Retete pentru Paste:
Desert cu cafea
18 April 2013
Desert cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de porumb si sare. Ingrediente: 3 albusuri de ou 60 g zahar pudra 1 lingurita cafea solubila 1 lingurita cu amidon de porumb sare Mod de preparare: Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte…
Supa crema de leurda cu smantana si nucsoara
18 April 2013
Supa crema de leurda cu smantana si nucsoara din: ceapa, ulei, cartofi, apa, leurda, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 2 linguri de ulei 3 cartofi mari, taiati cuburi 1,5 l de apa 200 g de leurda, tocata mare 150 g smantana pentru gatit 1 varf de nucsoara Mod de preparare: Intr-o…
Ruladă de pui cu fructe de mare
18 April 2013
Savoare crocanta
18 April 2013
Savoare crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina, drojdie, scortisoara si chimion. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 1 cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune pentru aluat: 150 g unt 100 g zahar 250 g faina 1 varf de lingurita cu drojdie uscata 1 praf de scortisoara 1 lingurita cu chimion Mod…
Cotlet macelaresc
18 April 2013
Drob de ciuperci cu parmezan
18 April 2013
Drob de ciuperci cu parmezan din: unt, iaurt, faina, drojdie, ou, ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g de unt moale 150 g de iaurt gras 500 g de faina, plus extra pentru presarat 1 plic de drojdie uscata (7 g) 1 ou batut, pentru uns pentru…
Cotlete de miel cu garnitura la cuptor
18 April 2013
Cotlete de miel cu garnitura la cuptor din: cotlete de miel, cuscus, apa, morcov, menta verde, ardei gras, ceapa, ulei de masline, usturoi, vin si condimente. Ingrediente: 5 cotlete de miel netaiate (bucata intreaga) 500 g cuscus 1 litru apa clocotita 1 morcov 1 legatura menta verde 1 ardei gras rosu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline 10 catei usturoi 200 ml vin alb…
Deliciu festiv
18 April 2013
Deliciu festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina 250 g zahar 1 ou 3 galbenusuri faina cat cuprinde coaja de lamaie si portocala sare pentru crema de nuci: 300 g biscuiti populari 150 ml lapte…
Reteta zilei: Tarta cu lamaie si glazura de bezea
17 April 2013
Tort de legume cu rodie
17 April 2013
Tort de legume cu rodie din: rodii, cartofi, telina, patrunjel, morcovi, boabe de porumb, piept de pui, maioneza si sare. Ingrediente: 2 rodii 4-5 cartofi 1 telina 1 radacina de patrunjel 2 morcovi 2 linguri cu boabe de porumb 1 piept de pui 100-150 g maioneza sare Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i…
Pere umplute cu branza
17 April 2013
Cosulete cu salata de peste
17 April 2013
Cosulete cu salata de peste din: file de cod, somon afumat, mazare, castravete murat, dovlecel, maioneza, faina, unt, galbenusuri, lamaie si sare. Ingrediente: 400 g file de cod 100 g somon afumat 1 cescuta cu mazare fiarta 1 castravete murat 1 dovlecel 3 cartofi 100 g maioneza pentru aluat: 500 g faina 250 g unt…
Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga
17 April 2013
Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata, faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga cateva frunze de…
Pachetele cu gem sau branza
17 April 2013
Pachetele cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: aluat de cozonac 1 borcan de gem 100 g nuci zahar pudra pentru umplutura: 300 g branza dulce 1 lamaie 100 g stafide 2 oua 2 linguri cu zahar 2 pliculete cu…
Mancare de castraveti murati cu carne de porc
17 April 2013
Mancare de castarveti murati cu carne de porc din: carne de porc, castarveti murati, morcovi, rosii, ceapa, untura, cimbru, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg castraveti murati (in saramura) 1-2 morcovi 2-3 rosii 3 cepe 2 linguri un untura 1 creanga de cimbru uscat marar sare piper Mod…
Briose cu fructe de padure
17 April 2013
Briose cu fructe de padure din: aluat de cozonac, fructe de padure, miere si zahar pudra. Ingrediente: aluat de cozonac 400 g fructe de padure (congelate) 2-3 linguri cu miere zahar pudra Mod de preparare: Din aluatul de cozonac, formează bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasă cu degetul în mijloc pentru a…
Tocana bucovineana
17 April 2013
Crema fina de cartofi
17 April 2013
Crema fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt, lapte, costita, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 morcov 2 linguri cu smantana 100 g unt 1 cescuta cu lapte 200 g costita ulei sare Mod de preparare: Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în…
Piept de pui cu sos de smantana
17 April 2013
Reteta zilei: Supa thailadeza de creveti (Supa Tom Yum Goong)
17 April 2013
Supa thailadeza de creveti din: creveti, sare, piper, ulei de nuca de cocos, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa rosie, lemongrass, ardei iute, supa de pui, muguri de bambus, coriandru, nectar de agave, nuca de cocos si fulgi de chili. Ingrediente: 20 creveți mari, decorticati sare și piper 1-2 linguri de ulei de…
Supa cu carne de miel si orz
17 April 2013
Supa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa, tocata 2 morcovi, tocati…
Melci insiropati
17 April 2013
Melci insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata, stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150 g zahar pudra 1-2 linguri cu zeama de lamaie …
Saleuri cu bacon
17 April 2013
Saleuri cu bacon din: aluat, masline, bacon, cascaval, suc de rosii, busuioc, nucsoara, usturoi, piper, smantana, susan si sare de mare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 800 g aluat de foietaj 150 g masline feliate 100 g bacon 150 – 200 g cascaval pentru uns aluatul: 200 ml suc de rosii 1 lingurita busuioc uscat un…
Gogosi glazurate cu nuca
17 April 2013
Gogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie 100 g nuca tocata ulei Mod de preparare: Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin…
Sarmale de miel cu mentă
17 April 2013
Tartă cu brânză de oi şi migdale
17 April 2013
Tartă cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan, oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sare nucsoara 25 g parmezan ras sau cascaval 5 oua pentru umplutura: 250 g telemea de oi 250 g smantana 3 linguri pesmet 50…
Rulada din piept de pui cu garnitura de mazare
17 April 2013
Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana
17 April 2013
Ciorba din maruntaie de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, morcovi, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, sare, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne miel 2 morcovi 1 ceapa 1 lingura orez 1 litru bors 1 galbenus 100 ml smantana sare leustean patrunjel Mod de preparare: Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în…
Pateuri cu ou şi ceapă verde
17 April 2013
Pateuri cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei, drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb. Ingrediente: pentru aluat: 1250 g faina 300 ml lapte 3 galbenusuri 150 g zahar 70 g unt 700 ml ulei 70 g drojdie proaspata putina sare pentru umplutura: 300 g ceapa verde 100…
Ruladă de porc cu legume şi nuci
17 April 2013
Orz cu dovleac si parmezan
17 April 2013
Orz cu dovleac si parmezan din: unt, ceapa, dovleac, usturoi, vin, orz, supa de legume, mascarpone, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 ceapa, tocata fin 1 dovleac placintar mic (600-700 g), curatat de coaja si taiat in cuburi mici 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 pahar mic de vin alb 400 g…
Spuma de capsune
17 April 2013
Reteta zilei: Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida
17 April 2013
Cotlete de miel cu rozmarin si cimbru pe pat de sote de legume si piure de conopida din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin, frunze de cimbru, piper cayenne, sare de mare, ulei de masline, faina, vin, supa de pui, sare, piper, ulei de rapita, conopida, ceapa, varza de bruxelles, cartofi rosii,…
Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon
17 April 2013
Drob de miel cu ficat de pasare, ceapa verde si tarhon din: organe de miel, pipote si inimi de pui, ficat de pasare, ceapa, usturoi verde, tarhon, ceapa verde, oua, smantana, pesmet, unt, piper, condiment, sare si delikat. Ingrediente: organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima) 1/2 kg pipote si inimi de pui 1/2 kg ficat de…
Ruladă cu murături
17 April 2013
Ruladă cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz, unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 300 g muraturi sare piper 500 g morcovi 300 g praz 1 lingura unt 5 catei de usturoi 2 cepe 2 ardei cateva feliute de castraveti murati 100…
Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide
17 April 2013
Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci, coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25 g nuci, macinate coaja rasa de la 1/2 lamaie 1…
Rulada de porc in stil italian
17 April 2013
Rulada de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt, ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa. Ingrediente: 1,6 kg pulpa de porc rozmarin tocat 2 linguri cimbru 4 linguri patrunjel tocat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura seminte…
Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano
17 April 2013
Cotlete de miel cu cimbru, menta si oregano din: cotlete de miel, cimbru, sare, piper, oregano, menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel cimbru sare piper oregano mentă uscată 3-4 linguri ulei de măsline 800 g cartofi noi 4 bucati roşii cherry 5-6 căţei usturoi 100 g unt Mod de preparare: Se…
Gyros
17 April 2013
Gyros din: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, condimente si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingura suc de lamaie condiment Gyros sare Mod de preparare: Dezosezi pulpa de miel, pe cât posibil într-o singură bucată. Important e să ai…
Geantak
17 April 2013
Geantak din: faina, iaurt, drojdie, sare, ulei, carne tocata de vita, ceapa, cimbru, menta, ou, smantana, margarina si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 3 cesti de iaurt (sau apa calduta) drojdie cat o nuca sare 4-5 linguri ulei pentru umplutura: 1 kg carne tocata de vita (pui) 4-5 cepe cimbru menta iti mai…
Rulade de prosciutto cu branza de capra
17 April 2013
Rulade de prosciutto cu branza de capra din: ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, suc de lamaie, prosciutto, branza de capra, gem de smochine si salata verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lingurițe coajă de lămâie rasă 1 lingură suc de lămâie 8 felii prosciutto 150 g brânză de capră 8…
Trucuri şi sfaturi în bucătărie
16 April 2013
Păstrează alimentele la frigider. Nu lăsa i nimic în fructieră, deoarece la temperatura — camerei, fructele îşi pierd jumătate din cantitatea de vitamina C, iar la rece acestea se conservă aproape intacte. Legumele congelate sunt îngheţate imediat după recoltare, pentru a reduce costurile de depozitare. Din fericire, acest proces păstrează vitaminele intacte. Spală repede salata…
15 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel marocan pentru masa de Paşte O reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri…
10 retete cu carne de miel
16 April 2013
9 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Coaste de miel O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi…
8 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Drob de miel pentru masa de Paşti O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o lingură smântână…
7 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Ruladă de miel cu verdeţuri O reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă…
6 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschiulet de miel in unt O reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet…
5 retete cu carne de miel
16 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Clătite umplute cu friptură de miel O reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt topit 100 ml apă…
4 retete cu carne de miel
16 April 2013
3 retete cu carne de miel
16 April 2013
15 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Asian Tea Cocktail Asian Tea din: vodca, aged cachaca, spicy mango syrup, infuzie de manga, fresh de lamaie si giner ale. Ingrediente: 40 ml vodca 10 ml aged cachaca 25 ml spicy mango syrup 1 pliculet cu infuzie de mango 20 ml fresh de lamaie top up ginger ale…
10 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Red Rose Cocktail Red Rose din: suc de struguri rosii, sirop de capsuni, sirop de lamaie, tonic, lamaie si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl sirop de capsuni 1 cl sirop de lamaie tonic o felie de lamaie capsuni …
9 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu lichior de banane si ardei Cocktail cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu ciocolata, lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 4 bucati ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20 ml lichior de banane 1 lingurita zahar vanilat 15…
8 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Spy Ced Cocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in…
7 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu absint, gin si vermut Cocktail cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala Mod de preparare: Se raceste paharul de…
6 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker (video) O reteta video despre cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker: Cum se prepara Cocktail Adios Mother Fucker Incoming search terms:cocktail adios mothercum se fac brucheteleRead more » Cidru de portocale Cidru de portocale din: portocale, sare, zahar, apa, stafide, lamaie,…
5 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu brandy si lichior de afine Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1 bucata cirese Mod de preparare: Se…
4 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta. Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta…
3 cocktailuri pentru Paşti
16 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7 linguri…
Reteta zilei: Tarta cu fructe
16 April 2013
Tarta cu fructe din: mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, mure, faina, unt, galbenusuri de ou si apa. Ingrediente pentru umplutura: 700g mere sucul de la ½ lamaie ¼ lingurita de scortisoara 20g de zahar 300g mure Ingrediente pentru aluat: 360g faina 180g unt nesarat 100g zahar 1 varf de cuțit de sare 2…
Chec cu scorţişoară
16 April 2013
Chec cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si frisca. Ingrediente: 160 g faina 3 oua jumatate de pliculet praf de copt sare 70 g unt 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 160 ml lapte dulce o lingura…
Salată cu peşte afumat si naut
16 April 2013
Salată cu peşte afumat si naut din: peste afumata, naut, fasole fava, morcov, ceapa, salata verde, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, seminte de in, migdale, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g peste afumat 100 g naut 100 g fasole fava un morcov doua cepe mici o salata verde 250 g rosii cherry…
Pate vegetal cu verdeaţă
16 April 2013
Pate vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa, morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o conopida mica 500 g spanac 300 g broccoli o telina mica o ceapa un morcov doi catei de usturoi 50 g faina 30 ml lapte dulce 15 g gelatina…
Spuma de cafea
16 April 2013
Spuma de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat, fructoza, albusuri, cacao pudra si sare. Ingrediente: 1 lingura cu cafea solubila 3 foi de gelatina 40 g lapte degresat 2 linguri cu fructoza (sau 4 linguri cu zahar pudra) 2 albusuri 1 lingura cu cacao pudra sare Mod de preparare: Puneţi patru…
Tocanita de vita cu bere
16 April 2013
Tocanita de vita cu bere din: carne de vita, ulei, faina, ceapa, usturoi, sos de tomate, bere neagra, morcovi, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 30 ml ulei 20 g faina 2 cepe tocate 1 catel de usturoi 20 g sos de tomate 300 ml bere neagra 4 morcovi tocati…
Piept de pui cu sos de şofran
16 April 2013
Rulouri de peşte cu legume
16 April 2013
Rulouri de peşte cu legume din: file de hering, alge uscate, dovlecei, tije de telina, boabe de porumb, ceapa verde, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare, piper, oregano, salata verde si sfecla rosie murata. Ingrediente: 500 g file de hering 30 g alge uscate doi dovlecei doua tije de telina 300 g ciuperci 100 g…
Orez cu legume aromate
16 April 2013
Orez cu legume aromate din: orez, varza de bruxelles, morcovi baby, miere, pudra de scortisoara, cimbru, ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Inrgediente: 150 g orez cu bob lung 500 g varza de bruxelles 100 g morcovi baby o lingura cu miere jumatate de lingurita cu pudra de scortisoara o lingurita cu cimbru 150…
Tort cu nuca, frisca si ciocolata
16 April 2013
Tort cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt, oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si ciocolata. Ingrediente: Pentru primul blat: 250 g nucă măcinată 250 g zahăr 8 albuşuri 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie pentru al doilea blat: 6 ouă 6 linguri făină 6…
Supa cu galuste verzi
16 April 2013
Reteta zilei: Pui la tigaie cu salsa si porumb
16 April 2013
Friptura de miel cu cimbru si rozmarin
16 April 2013
Friptura de miel cu cimbru si rozmarin din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 pulpa de miel (preferabil cea din spate) 5-6 catei de usturoi rozmairn cimbru sare piper condiment vegetal Mod de preparare: Speli pulpa şi o laşi la macerat cu condimentele de mai sus timp…
Placinta de peste cu crusta de cartofi
16 April 2013
Placinta de peste cu crusta de cartofi din: cartofi, nucsoara, smantana, unt, galbenusuri, ceapa, seminte de fenicul, anason, vermut, supa de peste, smantana, file de pastrav afumat, file de cod, file de somon, mazare, oua, patrunjel, marar si zeama de lamaie. Ingredinete: 1 kg de cartofi, taiati in bucati mari 1 praf de nucsoara macinata…
Salată de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde
16 April 2013
Salată de morcov, ridiche roşie şi ceapă verde din: ridichi rosii, morcov, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 ridichi rosii 1 morcov 1 ceapa verde 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Speli bine legumele, iar morcovul il cureti. Tai legumele cat mai lung (pai). Partea verde de la ceapa o tai…
Desert cu coacaze negre
16 April 2013
Desert cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare. Ingrediente: 400 g coacaze negre 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu zahar pudra) 4 albusuri sare Mod de preparare: Curăţaţi coacăzele cu apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină…
Chiftele de naut cu salata de dovlecei
16 April 2013
Chiftele de naut cu salata de dovlecei din: naut, oua, lapte, faina, praf de copt, ceapa verde, harissa, ulei de floarea soarelui, dovlecel branza feta, frunze de menta si iaurt. Ingrediente: 400 g de naut din conserva, clatit si scurs bine 2 oua mari 3 linguri de lapte integral 4 linguri de faina 1 lingurita…
Biscuiţi cu susan si fistic
16 April 2013
Cartofi cu spanac
16 April 2013
Cartofi cu spanac din: spanac, cartofi, ceapa, rosii, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 6 cartofi medii 1 ceapa mare 2 rosii ulei sare Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi spală-lîn mai multe ape. Opăreşte-l în apă clocotită cu puţine sare. După 5 minute, scoate-l din apă şi lasă-l la…
Penne carbonara cu bacon si chiftele
16 April 2013
Penne carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa, galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 400 g penne 4 carnati proaspeti 8 felii de bacon sau pancetta 1 ceapa, tocata fin 3 galbenusuri mari 4 linguri de smantana 85 g de parmezan, ras fin 1 legatura mica de patrunjel, tocat fin Mod…
Mancarica de bame
16 April 2013
Mancarica de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg bame 2 cartofi 1 morcov 1 dovlecel 2 cepe otet ulei sare piper Mod de preparare: Curata bamele de codite, spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin otet. trece bamele printr-un…
Pâine prăjită cu salată de năsturel
16 April 2013
Pâine prăjită cu salată de năsturel din: salata de nasturel, patrunjel, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper alb, pomelo. Ingrediente: 100 g salata nasturel 2 fire patrunjel 1 catel de usturoi 4 bucati frunze busuioc 2 linguri ulei de masline sare si piper alb macinat 200 g pomelo (doar pulpa) Mod de preparare:…
Tartă cu mălai si şuncă
16 April 2013
Tartă cu mălai si şuncă din: faina, malai, lapte, drojdie, rosii cherry, praz, branza de vaci, masline, sunca, usturoi, oua, parmezan, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 150 g malai 250 ml lapte dulce 20 g drojdie 200 g rosii cherry un fir praz 300 g branza de vaci 100 g masline feliate…
Pui cu pasta de curry si orez
16 April 2013
Reteta zilei: Pui cu nuca de cocos, migdale si nuci
16 April 2013
Chilli vegetarian cu ouă coapte si coriandru
16 April 2013
Chilli vegetarian cu ouă coapte si coriandru din: ulei de floarea soarelui, ceapa, pasta de ardei iute, fasole neagra, rosii, zahar brun, oua, coriandru, smantana si tortillas. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 1-2 linguri de pasta de ardei iute 1 conserve x400 g de fasole neagra, clatita si scursa bine…
Reteta de post: Conopida picanta
16 April 2013
Conopida picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras 1 varf de cutit de curry ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai mari, ardeiulgras cubuleţe, iar…
Paine dietetica pentru slabit
16 April 2013
din: faina premix, drojdie, sare, fructoza, apa, otet, seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de chimen si seminte de anason. Ingrediente: 500 g faina premix 1 cub drojdie (25 g) 1 lingurita sare 1 lingurita fructoza 350 ml apa calduta 1 lingurita de otet ameste de seminte,…
Gustare de primavara
16 April 2013
Toasturi cu spanac, smantana si ou
16 April 2013
Toasturi cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, smantana, unt, paine si oua. Ingrediente: 200 g spanac frunze congelat 1 ceapă 2 lingurițe ulei sare piper 2 linguri smântână unt 12 felii pâine toast 12 ouă Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze puțin spanacul. Se taie ceapa felii.…
Curcan in crustă de susan si morcovi
16 April 2013
O reteta delicioasa de curcan cu:susan, dulceata portocale, ghimbir, sos de soia, lamaie, morcov, unt, supa de legume, patrunjel, miere, sare, piper. Ingrediente: 6 kg piept de curcan 80 g susan 2 linguri dulceaţă de portocale 1 lingură ghimbir ras 6 linguri sos de soia sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 800 g…
Rulouri din curcan cu sos gazpacho
16 April 2013
O reteta delicioasa de rulouri cu:arne de curcan, ceapa, verdeturi, usturoi, paine, seminte de pin, ricotta, ulei de masline, rosii, boia, castravete, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan 1 ceapă 1 legătură verdeţuri 2 căţei de usturoi 2 felii de pâine prăjită 2 linguri seminţe de pin, prăjite 250 g ricotta 5 linguri…
Alternative vegetariene pentru surse bogate de Omega 3
16 April 2013
Beneficiile acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului imunitar, făcându-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele specifice primăverii. Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta mediteraneeană…
Politica de confidentialitate
16 April 2013
Actualizat la data de 1 ianuarie 2013 Goldbach Audience Romania SRL, companie ce furnizeaza servicii mass-media, bazate pe tehnologii avansate, ofera produse inovative ce permit Advertiser-ilor din online sa ajunga la publicul tinta si, in acelasi timp, sa sustina Publisher-ii prin cresterea vanzarilor de reclame. Procedurile sigure, etice si securizate folosite in colectarea informatiilor despre…
Supă cremă de praz cu busuioc
16 April 2013
O reteta delicioasa de supa crema cu:praz, cartofi, dovlecel, morcov, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc, paine. Ingrediente: 3 fire de praz doi cartofi un dovlecel un morcov 50 g unt două linguri cu ulei de măsline sare piper busuioc 4 felii de pâine Mod de preparare: Untul se topeşte într-o cratiţă, se…
Reţete de Paşti (2013)
15 April 2013
Retete de Pasti: Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură…
Reteta zilei: Sos Salsa verde
15 April 2013
Sos Salsa verde din: gogonele, usturoi, ardei iute, ceapa, supa de pui, coriandru, piper negru, sare si oregano. Ingrediente: 13 gogonele 4 catei de usturoi 2 ardei iuti jalapeno ½ ceapa 3 cesti supa de pui coriandru ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare oregano uscat Mod de preparare: Se incalzeste o…
15 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
10 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Stufat delicios de miel O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură…
9 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
8 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu linte O reteta delicioasa de miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute, ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi Ingrediente: 800 g carne de miel 3 catei de usturoi 600…
7 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel cu migdale si caise uscate Miel cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate. Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de…
6 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Friptura de miel cu rozmarin verde Friptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu…
5 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Miel la cuptor cu lamaie Miel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru…
4 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet,…
3 retete cu carne de miel pentru Paşte
15 April 2013
Retete cu carne de miel pentru Paste: Sarmale de miel cu frunze de stevie Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa…
15 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
10 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Sangria cu piersici O reteta de sangria de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar 3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir Mod de preparare: Puneti feliile de piersici…
9 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Bentley cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/2 Calvados 1/2 Dubonnet Acest aperitiv clasic franţuzesc a apărut la începutul anilor ‘20 în Normandia, din iniţiativa care a vrut…
8 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail B&B Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin…
7 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Amaretto Colada O reteta simpla de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de cocos, amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste…
6 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail Banana Bliss O reteta simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – old fashioned Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 5/10 cognac 5/10 cremă de banane Apărut în Florida,…
5 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu portocale rosii Margarita cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, suc de limeta, vin alb, tequilla, gheata si felii de portocale rosii. Ingrediente: 1/2 ceasca de suc de portocale rosii 2 linguri de suc proaspat de limeta 3 linguri vin sec alb 7…
4 cocktailuri pentru Paşte
15 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Cocktail cu Amaretto si lichior Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino Mod de preparare: In…
Reteta zilei: Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice
15 April 2013
Salata de spanac cu nectarine si vinegreta de citrice din: nuci, zahar, sare, spanac, branza feta, afine, ceapa verde, nectarine, nuci confiate, suc de grapefruit, suc de portocala, zahar, otet de vin, ulei de masline si sare. Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nuci ¼ ceasca de zahar 2 lingurite de sare frunze de spanac…
Retete de post: Legume la wok
15 April 2013
Legume la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras, fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi fierti 1 morcov 1 castravete (de sera) 1 gogosar 1 ardei gras galben 100 g fasole verde 1 dovlecel 1 legatura de patrunjel ulei 2 lingurite cu zahar…
Paella cu fructe de mare
15 April 2013
Paella cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 300 g orez 300 g creveti decorticati 300 g scoici cu cochilie 300 g carne de caracatita doua cepe 3 catei de usturoi doi ardei grasi…
Legume cu sos de ciuperci
15 April 2013
Legume cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde, telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: doi morcovi 200 g mazare 100 g masline feliate 100 g porumb boabe 400 g fasole verde o telina ceapa usturoi 300 g ciuperci 50…
Salată cu broccoli şi pui
15 April 2013
Salată cu broccoli şi pui din: broccoli, piept de pui, morcovi, ceapa, usturoi, smantana, mustar dulce, castraveti murati, fasole rosie, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g broccoli doi piepti de pui doi morcovi o ceapa doi catei de usturoi 300 ml smantana o lingura cu mustar dulce 3 castraveti murati 200…
Macrou cu fasole verde
15 April 2013
O reteta delicioasa de macrou cu:ansoa, ardei iute, busuioc, ceapa, fasole verde, lamaie, macrou, pasta de masline, piper, rosii, sare, ulei, usturoi. Ingrediente: un kilogram macrou un kilogram fasole verde 5 roşii un ardei iute o ceapă o lingură cu pastă de măsline 4 fileuri de anşoa doi căţei de usturoi o lămâie 100 ml…
Tort roşu de căpşuni
15 April 2013
Tort roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire (24 cm) crema: 10…
Legume sote cu sos si busuioc tocat
15 April 2013
O reteta delicioasa de legume sote din: vanata, ciuperci, rosii, porumb, ardei gras, ceapa, usturoi, naut, ulei de masline, vin alb, sare, piper, busuioc, smantana. Ingrediente: o vânătă 200 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby doi ardei graşi două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de năut 100 ml ulei de măsline…
Salata calda de vinete
15 April 2013
Salata calda de vinete din: vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, patrunjel verde, maioneza vegetala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gras 1 ceapa mica 4 catei de usturoi patrunjel verde maioneza vegetala ulei sare piper Mod de preparare: Spala bine vinetele si taie-le felii, presara putina sare pe fiecare si lasa-le…
Orez cu şuncă de porc
15 April 2013
O reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi şuncă de porc 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie boabe o ceapă 4 căţei de usturoi un ardei capia o linguriţă cu…
Spirale mediteraneene
15 April 2013
Spirale mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste, ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi de porumb boia de ardei sare piper…
Gogoşi cu sos de vanilie
15 April 2013
O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt, drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7 g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de vanilie din comerţ sare o…
Reteta zilei: Tacos cu creveti si sos
15 April 2013
Tacos cu creveti si sos din: tortilla de porumb, creveti, praf chilli, usturoi, piper, chimen, sare de mare, ulei de masline, coriandru, ceapa rosie, varza alba, varza rosie, limeta, sos adobo, smantana, limeta si sare. Ingrediente pentru tacos: 4 tortilla de porumb 12 creveți decorticati ½ lingurita praf chili ¼ lingurita praf de usturoi…
Carnati cu linte si ceapa rosie
15 April 2013
Incinge cuptorul la 200°C. Aranjează într-un singur strat 2 cepe roşii, tăiată fiecare în 6 bucăţi, şi 8 cârnaţi. Dă tava la cuptor 25 de minute, întorcând ingredientele pe cealaltă parte la jumătatea timpului de coacere. Dă la o parte cârnaţii şi adaugă 500 g de linte verde din conservă, amestecând cu ceapa. Reaşază cârnaţii…
Desert cu mango
15 April 2013
Desert cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1 mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4 oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie Mod de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi. Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…
Ciorbă cu macrou
15 April 2013
O reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei, fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste. Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez…
Tort aperitiv cu somon
15 April 2013
Tort aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza, oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare. Ingrediente: 1 paine toast 100 g somon proaspat 300 g crema de branza 1 ceasca de maioneza 2 oua fierte 1 castravete 1 ardei rosu 1 salata seminte de dovleac ulei unt…
Cozonac banatean
15 April 2013
Cozonac banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare, coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100 g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa de lamaie drojdie Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de zahăr, drojdia şi le…
Cremă de branză cu dovleac
15 April 2013
O reteta delicioasa de crema de branza cu: castraveti, brnza de vaci, branza telemea, ciuperci, morcov, usturoi, dovleac, scortisoara, gelatina, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g ciuperci un morcov 4 căţei de usturoi 4 felii dovleac pentru plăcintă pudră de scorţişoară 10 g…
Reteta zilei: Sos de arahide
15 April 2013
Ciulama de pui si şuncă
15 April 2013
O reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata, ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper, cimbru, malai, castraveti murati. Ingrediente: 600 g carne de pui 300 g şuncă de porc afumată 200 g ciuperci un morcov o ceapă 120 g făină 150 ml ulei de floarea-soarelui o frunză…
Sărmăluţe de pui în oală de lut
15 April 2013
Pacinta cu varza
15 April 2013
Budincă cu sparanghel şi sos
15 April 2013
O reteta delicioasa de budinca cu:sparanghel, oua, branza telemea, spaghete, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 4 ouă 400 g brânză telemea 300 g sparanghel o căpăţână de usturoi 5 roşii o ceapă sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Sparanghelul se fierbe în apă cu sare,…
Salată de ton cu ţelină
15 April 2013
Salată de ton cu ţelină din: ton in ulei, telina, cimbru, dovlecel, ceapa, capere, ciuperci, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti murati si miez de nuca. Ingrediente: doua conserve ton in ulei doua tije de telina o lingurita cu cimbru un dovlecel o ceapa o lingura cu capere 100 g ciuperci doua…
Reteta zilei: Foccacia cu avocado si oua de prepelita
15 April 2013
Foccacia cu avocado si oua de prepelita din: avocado, oua de prepelita, focacia, lamaie, arpagic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: avocado oua de prepelita Focaccia lamaie arpagic ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se fierb oualele de prepelita timp de 2 minute și 30 de secunde.…
Macrou cu branza si masline
15 April 2013
Incinge cuptorul la 200°C. Amestecă 3 bulbi de fenicul, feliaţi subţire, cu 2 linguriţe de harissa (pastă de ardei iute) şi 2 linguriţe ulei de măsline. Aranjează feliile într-o tavă, asezonează-le şi dă tava la cuptor 20 de minute, până când feniculul începe să se caramelizeze. Pune deasupra 4 fileuri de macrou, cu pielea în…
Drob de miel cu ardei capia
15 April 2013
Bezele cu ciocolată
15 April 2013
O reteta delicioasa de bezele cu:oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, lamie, smochine, ciocolata neagra, cafea macinata, rom, miere, scortisoara, menta. Ingrediente: 4 albuşuri un sfert de linguriţă cu sare 200 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie 500 g smochine 100 g ciocolată neagră o lingură cu cafea măcinată 100 ml rom…
Briose multicolore
15 April 2013
O reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de castane, zahar colorat, oua. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr tos o jumătate de pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă cu sare zahăr vanilinat 50 g unt 250 ml lapte…
Pui de caracatiţă cu budincă de paste
15 April 2013
Drob de miel cu ou
15 April 2013
Drob de miel cu ou din: morcovi, unt, zahar, chifla, ceapa verde, patrunjel verde, organe de miel, oua si condimente. Ingrediente: 4 morcovi 1 lingurita unt 1 lingurita zahar 1 chifla veche de-o zi 1 legatura ceapa verde 2 legaturi patrunjel verde 800 g organe de miel (ficat, plamani, splina) 2 oua crude 2 oua…
Chiftelute de carne cu sos
15 April 2013
O reteta delicioasa de chiftelute cu:piept de pui, ceapa, usturoi, paine, oua, praz, rosii, broccoli, orez, susan, faina, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi jumătate de pâine 3 ouă un fir de praz 800 g roşii 500 g broccoli 150 g orez 50 g susan 100…
3 cocktailuri pentru Paşte
14 April 2013
Retete de cocktailuri pentru paste: Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata. Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si…
Reteta zilei: Crema de oua si lapte
14 April 2013
Crema de oua si lapte din: galbenusuri de ou, lapte, faina de porumb, zahar pudra, esenta de vanilie si smantana. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 290ml lapte 2 lingurite faina de porumb 125g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 100ml smantana Mod de preparare: Intr-un castron se pun galbenusurile de ou, zaharul…
Cartofi şi gulii la cuptor
14 April 2013
Cartofi şi gulii la cuptor din: cartofi, gulii, lapte, faina, cascaval, oua, nucsoara, marar, unt, pesmet, ceapa, usturoi, sare, piper, stafide si miez de nuca. Ingrediente: 4 cartofi 4 gulii 400 ml lapte dulce 50 g faina 150 g cascaval 3 oua un varf de lingurita cu nucsoara o legatura marar 25 g unt o…
Gogoşi cu cremă şi căpşune
14 April 2013
Gogoşi cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos esenta de rom doua pliculete zaha vanilinat un sfert de…
Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi
14 April 2013
Muschi de miel cu fasole verde si gratin de cartofi din: patrunjel, hasmatuchi, ceapa, cimbru, rozmarin, cartofi, bacon, usturoi, unt, paine, smantana, lapte, nucsoara, fasole verde, cascaval, muschi de miel, ulei de masline, mustar, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 1 legătură hasmațuchi 1 legătură ceapa ciorii 1 legătură cimbru 1 legătură rozmarin…
Ciorba de urzici cu usturoi
14 April 2013
Sufleu de ciuperci cu şuncă
14 April 2013
Sufleu de ciuperci cu şuncă din: sunca, ciuperci, cascaval, faina, lapte, oua, conopida, praz, unt, sare, piper, patrunjel, paine cu malai si salata de cruditati. Ingrediente: 200 g sunca 150 g ciuperci 100 g cascaval mai tare 80 g faina 550 ml lapte dulce 5 oua o conopida mica un fir de praz 100 g…
Cartofi la cuptor cu rosii
14 April 2013
Cartofi la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi o ceapă 4 căţei de usturoi 500 g roşii 300 g ciuperci 100 g miez de nucă 100 ml ulei de floarea-soarelui o jumătate de linguriţă cu cimbru…
Desert de lamaie verde cu menta
14 April 2013
Pulpa de miel cu mamaliguta
14 April 2013
Cozonac cu mac si nuca
14 April 2013
Zacusca de ardei
14 April 2013
Zacusca de ardei din: ardei capia, morcovi, bulion, rosii in bulion, ceapa, patrunjel verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg ardei capia sau gogosari 2 morcoi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii in bulion 4 cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei Mod de preparare: Pune ardeii la copt…
Reteta zilei: Cartofi copti umpluti cu carne de vita
14 April 2013
Frigarui de kiwi cu sos de fructe
14 April 2013
Frigarui de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango, suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie. Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie 1 lingura cu fructoza…
Reteta de post: Ghiveci calugaresc
14 April 2013
Ghiveci calugaresc din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: 3 cepe potrivite 2 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana cu linte 1 legatura de patrunjel verde 1 legatura de marar…
Ouă aperitiv
14 April 2013
Chec din albuşuri
14 April 2013
Chec din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat. Ingrediente: 5 albusuri 1 cana de zahar 1 cana faina o lingurita bicarbonat sucul de la 1 lamaie coaja rasa de la o lamaie 2 pliculete zahar vanilat esente nuca rahat Mod de preparare:…
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin
14 April 2013
Pulpe de curcan împănate cu costiţă, usturoi şi rozmarin din: pulpe de curcan, rozmarin, costita, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, piper negru si sare. Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de curcan, dezosate, dar cu piele (aproximativ 1,2 kg) 6-8 fire de rozmarin 3-4 felii de costiţă, fără os şi şoric 2-3 căţei de usturoi două…