Retete de Paste:
Pui cu susan
19 October 2010
Ingrediente:
4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100
gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc
semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda.
Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se…
Read more »
Read more »
Frişca de casă cu căpşune
19 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg smântână proaspătă de casă 4 linguri zahăr pudră 1
plic zahăr vanilat 500 g căpşune Mod de preparare: Laşi smântână la
frigider câteva ore, apoi o răstorni ‘ntr-un vas şi o baţi cu telul 10
minute. Adaugi treptat zahărul şi vanilia şi baţi în continuare până se
îngroaşă şi devine…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 2 morcovi 2 bucăţi păstârnac 1 ţelină 1
kg spanac 100 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 100 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu puţină
sare şi ulei. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ţelina, le tai…
Read more »
Read more »
Bors de leurda
19 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1
legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete
(leurda e un fel de usturoi sălbatic) Mod de preparare: Se curăţă
cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert în 2 litri apă cu sare 10
minute…
Read more »
Read more »
Pui cu sos soia
19 October 2010
Ingrediente:
2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru prajit
Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se
acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei
sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, se toarna peste
carne…
Read more »
Read more »
Pui in sos dulce-acrisor
19 October 2010
Ingrediente:
2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat felii 1
brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate
jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi
1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti Ingrediente sos: sos de
soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare si…
Read more »
Read more »
Porc cu usturoi
19 October 2010
Ingrediente:
2 kg carne de porc sare cimbru 1 capatana usturoi 2 cani otet grasime
pentru prajit 1 lamaie Mod de preparare: Se taie marunt usturoiul si
se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu
zeama de lamaie si sare si se taie bucati mici. Se fierbe carnea in…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de post
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 1 kg cartofi 3 cepe 1 pahar pesmet 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar 1 kg roşii pentru umplutură 2 roşii pentru
căpăceală 1 ardei gras 1 păhărel vin alb sare piper 1 ceaşcă untdelemn
Mod de preparare: Vinetele şi roşiile de umplutură se taie
cubuleţe,cartofii se curăţă de…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg de mazăre boabe 2 cepe 2 roşii 200 ml bulion roşii
gros 2 legături mărar 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare piper Mod de
preparare: Se pune 1 litru apă la fiert, ceapa se taie peştişori, se
pune la călit. Se toacă roşiile,când ceapa s-a muiat, se pun şi…
Read more »
Read more »
Borş din verdeaţă
19 October 2010
Ingrediente: 500 g spanac 2 legături lobodă 1 legătură usturoi verde 1
salată verde l morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură ceapă
verde 1 legătură leuştean 1/2 l borş sare ulei Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari,
iar verdeţurile le speli cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu nucă
19 October 2010
Ingrediente pentru ciorbă: 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 2
cartofi 1 ardei 200 ml suc de roşii 3 linguri ulei 1 lingură vegeta
verdeaţă (leuştean şi mărar) iar pentru acreală opţional: borş sau zeamă
de lămâie şi sare după gust Ingrediente pentru perişoare: 100 g orez 2
cepe mari 1 pahar…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole verde
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel
1/2 ţelină 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 200 g suc de roşii borş sau
suc de lămâie pătrunjel şi leuştean 1 ou Mod de preparare: Fasolea
curăţată şi tăiată în bucăţi de 2 cm se pune la fiert în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume
19 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1 mână fasole verde 2 ardei 1 dovlecel
1/2 varză 1/2 ţelină 4-5 roşii 3 linguri ulei zeamă de lămâie sau 2 căni
borş verdeaţă (leuştean şi pătrunjel) sare Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul –
cubuleţe…
Read more »
Read more »
Miel cu iaurt
19 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita
chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare
4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura
otet Mod de preparare: Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de
servire, in amestecul…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi
19 October 2010
Ingrediente: 10 ardei graşi 250 g carne porc tocată 200 g carne viţel
tocată 150 g orez 1 ceapă mare 2 ouă 1 litru supă de carne 1 kg de roşii
1 pahar de vin alb 1 linguriţă zahăr 100 ml bulion gros de roşii 1
pahar smântână sare piper cimbru pătrunjel mărar 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu vinete
19 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 salată de vinete ulei sare Mod de
preparare: Dovleceii tineri se fierb zece minute, apoi se lasă să se
răcească . Se taie bucăţi groase (5-6 cm) şi se scobesc Se umplu cu
salată de vinete şi se garnisesc cu felii de roşii . Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort de morcovi
19 October 2010
Ingrediente:
5 galbenusuri 250 g zahar 250 gr morcovi dati prin razatoare 250 gr
migdale macinate 1 lamaie 80 g faina 1 lingura praf de copt 5 albusuri 1
varf cutit sare Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul se bat, pana
se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si
coaja, data prin…
Read more »
Read more »
Tarta de ciocolata
19 October 2010
Ingrediente
aluat: 1 pahar faina 100 g unt rece 2 linguri zahar 2 linguri apa rece 1
vf. cutit de sare Ingrediente crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 g
ciocolata amaruie,2 galbenusuri,2-3 linguri cacao Mod de preparare: Se
amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau
margarina o tava de 24-26cm diametrul, se…
Read more »
Read more »
Gem de macese
18 October 2010
Ingrediente: 500 g măceşe roşite bine 250 g zahăr 500 ml apă Mod de
preparare: Se curăţă măceşele de sâmburi şi de partea lânoasă Se pune
apa cu zahăr la fiert şi, când a dat în clocot, se pun fructele.Totul
clocoteşte încet până începe să se lege. Se pune gemul în borcane şi…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Ruladă cu mere
18 October 2010
Pui la fiert 2 căni cu apă şi 1 cană cu ulei, laşi să dea în câteva
clocote şi o dai la o parte. După ce s-a mai răcit, torni apa cu uleiul
într-un castron cu 1 kg făină, adaugi drojdie cât o nucă şi puţină sare
şi frămânţi un aluat pe care-l laşi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui
18 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă)
400 g ciuperci proaspete 5 ouă 3 linguri smântână 1 linguriţă
condiment tip Vegeta sare piper boia oregano 150 g caşcaval ras 2
linguri ulei 1 lingură unt 4 foi pentru plăcintă Mod de preparare: Pui
la fiert…
Read more »
Read more »
Simanku
18 October 2010
Ingrediente:
8 linguri de zahar 1 litru de lapte 6 oua 250 g de zahar 6 linguri de
faina 1 praf de copt 1/2 l de frisca ciocolata rasa Mod de preparare:
Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de
zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se…
Read more »
Read more »
Tortilla de patatas
18 October 2010
O
reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper,
ulei de masline si lapte. Ingrediente: 4 oua 1 ceapa mijlocie 4 cartofi
mijlocii sare piper ulei de masline putin lapte Mod de preparare: Se
face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de
buna), ca tortilla sa …
Read more »
Read more »
Prajitura de malai
18 October 2010
Ingrediente:
2 cani de zahar 4 cani de lapte 1 cana de branza 2 cani de malai 2
linguri de faina 2 linguri de margarina 4 oua 1 lingura de praf de copt 1
lingurita de seminte de marar Mod de preparare: Se pun toate
ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se…
Read more »
Read more »
Romburi din carne tocată
18 October 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2
cepe mari 4 cartofi 2 ouă 2 chifle 1 cană cu lapte 2 linguri muştar 1
cană cu supă de carne sau apă 1 ou pentru uns 3 linguri smântână 1
legătură pătrunjel sare piper oregano boia dulce ulei pentru…
Read more »
Read more »
Omleta Japoneza
18 October 2010
Ingrediente:
2 oua faina 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1 cartof Mod
de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri-
julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva
linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura din
compozitie…
Read more »
Read more »
Conopidă cu sos de roşii
18 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2-3 cepe 500 g suc de roşii 1 -2 foi
de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi 50 g ulei Mod de preparare:
Conopida desfăcută în bucăţele se fierbe în apă cu puţină sare. Se
scurge şi se pune pe un platou. Ceapa tocată foarte mărunt se fierbe cu…
Read more »
Read more »
Conopidă pane I
18 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2 ouă 2 linguri făină sare ulei Mod
de preparare: Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele
potrivite. Se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi se lasă
să fiarbă 15 minute. Când este gata, se scoate imediat şi se pune la
răcit. Intr-o…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ciuperci
18 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă 250 g ciuperci 150 g caşcaval ras 2 gălbenuşuri
100 g unt 1 pahar lapte puţină făină Mod de preparare: Conopida se
fierbe întreagă în apă cu sare, după care se desface bucăţele.
Ciupercile se taie felii şi se călesc într-o lingură de unt. Se face un
sos alb din…
Read more »
Read more »
Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval
18 October 2010
Ingrediente: 12 felii de şuncă presată 6 felii de caşcaval feliat 2
linguri maioneză 24 de măsline frunze de salată verde Mod de
preparare: Tai fiecare felie de caşcaval pe jumătate ca să obţii două
dreptunghiuri egale. Ungi feliile de şuncă presată cu puţină maioneză,
aşezi felia de caşcaval, plieri şi le prinzi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de cartofi
18 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură
boia dulce 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1
lingură pastă de tomate Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină
apă, ulei, vegeta şi boia. Se adaugă cartofii tăiaţi în patru. Se adaugă
apă doar…
Read more »
Read more »
Tocănită de ardei copţi
18 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură
vegeta 500 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Ardeiul se coace, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în
fâşii. Ceapa se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Sucul de roşii…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz şi caşcaval afumat
18 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 lingurite zahar 300 ml apa
calduta Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g caşcaval afumat 2 fire de
praz 2 cepe 2 linguri ulei boia sare piper Mod de preparare: Amesteci
drojdia cu puţină apă caldă, zahărul şi 1 lingură de făină, torni maiaua
peste…
Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă
18 October 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 10 crenvurşti muştar dulce 200 g
şuncă presată 150 g caşcaval 2 ouă Mod de preparare: Fierbi
crenvurştii, îi laşi 10 minute la rece şi îi tai în trei părţi egale.
Şunca o tai cubuleţe şi o amesteci cu caşcavalul ras. împărţi aluatul
fraged în jumătate. Ungi apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici la gheata
18 October 2010
Ingrediente:
8-10 piersici 100 g zahar 1-2 linguri apa 20 biscuiti pisati 100 g
frisca putin unt Mod de preparare: Se taie piersicile in sferturi, se
amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine
pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei forme unse cu
unt cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de orez
18 October 2010
Ingrediente:
1/2 ceasca miere 100 g halva 100 ciocolata amara 1 lingura de cacao 1
jumatate de margarina pentru gatit 6-7 pahare de fulgi de orez Mod de
preparare: Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate
ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic
pina devine o crema. Se i-a…
Read more »
Read more »
Omleta indiana
18 October 2010
Ingrediente:
6 oua 6 linguri ulei 1 ceasca supa 2 ceapa 2 lingurite sofran 2
lingurite coriandru sare piper 1lamiie 3 lingurite iaurt Mod de
preparare: Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele
apoi se pun la fiert in supa clocotita.Se adauga sare, piper, sofran,
coriandru. Se lasa sa fiarba cca…
Read more »
Read more »
Peynirli Kunefe
18 October 2010
Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g
unt 375 g brinza nesarata Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas
zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de
cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut.…
Read more »
Read more »
Gulas din Bihor
18 October 2010
Ingrediente:
1-2 cepe 3-4 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 600 g carne (preferabil de
vita) 400 g cartofi 1 ou faina piper sare 1 lingurita cu virf Vegeta 7 g
chimion patrunjel verde putin ulei Mod de preparare: Se taie marunt
ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun…
Read more »
Read more »
Jumari dulci indiene
18 October 2010
Ingrediente:
6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1ceasca lapte 2 linguri smintina
1/2 lingurite scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe
de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei
incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o
craticioara…
Read more »
Read more »
Lokma
18 October 2010
Ingrediente:
1 kg zahar 600 ml apa 1 lingurita suc de lamiie 2 lingurite drojdie
uscata 1 lingurita zahar 60 ml apa 250 g faina 1 ou 1/3 lingurita sare
100 g ulei Mod de preparare: Se prepara un sirop din zahar si apa si se
lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de…
Read more »
Read more »
Ananas cu pui
18 October 2010
Ingrediente:
1 cutie compot de ananas fara zahar (light) 1 pui grill (aprox. 1,1 kg)
1 litru de apa 1pahar de vin alb 1/2 pahar de otet de vin sare
coriandru oregano dafin 2 linguri de ulei piper boia dulce Mod de
preparare: Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet,
sare…
Read more »
Read more »
Tempura
18 October 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1cartof (nu prea mare)
Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri-
julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva
linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cite o lingura din
compozitie si…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel
18 October 2010
Ingrediente blat: 4 ouă 2 linguriţe făină 2 linguri zahăr 2 linguri
lapte 1 plic zahăr vanilat, 2 linguri zahăr pudră 50 g alune nesărate 1
lămâie. Pentru sosuri ai nevoie de: 400 g căpşune 4 linguri zahăr 1 plic
zahăr vanilat 1 linguriţă făină Mod de preparare: Baţi spumă
albuşurile cu zahărul…
Read more »
Read more »
Derei (colţnaşi cu dulceaţă)
18 October 2010
Ingrediente aluat: 2 ouă 500 g făină 1 lingură apa Ingrediente umplut:
dulceata de prune Ingrediente glazură: griş (1/2 sau 1/4 de pachet) 1-2
linguri ulei, apă Cum procedezi pentru aluat: Amesteci ouăle cu făina,
pui şi apa şi frămânţi totul, apoi împărţi aluatul în două bucăţi din
care întinzi două foi. Pe prima…
Read more »
Read more »
Caracatita cu otet
18 October 2010
Ingrediente:
1 caracatita (2-3 kg) 1 cana otet citeva fire de telina 2 morcovi 1
ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel Ingrediente sos: 1/2 cana
ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare Mod de
preparare: Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita
si se pune in oala cu apa…
Read more »
Read more »
Clătite din mălai cu spanac si branză
18 October 2010
Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de
oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de
usturoi 3 fire de ceapă 1 lingură făină 1 lingură pastă de ardei ulei
Mod de preparare: Amesteci mălaiul cu ouăle şi laptele, pui sare,
condiment şi…
Read more »
Read more »
Kazan Dibi
18 October 2010
O
reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte,
zahar si vanilie. Ingrediente: 1 lingurita unt sau margarina 20 g zahar
65 g faina de orez 55 g amidon 1 litru lapte 240 g zahar 5 g vanilie Mod
de preparare: Se unge un vas cu unt si se presara zahar.…
Read more »
Read more »
Turta ciobanului
18 October 2010
Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe
potrivite (tăiate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar
1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă
proaspătă tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel verde tocat puţin piper
măcinat sare 2-3…
Read more »
Read more »
Tort mozaic cu budincă si capşune
18 October 2010
Ingrediente: 10 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 1 borcan gem de
caise 1 l lapte 2 plicuri de budincă de căpşune 1 iaurt cu căpşune 300 g
frişca 1 lingură margarina 500 g căpşune Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă, adaugi 10 linguri de zahăr şi baţi încontinuu până se
topeşte…
Read more »
Read more »
Porumb cu maioneza
18 October 2010
Ingrediente:
200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de
porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o
sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet)
marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se amesteca
cu o…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu ciuperci si gogoşari in oţet
18 October 2010
Ingrediente: 1 piept mare de pui 2 cutii de ciuperci 2 morcovi mici 4
castraveţi muraţi 4 gogoşari în oţet sare piper 2 ouă ulei 1 lingură
muştar Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui împreună cu morcovii
curăţaţi, separat fierbi un ou, apoi speli ciupercile, la tai mărunt,
iar castraveţii şi gogoşarii…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte din cartofi
18 October 2010
Ingrediente pentru supă: 700 g cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1
ţelină potrivită 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 1 legătură
pătrunjel 2 ardei Ingrediente pentru găluşte: 450 g brânză de vaci 1
legătură usturoi verde 6 linguri făină sare 2 ouă Mod de preparare:
Legumele pentru supă se curăţă,…
Read more »
Read more »
Ciorba greceasca
18 October 2010
Ingrediente:
maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de
marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200
ml iaurt sare Mod de preparare: Carnea , taiata in bucatele , se pune in
3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte si cuburi de soia
18 October 2010
Ingrediente: 100 g cuburi soia 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2
ţelină 1 ceapă 2 ouă 6 linguri cu vârf de griş 1 lingură vegeta 3
linguri ulei de măsline 1 lingură pătrunjel Mod de preparare: Cuburile
de soia se pun la înăbuşit în puţină apă cu ulei şi vegeta. Legumele
se…
Read more »
Read more »
Chec de portocale
18 October 2010
Ingrediente:
250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3
linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei
si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Se tapeteaza forma si se
aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se bat spuma
tare albusurile cu 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Scottie Was Beamed Up (video)
18 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scottie Was
Beamed Up. Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml Galliano ice cubes 1 lime
wedge 1 shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or cocktail stirrer 1
strainer or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail
Scottie Was Beamed Up
Read more »
Read more »
Prăjiturele din cartofi noi
18 October 2010
Ingrediente: 3 cartofi noi 200 g unt 200 g zahăr 500 g făină 2
gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 50 g ciocolată 4-5 linguri marmeladă
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi, iar când sunt gata îi
treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu furculiţa. Adaugi peste
cartofi, pe rând, făina,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sirop si piure de căpşune
18 October 2010
Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt
sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune Mod de preparare: Amesteci
făina cu 1 lingură de zahăr şi praful de copt. Adaugi şi apa, picătură
cu picătură, apoi oul bătut. Aluatul trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Ghiveci turcesc
18 October 2010
Ingrediente:
6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei
de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de
patrunjel Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se
taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata…
Read more »
Read more »
Bors rusesc cu dafin
18 October 2010
Ingrediente:
500 g sfecla rosie 1 telina 2 praz 3 morcov 1 radacina patrunjel 1/2
varza 3 linguri untura 1 lingura faina 3 linguri bulion 1 foaie dafin
250 g carne de vaca marar sare 1 pahar smintina Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii
subtiri…
Read more »
Read more »
Biftec pe piatra
18 October 2010
Ingrediente:
4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi
sare piper dafin Mod de preparare: Se pune usturoiul taiat marunt, sarea
piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca
sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, se pun
pietrele in…
Read more »
Read more »
Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi
18 October 2010
Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200
ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură
verdeaţă oţet Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi timp de
15 minute în apă cu sare şi puţin oţet. Cureţi apoi cartofii şi
morcovii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole uscată
18 October 2010
Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2
cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei
graşi verdeaţă (pătrunjel şi mărar) Mod de preparare: Fasolea aleasă
se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune la fiert…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pachetele de primavara
18 October 2010
O
reteta simpla de pachetele de primavara din: ulei, usturoi, carne de
porc, morcovi, telina, maggi, zahar, muguri de fasole, foi de placinta
si oua. Ingrediente: 2 cesti ulei 1 lingurita usturoi 250 grame carne de
porc 2 morcovi 2 bucati de telina 1 lingurita de Maggi 2 lingurite
zahar 100 grame muguri de fasole…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Spanac cu soia
18 October 2010
Ingrediente: 1/2 pachet soia cuburi 500 g spanac congelat 1 fir de praz
sare piper ulei 3-4 linguri pastă de roşii Mod de preparare: Fierbi
soia în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi prazul, îl tai mărunt,
îl căleşti în ulei şi adaugi şi bulionul diluat cu 2 linguri de…
Ciorbă de cartofi
18 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei
graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml
borş 150 ml suc de roşii sare după gust verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
Mod de preparare: In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul,
ceapa, ardeiul, rădăcinile…
Read more »
Read more »
Chebab
18 October 2010
Ingrediente:
carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de
preparare: Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas
si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru,
ardei iute taiat si putin stropit cu otet sau vin. Se tine la rece 24
deore sa…
Read more »
Read more »
Ciorbă de sfeclă roşie
18 October 2010
Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2
morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1
lingură vegeta 1 legătură leuştean sare după gust 500 ml borş Mod de
preparare: Sfecla tăiată cubuleţe se pune la fiert în 4 litri de apă.
Separat, se pun la…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
18 October 2010
Ingrediente: 800 g urzici 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii
3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 1 lingură sare 1 ou 3 linguri
smântână (opţional) Mod de preparare: Se aleg urzicile tinere, se
spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză
18 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină mare 3 morcovi 3 mere mari zeama de la o lămâie
mare sare piper 400 g maioneză Mod de preparare: Cureţi ţelina, o dai
pe răză- toarea cu ochiuri mici, o stropeşti bine cu zeama de lămâie.
Cureţi şi morcovii îi razi mărunt, apoi presezi bine şi ţelina, şi
morcovii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ştevie
18 October 2010
Ingrediente: 800 g ştevie 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii
3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 150 g lapte soia 1 lingură sare 1
ou verdeaţă (leuştean) Mod de preparare: Se alege ştevia, se spală
bine şi se pune în apă clocotită pentru a fi opărită.…
Read more »
Read more »
Becri meze – Pork appetizer
18 October 2010
Ingrediente:
1 kg carne de porc 1 ceapa mijlocie 1/2 pahar ulei de masline 5 ardei
grasi mici brinza Feta 2-3 rosii bine coapte 1 pahar de vin alb boabe de
bahari(pimento) sare piper Mod de preparare: Se spala foarte bine
carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in
tigaie…
Read more »
Read more »
Paine impletita
18 October 2010
Ingrediente:
25 g drojdie 2,5 dl lapte slab sau apa 1 lingurita sare 1/2 lingura
zahar 2 oua 2 linguri ulei 7-8 dl (420-480 g) faina seminte susan Mod de
preparare: Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade
C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. Faina
se…
Read more »
Read more »
Sarlota de ciocolata cu nuca
18 October 2010
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetele
zahar vanilat 100 g nuci sau migdale 1 lamiie 2 tablete de ciocolata 3
pahare smintina Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul
batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul
se freaca cu o lingura de lemn,…
Read more »
Read more »
Nan – paine din India
18 October 2010
Ingrediente:
60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl
iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se pune
cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si
sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul / smintina. Se…
Read more »
Read more »
Mousse au chocolat
18 October 2010
Ingrediente:
700 g ciocolata 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 200 gr smintina 1 paharel
de coniac sau lichior alune simple Mod de preparare: Se topeste
ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat
si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile
amestecate impreuna cu ciocolata topita si…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu citrice şi aluat ras
17 October 2010
Ingrediente: 200 g margarină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt 2
linguri zahăr 2 căni făină + 4 linguri făină 3 mandarine 1 kiwi 1
portocală 2 felii grapefruit Mod de preparare: Cureţi fructele, le tai
bucăţele şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă. Freci
margarina cu zahărul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată verde
17 October 2010
Ingrediente: 5 salate 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 500 ml borş
200 ml suc de roşii 2 linguri vegeta 2 ouă 3 linguri ulei 100 ml
smântână (opţional) 1 legătură leuştean Mod de preparare: In cei 3
litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, morcovul şi cei 2
cartofi.…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc ardelenească
17 October 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc (piept) 60 gr ceapă 100 g morcov 100 g
ţelină şi albitură 50 g ardei gras 50 g orez 100 g smântână 30 g tarhon
oţet şi sare după gust o legătură mică de pătrunjel Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie în bucăţi de 40-50…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Plăcinţele de cartofi
17 October 2010
Ingrediente:
750 g făină 250 g margarină 1 linguriţă sare drojdie cât o nucă apă
călduţă Ingrediente umplutură: 1 kg cartofi 2-3 cepe 100 ml ulei piper
sare Mod preparare aluat: Faci o maia din drojdie, 1 lingură de făină şi
1 ceaşcă d caldă, apoi o adaugi peste făină. Frămânţi, adăugând
margarina, sare şi…
Read more »
Read more »
Papricaş din cartofi noi cu smantană
17 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2
linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Speli şi ceapa, o
tai mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi boiaua, cartofii, completezi cu
apă cât să-i…
Read more »
Read more »
Găină umplută
17 October 2010
Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi
că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt
2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o
cutie de ciuperci din comerţ. Din când în când torni…
Read more »
Read more »
Salată cu omletă si sos de smântână
17 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 3 ouă 70 g caşcaval 1 lingură unt 1 lingură
smântână 1 lingură muştar 1 lingură oţet 2 linguri ulei 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Baţi ouăle cu
sare şi piper, încorporezi caşcavalul ras şi prăjeşti în unt 3 omlete
de grosimea unei…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de branză
17 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu
griş 200 ml ulei Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi
sare dacă mai este nevoie, apoi adaugi grisul şi omogenizezi
compoziţia. Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în ulei încins.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Crema de castane
17 October 2010
Ingrediente:
1 kg castane lapte (in care se fierb castanele) 200 gr margarina fara
sare 1 pahar zahar (200-250 ml) 1 plic zahar vanilat 1 lingurita Nescafe
rom (1 cm intr-un pahar) 100 gr ciocolata topita 2 linguri
zahar(glazura) 2-3 linguri apa(glazura) 1 lingurita margarina(glazura)
Mod de preparare: Se curata castanele de coaja si se…
Read more »
Read more »
Supa de porumb
17 October 2010
Ingrediente:
1 conserva de porumb 2 rosii 1 ceapa 500 ml supa de legume piper sare
ulei crutoane Mod de preparare: Jumatate din cantitatea de porumb se
face piure.Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se
caleste citeva minute impreuna cu rosiile oparite bucatele. Se adauga
cealalta jumatate din cantitatea de…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu boia de ardei
17 October 2010
Ingrediente: cotlete de porc în funcţie de numărul de persoane de la
masă boia de ardei dulce sau picantă (după gust) ulei Mod de
preparare: Baţi foarte puţin cotletele cu ciocanul de carne, le ungi cu
ulei pe ambele părţi şi presari boia numai pe o parte. Le rulezi şi le
dai la…
Read more »
Read more »
Cartofi pescareşti
17 October 2010
Ingrediente: 2 kg cartofi noi 1 kg hering marinat (cam 6 bucăţi) 1
legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură ceapă verde
lămâie sau oţet 1-2 linguri făină 3 linguri unt 3 linguri smântână 3
ouă sare şi piper după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi
speli şi-i pui la…
Read more »
Read more »
Desert cu branză de vaci
17 October 2010
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr pudră 1 ou 2 lămâi 250 g
frişca Mod de preparare: Freci foarte bine brânza de vaci cu zahărul
pudră, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie până obţii o cremă spumoasă.
Adaugi sucul de lămâie, puţin câte puţin frişca, iar la urmă albuşul
bătut spumă.…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu branză, spanac si salată
17 October 2010
Ingrediente: 500 g spanac 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură
usturoi verde 2 cepe vechi 500 g tăieţei 4 ouă 300 g smântână 2 felii
telemea piper cimbru verdeaţă ulei după dorinţă 100 g caşcaval Mod de
preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu sare 10 minute, apoi îi laşi să
se…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu capşune
17 October 2010
Ingrediente: 100 g făină 3 ouă 50 g zahăr 1/4 l lapte 400 g căpşune
puţin untdelemn 500 g frişca 4 linguri zahăr pudră 1 ciocolată mică
Mod de preparare: Din făină, ouă, zahăr şi lapte pregăteşti un aluat de
clătite pe care-l laşi să se odihnească. Speli căpşunele, le cureţi şi
le…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi
17 October 2010
Ingrediente:
6 felii paine 8 catei mari de usturoi 75 g grasime de gasca sau unt 150
g cascaval sarat ras 3 oua 2 fire de salvie 1 ramurica de cimbru 1
foaie de dafin 1 lingura de otet de vin sare piper Mod de preparare:
Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute…
Read more »
Read more »
Sniţele de legume
17 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 cepe 3 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de
pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 ouă 200 g făină sare
piper ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, morcovii, ţelina
şi rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, ţelina şi pătrunjelul
în apă cu sare, iar…
Read more »
Read more »
Spumă de griş cu sirop de fructe
17 October 2010
Ingrediente: 2 linguri griş 2 pahare de sirop de fructe (sau zeamă din
compot) 2 pahare apă Mod de preparare: Pui la fiert siropul cu apa.
Când clocoteşte torni grisul în ploaie şi amesteci continuu cu telul.
După 4 minute îl dai la o parte şi baţi în continuare până când
compoziţia devine…
Read more »
Read more »
Pişcot cu capşune si bezea
17 October 2010
Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 vârf de cuţit de
bicarbonat Ingrediente spumă: 4 albuşuri 200 g zahăr Ingrediente
umplutură: 100 g gem de căpşune 1/2 kg de căpşune Mod de preparare:
Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de zahăr bătând
continuu. Când ai obţinut o…
Read more »
Read more »
Rulouri cu creier si cabanos
17 October 2010
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 300 cabanos 1 felie de pâine 300
g creier de vită 3 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină câteva fire de
pătrunjel Mod de preparare: Dezosezi carnea de pui, o tai felii pe
care le baţi ca pentru şniţele. Cureţi ceapa, o toci,…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu croutons
17 October 2010
Ingrediente:
12-16 cepe mari ceva ulei de masline 8 felii paine toast unt 2 linguri
zahar cas ras supa de legume sare piper oregano Mod de preparare: Se
taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare
si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana
s-au…
Read more »
Read more »
Supa de sepie (calamar)
17 October 2010
Ingrediente:
300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime 1,2 litri de apa 2 linguri de
susan 100 g orez cu bobul lung 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde
2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Sepiile se spala in mai
multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele
si abdomenul.,tentaculele se taie rondele…
Ajo blanco (Gazpacho alb)
17 October 2010
Ingrediente:
200 gr. simburi de migdale crude 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte)
2 catei de usturoi mari 1 paharel ulei de masline 1 lingurita otet de
vin alb 1 l apa rece sare patrunjel (pentru ornat) crutoane de piine
prajita struguri albi fara coaja stafide mere verzi taiate bucati pepene
galben taiat…
Read more »
Read more »
Ridichi de lună umplute
17 October 2010
Ingrediente: 10-12 ridichi 3 linguri smântână, 150 g unt 4 ouă 1
lingură ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli ridichile,
apoi cu un cuţitaş le scoţi miezul (pe care îl păstrezi), le presari cu
sare şi le laşi la scurs. In acest timp pregăteşti umplutura: încingi
uleiul într-o crăticioară, adaugi…
Read more »
Read more »
Sufleu japonez
17 October 2010
Ingrediente:
200 gr unt 100 gr ciocolata sau cacao 200 gr zahar pudra 1 lingura
faina 4 oua Ingrediente sos de vanilie: 2 pahare lapte, 3 galbenusuri,
100g zahar, 1 lingura faina, 1/2
baton vanilie Mod de
preparare: Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile
adaugate, unul cite unul. Se…
Read more »
Read more »
Tort aromat cu ananas si căpşune
17 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă:
10 ouă 1/2 pahar de lapte 10 linguri zahăr 500 g frişca lichidă 2
plicuri gelatină 1 cutie compot de ananas 200 g căpşune Mod preparare
blat: Baţi spumă ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina în ploaie şi
amesteci cu grijă. Torni…
Read more »
Read more »
Sos Feta
17 October 2010
Ingrediente:
125 grame brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa) 4-5
linguri iaurt 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita
zeama de lamaie piper menta Mod de preparare: Intr-un castronel de supa
se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si
celelate ingrediente. Intr-o prima faza…
Read more »
Read more »
Retete de post: Baclava cu mere
16 October 2010
Ingrediente:
0,5 kg nuci 2 linguri zahar 3 linguri miere 50 g vodca 1,5 kg mere 100 g
stafide 6 linguri zahar 50 g coniac 100 g margarina 1 lingura faina 1
pachet de foi de placinta din comert Mod de preparare: Se rad merele, se
adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic.…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu ouă şi măsline
16 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 3
ouă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare ulei oţet
sau zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli spanacul, ceapa verde şi
ridichile, tai mărunt spanacul şi ceapa, iar ridichile felii. Fierbi
ouăle tari, le cureţi şi le…
Read more »
Read more »
Supa de rosii turceasca
16 October 2010
Ingrediente:
1 lingura ulei 1 lingura faina 1 l suc de rosii 250 ml lapte 1
lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat sare piper Mod de
preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un
pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea,
piperul, oregano…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si gelatina
16 October 2010
Ingrediente
blat: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină coaja şi zeama de la o
lămâie Ingrediente crema :200 g unt, 200 g zahăr, 200 g cremă de
castane, 100 g alune sau nucă măcinată, 300 ml vin roşu. Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se adaugă sare, coaja…
Read more »
Read more »
Sos chinezesc
16 October 2010
Ingrediente:
6 linguri ulei 2 linguri faina 2 linguri mustar pasta de rosii 3
linguri zahar supa sare piper 1crenguta busuioc 1crenguta cimbru Mod de
preparare: Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o
ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si
zaharul, care s-a ars intr-o…
Read more »
Read more »
Lamai caramel cu susan
16 October 2010
Ingrediente: 1 lamaie 100gr zahar 150gr susan 500gr faina 50gr drojdie
uscata bicarbonat de sodiu sare Mod de preparare: Lamaia se spala se
curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din
faina, drojdie, sare, bicarbonat, a se face putin mai gros ca aluatul de
clatite. Bucatile de lamaie…
Read more »
Read more »
Gogosi grecesti
16 October 2010
Ingrediente:
2 cani apa 1/2 cana unt putina sare 1 cana faina 3 oua ulei pentru
prajit miere scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul
si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca
incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute…
Read more »
Read more »
Mancarică de carne cu ca roşii si castraveţi
16 October 2010
Ingrediente: 100 g piept pui 100 ml ulei 2-3 castraveţi 1 ceapă 1/2 kg
roşii usturoi 100 g brânză 1 ou sare verdeaţă Mod de preparare:
Intr-o cratiţă pui uleiul şi prăjeşti carnea tăiată fâşii. Peste aceasta
pui ceapa tăiată peştişori, castraveţii tăiaţi fâşii, le căleşti
împreună, adaugi roşiile tăiate cubuleţe. Le…
Read more »
Read more »
Retete de post:Tort cu fructe
16 October 2010
Ingrediente: 2 kg frişcă Hulala 500 g zahăr 6 portocale 4 mandarine 4
banane 200 g stafide 125 g gelatină 2 cutii compot de ananas 3 fiole de
esenţă de vanilie 50 g coniac /vodcă 500 ml suc de portocale Mod de
preparare: Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o
esenţă.…
Read more »
Read more »
Salata de linte rosie
16 October 2010
Ingrediente:
200 gr.linte ulei sare vegeta condimente(maghiran sau oregano) Mod de
preparare: Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a
facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei, apoi se
condimenteaza dupa gust. Se serveste pe piine Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de pui cu oregano
16 October 2010
Ingrediente:
1 kg piept de pui 1 praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de
masline sau margarina sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire de
patrunjel Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in bucati nu prea
mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min. Se…
Read more »
Read more »
Tzatziki
16 October 2010
Ingrediente:
1/2 kg. castraveti proaspeti 3 cutii iaurt de 500 grame 50 gr. nuci
usturoi marar sare ulei Mod de preparare: Se scurge iaurtul in tifon. Se
taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca
mararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se
adauga putin ulei si sare dupa gust.Se serveste…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu alune
16 October 2010
Ingrediente: 10 cescute faina 1 pachet margarina 2 linguri zahar pudra
50 gr alune sau nuci zahar pudra Mod de preparare: Margarina se topeste
in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care
fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga
alunele sau nucile si…
Read more »
Read more »
Supa cu lapte de cocos, pui si porumb
16 October 2010
Ingrediente:
800 ml lapte de cocos 450 ml supa de pui 400 g piept de pui 200 g
ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 bucata ghimbir 5 cm 100 g
porumb conserva 4 linguri zeama de lamaie 3 linguri sos peste 2 ardei
iuti piper Mod de preparare: Se amesteca supa de pui cu…
Read more »
Read more »
Tort cu budincă de vanilie si de ciocolată
16 October 2010
Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1/2 plic praf
de copt Pentru creme ai nevoie de: 1 plic praf de cremă pentru prăjituri
cu aromă de vanilie 1 plic praf de cremă pentru prăjituri cu aromă de
cacao şi rom 1 plic frişca 600 ml lapte 50 g ciocolată Pentru…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac şi telemea
16 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 ml ulei 1/2 linguriţă drojdie sare
100 ml apă caldă Ingrediente umplutură: 500 g spanac 250 g telemea (de
vacă, de oaie, după gust) 1 ceapă 1 ou 1/2 legătură mărar 1/2 legătură
pătrunjel piper sare ulei Mod preparare foi: Dizolvi drojdia într-o
ceaşcă de apă şi…
Read more »
Read more »
Salata racoroasa cu cus-cus
16 October 2010
Ingrediente:
500 g cus-cus 3-4 rosii 2-3 castraveciori 2 ardei 2 cepe mici 100 g
stafide menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele
intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se
raceasca. Se taie cubuletele mici rosiile, ardeiul, cepa si castravetii.
Se amesteca cu cus-cusul,…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean
16 October 2010
Ingrediente: 500 g aripioare 4-5 căţei de usturoi 500 g roşii 2-3 cepe
potrivite ulei 1 legătură mărar 1 legătură hrean ras piper sare Mod
de preparare: Rumeneşti aripioarele în ulei încins. Cureţi apoi
usturoiul, îl tai feliuţe şi dai roşiile prin râzătoare. Când
aripioarele s-au rumenit, le scoţi într-o tavă, iar în…
Read more »
Read more »
Kishk
16 October 2010
Ingrediente:
3 catei de usturoi taiati marunt 3 linguri faina 3 cepe medii tocate 1 l
supa de pasare 450g iaurt gros 50g unt 2 linguri ulei Mod de preparare:
Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie.
Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt (sa nu…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de ciocolată si cu praline
16 October 2010
Ingrediente blat: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de
copt Ingrediente cremă: 200 g ciocolată 3 ouă 150 g unt 1 plic zahăr
vanilat 500 g frişca lichidă 3 plicuri întăritor frişca 4-5 banane suc
de lămâie 12-16 praline 2 linguri ciocolată răzălită Mod preparare
blat: Baţi albuşurile…
Read more »
Read more »
Kabak Tatlisi
16 October 2010
Ingrediente:
1 dovleac de 1,5 kg 500 gr zahar 100 gr nuci Mod de preparare: Se taie
dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun
intr-un vas. Se presara cu zahar si se acopera cu un capac. Se lasa 4-5
ore, pina lasa zeama. Se pune apoi vasul la…
Read more »
Read more »
Friptura aromată de pui
16 October 2010
Ingrediente: 10 pulpe de pui 1 pahar de vin alb 1/2 pahar de ulei 1
lingură de muştar cimbru piper sare Mod de preparare: Speli carnea, o
ungi cu muştar şi o laşi la rece o oră. O aşezi apoi într-o tavă, torni
uleiul şi vinul, presari sare, piper şi cimbru după gust…
Read more »
Read more »
Piept de viţel umplut cu ficat, rinichi si spanac
16 October 2010
Ingrediente: 1 kg piept de viţel 300 g rinichi de viţel 300 g ficat de
viţel 1 kg spanac sare piper 300 ml ulei 6 ouă 2 legături mărar 300 ml
vin alb sec Mod de preparare: Dezosezi pieptul de viţel, îl întinzi cu
ajutorul unui ciocan de şniţele şi-l presari cu sare…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne macră si spanac
16 October 2010
Ingrediente: 6 ouă mari + 1 albuş 1/2 kg spanac 250 g carne macră 200
ml smântână 100 g făină 100 g unt 50 g caşcaval sau telemea sare Mod
de preparare: Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, untul
topit şi răcit şi omogenizezi totul cu telul. Pui apoi făina, sarea,
amesteci, torni…
Read more »
Read more »
Supa cu cus-cus
16 October 2010
Ingrediente:
pasta cus-cus 2 l supa de pui sau vita 1 lingura de unt sare piper Mod
de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se
amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa
fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 minute, acoperita cu…
Read more »
Read more »
Salată de peşte afumat
16 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi peşte afumat (macrou) 3 cepe vechi 4 cartofi noi 3
ouă ulei 1 lingură muştar sare piper 1 lămâie Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 2
ouă. Freci apoi cele două gălbenuşuri fierte cu cel crud, adaugi ulei,
sare…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 3 (video)
16 October 2010
Guacamole
16 October 2010
Ingrediente:
4 rosii potrivite 4 avocado 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 legatura
cilantro sau coriandru zeama de la o lamaie 2 ardei iuti chips tortilla
pentru servire Mod de preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce,
se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa
Salata andaluza cu orez
16 October 2010
Ingrediente:
o ceasca orez 3 cesti apa 1/2 lingurita de vegeta 1 rosie mare 1 ardei
verde 1 ceapa 5-10 catei usturoi ulei piper sare suc de lamaie Mod de
preparare: Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se
amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul se taie rosiile si ardeiul…
Read more »
Read more »
Sos curry de baza
16 October 2010
Ingrediente:
3 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei usturoi (optional) 4 cm radacina
de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir 1/2 lingurita de
cardamon pisat (optional) 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine
1/2 lingurita pudra de curcuma 1/2 lingurita pudra de comino 1/2
lingurita pudra de coriandru…
Read more »
Read more »
Salată cu crutoane, anşoa si caşcaval
16 October 2010
Ingrediente: salată verde 4-5 felii de pâine 200 g caşcaval afumat 1
borcănel cu anşoa 3 gălbenuşuri 3 linguriţe muştar 100 ml ulei sare 10
ridichi 2-3 frunze de salată Mod de preparare: Tai cubuleţe pâinea, o
aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor să se rumenească pentru 20 de
minute. Speli…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu aluat din cartofi noi
16 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg cartofi noi 250 g făină 1 ou sare piper
Ingrediente umplutură: 2 morcovi 1 ardei 1/2 ţelină 2 roşii 2 fire ceapă
verde 2 ouă 100 g caşcaval 100 g smântână sare piper 2-3 frunze de
ţelină Mod preparare aluat: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert în apă
cu…
Read more »
Read more »
Perişoare de carne cu sos de legume
16 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1-2 cartofi 1
ardei gras 2 roşii 1 linguriţă plină cu vârf de unt pătrunjel verde
200-300 ml apă Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai
felii subţiri şi le fierbi cu capac în puţină apă. Când legumele sunt
bine fierte scurgi zeama,…
Read more »
Read more »
Prajitură cu capşune
16 October 2010
Ingrediente: 1 kg căpşune 1/2 cană lapte rece 4 ouă 1 cană de zahăr 1
cană de făină 1/2 cană cu ulei 1/2 plculeţ cu praf de copt Mod de
preparare: Amesteci ouăle cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Pui
puţin câte puţin uleiul şi apoi făina, laptele (din care opreşti 1…
Read more »
Read more »
Peşte cu roşii
16 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte 3 cepe ulei 2 linguri bulion 5 roşii 2 linguri
făină sare piper 1 lingură vin 1 legătură verdeaţă Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl speli bine, îl porţionezi, potriveşti de sare şi
piper. Prăjeşti puţin bucăţile de peşte fără să le rumeneşti şi le scoţi
pe un…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri
16 October 2010
Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g
făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi
apă călduţă. După ce a crescut bine aluatul timp de 1-2 ore, formezi
turtite subţiri cu diametrul de 15 cm. Mod preparare umplutura: Speli
300-400 g spanac,…
Read more »
Read more »
Salata mexicana
16 October 2010
Ingrediente:
300 gr mazare fiarta 200 gr porumb fiert 200 gr fasole rosie fiarta ton
in ulei 3 conserve 100 gr maioneza 1 lamiie sare piper chipsuri de
cartofi 2 oua fierte 12 buc masline verzi cu anchoa Mod de preparare: Se
scurg foarte bine legumele fierte si tonul si se amesteca intr-un
caston adinc.…
Read more »
Read more »
Păstrav cu sos fin de unt
16 October 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri oţet 3 linguri apă 4 gălbenuşuri 1
şi 1/2 pachete de unt sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
păstrăvii, îi speli, îi usuci pe un şervet special de bucătărie, apoi îi
presari cu sare, piper, pui în fiecare câte o bucăţică de unt, îi
înfăşori în folie…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti cu cafea
16 October 2010
Ingrediente:
900 ml lapte 1 kg biscuiti normali 1 pachet de margarina 11 linguri cu
varf zahar 5 linguri cu varf cacao 2-3 linguri cafea 3 sticlute esenta
rom 700-800 g rahat Mod de preparare: Se rup biscuitii si se taie
rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga
margarina si zaharul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de orez
16 October 2010
Ingrediente:
1 ceasca de orez 1 rosie taiata cuburi 1 castravete mare taiat cuburi 2
ardei grasi de diferite culori taiati ca chibritele 200 g masline negre
si verzi 3-4 bucati de sparanghel din conserva otet ulei de masline
patrunjel tocat Mod de preparare: Orezul fiert se pune la racit in
frigider. Intre timp se…
Read more »
Read more »
Aperitive cu pastă de peşte si caşcaval
16 October 2010
O
reteta de aperitive cu pasta de peste si cascaval din: paine, pasta de
ansoa, smantana, cascaval si unt. Ingrediente: 3-4 felii de pâine (de o
zi) 1 tub pastă de anşoa 1 lingură smântână 100 g caşcaval 2 linguri
unt Mod de preparare: Cureţi feliile de pâine de coajă, apoi le tai
pătrate…
Read more »
Read more »
Salata de quinoa cu portocale si menta
16 October 2010
Ingrediente:
3 portocale mari despartite in felii si taiate in bucatele 1 ceasca
morcovi 2 cesti cereale fierte – quinoa hrisca 1 1/2 ceasca telina 1/4
ceasca dressing de salata cu mustar 3 linguri suc de lamaie 1/4 ceasca
menta proaspata salata verde Mod de preparare: Combina toate
ingredientele, cu exceptia frunzelor de salata verde,…
Read more »
Read more »
Măsline umplute
16 October 2010
Ingrediente:
150 g măsline mari 100 g miez de nucă 2 caţei de usturoi 150 g unt sau
margarină sare piper 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Scoţi
sâmburii măslinelor fără să le tai în jumătate şi le laşi deoparte până
pregăteşti umplutura. Dai nuca prin maşina de măcinat, apoi o amesteci
cu usturoiul…
Read more »
Read more »
Mâncarea vegană, gust fără foc
16 October 2010
Lapte
de nuci, ciorbe şi hamburgeri. Pe aceeaşi listă adăugaţi tort de
ciocolată, îngheţată şi chiar chiftele. Toate intr-un meniu complet
crud. Despre alimentaţia vegană fără foc se spune că este extrem de
sănătoasă. Unii susţin că este şi o adevărată afacere pentru cei
afectaţi de criza economică. Şi mai are o parte bună: este…
Read more »
Read more »
Egg drop soup(Supa)
16 October 2010
Ingrediente:
supa de pui (strecurata) citeva frunze de loboda sau salata verde 1 ou
verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Intr-o oala de supa se pune
la fiert supa de pui strecurata. Intre timp se spala si se rup putin
frunzele de salata (sau loboda). Cind supa fierbe, se adauga frunzele in
ea si…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe
16 October 2010
Ingrediente:
1 cutie compot de piersici 1 cutie compot de caise 6 ouă 1 cană de
zahăr 1 cană de făină 1 pacheţel de vanilie coajă de lămâie rasă Mod
de preparare: Se bat ouăle spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia,
lămâia şi făina. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină…
Read more »
Read more »
Fructe prajite
16 October 2010
Ingrediente:
2 banane 1 mar 2 felii de ananas 80 gr faina 6 linguri de apa 1
lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingura de zahar ulei
miere Mod de preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie
rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai
moale…
Read more »
Read more »
Salata festiva de citrice
16 October 2010
Ingrediente:
3 fructe de grapefruit curatate 3 portocale curatate 1 varf lingurita
sare 1 castravete mediu,taiat marunt seminte de floarea soarelui 2 buc
avocado taiate felii 2/3 cana otet 1/3 cana zahar 1 ceapa mica taiata
inele Mod de preparare: Se taie grapefruitul si portocalele deasupra
unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un…
Read more »
Read more »
Ton in sos de iaurt picant
16 October 2010
Ingrediente: file de ton 6 portii 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos
1/2 lamaie 10 g curry 10 g enibahar pulbere 10 frunze de busuioc 5 catei
de usturoi 10 g sare 1 lingura de ulei 5 g sofran 1 legatura de marar
25 g coniac Mod de preparare: Fileul de peste…
Read more »
Read more »
Prajitura braziliana Beijinho
16 October 2010
Ingrediente:
400 g lapte condensat 2 linguri margarina 150 g de cocos Mod de
preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic.
Cand s-a topit margarina se adauga cocosul mestecand in continu pana
cand incepe sa se desprinda de pe oala. Se da la racit. Dupa ce sa
racit…
Read more »
Read more »
Salata egipteana
16 October 2010
Ingrediente:
4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca
iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod
de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si
mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati
bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa fie…
Read more »
Read more »
Banane in aluat
16 October 2010
O
reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de
lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt.
Ingrediente: 2 banane mari suc de lamaie ulei zahar 60 g faina 1 ou 1
varf de lingurita sare 1/4 cana lapte 1 sfert de lingurita praf de copt
Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de vinete iuti
16 October 2010
Ingrediente:
2-3 vinete 2-3 ardei iuti 3-4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi
sare piper ulei otet Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca
pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie
cind se coc ardeii iuti sa nu se arda prea mult, caci sint subtiri in
carne,…
Read more »
Read more »
Salata chinezeasca
15 October 2010
Ingrediente:
1/2 varza 3 morcovi 2 castraveti 5-6 catei usturoi 3 linguri zahar otet
dupa gust ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita) piper Mod
de preparare: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe
razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se
zdrobeste in presa). Separat…
Read more »
Read more »
Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
15 October 2010
Ingrediente pentru parfeul de vanilie: 150 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte 2
plicuri zahăr vanilat 3 linguriţe rase cu făină 150 g frişcă Ingrediente
pentru parfeul de fructe de pădure: 100 g zahăr 2 ouă 300 ml lapte 2
linguri rase cu făină 300 g zmeură, agrişe fragi 100 ml frişcă
Ingrediente…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi bezea
15 October 2010
Ingrediente: 5 ouă 10 linguri apă minerală 500 g zahăr 250 g făină 1 kg
caise scorţişoară Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate
din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură, apoi
făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia. Speli caisele, le tai în
jumătate şi le scoţi sâmburii. Torni aluatul…
Read more »
Read more »
Geagic (Salata turceasca)
15 October 2010
Ingrediente:
2-3 catei usturoi 1 l iaurt 3 castraveciori verzi 1 legatura de marar
Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si
apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici.
Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca
toate ingredintele.Se serveste la…
Read more »
Read more »
Pui cerchez
15 October 2010
Ingrediente:
1 pui 3 catei de usturoi 250 gr nuca 1/2 piine veche 1 cescuta ulei de
masline 1 virf de piper rosu (boia iute) Mod de preparare: Se alege un
pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate
si se lasa sa se raceasca. Miezul de piinea…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu curry
15 October 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 1/4 cani de apa 1 1/2 ceasca
orez brun cu bobul lung 1 lingura praf de curry 1 varf de lingurita
piper alb 2 cesti broccoli 1 legatura de praz 2 rosii mari, taiate
cubulete Ingrediente sos: 1 lingura de apa 1 lingura sos de soia…
Read more »
Read more »
Pui adobo
15 October 2010
Ingrediente: 4 file-uri piept pui aprox 150 gr bucata 1/2 cana sos de
soia 1/2 cana otet de vin 1 cana apa 10 catei de usturoi 5 lingurite de
praf de usturoi Mod de preparare: Se da in clocot soia cu otetul, apa
si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea…
Read more »
Read more »
Surprise-Shrimps
15 October 2010
Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept
de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte
scobar 1 lingura de miere de albine 50g smantana dulce 1 pahar de vin
rosu demi-sec 30 g de migdale macinate 30 g de unt 1 sfert de tulpina…