Retete de Paste:
Gaina machedoneasca
27 October 2010
Ingrediente: 1 găină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn)
400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru
(iaurt) piper cimbru busuioc 1linguriţă sare (dacă n-au destulă sare
brânza şi şunca) Mod de preparare: Găina se fierbe, împreună cu
măruntaiele se toacă pastă usturoiul .Se dezosează carnea,…
Read more »
Read more »
Hrean cu iaurt
26 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi de hrean 2 linguri suc de lămâie 1 lingură de
miere de albine sare 100 ml iaurt 2 linguri smântână Mod de preparare:
Hreanul se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea mică. Se adaugă
zeama de lămâie, puţină sare şi mierea. Se omogenizează cu iaurt şi
smântână. …
Read more »
Read more »
Plăcintă cu branză dulce si stafide
26 October 2010
Ingrediente pentru foi: 1 pachet margarina 150 ml apă 20 g drojdie 1
praf de sare 1 linguriţă miere făină cât cuprinde Ingrediente pentru
umplutură: 700 g brânză dulce 4 ouă 3 pliculeţe zahăr vanilat 250 g
zahăr 100 g stafide Mod de preparare: Pentru foi: se pune într-un
castron mai mare margarina…
Read more »
Read more »
Grau fiert cu fructe
26 October 2010
Ingrediente: 500 g grâu 2 mere 1 kiwi 1 portocală 100 g fulgi de cocos
100 g nucă măcinată Mod de preparare: Grâul se alege, se spală şi se
fierbe la foc domol, în aproximativ 2 litri de apă clocotită. înainte de
a fi servit, se ornează cu diferite fructe de sezon sau…
Read more »
Read more »
Cremă de usturoi
26 October 2010
Ingrediente: 6 căţei de usturoi 100 ml suc de lămâie 400 g cartofi 100
ml ulei de măsline presat la rece sare Mod de preparare: Cartofii se
fierb în coajă, se curăţă şi se mixează în blender cu restul
ingredientelor, uleiul adăugându-se treptat. Crema se poate orna cu
măsline. Se serveşte întinsă…
Read more »
Read more »
Gelatina din seminţe de in
26 October 2010
Ingrediente: 3 linguri seminţe de in 250 g apă sare Mod de preparare:
Seminţele de in se macină şi se amestecă cu apa fiartă şi răcită. Se
lasă la macerat 10 minute, după care se trec prin sită. Se dă la
frigider unde se îngroaşă şi se păstrează. Această gelatină poate
înlocui foarte bine…
Read more »
Read more »
Muştar preparat in casa
26 October 2010
Ingrediente: 1 pungă fulgi de porumb 2 căţei de usturoi 50 g suc de
lămâie 50 ml ulei de măsline sare 1 lingură miere de albine Mod de
preparare: Fulgii se porumb se pun la înmuiat, cu 50 ml apă fiartă şi
răcită, 10-15 minute. Se mixează în blender cu restul ingredientelor
şi…
Read more »
Read more »
Lapte de soia preparat in casă
26 October 2010
Ingrediente: 1 cană de soia boabe 1,5 litri apă 100 g miere 2 pliculeţe
zahăr vanilat 1 lămâie rasă Mod de preparare: Soia se pune la înmuiat
de seara până dimineaţa. Se scurge de apă şi se clăteşte cu apă rece.
Se mixează în blender cu 1 litru de apă. Devine o pastă…
Read more »
Read more »
Turtiţe din aluat nedospit
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 250 ml apă călduţă sare 3 linguri
ulei de măsline 50 g susan sau mac Mod de preparare: Intr-un bol mai
mare se frământă făina cu sare, apă călduţă şi ulei. Cu mâinile, se fac
biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se turtesc cu podul palmei.…
Read more »
Read more »
Paine de secară cu susan
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină de secară 500 g făină de grâu 500 ml apă 25 g
drojdie 2 linguriţe miere 1 praf de sare 50 g susan Mod de preparare:
Se frământă un aluat pentru pâine (vezi reţeta 304). Aluatul se acoperă
cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească într-un…
Read more »
Read more »
Salată de salată verde si castraveti
26 October 2010
Ingrediente: 2 salate verzi (lăptucă) 5 castraveţi potriviţi 1 legătură
mărar verde 1 iaurt sau 1 pahar smântână cu grăsime redusă 1 linguriţă
vegeta 3 căţei de usturoi ras 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1
lingură ulei de măsline Mod de preparare: Salata se spală, se rupe în
bucăţi, îndepărtând…
Read more »
Read more »
Salată de spanac II
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de
lămâie 3-4 căţei de usturoi sare 1 ou fiert Mod de preparare: Spanacul
se alege şi se spală bine sub jet de apă. Se taie în bucăţi, se aşază
într-un castron, iar deasupra se toarnă un sos făcut din ulei,…
Read more »
Read more »
Salată de papadie
26 October 2010
Ingrediente: 400 g frunze de păpădie crude 100 g brânză de vaci 2-3
căţei de usturoi 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1 morcov ras 2
linguri ulei sare Mod de preparare: Păpădia se spală bine şi se taie
mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu păpădia.…
Read more »
Read more »
Franzelă de casă
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 500 g tărâţe de grâu 150 g miez de nucă
proaspăt 2 linguri ulei de măsline 25 g drojdie 1 praf de sare 2
linguriţe miere 500 ml apă călduţă Mod de preparare: Se frământă un
aluat obişnuit pentru pâine, în care se adaugă şi miezul de nucă. După…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu avocado si migdale
26 October 2010
Ingrediente: 3 andive 1 morcov 10 migdale mărunţite 1 avocado 1
legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 2 linguri suc
de lămâie sare Mod de preparare: Andivele spălate bine se taie
rondele şi se aşază pe un platou. Morcovul să dă prin răzătoarea mare şi
se aşază în straturi…
Read more »
Read more »
Paine integrala de grau
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină integrală 25 g drojdie 1 praf de sare 2
linguriţe miere 500 ml apă călduţă Mod de preparare: Intr-un lighean
mai mare se pune făina. Separat, drojdia se amestecă cu mierea până la
completa dizolvare şi se adaugă apa călduţă. Se frământă un aluat de
consistenţă potrivită care se…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi negre
26 October 2010
Ingrediente: 2 ridichi negre 100 g brânză de vaci 1 salată verde mică
2-3 frunze de ţelină pătrunjel 2 linguri suc de lămâie sare 1 lingură
ulei de măsline 1 ardei roşu Mod de preparare: Ridichile se curăţă de
coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea mare. Pe un platou se aşază…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu dovlecei
26 October 2010
Ingrediente: 3-4 vinete potrivite (moi la pipăit şi închise la
culoare) 2 dovlecei 100 ml ulei 1 lingură suc de lămâie 2-3 căţei de
usturoi sare Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra de la
aragaz, se curăţă fierbinţi şi se pun la scurs. Dovleceii se curăţă de
coajă, se taie cubuleţe…
Read more »
Read more »
Budincă de vinete
26 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g brânză dulce dietetică 100 g
margarină 1 praf de copt făină cât cuprinde 1 praf sare 2 linguri zeamă
de lămâie Ingrediente pentru compoziţie: 4-5 vinete, de preferinţă bine
coapte şi mai subţiri 2 cepe 3 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură vegeta,
condimente (opţional) 2 linguri ulei …
Read more »
Read more »
Sos oltenesc de iaurt
26 October 2010
Ingrediente: 300 ml iaurt 3 fire ceapă verde 1 lingură muştar 1 roşie
coaptă 1 tulpină praz 10 g sare mărar leuştean pătrunjel Mod de
preparare: Se rade prazul, se cojeşte roşia se freacă toate până se
leagă .Se adaugă verdeaţa, tocată mărunt. Rasolul, legumele, dar şi
ochiurile se înfrăţesc cu acest sos…
Read more »
Read more »
Praz umplut sau sarmalute de praz
26 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg praz 500 g carne viţel tocată 500 ml supă vită 2
ouă 1 pahar vin alb sec sare piper 1 linguriţă miere 50 g piure ardei
gras şi roşii 100 g unt Mod de preparare: Se spală, se taie prazul
partea cea groasă în bucăţi de lungimea unei ţigărin .…
Read more »
Read more »
Turta de praz
26 October 2010
Ingrediente : 250 g faină 125 g unt 1 gălbenuş de ou pentru aluat 1
jumătate linguriţă de sare 800 g praz 50 g unt 2 gălbenuşuri de ou sare
piper Mod de preparare: Se face un aluat cu faina, untul, gălbenuşul
de ou, sare şi puţină apă, cât să iasă un aluat…
Read more »
Read more »
Vinete cu aluat de cartofi
26 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 100 g făină 1 ou 100 g unt sare
Ingrediente pentru umplutură: 3 vinete potrivite 4 roşii 150 g
caşcaval 2 ouă 150 g smântână dietetică (sau iaurt) 1 linguriţă vegeta
condimente (busuioc, maghiran, cimbru) 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Varza cu marar
26 October 2010
Ingrediente: 3 linguri untdelemn 2 morcovi sare piper paprică 1 lingură
pastă roşii 2 legături de mărar 200 ml supă de pasăre 200 g iaurt 200 g
carne albă (piept pui dezosat) 6 vărzuce mici Mod de preparare: Varza
se împarte în patru sau se toacă fideluţă carnea se taie cubulete,
morcovii se…
Read more »
Read more »
Ciorba olteneasca de pui
26 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 morcov 1 legătură lobodă roşie 1
pătrunjel 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 1 ou sare piper
leuştean 200 g tăietei de casă sau zdrenţe acreală: 1 litru borş (0,5 1
zer) Mod de preparare: Se pun la fiert, întregi, ceapa, morcovul,
pătrunjelul, 20…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de dovlecei
26 October 2010
Ingrediente: 700 g dovlecei tineri 2 cartofi 1 morcov 1 gălbenuş 100 g
smântână 1 lingură vegeta 50 g unt 2 linguri suc de lămâie opţional 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi
de seminţe, se taie bucăţi şi se fierb împreună cu morcovul şi cartofii
în 4…
Read more »
Read more »
Supă ardelenească de cartofi
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei graşi roşii 1 legătură
pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta câteva frunze tarhon 250 ml
lapte Mod de preparare: Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se
spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în 3,5 litri de apă. Când
legumele sunt aproape…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu branză tofu
26 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g brânză tofu ulei
pentru prăjit scobitori Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de
coajă, se taie felii subţiri pe lungime, se presară cu sare şi se lasă
deoparte să se înmoaie. între timp, brânza tofu se taie felii de 2-3 cm
lungime şi…
Read more »
Read more »
Drob de vinete
26 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg vinete 5 linguri gris 4 cepe mari 1 căpăţână
usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare 1 lingură vegeta 4
ouă condimente 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Vinetele se curăţă
de coajă (în zebră), se taie cubuleţe şi se pun în apa clocotită cu sare
până se înmoaie,…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi
26 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 100 g mazăre din conservă 1 ardei 1
legătură ceapă verde 1 morcov ras 2 frunze de ţelină 1 avocado 2-3
linguri suc de lămâie sare 1 linguriţă miere Mod de preparare: Pe un
platou se aşază salata, ţelina, mazărea, rondelele de ardei, morcovul,
după ce în prealabil au…
Read more »
Read more »
Rulouri de cartofi
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g făină 20 g unt 1 ou 200 g brânză de
vaci sare verdeaţă mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cartofii se
spală bine şi se fierb în coajă, după aceea se curăţă şi se dau prin
maşina de tocat. Se amestecă cu făina, untul şi un ou…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos alb
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g făină caju 1 lingură ulei de măsline 1
linguriţă sare 1 legătură pătrunjel verde 3 căţei de usturoi Mod de
preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe mai mari se pun
la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, se
opreşte focul şi…
Read more »
Read more »
Drob de nuci
26 October 2010
Ingrediente: 300 g nuci măcinate 150 g fulgi de ovăz 150 g fulgi de
porumb 2 cepe 2 ardei graşi 200 g brânză de vaci 1 ţelină 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână usturoi 4 ouă 1 lingură vegeta 3
linguri ulei Mod de preparare: Ceapa, ardeiul, ţelina se taie mărunt…
Mancare de năut
26 October 2010
Ingrediente: 250 g năut 800 g roşii coapte bine 2 ardei 2 cepe 3 căţei
de usturoi 1 vânătă potrivită 1 linguriţă cimbru 3-4 linguri ulei Mod
de preparare: Năutul se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se
scurge de apa în care a stat la înmuiat, se clăteşte şi se pune…
Read more »
Read more »
Ciorba olteneasca de vacuta
26 October 2010
Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1
păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză dulce
4 cartofi sare 1 legătură leuştean 1 pahar smântână Mod de preparare:
Oasele sparte se pun la fiert în 2 litri apă rece…
Read more »
Read more »
Musaca de telina
26 October 2010
Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată viţel 1 pahar lapte 100 g
pâine albă 100 g unt sare piper 1 ceapă 2 linguri pastă ardei gras 2 ouă
1 pahar bulion gros de roşii 2 kg telina 50 g unt Ingrediente zeama:500
ml supă de carne ,1 ceapă 100 g pesmet, 50 g unt…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de mazăre uscata
26 October 2010
Ingrediente: 200 g mazăre uscată 1 -2 cepe 4-5 căţei de usturoi 2
linguri făină de mălai 2 ouă oregano cimbru 1 lingură boia de ardei
dulce ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Mazărea se alege, se
spală în multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Ceapa
se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Shanghai (video)
26 October 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml anisette 1 tsp grenadine 15 ml lemon
juice ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1
cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a
small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Shanghai
Read more »
Read more »
Hrean oltenesc
26 October 2010
Ingrediente: 4 linguri hrean ras pastă 2 mere rase 1 linguriţă sare 2
linguri morcov ras 1 lingură oţet 4 linguri sfeclă roşie rasă Mod de
preparare: Se curăţă hreanul, morcovul, merele, sfecla, se rad pastă. Se
freacă cu oţetul şi sarea Merge cu orice. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Dovlecei cu paste fainoase si migdale
26 October 2010
Ingrediente: 2 căni dovlecel răzuit 1 ceapă 250 g paste făinoase fierte
200 ml suc de roşii 1 /4 cană migdale pisate 2 căţei de usturoi 2-3
linguri ulei de măsline sare condimente (maghiran, rozmarin) Mod de
preparare: In apă şi ulei se pune la înăbuşit dovlecelul, ceapa tocată
fin şi usturoiul şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu zeama de varza
26 October 2010
Ingrediente: 3 morcovi 3 pătrunjel 1păstârnac 2cartofi 3 cepe 1ardei
gras 3 – 4 roşii 1 litru zeamă de varză leuşean pătrunjel ţelină 2 kg
peşte (de preferinţă alb – ştiucă, văduviţă, biban, şalău, dar e bun şi
crapul) Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se
pun la fiert…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinete
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 100 g unt 300 ml lapte soia (sau de vacă) 4
linguri făină 3 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare Mod
de preparare: Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele şi se
înăbuşă în 50 g unt, până se înmoaie complet. Separat, se prepară sosul…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu verdeata
26 October 2010
Ingrediente: 4- 5 vinete 3-4 cepe 2 morcovi 4-5 gogoşari 5-6 roşii 1/2
varză albă 4-5 linguri ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Ceapa se
taie peştişori, morcovii se dau prin răzătoarea mare, ardeii se coc, se
curăţă şi se taie şuviţe, roşiile se taie în patru şi se fierb, se trec
prin…
Read more »
Read more »
Burta de porc umpluta
26 October 2010
Ingrediente: 3 burţi de porc 1 linguriţă piper pisat 2 legături groase
de pătrunjel 1 morcov 3 linguri iaurt 1 căpăţână usturoi 5 cepe 2
legături groase de mărar 1 jumătate lingură sare 1 lingură untură de
rinichi 100 ml otet Mod de preparare: Se spală burţile, se opăresc, se
rad de pieliţele…
Read more »
Read more »
Mancare olteneasca de vinete
26 October 2010
Ingrediente: sos românesc1 ceaşcă 500 g carne de vită 6 vinete 1
pachet unt ( 1 ceaşcă de ulei) 1 căpăţână usturoi 500 g roşii sare 1
legătură mărar Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la
prăjit în 100 g unt. Vinetele se taie îmbucături, se sărează şi se…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de mazăre verde
26 October 2010
Ingrediente: 800 g mazăre 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 2 linguri de
ulei 250 ml suc de roşii 1 lingură boia dulce 1 ceapă 2 linguri pastă
ardei sau ardei tăiat mărunt 1 linguriţă vegeta 2-3 căţei de usturoi 1-2
linguriţe busuioc Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină apă şi
vegeta.…
Read more »
Read more »
Salată de vinete dietetică
26 October 2010
Ingrediente: 3 vinete potrivite 3-4 linguri ulei (de preferat de
măsline) 1 ceapă sare 1 ardei gogoşar roşu câteva măsline fără sâmburi
pentru ornat Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra aragazului,
întorcându-se pe toate părţile, până când cedează uşor la apăsare. După
ce sunt bine coapte, se îndepărtează cotorul şi coaja…
Read more »
Read more »
Pui la ceaun
26 October 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg sare piper paprică ulei destul Mod de
preparare: Puiul scutit de tacâmuri şi măruntaie se freacă cu sare,
piper şi boia. Se încinge grăsime într-un ceaun, cât să acopere
păsăroiul se pune puiul gras şi cărnos să fiarbă în untură (asta usucă
şi închide pieile în uluitoare…
Read more »
Read more »
Mancarica taraneasca
26 October 2010
Ingrediente: 600 g carne de viţel 10 cepe 500 g pătlăgele roşii puţin
piper sare 400 g carne purcel 15 ardei graşi roşii 200 g unt 1 legătură
verdeaţă Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mici şi se prăjeşte
în unt, într-o cratiţă pe măsură .Ceapa se taie feliuţe şi se pune…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de praz
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg praz 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină 1 cană
de lapte de soia sau supă strecurată vegeta Mod de preparare: Prazul
se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi subţiri, se înăbuşă în puţină
apă cu ulei, se adaugă făina şi se stinge cu apă sau zeamă…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de ciuperci
26 October 2010
Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat 500 g ciuperci crude 3 linguri
ulei de măsline 1 lingură făină sare 3 linguri smântână 1 legătură mărar
suc de lămâie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul de supă şi, când
este gata, se strecoară. Peste supă adăugăm o lingură de făină
amestecată cu puţină apă…
Read more »
Read more »
Varză dulce sau acră cu granule de soia
26 October 2010
Ingrediente: 1-2 verze dulci sau 1,5 kg varză acră (care în prealabil a
fost uşor dezacrită) 2 cepe 100 g smântână 1 lingură vegeta 1/2 ceaşcă
de orez (opţional) 1 legătură mărar ulei condimente pentru varză 150 g
soia granule Mod de preparare: Ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu
puţină apă,…
Read more »
Read more »
Musaca de varza
26 October 2010
Ingrediente: 1 pahar orez 1 varză 2 cepe 1 pahar untdelemn 6 ardei
graşi 1 kg roşii 1 pahar smântână 500 g carne slabă de porc 1 cană supă
de carne 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă pastă de ardei piper sare
cimbru Mod de preparare: Cepele şi carnea se toacă, apoi…
Read more »
Read more »
Lasagna cu spanac
26 October 2010
Ingrediente: 1 pachet paste lasagna 1 pachet spanac congelat 500 g
brânză dulce 200 g sos de roşii (sau suc de roşii) 2-3 căţei usturoi 1
lingură vegeta 150 g caşcaval (de preferinţă mozzarela) 2 cepe mici
condimente Mod de preparare: Un pachet de paste late şi foarte lungi
se fierb, se clătesc…
Read more »
Read more »
Pastă de ţelină cu branză
26 October 2010
Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 3 linguri smântână 2
linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie sare Mod de preparare: Brânza
se freacă bine cu smântână şi uleiul. Ţelina se curăţă şi se dă prin
răzătoarea mică, apoi se scurge de zeamă. Imediat se omogenizează cu
pasta de brânză, ca…
Read more »
Read more »
Mancare de mei cu fasole
26 October 2010
Ingrediente: 250 g mei 250 g fasole albă 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură
ulei 1 lingură vegeta 100 g brânză telemea tare şi nesărată 2 linguri
fulgi de ovăz Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu apă şi sare.
Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă, vegeta şi ulei, apoi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de mazăre uscată
26 October 2010
Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cepe potrivite 3-4 cartofi 2 morcovi 1
ţelină mică maghiran 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei măsline 1
lingură vegeta Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală bine şi se
lasă la înmuiat 12 ore în apă. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi
se taie…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos si ciuperci
26 October 2010
Ingrediente: 500 g spaghete 4 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ardei graşi
roşii 500 g suc de roşii 1 linguriţă vegeta 2 cutii ciuperci (300 g)
cimbru 2-3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă miere Mod de preparare:
Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi se clătesc cu
apă rece.…
Read more »
Read more »
Pateu de linte II
26 October 2010
Ingrediente: 250 g linte 2 cartofi de preferinţă albi 1 lingură de
muştar dulce 2-3 linguriţe suc de lămâie 150 g ulei 1-2 cepe 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune
la înmuiat 12 ore. Apoi, se aruncă apa în care a stat la înmuiat…
Read more »
Read more »
Fresh Musu
26 October 2010
Ingrediente: 200 g muşii 300 g compot de ananas Mod de preparare:
Muşii se amestecă cu compotul şi se lasă 30 de minute să se odihnească.
Apoi se serveşte. Este gustos şi uşor de preparat.
Read more »
Read more »
Ardei cu branza
26 October 2010
Ingrediente: 0,500 kg ardei 2 ouă 100 g telemea sau urdă 500 g
untdelemn sare piper 100 ml bulion de roşii Mod de preparare: Se taie
ardeii bucăţele Se încinge uleiul, se pun ardeii la prăjit. Când s-au
muiat se adaugă ouăle şi bulionul şi se amestecă până se- ncheagă Se
adaugă brânză…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci
26 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină 25 g drojdie 100 g iaurt sare
făină cât cuprinde Ingrediente pentru compoziţie: 200 g caşcaval 300 g
ciuperci 100 g măsline fără sâmburi 3 roşii 2 ardei capia roşii 1 ceapă
mare 1 lingură vegeta Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în puţină
apă călduţă şi…
Read more »
Read more »
Alvita
26 October 2010
Ingrediente umplutura: 5 albuşuri 300 g miez nucă 1 lingură zeamă de
lămâie 400 g zahăr tos 300 g miere 1 plic zahăr vanilat Ingrediente foi
de placinta :6-7 oua,600 g faina Mod de preparare: Se face de cu seară:
se bat ouăle spumă, se amestecă cu lăină şi se frământă până nu se…
Read more »
Read more »
Gutui umplute
26 October 2010
Ingrediente: 6 gutui potrivite 150 g nuci măcinate 200 g stafide 1
lingură zahăr Mod de preparare: Gutuile se spală, li se taie un
căpăcel prin care se scot sâmburii şi se mai scobesc puţin cu un cuţit
special. Separat, se dau nucile şi stafidele prin maşina de tocat sau
prin robotul de…
Read more »
Read more »
Pastă de branză cu măsline
26 October 2010
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 2 gălbenuşuri fierte 100 g măsline
fără sâmburi 50 g margarină vegetală sare 1 linguriţă vegeta Mod de
preparare: Cu ajutorul mixerului sau al robotului de bucătărie, se
omogenizează ingredientele de mai sus. Se obţine o pastă care se
serveşte întinsă pe pâine. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Ţelină pane
26 October 2010
Ingrediente: 1-2 ţeline potrivite 2-3 ouă 3 linguri de făină 1
linguriţă vegeta sare ulei pentru prăjit condimente cimbru Mod de
preparare: Ţelina se curăţă, se spală, se taie în două pe lung, apoi
fiecare jumătate în felii groase de 1 cm. Se opăreşte în apă cu sare,
timp de 10-15 minute, până…
Pateu de soia boabe II
26 October 2010
Ingrediente: 200 g soia 2-3 cepe 2 morcovi 2-3 cartofi 5-6 căţei de
usturoi condimente (cimbru, oregano, maghiran, enibahar) 100 g ulei 1
lingură pastă de tomate 1 lingură vegeta sare Mod de preparare: Soia
se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa.
Se aruncă apa în…
Read more »
Read more »
Şerbet de zmeură
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g zmeură 1/4 l apă 80 g glucoza Mod de
preparare: Zmeura zdrobită se fierbe cu apa 15 minute, apoi se strecoară
prin tifon şi se fierbe la foc iute cu zahărul. Pe parcurs se pune şi
glucoza şi cînd începe să se lege, se pune la apă…
Read more »
Read more »
Intoarse de vinete
26 October 2010
Ingrediente: 3 vinete mari 150 g brânză de burduf 150 g brânză de vaci 1
ardei gras 1 fir praz 6 căţei de usturoi 1 roşie sare piper 2 ouă
rozmarin leuştean pătrunjel mărar 2 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare: Se taie vinetele în lungime în felii subţiri.Se
prăjesc…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu masline
25 October 2010
Ingrediente: 3-4 vinete 2 cepe 100 g ulei sare 7-8 măsline verdeaţă
Mod de preparare: In primul rând, vinetele se coc numai la flacără
deschisă, se curăţă cât sunt calde, se lasă să se scurgă bine şi se
toacă numai cu un tocător de lemn, pe un suport special pentru legume,
înainte de…
Read more »
Read more »
Salată orientală de vară
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă mare 3 castraveţi
cruzi 1 roşie 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare suc
de lămâie Mod de preparare: Cartofii se taie cubuleţe, morcovii
rondele subţiri şi se fierb împreună, cu apă şi sare. După ce au fiert,
se scurg…
Read more »
Read more »
Sos picant cu găluşte tofu
25 October 2010
Ingrediente pentru sos: 100 ml ulei 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă
muştar 1 castravete murat 1 ceapă mică sare 1 gălbenuş Ingrediente
pentru găluşte: 500 g cartofi 150 g făină 350 g brânză tofu 100 g unt
100 g pesmet 1 legătură frunze de pătrunjel sare 1 ou Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Sos de roşii cu găluşte de spanac
25 October 2010
Ingrediente pentru sos: 1 kg roşii bine coapte 2-3 căţei de usturoi 1
lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline nucşoară busuioc Ingrediente
pentru găluşte: 400 g frunze de spanac 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri
seminţe susan 2 ouă 50 g caşcaval ras 2 linguri pesmet sare Mod de
preparare: în uleiul…
Read more »
Read more »
Macaroane cu linte
25 October 2010
Ingrediente: 300 g macaroane late 100 g linte roşie 200 ml supă de
legume 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g soia granule 3-4 roşii 100 g
porumb din conservă sare oregano 3 linguri ulei Mod de preparare:
Lintea roşie se fierbe în supa de legume aproximativ 7 minute. Ceapa şi
usturoiul…
Read more »
Read more »
Paste chinezeşti
25 October 2010
Ingrediente: 250 paste făinoase în formă de spirală 1 morcov 1/2 ţelină
1 ceapă 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 lingură vegeta condimente
2-3 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Pastele se fierb cu apă
şi sare şi se clătesc cu apă rece. Separat, legumele tăiate cubuleţe se
înăbuşă cu…
Read more »
Read more »
Budincă de broccoli
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg broccoli 4 ouă 200 g brânză dulce dietetică 150 g
smântână dietetică 2-3 linguri pesmet sare 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Broccolii se desfac în bucheţele mici şi se spală bine sub
jet de apă. Se opăresc cu apă şi sare şi se lasă la scurs. Intr-un vas
de…
Read more »
Read more »
Budincă de ciuperci in aluat
25 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de margarină vegetală 100 g smântână
degresată 1 ou 1 praf de copt 350 g făină 1 praf de sare Ingrediente
pentru compoziţie: 150 g caşcaval ras 500 g ciuperci proaspete sau 3
cutiuţe ciuperci din conservă 150 g smântână degresată 3 ouă 1 linguriţă
vegeta 2 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Castraveti cu smantana
25 October 2010
Ingrediente: 2 linguri untdelemn 1 ceaşcă smântână 1 legătură mărar
sare piper cimbru foi de dafin boia frunze de telină 1 kg castraveţi
mari Mod de preparare: Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii
de două degete, se sărează puţin. Se pune apa la fiert cu ulei, cimbru,
foi de dafin, frunze…
Read more »
Read more »
Placinta pripita
25 October 2010
Ingrediente alua: 500 g faină 50 g osânză 100 g unt + 50 g pentru uns 1
ou 1 linguriţă oţet 1 linguriţă sare 100 g zahăr pudră Ingrediente
umplutura: 500 g brânză de vaci ,3 ouă ,3 linguri zahăr Mod de
prteparare: Se amestecă şi se frământă toate până se fac…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1
lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1
legătură pătrunjel condimente maghiran oregano Mod de preparare: Soia
fiartă se dă prin maşina de tocat, usturoiul se pisează şi se amestecă
cu restul ingredientelor într-un castron.…
Read more »
Read more »
Bors Romanesc
25 October 2010
Ingrediente: 500 g piept vită 1 os mare cu măduvă 1 – 2 litri supă de
carne 2 cepe 1 morcov 1 felie varză 1 jumătate rădăcină pătrunjel 1
sfeclă 1 jumătate păstârnac 1 jumătate ţelină 4-5 cartofi 1 jumătate
litru borş sare piper boabe 2 dl smântână foi verzi de leuştean mărar
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Compot de visine
25 October 2010
Ingrediente: l kg vişine frumoase 200 g zahăr 1 ceaşcă cu apă Mod de
preparare: Se pune zahărul în apă, pe foc .Se grijesc vişinile. Când a
dat apa în clocot, se pun vişinile să fiarbă molcom, nu mai mult de 1
sfert de oră . La fel se face compotul de cireşe.…
Read more »
Read more »
Chiftele de cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 linguri făină 1 lingură
boia de ardei dulce 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 100 g
caşcaval 1 lingură vegeta condimente pentru chiftele ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă 10-15 minute, se curăţă,
se dau pe răzătoarea mare.…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte rotunde
25 October 2010
Ingrediente pentru supă: 2 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1
ţelină 2 ardei graşi 3 linguri ulei 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1
lingură vegeta Ingrediente entru găluşte: 250 ml lapte 2 ouă 100 g griş
200 g crutoane 50 g unt sare Mod de preparare: Legumele se curăţă,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu maioneză
25 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg vinete 2 ouă 100 ml ulei 1 ardei gras 1 roşie sare 1
lingură suc de lămâie pătrunjel Mod de preparare: Vinetele se coc, se
curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă mărunt cu un tocător de lemn.
Maioneza se pregăteşte cu ajutorul mixerului dintr-un gălbenuş fiert şi
unul…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor
25 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi fierţi (în coajă) şi tăiaţi felii subţiri 1 /2
ceaşcă nuci 2 ceşti apă 1 lingură pudră de ceapă sau ceapă proaspătă
tocată fin 1 lingură boia dulce de ardei sare Mod de preparare: Se pun
cartofii într-un vas de jena. Toate celelalte ingrediente se amestecă
în mixer şi se…
Read more »
Read more »
Drob de morcovi
25 October 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1 cană orez fiert 1 cană pesmet 3 cepe 4-5 linguri ulei
5-6 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 2 ouă 1 lingură vegeta Mod de
preparare: Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin râzătoare, apoi se
amestecă cu pesmetul şi orezul fiert. Ceapa se înăbuşă cu apă şi ulei,…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi
25 October 2010
Ingrediente: 1-1,5 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 2
linguri ulei 2 roşii 250 g brânză tofu sare Mod de preparare: Cartofii
se curăţă, se spală şi se pun într-un vas (tavă) de jena în cuptorul
încins, fie întregi, fie tăiaţi în două, după ce vasul a fost uns în
prealabil…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu măsline
25 October 2010
Ingrediente: 7-8 cartofi 2 linguri ulei 4-5 căţei usturoi 150 g măsline
dietetice sare după gust 1/4 linguriţă rozmarin 100 g migdale Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul, cartofii se taie în sferturi şi se
pun într-un vas de Jena uns cu ulei, împreună cu celelalte ingrediente,
şi se amestecă bine. Se pun…
Read more »
Read more »
Aperitiv de cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2
linguri ulei sare 1 pahar lapte de soia Mod de preparare: Cartofii se
curăţă, se spală şi se taie rondele. Caşcavalul se rade, iar parizerzl
se taie cubuleţe mici. Se unge o formă cu ulei, apoi se pune un strat
de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu verdeaţă
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci crude 2 legături ceapă verde 2 legături
usturoi verde (sau o căpăţână de usturoi) 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel sare condimente: rozmarin şi cimbru Mod de preparare: Se
spală ciupercile, se taie feliuţe, se fierb în apă cât să le acopere, la
foc mic, şi se strecoară (dacă…
Read more »
Read more »
Carnăciori de cartofi cu sos de roşii
25 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri făină sare cimbru 1 ceapă 1
lingură ulei de măsline 500 g suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate
100 g brânză tofu pătrunjel verde Mod de preparare: Se fierb
cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de tocat. Se
adaugă…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne
25 October 2010
Ingrediente foi: 1 kg făină 2 gălbenuşuri 1 ou sare 250 g unt apă caldă
câtă trebuie Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper,
cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură
mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) tocată. …
Read more »
Read more »
Compot de mere
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere tari, de toamnă 250 g zahăr 2 ceşti cu apă
scorţişoară vanilie Mod de preparare: Zahărul se pune în apă cu
mirodenii, la marginea plitei, să se topească şi să fiarbă. Merele se
grijesc se scoate miezul cu sâmburi, se curăţă de coajă şi se taie
felii. Când siropul…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 2 ardei graşi 3-4
roşii 2-3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 foaie dafin
cimbru sare 1 lingură făină Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi
se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Ciupercile, curăţate şi spălate, se
taie în…
Read more »
Read more »
Conopidă piure
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 250 g cartofi 150 g unt 200 ml lapte sare
Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun la
fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert la foc potrivit, se
scurg şi se mixează, după care se adaugă untuj, laptele…
Read more »
Read more »
Chiftelute de burta
25 October 2010
Ingrediente: 2 kg burtă 4-6 ouă 1 jumătate de franzelă 1 căpăţână mare
usturoi 1 morcov 1 ardei gras sare piper boia făină pentru tăvălit
chiftelele ulei pentru prăjit 1 legătură mărar 2 cepe 1 lingură de ulei
pentru călit Mod de preparare: Se pune burta bine grijită la fiert,
câteva ore, până…
Read more »
Read more »
Sote de dovlecei
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte cruzi 3-4 linguri ulei sare 1
legătură pătrunjel 2 roşii Mod de preparare: Dovleceii se spală, se
curăţă de cotoare şi se fierb în apă clocotită cu sare, atât cât să-i
acopere. Când sunt fierţi şi bine scăzuţi, se opreşte focul, se adaugă
uleiul şi se mixează. Se…
Read more »
Read more »
Marinata de peste in suc de rosii
25 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1
pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit
1 linguriţă cu vârf sare faină pentru prăjit Mod de preparare:
Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, se tăvălesc în
faină, se scutură…
Drob de ciuperci
25 October 2010
Ingrediente: 2 cutii ciuperci a câte 400 g 1 cană orez fiert 2 legături
ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 legături mărar 4-5 ouă 50 g unt
sare Mod de preparare: Se înăbuşă în unt (sau ulei) ciupercile tăiate
mărunt. După ce se răceşte, compoziţia se amestecă cu orezul,
gălbenuşurile şi apoi…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu branză
25 October 2010
Ingrediente: 3- 4 vinete 100 g ulei 200 g brânză tofu 2 cepe 4-5 roşii 2
linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de pesmet 1 foaie dafin
cimbru sare Mod de preparare: Se spală vinetele şi se taie, fără a le
curăţa, în felii de aproximativ 1 cm. Se sărează şi…
Read more »
Read more »
Friptură de linte
25 October 2010
Ingrediente: 1 cană linte roşie 4 cepe 2 linguri pastă de tomate 6-7
căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri făină integrală 2 linguri fulgi de ovăz
3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru Mod de preparare: Lintea se
alege, se spală şi se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote,…
Read more »
Read more »
Pastă de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 căni soia boabe fiartă 3 cepe 100 ml suc de roşii 2-3
foi de dafin 50 g ulei sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală se toacă şi se înăbuşă cu apă, ulei şi foi de
dafin. Restul ingredientelor, inclusiv ceapa se dau la mixer, iar…
Read more »
Read more »
Sufleu de mazare
25 October 2010
Ingrediente: 600 g mazăre verde 3 linguri făină caju 100 g lapte sau
apă 3 linguri brânză dulce 2 ouă sare Mod de preparare: Se fierbe
mazărea în apă clocotită cu puţină sare. Se scurge şi se pune într-o
formă de Jena. Făina caju se obţine din alune caju, date prin maşina de…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
25 October 2010
Ingrediente: piper sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru
uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert –
păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci albe de cu 1 lingură untdelemn
3 căţei usturoi 1 lingură oţet (sau cât vă place) puţină zeamă de la
ciuperci mărar pătrunjel…
Read more »
Read more »
Şerbet de vişine
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză
Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun
la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se
fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se pun vanilia…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia
25 October 2010
Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură
vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt Mod de
preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi morcovii. Cartofii se pun mai târziu
la fiert. Cu ajutorul blenderului se obţine un piure, peste care punem
laptele de soia şi vegeta. Se mai…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte din spanac
25 October 2010
Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare
şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1
legătură mărar Mod de preparare: Spanacul curăţat bine se opăreşte 1
minut, apoi se pasează cu mixerul. Se amestecă pasta de spanac cu făină,
boia,…
Read more »
Read more »
Varză pane
25 October 2010
Ingrediente: 2 verze mici 100 g pesmet 2-3 ouă 100 g făină vegeta sare
ulei pentru prăjit Mod de preparare: Varza se curăţă şi se pune la
fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert 10-20 de minute, se
scurge şi se presează, ca să iasă toată apa. Se taie în…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado I
25 October 2010
Ingrediente: 2 avocado coapte bine 2-3 căţei de usturoi 1 lingură suc
de lămâie sare Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate
şi se îndepărtează sâmburele. Cu ajutorul unei linguri, scobim pulpa
pe care o punem în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Se
obţine o pastă omogenă, care se…
Read more »
Read more »
Icre de fasole boabe
25 October 2010
Ingrediente: 1 cană fasole boabe 100 ml ulei 1 ceapă 1 lingură suc de
lămâie sare Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la
înmuiat 12 ore. Se aruncă apa în care a stat la înmuiat şi se adaugă
alta şi se pune la fiert. După ce a fiert…
Read more »
Read more »
Snitel de cascaval
25 October 2010
Ingrediente: 200 g caşcaval 1 ou 1 lingură faină 2 linguri lapte 3
linguri untdelemn piper Mod de preparare: Se taie caşcavalul în felii
groase de un deget,se trece prin lapte .Se bate oul cu faină şi piper se
scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se
tăvăleşte în…
Read more »
Read more »
Pastă de legume
25 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 păstârnac 1
legătură pătrunjel verde maioneză din 2 ouă sare 1 ardei roşu Mod de
preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă şi un
praf de sare. Când sunt bine fierte, se scurg de zeamă şi se lasă…
Read more »
Read more »
Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal
25 October 2010
Ingrediente: 7 ardei 1 cutie pateu vegetal 100 g brânză dulce 2
gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Ardeii se
spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la
scurs cu gura în jos. Pentru umplutură, se încorporează restul
ingredientelor cu ajutorul mixerului. Se aşază pe un…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu branză
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ardei 200 g brânză de vaci 100 g brânză telemea
pasteurizată 1 legătură mărar 3-4 linguri smântână Mod de preparare:
Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se
pun la scurs cu gura în jos. Cu o lingură de lemn, se freacă brânza
dulce cu…
Read more »
Read more »
Pastrama de manzat
25 October 2010
Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau
cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile Se spală carnea-n trei ape
şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte, să-i iasă zemurile cele rele Se
amestecă într-un litru de vin bun şi vechi 3…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu conopidă
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 100 g brânză dulce 200 g
maioneză verdeaţă 3-4 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Roşiile
se spală, li se taie capacul, se scobesc şi se aşază cu gura în jos pe
un platou, ca să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele se spală şi…
Read more »
Read more »
Icre de năut
25 October 2010
Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc
de lămâie Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la
înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta,
apoi se pune la fiert. După ce a fiert bine,…
Read more »
Read more »
Pateu de morcovi
25 October 2010
Ingrediente: 4-5 morcovi 1 căţel de usturoi maioneză din cartofi Mod
de preparare: Se curăţă, se spală patru morcovi: doi se fierb, doi nu.
Cei fierţi se lasă să se răcească, apoi se dau prin răzătoarea mică. Pe
aceeaşi râzătoare se dau şi ceilalţi doi morcovi. Se adaugă maioneza din
cartof, atât cât…
Read more »
Read more »
Pateu de linte I
25 October 2010
Ingrediente: 250 linte 2 cepe 1 morcov 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi
100 g ulei sare cimbru maghiran 1 lingură pastă de tomate Mod de
preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara
până dimineaţa. Dimineaţa se spală în mai multe ape, îndepărtându-se
cât mai multe…
Read more »
Read more »
Pateu de soia boabe I
25 October 2010
Ingrediente: 250 g soia boabe 100 ml ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1
lingură vegeta 1 linguriţă cimbru coriandru 1 linguriţă boia de ardei
dulce sare Mod de preparare: Soia boabe se alege, se spală şi se pune
la înmuiat de seara până dimineaţă. Se aruncă apa în care a stat la…
Read more »
Read more »
Salată nemţească
25 October 2010
Ingrediente: 1 cană orez fiert 2 castraveţi 3 căţei de usturoi 1 salată
100 g alune caju 150 g iaurt slab 2-3 linguri suc de lămâie sare 2-3
linguri ulei de măsline 1 legătură mărar Mod de preparare: Salata se
spală, se rupe cu mâna în bucăţi mai măricele, îndepărtându-se cotorul.
Se amestecă,…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Pizza de post
25 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină vegetală 100 g apă minerală
sau sifon 25 g drojdie sare făină cât cuprinde 1 linguriţă miere de
albine Ingrediente pentru compoziţie: 200 g brânză tofu 200 g parizer
vegetal 1 ceapă 100 g ciuperci (opţional) 100 g ml suc de roşii 2 roşii 2
gogoşari 100 g…
Read more »
Read more »
Placinta nationala
25 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 lingură oţet 1 linguriţă sare apă
călduţă 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit 3 linguri ulei (sau
unt ori untură) + 2 linguri pentru uns Ingrediente umplutura:6 linguri
zahăr,100 g stafide,250 ml smântână ,1 lingură gris, puţină sare 1 kg
brânză vaci grasă…
Read more »
Read more »
Pizza din cartofi
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g parizer vegetal 100 g caşcaval 3-4
roşii potrivite 1 linguriţă cimbru 4-5 căţei de usturoi sare 1 legătură
pătrunjel verde tocat 100 g măsline fără sâmburi 1 ardei capia roşu
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele, după
care se pun la…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui
25 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 3-4 linguri
ulei sare Mod de preparare: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi
se taie felii de 1,5 cm grosime. Se prăjesc uşor în ulei, adăugând câte
puţină apă până se înmoaie la foc mic, acoperite. Intr-o cratiţă,
separat, se pune…
Read more »
Read more »
Vinete cu măsline
25 October 2010
Ingrediente: 1-1,5 kg vinete 600 g roşii 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi
150 g măsline fără sâmburi 2-3 linguri suc de lămâie (opţional) 100 ml
ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta sare Mod de preparare:
Vinetele se spală bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele de
1-1,5 cm grosime cu…
Read more »
Read more »
Legume cu maioneză
25 October 2010
Ingrediente: 3 vinete 3-4 ardei capia 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 1
legătură pătrunjel maioneză (dintr-un ou fiert şi unul crud) vegeta sare
Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc, apoi se curăţă şi se
toacă mărunt. Dovlecelul şi morcovul se fierb şi se taie foarte mărunt.
Ceapa crudă se curăţă,…
Read more »
Read more »
Mancare de ţelină
25 October 2010
Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 1 morcov 3 ardei capia roşu 4-5 roşii
3-4 linguri ulei 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel
verde 1 lingură vegeta sare Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se
spală şi se taie în felii groase de circa 1 cm. în apă clocotită cu…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu prune uscate
24 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g prune uscate 2 cepe 1 lingură bulion 2
linguri făină ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi
tai în patru. Tai mărunt şi cepele, le căleşti cât să se aurească puţin,
apoi adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă. După ce aproape au fiert…
Read more »
Read more »
Mujdei cald
24 October 2010
Ingrediente: 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 ceaşcă de supă de
carne 2 linguri oţet sare 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi
mare Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, se amestecă cu făină
şi se stinge cu supă. Usturoiul se pisează pastă. Când a inceput să
fiarbă…
Ghiudem
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier chimen usturoi piper 500 g
osânză maţe de vacă 500 g slănină crudă sare 0,5 litru vin vechi, tare
Mod de preparare: Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi
slănina numai la cuţit .Se freacă bine tocătura cu sare şi…
Read more »
Read more »
Peste pe pat de grau
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1
pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură
pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar
măcinate Mod de preparare: Se fierbe grâul (arpacaşul) până
se-nmoaie,ceapa se toacă cât se poate…
Read more »
Read more »
Urzici la cuptor
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici tinere 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava 4
ouă 200 g telemea de Brăila 1 pahar cu lapte 4 linguri făină 1 ceaşcă
orez cu bob lung piper Mod de preparare: Se grijesc bine urzicile, cu
apă multă, că au nisip şi vietăţi, se pun…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Soia cu usturoi
24 October 2010
Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi sau şniţele (cam 175 g) 3 ceşti de
apă 2 lămâi sare 1 căpăţână usturoi ulei Mod de preparare: Inmoi soia
în apă clocotită 20 de minute, scurgi bine şi o prăjeşti în ulei
suficient, ca pentru cartofii pai. Pregăteşti un mujdei din usturoi la
care adaugi…
Read more »
Read more »
Urzici cu hrean
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de
mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare Mod de
preparare: Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul,
păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce
au fiert, strecori…
Read more »
Read more »
Gulaş de cartofi cu soia cubuleţe
24 October 2010
Ingrediente: 100 g soia cuburi texturată 2 cepe 2 ardei 3 linguri ulei 1
lingură boia de ardei dulce 1,5 l apă 6 cartofi 1 lingură vegeta
oregano maghiran 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare:
Cubuleţele de soia se pun la înmuiat în puţină apă fierbinte cu vegeta.
Se curăţă ceapa, se…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă + 1 ou de uns 400 g zahăr 1 nucă de
drojdie 1 ceaşcă mare cu lapte 3 linguri smântână 1 castron cu dovleac
ras 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava zahăr vanilat coaja rasă
de lămâie mirodenii după gust Mod de…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu ciuperci
24 October 2010
Ingrediente: 100 g margarină 1 pahar apă sare făină cât cuprinde 1 kg
ciuperci 1 -2 cepe 1 lingură vegeta 1 ou condimente (maghiran,
corinadru, ienibahar) Mod de preparare: Pentru aluat: se amestecă bine
1 pahar cu apă, margarină, puţină sare şi făină cât cuprinde, până se
obţine un aluat potrivit. Umplutura: ciupercile…
Read more »
Read more »
Cartofi cu chimen
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 lingură chimen 3 linguri ulei sare Mod
de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie pe lung, având grosimea de
aproximativ 2 cm. Se ung cu ulei şi se dau prin chimen cu sare. Se pun
într-o tavă de cuptor bine unsă, se dau la cuptorul bine…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu nucă
24 October 2010
Ingrediente: 8 linguri griş 100 g caşcaval ras 4 ouă 150 g nucă
măcinată 1 lingură boia dulce 1 lingură vegeta 4,5 căţei de usturoi 100 g
pesmet 100 ml cimbru Mod de preparare: Ouăle se separă, iar
albuşurile se bat cu telul până devin spumă. Se încorporează grisul şi
se lasă să…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi
24 October 2010
Ingrediente: 8 cartofi 2 ouă 100 g brânză de soia 100 g caşcaval 1
pahar lapte de soia 2 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii se
fierb, se scurg şi se pasează bine cu dispozitivul pentru piure. într-un
castron, dăm prin râzătoare brânza şi caşcavalul. Peste cartofi se
adaugă laptele şi, eventual, puţin…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 lingură
vegeta 2-3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze
de ţelină 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt,
morcovul îl punem tăiat cubuleţe mai mari, iar ţelina se dă prin
răzătoarea mică. Toate acestea se…
Read more »
Read more »
Placinta creata
24 October 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 4 linguri untură + 1 lingură pentru uns
tava Ingrediente umplutura: 500 g brânză telemea. 10 ouă 1 ceaşcă
lapte bătut, 1 ou Mod de preparare: Din apă şi făină se face un aluat
care se poate întinde foi .Se împarte aluatul în 4 bulgări şi se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu ciuperci in foi de viţă
24 October 2010
Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4
cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă
cimbru 1 legătură mărar 1 ou Mod de preparare: Foile de viţă bine
spălate şi alese se opăresc. Se procedează ca în reţetele…
Read more »
Read more »
Conopidă pane II
24 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 g făină 10 g drojdie 2-3 ouă 1/4
litri lapte sau apă sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Conopida
se curăţă, se desface în bucheţele egale şi se spală. Apoi se pune la
fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe atât cât să nu se zdrobească,…
Read more »
Read more »
Ostropel de dovlecei
24 October 2010
O
reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei,
usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă 200 ml suc de
roşii 1 lingură făină sare 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Dovleceii spălaţi se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui
24 October 2010
Ingrediente: 1 morcov 1ceapă 100 g untură 1 căpăţână usturoi 1 lingură
făină sare oţet mărar pătrunjel 800 ml supă de carne 1 pui (merge şi o
găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o
adică) de circa 1 kg Mod de preparare: Se grijeşte păsărică, se taie…
Read more »
Read more »
Castraveti murati de vara
24 October 2010
Ingrediente: 5 kg castraveciori sare 2 linguri la 1 litru zeamă 2
căpăţâni usturoi mărar uscat crengi Mod de preparare: Castraveciorii
se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede)
cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar.
Apa cu sare se…
Read more »
Read more »
Budincă de praz
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg praz 500 g brânză dulce 50 g brânză telemea 150 g unt
4 ouă 5 linguri de gris 150 g smântână degresată 1 lingură vegeta sare 1
lingură pesmet 2 legături pătrunjel mărar Mod de preparare: Prazul se
curăţă se spală şi se taie rondele de 1-1,5 cm. Se pune…
Read more »
Read more »
Supa mosieresei
24 October 2010
Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură
pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar
smântână 1 gulie ceapa 2 linguri unt ou Mod de preparare: Toate
legumele se taie tăieţei Supa se pune la fiert cu mazărea ,gulia, varza,
morcovii,…
Read more »
Read more »
Saramura de peste
24 October 2010
Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă
verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă
dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe
(ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 g Mod de preparare: Se
pune apa la fiert.Pe plita încinsă…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu orez brun
24 October 2010
Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi
feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de
măsline 3 linguri orez brun 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta Mod
de preparare: Intr-o oală cu apă clocotită, punem la fiert orezul,
ceapa, morcovul, ardeiul. Separat, roşiile spălate…
Read more »
Read more »
Varză de vară cu orez
24 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 300 g orez 100 g unt sau ulei 2-3 ardei
graşi 3-4 roşii 1 ceapă sare vegeta condimente pentru varză Mod de
preparare: Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă să
se înmoaie. Ceapa se taie mărunt şi se pune la înăbuşit cu…
Read more »
Read more »
Supă de linte
24 October 2010
Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2
ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de
pătrunjel sare după gust zeamă de lămâie Mod de preparare: Lintea se
alege bine, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită. Când…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazare
24 October 2010
Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2
litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar Mod de
preparare: Morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt se pun la fiert
cu vegeta. Separat, mazărea boabe se fierbe în apă clocotită şi puţină
sare. Când este…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă
24 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 litri de apă 2 cartofi 2 morcovi 1
ceapă pătrunjel rădăcină 1/2 ţelină 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură
vegeta verdeaţă (pătrunjel şi frunze de ţelină) 100 g smântână Mod de
preparare: In cei 4 litri de apă, se pune la fiert morcovul tăiat
cubuleţe mici, cartofii,…
Read more »
Read more »
Supă de gulii su lapte de soia si oregano
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură vegeta oregano
200 ml lapte de soia. Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se
spală bine şi se taie cubuleţe, iar ceapa se tocă mărunt. Se înăbuşă 5
minute în apă, ulei şi vegeta, în aproximativ 4 litri de apă…
Read more »
Read more »
Caviar cu vinete
24 October 2010
O
reteta simpla de caviar cu vinete din: vinete, icre negre, untdelemn,
masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g vinete 100 g icre negre
tescuite 50 g untdelemn măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie Mod de
preparare: Se alege o vânătă mică, bine coaptă, se pune pe plită .Odată
pătrunsă, se curăţă de…
Read more »
Read more »
Dulceata de coaja de harbuz
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg de coajă groasă de pepene verde 1 kg de zahăr 2
linguri zeamă de lămâie 1,5 litri apă Mod de preparare: Se taie cubuleţe
coaja de lubenii-ă şi se pun la fiert în apă .Când s-au muiat, se scot
pe o sită, să se scurgăîn aceeaşi apă se pune zahărul, şi…
Read more »
Read more »
Şerbet de portocale
24 October 2010
Ingrediente: 2 portocale 1 kg zahăr vanilie 1/4 1 apă 60 g glucoza
Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale,
apoi sub capac se lasă 15 minute. Se strecoară bine prin tifon ca să
iasă gustul (aroma) de portocale. Zeama se fierbe din nou cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Şerbet de vanilie
24 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1/2 pahar apă vanilie Mod de preparare:
Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol,
şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute. Cînd începe să se lege, se
spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la…
Read more »
Read more »
Cartofi muntenesti
24 October 2010
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 ou 4 cartofi mari 100 g telemea de
vacă 3 roşii unt sare piper cimbru Mod de preparare: Se curăţă şi se
rad cartofii, se fierb, se scurg într-un castron, se bate brânza cu oul,
cimbrul, sarea, piperul şi se adaugă cartofii Se pun într-un vas…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu orez
24 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână degresată 2-3
roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1 morcov Mod de
preparare: Se face un pilaf de orez, cu apă, vegeta, ulei şi un morcov
tăiat cubuleţe mici. într-un vas de Jena, uns cu puţin ulei, se pune…
Read more »
Read more »