legume
25 April 2013
Reteta
de post: Tocanita de legume din: dovlecei, ardei gras, morcovi,
cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 6 rosii 4 catei
de usturoi 150ml suc de rosii ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Curatam legumele si…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu ouă întregi
25 April 2013
Ciorbă
de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei
gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde,
leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4 oua 3 linguri
de orez 1 morcov 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 3 linguri pasta de
tomate bors, dupa gust…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor
25 April 2013
Carne
de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel,
ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin.
Ingrediente: 800 g costiţe de miel 1 ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri
ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi 1 cana vin alb dulce Mod de
preparare: Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper,…
Read more »
Read more »
Pâine albă cu lapte
25 April 2013
Pâine
albă cu lapte din: faina, amidon, sare, drojdie, zahar tos, unt, lapte.
Ingrediente: 500 g făină 30 g amidon 2 lingurițe sare 1 linguriță
drojdie uscată 1 linguriță zahăr tos 30 g unt moale lapte unt pentru uns
forma Mod de preparare: Se amestecă într-un castron făina cu sarea și
amidon și se…
Read more »
Read more »
Medalion de gaina
25 April 2013
Medalion
de gaina din: gaina, sos alb, conic, condimente, aspic, castron de
maioneza, salata a la russe, ceapa, morcov, telina, rondele de masline,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina 1 castron potrivit, plin
cu sos alb 1 paharel coniac condimente, dupa preferinta aspic 1 castron
de maioneza 1 castron de salata a la russe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu mazare si capsuni
25 April 2013
Salata
cu mazare si capsuni din: salata verde, mazare, capsuni, fulgi de
dovleac si suc de rosie. Ingrediente: 1 salata verde 1 cana de mazare ½
kg capșuni proaspete ⅓ ceașca fulgi de dovleac Suc de rodie Mod de
preparare: Spalati si uscati frunzele de salata. Rupeti frunzele si
puneti intr-un bol mare. Adaugati…
Read more »
Read more »
Salata de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute
25 April 2013
Salata
de vinete si rosii cherry cu dressing de menta si ardei iute din:
vinete, ulei de masline extravirgin, lipie, rosii cherry, salata,
salote, branza de capra, otet balsamic, frunze de menta si ardei iute.
Ingrediente: 2 vinete 1 lingura ulei de masline extravirgin 2 bucati de
lipie sau pita 175 g de rosii cherry,…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui cu mămăliguţă
25 April 2013
Papricaş
de pui cu mămăliguţă din: pui, slanina afumata, ceapa, ulei, boai
dulce, vin, smantana, lamaie, boabe de cuisoare, condimente, cartofi.
Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg 100 g slanina afumata 2 cepe 2
linguri ulei 50 g boia dulce 1 pahar vin alb 3 linguri smantana 1/2
lamaie 2 boabe de cuisoare condimente,…
Read more »
Read more »
Sufleu de caşcaval cu castraveti murati
25 April 2013
Sufleu
de caşcaval cu castraveti murati din: unt, pesmet, cascaval, castarveti
murati, ceapa, zeama de la castarveti, sare, piper si maioneza.
Inrgediente: 70 g unt moale 110 g pesmet 400 g cascaval 2 castraveti
murati 1 ceapa 2 lingurite zeama de la castarveti sare piper 180 g
maioneza Mod de preparare: Se unge o…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu ciuperci si verdeata
25 April 2013
Drob
de pui cu ciuperci si verdeata din: pui, franzela inmuiata in lapte,
oua, ciuperci, unt, ceapa, vin, verdeata, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 pui mare (1,500 kg) 3 felii franzela inmuiata in lapte 5
oua 300 g ciuperci 100 g unt 2 cepe 200 ml vin verdeata sare piper 100
ml ulei …
Read more »
Read more »
Bors de cocos cu taitei de casa
25 April 2013
Bors
de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina,
patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel,
leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie:
aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1
ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors…
Read more »
Read more »
Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara
25 April 2013
Tartă
cu merisoare, nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilinat, zahar
pudra, oua, sare, faina, pesmet, praf de copt, lapte, mar, scortisoara,
merisoare, nuci, suc de lamaie, compot de merisoare si zahar pudra.
Ingrediente: 150 g unt moale 1 plic zahar vanilinat 100 g zahar pudra 2
oua 1 praf de sare 200 g faina…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciabatta cu legume coapte
25 April 2013
Ciabatta
cu legume coapte din: vanata, ardei rosu, dovlecel, ceapa rosie, rosii
cherry, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si
paine ciabatta. Ingrediente: 1 vanata, taiata bucati 1 ardei rosu,
taiat bucati 1 zuchini, taiat bucati 1 dovlecel, taiat bucati 1/2 ceapa
rosie, taiata felii subtiri 1/2 cana rosii cherry 6…
Read more »
Read more »
Salata cu telina si mere
25 April 2013
Salata
cu telina si mere din: telina, mere, morcovi, suc de lamaie, zahar si
sare. Ingredinete: 1 telina mare 2 mere 3 morcovi suc de la o lamaie 1
lingura zahar 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Spalam si curatam
merele si legumele. Le dam pe razatoarea mare. Preparam sosul: amestecam
sucul de lamaie…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat de mălai
25 April 2013
Pizza
cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline,
zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 1/4 kg malai 400 g faina 350 ml apa 30 g drojdie
2-3 linguri ulei de masline putin zahar 1 legatura ceapa verde 200 g
masline taiate feliute…
Read more »
Read more »
Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi
25 April 2013
Pui
pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi din: pui, ulei, condimente,
cartofi, ulei, smantana, usturoi, sare, mustar, ulei si piper.
Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns condimente, dupa
preferinta 1 kg cartofi 300 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana sau
150 g sos de rosii cativa catei de…
Read more »
Read more »
Costite de miel la cuptor cu garnitura de legume
25 April 2013
Costite
de miel la cuptor cu garnitura de legume din: costite de miel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi,
telina, pastarnac, unt si vin rosu. Ingrediente: 8 costiţe miel
1-2 legaturi ceapă 1 legatura usturoi 3-4 lingurite ulei de măsline sare
piper rozmarin 1 praf cimbru Pentru garnitură 2-3 morcovi 1 ţelină
1 păstârnac 1 cubuleţ unt 1 cana vin roşu…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte si ardei capia
25 April 2013
Salată
cu peşte si ardei capia din: ton in ulei, ardei capia, ceapa, usturoi,
rosii, ardei iute, otet balsamic, sos de soia, salata verde, cimbru si
bagheta. Ingrediente: doua conserva de ton in ulei 3 ardei capia o ceapa
2 catei de usturoi doua rosii un ardei iute mic o lingura cu otet
balsamic o…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu spanac
25 April 2013
Chiftelute
cu spanac din: spanac, unt, ceapa, oua, faina, lapte, ceapa verde,
sare, piper, pesmet si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat 50 g unt
1 ceapă 2 ouă 140 g făină 120 ml lapte 1 legătură ceapă verde sare
piper pesmet ulei Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze spanacul
și se…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu piure de cartofi
25 April 2013
Cotlete
de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, pulpa de porc, mazare,
morcovi, piper, patrunjel, cartofi, unt, lapte, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g cotlet de porc 250 g pulpa de porc 100 g mazare din
conserva 100 g morcovi piper 1 legatura patrunjel 750 g cartofi 30 g unt
100 ml…
Read more »
Read more »
Ruladă de pasăre
25 April 2013
Ruladă
de pasăre din: pui, sare, piper, oua, fasole verde, morcov, chimen
macinat, ulei, unt, supa de pui si verdeata. Ingrediente: 1 pui (circa
1,3 kg) sare piper 4 oua fierte 100 g fasole verde 1 morcov 1 praf
chimen macinat 2 linguri ulei 180 g unt 250 – 300 ml supa de pui
verdeata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de legume cu paste integrale
25 April 2013
Supa
de legume cu paste integrale din: ulei de masline, ceapa, telina,
morcovi, usturoi, ierburi, condimente, fenicul, fulgi de ardei iute,
fasole rosie, sos de rosii, supa de legume, sare, piper, parmezan, paste
de grau integral, otet balsamic, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina felii…
Read more »
Read more »
Salata de portocale cu menta
25 April 2013
Salata
de portocale cu menta din: portocale, miere, frunze de menta.
Inrgediente: 2 portocale 100g miere frunze de menta proaspate Mod de
preparare: Incalzim mierea pe baie de aburi. Curatam portocalele si le
taiem rondele. Le asezam intr-un vas si turnam mierea calduta. Ornam cu
frunze de menta. Salata de portocale cu menta…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu legume si smantana
25 April 2013
Tocana
de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas,
radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol) 2
morcovi 1 ardei gras 1 radacina pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g
orez 2-3 rosii (100 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu linte verde, telina si mere
25 April 2013
Salata
cu linte verde, telina si mere din: linte verde, supa de pui, mar,
ceapa, nuci, patrunjel, frunze mixte de salata, branza cu mucegai, ulei
de masline extravirgin, otet de vin rosu, mustar dijon si usturoi.
Ingrediente: 250 g linte verde 1 l supa de pui sau apa 1 tulpina de
telina Apio, tocata fin…
Miel cu fasole si rozmarin
25 April 2013
Miel
cu fasole si rozmarin din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru,
usturoi, ulei de masline, vin rosu, fasole alba uscata, morcovi, ceapa,
rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 800 g pulpă de miel sare piper
cimbru 5-6 căţei de usturoi 5-6 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu
dulce pentru garnitură: 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre
25 April 2013
Ciorbă
ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov,
patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors.
Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2
linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1
legatura patrunjel bors dupa gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu bors si smantana
24 April 2013
Ciorba
de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov,
radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez,
galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş
1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi
de ceapă verde sare piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri
smântână 1 legatura…
Read more »
Read more »
Limonadă cu mentă si lamaie
24 April 2013
Limonadă
cu mentă si lamaie din: lamaie, zahar, frunze proaspete de menta si
apa. Este o limonada racoritoare si delicioasa. Ingrediente: 3 lamai
potrivite zahar dupa gust frunze proaspete de menta 1 l apa Mod de
preparare: Menta se spala bine si se rup frunzulitele. Coditele se
arunca. Lamaile se storc. Se pastreaza 2-3…
Read more »
Read more »
Cat de repede poti sa scapi de kilogramele in plus?
24 April 2013
Cele
mai multe dintre noi visam sa scapam de kilogramele in plus in timp
record. Daca azi le-am vazut in oglinda cabinei de proba, pana la
sfarsitul saptamanii vrem sa dispara. Imposibil, striga la unison
expertii din intreaga lume. Si mai ales, periculos! Cel mai important
aspect de care ar trebui sa tinem cont atunci…
Read more »
Read more »
Retete traditionale pentru Paşti
24 April 2013
Retete
pentru Paşti: Retete traditionale pentru Paşte Retete pentru Paşti:
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel cu garnitură de
anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde,
anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si
piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea…
Read more »
Read more »
Retete traditionale pentru Paşte
24 April 2013
Retete
pentru Paşti: Ruladă de miel cu garnitură de anghinare Ruladă de miel
cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin,
cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar
dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil
partea de pe abdomen 500 g bucati din…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de Paşti
24 April 2013
Retete pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de Paşte
24 April 2013
Retete
pentru Paşte: Drob de miel cu usturoi verde Drob de miel cu usturoi
verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat de miel, marar
verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel, organe de miel.
Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura sare si piper
macinat 2 buc. ficat de…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Pasti
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie cu sos
de afine Cotlete de miel la tigaie cu sos de afine din: cafea macinata,
boia de ardei, zahar brun, sare, piper, oregano, coriandru, piper
cayenne, usturoi, chimen, cimbru, ghimbir, cotlete de miel, lulei de
masline, ceapa, usturoi, afine, otet balsamic, supa…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Paste
24 April 2013
Retete pentru Pasti: Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel,
cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper,
rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi
300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui
1 căpăţână…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete
pentru Pasti: Reteta zilei: Piersici umplute Cu siguranta va sunt dragi
piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va
amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru
noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de
ciocolata care daca le incercati o data, in mod…
Read more »
Read more »
Retete pentru sarbatorile pascale
24 April 2013
Retete pentru Paste: Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet
si fistic Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc
de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic,
fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente
pentru marinata: 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Metode de slabit rapid periculoase
24 April 2013
Dietele-fulger,
adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile
ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea,
sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit. Curele de slabit
bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de
detoxifiere precum cel cu artar, cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sufleu de ciocolata
24 April 2013
Sufleu
de ciocolata din: albus de ou, zahar pudra, unt, lapte, galbenusuri de
ou, faina, cacao, chipsuri de ciocolata si coniac. Ingrediente: 160g
albus de ou 60g zahar pudra 20g unt, la temperatura camerei 225ml lapte 3
galbenusuri de ou 40g zahar pudra 25g faina 25g cacao 35g chips-uri de
ciocolata 1 lingura coniac…
Read more »
Read more »
Peste gratinat pe pat de rosii
24 April 2013
Peste
gratinat pe pat de rosii din: rosii, vedeata, fileuri de peste, sare,
piper, boia, unt, pesmet si busuioc. Ingrediente: 4 rosii 1 lingura
verdeata 4 fileuri de peste (biban, pastrav, pangasius) sare piper boia
30 g unt moale 6 linguri pesmet 1 legatura busuioc Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C.…
Read more »
Read more »
Orez cu legume şi sos
24 April 2013
Orez
cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni
de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper,
ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 120 g orez basmati doi morcovi o
tija de telina 200 g ciuperci o telina mica germeni de soia un ardei
gras un fir de praz…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi conopidă
24 April 2013
Pui
cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia,
ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de
masline, cimbru si salata. Ingrediente: patru pulpe de pui un kilogram
de conopida 500 g spanac congelat doi ardei capia doua cepe 4 catei de
usturoi 200 ml lapte dulce 100 g…
Read more »
Read more »
Minitarte cu glazura picanta
24 April 2013
Minitarte
cu glazura picanta din: unt, zahar pudra, oua, mandarine, faina,
migdale, praf de copt, boai iute, lamaie, sare, scortisoara, banuti de
ciocolata alba si ardei iute. Ingrediente: 125 g unt 225 g zahar pudra 3
oua 4 mandarine 180 g faina 100 g migdale jumatate de pliculet praf de
copt un varf cutit boia…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste si legume
24 April 2013
Tarta
cu peste si legume din: mazare, fileuri de peste, morcovi, ardei rgasi,
fenicul, salata rulada, porumb, oua, ceapa, faina, praf de copt, ulei,
sare, piper, busuioc si rosii. Ingrediente: 200 g mazare 500 g fileuri
de peste doi morcovi doi ardei grasi o bucata de fenicul 200 g salata
rucola 100 g porumb din…
Read more »
Read more »
Supă de ştevie şi urzici cu omletă
24 April 2013
Supă
de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de
masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si
marar. Ingrediente: 300 g stevie 300 g urzici 2 cepe uscate sau verzi 3
linguri ulei de masline 1 morcov 1 fir de praz 1 catel de usturoi 4 oua
sare piper…
Read more »
Read more »
File de dorada cu fenicul si rosii
24 April 2013
File
de dorada cu fenicul si rosii din: file de dorada, sare, amestec de
piper, coaja de lamaie, rosie, bulbi de fenicul, ulei de masline, vin,
suc de lamaie, busuioc si unt. Ingrediente: 300 g file de doradă sare
amestec de piper cu coajă rasă de lămâie 1 roşie 2 bulbi de fenicul 3
linguri…
Read more »
Read more »
Rulade de pui în manta de bacon
24 April 2013
Rulade
de pui în manta de bacon din: piept de pui, sare, crema de branza,
piper, cimbru, frunze de spanata, bacon afumat, unt, ulei, rosii, ulei
de masline, miere si suc de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de piept de
pui sare 150 g cremă de brânză piper asortat pisat 4 fire cimbru 300 g
frunze…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu unt si mustar
24 April 2013
Aperitive
pentru masa de Paşte: Oua umplute cu unt si mustar din: oua, unt, sare,
piper, mustar, zeama de lamaie, smantana, frunze de patrunjel, frunze
de salata verde si rosii. Ingrediente: 6 oua fierte 1 lingura de unt
sare piper 3-4 lingurite de mustar 1 lingura zeama de lamaie pentru
decor: 4 linguri smantana grasa…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
24 April 2013
Pulpa
de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi,
broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si
vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli
200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi
sare piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose
Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc
24 April 2013
Ciorba
de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii,
coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou,
sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline 2 3/4 cesti…
Read more »
Read more »
Dieta bogată în fibre previne cancerul de colon
24 April 2013
Aportul
de fibre în alimentaţie este, în medie, pentru femei de 12,6 g/zi şi
pentru bărbaţi de 15,2 g/zi, în timp ce aportul recomandat pentru adulţi
este de 18 g/zi şi asta pentru că importanţă acestor compuşi este
subestimată de marea parte a populaţiei. Puţini sunt cei care ştiu că un
consum redus de fibre…
Read more »
Read more »
Paine cu usturoi si rozmarin
24 April 2013
Retete
de post: Paine cu usturoi si rozmarin din: bagheta, usturoi, ulei de
masline, rozmarin verde si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 capatana de
usturoi ulei de masline rozmarin verde sare Mod de preparare: Curatam
usturoiul, îl pisam si îl presaram cu sare. Frecam cu ulei, turnand cate
putin pana cand obtinem o pasta.…
Read more »
Read more »
File de peşte cu varză de Bruxelles
24 April 2013
File
de peşte cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, sare, fileuri
de peste alb, amestec de mirodenii pentru peste, unt, ulei, otet
balsamic alb, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg varza de
Bruxelles sare 4 fileuri de peste alb (a 150 g) piper amestec de
mirodenii pentru peste 160 g unt 1…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mărar
24 April 2013
Cozonac
cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar
verde, untura, zahar si branza telemea. Ingrediente: 500 g faina 1 cub
drojdie putin ulei 1 dl lapte 3 linguri zahar putina sare 2 oua 2
legaturi de marar verde tocat marunt putina untura 2-3 linguri zahar 250
g branza telemea Mod…
Read more »
Read more »
Bors de salata
24 April 2013
Bors
de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa
verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5
bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa
gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt
sau ulei 2-3 linguri smantana cate…
Read more »
Read more »
Musaca de loboda cu carne
24 April 2013
Musaca
de loboda cu carne din: loboda, unt, cartofi, carne tocata, lapte,
cascaval, ceapa, ou, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg loboda 100 g
unt sau margarina 300 g cartofi 250 g carne tocata de porc sau de vita
150 ml lapte 100 g cascaval 1 ceapa 1 ou 50 g faina sare piper…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
24 April 2013
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, radacina de
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină 100 g rădăcină de pătrunjel
100 g praz 2…
Reteta zilei: Sandwich cu branza feta
24 April 2013
Sandwich
cu branza feta din: unt, ulei de masline, paine, sare, branza, rosii,
branza feta si condimente. Ingrediente: 1/2 lingura unt topit 1/2
lingura ulei de masline 2 felii de paine 1 varf de cutit de sare 2 felii
cascaval 4-5 felii de rosii coapte branza feta, taiata felii subtiri
1/2 lingurita condimente aromate…
Read more »
Read more »
Supă din miel cu castraveti si nucsoara
24 April 2013
Supă
din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie,
ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana,
otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g
spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti
verzi 2 legaturi de marar sare…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de stevie
24 April 2013
Sarmalute
in foi de stevie din: carne tocata, stevie, ceapa verde, marar,
patrunjel, orez, bulion, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne tocată 6 legături de ștevie 2 legături ceapă verde 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 200 g orez 3 linguri bulion 2 linguri ulei 1
lingură făină sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba cu legume si oase
24 April 2013
Ciorba
cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei,
cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g
morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina
250 g smantana 2…
Read more »
Read more »
Omleta cu leurda si cascaval
24 April 2013
Omleta
cu leurda si cascaval din: oua, ardei capia rosii, cascaval, frunze de
leurda, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 oua 2 ardei capia rosii 200 g
cascaval ras 200 g frunze de leurda sare piper 30 g unt Mod de
preparare: Se curăţă ardeiul gras de cotoare şi seminţe şi se taie pipa…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru
24 April 2013
Friptura
de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel,
usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi,
morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg
pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva
fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda cu iaurt si hrean
24 April 2013
Ciorba
de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa,
iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g
loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2
lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu iaurt si prune
24 April 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, esenta de vanilie, praf de copt,
iaurt, ulei, zahar tos, faina, prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă
vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3- 3
1/2 căni de făină 1/2 kg prune Mod de preparare: Baţi ouăle cu…
Read more »
Read more »
Tarta gustoasa cu struguri
24 April 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare,
struguri, zahar, apa rece. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt proaspăt
100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1/2 kg struguri 200 g zahăr
(pentru sirop) 1 lingură apă rece Mod de preparare: Pe o planşetă pui
făina cernută, la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi
24 April 2013
Pulpa
de miel la cuptor cu oregano si usturoi din: pulpa de miel, ulei de
masline, usturoi, mustar, oregano, suc de lamaie, sare, piper si hartie
de copt. Ingrediente: 1200gr pulpa de miel, taiata in 4 bucati 80gr
ulei de masline 4 catei de usturoi 2 linguri de muștar oregano proaspat 4
linguri suc…
Read more »
Read more »
Pui cu prune
24 April 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:prune, miere, bere, ulei, sos de
soia, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 400 g prune 50 g
miere 50 ml bere 50 ml ulei 30 g sos de soia sare piper Mod de
preparare: Cureţi pieptul de pui de pieliţă şi îl tranşezi în bucăţi…
Read more »
Read more »
Zacusca de morcovi si mere
24 April 2013
O
reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei
iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg
roşii 1 kg morcovi 1 kg mere curăţate 1 kg gogoşari 3-4 ardei iuţi 2
căpăţâni de usturoi 1 pahar ulei 1 pahar oţet 1 pahar zahăr 4-5 aspirine
sare Mod de preparare: Dai…
Read more »
Read more »
Mere cu bezea
24 April 2013
O
reteta delicioasa de mere cu: zahar pudra, oua, zahar vanilat.
Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahar
vanilat Mod de preparare: Cureţi merele şi le scoţi miezul (cel mai
uşor faci acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Dai 2 mere pe
râzătoare şi le amesteci cu 30…
Read more »
Read more »
Pui cu prune si gutui
24 April 2013
O
reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb,
sare, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele) 1/2 kg prune
1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin
alb sare ulei Mod de preparare: Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi
şi îl căleşti…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu pui si arde gras
24 April 2013
O
reteta delicioasa de mancare de vinete cu: piept de pui, usturoi, ardei
gras, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 2 bucăţi de
piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei graşi 5-6 roşii ulei
sare piper Mod de preparare: Tai ardeiul mărunt, ca la ciorbă, apoi
tai carnea de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu crema de branza
23 April 2013
Tort
cu crema de branza din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare,
pudra de cacao, zahar, ulei vegetal, oua, lapte batut, esenta de
vanilie, colorant alimentar, cafea fierbinte si crema de branza.
Ingrediente: 2 cani de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita
praf de copt 1 lingurița de sare 3…
Read more »
Read more »
Tocanita cu cosita afumata si cir
23 April 2013
Tocanita
cu carne afumata si cir din: carne macra afumata, untura de porc, sare,
piper si cir de mamaliga. Ingrediente: 500 g costita afumata sau carne
macra afumata 5 linguri untura de porc sare piper cir de mamaliga
(terci) Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la
prăjit într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Mâncare de morcovi şi ciuperci
23 April 2013
Mâncare
de morcovi şi ciuperci din: morcovi, ciuperci, faina, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, lamaie, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: un kilogram morcovi 300 g ciuperci deshidratate 50 g faina
100 ml ulei de masline o ceapa doi catei de usturoi doua rosii doi
cartofi un sfert de lamaie o lingurita cu cimbru…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de vita si cartofi
23 April 2013
Gulas
cu carne de vita si cartofi din: carne de vita, cartofi, ceapa,
morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, chimen, patrunjel, boabe de
piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de vita 400 g
cartofi 2 cepe 3 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 3 linguri pasta de tomate
1/2 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne tocata de pui si cascaval
23 April 2013
Placinta
cu carne tocata de pui si cascaval din: foi de placinta, carne tocata
de pui, cascaval, unt, suc de rosii, marar, patrunjel, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 4 fire ceapa verde 400g
carne tocata de pui 100g cascaval 100g unt 50ml suc de rosii marar
patrunjel ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorbă de curcan cu telina
23 April 2013
Ciorbă
de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de
curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet
si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3
morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua
sare 1 lingura de otet tarhon Mod…
Read more »
Read more »
Budincă din franzelă cu sunca si smantana
23 April 2013
Budincă
din franzelă cu sunca si smantana din: ulei, sunca, usturoi, oua,
smantana, lapte gras, cascaval, sare, piper, franzela, ceapa verde,
marar verde, unt si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei 250 g sunca 4
catei de usturoi 7 oua mari 250 ml smantana 500 ml lapte gras 150 g
cascaval sare piper 1 franzela veche…
Read more »
Read more »
Cartofi cu oua si carnat, la cuptor
23 April 2013
Cartofi
cu oua si carnat, la cuptor din: cartofi, oua, suc de rosii, smantana,
sare, piper, patrunjel, ulei si carnat afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi
5 oua 150 ml suc de rosii 150 g smantana sare piper 1 legatura
patrunjel 100 ml ulei 5 bucati mici de carnat afumat sau 4 bucati mari
Mod…
Read more »
Read more »
Plăcintă de mălai cu şuncă
23 April 2013
Plăcintă
de mălai cu şuncă din: oua, porumb, unt, malai, mazare, ceapa, usturoi,
lapte, ardei rgasi, morcov, alune, cascaval, sunca, praf de copt,
piper, salata rucola si ardei copt. Ingrediente: 3 oua 300 g porumb din
conserva 100 g unt 250 g malai 100 g mazare o ceapa 3 catei de usturoi
450 ml lapte…
Read more »
Read more »
Turte cu somon afumat si mascarpone
23 April 2013
Turte
cu somon afumat si mascarpone din: blat de pizza, mascarpone, somon
afumat, ceapa rosie, marar si capere. Ingrediente: 2 blaturi subtiri de
pizza a cate 150 g, gata facute 100 g mascarpone 120 g somon afumat,
rupt fasii 1 ceapa rosie mica, tocata marunt cateva fire de marar,
maruntite 2 linguri de capere mici…
Read more »
Read more »
Budinca de urzici
23 April 2013
Budinca
de urzici din: urzici, usturoi, saleuri, cascaval, ulei, oua, lapte,
amidon alimetar, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 3 catei
de usturoi 300 g saleuri (facute in casa) 300 g cascaval 50 ml ulei 5
oua 500 ml lapte 1 lingura amidon alimentar 1 lingurita curry sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga
23 April 2013
Cotlete
de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt,
boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne,
ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt,
malai si branza cheddar. Ingrediente pentru cotlete: 2 cotlete cu os 4
linguri unt, topit…
Read more »
Read more »
Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana
23 April 2013
Bors
de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina,
ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e
dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă
½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 morcov ½
rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tocana de berbec cu ardei si ceapa
23 April 2013
Tocana
de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa,
ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin,
patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de oaie sau berbec slaba 100
ml ulei 20 g usturoi 60 ml apa 400 g ceapa 300 g ardei rosii cimbru
boia…
Read more »
Read more »
Bulete umplute cu peşte
23 April 2013
Bulete
umplute cu peşte din: cascaval, branza telemea, cartofi, oua, faina,
fileuri de peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, uleid e floarea
soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 100 g cascaval 100 g
branza telemea 500 g cartofi doua oua 150 g faina 500 g fileuri de peste
600 g rosii un ardei capia o…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si branza feta
23 April 2013
Tarta
cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de
copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si
piper. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1
galbenus 6 linguri apa rece 1 plic praf de copt pentru umplutura: 250 g
branza…
Read more »
Read more »
Placinta din carne de miel
23 April 2013
Placinta
din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci,
smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte.
Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350
g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat
cuprinde 5 g drojdie…
Read more »
Read more »
Tocanita cu slanina si maruntaie de porc
23 April 2013
Tocanita
cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc,
inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin
si verdeata. Ingrediente: 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă)
2 cepe 100 g slănină de la burtă afumată ½ pahar ulei 3-4 căţei de
usturoi sare piper…
Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie
23 April 2013
Cotlete
de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de
coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara,
cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si
lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de miel 3/4 lingurita seminte de chimen
1 lingurita seminte de coriandru 3/4 lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Ciorbita gustoasa de miel
23 April 2013
Ciorbita
gustoasa de miel din: carne de miel, bors, ceapa, morcovi, pastarnac,
telina, dovlecel, ardei gras, cartof, bulion, loboda, spanac, stevie,
leustean, ulei, smantana, otet, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 kg
carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2
morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g…
Read more »
Read more »
Crostini cu sfecla rosie si branza
23 April 2013
Crostini
cu sfecla rosie si branza din: sfecla rosie, paine integrala, ulei de
masline, usturoi, apa, otet de vin, branza cremoasa, sare si piper.
Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 felii de paine integrala 2 linguri de ulei
de masline 3 catei de usturoi 2 linguri de apa 1 lingura de otet de vin
putina branza…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu ciocolata
23 April 2013
Prajiturele
cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de
vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata. Ingrediente:
14 biscuiti digestivi, faramitati marunt 100 g de unt, topit pentru
umplutura: 500 g ricotta 3 oua, batute 1 lingurita extract de vanilie
200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita 125…
Read more »
Read more »
Tocană de miel cu lamaie si smântână
23 April 2013
Tocană
de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar,
patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente. Ingrediente:
800 g carne de miel 100 ml ulei marar patrunjel 150 g ceapa 200-300 ml
smantana 50 g faina lamaie condimente de legume Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai…
Read more »
Read more »
Rulouri cu crema de vanilie
23 April 2013
Rulouri
cu crema de vanilie din: ulei, zahar, lapte, oua, amoniac, zeama de
lamaie, faina, ou, lapte, budinca de vnailie, zahar, margarina, frisca,
banane, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 8 linguri ulei 8
linguri zahar 8 linguri lapte 2 oua 1 plic amoniac (bicarbonat de
amoniu) zeama de lamaie 500-600 g faina 1 ou…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu lamaie, usturoi si cimbru
23 April 2013
Pulpa
de miel cu lamaie, usturoi si cimbru din: pulpa de miel, lamai, cimbru,
usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg
pulpă de miel 2 lămâi mari 1 buchet cimbru proaspăt 1 căpăţână usturoi
1 cana vin roșu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Pulpa
de miel se lasă în apă rece,…
Read more »
Read more »
Cotlet cu mozzarella
23 April 2013
Cotlet
cu mozzarella din: cotlete de porc, mozzarella, rosii, oregano, sare si
piper. Ingrediente: 2-3 cotlete de porc 2 bile mozzarella 2 rosii
oregano sare piper Mod de preparare: Prăjeşti pe ambele părţi
cotletele, presari pe: ele sare şi piper şi le laşi în tigaie la foc
mic. Speli, usuci şi feliezi 2 roşii,…
Read more »
Read more »
Tort de napolitane
23 April 2013
Tort
de napolitane din: foi de napolitane, miere, marmelada, nuci, unt si
zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 150 g miere 100 g
marmelada 150 g nuci 200 g unt zahar vanilat Mod de preparare:
Intr-un vas, amesteci bine mierea cu untul, până devine o cremă moale şi
lucioasă. Macini nucile şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale
23 April 2013
Cotlete
de miel la gratar cu gremolata de portocale din: ulei de masline, suc
de portocale, cotlete de miel, sare, piper, coaja de portocale, usturoi
si cimbru. Ingrediente cotlete de miel: 2 linguri ulei de masline
Sucul de la 2 portocale 4 cotlete de miel Sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru gremolata: Coaja…
Read more »
Read more »
Desert de pepene verde in jeleu de menta
23 April 2013
Desert
de pepene verde in jeleu de menta din: pepene verde, foi de gelatina,
apa, frunze de menta, fructoza si menta. Ingrediente: 1 sfert de pepene
verde de circa 600 g 3 foi de gelatina 30 cl apa 2 linguri cu frunze de
menta tocate 50 g fructoza (sau 100 g zahar pudra) 8 frunze…
Read more »
Read more »
Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi
23 April 2013
Mancare
ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi din: pulpa de porc, cartofi,
ceapa, gogosari, ulei, zahar, boia dulce, sare si piper. Ingrediente:
800 g pulpa de porc 5-6 cartofi 2-3 cepe 3 ardei rosii sau gogosari
rosii sau bulion 3-4 linguri ulei 2 lingurite zahar boia dulce sare
piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză de vaci si foi de casă
23 April 2013
Plăcintă
cu brânză de vaci si foi de casă din: faina, untura, sare, ulei, apa,
otet, branza de vaci, zahar, stafide, oua, coaja de lamaie, zahar
vanilat, zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 2 linguri
ulei sau untura 1 praf de sare ulei unt sau untura pentru uns foile apa
calduta 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde
23 April 2013
Salata
de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde din: cartofi
dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de pin, ceapa verde,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet de vin alb.
Ingrediente: 2 kg de cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in
bucati mari 1 lingura ulei de masline…
Read more »
Read more »
Minicozonaci cu oua
23 April 2013
Minicozonaci
cu oua din: faina, unt, zahar tos, oua, zahar vanilat, praf de copt,
lapte, fulgi de cocos, oua si sare. Ingrediente: 200 g faina 150 g unt
150 g zahar tos 2 oua 1 plic zahar vanilat 2 plicuri praf de copt 50 ml
lapte 50 g fulgi de cocos 10 oua mici albe…
Read more »
Read more »
Totul despre untisor si papadie
22 April 2013
Untişorul
(Ranunculus ficaria) e o plantă autohtonă din flora spontană, care face
flori galbene primăvara. Planta este utilizată în alimentaţie, fiind
dietetică şi în fitoterapia tradiţională şi cultă. Planta întreagă se
recoltează din martie până în mai. în alimentaţie se folosesc doar
frunzele, care trebuie culese înainte de înflorire. După ce untişorul
înfloreşte, frunzele devin…
Read more »
Read more »
Retete savuroase pentru Paşti
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar Cotlete
de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale,
ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon.
Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare
1/4 ceasca ulei migdale…
Read more »
Read more »
Retete savuroase pentru Paşte
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos Noodles
cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei
iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos,
lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan
negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat…
Read more »
Read more »
Retete cu peste pentru Paşti
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Sufleu de paste cu peşte Sufleu de paste cu peşte din:
fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon
alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si
busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5
oua 300 g paste 250…
Read more »
Read more »
Salate pentru Paşti
22 April 2013
Retete
pentru Paşte: Salata de pui cu susan Salata de pui cu susan din: supa
de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de
susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez,
fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute. Ingrediente: 50
cl supa de pasare…
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Paşti
22 April 2013
Retete de Paşte: Mere cu nuci Mere cu nuci din: musli, lapte, nuci,
stafide, rom, scortisoara, lapte, gabenusuri, faina, esenta de vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g
stafide 50 ml rom 2 lingurite de scortisoara pentru sos: 500 ml lapte 3
galbenusuri 2…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de miel pentru Paşti
22 April 2013
Retete de Paşte: Tocanita de miel in stil asiatic Tocanita de miel in
stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei
iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos,
linte, cartofi dulci si ulei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea
soarelui 1 kg carne de miel,…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de miel pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Pulpă de miel cu spanac Pulpă de miel cu spanac din: pulpa
de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare,
piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide. Ingrediente: 8-12 capace
pulpa de miel (800 g) 500 g spanac 2 linguri ulei de masline 2 linguri
mustar cu miere…
Read more »
Read more »
Retete cu peste pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Cotlete de crap cu legume Cotlete de crap cu legume din:
cotlete de crap, fasole verde, mazare verde, salata de sfecla rosie,
ardei iute, rosii, ardei capia, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, otet de mere, smantana si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de crap
400 g fasole verde 400 g mazare…
Read more »
Read more »
Salate pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Salata de telina cu fasole Salata de telina cu fasole din:
telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si
piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2
linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole
sare piper…
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Paşte
22 April 2013
Retete
de Paşte: Tort cu cafea si ciocolata Tort cu cafea si ciocolata din:
ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila,
faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de
frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata. Ingrediente:
blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g unt moale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu banane si topping de banane
22 April 2013
Clatite
cu banane si topping de banane din: faina, zahar, praf de copt,
galbenusuri de ou, sare, lapte de migdale, unt, banane, ulei.
Ingrediente pentru clatite: 2 cesti faina 2 lingurite de zahar 4
lingurite praf de copt 2 galbenusuri de ou 1 lingurita de sare 2 cani de
lapte de migdale 2 linguri…
Read more »
Read more »
Legume cu spanac şi parmezan
22 April 2013
Legume
cu spanac şi parmezan din: spanac, ceapa, usturoi, varza de bruxelles,
morcovi baby, porumb boabe, ciuperci, parmezan, unt, scortisoara, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 500 g spanac congelat o ceapa doi catei de
usturoi 500 g varza de Bruxelles 200 g morcovi baby 200 g porumb boabe
din conserva 300 g ciuperci 100 g…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu migdale si sos
22 April 2013
Biscuiţi
cu migdale si sos din: unt, zahar tos, oua, faina, migdale, zahar
vanilinat, sare, esenta de migdale, frisca si ciocolata neagra.
Ingrediente: 200 g unt 100 g zahar tos doua oua 200 g faina 200 g
migdale doua pliculete zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare
jumatate de lingurita cu esenta de migdale…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu spanac
22 April 2013
Ficăţei
de pui cu spanac din: ficatei de pui, spanac, ceapa verde, usturoi,
lapte dulce, unt, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
migdale si miez de nuca. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g spanac
congelat o legatura ceapa verde trei catei de usturoi 550 ml lapte dulce
50 g unt sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi coacăze
22 April 2013
Prăjitură
cu mac şi coacăze din: oua, zahar tos, lapte dulce, ulei de floarea
soarelui, faina, lamaie, praf de copt, seminte de mac, sare, coacaze
rosii si sos de coacaze. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar tos 100 ml lapte
dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 200 g faina o lamaie jumatate de
pliculet…
Read more »
Read more »
Miel cu ardei roşii si vin
22 April 2013
Miel
cu ardei roşii si vin din: miel, faina, ulei, ceapa rosie, usturoi,
boia, foi de dafin, crengute de cimbru, vin rosu, patrunjel, apa, ardei
rosii, sare, piper si condiment. Ingrediente: 900 g miel 1 lingura faina
4 linguri ulei 2 cepe rosii 4 catei de usturoi 2 lingurite boia 2 foi
de dafin 2…
Read more »
Read more »
Desert cu caise si lavanda
22 April 2013
Desert
cu caise si lavanda din: caise, miere si lavanda. Ingrediente: 12 caise
4 linguri cu miere 8 ramurele de lavanda inflorita Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi caisele. Scoateţi-le sîmburii. Incălziţi cuptorul la
180°C. Spălaţi tijele de lavandă. Puneţi deoparte 4 fire pentru ornat
şi scoateţi florile de pe celelalte. Faceţi din staniol…